Geen rompkabinet

vrijdag 30 juni 2006 :: 12.35 uur

Gisteren had ik de kans om in NOVA uit te leggen waarom een rompkabinet absoluut niet wenselijk is.
Een rompkabinet zal een rampkabinet blijken te zijn voor het land.

Get the Flash Player to see the wordTube Media Player.
Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

257 Comments

257 reacties

 1. Zeker Jan, hier moeten we niet aan beginnen!
  Het rampzalige achter gebleven zooitje zal alles in werking stellen om nog even van die desastreuze voorstellen er door te jassen.

  Hou dat tegen, we hebben al genoeg ondervonden van deze lieden dat niet door de beugel kan!

  Reactie door Ouwe Dirk — vrijdag 30 juni 2006 @ 12.48 uur

 2. Ik ben wel voor een rompkabinet. Ik hoop dat mijn mening ook nog gehoord mag worden. Dat de SP nu af wil dwingen dat er verkiezingen komen begrijp ik wel, die willen ook gewoon macht. Maar niet iedereen denkt er zo over.

  Reactie door Ruud — vrijdag 30 juni 2006 @ 12.50 uur

 3. een rompkabinet voor een maand of 6 en dan verkiezingen. tegen die tijd komen de eerste ‘waarheden’ van SP bestuurders die gekozen zijn bij de gemeenteraaad verkiezingen. en de economie draait dan op volle toeren dus zal iedereen een CDA-VVD kabinet steunen.
  helemaal top!
  overigens, dit filmpje, waarom komt alleen Jan aan het woord. Boris & Tom hadden niets te melden? beetje teveel eigen promotie.

  Reactie door Matthijs — vrijdag 30 juni 2006 @ 12.55 uur

 4. Wat een onzin. Een rompkabinet kan prima, ik ben er zelfrs voorstander van. Jan wil alleen maar zo snel mogelijk zijn virtuele zeteltjes verzilveren.

  Reactie door Joep — vrijdag 30 juni 2006 @ 13.14 uur

 5. Ik ben helaas verschrikkelijk pessimistisch over het vervolg, CDA en VVS zijn heel erg goed te zijn in het bespelen van de opinie. Neem het zuur/zoet verhaal wat voor mij duidelijk campagnestrategisch is geregeld. Of dat ze meteen roepen: “D’66 heeft het gedaan” terwijl Verdonk al veel te lang aan het blunderen is en ze die zelf weigeren te laten vallen.

  Ik hoop zo dat er iemand opduikt die de linkse coalitie kan helpen met het terugkrijgen van de opinie. Persoonlijk denk ik dat links vaker gelijk heeft maar het bijna nooit krijgt doordat de tegenstander, vrij van moraal en principes, vrij spel heeft in het verdraaien van het verhaal.
  Femke weigert daar expliciet aan mee te doen, heel principieel en ik snap het wel maar het werkt niet. En de PvdA is er gewoon niet goed in. De SP en dan met name die man van wie deze site is vind ik een goede positie in deze innemen maar alleen redden ze de 75 zetels (vermoedelijk) niet.

  @Matthijs, de SP heeft toch wel laten zien op een gezonde langzame manier gegroeid te zijn, ze hebben hun politici niet bij de verjaardagsbarbecue weggehaald.

  Reactie door Chris — vrijdag 30 juni 2006 @ 13.15 uur

 6. @ Mattthijs: Gek hè, dat Jan Marijnissen op zijn eigen site zijn eigen mening verkondigt? Voor de mening van D66′ers kun je terecht op hun eigen websites. En voor de complete uitzending: http://www.novatv.nl.

  Overigens heb je gelijk, Jan. Dit kabinet dreef op steun van splinterpartij D66, dat nog slechts op 2 zetels kon rekenen. Een rompkabinet zou drijven op steun van de open inrichting die LPF heet en op 0 zetels staat. Lekker geloofwaardig!

  Reactie door M.Hussaini — vrijdag 30 juni 2006 @ 13.16 uur

 7. Wat een vreemde redeneringen die ik hiervoor lees.

  Hebben zij weleens bij CDA, VVD of D66 een debat gezien waar de SP in voor kwam?

  Het bord voor jullie kop is dikker dan de Mount Everest.

  Reactie door Ouwe Dirk — vrijdag 30 juni 2006 @ 13.18 uur

 8. Jan, ik sprong gisteren een gat in de lucht! Natuurlijk is een crisis nooit goed, maar met dit huidige kabinet gaat het ook alleen maar down hill. Ze splijten de samenleving, zaaien angst, en lopen met z’n alleen achter de VS aan. Bah!
  Ik wens jou en de SP heel veel succes de komende tijd. Nu is de SP aan zet. Jij bent 1 van de weinigen die ik vertrouw, go for it Jan!

  Reactie door Meindert — vrijdag 30 juni 2006 @ 13.20 uur

 9. En Matthijs lees eens wat Wattenstaafie in “Balkenende 2 ten einde” naar voren brengt voordat jij je onnozele argumenten naar voren brengt die nergens op slaan.

  Uit die statistieken is duidelijk te zien dat de staatsschuld hoofdzakelijk door Rechts is veroorzaakt, met Paars.

  Er zal door Jan heel wat puin geruimd moeten worden, dat door het rechtse zooitje van Balkenende gemaakt is, als hij in de regering komt!

  Reactie door Ouwe Dirk — vrijdag 30 juni 2006 @ 13.29 uur

 10. Joep en Ruud, waarom zijn jullie voor een rompkabinet? Graag motivatie

  Reactie door Christine de Vos — vrijdag 30 juni 2006 @ 13.32 uur

 11. ja Ouwe Dirk (8) als de SP aan de macht komt, die kans is ongeveer 0 (naar boven afgerond). dus puinruimen zal Jan thuis doen, als ‘ie gaat verbouwen.
  overigens die statiestieken van Wattenman zijn van dubieuze afkomst, zoals ik in het forum aangeef. maar goed, verder kijken dan je neus lang is, is moeilijk.

  Reactie door Matthijs — vrijdag 30 juni 2006 @ 13.34 uur

 12. De SP staat meestal hoog in de peilingen, meestal komt het verstand bij de kiezer op het moment dat men in het stemhokje staat.

  Zolang de SP geen regeringsverantwoordelijkheid hoeft te dragen zal het zetelaantal ook wel blijven stijgen, zeker gezien de manier waarop de bevolking wordt bespeeld.

  De SP is een protestpartij die proteststemmen aantrekt, zeker in peilingen.

  Reactie door Stephan — vrijdag 30 juni 2006 @ 13.38 uur

 13. Hallo Jan,

  Het is goed dat er nieuwe verkeizingen komen. Dit land heeft al te lang sociale afbraak gekend. Al de mensen die hier voor het voortzetten van een rompkabinet zijn, begrijpen niet, wat een sociaal voelende maatschappij inhoudt. Deze mensen willen alleen maar rijker worden ten koste van AOW’ers, zieken en uitkeringsgerechtigden. Precies hetgeen wat de kabinetten Balkenende hebben gedaan in hun regeringsperiode.

  Met vriendelijkew groet,

  Niek

  Reactie door Nico van Aurich — vrijdag 30 juni 2006 @ 13.43 uur

 14. Laat de verkiezingen maar komen en laat de democratie zijn werk doen, want een rompkabinet met de steun van het malefide zooitje LPF dat zou NL nog meer schade kunnen toebrengen.
  Laat het volk maar beslissen, zoals het hoort!
  En jan, bedankt voor de komische noot die je gister in het debat bracht!

  Reactie door Jaya de meek — vrijdag 30 juni 2006 @ 13.51 uur

 15. (off-topic;maar erg aktueel) Het UWV meldt in de persoon van Pailine v.d. Brandhof zojuist dat zij de Geus heeft geadviseerd de premie voor WW en Wia erg te verlagen omdat ze (UWV) barsten in het geld voor beide uitkeringen. (WW: 8% naar 3.5%). Is dit geen aanleiding om, ondanks de val van huidig kabinet, kamervragen aan genoemde minister te stellen. Al was het alleen maar om de herkeuringen die nog moeten volgen (mensen leeftijd 47 en ouder) te stoppen. Volkomen kansloze groep en de noodzaak hierop te bezuinigen is blijkbaar een pertinente leugen.

  Reactie door De Klos — vrijdag 30 juni 2006 @ 13.55 uur

 16. Gewoon doorgaan, en bij problemen terug gaan naar de laatst bekende instellingen die goed werkten, dus naar de pre-balkenende instellingen.,

  en alles van balkenende uitkotsen!

  Reactie door Jansonius — vrijdag 30 juni 2006 @ 13.55 uur

 17. @Christine de Vos,
  Ik zal toelichten waarom ik voor een rompkabinet ben.
  1. Het is beter voor de welvaart van ons land, de economie draait nu net weer lekker (we zitten in de lift) als we nu op dit moment alles overhoop halen zal dit een zeer negatief effect op de economie hebben.
  2. Bepaalde dingen moeten nog worden afgemaakt. Het kwam allemaal zeer onverwacht. Er liggen nu half afgeronde dingen op tafel en dat is nooit goed om zo maar ineens af te kappen.
  3. Uitzending v.d. militairen, die moeten ook weten waar ze aan toe zijn. Gerommel in het land kan dan een gevaar voor die militairen zijn.
  Er is een rechtse meerderheid voor het 4rompkabinet. Dus voor aftreden is helemaal geen meederheid.

  Reactie door Ruud — vrijdag 30 juni 2006 @ 13.56 uur

 18. @3 Matthijs: op wiens weblog zit jij nu? Nadenkertje hoor…

  Reactie door Sonja — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.01 uur

 19. Jan, helemaal gelijk geen rompkabinet want zo’n rompkabinet bestaat uit de resten van dit Rampkabinet want het kabinet valt over Rita Verdonk, de blunderende minister van Vreemdelingzaken, maar ministers als hoogervorst (zorgtoeslag), Donner en anderen blunderden net zo hard en hadden al lang weg moeten zijn.
  Tijd voor verkiezingen alleen wat mij verbaast is dat CDA/VVD weer met een meerderheid uit de peilingen komen. Is nederland af aan het glijden naar rechts tot uiterst rechts?

  Reactie door Frank — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.01 uur

 20. @ Mathijs,Ruud en Joep.

  hebben jullie ook het/de debat/debatten gevolgd die gehouden zijn vóór het eerste debat over Ayaan?[dus niet het debat van gisteren dat dit kabinet de kop heeft gekost]
  waarin in aan bod is gekomen wat “feitelijk” met de werkelijke “cijfers” is aangetoond wat dit kabinet van Balkenende heeft veroorzaakt in ons land en economie?!
  ipv de uit het losse handje geschudde cijfertjes van het kabinet JPB?

  dat denk ik dus van niet,anders had u uzelf nu niet zo belachelijk gemaakt hier…

  Reactie door iew — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.01 uur

 21. Als ik ontslag aanbiedt of neem, word ik niet geacht door te werken!

  De media doet ook alweer alsof ze nog vol in functie zijn, ik snap dat je vol op ramkoers moeilijk kunt stoppen, maar dat zal toch niet anders kunnen denk ik!

  Reactie door Jansonius — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.02 uur

 22. Ik ben zo gelukkig als een kind.
  dat stelletje fluweelklevers weg en de SP in de volgende regering.
  Heerlijk eindelijk wordt het weer rustig in het land.
  Nee geen romp/rampenkabinet.
  We moeten zo snel mogenlijk kunnnen gaan kiezen.
  groetjes
  carra

  Reactie door CARRA — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.02 uur

 23. sorry, Matthijs met dubbel T moest het zijn.
  kleine correctie op post nr:20

  Reactie door iew — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.03 uur

 24. Of zo’n kabinet er komt bepalen de partijen gelukkig nog zelf. Wij leven nog steeds in een democratie.

  Reactie door Tom Poes — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.03 uur

 25. Laat balkenende en co op reces gaan naar
  Uruzgan!

  Opbouwen kunnen ze daar toch niets, dus kappen met die shit!

  Reactie door Jansonius — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.05 uur

 26. @ 12: Wat een kulredenering is dat. De SP moet in de oppositie blijven omdat het geen regeerervaring heeft? Wil jij soms tot in de eeuwigheid doorgaan met alleen CDA, VVD, PvdA en D66 omdat zij als enige regeerervaring hebben? Werk jij soms voor 1 van die partijen?

  Reactie door M.Hussaini — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.05 uur

 27. @17 “de economie draait nu net weer lekker”
  Voor wie? Heb ik iets gemist misschien?

  “Gerommel in het land kan dan een gevaar voor die militairen zijn.”
  Gaan ze dan op zichzelf schieten of zo?

  “Er is een rechtse meerderheid voor het 4rompkabinet. “
  Er is geen kabinet meer, meerderheid of niet. Democratie in werking, heet dat.

  D66 heeft het een keer prima gedaan. Zij hielden hun ‘rug recht’ (ik kan de uitdrukking niet meer aanhoren overigens) ter bescherming van onze democratie. En mensen die het okee vinden om mensen te dwingen tot schulverklaringen om partijgenoten te redden zoeken elders maar een leuke bananenrepubliek op.

  Reactie door Sonja — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.09 uur

 28. De SP kan zich opmaken voor weer vier jaar niet-regeren.

  Reactie door Andriest — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.09 uur

 29. Joehoeoeoeoe de verkiezingscampagne is bij ons al van start gegaan. (Bespreken van nieuwe data voor onze marktkraam e.a.) We waren nog lekker bezig na de gemeenteraadsverkiezingen en alvast bezig voor de provincie dus … Op volle sterkte voor een sterke SP !!!

  Groeten uit Steenwijkerland !

  P.s. Laten wij iedereen nog even herinneren dat na de laatste verkiezingen de kiezer zich duidelijk heeft uitgesproken voor een ander kabinet ! Dus dat dit ongewenste kabinet na heeeel veel geruzie eindelijk is opgestapt …

  Hopelijk wordt er nu wel eens geluisterd naar de kiezer !!!

  Reactie door Jan met de Pet — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.11 uur

 30. vervolg,
  De linkse partijen willen steeds meer buitenlanders in ons land toelaten (iets waar de meederheid van ons volk helemaal niet op zit te wachten). Bovendien neemt daardoor de criminaliteit alleen maar toe (iets waar we al helemaal niet op zitten te wachten).
  Bovendien kosten al deze buitenlanders ons alleen maar meer geld. Iets dat uiteindelijk ook door Jan met de pet op betaald moet worden.
  Dat de SP voor de gewone man opkomt vind ik goed. Dat ben ik immers zelf ook. Maar dat ze willen dat hier meer buitenlanders komen vind ik een heel heel heel!!!! groot minpunt.
  Ik vind dat ook niet meer dan normaal, de meeste mensen willen het liefst tussen hun eigen volk zitten (dat willen bv de Turken ook, dat kun je toch niet ontkennen.
  Ik zie die hele multiculturele samenleving als een mislukt project, iets waar bv de SP nog wel in geloofd. Als we nu een links kabinet zouden krijgen dan worden deze problemen alleen maar groter. Daarom heb ik er een groot bezwaar tegen. Sorry maar dat is mijn mening!!

  Reactie door Ruud — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.12 uur

 31. “Ik ben zo gelukkig als een kind.
  dat stelletje fluweelklevers weg en de SP in de volgende regering.
  Heerlijk eindelijk wordt het weer rustig in het land.”(carra)

  oh ja denk je dat werkelijk?

  onder de sp zal moslims geen duimbreed in de weg gelegt worden!

  rust in nederland?
  think even na!

  Reactie door rob — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.15 uur

 32. Rampkabinet Balkenende 3 zou dat worden… Nee dank je!

  Reactie door Chantal — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.25 uur

 33. @28 rob
  leg mij dat dan maar eens haarfijn uit meneer…
  want dit is onzin,wat u daar suggereerd.

  Reactie door iew — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.25 uur

 34. Liegen en bedriegen is norm geworden onder balkenende.,

  daar moeten we vanaf.!

  Reactie door Jansonius — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.28 uur

 35. iew,

  haarfijn uitleggen?
  begin eerst maar eens goed om je heen te kijken!woon je in een grote stad?

  dan is het namelijk wat makkelijker om in te zien dat moslims hier flink de boel aan het verstieren zijn..(democratie kapot willen maken)of doen ze onze verworvenheden goed?

  en de uitspraken van de sp… die heb je gehoord toch….

  Reactie door rob — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.32 uur

 36. Ik vind dit bovendien een samenzwering van de “linkse kerk”. Op de eerste plaats is het overgrote deel van de journalistiek links georienteerd (80 %) dat is al iets waardoor je geen objectief nieuws krijg.

  Dat gedoe over Ayaan Hirsi Ali is veroorzaakt door het linkse vara -programma zebla. Die werden overigens bedankt door de hofstadgroep (hoezo landsbelang).

  De motie van wantrouwen werd ingediend door de Groen-Link(s) lijstrekster Femke Halsema waardoor die ietswat linksige Lousewies van der Laan overstag gehaald werd.

  En nou zitten die linkse partijen te bleren dat er nieuwe verkiezingen moeten komen. Dat terwijl daar niet eens een meerderheid voor is.
  Kortom ik vind het een en al doorgestoken kaart.

  Reactie door Ruud — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.33 uur

 37. Nog even wachten met de verkiezingen a.u.b. want daarna…wellicht links kabinet..daar gaat mijn hypotheekrenteaftrek…mijn aanvullend pensioentje wordt wegbelast… arabisch wordt de voertaal en de islam staatsgodsdienst..

  Reactie door Hans — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.35 uur

 38. @ Ruud 27.

  Ja het zal vast en zeker in het partijprogramma van de linkse partijen staan om maar zoveel mogelijk buitenlanders naar Nederland te halen, tuurlijk. Mag ik je er aan herinneren dat de komst van de Polen volgend jaar een verdienste is van de rechtse partijen, die er economisch voordeel voor het bedrijfsleven in voorzien? Volgens jou willen de meeste mensen tussen hun ‘eigen volk’ zitten en vindt je het tegelijkertijd goed dat de SP voor de gewonen man opkomt. Ik raad je aan om bij de komende verkiezingen op de NVU te stemmen.

  Reactie door Pascal Obma — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.36 uur

 39. @Chantal
  Rampkabinet Balkenende 3 leg dat eens uit dan????

  Een kabinet PVDA, Groen-links, SP dat is pas een rampkabinet. Slecht voor de economie, welvaart, welzijn (grote groepen immigranten).

  En wat denk je wat ze met energie prijzen gaan doen. Gas, licht en water zullen heel duur worden. Autorijden kun je al helemaal shaken.

  Nee geloof die praatjes maar niet de gewone man gaat er echt niets op vooruit, alleen maar achteruit. Dit nou echt een typisch voorbeeld van links populistisch gelul verder niets.

  Reactie door Ruud — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.43 uur

 40. hans,

  hohoho ze hebben nog niet de macht he!

  dat ze er moeten zijn als tegenhanger daar ben ik voor!(de oppositie)..niets mis mee, houd de rest wel even bij de les dat wij ook zwakkere hebben die beschermd moeten worden.

  maar het idee dat links dit land gaat regeren….ik weet niet of WE dat aankunnen als nederland.zo’n klein landje en dan zou iedereen “welkom” zijn. al die lui eten mee uit de ruif die betaald word door, eh ja door wie ook alweer?

  precies!

  Reactie door rob — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.43 uur

 41. http://www.foksuk.nl/imggif.php?i=/upload/d1180.gif

  Reactie door Tom Poes — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.44 uur

 42. Nogmaals, het is een pyrrusoverwinning van links wat er gisteren gebeurde. Geniet er nog maar even van.

  Want met of zonder verkiezingen krijgen we de VVD en CDA terug. En dat is maar goed ook. En de SP kan zich weer opmaken voor vier, of als ze heel goed hun best doen drie, jaartjes mopperen vanaf de zijlijn.

  Reactie door Diederik — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.48 uur

 43. @ Ruud, ‘kweenie Ruud, het enige wat ik tussen je regels door lees is angst voor het onbekende en dat is al een killer op zich. Ik ken “de buitenlander” niet,ik ken wel mijn Marokaanse buurman, mijn Turkse collega, mijn Ierse vriend. Op de manier waarop wij mensen op dit moment bezig zijn met “ons” territorium af te bakenen, heeft iets van de lemmingen, die blind achter de leider zichzelf in de afgrond storten. M.a.w. kies je leider zorgvuldig, want daar schuilt de concrete bedreiging van je bestaan in, en ik denk dat ieder levend wezen recht op deze aardkloot heeft, zonder dat ik bonje moet gaan maken met een ander omdat de een of andere gek met een pennetje een lijntjes op de kaart heeft gezet.

  Reactie door De Klos — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.50 uur

 44. Mag ik je er aan herinneren dat de komst van de Polen volgend jaar een verdienste is van de rechtse partijen, die er economisch voordeel voor het bedrijfsleven in voorzien? (Pascal Obma )

  dus dat mag niet?
  de motor van nederland mag geen brandstof meer krijgen?

  huh!ben ik nou debiel of…..

  dat de overheid onze werkgelegenheid moet beschermen dat is logisch.

  maar weet u hoeveel moslims hier zitten die een uitkering hebben?
  weet u hoeveel dat kost!
  weet u dat er moslims zijn die al dertig jaar hier wonen en nog geen woord nederlands spreken!vraagt u zich wel eens af waarom ze dat gewoon botweg niet willen!

  zou de sp daar niet eens wat aan doen!
  ik hoor ze er nooit over…

  Reactie door rob — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.52 uur

 45. Eerst maar even afwachten of de Koningin het ontslag wil aanvaarden. Als dat het geval is moet ik eerst nog zien dat al die mensen die nooit meer willen gaan stemmen, of al niet (meer) gingen stemmen, wel opgetrommeld kunnen worden om voor de nieuwe Tweede Kamer verkiezingen willen gaan stemmen. Geloof me, dat zal een keiharde dobber worden. En als die mensen weer niet gaan stemmen, dan moeten we ernstig rekening houden met weer een rechtse meerderheid, waaruit dan weer een rechts Kabinet benoemd zal worden. Dan komen de mensen die het ‘t hardste nodig hebben, letterlijk van de regen in de drup. Ik heb er een hard hoofd in dat we voldoende stemmers zullen kunnen overtuigen dat ze moeten gaan stemmen. Daarbij weten we dat de VVD- en CDA-aanhang hele trouwe stembusgangers zijn. En zo komen ze aan de meerderheid. Als de boze mensen in het land nog steeds weigert om te gaan stemmen, dan hebben ze het strakjes wel heel erg grondig verpest voor al die mensen die nu een beetje hoop durven te krijgen. M.a.w. ALS er nieuwe verkiezingen komen, dan zal IEDEREEN MOETEN gaan stemmen!!

  Reactie door L.M. Lembeck — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.52 uur

 46. @Ruud De economie draait weer lekker ? geloof jij de propaganda die het CBS verkondigt jeetje….Nou ik merk niets van een stijgende economie misschien als je 30% opslag krijgt dat je het dan anders ziet.

  Verder kan ik de uitdrukking “Normen en Waarden” niet meer horen laat staan uitspreken . Dus ik ben blij dat ze oprotten !

  De Minister President is heen gegaan,
  Lang leve De Minister President !!

  Reactie door Lisette — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.53 uur

 47. @32 Rob
  en wie heeft afgelopen kabinetsperiode [ehehe afgelopen] daar het beleid over gevoerd?!

  daarbij is niet iedereen met een gekleurd uiterlijk een Moslim.

  ik kom uit de stad ja.
  dat heeft er overigens niets mee te maken.

  en de Moslims in mijn kennissenkring,zijn niet de “zogenaamde” Moslims die u bedoelt.

  als men daar het verschil niet in kan zien omdat men alleen vanaf de zijlijn een mening kan vormen, doe het dan aub niet!

  door mensen met dit soort opmerkingen word verdeeldheid alleen maar erger.
  en dan gaan huilen als het inneens voor u staat zeker?
  even beter nadenken…

  Reactie door iew — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.53 uur

 48. Afijn, zitten wat haastfoutjes in, maar het valt nog wel te begrijpen, denk ik. ;)

  Reactie door L.M. Lembeck — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.54 uur

 49. eindelijk is het kabinet gevallen. het werd hoog tijd. het bewijst ook maar eens, dat balkenende de touwtjes niet in handen kon houden. het moest er een keer van komen. nu d66 de stekker eruit heeft getrokken, omdat zij niet langer met minister verdonk wilden samenwerken, krijgen zij wel de schuld van dit alles. dat vind ik niet kloppen. de fout ligt bij verdonk. zij heeft het kabinet meegesleept in die val door niet uit zichzelf te vertrekken en niet de eer aan zichzelf te houden. als zij dat wel had gedaan, dan was dat kabinet niet gevallen. gelukkig is het wel gebeurd en moeten de vvd en het cda de fout bij henzelf leggen en niet bij d66. d66 heeft juist gehandeld. de zwarte piet moet bij het cda en vvd gelegd worden, omdat zij verdonk steunden in het omenselijk en corrupt beleid.het is weleens goed, dat cda en vvd op deze manier worden afgestraft.

  Reactie door maayke jong-doppen — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.54 uur

 50. @ ruud en hans
  wat zijn jullie voor bangige mannetjes. Gelul over linkse kerk, ik denk niet dat die bestaat, daar zijn partijverschillen onderling veel te groot voor. Dit klinkt als wij zijn zo zielig en het is de schuld van de ‘linkse’ politiek. Ter herrinnering, in paars zat zowel de VVD als D66, daarvoor CDA en PvdA, en daar weer voor CDA en VVD. Dus in de afgelopen jaren zat er altijd 1 of meer rechtse partijen in de regering. Dus de afgelopen 20 jaar zijn net zoveel door rechts als links bepaald. Een schuldige aanwijzen op de manier die jullie doen lijkt een beetje op de wijze van 60-70 jaar geleden..
  Denk niet dat je dit begrijpt overigens, dit kabinet heeft nogal bezuinigd op onderwijs, en daar hebben julie flink wat van nodig

  ps: Ik woon in een van de 4 grote steden tussen allemaal ‘buitenlanders’, ben zelf blank..

  Reactie door walter — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.57 uur

 51. Eindlijk is bakellende weg tot nooit

  Reactie door Andre Delissen — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.00 uur

 52. De Sp-er was de beste belegger!

  Dus stemt de beste belgger SP., dat zou toch inzicht moeten verschaffen aan mensen met een anti-sp mentaliteit!

  balkende moet met al zijn rommel door de plee!

  Reactie door Jansonius — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.01 uur

 53. @Pascal Obma
  Dat staat weliswaar idd niet letterlijk zo in het programma van de linkse partijen maar daar komt het in de praktijk toch wel op neer, dat weet iedereen wel. De problemen die we nu hebben komen vooral door progressief links nederland (in de regering, maar ook vanaf de zijlijn).

  De kwestie van de Polen kun je niet vergelijken met de kwestie van de niet westerse allochtonen. Op de eerste plaats zijn er tussen Polen en ons geen onoverbrugbare culturele verschillen, iets wat er wel is tussen bijvoorbeeld moslimimmigranten.
  Bovendien is Polen nu een EU-land en het dus een beslissing is van alle EU-landen, dus niet zozeer alleen de Nederlandse regering. De welvaart in Polen zal nu ook stijgen en daarom geloof ik niet dat ze zich op den duur hier massaal gaan vestigen. Maar ook al zullen er hier een paar blijven dan geloof ik niet dat we tegen een cultuurkloof opbotsen zoals nu met de moslims. Maar ok ik geef toe dat we wat betreft de arbeitsmarkt moeten oppassen dat ze niet al onze banen innemen. Alhoewel ze vaak werk doen waar geen mensen voor te krijgen zijn.

  Reactie door Ruud — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.01 uur

 54. iew,
  (door mensen met dit soort opmerkingen word verdeeldheid alleen maar erger.)

  dit gelul, want dat is het!werd twintig jaar geleden ook al gespuit!

  moet je nagaan als we zo doorgaan!

  er is niets aan de hand hoor!
  meer dan 500 moskeeen al in dit land, kan u mij een één moslimland noemen waar je bvb een kerk zou willen stichten…in het kader van godsdienstvrijheid natuurlijk he……..
  noem er één!

  Reactie door rob — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.06 uur

 55. @43 Rob, ik vrees dat jou “weet je wat dat kost” post ook al een misleiding van de Geus is. Op BNR hoor ik zojuist dat het UWV de Geus heeft geadviseerd de premies die jij betaalt voor WW en Wia uitkeringen fors omlaag mogen omdat ze bulken van het geld. Hartelijk dank de Geus, 4% arbeidsongeschikten aan het werk, 45 % in de rooie vlekken omdat het vervolgtraject niet werkt en een hoop geld over de balk, qua kosten om deze hervorming (sloop) te realiseren.

  Reactie door De Klos — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.08 uur

 56. ik vind die argumenten vóór een rompkabinet zo raar.

  1. uruzgan, alsof er ook maar 1 soldaat is die zit te wachten op de leiding van dit kabinet. En zoals jan zegt, volgend jaar zijn die jongens daar ook, dus dan ook geen verkiezingen? Want vanaf de verkiezingen tot een nieuw kabinet is er ook een demissionaire groep. Dit is een typisch amerikaans spelletje. Tijdens een oorlog wissel je niet van regering.

  Afgezien daarvan is Nederland niet in oorlog, maar doet aan wederopbouw (laat me niet lachen) in een gebied waar anderen in oorlog zijn.

  2.De economie loopt terug als er geen kabinet is. Ja vast. Dat heel Europa op de goede economische weg is, is geheel te danken aan het kabinet Balkenende. Maar als morgen de europese economie instort ligt het aan de linkse partijen in Nederland zeker. Ik moet alweer lachen, wat een kapsones.

  3 Het kabinet is nog niet klaar. Nou, voor veel WAO-ers, werkelozen, minima is het kabinet klaar genoeg. Ze hoeven niet als rompkabinet nog meer sociaal goed kapot te maken. Dat bedrijven het niet leuk vinden dat hun zakkenvullerij nu voorbij is, snap ik, maar de doorsnee burger zal niets hebben aan een rompkabinet.

  Natuurlijk zal zo’n VVD/CDA gedrocht cadeautjes uit gaan delen om stemmen te winnen, alleen daarom moet zo’n kabinet er niet komen. Kopen van stemmen is verboden, zelfs voor deze twee partijen. En ze zullen er als de kippen bij zijn als ze dit toch kunnen doen door hogere “compensaties”te bieden. De UWV roept al dat er geld te verdelen is, weggehaald bij mensen, die nu vanuit WAO/WW in de bijstand zitten, moet je blij mee zijn.

  En voor al die mensen die bang zijn voor hun pensioen of hypotheekaftrek. Lees nou eerst eens wat de voorstellen zijn en ontdek dan dat het helemaal niet over jouw hypotheek of jouw pensioen gaat. Als je zo’n duur huis hebt of zoveel pensioen ontvangt/gaat ontvangen dat het je wel aangaat dan ben je vast verdwaald op dit weblog

  Reactie door ipuntje — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.08 uur

 57. @Rob, 43
  De SP heeft altijd gepleit voor het leren van Nederlands door immigranten. Dat kun je alle verkiezingsprogramma’s van de afgelopen jaren lezen. Je kan er ook een boek van jan Marijnissen op naslaan, staat het ook in. Prima dat je kritiek hebt, maar doe dat niet zo ongefundeerd. Je schreeuwt maar wat in het rond zonder na te denken

  Reactie door walter — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.08 uur

 58. @47
  Ik heb ongetwijfeld meer onderwijs genoten dan jij Walter maar goed, ik vind dat, klaarblijkelijk anders dan jij, niet relevant voor de waarde van een mening. Ik grijp niet terug op het verleden, ik verwijs eenvoudig naar de plannen van links (hypotheekrente aftrek, premieheffing over aanvullend pensioen). Dat van het arabisch en de islam is een logisch gevolg van de rest van hun voornemens. Alle voorgestelde maatregelen pakken niet de superrijken, waar ze, naar men beweert, op gefocused zijn, maar juist de hardwerkende ploeteraar die zich zonder gebruik te maken van sociale uitkeringen heeft kunnen opwerken tot tweemaal modaal. Deze schandalige uitbuiter moet worden geknipt en geschoren! Hoe durft dit schorem zich na vele jaren werken een eigen huis te veroorloven en dan, je gelooft gewoon niet dat een mens zo laag kan zinken, zowel de hypotheekrente in aftrek te brengen als, kinderen wordt nu even verzocht niet verder te lezen, het is te schokkend, een aanvullend pensioen op te bouwen! Opbossen die handel, breng ze terug tot de bedelstaf zodat ze solidair met de linkse mensen de voedselbank kunnen gaan frequenteren!

  Reactie door Hans — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.11 uur

 59. Er is een groot verschil tussen het toelaten van immigranten welke mee gaan draaien in de economie, of immigranten die hier komen vanwege de mooie uitkeringen. Als mensen er zo’n problemen mee hebben dat die Polen hun baan inpikken, waarom hebben ze dan nog niet gesolliciteerd op die baan? Schijnbaar willen ze hem zelf niet.

  Reactie door Reinier — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.11 uur

 60. Ruud:’Een kabinet PVDA, Groen-links, SP dat is pas een rampkabinet. Slecht voor de economie, welvaart, welzijn (grote groepen immigranten).

  En wat denk je wat ze met energie prijzen gaan doen. Gas, licht en water zullen heel duur worden. Autorijden kun je al helemaal shaken.’

  Dat een links-kabinet slecht is voor de economie is nergens op gebaseerd, dat het nu beter gaat met de economie is vooral te danken aan de aantrekkende wereldeconomie.

  De welvaart zal eerlijker verdeeld worden en het welzijn kan alleen maar hoger worden (investeringen in zorg, onderwijs en milieu wat deze regering niet of te weinig heeft gedaan).

  Grote groepen immigranten zullen niet komen, wel zullen er minder Oost-Europeanen hier onder erbarmelijke omstandigheden werken.

  Verder zijn gas, water en licht juist onder dit beleid duurder geworden mede door de privatiseringen (waarom hebben die topmensen toch zo’n hoge bonussen?).

  En het zou eens tijd worden dat autorijden duurder gaat worden en het openbaar vervoer beter en goedkoper.

  Reactie door Steven — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.12 uur

 61. Rompkabinet? Nee hoor!

  Na beraad zou de koningin denk ik eerder voorstellen om in het landsbelang alle portefeuilles weer op te nemen. Dus inclusief de D66 bewindslieden.
  Dan maar een beetje ‘dualiteit’in het kabinet.
  Zo vlak voor het reces en de komende 3de dinsdag aangevuld met activiteiten zoals de Afghanistan inzet is iets anders eerder onverantwoordelijk.

  Wel lijkt het verstandig om de verkiezingen te vervroegen naar bijvoorbeeld februari 2007.

  Reactie door Don.Q — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.12 uur

 62. SP wil volgens mij alleen maar dat de polen die hier werken onder dezelfde arbeidsvoorwaarden werken als nederlanders, dit zou als concequentie hebben dat ze dan ook hetzelfde loon krijgen als nederlanders.

  Nu werken polen hier onder het minimum en dus is de keus bij bv OTTO uitzendbureau’s zo gemaakt. dan moet je als baas iemand kiezen die 1000 euro p.m vraagt of iemand die 600 euro p.m vraagt en voor dat geld ook op zaterdag en zondag werkt.

  Reactie door Lisette — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.12 uur

 63. Rob:’er is niets aan de hand hoor!
  meer dan 500 moskeeen al in dit land, kan u mij een één moslimland noemen waar je bvb een kerk zou willen stichten…in het kader van godsdienstvrijheid natuurlijk he……..
  noem er één!’

  Daarom is het zo mooi dat dat in dit land wel kan, we leven in een vrij land toch?

  Reactie door Steven — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.14 uur

 64. Ha ha.

  Reactie door Sprut — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.15 uur

 65. Ha ha ha en iedereen maar denken dat het na de verkiezingen beter wordt.laat me niet lachen zeg…Pvda en VVD worden de grootste partijen in Nederland.Kortom er komt gewoon een derde paarse kabinet met Wouter Bos als aanvoerder.Ik hoop het niet beste vrienden, maar ik zie de toekomst zo rooskleurig nog niet.”Veel beloven en niets geven doen de gekken in weelde leven”zei mijn grootvader jaren geleden.Helaas is het nog steeds anno 2006 de harde werkelijkheid.

  Reactie door Arie — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.15 uur

 66. Ik heb het hier over bouwvakkers als nederlanders dat werkt niet zouden willen doen dan was de woningnood hier erg…. errug groot geweest.

  Reactie door Lisette — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.15 uur

 67. ohohoh wat heb je toch een hoop mensen met oogkleppen op!

  maar dat mag, we leven in een democratie!laten we er nog even van genieten….

  “Je kan er ook een boek van jan Marijnissen op naslaan,(walter)”

  toch niet dat boek over mao he…..sorry ik kon het niet laten, hij heeft er openlijk afstand van gedaan maar toch…

  Reactie door rob — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.15 uur

 68. Nog even naar aanleiding van een aantal berichten die tijdens mijn typen verschenen.

  Ik blijf het een vreemd fenomeen vinden dat mensen bezwaar hebben tegen het herkeuren in de WAO. Als je kunt werken, maar niet het werk waarvoor je in eerste instantie bent opgeleid, dan hoor je niet thuis in een WAO.

  Een WAO hoort te gelden voor diegenen die niet in hun inkomen KUNNEN voorzien omdat ze daar lichamelijk of geestelijk niet toe in staat zijn. In alle andere gevallen zal herscholing of begeleiding moeten zorgen voor een match met bestaande functies.

  Kun je werken, wat voor werk dan ook, dan hoor je niet in de WAO thuis. Op die manier houd je de inkomsten en uitgaven ook zuiver.

  Reactie door Reinier — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.16 uur

 69. nu d66 de stekker eruit heeft getrokken

  Het was die quizlijder met die dikke brillenglazen. Niet D66 de eer geven. Die club was al lang finaal uitgerangeerd en had niets te verliezen.

  Reactie door Tom Poes — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.17 uur

 70. Een romp is een ramp!

  Een rompkabinet is de gevangene van de extreemrechtse LPF en Rita V, niet doen, geen Vlaamse toestanden via de achterdeur!

  Volgens de EUobserver van 30-06-2006 zijn hierover al geheime afspraken gemaakt evenals afspraken het EU verdrag via het parlement alsnog te laten goedkeuren!

  Reactie door links — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.19 uur

 71. 68. Reinier

  Daar ben ik het mee eens, en de SP volgens mij ook.

  Reactie door Steven — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.20 uur

 72. @ Ruud (2):

  Er komen sowieso vervroegede verkiezingen, zoals ook al aangekondigd door Balkenende. De vraag is alleen nog: wanneer precies.

  @ Ruud (17):

  Allemaal kletsargumenten, die geen hout snijden. Lopende zaken draaien sowieso gewoon door. En in Uruzgan zullen volgens de planning nog twee jaar Nederlandse militairen aanwezig zijn.
  CDA en VVD willen nog gauw even ingrijpende nieuwe beleidsmaatregelen kunnen nemen. Een “demissionair” kabinet zou officieel voornamelijk alleen de lopende zaken mogen afhandelen, hoewel het feitelijke verschil maar gradueel is. Want b.v. een begroting moet er in september in elk geval komen.
  Op z’n vroegst zullen verkiezingen in oktober komen, maar CDA en VVD zullen het zo veel mogelijk willen uitstellen. (Om nog te kunnen profiteren van hun “zoet”).
  Een kabinet met geheel andere signatuur is pas mogelijk NA de verkiezingen, natuurlijk. Maar de SP moet zich zeker ook niet te vroeg rijk gaan rekenen, al zit flinke zetelwinst er zeker wel in.

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.20 uur

 73. @57 Walter
  inderdaad,daarom ga ik ook niet verder met deze zinloze discussie met meneer Rob.

  Rob weet waarschijnlijk niet hoeveel huizen en vakantiehuisjes wij Nederlanders in Turkije bezitten.
  om daar lekker te profiteren.
  maar dat is okee natuurlijk!

  zo ken ik er nog wel een paar.
  gaat u iedere zondag naar de kerk dan?
  ik ben klaar met Rob want ik hou niet van racistische taal,misschien kan Rob vragen of Wilders een blog opend? of naar geenstijl verhuizen…

  Reactie door iew — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.21 uur

 74. “Daarom is het zo mooi dat dat in dit land wel kan, we leven in een vrij land toch? (steven)”

  heb jij dochters?er zijn nederlanders die dochters hebben.

  weet jij hoe een marokkaan over een nederlandse vrouw denkt/spreekt?

  tis geen grap……

  maar je hebt gelijk we leven in een vrij land..

  Reactie door rob — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.22 uur

 75. @ Hans, je hebt het volste recht je doorzon-ideaal na te streven en te verdedigen, en leuk voor je dat je zo goed opgeleid bent. Gooi er nog twee kinderen bij met kinderopvang omdat je anders niet kunt twee-verdienen en je bent het topmodel van het CDA, maar om werkelozen,arbeidsongeschikten, buitenlanders op één hoop van asociale profiteurs te gooien siert je niet.

  Reactie door De Klos — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.22 uur

 76. Matthijs, Ruud en Joep zien jullie geen
  kans om in je eigen woonplaats de condo-
  leanceregisters te gaan tekenen en jullie
  vlugschriften in eigen kring te versprei-
  den? Hoe en binnen welke constructie de SP
  straks zal meeregeren of in de Kamer contro
  leren. De visie en de uitspraken van de par
  tij hebben hun uitwerking niet gemist!
  Het ‘volk’ zelf is te veel slachtoffer ge-
  worden van slordig uitgewerkte, onvoldoende genuanceerde maatregelen en
  zal bij de komende verkiezingen even komen
  afrekenen, meer politiek geïnteresseerd dan
  ooit jaren lang het geval was.
  Diegenen die het meest in de afgelopen
  periode gekwetst werden hebben, begrijpe-
  lijkerwijs, de rit en plein publique niet
  mee kunnen uitzitten, zo erg is het voor hen ook aan den lijve vergald !
  Wat dit drietal betreft, voor jullie is toch het reces al veel langer begonnen?
  Mijne heren, kom op Prinsjesdag nog maar
  eens kijken: die nemen vast hun prinsessen
  mee om jullie eens goedmoedig toe te lachen
  want het pro forma verhaal dat deze keer
  wordt afgedraaid is ondergeschikt aan het
  dagprogramma…in het rijtuigje, bis, bis!

  Reactie door Madelief — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.22 uur

 77. @67

  aarde aan reinier:

  1 dat werk moet er dan wel zijn
  2 er moeten ook nog werkgevers zijn die deze mensen in dienst willen nemen
  3 een universitair opgeleid iemand achter de lopende band of zo? Dan zal ie wel snel ziek worden!

  kijk eens naar de cijfers, die wijzen toch uit dat al die herkeurde, plotsklaps genezen mensen, geen schijn van kans hebben en of naar de bijstand kunnen, of als ze een verdienende partner hebben gewoon een inkomen kwijtraken. Ik hoop niet dat het jou eens overkomt, maar misschien zou je dan weten waar je over praat. Probeer je maar eens voor te stellen dat je morgen je handen niet meer kan gebruiken en stel je dan je toekomst maar eens voor.

  Op pluto misschien, maar WIJ leven hier in Nederland.

  Reactie door ipuntje — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.26 uur

 78. 74. Rob

  Wat heeft dat met een moskee te maken?

  En wat wil je er aan doen, ze het land uitzetten?

  Reactie door Steven — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.26 uur

 79. “inderdaad,daarom ga ik ook niet verder met deze zinloze discussie met meneer Rob.”(iew )

  ga jij nou maar van het lekker weer genieten vriend.

  ik ga het zoiezo doen!

  een goedendag allen!

  even nog,moet toegeven dat marijnissen wel duidelijk voor z’n mening uitkomt.

  en dat siert em.daar kan de rest wat van leren.

  dag

  Reactie door rob — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.27 uur

 80. Hallo Jan, volgens mij het niet uit of het CDA en VVD blijven zitten of dat er nieuwe verkiezingen komen.

  Want bij nieuwe verkiezingen wordt het waarschijnlijk PVDA en CDA.

  Je dacht toch niet dat Wouter Bos een links kainet ging vormen, nee die kiest als het even kan toch voot het CDA, want dan kan hij zijn asociale planne doorvoeren.

  Aad

  Reactie door aad van beek — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.28 uur

 81. @walter
  Altijd typisch om te zien hoe linkse mensen zichzelf op de borst kloppen over hoe intelligent ze wel niet zijn en hoe dom een rechtse mening wel niet is. Ik zou zeggen goed zo, gefeliciteerd. Laten we daar verder maar niet over discussieren het getuigd alleen maar van zwakte omdat je het dan niet met inhoud kunt redden.

  Je zegt terecht dat er ook al die tijd rechtse partijen in de verschillende kabinetten zaten, ja dat klopt. Maar we weten allemaal dat de kwestie v.d. allochtonen altijd onder invloed van linkse partijnen beinvloed is. Daar hoef je lang niet altijd voor in de regering te zitten. Je kunt daarbij bijvoorbeeld altijd en eeuwig de tweede wereld oorlog bij halen en iemand als een soort Hitler afschilderen. Iets waar jij overigens een uitstekende demonstratie van geeft. Ook hiervoor moet ik mijn complimenen geven, ga vooral zo door.
  En bang…. nou ja ik maak me behoorlijk zorgen over de kwestie van de Allochtonen in Europa (ook al voor Fortuyn).

  Reactie door Ruud — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.28 uur

 82. Beste De klos,
  Ik gooi absoluut niet “werkelozen,arbeidsongeschikten, buitenlanders op één hoop van asociale profiteurs”. Leg mij s.v.p. geen woorden in de mond die ik niet gebezigd heb. Ik verdedig alleen mijn eigen bestaan wat nu bedreigd wordt door de linkse partijen. Indien jij niet zou weten of je na de verkiezingen nog op een normale manier kunt leven zou je ook niet zo ontspannen reageren.

  Reactie door Hans — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.28 uur

 83. @ 76

  Werk moet er zijn, ben ik helemaal met je eens. Maar ben ik arbeidsongeschikt omdat ik geen werk kan vinden?

  Wat is er mis om mensen die geen werk kunnen vinden, maar dat wel zouden kunnen doen, te plaatsen waar zij thuis horen, tussen de werkzoekenden? Heel wat anders dan doen alsof die mensen volslagen nutteloos zijn.

  En een universitair opgeleide achter de lopende band? Is niks mis mee, heb het zelf 2 jaar gedaan toen ik geen passende arbeid kon vinden. Ik had ook voor een bijstandsuitkering kunnen gaan natuurlijk.
  Of heb ik in die periode misschien het werk van iemand anders in beslag genomen?

  Jou voorbeeld waarbij je je handen niet kan gebruiken heeft niet echt betrekking op mijn stelling. Want in dat geval KAN ik het werk niet uitvoeren wegens een lichamelijk gebrek. Niet omdat er geen werk is. Blijft mijn standpunt intact dat als ik kan werken maar het niet vind, dat ik niet arbeidsongeschikt ben maar werkzoekend. En dus hoor ik in de WW of bijstand thuis, en niet in de WAO.

  Mijn vrouw zoekt ook werk, en vindt het niet. Kan ik haar dan aanmelden voor een WAO-uitkering? Ik heb namelijk ook maar 1 inkomen nu.

  Reactie door Reinier — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.34 uur

 84. @68, Goed bedacht Reinier, en genoeg mensen
  in die WAO, die graag nog werk-naar-kracht
  zouden willen doen, als dat er ‘aangepast’
  zou zijn, maar ‘aangepast’is dat voor het
  gros niet bereikbaar. De verzekering zou zo
  moeten zijn, dat verder het restant tot
  het laatstgenoten salaris zou moeten worden
  aangevuld. Wat nu gebeurt is, dat bijv. een
  supervisor na een hersenbloeding nog een
  gemeentebaantje in groep 4 kan bereiken mis
  schien, en dat dan tot zijn 65ste moet ac-
  cepteren, en wordt zijn daginkomen berekend
  op grond van de diverse gemiddelden en vnl
  getoetst aan de evt. nooit gekregen niéuwe
  funktie, de schandelijk berekende daggelden
  Het moet toch mogelijk zijn dat ook jonge
  mensen niet hun leven lang ‘gestraft’ wor-
  den met pure armoede, terwijl ze toch al-
  tijd privé op extra, niet te vergoeden,
  lasten zitten. Een percentage te bereiken
  aan vergoeding afgeleid van het minimumloon
  is nog een zweepslag toe en het belanden in
  de Bijstand, een klap in het gezicht voor
  iemand die – ondanks alles – toch nog
  tracht met grote inspanning en risico’s zijn aandeel aan de samenleving tracht te
  leveren. “Dat is niet eerlijk…..want zij
  zijn ziek…..en wij gezond”!

  Reactie door Madelief — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.34 uur

 85. Er moeten zo snel mogelijk verkiezingen komen.De kiezer kan zijn oordeel vellen over het wanbeleid dat jarenlang is gevoerd.Het wordt tijd voor ‘n progressief kabinet. De SP kan het niet alleen, met behulp van de ontevreden mensen, kunnen we ‘n goede uitslag maken.

  Reactie door Ben tarici — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.34 uur

 86. nog effe”.ik moet wel op zo’n achterlijke opmerking.weer van die iew,waar maak ik me druk om?

  “Rob weet waarschijnlijk niet hoeveel huizen en vakantiehuisjes wij Nederlanders in Turkije bezitten.”

  die mensen hebben die huisjes betaald!
  de turkse overheid ziet ze graag komen!
  en het belangrijkste!
  hoor jij wel eens dat een nederlander daar de boel verstiert?of zijn kinderen?

  snap je het een beetje?

  ik heb een vermoeden dat je het nog niet doorhebt.

  tot ziens

  Reactie door rob — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.36 uur

 87. @walter
  En ik geloof best dat jij in een van de 4 grote steden vredig tussen allochtonen leeft. Ik zeg ook niet dat dat altijd problemen hoeft op te leveren. Maar het kan toch niet zo zijn omdat Walter er toevallig geen problemen heeft, dat we dan andere Nederlanders die dat wel hebben door de stront laten zakken.

  Ben trouwens benieuwd of jij schoolgaande kinderen hebt. En of je die dan ook naar een zwarte school brengt.

  Ik ben benieuwd!!!! laat het me weten.

  Reactie door Ruud — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.37 uur

 88. @Hans, je hebt gelijk, dat heb je niet gezegd. De ironie in je betoog is m.i. dan ook terecht alleen de toevoeging “zonder gebruik te maken van….” vond ik misleidend. En nee, niet erg ontspannen, omdat jou bedreigde gevoel voor mij herkenbaar is door de ideeën van de rechterkant. de Geus beweerde dat de bestaande uitkeringssituatie zou leiden tot een failliet Nederland, nu blijkt net dat het UWV bulken van het geld en de overschotten d.m.v.premieverlaging weggewerkt kunnen worden. Dan moet jij je toch ook belazerd voelen?

  Reactie door De Klos — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.45 uur

 89. @80 Ruud
  u heeft het over Pim Fortuyn…
  tuurlijk das makkelijk.
  maar u vergeet dat in het “Jan Maat” tijdperk zoals ik het noem,het hier de buitenlanders waren die onze k..klusjes deden en verschrikkelijk hebben meegeholpen aan de opbouw van Nederland tot een goed welvaartsbestaan.

  hetgeen dit kabinet JPB met een rotgang heeft gemolesteerd,en kapot heeft gemaakt.
  dit was vóór het eerste debat over de Nationaliteit van mevrouw Ayaan[was ook live te volgen via: http://www.tweedekamer.nl/applicaties/livedebat/index.jsp
  daar werd dat even duidelijk gemaakt met werkelijke cijfers!
  en werden de uit de hoge hoed getoverde cijfers van dit JPB kabinet, volledig van tafel geveegd.
  heeft u dat nog meegekregen? nee zeker…

  Reactie door iew — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.49 uur

 90. Vanavond vieren we feest in het Vondelpark.
  We vieren feest,
  we vieren de democratie,
  want die democratie is aan vernieuwing toe,
  die democratie was scheefgegroeid,
  en vertegenwoordigde niet meer ons land,
  het einde van een “sorry” periode,
  het einde van een kabinet met oogkleppen,
  Het einde van een periode
  die de rijken rijker maakte
  en de armen armer.
  Een periode die er voor gezorgd heeft
  Voor toenemende rassenhaat, discrimminatie, angst en wantrouwen voor elkaar.
  We vieren feest,
  omdat er nu weer hoop is
  Op een betere wereld,
  zonder haat en geweld,
  betaalbare woningen voor iedereen,
  betaalbare zorg voor iedereen,
  betaalbare energie voor iedereen,
  waar voedselbanken onnodig zijn,
  omdat ook de minder bedeelden onder ons een menswaardige ondersteuning ontvangen,
  waar we ons niet langer iets aantrekken van de dictaten van de USA,
  Waar we geen troepen meer sturen naar landen waar we niets te zoeken hebben,
  waar eerlijke rechtvaardigheid is voor iedereen.
  Heus het kan,
  omdat wij er in geloven (en meer dan dat)
  omdat wij van de SP er voor gaan,
  omdat wij weten dat het niet anders kan,
  want anders ontaarden we in barbarij.

  Groet, in liefde en vrede,
  Amita

  Reactie door Amita — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.49 uur

 91. Het is net als het verwijderen van een TEEK : dit moet heel goed gebeuren !

  Reactie door Fred — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.51 uur

 92. CORRECTIE moest zijn:
  @81 Ruud[en niet @80 excuus]
  u heeft het over Pim Fortuyn…
  tuurlijk das makkelijk.
  maar u vergeet dat in het “Jan Maat” tijdperk zoals ik het noem,het hier de buitenlanders waren die onze k..klusjes deden en verschrikkelijk hebben meegeholpen aan de opbouw van Nederland tot een goed welvaartsbestaan.

  hetgeen dit kabinet JPB met een rotgang heeft gemolesteerd,en kapot heeft gemaakt.
  dit was vóór het eerste debat over de Nationaliteit van mevrouw Ayaan[was ook live te volgen via: http://www.tweedekamer.nl/applicaties/livedebat/index.jsp
  daar werd dat even duidelijk gemaakt met werkelijke cijfers!
  en werden de uit de hoge hoed getoverde cijfers van dit JPB kabinet, volledig van tafel geveegd.
  heeft u dat nog meegekregen? nee zeker…

  Reactie door iew — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.52 uur

 93. @rob 54

  citaat “er is niets aan de hand hoor!
  meer dan 500 moskeeen al in dit land, kan u mij een één moslimland noemen waar je bvb een kerk zou willen stichten…in het kader van godsdienstvrijheid natuurlijk he……..
  noem er één! ”

  Gelukkig vraag je maar om een v.b

  Duitsland is zo’n land

  Reactie door delagroov — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.54 uur

 94. Als we het demissionaire kabinet laten doorregeren gaan ze de rijksbegroting simpelweg gebruiken als verkiezingsstunt. Groot uitpakken want als de zieltjes gewonnen zijn, gaan ze toch hun eigen gan. Dat is nu toch al vier jaar aan de gang! Dus nee, geen rompkabinet en zo snel mogelijk naar de stembus. Dan desnoods maar een keer geen gouden koffertje op de derde dinsdag!

  Reactie door Chantal — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.55 uur

 95. Correctie Rob

  Ik bedoel India

  Reactie door delagroov — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.56 uur

 96. @Chantal

  Wat is er mis dat ze na het beloofde zuur ook wat zoet uitdelen? Of zouden anderen dit moeten doen? Dat er lastenverlichtingen en vooruitgang kwam was al ruim voor de verkiezingsstunt van D’66 bekend. Als ze niet doorregeren gebeurd er tot september 2007 helemaal niks. Want niemand mag daaraan beginnen, en dus gaat ook niemand er het komende jaar op vooruit.

  Reactie door Reinier — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.58 uur

 97. Doen moeten de christenen van het CDA maar gauw kerken gaan bouwen ; misschien kunnen ze de moslims dan weer inhalen !
  Moten ze maar weer eens sollidair worden met de zwakkere in de samenleving en was de laatste tijd bij het CDA niet veel van te merken …….ook ja toch wel ; die 52 euro .

  Reactie door Fred — vrijdag 30 juni 2006 @ 16.01 uur

 98. @88
  Okay, dank.
  Wat ik nu niet begrijp is waarom links/rechts nu altijd een controverse moet worden tussen hen die met hard werken een (okay ik geef het toe) burgermansbestaan hebben opgebouwd en hen die wat minder geluk (?) hebben gehad. Alhoewel ik niet klaag, breed heb ik het zeker ook niet en indien de hypotheekrenteaftrek wordt afgeschaft staat het water mij tot de lippen.
  Ondertussen wordt door iedereen, links en rechts, het grootkapitaal en de superrijken ongemoeid gelaten. Het is altijd iet tegen niet en nooit gezamenlijk tegen heel veel.

  Reactie door Hans — vrijdag 30 juni 2006 @ 16.02 uur

 99. Ze regeerden toch al jaren als een kip zonder kop?

  Reactie door Theodor — vrijdag 30 juni 2006 @ 16.03 uur

 100. Ik heb nog vaak gedacht aan hoe we als SP de vorige verkiezingen ingingen,met de tekst op de posters:”Het wordt een ellende met Balkenende”.Nou, we hebben het aan den lijve ondervonden.Daarom geen rompkabinet,deze regering heeft tijd genoeg gehad om ons te plunderen,OPSTAPPEN en de kiezer aan het woord laten.

  Reactie door Diny — vrijdag 30 juni 2006 @ 16.04 uur

 101. @ruud, 81, 87. Rob, 67
  Nee, geen schoolgaande kinderen, en als ze later naar school gaan zal dat de school zijn die dicht in de buurt is. Dat ik geen problemen met allochtonen heb is geen norm, dat was het punt ook niet, maar het gaat erom dat je niet alles op allochtonen af kan schuiven. er worden zat problemen veroorzaakt in de samenleving, ook door allochtonen en het is inderdaad zo dat deze groep overmatig vertegenwoordigd is hierin, maar komt dat doordat ze allochtoon zijn, of omdat ze in vaal in een belabberde positie verkeren?
  Verder zeg ik niet hoe slim ik ben, maar wel dat het dom is om om je heen te gaan schreeuwen. Een schuldige aanwijzen is makkelijk, vandaar de referentie naar 60 jaar geleden. Verder ben ik niet overdreven links of iets. Dat is ook makkelijk geconcludeerd
  Rob, je zal mij niet (nooit) horen beweren dat arbaisch een voertaal zou moeten. over het Nederlands leren: staat o.a. in Nieuw Optimisme.

  Reactie door walter — vrijdag 30 juni 2006 @ 16.09 uur

 102. Degenen, die onder het vaandel ” Normen en Waarden ” fundamentele morele normen en waarden met voeten treden middels het arrogante lef om als Ministers hun persoonlijke en/of partijpolitieke belangen te laten prevaleren boven het landsbestuur horen niet in het landsbestuur thuis.

  Wie dit niet begrijpt, dwaalt.

  De SP moet het land in om aan de mensen duidelijk te maken dat ook zij het slachtoffer kunnen worden van een overheid, die haar macht misbruikt voor zelfzuchtige en partijpolitieke belangen.
  De halvegarebestuurderscultuur moet tot op de grond worden afgebroken en vandaar weer opgebouwd tot een bestuurscultuur, die transparant en zonder egopimperij de belangen van de meerderheid van de bevolking in het hart draagt en dient.

  Eerlijk leven, eerlijk werken, eerlijk delen.

  Reactie door hendrik dieks — vrijdag 30 juni 2006 @ 16.11 uur

 103. ja de reacties zijn divers,wie heeft gelijk?
  de waarheid zal wel zoals altijd in het midden liggen,of de bal is rond,of elk voordeel heeft zijn nadeel.

  de feiten > onder balkenende 2 is de staatsschuld opgelopen naar (0106) 112 miljard.
  2e zalm pakt € 500, af(zuur ) en geeft € 200,- terug (zoet) per saldo – € 300,-
  (oa zorgwet.huren,energie,belastingen)

  kan wel even doorgaan,maar wordt de columm te lang.

  waarvan akte

  Reactie door henk geluk — vrijdag 30 juni 2006 @ 16.14 uur

 104. Allochtonen wat is dat ? komen die van Mars ? …….zucht .

  Reactie door Fred — vrijdag 30 juni 2006 @ 16.14 uur

 105. Een rompkabinet zal alleen gebruikt worden om het “zoet” erdoor te rammen, om daarmee het publiek om de vingers te winden. Zo snel mogelijk verkiezingen dus!!! En Jan, gewoon met stront gooien in de verkiezingscampagnes, dat doet rechts ook, links moet veel agressiever debatteren. Leg maar met naam en toenaam uit waarom de hypotheekaftrek op de schop moet,omdat wij nu de huizen van types als hr v.d.Hoeven en consorten betalen.
  En geef voorbeelden van oudere dames die nu nog thuishulp hebben, maar als ze deze aso ministers weer terug willen ,straks met de WMO weer zelf moeten stofzuigen.

  Reactie door Gerrit — vrijdag 30 juni 2006 @ 16.15 uur

 106. @98 Hans, wederom , wat mij betreft in de roos. Ik meen dat vriend Voltaire iets riep van: ik zal een ieders recht om z’n mening te geven verdedigen al wordt het m’n dood. En het valt mij ook op dat discussies verzanden doordat personen met een mening ingedeeld worden in een specifieke groep of club om vervolgens die groep of club verbaal aan te vallen. Ik vind Amita een prachtig stukkie schrijven tot de laatste regels “wij van de SP”, dan wordt het mij te benauwd, ik kan een heel eind achter de ideeen van de SP staan ,maar ik bÉn het niet

  Reactie door De Klos — vrijdag 30 juni 2006 @ 16.25 uur

 107. Hans:’Wat ik nu niet begrijp is waarom links/rechts nu altijd een controverse moet worden tussen hen die met hard werken een (okay ik geef het toe) burgermansbestaan hebben opgebouwd en hen die wat minder geluk (?) hebben gehad.’

  Wát een flauwekul.

  Reactie door Steven — vrijdag 30 juni 2006 @ 16.33 uur

 108. Ik ben het helemaal met je eens in dit geval Jan. Het is absoluut niet bevordelijk voor onze democratie als er een rompkabinet komt. Zeker niet omdat Zalm dit zal misbruiken er alsnog hele vervelende zaken door te drukkken. Dit moet absoluut voorkomen worden!

  Reactie door simONE — vrijdag 30 juni 2006 @ 16.34 uur

 109. @Steven Leg is uit wat je flauwekul vind.

  Reactie door De Klos — vrijdag 30 juni 2006 @ 16.37 uur

 110. Krijgt die Zalm een koekje van eigen deeg … Stok hij de stekker uit Balkenende 1 omdat ruzieende LPF-ers niet langer geloofwaardig zouden zijn, trekt nu de D66 de stekker uit Balkenende 2 omdat ruzieende VVD-ers niet langer geloofwaardig zijn. (Kamp Rutte en Kamp Verdonk.) En laten we wel zijn Rita Verdonk is verantwoordelijk voor de huidige puinhopen !!! Zij moest zonodig recht(s) door zee en voor haar campagne om lijsttrekker te worden heeft zij de zaak opgeblazen !!!

  En ach… het kwam D66 ook niet slecht uit ! (Als het aan de leden van deze partij hed gelegen dan waren ze er al lang uitgestapt !)

  En Balkenende; Heeft geen uitstaling en daadkracht om leiding te geven.

  Dus zo snelmogelijk verkiezingen en dan ook echt luisteren !!!

  Reactie door Jan met de Pet — vrijdag 30 juni 2006 @ 16.45 uur

 111. @110 Trok

  Reactie door Jan met de Pet — vrijdag 30 juni 2006 @ 16.47 uur

 112. Romp een ramp2.

  Heeft niemand in de gaten dat D’66 niet anders kon, dat Verdonk afspraken heeft gemaakt met Pastors en de LPF ten koste van D’66 en dat Rutte dit een sociaal gezicht moest geven, wat de ondergang van D’66 had betekend, moeten we ze in een romp verder hun gang laten gaan, dat is toch ondemocratisch, snel nieuwe verkiezingen en dan kunnen wij ons uitspreken en de SP steunen in een sociaal programma!

  Reactie door links — vrijdag 30 juni 2006 @ 16.51 uur

 113. 109. De Klos

  Dat er altijd weer in groepen moet worden gedacht, dat vind ik flauwekul. Ben je rechts, hard gewerkt, iets opgebouwd enz. Ben je links, of je hebt een uitkering, je bent laaggeschoold enz.

  Er zijn heel veel mensen met goede inkomens die links stemmen. In 2002 de LPF? Mensen uit alle lagen van de bevolking stemden op ze, arm of rijk, uitkering of geen uitkering.

  Wat een onzin, nu ook weer in deze discussie. Allochtonen worden in sommige reacties neergezet alsof ze allemaal hetzelfde zijn.

  Reactie door Steven — vrijdag 30 juni 2006 @ 16.52 uur

 114. @98 hans

  je zegt dat je het niet breed hebt, maar wel een hypotheek van meer als € 250000,–, want daar praten we over als het gaat over beperking van de hypotheekrenteaftrek. Iemand die zich een hypotheek van 250000 euro (bij mij nog altijd 550000 gulden) kan veroorloven ( zo’n 1600 euro bruto per maand hypotheekkosten) heeft het in mijn ogen zeer breed.

  Reactie door ipuntje — vrijdag 30 juni 2006 @ 16.53 uur

 115. @Rob (44)
  je schreef; huh!ben ik nou debiel of…

  Jouw vermoeden is werkelijkheid Rob!

  Reactie door Patrick — vrijdag 30 juni 2006 @ 16.54 uur

 116. Ik hoop dat er snel verkiezingen komen zodat we (als het volk dit wil) eindelijk zijn verlost van deze rechtse rakkers.
  Ik ben bang dat dit niet zal gaan gebeuren en dat men daar in het Haagse wel een leuk trucje bedenkt om verkiezingen te voorkomen.
  Uiteindelijk moet Jan met de pet toch nog even verder worden kaalgeplukt.
  Donner heeft het vandaag nog weer eens herhaald dat men beter door kan gaan met een ”rompkabinet”zodat het uitbuiten van bejaarden w.a.o.ers enz, enz lekker door kan gaan.

  Reactie door S.P'er — vrijdag 30 juni 2006 @ 17.05 uur

 117. @ Steven, volgens mij bedoelde Hans dat ook en baalt net zo goed als ik van discussies die niet veel verder komen dan links is helemaal goed,rechts is helemaal fout, want als je werkt ben je sociaal en als je niet werkt,zit je lui op de bank te profiteren.

  Reactie door De Klos — vrijdag 30 juni 2006 @ 17.05 uur

 118. @83 reinier

  als er werk is, maar je dat niet krijgt omdat je een beperking hebt, dan moet het vangnet wao werken. nu zeg jij. jij kan werken, niemand wil je hebben, eigen schuld.

  een lichameljke beperking zegt volgens deze ex-regering niets over je capaciteiten om te werken. Je handen doen het niet, maar je voeten bewegen nog, dan is er vast wel een baantje dat je zou kunnen doen als iemand je maar in dienst zou willen nemen. En dat niemand dat wil is de schuld van degene die invalide is.

  Reactie door ipuntje — vrijdag 30 juni 2006 @ 17.06 uur

 119. @27 Ruud — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.12,

  Gek he, als je roept dat het allemaal criminelen zijn, dat ze dan liever bij mensen als jouw uit de buurt blijven.

  Dat de multiculturele samenleving niet helemaal van de grond wil komen wordt voor een groot deel veroorzaakt door de verschillende geloven. Daardoor heerst er een appartheid in Nederland (maar ook in andere landen). Door apparte scholen en sportclubs. Het zou het beste zijn om deze appartheid te ontmoedigen. Door op jonge leefheid kinderen te leren samenleven op school, samen leren en samen gymen.

  @28 rob — vrijdag 30 juni 2006 @ 14.15,

  “onder de sp zal moslims geen duimbreed in de weg gelegt worden!”

  Och ja, gooi ze allemaal maar weer op een bult, lekker makkelijk hoor. In elke groep zitten wel goede en minder goede mensen als je nou kijkt naar geloofs of levens overtuiging of waar ze vandaan komen.
  Probeer om met anderen goed samen te leven en een goed voorbeeld geven aan anderen.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — vrijdag 30 juni 2006 @ 17.07 uur

 120. @98 Hans “Alhoewel ik niet klaag, breed heb ik het zeker ook niet en indien de hypotheekrenteaftrek wordt afgeschaft staat het water mij tot de lippen.”

  Nog 1 keer Hans: Met jouw hypotheekrenteaftrek gebeurt helemaal niks, ook al zou de SP de meerderheid (utopia ;) )in de kamer krijgen. De bedoeling is om de hypotheekrenteaftrek te schrappen, voor nieuwe gevallen, boven de € 225.000 (ongeveer) euri. Hier nog even een stukje persbericht van pas geleden over de SP en hypotheekrenteaftrek:

  “De SP vindt volledige afschaffing van de hypotheekrenteaftrek dom, oneerlijk en onverantwoord. Maar aan het onbeperkt subsidiëren van villabewoners moet een einde komen. Dat kan als we de aftrek voor de allerhoogste inkomens begrenzen. Voor het overgrote deel – tot ruim boven modaal – verandert er wat de SP betreft helemaal niets.

  En de SP wordt overigens gesteund door zeer veel hardwerkende mensen Hans. Het idee dat er alleen maar ziek, zwak en misselijke mensen in de partij zitten is de grootste kolder.

  Ik ben trouwens erg benieuwd waarom jij denkt dat je met een centrumlinks kabinet niet meer normaal kunt leven.

  Reactie door Marc B — vrijdag 30 juni 2006 @ 17.11 uur

 121. Goed Jan, het is altijd lastig in zulke drukke settings te opereren.
  Een rare naam trouwens: rompkabinet, is er geen Nederlands woord voor?

  Reactie door nico — vrijdag 30 juni 2006 @ 17.17 uur

 122. @ 114
  Ach, ik heb een hypotheek van ruim 350.000 en betaal daar ongeveer 1200 per maand rente over plus 400 levensverzekering etc. Van de belasting krijg ik daarvan 600 terug. Met eigen woning forfait is mijn voordeel zo een 5000 in het jaar. Dat bedrag kan ik inderdaad moeilijk missen. Ik vind het wrang dat mensen in mijn situatie gekort zouden moeten worden terwijl in sommige kringen het inkomen niet in modaal wordt uitgedrukt maar in “Kok”. “Wat verdien jij nu? Ach, dat valt tegen dit jaar, 5 Kok.” Kok eventueel te vervangen door Balkenende

  Reactie door Hans — vrijdag 30 juni 2006 @ 17.19 uur

 123. @walter 101
  Precies geen schoolgaande kinderen. Je zegt zelf dat je ze naar de dichtsbijzijnde school zal sturen. Waarschijnlijk zul je er ter zijne tijd wel voor zorgen dat je niet meer tussen de buitenlanders woont. En anders moet ik het nog maar zien of je ze daadwerkelijk naar een zwarte school stuurt. Er zijn namelijk maar zeer weinig Nederlanders die dat doen. En ook al zou je dat doen. Dan is het nog maar de vraag of je daar goed aan doet. Je laat misschien je kinderen wel lijden voor je eigen idealen. Denk daar maar eens over na.

  Verder is het niet zo dat ik vind dat alle problemen aan de allochtonen te wijten zijn, zoals ik al eerder heb gezegd.

  Juist de mensen die er voor zorgen dat hier steeds meer allochtonen naar toe komen. Die mensen kun je pas echt iets verwijten. Op zo’n manier Creëer je namelijk nooit rust en stabiliteit in een land. Er zullen dan altijd cultuur problemen blijven. Problemen van racisme en discriminatie zullen dan alleen maar groter worden. Want geloof me dat help je toch de wereld niet uit. Het is ook niet iets van blanken. Alle volkeren maken zich hieraan schuldig. Bovendien iemand die te dik, te dun, te klein, te lang, te dom (volgens iemand) een lelijk gezicht of wat dan ook benadelen is ook DISCRIMINATIE. Denk je dat ook de wereld uit te kunnen helpen. Ik dacht het niet. Misschien dat jij hier anders over denk. Ook honden, apen en vogels kunnen soortgenoten verstoten, dat zit als het ware in de natuur ingebakken.

  Het beste kun je maar een zo homogeen mogelijke samenleving hebben. Dan zijn de problemen het kleinst.
  Kom nou niet aan met dat je dan een hele saaie samenleving krijgt want dat vind ik een groot flauwekul argument wat maar al te vaak verkondigd wordt.

  Reactie door Ruud — vrijdag 30 juni 2006 @ 17.21 uur

 124. Absoluut geen rompkabinet.
  Er zijn te vuile politieke spelletjes gespeeld door de betrokken partijen.
  Kom maar gewoon met een goed programma en houd je eigen er ook aan.( net als de SP !.)Dan kan de brave burger kiezen wat hem/haar bevalt.

  Reactie door tom — vrijdag 30 juni 2006 @ 17.21 uur

 125. Toen ik vanmiddag alle reacties hier aan het lezen was, viel mijn mond echt open van verbazing.
  Met name de reactie van Stephan bleef branden op mijn netvlies.
  Ik bedoel, het is logisch dat er allerlei rechts-liberale meningen worden losgelaten op een forum als dit. Uiteraard ben ik het er niet mee eens.
  Maar de reactie van Stephan vond ik erg bijzonder. Louter allen vanwege het feit dat hij de SP puur ziet als een protestpartij die “proteststemmen aantrekt, zeker in de peilingen.”

  Ja enerzijds heeft hij gelijk. Ook dat is een normale reactie van mensen op gebeurtenissen waar mensen van over de rooie gaan, zoals dit kabinet ze al veelvuldig heeft weten te produceren.

  Maar de kortzichtigheid waarmee hij voorbij gaat aan de verere kwaliteiten die de SP gedurende vele jaren heeft opgebouwd en ontwikkeld, die stoort mij mateloos.

  Buiten het feit dat er zeer competente mensen actief binnen de SP aan de slag zijn. Waarmee er ondertussen voldoende kwalitiet aanwezig is om daadwerkelijk te kunnen regeren, is de SP ook nog een van de weinige partijen die gedegen onderzoek verrichten t.a.v. bepaalde thema’s. En dat is iets wat ik zeer vaak nog mis bij de ‘gesettelde’ partijen.

  Ik zou vooraleer ik dergelijke opmerkingen zou plaatsen eens uitgebreid gaan lezen in de artikelen etc. die de SP uitgebracht heeft in de loop der jaren.
  Ik lees zelf met enige regelmaat allerlei publicaties van Agnes Kant. Stuk voor stuk zeer steekhoudend en terdege onderbouwd. En ik mag mij gelukkig prijzen om te kunnen zeggen dat ik daarover kán oordelen als leidinggevende in de zorg.

  Het beeld dat geschetst wordt van louter een protestpartij,(ik ga er overigens van uit dat Stephan dit zeker niet met slechte bedoelingen zoheeft neergezet) is er toch wel eentje dat is ontstaan in vorige decennia toen dat zeker ook nog het geval was. En ja protest is ook datgene dat de burger zit van de SP, maar dat is ook logisch wanneer je in de oppositie zit. Tevens vind ik dat de SP het stukje actief protest ook nooit mag verliezen.

  Maar ik vraag mij nu af waarom een serieuze politieke partij zoals de SP, niet los kan komen van een dergelijk imago. Er zijn legio voorbeelden te vinden waarin de SP zich presenteert als een serieuze en gedegen speler in de landelijke politiek.

  Wat is het probleem nu, hebben wij binnen de SP een imago-probleem? Of is het de angst van rechts voor zinnige argumenten uit de linkerhoek van het politieke speelveld.

  Hoe dan ook, de vervroegde verkiezingen komen er aan en mijns inziens is de SP zeker een partij die klaar is om mee te regeren. Evenwel zal er hard aan het imago van de SP gewerkt moeten worden want er zijn nog veel te veel nederlanders die de SP nog steeds niet zien als een serieuze coalitiekandidaat.

  Jan, daar ligt nog een leuke klus voor de aankomende verkiezingen. Laten we die proteststemmen alvast eens binden, maar vooral zorgen dat het zetelaantal van de SP in de komende maanden gestaag blijft stijgen. Zodat we daadwerkelijk kunnen gaan zorgen voor een beter Nederland.

  Reactie door maurice Bekkers — vrijdag 30 juni 2006 @ 17.22 uur

 126. de arogantie van het huidige kabinet is echt ongeloofelijk, het vertrouwen staat op een dieptepunt en toch nog door willen gaan. gewoon niet inzien dat ze geen steun meer krijgen van een groot deel van de bevolking

  Reactie door thijs slegt — vrijdag 30 juni 2006 @ 17.26 uur

 127. @ Ruud en nog wat anderen:
  Waarom is dit een rampkabinet? Omdat ik dankzij het nieuwe zorgstelsel kan fluiten naar mijn no-claim. Buiten mijn schuld om ben ik helaas genoodzaakt om regelmatig naar het ziekenhuis te gaan. Dat is niet mijn keuze, maar dankzij Hans H. word ik daarvoor gestraft.

  Dit kabinet is een kabinet van “accountants” als de cijfers maar mooi zijn. Gevoelens van mensen tellen niet mee…

  Reactie door Chantal — vrijdag 30 juni 2006 @ 17.32 uur

 128. @rob

  er is niets aan de hand hoor!
  meer dan 500 moskeeen al in dit land, kan u mij een één moslimland noemen waar je bvb een kerk zou willen stichten…in het kader van godsdienstvrijheid natuurlijk he……..
  noem er één!

  Reactie van rob — vrijdag 30 juni 2006 @ 15.06

  Toch nog een land extra voor je gevonden
  In de achtertuin van de paus staat ook een moskee.

  http://www.politiek.net/iskander/15952

  Reactie door delagroov — vrijdag 30 juni 2006 @ 17.35 uur

 129. LAAT ONS A.U.B. IN SEPTEMBER STEMMEN:
  ER IS EEN GROOT CONTINGENT VERGRIJZENDEN;
  DIE HEBBEN EEN GROOT AANDEEL INDIEN MOGE-
  LIJK. DIE OUDEREN EN GEHANDICAPTEN LAAT JE
  NIET IN HARTJE WINTER PROBEREN EEN STEMBUS
  TE BEREIKEN. VELEN KOMEN DAN HELAAS NOG
  AMPER DE STRAAT OP !! ER IS DUS HAAST !!

  Reactie door Madelief — vrijdag 30 juni 2006 @ 17.35 uur

 130. @118

  ipuntje, ik zeg niet eigen schuld. Ik zeg niet dat iemand zonder handen nog zijn voeten kan gebruiken. Zo werkt het systeem niet. Ik heb in mijn hele betoog niet eenmaal het woord “schuld” meegenomen.

  Maar iemand die lage bloeddruk heeft, kan niet meet als steigerbouwer aan de slag, maar misschien wel als rijinstructeur (voorbeeld uit mijn eigen omgeving). Als je een baan kunt uitvoeren, dan hoor je niet in de WAO. Dat is wat ik zeg. Als je beperkingen zo zijn dat je niet in je levensonderhoud zou KUNNEN voorzien, dan is daar het vangnet van de (tegenwoordig ) WIA of WAO.

  Als je wel in je levensonderhoud zou kunnen voorzien, maar wel met ander werk, dan hoor je in een ander vangnet. En voor die laatste groep hebben we altijd nog de bijstand of de WW.

  Reactie door Reinier — vrijdag 30 juni 2006 @ 17.47 uur

 131. Ja maar het kabinet balkenelende was niet bezig namens het volk ,maar het bedrijfsleven ;snap je ?

  Reactie door fred — vrijdag 30 juni 2006 @ 17.47 uur

 132. @Steven
  “Allochtonen worden in sommige reacties neergezet alsof ze allemaal hetzelfde zijn.”

  Volgens mij is juist het probleem dat ze niet allemaal hetzelfde zijn, maar ze zijn allemaal anders als ons (tenminste de niet westerse allochtoon). Ze hebben allemaal een andere achtergrond zodat Nederland nooit een eenheid kan worden.

  Een veel gebruikt argument van links is vaak intergratie moet van 2 kanten komen.
  Wat ik me daar bij moet voorstellen heb ik me al vaak afgevraagd. Moet ik me dan aanpassen aan de Turkse, Marokkaanse, Surinaamse, Molukse, Indonesische, Somalische, Indiase, Kongolese, Iraanse, Chinese enz. cultuur? Kan toch niet! Bovendien zijn de verschillende opvattingen van de verschillende culturen nog al eens met elkaar in strijd. Om al die talen te verstaan heb ik het dan nog niet eens.

  De multiculturele samenleving is een tijdbom en vroeg of laat gaat hij echt af. Wat we nu zien zijn de voorverschijnselen (de lont begint te sissen).

  Beter vredig naast elkaar leven dan met veel problemen (criminaliteit, terreur) met elkaar leven.

  Toegeven van foute linkse politiek uit de afgelopen decennia zou een goed begin zijn.

  Beter nu terug draaien voordat het alleen maar erger wordt.

  Reactie door Ruud — vrijdag 30 juni 2006 @ 17.53 uur

 133. @Steven
  “Allochtonen worden in sommige reacties neergezet alsof ze allemaal hetzelfde zijn.”

  Volgens mij is juist het probleem dat ze niet allemaal hetzelfde zijn, maar ze zijn allemaal anders als ons (tenminste de niet westerse allochtoon). Ze hebben allemaal een andere achtergrond zodat Nederland nooit een eenheid kan worden.

  Een veel gebruikt argument van links is vaak intergratie moet van 2 kanten komen.
  Wat ik me daar bij moet voorstellen heb ik me al vaak afgevraagd. Moet ik me dan aanpassen aan de Turkse, Marokkaanse, Surinaamse, Molukse, Indonesische, Somalische, Indiase, Kongolese, Iraanse, Chinese enz. cultuur? Kan toch niet! Bovendien zijn de verschillende opvattingen van de verschillende culturen nog al eens met elkaar in strijd. Om al die talen te verstaan heb ik het dan nog niet eens.

  De multiculturele samenleving is een tijdbom en vroeg of laat gaat hij echt af. Wat we nu zien zijn de voorverschijnselen (de lont begint te sissen).

  Beter vredig naast elkaar leven dan met veel problemen (criminaliteit, terreur) met elkaar leven.

  Toegeven van foute linkse politiek uit de afgelopen decennia zou een goed begin zijn.

  Beter nu terug draaien voordat het alleen maar erger wordt.

  Reactie door Ruud — vrijdag 30 juni 2006 @ 17.54 uur

 134. Jan,

  Ik zou blij moeten zijn met de val van dit kabinet, maar ik voel mij alleen bitter het heeft te lang geduurd er is te veel stuk gemaakt. Het valt omdat de regering parlementsleden probeert uit te schakelen net als in iedere andere bananenrepubliek. Misselijk makend als ik denk aan die mensen die in een goedkope bordkartonnen gevangenis levend verbrand zijn en waar de verantwoordelijke geen verantwoording voor nemen, de zieke mensen die in de bijstand getrapt zijn omdat ze te ziek zijn om zich te verweren.
  De wereldeconomie is al een tijd aan het groeien en ondanks dit kabinet plukken wij daar nog een paar laatste schamele vruchten van, en die prutsers beroemen zich daar ook nog op.
  Ze laten het niet na om in ieder interview te vertellen dat de economie door hun is gegroeid wat pertinent niet waar is.
  Als ik denk aan al die Marokkanen en Turken die hier door het grote bedrijfsleven naar toe zijn gehaald en die op waardige wijze onze welvaartseconomie al sinds de 60er jaren hebben opgebouwd en nu met hun rug tegen de muur gemarginaliseerd worden dan wordt ik soms wel eens onpasselijk van dit land. Net zoals dat bedrijfsleven nu Polen naar binnen haalt en ze nu al wil onderbetalen. Ik walg van die oranje gekken die echt geen verstand van voetballen hebben die denken, dat dit kleinburgerlijke tweederangs k.. landje iets voorstelt in deze wereld. Het is het oranje van een rotte sinasappel.Ik walg van deze mensen die soldaten naar Afganistan sturen om zogenaamd waterpompen te slaan en schooltjes te bouwen maar zich er uiteindelijk op beroepen dat ze als vreemdeling Afghanen in hun eigen land dood geschoten hebben. Die scholen en waterpompen zullen er nooit komen.
  De debilisering van dit angstige landje is al zo ver doorgezet dat ik mijn hart vasthoud voor de komende verkiezingen, ik zal me weer voor de sp in gaan zetten, veel folderen en praten er zal keihard gewerkt moeten worden. Deze regering van visieloze bouwbedrijven mag echt niet terug komen. We moeten alle aandacht van de media krijgen al is het met autobanden op ons hoofd en begrijpelijke taal spreken. Einstein zei al, als je het een kind niet uit kan leggen dan deug je niet als wetenschapper maar volgens mij is dat in de politiek net zo, maar ook, onafhankelijk, buiten de gevestigde media om zullen de mensen wakker geschud moeten worden.

  Reactie door Willem — vrijdag 30 juni 2006 @ 18.03 uur

 135. @ Ruud:

  Wat een gebrabbel. Hoe wil je dat in hemelsnaam terugdraaien. Door alle mensen te assimileren tot een of andere Nederlandse ubercultuur? Kom op man.

  Reactie door Nelson — vrijdag 30 juni 2006 @ 18.05 uur

 136. @maurice Bekkers
  “Maar de reactie van Stephan vond ik erg bijzonder. Louter allen vanwege het feit dat hij de SP puur ziet als een protestpartij die “proteststemmen aantrekt, zeker in de peilingen.”

  Kom nou toch!! Verbaast je dit echt? De hele opzet van de partij (met de tomaat als symbool) dat is toch een teken van protest. Dat vindt zelfs Wouter Bos. Waarom denk je toch dat hij telkens de boot afhoud wat de SP en Groen-Links betreft? Hij ziet ook wel in dat dat dikke ruzie wordt. Ik denk dat zo’n kabinet helemaal snel zal vallen. Zelfs alleen maar met een beetje trappen vanaf de zijlijn hebben GL en SP in al die tientallen jaren nog maar pak hem beet 10 zetels weten te vergaren. Terwijl de LPF in een paar maand tijd rond de 30 zetels zat. Dat geeft aan dat ze een programma hebben wat eigenlijk niemand wil.
  Alleen door trappen smijten roepen en schreeuwen weten ze wat ontevreden burgers naar zich toe te trekken. Die zetels zullen werkelijk verdampen als ze hun regeerakkoord bekend maken. Zie dat toch in!
  Nogmaals dat weet zelfs Woutertje Bos.
  Maar goed dagdromen kan ook leuk zijn.

  Reactie door Ruud — vrijdag 30 juni 2006 @ 18.17 uur

 137. O ja,

  Ruud zag ik jou laatst niet bij de afhaal-chinees zitten Ik wist niet dat jij een criminaliteits- en terreurslachtoffer was volgens mij stel je je een beetje aan.
  Haal is een beetje diep adem wees niet zo bang en geniet van het nieuwe en onbekende de wereld is groot en mooi.
  Weet je wat trouwens ook eng is, een dronken Hollander die in een Turkse badplaats in het zwembad kotst.

  Reactie door Willem — vrijdag 30 juni 2006 @ 18.19 uur

 138. @Nelson
  Door immigratie van niet westerse allochtonen te stoppen en remigratie te bevorderen door mensen een goed toekomstpersectief te bieden in eigen land.

  Bedenk wel, door mensen de kans te bieden hier een toekomst op te bouwen (voor zover je daarvan kunt spreken) Ontneem je ze als het ware de kans er in hun eigen land wat ervan te kunnen maken. Die mensen zijn dan alleen nog maar bezig om te proberen naar het westen te komen. Kortom ze doen geen moeite meer om van hun eigen land wat te maken. Dus het is eigelijk asociaal de mensen daar allemaal weg te trekken. De totaal kansarmen blijven dan in die landen achter waardoor het nog meer verslechterd.
  Helemaal asociaal vind ik het als ze alleen de hoger geschoolden (kansrijken) daar gaan wegtrekken. Iets waaraan de PVDA maar ook de VVD en het CDA zich nog wel eens schuldig aan zouden kunnen maken dat geef ik gelijk toe.

  Reactie door Ruud — vrijdag 30 juni 2006 @ 18.30 uur

 139. @Willem
  Vind jij dit een serieuze benadering van de problematiek?
  Het betekend niet als jij geen problemen hebt (of nog niet hebt) dat ze er ook niet zijn.

  Wat vind jij zo fijn aan de multiculturele samenleving. Misschien dat je me dat uit kunt leggen.

  Een dronken Hollander die in een Turkse badplaats in het zwembad kotst is niet eng. Dat is gewoon vies.

  Reactie door Ruud — vrijdag 30 juni 2006 @ 18.42 uur

 140. Blij, blij eindelijk is dit kabinet gevallen. SP veel succes met de volgende verkiezingen, mijn stem hebben jullie.
  Wat de Multiculturele samenleving betreft, ik vind het vreemd dat na zoveel jaren nog zoveel mensen zich hier aan storen. Binnen mijn werk heb ik veel contacten met mensen van verschillende achtergronden, ik heb nog nooit zulke gastvrije mensen ontmoet. Ik leer zoveel van al deze verschillende culturen, het verrijkt mijn leven.
  Blijf niet kijken met oogkleppen op, we leven in een muliticulturele samenleving en dit zal nooit meer teruggedraaid worden.

  Reactie door Tinie — vrijdag 30 juni 2006 @ 18.47 uur

 141. Nee geen rompkabinet please! het is tijd dat de slopers van het CDA en de VVD die toch bij alles aan de touwtjes trok zich realiseren dat ze moeten opstappen.Het si nooit balkenende geweest die de touwtjes in handen had maar eerder Zalm. Alles “nodige”maatregelen zoals de nieuwe ziektekostenwet die volgend jaar met 10% stijgt bedankt Hogervorst en nog tal van bezuinigingen die vooral de madaal verdiener troffen. Ik zie niets van die geweldige economie van Zalm en het CPB. Waar is dat zoet dan, kan iemand van de VVD lovers hier mij dat vertellen ik heb geen koophuis en NEE ik krijg GEEN huurtoeslag! Ik betaal alleen maar maar de dure huizen van mensen met zat geld om het zelf te betalen die hebben echt geen subsidie nodig. Altijd hoor je de VVD aanhang weer het was de schuld van paars maar daar zaten ze notabene zelf in, en wie was er toen minister van financien? Juist mister VVD himself Gerrit Zalm. Ik snap best dat ze een rompkabinet willen zodat ze alles zo kunnen stroomlijnnen zodat ze als ze verliezen toch nog hun zin zullen krijgen. Ik zou zeggen Jan Femke en Wouten en Andre maak er straks samen wat moois en sociaals van en ligt een hoop werk voor jullie. Succes

  Reactie door Bertholt — vrijdag 30 juni 2006 @ 18.57 uur

 142. @Ruud

  Duidelijk dus, dat ook jij de boodschap niet begrijpt. Ja de SP was en is een protestpartij.
  Ik schreef ook al dat dat zeker zo moet blijven. Maar de SP heeft zich daarnaast veel verder ontwikkeld. En juist dat wordt nog veel te weinig gezien.

  Jij bent daar zelf een geweldig bewijs van.
  Want in de tijd die je nodig hebt gehad om deze reactie teschrijven en dit weblog te bevuilen met allerlei neo-nazistische LPF-standpunten (overigens over het te behalen zetelaantal in de laatste peilingen stond juist die LPF op 0 zetels; en die club kun je dan wel serieus nemen?? bevreemdt mij gaat regelrecht tegen je eigen argumenten in) had je ook ietsje verder op de website van de SP kunen graven en eens kunnen lezen in een aantal brochures die gewoon te downloaden zijn.

  Ik heb uiteraard niets tegen jou Ruud en van mij mag je ook gerust je mening verkondigen. Dat is je volste recht.
  Maar probeer je horizon eerst eens te verbreden vooraleer je zaken veroordeelt. Wanneer je de inhoud niet kent dan kun je die inhoud ook niet veroordelen.

  In de engelse taalgebieden heeft men de uitdrukking: “Don’t judge a book by its cover.” M.a.w. geef geen oordeel enkel door het uiterlijk te beschouwen. Iemand die dit doet is namelijk gewoon kortzichtig.

  Ook jou reacties over onze MEDElanders van allochtone komaf zijn net zo kortzichtig. Doordat er daar enkele rotte appels zich nadrukkelijk manifesteren veroordeel jij meteen hele bevolkingsgroepen.
  Nou, als dat hier zo moet werken dan kon ik ook zeggen naar aanleiding van de moorden in Amsterdam bijvoorbeeld dat alle Amsterdammers slecht zijn. Die redenering slaat toch ook nergens op.

  Vergeet nou eens niet dat in de pers en overige media. Met name die zaken worden uitgelicht die met allerlei rottigheid en misère te maken hebben. Over de goede dingen die door MEDElanders van allochtone afkomst gedaan worden lezen we niets en zien we vrijwel niets op TV. Toch betekent dat niet dat er vanuit die hoek niets gebeurt.
  Er gebeurt zelfs zeer veel meer positiefs dan negatiefs.
  Ik vind het heel erg jammer voor jou dat je blind bent voor juist die zaken die niet door de media belicht worden.

  Serieus man, kom eens achter die TV uit en loop eens de wereld in. Voer eens een gesprek met willekeurige mensen van willekeurig welke afkomst. Je zult zien dat de wereld uit meer bestaat dan louter uit zwart en wit, je zult zien dat juist die mensen die jij zo veroordeeld, de doorsnee moslims etc. veel meer op jou lijken dan je denkt.

  Maar misschien is dat wel hetgeen waar je zo bang voor bent en waardoor je niet verder durft te kijken dan je neus lang is.

  Ooo was je maar pinokkio, misschien dat je gezichtsveld dan breder werd door de lengte van je neus.

  Reactie door maurice Bekkers — vrijdag 30 juni 2006 @ 19.03 uur

 143. Ik vond rariteitenkabinet balkenende maar een pooierkabinet!

  Reactie door Jansonius — vrijdag 30 juni 2006 @ 19.32 uur

 144. Beste Jan,
  Ik ben bang dat er een rompkabinet komt als de bevolking geen gedegen signaal afgeeft.
  Tijd dus voor een campagne
  *RO(A)MP-KABINET NEE VERKIEZINGEN JA* voor het te laat is. In dit kader heb ik 2 vragen
  Hoe kunnen wij de koningin bestoken met smeekbeden en handtekeningen die ook echt aankomen.
  En mag ik jullie als lid vragen een inteken site te openen waarop met kan intekenen om vervroegde verkiezingen te steunen.
  Hartelijke Groet

  Reactie door Els — vrijdag 30 juni 2006 @ 19.34 uur

 145. Jezus! Wát een angst zit er bij die rechtse huizenbezitters, zeg. Voorlopig is nog niet eens bekend of de Koningin het ontslag wel zal accepteren, en als ze dat wel doet, dan hebben we eerst nog zoiets als een verkiezingscampagne en een datum, waarop de mensen kunnen gaan stemmen. En dan moet er uit de winnaars van de verkiezingen voor de Tweede Kamer een Kabinet benoemd worden. Het eerstkomende halfjaar hoeft niemand zich druk te maken en ik denk ook inet dat de SP zal gaan meeregeren en zouden ze dat wel gaan doen, dan nog hebben ze een compromis te sluiten met de andere coalitieleden dus die hypotheekranteaftreksoep wordt niet zo heet gegeten als je denkt dat-ie opgediend wordt. Overigens, mijn persoonlijke mening is om de hypotheken voor woningen boven 650.000 euro helemaal af te schaffen. Momenteel ontvangt 7% van de huiseigenaren meer dan 45% van de hele hypotheekrenteaftrek en dat bedrag schommelt ergens rond de 11 miljard! Voor de Huurtoeslag is dat bedrag 1.5 miljard en hee wat raar, daar wordt stevig op bezuinigd, waardoor de mensen die dit heel hard nodig hebben om te kunnen wonen, in nog grotere financiele problemen raken. Dus houden jullie nou eens op met dat domme gezever??

  Reactie door L.M. Lembeck — vrijdag 30 juni 2006 @ 19.40 uur

 146. @45 “M.a.w. ALS er nieuwe verkiezingen komen, dan zal IEDEREEN MOETEN gaan stemmen!!”
  Hoezo? Kom jij me van m’n bed lichten dan? Je weet in ieder geval al waar ik woon, helaas.

  Reactie door Sonja — vrijdag 30 juni 2006 @ 19.42 uur

 147. Laten we nou maar mooi verkiezingen houden en ophouden met dit belachelijke machtsspel…
  Het kwaad is toch al geschied en het word een hele kluif voor een nieuw kabinet om Nederland weer vertrouwd te krijgen met de politiek. A.U.B. !!!!!!!!! VERKIEZINGEN!!!!!!
  Ik vind dit zo’n waardeloze vertoning….

  Reactie door ierdwyfke — vrijdag 30 juni 2006 @ 19.43 uur

 148. Of we willen of niet. Rompkabinet komt er vast wel, want Balkenende ligt bij het staatshoofd heel goed en achter de schermen wordt vast flink wat gerommeld. Blijkbaar is het in onze democratie mogelijk met een minderheid te regeren. En dan zal de lpf wel weer in z’n handen wrijven want via een achterdeur komt die weer onofficieel in de coalitie. Ik zie de komende maanden zeer somber in. Maar Jan, wat kun jij daar aan doen? Immers de pvda wil niet een vuist maken met de andere partijen van de oppositie. We gaan nog wat beleven met cda en vvd samen aan de regering! Maar ik denk dat de problemen komen als de eerste dode soldaten uit Afghanistan terug komen…

  Reactie door ARS — vrijdag 30 juni 2006 @ 19.44 uur

 149. Hoera het kabinet is gevallen en dan kunnen we stemmen en de sp een herkansing.
  Nu hopen op een linkse coalitie.
  Want om de kleine man te ondersteunen enz.
  Want er werd op de verkeerde dingen bezuinigd zoals op de gezondheidszorg.
  Het asielbeleid mag verbeterd worden, en
  succes ermee.
  Serkte alvast.

  Reactie door A.C.M.Nooyens — vrijdag 30 juni 2006 @ 19.46 uur

 150. Een Blijde dag voor ons Vaderland!!! Maar nu willen die kwistenbiebels nog steeds door… %&^$* Oogkleppen. Bord voor je kop. Minachting voor de beginsels van de Rechtsstaat, bekwaam in onbehoorlijk bestuur en natuurlijk: BAANTJESJAGERS!!!

  Maar goed, nu kunnen de vervormingen in de gezondheidszorg eindelijk worden teruggedraaid, de plannen van Dekker gaan niet door en er komt geen snelweg door het Naardermeer, want het Nederlandsche Volk is slim genoeg om niet meer op incompetente lummels te gaan stemmen!

  Hoera!

  Reactie door Ronald — vrijdag 30 juni 2006 @ 19.54 uur

 151. Bij een volgend kabinet zal men ook weer blij zijn dat het verdwijnt, ieder kabinet in wat voor samenstelling dan ook zal impopulaire maatregelen moeten nemen.
  Het is alleen te hopen dat het een wat meer socialer gezicht toont dan deze werkgevers vereniging die regeerd(e).

  Reactie door schoenmaker — vrijdag 30 juni 2006 @ 20.01 uur

 152. Laten we tot een algemene staking over- gaan als er een rompkabinet komt, om een ramp af te wenden!

  Staken voor de democratie!

  Reactie door links — vrijdag 30 juni 2006 @ 20.06 uur

 153. En wat is nu de invloed van onze Koningin
  Eindelijk verlost van dit arrogante kabinet een lichtpuntje voor een sociale democratie en weg met de polarisatie

  Reactie door Tom — vrijdag 30 juni 2006 @ 20.12 uur

 154. Madelief, inderdaad: stemmen in het najaar of in het voorjaar, maar liever niet in de winter. Groot gelijk!

  Reactie door L.M. Lembeck — vrijdag 30 juni 2006 @ 20.14 uur

 155. Geen LPF op het bordes van de koniongin alstublieft, dat heeft nooit gemogen

  Reactie door Tom — vrijdag 30 juni 2006 @ 20.15 uur

 156. @maurice Bekkers

  Reactie door Ruud — vrijdag 30 juni 2006 @ 20.19 uur

 157. beste Jan zeg het maar recht voor zijn raap tegen trix we schijten allemaal uit hetzelfde gat……….!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Reactie door Tom — vrijdag 30 juni 2006 @ 20.20 uur

 158. Na een katholieke opvoeding thuis ben ik mijn geloof verloren door jaren van BAK-ELLNDE.

  Reactie door Tom — vrijdag 30 juni 2006 @ 20.23 uur

 159. Leuk die roep om democratie. Zoals de zaken er nu voorstaan zou democratie wel eens kunnen leiden tot CDA/VVD. En dan? Landelijke staking omdat het volk gesproken heeft?

  Reactie door Reinier — vrijdag 30 juni 2006 @ 20.28 uur

 160. @122 Hans, je vindt het wrang als jij gekort wordt terwijl je een hypotheek kunt betalen van 350.000 ?

  En dan ook nog klagen dat je gekort gaat worden.

  Sommige mensen zijn ook nooit tevreden…

  Gewoon eens je prioriteiten anders leggen Hans.

  Reactie door Marc B — vrijdag 30 juni 2006 @ 20.53 uur

 161. Mag ik niet meer reageren ofzo??

  Reactie door Ruud — vrijdag 30 juni 2006 @ 20.58 uur

 162. Ook de huurders die net elke maand de huur kunnen betalen, betalen ook mee aan de hypotheek belastinggeld meer dan 10 miljard euro per jaar.en zij krijgen er niks voor terug

  Reactie door Tom — vrijdag 30 juni 2006 @ 20.58 uur

 163. @maurice Bekkers
  Eerst wil ik even beginnen over dan linkse ondertoontje van je. Zo van je begrijpt het niet helemaal. Daar heb ik een aantal postings terug ook al iemand voor gefiliciteerd. Linkse mensen zijn blijkbaar altijd iets slimmer dan rechtse mensen. Daarom wil ik hierbij ook jou hiermee feliciteren. Proficiat!!!

  Reactie door Ruud — vrijdag 30 juni 2006 @ 20.59 uur

 164. Ook heb ik diegene erop gewezen dat ik het zie als een teken van zwakte. Je kunt het dan immers niet redden met inhoud.

  Dan ga je verder over neo-nazistische LPF-standpunten. Vind ik ook weer erg gemakkelijk en daarmee neem je een andere mening niet serieus. Blijkbaar moeten linkse tuinbroeken als jij daar altijd weer mee komen.

  Reactie door Ruud — vrijdag 30 juni 2006 @ 21.02 uur

 165. Het regeringsakkoord is verscheurd dus is er maar een conclusie mogelijk. Na alle mensenrechten die het kabinet heeft geschonden laten we niet de grondbeginselen van de democratie schenden want dan wordt het echt burgeroorlog.

  Reactie door frank eijgenraam — vrijdag 30 juni 2006 @ 21.10 uur

 166. Frank,

  Als de LPF via de achterdeur binnenkomt, voorspel ik ook een hoop problemen!

  Reactie door links — vrijdag 30 juni 2006 @ 21.28 uur

 167. Aan Hare Majesteit de koningin,

  Ik heb nog een vraag.

  Wat voor een eikel is hij ?

  Reactie door bas — vrijdag 30 juni 2006 @ 21.44 uur

 168. @ Voor alle VVD en CDA ratten op deze blog.

  Ga bij je eigen kluppie lopen zeiken, en laat mensen hier in hun waarde die ze sinds gisteren weer terug hebben.
  Die Rita was de eerste gore minister waarvan de chantage en achterbakse leugens naar buiten kwam, nu de leugens van Zalm, Aartsen, Rutte, en de rest van de ratten nog even publiceren, en dan staat de VVD in de opini peilingen weer op nul.
  Het enige doel wat een rompkabinet nog kan hebben is dat de hypotheekrenteaftrek nog 2 of 3 maandjes in stand blijft maar daarna direct moet worden afgeschaft net zoals die herkeuringen, voedselbanken en zorgstelsel, en de VUT opnieuw invoeren vanaf 57 jaar, en gewoon met je 65 ste met pensioen, komen de jongeren ook eens aan een baan.
  Het geld dat is blijven liggen bij het UWV moet men teruggeven aan onze mensen met een bijstandsuitkering, AOW ers en mensen die onterecht uit de WAO zijn gegooid want die hebben dat bij elkaar bezuinigd.
  Majesteit…. nooit toestaan in een rompkabinet liever gisteren verkiezingen dan vandaag….. Dank u wel hoogheid

  Reactie door Pool — vrijdag 30 juni 2006 @ 21.53 uur

 169. Mijn prognose is dat pvda 50 en cda 35 samen met groenlinks 10 gaan regeren.
  Sp 15 zal zich teveel moeten aanleunen om mee te kunnen doen. Van de werkgeverspartij vvd heeft Nederland en sociale meerderheid cda de buik vol ondertussen. Bos wordt premier en Verhagen + Halsema vices. Hypo-aftrek boven 650/550.000 euro niet meer aftrekbaar. Topsalarissen zwaarder belast,
  top-overheid gemaximaliseerd,zorgpremies niet omhoog, huurplan Dekker weg. Generaal pardon voor 26.000 gezichten en
  immigratie beperkt. Nu aandacht voor de zwakkeren t/m de middenstand. Energieprijzen en consumptieve rente aan banden. Normaal gematigd sociaal beleid. Hard-rechts Verdonk-Pastors-Wilders-Nawijn fuseren en kunnen in nieuwe partij weer lekker ruzie gaan maken. Nieuw Nederland komt er aan na vele jaren afbrakbeleid.

  Reactie door volghetnieuws — vrijdag 30 juni 2006 @ 21.53 uur

 170. @146 Slaap je dan zo lang Sonja, dat om te stemmen zelfs iemand je van je bed moet komen lichten? ;)

  Reactie door Marc B — vrijdag 30 juni 2006 @ 21.54 uur

 171. @169 Inkoppertje Marc. Ik had je toch hoger ingeschat.

  Reactie door Sonja — vrijdag 30 juni 2006 @ 22.00 uur

 172. perfect Pool we kunnen alleen maar winnen

  Reactie door Tom — vrijdag 30 juni 2006 @ 22.03 uur

 173. Als we nu allemaal een relatie aangaan met zoveel mogelijk allochtonen dan is het probleem van de vergrijzing binnenkort opgelost en hebben we een mooie, homogene, lichtbruine samenleving die beslist niet saai is!

  Reactie door Irma — vrijdag 30 juni 2006 @ 22.05 uur

 174. Ook heb ik diegene erop gewezen dat ik het zie als een teken van zwakte. Je kunt het dan immers niet redden met inhoud.

  Dan ga je verder over neo-nazistische LPF-standpunten. Vind ik ook weer erg gemakkelijk en daarmee neem je een andere mening niet serieus. Blijkbaar moeten linkse tuinbroeken als jij daar altijd weer mee komen.

  Reactie van Ruud — vrijdag 30 juni 2006 @ 21.02

  Volgens mij neem je jezelf ook niet serieus en ik neem je al helemaal niet serieus als jezelf nu zo begint af te geven op anderen. Geef dan het goede voorbeeld en blijf zakelijk op inhoud.

  Reactie door delagroov — vrijdag 30 juni 2006 @ 22.09 uur

 175. Lijkt wel of mijn postings enigzins tegen worden gehouden.

  Ik voer hier toch een normale discussie?

  Reactie door Ruud — vrijdag 30 juni 2006 @ 22.17 uur

 176. Op tv neuzelende middenstands VVD-ers als Hofstra en Wiillibrord Verbeek zijn representanten van de makelaars waar burgerlijk Nederland zijn vinexwoning van betrekt.
  Wat propaganda over aftrek en bijtelling en ik weet nu de uitslag al.

  Reactie door Emiel — vrijdag 30 juni 2006 @ 22.23 uur

 177. @ Ruud of delagroov

  Je moet hier wel met 1 PC of Laptop werken en ook met 1 naam.
  Dit om alles een beetje zuiver te houden weetje en wat heb jij tegen linkse spijkerbroeken ????

  Reactie door Pool — vrijdag 30 juni 2006 @ 22.30 uur

 178. Lijkt wel of niet alle postings overkomen. Begin van de staatscencuur misschien.

  Reactie door Ruud — vrijdag 30 juni 2006 @ 22.32 uur

 179. Even ter reaktie op al die WAO-herkeuringsverhalen…..:
  Ik vind dat iedereen die KAN werken aan een baan GEHOLPEN zou moeten worden.
  Maar….als je kijkt waar het gros van de
  WAO-ers oorsponkelijk vandaan komt….
  ???? Hint ? CDA…. nog een hint ?
  Billenknijper bij de VN ?
  Juist ! Onze aller Ruud… 800.000 werkelozen en nog meer op komst noopten
  zijn kabinet tot het nemen van andere maatregelen…iedereen die in z’n vinger geniet had of een chronische hernia had opgelopen na het verplaatsen van z’n eigen vulpen…..werd in de WAO gestopt om vooral maar te voorkomen dat we er nog meer werkelozen bij zouden krijgen…
  Dat is psychologische volksverlakkerij
  van de eerste orde….en nog kortzichtig ook…
  Enne…met wie regeerde het CDA toen ook al weer…..

  Nee…doe mij dan toch maar een links slot op de deur… met in ieder geval de SP en Groenlinks in de regering zodat wij,
  het gewone volk, zeker weten dat CDA/PVDA niet weer zulk soort truukjes gaan uithalen…. want de rekening betalen we altijd…..

  Reactie door Marijn — vrijdag 30 juni 2006 @ 22.33 uur

 180. De economie gaat beter alleen in de zorg heb ik alleen maar met bezuinigingen te maken en hoge werkdruk.En de bestuursleden gaan met tonnen de deur uit,schandalig en ik vind het tijd voor een ander beleid en heb het volste vertrouwen in de SP.

  Reactie door petra — vrijdag 30 juni 2006 @ 22.41 uur

 181. @Marijn

  Toch is het zo dat heel veel mensen onterecht uit de WAO zijn gegooid.
  Ga jij dan maar eens aan een met Aids verslaafde junk die per dag 8 autokraken zet om te overleven uitleggen dat hij volgende maand moet gaan werken, want hij heeft z’n armen en benen nog die hij goed kan gebruiken, alleen heeft hij geen vulpen.
  En wat wil je dan tegen de mensen zeggen die al meer dan 20 jaar in de WAO zaten ? ik hoor je al zeggen…… dikke bult eigen schuld.

  Reactie door Pool — vrijdag 30 juni 2006 @ 22.46 uur

 182. @Marijn
  “links slot op de deur? met in ieder geval de SP en Groenlinks in de regering”

  Year right!! Geloof je zelf dat zo’n kabinet er ooit zal komen?

  Al zou het er komen dan spat het gelijk weer uiteen.

  Moet je eens kijken wat voor een haat en nijd het tussen die linkse partijen onderling is. Die spanning is groter dan tussen pvda, cda en vvd onderling.

  Neem maar van mij aan dat wordt weer 4 jaar roepen vanaf de zijlijn voor Groen-Links en de SP.

  Waar is waar daar zijn ze de allerbeste in.

  De boel opstoken en een kabinet onderuit halen. Dat is het enige wat ze kunnen, meer niet.

  En als je toch denkt dat er zo’n kabinet zal komen van GL, SP en PVDA.
  Dan zou ik zeggen slaap maar lekker door, dat kunnen linksen wel op meer punten.

  Reactie door Ruud — vrijdag 30 juni 2006 @ 22.48 uur

 183. @170 Sonja, sorry dat ik niet aan je verwachtingen kan voldoen.

  Reactie door Marc B — vrijdag 30 juni 2006 @ 22.50 uur

 184. @ Marijn

  Zou het niet beter zo zijn voor mensen die een WAO uitkering hadden…..

  Kan je en wil je werken dan helpen we je, en lukt dat niet dan zorgen we dat je een menswaardig bestaan krijgt, zou dat niet een betere invalshoek zijn voor een nieuw kabinet.
  Goed Marijn een flink links slot op de deur en geen rechtse ratten binnenlaten

  Reactie door Pool — vrijdag 30 juni 2006 @ 22.53 uur

 185. @van Pool
  “Ga jij dan maar eens aan een met Aids verslaafde junk die per dag 8 autokraken zet om te overleven uitleggen dat hij volgende maand moet gaan werken”

  Drugs moet toch kunnen als het aan de linkse partijen ligt?

  Toch maar beter niet he die drugs! Het lijkt wel of je het daar eigenlijk wel een beetje mee eens bent.

  Reactie door Ruud — vrijdag 30 juni 2006 @ 22.55 uur

 186. @ 182 Ruud

  Je slaat de plank volkomen mis.
  Je moet wel goed lezen wat er staat en waar het omgaat.
  Je begint gelijk te zeiken over het in bezit hebben van drugs…
  Lezen man of anders weg van deze blog

  Reactie door Pool — vrijdag 30 juni 2006 @ 23.04 uur

 187. @van Pool
  Ja het gaat over de WAO!
  Maar hoe komen die junks daarin?
  Juist door die drugs!

  Reactie door Ruud — vrijdag 30 juni 2006 @ 23.14 uur

 188. @184 Ruud

  Maar wat is er aan vooraf gegaan dat ze aan de drugs verslaafd zijn geraakt.

  Dus je heb nog steeds niet goed gelezen

  Reactie door Pool — vrijdag 30 juni 2006 @ 23.29 uur

 189. Drugs mag ook voor de rechtse partijen !
  Want alcohol is de grootste en schadelijkste drug van allen.
  Ook sigaretten mag !
  Want daar zitten flinke accijns op om de staatskas te spekken.
  Dus schei uit met al dat gehuichel SVP !
  En de meerderheid van het gewone volk wil de bende van Balkenende allang niet mee.
  Tezij ze in Wassenaar een enquete houden.
  Dus JP go home please !!
  Thanks !

  Met Vriendelijke Groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — vrijdag 30 juni 2006 @ 23.49 uur

 190. @ 186 Peter

  Eindelijk iemand die kan lezen en ook nog een mening heeft.
  Ik begin dat gezeik van die Ruud een beetje zat te worden.
  In ieder geval zijn die VVD en CDA ratten weg van het pluche, dus is het onze taak om ze daar ook weg te houden.

  Reactie door Pool — vrijdag 30 juni 2006 @ 23.54 uur

 191. Het karwei afronden betekent nog meer sociale armoede creeeren…..hadden we eerst het WAO gat….we krijgen nu te maken met de WIA krater i.c.m. WW….Kansloze arbeidsgehandicapten die middels hervorming van ons sociale bestel nog kanslozer worden in deze maatschappij.

  De echte gevolgen van de maatregelen van dit kabinet worden pas duidelijk in 2008 en later….daarop vooruit lopend is het natuurlijk mogelijk de WW & arbeidsongeschiktheids premies te verlagen.

  Wie arbeidsgehandicapped is & ontslagen wordt…krijgt maar een beperkte uitkering (combinatie WIA & WGA)…daarna val je terug op bijstandsnivo.

  Ja de werkenden krijgen het beter….diegenen die daar niet to in staat zijn….krijgen het zwaar te verduren.

  citaat CNV : “Kabinet : “ziek zijn is een keuze”".

  Vandaar ook de genadeloze afstraffing

  Reactie door Enno — zaterdag 1 juli 2006 @ 0.27 uur

 192. Uit eindelijk dan toch het zoet na het zuur. Werk aan de winkel, dit is de kans.
  Rompkabinet?, NEE, wie verloren heeft moet kleur bekennen.

  Reactie door ronald — zaterdag 1 juli 2006 @ 0.34 uur

 193. Ja ik zie de argumenten voor een romp-kabinet wel: begroting, belangrijke dossiers. En laten we wel wezen: er was geen meerderheid die het vertrouwen in het kabinet opzegde, ook waar. Was er dan een meerderheid die dit kabinet wilde? Ik meen dat de meerderheid bij de formatie koos (helaas is dat in ons democratisch bestel niet geregeld, maar toch)… de meerderheid koos voor een CDA/PvdA kabinet. Dat is er niet gekomen omdat CDA ook met VVD en D66 een meerderheid kon behalen. D66 trekt zich nu terug omdat ze zich niet meer de verantwoording kunnen nemen voor een kabinet dat Verdonk -ondanks haar fouten- zo onvolwaardig steunt. D66 heeft echter géén afstand genomen van het overige kabinetsbeleid. Een rompkabinet zou dus wel eens -zij het niet formeel- heel veel gelegenheidssteun van D66 kunnen krijgen.

  Persoonlijk heb ik het liefst nieuwe verkiezingen omdat ik denk dat dit kabinet het vertrouwen allang kwijt is van de kiezer. Ik gun ze niet dat ze vlak voor de verkiezingen nog met wat goedmakertjes kunnen komen die het aangerichte leed moeten doen vergeten. Die truc is nu toch wel zo doorzichtig…

  Aan de andere kant kan ik geen objectieve argumenten vinden voor verkiezingen. Wie helpt mij?

  Reactie door Ronald — zaterdag 1 juli 2006 @ 0.58 uur

 194. Ik lees hier commentaren van sommige mensen die beweren dat de SP alleen nieuwe verkiezingen wil om hun virtuele zetelwinst te verzilveren. Dat is ten dele misschien ook wel zo, want een sterkere SP in de kamer heeft ook meer invloed, maar de SP wil vooral nieuwe verkiezingen omdat het uiteraard volstrekt oneens is/was met het gevoerde beleid. Nu D66 de stekker uit dit kabinet heeft getrokken vind ik het logisch dat er snel (voor Prinsjesdag)nieuwe verkiezingen komen. Voorts lees ik hier ook meningen dat de SP maar een protest partij is, die altijd alleen maar overal tegen is.
  Vrij kortzichtige kreten noem ik dat.
  Wat de SP vooral is……een sociaal en maatschappelijk betrokken partij die m.i. het dichts bij de burger staat van alle partijen.
  De SP is de Spreekbuis van het volk.

  Reactie door Bert Klein — zaterdag 1 juli 2006 @ 1.08 uur

 195. Beste Jan, helemaal met je eens. Ik heb mij verbaasd, dat ik in mijn regionale krant niets heb gelezen over jouw duidelijke uiteenzetting in de kamer.
  Het was een schijnvertoning, maar ik denk dat men op het juiste moment de stekker eruit heeft getrokken.
  Ach die peilingen zeggen mij niet zoveel. Bij de gemeenteraadsverkiezingen kwamen wij ook hoger uit.
  Protestpartij, nou nee, wij komen vaak met goede voorstellen, ook in de Staten, maar die passen niet in het straatje van de liberale CDA/ VVD.

  Reactie door Bert Putters — zaterdag 1 juli 2006 @ 1.18 uur

 196. Ben blij dat ze opgezout zijn, natuurlijk moet er geen romp kabinet komen maar een sp in een coalitie en het liefst zeker 25 zetels.
  Dit kabinet heeft al genoeg om zeep geholpen.

  Reactie door rob — zaterdag 1 juli 2006 @ 3.29 uur

 197. CDA: Donder die C eruit, want jullie hebben Zijn Naam al te lang MISBRUIKT!
  VVD: Slechte breinen met slinkse adders onder het gras!
  D66: Applaus!!!
  Beatrix: Laat je geen zand in de ogen strooien, want die “exen” liegen als geen ander!
  SP: Kom op! En doordouwen nu!!! Het ‘volk’ heeft jullie dubbel en dwars verdiend!
  Volk: slaap niet langer en wrijf je ogen uit! Sta op en laat je stem horen!! Want deze BEVRIJDING mogen we niet meer uit handen geven!!! Linksom met z’n allen dus
  en be blessed.

  Reactie door Gloria — zaterdag 1 juli 2006 @ 3.34 uur

 198. Ik lees dit alles met een traan…

  zolang de verdeel en heers politiek succesvol is (en dat is het als ik het zo lees hier) zal het volk als schapen door de herder bedrogen worden.

  terwijl wij kibbelen over Hirshi Ali, rompkabinet, linkse coalitie is de aanzet tot de derde wereldoorlog in volle gang…
  250.000 onschuldige doden in Iraq,
  Depleted Uranium zal het hele middenoosten uitroeien en de de hele aarde besmetten.

  Is het niet tijd om na 1000en jaren gestuntel door politice, ALLE politici en ander gepeupel naar huis te sturen?

  Reactie door Toine — zaterdag 1 juli 2006 @ 3.49 uur

 199. Waar halen CDA en VVD de euvele moed vandaan om met een rompkabinet verder te willen nadat ze eerst deze crisis zelf zover op hebben laten lopen.

  Reactie door abo — zaterdag 1 juli 2006 @ 4.14 uur

 200. Uit de gemeenteraadsverkiezingen en uit de peilingen blijkt dat niemand de LPF ziet zitten, en CDA en VVD hebben samen absoluut geen meerderheid, moet dit dan zonder tussenkomst van de kiezer gaan regeren?

  Deze constructie heeft geen legitimatie binnen de Nederlandse bevolking en gaat met haar besluiten voor grote problemen zorgen!

  Reactie door links — zaterdag 1 juli 2006 @ 7.31 uur

 201. In het verleden kwamen de emmers teer voor de dag i.v.m praktijken die niet door de beugel konden.

  Reactie door nj — zaterdag 1 juli 2006 @ 7.42 uur

 202. In het verleden kwamen de emmers teer voor de dag i.v.m praktijken die niet door de beugel konden.

  Reactie door nj — zaterdag 1 juli 2006 @ 7.43 uur

 203. In het verleden kwamen de emmers teer voor de dag i.v.m praktijken die niet door de beugel konden.

  Reactie door nj — zaterdag 1 juli 2006 @ 7.43 uur

 204. normaal gesproken reageer ik niet op onzin
  zoals die rob uitkraamt. maar dit wil ik even kwijt
  ja ik ben nederlander en ja ik heb `n dochter
  zij woont samen met een turkse jongen en ik heb nog niet zo`n lieve schoonzoon gehad
  daar kan menige hollandse jongen van leren
  maar ik dacht dat deze discussie over de val van het kabinet ging[waar ik overigens blij mee ben]en niet over het spuien van rasctische gedachten
  scheer niet alles over een kam
  was jij het die zei tegen ouwe dirk kijk verder dan je neus lang is nou voor jou geldt hetzelfde
  je moet nog heel wat leren

  Reactie door annie — zaterdag 1 juli 2006 @ 9.33 uur

 205. Even uit onze herinnering halen.
  Bij de laatste verkiezingen kwam PVDA als winnaar uit de bus. De VVD was de verliezer, toch kwam hij in het kabinet omdat het CDA de PVDA belazerd had. De VVD genoot geen draagvlan van de kiezers. Toch koos het CDA voor een formatie met de VVD. In feite is dat niet echt democratisch? Maar de laatste jaren zijn kabinetbreuken en crisis schering en inslag lijkt het wel, ook dat is niet wenselijk. Het land is onbestuurbaar, omdat men alleen aan hun eigen ego’s denken. Ik vind dat persoonlijk gezien wat narcistisch van dit huidige kabinet….

  Misschien moeten we wel af van het systeem van zoveel politieke partijen en terug naar 3 partijen (rechts, links en midden) Voorkomt ook dat er bijv. van dat soort vrouwonvriendelijke partijen mogen bestaan zoals de SGP. Mogelijk moet de SP zijn krachten beter kan bundelen met Groen Links en PVDA. Tja, een totaal links beleid in Nederland is in mijn ogen utopie, SP moet in dat opzicht ook wat water bij de wijn doen. En soms vind ik SP wat betreft gedachtengang soms wat kortzichtig. Vergis je niet…ik blijf toch wel op jullie stemmen hoor! Maar consensus is toch wel iets wat samenwerken met de PVDA gemakkelijker maakt.

  Reactie door Hildegard Tummers — zaterdag 1 juli 2006 @ 9.35 uur

 206. Tjonge,..

  Natuurlijk wil iedereen behalve de CDA en VVD met ingang van nu verkiezingen,..
  Wat een doorzichtige zooi zeg. En dan doen wij net of we niet zien wat een stel enge
  lui daar in politiek Den Haag daar spelletjes lopen te spelen over de rug van het volk.
  Wie zit er nou te wachten op die arrogante Wouter Bos die met z’n ongefundeerde plannen de Nederlandse economie wel eventjes om zeep komt helpen.

  Laat al die politici eerst even een dikke leugendetectortest afleggen om te zien of ze wel echt het beste met het volk en de economie voorhebben.
  Dan zul je zien dat er in heel politiek Den Haag geen kip meer te vinden is,..
  Nou ja,..er zullen vast wel een lieve koffiejuf en een schoonmaakster overblijven.
  En dan maar hopen dat die verstand van politiek hebben.

  JHE Gluvers

  Reactie door JHE Gluvers — zaterdag 1 juli 2006 @ 9.42 uur

 207. Laatste Nieuws!

  Jan heeft de koningin geadviseerd, zo snel mogelijk verkiezingen, bravo Jan!

  Reactie door links — zaterdag 1 juli 2006 @ 9.49 uur

 208. Een rompkabinet is vooral gebaseerd op gedoogsteun van de LPF. De LPF heeft na de vorige verkiezingen nooit meer zo veel steun gekregen. Ook in andere opzichten is het kiezersveld aardig overhoop gegooid. Dat zien we niet terug in de huidige kamer. Conclusie: zo snel mogelijk een nieuwe kamer via een demissionair kabinet.

  Reactie door Kees Hoogendijk — zaterdag 1 juli 2006 @ 13.23 uur

 209. Inhoudelijk belangrijke verklaring:

  “Mocht er een missionair rompkabinet of minderheidskabinet doorgaan tot novemer of december, dan zou het goed zijn als de Kamer afspreekt dat belangrijke keuzes, zoals het verlagen van de winstbelasting en de aanleg van de verbinding A6-A9, worden uitgesteld tot de kiezer heeft kunnen aangeven hoeveel draagvlak daarvoor is. Er moet geen machtsmisbruik plaatsvinden van een minderheidskabinet dat met behulp van de LPF er van alles door gaat jassen waar een meerderheid van de bevolking niet achter staat.”

  Jan bedankt!

  Reactie door links — zaterdag 1 juli 2006 @ 13.36 uur

 210. Ja, natuurlijk wil cda en vvd verder,want op het eind van het jaar moet het contract
  voor de jsf gevechtsvliegtuig worden getekend.Lpf steunt ze daatbij,de linkse partijen niet.

  Reactie door santegoets — zaterdag 1 juli 2006 @ 13.36 uur

 211. Een inschatting is geen verwachting Marc. Van jou verwacht ik dan ook niets – bij deze.

  Reactie door Sonja — zaterdag 1 juli 2006 @ 14.50 uur

 212. @211 Sonja, ik had verwacht en ingeschat dat je reactie iets intelligenter zou zijn… óf liever ;)

  Reactie door Marc B — zaterdag 1 juli 2006 @ 16.41 uur

 213. janvooministerprescident

  Reactie door janekkucmer — zaterdag 1 juli 2006 @ 16.42 uur

 214. sorry
  Jan voor ministerpresident

  Reactie door janekkucmer — zaterdag 1 juli 2006 @ 16.46 uur

 215. Ik zag de bui al een beetje hangen.
  Het wordt dus een rompcabinet met als ‘compromis’ dat de verkiezingen niet in oktober (oppositie) niet in december (coalitie) maar in november worden gehouden. Objectief gezien kan ik hier best mee leven.

  Waar ik echter bang voor ben, is dat CDA, VVD deze gelegenheid nu ten volle zullen benutten voor hun eigen campagne. Het zou mij niet verbazen wanneer de begroting alsnog drastisch wordt aangepast om zoveel mogelijk kiezers te lokken terwijl er op de valreep de nodige ‘reparaties’ in het inkomensbeleid zullen volgen.

  Ik hoop dat het geheugen de mensen niet in de steek laat: dit was geen regering van/voor alle Nederlanders, maar een regering die uitsluitend de meerderheid voor ogen had en haar beslissingen met uitsluitend dát arguement legitimeerde. Denk even terug hoe de 300.000 op het museumplein geschoffeerd zijn door deze regering.
  Deze regering heeft zich ook eenzijdig op de economie gericht, alsof Nederland een bedrijf is. Ook hier hoop ik dat de kiezer zich realiseert dat een goede economie prettig is, maar dat een regering méér verantwoordelijkheid heeft dan alléén economie.
  Mijns inziens moet onze toekomstige regering zich richten op het welzijn van alle Nederlanders, en niet op de welvaart van slechts een groep Nederlanders.

  Kom op, laten we in de verkiezingscampagne het geheugen van de mensen opfrissen!!!

  Reactie door Ronald — zaterdag 1 juli 2006 @ 17.34 uur

 216. Hoezo rompkabinet, een rampkabinet zal je bedoelen . Heeft iemand er wel eens bij stil gestaan waarom Rechts zo tegen een linkse regering is? Ze zeggen dat een linkse regering veel schade zal toebrengen aan de economie en het bedrijfsleven. Maar wat als een linkse regering nu eens goed uitpakt voor de economie en het bedrijfsleven en de werkgelegenheid, waar blijven ze dan met hun geloofwaardigheid? De vraag stellen is haar beantwoorden. Nergens dus.
  Dat is de grote angst die leeft bij Rechts.

  Reactie door abo — zaterdag 1 juli 2006 @ 17.56 uur

 217. Allemaal tot jullie dienst en soms niet, maar er komt een kabinet CDA-VVD-LPF!
  Met name de LPF heeft thans zoveel steun….
  Wat is dit een hypocriete oplossing, ingegeven door Beatrix met vriendje Lubbers.
  Het gaat voortreffelijk met ondernemend Nederland!

  Reactie door Ton Maas — zaterdag 1 juli 2006 @ 22.35 uur

 218. Ja het gaat echt heel prima, behalve dat Nederland straks niet eens meer bestaat:
  http://www.nrc.nl/economie/article376139.ece
  Wat? Sturen jullie geen soldaten voor onze oorlog? Nou, dan draaien we toch gewoon de kraan dicht, so long suckers!

  Reactie door Sonja — zaterdag 1 juli 2006 @ 22.50 uur

 219. Ik wilde maar eens mee gaan discussieren op het Net bij het CDA… en wat blijkt?
  Onmogelijk! Je kunt alleen inloggen en ‘meediscussieren’ als je lid bent!Over censuur gesproken!!! Kan iemand mij vertellen hoe ik die lafbekken eens ongezouten de waarheid kan vertellen?
  Brrr, ik griezel van dit soort onder ons clubjes. Geweldig SP en wat democratisch om iedereen de kans te geven om van zich te laten horen. En moeten we dus op de koop toenemen dat RECHTS meekijkt en hun asociale meningen naar voren brengen.
  Maar liever dat, dan die christelijke censuur! En vergeet niet CDA-ers: jullie stemmen op christenen en NIET OP CHRISTUS! Want Hij Huilt om jullie geheul met de rijken,jullie dwaling met de VVD en al jullie gesjoemel om je baantje te behouden!

  Reactie door Gloria — zaterdag 1 juli 2006 @ 23.43 uur

 220. Gewoon simpel de boel sabotteren en de hele oppositie wegblijven uit de 2e kamer
  dan piepen ze wel anders balkenellende 3
  laat me lachen hebben ze nou helemaalgeen respect voor de kiezers ze zijn nu in de minderheid dus direkt verkiezingen nu dus!! wij zijn aan het woord

  Reactie door Frank — zondag 2 juli 2006 @ 0.39 uur

 221. Mensen droom verder.

  Lubbers is aangesteld als formateur.

  Dat houdt in dat hij de boel (tijdelijk) moet lijmen en eruit moet zien te halen wat er nog uit te halen is. Geloof mij dat is nog veel. Hun gooien het op landsbelang en daar kun je alles onder schalen.

  LPF wordt dalijk gewoon het 3e wiel wat voorheen D66 al was.

  LPF zit met de handen ineen te wrijven van kom maar op.

  Daarnaast een Romp kabinet….Niet om het 1 of ander maar we hebben hier in dit land nog nooit van een romp kabinet gehoord. Sterker nog zal dat niet ook 1 van erg oude wetgevingen zijn die nu ineens naar boven worden getoverd door Donner. Deze wetgeving is in elk geval nooit gebruikt geweest voor zolang ik en mijn ouders al leven en dan zit ik toch al weer in 1949. Daarvoor is de 2e wereld oorlog geweest en heeft de toenmalige regering, welke naar Engeland was gevlucht, volgens de wetgeving automatisch verlenging gekregen totdat de oorlog weer over was. Dan spreken we al weer over 1939/40. En voor zover mijn geschiedenis kennis gaan is er verder daarvoor in het overgebleven stukje eeuw, ook nooit een romp-kabinet geweest.

  Laten we er toch over ophouden. Deze term is gewoon weer eens gelanceerd of bedacht door Donner. Hij heeft in wetboeken zitten snuffelen en die dateren waarschijnlijk ergens uit 18.. .

  Op deze manier kunnen ze de rit alsnog uitzitten en de begroting alsnog opmaken.

  Na de verkiezingen verandert er overigens nog weinig hoor. Het wordt een PvdA, VVD en CDA kabinet. Dus de oude kliek zit er dalijk weer.

  En daarbij mensen voor de zoveelste keer. Wanneer de campagnes komen dan zul je zien dat er weer een hoop geluld wordt, maar dat, zodra ze zitten, het ineens allemaal niet meer kan of wordt teruggedraaid.

  De economie trekt in dit land niet aan door dit huidige kabinet, maar juist door de wereld economie. De stijgingen van gas, licht zullen ook hetzelfde blijven stijgen als dat deze nu doen, want de brandstof indexxen blijven stijgen. Gezien het feit dat gas en licht is gekoppeld aan de brandstof index blijft deze automatisch ook duurder worden. Mede door dit is de economie in Nederland uit het slop gekropen. Daarnaast zijn de exhorbitante bezuinigingen van dit kabinet ook een oorzaak. Hun kregen minder uitgaven en de mensen meer uitgaven. Hierdoor heeft meer dan 3 kwart van de bevolking het slechter gekregen. Het Amerikaans systeem wordt momenteel doorgevoerd.

  Dalijk als Amerika met oorlogsvoering stopt dan trekt de economie nog verder aan. Ik weet niet of jullie de economie volgen, maar dan heb je gezien dat voor de 17e keer achtereenvolgens in 3 maanden tijd de rente in de VS is verhoogd. Dit heeft een negatief effect op de rest van de wereld economie. Dus dalijk zullen er vervolgens nog meer bezuinigingen moeten plaatsvinden en dat allemaal omdat Amerika zo nodig oorlog moet voeren. Dit vergt enorm veel van onze brandstofvoorraden waardoor de prijzen nog verder zullen stijgen.

  Nee mensen accepteer het maar. Er is niemand beter en de kosten zullen blijven stijgen.

  Daarnaast is dit kabinet nog niet volledig afgetreden. De Minister President heeft hun portefeuile ter beschikking gesteld aan de koningin en dat is heel anders dan demissionair zijn. De Koningin bepaalt nu wat er gaat gebeuren. Zij is aan zet en dat heeft Balkenende gewoon op te volgen.

  Reactie door Maarten — zondag 2 juli 2006 @ 13.31 uur

 222. Fijn…een missionair kabinet…in één woord balen….ik snap zo ie zo niet dat de koningin hierover moet beslissen…in mijn mening zou er een nood referdum gehouden moeten worden over zoiets. De mening van heel het volk moet gehoord worden en niet alleen van één dame.

  Reactie door alex jon — zondag 2 juli 2006 @ 14.22 uur

 223. Graag stoppen met dit afbraakkabinet.
  De VVD is de baas met Zalm en Verdonk,
  A-sociaal tov van onze medemensen,degene met een goede beurs die redden het wel,
  maar onze Medeburgers die het minder hebben leveren steeds meer in.
  Hopend komt er ‘n brede coalitie die steun
  krijgt van de Kiezers en geen Machtskabinet zoals de laatdste jaren.
  Ikzelf heb het goed en wil best inleveren voor onze minder draagkrachtige, ik hoef geen 2e auto,boot ed.

  Reactie door kees van Oosterhout — zondag 2 juli 2006 @ 17.09 uur

 224. Beste Jan,

  Gelukkig maar dat nu eindelijk het kabinet balkenende twee is gevallen.
  Iedereen kan zeggen wat hij/zij wil, maar gelukkig werden we er niet van.
  Een rompkabinet lijkt mij inderdaad geen goed plan. Laten de mensen nu maar eindelijk eens naar de burgers luisteren. Geen Rita Verdonk en zeker geen 3 keer balkenende. Ik wens jouw en je partij heel veel succes de aankomende periode. Laat het volk zijn stem nu maar eens horen!!

  Jessica

  Reactie door jessica — zondag 2 juli 2006 @ 17.22 uur

 225. Ja, Jan als dit kabinet blijft wordt het zoals jij al suggereerde en eerder ook al aanhaalde,dat ze de ekonomische vooruitgang aan zichzelf toeschrijven en wellicht kadootjes gaan uitdelen om stemmen te winnen voor de aankomende verkiezingen. We hoeven ons niet af te vragen wie uiteindelijk die kadootjes (sigaren uit eigen doos) gaan betalen. Ik moet er niet aan denken dat deze blunderaars met hun aso beleid opnieuw gekozen gaan worden. Het is aan jullie om de mensen duidelijk te maken hoe het echt in elkaar zit. Sorry maar ik blijf politiek een smerig spel vinden, daarom des te meer waardering voor jou en de andere medewerkers.
  Sterkte Rob.

  Reactie door F.G.L.Visser — zondag 2 juli 2006 @ 22.02 uur

 226. Tja, tuurlijk adviseert Lubbers een derde kabinet Balkenende…het is zijn eigen partij!
  De koningin walst met deze keuze over iedereen heen.

  Met vriendelijke groet,

  Aafke Klopman.

  Reactie door Aafke Klopman — zondag 2 juli 2006 @ 22.13 uur

 227. Een rompkabinet is een rampkabinet. Zeker als de dienders van de bezittende klasse, CDA en VVD, er deel van uitmaken. Nieuwe verkiezingen is de enige juiste oplossing! Stop de lastenverlichting voor de (grote) bedrijven en laat het geld ten goede komen aan degenen die toch al niets meer te rooien hebben onder dit walgelijke VVD-beleid van Harry Potter en zijn 82 rovers!

  Reactie door Marco Hanekamp — zondag 2 juli 2006 @ 22.23 uur

 228. Re: nr. 90
  Volledig eens met Amita (en Annemiek).

  Reactie door Tommy — zondag 2 juli 2006 @ 22.48 uur

 229. Vraagt niemand zich af of de koningin hier niet iets teveel invloed heeft? Je zou toch bijna denken dat er na zoveel gehannes (wel/geen/weer wel paspoort enz.)het volk zijn mening hierover mag uitspreken. Of wordt het weer lachen met de LPF?
  Het argument Afghanistan is kul( zoals Jan stelt: ze zitten er volgend jaar ook nog), net zoals de begroting. Een begroting is een raming voor het komend jaar en dan zit er een ander kabinet. Die je misschien opzadelt met iets dat niet hun streven is.
  Erg ondemocratisch!!

  Reactie door Gerard uit het Zuiden — zondag 2 juli 2006 @ 22.51 uur

 230. De koningin is de werkgever van het kabinet. Zij bepaalt en moet een uitweg zien te vinden. Jouw werkgever mag jou er ook niet zomaar uitzetten. Gezien het feit dat een kabinet van landsbelang is gelden hier andere regels voor.
  Nogmaals dit kabinet is niet afgetreden. Dit kabinet heeft zijn portefeuille ter beschikking van de Koningin gesteld. De Koningin bepaald nu wat er moet gebeuren daar zij namelijk nu de voltallige leiding heeft en daarbij laat zij zich adviseren door adviseurs. Ook is zij gemachtigd tot het aanstellen van een formateur om de boel te lijmen en dat zal wel moeten tot de verkiezingen of deze nu vervroegd zijn of niet. Een demissionair kabinet komt er in elk geval niet, want dat wilt Balkenende niet hebben daar er te veel risicovolle acties bezig zijn zoals onze militairen in Afganistan.
  Lubbers begint morgen (maandag 3 juli) met formateren en daar zal dan een kabinet uit voort vloeien van CDA en VVD met of zonder LPF. Overigens mocht LPF nu alsnog in dit kabinet treden (welke bijna iedereen in dit land na hun toneelstukken niet meer wilde hebben) dan staan ze niet voor waarvoor LPF feitelijk voor is opgericht en zal volledig naast hun wezen staan. Pim Fortijn draaide zich toen al om in zijn graf en dan helemaal.

  Wat je nu weer hebt is gewoon weer een vies politiek spelletje welke volkomen legaal is en volgens wettelijke regels. Het volk hoeft nog niet aan het woord gelaten te worden. Dat moet pas zodra het voltallig kabinet zijn onslag aanbied. Alleen de D66 ministers hebben hun ontslag gegeven en de rest van de kliek heeft zijn portefeuille ter beschikking van de Koningin gesteld. Nu moeten ze kijken of het nog mogelijk is om alsnog volledig te draaien en dat is mogelijk en daar moet Lubbers voor zorgen. Ze moeten in elk geval tot de eerstvolgende verkiezingen blijven zitten en dat zal, geloof mij maar, met volledig regeerschap gaan. Wij komen pas in mei 2007 aan de beurt en dan pas kunnen wij laten zien wat wij ervan vinden. Dus Balkenende III komt er helaas aan. Houdt daar maar rekening mee.

  Reactie door Maarten — maandag 3 juli 2006 @ 0.54 uur

 231. Was het Lubbers zijn uitspraak niet of wel-Nederland is ziek-was het de zelfde man niet die Nederland in het buitenland te kijk heeft gezet i.v.m knijpen,moet zo,n iemand gaan lijmen en slijmen om alsnog Balken.3 er door te krijgen.De falende Balken.1 en 2 heeft zich bewezen niet geschikt te zijn voor het land en de demo-cratie en het zou alle ministers sieren om ook meteen op te stappen.

  Reactie door nj — maandag 3 juli 2006 @ 8.13 uur

 232. Tja, lastenverlichting voor bedrijven. Volgens mij werken bij die grote bedrijven veel mensen, deze profiteren daarmee indirect van deze lastenverlichting doordat de continuiteit en winstgevendheid van bedrijven wordt vergroot. Dus ik zie niet echt in waarom dat nu zo’n probleem is.

  Ik hoop niet dat we verlangen naar het voormalige oostblok waarin in iedereen evenveel had, ik kan beter zeggen even weinig had…

  Werken om geld te verdienen is goed, zelfs noodzakelijk en de meeste mensen zijn in loondienst dus komt het veel mensen ten goede.

  Het is echter wel te hopen dat de poppetjes vervangen worden, het beleid is zo slecht nog niet, als men eens wat minder emotioneel, maar meer rationeel naar de problematiek gaat kijken. Een oud gezegde luidt: waar niet is verliest de keizer zijn rechten. We zullen eerst met zijn allen geld moeten verdienen = toegevoegde waarde creeeren en daarna mogen we pas zeuren om meer welvaart

  Reactie door Niels — maandag 3 juli 2006 @ 10.21 uur

 233. Ik vind dat Jan marijnissen helemaal gelijk heeft. Lekker naar de stembus zo snel mogelijk en hopen dat er een links kabinet komt, dat de lpf en vvd doodbloeden en iedereen sp, groenlinks, pvdd, pvda en als het echt moet d66 gaat stemmen.

  groetjes
  een linkse stemmer

  Reactie door Peter S — maandag 3 juli 2006 @ 13.12 uur

 234. Reactie op Niels:
  Dit geklets zijn nou juist die geluiden waar we zo van gaan geeuwen! Denk eens vernieuwend!Het gaat er nu juist om dat we niet allemaal te weinig hebben (Oostblok), maar allemaal aan onze trekken komen! Want er is GENOEG geld, alleen de verdeling is om je dood te schamen. Er is GENOEG welvaart, maar velen varen er NIET wel bij!
  Nadenken Niels, er wordt hard gewerkt in Nederland. Kinderen zijn er de dupe van geworden!!Bijna allemaal opgeborgen in de opvang. De oudsten onder ons idem dito!
  Normen en waarden zijn we verloren door RECHTS! En blijkbaar voel jij je er goed bij. By the way: probeer eens wat beter met je ratio om te gaan, want rationeel klopt er geen hout van dit kabinet dat zich gretig vastklampt aan iedere leugen om kost wat kost te blijven zitten.Zo kan de democratie misbruikt worden en verloederen tot deze DICTATUUR: Toedoeloe volk!
  Maar zien hoe Lubbers al billenknijpende samen met zijn “christelijke” maatjes het volk nog verder wil misleiden! Maar trappen we er nog in? Dacht je echt dat we zo achterlijk zijn!
  Gloria

  Reactie door Gloria — maandag 3 juli 2006 @ 15.16 uur

 235. Nou Gloria wat vind jij dan een betere verdeling, dat een lopende bande medewerker net zo veel verdient als een onderwijzer, een verpleegster, een manager, een boer. Zeg het maar wie moet hoeveel krijgen en wie moet dat betalen? Ik ben ook voor het weren van excessen, maar helaas bepalen excessen niet de economische realiteit. Ik bedoel, bedragen die voetballers verdienen zijn buitenproportioneel, maar eonomisch gezien heeft een reductie daarvan geen invloed. Nederland heeft van alle kapitalistische landen een redelijk evenwichtige inkomensverdeling. Maar ik ben het helemaal met je eens overigens dat mensen die hun leven lang gewerkt/gezorgd hebben een goede oude dag voorziening vedienen en dat mensen die niet KUNNEN werken onderhouden moeten worden door de gemeenschap. Maar nogmaals vertel mij maar wie er te weinig krijgt verdient ten opzichte van wat hij of zij presteert.

  Reactie door Niels — maandag 3 juli 2006 @ 15.38 uur

 236. Wat mag iemand in loondienst dan maximaal verdienen??

  1500EUR netto
  2000EUR netto
  2500EUR netto
  5000EUR netto

  Roept u maar

  Reactie door Niels — maandag 3 juli 2006 @ 16.03 uur

 237. Weet u wat erg is:

  ‘Kamp vernield voor kansarme kinderen’

  Dat maakt me woest: aanpakken die eikels!!
  Voor straf 1 jaar lang sociale dienstverlening zonder zakgeld.

  Reactie door Cor — maandag 3 juli 2006 @ 16.06 uur

 238. LPF wil controversiële maatregelen nemen zonder tussenkomst van de kiezer, staatsgreep door een rampkabinet, verkiezingen of staken!

  Reactie door links — maandag 3 juli 2006 @ 17.34 uur

 239. Hallo,

  Ik hoop maar één ding, dat de SP niet blind achter de PVDA gaat aanlopen.
  Onder het mom wie wordt de premier, Balkenende of Bos gaat de SP vast weer een hoop zetels kosten.Ga de verkiezingen individueel voeren SP, want een stem op de PVDA is een stem op het CDA..
  Wees slim en voer ook hard campagne tegen de PVDA. Een romp kabinet is wel goed denk ik. Dit land moet wel profiteren nu van de economische groei, hoop wel dat daarna de SP er voor gaat zorgen voor een eerlijke verdeling van het geld. De chronisch zieken hebben al meeeeer dan genoeg letterlijk geleden.
  Zet hem op SP en haal onafhankelijk van wie dan ook minimaal 20 zetels..Kan die Balkenende maar ook die slijmbal van een Bos niet meer zien.

  Succes Jan en de SP

  Toine

  Reactie door toine — dinsdag 4 juli 2006 @ 9.10 uur

 240. Reactie Niels!
  Hoe alles beter te verdelen? Hoe voor allen meer welvaart? Ratio gebruiken Niels!
  Stoppen dus met AOW en KINDERBIJSLAG uit te delen aan mensen die dit fooitje NIET nodig hebben!! Het is beschamend dat zij zich dit nog toe laten schuiven. Gek he? Ik heb tot nu toe nog nooit iemand uit die hoek gehoord die hier verandering in wil laten aanbrengen. Het geweten staat bij hen op een laag pitje: pakken wat je pakken kan!Eigenlijk zielig…
  Want wat gunnen de armen de rijken veel, maar andersom? Zolang dit niet gebeurt zal het GEWETEN van links moeten komen. En je ziet hoe ons land ervoor staat…RECHTS regeert!De geldgod regeert!! Ik houd van een samenleving waarin we elkaar alles gunnen, de armen de rijken en de rijken de armen. Nou, wie zou er dan nog tekort komen?
  Een utopie? Onzin! Een kwestie van durven evolueren en het dier in onszelf achterlaten. Mens worden!!
  En verbaas je dan niet dat op een dag je het meest thuis gaat voelen bij de SP, want zij zijn het die de weg naar VOORUITGANG mogelijk maken: op naar volwaardig MENS ZIJN!

  Reactie door Gloria — dinsdag 4 juli 2006 @ 13.56 uur

 241. Geachte leden van de Sp,

  Heel hard boe roepen begint eindelijk te werken in dit land, heel hartelijk dank hiervoor, vele gewonen mensen hebben al heel lang geen stem, hoeveel normen en waarde dit kabinet ook denkt in de oogen te strooien.

  Al heel lang volg ik de grimmassen van Zalm, en eigenlijk is hij de leukste grapjas, hij doet me jaren denken aan mijn opa, die met zijn knip interessante gebaren maakt en denkt dat zijn kleindochter nog steeds een kind is. Dat dit kabinet dan weer gevallen is verbaast me niets, de economie is een zeepbel, en voor de winter spat hij uiteen. Zo goed gaat het ineens met Nederland, maar niet heus. Eerst zijn we massaal bang gemaakt, vooral de mens die het al moeilijk heeft, vervolgens kost de gezondheidszorg geestelijk alleen maar meer, want oplossen van hulpinstanties kan niet dus, en iedereen word dan high gemaakt want er is weer eens geld. De eerlijkheid verdwijnt weer eens tesamen met het kabinet, want die leugen over het gaat goed met nederland kunnen ze dus niet volhouden, tenslotte moet er van de winter weer energie genoeg zijn en dat kan niet, als men alles privatieseerd. Sorry voor mijn spelling ook het onderwijs is een grapje de laatse 25 jaar, ik ben dan ook nergens meer, kijk tv en zie hoe men individueel, massaal de bietenbrug op word gejaagd, want ja wijzer en rustiger is dit land allang niet meer. Beste Jan, een mens is meer dan een consument en daarom hoop ik dat er een oplossing komt voor het uitdehand gelopen zelfverrijking van ambtenaren, enz, men behoort het land te dienen, niet te grabbel te gooien, hoezo normen, en waarden, ik zie mensen steeds wanhopiger en aggressiever worden, breng zorgen voor elkaar als 1ste op de agenda. Noem het Nederland opnieuw in opbouw, want ik hoor nog al wat verhalen over hoe men vroeger vooruit ging, deze mensen staan ook allemaal raar te kijken van het massaal gestoorde omniethulp en uitleg.Het recht van de sterkste zou eer moeten zijn, en teveel geld daarvoor is er niet, en dat zouden die zogenaamde ik weet het beter punt nl-figuren eens moeten afgedwongen worden. Ik wil niet in een land wonen die een schijnoplossing bied voor echte problemen, en ik hoop u ook niet.Groeten aan Agnes Kant, en Ger van Unen

  Reactie door Angela — dinsdag 4 juli 2006 @ 15.18 uur

 242. De “val” van Balkenende2 lijkt doorgestoken kaart: op een beter moment kon dit niet komen, voor Balkenende2, dan!
  - vlak vóór het zomerreces
  - niet ál te ver voor Prinsjesdag
  - ver genoeg vóór de reguliere verkiezingen

  Verdonk was al lang geslachtofferd, het wachten was slechts op een gunstig moment.
  Één voorzet richting D66 bleek genoeg en de hele fractie viel door de mand.

  De economie zit in de lift (weer 5000 miljonairs erbij!)
  Nu is dan ook de tijd aangebroken om het “zoet” (uit eigen doos, weliswaar) uit te gaan delen. Het kabinet had de laatste tijd al grote moeite om het uitdelen van het “zoet” steeds verder uit te stellen. En nu is dat niet meer nodig: geef het volk wat brood (en spelen), doe dat voor 22 november en kassa!!! Iedereen die op niet verder wil kijken dan zijn eigen neus lang is, zal zich laten bedonderen door de verkiezingsleuzen die er straks weer uitgebraakt zullen worden.
  De onbenullen onder ons zullen Hirsie Ali of het meest linkse deel van het oude kabinet (D66?) de schuld geven, zich wentelen in het zogenaamde “zoet” en weer verkeerd gaan stemmen.
  Aan de SP en verder iedereen die zich aan de linkerkant van het politieke spectrum zegt te bevinden om Nederland er van te overtuigen dat het deze keer anders moet!!

  Reactie door Bert — dinsdag 4 juli 2006 @ 19.19 uur

 243. Een heleboel mensen zullen inderdaad achter VVD en CDA gaan staan. Klopt en helemaal mee eens. Hun zullen hoe dan ook dalijk weer in beeld verschijnen bij een nieuw kabinet. Ik wil niet voorbarig klinken maar als de mensen inderdaad luisteren en geloven wat die christelijke idioten vertellen dan hebben we dalijk een Balkenende 4 kabinet en deze is helemaal niet onwaarschijnlijk. Ze zijn nu op een slimme manier bezig hun straatje schoon te vegen en schuiven alles richting D66. Houdt er rekening mee dat D66 is teruggetreden vanwege Hischi Ali en niet wegens de rest van het gebeuren. De 2e kamer heeft inhoudelijk nog steeds de steun van D66 en daarmee bereiken ze ook nog genoeg.

  Wat gebeurd hier eigenlijk….al eens gekeken naar Amerika….Doe dat eens en vergelijk Bush eens met Balkenende. Er zijn genoeg problemen geweest in Irak en deze zijn nog steeds aan de gang. Nu komen er opeens raporten op tafel dat hun wel degelijk chemische wapens hebben gevonden, maar dat het al die tijd is achtergehouden. Dit geeft Bush weer een ander gezicht waardoor mensen weer zeggen van: “Hee dan hebben we toch met goede en juiste redenen Irak binnengevallen.” Dit geeft Bush weer gezicht. Ook gebeurde het hiervoor nog dat Bush ineens begon over het homohuwelijk. Dit alles is om de mensen af te lijden van het geen wat er daadwerkelijk in de wereld aan de hand is.

  Balkenende doet eigenlijk hetzelfde met dit kabinet….Ze hebben dat ene minderjarige meisje weggestuurd welke gelogen zou hebben over van alles en nog wat. Zij wordt het land uitgezet… Het zelfde gebeurde in feite ook met H. Ali. Zij heeft gelogen over haar naam….en voordat dit alles afspeelt vlucht ze snel naar Amerika onder het mom dat haar functie daar niet langer kon wachten. In feite was dit uit angst voor het handelen van Veronk. Zalm heeft haar in de achterkamertjes geadviseerd zo snel mogelijk en vervroegd naar Amerika te vertrekken nog voordat Verdonk haar Nederlanderschap introk door het paspoort in te nemen, want zonder dat kan zij niet meer naar Amerika. Zodra ze in Amerika handelt Zalm het weer af met Verdonk. Om weer haar gezicht en steun te houden van de VVD minister moet zij alsnog H. Ali haar staatsburgerschap laten behouden en met een verklaring de schuld naar haar zelf brengen. Op die manier kon zij ook verder regeren in de Kamer en dus haar ministerschap behouden.

  Nu begon het spel pas echt, want gezichtsverlies voor de Kamer wilt niemand in Den Haag. D66 zit in het Kabinet en kon met dit besluit niet leven en laat het kabinet klappen door het vertrouwen en de steun in hen op te zeggen. Na het opzeggen van vertrouwen wilde Brinkhorst en Pechthold eigenlijk blijven zitten, maar uiteindelijk stapte hun wel op om weer geen steun te verliezen van hun partij: D66. D66 krijgt de schuld, de ministers krijgen alsnog hun wachtgeld en D66 onderneemt verder helemaal niets en laat het zo… Op deze manier heeft Balkenende 2 heeft zijn straatje schoongeveegd, gedaan alsof de rotte appels uit het kabinet zijn om zodoende hoop te krijgen voor een kabinet balkenende 4 via een Balkenende 3 na november dit jaar. Waarom simpel de 2e Kamer weet dat zij erg inpopulair is en er dus slecht voor staat. Via deze weg hopen zij weer meer stemmen en zetels te behalen zodat ze na volgend jaar weer opnieuw kunnen regeren.

  Het is allemaal erg warrig, maar uiteindelijk trapt het volk er natuurlijk weer in, want we laten ons maar al te graag gek maken en door ons op deze manier weer van slag te maken (wat eerder gebeurd is tussen B1 en B2) krijgen ze zichzelf er alsnog weer doorheen en kunnen zij dit land nog verder naar de verdommenis helpen.

  Laat Bos het nu eens proberen tesaam met SP en nog een ander. Wie zegt nu dat hun het niet kunnen….Wie….!!! Precies voornamelijk de VVD en CDA aanhangers en een ieder die hiervoor altijd eigenlijk op PvdA gestemd hebben en nu niet meer wisten op wie ze moesten stemmen. Op deze politieke manier snapt het volk er nog niets van en laat PvdA nog steeds voor wat het is en gaat naar SP of D66.

  Wouter Bos is een ander persoon, oke een beetje hypocriet, maar dat zijn ze allemaal daar in Den Haag. Het staatstekort behouden wij altijd en die zal nooit verdwijnen. Dat is een zoethoudertje. Dit kabinet heeft ook al meer uitgegeven dan dat ze hadden, alleen wij merken het (nog) niet, omdat ze zogenaamd overal ineens nog een klein potje hadden. Mensen dit komt gewoon uit de staatskas. Zalm zei toch telkens weer dat elk overschot of meevaller voor de schatkist is….Vertel mij dan eens waarom deze toevallige potjes niet in de schatkist zijn opgenomen….. Sorry maar daar heb je het woord hypocriet weer, want dat is Zalm hoor. Hij is een hypocriete lul wie heel het kabinet meetrekt, want hij, tesaam met de VVD bepaalt het beleid en de CDA volgt hem. Heel dit gebeuren is een vies spelletje van hem en wat denk jij van hoe hij dan denkt over CDA…precies Balkenende krijgt de schuld….CDA verliest zetels en hij verdient ze weer zodat de VVD misschien eens bovenaan in de peiling komt te staan.

  Mensen dit zijn gewoon vuile verkiezings stunts en meer niet. Houdt daar in Godsnaam rekening mee en laat je niet nog verder in de maling nemen dan je reeds bent.

  Reactie door Maarten — dinsdag 4 juli 2006 @ 22.26 uur

 244. Absoluut mee eens! Om de volgende redenen: D66 had geen vetrouwen in dit kabinet. VVD heeft al die tijd gezwegen over de informatie van mevrouw Ali, Mevrouw Verdonk van vreemdelingen zaken, houd zich naar mijn mening niet aan de wet. Dit kabinet heeft het zorgstelsel naar de knoppen geholpen, ja… en de economie is ook veel beter geworden??, maar wanneer we nagaan hoe dat komt, nou ja.. vraag dat maar aan die duizenden mensen die nou op straat staan. Weg met dit kabinet niet alleen om de gebeurtenissen met mevrouw Ali, maar ook vanwege betrouwbaarheid, oprechtheid en eerlijkheid.

  Reactie door Astrid — woensdag 5 juli 2006 @ 10.02 uur

 245. Een Wet is net een gatenkaas :
  Het probleem is dat de overheid in bijna alles NAIJLT op wat in het heden gebeurt en daarom wordt er elke keer boven de WET gewerkt

  Reactie door fred — woensdag 5 juli 2006 @ 13.30 uur

 246. Wilt u snappen waarom een weggestemd parlement gewoon blijft zitten?
  Kijk eens aandachtig naar de documentaire van Alex Jones; The road to tiranny

  http://video.google.com/videoplay?docid=6590902524406340680&q=9+11

  Veel (schokkend) kijkplezier!

  Reactie door Frank — vrijdag 7 juli 2006 @ 16.35 uur

 247. “@Pascal Obma

  De kwestie van de Polen kun je niet vergelijken met de kwestie van de niet westerse allochtonen. Op de eerste plaats zijn er tussen Polen en ons geen onoverbrugbare culturele verschillen, iets wat er wel is tussen bijvoorbeeld moslimimmigranten.
  Bovendien is Polen nu een EU-land en het dus een beslissing is van alle EU-landen, dus niet zozeer alleen de Nederlandse regering. De welvaart in Polen zal nu ook stijgen en daarom geloof ik niet dat ze zich op den duur hier massaal gaan vestigen. Maar ook al zullen er hier een paar blijven dan geloof ik niet dat we tegen een cultuurkloof opbotsen zoals nu met de moslims. Maar ok ik geef toe dat we wat betreft de arbeitsmarkt moeten oppassen dat ze niet al onze banen innemen. Alhoewel ze vaak werk doen waar geen mensen voor te krijgen zijn”

  Nou er is terdege ook een grote kloof tussen Nederlanders en Polen, zelfs met de mentaliteit van onze zuider- en oosterburen hebben de Nederlanders al moeite. Dat ene Europa is een utopie, er zijn niet voor niets grenzen gekomen tussen volkeren in Europa. Dit merken ze vaak als ze er gaan wonen. Ik kom zelf uit Frankrijk, deze week vertelde Philip Freriks over de poolse gastarbeiders in Frankrijk in 1930. Poolse priesters zijn dus net zo vreemd voor ons als bijvoorbeeld een Imam uit Arabie. En denk eens aan de homo’s in Rusland etc. Dat is een compleet ander verhaal dan in Nederland.

  Reactie door Laurens — vrijdag 7 juli 2006 @ 20.31 uur

 248. Jan, ik wil je even bedanken voor je geweldige stelling die je gaf vanavond bij de uitzending van Nova politiek. Het item was de vennootschapsbelasting, een stokpaardje van de VVD. Je kunt ‘t geld dat daaruit voortkomt inderdaad beter investeren in de zorg of wellicht in ‘t onderwijs, want op die post is ‘t ook nog steeds hard nodig !

  Verder vond ik ‘t geweldig hoe je die wrakstukken van de LPF op hun nummer hebt gezet met je speech tijdens ‘t debat over de regeringsverklaring.

  Reactie door Joost — zaterdag 8 juli 2006 @ 2.07 uur

 249. Beste Jan,
  Al vanaf begin 90er jaren stem ik op jouw partij.Van oudsher was een pvda stemmer.
  Het nest waar uit ik kom verlogen ik niet.
  Ik walg van de mentaliteit dat alles in geld wordt uitgedrukt.
  ook walg ik van het doorgeslagen anglo saxisme.
  Jan,blijf je best doen voor ons,de gemeenschap, het algemeen belang.
  Men probeert jou te beschadigen, denk aan Lazrak. Maar dat is een nulliteit.
  Deze man wist waar hij aan begon, immers hij was toch lid van de partij. Elk mens mag van mening veranderen, maar dan had hij zijn lidmaatschap moeten opzeggen!!!!
  Jan, ik ben een meer dan modale sympatisant, toch wil ik een ander Nederland!!!!
  Met vriendelijke groeten,
  Freek

  Reactie door fvanklaveren — zondag 9 juli 2006 @ 12.11 uur

 250. Hahahahahahaha lekker geloofwaardig die Jan Marijnissen! Ik weet niet meer een hoogte van deze man te krijgen, want hij wil regeren met Balkenende!!! Altijd maar gezeik geweest over Balkenende en nu wil hij een regering met Balkenende vormen. Ik lees dat op 11 juli 2006 op: http://www.nos.nl/nos/artikelen/2006/07/art000001C6A41104E19BED.html

  Erg geloofwaardig mensen!! Dit slaat de ramen in van de SP ZELF!! Balkenende, was en is zo slecht nog niet!

  Want als je tegen Balkenende bent, dan weiger je elke samenwerking en verlening aan een regeringscoalitie (kabinet). Zo wil de SP nu dan coalitiegenoot zijn van het CDA (dus zeg maar collega…) . Heel absurd; al die tijd maar zitten zeiken op Balkenende van dit doet hij niet goed en dat niet goed, terwijl Jan Marijnissen notabene coalitiegenoot wil worden.

  Alhoewel ik daar overigens niet tegen ben, begrijp dat niet verkeerd. Alle stappen om tot elkaar te komen en eenheid te brengen daar ben ik op voor. Maar ik ben gewoon verontwaardigd hierover, omdat Jan Marijnissen altijd Balkenende bestreed van dit kabinet deugt niet, enz. enz. Ik vindt het zeg maar minder geloofwaardig wat de SP al die tijd heeft verkondigt / beweerd al die tijd dat Kabinet Balkenende regeerde. Vorige week stond Marijnissen nog te stampvoeten tijdens het kamer debat TEGEN Balkenende-III.

  Reactie door W.D. Zuur — dinsdag 11 juli 2006 @ 20.39 uur

 251. Of dat het natuurlijk een slim spelletje is om het CDA te verleiden… en ondertussen al voorbereidingen zijn om in plaats van het CDA als partner,de VVD erin te loodsen; zodat er weer een half paarse regering komt… We zien het wel wat er gebeurd op 22 november; ik zou het in ieder geval jammer vinden als Balkenende na een paar jaar al weer van het toneel moet verdwijnen als Premier. Hij zou er eigenlijk nog 4 jaar aan moeten kunnen plakken. Daarna (dus in 2011) zou het CDA wel een stapje terug kunnen/mogen doen; om andere partijen kansen te geven net zoals de PvdA datdeed na 8 jaar Paars (al dan natuurlijk niet vrijwillig); het lag aan de kiezers die dat deden door hun stemgedrag.

  Reactie door W.D. Zuur — dinsdag 11 juli 2006 @ 20.45 uur

 252. SP wil samen met CDA en PvdA in de regering!! (erg geloofwaardig hoorr!)

  Reactie door W.D. Zuur — dinsdag 11 juli 2006 @ 20.46 uur

 253. SP wil samen met CDA en PvdA in de regering!! (erg geloofwaardig hoorr!)
  http://www.nos.nl/nos/artikelen/2006/07/art000001C6A41104E19BED.html

  Reactie door W.D. Zuur — dinsdag 11 juli 2006 @ 20.46 uur

 254. Tsja, wat hebben we het slecht en wat zullen we het slecht krijgen…

  Met zijn allen achter de computer in de baas zijn tijd berichten plaatsen op een forum, om vervolgens huiswaarts te keren met de auto (noodzakelijkerwijs natuurlijk) of met de trein met zitplaatsen om thuis aangekomen in de tuin of op balkon te genieten van een heerlijk glaasje wijn of bier.
  Rond de klok van zes een heerlijk drie-gangen menuutje, koffie, om de avond af te sluiten met een borrel en daarna heerlijk onder de wol te kruipen. Nog even tv kijken in bed, sleeptimer aan, en wegdromen…. Blijf maar lekker dromen.

  Reis bijvoorbeeld eens af naar India/Thailand/Brazilie en zie, ruik, voel wat in die landen onder armoe en ellende wordt verstaan.
  Mensen: hou eens op met zeveren en zeuren, waardeer wat we hebben, schouders eronder. Wat voor kabinet er ook zal regeren, dit land wordt gemaakt door de mensen die er in wonen. Valse hoop om te denken dat een links of rechts (niemand weet inmiddels meer wat links of rechts inhoudt) kabinet je levensvreugde en een menswaardig bestaan kan geven. Zorg er zelf voor!

  Reactie door Joris — donderdag 13 juli 2006 @ 16.21 uur

 255. Dit is nou precies wat ik bedoelde.
  Een SP, CDA en PVDA gebeuren.
  Jan, ik weet echt niet waar je nu mee bezig bent. Ik had goede hoop op deze partij met alles wat de partij deed en zei kon ik me in vinden, maar nu??????? nee ik weet niet wat ik moet denken. Je hekelt Balkende wil niet met de PVDA in zee en in eens ge je anders praten???

  Het lijkt mij dat de verkiezingen in November een beetje te veel van het goede gaat worden voor je. Zoals de partij begon was het een sterke solilde en krachtige partij die stond voor zijn eigen doelen, maar nu is het meer de hand boven het hoofd houden van de grootste partijen om maar mee te mogen regeren.

  Leuke verhalen ophangen kan iedereen, maar ze laten uitkomen blijkt nog steeds heel moeilijk te zijn. Dan het feit over een rompkabinet niet kan en dat het een ramp kabinet wordt, is voor mij het zelfde als SP, CDA en PVDA of welke vorm van kabinet dan ook!
  Gezien de omstandigheden waarin wij als burgers verkeren in Nederland wordt het eens hoog tijd dat het hele kabinet zich eens moet gaan buigen over de discussies die de burgers op vele forums en kranten voeren.
  Er zal geen enkel kabinet zijn die dit weer gaat goed maken of zal gaan compenseren met het een of ander. Laat staan dat het Kabinet zich zorgen gaat maken over de burgers.
  Geld speelt een belangrijke rol voor het kabinet, maar ze gooien ook een hoop over de balk. Maar geld speelt ook een belangrijke rol bij de bevolking. Geen geld, geen economie.

  Wat zal er starks allemaal weer boven onze hoofd hangen als of Balkende of Bos premier wordt, want zeg nou zelf, het maakt jouw toch niet uit wie premier wordt zolang er maar ministerposten vrij komen voor de partij? Als dat niet zo is hoor ik dat graag, maar uit je eigen woorden haal ik wat anders.

  Reactie door Jan van Oel — vrijdag 21 juli 2006 @ 1.40 uur

 256. Zou een rompkabinet een verschil zijn, met een demissionair kabinet

  Reactie door Karel de Vries — donderdag 10 augustus 2006 @ 22.26 uur

 257. Tja en toen was er toch z’on rompkabinet
  en ging de hele meute weer lekker met vakantie, hoeveel weken ook al weer???
  ik stel voor dat na het reces de sp niet meer aantreed in de 2e kamer als protest
  en over automatisch tegen stemt !!!
  dat valt pas op ….

  Reactie door Frank — vrijdag 18 augustus 2006 @ 22.03 uur