Steven van Eijck over Operatie Jong

dinsdag 11 april 2006 :: 14.22 uur

Gisteravond gaf Steven van Eijck, commissaris Jeugd- en Jongerenbeleid, op de fractie een lezing over de problemen in de jeugdzorg. Van Eijck leidt de Operatie Jong. Dat is een samenwerkingsverband van de verschillende departementen om de problemen in de jeugdzorg op te lossen. Op 26 april komt hij met een advies naar buiten.

Groot probleem bij de jeugdzorg is het grote aantal instellingen dat zich met ‘n kind bemoeit. Kinderen worden daar de dupe van.

Dit is allemaal niet nieuw. Enkele jaren geleden publiceerden we Alles Kids. Hierin staan actiepunten om het belang van het kind centraal te stellen op terreinen als opvoeding, onderwijs, gezondheidszorg, sport, cultuur en recreatie

Agnes Kant, woordvoerdster jeugdzorg, had na afloop van de lezing een gesprek met Steven van Eijck over Operatie Jong. Beluister het gesprek hieronder of download het hier.

Audio clip: Adobe Flash Player (version 9 or above) is required to play this audio clip. Download the latest version here. You also need to have JavaScript enabled in your browser.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

9 Comments

9 reacties

 1. Wanneer krijgen we eens een landelijke actie om jongeren te betrekken bij de politiek ? (Wie de jeugd heeft heeft de toekomst !)

  Onder elke afdeling zou een afdeling van Rood moeten staan !

  Na Zetels, Leden, ook meer Jongeren !!!

  Reactie door Jan met de Pet — dinsdag 11 april 2006 @ 16.52 uur

 2. Een beter nederland begint hier ….
  … en bij je zelf

  je zou zelf vast kunnen beginnen met de jeugd in je directe omgeving te mobiliseren. naar het idee van goed voorbeeld doet goed volgen!
  Los pomodoros
  rob

  Reactie door Rob van Breemen — dinsdag 11 april 2006 @ 17.40 uur

 3. Als hij nou ook toegeeft dat teveel geld niet gebruikt wordt ten bate van de hulpverlening …

  Reactie door cynthia — dinsdag 11 april 2006 @ 19.29 uur

 4. geef de jeugd de tijd om zich te ontwikkelen tot vrije vrolijke mensen

  ik was hulpverleenster en zag waar het soms niet goed ging

  Reactie door jenny — dinsdag 11 april 2006 @ 21.16 uur

 5. Leeftijdsdiscriminatie bij SP?

  Nee, maar een kind van 9 mag nog geen lid worden, maar tijdens de voorberijding van de Europesche verkiezingen, niet het JA/NEE dus maar nog eerder werden er vragen gesteld over de veiligheid van de Grachten met hoge muren in Hoorn, (in meer haven steden) en het afschaffen van het dure schoolzwemmen, bijde Partij van de Allochtonen wethouders wisten niet dat in zijn slaapkamer ook een ander kindje vroeger sliep dat is verdronken!
  Omdat hij wilde slapen mocht hij direkt om 20.00 U al een vraagje stellen, en daarna de toespraak en verder….maar de zaal werd een lekkere puinhoop en niet volgens het opgezette plan.
  Als een kind van 6 al twee Wethouders en bijna compleet partijbestuur met heel veel ervaring voor schut weet te zetten, hoe moeten de nieuwe SPers dat straks dan???

  Na TV programmas met politieke discussie komt hij nooit met zijn idee, maar luisterde goed, en bedenkt een met kinder logica eenvoudig compromis, en meestal is dat na afloop ook het enige wat overblijft….

  Je kan wel veel willen maar een compromis is meestal wel haalbaar en de opsteller hiervan krijgt regelmatig de complimentjes….

  Net als de mensen die op de stelling willen reageren, en tegen andere antwoorden ingaan….
  Er mag best iets nieuws komen wat er mee te maken heeft..
  Gescheven door papa, maar de dictator stond naast me, en moet nu slapen…

  Reactie door Gozik — dinsdag 11 april 2006 @ 21.52 uur

 6. Hoe bestaat het dat nu nog problemen bestaan op dit gebied? Ik hoor al jarenlang over deze dingen en nooit is er werkelijk iets aan gedaan. Ik vraag mij af of men het wel op wil lossen? Af en toe hoor je dat ergens weer zoveel geld voor beschikbaar is gemaakt maar er veranderd blijkbaar niets. tegen de tijd dat men inziet dat het bij oeverloos geklets blijft zijn de jongeren waar het om gaat allang volwassen.

  Reactie door Baruch Abrahams — woensdag 12 april 2006 @ 19.20 uur

 7. het is ook niet de bedoeling er iets aan te doen : het gaat om het creeren van subsidie geldstromen .

  Reactie door fred — woensdag 12 april 2006 @ 19.47 uur

 8. Nederland wacht op een man als Adolf Hitler als wij niet snel de problemen hier op gaan lossen. Kijk maar eens hoe men op Pim F. geilde. Eerst word de man verkettert en als er een gek opstaat om hem te vermoorden word die opgepakt. Volkert van der G. dacht een heldendaad te hebben begaan. den haag wil niet naar het volk luisteren en ook niet aan het referendum.

  Reactie door Baruch Abrahams — woensdag 12 april 2006 @ 21.33 uur

 9. @8, Baruch,

  Kennelijk heb je serieuze problemen in de bovenkamer…

  Reactie door J3roen — donderdag 13 april 2006 @ 17.38 uur