Tubantia

zondag 23 april 2006 :: 17.05 uur

Vanmiddag was ik te gast bij Tubantia in Enschede. Voor een volle zaal werd ik geïnterviewd over van alles en nog wat. De uitzending is op deze site te bekijken.

Je ziet in steeds meer steden dit soort initiatieven – een politiek-cultureel programma op de zondagmiddag – ontstaan. Soms getrokken door een krant, soms door een willekeurige groep geïnteresseerden, en soms door de SP.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

6 Comments

6 reacties

 1. Ik zie dit soort lokale evenementen als herstel-werkzaamheden aan de sociale samenhangen en netwerken, m.a.w. de saamhorigheid en solidariteit, die onder dit kabinet al zoveel te lijden hebben gehad, en waar er steeds meer van vernietigd wordt, net als dat met de natuur en de vrede (beiden betreffen achting voor het leven) ook gebeurt. Heel goed voor onze samenleving, dus.

  Reactie door Schaapherder — zondag 23 april 2006 @ 17.54 uur

 2. Terwijl dit kabinet, in de pas lopend met andere sinistere krachten, polariseert en afbreekt, werken velen, vaak buiten het niet-zo-alziend oog van de media, en zeker zonder steun van de macht, aan een socialere wereld, en eens zullen de resultaten van hun werk voor iedereen merkbaar worden, en dan zal men ze dankbaar zijn, waar hun idealisme nu nog maar al te vaak gediskwalificeerd wordt… onterecht.

  Reactie door Schaapherder — zondag 23 april 2006 @ 18.05 uur

 3. Ja Ja, het wassen van de handen.

  Vervolgens, bij de volgende verkiezingen, stemt de meute weer braaf CDA/PVDA/VVD.
  De meeste mensen kunnen ook niet anders meer.
  Ze hebben zich gek laten maken en nu zitten ze in de tredmolen van het kapitaal & het verwachtings patroon van hun lotgenoten:
  2 á 3 keer per jaar op vakantie (ergens verweg), auto van de bank/baas, keuken van de bank, meubels van de bank, aflossings vrije supertop hypotheek op aandelenspaar basis:
  Met ons gaat alles goed. Wij zijn OK.
  Wij voldoen aan de verwachting van onze familie/vrienden/kennissen/colega’s

  Wij lopen onze rondjes in de tredmolen.

  Reactie door Bas — zondag 23 april 2006 @ 19.54 uur

 4. Goed gedaan!

  Reactie door F — zondag 23 april 2006 @ 20.33 uur

 5. Goeden morgen vrienden SP

  Steeds weer valt het me op dat het wel mogelijk is om wekenlang de VVD over onbelangrijke zaken, op radio en TV te horen en niets over de SP te horen met belangrijke zaken.
  Zo zie je hoe hier democratisch gehandeld wordt. Voor een onbelangrijk soort troon opvolging wordt alles uit de kast gehaald om het in de media te krijgen. En aan belangrijke zaken wordt geen aandacht besteed.
  Dan is het een verademing om via Tubantia toch nog een interessant programma te zien.
  Alleen dan op onze weblog site.

  Reactie door Ouwe Dirk — maandag 24 april 2006 @ 8.39 uur

 6. Australie ging naar de stembus op Zaterdag 30/11 en liet de liberalen de rug zien. Zelfs de Prime Minister verloor zijn zetel. Waarom? Wel ze verloren zicht op de werkers met een zgn “workchoices” systeem dat vornamelijk keuze gaf aan de werknemers en inkomens van werknemers verminderde. We hebben nu een meer sociaal voelende “Labor” partij. Ook hier begint een groter belangstelling voor het milieu etc,door te breken. Ik lees met veel belangstelling al het SP nieuws. Is er een nieuwe dageraad?

  Reactie door Jan Esman — maandag 3 december 2007 @ 7.49 uur


 • Het land in

 • Foto