Migration meltdown

Sir Andrew Green, chairman of Migration Watch UK, said a “pause” was needed because the numbers of immigrants from countries which became members in 2004 was “far more than the government ever suggested”.

“The reality is that the whole scale of immigration into Britain has got out of hand,” he told BBC News.

Sinds 2004 zijn 600.000 immigranten, vooral uit Oost-Europa, in het Verenigd Koninkrijk gaan werken. De Britse regering voorspelde dat er 15.000 per jaar zouden komen. Twintig keer meer dan geschat. Ook onze regering houdt ons maar kleine getallen voor. De situatie in het VK toont aan dat er gigantische verschillen zijn tussen verwachting en realiteit van arbeidsmigratie. Sommigen zeggen dat de Britse economie erdoor gegroeid is, maar dat geldt ook voor landen die de instroom reguleren.

Het debat over de open-grenzen politiek is in het VK opgelaaid. In 2007 zullen Roemenenen en Bulgaren de Britse arbeidsmarkt zonder hindernissen
op kunnen. Een uitgelekt rapport van het Britse ministerie van Binnenlandse Zaken beschrijft verregaande gevolgen voor het complete sociale-, woon- en onderwijsstelsel van de Britten.

One of her biggest fears is that the courts may force the Government to scrap its restrictions on East European immigrants applying for council houses or benefits. At present, they receive some benefits only if they register for work – which one in three don’t do – and earn full benefit rights after they have worked for a year. (…) The influx of cheap labour is forcing British workers to take pay cuts with ‘serious implications’ for social tension. (Daily Mail)

Het artikel beschrijft de verwachtingen van de Britse overheid. De conclusie is dat het VK het geen jaar meer volhoudt als geen restricties aan de arbeidsmigratie worden gesteld. De druk op het complete stelsel wordt zo groot dat men waarschuwt voor een ‘migration meltdown’.

Mede door acties van het FNV en de SP is volledige openstelling van de Nederlandse grenzen vooralsnog tegengehouden. Maar dit gevecht is nog lang niet voorbij. We moeten voorkomen dat werknemers in Europa tegen elkaar worden uitgespeeld zodat alle sociale zekerheden die zijn opgebouwd niet teloorgaan in een onderlinge concurrentiestrijd. We moeten zorgen dat de landen in Oost-Europa naar ons welvaartsniveau worden getild, niet andersom.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 22 augustus 2006 :: 12.52 uur

216 Comments

216 reacties

 1. ook daar denken ze pas achteraf ! Elke eenvoudige burger merkt dat oostblokkers , vooral in grote steden Poolse wijken gaan vormen , vooral de goedkoopste huurwoningen worden ingebruikgenomen door gemiddeld zo’n 10 polen per huis ! MAG DAT ? , natuurlijk mag dat van de werkgevers en de ambtenaren zijn tijdelijk blind !Er is ook in Nederland totaal geen controlen aan de grens !
  Er zijn zelft verlengende Eurolines bussen ,die veel polen dumpen in grote steden , vooral Rotterdam en den Haag ; dan heb je nog polen die in een vrachtbusje wonen en slapen : Ook is leuk dat zij alle Gewoon een poolsnummerboard hebben : dus Gewoon goedkopen rijbelasting en verzekeringen : MAG toch wel ?

  Reactie door fred — dinsdag 22 augustus 2006 @ 13.08 uur

 2. het wordt pas echt leuk , als zij een aantal jaartjes werkgeschiedenis hebben opgedaan : leuke belasting voor het sociale systeem ; alles mag in Nederland , behalve voor Nederlanders !

  Reactie door fred — dinsdag 22 augustus 2006 @ 13.12 uur

 3. Een kind kan voorspellen wat er gebeurt. Dit gaat uitdraaien op rassenrellen waarin oost en west tegen elkaar worden uitgespeeld. West pikt het geheel terecht niet dat alle verworvenheden worden afgepakt. Oost-Europeanen lopen wat betreft mensenrechten mbt homoseksuelen en kleurlingen zeker 80 jaar op ons achter. Het leidt dus niet alleen tot met elkaar vechten om werk en behuizing, maar ook nog eens tot een volledige culturele clash. Alles ten koste van de werknemers en ter meerdere glorie van de werkgevers.

  Reactie door kaatje — dinsdag 22 augustus 2006 @ 13.18 uur

 4. ook wat heerlijk denken de VVDers eindelijk mijn grote zakken vullen met winst : wij kunnen nu onbeperkt de lonen naar beneden brengen : genoeg arbeidersconcurrentie en zoals gebruikelijk weet de overheid natuurlijk van niets ; die zijn alleen goed in verantwoording afschuiven : wat gaat er gebeuren in achterstandswijken waar de polen en ander oostblookers gaan wonen naast de “oude gastarbeiders “die hun werk kwijtraken ! nou ik zou maar goed gaan investeren in ME-ers !

  Reactie door fred — dinsdag 22 augustus 2006 @ 13.35 uur

 5. Het FNV was en is voor vrije instroom als ze maar het z.g. CAO loon kregen.
  Dit was een beetje het vervolg in verband met de door hun zo bejubelde EU grondwet.
  Pas toen het FNV een beetje teveel op de vingers werden getikt trokken zich een beetje terug.
  Maar deze vos verliest wel zijn haren maar niet zijn streken.
  Vind steeds jammer dat de SP zich in een lijn noemt met het FNV.

  Reactie door Jofel — dinsdag 22 augustus 2006 @ 13.39 uur

 6. van het FNV heb je inderdaad geen donder van te verwachten ; dat is een bureaucratische duiventil

  Reactie door fred — dinsdag 22 augustus 2006 @ 13.48 uur

 7. 1. Inderdaad Fred, laten ze maar alvast extra ME’ers op gaan leiden. Een redelijk percentage van de goedkope koopwoningen (voormalige huurwoningen) wordt nu al opgekocht door bedrijven die ze vol duwen met oost-eropeanen. Waarom worden hierover geen kamervragen gesteld?!
  Huurwoningen waren er al niet meer, nu ook geen goedkope koopwoningen meer en straks zijn de oost–europeanen de “joden” van de jaren 30 en 40. Zij krijgen straks overal de schuld van, terwijl we europa gewoon een schop moeten geven.

  Reactie door kaatje — dinsdag 22 augustus 2006 @ 14.07 uur

 8. @3.

  Beste Kaatje,

  Jij bent zeer bezorgd over cultuurverschillen tussen midden-europeanen en nederlanders.
  Als linkse dame zal het je ongetwijfeld bekend zijn dat we in dit land onze mond moesten houden over de cultuurverschillen met de lichting van de vorige arbeidsemigratiegolf.Waarom nu in een keer deze waakzaamheid?

  Reactie door Jan Bert Kuipers — dinsdag 22 augustus 2006 @ 14.12 uur

 9. Jan -Bert, zolang ik uit de luiers ben, heb ik al SP gestemd. Misschien is het je niet bekend, maar de SP heeft al in de jaren 80 aangegeven dat de cultuurverschillen echt een probleem gaan worden als mensen zich niet wensen aan te passen in nederland. De SP werd toen uitgemaakt als een partij voor een stelletje fascisten. Voor dat softe geitenwollensokkengeneuzel moet je dus bij al die andere partijen zijn, niet bij de SP. Laten we niet weer dezelfde fouten maken als toen.

  Reactie door kaatje — dinsdag 22 augustus 2006 @ 14.18 uur

 10. Meneer Kuipers ; ik denk dat u totaal geen inzicht heeft wat de overdondering van oostblokkers te weeg gaat brengen ; wij hebben het niet over groene , gele en paarsen mensen ; wij hebben het over capaciteit en ambitie mogelijkheden van de Nederlanders ; wij weten dat als er groet verschillen gaan ontstaan in mogelijkheden dat dit geheid gaat leiden tot wijkoorlogen ! beschouw maar de “oude gastarbeider ” met zijn 4/5e generatie ; er zijn bij deze mensen veel laaggeschoolde ,die nu in de landbouw en tuinbouw erken : deze mensen verliezen hun baan ; en het is nog steeds zodat laaggeschoolde , helaas , minder relativerings vermogen hebben : het kan de nederlandse samenleving behoorlijk ontwrichten ; overigens heeft de nederlander daar minder ervaring mee ; de duitsers en fransen wel : deze zorgen ook voor berperkte instroom !Bovendien is het niet aan de pool om zijn verrotte land op te bouwen of hier de boel , in sociaal opzicht te ontwrichten ! dat is de vraag !

  Reactie door fred — dinsdag 22 augustus 2006 @ 14.22 uur

 11. Jan Bert Kuipers, daar heeft de SP nooit aan meegedaan. Al begin jaren ’80, ruim vóór Frits Bolkestein en Pim Voortuin, wees dat SP op de gevolgen van een slechte integratie en een overdreven nadruk van ‘behoud van eigen identiteit’. Ze werden toen – ook door VVD’ers – weggezet als ‘de Centrumpartij van links’. De waakzaamheid is dus niet nieuw, maar al zeer lang aanwezig. Je kunt beter gaan vragen aan de andere partijen waarom die nog stééds niets geleerd hebben.

  Reactie door Ellie — dinsdag 22 augustus 2006 @ 14.23 uur

 12. @kaatje: great minds think alike! ;-)

  Reactie door Ellie — dinsdag 22 augustus 2006 @ 14.24 uur

 13. 11. Grappig Ellie en eigen roem stinkt :-) ;)

  Reactie door kaatje — dinsdag 22 augustus 2006 @ 14.29 uur

 14. Nog maar een keer.

  Een eigentijds Marshall-plan voor Oost-Europa.
  Geen door de neoliberale, rodeokapitalistische EU gelegaliseerde rooftochten op arbeid en talent.
  Na decennia totaalgaarbestuurlijk wanbeheer worden de onmisbare talenten voor de wederopbouw daar voor een habbekrats weggeharkt.
  Sociale en economische ontwrichting daar, en sociaal-economische ontwrichting hier.
  Uiteindelijk tot de glorie van de bedrijfswinsten en de afromers daarvan en de meegalmende halvegarebestuurders, die met leugens en averechtse maatregelen andermaal vertrouwen op de onderlinge verbondenheid in ellende.
  Op 1 januarie 2007 gaan de deuren van de hel open.

  Reactie door hendrik dieks — dinsdag 22 augustus 2006 @ 14.29 uur

 15. @9
  Beste Kaatje,

  Daar heb je gelijk in, sorry, mijn opmerking trek ik bij deze richting jou en je partij terug. Er staat me inderdaad nog wat bij over de stront die de S.P. in de jaren tachtig over zich heen heeft gekregen omtrent dit onderwerp.

  Reactie door Jan Bert Kuipers — dinsdag 22 augustus 2006 @ 14.33 uur

 16. Tja, de wijk waar ik tegenaan woon wordt door sommigen afwisselend “Klein Hindoestan” of “Klein Warshaw” genoemd. Wat ik kwalijk vind is dat de vaste stadsbewoners schijnbaar dat onderscheid menen te moeten maken. Vooral ten aanzien van de de Polen zijn er hier aardig wat bezwaren, want “wij” merken dat “zij” hier allemaal herel kort op kamers zitten, snel geld verdienen, snel wisselen, erg op zichzelf zijn zonder contact met de vaste bewoners te willen maken. En dat geeft toch wel een klein beetje te denken. Werken ten koste van de locals waaronder ik net zo hard de Hindoestanen reken? Nee. Ik vind het prima dat FNV en SP zich zorgen maken en pleiten voor een zeer voorzichtig omgaan met volledige openstelling van de grenzen. Volgens mij is datook het probleem met het zo bejubelde Kapitalisme in combinatie met de ongelijkheden binnen een en de zelfde economische gemeenschap. Leuk dat je van alles wat wilt hebben, maar om het moment dat je ongelijkheden hebt, dan gaan mensen die ongelijkheden uitbuiten en zijn daar anderen weer het slachtoffer van. Voor die grenzen dus open gaan, zullen die ongelijkheden dus moeten worden aangepakt zonder een hele hoop mensen te benadelen.

  Reactie door haby — dinsdag 22 augustus 2006 @ 14.34 uur

 17. leuke opgave voor het huidige kabinet :

  Wat te doen met huidige werkloze van alle groeperingen en leeftijden ?
  Wat te doen aan de toenemende sociale-huisvesting tekorten ?
  Wat te doen te lage inkomens , zodanig dat mensen in hun normale levensbehoefte kunnen voorzien ?
  Als dit kabinet dit heeft opgelost gaan zij met pensioen !

  Reactie door fred — dinsdag 22 augustus 2006 @ 14.35 uur

 18. ja he , ik ben al 3 jaar werklooos en dan zoeken de werkgevers liever nog goedkopere arbeidskrachten.moeten we dat onszelf ook niet gaan aanrekenen.we willen veel en dan ook nog goedkoop spullen kunnen kopen.heb niks tegen onze medelanders zolang zij aan alles meebetalen belastigen enzo maar ook gelijke lonen net als nederlanders zelf.dat is pas gelijkheid en dat is goed recht van SP en van ons allemaal

  Reactie door bastiaan zuidhof — dinsdag 22 augustus 2006 @ 14.37 uur

 19. @10

  Beste Fred,

  Het is inderdaad te hopen dat de Polen wat moois van hun land gaan maken.
  Dat het daar nu zo”verrot”is , is te danken aan 40 jaar socialisme.

  Reactie door Jan Bert Kuipers — dinsdag 22 augustus 2006 @ 14.47 uur

 20. 14. hendrik Dieks, ik vind dat een heel goed plan, dat zou inderdaad sociale ontwrichting aan beide zijden voorkomen. Helaas hebben de Bilderberg jongens het voor het zeggen en die willen nu eenmaal pakken wat ze pakken kunnen voordat de dollar volledig instort.

  Reactie door kaatje — dinsdag 22 augustus 2006 @ 14.55 uur

 21. Uiteraard gaat de uitzendbureaus op dit verschijnsel goed verdienen . mensen die werkloos zijn en financieel ongunstig zijn of te oud worden hoge eisen gesteld t.a.v. certifigeringen , naast de “basis “opleiding en natuurlijk een in de tijd goedaaneensluitende CV . Helaass hebben die poelen direct werk ! ( Hoe zou dat komen ; en dat zonder elke vorm van certifigering ) : en maar klagen naar het CWI ; grof volksbedrog dus !

  Reactie door fred — dinsdag 22 augustus 2006 @ 14.56 uur

 22. Ik heb werklozen in de kroeg al de benaming “minpolen” horen gebruiken voor onze oost-europese broeders. Wanneer wordt er ingegrepen? Als het al te laat is en hele buurten elkaar afslachten?

  Reactie door kaatje — dinsdag 22 augustus 2006 @ 15.04 uur

 23. Ik ben veel meer beducht voor de 1.7 miljoen niet westerse allochtonen die nu al in Nederland wonen (2 miljoen in 2015, en een meerderheid ergens eind 21ste eeuw en 2080…) of het toetreden van Turkije.

  We hebben het nu over “slechts” 600,000 Polen op een Britse bevolking van bijna 60 miljoen, terwijl wij nu al 1.7 miljoen niet westerse allochtonen hebben op een bevolking van 16 miljoen. Of kan ik dit niet zeggen zonder voor rascist te worden uitgemaakt?

  Reactie door Wim — dinsdag 22 augustus 2006 @ 15.04 uur

 24. Nu, ook nog eenzelfde opstelling t.o.v. Asielzoekers en gezinshereninging en de SP kan een lijstverbinding aangaan met de VVD.

  Reactie door Stephan — dinsdag 22 augustus 2006 @ 15.14 uur

 25. volgen we de VVD nog?
  De Volkspartij Vluchtenden Democraten… zo lost het kwaad vanzelf op iedereen weg alleen Rutten en Verdonk, nou als dat geen splitsing van de hele bende oplevert dan weet ik het niet meer.

  Dat komt ervan verdonk…en meelopertjes die hun democratisch mondje niet durfde te verheffen tegen het blinde paard Verdonk.

  Zo mag ik graag zien, de wet van oorzaak en gevolg daar valt niet mee te spotten.

  Reactie door e.krul — dinsdag 22 augustus 2006 @ 15.18 uur

 26. Stephan, de vvd denkt alleen maar aan de korte termijn…de SP aan de lange termijn..dat gaat niet samen!
  Lange termijn denken is namelijk slimmer maar dat levert op de korte termijn niet snel iets op en daar houdt de VVD niet van..

  Reactie door cynthia — dinsdag 22 augustus 2006 @ 15.21 uur

 27. @ 19 Kuipers

  Je snapt er geen ene hol van, de armoede is niet het resultaat van 40 jaar socialisme.
  Dat het land zo “verrot” is komt door figuren zoals jij met een mening die nergens op gebaseerd is.
  Ik kom heel vaak in het oostblok, ik heb zelfs een datsja ( buitenhuis )in Oekraine, dus ga mij niet vertellen waarom Polen en andere landen zo verrot zijn.
  Ten eerste zijn deze landen niet verrot, het opleidingsniveau ligt vele malen hoger dan in Nederland, dus hoog opgeleid personeel is er plenty en dit geld wel voor de hele Balkan.
  Ten tweede de meeste landen die zich hebben los gerukt van Rusland zijn in een democratie terecht gekomen die te vergelijken is met hier de VVD.
  Dus dat is sowieso armoede alom, behalve de top die graait zich steen en steen rijk over de ruggen van de mensen.
  Ten derde wil ik je even wijzen op de structurele aanwezigheid en controle van de maffia die in dienst is van deze zelfde graaiers en zakkenvullers.
  Een klen voorbeeld wat op waarheid berust….. In Roemenie zit al meer dan 1 jaar een Nederlandse zakenman ( directeur) in huis arrest omdat hij eerlijk zaken wilde doen en dat is ook echt zo hij wou niet met de maffia meewerken, hem is alles door lokale overheden ontnomen, zelfs de rechtbank heeft zijn prive eigendommen in beslag genomen, kijk dit is maar een heeeeel klein voorbeeld wat ons te wachten staat.
  En geloof mij dit gaat hier ook gebeuren.
  Iedereen is te koop, alleen je weet z’n prijs niet.

  Reactie door Pool — dinsdag 22 augustus 2006 @ 15.23 uur

 28. @ 19 Kuipers

  Even wat uitzonderingen… Oekraine gaat ook de corruptie en maffia flink aanpakken
  waarschijnlijk met dezelfde middelen die men in Georgië ook hanteerd.
  Het zal wel jaren duren voordat deze landen clean zijn, maar een begin is gemaakt.

  Reactie door Pool — dinsdag 22 augustus 2006 @ 15.35 uur

 29. De wereld wordt steeds kleiner. Iedereen die dat probeert tegen te houden doet aan korte termijn politiek.

  Reactie door C Harms — dinsdag 22 augustus 2006 @ 15.37 uur

 30. Toch zijn we al jaren geíndoctrineerd met de polen en hun komst.
  Wie herinnert zich niet de( door links sterk ) gepromote “Car-pool”; We hebben er zelfs een speciaal verkeersbord voor.
  En in de jaren ’80 had de PvdA het over de “Arbeids-pool”; Zag de kreet laatst nog in één of andere CAO.
  Dus wat zeuren we nou: Jaren praten we erover, worden we erop voorbereid en als het zover is…
  Protest…!!! ;)

  Reactie door Leftfoot — dinsdag 22 augustus 2006 @ 15.41 uur

 31. @26 Helaas moet het nieuwe kabinet, als het geluk heeft vanaf februari 2007, het doen met de reeds vastgestelde korte termijnplannen van het huidige kabinet. Daarom wilden ze doorregeren. Nu kan Zalm zijn vuile plannetjes nog een jaar langer opleggen. En maar dreigen met niet opstappen…… De opening van de grenzen is op 1 januari 2007…. kan het nieuwe kabinet niets meer aan doen.

  Wat zou het toch mooi zijn als de SP eens 4 jaar alleenheerschappij kreeg…. dan werd er heel anders over de linkse kerk gepraat.

  Reactie door Irma — dinsdag 22 augustus 2006 @ 15.51 uur

 32. Ik vraag me in deze af waar de solidariteit van de SP is met de Hongaarse en Bulgaarse arbeiders? Het was toch ‘arbeiders aller landen, verenigt u!’?

  Blijkbaar kiest de SP hier eerst voor het eigen volk. Hmmm. Waar lijkt dat op?

  Reactie door Nepkarel — dinsdag 22 augustus 2006 @ 15.52 uur

 33. #24

  Lijkt mij een goed plan Stephan, als het goed is hebben de VVD-ers van Rutte en co. dezelfde idealen als onze SP-ers: Niet voor het geld maar voor het volk!

  Reactie door hanri — dinsdag 22 augustus 2006 @ 16.04 uur

 34. Nepkarel, wat zwak zeg. Iedere jan boeren lul begrijpt dat op deze wijze de CAo’s onhoudbaar worden. Precies wat jij en je vriendjes willen. Het gaat helemaal niet om de Bulgaar en de Pool het gaat om het beleid wat jouw vriendjes maken.
  23 Wim, Moslims (want daar gaat het natuurlijk over) passen zich qua natuurlijke aanwas veel sneller aan dan verwacht en mocht je als nog bang zijn…., zorg dan dat je veel zaad verspreid, elke WASP 5 kids en we zijn nooit in te halen :-)

  Reactie door kaatje — dinsdag 22 augustus 2006 @ 16.16 uur

 35. @27
  Waarde vrind,

  Is een cursus correct Nederlands niet iets voor jou?

  Reactie door Jan Bert Kuipers — dinsdag 22 augustus 2006 @ 16.32 uur

 36. @ 30 Leftfoot

  En wat dacht je van Swimming-Pool en deze Noord-Pool en Zuid-Pool en Tegen-Pool

  Ik denk dat het heel moeilijk zal blijven.
  De enigste maatregel wat je kan nemen is uit de EU te stappen, iets wat ik altijd al verkondigd hier, precies zo met die verd#mde euro, weg met dat vod het heeft ons niets dan ellende gebracht.

  Volgen jaar komen de Roemenen ( ROMA’S ) naar Nederland in grote getalen en die brengen hun eigen huis mee wie herinnert zich nog Driebergen wat nog steeds niet ten einde is maar goed die willen werken voor 2 euro p/u de VVD zegt ….laat maar komen, goed voor het bedrijfsleven, lage lonen in Nederland dat is ons streven, dan hoeven de bedrijven ook niet te verhuizen dus geen globalisering meer nodig, ach en van de vakbeweging hoeft men ook niets te verwachten, die denkt weer aan zieltjes winnen.

  Reactie door Pool — dinsdag 22 augustus 2006 @ 16.39 uur

 37. dag mensen. ik heb een onwaarschijnlijk verhaal, en bovendien ben ik autistisch [en ooit eens twee.. nee gelul, één eventuele, kortdurende psychose gehad - toe maar dan hoor.
  okee. ik heb het onder meer tremendously aan de stok met de juut [de politie] en de geestelijke gezondheids’zorg’ in de regio utrecht – en die brief van de bank van gister [of zo, iets raars met de datum... en dat niet alleen...] doorziet een kínd nog – dat wil zeggen, als dat kind zn mond open mag doen.
  ik zou het waarderen als mensen met mij in contact zouden willen treden. pas op: je mail wordt gelezen en de telefoon wordt getapt – dat is niet onwaarschijnlijk, tenminste.

  ik ben nergens schuldig aan. ik ben verdorie een autist – ik ben allerminst ontedverden over mn vrienden, maar ik leef op deze stoel achter dit bureau met een schaaakbord, een pc, een pak jus en een pakkie marlboro. ik doe geen vlieg kwaad, maar kennelijk heb ik iets misdaan. nee hoor – dan zou ik dat op papier overhandigd moeten krijgen bij mijn arrrestatie, en de woute weten waaar ik zit – ik bel ze vijf keer per dag of zo, en het is écht bal – maar sorry hoor, zogenaamde idiioten als ik worddn anders als debiel behandeld. ik hoop dat je / u een man niet op zijn reputatie of indruk, maar op zijn goudeerlijke woord wilt nemen. nogaamls: contact met mij is allerminst strafbaar, integendeel zelfs, ik heb er héél wat met een dikke pet op die de sigaar zijn – en enkele hulpverleners die me de dóód hebben proberen in te jagen, sorry, is niet anders. ze gaan je écht niet hasslen – weten hoeveel telefoonlijnen ze nu al bemannen moeten hahaha. ik hoop je te spreken. morgen laaat ik hier weer een bericht achter. maar ok, iemand kan zich voor mij uitgeven natuurlijk…

  Reactie door Frank Wiendels — dinsdag 22 augustus 2006 @ 16.39 uur

 38. # 35 Kuipers

  Ook al moeite met begrijpend lezen ???

  Reactie door Pool — dinsdag 22 augustus 2006 @ 16.48 uur

 39. 35. Kun je misschien inhoudelijk op Pool ingaan ipv hem aan te pakken op zijn taalgebruik?
  Ik zou daar maar mee oppassen, want je maakt zelf ook wel eens een foutje, dan zal ik er ook zijn om jou te corrigeren.

  Reactie door kaatje — dinsdag 22 augustus 2006 @ 16.49 uur

 40. Het is dus hier ook weer de underdog die vlucht. De dupe van dat bloody corrupte systeem in de ‘linkse’ landen die geen goede stappen hebben gemaakt.
  Altijd dat rechtse zootje dat de boel verpest. En wat doe je dan? Zorgen dat je familie te eten en te drinken krijgt. Via ons is dit mogelijk.
  Dus ook daar: OPSTAND en donder die macht aan diggelen. Het kan alleen maar goedkomen als het IN de landen zelf verbeterd wordt. Ondertussen zullen o.a de Polen zich sterk moeten eten hier en hopelijk sterk genoeg worden om de boel aan te pakken in eigen land.
  In feite is het LINKS en RECHTS nog NOOIT goed geweest. Tijd voor iets nieuws…
  SP is dat nieuwe LINKSE en MOET de kans krijgen nu.

  Reactie door Gloria — dinsdag 22 augustus 2006 @ 16.50 uur

 41. @ 37 Frank Wiendels

  Is dit een grapje of hoe zit dit???
  Kan je wat duidelijker zijn?

  Reactie door Gloria — dinsdag 22 augustus 2006 @ 17.02 uur

 42. @ 35 Jan Bert Kuipers

  Ik zou zeggen lees het bericht van Pool nog eens goed.(@27) Is er een fout te bespeuren? (Een “e” tje in de haast)

  Wat een zwaktebod van jou! Al over je nek bij de eerste zin: :Je snapt er geen hol van”?? Steek dat dan in je zak en doe er iets mee. Want blijkbaar snap je er dus geen barst van!

  Reactie door Gloria — dinsdag 22 augustus 2006 @ 17.12 uur

 43. @32
  Blij jou hier te lezen nepkarel aan zulke sociale mensen is een groot gebrek.
  Maar de vraag die bij mijn heerst, is toch wel hoe sociaal je bent.
  Want ik neem aan als we Bulgaren enz hier komen werken toch niet gaan gebruiken als weggooi artikel.
  Het is toch zielig om die gezinnen uit elkaar te rukken dus vrouw en kinderen hier mee naar toe als ze willen mooi meegenomen de opleiding enz.
  Ook een passende woning en evt. huursubsidie enz.
  En ik neem dat jij er ook zo over denk als je hier kan werken moet je ook vrij snel Nederlander kunnen worden en gebruik maken van alle sociale voorzieningen.
  Dus gewoon een werkende landgenoot erbij.
  Ik neem aan dat je daar geen bezwaar heb tegen deze solidariteit en sociale gevolgen.

  Reactie door Jofel — dinsdag 22 augustus 2006 @ 17.21 uur

 44. 42. Das lachen Jofel! Natuurlijk wil nepkarel dat niet, die willen die Bulgaren alleen maar misbruiken en zwaar onder betalen. Een huurwoning mogen ze hier trouwens best betrekken; dat slag heeft toch altijd een koopwoning. Zo maken we er weer echte “arbeiders ” wijken van. Hun mooie, leuke wijken worden hekken omheen gepleurd met slagbomen en beveiliging en lang leve de lol toch. Laat dat verrekte criminele werkschuwe tuig, die kudtmarokkanen en die minpolen elkaar maar lekker afslachten in hun achterstandsbuurt!

  Reactie door kaatje — dinsdag 22 augustus 2006 @ 17.26 uur

 45. @ Kaatje (9):

  Citaat: “Jan -Bert, zolang ik uit de luiers ben, heb ik al SP gestemd.”
  Hoe ben je als minderjarige aan al die stemoproepen gekomen? :)

  Na de losmaking van de Oost-Europese landen uit het Sowjet-verband en invoering van West-Europese bestuursmodellen zijn die landen in het algemeen ten prooi gevallen aan (zeer) rechtse en maffiose groeperingen en partijen. In de ontstane chaos heeft een beperkte groep mensen kansen gegrepen en enorme rijkdommen vergaard uit het voormalige staatsbezit (vooral in Rusland). De maffia heeft een grote invloed gekregen en veel vertakkingen in West-Europa gekregem. Naar mijn mening is de overgang veel te snel en ongeregeld geweest, zodat deze chaos en maatschappelijke achteruitgang is ontstaan.
  Het is begrijpelijk dat Oost-Europeanen, nu zij gemakkelijker in het Westen komen, hier mogelijkheden zoeken om zich aan hun armoede te ontworstelen. Maar evenzogoed zal het belangrijk zijn dat in het Westen niet door oneerlijke concurrentie van (super)goedkope arbeidskrachten -waarvan ondernemers zullen willen profiteren- een vicieuze cirkel zal ontstaan en uiteindelijk een soort economische vrije val van hier al aanwezige werknemers en werkzoekenden, die probleemn zullen ondervinden op de arbeidsmarkt. Met andere woorden: een goede regelementering hier en vooral ondersteuning van economische ontwikkeling in Oost-Europa zijn onontbeerlijk, en het openzetten van grenzen zonder meer bijzonder riskant.
  Vooral Hendrik Dieks (met zijn “eigentijdse Marshallplan”, zie nr. 14) en Pool (nr. 27) hebben m.i. heel behartenswaardige dingen hierover gezegd.

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 22 augustus 2006 @ 17.36 uur

 46. De oosteuropese immigratie is in elk geval goed voor de RK kerk want het gros van hen is daar vreselijk aan verknocht.

  Verlicht denken is hen vreemd dus het zal voor hen niet mee vallen zich aan te passen aan de Nederlandse levensstijl.

  Reactie door hanri — dinsdag 22 augustus 2006 @ 17.37 uur

 47. De oosteuropese immigratie is in elk geval goed voor de RK kerk want het gros van hen is daar vreselijk aan verknocht.

  Verlicht denken is hen vreemd dus het zal voor hen niet mee vallen zich aan te passen aan de Nederlandse levensstijl.

  Reactie van hanri

  De Midden Oosten immigratie is in elk geval goed voor de Islam want het gros van hen is daar vreselijk aan verknocht.

  Verlicht denken is hen vreemd dus het zal voor hen niet mee vallen zich aan te passen aan de Nederlandse levensstijl.

  Reactie van Hawkeye
  De Noord Afrikaanse immigratie is in elk geval goed voor de Islam want het gros van hen is daar vreselijk aan verknocht.

  Verlicht denken is hen vreemd dus het zal voor hen niet mee vallen zich aan te passen aan de Nederlandse levensstijl.

  Reactie van Hawkeye
  What is good for the goose is good for the gander! RK kerken hebben we al in dit land Islam Haat Hutten zijn er 450 met 70 in aanbouw met en zonder soepsidie.
  Nooit geweten dat “Oost Europeese” katholieken er op uitzijn het nederlandse staatsbestel om te vormen naar een theocratie, iets dat ik van de Mahoen aanhagers niet kan zeggen, gezien de voortdurende klaagzang van uitzondering hier en speciaal “respekt” daar voor deze oorlogzuchtige maan god aanhanger kultus. Do in Rome like the romans.

  Reactie door Hawkeye — dinsdag 22 augustus 2006 @ 17.57 uur

 48. @ kaatje 34: Je reageert niet inhoudelijk. Dus herhaal ik mijn vraag: waar is de solidariteit? Blijkbaar ben je wel solidair, maar alleen als anderen solidair met jou moeten zijn. En niet als jij eens iets wilt inleveren vor een ander. Hey…. dat klinkt als iets wat VVD’ers (ben ik niet) hier vaak naar hun hoofd geslingerd krijgen. Lastig he? Ineens aan de andere kant van een probleem staan.

  @ jofel 43: Ik zeg nergens dat ik sociaal ben. Ik vraag me alleen af hoe sociaal de gemiddelde SP’er is als er een keer gedeeld moet worden in plaats van gevangen. En de vraag is wat zieliger is: geen inkomen hebben in Bugalrije, of in NL werken en geld terug sturen. En waarom worden er eigenlijk gezinnen uit mekaar gerukt? Als goede EU-burgers kunnen die toch meekomen?

  Wat betreft het Nederlander worden, lijkt me dat niet nodig. Het zijn/worden toch allemaal EU-burgers? Of steekt er toch stiekem een Wilders in je?

  Overigens ben ik ook zo’n halve Bulgaar, want ik zit in de VS omdat er in NL geen fatsoenlijke banen zijn voor hoogopgeleide mensen. [ja, kom maar met het gekanker over de VS - niete relevant, maar het lucht zo lekker op]

  @ kaatje 44: Dank weer voor de vriendelijke woorden. Maar zoals hierboven opgemerkt, ik zit niet in NL, ik heb geen koopwoning, en het lijkt me onredelijk om blind te veronderstellen dat een immigrant als ik tegen immigrantenrechten is. Dus nogmaals de vraag: hoe sociaal ben jij?

  @ Olav 45: Ongelofelijk (naar het is al eerder gebeurd): we zijn het eens!

  Reactie door Nepkarel — dinsdag 22 augustus 2006 @ 18.00 uur

 49. Nepkarel — …………want ik zit in de VS omdat er in NL geen fatsoenlijke banen zijn voor hoogopgeleide mensen.
  Dus we slachten ‘de kip die de gouden eieren legt’, omdat we vinden dat hij teveel verdiend. Maar hij zorgt wel voor onze welvaart.

  Reactie door C Harms — dinsdag 22 augustus 2006 @ 18.22 uur

 50. @47
  Fatsoenlijke banen genoeg in Nederland waarom jou vlucht.

  Reactie door Jofel — dinsdag 22 augustus 2006 @ 18.23 uur

 51. Welke plaats zit je nu in de USA.

  Reactie door De Hakker — dinsdag 22 augustus 2006 @ 18.30 uur

 52. Had Oss niet iets met vlees?
  In ieder geval met een ‘s’ minder staat er os, en met een ‘r’ervoor dan weer ros.

  Hoe dan ook, deze stad is gezegend met een prominente politieke figuur die de kunst van het trekken aan dode ossen en rossen tot een kunst heeft verheven.

  De Engelsen zouden zeggen; ‘The and of the day’…. gaat het slechts alleen om de spelregels.
  Dan ook nog even een differentiatie.
  Als we spreken over immigratie moet we wel een sterke scheiding maken tussen werkenden en immigranten die zelfs werken in de meest elementaire vorm afwijzen en slechts zoeken naar de juiste instanties voor hun uitkeringen.
  Ondertussen zijn er honderdduizenden banen vrij voor deze laatst genoemde groep.
  Maar dan moeten er wel handen vanonder de burqa worden uitgestoken of tattoo’s op de armen aan het daglicht worden blootgesteld.
  Of definitief het abonnement opzeggen van onze penitentiaire inrichtingen.

  Reactie door Bertoli — dinsdag 22 augustus 2006 @ 18.47 uur

 53. @ 47 Nepkarel

  Je zegt: “Geen fatsoenlijke banen voor hoogopgeleide mensen”???
  Dit ga je niet menen!!!
  Je bedoelt: Geen fatsoenlijke mensen voor hoogopgeleide banen? Toch?
  Want wat zal jou meer naar de VS drijven dan louter en alleen: MONEY,MONEY, MONEY.

  En als het anders is: leg eens uit, Nepkarel. Ik ben heel benieuwd hoe iemand zich heeft in laten pakken door dat Nepland, met die Nepmensen en die Neppresident.

  Reactie door Gloria — dinsdag 22 augustus 2006 @ 18.59 uur

 54. @ 50 Gladde aal van een Nepkarel

  Jij zit ten eerste niet in de VS en ten tweede ben je nog stommer dan de rest van je VVD balletjes. Zeg nou maar eerlijk dat je een racist ben en in de achterhoek woont en dat je niet hoog opgeleid ben en je baan heb moeten afstaan aan een niet Nederlander.
  Kijk als je dat bekent dan kunnen we een normale discussie beginnen, het is zeer moeilijk met iemand te praten als tie vooraf al zit te liegen.
  En wat betreft solidariteit kan ik je nog wel een lesje in geven, no problem.

  Sociaal kun je pas zijn als je jezelf open stelt voor solidariteit, respect en naasteliefde.
  Kijk als je nu al moeite hebt met solidariteit hoe zou het dan met de rest bij jou zitten, ik denk niet best zo te zien aan al je misplaatste reacties hier op deze weblog.

  Reactie door Pool — dinsdag 22 augustus 2006 @ 19.09 uur

 55. @ 50 Bertoli

  Wat een sinistere kant zit er in jou!
  Wie denk jij wel dat je bent?
  Zo over mensen te spreken is het teken van een geestelijke ontwikkeling die ver achter is gebleven.
  Inderdaad, die halfdode ossen moet de SP zien mee te trekken. En ik kan je zeggen: het is bijna ondoenlijk. Maar wat wil je: als je geen oren hebt om te horen en ogen hebt om te zien. Je klets zo DOM.
  Lekker ros(e) van al dat vlees? En zie het dier in de mens!

  Reactie door Gloria — dinsdag 22 augustus 2006 @ 19.12 uur

 56. “We moeten zorgen dat de landen in Oost-Europa naar ons welvaartsniveau worden getild, niet andersom.”

  Dat wordt nog een hele klus, eerst moet de coruptie worden aangepakt, wat doet europa op dit gebied? Er zou best wel wat geld geinversteerd kunnen worden om o.a Polen te helpen om de corruptie te bestrijden.
  Van een poolse vriendin weet ik dat veel studenten geneeskunde van plan zijn om naar hun studie te vertrekken.

  @47 Nepkarel — dinsdag 22 augustus 2006 @ 18.00,

  In welke sector zijn er dan geen banen voor hoger opgeleiden in Nederland? (gewoon even benieuwd).

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — dinsdag 22 augustus 2006 @ 19.18 uur

 57. @ 47 Nepkarel
  Je zegt: “Geen fatsoenlijke banen voor hoogopgeleide mensen”???
  Dit ga je niet menen!!!
  Je bedoelt: Geen fatsoenlijke mensen voor hoogopgeleide banen? Toch?
  Want wat zal jou meer naar de VS drijven dan louter en alleen: MONEY,MONEY, MONEY.
  En als het anders is: leg eens uit, Nepkarel. Ik ben heel benieuwd hoe iemand zich heeft in laten pakken door dat Nepland, met die Nepmensen en die Neppresident.
  Reactie van Gloria

  Nederland is een industrieel dozen schuif land geworden, er worden geen nieuwe industriele massa producten meer gemaakt.
  Nog een paar maanden: Dag Smart!!
  Wat is er verkeerd met “Money”, Gloria? iemand zal er geld moeten verdienen zodat jij je uitkering krijgen kan om je “SP vrijwilligerswerk” te gaan doen.
  Die Nep mensen in de VS kopen 70% van de omzet bij de Ahold grutter aan de VS oostkust, de ING en AMRO verkopen over de hele VS vlijtig hun Bank en Hypotheek (met rente aftrek, gemiddelde huizenprijs ergerns $150-160K) produkten, de banken zijn ook op zaterdag en zondag open om je van dienst te staan, kom daar eens om in eigen land? En Hawkeye kon in de afgelopen week toch weer voor ettelijke tien duizenden dollars nederlandse bollen verkopen aan deze “Nep” mensen in dit “Nep”land met een “nep” regering.

  Naast de VS waar Bobby Kennedy werd doodgeschoten door een Jordaanse MOslim in de ’60 jaren, is Nederland het enige westerse “democratische” land waar een oppositie voerder doodgeschoten werd, wat nu nep land? De kogel kwam van links! nooit vergeten, en als FvdG vrij komt zal Shirhan Sirhan nog vele jaren zitten, helaas had California geen doodstraf.
  Gloria Als je geen baan kan vinden in Nederland, kan je natuurlijk altijd over de VS zuidgrens kruipen zoals de 500 000 Mexikaanse en vele andere nationaliteiten illigalen dat per jaar doen en een baan zoeken als ontvangst dame bij WalMart voor $8.00, om te beginnen. Nooit mensen afkraken die een echte baan zoeken en daardoor hun economische bijdragen leveren aan de gemeenschap, inplaats van je handen ophouden voor meer bijstand.

  Reactie door Hawkeye — dinsdag 22 augustus 2006 @ 19.46 uur

 58. @36., Pool

  Lekker doorgaan..??
  Polarisatie, pool-biljart
  Mega-pool ( inmiddels failliet )

  Ik denk dat ‘r is minder gedacht moet worden over wie of wat, maar meer over mens.
  En of een mens nu M, V, homo ( inclusief sapiens of niet ), macho, Turk, pool, autoch- of alloch- toon, Geel, groen, roze, chocoladebruin, of hoogtezonbruin is, maakt toch geen “reet” uit.
  De enigen die de maattschappij steunen zijn diegen die de mens ondeling steunen.
  En dat is alles.

  Reactie door Leftfoot — dinsdag 22 augustus 2006 @ 19.47 uur

 59. Gloria — dinsdag 22 augustus 2006 @ 18.59
  Want wat zal jou meer naar de VS drijven dan louter en alleen: MONEY,MONEY, MONEY.
  C Harms – En die linkse presentators dan, die allemaal voor een leuk bedragje naar die nieuwe zender zijn gegaan? Links lullen, rechts vullen heet dat . Bijna iedereen wil uiteindelijk meer geld verdienen. De vraag is alleen hoe (ga je over lijken) en kom je er eerlijk voor uit.

  Reactie door C Harms — dinsdag 22 augustus 2006 @ 20.15 uur

 60. Warme sympatieke gevoelens voor de nieuwe Europeanen laten onze schoorstenen niet roken. We leven in een land met (toren) hoge lasten en kosten van levensonderhoud. Daar hebben we gewoon een “passend” inkomen voor nódig. Onze eigen overheid doet er al alles aan dit inkomen af te knijpen, inmiddels al 4 jaar achtereen, komen daar nog eens goedkope krachten uit het oosten bij die met een minder passend inkomen genoegen KUNNEN nemen. Het grote verschil in levensstandaard daar en hier staat borg voor spanningen. Tussen de bevolking in de woonwijken, tussen arbeiders in fabrieken, havens, tuinbouw etc. Aan de spanningen met niet westerse allochtonen worden nu die tussen blanke “Ossies en Wessies” toegevoegd. We zullen erbij staan en er naar kijken als de concurrerende groepen elkaar straks afmaken. Eens kijken als je zoon of dochter werkloos thuis zit terwijl hand over hand baantjes worden bezet door goedkope(re) krachten uit het oosten. Of als je zelf de zak krijgt omdat de baas iets goedkopers heeft gevonden. Kunnen de buren zich na verloop van tijd afvragen “en waar betaalt ie nu de huur van”. Het klinkt allemaal zo fijn en tolerant, gun hen ook wat wij hebben het al zo goed. Maar in de werkelijkheid zijn we er nog lang niet aan toe. Wij zijn gevangenen van onze eigen wereld.
  Wij kunnen niet concurreren met mensen uit landen waar een brood 50 cent kost. Wij, het “gemene” volk, zullen niets positiefs merken van de lagere arbeidskosten waar het zakkenvullersgilde op aast. Die besparingen gaan allemaal één kant op.

  Reactie door william — dinsdag 22 augustus 2006 @ 20.37 uur

 61. @ 47 Jofel: Blijkbaar niet. Het is voor wetenschappers lastig een baan vinden. Is nauwelijks carriere in te maken. Komt vooral omdat Nederland klein is, en er per specialisatie maar een of twee goeie groupen zijn die bergen met mensen af laten studeren, en die natuurlijk niet allemaal aan het werk kunnen houden.

  Als je kijkt wie die mensen zijn die NL op het moment massaal ontvluchten, dan zijn dat voor een groot gedeelte hoogopgeleiden. Mijn conclusie: met die kenniseconomie gaat het niet goed.

  Ik ben overigens weggegaan omdat het me wel eens leuk leek om elders mijn geluk te beproeven. Eens iets anders ruiken dan die spruitjeslucht in NL. En dat bevalt goed.

  @49 De Hakker: Ergens in het Midwesten.

  @51 Gloria: Leuk vooroordeel. Vrij beledigend ook. Blijkbaar kun je het je niet voorstellen dat ik m’n werk gewoon leuk vindt. Als ik geld belangrijk vond, zat ik al lang in de industrie, en verdiende ik het 2 of 3-voudige van wat ik nu verdien.

  De reden waarom ik hierheen gegaan bent staat hierboven. Had trouwens ook zo Zweden, Canada of Zwitserland kunnen zijn hoor. Maar hier kreeg ik toevallig een baan.

  En wat betreft die neppresident, ach, jij woont ook in een land waar je de regering van dezelfde praktijken beticht. Waarom ben jij nog niet weg dan? Als ik op zoek moet naar het land met een ideale politieke leiding kan ik wel bezig blijven. Groenland? De Zuidpool? Bovendien heb ik geen invloed op de politiek hier.

  Maar we dwalen af met al die persoonlijke gerichte vooroordelen. Mijn vraag is nog steeds niet beantwoord:

  Waar is de SP solidariteit met de arbeiders uit het voormalig oostblok?

  Zou leuk zijn hier eens serieus over te discussieren in plaats van steeds beledigd te worden.

  Reactie door Nepkarel — dinsdag 22 augustus 2006 @ 20.39 uur

 62. Ik heb zondagavond een documentaire gezien over straatkinderen in Roemenie,rondlopend bij de universiteit, veronachtzaamd, lijmsnuivend aan hun lot overgelaten, niemand kijkt naar ze om ook de heren professoren blijkbaar niet.
  Maar dan is er een Engelsman die ging helpen in de vredelijke weeshuizen ná de val van (hoe schrijf je die naam in godsnaam) ik zeg maar de dictatuur, als hulpverlener nb.
  Nu dwingt hij die kinderen tot prostitutie met buitenlanders, heeft een hele web-site opgezet, biedt ze gewoon te koop aan.
  Ik ben het met Olav eens, deze landen zijn niet klaar voor toetreding tot de EU, laten we hoge eisen stellen aan de normen en laten we in godsnaam de europeanen hard aanpakken die kinderen misbruiken, soms meenemen naar de huidige EU landen vooral Duitsland en Italie.
  Ziet de EU-commissie dit niet. Als die grenzen opengaan is het leed niet te overzien m.b.t. dit onderwerp.
  Ik zal je vertellen na het horen spreken van die Engelsman (opgenomen met verborgen camera etc) heb ik die nacht geen oog meer dichtgedaan.
  Ik zou willen dat Europa zijn ogen eens beter openhield.

  Reactie door Henny — dinsdag 22 augustus 2006 @ 20.41 uur

 63. vreselijke

  Reactie door Henny — dinsdag 22 augustus 2006 @ 20.43 uur

 64. @59
  Rechts lullen is de leugens van rijk verhullen.

  Reactie door De Hakker — dinsdag 22 augustus 2006 @ 20.46 uur

 65. Dat gaat snel, nog voordat ik een nieuw antwoord getypt heb, ben ik alweer een paar keer beledigd.

  @ 54 pool: Dank voor de vriendelijke aanhef. Even kijken: ik lieg, ik ben dom en een racist, en ik zit in de Achterhoek. Kan de webmaster via een IP check even eea bevestigen?

  Volgens mij is het zo dat degene die begint met schelden zijn ongelijk toegeeft. Of niet? Wet van Godwin heet dat.

  En kom maar met dat lesje solidariteit. Ben ik wel in geinteresseerd. Vooral in de solidariteit van SP’ers met de oostblokarbeiders.

  @ 56 Evert: Zie 61: wetenschap. High-tech stuff.

  @ 57: Hawkeye. Iets te scherp gesteld, maar ik ben het wel met je eens. De haven van R’dam wordt steeds meer de dobber van de NL economie. Genereert omzet, maar verder niks.

  Laat je verder niet verleiden tot persoonlijke aanvallen. Dat gebeurt hier al genoeg.

  En ja, ik koop hier idd ook bij de Appie Happie :-)

  Reactie door Nepkarel — dinsdag 22 augustus 2006 @ 20.52 uur

 66. http://www.sp.nl/opinies/Voor_Polen_dreigt_uitbuit_CAO_.html

  Nepkarel, solidair zijn is zorgen dat de economie daar uit het slop raakt. Wist je dat Polen leegloopt en nu zelf gebrek heeft aan arbeidskrachten om de noodzakelijke infrastructuur en zorg te leveren?

  http://www.janmarijnissen.nl/weblog/2006/07/14/duizenden-artsen-weg-uit-polen/

  Het marshallplan van Amerika bestond ook niet uit alle Europeanen in Amerika laten werken. Kortom, het kan ook anders.

  Reactie door Bart — dinsdag 22 augustus 2006 @ 21.02 uur

 67. 1 Pool werkt harder dan 2 Nederlanders,de keus is snel gemaakt.

  Reactie door rekel — dinsdag 22 augustus 2006 @ 21.03 uur

 68. LONDEN/BRUSSEL (ANP) – Europees Commissaris Rehn (Uitbreiding EU) hoopt dat Nederland en andere landen in mei hun grenzen openzetten voor werknemers uit Oost-Europa.

  “Ervaring leert dat er grote voordelen in het verschiet liggen bij het openen van de arbeidsmarkt”, zei Rehn vrijdag. Volgens de eurocommissaris dragen de meeste Oost-Europese werknemers flink bij aan de economie en vragen zij zelden sociale bijstand.
  “Deze Polen, Litouwers, Slowaken en anderen zijn meestal hardwerkende jonge mensen die in het buitenland ervaring opdoen en sparen voor hun toekomst. De meesten keren later terug naar huis met geld en ervaring”, zei Rehn bij een lezing op de Londense School of Economics.
  Nederland beslist dit voorjaar of het alsnog de grenzen opent voor de goedkope werknemers uit Oost-Europa. Toen de Oost-Europese landen in mei 2004 tot de EU toetraden, waren de werknemers nog niet welkom.
  EU-landen als Nederland mogen de afsluiting in mei met twee jaar verlengen. Werkgeversorganisaties VNO-NCW en MKB-Nederland hebben de regering-Balkenende al gevraagd de goedkope Oost-Europeanen snel toe te laten. De vakcentrales FNV en CNV hebben echter grote bezwaren.
  Eurocommissaris Rehn keek vrijdag ook alvast positief naar de komst van Turkse werknemers. Turkije kan over enkele decennia tot de EU toetreden. Hij verwacht dat de vele jonge Turken kunnen helpen tegen de vergrijzing in de EU. “Een deel van mijn pensioen hangt af van de bijdragen van een jonge, goedgetrainde Turkse ingenieur in een open EU-markt.”

  Reactie door C Harms — dinsdag 22 augustus 2006 @ 21.25 uur

 69. @ 65 Nepkarel

  Proxyservers worden niet toegelaten op dit blog, dus ook niet die uit amerika

  Reactie door Pool — dinsdag 22 augustus 2006 @ 21.25 uur

 70. @ 57 Hawkeye

  He man!! He Hawkeye bollenman!!
  God bless America, het land dat jou te eten geeft!! Glijen met die handel en vooral de doodstraf invoeren, he Hawkey?

  Weet je, als ik jouw bericht zo lees en zie hoe je over mij spreekt dan zie ik een chemische atomische verbinding in jou die in de fabrieken uitgewerkt wordt door die vindingrijke wetenschappers: een atoombom!

  Je bent voor niets fan van die yankees en gezien je beledigingen ben je een heel klein, miezerig, zwak mannetje.
  Want zie: ik kom aan je geld en we zullen even afrekenen met die Gloria.
  En hoe? Niet gentle man!! Je bent gewoon een bollenboer die de boel lekker verneukt, achter terrorist Bush staat en het wel best vindt dat Irak democratisch vermoord is en Israel zijn buren met de Bijbel afmaakt? Atoombom Hawkeye!!

  Ga jij nou maar werken aan jezelf. En je bollenbedrijf. Die atoombom in je kan Amerika goed gebruiken!
  MONEY, MONEY, MONEY, Hawkey, go for it!
  Vergeet niet zondags naar de kerk te gaan en met het zwarte boek de wereld te verkrachten. Want waarom moet jij rijk zijn met je bolletjes en ik arm met mijn levende wezentjes? Waar zit meer werk in dacht je? In bollen of in kinderen??

  En ik zeg je: dat brein van je is dollarziek. En ik kan het zeggen, want was jij het o.a. niet die mijn gezin te eten gaf? Je moest je diep schamen…voor die kruimels ga ik niet op de knieen. Integendeel: GO HOME Hawkeye en ga bij je eigen partij het weblog af zitten schieten. Je hoort hier niet thuis!

  Reactie door Gloria — dinsdag 22 augustus 2006 @ 21.39 uur

 71. @ 65 Nepkarel

  Want ben jij nep, nep, nep…Karel!

  Reactie door Gloria — dinsdag 22 augustus 2006 @ 21.52 uur

 72. @65 Nepkarel — dinsdag 22 augustus 2006 @ 20.52,

  Dat is jammer dat er daar niet veel banen voor zijn in Nederland. Met wat voor soort High tech stuff hou je je bezig?

  Nederland wordt steed een minder leuk land op te leven, leven wordt er niet goedkoper op en vervolgens moet je ook nog krom liggen voor wat hipocriete politici van cda en vvd zodat ze er straks 30% op vooruitgaan. Het is erg goed te begrijpen dat sommige mensen het voor gezien houden in Nederland.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — dinsdag 22 augustus 2006 @ 21.56 uur

 73. @ 68 C Harms

  Zo, daar hebben we Harms.
  Voel jij je lekker veilig met je vriendjes op dit blog? Wat een lafbek ben je toch!
  Nu een grote mond, geen one-linertje deze keer? De macht van de rijken??
  We zullen op je letten, Harms. Stiekem de kat ook hier in het donker knijpen?
  Wat ben je toch een kleinburgelijk manneke. Durft pas tevoorschijn te komen als ie z’n kans waar ziet. Lafbek!

  Reactie door Gloria — dinsdag 22 augustus 2006 @ 21.58 uur

 74. Maar deze kinderen kunnen niet vluchten
  http://www.telegraaf.nl/binnenland/48699631/Geen_plek_voor_duizenden_leerlingen_met_handicap.html

  Reactie door Totampaal — dinsdag 22 augustus 2006 @ 22.07 uur

 75. @ 72 Evert Tigchelaar jr

  Je laat je een rad voor de ogen draaien door die Nepkarel, hij woont niet in amerika want lees mijn reactie @ 69 maar eens.
  Ik heb dit al eens na gevraagd hier en toen werd mij verteld dat er niet via een buitenlandse proxy gereageerd kan woreden.

  Reactie door Pool — dinsdag 22 augustus 2006 @ 22.07 uur

 76. Evert Tigchelaar jr — dinsdag 22 augustus 2006 @ 21.56
  ………..en vervolgens moet je ook nog krom liggen voor wat hipocriete politici van cda en vvd zodat ze er straks 30% op vooruitgaan.
  C Harms – Beste Evert, dat is pas voor een volgend kabinet. Ik vindt het best terecht, voor al die stront die ze van ons over zich heen krijgen. Wij zijn lekker anoniem achter de PC. En je kunt ze altijd weer wegstemmen.

  Reactie door C Harms — dinsdag 22 augustus 2006 @ 22.08 uur

 77. @ 66 Bart: Goede uitleg. Maar waarom hoor ik de SP alleen maar over dichte grenzen en niet over oplossingen voor de economien in het voormalig oostblok?

  Het stoort me dat de SP altijd om solidariteit vraagt, maar die niet lijkt te geven als het om de voormalige kameraden uit het oostblok lijkt te gaan.

  @ pool 65: Ah, nog beter. Je beschermt je tegen kennis.

  @ Gloria 70: Ik zie bij Hawkeye minder beledigingen dan bij jou eerlijk gezegd….

  Bovendien maak je een rare denkfout. Je gaat ervan uit dat iedereen die ook maar iets met de VS te maken heeft Bush steunt. Blijkbaar zelfs de buitenlanders die niet eens kunnen stemmen.

  Maarrrrr, als het zo is dat iedereen in een land een fan van de regering is, wat doe jij dan hier! Ga eens snel naar het CDA of VVD forum dan! Want ook jij moet dan een grote fan van Balk en Rutte zijn!

  @ Gloria 71: En wat scheld jij veel Gloria. En wat geef jij weinig antwoord op nette vragen.

  @ Evert 72: Of Nederland minder leuk wordt om te leven weet ik niet. Volgens mij gaat het meeste er nog prima. Politici zijn overal corrupt en prijzen gaan overal omhoog.

  Reactie door Nepkarel — dinsdag 22 augustus 2006 @ 22.12 uur

 78. Henny — dinsdag 22 augustus 2006 @ 20.41

  Ik ben het hier helemaal mee eens en toch haten jullie mijn soort en beweren jullie dat rechtse denkers geen geweten kunnen hebben en dat het verdienen van geld altijd over lijken moet gaan. Ik snap niets van dat zwart-wit denken. Zelfs J. Marijnissen had respect voor Bolkestein ook al vond hij de liberale oplossingen waardeloos.

  Reactie door C Harms — dinsdag 22 augustus 2006 @ 22.21 uur

 79. @ 77 Nepkarel

  Ik hoef mij niet te beschermen, maar jij zit hier gewoon te liegen met je amerika.
  dus zullen we de rest van je leugens ook maar voor gezien houden.
  Mischien toch maar eens de dokter raadplegen, dit kan heel lastig zijn vooral als mensen je gaan controleren.
  Doe je voorzichtig cowboy uit enschede.

  Reactie door Pool — dinsdag 22 augustus 2006 @ 22.42 uur

 80. @ Harms

  Je hebt gelijk met betrekking tot de hatelijke opmerking. Laat a.u.b. de SP een club mensen zijn die normaal met mensen omgaat. Of je het nu eens of oneens bent. Menselijke waardigheid, solidariteit en gelijkwaardigheid zijn loze kreten als we ons in ons eigen handelen zo gedragen op dit log.

  Reactie door Alie Dekker — dinsdag 22 augustus 2006 @ 22.42 uur

 81. @77
  Kom terug Nep de banen liggen hier voor het grijpen.
  We moeten ze overal vandaan halen het bedrijfs leven weet zich geen raad.

  Reactie door De Hakker — dinsdag 22 augustus 2006 @ 22.54 uur

 82. @ 77 Nepkarel

  Over @ 70: Om mensen zoals jij hier te ontmoeten. Daarvoor hoef ik niet richting Rutte en Bal. Ze komen vanzelf wel hier’

  Daarbij, als je mijn bijdrage goed hebt gelezen dan zie je dat ik ook vind dat de Polen hun land op orde moeten brengen. Ondertussen kunnen ze zich hier sterken om gesterkt dat hele rechtse corrupte systeem omver te helpen.

  Over Amerika. Ja, ik schaam mij dood voor dit land op Aarde. Hiermee ondersteun ik ook dat andere deel van de Amerikaanse bevolking. Zij hebben het ook gehad met die leugen en bedrog machine: Bush en trawanten.
  Wij hier ook!! En daar wordt voor gevochten op dit weblog. En dan kan jij wel even leuk hier binnen komen wandelen en je luchtige verhaaltje houden, maar hiermee zit je weer dat kapitalisme te promoten waar meer dan de helft van Amerika zo trots op is! Nou, ik schaam mij voor zo’n land, waar velen de Bijbel hebben meegesjouwd sinds Columbus en alleen maar hun Leraar voor schut zetten!
  Want Hij, die ook mijn Leraar is, Spreekt andere taal. En die kunnen we allemaal verstaan. Dat 3 B’s (Bush, Blair en Balkenende) zijn de dictators van de STRAF-HEERS- en GRAAICULTUUR. En daar moeten we ons van zien te verlossen. Ik mag dan wel schelden (Zie de scheldwoorden van Jezus in een ander item of zie: Bijbel) en daar kan je mij op aanvallen, maar als oren niet willen horen dan kan het zover komen.
  Ik heb mensen lief en zachte heelmeesters maken stinkende wonden!
  Het is tijd voor OPSTAND en ga dat maar aan je vriend Bush vertellen. Want uiteindelijk is hij je werkgever en daar profiteer jij van. Dit systeem ketent de mens en is gemaakt uitsluitend voor de rijken. En je moet eens weten hoe mijn Leraar daarvan gruwde!
  En je weet het met Bush, wie niet voor hem is, is TEGEN. Dus we zien wel hoelang ik dit overleef…

  Reactie door Gloria — dinsdag 22 augustus 2006 @ 23.26 uur

 83. @75 Pool — dinsdag 22 augustus 2006 @ 22.07,

  Je kunt niet vanuit het buitenland hier reageren? Wat is dat voor onzin beleid?

  @76 C Harms — dinsdag 22 augustus 2006 @ 22.08,

  Hoezo terecht? Dus dat stelletje volksverraders verdient een absurte loonsverhoging? Mag je tegenwoordig niet meer klagen omdat je land kapot wordt gemaakt?

  @77 Nepkarel — dinsdag 22 augustus 2006 @ 22.12,

  Tussen dat domme cda volk, dat enkel naar mooie praatjes luisterd, te leven is geen pretje. Maar in dat laaste heb je wel gelijk, in de rest van de wereld wordt het er ook niet beter op.

  @78 C Harms — dinsdag 22 augustus 2006 @ 22.21,

  Een deel heeft wel een geweten maar er zich ook veel raar volk tussen. Vooral in de vvd hoek die je direct beschuldigen van natiolistme als je er wat van zecht dat banen naar het buitenland verdwijnen en zelf voorbij gaan aan die mensen uit de top die enkel uit zelf belang het werk verplaatsen.

  Waarom Jan Marijnissen respect voor Bolkestein heeft weet ik ook niet en snap ik ook niet. Bolkestein is een vertegenwoordiger van het neoliberalistme waar Jan zo tegen is, maar goed, Jan vind het misschien gezellig om met Bolkestein een bakje koffie te drinken.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — dinsdag 22 augustus 2006 @ 23.34 uur

 84. @ 80 Alie Dekker

  Ga jij eerst eens even alles doorlezen?
  Je kan hier wel Alie-Zen komen spelen, maar je wilt niet weten hoeveel aandacht C Harms van ons heeft gekregen. Deze man zit steeds met zinnetjes te klieren en ineens voelt hij zich flink vandaag. Nou, je kan dan zeggen beter laat dan nooit, maar zie hoe hij alleen en uitsluitend zichzelf hoort. En daar hebben wij al die moeite niet voor gedaan. Tenslotte ja Alie, het is hier SP! En was je het vergeten? We gaan op naar 22-11! Dus aanpakken die handel en niet WEER 4 jaar in de tang van rijk, rijker, arm, armer. Snap je?

  Reactie door Gloria — dinsdag 22 augustus 2006 @ 23.41 uur

 85. @ 57 Hawkeye

  He man!! He Hawkeye bollenman!!
  God bless America, het land dat jou te eten geeft!!

  Mij en vele andere Nederlandse bedrijven en hun familie leden.
  35 families, tot in Polen toe. Plus een heel groot deel voor de Nederlandse belasting trog, waar jij en je twee kindertjes de uitkering en kinderbijslag en huursubsidie van krijgen, (even vragen, betaald de ex ook zijn deel?)

  Ga nu even een kalmeer pilletje slikken,

  Gloria, Met de talenten die je ongetwijfeld bezit zou je eens wat meer doelgericht en productief moeten werken, schelden op alles wat economisch meer profitable is als thuis zitten met twee kinderen, is weinig productief, met een of twee extra kinderen als huis moeder voor het zwarte tarief moet het mogelijk zijn een aardig extra Eurootje er in de maand bij te vergaren, zo je past of 3 of 4 kinderen inplaats van twee.

  Glijen met die handel en vooral de doodstraf invoeren, he Hawkey?

  Yah voor mij hadden ze Mohammed B en Folkerd v/dG , de moordenaar van het meisje van nulde, de IT gast van Zoetermeer die zijn familie uitmoorde, de man en vrouw uit alphen die gesnapt werden toen ze in holten het uitgehongerde lijkje van een van hun dochters probeerden te begraven, ook een spuitje of sparky naar keuze mogen geven.
  Nederland is veel te gemakkelijk mbt to dat soort moordenaars. De Polen zijn met hun nieuwe voorstellen zo gek nog niet!
  Ik geloof dat ongeveer 25 van de 50 VS staten nog de doodstraf op de boeken hebben staan, en dat er nog daadwerkelijk in 22 staten dit soort straffen worden opgelegt waarna het vaak nog 15-18-20 jaar duurt door allerlei procedures en beroepen voordat een doodstraf uiteindelijk voltrokken word.
  Zelfs tien voudig Milwaukee kanibaal Jeffrey Dahmer werd alleen maar tot levenslang veroordeeld in de noordelijke staat wisconsin, (geen doodstraf staat) na een half jaar in de Gevangenis in Portage werd hij afgemaakt met een houten vloerzwabber steel door een 150kg Zware Zwarte Bubba, ook een levenslang zitter, die hem niet zo zag zitten, kan gebeuren nietwaar?
  Ook hier, als bezoeker van dat land, s’lands wijs s’lands eer,

  Waarom hoor ik je niet over de doodstraffen in Saudie Arabia, Iran, Nigeria, Singapore, Jemen, China????
  Zoals ik al eerder vertelde Shiran Shiran de moordenaar van Bobby Kennedy, zal voor zo’n beetje hetzelfde vergrijp nog vele jaren langer zitten nadat Fv/dG vrij komt.

  Meid laat je handen wapperen maak wat van je leven inplaats van hier dag en nacht te vitten en te kiften omdat je misschien moeilijk kan rond komen van de bijstand en wat meer met twee kinderen.

  Gloria, Het is beter dat je je niet meer in je kaart laat kijken met betrekking tot geloof in het algemeen, en mijn “geloof” in het bijzonder.
  Als iemand zo primitief is dat hij of zij in 500 tot 5000 jaar oude sprookjes boeken wil geloven dat staat hem dat vrij, maar belast noch beticht mij niet met dergelijke onzin!
  Oh last, het waren veelal geronselde duitse wetenschappers die het Manhatten project aanstuurden, wat veelal vergeten word in de geschiedenis boeken is dat behalve dat de twee bommetjes op Japan vele VS levens bespaarde, bespaarde het waarschijn veel meer Japanse levens, door de overgave van Japan inplaats van een heel bloedige land invasie.
  Het was natuurlijk een wat uitgestelde terugbetaling voor dat voorvalletje in Pearl Harbor, een vergissing die de Japanners duur te staan kwam.
  De Mossels konden met hun aanval op de Twin Towers in 2001 wel eens een soortgelijke vergissing gemaakt hebben als de Jappanners in 1941 in Pearl Harbor.

  Reactie door Hawkeye — woensdag 23 augustus 2006 @ 0.34 uur

 86. Jan Marijnissen,

  De Tijd is Hier en NU om misstanden in Nederland in de publiciteit te brengen.
  Vraag zelf of een intwervieuw.
  Een inhaalslag maar er is weer aanleiding genoeg met dit romp kabinet.
  De tijd is niet nadat je het verkiezingsprogram hebt samengesteld.
  De Tijd is NU en Hier.

  Reactie door maria — woensdag 23 augustus 2006 @ 1.46 uur

 87. Focus de gedachten ook nog even op een nieuw probleem, nl. dat van de klein-kindergeneratie van de immigratiegolf uit
  Marokko en Turkije. Deze lichting voelt
  zich nu al, 10 en 11jarigen, zó gestigma-
  tiseerd, dat zij in het openbaar verklaren
  van Spaanse afkomst te zijn, een voor hun
  gevoel kennelijk een onbeladen (gelijk-
  waardig aan de Nederlandse)status. DAT in
  essentie gaat HET vólgende probleem worden
  en het wordt de hoogste tijd in te zien,
  dat die belásting voor hen vérgaande reak-
  ties zal gaan opleveren voor de gehele Ne-
  derlandse samenleving, binnen 20 jaar ná
  NU. Immers, zij zijn NU de kleinkinderen
  ván!!! Deze verloochening gaat zijn tol eisen en de gevolgen zullen als een virus
  door Nederland waren. Funest gaat worden de ego-identiteitscrisis, afgezien nog van
  het feit dat deze kinderen zélf de leugen
  NU gaan/moeten gebruiken om zich getole-
  reerd te weten binnen onze samenleving, schadelijk voor elke ziel en zich op die manier niet aangevallen én veroordeeld te
  weten op hun afkomst van origine.
  Vreemd eigenlijk dat de volken rond de Middellandse Zee hun gezag uitoefenen door hun verschil in politiek inzicht met nadruk hun godsdienstige dogma’s weten te relateren en toch allen in dezelfde zee baden.
  Ware de Middellandse Zee samen geperst tot een rivier van formaat, waren er al
  diverse zeeslagen meer geweest in de vorm van Bridge on the River Mediterranean!

  Tja, en hoe ziet een ‘cursus Nederlands’
  eruit, m.b.t. een ‘cursus correct Neder-
  lands’? Feitelijk dus een cursus Neder-
  lands, die correct wordt toegepast,…..?
  Wat een geestelijke armoed als de strekking van het gesproken/geschreven
  woord het moet afleggen tegen, de ‘vorm’-
  foutjes, dan is er van het taalgebruik al
  helemaal geen snars begrepen en verheft men zich als autochtone Nederlander boven
  de allochtone EN óver de (lang niet altijd) láger opgeleide medemens.
  Daar kunnen wij twee dingen over zeggen:

  a. ‘elk voordeel héb z’n nadeel’ en je wilt niet weten hoeveel hoogopgeleide fi-
  guren dat ‘gebruiken’ en niét alleen voor
  de grap, maar zelfs ook tv-presentatoren;

  b. de interesse voor taalgebruik in Neder-
  land is dermate achteruit gehold dat men,
  ziende wat bijv. tv reklame ‘biedt’, lie-
  ver bedweterig dan betweterig is.

  Zolang geduld wordt dat tv ‘grappig’ ver-
  keerd taalgebruik toepast in reklame’s,
  en zelfs titels van programma’s fonetisch
  voorschóteld, zolang moeten wij ons zelf
  dus vooral niet laten voorstaan op CORRECT. Dat correct zijn werd al direct
  geheel losgelaten toen de c en de k een
  heuse verwarring bracht en de link aan de
  oude talen werd los gelaten.
  Zolang wij woorden veranderen in bijv. kado, konsistent en consequentie en de lo
  gica in beginsel niet meer te vinden is, zijn er nu dus al 50 jaar extra moeilijk-
  heden in de Nederlandse taal geslopen die absoluut niet nodig waren en in de verta-
  ling naar, in ieder geval, Frans, Engels en Duits belachelijke verschillen opleveren. Italiaans en Spaans worden er
  ook niet door vereenvoudigd.
  De géést van het gesprokene dient een doel zoals het ‘naar de letter van de Wet’
  een geheel ander doel dient.
  Wil men de ander dus afslachten op taalge-
  bruik, mag het wel eens meer op ethische
  gronden dan louter en alleen op grammati-
  cale. Welke van de twee zou het meest ‘verstórend’ zijn?

  We kiezen een keer voor ‘meltdown’, prima, dan ook ‘mild doen’! Wake-up!

  Reactie door Madelief — woensdag 23 augustus 2006 @ 5.58 uur

 88. Gloria — dinsdag 22 augustus 2006 @ 21.58
  Nu een grote mond, geen one-linertje deze keer? De macht van de rijken??
  C Harms – Beter mijn berichtjes lezen Gloria, beter mijn berichtjes lezen. Ik ga niet terug schelden. Is goedkoop.

  Reactie door C Harms — woensdag 23 augustus 2006 @ 6.24 uur

 89. C Harms — dinsdag 22 augustus 2006 @ 21.25
  “Deze Polen, Litouwers, Slowaken en anderen zijn meestal hardwerkende jonge mensen die in het buitenland ervaring opdoen en sparen voor hun toekomst. De meesten keren later terug naar huis met geld en ervaring”, zei Rehn bij een lezing op de Londense School of Economics.

  Reactie door C Harms — woensdag 23 augustus 2006 @ 6.27 uur

 90. Evert Tigchelaar jr — dinsdag 22 augustus 2006 @ 23.34
  Ik vindt jullie en Wilders inderdaad nationalistisch bezig als je klaagt over vrij verkeer van personen in de globale wereld. Die wereld wordt steeds kleiner en wil je je baan behouden dan zul je jezelf toch concurrentiebestendiger moeten worden. Maak je van je land een gesloten gemeenschap dan straks ook niet klagen dat de rest van de wereld wel als een sneltrein doordendert. Als ik jou was zou ik me beter concentreren op kinderarbeid en slavendrijvers en niet op de aanstellerij in ons eigen land.

  Reactie door C Harms — woensdag 23 augustus 2006 @ 6.39 uur

 91. Ja, ik zie het al weer Harms, je hebt er
  na gisteravond nog eens een nachtje lekker
  over geslapen en vanmorgen ontstond spon-
  taal je ‘drieluikje’, maar doet zich voor
  het log wel de vraag voor of er meer aan
  de uitspraken van Rehn gedacht moet worden
  dan hóé die uitkering via de Sociale Bij-
  stand er voor die mogelijke Turk uit gaat
  zien, nadat hij hier na enkele jaren ook
  de soep indraait wegens bijv. een overcom-
  pleet geworden zijn (en net zo goed weer
  naar ‘huis’ terug mag in eigen land).
  Maar misschien heb je zelf een wetenswaar-
  dige mening, advies of ervaring mee?

  Toetreden tot de Euro door Turkije zorgt er dan misschien niet voor, dat de norm van de uitkeringen gaat leiden tot het bouwen van paleizen in het moederland, omdat de munteenheid te veel verschilt.

  Overigens trekt heel Europa daar nog steeds profijt van: geld vastzetten in Turkije, flapjes leggen, niemand zeggen…
  zoals dat jarenlang kon in Zwitserland of
  in de Koninkrijkslanden, maar met het vlot
  trekken van het sofinummer doet het Min.v.
  Financiën goede zaken, althans, dat lijkt
  zo: eindelijk wordt er effeciënt aan de top gewerkt, maar moest ook de eigen indentietijd belastingtechnisch worden vrijgegeven. Alleen die van véél top-ambte
  naren en ‘zelfstandigen op hoog nivo’
  lijken daarvoor te worden gecompenseerd en
  met een paar pennestreken is hun kostje gekocht of moet ik zeggen pennelikkers-
  streken? Denk daar maar eens ernstig over
  na broeder Harms (van wélke club ook weer,
  of toch al weer een jaartje grazende in
  buitengewoon groene weiden, maar dat even
  links terzijde!)!

  Overigens is het wel zo, dat zolang jij je
  inlaat met diverse buitengewoon laag prij-
  zende textielfirma’s en evenzo laaggeprijsde artikelen in combi cosmetica
  annex food en speelgoed-ketens inlaat….lijk je er goeddeels verzekerd van te kunnen zijn, met én slavendrijvers
  én kinderarbeid te maken te kunnen hebben.

  Gekleurder kan het nl. niet:
  een 45dlg kleurpotloden/wascokrijt/verfset
  in een reguliere zaak aanbieden voor 0,25
  is voor menigeen een trekpleister maar voor anderen tevens een téken aan de wand!
  Wel Harms, hoe had je gedacht het woordje
  ‘concurrentiebestendig’ inhoud te gaan ge-
  ven in jouw beleven én uitvoering?
  Hoeveel keer beter dan Gloria moet ik jouw
  berichtjes nog lézen, die je overigens niet twee keer achterelkaar daartoe hoeft
  te schrijven?

  Overigens zou Gloria er wijs aan doen naast al haar eclatante bijdragen daaruit
  het woordje ‘lafbekje’ weg te laten, dat
  komt nou ook niet bepaald over als zijnde
  ‘niet schéldend’ of ‘lady glorious’-like,
  is het wél? Het schrille contrast met je
  andere bijdragen Gloria vormt dan wel een
  heel opvallend tgerugkerend element in zo
  ‘n gevoelssfeertje van Himmelhochjauchzend
  zum Tode betrübt en roept ongewild vormen
  van niet in de hand te houden emoties op en dat is vast niet jouw bedoeling.

  Reactie door Madelief — woensdag 23 augustus 2006 @ 8.48 uur

 92. Ja, ja ik heb het al gezien: inlaat 2x
  en indentiteit ipv identiteit, sorry!
  Goeie tijden, slechte tijden, zijn vast ook de oorzaak van verschrijvingen, dus nu
  in de weer met de overige medicijntjes!
  Tja…wat? Think it over. Prettige dag!
  (aanvulling 08.48)

  Reactie door Madelief — woensdag 23 augustus 2006 @ 8.55 uur

 93. En daar heb je Jan M weer. Een uitspraak van Sir Andrew Green oppakken om zijn gelijk nog proberen te halen.

  Terwijl nu echt vele de economische groei zien, vele de werkeloosheid als sneeuw voor de zon zien smelten, vele de banen tekorten zien, vele industrieen het personeel niet meer kan vinden gaat Jan M nog zeuren over de Oostblokkers die nu al meer dan twee jaar lid zijn van de EU.

  Jan M, je voert een achterhoude gevecht, je probeert je achterban te sussen over de ruggen van de Polen… Leuk om tijdens Unilever demonstraties de Polen weer eens te scanderen omwat applaus te krijgen…

  Reactie door jeroen — woensdag 23 augustus 2006 @ 10.23 uur

 94. Madelief — Overigens is het wel zo, dat zolang jij je
  inlaat met diverse buitengewoon laag prij-
  zende textielfirma’s en evenzo laaggeprijsde artikelen in combi cosmetica
  annex food en speelgoed-ketens inlaat….lijk je er goeddeels verzekerd van te kunnen zijn, met én slavendrijvers
  én kinderarbeid te maken te kunnen hebben.

  Jullie hebben mijn berichtjes echt niet gelezen. En 40-urige werkweek noem ik geen slavendrijven. Kijk nog maar eens goed naar andere onderwerpen waar ik ook geweest ben. Ik houd het bij de inhoud.

  Reactie door C Harms — woensdag 23 augustus 2006 @ 10.32 uur

 95. Als je een product koopt, ondersteun je daarmee dus het proces waarmee dat product tot stand komt. Dus geen dingen kopen waar bijvoorbeeld kinderarbeid aan kleeft. Hoe goedkoop het ook is. Er is niks mis met handel en rijkdom, alleen de manier waarop en de (ethische/morele)spelregels………

  Reactie van C Harms — zondag 20 augustus 2006 @ 17.27

  Reactie door C Harms — woensdag 23 augustus 2006 @ 10.34 uur

 96. Dat snap je toch wel. Als je het niet eens bent met de manier waarop een product tot stand gekomen is of je bent het niet eens met het beleid van een bedrijf, koop hun producten dan ook niet. Als er meerderen zijn die zo denken dan verandert het bedrijf vanzelf. Vraag en aanbod……

  Reactie van C Harms — zondag 20 augustus 2006 @ 18.02

  Reactie door C Harms — woensdag 23 augustus 2006 @ 10.36 uur

 97. Ik veroordeel natuurlijk niemand met een kleine beurs want die moeten soms wel

  Reactie door C Harms — woensdag 23 augustus 2006 @ 10.37 uur

 98. Jan M: “We moeten zorgen dat de landen in Oost-Europa naar ons welvaartsniveau worden getild, niet andersom”

  Dus moet je juist de mensen de mogelijkheid bieden om voor die welvaart te werken en niet ze de deur voor hun neus dicht te gooien. En ze te degraderen tot tweede rangs burgers, wel hier mogen komen kijken maar niks mogen doen.

  Als je bang bent voor een uitholling van het sociale stelsel kan je daar strengere regels hanteren. Bijvoorbeeld een minimum aantal jaren nederlandse nationaliteit en een vaste verblijfplaats. Maar of deze angst terecht is, is ook nog maar de vraag.

  Reactie door jeroen — woensdag 23 augustus 2006 @ 11.04 uur

 99. Ja Harms, koffievraagje dan nog maar weer
  en concreet een antwoord hoe je je dan die
  concurrentie voorstelt ? Wel geoorloofd
  naar jouw mening, als de prijzen net geen
  bodemprijzen zijn of zo? Nog afgezien zelfs van hoe ik zelf over de aanschaf van
  zelfs zeer uiteenlopende zaken denk!
  Wát exact wil je bevestigen danwel ontken-
  nen? Horen we nog wel!

  Reactie door Madelief — woensdag 23 augustus 2006 @ 11.15 uur

 100. @ 83 Evert Tigchelaar jr

  Dit is geen onzin beleid, dit is toch een stuk bescherming van deze weblog.
  Wat moet iemand die in Noorwegen zou wonen hier op deze Nederlandsetalige weblog moeten zoeken.
  Daarnaast is het ook ter voorkoming dat hier bedreigingen enz. enz. geplaatst kunnen worden van uit het buitenland.
  Kijk vandaar dat ik ook kan zeggen dat die Nepkarel hier van alles en nog wat aan elkaar zit te liegen.

  Reactie door Pool — woensdag 23 augustus 2006 @ 11.18 uur

 101. Het is mooi weer vandaag snipperdag genomen,geen weer om hier te zijn.
  Nu genieten morgen is het weer somber.
  Ook geen verlichtende reacties hier na 10.00 uur dus naar buiten.

  Reactie door De Hakker — woensdag 23 augustus 2006 @ 11.31 uur

 102. Jan Marijnissen schreef: We moeten zorgen dat de landen in Oost-Europa naar ons welvaartsniveau worden getild, niet andersom.

  Jan, nog steeds niet bij IKEA geweest? Je kunt er voor een redelijke prijs je bovenkamer laten meubileren.

  Reactie door Piet — woensdag 23 augustus 2006 @ 11.37 uur

 103. Madelief — Ja Harms, koffievraagje dan nog maar weer en concreet een antwoord hoe je je dan die concurrentie voorstelt ?
  Als buitenlanders harder en goedkoper werken dan jou dan moet je ook niet zeuren dat je ontslagen wordt. Ik heb het hier niet over slachtoffers van slavendrijvers, maar mensen die een redelijk inkomen verdienen en daarvoor best nog wel harder kunnen werken. Mensen met een gezond lichaam. Een week neemt geen 40-uur in beslag.

  Reactie door C Harms — woensdag 23 augustus 2006 @ 11.56 uur

 104. 83. Gezellig borrelen met Frits B.? Ik dacht het niet! Begin jaren negentig woonde hij bij mij in de straat en frequenteerde wel eens dezelfde stamkroeg. Tot de Amsterdammers zijn gebral zat waren en hem de kroeg uit sloegen :-)

  Jeroen, wat nu al zo vaak is aangehaald, maar maar niet wil doordringen is dat wat betreft de SP Oost-blokkers best welkom zouden zijn als ze maar hetzelfde zouden verdienen als de Nederlanders en alle regels voor hen hetzelfde zouden zijn. Helaas heeft dan ondernemend Nederland geen interesse meer in onze oost-europese vrienden.
  Het hele addertje is om internationaal de CAO’s onder druk te zetten zodat wij zogenaamd kunnen concurreren met China. Ondertussen stijgen de winsten de pan uit en kunnen we de Verelendungs theorie van Marx wel weer uit de kast gaan halen…

  Reactie door kaatje — woensdag 23 augustus 2006 @ 12.14 uur

 105. @93
  Blij dat je hier bent kerel wat goed van jouw zulke sociale mensen moeten we hebben.
  Die bezorgdheid tegen armoede en het medeleven met deze mensen.
  Klasse dat er zelfs bedrijven zijn die daar uit sociaal gevoel naar toe gaan, dat vind ik zo goed.
  Zomaar hun bedrijven verplaatsen met al hun kosten geweldig.
  En dan hier die werkgevers met hun sociale blik kan niet schelen wat het kost wij nemen ze in dienst.
  En je bent toch geen kleine jongen om de SP even op de vingers te tikken over hun sociaal gedrag.
  Erg goed, dat noem ik nog eens optimaal sociaal.
  En die tekorten aan werknemers goed van jou dit te vermelden.
  Ik hoorde vanmorgen als je werkloos bent kom je het CWI gebouw niet meer in de werkgevers staan bij de deur te wachten en slepen je mee.
  Daar hoor je de SP niet over hè Jeroen.
  En dan die leugenaar nepkarel hier ik kan geen fatsoenlijke baan vinden in Nederland blij dat jij aan geeft dat dit smoesjes zijn.
  Doe smoesjes gaan voor de WW niet meer op en bijstands trekkers.
  Bedankt Jeroen

  Reactie door Jofel — woensdag 23 augustus 2006 @ 12.14 uur

 106. Bekijk het ook eens van de andere kant. Doordat zoveel oost-europeanen naar West-Europa komen, is er in Oost-Europa een schreeuwend tekort aan hoog opgeleide werknemers. Ik heb dat zelf ondervonden. Als gepromoveerd academicus zit ik al anderhalf jaar werkloos thuis, aangezien er hier in Nederland niet wordt geinvesteerd in wetenschap. En bedrijven vinden mij niet interessant omdat ik geen bedrijfservaring heb. Deze zomer ben ik op vakantie geweest in Letland (daar woont mijn schoonfamilie), en toen ben ik daar op een gesprek geweest bij een bedrijf, waar ze me liever gisteren dan vandaag hadden aangenomen. Het inkomen was weliswaar op nederlands bijstandsniveau, maar dat is geen onoverkomelijk probleem, aangezien de kosten van levensonderhoud daar ook stukken lager liggen (voor een driekamerflat betaal je zo’n 100 euro in de maand, en voor een liter benzine nog geen euro). Op die manier zou ik daar dus een paar jaar kunnen werken, broodnodige bedrijfservaring opdoen, en dan zonder veel problemen terug kunnen komen naar Nederland.

  Reactie door Jan-Willem — woensdag 23 augustus 2006 @ 12.36 uur

 107. @105
  Doen en dan halen ze je terug omdat je in een keer een hard werkende Letlander bent.
  Daarvoor niet,je was een werkenden Nederlander met al zijn nadelen.

  Reactie door Jofel — woensdag 23 augustus 2006 @ 12.47 uur

 108. @ 91 Madelief

  Oke, ik geef toe dat 2x gebruik van hetzelfde woord 1x teveel is.
  Ik zag dit ook bij nalezing en vond het niet goed.

  Reactie door Gloria — woensdag 23 augustus 2006 @ 12.59 uur

 109. beste Meneer Kuipers : als u wat van de geschiedenis van de Oostbloklanden heeft vernomen , weet u , dat deze landen voor een grote deel door de Russen in beslag zijn genomen en dat daar het Stalin-communisme heersen ; met name Polen is gewoon overrompelt door de Russen gedurende de tweede wereld oorlog en diende de oorlogschade/inzet van de russen te betalen ; bovendien was het een leuke oorlogsbuffer voor de russen : er zijn veel Polen na de bevrijding niet teruggekeerd omdat zij niet gebukt wensen te gaan in het Stalincommunistme ;de economie van Polen bestaat voornamelijk uit landbouw en staalbouw : hun oudere afnemers zijn er niet meer : Polen is daardoor economisch ingestort : grote hoeveelheden werkloze komen nu naar de “westerse wereld ” wel dat vindt de Poolse regering prima ! wij in Nderland fungeren daardoor eiegenlijk als afvoergootje !

  Reactie door Fred — woensdag 23 augustus 2006 @ 12.59 uur

 110. Kaatje:

  “Ondertussen stijgen de winsten de pan uit en kunnen we de Verelendungs theorie van Marx wel weer uit de kast gaan halen…”

  Ook jij kunt je bovenkamer bij de IKEA laten meubileren!

  Reactie door Piet — woensdag 23 augustus 2006 @ 13.05 uur

 111. Kaatje,

  De SP is pertinent tegen de openstelling van de grenzen ook als ze tegen cao loon betaald zouden worden. Met name de FNV heeft zich sterk gemaakt voor de CAO eis, en terecht. Als het aan Jan de Wit en Marijnissen ligt gaan de grenzen pas open als de laatste nederlandse werkeloze een baan heeft. Droom verder!

  Nooit al die bedrijven in de media gezien, die met naam en toenaam laten zien hoeveel polen ze in dienst hebben en CAO lonen betalen.

  Nu lekker angst inzaaien nog met het de reacties van die Sir Andrew Green. Dat is een deel en zelfs een verkeerd deel van het verhaal. Jan M verteld niet dat die 600.000 oostblokkers voor een groot deel door de britten zelf geworven zijn in Polen.

  Niet alleen omdat ze goedkoop zijn, maar domweg omdat er geen brit te vinden is. Hotelmeisjes, schoonmakers, landbouw, fabrieksarbeiders.

  Reactie door jeroen — woensdag 23 augustus 2006 @ 13.22 uur

 112. 11o. Piet, ik zal wel dom zijn, maar wat bedoel je toch met je IKEA geintje?
  1o9. Scherp opgemerkt Fred, inderdaad zijn wij het afvoerputje van Europa.

  Reactie door kaatje — woensdag 23 augustus 2006 @ 13.23 uur

 113. 109, Fred.

  Zie het maar als uitgestelde Marshal hulp. Die West europa kreeg om de boel na de tweede WO op te bouwen. Maar de Polen ontnomen was, terwijl zij net zo hard meevochten om de Nazi’s te verslaan!!

  Reactie door jeroen — woensdag 23 augustus 2006 @ 13.24 uur

 114. Ja Jofel,

  Als je nu nog de Polen de schuld gaat geven omdat je geen baan kan vinden moet je toch echt bij je zelf te rade gaan.

  Reactie door jeroen — woensdag 23 augustus 2006 @ 13.26 uur

 115. @ 85 Hawkeye

  Wat een ongenuanceerde bijdrage.
  Het is duidelijk dat je even (Nepkarel?) binnen komt stappen en er een potje van maakt.
  Hier een paar kernwoorden van jou:
  talenten, doelgericht,produktief, thuis…ZITTEN (watch out,man!!) 2 kinderen en zwartwerken,

  Ja Hawkeye, ik heb mijn talenten doelgericht gebruikt om mijn 3!! kinderen te begeleiden en voor te bereiden op de maatschappij. Produktiever kan haast niet. Dit is dan ook glansrijk gelukt vanwege het feit dat ik niet deed aan thuis…ZITTEN, maar aan het runnen van een klein bedrijfje waar met hart en ziel gewerkt werd aan het leven van 3 mensenzielen die zich veilig mochten weten THUIS! Ze zijn uit liefde onstaan, geboren en ontvangen en ik heb mijn verantwoordelijkheid niet afgeschoven voor misleidende regeringsverhalen. Kinderen zijn in hun ogen niets waard. Zij waren mij alles waard.
  Daarbuiten werkte ik graag Pro Deo en heb tussentijds vrijwillig en met liefde mij ingezet voor allerlei ondergeschoven mensengroepen. Mijn ouders heb ik ook niet opgeborgen en ik mag wel zeggen dat ik het mijzelf niet gemakkelijk heb gemaakt. Maar het is de moeite waard!
  Intussen is dit allemaal achter de rug, mijn jongste is sinds kort ook ‘de deur uit’ en ik ben dagelijks bezig om de oudsten onder ons bij te staan waar nodig. (Mantelzorg)
  Deze groep komt veel aandacht en zorg tekort, juist nu we te maken hebben met al die arbeidsmarkt-kinderen en de bezuinigingen op de zorg in het algemeen.
  Zodra ik weer thuis ben ga ik graag naar het weblog. Ik vind het een geweldig fenomeen en dat is applaus voor de SP.
  Ik bent trots op deze partij en was het maar zo dat zij het eindelijk eens voor het zeggen kregen.
  De anti-riedels kennen we nu wel en daar wordt af en toe op ingehakt. So what?
  We worden al dag en nacht geregeerd door deze rechtse lieden en om ons nu ook nog op dit weblog te laten regeren door jullie lieden was ik niet van plan.
  En zo kunnen we elkaar tegenkomen, Hawkeye. (Wie zal je echt zijn?)

  Ik sluit het hierbij af, want mensen wachten op mij dus aan het werk! Tot later Hawkeye.

  Reactie door Gloria — woensdag 23 augustus 2006 @ 13.40 uur

 116. Hoe is het gesteld met de Nederlandse werklozen uit alle groeperingen en leeftijden ? Kunnen die zich nu vrij vestigen in Polen en werk vinden , zoals de Polen die hier in Nederland bezig zijn ?

  Zou erg gunstig zij dat een aantal Poolse directeuren in Nederland komen werken : gunstig om de graaicultuur te minimaliseren : (volgens de Schaarste economie !)

  Reactie door Fred — woensdag 23 augustus 2006 @ 13.47 uur

 117. Kaatje schreef “Piet, ik zal wel dom zijn, maar wat bedoel je toch met je IKEA geintje?”

  Marx=lulkoek.

  Reactie door Piet — woensdag 23 augustus 2006 @ 14.06 uur

 118. @114
  Fout Jeroen je speelt op de man ik hoef geen baan meer te vinden.
  Het gaat niet om mijzelf misschien denk jij in ik vorm ,dat kan.
  Ik geef Polen nergens de schuld van je denk toch niet dat ik die arme drommels de schuld ga geven.
  Denk je nu echt dat ik die sociale bazen in Nederland ga afvallen niks evan.
  En dat vind ik nu ook zo mooi van die bazen ze doen er echt alles aan om die mensen hun rot tijd te vergeten.
  Niet meer in krotten zelfde voorzieningen als Nederlanders gewend zijn helemaal geen onderscheid ,klasse is dat.
  Want het is wel gedwongen een beetje omdat ze niemand kunnen krijgen ?, Dus moeten ze natuurlijk wel heel goed betalen of niet?
  En nog mijn complimenten voor je enorme sociale bezorgdheid voor buiten onze grenzen.
  Van egoïsme is bij jou geen sprake.
  Ik kan dat alleen maar waarderen.

  Reactie door Jofel — woensdag 23 augustus 2006 @ 14.16 uur

 119. Simpel voorbeeld. Als ik bij jullie partij zou werken zouden jullie mij ook ontslaan voor een ander. Te rechts, te lui, ik ‘roof’ (niet in de zin van stelen, maar hoog aantal Stones-concerten) jullie geldpot leeg etc. Kortom jullie kunnen vast wel goedkopere en betere partijmensen vinden dan mij. En zo is het ook met bedrijven zo.

  Reactie door C Harms — woensdag 23 augustus 2006 @ 14.25 uur

 120. Kijk , die Marx was ook slechts een ontwikkelaar van een stukje economische theorie ; daar is het bij gebleven ;
  Elke politieke richting kiest zijn eigen economie god ( ontwikkelaar van een stukje theorie )

  Reactie door Fred — woensdag 23 augustus 2006 @ 14.25 uur

 121. @ 79 pool: droom lekker verder. Heb trouwens wel in Enschede gewoond.

  @ 81 de Hakker: Klopt. Maar mij willen ze niet.

  @ 82 Gloria: Dat klopt. Maar je gaat weer aan mijn punt voorbij. Vinden dat ‘Polen hun land op orde moeten krijgen’ is een lege mening. Ik zie trouwens nergens dat je vind dat POlen in NL mogen werken. Nee, jij zei dat die Polen de NL CAO’s onhoudbaar maken.

  Je verhaal over Amerika slaat nergens op. Ik verdedig het kapitalisme nergens hier.

  Je hebt mensen helemaal niet lief Gloria. Mij iig niet. Je scheld me constant verrot. Als je echt aan de woorden van Jezus zou houden, zou je je meer houden aan de regels van Paulus.

  Bush is niet mijn werkgever. Waar baseer je dat op?

  En hoe lang jij dit overleeft? Ik gok niet zo lang. Met zoveel woede en frustratie in je lijf wordt je er ongetwijfeld niet gelukkiger van. En dan leef je korter ja.

  @ Hawkeye 85: Volgens mij zijn het 39 staten die de doodstrag nog hebben.

  Je raakt overigens een gevoelig punt. Als Nederlanders vinden dat allochtonen zich moeten aanpassen aan onze NL liberale waarden tav het homohuwelijk (ben ik het mee eens). Maar ik hoeverre mag je je als buitenlander in de VS dan nog kritisch opstellen tov de doodstraf? Is dat niet een heersende waarde?

  @ jeroen 98: precies.

  @ Pool 100: Je kraamt onzin uit.

  Reactie door Nepkarel — woensdag 23 augustus 2006 @ 14.44 uur

 122. @19
  Je praat in de als vorm heeft geen zin.
  Als honden konden bidden,zou het kluiven regenen.

  Reactie door Jofel — woensdag 23 augustus 2006 @ 15.04 uur

 123. @19is @119

  Reactie door Jofel — woensdag 23 augustus 2006 @ 15.06 uur

 124. @118 Jofel,

  Ik speel niet op de man, mijn reactie is in het algemeen bedoeld. Hoevaak hoor je niet. We hebben nog genoeg werkelozen voordat we de grenzen kunnen openen. En de SP maar blijven roepen, ze verdringen onze werkelozen….

  Dat is KUL… Kijk je (en daarmee bedoel ik dus nij JIJ) moet wel wat doen om een baan te vinden en de juiste houding hebben.

  Mijn sociale bezorgdheid laat zich inderdaad niet stoppen door landsgrenzen, iets wat sommige wel doen. Als je nu nog alleen maar lokaal NL kan denken ben je bij voorbaat al verloren.

  Reactie door jeroen — woensdag 23 augustus 2006 @ 15.33 uur

 125. @ 121 Nepkarel

  Nog steeds aan het liegen, joh niemand neemt jou toch serieus hier, moet je zien hoe vaak jij jezelf tegespreekt.
  Succes cowboy en ga langs de dokter.

  Reactie door Pool — woensdag 23 augustus 2006 @ 15.33 uur

 126. Fred — woensdag 23 augustus 2006 @ 14.25
  En ik kies een tussenvorm, want daar draait het wel op uit.

  Reactie door C Harms — woensdag 23 augustus 2006 @ 15.34 uur

 127. Nepkarel en pool hebben een interne oorlog ?

  Reactie door Fred — woensdag 23 augustus 2006 @ 16.59 uur

 128. Maar goed dat ze zo ver van elkaar zitten??

  Reactie door Jofel — woensdag 23 augustus 2006 @ 17.47 uur

 129. @124
  Jeroen
  Er zijn meer als 100000 55+ met een zeer goede houding en prima vakmanschap.
  Ga vragen bij het UWV wat er nog aan het werk komt en waarom ze niet aan het werk komen.
  De houding ligt niet bij deze werknemers de houding ligt bij de werkgevers.

  Reactie door Jofel — woensdag 23 augustus 2006 @ 17.52 uur

 130. 78. Harms
  Ik heb al eens uitgelegd dat zelfs de nazi’s een geweten hadden alleen reikte dat niet verder dan hun eigen familie en/of hun eigen ‘soort’.

  Goed voor de bedrijven maar voor de economie?
  Indien de Polen hier tegn minder geld gaan werken of hetzelfde geld en ze investeren dat in Polen heeft onze economie geen reet aan hun geld alleen de bedrijven zelf dus, niet onze middenstand die verliezen bestedingen, het loon vloeit niet terug in de nederlandse economie.
  Indien wij daardoor meer nederlanders van een uitkering moeten voorzien kost dat onze economie geld.
  Polen verliest goede arbeidskrachten en komt volledig in de problemen, de minder goede blijven over.
  Dus gaan oekrainers weer in Polen werken tegen nog minder geld dan de Polen verdienden en zo gaat die inbreng van loon naar de oekraine en niet naar Polen.
  Weet iemand waar we uitkomen en of niet eenieder er meer op achteruitgaat dan op vooruit.
  Volgens mij zijn de lachende derden de enige die lachen nl. de aandeelhouders.

  Reactie door Henny — woensdag 23 augustus 2006 @ 18.08 uur

 131. We zijn dan niet de welvaart aan het verdelen maar de armoede.

  Reactie door Henny — woensdag 23 augustus 2006 @ 18.09 uur

 132. Fred — woensdag 23 augustus 2006 @ 16.59
  Ik heb ook een interne oorlog met Pool. Als zo’n iemand inhoudelijk geen kant meer op kan, dan noemt hij je patient en stuurt hij je bij de dokter langs.

  Reactie door C Harms — woensdag 23 augustus 2006 @ 18.30 uur

 133. @ 132 Harms

  Harms hoe bedoel, ik snap niets meer van je.

  Reactie door Pool — woensdag 23 augustus 2006 @ 18.59 uur

 134. Henny — woensdag 23 augustus 2006 @ 18.08
  Jij weet helemaal niets over mijn geweten en de manier waarop ik mijn geld wil verdienen. Jij bent vast ook lid van de IS anders begon je niet over nazi’s. Types als jou uitleggen hoe ik en mijn soort mensen in elkaar zit is net zoiets als aan een homo-hater uitleggen, dat het belachelijk is om homo’s te haten.

  Reactie door C Harms — woensdag 23 augustus 2006 @ 19.09 uur

 135. C Harms — woensdag 23 augustus 2006 @ 19.09 (vervolg)
  Ik vergelijk mezelf zeker niet voor al het uitschot waar jij me mee vergelijkt en uitmaakt.

  Reactie door C Harms — woensdag 23 augustus 2006 @ 19.13 uur

 136. @ 130 Henny

  Prima verwoord en het klopt ook nog, als je weet dat een Oekrainer gemiddeld zo’n 450 гривня, hryvnja of grivna dat is plusminus 80 euro per maand verdient, en een directeur ongeveer 120 euro per maand en dat het pensioen ligt op 30 euro per maand, maar vergeet niet dat de levens standaard heel laag is voor 5 euro kun je een knappe winkelwagen vullen.
  Een voorbeeld, ik koop ondanks dat ik niet rook een slof Marlboro voor 0,80 eurocent.
  Dus hoe denk je als deze mensen hier komen om te werken met CAO lonen hoe gelukkig ze zullen zijn en terecht.
  En geloof mij de Oekrainse regering heeft de deur al geopend naar het westen, want vanaf 1-1-2006 hoef je al geen visum meer aan te vragen als je uit een Schengenland kwam.
  Maar eerst krijgen we de invasie van Bulgaren, Polen, Roemenen, Letten, en daarmee komen ook nog eens duizenden illegale Oekrainers, telkens als ik daar ben wil men weten waar er werk is en hoe ze eraan kunnen komen hetzij legaal het zij illegaal.
  Ach het zijn net Nederlanders die naar Noorwegen vluchten omdat het hier de verkeerde kant opgaat.

  Reactie door Pool — woensdag 23 augustus 2006 @ 19.16 uur

 137. Als ik het nieuws goed volg begrijp ik dat als ik de kreet “sex-bom” gebruik, ik wordt opgepaqkt als terrorist..???

  Reactie door Leftfoot — woensdag 23 augustus 2006 @ 19.18 uur

 138. @138
  Daarom kom ik zo nin mogelijk op de weg,hoop vinden me een sexbom.

  Reactie door Jofel — woensdag 23 augustus 2006 @ 19.24 uur

 139. nin is min

  Reactie door Jofel — woensdag 23 augustus 2006 @ 19.25 uur

 140. Reactie van carla — dinsdag 22 augustus 2006 @ 22.10

  Met mensen als Carla kan ik tenminste in discussie ook al is ze zo links als wat (of was het die van de PVDA?). Dat heet elkaar respecteren zonder het meteen met elkaar over alles eens te zijn.

  Reactie door C Harms — woensdag 23 augustus 2006 @ 19.29 uur

 141. @ 137 Leftfoot

  Ga dan maar niet naar Jamin voor een doos bonbons…..
  de verkoopster zal eens verstaan …mijn doos bom bom…
  volgens mij kun je het dan ook schudden..

  Reactie door Pool — woensdag 23 augustus 2006 @ 19.29 uur

 142. @ 135 Harms

  Wat bedoel je nou, leg eens uit, niemand begrijp er meer wat van wat je bedoelt.

  Reactie door Pool — woensdag 23 augustus 2006 @ 19.32 uur

 143. Ik stem overigens VVD, voor wie de stront en bagger al klaar had.

  Reactie door C Harms — woensdag 23 augustus 2006 @ 19.33 uur

 144. Gaat lekker zo kinders, zet hem op, t’ is wel duidelijk dat het bekende zwikkie weer aanwezig is.
  Is het daarom een eind verderop zo rustig?

  Wie de schoen past trekt hem aan, jullie zijn wel erg triest bezig.
  Ik zeg er verder geen woord meer over.

  Reactie door Bijdehandje — woensdag 23 augustus 2006 @ 19.34 uur

 145. Jofel , ik ben het met jou eens :dat bueraucraties bolwerk UVW en CWI weten ook wel dat er nog genoeg 50 + ers ,dagelijk solliciteren zonder enkele resultaat :zelfs in het onderijs ben je “te oud ” .
  Deeze mensen zijn opgevoed door generaties ,die de welvaart hebben helpen opbouwen ; deze ouders hebben hun kinderen met de paplepel ingebracht ,dat werken het belangrijkste is : deze mensen ,waar ik zelf ook bij behoort worden ziek van dat gebral uit Den Haag : er is geen leeftijddiscriminatie !
  U begrijpt dat de concurrentie uit het Oosten inhoud , dat deze groep totaal niet meer aan de bak komt ; zelfs niet indien zijn meer dan 30 jaar werkervaring hebben en/of hooggeschoold zijn : Na je 50 jaar ben je gewoon een grote NUL .

  Reactie door Fred — woensdag 23 augustus 2006 @ 19.42 uur

 146. Oh ja, jullie willen vast nog wel weten wat ik hier doe? Heb ik ook al gezegd; ik wil mijn politieke mening en opvatting ontwikkelen en wie weet aan passen. Kan nooit kwaad om ergens linkser of nog rechtser in te worden. Blijven jullie maar mooi elkaar napraten en andersdenkenden uitschelden. Gescheld of dokterverwijzingen doen mij NIETS. In de ogen van sommige ben ik toch al het uiterste kwaad, dus wat heb ik hier nog te verliezen?

  Reactie door C Harms — woensdag 23 augustus 2006 @ 19.45 uur

 147. @ 121 Nepkarel

  Waar ben je hier toch mee bezig? Weer zo’n slag in de ruimte!!
  Lees mijn reactie @ 40. Dat is wat ik gezegd heb en niet wat jij mij in de mond legt!
  En daarbij vind ik wel degelijk dat ook de Polen tegen het normale Nederlandse tarief moeten werken. Het zijn weer die werkgevers die misbruik maken van een groep die in de verdrukking is gekomen.
  Je kunt het niet met mij oneens zijn dat er IN Polen heel wat moet veranderen.

  Ik ben niet woedend, ik denk gewoon goed na! En dat omschrijf ik helder en duidelijk. Ik ben zelf uit de ‘rijke’ wereld gestapt omdat ik het te saaiiiiii voor woorden vind, allemaal klatergoud en vooral veel gepronk en in feite te kleine geesten om verder mee te komen.
  De wereld moet vooruit en anders dan de MONEY-BOYS voor ogen hebben. Dat is teveel rondjes draaien om de poen en houdt op. ER IS MEER, Nepkarel!
  En dat MEER is minder aan al die nepfiguren die denken dat ze hun auto zijn of hun bankrekening. Het is mij allemaal te boerenlummelig en te bekrompen.
  Zet daar dan die Bijbel bij en die wordt op vele plaatsen teveel gelezen en op andere plaatsen te weinig. Net zoals de Koran kan men tappen waar men maar wil.
  Met dit soort christenen heb ik weinig, zij houden mij ook op. Met mijn personal Teacher schiet het pas echt op. Hangt natuurlijk wel van de relatie af… mag zeggen dat dit nogal innig is.

  Tja en zo kan je bij de SP je politiek thuisvoelen. Dit doet niemand tekort en dat is wat ik tegen rijkdom (Ook de mijne toen) heb: het doet iedereen tekort behalve jezelf!
  Eerlijk gezegd: ik ben trots op mijn armoede. Het is goudeerlijk verdiend en zwaar onderbetaald. Maar ik dank God dat ik bij deze groep hoor. Zo weet ik wat zij voelen en daar spreek ik over. Het leven betekent: ervaren en leren.
  En wat lang leven betreft: ik geniet ervan en ben niet stuk te krijgen! Dag in, dag uit vind ik het leven een wonder en de moeite waard.
  Jammer dat zo’n Amerika het leven van zoveel mensen op Aarde verziekt. Een volk dat in Bush gelooft zegt iets van dit volk. Ik vind alle Amerikanen die zich verzetten tegen Bush helden!
  In plaats van je hand op te houden (Inkomen) daar ergens in Amerika, zou ik ervoor zijn om dit land te boycotten. Maar ja, dan slaat iedereen op tilt.
  Want iedereen heeft wat tegen Amerika, maar kan/wil niet zonder Amerika. Dat is de lafheid van al die landen in Europa, waaronder ook ons land.
  The big dream is een boos sprookje!

  Reactie door Gloria — woensdag 23 augustus 2006 @ 19.51 uur

 148. Kan nooit kwaad om ergens linkser of nog rechtser in te worden. 19.45. Behalve extreem links of extreem rechts. Dat is voor mij het grootste tuig op aarde

  Reactie door C Harms — woensdag 23 augustus 2006 @ 19.58 uur

 149. Journaal gehoord? Maar zien wat er weer voor smoes bedacht wordt om het terrorisme paranoia te staven.
  Je mag niet eens meer met een gitaar in het vliegtuig en als dan ook nog je mobiel afgaat dan ben je schuldig. Word je geboeid afgevoerd en in de cel gezet.
  Viva Bush!! And your crazy world!!

  Reactie door Gloria — woensdag 23 augustus 2006 @ 20.05 uur

 150. Leftfoot ; de kreet “sex-bom “is een moeilijk geval “sex” : pas niet in de normen en waarden systeem van Balk en bom …jajajaja oppasssen ; de proffesionals zij al gewaarschuwd !

  Reactie door Fred — woensdag 23 augustus 2006 @ 20.07 uur

 151. @130 Henny,

  Je bekijkt het verkeerd. Althans je wil de SP kant op redeneren. Het verleden heeft al aangetoond met Ierland, Spanje en Portugal dat dit verkeerde redeneringen zijn.

  Toen die landen toetraden tot de EU waren het arme landen, en had je busladingen portugezen die hier ook werkte. Die landen zijn een stuk rijker geworden dan toen. Het gaat niet van de ene op de andere dag, het is een proces. Maar goed, zoiets heet welvaart delen.

  Maar ja, wat wil je eigenlijk aan de ene kant ben je SP-er en ben je dus zogenaamd iemand die armoede wil bestrijden. Maar Zodra iemand maar een landsgrens oversteekt om zich zelf proberen uit die armoede te werken ga je stijgeren

  Reactie door jeroen — woensdag 23 augustus 2006 @ 20.12 uur

 152. @139 Gloria,

  “Er is meer” roep je, en inderdaad, dat is ons hele probleem met de mensheid. Woorden als meer en beter bestaan in alle talen.

  Als mensen geen geld, maar zogenaamd culturele, of innerlijke schoonheid ga je ongetwijfeld krijgen dat mensen op de hoeveelheid daarvan worden afgerekend en beoordeeld.

  Jouw wereld ideale wereld is een soort mierenhoop waarin je alleen maar werkers hebben die allemaal gelijk zijn en te dom zijn om te weten dat er meer is.

  Reactie door jeroen — woensdag 23 augustus 2006 @ 20.17 uur

 153. @ 152 Jeroen

  Ik roep niet alleen “er is meer”, ik leef dat ook!
  Verder begrijp ik niets van je antwoord. Mijn ideale wereld ziet er niet uit zoals jij dat omschrijft. Ik moet er niet aan denken!!
  Je schijnt slecht te lezen en dat is ook al een hele kunst voor mensen.

  Reactie door Gloria — woensdag 23 augustus 2006 @ 21.36 uur

 154. @ 148 Harms

  Links is waar je duim rechts zit, maar waar heb je het steeds over, de meeste mensen willen wel reageren maar ze weten niet waarop, je bent zo onduideleijk, leg eens uit wat je bedoelt…

  Reactie door Pool — woensdag 23 augustus 2006 @ 21.46 uur

 155. @90 C Harms — woensdag 23 augustus 2006,

  Ik ben niet tegen vrij verkeer van personen en ik ben niet voor een gesloten gemeenschap.
  Ik ben juist voor een open gemeenschap, waar iedereen vrij is en overal goede voorzieningen tot zijn beschikking heeft.

  @100 Pool — woensdag 23 augustus 2006 @ 11.18,

  Kan toch als iemand uit Nederland emigreerd naar een ander land maar dat ie nog wel wat op de hoogte wil blijven van zaken uit Nederland en af en toe zijn mening wil geven. Of als iemand op vakantie is en in een internet cafetje zit.

  @104 kaatje — woensdag 23 augustus 2006 @ 12.14,

  Ik ken zelf ook een paar vvd-ers, kan ik op zich wel goed mee omgaan maar echt respect kan ik voor zulke mensen niet opbrengen.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — woensdag 23 augustus 2006 @ 22.22 uur

 156. Hallo,Jeroen mag ik even wat gaan we doen met die mensen die boven de 50+ zijn of gehandicapt met een goede houding die door de werkgevers niet aangenomen worden.
  Niet op hun vakmanschap maar om een andere reden.
  Je weet wel het sociaal denken van de werkgevers om Polen er weer boven op te helpen.
  Want een bedrijf wat zit te schreeuwen om mensen gaat toch niet naar de leeftijd kijken.
  Kijk nepkarel is al naar de USA gevlucht omdat ze hem hier niet willen hebben zegt hij.
  Nepkarel heeft een ander mening maar echt dom komt hij niet over.
  Dat kan toch niet als je schreeuwt om mensen.
  En hoe sociaal zijn we in dit land als we de concurrenten al klaar hebben staan in dit land door mensen te laten werken voor 50% van het min loon zie plannen VVD.
  Daar komt zelfs geen Pool meer voor, flikkeren we ze er dan weer uit of gokken we erop dat die nog voor minder gaan werken.
  Goed bedacht van de VVD eerst z.g. om sociale en werknemers tekort Polen er in en dan om sociale reden Polen er weer uit.
  Eind resultaat werken voor 50% van het min loon.
  Even voor de duidelijkheid over jouw sociaal gevoel geen slecht woord maar ik krijg het idee dat jij juist door dit gevoel je door werkgevers van Nederland in de maling laat nemen.

  Reactie door Jofel — woensdag 23 augustus 2006 @ 23.04 uur

 157. Pool — woensdag 23 augustus 2006 @ 21.46
  C Harms – Dat weet je heus wel Pool, de rest verzinnen jullie erbij. Goed alles lezen. Ook de archieven.

  Evert Tigchelaar jr — woensdag 23 augustus 2006 @ 22.22
  Ik ben niet tegen vrij verkeer van personen en ik ben niet voor een gesloten gemeenschap.
  Ik ben juist voor een open gemeenschap, waar iedereen vrij is…..
  C Harms- Vreemde politieke keuzes maak je dan. Ik ben het met je eens en toch stem ik anders.

  Evert Tigchelaar jr —…..en overal goede voorzieningen tot zijn beschikking heeft.

  C Harms- Het vraagstuk in de politiek is nu, hoe groot moeten deze voorzieningen zijn, waar moeten ze uit bestaan en -heel belangrijk – wie gaat ze betalen?

  Reactie door C Harms — woensdag 23 augustus 2006 @ 23.36 uur

 158. @ 155 Evert Tigchelaar jr

  Nee Evert zelfs dan gaat het niet, ik heb dit weleens door verschillende mensen laten proberen, m’n broer in Pasadena Californie, een vriendin in Zweden en een oude vriend in Duitsland, zelf heb ik het ook ekele malen geprobeerd vanuit Oekraine, Rusland en Georgie en Zuid Korea en steeds hetzelfde je kan niet op deze weblog reageren met een buitenlandse proxy en ook niet van uit internetcafe’s of bibliotheken het werkt niet.

  Reactie door Pool — woensdag 23 augustus 2006 @ 23.51 uur

 159. @ 155 Evert Tigchelaar jr

  Natuurlijk zullen er wel Nederlandse websites met een weblogs zijn die een buitenlandse proxyserver toelaten dus daar kan je gewoon op reageren of iemand zijn mening geven.
  Ik hoop dat je er nog wijs uit kan worden.

  Reactie door Pool — donderdag 24 augustus 2006 @ 0.03 uur

 160. Jofel,

  Ik zeg ook niet dat het makkelijk is om als 50+ of als gehandicapte een baan te vinden. Dit moet ook door de overheid beter gestimuleerd worden.

  Echter, dit kan geen reden zijn om bedrijven te verbieden mensen aan te nemen uit Polen.

  Ik laat me niet leiden of in de maling nemen door bedrijven. Het is jij en Jan M die je laat leiden door angst.

  Kijk, ik geef toe dat het van de VVD belachelijk was dat de stroom zou uitvallen en oorlog zou komen als we tegen de grondwet zouden stemmen. Maar is het niet even belachelijk dat de SP gaat roepen dat we in elkaar storten (en termen migration meltdown erbij halen) als we vrij verkeer van werknemers toelaten?

  Reactie door jeroen — donderdag 24 augustus 2006 @ 9.09 uur

 161. Waarom besluit deze Balkenelende regering niet om op te stappen en naar Polen te verhuizen !
  Het is toch al te mooi voor als die VVDers een groot stuk land in Polen te kopen en een huis te laten bouwen door die Polen met hun draaiende konten en vriendelijkheid tegen een heel laag loon en ze DAAR te laten werken voor een heel LAAG loon ; dan doen die Polen hier ook .

  .

  Reactie door Fred — donderdag 24 augustus 2006 @ 9.40 uur

 162. 134. Harms wederom leg je mij iets in de mond terwijl ik je juist gelijk geef in een eerdere reactie.
  Ik ben niet degene die zegt dat rechtse mensen geen geweten hebben. Ik leg je uit warom ik denk dat dat zo is en hoe dit geweten kán werken, meer niet.
  Geef ik je gelijk dat SP-ers dant niet moeten veralgemeniseren maar nuance moeten aanbrengen, geef een voorbeeld van het hebben van een geweten, geef aan dat niet alle SP-ers zo denken begin je me weer de huid vol te schelden met zaken die ik NIET (vergeef me Jan) gezegd heb.
  Volgens mij weet jij beter wat wij denken, doen en laten dan wijzelf dat zouden weten dus heb je altijd gelijk.
  Toch Pool maar eens gelijk geven. Volg een assertiviteitscursus, enige cognitieve therapie zoek wat naar inzicht in jezelf en de drijfveren dan spreek ik je wel weer.
  Inhoud graag en een lesje ‘begrijpend’lezen zou hiermee in verband niet weg zijn.

  Reactie door Henny — donderdag 24 augustus 2006 @ 9.43 uur

 163. Wat gaan het Balkenelende kabinet doen met de polen , die over een tijdje meer loon gaan eisen en hier een volledige werkgeschiedenis hebben opgebouwd ?

  Heeft het Balkenelende kabinet niet het idee gekregen om de Lastige Nederlandse arbeiders ; een oprotpremie aan te bieden , om naar Polen te verhuizen ?

  Reactie door Fred — donderdag 24 augustus 2006 @ 10.01 uur

 164. 151. Landen als Spanje en Portugal zijn erbovenop gekomen door enorme subsidies van de EU.
  Bovendien vergeet je dat deze landen nog maar zeer kort een democratisch systeem hebben.

  Overigens wederom maak je net als Harms een cruciale fout. Ik ben nl. geen SP-er ben politiek onafhankelijk, maar heb net als jij een mening, die is echter wel beredeneerd, gebaseerd op informatie en ja misschien humanitair. En mijn inschatting is dat m.b.t. het laatste gegeven en de treurnis van de Staat der Nederlanden ik de SP een humanitair warm hart toedraag.
  Houd dus op me SP-er te noemen dat ben ik niet. Wederom wil jij me in een keurslijf drukken zoals zowel jij als Harms steeds proberen te doen maar helaas lukt je dat niet.
  Ik reageer op wat iemand schrijft niet op wat iemand denkt te moeten zijn of anderen denkt te moeten aanmeten, wat ik van jullie bepaald niet kan zeggen.
  Het derde oog hebben jullie blijkbaar in bezit, ik helaas niet.
  Ik heb ook nooit gezegd dat andere mensen dan SP-ers geen geweten zouden hebben dat zijn jullie gedachten van SP-ers die je mij en SP-ers door de strot wil duwen alsof het hun gedachten zijn.
  Discussieer eens eerlijk en met open-vizier i.p.v. steeds te zeggen wat ik denk danwel ben.
  Sharlatans hebben we al genoeg en worden door dit kabinet wettelijk buiten spel gezet mochten ze enige schade aanrichten.

  Reactie door Henny — donderdag 24 augustus 2006 @ 10.09 uur

 165. Henny,

  De situatie van Spanje Portugal, griekenland is erg vergelijkbaar met de oostblok landen.

  Spanje, griekenland waren nog maar net bevrijd van het militaire regiem, en Polen en de andere oostblok landen zijn niet lang gelden bevrijdt van het communisme.

  Ben je vergeten dat al die portugezen en grieken ook hier werkten. Of dat zuid italianen praktisch de mijnen runden?

  Reactie door jeroen — donderdag 24 augustus 2006 @ 10.36 uur

 166. @160
  Hoop mensen hoeven die angst al niet meer te hebben bij hen is die angst al waarheid geworden.
  Ontslag en even later de Polen er in.
  En kom niet met die smoesjes ze werken harder enz want dit land is niet groot geworden door op de kont te zitten.

  Reactie door Jofel — donderdag 24 augustus 2006 @ 10.45 uur

 167. het enige verschil met “Gast “arbeiders in het verleden en heden is dat men ( de werkgevers ) vroeger de arbeiders ( voor het vuile werk ) gingen halen (rondselen ) maat dat ze heden ZELF met auto’s ( en vaak niet de goedkoopste ) hier onbeperkt binnenkomen en zich in oude wijken ( goedkopen huizen) heel stil ( Maar wel heel vriendelijk ) komen nestelen .
  En ze zijn ook veel monderiger ( kunnen hun talen goed ! ) en zijn natuurlijk geheel niet sollidair .

  Reactie door Fred — donderdag 24 augustus 2006 @ 11.13 uur

 168. @160 jeroen
  wilt u het niet begrijpen of doet u bewust zo?
  het is prima dat deze mensen hier mogen komen werken,maar wel volgens Nederlandse cao,en niet voor minder!
  duidelijker kan de SP niet zijn,of u moet het niet WILLEN begrijpen.

  Reactie door iew — donderdag 24 augustus 2006 @ 11.22 uur

 169. Hoo Hoo Iew,

  De SP heeft altijd al de grens helemaal dicht willen houden tot zo lang mogelijk. Jan de Wit was in het kamer debat destijd vrij duidelijk. “We moeten ons er maar bij neerleggen als in 2011 de grenzen open moeten vanwege EU regelgeving”

  Reactie door jeroen — donderdag 24 augustus 2006 @ 11.52 uur

 170. Fred,

  Jij hebt echt geen verstand van de huidige “gast arbeiders” he?

  Die dure auto’s waarmee ze komen, kijk maar eens onder de moterkap. Het zijn de afdankertjes uit het westen die ze zelf opknapten.

  Reactie door jeroen — donderdag 24 augustus 2006 @ 11.56 uur

 171. 166 Jofel,

  Nederland is groot geworden door handel met voornamelijk het buitenland!

  Wel dingen exporteren maar niks willen importeren, tuurlijk….

  Reactie door jeroen — donderdag 24 augustus 2006 @ 11.57 uur

 172. @169 hoo hoo jeroen
  u wilt het dus alleen maar zien zoals het in uw tunnelvisie staat gekerft.
  inderdaad dicht houden zowiezo,totdat eerst die cao’s geregeld zijn en niet andersom!

  “Die dure auto’s waarmee ze komen, kijk maar eens onder de moterkap. Het zijn de afdankertjes uit het westen die ze zelf opknapten.”

  kost toch behoorlijk wat in de wegen belasting dacht ik zo,en slurpt door de aude motor 2x zoveel benzine,dat kost ook klauwen vol met geld…
  nogmaals het is maar hoe je het uitlegd hé jeroen?![of wilt blijven zien tegen beter weten in]

  Reactie door iew — donderdag 24 augustus 2006 @ 12.13 uur

 173. @172
  correctie: aude = oude

  Reactie door iew — donderdag 24 augustus 2006 @ 12.14 uur

 174. Waarom zijn die Polen en andere Oostblokkers niet bezig in hun eigen land met het verbeteren van de sociale voorzieningen en het inkomen en komen zijn uit gemak , hier de boel verzieken ?
  ook Nederlanders zijn HARDE WERKERS , hoog opgeleid en flexible ( nou nog net niet om met hun kontje te draaien en als de “baas “in de buurt is heel vriendelijk te gaan lachen )

  Reactie door Fred — donderdag 24 augustus 2006 @ 13.37 uur

 175. Iew, Ach ja, het is de al oude discussie. Veel Bedrijven willen nu wel al graag Polen tegen CAO loon betalen maar worden dus nog geconfronteerd met de dichte grenzen, en dat voor een land als Polen een grens verder…

  Fred, Heel simpel, wat doe je als je een arm gezin bent, waar pa en ma werkeloos zijn. Pa of ma kan niet de geld machine thuis aanzetten, pa of ma moet daarbuiten werken. En ik als buurman ga dan klagen, zoek het eerst in je eigen gezin zelf uit…?

  Raar toch. Maar het principe werkt ook voor landen, en economieen van die landen.

  Reactie door jeroen — donderdag 24 augustus 2006 @ 15.51 uur

 176. @175 jeroen
  blijf het lekker zien zoals u wilt,het blijft gewoon een feit dat die paar bedrijven die het wel volgens coa willen doen,ook niet tegen de regering zeggen “maak daar dan een verplichting van” [volgens u zijn het er zelfs veel]
  dat MOET gewoon eerst gebeuren die cao verplichting en naleving en dan mogen de grenzen van mij gewoon open.

  u denkt waarschijnlijk dat het alleen de lager geschoolde baantjes betreft,maar vergis u niet,er zijn meer hoogopgeleide mensen in die landen dan u voor mogenlijk houd,als we zomaar even de grenzen zonder de cao’s gelijk te stellen voor deze mensen opengooien,kost dat enorm veel banen,en ja ook de uwe!

  Reactie door iew — donderdag 24 augustus 2006 @ 17.59 uur

 177. @ 176 iew

  Je hebt gelijk, het opleidingsniveau ligt veelal hoger dan hier.
  Ik zie vaak dat Nederlandse headhunters richting oostblok gaan om hoog opgeleide mensen te zoeken en te ronselen voor werk in Nederland tegen een niet onaardig salaris vaak ver boven de CAO lonen die van toepassing zijn voor die functie.
  Ik weet uit ervaring dat 3 Oekrainers bij Shel werkzaam zijn, deze zeer goede scheikundigen verdienen daar ook een kapitaal ik meende te weten ongeveer 6900 euro p/m bruto, en dan te bedenken dat zij in Oekraine 105 euro p/m verdiende.
  Er zijn duizenden van deze goed opgeleide mensen die graag in het westen willen werken.
  Mij wordt dikwijls gevraagd of ik werk weet, het zij legaal hetzij illegaal.
  Een ding is duidelijk binnen niet afzienbare tijd zijn ze in Nederland en niet alleen voor het geld, maar ook voor de ontplooings mogelijkheden die ze hier hebben.
  Maar goed we krijgen eerst de Bulgaren, Polen en Roemenen.

  Reactie door Pool — donderdag 24 augustus 2006 @ 23.27 uur

 178. Recordhoogte inwoners van de UK onlangs bereikt.

  Reactie door Henny — vrijdag 25 augustus 2006 @ 9.23 uur

 179. Pool, door het scheikunde voorbeeld erbij te halen weet je dus echt niets van de arbeidsmarkt. Zeker niet op dat opleidingsnivo.

  De regering en het bedrijfsleven stimuleren al jaren mensen een exacte studie te kiezen. Bedrijven nemen liever ook gewoon nederlandse hoogopgeleide technici aan. Dan hoeven ze niet een jaar te wachten bij de IND op een verblijfsvergunning/werkvergunning.

  Zelfs het versnelde kenniswerker traject voor hoogopgeleide werknemers kan makkelijk 3/4 jaar duren.

  Waarom denk je dat 90% van de AiO plekken op de universiteiten door buitenlanders bezet worden?…

  Heb je al gehoord van de weekend diensten van dokters in de UK. Poolse dokters worden voor het weekend overgevlogen naar de UK om in gebieden met een artsen tekort mee te draaien. Anders is kan je in sommige gebieden in het weekend medische zorg helemaal vergeten.

  Dit is de realiteit, en als jullie uit angst nog grenzen willen dichthouden dan hebben jullie dus oogkleppen op.

  Reactie door jeroen — vrijdag 25 augustus 2006 @ 9.53 uur

 180. 165. Dat de Italianen vooral in Belgie in barakken werden ondergebracht, bijna niets verdienden door de Belgische samenleving met de nek werden aangekeken, daar heb ik inderdaad een documentaire over gezien.
  Dat waren wel heel andere tijden. De slavernij hebben we sindsdien afgeschaft dacht ik.De welvaart is gegroeid de mensen zijn godzijdank wat meer ontwikkeld.
  De armoede onder de Belgen zelf was niet van de lucht maar de bedrijven wilden nog meer winsten maken ten koste van de arbeiders dus haalden Italianen die waren goedkopen, ze pikten de baantjes in van de Belgen, dus logisch dat je een samenleving van twee-deling kreeg.
  Of die Italianen daar blij mee waren, zij hebben ondanks in een documentaire
  aangegeven dat het een ramp werd en ze liever in Italie gebleven waren.
  Bovendien is de drijfveer bij Polen momenteel heel anders. Goede krachten die daar wel werk hebben gaan naar andere EU-landen om méér te verdienen en er ontstaat daar een tekort. Terwijl in Italie destijds een overschot was en enkel de grootste armoedzaaiers gedwongen door slechte leefomstandigheden en werkeloosheid daar naartoe gingen.
  De vergelijking gaat dus in het geheel niet op.
  Bovendien gaan we in al die landen daarbovenop nog eens extra subsidie verstrekken waardoor de nederlandse arbeider dus dubbelop het gelag betaalt nl. inleveren salaris of verlies baan en nog eens uit de algemene middelen door hem/haar opgebracht via de belastingen. De investreingen die zij veelal jaren in de nedetrlandse samenleving hebben gedaan vloeien weg naar het buitenland dus naar de bedrijfswinsten, die worden voor het gemak maar even vergeten. De opbouw van het nederland zoals het bestaat is óók hun verdienste, de nieuwbakken werknemers van buitenlandse origine hebben daar nog niets aan bijgedragen en zullen dat dus ook niet doen. Winsten gemaakt door het bedrijfsleven en het incasseren door beleggers zal het uiteindelijke eindresultaat zijn, zonder aanziens des persoons.

  Reactie door Henny — vrijdag 25 augustus 2006 @ 9.56 uur

 181. Iew,

  Ik denk helemaal niet dat alleen de lager geschoolde banen in het gedrang komen (als ze al in het gedrang komen). Maar ik weet gewoon hoeveel krapte er in het hogeropgeleide segment is. Speciaal in mijn terrein. Daar hoef ik echt niet bang voor te zijn.

  En ja veel bedrijven betalen CAO loon, maar natuurlijk is er altijd een spanningsveld tussen wat een bedrijf wil betalen en wat een bedrijf moet betalen.

  Maar wat jullie niet in willen zien is dat bedrijven en hele bedrijfsectoren, liever nu dan morgen de Polen CAO lonen betalen, dan de oogst op het land laten liggen of de spullen in de fabriekshallen moeten laten liggen omdat niemand ze inpakt.

  Dat er hufters van mensen zijn die de Polen alleen maar willen uitbuiten is een ander verhaal en daar focussen jullie te veel op. Tel daarbij het feit dat Jan M met zijn artitel van Sir Andrew de mensen angst in wil zaaien dat een Pool hier 3 maanden tijdelijk werkt en dan 30 jaar een uitkering ontvangt, en je hebt de hetze tegen de nieuwe EU-ers kompleet.

  Reactie door jeroen — vrijdag 25 augustus 2006 @ 10.01 uur

 182. De nederlandse arbeidskracht wordt een gastarbeider in eigen land.

  Reactie door Henny — vrijdag 25 augustus 2006 @ 10.01 uur

 183. @182

  Als je er zoover denkt henny, zal het voor jou ook wel zo uitkomen….

  Reactie door jeroen — vrijdag 25 augustus 2006 @ 10.23 uur

 184. Maar wat jullie niet in willen zien is dat bedrijven en hele bedrijfsectoren, liever nu dan morgen de Polen CAO lonen betalen, dan de oogst op het land laten liggen of de spullen in de fabriekshallen moeten laten liggen omdat niemand ze inpakt.
  ………………
  Zet deze bewering maar in fabeltjes land.
  Dat moet zijn het minimum loon.
  Dat is wat anders dan naar functie betalen volgens CAO.

  Reactie door Jofel — vrijdag 25 augustus 2006 @ 10.38 uur

 185. Tja Jofel jij kan anders ook de boeren helpen de oogst van het land af te halen….

  Ook al is het minimum loon, veel verschil is er in dat soort laagopgeleide functies niet. Of zitten al die uitkeringstrekkers thuis honger te nieten om te wachten dat het CAO nog hoger wordt!

  Reactie door jeroen — vrijdag 25 augustus 2006 @ 10.44 uur

 186. 166. Daar word ik ook zo ziek van :” ja, maar ze werken veel harder…”
  Wat de werkgever hier daadwerkelijk mee bedoelt is dat ze makkelijk bereid zijn wettelijke verworvenheden zoals pauzes en een acht urige werkdag aan zich voorbij te laten gaan. Dus inderdaad, net als met de zuid-italianen, die overigens nog steeds in grote getalen in Duitsland werken voor een appel en een ei onder erbarmelijke omstandigheden, terug naar de slavernij.

  Reactie door kaatje — vrijdag 25 augustus 2006 @ 12.16 uur

 187. Dankzij deze arbeidsmigratie zullen de arbeidsvoorwaarden dusdanig slechter worden, dat we volledig richting amerikaanse toestanden gaan. Waar 30 miljoen mensen op het minimumloon zitten. Dit houdt in dat je met z’ n tweeen 3!! fulltime banen moet draaien om een dak boven je hoofd te betalen, geen healthcare kunt betalen en nooit 1 dag vakantie hebt.

  Reactie door kaatje — vrijdag 25 augustus 2006 @ 12.19 uur

 188. @ jeroen

  Je begint knap omgenuanceerd te l#llen, ten eerste heb ik nooit beweerd dat we de grenzen moeten dicht spijkeren voor buitenlandse werknemers, dus het blijkt dat je niet goed leest wat mensen schrijven, en verders ga je hier aan het oordelen en veroordelen of je god ben.
  Gezien het tijdstip dat jij reageert op de mensen hier lijkt mij dat je ook zit te wachten dat de CAO hoger wordt.
  Ga nou eerst eens kijken hoe het in de praktijk aan toe gaat, want volgens mij snap je er nog steeds geen f#ck van hoe het nu is gesteld met de werkgevers.
  Een klein voorbeeld… Rutte heeft gewerkt als directeur personeelsbeleid bij een onderneming die gekoppeld was aan Unilever, kijk wat hij daar heeft achter gelaten, een grote bende, er moet geglobaliseerd worden of de mensen moeten maar minder gaan verdienen.. dit staaltje van idioterie komt nog voort toen hij daar in functie was.
  Oja nieuwe auto met oude motor, ik zie in Kiev meer ferrari’s, porche’s, mercedes, lotus en noem maar op rijden dan in heel Nederland tezamen.
  En geloof dat de werkgevers hier de Polen, Bulgaren en Roemenen het liefst voor 4,-euro p/u willen laten ploeteren.

  Reactie door Pool — vrijdag 25 augustus 2006 @ 13.06 uur

 189. @kaatje

  En dit roept links nederland sinds de eeuwen. Maar we leven nog steeds in een land met een van de beste sociale voorzieningen. Aandacht mag en moet niet verslappen om deze op peil te houden, maar het mag geen heilig huisje blijven of worden om misbruikt te worden voor een eigen politiekagendae

  Reactie door jeroen — vrijdag 25 augustus 2006 @ 13.22 uur

 190. @ 181 jeroen

  Jij zegt het volgende …….. dat een Pool hier 3 maanden tijdelijk werkt en dan 30 jaar een uitkering ontvangt, en je hebt de hetze tegen de nieuwe EU-ers kompleet……. maar hoe zit het dan met Mis Mokum Mobiel, Gonny van Oudenallen ze heeft gefraudeerd maar zit nu wel op een stoel in de kamer voor 4 maanden en daarna minstens 2 jaar 170.000.00 euro per jaar opstrijken aan wachtgeld, ik hoor jou helemaal niet hierover.
  Jij meet met twee maten vriend.
  Ga nou eerst eens je lesje leren voordat hier onzin begint te brallen

  Reactie door Pool — vrijdag 25 augustus 2006 @ 14.10 uur

 191. Jeroen en aan wie hadden we die te danken?

  Wel Jeroen ik heb behoorlijk geinvesteerd, heb een jaar een opleiding gehad om mijn vroegere werk aan te passen aan de moderne technieken maar helaas te oud begrijp je dus kom maar op met je beweringen dat niemand wil werken.
  Mijn man heeft 30 jaar lang gewerkt waarvan 25 jaar met weken van 60/70 uur dus breek me de bek niet open.
  Als hij na zijn gedeeltelijke goedkeuring solliciteert is het altijd wat want ze willen niet toegeven dat zijn leeftijd de doorslag geeft.
  Mijnheer u bent te hoog opgeleid voor deze positie, is onder uw niveau, wij zijn al voorzien etc… is één van de vele dooddoeners nu jij weer.
  Wij zijn al voorzien was een keer het antwoord, de weken daarna stond de advertentie gewoon weer in het plaatselijke dagblad.

  Reactie door Henny — vrijdag 25 augustus 2006 @ 17.40 uur

 192. Jeroen

  IN polen kun je van drie of vier jaar hier werken royaal leven…
  Dus: een pool of een roemeen gaat hier tijdelijk werken tegen een l;aag loon..maar in eigen land is dat veel geld. Het geld nemen ze mee, ze hoeven hier geen belasting te betalen want het is illegaal en ook maken ze geen kans op gebruikmaking van gezondheidszorg of uitkering..dat mag namelijk niet.
  Nederland wordt financieel leeggezogen en Polen zal opbloeien..mooi voor polen..maar wat zijn de gevolgen??
  Veel nederlandse werklozen/belastinginkomsten die erg geslonken zijn…erg slecht voor de economie..want Nederlanders kunnen straks niks meer betal;en als het zo door gaat..tweeverdieners uitgezonderd..ik mag hopen dat er dan heel veel blauw op straat komt ooh ja en de onderwereld profiteert hier enorm van!! Leuk vooruitzicht! Maar erg dom als je naar de lange termijn kijkt!
  Ooh ja en je moet beter lezen want JM heeft nooit gezegd dat ze hier een uitkering ontvangen..dat mag namelijk niet

  Reactie door cynthia — vrijdag 25 augustus 2006 @ 19.17 uur

 193. @ 191 Henny

  Misschien wachten bedrijven dat je man een rugzakje van Zalm meebrengt, want dan is hij intressant, hij wordt beslist aangenomenen en nu komt het…… als de werkgever na 2 of 3 maanden het rugzakje leeg geplunderd heeft, mag je man weer gaan onder het mom van,…… gezien uw leeftijd en de te verrichten werkzaamheden moeten wij tot onze spijt concluderen…… dus daar begin de ellende weer op nieuw alleen je hebt gewerkt voor het minimumloon maar bruto was dat wel aardig wat, dus je krijg nu ook te maken met de armoedeval.
  Dus nog minder per maand te besteden.
  Ik zou het liefst iedereen willen adviseren niet met een rugzakje een job aan te nemen, de enige die er van profiteerd is de wergever, hij krijg jou namelijk cadeau van Zalm.

  Reactie door Pool — vrijdag 25 augustus 2006 @ 20.39 uur

 194. Nou nou, aan de reacties kan ik weer zien hoe hoog het nivo is. Allerlei dingen er bij halen die er niet toe doen.

  Nederland wordt leeg gezogen, Gonny van Oudehallen, ferraries in Kiev…

  Het zou eens leuk zijn als we alle Polen kunnen verzoeken om hun werk neer te lggen in Nederland en weer terug naar huis te gaan.

  Natuurlijk wordt alles beter, alle uitkeringstrekkers duiken meteen op al die banen die verdrongen waren door de Polen…..

  Niemand wordt meer uitgebuit,

  Aan alle SP en linkse figuren, slaap rustig verder.

  Reactie door jeroen — vrijdag 25 augustus 2006 @ 21.36 uur

 195. @180 Henny, je zegt dat we slavernij hebben afgeschaft. Dat is mijn inziens niet waar. We hebben de slavernij slechts naar het buitenland verplaatst.

  Reactie door Marc B — vrijdag 25 augustus 2006 @ 23.45 uur

 196. @ 194 jeroen

  Ach meneer voelt zich verheven boven de Almachtige.
  Ga fietsen met je dom gebral, je snapt nog niets van het leven laat staan van politiek en je snapt nog totaal niets van mensen, volgens mij weet je zelf niet wie je bent, je zit hier te zeiken op de SP terwijl je maar wat graag deze weblog bezoekt. Kan je dat niet bij je eigen clubje doen, zijn wij weer van een idioot minder verlost.
  Maar gelukkig na 22-11 gaan de grenzen open en dan kunnen we onze mede EU burgers hartelijk welkom heten en dan kan je zeiken maar dan wel op jezelf omdat je steeds op de verkeerde partij hebt gestemd als je mag stemmen gezien je leeftijd.

  Reactie door Pool — zaterdag 26 augustus 2006 @ 0.42 uur

 197. Marc, Henny bedoelde dat we de nieuwe slavernij weer hebben ingevoerd. “Ze werken harder” yeah right, ze slaan de pauzes over en worden volledig uitgebuit mbt de werkuren. CAO? Ach, de neo-cons zullen het winnen, want zolang wij niet uit de EU stappen gaat het hele spelletje door en zijn we straks het afvoerputje van Europa.

  Reactie door kaatje — zaterdag 26 augustus 2006 @ 2.40 uur

 198. Kaatje jij begrijpt echt niet waarom de pool hier is he?

  Ieder mens is van nature lui, dus ook de Polen. Alleen zij die al de moeite genomen hebben om hier te komen doen dit om het geld. Ze gaan hier niet zitten niksen dus. Elk uur dat extra gewerkt kan worden is extra inkomsten. Zo simpel is het. Niets meer en niets minder, iedereen die roept dat ze zo hard werken omdat ze zo hard willen werken, of omdat ze anders uitgebuit worden weet er dus eigenlijk niets van.

  Pool,
  Ja ik bezoek graag deze website om meningen tegen te spreken. Dit is toch een open forum op internet. Wat zo veel betekend als met een busje op straat rijden en je SP meningen verkondigen. Dan moet je accepteren dat mensen daar tegen kunnen zijn. Wil je dat niet dan moet je een besloten forum houden.

  Reactie door jeroen — zaterdag 26 augustus 2006 @ 9.46 uur

 199. @ We moeten na 22-11 twee dingen doen om het land weer gezond te maken.
  Ten eerste uit de EU stappen, bespaar een heleboel geld, als je wilt kun je weer grensbewaking instellen enz. enz.
  Ten tweede de euro afschaffen, toen deze werd ingevoerd werd de meeste produkten die toen een gulden na de invoering een euro, en daar begon de ellende en het blijft ellende.
  Dus nu terug rekenen alles wat nu een euro kost moet je kunnen meenemen voor een gulden, heel simpel.
  Met deze maatregelen hebben de mensen weer vertrouwen in elkaar en in de economie en misschien wel in de politiek alhoewel ik dat laatste betwijfel.

  Reactie door Pool — zaterdag 26 augustus 2006 @ 9.52 uur

 200. Even off topic

  Dit las ik zo even op internet.
  ………..

  DEN HAAG – De VVD wil in de komende kabinetsperiode de belasting voor iedereen met 3 procent verlagen en 2,3 miljard bezuinigen op de sociale zekerheid, onder meer door de bijstand voor mensen onder de 27 jaar af te schaffen.

  Dit staat in het verkiezingsprogramma, dat de liberalen maandag presenteren. Ingewijden bevestigen bovendien dat de VVD daarin pleit voor gratis kinderopvang voor werkenden
  ………..

  Hallo, we worden weer bedonderd en verne#kt door deze ratten van de VVD
  Het einde van Nederland is nabij.
  Dit is de vrijbrief voor jongeren om in het criminele sfeertje te gaan, hebben ze niets geleerd van Parijs.
  Let wel dat jongeren waarschijnlijk winkels gaan plunderen, inbreken, berovingen, afpersen, chantage,enz. enz. om te overleven.
  Want met zo’n VVD, worden de fundamentele rechten van jongeren finaal onderuit gehaald.
  Ze zullen er voor bloeden als dit bewaarheid wordt

  Reactie door Pool — zaterdag 26 augustus 2006 @ 10.29 uur

 201. @Pool 199 Met jouw voorstellen gaan we zeker de afgrond in.

  Je kijkt te eenzijdig naar de EU. Je wilt niet inzien dat de EU ons veel heeft opgeleverd.

  Als we jouw grensbewakingen weer instellen zoals voor de EU dan is onze grootste inkomsten bron, nml handel met mede EU landen in een keer foetsie en glijden we echt naar de afgrond.

  Als je de euro weer omruilt krijg je weer al die figuren die maar eventjes leuk naar boven afronden. Dat de producten duurder zijn geworden door de euro is een leuk fabeltje. Het blijft gewoon een munteenheid. Het zit in de mens die de dingen duurder maakt, of je de munt nou euro , gulden of pond noemt….

  Reactie door jeroen — zaterdag 26 augustus 2006 @ 14.23 uur

 202. 200. Pool over a-sociaal gesproken.
  Wanneer spreken wij nog over jongeren, als het ze uitkomt ben je met je vijtigste nog een jongere,

  Waarom hebben ze geen baan? Wordt die door de heren soms niet aangeboden?
  Ontbreekt er het een en ander aan het onderwijs?
  Ontbreekt er het een en ander aan de ziektekostenverzekering?
  Waardoor ADHD jongeren door weigering goede medicijnenvergoeding hun school niet kunnen afmaken?
  Heeft iemand van die leeftijd niet het recht verliefd te worden te trouwen en kinderen te krijgen omdat hij/zij even geen baan heeft?
  We moesten met z’n allen toch EERDER kinderen verwekken omdat dat gezonder zou zijn voor zowel vrouw alsmede kind, alsmede de anders hoog oplopende kosten voor IV.
  De belasting 3% verlagen voor iedereen?
  Hoe zit het dan met de schijven en de bezuinigingen van de afgelopen jaren op de AOW en andere uitkeringen alsmede de lonen die zo hard nodig waren om de schatkist erbovenop te helpen.
  Ons teruggehaalde geld van de EU alsmede door de onderlaag ingeleverde gelden aan het bedrijfsleven en de kinderopvang geven alhoewel nog niet ontvangen.
  De ziektekostenpremie minder laten stijgen voor IEDEREEN was dat geen marktwerking met een tegemoetkoming voor de lagere inkomens. Hoe verhoudt dit zich tot hun zogenaamde ‘markwerking”
  Vorige jaren moesten vooral de lagere inkomens inleveren en nu gaan ze het aan de bovenlaag uitdelen, we hadden toch niet genoeg geld om de ‘vergrijzing’te betalen.
  Wat een zichzelftegoeddoend klubje ambtenaren zijn het politici is een te groot woord voor hen. Zakkenvullers om met Khosrow te spreken is een beter woord.
  Smeerlappen met dictatoriale trekjes nog beter.Mark Rutte het ‘sociale’gezicht van de VVD die de onderlaag op hem wil laten stemmen wat een lachertje.
  Als de helft van de huidige 27-ers die noodgedwongen een uitkering hebben geen kinderen meer kan verwekken omdat ze geen zelfstandig bestaan meer kunnen opbouwen dan blijven alleen ‘zij’over.
  Zo kun je een hele maatschappelijke laag uitroeien onder het mom van ‘sociale’maatregelen.
  Rutte laat zich wel kennen het moederskindje heeft thuis nog een lekker bedje en erft later natuurlijk voor de helft van de prijs die anderen hebben moeten betalen.

  Reactie door Henny — zaterdag 26 augustus 2006 @ 15.44 uur

 203. Jeroen ,
  wanneer kom jij met jouw “beleid ” ?

  Reactie door Fred — zaterdag 26 augustus 2006 @ 15.53 uur

 204. Ik ziet het zo : men is momenteel duurdere arbeiders te mengen met goedkopere arbeiders ; geef je weerwoord Jeroen !

  Reactie door Fred — zaterdag 26 augustus 2006 @ 15.55 uur

 205. Kan de Nederlander ,zich ook zo gemakkelijk vestigen in Polen ( mooi zo’n groot land , met minder belastingen en polen !en ver weg van Balkenelende schoop BV )

  Reactie door Fred — zaterdag 26 augustus 2006 @ 16.02 uur

 206. waarom werkt de SP niet samen met Poolse politieke broeders ,om de Polen eens goed te gaan voorlichten , wat zij de Nederlandse arbeider aandoen ?

  Reactie door Fred — zaterdag 26 augustus 2006 @ 16.06 uur

 207. @ 201 jeroen

  Op dit moment wil al 69% van de bevolking de gulden terug en 47% wil uit de EU.

  Sinds de invoering van de euro, zijn de voedselbanken onstaan omdat het zo goed gaat met Nederland.
  jeroen als je wat wilt beweren moet je wel eerst de feiten kennen.
  jeroen lees ook eens @ 200 misschien zeg jou dat wat hoe het is gesteld in Nederland.
  Ik hoop dat de VVD voor die tijd nog helemaal uit elkaaar ruziet, anders zie ik het somber in voor het voort bestaan van de VVD.
  Ik denk dat ze zichzelf hiermee flink in de vingers snijden.

  Reactie door Pool — zaterdag 26 augustus 2006 @ 17.09 uur

 208. @ 201 Jeroen

  Dat laatste ben ik met je eens. Het zit niet in die munt, het is gewoon een lelijke mensenstreek.

  Je bent het toch met mij eens dat daarom de SP moet meeregeren? Begrijp toch dat juist deze gewetensvolle vinger nodig is binnen al die ongeremdheid.
  Deze vinger ontbrak geheel in de afgelopen jaren met dit kabinet. Ook de SP kan de wereld niet naar hun hand zetten, maar geef toe dat het zaken veel beter in balans kan brengen.
  Dit kabinet was echt van God los en hoelang moeten we nog aan deze heidenen overgeleverd blijven?
  Ik kan geen respect meer opbrengen voor mensen die nog op een of andere wijze de hand boven het hoofd houden van dit smeerlapperij-kabinet.
  Zij zijn het grootste bewijs van onkunde geweest en hebben teveel mensen gepasseerd. Arrogantie ten top en je moet weten dat dit alleen terug te vinden is bij mensen die geen respect hebben voor de ander. Arrogantie is je verhullen achter een muur van zelfbehoud.
  Iedereen die dit kabinet blijft steunen heeft geen hart voor goede en gezonde politiek.
  En als je zaken goed op een rij zet ga dan maar eens na bij jezelf waar jij voor staat. Het zegt alles van jezelf, die politieke keuze.
  Hopelijk ga je meer inzicht krijgen in goede politieke verhoudingen en gezien de grote bedreiging van rechts, zou je alleen al voor de balans op de SP moeten stemmen. Dan heb je er iets van begrepen.

  Reactie door Gloria — zaterdag 26 augustus 2006 @ 17.33 uur

 209. @ 202
  Ja Henny, dit is de menselijke vorm van natuurlijke selectie.
  Blijft over: de mens zonder geweten.

  Reactie door Gloria — zaterdag 26 augustus 2006 @ 17.45 uur

 210. @ 205 @ 206 Fred

  Natuurlijk mag jij je in Polen vestigen ze zijn toch lid van de EU dus waarom moeilijk doen Een Europa Een Volk dus wat is het probleem dat die Polen, Bulgaren en Roemenen en wat later de Oekrainers, en Turken naar Nederland komen. Er hoef geen voorlichting te worden gegeven want ze doen de Nederlandse arbeiders niets aan, deze mensen willen ook werken voor geld net zo als jij en ik en vele anderen.
  Ik snap het probleem niet, tenzij je bang bent voor je baantje nou ja dan ga je toch verhuizen naar een ander land.
  Ik zie het probleem niet waarom iedereen zo gestresst is als het om de Oostblokkers gaat.
  Dit was toch de bedoeling van de… EUROPESE UNIE…. gelijke rechten, vrij woon en werkverkeer.
  Als je hier niet in kan vinden waarom heb je dan wel voor de toe treding bij de EU gestemd.. eigen schuld dikke bult.
  Kijk het zal niet zo zijn dat wij alleen maar de leuke dingen van de EU willen hebben, want dan maak je, je als natie helemaal belachelijk tegenover alle andere lidstaten.
  Ik denk ook niet dat men zit te wachten om uitgeroepen te worden als……Nederland van discriminatie en haat.

  Reactie door Pool — zaterdag 26 augustus 2006 @ 20.02 uur

 211. 195 Ok Marc je hebt gelijk en ja we halen hem nu ook naar hier.

  Reactie door Henny — zondag 27 augustus 2006 @ 18.47 uur

 212. POOL: A>U>B> Waar haal je dit vandaan???
  Waarom vind jij het normaal dat Polen/Bulgaren en Roemenen hier komen werken tegen een lager salaris? Waarom vind jij het goed dat zij geen belasting hoeven te betalen en er dus niets van hun loon afgaat en bij Nederlanders wel?
  IK EN MET MIJ VELEN VINDEN HET NIET ERG DAT DEZE MENSEN HIER KOMEN WERKEN HET IS NAMELIJK VOLSTREKT LOGISCH>>>als ik de keuze had tussen wel werk hebben en niet dan had ik ook gekozen voor wel werk..met wat voor voorwaarden dan ook. 4 jaar werken in Nederland en je kunt in de oostbloklanden leven als God in Frankrijk en mensen zoals mijn vader? een arbeider…laat die maar betalen en betalen en betalen zodat er niets over blijft aan het einde van de maand als alle kosten eraf zijn en dan heb ik het niet over luxe dingen/uitstapjes/vakantie!!! De arbeider in Nederland mag vreten, tv kijken, als een oranje idioot voetbal kijken, slapen en vooral zijn mond houden en oppassen voor valkuilen en verplicht verzekerd zijn..waarom gooien de liberalen dat niet in de vrije markt? Ik wil zelf bepalen waar ik aan betaal!!!! Dat willen zij ook!
  Bah!

  Reactie door cynthia — maandag 28 augustus 2006 @ 11.45 uur

 213. @ 212 cynthia

  Beste cynthia ik wil alleen aangeven dat er geen enkele wet kan tegenhouden dat de Oostblokkers naar Nederland komen 1 Europa..
  1 Volk.. Ik hebt het niet gehad over geen belasting betalen, ik heb het niet gehad over uurloon ik heb het alleen gehad dat ze hier net zo welkom zijn als Belgen en als men het daar niet mee eens is dan had men flink moeten protesteren tegen de toe treding van deze landen.
  De VVD vindt het allang prima dat de Oostblokkers komen want die “zeuren” niet, die willen “12 uur per dag” werken,desnoods “zaterdags en ‘s zondags” door werken die intressert het niet of er wel of niet belasting betaald gaat worden.
  Al met al dit past precies in het straatje van de VVD, lage loonkosten maximale winst.
  Ja, en dat door de positie van de VVD de Nederlandse arbeiders buitenspel worden gezet dat is dikke bult eigen schuld, moet je maar op een andere partij voor een andere politiek stemmen.
  En wil je dit gedoe helemaal niet, ik zou zeggen maak je hard om uit de EU te stappen, nou wil iedereen gaan zeuren omdat z’n baan op de tocht staat, jammer dus, toch de verkeerde partij gestemd… eigen schuld.

  Verders kan ik me geheel vinden in jou reactie, inderdaad Nederland slaapt.

  Het is niet vreemd als men zijn zorgverzekering niet meer kan opbrengen op dit moment betalen ruim 200.000 gezinnen hun zorgpremie al niet meer gewoon omdat er anders geen geld meer overblijft om de huur/hypotheek, energienota, eten, enz. enz.

  Reactie door Pool — maandag 28 augustus 2006 @ 14.16 uur

 214. Cynthia, Leven als god?

  Ik weet niet meer van welke tijd je ben hoor, maar het je kent de feiten niet.

  De Polen werken natuurlijk om verschillende redenen hier, maar vele doen dit ook om de eindjes aan elkaar te knopen. Ipv met zijn zessen in een tweekamer flatje een grotere woning kunnen aanschaffen, en zich ook luxere goederen te kunnen aanschaffen.

  Noem je dat leven als god?

  Reactie door Jeroen — maandag 28 augustus 2006 @ 14.52 uur

 215. Jeroen JE LEEST NIET! kennelijk voel jij je meer dan mij? Jij vult namelijk in en ook nog fout!
  LEES MIJN STUK BETER>>>JI BENT DEGENE DIE OP DE VINGERS GETIKT MOET WORDEN NIET IK

  Reactie door cynthia — dinsdag 29 augustus 2006 @ 12.14 uur

 216. laat de armere buitenlanders ook wat verdienen, dat is prima voor de economie in die landen. vaak hebben ze meer werklust en minder verwende eisen. nederlanders die geen nederlands spreken en een uitkering trekken moeten integreren en gaan werken of oprotten.
  voor nederlandse chauffeurs zou wel een alternatief moeten bestaan bij werkeloosheid in logistiek, productie of de vervoerssector zelf. een taak voor de vakbonden, beter dan allerhande eisen stellen aan ondernemers die omzetten zien dalen door internationale concurrentie.

  Reactie door marc — donderdag 5 oktober 2006 @ 1.46 uur