“Stop de herkeuringen” (2)

donderdag 18 mei 2006 :: 18.10 uur

WAO-demonstratie

Er is in de meeste gevallen niets mis met periodieke herkeuringen voor WAO’ers, maar wel met de manier waaròp dat gebeurt. Het kabinet heeft er een ordinaire bezuiningingsactie van gemaakt.

Mensen worden goedgekeurd terwijl ze niet in staat zijn om te werken, als ware mensen niet bij het UWV maar in Lourdes. Anderen wordt verteld dat ze aan het werk kunnen, zonder dat ook maar enige moeite wordt gedaan om ze aan het werk te krijgen. Gevolg is veel menselijk leed en een sterke financiële achteruitgang voor een groep mensen die vaak nauwelijks in staat is om voor zichzelf op te komen.

De demonstratie van WAO-ers gisteren op het Plein is het begin van een duidelijk protest. En de actievoerders zijn vastberaden. 30 mei staan ze er weer om deze herkeuringen aan de kaak te stellen, de Tweede kamer praat er dan over.

Gisteren heb ik zelf met een aantal mensen gesproken. Hieronder kun je enkele gesprekken beluisteren.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

WAO-demonstratie

WAO-demonstratie

WAO-demonstratie

WAO-demonstratie

WAO-demonstratie

WAO-demonstratie

WAO-demonstratie

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

37 Comments

37 reacties

 1. Aan het aantal reacties te zien leeft het niet erg?? Hoe zou dat nou komen.
  WAO-ers hebben toch al het gevoel dat zij onnut zijn en een paria en wie ligt er wakker van hun protest. Zij brengen immers geen geld in het laadje.

  Reactie door Mary — donderdag 18 mei 2006 @ 18.17 uur

 2. Het probleem is de anti-christelijkheid van de geus, en het gebrek aan zelfrespect,zelfvertrouwen van de keuringsartsen.,

  als de dood dat ze hun baantje kwijtraken als ze niet meewerken aan de slachting.,
  een wao-ers wordt geacht overal geschikt voor te zijn ,terwijl ze zelf, met een vwo-intellect alleen maar keuringsarts kunnen zijn.,

  status,geld,eer,en aanzien.,daar gaat het ze om.,

  en oh wat zijn de keuringsartsen zielig, dat zijn eigenlijk de echte slachtoffers., gewongen om tegen hun eed in goed te keuren.,

  als ze massaal boven de geus gingen staan, kon de geus niks meer beginnen.,
  maar daar hebben ze het lef niet voor, dus een hoog intellect, maar geen lef.,
  zulke functies stellen dus ook niets meer voor,

  de eerste de beste automonteur kan waarschijnlijkm eeen betere diagnose stellen

  waarom is de geus nu een hoger intellect, dan een keuringsarts.?, misschien heeft de geus de satan in zijn bloed en boze geesten in zijn kop, maar dat maakt hem nog niet perse iedereens meerdere.,

  wat een geweldig normen en waarden kabinet hebben we toch!

  Reactie door Jansonius — donderdag 18 mei 2006 @ 18.30 uur

 3. Zelfs de nazi flinkte de Duitse bevolking niet ! Kan je nagaan hoe grote varkens dit kabinet is en met name de Geus .

  Reactie door Fred — donderdag 18 mei 2006 @ 18.36 uur

 4. had ‘m al eerder geplaatst, maar bij de update kennelijk verdwenen.

  Had op het gastenboek al gereageerd, maar wil het hier nogmaals doen.

  Het is duidelijk dat de “ikke… ikke… ikke… en de rest kan stikke” mode uit de jaren 80 volledig is doorgeslagen naar de leidinggevenden van bedrijfsleven en politiek.
  En nu heet dat “ikke.. ikke… ikke… en de rest zoekt het maar uit.”
  Welke opportunistische grapjurk heeft bedacht om zieken ( chronisch etc ) naar Den haag te laten komen om te protesteren weet ik niet, maar hersens heeft die in elk geval niet.
  Ik zou graag naar den Haag gaan, ware het niet dat ik alle energie die ik voor een dag heb, dan moet gebruiken om 30 meter verder te komen. En dan is Leeuwarden – Den Haag akelig ver.
  Onbegrijpelijk, ook van de SP, dat ze zoiets organiseren.
  Waarom wordt er niet iets via internet gedaan, omdat de meeste zieken en/of invaliden internet hebben, omdat ze toch of enigerlei wijze conbtact met de buitenwereld willen hebben.
  Het is weer duidelijk: De boel wordt voor de zieken geregeld, door degenen die niet ziek zijn.
  En wat die “gezonde” mensen niet ( willen of kunnen ) begrijpen is dat ziek zijn niet betekend dat we niet kunnen denken, alleen lichamelijk doen is nogal moeilijk.
  En daar wordt – uiteraard – dankbaar (mis)bruik van gemaakt.

  Reactie door Pieter — donderdag 18 mei 2006 @ 18.42 uur

 5. @pieter
  voor de duidelijkheid, de SP heeft dit niet georganiseerd. Wel hebben ze, in tegenstelling tot de andere partijen binnen Nederland, deze actie ondersteund.

  hetgeen betekent: oproep tot steun naar de leden toe en de bekostiging van bv kopiewerk.

  wat van wezenlijk belang is, is het bijeen brengen van waardevolle wezens.

  op mensen zit geen garantiebewijs, noch een barcode, laten we dat maar eens met z’n allen bewijzen.

  Reactie door simone — donderdag 18 mei 2006 @ 19.20 uur

 6. Wat is het doelgroep gerichte beleids alhier ?

  Werk Harder, Verdien Minder, Sterf Eerder ?

  Reactie door Geusje — donderdag 18 mei 2006 @ 19.20 uur

 7. @Pieter.,

  het is niet door de SP opgezet maar door of mede via het waotrefpunt., je kritiek snijdt dan ook geen hout.,

  en de internetprotesten worden gewoon weggeklikt., dus het moet wel zo als het woensdag gegaan is, je zou veel ergere dingen kunnen doen, kantoren bezetten, ministers gijzelen, noem maar op.,

  zoals nu is het nog heel netjes en keurig gegaan.,

  het is aan de politiek om vooruit te kijken, regeren is immers vooruitzien,
  en niet om kortzichtig, de dagwaan volgend, populistisch scorend beleid te maken en of te ondersteunen.,
  daarom is kabinet balkende dan ook een “eendagsvlieg”.

  Reactie door Jansonius — donderdag 18 mei 2006 @ 19.26 uur

 8. @5,@7

  bedankt voor de respons. Gaf niet aan dat de SP dit heeft geregeld… lees maar ‘s goed.
  Echter.. als chronisch ( zwaar ) zieke is lichamelijk actievoeren onmogelijk.
  En als ik het goed lees… andere manieren zijn er niet.
  Dus… moet ik maar afwachten of iemand voor mij wil protesteren.
  En dat, terwijl ik geestelijk nog zoveel kan…
  Maar ja… als lijf niet wil… ben je geestelijk ook ziek.

  Reactie door Pieter — donderdag 18 mei 2006 @ 20.03 uur

 9. @8 ok pieter.,

  vaak heeft het met elkaar te maken, dat klopt., stress zoekt de zwakste plek op, en maakt je lichaam kapot, en is je lichaam om de een of andere reden kapot gegaan, heeft dat zijn weerslag op je geest.

  Reactie door Jansonius — donderdag 18 mei 2006 @ 20.21 uur

 10. @9

  Thanks… heb ‘t begrepen.
  Ziekte maakt meer kapot dan je lief is…
  tenminste… denk je, o nee…want denken is ook weg.

  Reactie door Pieter — donderdag 18 mei 2006 @ 20.26 uur

 11. Pieter, zie WAOplein en WAOtrefpunt.
  Velen hebben ondanks hun ‘onhebbelijkheden’ gestaan voor mensen die, om wat voor reden dan ook, niet aanwezig konden zijn.

  help je mee 30 mei te organiseren vanuit je eigen huis?

  Reactie door simone — donderdag 18 mei 2006 @ 20.32 uur

 12. @Pieter: De afgelopen dagen hebben wij (de WAO-ers die de actie mee helpen organiseren) een groot aantal boze reacties binnen gekregen, waarin ons verweten werd, dat wij geen rekening hielden met de beperkingen van WAO-ers en (ex) WAO-ers in onze oproep. Ik wil graag een aantal zaken middels dit bericht rechtzetten, omdat het onmogelijk is, door de vele emails die binnen komen, iedereen persoonlijk terug te mailen.

  Wij zijn allemaal zelf ook beperkt, de beperkingen lopen uiteen van lichamelijk kapot zijn, (door MS, HMS, Hartpatiënten, CVS, Fibromyaligie, kanker, leukemie, auto-immuunziekten en alles wat verder nog onder de noemer lichamelijke aandoeningen valt) en psychische klachten (persoonlijkheidsstoornissen, aanpassingsstoornissen, manisch depressieven, schizofrenen en alles wat verder onder psychische klachten valt etc etc)
  Wij gaan (als mee-organiserende WAO-ers) OOK regelmatig over onze grenzen om deze actie georganiseerd te krijgen, omdat we beseffen, dat als we als we die dagen pijn er niet voor over hebben, we dadelijk NOG ZWAARDERE JAREN krijgen (en dus helemaal geen leven meer!). Dat houdt voor velen van ons dus in, dat we regelmatig door de inspanningen die we voor de actie ondernemen, zelf ook dagen bedlegerig zijn en/of veel pijnklachten hebben of psychisch aan onze grens komen.

  Omdat we zelf veel te goed begrijpen, dat we de drempel om in Den Haag te komen, zo laag mogelijk moeten maken, zijn we het land af aan het bellen voor bussen, treinen etc etc. (zie
  ook het bericht over vervoer op de startpagina van http://www.waotrefpunt.com)
  Hiervoor wordt met man en macht gewerkt, om sponsoring los te krijgen van politieke partijen, bonden, patiëntenverenigingen, WAO-belangenorganisaties, provincies etc….
  We blijven tot aan de actiedag “bedelen” voor sponsoring, om toch voor de minder kapitaalkrachtigen een zo goedkope mogelijkheid te schaffen mee te gaan naar Den Haag. We kunnen echter NIET garanderen dat ons dit lukt.

  Het is HEEEL belangrijk, dat indien het ook maar enigszins mogelijk is, op de actiedag TOCH mee te gaan naar Den Haag (en veel WAO-ers kunnen dat op de actiedag 17 mei pas inschatten of ze die reis aankunnen, deze zijn natuurlijk ook zonder aanmelding die dag van harte welkom).

  Het is zo belangrijk dat we massaal daar op het Binnenhof staan, laten we er aub een paar dagen pijn voor over hebben!!! We moeten NU massaal laten zien, dat onze “geweldige” Minister de Geus, alleen nog maar met het standaardzinnetje “we kijken naar wat mensen WEL nog kunnen” en de keuringen verlopen met INACHTNEMING VAN DE MENSELIJKE MAAT, keihard liegt…..
  Ook de VVD, die ALLE uitkeringen wil afschaffen, moet een signaal krijgen, dat ze dat plannetje voor de volgende verkiezingen, snel uit hun verkiezingsprogramma moeten schrappen! De PvdA zal ook niets terugdraaien als deze volgend jaar stemmen winnen bij de verkiezingen, gebleken is uit het verleden, dat deze partij TELKENS weer kiest voor een coalitie met het CDA, de zogenaamde Christelijke partij, die het gezin als de hoeksteen van de samenwerking zegt te zien………

  We moeten Nederland wakker schudden! Onze enige kans is daarom deze actie!
  Als we de kiezende (gezonde) Nederlanders niet bewust gemaakt krijgen, van wat hun zelf te wachten staat als ze nu en in de toekomst gebruik willen maken van de WIA, dan blijven we
  ook volgend jaar weer met een nieuw kabinet in de ellende zitten.
  We moeten ervoor zorgen, dat mede door deze actie, kiezers eindelijk gaan kiezen voor partijen met een GOED SOCIAAL BELEID……….

  Mocht het ECHT niet mogelijk zijn mee te gaan naar Den Haag, dan kunt u zeker een waardevolle bijdrage leveren, door ons te helpen de actieplannen, flyers en oproepen
  verder te helpen verspreiden en de petitie te tekenen op de site vai de LVA (link ook via de startpagina van WAAOtrefpunt bereikbaar!)!! We zijn afhankelijk van de goede wil en inzet van iedereen!!!!

  Het wordt een geslaagde actiedag, de aanmeldingen stromen binnen en al zullen we misschien niet bereiken, dat de herkeuringen worden stopgezet en teruggedraaid, we hebben WEL bereikt, dat we in de media eindelijk weer aandacht krijgen voor de problemen van de gedupeerden van de herbeoordelingen! Daardoor blijft het WEL op de agenda staan van de politiek en blijft voor de partijen die ONS wel gunstig gezind zijn, de mogelijkheid in stand telkens weer kamervragen te stellen en het gevoerde beleid te ondermijnen!
  Als we rechters, verzekeringsartsen, arbeidsdeskundigen en de mensen invloed hebben op de beslissingen, of een WAO-er wel of niet goed- of afgekeurd wordt, kunnen aanspreken op hun geweten, dan hebben we WEL grote kans, dat steeds meer van die mensen zich afkeren van het gevoerde beleid en steeds meer gewetensbezwaren krijgen, als ze toch, ondanks dat ze beter weten, mensen blijven goedkeuren!!

  Reactie door mariette — donderdag 18 mei 2006 @ 20.42 uur

 13. Deze herkeuringen gaan toch iedereen wat aan, waarom zouden alleen WAO’ers naar Den Haag trekken, van een beetje solidariteit is nog niemand ziek geworden!
  Ik was er gisteren ook voor mijn buurman, als ik zie hoe hij de vernederingen van het UWV moet ondergaan! Zo kan een regeling gewoon niet bedoeld zijn. Ik zou daarom iedereen willen oproepen om mee te demonstreren en je solidair te tonen. Helaas is het nodig!!

  Reactie door Annie — donderdag 18 mei 2006 @ 22.16 uur

 14. Weet je wat ik nou echt niet snap, dat iedereen die voor deze herkeuringen hebben gestemd in de 2e kamer, De bedenker De Geus, de artsen die het uit moeten voeren.. nog kunnen slapen.
  Ze weten dat het niet klopt, ze weten dat ze zieke mensen in de ellende storten, ze weten dat die mensen niet meer aan het werk komen.. en gewoon maar vast blijven houden aan wat je eenmaal besloten hebt. Doe me denken aan ene Rita Verdonk.
  Wat ik al helemaal niet snap is dat, 2 mensen die precies dezelfde beperking hebben verschillend behandeld worden. De 1 wordt afgekeurd, de andere wordt goed gekeurd. Want.. dat schijnt te maken te hebben met wat je verdiende toen je nog niet ziek of gehandicapt was! Wat is dat voor een wet??
  Mensen die zeggen dat deze herkeuringen door moeten gaan, hebben absoluut geen idee wat er in die enge kamertjes van de UWV gebeurd en hoe je behandeld wordt! God zij dank heb ik daar zelf geen ervaring mee, maar als ik de verhalen lees op wao trefpunt word ik gewoon witheet! Dat dit allemaal maar kan.. en dan zie ik De Geus met zijn koude blik in zijn ogen op TV….
  Als hij nou in zijn bed ligt..denkt hij vast niet aan die mensen die hij het ongeluk in jaagt..anders zou hij toch geen oog dicht kunnen doen? Nee natuurlijk denkt hij niet aan die mensen!

  Ik weet ook dat WAO-ers over het algemeen geen goede naam hebben. Veel mensen denken.. Wao-ers zijn mensen die lekker lopen te klussen. Natuurlijk zijn die er en die moeten ook als de weerlicht aan het werk! Dit hele verhaal gaat over ECHT zieke mensen en die horen niet zo behandeld te worden! Schande!

  Reactie door Marianne — donderdag 18 mei 2006 @ 23.22 uur

 15. Mariette, Simone en alle mensen die mede –organiseerden chapeau voor jullie inzet!!
  Voor mensen die er graag bij wilden zijn, maar dit wegens lichamelijke en of psychische ongemakken niet konden, ook naar jullie gaat mijn respect uit!
  WAO –ers zijn een kwetsbare groep die de politiek gemakkelijk terzijde denkt te kunnen schuiven.
  Maar de nood door dit kabinet veroorzaakt en de schreeuw om hulp die hierdoor uit steeds meer zwakker wordende kelen toch steeds luider klinkt MAG niet genegeerd worden!!!
  Wanneer gezonden zich nu toch ook eens zouden realiseren dat ook zij zomaar ziek of invalide zouden kunnen worden, dat ook zij afhankelijk van de ‘genade’ van Den Haag zouden kunnen worden.
  Maar voor veel ‘gezonden’ is het ‘not my cup of thea’ om zich daar mee bezig te houden,… TOTDAT!!…tja totdat…maar dan is het ook voor hun te laat…

  Groet

  Reactie door Wattenstaafie — vrijdag 19 mei 2006 @ 0.34 uur

 16. en nu nog een stunt vanuwv en de voor dood verklaarde geus,1 euro voor degene die hem pakt,
  sorry meer is i niet waardt.
  maar even dit er is een man,die nu werkt/te via reintgratie,om dat deze meneer een valletje heeft gemaakt,en toch steeds weer te vroeg begon,dus het genas niet zoals het hoorde, nu dus 5 jaar arbeids invaliede,verklaart omdat er maar 2 potjes zijn in nazi holland,ziektewet en dan het volgende(2de) stukje ziektewet,maar daarvoor moet je dus arbeids invaliede verklaart worden,gevolg daarvan hij mag niet reintegreren in zijn eigen vak??
  nu komt het hij wil opnieuw gekeurt worden,dus bellen,half jaar geleden geen andwoord,
  3 weken geleden,ja terrug gebeld maar door iemand die niet op de hoogte was,van zijn eeeuu nr.
  klacht ingedient 2 weken geleden,hebben gebeld,ja nu belllen ze terrug meneer binnen 1 week,je kan wel raden wat er gebeurde,weer het klachten bureau gebeld,ja ze moeten nu bellen,niet dus,
  dus bij deze wees gewaarschuwt uwv,eerdaags krijgt u bezoek,
  tip,, 4 beveiligers is zeker niet genoeg.
  want hij heeft popie woordt bachup,mij!

  Reactie door ad — vrijdag 19 mei 2006 @ 1.47 uur

 17. @4 Ik heb met pijn op het plein gestaan afgelopen dinsdag. Maar ik vond dat we iets van ons moesten laten horen. Tijdens de voorbereiding heb ik vaak gehoord: nee ik kan niet komen, ik ben te ziek. Daar heb ik alle begrip voor. Maar het doet me nu wel pijn om hier te lezen dat je ons verwijt hoe we dat hebben kunnen doen een demonstratie organiseren voor zieke mensen.
  Ik stond daar ook voor jou, met pijn. Deze demonstratie is niet georganiseerd door gezonde mensen, maar door mensen die ook allemaal iets mankeren. Ik word hier zo moe van. Als we niets doen, wordt het ons verweten en nu we wel iets doen is het ook weer niet goed. Maar ik ben trots op ons, dat we dit voor elkaar gekregen hebben en dat laat ik me door jou niet afnemen.

  Reactie door Moontje — vrijdag 19 mei 2006 @ 4.08 uur

 18. Het is laat en ik heb pijn, ik bedoel dus afgelopen woensdag

  Reactie door Moontje — vrijdag 19 mei 2006 @ 4.14 uur

 19. @17 Moontje,

  ook jij bedankt voor je inzet!
  Ik geloof dat Pieter het niet zo heeft bedoeld. Ik denk dat zijn reactie voortkomt uit BEGRIJPELIJKE frustratie m.b.t. zijn onvermogen om naar Den Haag af te reizen.

  Groet

  @4 Pieter

  Je ziet, de protestactie is vóór en dóór zieken dan wel gehandicapten én met hulp van gezonden georganiseerd.
  Laten we al deze mensen dankbaar zijn!

  Groet

  Reactie door Wattenstaafie — vrijdag 19 mei 2006 @ 8.53 uur

 20. Kijk op WAOplein, daar reageren mensen dagelijks op deze onmenselijke WAO-keuringspraktijken.

  Mensen worden moe, raken buiten lichamelijke ellende ook nog eens geestelijk in de knoei en financieel aan de grond.
  Maar dat maakt deze regering en de Geus geen ene moer uit. Onmenselijk beleid gaat voor, want er moet geld te voorschijn komen.

  Verdonk en de Geus passen prima in de regering van Poetin, daar treiteren ze namelijk ook mensen de ellende in!

  Het is een jacht op mensen die kwetsbaar zijn en die op een of andere manier kennelijk een bedreiging vormen voor de samenleving, de samenleving die allang gehersenspoeld is en wijs is gemaakt maatregelen nodig zijn.

  Onwrikbare ijzeren gevoeloosheid, een totaal gebrek aan inlevingsvermogen, bikkelharde oordelen en toetsingen, de wet en de regel regeeert daarbij worden alle menselijke aspecten weggewoven.

  En aan dit beleid werken keuringsartsen mee en ze slapen `savonds nog lekker ook.

  De hele samenleving is verziekt en is dit allemaal normaal gaan vinden.

  Ik hoop dat ik uit de klauwen van de WAO-vernietigingsmachine kan blijven en dat hoop ik ook voor U.

  Veel sterkte wens ik de mensen, die reeds aan de vernietigingsregels ten onder zijn gegaan of dreigen te gaan.

  Het ergste is dat iedereen toekijkt, hoe deze mensen de stront in draaien ( enkele kamerleden uitgezonderd).

  Leve de ijzeren regels en wetten en het niet meer functioneren van de menselijke maat, waarin een klein land al niet ten onder kan gaan!!

  Reactie door e.krul — vrijdag 19 mei 2006 @ 11.01 uur

 21. Ik heb ook altijd pijn, maar ik regel altijd een rolstoel, zodat ik in ieder geval kan zitten als het staan niet meer gaat. Als je ook niet kan zitten, dan houdt het op, maar het lijkt me niet handig dat je als zieke de mensen af gaat lopen kraken die daar ook voor jou stonden. Richt alstublieft de agressie waar deze thuis hoort.

  Reactie door kaatje — vrijdag 19 mei 2006 @ 11.20 uur

 22. Mijn vrouw wordt herkeurd, en als chronisch en rheuma patient nu voor 80 tot 100% afgekeurd, krijgt ze dan een vragenlijst om in te vullen met volgende vragen.

  -Bent u op dit moment op zoek naar werk?
  -Wat heeft u gedaan om een baan te vinden?
  -Heeft u gesolliciteerd op vakatures binnen uw eigen beroep?
  -Heeft u gesolliciteerd op andere functie’s ?
  -Wanneer verwacht u een verandering en wat zal er veranderen?

  En dit zijn vragen die je stelt aan iemand die bijna als een plantje leeft, en niet eens in staat is om zichzelf te verzorgen.
  Misschien kan ze als pillenslikster nog ergens aan de slag, want ze slikt 17 medicijnen per dag.
  2 pagina’s in te vullen over wat je onderneemt, en 1 pagina in te vullen inzake je gezondheid.
  Dat heet dan herkeuring.

  Reactie door Charlie — vrijdag 19 mei 2006 @ 13.38 uur

 23. Ik stel voor dat we allen een zakje met stront meenemen op 30 mei om te protesteren.
  Want als je als zieke als stront wordt behandeld, moet dit kabinet maar eens de feiten onder ogen zien, en flink met stront bekogeld worden.

  Reactie door Charlie — vrijdag 19 mei 2006 @ 13.58 uur

 24. Wil toch wel reageren.

  Ten eerste: Gebruik ander alias, omdat een ander onder dezelfde ondertekening, zonder mail-adres overigens, berichten schrijft, waar ik qua stijl niet geheel of geheel niet achter kan staan.

  Ten tweede: Ben gister ietwat door het lint gegaan, klopt: Dank je wattenstaafje.. onder @19.
  Je sloeg de spijker op z’n kop.
  Het is toch te gek, dat je in dit land de deur van het torentje dicht moet spijkeren, voordat iemand doorheeft dat je bestaat. en voor “zieken” ( vergeef de uitdrukking ) moet een ander dat doen en dat is pas echt frustrerend….
  Natuurlijk hulde aan diegenen, die dat met veel moeite hebben gedaan. Alleen de algemene reactie is: het waren er maar 200…..!!??
  200 zieken in actie op straat stelt meer voor als 20.000 gezonde mensen.
  Het CDA mag zich dit aantrekken: in dit land moeten “de lammen, de blinden, de kreupelen ” de straat op om de “samaritaan” te wijzen op hun bestaan.

  Ten derde: @22, @23.
  Te vrouw verslaat me. Ik heb maar 16 verschillende midicijnen per dag, en leef ook van thuiszorg ‘s morgens tot thuiszorg ‘s avonds.
  En weet precies hoe dat is.
  Heb voor mij gelukkig te horen gekregen, dat ik te oud ben voor herkeuring, dus hoef niet te worden herkeurd.
  Maar: wel jaarlijkse her-keuring om te zien of er verbetering in het ziekteverloop van de ondermeer zwaar reuma-patient is.
  De vragen op het formulier als genoemd ken ik, en de arbeidsdekundige vult ze in een gesprek meestal nog aan met:

  - zo ja: wat was de uitslag..???
  - zo nee: waarom niet..??

  Reactie door Leftfoot — vrijdag 19 mei 2006 @ 15.05 uur

 25. @ 25

  Oeps.. vergeten:

  Pieter is nu Leftfoot…. effe ter verduidelijking.

  Reactie door Leftfoot — vrijdag 19 mei 2006 @ 15.07 uur

 26. Aan iedereen die zich ziek voelt, hetzij meetbaar, hetzij niet meetbaar, hetzij erkend, hetzij miskend… ik voel me het vaak ook, maar dat heeft niets met bedrog te maken, eerder met bedrogen zijn, fysiek of psychisch, door een ongeluk of door wanbegrip.

  Empathie is een vergeten zintuig, een kwaliteit de allen met elkaar verbindt, in plaats van scheidt.

  Reactie door Schaapherder — zaterdag 20 mei 2006 @ 4.53 uur

 27. De Geus heeft de regels gemaakt en roept vervolgens’Regels zijn regels…

  Waar heb ik dit onlangs nog meer gehoord.

  Willen de vrienden van al die WAO-ers nu opstaan en een gezamenlijk manifest ondertekenen voor een ‘humaan beleid en de regels versoepelen en/of toepassen met de menselijke maat.

  Dit in het belang van al die WAO-ers die toch al zo’n zwaar leven hebben, weliswaar niet letterlijk bewaakt maar dan toch begrenst door hun ziekte (een onzichtbare bedreiging en begrenzing)

  Laat de politiek het ijzer smeden als het heet is en dat is het nu. Laten wij dezelfde vragen stellen en een rechtsgelijk antwoord vorderen van de politiek.

  Ik wist niet van de demonstratie en kon overigens toch niet maar dat is geen excuus, ik ben een beetje murw geloof ik.

  Laten we allen die door moed en hard werken dit doen eren en ze een volledige uitkering geven.

  Zij betekenen immers veel voor het politieke debat in Nederland over de WAO.

  Reactie door Henny — zondag 21 mei 2006 @ 10.37 uur

 28. Ik dacht dat berichtjes waren weggeghaald maar er staat op de site ook een artikel van jan waar je op kon reageren over de herkeuringen daar stond ie dus onder…mijn excuses !!!!!!!!!!!!

  Reactie door Flinty — zondag 28 mei 2006 @ 2.34 uur

 29. Wat valt er nog te reageren. UWV artsen die onherkenbaar en met stemvervormers hun verhaal doen. Vertellen dat ze in alle opzichten onder de zogenaamde “menselijk maat” MOETEN presteren. Tja wat valt daar nou nog op te zeggen. Als de minister al geen oog meer heeft voor “zijn”mensen, verwacht ik niet meer dat hij zijn talenten zal kunnen / willen inzetten voor zijn medeburgers. Die zijn nog veel verder van zijn bed tenslotte.
  Kan het hem schelen als dat verdriet, al de onrust, al die pijn. De burger is toch aan zet naar zijn mening. Tja maar wao’ers zijn toch geen burgers die kunnen niet werken voor hun geld en mogen alleen maar premies en belastingen betalen. Beetje vergelijkbaar wel met verzekeringsmaatschappijen, eerst veel inspanning om je premie te laten betalen en als je dan klant bent geworden en komt om de risico dekking zijn er ineens andere regeltjes of directeuren. Ach ja gaat tenslotte niet om de mens maar om de inhoud van zijn portemonee.
  En als je als burger (uitgerangeerd of niet) niet je stem (KUNT!!!!) laat horen tel je niet mee toch…dan beslist Den Haag wel voor je. Alleen als het op stemmen voor de verkeizing aankomt ….tja dan komen ze zelfs bij je aan de deur. Mocht je je stem hebben uitgebracht op de voor hun verkeerde partij dan komen ze er tijdens de formatie niet meer uit en wordt het toch wel weer door Den Haag beslist.

  Misschien een paar praktische tips voor al die mensen met een hoog politiek IQ;
  1)Praat eens met mensen met je kinderen, je vader en moeder, je neef of nicht of zelfs je werknemers en vraag eens om eerlijk te zeggen wat ze van je vinden.

  2)Misschien dat je lokaal eens een trefpunt voor opzetten (uhhh cwi?? humm)
  om wao’ers die een paar dagen per maand kunnen en graag zouden willen werken te verzamelen. Grove schatting stel 250.000 mensen 4 dagen per maand? Dat zijn globaal 12.000.000 dagen op jaarbasis. Nou lijkt me een aardige aanvulling op wat tekortkomingen in de Nederlandse maatschappij. (veiligheid, gezondheidszorg,onderwijs???) Tja en als de minister dan de daad bij het woord voegt en zegt ok stop maar met die herkeuring (scheelt weer een boel geld en kunnen de artsen ed doen waar ze voor aangenomen zijn) en dat doet met behoud van uitkering !!!!!!!!Hm tja waarom zou ik nog reageren ……….
  Holland mijn land (snik snik)

  Reactie door outcast — woensdag 7 juni 2006 @ 10.52 uur

 30. Ik vind het vreselijk onmenselijk.
  Mijn broer heeft al jaren spierdystrofie en elke dag pijn en zware medicijnen (waar hij ook weer enorme bijwerkingen van krijgt)
  Hij werkte altijd heel graag en wist zich geen raad toen dat niet meer kon. Hij heeft nu bij zijn oude baas al een aantal jaren 8 uur administratief werk, uren zijn flexibel en zonodig kan hij zijn werk thuis doen. Ideaal hij kan het zelf indelen maar voelt zich tegelijkertijd nog een beetje nuttig.
  Jaren geleden is hij dus afgekeurd, nu is hij goedgekeurd en moet elke week solliciteren! Belachelijk. Niemand die hem aanneemt uiteraard maar zelfs als dat wel gebeurd, hij kan absoluut geen 40 uur in de week werken, hij kan amper 10 min. achter elkaar lopen. Eigenlijk weet het arbeidsburo niet eens wat ze met hem aanmoeten maar ja het is verplicht dus verzinnen ze elke keer weer wat gekke baantjes voor hem wat hij zogenaamd wel zou kunnen doen. Opzichter ofzo… ja tuurlijk, iemand die maar heel even kan staan kan wel opzichter worden..?
  Het zit zo belachelijk in elkaar dat het eigenlijk te gek is voor woorden!
  Alsof een chronische ziekte niet al stress en pijn genoeg geeft worden mensen nu opgezadeld met nog meer stress en onbegrip.
  Gezonde mensen worden beloond (no-claim)
  zieke mensen worden gestraft.
  Alsof een ziek persoon er zelf voor gekozen heeft? Er zullen heus wel misbruikers zijn, maar dit is gewoon knudde!

  Reactie door Tamara — woensdag 7 juni 2006 @ 13.50 uur

 31. Huh verkopen ze hier medicijnen ?? spam leuk :s . Ik heb Diabetes voel geen hypo’s meer aankomen ik heb een hartritmestoornis, heb 2 jaar geleden een hersenbloeding gehad en ik ben vorig jaar gekeurd na eerst weer 100% goedgekeurd te zijn werd ik gebeld door een arbeidsdeskundige die bij nader inzien alles bij het oude liet ( 80%-100% wao). Nu kreeg ik eerst ook van die lijsten om in te vullen maar tot mijn verbazing lag er gisteren weer een uitnodiging van het UWV om weer eens op keuring te komen …. Kan dit wel ik ben er pas geweest :(

  Reactie door Lisette — vrijdag 9 juni 2006 @ 9.09 uur

 32. Best bestuur van de SP
  Jan Marijnissen
  Waarom doen jullie geen aangifte van een
  Criminele organisatie met aan het hoofd
  Zalm, De Geus, Hogenvorst, van het Hoofd
  en consorten
  Ze werken mee aan faillissements fraude
  Medische fraude ambtenaren corruptie
  Jullie hebben zat argumenten om dat te doen ik wil het ook doen maar als burger kom ik niet ver ikzal jullie ten alle tijden met mijn handtekening onder steunen
  Wees Wijs en kom een s met mij praten ik weet veel van dat zotje ongeregeld
  Ernest Maas

  Reactie door Ernest Maas — zaterdag 26 augustus 2006 @ 22.58 uur

 33. een keurinsarts zei ooit tegen mij:”De beste werknemers die een werkgever zich kan bedenken zijn onze arbeidsongeschikten, het nadeel is alleen dat dit niet mogelijk is”. Als men in ons kabinet bedenkt dat wij wao-ers niet willend zijn een een soort profiteuren zijn moet maar eens met de mensen praten die ze elke dag zien en (aan)horen.
  Ik walg van dit soort politiek.

  Reactie door Theo Cornelissen — maandag 11 september 2006 @ 19.38 uur

 34. ik ben net bij het uvw geweest ..
  zelf ben ik cronische ziek (zware astma) daarbij hoge bloedruk en ik hou vocht vast ik ben erg moe en kan het huishouden eigelijk niet aan ..maar soms moet je omdat je jou zelf niet wil laten kennen toch sommige dingen doen daarbij loop ik ook bij een psygo omdat ik aardig diep in de knel zit ..ik voel me niet lekker en word alleen maar dikker (ben in onderzoek) ik heb ook kinderen waarvan een van 2 jaar ..me vrouw werkt ..dus mijn gezin zit niet op hun reet ..plus zelf jaren lang ook hard gewerkt ..
  arbeis deskundige zegd meneeer kan inverband met engersie beperking niet langer als 4 uur werken ..
  als ik daar aan denk wil ik wel maar ik kan het niet omdat ik uitgeput ben ..
  nu ben ik door een arts gekeurt ze was erg aardig ..maar ik voelde de druk van je moet en zal werken ….ik had het benauwd en toch wort er tussen neus en lippen even gezegd je kan toch makkelijk een kantoor baan nemen voor 4 uur want daar gaan we naar toe werken . ..ik blijf rustig en ik blijf bedaard maar diep in me hard kan ik het wel uitschreeuwen ..
  ik ben ZIEK..voel me niet goed .
  zelfs als men 80 tot 100% afgekeurt is kom je nog in een reintegratie plan ..ik vind dit te erg en te ziek voor woorden.waar zij ze in godsnaam mee bezig???
  laat de jeugd met hun joinds en slappe houding aan het werk gaan .en help hun aan een baan maar laat mensen di echt ziek zijn gewoon lekker met rust ze hebben al een rugzak van zoveel kilo op hen rug..zieken mensen moet je helpen en maar niet op deze manier dit is gewoon van je moet en je zal werken ..ik vind dit diep en diep triest

  Reactie door m.vonhoff — dinsdag 24 oktober 2006 @ 14.33 uur

 35. Ben razend benieuwd wat er gaat gebeuren met WAO-ers (en het UWV!)na de verkiezingen…

  Reactie door Eline — donderdag 2 november 2006 @ 10.15 uur

 36. Ik wil even mijn verhaal kwijt!
  Mijn vader zit in de WAO hij is geestelijk ziek!
  Maar ik weet dat me vader niet kan werken meer. Als er 2 dingen tegelijk gebeuren bijvoorbeeld dan word ie al kwaad en dat is met heel veel dingen hij is snel overspannen en hij kan ze emoties niet uiten.
  Zins de herkeuringen bezig zijn ziet het er voor ons ook niet rooskleurig uit.
  Dokters keuren al iemand goed als ze een zuurstof fles op hun rug dragen of slechthorend zijn en geen reukvermogen meer hebben!
  Maar hoe zit het dan met iemand die Psychisch ziek is.
  Nee dat kan een dokter niet zien dus meestal word je dan al goed gekeurd ik weet dat me vader dat niet red!
  Wat gebeurt er dan met het gezin de uitkering vervalt en me vader moet werk zoeken wie wilt er nou nog een man van 53 niemand toch misschien de snoepfabriek ja!
  Dat is zo weinig daar kan je een gezin niet mee verzorgen.
  Me moeder werkt fulltime en zonder me vaders uitkering redden ze dat al niet samen.
  we hebben de uitkering van me vader nodig anders redden we het niet.
  Het betekent dus dat we ons huis kwijt raken dat we naar de voedselbank moeten.
  En in de bijstand komen.
  Maar ook onze opleidingen van mij en me zus die kunnen we dan niet meer vervullen
  Hoe ziet dan de toekomst in Nederland er uit?
  Ik hoop dat alles weer goed komt ook al voor de gedupeerde die het ook hard nodig hebben.

  Vriendelijke groet,
  Jongen 16
  Ik wil graag anoniem blijven

  Reactie door Jongen 16 — woensdag 3 januari 2007 @ 23.06 uur

 37. Hallo allemaal,

  21 maart 2007 vind er wederom in Den Haag een demonstratie plaats tegen de onrechtmatige herkeuringen.
  op de website van het actiecomite is alle informatie te vinden.
  http://www.stopdeherkeuringen.punt.nl

  Dus kom de 21e naar Den Haag en/of teken de petitie op de website van het actie comite.

  !!! STOP DE HERKEURINGEN !!!!!

  Reactie door John Kieboom — donderdag 8 maart 2007 @ 15.47 uur