Flevofestival

zaterdag 19 augustus 2006 :: 12.29 uur

Vanmorgen was ik op het Flevofestival in Boxtel. Ik deed daar een duscussie met André Rouvoet en Jan de Vries van het CDA. Het was erg druk en het werd een interessante discussie, die overigens (weer goed) geleid werd door Tijs van den Brink.

Toch aardig: twee grote festivals in ons land in één weekend. Op Lowlands was ik een paar jaar geleden. Ik deed toen de eerste Coolpolitics-discussie, toen nog onder leiding van Theo van Gogh.

De rest van de dag en een groot deel van de zondag ben ik op een meeting met mensen die mogelijk na 22 november kamerlid voor de SP worden.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

23 Comments

23 reacties

 1. Ik ben ontzettend benieuwd naar de conceptlijst, krijgen de gewone leden deze ook te zien aan het eind van de maand op spnet?

  Reactie door kaatje — zaterdag 19 augustus 2006 @ 12.34 uur

 2. Jantje,hou Andre te vriend…hou Andre te vriend….22 november je weet wel…geen centrumrechts kabinet graag !!!

  Reactie door eric — zaterdag 19 augustus 2006 @ 13.19 uur

 3. Harleydag in Breda zondag 20/8 is ook best groot hoor…. Vorig jaar 80000 bezoekers.

  Reactie door DP — zaterdag 19 augustus 2006 @ 13.35 uur

 4. Het CDA wil dat de overheid als eerste de veertigurige werkweek invoert. ‘Er komt een schaarste aan arbeidskrachten. De 36-urige werkweek is ingevoerd in een tijd dat er een overvloed aan mensen was.(Die is er nog) Op termijn ontstaat er een groot tekort aan werknemers en een overschot aan (super)graaiers.’ Het gevaar is dat collectieve voorzieningen, zoals onderwijs en zorg, verschralen als er onvoldoende personeel te krijgen is.
  Werkgeversorganisatie VNO-NCW vindt het CDA-voorstel ‘een absoluut positief signaal’. (Ja dat zal wel!!)
  Vooreerst is er geen schaarste aan arbeidskrachten als je maar betaald.Schaarste ontstaat als je voor niets op de eerste rang wil zitten.Dus meer betalen is de boodschap,het is de wet van vraag en aanbod.Doordat Balkenende stelt dat er nog meer loonmatiging moet komen,droogt het aanbod om voor een habbekrats te gaan werken op.Voorts moet het CDA ophouden om hel en verdoemenis uit te spreken als de werknemers de CDA zweep niet accepteren.Wie extra tot 40 uur of meer wil werken, moet extra overwerk vergoedingspremie krijgen.

  Reactie door Maan Arkenbosch — zaterdag 19 augustus 2006 @ 14.37 uur

 5. Goede bijeenkomsten gewenst namens al die
  mensen die al tussen wal en schip gevallen
  zijn en zich bijkans geen raad meer weten.
  Hoop dat de meeting morgen, besloten, maar
  wel in de ópen lucht mag zijn met dit weer.
  Wie weet hoe vruchtbaar de meeting reeds
  was in het ándere ‘torentje’destijds midden in het oer-oude Amsterdam, de laatste keer…met dat ‘etentje’ waar be-
  grijpelijkerwijs niet iedereen te ‘éten’
  gegeven kon worden, maar mogelijk reeds ‘n
  prima ‘start’ werd gemaakt, voor ‘nieuwe’
  SP-kamer/bestuursleden. Succes!

  Reactie door Madelief — zaterdag 19 augustus 2006 @ 15.11 uur

 6. je vergeet noorderzon (http://www.noorderzon.nl/) 3 grote festivals in 1 weekend.

  Reactie door Omaha — zaterdag 19 augustus 2006 @ 16.19 uur

 7. @ 4 Maan Arkenbosch

  Goed gezien! En de macht ligt nog altijd bij het volk. Zie de Unieleveracties.
  Alleen helden kunnen de werkgevers ombuigen naar menselijkheid.
  Hopelijk gaat nu het hele volk protesteren op 22-11.
  Wie dit niet doet heeft geen hart voor SAMEN-LEVEN.

  Reactie door Gloria — zaterdag 19 augustus 2006 @ 17.13 uur

 8. Vandaag en morgen is het dus rustig op dit blog, want Jan heeft het te druk met de meeting.
  De festivals gaan langs mij heen, ik heb geen mogelijkheid om het bij te wonen.
  Als Jan zegt dat Tijs v.d. Brink het goed geleid heeft, is hij aan het woord geweest, veronderstel ik.
  Zijn daar ook opnamen van?

  Reactie door Ouwe Dirk — zaterdag 19 augustus 2006 @ 18.38 uur

 9. Veel succes met de meeting Jan Marijnissen, wel een beetje rustig aan he, niet direct de mensen door de worstenmolen halen.

  @8 Ouwe Dirk — zaterdag 19 augustus 2006 @ 18.38,

  Waarom zou het hier rustig moeten zijn? Als de kat van huis is, dan dansen de muizen. ;)

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 19 augustus 2006 @ 19.15 uur

 10. Minister Zalm wil alle extra belastingopbrengsten direct gebruiken om de staatsschuld af te lossen,”teneinde een buffer te kweken om de AOW toekomstig betaalbaar te houden.Vooreerst dient op de 3e dinsdag in September een begroting gepresenteerd te worden,waarvan de baten correct zijn.Dat wil zeggen,Zalm heeft de laatste begroting,de batenkant onjuist getaxeerd,aangezien bijna maandelijks “”meevallers” waren.Zodoende werd toen een “tekort”begroting gepresenteerd,zodat “bezuinigingen” noodzakelijk waren en behalve de graaiers en managers,de massa in de nullijn werd gedrukt.Als je goed rekent,dan moet je niet op de staatsschuld aflossen.
  Veel mensen hebben hun hypotheek verhoogd.Als je b.v.4% hypotheekrente betaald,dan hoef je na aftrek van inflatie en vermogensrendementsheffing feitelijk geen rentevergoeding te betalen.De inflatie is echter hoger dan het CBS beweert,dat weet iedereen in de straat.Alle landen om ons heen maken veel schulden,waarbij de V.S. de kroon spant.Terwijl de Euro drukpers in een hoge versnelling draait en landem met hoge schulden .straks met vrij waardeloos geld aflossen,gaat gekke Henkie hier,met nog vrij koopkrachtig geld aflossen.
  Het zou verstandiger zijn als de overheid zelf in waardevaste projecten met de belasting meevallers zou investeren,dan investeer je in activa en je zorgt voor werkgelegenheid,bovendien blijft deze investering in bezit van het Nederlandse volk.Subsidie verstrekken is alleen maar de aandeelhouders,managers en graaiers spekken.
  Tenslotte zijn de kosten via de AOW voor de overheid helemaal niet zo groot.
  Trek van de maandelijkse AOW,de gemeentelijke belastingen,BTW op alle inkopen,ecotax,accijnzen,milieuheffingen,winsten op aardgas en electra en belastingen op ingecalculeerde winsten van gekochte producten etc.etc. er van af.Dan kom je op een echt besteedbaar AOW inkomen,waarvan de politiek zou schrikken.Met andere worden de overheid haalt een groot stuk van de AOW via-via weer terug!!Dus dat sparen voor de AOW hoort in de Fabeltjeskrant thuis!!!
  Maan Arkenbosch,Fin.Ec.analist,Marktonderzoek/strategie

  Reactie door Maan Arkenbosch — zaterdag 19 augustus 2006 @ 21.34 uur

 11. Vanavond op het journaal die coole protestzanger gezien. Toffe gast! Heeft opgetreden op Lowlands.
  Ik ben ervan overtuigd dat dit soort mensen die hun mond durven te openen, tegen de grote massa in, heel wat meer kerk zijn dan menig overvolle kerk op zondag.

  Reactie door Gloria — zaterdag 19 augustus 2006 @ 22.32 uur

 12. Indien onder het Hoofdstuk – Verkiezingen – de laatste Nieuwsbrief van Wijvertrouwenstemcomputersniet niet geplaatst wordt rest mij weing anders dan te verwijzen:

  Deze mail is verstuurd omdat u geabonneerd bent op de aankondigingen van
  http://www.wijvertrouwenstemcomputersniet.nl

  Reactie door hendrik dieks — zondag 20 augustus 2006 @ 1.16 uur

 13. @ Maan.

  Fijne analyse.

  Reactie door hendrik dieks — zondag 20 augustus 2006 @ 1.18 uur

 14. 4. 11. Maan ik ben geen fin.ec.specialist maar je hebt volkomen gelijk.
  Soms kom je met gewoon rationeel logisch denken en het onderzoeken van feiten al een heel eind. Ben blij dat je dit als specialist kunt bevestigen.
  Bovendien indien Zalm zo nodig geld moet hebben voor het behalen van een begrotingsoverschot is het van de zotte om een belasting die al laag is de winstbelasting juist in een tijd dat bedrijven exorbitante winsten halen en je zou kunnen oogsten na die zogenaamd magere jaren nogmaals extra te verlagen.
  Hier géén verhaal over het gebruik van middelen t.b.v. de schatkist en het ondervangen van de zogenaamde vergrijzingskosten.
  Het is zoals met de oorlogsretoriek creeer een vijandsbeeld en zeg wat je ertegen wil doen en je kijgt de meute achter je om ten strijde te trekken.
  Dit mechanisme is al zo oud als de wereld.
  Politici zijn de grootste demagogen en krijgen de kans ermee weg te komen indien de bevolking niet meer bereid is ze op waarde te willen schatten door zich enigszins te verdiepen en te corrigeren danwel in een wereld waar eenieder meer met zichzelf bezig is dan met waarheidsvinding en integriteit.Zo ook de media die een behoorlijke rol spelen hierin al is het maar door de afwezigheid van eerlijke open debatten met hoor en wederhoor op TV,het meest bezochte medium voor belangrijke groepen in de samenleving.
  Leugens worden gewoon als feit door hen overgenomen alhoewel door de partijen gecorrigeerd zoniet door de zogenaamde intervieuwers die foute statements niet controleren, onderzoeken danwel corrigeren maar doorgaan met het benoemen van de ‘foute’ vooronderstellingen.
  Zo ook m.b.t. de 40-urige werkweek, ze zeggen in feite niets want niemand behoeft 40 uur te werken het is wel vrijwillig (Standpunt nl).Dát moeten werkgevers en werknemers in het najaar overleggen.
  Dat is natuurlijk niet waar. Ze geven hier in feite de werkgevers een onderhandelingspunt in handen waar ze achterstaan dus politiek sterk maken.
  Indien een CAO vervolgens 40 uur voorschrijft zullen individuele werkenemers die dat niet willen niet aangenomen worden dan is het slikken of stikken. Ze doen alsof ze met al die besoprekingen niets van doen hebben en ieder werknemer vrij blijft de uren te werken die hij zij wil maar eenmaal ingevoerd is die vrijheid totaal weg.
  Dit is de typisch áchterbakse’manier waarop het CDA werkt.
  Mooie praatjes die de mens op de straat gelooft omdat hij/zij niet verder denkt dan de uitgesproken mooie woorden het hoeft niet en intussen de werkgvers een mooie opening aanreiken voor iets wat ze allang willen.
  Het heeft bovendien weinig effect op hetgeen ze zeggen te willen bereiken.
  De werkeloosheid is t.o.v. het moment van aantreden van de kabinetten Balkenende alleen maar fors gestegen die mensen aan het werk helpen lukt niet met de reeds werkende meer te laten werken.
  Vrije marktwerking zou op de werkvloer bovendien inhouden dat bij schaarste aan arbeidskrachten door meer loon te betalen die schaarste wordt opgeheven hier grijpt de overheid dus wél in in het mechanisme het is maar zoals het uitkomt. In feite is het een smoes om de bedrijven te feteren en alle ruimte te geven hoge, hogere en de hoogste winsten te behalen,zonder dat daar feitelijk iets voor terugkomt en altijd ten koste van de werknemer.
  In een ver verleden openden mensen vrijwillig een rekening bij de bank, inmiddels door het systeem afhankelijk geworden van is iedere vijwilligheid weg en brengen de banken behoorlijke ‘kosten’in rekening die niemand kan controleren.
  De oude sok dus de macht van de consument is weg omdat heel de economie via het bankwezen loopt.

  Reactie door Henny — zondag 20 augustus 2006 @ 7.58 uur

 15. gloria
  Misschien zijn kerkmensen ook wel gewone mensen die kritisch en SP stemmer zijn.

  Reactie door Nico de Vries — zondag 20 augustus 2006 @ 10.16 uur

 16. Henny

  Je hebt helemaal gelijk wanneer je zegt ‘Mooie praatjes die de mens op straat gelooft’. Dit is het manco waarop door het CDA politiek wordt bedreven.
  Het is gebleken dat leugens gewoon als feiten worden overgenomen.
  Politici zijn de inderdaad de grootste demagogen en benutten de kans ermee weg te komen, want de bevolking ís niet bereid of in staat beleid verpakt in mooie woorden op waarde te schatten en is niet bezig met zich verdiepen dan wel corrigeren. Ze houdt zich niet bezig met induceren en deduceren, noch met waarheidsvinding. Integriteit schijnt een versleten begrip, is nog slechts een residu, een substituut van de intrinsieke moraal.

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 20 augustus 2006 @ 13.37 uur

 17. Aanvulling 16:

  When the truth dies very bad things happen.

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 20 augustus 2006 @ 13.57 uur

 18. @ 18 Wattenstaafie

  Mooi neergezet! Complimenten.

  Reactie door Gloria — zondag 20 augustus 2006 @ 15.23 uur

 19. Sorry: moet zijn @16

  Reactie door Gloria — zondag 20 augustus 2006 @ 15.24 uur

 20. @18 Gloria

  Ik heb de waarde getracht te leggen in de waarachtigheid. Niet in de vorm.
  Kom ik meteen weer terug op datgene wat ik in 16 bedoelde. :)

  Reactie door Wattenstaafie — zondag 20 augustus 2006 @ 16.17 uur

 21. Jammer dat ik het gemist heb, ik heb zaterdagmorgen wat te lang in mijn tent gelegen om nog op tijd voor de discussie te zijn. Leuk dat je op Flevo was, Jan!

  Reactie door Sietske — maandag 21 augustus 2006 @ 11.57 uur

 22. Ik ben er wel bij geweest en had respect voor het feit dat meneer Marijnissen het “lef” had om in een geheel christelijke omgeving een “debat” te hebben met 2 christen politica.

  Het debat was aardig interessant. Vooral de vraag op wie meneer Marijnissen zou stemmen als hij niet op zn eigen partij mocht stemmen.

  Antwoord: Andre Rouvoet. Dit leverde natuurlijk een hoop waardering op :D

  Reactie door Niek — dinsdag 22 augustus 2006 @ 11.43 uur

 23. het flevofestival is cool… en Rebecca St james eNnnn Michael W smith komen =D
  woeheoheoeoehoeoeoeoeoeoeoeoeooe.. rebecca en michael rulezzzz,, jij ook hoor marijntje :P

  Reactie door Yow! — maandag 26 maart 2007 @ 9.45 uur


 • Het land in

 • Foto