22 November

zondag 09 juli 2006 :: 13.13 uur

(Deze column verschijnt deze maand in De Tribune.)

Eindelijk, in november verkiezingen!

Velen zullen een zucht van verlichting hebben geslaakt toen ze op de eerste dag van deze maand hoorden dat de Tweede Kamerverkiezingen een half jaar vervroegd zijn. Dankzij de profilerings- en dadendrang van de nieuwe fractievoorzitter van D66, die net de strijd om het lijsttrekkersschap had verloren, werd een briefje van mevrouw Hirsi Ali het kabinet Balkenende II fataal.

Het hele, uren- en urenlange dubbel-debat over het paspoort van Ayaan Hirsi Ali had vanaf het allereerste begin iets surrealistisch. Nu het om één van de kamerleden ging was de overgrote meerderheid van de Kamer plotseling verontwaardigd over de hardvochtige wijze waarop minister Verdonk (al sinds haar aantrede) functioneert. Iedereen solidariseerde zich met de collega. Op zich heb ik daar geen problemen mee, maar…. Vast staat dat mevrouw Hirsi Ali gelogen heeft over haar naam en haar geboortedatum, en haar vluchtverhaal heeft verzonnen. Ondanks de inzet voor het nederlanderschap voor Hirsi Ali, staat nog steeds geenszins vast dat ook andere asielzoekers kunnen rekenen op dezelfde coulance en creativiteit van de kant van de overheid als het om hùn status gaat. Dat riekt naar ‘meten met twee maten’.

De SP-fractie heeft het verzet tegen het botte optreden van minister Verdonk in de zaak Hirsi Ali gesteund om op die manier een breekijzer in handen te krijgen in de strijd voor een eerlijke behandeling van asielzoekers in het algemeen en de 26.000 mensen die al vele jaren wachten op een status in het bijzonder. Die strijd is al heel lang gaande, en we zullen die nu in verhevigde vorm voortzetten.

Hoe het ook zij: D66 voelde zich niet langer thuis in de coalitie waar ze zich eigenlijk al nooit bij had moeten aansluiten. Nu komen er vervroegde verkiezingen, zij het dat we eerst nog Balkenende III moeten uitzitten.

De partij is zich al maanden aan het voorbereiden op de aanstaande verkiezingen. Er wordt hard gewerkt aan een nieuw, wervend programma en aan een dito kieslijst met goede kandidaten. Beide zullen uitvoerig in de partij worden besproken, en dan…dan naar de mensen!

We hebben met ons optreden binnen en buiten de Kamer de afgelopen jaren bij veel mensen veel sympathie gewekt. Het is zaak om die groeiende sympathie nu om te zetten in een versterking van de Tweede Kamerfractie. Daar hebben we ook uw steun bij nodig. Kozen de vorige keer nog veel mensen ‘strategisch’ en besloten ze daarom om te elfder ure op de PvdA te stemmen, nu moeten we de mensen duidelijk maken dat ‘strategisch’ stemmen deze keer betekent: SP stemmen. Voor een beter Nederland.
Daarom: NU SP!

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

203 Comments

203 reacties

 1. Ha fijn, mogen we straks toch weer op Balkenende IV gaan stemmen!

  Ik had liever gezien dat het gedrag van Hirsi werd besproken dan een briefje. Maar dat zat er gewoon niet in wanneer je bedenkt dat zelfs de linkse partijen Hirsi zo’n geweldige vrouw vinden…

  Reactie door Sonja — zondag 9 juli 2006 @ 13.24 uur

 2. Laat maar komen!!! We gaan ervoor!!!

  Reactie door Diny — zondag 9 juli 2006 @ 13.29 uur

 3. Sonja schei toch eens uit! Live dangerously en stem eens SP. Voor deze ene keer. Je zult je ziel heus behouden hoor. ;)

  Reactie door Pietje af — zondag 9 juli 2006 @ 13.29 uur

 4. En wat gaan we allemaal anders doen ??? Niks, want het beleid is des Brussels…Welke joker er hier aan de touwtjes trekt maakt niets uit…Toch ga ik SP stemmen, tegen beter weten in dus eigenlijk….

  Reactie door Lambert — zondag 9 juli 2006 @ 13.31 uur

 5. Wouter Bos zal toch proberen jullie zoveel mogelijk wind uit de zeilen te nemen.Want de linkervleugel van de PvdA vertrouwd hem niet.Het is belangrijk dat de SP zoveel mogelijk plaatselijk bekende DESKUNDIGE mensen op de lijst zet.Zoals reeds gesteld:Den Haag is uit.Vooral ouderen zijn op drift geraakt, door de aanvallen van Foutertje Bos op de AOW-ers en pensioentjes.Ook de AWBZ zou straks bij de basisverzekering komen en daar worden ze nog nerveuzer van.De huren is ook een heikel punt en niet te vergeten de gemeentelijke belastingen.Het (tabaks)blad voor het graaiers gilde moet omgeslagen worden.Er moeten waterdichte grenzen komen voor hun.Verder dient uitsluitsel te komen over de jaarlijkse kosten van door ons gevoerde oorlogen.De dubieuze CBS (inflatie)cijfers verdienen ook aandacht.
  De scholing en de uitval is een hoofdstuk op zich.Iemand die niet slaagt,moet feitelijk nog op examen voor zijn onvoldoende vakken,zodat hij zijn diploma desnoods met stukken bij elkaar kan sprokkelen.Anders maar dienstplicht invoeren voor niet willenden.Voor hun eigen belang is het slikken of dienstplicht.Ik wens jullie veel succes toe vooral bij de zwevende kiezers!

  Reactie door Maan Arkenbosch — zondag 9 juli 2006 @ 13.39 uur

 6. “Live dangerously en stem eens SP.”
  Hahaha, contradictie! Nee hoor, jarenlang dangerously gelived, en nu is het klaar. SP is geen danger at all, maar every year the same boring docile thing.

  Reactie door Sonja — zondag 9 juli 2006 @ 13.42 uur

 7. @ 5 Sonja,

  :lol: , kon het niet laten; moest het toch proberen. (Ik heb zelf jaren blanco gestemd; was ook niet echt opwindend.)

  Reactie door Pietje af — zondag 9 juli 2006 @ 13.46 uur

 8. Waarom wordt het optreden van D66 ook in deze column weer afgedaan als profilerings- en dadendrang? Is het zo ondenkbaar dat D66 niet verder wilde regeren uit de overtuiging(!) dat een minister iemand die afhankelijk is niet onder druk mag zetten? Iemand een valse verklaring laten tekenen met als inzet het Nederlandse paspoort om het gezicht van de minister te redden. Velen hebben in het debat gezegd dat dit “niet de schoonheidsprijs verdient”. Dat lijkt me de understatement van de eeuw. Ik ben geen D66-stemmer maar vindt het optreden van D66 in deze kwestie nu eens wel geloofwaardig. Principeel juist en dat heeft dus niet met dadendrang te maken. Ik begrijp niet veel van al die aanvallen op D66 van zowel links als van rechts, behalve dat men misschien de kans schoon ziet om een op sterven na dode partij de doodsteek toe te dienen.
  Verhagen beargumenteerde zelfs dat “Verdonk gewoon de motie van de kamer heeft uitgevoerd”. Alsof de kamer om deze chantage heeft gevraagd. Maar goed, van een regeringsfractie kun je dat soort omtrekkende bewegingen verwachten. Van de oppositie had ik meer steun voor de beslissing van D66 verwacht.

  Reactie door Wessel — zondag 9 juli 2006 @ 13.50 uur

 9. Het maakt geen fluit uit wie de verkiezingen wint, CDA of PVDA, de enige partij die zo goed als zeker in het volgende kabinet zit is het VVD vanwege hun eeuwige stabiele aanhang van zo’n 25 zetels.

  Kabinet Bos/Balkenende zie ik niet gebeuren dus het wordt PVDA/VVD of CDA/VVD.

  Reactie door Ronald — zondag 9 juli 2006 @ 14.02 uur

 10. D66 heeft duidelijk gesteld:Of Verdonk weg of anders Balkenende III weg.D66 heeft eindelijk datgene gedaan wat zij al verscheidene keren eerder had moeten doen. Daarvoor verdient D66 lof.(Ik stem overigens SP!).

  Reactie door JE. Mulder — zondag 9 juli 2006 @ 14.04 uur

 11. Tuurlijk stem ik SP, maar ik maak me ernstige zorgen over het dode paard.
  Laten we voortaan alle openbare debatten achterwege die niet gewonnen lijken te kunnen worden.

  Reactie door Kakel — zondag 9 juli 2006 @ 14.09 uur

 12. Nou Wessel was D66 de laatste jaren nu een partij waarbij gezegd kan worden dat zij op een juiste manier bezig waren.
  Bijvoorbeeld met Brinkman, die de elektricteits bedrijven bezig is te verkopen?

  Iedereen weet toch dat al dat geprivatiseer allen maar prijsverhoging betekend?
  Zitten we daar op te wachten?
  Zich door dik en dun verzette tegen de tegen stemmers van de EU grondwet?
  Zo zijn er nog veel meer dingen op te noemen waar ze achter de VVD aan liepen.

  Weet je dat nu plotseling niet meer?

  Vooruit SP de verkiezingen in met volle overtuiging!

  Reactie door Ouwe Dirk — zondag 9 juli 2006 @ 14.13 uur

 13. Ik verdedig het beleid/optreden van D66 op die punten ook helemaal niet, Ouwe Dirk. Ik beweer enkel dat het optreden van D66 in de Hirsi-Ali-kwestie principeel is en dus niets te maken heeft met profileringsdrang (zoals in deze column wordt gesuggereerd).

  Reactie door Wessel — zondag 9 juli 2006 @ 14.19 uur

 14. @8 Wessel: helemaal mee eens. Ik heb al eerder geschreven dat D66 het prima gedaan heeft – zij zitten principieel voor een keer aan de juiste kant.

  Reactie door Sonja — zondag 9 juli 2006 @ 14.20 uur

 15. stemmen ja??
  kijk het verschil zit em in,de cda stemmer hoor je 4 jaar lang niet,,ja via via,achter je rug om,,en op zondag,,(80 meter verder een grevo kerk)
  maar ze komen allemaal opdraven bij verkiezingen,,we zullen die ongelovigen eens een lesje leren?
  het gewone katoliekje/je weet wel ze aanbidden beelden,en kennen de bijbel niet,,oohoo,wat erg?/etsetera,
  en het gewone stemvolk,die je wel 4 jaar lang hoort,,waar zijn ze??ik ga niet stemmen,er verandert toch niets,ze doen maar wat daar in dat hondehok denhaag,ik moet me vakantie geld spenderen om mijn kindergebidjes te verzekeren.die gekken sluiten zich aan bij de grootste terroristen natie van de wereld,dood aan amerika en zijn volgelingen,
  wel,,als je dat wil veranderen dat de wereld geregeerdt wordt door extreme christenen??
  ga dan stemmen,
  trek een tshurt aan met een tekst waar het cda aan mee werkt,nogmaals /martelen,verkrachting/cia vluchten/oorlog tig duizenden onschuldige doden/en de midden en hoge opgeleide??bevolking,uiteraardt met kinderen,
  de hoeksteen van de samen?leving,geld er bij,
  ook de bedrijven natuurlijk,uiteraardt opgebracht door de werkende,jan lul,die al jaren te horen krijgt,,nee geen loons verhoging,we zijn aan het bezuinigen,,
  he?? en jullie zeker 10-30%,
  wat nog zeuren ook ongelovige hond,huppa de grensen open,zullen we je dwingen voor nog minder aan het werk te gaan,en als je je bek niet houd gaan we afrikaanse lonen hanteren,even aan sluiten bij europa,en hoppa 3 euro per dag?
  en we sturen je domme kinderen,die zo stom waren het leger in te gaan,lekker naar verwegistan,en mocht i dood geschoten worden,kunnen wij een leuke en megaande speeds houden waar uit blijkt hoe betrokken we zijn,
  maar voorlopig hebben wij al tig taliban dood geschoten/ppssst niet echt hoor,,maar dat heet propaganda,geleerdt van onze fuhrer bush)
  ja dat is de kombo cda/vvd,gesteunt door d00.onder de paraplu/regenscherm van de eu top,de multie bedrijven dus.

  Reactie door ad — zondag 9 juli 2006 @ 14.24 uur

 16. Het zal hopelijk nu langzamerhand iedereen duidelijk zijn dat woutertje nooit met de SP in zee zal gaan, maar al lang voor het CDA heeft gekozen(zie hiervoor b.v. het stemgedrag op 3 maart j.l. waar een motie die Donner niet welgevallig was, OM DIE REDEN door de PvdA niet gesteund werd.Bos had toen Donner kunnen laten aftreden en daarmee misschien het hele kabinet.Dit is nergens in de media gemeld!!!
  Heeft de SP het lef om een verkiezingsaffiche te maken met de tekst:”Een stem op de PvdA is een halve stem op het CDA”

  Reactie door aad sweep — zondag 9 juli 2006 @ 14.34 uur

 17. Zodoende aad, is een stem op de SP een stem voor Balkenende IV. Mits de SP opeens (dat) lef gaat hebben. Een partij wordt die ontmakerd hoe de bal werkelijk draait, hoe “vies en vunzig” het is in Den Haag, in plaats van mee te gaan in de instandhouding van dit systeem.

  Reactie door Sonja — zondag 9 juli 2006 @ 14.38 uur

 18. ontmakerd = ontmaskert

  Reactie door Sonja — zondag 9 juli 2006 @ 14.38 uur

 19. Eindelijk valt het kabinet, een groot deel van de bevolking is gelukkig!

  Maar blijkbaar vindt een groeiend aantal Nederlanders dat Balkenende het niet zo slecht heeft gedaan. Hoe kan het anders dat CDA en VVD weer groeien in de peilingen? Hoe kan het anders dat we (opnieuw) een race krijgen tussen CDA en PvdA?

  Ik ben van mening dat de economie is gegroeid ONDANKS het kabinet en niet dankzij. Bovendien bleek dat er lichtelijk overdreven was over de economische krimp. Dit om de sociale afbraak mogelijk te maken (het volk is dus voorgelogen). En niemand van de linkse partijen is hierop ingesprongen! Een klein berichtje in de media en dat was dat.

  Het enige wat de huidige opmars van het CDA kan verklaren, is dat rechts een betere PR-campagne heeft dan links. Een zeer geslaagde PR-campagne van rechts is dat links al het geld weggeeft. Al is het bewezen niet waar, het grootste deel van Nederland gelooft het ook nog.

  Ik zou dus zeggen: ga er met net zo’n campagne tegenaan als bij de Europese grondwet en het zal toch eindelijk moeten lukken.

  Reactie door emma — zondag 9 juli 2006 @ 14.47 uur

 20. Over dat zogenaamde strategische stemmen:
  SP-sympatisanten die de vorige keer op het laatste moment uit strategische overwegingen toch PvdA hebben gestemd moeten inmiddels toch wel hebben gemerkt wat dat hun heeft opgeleverd: niets, noppes, nada. De PvdA kwam gewoon in de oppositie en er kwam een rechts kabinet. Stratgisch stemmen is dus zinloos. Je krijgt er niets voor terug en ondertussen heb je wel op je tweede keus gestemd. Staat bij jou de SP op nr. 1? Stem dan SP! Zelfde geldt voor Groenlinks.

  Reactie door Wessel — zondag 9 juli 2006 @ 15.05 uur

 21. Stemmen? Ja. Stemcomputers? Nee.

  Onder leiding van internetpionier en XS4All-oprichter Rop Gonggrijp is een groep deskundigen een actie begonnen tegen stemcomputers. Volgens hen zijn door het gebruik van stemcomputers “input” (de stem) en “output” (het verkiezingsresultaat) niet meer goed controleerbaar en dus manipuleerbaar. En dat maakt verkiezingen – binnenkort weer op 22 november a.s. – kwetsbaar. En dat is ook voor de SP niet geheel onbelangrijk. Puntje van aandacht, SP?

  Meer info:
  http://www.wijvertrouwenstemcomputersniet.nl/

  Reactie door Leon34 — zondag 9 juli 2006 @ 15.12 uur

 22. Sonja, je bent een van de weinigen die wakker is hier.

  Heb jij ook problemen om zelfs zeer intelligente mensen de waarheid te laten zien? Vele kunnen/willen de waarheid niet zien omdat het te verschrikkelijk is om deze onder ogen te zien. Het is ook niet zonder gevaar trouwens, paranoia en psychose liggen op de loer als de waarheid echt tot deze mensen doordringt.
  Alleen de aller sterkste en moedigsten kunnen de waarheid geheel bevatten.

  Voor mensen die dit stukje als onzin betitelen… ga eens ECHT SERIEUS 911 ONDERZOEKEN, dat is de sleutel die je
  geest vrij kan maken. De rest volgt dan vanzelf.

  Iedereen van de jeugd van tegenwoordig heeft NEO in de film “the Matrix” als held, echter als ze zelf moeten kiezen welke pil ze moeten nemen kiezen ze massaal voor de makkelijke weg van de matrix ipv. vrijheid.
  Ze nemen niet eens 1 week in hun leven om de waarheid te zoeken, ze luisteren altijd naar (goedbedoelende) anderen.

  Ze zijn “comfortably numb” door feesten, videogames, alcohol, drugs en sex, echter ze beseffen niet dat ze slechts doen wat hun is voorgedaan.

  Als Jan het heeft over moedeloos/machteloos dan is dat slechts 0.000001% van wat een echt wakker mens voelt.

  Gevangen door het onnatuurlijke systeem.
  Het systeem bestaat uit de banken, media, cultuur, geloof, politiek, multinationals, woonomgeving.

  Het enige dat ECHT is, is de natuur en je gevoel voor je medemens, echter de meeste mensen prefereren een onnatuurlijke virtuele wereld waarin ze dagelijks naar hun werk rijden en vragen zich af “wat er diep in hun zo knaagd” en “wat toch dat onbehaaglijke gevoel” is dat ze hebben. Het gevoel dat “er iets niet helemaal klopt”. Als je dat gevoel hebt… en vele hier bij de SP hebben dat… want dat is de reden dat ze hier zijn gekomen dan is het NU TIJD OM VERDER TE ZOEKEN NAAR DE WAARHEID!!!

  Mensen ik vraag het jullie nederig, ALSJEBLIEFT ONDERZOEK 911 en geef jezelf de vrijheid die je nu niet hebt en nooit zal krijgen als je die stap niet durft te maken dan zullen jullie kinderen in een wereld komen te wonen die te verschrikkelijk is om je voor te stellen. Als je het niet DURFT voor jezelf, doe het dan voor je KINDEREN, je KLEIN KINDEREN.

  Tot ziens!

  Reactie door Toine — zondag 9 juli 2006 @ 15.19 uur

 23. De hele economische daling en (pfieuww) groei op het laatste was een in scene gezet toneelstukje. Gewoon wat liegen voor de kamera door Zalm. Pijnlijk kijken en de economische cijfers wat onderwaarderen, wat versterken met doomscenario’s en zoganaamd wat tegenvalles opvoeren die er niet echt zijn.
  Later moet het weer rechtgebreid worden, anders kan het wel een fraude genoemd worden, dus heeft Zalm een paar keer een miljardje ofzo over (goh hoe kan dit nu) en berekend het CPB dat de economische terugval toch niet zo erg was, hoi hoi hoi.

  Maar de sociale zekerheden zijn goed uitgedund, en de voedselbanken een feit.
  Natuurlijk zijn de voedselbanken de schuld van de domme uitkeringtrekkers, die een gat in de hand hebben en massaal bij Wehkamp een plasma kopen. Daarbij was armoede volgend Zalm maar relatief.
  Eten uit de vuilnisbak van de buurman is ook ommers eten.

  Asiezoekers zijn uitgezet, naar landen waar ze zeker niet met open armen ontvangen worden. Zelfs heeft Verdonk de geheime dienst van die landen uitgenodigd. Dan kunnen ze de asielzoeker makkelijker opkopen als deze uit het vleigtuig stapt. Net zo als de asielzoekers die het inferno overleefd hebben op schiphol, waar een beveiligings uitzendbureau “minimum loon” met wat halve gare een gevangenisexperimente runde. Dit ging even mis, wat men had liever een verbrande asielzoeker dan een onstsnapte, dus gingen de poorten niet open en werden de mensen terug gejaagd in de brandhaard. Maar de getuigen waren al uitgezet voordat ze konden getuigen. Tof wijf, die Verdonk.
  Heeft Nederland alweer gered.

  De VVD is nu mateloos populair. Iedere rasist of graaier stemt op Verdonk, of Rutten. Rutten is nu de baas om de schijn van liberalisme hoog te houden.

  En als klapstuk las ik een uurtje geleden dat het CDA in de peilig steeg.
  Zijn we dan helemaal van de pot gerukt. Hoe kan zo’n partij steigen in de peilingen. Belazerd die duffe dot.com eikel de boel met zijn doorgestoken peiligen, je weet wel die sukkel die voorspelde dat het Y2K veel narigheid met zich mee zou brengen, en we maar moesten gaan hamsteren, of houdt Nederland van zelfkastijding.

  Ik weet het echt niet meer………..

  Reactie door Alexander — zondag 9 juli 2006 @ 15.38 uur

 24. @ Toine,

  waarom denk je dat 1/3 van de Amerikanen aan de Prozak zit.
  Juist om die gevoelens te onderdrukken.

  Hoe verder we van de waarheid afzitten, hoe harder het knaagt, hoe meer we ons inspannen om onszelf te overtuigen dat het goed zit.
  Sommige mensen zitten zover van de waarheid af dat ze constant bezig zijn hun drogreden re rechtvaardigen, en hoe geweldadiger ze worden als iemand hun wijst op een andere richting.

  Kijk maar eens op het VVD forum en post daar maar iest wat tegen hun visie is….. o wacht eens even. De VVD heeft geen forum….. Goh

  Reactie door Alexander — zondag 9 juli 2006 @ 15.45 uur

 25. Ik kan me goed voorstellen dat het lastig is om zelfs zeer intelligente mensen deze waarheid te laten zien, Toine. Ik bedoel het allerminst rottig, maar ik kan er bepaald niet warm voor lopen. Als je zegt “onderzoek 911″, dan krijg ik het gevoel dat we ons weer gaan verliezen in eindeloze complottheorieën. Ik moet dit misschien niet schrijven, want het is waarschijnlijk olie op het vuur. Ik zou liever dichter bij de inhoud van deze column blijven.

  Reactie door Wessel — zondag 9 juli 2006 @ 15.51 uur

 26. Ik had er nog niet eens zo bij stil gestaan dat de volgende verkiezingen niet te controleren zijn op eerlijkheid.

  Ik ga er vanuit dat de SP hier wel een groot punt van zal maken
  want dat is toch een van de grote verworvenheden van het Nederlandse volk: Dat we ZELF de mogelijkheid hebben om de eerlijkheid van de verkiezingen te controleren!
  Nu dus bekent is geworden dat we dat recht niet meer hebben weet ik zeker dat de SP hier tegen in opstand zal komen.
  Bedankt Leon34 voor deze belangrijke informatie.

  Reactie door regina — zondag 9 juli 2006 @ 15.52 uur

 27. Ik denk dat de Sp er goed aan doet om stil deze machines aan de kaak te stellen, of via een andere groep dit kundig te maken.
  Als ze dit harop doen, kan dit potientiele kiezers wel eens afschrikken.
  Veel RTL4 kijkers zullen dit toch niet direct accepteren. zij geloven nog in het ‘goede’ Nederland.

  Reactie door Alexander — zondag 9 juli 2006 @ 15.59 uur

 28. ps
  Ik heb recentelijk in een andere weblog gedreigt lidmaatschap van de SP op te zeggen nl. van de cover-up van het 11/9-bedrog door de SP.
  Ik ben hier op terug gekomen doordat me door de SP is verzekert dat hoewel ze wel weten dat het officiele verhaal niet klopt, ze daar verder geen gevolg aan kunnen geven omdat ze nog wachten op de harde bewijzen hiervoor.

  Reactie door regina — zondag 9 juli 2006 @ 16.10 uur

 29. Gelukkig kan Ferry Mingele de komende maanden weer bij iedere zucht roepen dat de verkiezingscampage nu toch écht begonnen is.

  Reactie door hutspot — zondag 9 juli 2006 @ 16.13 uur

 30. @ Toine,
  Goed dat je er over begint!
  Volgens mij is 9/11 de scharnier waar de huidige politiek om draait.
  @ Regina,
  Hoewel de SP zegt dat ze de boel in de gaten houdt, krijgen we steeds maar weer te horen dat er geen harde bewijzen zijn. In het 9/11 Rapport kwamen de belangrijkste vragen niet aan de orde, er stonden ook duidelijke leugens en andere onwaarheden in en de ware toedracht werd verzwegen. Zo staat er geen woord in over het instorten van WTC 7, alsof dat niet ter zake doet. En de harde kern van de Twin Towers zou slechts hebben bestaan uit wat liftschachten!
  Er zijn wel degelijk harde bewijzen dat de regering van de VS zich schuldig maakt aan een grootscheepse cover up.
  Wie 11 september werkelijk heeft georganiseerd en wat er die dag en daar voor echt gebeurd is, dat weet ik ook niet. Er zijn echter harde bewijzen dat de regering van de VS liegt.
  Zo logen ook over massavernietigingswapens in Irak en hoog technologisch geavanceerde grotten van el Qaida in Afghanistan.
  Dat er eergisteren een complot is opgerold van moslimterroristen die door springladingen in een tunnel New York onder water wilden zetten, daar geloof ik dan ook geen BARST meer van.
  Naar 11 september moet een diepgaand onderzoek komen. Ook moet de zaak openlijk bespreekbaar worden in de media en in de politiek. Het feit dat het alles bahalve duidelijk is hoe de werkelijke toedracht is geweest, is reeds veelzeggend genoeg.
  Op grond van een alles behalve duidelijke toedracht doet Nederland aan TWEE OORLOGEN mee.
  Als de SP bereid is om dit stilzwijgen te doorbreken, dan zou dat wel eens een hele hoop stemmen kunnen opleveren.
  Maak 11 september bespreekbaar!!! Eis een heropening van het onderzoek!!!
  Duizenden mensen in Nederland vragen daar reeds om!

  Reactie door Bou — zondag 9 juli 2006 @ 16.41 uur

 31. @23 Alexander
  1/3 aan de prozac?
  Wil je de wereld kennen ? leer je zelf kennen. Geen onvervreemdbarer bewijs dan daar is er niet te vinden :)
  Ongelofelijk, dat de wereld ‘doordraait’ omdat niemand echt kijkt naar het licht in zichzelf, slokken we het duister van anderen op. (dankzij pilletjes)

  Reactie door Alex — zondag 9 juli 2006 @ 16.45 uur

 32. Laat onverlet dat de SP veel meer zijn best moet doen om kiezers te motiveren om te gaan stemmen, dan om alleen op het eigen programma blind te gaan varen. Als mensen, ondanks een goed verkiezingsprogramma toch niet gaan stemmen heb je het niet goed gedaan.

  Ouwe Dirk, ik denk dat dit (privatisering) ook voor een land als India de reden is om NIET verder te privatiseren. Ze raken er alleen maar banen door kwijt….

  Regina, in een eerder log is al door mij en door iemand anders gewezen op die site van de actie tegen stemcomputers. Zegt het dus voort! Er moeten meer mensen daarop reageren!

  Reactie door L.M. Lembeck — zondag 9 juli 2006 @ 16.48 uur

 33. Geachte heer Marijnissen,
  Als u ook bij Ajax wat stemmen wilt winnen, kijk dan eens op het forum van Ajax!
  http://ajax.netwerk.to/forums/HTML/forum21/880.php
  Daar praten die voetballers al vele maanden over 11 september. Ook zij willen dat er duidelijkheid komt. Een beetje politieke duidelijkheid en wie weet stemp Ajax ook wel SP!!

  Reactie door Bou — zondag 9 juli 2006 @ 16.54 uur

 34. En dan is er nog het forum van PSV:
  http://psv.netwerk.to/forums/HTML/forum27/959.php
  Daar praat men over Hugo Chavez en zijn voorstel om een internationaal onderzoek te doen naar 11 september.
  Kortom de SP en voetbal gaan prima samen,
  nu nog 11 september!

  Reactie door Bou — zondag 9 juli 2006 @ 16.57 uur

 35. Tuurlijk kan de SP iets doen aan de 9/11 coverup. Laat ze een voorbeeld nemen aan de groen-linkse partij in Ijsland (Vinstrihreyfingin – grænt framboð). Die namen in oktober 2005 een resolutie aan waarin ze een nieuw onafhankelijk onderzoek naar 9/11 eisen. Als de SP zich niet inzet voor 9/11 waarheid krijgen ze mijn stem niet meer…dan liever blanco.

  http://www.911truth.org/article.php?story=20051024011250549

  Reactie door AK — zondag 9 juli 2006 @ 17.02 uur

 36. Ik stem zeker geen SP één van de redenen is dat de SP geen defensie wil in ons land. En ons land moet verdedigd kunnen worden tegen allerlei soorten aanvallen vanuit andere landen.
  Verder weet ik nog niet op welke partij ik stem.
  Maar ik heb wel bewondering voor D66 omdat hun eindelijk de juiste stap durfde te nemen om zich tegen het kabinet te keren.
  GOED GEDAAN D66………

  Reactie door Paula Buisman — zondag 9 juli 2006 @ 17.06 uur

 37. Sonja, het zou prettig zijn als je even uitlegt waarom ik op Balkenende 4 stem als ik SP ga stemmen? In plaats van “Hoe dan Jan” wil ik wel eens weten “Hoe dan Sonja.”

  Toine @22
  Een beetje SF? Ik heb lang geleden al de rode pil genomen, inmiddels is dat een tomaat geworden. En 9/11 bekijk ik ook sceptisch. Zeker de officiële lezing. Neemt niet weg dat we hier en nu met een realiteit te maken hebben. NF, non fictie dus. Een en ander heeft meer met gevoel te maken dan met intelligentie. Wat is de verbindende factor tussen jou betoog @22 en de verkiezingen en het profileren van de SP? Overigens vind ik het kinderachtig om hier op dit log er een enkele uit te lichten en te dan te stellen: wij zijn intelligent.
  Of ben ik nu zo dom?

  Reactie door Gandalf — zondag 9 juli 2006 @ 17.08 uur

 38. @30 Paula, wat een merkwaardige bewondering voor D66. Drie jaar lang hebben ze een rampkabinet gesteund en één keer doen ze wat ze zeggen (unicum) en je vind ze geweldig?
  Trouwens hoe kom je er bij dat de SP géén defensie wil? En tegen welke landen moeten we ons verdedigen?
  Argumenten van mensen zijn soms niet te begrijpen.

  Reactie door Gandalf — zondag 9 juli 2006 @ 17.15 uur

 39. AK
  Dat de eislanders een onafhankelijk onderzoek eisen naar 11/9 wil nog niet zeggen dat dit in Nederland ook mogelijk zou zijn hier gelden nl. heel andere wetten.

  Reactie door regina — zondag 9 juli 2006 @ 17.22 uur

 40. Hmm ja, I see. De wet van de polder jungle

  Reactie door Alex — zondag 9 juli 2006 @ 17.29 uur

 41. Alexander 23. CDA in de peiling stijgende?
  Peilcijfers zijn de gesel van de democratie. Tegenwoordig worden we er dagelijks mee om de oren geslingerd, net als beurskoersen. Beiden worden gemanipuleerd, ook de huizenprijzen worden nu kunstmatig opgekrikt en uitgelegd als vernieuwd consumentenvertrouwen, natuurlijk bedoeld om koophuisnederland te pushen rechts te stemmen. De komende verkiezingen zullen, vrees ik, gepaard gaan met leugenpropaganda en de ergste bangmakerij voor zowat alles om de Clique van nu aan het roer te houden. http://www.wijvertrouwenstemcomputersniet.nl
  is dan ook een goed initiatief om waakzaam te blijven. De `verkiezingen’ in Mexico zijn een actueel voorbeeld van
  gemanipuleerde to close to call, uiteraard in het nadeel van links.

  Reactie door Emiel — zondag 9 juli 2006 @ 17.31 uur

 42. Ik geloof zelf erg weinig, niets eigenlijk van ‘peilingen’. Maar misschien zijn deze ‘gunstige peilingen voor rechts’ wel net de zweep die links nodig heeft om zich massaal naar de stembus te begeven.

  Dan blijft het natuurlijk maar hopen, dat de stemcomputers niet rechts zijn…
  (hoewel ik heb me aangemeld bij wijvertrouwentemcomputersniet.nl en heb tevens deze link doorgestuurd aan vele vele derden)

  Reactie door Pietje af — zondag 9 juli 2006 @ 17.48 uur

 43. correctie; ‘t moet zijn wijvertrouwenstemcomputersniet.nl

  Reactie door Pietje af — zondag 9 juli 2006 @ 17.52 uur

 44. vertrouwen we verder maar onverhoopt op ons zelf ;-0

  Reactie door Alex — zondag 9 juli 2006 @ 17.52 uur

 45. Gandalf: leg mij eens uit waarom jouw stem op de SP de komst van een Balkenende IV gaat verhinderen?

  Reactie door Sonja — zondag 9 juli 2006 @ 17.57 uur

 46. @45 Sonja & (Gandalf)
  Sorry voor de interruptie
  Natuurlijke intelligentie naar ik aanneem.

  Reactie door Alex — zondag 9 juli 2006 @ 18.00 uur

 47. He He ,,, eindelijk weer eens een niveau hier op dit forum boven het ja en amen uit

  Reactie door roonie — zondag 9 juli 2006 @ 18.23 uur

 48. @gandalf
  Quote “Een beetje SF? Ik heb lang geleden al de rode pil genomen, inmiddels is dat een tomaat geworden.”

  Ik beweer dat zolang jij de rode pil verward met de rode tomaat jou geest niet vrij is. Wat jij hebt gedaan is de ene leugen met een andere vervangen om je onderbewuste weer tot rust te brengen.

  Vele mensen zitten op deze grens en durven niet de deur te openen na het omdraaien van de sleutel. Dit omdat je al weet dat wat achter die deur te zien is niet zo best is en dat je jezelf moet confronteren en vervolgens moet concluderen dat “stemmen” niet de oplossing is. Dat is hetzelfde als amerikanen die zeggen dat ze in 2008 Bush wel weg zullen “stemmen”, dit terwijl hij ondertussen al moordend/chanterend/bedreigend door de wereld trekt.

  We moeten onze eigen hypocrisie gaan zien en de gevolgen hiervan.

  Reactie door Toine — zondag 9 juli 2006 @ 18.54 uur

 49. @48Toine
  vooralsnog mijn sorry voor ook deze interruptie
  Een rode pil?
  Je geest niet vrij? De ene leugen is de andere niet? De bestaanszekerheid van het onderbewuste bestaat enkel bij de gratie van het ontbreken van het bewuste.

  Reactie door Alex — zondag 9 juli 2006 @ 19.03 uur

 50. ik ben overigens lid van de sp en wil graag deelnemen aan de discussie.

  Reactie door simone nuissl — zondag 9 juli 2006 @ 19.11 uur

 51. Met de beste groeten voor dit log van marjolein!

  Reactie door marlolein — zondag 9 juli 2006 @ 19.13 uur

 52. Dat Ayaan haar vluchtverhaal niet geheel klopte, had zij jaren geleden al voor de camera verteld.

  Half Nederland en de hele VVD, -behalve die ene- Verdonk niet ?; ongeloofwaardig, kende haar verhaal. En trouwens ex-VVD-er Wilders doet nu ook al zo verontwaardigd.

  Waarom zo weinig aandacht voor de zg. medeplichtigheid van de VVD en zoveel voor het “gelieg” van Ayaan. Half Nederlnad lijkt haar nu wel te willen lynchen, terwijl haar leugens m.i. van tamelijk ondergeschikt belang zijn.

  Jammer dat door het verzoek om clementie voor de andere asielzoekers in soortgelijke situaties, de indruk lijkt gewekt, zo die alniet bestond, dat alle asielzoekers leugenaars zijn.

  Het zou beter zijn wanneer dit volk es -echt- zou weten wat er allemaal wordt uitgehaald met vluchtelingen, i.p.v. het en der een zijdelingse opmerking naar de “26.000″. Zie b.v.

  http://www.vanhartepardon.nl/artikelen.php
  http://www.hetgevolg.nl
  http://www.jokekaviaar.nl

  Deze week weer ergens gelezen dat een uitgeprocedeerde met een gebroken voet, geen medische hulp kreeg. (Herinner me nog de pijn van een gebroken hand, laat staan een voet, waarop je moet lopen.) Of gezin met kankerpatient, midden in de nacht en regen op straat gezet, zonder middelen en medcicijnen, alleen met het verzoek dit land zsm te verlaten.

  In een land met bewoners met de mond vol met de mantra “fatsoenmoetjedoen”.

  Wat zou het goed zijn wanneer een vooraanstaand iemand eens wat schrijnende voorbeelden voor de camera uit de doeken zou doen, zodat men later niet zal zeggen “wir haben es nicht gewusst”.

  Als je tegen vreemdelingehater nummer zoveel vertelt over hoge aantal zelfmoorden onder vluchtelingen is het antwoord ook nogal eens “eigen verantwoordelijkheid”.

  Jawel te hooi en te gras zijn er omroepen die weer eens een gruwelijk voorbeeld voor de microfoon/camera halen. Dank, echter het effect is 0,0, zo zonde van de energie.

  Maar als je zegt dat de kinderbijslag en kinderkorting omhoog gaat en de (klein)kinderopvang nog meer op andermans kosten moet, dan is men geinteresseerd.

  Reactie door verkouteren — zondag 9 juli 2006 @ 19.28 uur

 53. @9

  Het wordt dan geen Bos/Balkenende, maar Bos/Donner.

  Want B wil niet met B en v.v.

  Maar Donner, die is veel leper.

  Reactie door verkouteren — zondag 9 juli 2006 @ 19.32 uur

 54. Op de eerste plaats wil ik even kwijt dat er zeer deskundige IT-ers sp-leden zijn die de SP al meermaals gewezen hebben op de oncontroleerbaarheid van stemmen via de stemmachines en derhalve de gemakkelijke manier waarop fraude gepleegd kan worden zonder dat iemand dat kan controleren. De SP gaf niet thuis, jammer maar waar.

  Op de tweede plaats herhaal ik hier wat ik bij een ander item heb geschreven (nu al te oud blijkbaar)en waar ik het zeer mee eens ben gezien de toch wel alarmerende berichten uit diverse hoeken, onderwijs, veiligheid, zorg etc… een deel uit het schrijven in NRC handelsblad van 7 juli door Marc Chavannes, geheten

  Eerst aanpakken dan pakjesavond.
  Ik pak het op bij

  werken aan verkiezingswinst dat is alles wat rest. Uitdelen van het ‘zoet’na het ‘zuur’ onder de NIETSVERMOEDENDE kiezers.
  Het is keer op keer gebleken dat economisch herstel evenveel of MEER te maken heeft met internationaal herstel dan met het gevoerde beleid maar het is BEGRIJPELIJK dat Balkenende en Zalm krediet willen VANGEN voor de pijnlijke maatregelen die hun kabinet de afgelopen jaren heeft genomen.
  Met medewerking van de vakbeweging maar die heeft geen lijst bij de verkiezingen van 22 november.

  Het is de vraag of een pakjesavond verstandig is en of een snellere verkiezingsdatum niet eerder had geleid tot een volwaardig kabinet met een vers mandaat.
  Het is zeker de vraag of een verlaging van de vennootschapsbelasting er even tussendoor gejast moet worden zonder een afgewogen blik op het geheel van de belastingheffing.

  De volgende kabinetten moeten het anders doen: Niet weer studies lanceren over de files op de wegen. Er is een plan met draagvlak (Nouwen)
  Er is genoeg geschreven over de jarenlange onderbetaling van leerkrachten daarom hebben we nu nog 8 eerstegraads wiskundeleraren in opleiding voor het hele land.
  Prachtig dat vergelijkende rapporten zeggen dat we het zo gek nog niet doen. DAT GOLD OOK VOOR DE EERSTE VIER ZEEDAGEN VAN DE TITANIC………

  Kiezers hebben genoeg van de verbale luchtvervuiling die van de (semi) ambtenarij één grote werkgroep horizonverkenning heeft gemaakt met dank aan alibibureau Hay.

  M.a.w. we hebben drie kabinetten Balkenende gehad waar niets anders gedaan is dan het verkennen en herverkennen i.p.v. oplossen van problemen waardoor ze zelf onderdeel van het probleem werden.
  Zoals ik in discussies sp-interactie al heb aangegeven veel woorden weinig daden.
  Daar kan de SP haar voordeel mee doen Jan de bevolking laten zien wat er niet gedaan is maar waar enkel over gesproken is en wat daarvan het resultaat is n.l. dat alles achteruitgehold is.
  Al die verkenningen hebben hopen geld gekost en veel papierwerk opgeleverd en oplossingen gefrustreerd, tegengehoouden.
  Ben je het met een reeds gedaan onafhankelijk onderzoek niet eens gooi je er nog een verkenning tegenaan en nog een… tot de uitkomst je politiek aanstaat danwel je niets behoeft te doen: Kilometerheffing bijvoorbeeld tegen files waarvoor allang draagvlak is in de samenleving, al jaren….maar steeds niet ingevoerd wordt.

  Ik blijf het trouwens fout vinden dat de oppositie niet samen een tweede termijn hebben gevraagd maar zich terugtrokken
  Voor ‘potentiele’kiezers zal het lijken als met de staart tussen de benen afdruipen’geen goed imago lijkt me.

  Ik begrijp dat je iemand niet tot een antwoord kunt dwingen maar door niet de vinger te leggen op dat feit en niet het vuur aan de schenen te leggen in tweede termijn maak je de kiezer dus niets zichtbaar maar lijkt het of je afgaat als een ‘mak’paard.
  Ook ik kon mijn tijd wel beter gebruiken dan te luisteren naar vragen waarop na het niet antwoorden van Balkenende de tweede termijn maar opgegeven werd. Ook mijn tijd is ‘kostbaar’.

  Als ik het als een totale deceptie ervaar zullen wel meer a.s. kiezers dat zo ervaren en dat is m.i. niet goed.

  Ik kwam Balkenende nog tegen vandaag, toevallig op RTL 5 bij HOUR OF POWER in Amerika op een groot beeldscherm, jawel aangekondigd als de premier van Nederland.
  Bij zo’n Amerikaanse Godsverkoper waar ook nog 700 brieven van gelovigen uit nederland werden afgegeven.

  Hoe diep kun je als premier zinken. Is Balkenende als hij zo’n verkooppraatjes
  dominee aanhangt wel iemand die zich ‘terughoudend’kan opstellen. Ik vraag me dat toch echt af.

  Reactie door Henny — zondag 9 juli 2006 @ 20.01 uur

 55. Mijn bericht weggegooid.
  Kwam te dicht bij de waarheid.

  En daar kunnen we bij de SP niet tegen!

  Reactie door Don.Q — zondag 9 juli 2006 @ 20.03 uur

 56. Hier idem dito Don Q.!

  Reactie door Sonja — zondag 9 juli 2006 @ 20.06 uur

 57. Bovendien dav\cht ik toch te weten dat wij een scheiding kennen tussen kerk en staat.
  Blijkbaar niet dus….

  Reactie door Henny — zondag 9 juli 2006 @ 20.06 uur

 58. Don Q kwam waarschijnlijk te dicht bij jouw waarheid of misschien is er gewoon iets misgegaan, zou dat ook kunnen?

  Reactie door Henny — zondag 9 juli 2006 @ 20.08 uur

 59. @55 @56 Sonja & Don Q
  Alles wat zich ooit echt kwijtraakte
  vindt (zichzelf) terug :-;

  Reactie door Alex — zondag 9 juli 2006 @ 20.10 uur

 60. @sonja en Don Q
  Van alles wat ik ooit kwijt raakt mis ik mijn verstand het meest

  Reactie door Ronald — zondag 9 juli 2006 @ 20.30 uur

 61. @Henny (54)
  Jij zegt dat je door gebruik van stemcomputers het volk niet meer kan weten of de verkiezingen eerlijk verlopen zijn,

  en dat je de SP daar al lang voor gewaarschuwd hebt, maar nu hoor ik dus dat het feit dat eerlijke verkiezingen niet meer mogelijk zijn, de SP niets kan schelen.

  Dat kan ik me niet voorstellen.
  De SP is een oppositiepartij en heeft dus alle belang bij eerlijke verkiezingen.

  Daarom zullen ze stemmen TEGEN stemcomputers.

  Reactie door regina — zondag 9 juli 2006 @ 20.31 uur

 62. Ook mijn bericht weggegooid. Is de SP bang voor inhoudelijke kritiek?

  Reactie door Charles — zondag 9 juli 2006 @ 20.42 uur

 63. @Ronald
  In het bezit van naar ik aanneem je volle verstand, je weet niet wat je mist
  :-)

  Reactie door Alex — zondag 9 juli 2006 @ 20.43 uur

 64. @55 @56
  Ben nu wel benieuwd geraakt… kun je het nogeens posten.. ook om je theorie omtrent het weggooien van berichten te testen ;P

  @49 Alex
  ” De bestaanszekerheid van het onderbewuste bestaat enkel bij de gratie van het ontbreken van het bewuste.”

  Herrinner jij je weleens een droom? Ik denk dat dat het bestaan van het onderbewuste aardig aannemelijk maat. Inderdaad met oefening kan je ook onderdelen van het onderbewuste bewust maken.

  Italie-frankrijk 1-1

  Reactie door Toine — zondag 9 juli 2006 @ 20.45 uur

 65. test

  Reactie door no blood for oil — zondag 9 juli 2006 @ 20.48 uur

 66. @64 Toine
  idd voetbal is ook een verkapte oorlog ;-)

  Reactie door Alex — zondag 9 juli 2006 @ 20.49 uur

 67. goh kwam ik even kijk of er op mijn reaktie van vanmiddag (nr 46) nog gereageerd is,
  zie ik gewoon weer dat die reaktie is weggehaald,…..

  tja jammer dan, dat de SP,
  dit soort dingen als gonny oudengallen niet bespreekbaar wil maken……..

  dus wel willen dat we stemmen, maar geen reakties geven over punten die toch wel van belang zijn
  had graag geweten of de SP hierin een standpunt had,….

  niet dus,…
  dus gewoon weghalen die hap

  thanks,…..

  Reactie door blue lady — zondag 9 juli 2006 @ 20.54 uur

 68. Mail eens je bericht naar maarnietheus apenstaartje hotmail punt com dan zal ik het ook eens proberen.

  Reactie door no blood for oil — zondag 9 juli 2006 @ 21.12 uur

 69. Er zijn van die kleine dingen die me blijven verbazen!!
  De meerderheid van de bevolking was tegen uitzending van troepen naar Uruzgan. Zelf was ik daar ook fel op tegen, want:
  1) Die oorlog is nergens op gebaseerd dan op een oliepijpleiding en een heleboel papaver (heroïne) die door de Taliban niet werden gewaardeerd.
  2) Die oorlog ging zogenaamd tegen el Qaida, die zich verschool in hoog technologisch uitgeruste grotten. Maar al wat werd aangetroffen was een bange bevolking die zich in kale grotten verschool tegen de bommen terreur.
  3) Tijdens deze oorlog werd er geschoten met DU, een uranium-isotoop dat verdampt tot fijnstof en dat dan zwaar kankerverwekkend is. Ook worden er door DU kinderen met genetische afwijkingen geboren. Die troep valt niet meer op te ruimen, vrijwel heel Afghanistan (en Irak) is radioactief besmet. Het stof is zo fijn, dat zelfs gasmaskers het niet tegenhouden. Ook onze troepen krijgen daar last van, vooral als ze de hulp zouden inroepen van de Amerikanen!
  4) In Afghanistan zit niemand verlegen om wat Nederlandse troepen met geavanceerde wapens. Breng hen liever stromend water, electriciteit, onderwijs en medische zorg.
  5) De belastingbetaler betaalt, dus leve de voedselbanken!!
  6) De aanleiding tot de oorlog tegen Afghanistan was 9/11. Er is nog altijd geen enkele duidelijkheid omtrent de daders van de aanslagen van 9/11.
  Voor de SP waren de redenen 1-5 voldoende om tegen de uitzending van troepen naar Afghanistan te zijn. Zelfs de PvdA stemde VOOR. Tot zover Bos cum suis!
  Daarom blijf ik de SP steunen, maar ik vraag daarbij: Onderzoek 11 september, kaart het aan, doorbreek het stilzwijgen!
  Volgens mij kan dit slechts in het belang zijn van de SP.Want de waarheid is altijd sterker dan al dat gekonkel.
  11 september is de sleutel, de scharnier!

  Reactie door Bou — zondag 9 juli 2006 @ 21.31 uur

 70. regina(61),en diverse anderen
  Vlak na de verkiezingen van 2002 heb ik de SP een bericht gestuurd over , laat ik maar zeggen , “vreemde dingen” die zich bij de verkiezingen in Almelo hadden afgespeeld, samen met wat info over stemcomputers.
  Het antwoord van de SP was een nietszeggend briefje, dat hun niets bekend was over huidig misbruik van stemcomputers, maar als er meer over openbaar werd dan zouden ze het nog eens bekijken.Vlak daarna heb ik hun nog een artikel gestuurd over een VN commisssie die verbaasd was over ons land, dat de stemcomputer hier werd gebruikt, waar die toch zo gevoelig was voor fraude.Hierop helemaal geen antwoord.
  Ben benieuwd of dit bericht geplaatst wordt, vrijdag j.l. werden ook al twee berichten van mij weggegooid.
  a.sweep@planet.nl

  Reactie door aad sweep — zondag 9 juli 2006 @ 21.41 uur

 71. Actie Rood Potlood

  Ik wil niet stemmen via een “black box”, maar gewoon weer met het rode potlood. SP, pik dit signaal op.

  Reactie door Leon34 — zondag 9 juli 2006 @ 22.05 uur

 72. Helemaal mee eens, Bou. In al dat soort landen zijn opbouwwerkers nodig. Letterlijke opbouw dus. Geen militairen. Er infrastructuur nodig en ziekenhuizen en medici en vooral scholen en fatsoenlijke woningen en alternatieven om te verbouwen in plaats van papaverd. Het gaat die mensen om het kunnen onderhouden van hun gezinnen. Niet om de mega-winsten van de drugs. Die krijgen zij niet te zien. Het blijven arme sloebers. En ik denk ook niet dat ons land een leger nodig heeft. De geschiedenis leert ons dat je zonder leger minder doden gehad zou hebben en het land in twee dagen bezet zou zijn geweest door het Duitse Leger. Nu duurde het tien dagen en moest Rotterdam gebombardeerd worden, zijn er honderden gemobiliseerde militairen met W.O.I wapentjes en ouder op de Grebbenberg omgekomen, omdat ze zo dapper gevochten hadden. Ik kies dan voor leven… Als een buitenlandse mogenheid ons landje zou willen aanvallen dan staan ze in enkele uren aan het strand of aan de grens, afhankelijk van welke richting ze komen. Zo’n leger kost goud geld en dat kan volgens mij veel beter besteed worden aan ons eigen land en onze eigen mensen.

  JP ook gezien bij voorbij zappen en me verbijsterd over zijn “grote geloof in Jezus”… maar in de praktijk brengen? Ho maar!

  Reactie door L.M. Lembeck — zondag 9 juli 2006 @ 22.30 uur

 73. @67 Dronken dame.. Ja, heb ik ook diverse malen meegemaakt, jammer is dat, toch niet zo open als je dacht die Sp…Ik heb ooit consekwent gere-post met nummering, zo van 10 x gewist, post 11 met de oorspronkelijke post…

  Reactie door Lambert — zondag 9 juli 2006 @ 22.51 uur

 74. tuurlijk stem ik SP maar volgens de peiling van de hond komt PVDA GROENLINKS EN SP samen op 67 zetels komen we 3 of 4 zetels tekort om een links kabinet te vormen

  Reactie door remco — zondag 9 juli 2006 @ 23.10 uur

 75. Goeie avond mensen.
  Ben weer in het land, ‘k ben goed uitgrust in m’n dacha in Oekraine en heb deze blog wel gemist maar niet het nieuws.
  Volgens de Oekrainse pers hebben wij echt een bananen republiek, zij kennen geen geval van een Tsaar of een staatshoofd wat zo faalt als Beatrix,
  Een krant in Cherigov schreef zelfs dat Nederland verwijderd moet worden uit de E.U. men vraagt zich af of de Nederlandse EU parlementaier in de E.U. nog wel kan oordelen over nieuw lidstaten terwijl in Nederland incl. het staatshoofd wordt betutteld door de MAFFIA.
  Over Bak-ellende schreef men dat Harry Potter z’n nieuwste film waarschijnlijk gaat heten… Harry Potter en het land der dwazen.
  Dit stond letterlijk in een dagblad in Oekraine ik heb diverse kranten meegenomen als bewijs, ik zal ze binnenkort eens via een link plaatsen.

  Goed ik ben er weer dus laat de discussie maar losbarsten.
  Ik ben blij met m’n lidmaatschap bij de SP, dat geeft mij en vele anderen het recht om op onze eigen manier oppositie te voeren.

  Henny en Gandalf jullie staan er niet meer alleen voor om die rechtse ballen op deze blog van antwoorden te voorzien

  Reactie door Pool — zondag 9 juli 2006 @ 23.49 uur

 76. Tja, misschien voelt iemand zich geroepen om voor augustus zich op te geven als mogelijk lijsttrekker/voorzitter.
  Kunnen we ook media 1-2 tjes doen! :-)

  Reactie door barendd — zondag 9 juli 2006 @ 23.52 uur

 77. Stemmachines zijn te manipuleren en te controleren, dus laat je niets wijs maken door wie maar ook.
  Als men wil dan kan je op een simpele manier een verkiezings uitslag beinvloeden.
  Voor een beetje PC freak een koud kunstje.

  Dus Jan zorg jij voor een rood potloodje, het volk zal je dankbaar zijn.

  Reactie door Pool — zondag 9 juli 2006 @ 23.59 uur

 78. Verkiezingen 2006, wat zou de kiezer ons nu weer schenken? Gezien de impopulariteit van premier Balkenende en zijn kabinet zou je verwachten dat de oppositie op grote winst zou staan. Dat valt tegen. Zowel rechts (CDA/VVD) als links (PvdA/GL/SP) blijven hangen rond de 68 zetels. Rechts verliest wel wat maar niet dramatisch veel en loopt zelf weer wat in. De meest logische optie lijkt mij CDA/PvdA. Niet ideaal maar dat zijn de alternatieven ook niet. Wel een regering waar voor de meeste mensen wel mee te leven valt. Ik vraag me wel ernstig af of Peter Bos en Maxime Verhagen er nu wel uit gaan komen. Volgens de huidige peilingen zijn andere mogelijkheden nauwelijks voor handen.

  Reactie door Martin — maandag 10 juli 2006 @ 0.03 uur

 79. @22, Toine

  N.a.v. je problemen om zelfs zeer intelligente mensen de waarheid te laten zien het volgende:
  1. Dat zijn inderdaad jouw problemen.
  2. Het is ook niet de, maar jouw waarheid.
  3. Als zeer intelligente mensen iets niet van je willen aannemen, dan zijn die mensen wellicht ook intelligent genoeg om daar een goede reden voor te hebben.
  4. Wellicht kan een basistraining “communicatieve vaardigheden” uitkomst bieden om je “grote boodschap” over te brengen. Vooralsnog kom je in elk geval over als iemand die zijn plas niet kon ophouden, totdat er een meer toepasselijke topic verscheen.

  Je lijkt jezelf enerzijds nogal geweldig te vinden, maar anderszijds ook weer te onzeker om dat oordeel aan anderen over te laten en steun te moeten zoeken (zeg maar: slijmen) bij anderen. De waarheid is hard, zoals je zelf zegt…

  Reactie door Wilbert — maandag 10 juli 2006 @ 0.27 uur

 80. Mijn grootste zorg is dat het wellicht weer een campagne van de onderbuikgevoelens gaat worden.. Met een electoraat dat “een nieuwe partij met Verdonk” (Wat dat ook moge wezen) al meteen 22 zetels schenkt (volgens een recente peiling), is op zijn zachtst gezegd grillig te noemen. In de democratie is het natuurlijk een doodszonde om te spreken over ‘dom kiezersvolk’, maar ik als buitenstaander waag mij daar toch aan.

  Ik hoop dat de SP deze campagne aanpakt zonder om te slaan naar populisme, maar toch op de één of andere manier die mensen achter die 22 zetels tot op het bot te raken met échte woorden. Jan Marijnissen is in mijn ogen de laatste die zich aan onderbuikpolitiek zou bezondigen, dus mijn vertrouwen heeft hij. Toch moet een écht zinvolle manier om populisme de kop in te drukken nog worden uitgevonden door links… Als we dit nú niet slim aanpakken, krijgen we gegarandeerd een herhaling van de verkiezingen die toendertijd geleid hebben tot Balkenende I.

  Reactie door Martijn — maandag 10 juli 2006 @ 0.50 uur

 81. @80 er is maar EEN waarheid.
  Dat ieder zijn eigen waarheid heeft is propaganda onzin.

  Ik pretendeer niet alles te weten, maar wens wel tegenargumenten te horen als ik je serieus moet nemen.

  trouwens mijn vorige bericht is ook gecensureerd. Daarin vroeg ik op welk BEWIJS de SP wacht totdat ze 911 bespreekbaar willen maken.

  Verder stond in mijn vorige bericht dat ik het format van deze blog niet voldoende vindt om aan waarheidsvinding of discussie te doen. Daarvoor heb je een Forum nodig.. of moet ik wachten tot Jan Marijnissen over 911 post op zijn blog voordat ik er iets over mag zeggen? Dat zou ook een vorm van censuur zijn!

  En het feit dat ik bepaalde mensen goede bijdrages vindt geven mag ik kenbaar maken toch? Net als jij mag zeggen wat je niet bevalt aan mijn bijdrages. Ik laat mij niet meer provoceren door persoonlijke aanvalletjes….

  Verder stond in mijn vorige verdwenen bericht dat ik mede door het slechte format afzie van verdere bijdrages op dit blog.

  Sweet tomato dreams!

  Reactie door Toine — maandag 10 juli 2006 @ 2.14 uur

 82. @82, Toine

  Jouw waarheid is een andere dan die van mij, dus dat zijn alvast 2 waarheden. Niks propaganda-onzin. Gewoon tellen.

  Je hebt je trouwens behoorlijk in de kaart laten kijken. Dat is doorgaans niet slim.

  Als je trouwens problemen hebt met het weblog van Jan, dan wil ik hem wel vragen het mes van je keel te halen om erop te moeten blijven reageren.

  Reactie door Wilbert — maandag 10 juli 2006 @ 3.31 uur

 83. 61. Regina
  ik heb niet gezegd dat er dan per definitie gefraudeerd wordt maar dat dat kan zonder vorm van controle. Dit moet ten alle tijden uitgesloten worden.

  Ten tweede hek ik ‘niet’gezegd dat dat de SP niets kan schelen, dat weet ik niet, ik heb gezegd dat er nauwelijks op gereageerd werd, wel de nuance in het oog houden. De reden daarvan ken ik dus niet.

  Reactie door Henny — maandag 10 juli 2006 @ 6.46 uur

 84. Mensen laten we het over de inhoud hebben. Ik denk dat het feit dat de tijd zo kort is toch al in het nadeel van de oppositie gaat werken. De bstaande coalitie heeft al een free ride gehad van de nederlandse zogenaamd onafhankelijke pers.

  Laten we het vluchtelingenbeleid niet vergeten waar de heer Balkenende zeer wel achter staat, geen misverstand daarover. Balkenende en Rita waren het heel erg eens met elkaar.
  Laten we het hebben over de toegenomen problemen in het onderwijs waar mensen nog steeds niet beloond worden voor het werk dat ze doen terwijl wel de werkdruk op die mensen zeer is toegenomen, ze moeten van alles extra maar worden er niet voor betaald
  Het tot niets geleide innovatieplatform, innovatie zogenamd hoog op de agenda staand van Balkenende bleek enkel een papieren werkelijkheid ter geruststelling van D66.
  Laten we het hebben over de toegenomen files, geen rekeningrijden ingevoerd.
  Laten we het hebben over het feit dat ouderen met alleen AOW, jongeren zonder kinderen, WAO-ers etc. de prijs betalen voor het steeds meer geld geven aan mensen met kinderen ook twee maal modaal die er door het ziektekostenstelsel al exorbitante voordelen uitsleepten door minder draagkrachtigen opgehoest.
  Laten we het hebben over de achteruitgang van de zorg waar de mens en de ethiek niet meer vooropstaan maar de cijfertjes, het rendementsdenken. Een raad die op de stoel van de arts en patient gaat zitten, die bepaalt hoeveel jouw leven nog waard is in euro’s.
  Laten we het hebben over de leugen dat de werkeloosheid is afgenomen onder Balkenende.
  Als je eerst iets laat toenemen met 100 en je vervolgens daalt tot 90 is het niet 10 afgenomen mar 90 toegenomen.
  Laten we het hebben over zaken die er toe doen over de complottheorien van VVD en CDA en de dubieuze rol van de heer Lubbers in Balkenende drie.
  Laten we het hebben over het zand in de ogen strooien van mensen en dat blootleggen zodat weer niet eenieder achter het CDA gaat aanlopen omdat die partij zo mooi kan vertellen. Dát is hier de opgave, geen tijd verspillen die is hier kostbaarder dan geld omdat anders er niet 3 maanden geld verspild wordt maar wederom vier jaren.

  Ik ga zometeen werken dus tot later. En Pool blij dat je weer terug bent, zorg dat je hoofd koel blijft want eerlijk gezegd broeit er een hoop in Nederland.

  Reactie door Henny — maandag 10 juli 2006 @ 7.11 uur

 85. En ten laatste.
  Als ik kritiek heb op de SP dan heb ik dat niet om ze af te vallen maar met de hoop dat ze er iets aan hebben of er iets mee doen.
  Iemand afschieten om het afschieten laten we wel aan anderen over dat is agressie en retoriek ten behoeve van volksverlakkerij (laten we dat over aan die daar zeer goed in zijn CDA en VVD)

  Reactie door Henny — maandag 10 juli 2006 @ 7.17 uur

 86. @36 Paula: waarom moet NL zich verdedigen? Er zijn al ruim 60 jaar geen pogingen meer gedaan om ons binnen te vallen. En de SP wil heus defensie niet volledig afschaffen maar wel flink snoeien en dat vind ik juist goed. NL wordt veel te veel betrokken bij de vuile zaakjes van de VS. Tijd om daar een eind aan te maken.

  Reactie door Chantal — maandag 10 juli 2006 @ 8.02 uur

 87. Het is gewoon stom om reacties met inhoudelijke kritiek weg te halen. Een struisvogelreactie. Zo verlies je niet alleen stemmen maar ook leden. Het is een struisvogelreactie.

  Ik heb het gevoel dat reacties met goed onderbouwde kritiek (je kunt natuurlijk met de meningen eens zijn of niet) weggehaald worden. Er blijven dus alleen maar “halleluja Jan” en voorspelbare rechtse reacties over. Kritiek van links kan de SP kennelijk niet tegen.

  Misschien moet ik toch op Femke stemmen.

  Reactie door Charles — maandag 10 juli 2006 @ 8.06 uur

 88. Als ik mijn stem uitbreng op een partij die het meest overeenkomt met mijn eigen ideeën over hoe een samenleving moet reilen en zeilen, dan heb ik in ieder geval nog het idee er een bijdrage aan geleverd te hebben. Hoe miniem dan ook.

  Het argument dat SP stemmen niet zal bijdragen tot het weg krijgen van deze regering heeft als consequentie dat níet op de SP stemmen zéker een Balkenende 4,5,6,7 teweeg brengt. Mogelijk met PVDA of VVD, maar dat is een nuance verschil.

  Ik ben van mening dat als je nu afhaakt, je de strijd tegen dit kabinet opgeeft. Misschien maak ik het niet meer mee maar er komt een tijd dat we verlost zijn van dit schrikbewind.
  Dus, niet bij de pakken neer zitten maar SP stemmen.

  Graag hoor ik nogsteeds “hoe dan Sonja?” en géén wedervraag.

  Reactie door Gandalf — maandag 10 juli 2006 @ 8.23 uur

 89. Denken jullie nu echt dat er in het weekend een mannetje bij de SP achter de computer zit en te pas en te onpas sommige reactie weghaalt?
  Soms verdwijnen inzendingen. Klopt , bij mij ook. Mogelijk een filter op bepaalde woordcombinaties.
  Het grappige is dat ze wél weten te melden dat hun reactie niet geplaatst is – die wordt dan niet weggehaald – en dan maar dreigen om niet op de SP te gaan stemmen. Rare jongens/meisjes die SP stemmers.

  Reactie door Gandalf — maandag 10 juli 2006 @ 8.31 uur

 90. @80 Martijn, heel goed gezien!

  Reactie door Gandalf — maandag 10 juli 2006 @ 8.35 uur

 91. “Sonja, het zou prettig zijn als je even uitlegt waarom ik op Balkenende 4 stem als ik SP ga stemmen?”
  Gandalf, aangezien mijn wedervraag je hersens niet in werking zetten zal ik je vraag eenvoudig beantwoorden. En het antwoord is: ga stemmen op de SP en je zult zien dat dezelfde fukkers er straks weer zitten. Net als bij de vorige ronde, toen je ook op de SP hebt gestemd. En in de ronde daarvoor ook. En in de ronde daarvoor ook. Maar wanneer jij denkt dat je een “strijd levert” door op de SP te stemmen, ga vooral je gang.

  Reactie door Sonja — maandag 10 juli 2006 @ 9.22 uur

 92. alleen al het feit dat mensen denken en zeggen dat er wel eens gefraudeerd zou kunnen worden als het gaat om stemcomputers,zegt eigenlijk al genoeg over het vertrouwen,is mijn mening.
  dat “het technisch” mogenlijk is daar is geen twijfel over dacht ik.
  daarom zou voor onze gemoedsrust eigenlijk het potloodje weer terug moeten worden ingevoerd vind ik.

  de peilingen neem ik niet echt serieus,daar er altijd alleen maar naar de peilingen van M. de Hond verwezen worden.
  wie controleerd dat eigenlijk? en ik vind dat men erbij hoort te zetten hoeveel mensen er aan die peilingen meedoen.
  op deze manier is het geen eerlijk beeld in mijn visie.

  op straat hoor ik al jaren andere dingen, waaruit absoluut geen vertrouwen in dit kabinet spreekt.

  Reactie door iew — maandag 10 juli 2006 @ 9.27 uur

 93. Zoals je zelf al schrijft Gandalf: “dan heb ik in ieder geval nog het idee er een bijdrage aan geleverd te hebben.” Je houd jezelf dus liever voor de gek, en stem je voor “het idee” – dat niet bestaat. Je stemt dus niet omdat het zin heeft voor Nederland, maar om jezelf prettig te voelen. Kortom: een geloof.

  Reactie door Sonja — maandag 10 juli 2006 @ 9.28 uur

 94. @92 Sonja
  en waar stemt u dan op als ik vragen mag?

  Reactie door iew — maandag 10 juli 2006 @ 9.35 uur

 95. @75 Pool: leg mij eens uit hoe je “oppositie voert” door te stemmen? Want jij mag helemaal geen oppositie voeren, want je zit niet op pluche. Het enige wat jij mag is stemmen, en daarom ben jij een brave en gehoorzame burger en dus met name een goede dienaar van de Balkenende club.

  En over de Oekraine gesproken: je weet toch wel dat de VS het land gekocht heeft? Of dacht je echt dat ‘het volk’ gekozen had? Nee, de ‘Oranje Revolutie’ werd 100% georganiseerd en gefinancierd door de VS. Ze heten niet voor niets “US franchised revolutions”. Desalniettemin zou jij daar waarschijnlijk ook braaf naar de stembus zijn gegaan met het idee dat je voor vrijheid en democratie koos.
  ‘Central Asian Backlash Against US Franchised Revolutions’
  http://www.informationclearinghouse.info/article9454.htm

  Reactie door Sonja — maandag 10 juli 2006 @ 9.52 uur

 96. Het uitermate teleurstellend hoe ogenschijnlijk intelligente mensen zich stemronde na stemronde een oor laten aannaaien door een politieke partij – om het even welke. Immers: elke partij heeft het beste voor met Nederland en zelfs met jou persoonlijk, dus waarom denk je dat het iets uitmaakt waar je uiteindelijk op stemt? Kun je stellen: ja maar die partij liegt en die niet. Of: ja maar zij menen het echt en zij niet. Waar het dus op neerkomt is dat bijna elke stem een emotionele inschatting is.

  Reactie door Sonja — maandag 10 juli 2006 @ 10.06 uur

 97. Iew, ik stem op de Post-Apocalyptische Antikapitalistische Partij, de PAAP. :)

  Reactie door Sonja — maandag 10 juli 2006 @ 10.11 uur

 98. @92 Sonja zegt: “En het antwoord is: ga stemmen op de SP en je zult zien dat dezelfde fukkers er straks weer zitten. Net als bij de vorige ronde, toen je ook op de SP hebt gestemd.”

  Van 2 zetels naar een stuk of 14 in de loop der jaren komt wél doordat er mensen op gestemd hebben. Misschien duurt het nog wel 10 jaar of meer.

  Zoals ik eerder zei, Het argument dat SP stemmen niet zal bijdragen tot het weg krijgen van deze regering heeft als consequentie dat níet op de SP stemmen zéker een Balkenende 4,5,6,7 teweeg brengt. Mogelijk met PVDA of VVD, maar dat is een nuance verschil.

  Dus als je kiest voor zekerheid moet je vooral niet gaan stemmen.

  Wat betreft het “idee” dat ik heb heeft niets te maken met een idee achterna lopen maar een gevoel toch ietsiepietsie gedaan te hebben. Vele kleintjes zijn tenslotte één grote.

  Ik vind een wedervraag nog steeds een zwakte bod. Maar het is best goed mogelijk dat ik mijn hersens niet goed aan het werk heb. Maar die conclusie laat ik liever over aan iemand die capabel is om dat goed te kunnen beoordelen. Echter, dat beetje hersens dat ik heb, probeer ik wel optimaal te gebruiken. Maar ik ben blij dat ik op de SP mag stemmen.

  Reactie door Gandalf — maandag 10 juli 2006 @ 10.26 uur

 99. @96 Dus het maakt niet uit op welke partij je stemt want het is allemaal een pot nat, begrijp ik uit je betoog.
  Die mening heb ik vaker gehoord namelijk bij zelfkanters junks en duistere figuren die het met de maatschappij niet zo nauw nemen, aso’s dus.
  Daar reken ik jou niet onder. Vandaar mijn verwondering.

  Reactie door Gandalf — maandag 10 juli 2006 @ 10.35 uur

 100. @98 “Van 2 zetels naar een stuk of 14 in de loop der jaren komt wél doordat er mensen op gestemd hebben. “
  Dus? Resultaat?

  “Misschien duurt het nog wel 10 jaar of meer.”
  Dus? Maar weer voor niks gaan stemmen dit jaar? Én over 4 jaar? Én over 8 jaar? Knap hoor, om jezelf decennialang te bedonderen. En wachten en hopen heeft nog nooit een verkiezingsoverwinning geleverd.

  “Dus als je kiest voor zekerheid moet je vooral niet gaan stemmen.”
  Ook al ga ik straks op Gonny stemmen, dan nog heb ik zekerheid. Maar je zegt het hier dus zelf al: het maakt geen ruk uit.

  “Wat betreft het “idee” dat ik heb heeft niets te maken met een idee achterna lopen maar een gevoel toch ietsiepietsie gedaan te hebben.”
  Eerst noemde je het ‘het idee hebben dat’. Maar goed, dan spreken we vanaf nu over ‘het gevoel hebben dat’. Maakt ook geen moer uit dus.

  “Vele kleintjes zijn tenslotte één grote.”
  Zeker, zie het huidige kabinet.

  Zwaktebod of niet, ik heb jouw vraag beantwoord, nu jij de mijne: leg mij eens uit waarom jouw stem op de SP de komst van een Balkenende IV gaat verhinderen?

  Natuurlijk ben je blij dat je op de SP mag stemmen. Het geeft de gedienstige stemmer namelijk een gevoel van vrijheid en democratie. Je weet wel, diezelfde twee zaken die na je vorige stemgang (weer) niet bleken te bestaan. Althans, dat maakte ik op uit je boosheid zo hier en daar.

  Reactie door Sonja — maandag 10 juli 2006 @ 10.42 uur

 101. @100 O, ben jij er ook zo een. Hm, als jij een fervente SP aanhanger bent, bedenk ik me wel 10 keer om op de SP te gaan stemmen. Bij zo’n club zou ik niet willen horen. Uitstekend gedaan Gandalf.

  Reactie door Sonja — maandag 10 juli 2006 @ 10.45 uur

 102. @97 Sonja
  leuk… maar wat is volgens u dan wel goed?!
  als ik uw bijdrages zo’n beetje lees is niets goed,en alles fout.
  zou dat helpen met de verkiezingen?
  zou dat alles beter maken?
  ik ben sinds kort lid geworden van de SP,aangezien ik op mijn gevoel afga en het gevoel heb dat deze partij toch nog wel wat fatsoen en integriteit heeft.
  of dat zo is? tsja dat zal moeten blijken.
  ik weet in ieder geval wel waar ik absoluut niet op stem,want die hebben al zo lang bewezen er een zooitje van te maken voor mensen die niet 2x modaal verdienen.
  niet geschoten is altijd mis.
  vind u niet dat mensen kansen verdienen?
  en zou de SP niet eens eerst de kans mogen krijgen, om “daarna” een oordeel te vellen?
  ik heb hier in het begin vaak tegen de SP aangeschopt,maar ben toch een beetje omgedraaid en aan het proberen om het allemaal eens wat positiever te gaan bekijken,aangezien de rest van de partijen mij zeer negatief maakt en woordspelletjes speelt. na het vallen van dit kabinet de laatste keer vond ik toch wel dat Jan Marijnissen het goed heeft gezegd en op het juiste moment er toch stond in het debat.

  ik zit nu een half jaar in de WSNP, waarom?!
  vanwege een malafide schuldhulpverlener waarmee ik in contact ben gebracht door de gemeente en het maatschappelijk werk van mijn woonplaats.
  ik zocht schuldhulp omdat ik als alleenstaand ouder mijn hoofd niet meer boven water kon houden omdat ik een hernia opliep en met het UWV in aanraking kwam,die mij een half jaar zonder enige vorm van inkomsten liet zitten.

  daar zou je dan wat aan kunnen doen denk je dan [die malafide schuldhulpverlener]
  ware het niet dat iedereen dit gewoon even kan gaan doen,dat beroep.
  omdat er in de wet namelijk niets over is geregeld en men zich alleen aan gedragscodes dient te houden die die branche ZELF heeft opgesteld.[dus niet in de wet]

  nu leef ik dik 10% onder het minimum van een bijstandsuitkering van een alleenstaande,en zegt men dat we blij moeten zijn dat er WSNP bestaat…

  mijn internet bekostigen mijn ouders omdat dat het enige is waar ik en mijn dochter nog wat als hobby aan hebben.
  en ik er veel andere kosten mee bespaar.[postzegels,telefoon,reizen naar de bank etc etc]

  ik ben niet zielig maar wel BOOS!
  ik vind gewoon dat andere partijen maar eens de kans moeten krijgen om te laten zien wat zij zeggen en willen.
  zoland de SP de kans niet krijgt kan je er ook niets van zeggen,is mijn mening.
  ik voel me hier in ieder geval meer thuis dan bij welke andere partij dan ook.

  de rest zullen we wel zien,daarom heeft u in 1 ding wel gelijk: dat bijna elke stem een emotionele inschatting is.

  maar wat moet er dan anders gebeuren?????

  Reactie door iew — maandag 10 juli 2006 @ 10.50 uur

 103. Nee ik stem geen SP. Ik vraag me namelijk af hoe die 26.000 gezichten zijn geholpen bij de actie om Ayaan te steunen?! Ik vraag me uberhaupt af wat zij daar buiten haar gelieg verder allemaal gedaan heeft voor Nederland? Ik vraag me nog het hardst af waarom Ayaan niet op haar vreselijk ophitsende Moslimfobische gedrag is aangesproken door uhm…de SP?!

  Reactie door simONE — maandag 10 juli 2006 @ 11.01 uur

 104. @101: Kan het zijn dat een reactie (100) weer weggehaald is?

  Reactie door Charles — maandag 10 juli 2006 @ 11.02 uur

 105. Ik vind het fatalisme van sommige mensen zo’n zwaktebod. Je hebt 1 kans om je stem te laten horen. Jouw stem is even belangrijk als die van elke andere stemgerechtigde want iedereen kan gewoon maar 1 keer stemmen. Het is geen Dancing with the Stars waarbij je kunt kiezen of je 1 of 50 SMS’jes stuurt.

  Miljoenen mensen op aarde hèbben geen stemrecht, die moeten alles maar over zich heen laten komen. Of ze mogen wel stemmen maar er is maar 1 kandidaat, ook lekker democratisch. Wij kunnen hier keizen uit een uitgebreid politiek bestel. Waarom zou je die kans niet grijpen?

  Roepen dat stemmen geen zin heeft en dat elke stem voor links een stem is voor B IV is dom. NIET stemmen, dàt is een stem voor B IV want CDA aanhangers gaan àltijd naar de stembus, die blijven niet thuis. Dus als je geen B IV wilt, moet alleen al die wil reden genoeg zijn om wel te gaan stemmen. Niet blanco, maar op de partij die het beste bij jouw idealen past.

  Geen enkele partij zal 100% staan voor de dingen die jij waardevol acht. Als je zo’n partij zoekt, moet je er zelf een beginnen. Wil je dat niet, dan moet je gaan kijken met welke partij je de meeste overeenkomsten hebt, welke je het beste vindt. En daar stem je dan op.

  Je hoort mij niet zeggen dat je SP moet stemmen; ik zou graag zien van wel maar als de idealen van Geert Wilders bijvoorbeeld beter bij je passen, stem dan op hem. Maar helemaal niet gaan stemmen of blanco stemmen is geen optie. Als je dat serieus overweegt, sta dan gewoon even stil bij die mensen die graag met je zouden willen ruilen.

  Onze democratie rammelt, zonder meer. Maar is dat reden om het hele systeem dan maar te laten voor wat het is? Als je bij de pakken neer gaat zitten, je schouders ophaalt en zegt “het maakt niet uit of je door de hond of de kat gebeten wordt, geen enkele politicus is te vertrouwen en ze kunnen alleen maar liegen dus ik stem niet meer” dan wordt het nooit beter in Nederland. Blijf stug volhouden, probeer het keer op keer weer. Al moet je de rest van je leven nog 25 keer naar de stembus, ga gewoon en laat jouw stem, die stem die even zwaar weegt als die van je buurman, de burgemeester en zelfs die van JP, gelden. Want wij zijn de democratie. Jij bent de democratie. En wij, de mensen, zijn de enigen die de macht hebben om een ander kabinet te realiseren.

  Reactie door Chantal — maandag 10 juli 2006 @ 11.10 uur

 106. mensen het bedrijfleven zit niet te springen dat de SP mee gaat regeren en zal er dus alles aan doen om dit te belettten :
  verkiezingen zijn gewoon gezichtsbedrog : de democatie is mooi ,echter het is theoretisch .
  Die grootkloot Balkenelende is al weer gekozen door het CDA als boegbeeld ; en hij zal wel weer het hef in handen nemen met een groot deel van het huidige kabinet : In Nederland heest gewoon de PEST .

  Reactie door Fred — maandag 10 juli 2006 @ 11.13 uur

 107. @Chantal (103): Voor een deel heb je gelijk. Maar bedenk even dat de democratie niet “jij en ik” is, maar het systeem. De democratie bestaat uit de partijen die allemaal menen te weten wat “het volk” wil.

  Zelfs de SP. Als reacties hier weggehaald worden, wordt er straks naar jouw mening geluisterd als de SP in de regering zit?

  Je kunt een smaak kiezen, maar het blijft in beginsel hetzelfde gerecht.

  Reactie door Charles — maandag 10 juli 2006 @ 11.18 uur

 108. Als er genoeg mensen links stemmen, zullen zelfs CDA en VVD niet meer om ze heen kunnen. Ja, de PvdA is ook zeer vakknundig buiten spel gezet. Toch houden die rotgeintjes echt een keer op want stel dat er een links meerderheidskabinet mogelijk is straks en er wordt weer zo gekronkeld dat we alsnog een linkse oppositie krijgen, dan krijgen we Museumplein II, maar dan met nòg meer mensen. Al duurt het jaren, ooit zal er betonrot in die plaat komen die de VVD en het CDA voor hun hoofd hebben. Maar dan moeten wij als burgers wel ruggegraat tonen en blijven vechten.

  Reactie door Chantal — maandag 10 juli 2006 @ 11.19 uur

 109. ik ga een spelletje doen…[ontspanning]
  word een beetje moe van het nietes welles gedoe hier.

  burgeroorlogje dan maar?
  dat is dan de enige oplossing nog.
  pfffffffffff

  Reactie door iew — maandag 10 juli 2006 @ 11.27 uur

 110. Lieve,lieve mensen
  Hebben jullie je onderbuik ook zo vol van die zogenaamde asielzoekers,stem dan op Geert Wilders.
  Samen zullen we dan flink huishouden op bijltjesdag en alle landverraders aan
  de hoogste boom opknopen.
  DUS….WEES NIET DOM,GA RECHTSOM !!!

  Reactie door cherrytomaatje — maandag 10 juli 2006 @ 11.32 uur

 111. Beste Jan,

  Voor je op vakantie gaat, nog even dit:

  Ik en vele anderen maken zich zorgen om het gebruik van stemcomputers. Wij willlen op een dergelijk democratisch sleutelmoment geen “black box”, waarbij je eigenlijk geen idee hebt wat er met je stem gebeurt. Geef ons maar het goeie ouwe rode potlood terug – op z’n minst als alternatief naast de stemcomputer.

  Ik hoop echt dat jij en je partij wat doen met deze bezorgdheid.

  Meer info: http://www.wijvertrouwenstemcomputersniet.nl/

  Reactie door Leon34 — maandag 10 juli 2006 @ 11.35 uur

 112. @104 Chantal: “Miljoenen mensen op aarde hèbben geen stemrecht, die moeten alles maar over zich heen laten komen.”
  Die had ik eigenlijk al veel eerder verwacht Chantal. Maar laten we eens kijken hoe gunstig het is voor mensen die wel mogen stemmen over de wereld. Ik noem maar wat: de VS, Irak, Afghanistan, Palestina. Succes ermee hè.

  “Wij kunnen hier keizen uit een uitgebreid politiek bestel.”
  Ja, wel een beetje jammer als een andere partij net een zetel meer behaald. Of wanneer partijen een coalitie aangaan en effe wat principes overboord gooien, zoals gewoonlijk. Of dacht jij misschien dat de SP de enige partij is die dat niet zou doen?

  “Roepen dat stemmen geen zin heeft en dat elke stem voor links een stem is voor B IV is dom.”
  Elke stem is een stem voor Balkenende IV, je moet beter lezen. Ook zeg ik nergens dat mensen niet moeten gaan stemmen, je moet beter lezen. En blanco stemmen = stemmen & niet stemmen = niet stemmen, begrijp je het nu?

  “Wil je dat niet, dan moet je gaan kijken met welke partij je de meeste overeenkomsten hebt, welke je het beste vindt. En daar stem je dan op.”
  Vooropgesteld heeft elke partij het beste voor met Nederland, incl. met jou persoonlijk. Zowel links als rechts. Écht, doe maar eens een onderzoekje.

  “Maar helemaal niet gaan stemmen of blanco stemmen is geen optie.”
  Vind je het erg wanneer ik dat zelf bepaal? Bij voorbaat dank.

  “Als je bij de pakken neer gaat zitten, je schouders ophaalt en zegt “het maakt niet uit of je door de hond of de kat gebeten wordt, geen enkele politicus is te vertrouwen en ze kunnen alleen maar liegen dus ik stem niet meer” dan wordt het nooit beter in Nederland. Blijf stug volhouden, probeer het keer op keer weer. Al moet je de rest van je leven nog 25 keer naar de stembus, ga gewoon en laat jouw stem, die stem die even zwaar weegt als die van je buurman, de burgemeester en zelfs die van JP, gelden. Want wij zijn de democratie. Jij bent de democratie. En wij, de mensen, zijn de enigen die de macht hebben om een ander kabinet te realiseren.”
  Voor wie post jij eigenlijk: de Verenigde Volksverlakkerspartij of de Lijst Belazer Uzelf?

  Reactie door Sonja — maandag 10 juli 2006 @ 11.41 uur

 113. Ik stem zeker S.P. en mijn partner ook.
  Ik krijg ook de stembriefjes van de buren mee dus dat zijn al 4 stemmen voor de S.P.
  “het schiet al op”
  Nu nog graag een paar 100.000 mensen en dan kan het echte werk beginnen.
  De puinhopen opruimen van cda vvd en d66.

  Reactie door Dromer — maandag 10 juli 2006 @ 11.46 uur

 114. @113:
  “De puinhopen opruimen van cda vvd en d66″

  Bakenende moest de puinhopen van paars opruimen.
  Paars moest de puinhopen van Lubbers opruimen.
  Lubbers moest de puinhopen van Van Agt opruimen.
  Van Agt moest de puinhopen van Den Uyl opruimen.

  Begin je een patroon te zien?

  Reactie door Charles — maandag 10 juli 2006 @ 12.00 uur

 115. @114 Charles
  Precies. Ik vind het dan ook erg opvallend dat al die mensen die hier zo hun buik vol hebben van het gekonkel van de overheid niet tot de conclusie komen dat de omvang en de macht van die overheid dus DRASTISCH kleiner zou moeten zijn. Méér vrijheid, minder overheid.

  Reactie door HenriO — maandag 10 juli 2006 @ 12.03 uur

 116. @ 102 iew

  Ik weet hoe moeilijk het is de eindjes aan elkaar te moeten knopen, en ik bewonder je doorzettingsvermogen en de zorg voor je dochter.
  Ik zie veel van deze schrijnende gevallen, en denk dan wel eens terug, dat ik dit nooit tijdens de periode van KOK heb meegemaakt ook geen voedselbanken.
  Toen kon alles direct geregeld worden met de instanties.
  En nu… alles loopt mis door die christenhonden en VVD ratten.
  Het volk is nooit zo bedonderd gewwest sinds Colijn, die had nog de gore moed om te zeggen …. is viskoppensoep niet genoeg voor jullie… nou in 2006 hebben vele dat nog niet eens door deze etterbakken.
  iew sterkte, en we blijven je steunen naar een beter kabinet.

  Reactie door Pool — maandag 10 juli 2006 @ 12.06 uur

 117. Ik heb veel vertrouwen in de S.P. ik ben het natuurlijk ook niet met alles eens maar dat kan ook niet.
  Dan zou ik een eigen partij moeten oprichten zonder verdere mensen erbij, dan heb ik een partij waar ik voor 100% achter sta.
  Als je aan mij vraagt dat je door iedere partij belazerd wordt dan moet ik je toch zeggen dat dat waar is uitgezonderd de S.P.
  Als ik een vraag stuur naar de S.P. dan krijg ik ALTIJD binnen 24 uur een net en duidelijk antwoord,en dat kan ik van geen van de andere partijen zeggen.
  Als ik zie wat de leiders van de S.P. met hun loon doen ook daar kan geen van de andere partijen ook maar aan tippen en zo kan ik nog wel even doorgaan dat jullie zelf ook wel weten.

  Als je daarintegen alleen maar aan jezelf denkt en zeker niet aan je medemens dan kan je maar beter naar Colombia verhuizen daar zijn namelijk meer van je soortgenoten.

  Daarom zeg ik dat ik zeker S.P. stem.

  Reactie door Dromer — maandag 10 juli 2006 @ 12.07 uur

 118. Best goed minder overheid !
  laten ze maar eens flink gaan snoeien in de bureaucratie van in procedures verstrikte ambtenaren . Zij dienen de burger niet ; erger zij treiteren de burger !
  Minder OZB
  minder rioolbelasting
  minder btw ( klein deel daarvan gaat naar Brussel

  Reactie door Fred — maandag 10 juli 2006 @ 12.10 uur

 119. @ 95 Sonja

  Opppositie voeren hoef je niet alleen van het pluche te doen, gebruik je hersenen eens.
  En wat betreft de Oekraine ten tijde van de Oranje revolutie was ik daar in Kiev voor 5 dagen en 4 dagen in Donetsk en tijdens de jaarwisseling in m’n dacha in Chernigov, en heb gezien en gehoord wat er zo allemaal speelde onder de bevolking dus kom bij mij niet aanzeiken met dat de Bush dit georganiseerd zou hebben, nee hij heeft alleen zijn steun aan de oppositie gegeven.
  Dus jouw beweringen slaan nergens op en zijn nergens op gebaseerd, als je hier wat wil uitkramen vergewis je dan wel van waarheden en bewezen feiten, slap lullen kunnen we allemaal.

  Reactie door Pool — maandag 10 juli 2006 @ 12.16 uur

 120. @114
  Inderdaad dus het wordt hoogtijd dat er nu eens echt opgeruimt gaat worden en dat kan alleen met de S.P.
  Alle andere partijen hebben al jaren laten zien dat zij het NIET kunnen dus neem eens een nieuwe bezem en begin eens echt te vegen stem S.P.

  Reactie door Dromer — maandag 10 juli 2006 @ 12.18 uur

 121. @ 118 Fred

  Wat dacht je van afschaffing hypotheekrente aftrek, ik denk dat dan vele in dezelfde situatie zullen geraken als iew

  Reactie door Pool — maandag 10 juli 2006 @ 12.36 uur

 122. Ik vind dat Sonja gelijk heeft in haar analyse, maar ik ben het niet eens met haar eindconclusie.
  Alle bedrijven, instellingen, hulporganisaties, religiën beginnen vanuit een idealisme of uit een oplossing voor een probleem, en eindigen stuk voor stuk in machtspelletjes, verwerving van rijkdom,als ze wat macht bereikt hebben e.d.

  Zelfs Coca Cola begon als medicijn, en groeide uit tot een miljarden ziekmaker. Zo werkt dit ook in de politiek. Politieke partijen worden opgericht om mistanden aan te pakken en monden uit is machtlobby’s waar de oorspronkelijke bestaansrechten op de achtergrond raken. Zelf hulpinstellingen concurreren nu met elkaar. Ze zijn vergeten dat ze mensen willen helpen en houden zich bezig met marketing, door “high profile” misstanden luidruchtig aan te pakken. De hulp voor mensen is dus op de achtergrond gekomen.

  Ik geloof niet dat blanco stemmen de oplossing is. Als maar een bepaald mensen blanco stemmen dan verdwijnt dit in het niet. De machtige politieke partijen lachen erom. Een signaal uit de samenleving is voor hun niet relevant. Ze zijn te veel met zichzelf bezig. Een politieke partij kun je alleen raken daar waar het pijn doet, en dat ik hun treffen in eigenbelang. Het stadium van maatschappelijk belang zijn zij al lang voorbij.
  Is CDA nog christelijk ?, is VVD nog liberaal ?, de PvdA nog voor de arbeider.
  Deze namen zijn brands geworden. Holle marketing termen die ingezet worden om zieltjes te winnen. Net zoals Aegon zieltjes wint door te vertellen dat ze een solide verzekeraar zijn, en dat zij met alle plezier pensioenen uitkeren, dreigt er een mega rechtzaak, waarin ze mensen met miljarden opgelicht hebben. Dus in hun communicatie (die gedegradeerd is tot reclame) willen ze een ander beeld maken van de werkelijk verrotte kern om zieltjes te winnen.

  Stel we zouden allemaal blanco stemmen, dan is het signaal een stuk sterker, dat is waar. De huidige partijen zullen dan hun macht verliezen en als een Melkert afdruipen. Heerlijk lijkt me dit om verhagen bijstand zien aan te vragen. Maar wie komt er voor terug ?. Ik geloof niet dat dit dé oplossing is. Er zullen altijd weer mensen terug komen die hetzelfde zijn, of nog erger.
  Toen Bouterse tegenwind kreeg van Ronnie Brunswijk stond heel Suriname achter Ronnie. Later bleek dat Ronnie alles deed wat Bouterse ook deed maar dan twee keer zo erg.

  Het heeft volgens mij te maken met de afstemming van mensen. We zijn nog teveel bezig met onszelf. Een paar dagen geleden heb ik dit zelf meegemaakt. Ik zei op een Barbecue feest dat ik het somber inzie voor de huurders in Nederland. Waarop mensen letterlijk zeiden waarom ik me daar druk over maak, ik heb toch immers gekocht.
  Daar zit het echte venijn.
  Verdonk is niet het gevaar, het zijn de idioten die op verdronk stemmen
  Hitler was geen gevaar, het waren de idioten die hem geweldig vonden.
  Stalin was geen gevaar, het waren de sukkels die hem en zijn macht erkenden.

  Wij geven de politiek de schuld van ons eigen falen. We zeiken en zeuren als we de no-claim moeten terugbetalen, maar halen onze schouders op als we chocola kopen, waarbij we weten dat het door kind-slaven gemaakt wordt. We accepteren gewoonweg dat er koeien geruimd worden omdat het anders onverkoopbaar wordt. We vinden het normaal dat voor 3 miljard aan eten weggegooid wordt, terwijl er in veel landen honger is, inclusief ons eigen land.

  Een land kan pas veranderen als de mensen wakker worden en zelf gaan denken. Als verkond haar diaree sproeit moeten de mensen hoofdschuddend weglopen, dan zal zij nooit de macht krijgen die ze nu heeft. Hetzelfde geld voor Bush, Poetin, Blair, Balkje. Als de mensen wijzer worden dan verliezen ze hun grip, en staan andere leiders op die de afstemming van het volk vertegenwoordigen. Het is een illusie dat de leider het volk maken, maar het is zo dat het volk de leiders omhoogstuwen. Als er meer mensen zijn die om elkaar geven een kritische massa bereikt, dan pas zal een maatschappij veranderen. Zou dan zo’n secreet als Verdonk opstaan, dan zal ze niet verder komen dan de locale SM club. Staat er een integere leider op dan zal deze door de mensen verder gedragen worden. Een volk krijgt gewoonweg de leiders die ze verdienen.

  Gelukkig zijn er ook mensen die wel de juiste instelling hebben, en wel willen en kunnen delen. Helaas zijn deze nog in de minderheid.
  Wel geloof ik dat er een revolutie gaande is. Mensen worden zich steeds bewuster en handelen minder vaak uit eigenbelang en denken steeds meer na. Dit lokt onrust uit bij de uber-egoïsten en die proberen nu met alle macht hun imperium te behouden, en dit is wat nu gaande is. Kijk maar naar de cynische reacties van VVD ers op dit forum. Miepen dat ze de helft van hun salaris moeten inleveren, maar wel lekker vergeten dat deze samenleving aan het fundament gemaakt heeft van hun welzijn. Ik wil ze wel eens horen als ze in Somalië geboren waren of ze dan ook zo ‘goed uit de bus kwamen’.
  Deze revolutie is een stille revolutie. Het vindt plaats in de mensen zelf. Er is nu veel onrust in de samenleving, en onrust is vaak een voorbode van verandering.
  Ik geloof dat deze onrust de energie opbouwt om de juiste stap te zetten. En als we de juiste stap niet zetten komt het probleem gewoon weer terug, in een andere vorm, net zolang tot we de sprong voorwaarts maken. Dit is hoe het universum werkt. Deze geeft je de problemen steeds weer terug, in een andere vorm, totdat je het weet op te lossen, en dan ben je een stuk verder.

  En om terug te komen op stemmen. Ik stem op de SP omdat deze partij, met al zijn zwakten nog altijd het beste aansluit op mijn wereldbeeld.
  En intussen hoop ik dat de mensen snel wakker worden, en de echte waarden en normen gaan zien.

  Reactie door Alexander — maandag 10 juli 2006 @ 13.02 uur

 123. Sonja, deze discussie begint een beetje oeverloos te worden. Veel knip en plakwerk van jou kant met een lullig complementair zinnetje er onder overtuigt mij niet van jou argumenten.
  Maar goed, dat maak je natuurlijk zelf uit. Zo maak ik uit dat ik op de SP stemde en ga stemmen. Keulen en Aken is ook niet op één dag gebouwd.
  Prettige dag verder.

  Reactie door Gandalf — maandag 10 juli 2006 @ 13.14 uur

 124. Gandalfje en kun je zelf dan misschien de vraag beantwoorden die je al die tijd al aan het vermijden bent?! Wel moeilijk he…

  Reactie door simONE — maandag 10 juli 2006 @ 13.24 uur

 125. @119 Pool: “dus kom bij mij niet aanzeiken met dat de Bush dit georganiseerd zou hebben, nee hij heeft alleen zijn steun aan de oppositie gegeven.”
  En waarom denk je dat dat is Pool? Tegelijkertijd was hij de beste vriend & financier van de dictator van Oezbekistan, die bijv. opponenten levend kookte in grote vaten olie. Denk je nu echt dat Bush zo begaan is met “democratie” in de wereld? Dan moet je ook denken dat bijv. het Chili onder Pinochet geweldig was, en het Griekse kolonelsregime, de eerste CIA regering in Europa. Nee hoor, geloof jij maar je eigen geloofje, en draag zodoende bij aan de vernietiging van de wereld. Troost je met de gedachte dat je niet de enige bent die zo denkt – zelfs SPers.

  Mocht je willen weten wat er echt aan de hand is in de Oekraïne (dus niet veilig in je datsja achter de Telegraaf) lees dan het volgende:

  ‘Ukraine’s Election Crisis’ (2004)
  http://www.zmag.org/content/showarticle.cfm?ItemID=6778

  ‘How the US and Britain are intervening in Ukraine’s elections’
  http://www.zmag.org/content/showarticle.cfm?ItemID=6746

  ‘Ukraine’s Yushchenko Honors Anti-Semite In Yet Another Betrayal Of The ‘Orange Revolution’ (2005)
  http://www.zmag.org/content/showarticle.cfm?ItemID=9664

  “…vergewis je dan wel van waarheden en bewezen feiten, slap lullen kunnen we allemaal.”
  Ben ik helemaal met je eens.

  Reactie door Sonja — maandag 10 juli 2006 @ 14.51 uur

 126. @122 Alexander
  Idealisme eindigt tegenwoordig in machtspelletjes – ben ik met je eens. Maar ik neem er geen genoegen mee dat dit een voldongen feit is, alsof dat de normale gang van zaken is. Die idealisten maken namelijk wel die keuze om er een machtspel van te maken. De idealisten doen elkaar de das om. En dat mág je ze kwalijk nemen!

  Ik constateer een chronisch gebrek aan echte ideologie. Ga je partijen bekijken op het trouw blijven aan de eigen ideologie, dan komt de VVD volgens mij als winnaar uit de bus. Nou, ben je lekker mee dan.

  Ik moet er overigens bij zeggen dat blanco stemmen inderdaad geen machtsmiddel is. Het is gewoon een protest tegen het hele systeem. Heel legitiem. Idealisme zónder machtspelletje dus.

  “Een politieke partij kun je alleen raken daar waar het pijn doet” – door haar die macht af te nemen. En hoe doe je dat: door er niet op te stemmen. Vergeet niet dat linkse en rechtse partijen allen evenredig de radertjes laten draaien die dit systeem laten voortleven. Zou de SP met een plan komen: en nu is het klaar, we gaan er iets tegen doen – dan zijn mijn oren gespitst. Maar dat hoor ik niet. Alleen maar: jullie moeten nu “strategisch” gaan stemmen en dus op de SP. Ja, natuurlijk, best hoor, gaap…

  “Een land kan pas veranderen als de mensen wakker worden en zelf gaan denken.” Ik had het niet beter kunnen zeggen. Daarom is dom achter een partij aanlopen vanwege “hoop op beter”, of zelfs “een gevoel van hoop op beter”, het consolideren van, in dit geval, Balkenende IV. “Stem tegen, stem SP” verwoordt boven alles de achilleshiel van de SP. Om te beginnen trekt ze daarmee (op een populistische manier) allemaal mensen aan die niet zelf kunnen en/of willen denken.

  Eerst moesten we “tegen” stemmen, en nu moeten we weer “strategisch” gaan stemmen. En over 4 jaar moeten we misschien weer “blij” gaan stemmen.

  Reactie door Sonja — maandag 10 juli 2006 @ 15.30 uur

 127. Wat een nihilisme komt er voorbij, ik zou er zwaar depressief van worden. Mensen die echt nergens meer vertrouwen in hebben en alleen maar anti-alles zijn, word ik zo moe van. “Een pot nat,” “het heeft toch geen zin”. Discussies zijn met zo ‘n instelling bij voorbaat zinloos. De opmerkingen zijn namelijk metafysisch van aard en sluiten dus elke reactie uit.
  Jan, zou je zo vriendelijk willen zijn het verhaal van de stemcomputers aan de kaak te stellen? Experts zijn het erover eens dat dit stemsysteem zeer onbetrouwbaar is, omdat het niet gecontroleerd mag worden. Gaarne dus weer stemmen met potlood. Donders ouderwets, maar beter dan belazerd worden.

  Reactie door kaatje — maandag 10 juli 2006 @ 15.41 uur

 128. Kaatje, daar word ik ik nou depressief van, dat gebrek aan vertrouwen in de stemcomputer. ;)

  Reactie door Sonja — maandag 10 juli 2006 @ 15.53 uur

 129. Sonja mag van de SP niet meer reageren.

  Reactie door Sonnee — maandag 10 juli 2006 @ 16.11 uur

 130. En zij is niet de enige…

  Reactie door Dirk — maandag 10 juli 2006 @ 16.25 uur

 131. Sonja,

  je bent toch wel heel erg negatief over de gemiddelde stemmer. Je moet je ook ergens bij neer kunnen leggen, toch ? Als het merendeel CDA zou stemmen, dan wil de meerderheid blijkbaar CDA. Je kan dan wel constateren dat de “terreur van de meerderheid” in werking treedt: ook jij, die dit niet wil, zal je er bij moeten neerleggen, als dat gebeurt.

  Maar net als ik niet geloofde in de boodschap van de regering dat het licht uitging als we niet vóór de EU Grondwet zouden stemmen, zo ben ik het er ook niet mee eens dat het licht uit zou gaan, als er weer eens een polderend kabinet uitrolt de 22e november…

  En daarbij, de mogelijkheden om idealen, en zeker jou idealen dichterbij te brengen, liggen toch warempel niet alleen bij je stemgedrag. Zo te lezen heb jij wel meer noten op je zang dan alleen maar wel of niet op de SP of VVD of op wie dan ook te stemmen. Je maatschappelijke inzet, los van de politiek is toch net zo belangrijk, zo niet uiteindelijk veel belangrijker !?

  Kop op !

  Reactie door Wim Kok, Haarlem — maandag 10 juli 2006 @ 16.42 uur

 132. @129: Kijk daar wordt ik echt depressief van. Ik vraag me soms echt af wat voor een partij de SP is.

  Reactie door Charles — maandag 10 juli 2006 @ 16.43 uur

 133. Jan mijn hele familie stemt SP maar moest nog effen uitzoeken hoe mijn zuster kan stemmen, zij woont in het buitenland en heb dit gevonden op de site van de gemeente, Den-Haag

  Dus beste SP stemmers mocht je familie hebben in het buitenland dan kunnen zij hier terecht om hun stem uit te brengen zie hieronder voor info.

  Bureau Verkiezingen (kiezers buiten Nederland)
  Bezoekadres:
  Spui 70
  2511 BT

  Postadres:
  Postbus 12620
  2500 DL

  Telefoon: 070 – 353 44 00
  Fax: 070 – 353 70 62
  E-mail: verkiezingen@dbz.denhaag.nl

  Openingstijden:
  ma: 08.00 – 16.00 uur
  di: 08.00 – 16.00 uur
  wo: 08.00 – 16.00 uur
  do: 08.00 – 16.00 uur
  vr: 08.00 – 16.00 uur
  za: gesloten

  Reactie door Henk — maandag 10 juli 2006 @ 16.53 uur

 134. @ 125 Sonja

  Na het lezen van de artikelen die je meestuurde moet ik concluderen dat hier een valse voorstelling van zaken gegeven wordt.
  Zelfs Oekrainers willen zich verre houden van Bush en de zijnen, ik bedoelde dat Bush de Oranje revolutie steunde maar zonder financiele middelen.
  Ik ben het met je eens dat hij schijt aan de democratie in de wereld heeft, bij hem telt hetzelfde als bij de VVD…..ikke ikke ikkke.
  Trouwens wanneer was jij voor het laatst in Oekraine, moet toch wel een tijd geleden zijn geweest zeker nog onder het regime van Yanukovich.
  Door inspanningen van de linkse partijen is al geruime tijd de visumplicht afgeschaft

  Reactie door Pool — maandag 10 juli 2006 @ 16.59 uur

 135. Beste mensen 22 November a.s. kan er gestemd worden. Dat is een democratisch recht. Zoals altijd, in een land met verschillende overtuigingen zowel kerkelijk als politiek is er een zee van verschillende opvattingen. Maar laat één ding zeker zijn, de uitslag is bepalend hoe de komende 4 jaar geregeerd zal worden.
  Als iemand zegt, ik stem wel of ik stem niet, ik ga naar een kerk of ik ga niet naar een kerk, daar moet ieder voor zich vrede mee hebben, achteraf kun je zeggen het was goed of de volgende keer anders. Wij kunnen ook allen thuis blijven met alle risico van dien zoals dictatuur.
  Jaren geleden toe de SP vrij links door de bocht ging, vroeg men mij weleens stel dat de SP regerings verantwoordelijk neemt,en afspraken maakt die je niet bevalt, wat doe je dan. Het antwoord was
  vrij eenvoudig. Een andere oppositie partij opzoeken, dat is democratie!
  Dus SP doe als die schoenmaker uit het geschiedenishuis en blijf bij je leest.

  Reactie door Sunny Boy — maandag 10 juli 2006 @ 17.04 uur

 136. Ik ben bang dat Alexander gelijk heeft: de politieke partijen zijn brands geworden. De meeste mensen stemmen op een partij omdat ze zich met het beeld van een partij (brand) kunnen identificeren. Kijk hoe partijen tegenwoordig aan brandvorming doen. Ze huren allemaal dure bureaus in om hun image te vormen – daar hoort natuurlijk een doelgroepprofiel bij.

  Hoe een partij en lijstrekker overkomt (vooral op TV) is veler malen belangrijker dan het verkiezingsprogramma van hun partij.

  Reactie door Charles — maandag 10 juli 2006 @ 17.10 uur

 137. Beste Wim Kok.
  Offtopic.
  Ik heb een video-filmpje gemaakt van het laatste koffieconcert 2-7-2006 in het oude kerkje te Krewerd. Als je jouw adres via mijn email h.hiensch@home.nl dan stuur ik het naar je toe.

  Groeten Henk

  Reactie door Sunny Boy — maandag 10 juli 2006 @ 17.15 uur

 138. Sonja, ik begrijp je renenatie. Maar als alle mensen die min of meer links georienteerd zijn blanco stemmen, de VVD heel erg blij zal zijn. Hoewel de SP niet ideaal is, is het nu het enigste werkbare instrument.
  Zou nu ook rechts de neus volhebben van het Haags spelletje, en stemmen allemaal rechtse stemmers ook blanco, dan maakt men een kans door blanco te stemmen.

  Sonja vergis je niet. Veel mensen die SP stemmen zijn niet honkvast aan de partij.
  Als deze partij spatjes uithaalt, zijn de meeste ook zo weer weg.
  Dat de SP straks ook in het establesment hoort, als deze groeit, zal duidelijk zijn. Het is gewoon de levensloop van een partij. De PvdA is ook zo begonnen. Ze waren in de beginjaren voor de arbeider.
  Nu zwaait een ex topmanager de scepter.
  Maar doordat de PvdA verrechste, groeide de SP.
  Verrechts de SP, dan zal er weer een andere partij opstaan, DE SSP ;-) die de kiezers trekt die de SP laat liggen.
  Dit blijft zo doorgaan .

  Mensen zetten veranderingen in, en de politiek volgt met horten en stoten. Nu probeert men met vunzige spelletjes de macht te gebouden, maar hoe lang nog laten we dit toe ?.

  In de VS, zijn de tegenstellingen erg groot tussen liberaal en republikein. De republikeinen zijn zo in de minderheid dat ze alleen nog maar angst propanganderen. De mensen trappen er, vaak tegen beter weten, nog massaal in, maar er komt een tijd dat zelf een homofiele senator geen probleem meer is.

  Reactie door Alexander — maandag 10 juli 2006 @ 17.21 uur

 139. @Charles (#136, of daaromtrent)

  Ik ben er eveneens wel van overtuigd, dat veel mensen zich bij het stemmen laten leiden door een “image” van een partij of een persoon en niet door de inhoud van het partijprogramma. Ik heb er geen cijfers over om hoevéél mensen het dan precies zou gaan, dus “veel” is even een intuïtieve grootheid, net zoals dat “de meeste” van jou.

  Wel ben ik zeer zeker van mening, dat de SP zich altijd juist op inhoud en argumenten heeft geconcentreerd en niet op image-building. En nu ze steeds meer lijken te beseffen, dat je er daar niet mee komt en daarnaar proberen te handelen, krijgen ze daarover van een aantal lieden hier ineens allerlei verwijten, terwijl andere partijen met datzelfde gedrag in het kwadraat “slim” lijken te worden gevonden. There ain’t no pleasing some people.

  Als het je interesseert, kun je de huidige stelling van Ronald van Raak eens doornemen. Die gaat een beetje over dit soort dingen. Je moet wél een beetje open staan voor wat er gezegd wordt, anders kun je je de tijd en moeite besparen.

  Reactie door Wilbert — maandag 10 juli 2006 @ 18.12 uur

 140. @ Alexander
  Ik ben er gisteren achtergekomen dat
  wat je stemt niet perse overeen hoeft te komen met de uitslag van de stemming.
  In Nederland doen we blijkbaar aan
  blackbox-voting.

  Toen ik daar vanmorgen met iemand over sprak hoorde ik dat de VN Nederland hierover al eens bekritiseerd heeft.
  Dat het de weg vrij zou maken voor eenvoudige en grootscheepse fraude.

  Ik heb de reakties van vannacht nog eens doorgenomen en blijkbaar vinden veel SP-mensen het belangrijk.
  Voor dat je nadenkt over hoe je zal stemmen kun je je er beter druk over maken of je stem uberhaupt wel geteld word.

  Reactie door regina — maandag 10 juli 2006 @ 18.23 uur

 141. @129 waar staat dat?
  en
  @130 u bent te lezen!?
  en
  @132
  en dit gelooft u wel direct?!

  misschien is Sonja wel even wat anders gaan doen?
  zoals ik vandaag ook heb gedaan,even iets ontspannends…

  laten we nu maar gewoon allemaal “gaan stemmen”,en eens ophouden met voorspellen.
  steek de energie eens in “waarom” men op de partij die “jouw” stem krijgt het beste kan stemmen ipv waarom men “niet” op de andere partij zou moeten stemmen…

  negeer de peilingen zou ik zeggen en doe wat je denkt dat goed is.

  ik stem gewoon SP!
  [zo heb ik toch nog ff lekker wijsneuzerig gedaan ehehehe ;)

  niet slecht hé, voor een ex werkpaardje met een hernia!?

  Reactie door iew — maandag 10 juli 2006 @ 18.30 uur

 142. test

  Reactie door Sonja — maandag 10 juli 2006 @ 19.42 uur

 143. Helaas beste mensen maar Sonja wordt nog steeds de mond gesnoerd de SP. Omdat zij een andere mening heeft. Onthou dit dus goed, want morgen zijn jullie aan de beurt.

  Reactie door Sonnee — maandag 10 juli 2006 @ 19.48 uur

 144. Wat dachten jullie van deze:
  Een alleenstaande moeder van 3 kinderen mag geen WERK aan haar werk hebben! Wat hebben vrouwen nu eigenlijk bereikt? Het kind met het badwater weggegooid!
  Nederland is vermannelijkt! Het barst nu van de akte-tassen en ‘vrouwen’ die achter het bureau zitten. En de kinderen? Opgeborgen achter hekken! Moeder zijn mag niet meer en geen vrouw die PROTESTEERT!
  Een kind? Telt niet! Dat is het avondzuur, na die zoete werkdag!! Nog even wat eten erin proppen en naar bed. Je zal maar kind zijn…
  Ik heb mijn WERK altijd eenouder-management genoemd! Werk om trots op te zijn!! Werken met levende breinen! OPVOEDEN!! Er zijn!! TIJD goed gebruiken om je kinderen bewust te maken. Zo werk je tegen de verrechtsing in! Want ouders nemen haast geen tijd meer voor hun kinderen! Ouders aan het ‘werk’, kinderen opgeborgen evenals de oudsten in ons land!
  En zo laten vrouwen zich kisten! Door een OVERHEID die eet, leeft, vakantie viert van: het volk!
  En het volk groeit niet op! Moeder zijn is ‘achterlijk’ zijn. Maar vergis je niet: zij is de slimmer dan de meeste vrouwen! Want zij trapt er niet in! Wat zich bij haar “gemeld’ heeft laat zij niet in de steek voor die zgn arbeidsmarkt. Want WAT IS WERK? Voor de alleenstaande ouder: werk aan de winkel! Fulltime!! Overal alleen voor staan en de overheid? De boeman! Die geen enkel respect heeft voor vrouw en kinderen. Aan het ‘werk’!! En anders geen geld!! Je zal met zo’n man getrouwd zijn! Nou, met deze overheidsman/vrouw zijn we ‘getrouwd’. Een ‘man’ uit het jaar NUL! Een primitieve, enge, kleingeestige boeman!
  Daar wil je toch van scheiden!! Maar hoe??
  Deze ‘man’ houdt haar in de tang…ze kan geen kant op!! Wat hebben we toch veel bereikt in dit domme ganzenlandje. Alles opgeborgen! Voor de caravan, vakantiehuis en bubbelbad. RECHTS viert hoogtij!! Over de hoofden van de jongsten en de oudsten van ons land! En de jongsten? Wat hebben zij meer geleerd dan: ALLES OVER HEBBEN VOOR DE POEN? Zijzelf werden ervoor ingeruild! Dus wat kunnen we verwachten van de toekomst? Moeder zijn? We kijken wel uit! Opbergen die handel!!
  En zo moesten we het hebben van de vrouwen in ons land! Blij feministen? Als jullie je werk beter hadden gedaan, was moederschap nu GOUD waard!! Want door jullie krijg ik strafgeld! Van meneertje (en mevrouwtje) boeman! Ze denken dat we thuis ZITTEN!! Nou vergeet het maar… is er MEER WERK dan het alleenstaande ouderschap? Ga d’r maar aan staan!!De rechten van de vrouw? Net zomin ontwilkelt als de rechten van het kind!! Ons Land?
  ACHTERLIJK! Zorg en arbeid… alsof zorg geen arbeid is!! Sluwe vossen.
  Groei op vrouwen!!!

  Reactie door assepoester — maandag 10 juli 2006 @ 20.11 uur

 145. 141.Iew

  Je hebt volkomen gelijk, gelukkig tast een hernia je hersens niet aan mits je niet te zwaar tilt aan al die ongein op dit item,
  maar gelukkig heb je geleerd hier verstandig mee om te gaan en is een rood potlood danwel druk op de knop nog te doen.

  Groot gelijk dat je even iets anders gaat doen tussendoor maar je mag gerust mits onderbouwd, op argumenten zeggen wat regeringspartijen fout hebben gedaan zolang het maar geen ‘leeg’gebral in de ruimte wordt, zeg er dan wel even bij wat jezelf in deze belangrijk vindt en fout in de uitwerking van de ander, zoals je dat ook doet m.b.t. de overheid en je eigen situatie, er zijn partijen die dit voor elkar hebben gebokst door wetgeving en bezuinigingen. Dat mag je gerust zeggen.
  Wil je iets verbeteren zul je toch moeten aangeven waarom jouw oplossing beter is dan…. aan vergelijkingen ontkom je dan echt niet.

  Ik ben blij dat je dankzij je ouders je gedachten met ons kunt delen, blijf dat vooral doen. Blijf paraat en alert en loop zo nu en dan even weg van de computer, beter voor je hernia en soms ook rustgevend voor de geest zodat je met een frisse kijk iedereen weer bij de les weet te halen.

  Groetjes

  Reactie door Henny — maandag 10 juli 2006 @ 20.25 uur

 146. mijn aaaaaaaaa weigert zo nu en dan, schoonmaken denk ik. Sorry…..

  Reactie door Henny — maandag 10 juli 2006 @ 20.27 uur

 147. Ik wil niet al te negatief zijn, maar ik denk dat Bos links meer kwaad gedaan heeft, met zijn praatjes over hypotheekaftrek en AOW dan het huidige kabinet goed.
  Oei…ff anders.
  Dit kabinet heeft veel mensen doen twijfelen of ze niet links zullen gaan stemmen, Bos heeft er ongetwijfeld voor gezorgd dat heel veel mensen er nu zeker niet op gaan stemmen.
  Pool kan het daar dan wel mee eens zijn, maar Pool vertegenwoordigt hier zichzelf en in verhouding een handjevol anderen.
  Ik denk dat Sonja gelijk heeft vwb het stemmen. Misschien als de SP een meerderheid in de kamer zou krijgen, er een kans was dat er ook daadwerkelijk garen op de klos komt. Het verschil tussen links en rechts is namelijk dat de rechtse partijen wel met elkaar willen regeren en de linkse niet…kwestie van vertrouwen….of toch macht?
  Verder vind ik het vertrouwen in de nieuwe verkiezingen hier nog steeds behoorlijk opportunistisch. Eerlijk gezegd ken ik weinig mensen die SP of zelfs links gaan stemmen (pvda vind ik niet links)ook al zijn ze niet blij met het zorgstelsel ed. En ik zit nou niet bepaald in een vvd-hoek.

  Reactie door Warrior — maandag 10 juli 2006 @ 20.28 uur

 148. Toch vind ik dat Balkenende II het goed heeft gedaan. Ten eerste bloeit de economie weer op. De snelwegen zijn keurig breder gemaakt (waar ik elke dag gebruik van maak). Kortom alles is weer op de rails gezet, wat die linkse pruttel had verwaarloosd.

  En eindelijk worden die vervelende asielzoekers eens uitgezet. Jezus wat pleegde die lui een fraude zeg, niet te geloven. Jammer alleen is dat ze niet allemaal uitgezet zijn. Er zijn er nog veel te veel blijven hangen. Ook vind ik het goed dat dat moslimtuig (en ander buitenlands gepeupel) eens goed een draai om de oren kreeg van deze regering, petje af daarvoor. Voor mij mogen ze dat tuig nog veel harder aanpakken, zodat we weer een normaal Nederland krijgen.

  Nogmaals veel lof voor Balkenende II.

  Rita hou je taai, we houden van je!

  Reactie door Ruud — maandag 10 juli 2006 @ 21.14 uur

 149. Journaal gehoord? De wachtgeldregeling voor politici?? En dat is niet crimineel?
  En een moeder die voor haar kinderen zorgt wel? Zij moet met regelmaat al haar afschriften tonen! Controle!! Wordt behandeld als een crimineel!
  Geweldig werk feministen!Of liever: domme ganzen! Jullie ziel verkopen aan de overheid en alles wat werk heet!Behalve aan het meest eerzame werk…moederschap, gezinsverzorgster! Zo de pest aan het aanrecht? Laat me niet lachen: dat is het kleinste deel van het hele management!
  Moederschap? Daar moet je brein voor hebben!
  eMANcipatie? Gefrustreerd feminisme! Castratiedrang!! Een pottenzaak!!! Ten koste van heel veel jonge levens, die het waard zijn om er WERK aan te hebben. AFBRAAKMAATSCHAPPIJ!

  Help ons SP, om dit WERK weer hoog in het vaandel te krijgen! Nee, niet terug naar af… maar op naar WERK! Zodat we erbij mogen horen! Geen bijstand dus, maar uit de financiele la van de Thuiszorg! Daar waar ons WERK thuishoort! Gerechtigheid voor alle alleenstaande ouders. Pfff…EINDELIJK! En daarbij: een goed betaalde ‘oude dag’ voor al die jaren van trouwe dienst!! WE HEBBEN HET DUBBEL EN DWARS VERDIEND.Op weg naar WARE emancipatie… kom op, Jan!

  Reactie door assepoester — maandag 10 juli 2006 @ 21.22 uur

 150. @144
  Hallo Assepoester mag ik je wakker kussen ?? of was dat sneeuwitje..

  Vrouwen die werken zouden geen kinderen mogen baren, want als ze dat wel doen dan gaat hun carriere naar de bliksem want ze hebben niet voor niets gestudeerd, het gezeik over de kinderdump en wat dat al niet gaat kosten, een kerel in huis die verdomd de was te draaien enz. enz.
  Emancipatie OK maar ga niet zweverig doen om de schone schijn op te houden maar vertel gewoon dat je moet meewerken omdat anders je geld op is en je nog een groot stuk maand overhoud.
  Pim Fortuyn zei het al tegen een vrouw……. mens ga koken.
  Wees blij dat de LPF niet regeert stond je toch aan het aanrecht.

  Reactie door Pool — maandag 10 juli 2006 @ 21.23 uur

 151. (149) Pool

  Dus eigenlijk zijn jullie het wel eens..
  Zelfs de stijl lijkt wel op elkaar..soms..:o))

  Reactie door Warrior — maandag 10 juli 2006 @ 21.33 uur

 152. @Sonnee en andere slaafse horigen van Sonja, die kennelijk niet zélf kunnen denken,

  Net als iew in bijdrage #42 (of daaromtrent, want met het terechte opschonen van het weblog klopt de nummering naderhand soms niet meer helemaal), vraag ik me af, waarop jullie verdachtmakingen zijn gebaseerd. Normale reacties worden volgens mij namelijk gewoon geplaatst, óók als ze van rechts komen. De feiten ondersteunen dit.

  En als jullie van mening zijn, dat jullie wél zelf nadenken i.p.v. je slaafs zand in de ogen te laten strooien door jullie hoogverheven leidster, dan kunnen jullie me vast ook wel antwoord geven op de volgende vraag:

  Op welke wijze is blanco stemmen voor mij (als SP-er) effectiever dan SP stemmen?

  (En dan bedoel ik ook echt: effectiever, niet “even effectief” of “bijna even effectief”.)

  Als jullie me dat kunnen uitleggen, dan heeft de SP er namelijk alle belang bij om hun achterban te bewegen op 22 november blanco te gaan stemmen.
  Kunnen jullie me dat daarentegen niet uitleggen, dan is jullie pleidooi voor een blanco stem kennelijk bedoeld om het aantal SP-stemmers zo laag mogelijk te houden. In dat geval vind ik het niet meer dan normaal, dat er af en toe eens een inzending van jullie verdwijnt, bij wijze van politieke virusscanner.

  Maar nogmaals: Ook rechtse meningen zijn (volgens mij, althans) welkom. De SP is niet dogmatisch of zo, hoor. Goede argumenten zijn goede argumenten, uit welke hoek ze ook mogen komen. Alleen shit wordt doorgespoeld. Dat is wel zo hygiënisch.

  Reactie door Wilbert — maandag 10 juli 2006 @ 21.38 uur

 153. Weten kinderen in zo’n kinderdump eigenlijk wel wie hun ouders zijn, of moeten daat op latere leeftijd de zielknijpers maar eens een antwoord op vinden.
  Hoe gaat hey in de praktijk als de school de naschoolseopvang moet doen..
  7.00 uur Kind dumpen op school
  19.00 uur Kind ophalen van school
  19.30 kin in bed
  Volgende dag …..

  7.00 uur Kind dumpen………

  In het weekend gaat het vaak zo……
  hou die kinderen rustig want we zijn druk met van alles en nog wat

  Leve het ouderschap anno 2006

  Houden jullie wel van kinderen of zien jullie ze alleen maar als financiele bijkomstigheid ten laste of ten gunste van……..

  Reactie door Pool — maandag 10 juli 2006 @ 21.39 uur

 154. Ik vind wel dat bijstandmoeders en andere NEDERLANDERS die het slecht hebben wat extra geld verdienen. Maar dat etnische profiteurs met bakken vol naar binnen werden en worden gehaald vind ik absurd.

  Dat gaat ten koste van de Nederlanders die het minder hebben. Daarom begrijp ik ook niet waarom de SP en andere linkse partijen het zo voor deze buitenlanders opnemen.

  Want denken jullie nou echt dat al die allochtonen ons wat opleveren. Nee het kost ons bakken met geld. Uitkeringen, criminaliteit, terreur en de bestrijding daar van en ga zo maar even door. Dan heb ik het nog niet eens over het persoonlijk leed wat veel Nederlanders moeten ondergaan door geweld van allochtonen. Je dochter zal maar het slachtoffer zijn van een groepsverkrachting van Marokkanen. Of je zoon zal maar zijn doodgeschopt door zo’n Marokkaan. Dan piep je wel even anders.

  Daarom vind ik het wel goed dat er een rechtse regering is. Bespaart op den duur een boel kosten (veroorzaakt door allochtonen). Vroeg of laat profiteerd ook de Nederlander die het slechter heeft daarvan. Bedenk wel je kunt het geld maar een keer uitgeven. Dan zie ik liever dat dat aan echte NEDERLANDERS besteed word die het minder hebben. En niet aan economische gelukszoekers.

  Rita hou je taai, we houden van je!

  Reactie door Ruud — maandag 10 juli 2006 @ 21.50 uur

 155. @ 149 Warrior

  Wij weten wel waar we het over hebben, het is een schande als men tegenwoordig kinderen heeft volgens het kabinet krojg ik zo het idee.

  Ik dacht dat het gezin de hoeksteen van onze samenleving is.
  Het alleenouderschap lijkt mij dubbel zo zwaar, plus daarbij ook nog eens de pressie die op mensen ( vrouwen over he algemeen ) wordt uitgeoefend om aan de arbeid deel te nemen.
  Lijkt zo eenvoudig met 3 kinderen onder de 10 jaar, maar ga er maar eens aan staan

  In mijn vorige reactie schetste ik de dingen natuurlijk heel negatief, maar ik denk dat soms mensen eens flink wakker geschud moeten worde om in te zien hoe hun leventje op dit moment in elkaar steekt.

  Dus niets geen kwaad woord over opvoeders, ouders, en iedereen die nog aan kinderen wil beginnen.

  Reactie door Pool — maandag 10 juli 2006 @ 21.51 uur

 156. @ 148 Poolse prins
  Ga mij nou niet gebruiken om de LPF-stemmers af te schrikken. Je was net even na mij, dus lees het bovenstaande nog even!Een normaal denkend mens stemt geen LPF. Maar een normaal denkende overheid geeft vrouwen de keuze: binnenshuis of buitenshuis? Maar WERK blijft WERK! EERLIJKE VERDELING!Want voor vele alleenst.ouders is de werkvloer thuis!
  En daarbij: al was ik miljonair, dan nog blijft de SP mijn partij! Kwestie van elkaar gunnen en gezond verstand. Sp-stemmers zijn mensen die een beter doel voor ogen hebben. Zo houd ik dit ook mijn kinderen voor en geef hiermee zelf het voorbeeld: zij zijn het waard om WERK aan hen te hebben. Maar wie breekt mijn werk af? De BOEMAN en zijn maitresses: De overheid. Bedrieglijke klaplopers!
  Je zult beter moeten kussen om mij wakker te maken, Pool.Want ik droom liever door… in het land van ” moet grondig anders “! Maar ja… de homo sapiens heeft nu eenmaal moeite om het dier van zich af te schudden. Toch Pool?

  Reactie door assepoester — maandag 10 juli 2006 @ 22.07 uur

 157. @152: Mijn zeer normale bijdrage werd twee keer weggegooid.

  Ik ben benieuwd of de SP nu de racistische reactie 154 laat staan.

  Als dat wel het geval blijt te zijn kan ik alleen maar zeggen “goed gedaan SP!”

  En doe ik niet meer mee aan deze (s)linkse farce.

  Reactie door Charles — maandag 10 juli 2006 @ 22.27 uur

 158. @ 154 Ruud
  He aardebewoner! Je hebt het over onze mede-aardebewoners? Kom niet aan ze, want dan kom je aan mij!! Ik houd niet van ECHTE nederlanders, want als jij daar een afspiegeling van bent ga ik liever emigreren. Maar ja, geen geld…want BOEMAN houd mij in de tang! Het is de OVERHEID die het hele volk verkracht!!!De grootste DIEF van onze portemonnee! En je kan ze niet eens hun paspoort afnemen…
  Ruud, groei op! Voel aan je stuit, restant van de staart!! En houden zo!!!
  Op naar homo sapiens en je stemt NOOIT meer RECHTS. Evolueren heet dit! Het gaat er niet om Dat je denkt, maar HOE je denkt. Succes Ruud!

  Reactie door assepoester — maandag 10 juli 2006 @ 22.28 uur

 159. (155)Pool

  Ik ben het helemaal met je eens. Tegenwoordig gaan status en carriere dikwijls voor kinderen…
  Ik vraag me daarom wel eens af…waarom “neem” je ze dan?

  Reactie door Warrior — maandag 10 juli 2006 @ 22.28 uur

 160. (156) Charles

  Ga er eens uit (dit weblog) en kom terug, misschien staat ie erdan wel. Ik zag ook dat Pool een reactie gaf op een verkeerd nummer. Misschien dat sommige reacties niet of later aankomen.

  Reactie door Warrior — maandag 10 juli 2006 @ 22.31 uur

 161. @ 154 Ruud

  En daarbij Ruud! Je bent het er wel mee eens dat de alleenstaande moeder wat BIJ mag verdienen? Waarbij?? Zij heeft geen verdiensten, zij krijgt afstrafgeld!En voor dit geld moet HARD gewerkt worden. Overuren draaien…geheel alleen! Zullen we dat eerst eens de wereld uit helpen? Want is het nodig dat voor dit intensieve WERK we maar net niet verdrinken? Want het is niet gemakkelijk om onze hoofden boven water te houden, en je weet: een moeder gaat voor haar kinderen. Help ik zink!!! Maar waarom ik? Waar MOEDERSCHAP niet meer mag, is een land diep gezonken! Kunnen we van onze medelanders nog wat leren… nee, zij zijn zo dom nog niet, Ruud! En let op de oudsten…daar willen de kinderen nog wel van leren. Kan je van “ECHTE” Nederlanders niet meer zeggen… opbergen die handel!!!

  Reactie door assepoester — maandag 10 juli 2006 @ 22.52 uur

 162. @Charles, ca. #156,

  Of jouw weggegooide bijdragen zeer normaal waren, valt voor mij niet te controleren.

  Als je de bijdrage van Ruud normaal genoeg vind om te blijven staan, dan verschillen we heel duidelijk van mening over “normaal”. Meer dan ordinair gescheld op buitenlanders is er niet in te ontdekken.

  Meer belangrijk: Je geeft geen antwoord op mijn vetgedrukte vraag. Je hebt daar ook geen antwoord op. Prove me wrong, zou ik zeggen.
  Ik ga er dus vanuit, dat je er op uit bent om de SP schaden, zoals ik had aangekondigd. Je suggestieve indicatie “(s)linkse” wijst trouwens in dezelfde richting.

  Al met al zullen je bijdragen dus niet voor niets zijn verwijderd.

  Reactie door Wilbert — maandag 10 juli 2006 @ 23.12 uur

 163. Lieve Pool en Warrior

  Jullie hebben het begrepen.We zullen het van mannen moeten hebben! Want vrouwen zijn niet vrouw-vriendelijk gebleken! Ik ga nu gauw weer naar dromenland. En morgen? Gezond weer op! Want Gloria komt er weer aan! Er is nog een hoop werk te doen in het land van “bord voor je kop”!
  En vergeet niet: het liep nog niet zo slecht af met Assepoester! Nog even geduld…
  Liefs van Assepoester.

  Reactie door Gloria — maandag 10 juli 2006 @ 23.12 uur

 164. @163: Je hebt mijn reacties niet goed gelezen.

  Ik zei dat ik benieuwd was of een racistische bijdrage verwijderd zou worden.
  Want het is natuurlijk van den gekke als racistische reacties niet verwijderd worden, terwijl inhoudelijke reacties wel verwijderd worden.

  Het lijkt erop dat de SP juist geen inhoudelijke kritiek van links kan verdragen.

  Ik ben niet uit om de SP te beschadigen, maar ik ben ook geen “true believer” die in de handen klapt en halleluja roept bij alles wat de SP zegt en doet.

  Het is juist het behoudende, onverdraagzame kant van (sommigen bij) de SP die ik helemaal niet links vind.

  In dit geval schaadt de SP zichzelf.

  Reactie door Charles — dinsdag 11 juli 2006 @ 0.29 uur

 165. @ 156 Assepoester

  Ik steun je helemaal met de bewering dat je als alleenstaande moeder de keus moet krijgen werken of voor de kids te zorgen.
  Is de keuze gevallen op de kids dan vind ik ook dat daar een normale uitkering tegenover moet staan.
  Je lasten zijn net zo hoog als van een gezin alleen een bijstandsuitkering is lang niet voldoende.
  Ik kan nog herinneren dat onze Bak-ellende in 2002 zei dat de bijstandsuitkering op een veel te laag niveau zat en dat hij dat in deze kabinetsperiode wel zou rechttrekken.
  Zie het resultaat, grote bezuinigingen op alle uitkeringen, stijgende prijzen. Men krijgt grote achterstand met het betalen van rekeningen met als gevolg voedselbanken, en dan nog eens het gezeik van de Soc. diensten die maar blijven zeiken dat kinderen geen excuus zijn om werk te aanvaarden.
  Werk is de remedie tegen armoede.
  Groter gelul is er niet, wat denk je wat voor salaris je denkt te verdienen het minimumloon want je bent zo’n geval weetje maar het ergste komt nog denk eens aan de armoedeval wie compenseert dat,
  als je binnen het half jaar weer opstraat staat in ieder geval niet de gemeentes nee die moeten scoren en niet slap worden en de voedselbanken stimuleren.

  Zo nu ken je mijn standpunt ook eens.

  Mag ik je nu kussen … kus kus kus..

  Reactie door Pool — dinsdag 11 juli 2006 @ 1.09 uur

 166. @Pool en @ Henny

  bedankt voor jullie steun! en wij [mn kiddo en ik] komen er echt wel uit hoor.
  nogmaals ik voel me niet zielig.
  alleen waar ik me heel erg boos om blijf maken is dat alles waar ik voor gewerkt heb afgepakt is omdat een instantie de wao niet heeft gebruikt waarvoor het eigenlijk bedoeld is [om dit soort zaken en financieele problemen nu juist te ondervangen als men de pech heeft wao te worden]
  maar wat nog schofteriger is, is dat je daarna kan verreken als anderen daar ook nog eens slordig mee omgaan[je via gemeente en Maatschappelijk werk met een malafide schuldhulp in zee word gestuurd]
  en daarna kan men het bekijken!

  ik ga pitten tot mogguh!

  Reactie door iew — dinsdag 11 juli 2006 @ 1.18 uur

 167. @164 Prins Pool

  Shit, dat wordt een paar uur slapen, want er is nog veel te doen!
  Innig dank voor je steun! Maar vergeet niet dat het alleenouderschap WERK betekent. ARBEID!! Dus dat bedoel ik met de arbeidsmarkt…daar horen we thuis!! Maar nee…we mogen geen plaats hebben. We worden tot aan het bot afgeknepen! Al 4 jaar zijn de uitkeringen bevroren!! Jazelfs kreeg ik vorig jaar een paar euro minder. ALLES WERD DUURDER. Nederland staat het toe!! Je zou wel gek zijn als je MOEDERSCHAP bedrijft!Ik schaam mij voor de vrouwen in dit land. Zij hebben dit WERK onmogelijk gemaakt. Wat hebben zij mogelijk gemaakt? Zichzelf! Ten koste van eigen kinderen. Postnatale ‘abortus’… want welk kind voelt zich nog gewenst???
  Wanneer gaan de mannen eens terugvechten? Opkomen voor een goede zaak! Vrouw mogen blijven en je kinderen mogen begeleiden en ZELF verantwoordelijk te mogen zijn voor de opvoeding, in plaats van de opvangjuf!
  En dan is het ineens een baan??? Zij mogen een baan hebben aan kinderen en de moeders worden voor dit WERK de deur uitgestuurd…ZIEK toch? Nederland staat het toe… vrouwen staan het toe en de mannen? Tja…wat hebben ze nog te vertellen…
  Zij vieren zich uit op hun werk en spelen daar maar de baas. Zoals Brinkhorst bijvoorbeeld. Wil volgens mij nooit meer naar huis, blijft het liefst zijn hobby uitvoeren tot zijn 110e! Kom op volk!! Doorwerken!!! Want thuis? Daar verveelt hij zich dood. En om hem in leven te houden moet het hele volk DOORGAAN! Landsbelang? Eigenbelang! Het liefst rent hij weer terug naar dit kabinet. Brrr…
  wat een matennaaier! (sorry, maar ik vind geen ander woord)
  Lieve Pool, I’m tired. En toch…er is nog zoveel werk te doen.
  Welterusten en kom op! Er is werk aan de winkel, voor al die mensen die tekort worden gedaan d.m.v. een uitkering! Want iedereen verdient het om te mogen leven op Aarde, ongeacht de aard van het WERK!
  Genoeg POEN op Aarde. Ingepakt en opgesnoept door de rijken!Zij moesten zich diep schamen… en schrik niet! Velen gaan zondags netjes naar de kerk en lezen voor het eten de kinderen uit de Bijbel…nou ja! Dan heb je lef!!! Kijk alleen maar naar het LEF van het CDA… WOORDBLIND!

  Ik eindig om Jan Marijnissen dit te zeggen: Trek je niets aan van Wouter Bos! Hij moet nog leren… want laten we eerlijk zijn: IS HET NODIG DAT DE RIJKEN NOG HUN HAND OPHOUDEN VOOR AOW EN DE KINDERBIJSLAG? Hoe durven ze?
  Stoppen Jan met de rijken te verrijken! Er zijn grenzen!
  Dus STOP met die AOW en KINDERBIJSLAG voor allen die MEER dan GENOEG hebben!
  Tja zeg… we zijn goed, maar niet gek!

  Pool, nachtkus van assepoester Gloria.

  Reactie door Gloria — dinsdag 11 juli 2006 @ 3.24 uur

 168. @148

  21.14 uur ene Ruud

  Toch vind ik het goed dat jij het niet ziet.
  Ten eerste is het zo dat de economie helemaal niet opbloeit, dat wordt door en aan argeloze geesten elkaar slechts wijsgemaakt.
  De snelweg is voor jouw niet verbreed maar eerder vernauwd. De propagandamachine heeft al reeds eerder en zeer welbewust voor jou die weg en dat traject geplaveid.
  Kortom, alles wat door de door jou bejubelden op de rails is gezet, daar ben jij het slachtoffer van. Of je nu linksom of rechtsom zou willen, je gaat toch onbewust gestuurt door de propagandamachine pruttelend voort op het reeds voor je uitgestippelde pad.
  En uiteindelijk worden mensen zoals jij niet eens als asielzoekers gezien, niet eens buiten de samenleving gezet, dat doen ze zelf al…
  Jezus, welk een morele fraude wordt er door jou en de jouwen gepleegd zeg, niet te geloven!
  Dat mensen zoals jij en jullie hierin nog steeds blijven hangen.
  Ik zou het goed vinden als mensen met een dergelijke mentaliteit die ik niet eens als tuig of als gepeupel kwalificeer eens goed een draai om de oren kreeg.
  Desnoods of juist bij voorkeur van de regering. Zoniet, wanneer dit niet door de regering wordt gedaan, dan juich ik het burgerinitiatief toe. Petje af voor zulke burgers.
  Mensen zoals jij mogen ‘ze’ en wil ikzelf veel harder aanpakken, opdat we weer een normaal Nederland krijgen.

  Eenmaal…andermaal… lof voor de SP!
  Jan, hou je aan je principes, en een normaal Nederland ligt in het verschiet

  Veel vertrouwen in JM-1

  Reactie door Wattenstaafie — dinsdag 11 juli 2006 @ 4.05 uur

 169. Sonja. Als ik jou zo stukjes lees (wel vermoeiend hoor) is er niets goed (behalve jezelf dan natuurlijk) en ga je niet stemmen.
  Intelligent hoor!
  Volgens mij ben je een beetje paranoia.

  Reactie door ndv — dinsdag 11 juli 2006 @ 7.25 uur

 170. ndv, GVD paranoia kan je Sonja niet verwijten. Ze heeft alles onderbouwd met veel verhelderende links. GRT pjotter

  Reactie door pjotter — dinsdag 11 juli 2006 @ 7.40 uur

 171. En voor iedereen die denkt dat zijn bijdrage wordt weggegooid: Mail de webmaster, zie sp.nl. Die heeft zich echt het vuur uit de sloffen gelopen om uit te zoeken waarom mijn ip geweigerd werd. Bleek een brakke news reader.

  Reactie door pjotter — dinsdag 11 juli 2006 @ 8.12 uur

 172. Breaking news,

  Op het nieuws hoor ik net dat Jan Marijnissen een kabinet PVDA/CDA/SP niet uitsluit. Jan ambieert een ministerspost.

  Gaat de SP hierin een soort D66 rol vervullen?
  Zo ja, dan heeft de SP na 4 jaar ook 2 zetels over.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 11 juli 2006 @ 8.13 uur

 173. Moggúh allemaal!
  @164 Charles
  waar kan men checken dat iemand hier geen bijdrages meer kan plaatsen? ik heb het ook een paar dagen niet gekund,en dit beruste op een misverstand,werd mij verteld,na het sturen van een mailtje naar de SP.
  maar zou het niet zo kunnen zijn, dat Sonja geen bijdrages meer mag plaatsen omdat zij hier iedere dag,de gehele dag, constant maar, haar goed onderbouwde [zoals u zegt] negativisme aan het ten toon spreiden is?
  niets is goed alles is slecht en iedereen heeft het bij het verkeerde eind volgens haar.[zoals nvd @169 opmerkte]
  of misschien is het ook wel een misverstand?! of is haar pc stuk gegaan? of internet storing,het kan van alles zijn.
  @170 pjotter
  goed onderbouwd met verhelderende links…
  dus een goed onderbouwd racistisch of extremistisch stukje is dan ook ok?
  alle linkjes die iemand plaatst zijn volgens u dus ook waarheden?![ik wil hier niet mee zeggen dat Sonja racistisch of extremistisch deed]
  misschien was ze het uiteindelijk toch wel even zat en is iets anders gaan doen?
  ik vond haar inderdaad erg negatief [altijd] maar had er verder geen problemen mee.
  hoe weten jullie zo goed dat ze niet meer mag posten? vanwege 1 iemand die dat hier roept?
  daarbij is en blijft het een feit dat Sonja hier dag en dagelijks er een soort beroep[roeping] van had gemaakt om de hele dag negatief te gaan zitten doen tegen alles en iedereen. maar hoe en waarom ze niet meer mee discussierd is volgens mij nog steeds een vraag….

  wie weet is er dus wel iets heel anders gebeurt of aan de hand.

  Reactie door iew — dinsdag 11 juli 2006 @ 8.13 uur

 174. Wat een onzin pjotter en wil je niet schelden svp.

  Reactie door ndv — dinsdag 11 juli 2006 @ 9.15 uur

 175. @ 167 Gloria

  Helemaal met je eens het opvoeden van kids is geeen verplicht vrijwilligerswerk.
  Nee je moet betaald worden op het niveau van personal coach en wat te denken van het aantal uren dat je per week draait en dan nog maar te zwijgen bij ziekte van de kids.
  Ik denk dat geen enkele alleenstaande ouder zich zielig voelt ik denk meer in de steek gelaten door zoals in jou geval door instanties en regering.

  Inderdaad geef de kinderbijslag van de rijken maar aan de minder draagkrachtigen.
  Top de hypotheekrenteaftrek voor huizen boven de € 500.000 dan maar af en geef dat terug aan de huurders, en open of bouw nieuwe kerncentrales want die leveren echt goedkope stroom en je ben dan niet meer afhankelijk van de olieprijs, en mocht de millieu freaks daar zo tegen gekant blijven dan moeten zij het verschil van bedragen maar betalen aan degene die de energienota’s niet meer kan betalen.

  Trouwens goeiemorgen allemaal

  Reactie door Pool — dinsdag 11 juli 2006 @ 9.48 uur

 176. Wat hoor ik nu??
  CDA/PvdA/SP…dit gaat echt niet gebeuren hoor…
  Afgezien van het CDA zal de PvdA dit nooit willen, o.a. omdat de SP de PvdA qua links zijn doet verbleken, SP is een veel te grote concurrent.
  CDA en PvdA zullen vast zaken willen doen met Groen Links als het zover zou komen en de SP wordt gewoon gepasseerd. Wedden?

  Reactie door Pietje af — dinsdag 11 juli 2006 @ 10.44 uur

 177. @ 173 iew

  Ik heb hier het kabinet en ons staatshoofd weleens uitgemaakt voor alles en nog wat, ook weleens naar personen toe die op deze weblog zaten heb ik voor rotte vis uitgemaakt, maar ik ben nooit geweigerd onze @ Bijdehandje kan dat bevestigen want die heeft mij nog wel eens tot kalmte gemaand.
  Dus wat die Sonja fout doet weet ik niet.

  Reactie door Pool — dinsdag 11 juli 2006 @ 11.05 uur

 178. @ 173 iew

  Wat ik wel weet dat je vanaf een proxy uit het buitenland hier op deze weblog wil reageren dan wordt je geweigerd, ik heb dat diverse malen meegemaakt, waarschijnlijk komt dat men je IP adres niet kan traceren dus ook niet weet wie er op deze weblog zitten.
  Zoals je weet kan je met een simpel proggie en via het IP adres erachter komen waar iemand woont ….. sensuur ????

  Reactie door Pool — dinsdag 11 juli 2006 @ 11.10 uur

 179. Straks lekker “strategisch” stemmen mensen!

  11 juli 2006 08:45

  AMSTERDAM – Een kabinet van CDA, PvdA en SP is mogelijk. Dat zei fractieleider Jan Marijnissen (SP) maandagnacht in het radioprogramma BNR Laat.
  http://www.nu.nl/news/775879/11/rss/SP_sluit_coalitie_met_CDA_en_PvdA_niet_uit.html

  Dat betekent dus weer met z’n allen gaan stemmen op Balkenende IV.

  PS groetjes van Sonja

  Reactie door Sonnee — dinsdag 11 juli 2006 @ 11.16 uur

 180. Ik vind het een verstandige keuze van de SP. In hun eentje kunnen ze namelijk helemaal niks, en op deze manier kunnen ze toch nog wat doen voor de arme mensen in Nederland!

  Reactie door Rode Kool — dinsdag 11 juli 2006 @ 11.42 uur

 181. @ Pool

  Nee hoor, dat heeft alles te maken met spam, die veelvuldig open proxies gebruiken en waar het wordpressysteem een automatische afweer tegen heeft ingesteld…zie wordpress…

  ga maar eens normaal met je eigen ip-tje internetten… je hebt toch niets te verbergen???

  Reactie door Bart — dinsdag 11 juli 2006 @ 11.51 uur

 182. @ 181 Bart

  Ik heb niets te verbergen, en het heeft totaal niets met spam te maken.
  Als ik m’n laptopje meeneem naar Oekraine en maak een verbinding via een proxy server dan kom ik wel op de site van de SP maar ik kan geen reactie verzenden, terwijl ik op andere weblogs geen problemen ondervind.

  Reactie door Pool — dinsdag 11 juli 2006 @ 12.02 uur

 183. Er is cen*uur op het forum, en ‘this sucks’.
  Wat So*ja ook vindt het is haar menining en welkom en een discussie.
  Iedere mening is welkom en zal een discussie sturen.

  Toch zijn er reacties die je moet weigeren.
  schelden, metacommunicatie, persoonlijke onderonsjes.
  Maar om haar nu te weigeren is een zwakte bod. Aktieve SP-ers moet je koesteren. Dit zijn vaak mensen die kritisch zijn, en het geweten van een partij vormen. Door ze de mond te snoeren haken ze af.
  En we weten wel wat een partij gaat doen zonder geweten (CDA,D66,)

  Sonde.

  Reactie door Alexander — dinsdag 11 juli 2006 @ 12.10 uur

 184. @ 181 Bart

  Trouwens en met wat voor een IP adres denk je dat ik hier op dit blog zit…

  Reactie door Pool — dinsdag 11 juli 2006 @ 12.10 uur

 185. Tijd voor een voorspellinkje.
  Enerzijds is het voorstel (de wens) van Jan Marijnissen niet zo gek: een kabinet van PvdA/CDA/SP. Als je kijkt naar het Kabinet Den Uyl (1973-1977) heb je het ongeveer over dezelfde samenstelling. (De PvdA was in de jaren ’70 HEEL erg links. Misschien nog wel linkser dan de SP nu.) En dat kabinet heeft zijn vier jaar gewoon uitgezeten.
  Maar dat zal nooit gebeuren met een Wouter Bos. Hij is niet (politiek) links, en is dat nooit geweest. Er wordt (werd) niet voor niets over een linker- (Jeltje) en rechtervleugel (Wouter) van de PvdA gesproken. En hoe links kun je zijn als je Tony Blair (een oorlogsmisdadiger die zegt dat hij alleen verantwoording aan god hoeft af te leggen) hoog in het vaandel hebt staan?
  Afhankelijk van de verkiezingsuitslagen zie ik twee mogelijkheden.
  1. Als de PvdA het goed doet, en de combinatie CDA/VVD slecht, dat wordt het PvdA/CDA of CDA/PvdA. Samen hebben die al een jaar of twee zo’n 80 zetels, dus dat zit wel snor. Als Wouter dan M-P wordt zal JP wel iets anders dan politiek gaan doen, want wat kan die vent niet tegen zijn verlies. Dat laatste zou op zich al fantastisch zijn.
  2. Als de combinatie CDA/VVD het goed doet, en dan denk ik aan 70 zetels of meer, dan wordt het gevaarlijk. Ik denk niet dat “links” een meerderheid gaat halen. En Balkenende is heel erg verliefd op die stoel in Vak K. Dan wordt de formatie net zo lang geblokkeerd tot er (1) een minderheidskabinet van CDA/VVD wordt geaccepteerd, met misschien wat gedoogsteun van de christelijke partijen en die geblondeerde gek uit Limburg, of (2) tot er een “meerderheids”kabinet van CDA/VVD/SGP/… is.
  Ik hoop op het minste van twee kwaden. Dus dan maar PvdA/CDA. Onder leiding van Wouter is dat voor mij nog steeds een centrum-rechts kabinet (Wouter is voor globalisering, en alle rotzooi die dat met zich meebrengt), maar het is beter dan hetalternatief.
  En maak je maar geen illusies, net zoals in 2002 heeft de VVD willens en wetens het kabinet opgeblazen. Ze keken naar de meest recente opiniepeilingen, zagen dat het wel goed zat met de kansen in nieuwe verkiezingen, en gingen weer voor winst.
  Het wordt tijd voor een republiek. Wat dat betreft had Peter R. de Vries hele goede ideeën.

  Reactie door Hans — dinsdag 11 juli 2006 @ 12.13 uur

 186. Vanuit het buitenland heb ik geen probleem om op het blog te komen.
  Ik denk dat Rusland eruit gefilterd wordt omdat daar nogal wat spamservers staan.

  Reactie door Alexander — dinsdag 11 juli 2006 @ 12.13 uur

 187. @ 186 Alexander

  Ik heb het geprobeerd van uit Korea, Corsica, Frankrijk, maar overal vandaan nop.

  Reactie door Pool — dinsdag 11 juli 2006 @ 12.21 uur

 188. Trouwens een coalitie tussen Pvda CDA en SP heeft geen voorkeur, maar als het niet anders kan dan maar met CDA

  Hoofdissue is dat de VVD eruit moet.

  Het CDA heeft toch veel mensen die links(achtig) zijn, die nu totaal niet gehoord worden en zeer ontevreden zijn.
  Het liefste had ik een kabinet met GL,SP,PvdA, en als het kan, eventueel CU, maar dit zal er wel niet inzitten.

  Reactie door Alexander — dinsdag 11 juli 2006 @ 12.22 uur

 189. @ Pool

  vreemd, vanuit Polen helemaal geen probleem.

  Alexander

  Reactie door Alexander — dinsdag 11 juli 2006 @ 12.23 uur

 190. @ 188 Alexander

  Reken maar dat Zalm weer Sinterklaas gaat spelen om zo kiezertjes te winnen, en dat dit nog gaat lukken ook. Vier jaar lang zijn de mensen afgeknepen, maar als ze dan de laatste drie maanden tien euro terug krijgen zijn ze weer tevreden.

  En de laatste peilingen laten consequent zien dat CDA/VVD weer aan het herstellen is, ten koste van de linkse meerderheid die er (even) was. Nu zijn peiling niet heiligmakend, maar als ze een trend laten zien wordt het wel heel waarschijnlijk.

  PvdA/GL/SP/CU staat nu op rond de 70 zetels in de peilingen. Zelf met D66 erbij (geintje) wordt de 75 niet gehaald. En dan heb je één gigantisch rechts oppositieblok.

  Nee, we mogen blij zijn als het PvdA/CDA wordt.

  Reactie door Hans — dinsdag 11 juli 2006 @ 12.37 uur

 191. @ 175

  Helemaal prins! Helemaal Pool!!
  Thanks again.
  Assepoester

  Reactie door Gloria — dinsdag 11 juli 2006 @ 13.13 uur

 192. Kijken of dit nu (zoals een aantal andere reacties van mij) geweigerd wordt…

  Hoe zou een PvdA+CDA+SP regering uitzien? CDA en SP staan zo ver uit elkaar over bijvoorbeeld buitenlands beleid dat het mij gewoon onmogelijk lijkt.

  Waarom zouden de CDA en PvdA de SP erbij halen? Als het een strijd wordt tussen Balkenende en Bosrdt, hebben CDA en PvdA straks samen meer dan 75 zetels. En dan gaan ze SP zekervoor de lol binnenhalen? Get real!

  En zelfs als CDA+PvdA een paar extra zetels nodig hebben waarom zouden ze niet eerder GL+CU erbij halen? De PvdA heeft zo te zien sowieso een voorkeur voor GL boven SP.

  Bovendien, Verhagen zat vorige maand nog samen met de Koningin met de rijke Bilderbergers in Canada te brainstormen. Het lijkt mij volledig uitgesloten dat hij een kabinet met J.M. ziet zitten.

  Waar ik bang voor ben is dat de SP erg gefixeerd wordt op regeringsdeelname en dat daarom alles afgezwakt zal worden om de mogelijke toekomstige coalitiepartners niet voor het hoofd te stoten.

  Reactie door Charles — dinsdag 11 juli 2006 @ 14.14 uur

 193. @Pool
  dat zou allemaal ook kunnen ja…
  maar waarom mag Sonja dan niets meer plaatsen,blijft dan toch de grote vraag…
  daar hoort iemand wel antwoord op te krijgen vind “ik”.
  wie weet is het wel een verplichte afkoelperiode en is ze er over een paar dagen weer. hoe,wie,wat,of waar, dat zullen we moeten afwachten.
  misschien was ik wat te kritisch in mijn laatste bijdrage over Sonja maar ze was er in ieder geval iedere dag bijna de hele dag mee bezig.[bijdrages plaatsen]
  en wil men niet dat mensen de indruk krijgen dat zij dit blog runt.
  en zo kunnen we aan de gang blijven met verzinnen, “WAAROM…?!”
  ik zei het al eerder ik had er geen problemen mee en van mij hoeft ze niet weg hoor.

  Reactie door iew — dinsdag 11 juli 2006 @ 16.47 uur

 194. @174 ndv prnoia ,noem je geen schelden dan?
  pjotter

  Reactie door pjotter — dinsdag 11 juli 2006 @ 16.58 uur

 195. Beste assepoester,

  Lees mijn reactie nr. 154 nog maar eens goed. Ik schrijf niet dat bijstandmoeders wat extra mogen bijverdienen. Ik schrijf dat bijstandmoeders en andere Nederlanders die het slecht hebben wel wat extra verdienen. Daarmee bedoel ik dus ook het verhogen van een uitkering mee.

  Ik vind dat Nederlanders die buiten hun schuld buiten het arbeidsproces staan gewoon goed moeten kunnen rondkomen.

  Door veel buitenlanders hier naar toe te halen wordt de spoeling nou eenmaal dunner. Allochtonen maken vele male meer gebruik en misbruik van uitkeringen dan autochtonen. Daarbij maken veel meer allochtonen zich schuldig aan criminaliteit. Dat kost ons land bakken met geld. Als de overheid vanaf morgen alleen nog maar uitkeringen aan autochtonen hoeft uit te keren, dan was het hoge kostenplaatje gelijk uit de wereld. Daarom vind ik het een kwalijke zaak dat steeds meer economische gelukzoekers hier naar toe komen. Als dat altijd maar zo door blijft gaan zijn uitkeringen in de toekomst niet eens meer betaalbaar. Dat lijkt me toch ook wel iets wat jij je kunt voorstellen. En dat vind ik een groot nadeel van de SP en andere linkse partijen. Die zetten nergens een rem op en laten maar zoveel mogelijk allochtonen hier naar toe komen.

  Een groot probleem van het Nederland van nu vind ik dat Nederlanders onderling niet meer solidair zijn. Dat vind ik een groot probleem voor de toekomst.

  Mijn standpunt zit dus eigenlijk een beetje tussen de SP en de VVD in. Rita Verdonk van de VVD vind ik een hele goeie minister. Ze houd de verzorgingsstaat betaalbaar door allochtonen te weren. Aan de andere kant vind ik wel dat “arme” echte Nederlanders het beter moeten krijgen. Iets waar ze misschien wat minder voor opkomt.

  Reactie door Ruud — dinsdag 11 juli 2006 @ 19.56 uur

 196. @Pool

  Bij mij zijn ook diverse reactie’s verwijderd of niet toe gelaten.

  Het gaat dan niet zozeer om gescheld of zogenaamde “racistische” reactie’s (wat ik niet zo zie).

  Maar als je een goed beargumenteerd verhaal hebt over foute linkse regime’s uit het verleden. Dat is mij meerdere keren overkomen. Misschien filteren ze er bepaalde woorden en of namen uit. En dan heb ik het niet over woorden uit de Duitse geschiedenis.

  Reactie door Ruud — dinsdag 11 juli 2006 @ 20.29 uur

 197. Dan heb ik het dus over de moorden uit communistisch China en Rusland.

  Reactie door Ruud — dinsdag 11 juli 2006 @ 20.31 uur

 198. Ruud ,dat weten wij ! We hebben liever de SP ; het is de enigste partij die voor de zwakkere in de samenleving opkomt en geen enkele andere partij ; bovendien hebben de zgn Christenen ook heel veel doden op hun geweten !Ga nu niet alles door elkaar halen : Steek maar lekker je tong in de reet van Balkenelende .Wees maar heel heel braaf : balkenelende is door het HOGERE aangesteld GELOOF dat maar .

  Reactie door Fred — woensdag 12 juli 2006 @ 10.51 uur

 199. Zie en nu wil ik met een onderbouwd verhaal op Fred reageren (zonder schelden of grove taal), maar de reactie komt er niet door. Flauw hoor.

  Reactie door Ruud — woensdag 12 juli 2006 @ 20.26 uur

 200. @Charles, #164 (of zo),

  Beter laat dan nooit.

  Ik had niet verkeerd gelezen, maar er was sprake een mengvorm van een meningsverschil en kennelijke verkeerde interpretatie.

  Persoonlijk vind ik, dat racistische bijdragen (zoals die, waar we het over hadden) best verwijderd mogen worden. Er gaat een haatzaaiende werking van uit en – naar onlangs bleek – treedt justitie volgens het Meldpunt Discriminatie Internet daar te weinig tegen op. Misschien is dat ook wel zo. Ik vind het zelf in elk geval verdedigbaar, als dergelijke bijdragen op initiatief van een webmaster zouden worden verwijderd. Van de andere kant begeef je je daarmee echter ook wel op glad ijs m.b.t. vrijheid van meningsuiting en censuur. Hoewel ik geen uitgesproken keuze tussen deze twee zijden van de medaille kan maken, neig ik de laatste tijd steeds naar het verwijderen van zulke bijdragen. Als je misbruik maakt van de vrijheden, die je hebt, mogen ze je daarin best beperkingen in opleggen, lijkt mij. Onder omstandigheden mag iemand immers ook de rijbevoegdheid worden ontzegd en ik denk, dat we het dan over hetzelfde principe hebben.
  Hoe dan ook: Dit is het stukje meningsverschil dat ik met je heb. (En kennelijk ook met de SP, want die reactie staat er nog steeds.)

  Het gedeelte “verkeerde interpretatie” zit hem er in, dat ik andere motieven bij je had gezocht bij het toejuichen van het laten staan van die bewuste bijdrage. Mijn excuses. Ik zal je niet meer in het rijtje slaafse horigen van Sonja scharen.

  Overigens constateer ik, dat Sonja wordt beticht van het onderbouwen van haar beweringen. Onderbouwde tegenargumenten weet ze vaak echter niet te weerleggen, noch haar alter ego Sonnee of andere medestanders van haar, die al dan niet eveneens alter ego’s zouden kunnen zijn. Dat haar volgelingen niet zélf nadenken, lijkt dus steeds meer onderbouwd…

  Maar er zijn er ook, die haar door hebben, heb ik gemerkt. En gelukkig wordt mijn humeur voornamelijk door díégenen beïnvloed. :)

  Reactie door Wilbert — woensdag 12 juli 2006 @ 22.07 uur

 201. Ja Ruud..dat is oud nieuws! Weet je ook dat de SP zich hier op tijd tegen gekeerd heeft? Nee? Tsja dan moet je je beter verdiepen!

  Reactie door cynthia — donderdag 13 juli 2006 @ 11.26 uur

 202. Ik denk dat de nieuwe verkiezingen in november dit jaar een zegen is voor Nederland! De grootste boosdoener van dit horrorkabinet is wel de VVD. Wat te denken van de ouderenzorg die zeer veel te wensen over laat, oudere werkelozen die op de arbeidsmarkt op allerlei manieren worden afgescheept met (standaard) laffe smoezen, die weinig of geen kans op een baan meer hebben.De burger die zich blauw betaalt vanwege de privatisering van een hoop grote bedrijven, etc.etc. De VVD is alleen voor de rijken, een elitaire zak(k)enclub, die vindt dat bewindslieden wel 30 procent salarisverhoging erbij mogen hebben terwijl tegelijkertijd de voedselbanken als paddestoelen uit de grond schieten.
  Stem in ieder geval op een linkse partij dan krijg je een socialer beleid!!!!

  Reactie door Bernard — donderdag 13 juli 2006 @ 22.41 uur

 203. eindelijk, de verkiezingen zijn in zicht. dan hoop ik wel, dat cda en vvd weggestemd worden, want ze hebben de boel alleen maar verziekt. elke keer kwam kabinet balkenende ten val. dat zegt voor mij al genoeg, wat voor kabinetten het waren. c van corrupt, d van duivels en a van a-sociaal. ik wist van tevoren, dat de kabinetten balkenende 1 en 2 het niet zouden redden. dat hebben ze toch maar weer mooi laten zien, dat ze geen knip voor de neus waard zijn. daarom hoop ik, dat de sp nu eens een kans krijgt. zij laten een sociaal gezicht zien. dat was bij kabinet balkenende ver te zoeken. op naar de verkiezingen.

  Reactie door maayke jong-doppen — dinsdag 18 juli 2006 @ 13.14 uur