Over m’n weblog

maandag 01 mei 2006 :: 15.30 uur

Nu ruim twee jaar hou ik een weblog bij, een digitaal ‘dagboek’ dat te vinden is op Internet. In januari 2004 wist Adam Curry – tijdens een uitzending van het radioprogramma dat ie toen nog had bij Veronica – me ervan te overtuigen dat het voeren van een weblog een prima middel is om nieuwe mensen te bereiken. In ruil voor mijn belofte het in ieder geval te gaan proberen zou hij lid worden van de SP. Beiden hebben we woord gehouden.

Even voor de mensen die denken: waar gáát dit over? Via Internet op je computer kun je door www.janmarijnissen.nl op mijn site komen. Dat wil zeggen: een plek waar je artikelen van mijn hand kunt lezen, interviews met mij kunt vinden, kunt bekijken wat en wie mijn ‘favorieten’ zijn, enzovoorts. Daar vind je ook mijn weblog. Op die pagina kun je dagelijks – via een aantal ‘blogs’ – lezen wat er op die dag politiek en maatschappelijk speelt. Je kunt er cartoons vinden, je kunt er meepraten over een stelling, en nog veel meer.

Bijzonder aan mijn weblog is dat iedereen direct zijn of haar mening kan geven. De bijdrage wordt ook meteen geplaatst. Het gaat er vaak hard aan toe, over emoties wordt niet moeilijk gedaan. Natuurlijk zie ik er wel op toe dat de fatsoensnormen worden gerespecteerd. Omdat veel mensen anoniem reageren, denken immers sommigen zich alles te kunnen permitteren. Maar, de discussies zijn over het algemeen erg interessant. In no time is het hele scala aan meningen over het onderwerp dat dan ‘voor’ staat langs gekomen. Erg leerzaam, als je, zoals ik, graag wil weten wat ‘men’ van een mening of nieuwsfeit vindt.

De site is de laatste tijd erg verbeterd. Hij is ook sneller en actueler geworden. Steeds meer mensen leveren een bijdrage, in allerlei vormen. Maar het blijft een persoonlijk ‘dagboek’, dat wil zeggen dat de inhoud geheel voor mijn rekening komt en ik ook verantwoordelijk ben.

Elke dag komen er zo’n tienduizend mensen bij me op de koffie. Dat is best veel, zeker voor een politiek weblog. Op de dag van de verkiezingen van 7 maart jl kwamen maar liefst 16.000 mensen langs. Graag nodig ik u uit – als u nog niet tot de vaste bezoekers behoort – om ook eens langs te komen.

Deze column verscheen mei 2006 in de Tribune

Opties voor delen:
  • NuJIJ
  • eKudos
  • del.icio.us
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • email

Reacties uitgeschakeld