No fun being dead

31 maart 2006 :: 14.33 uur

Ook in Canada vallen er veel jeugdige verkeersdoden. De voorlichtingscampagne ‘no fun being dead‘ moet daar verandering in brengen.
De campagnewebsite, de filmpjes en de abri’s zijn indrukwekkend. Knap gedaan, met de juiste boodschap. Drive smart!
(Via Houtlog, zie ook houtlog voor de filmpjes)

Geen kind in de cel

31 maart 2006 :: 12.00 uur

Vreemdelingenkinderen horen niet thuis in een gevangenis. Toch worden in Nederland kinderen steeds vaker en langer samen met hun ouders of alleen vastgezet in vreemdelingendetentie. Op dit moment alleen al zitten tientallen vreemdelingenkinderen opgesloten!
Het is slecht voor de gezondheid en ontwikkeling van kinderen om ze in een gevangenis vast te zetten. Ze horen op school [...]

Ambtsrapporten van Bot kloppen vaak niet

31 maart 2006 :: 11.37 uur

Uitgezette vluchtelingen lopen groot gevaar door onvolledige, achterhaalde en soms misleidende rapportages van het ministerie van Buitenlandse Zaken. In deze ambtsberichten worden gebieden veilig verklaard, terwijl tal van gezaghebbende organisaties daar mishandelingen, verkrachtingen en ontvoeringen constateren. (AD)
Minister Verdonk baseert haar oordeel of uitgeproceerde asielzoekers veilig kunnen worden uitgezet op de ambtsberichten van het ministerie van [...]

?

30 maart 2006 :: 23.31 uur

Met JAN in bad en naar bed…het schijnt allemaal te kunnen….

Vrouwen van Srebrenica

30 maart 2006 :: 16.27 uur

Freelance-journaliste Alok van Loon verbleef in 2000 een week bij een groep weduwen van Srebrenica, in een kapotgeschoten buitenwijk van Sarajevo. Zij bracht de mensonterende omstandigheden waarin deze vrouwen leven onder de aandacht van de SP. In 2001 ging Van Loon terug, dit keer samen met Agnes Kant.
Agnes en Alok schreven samen het rapport [...]

Zorgverzekeraars willen af van No Claim

30 maart 2006 :: 16.07 uur

Na Achmea willen nog vier grote zorgverzekeraars af van de No Claim in de gezondheidszorg. De regeling werkt niet, is een administratief gedrocht en benadeelt ouderen en chronisch zieken, vinden ook Agis, VGZ, CZ en Menzis. (Elsevier)
Volgens mij is er nu nog maar één partij die de No Claim verdedigt. En dat is dit kabinet.

Melbourne F1

30 maart 2006 :: 16.04 uur

De derde Grand Prix van dit seizoen komt er aan.
De voorbereidingen ‘Down Under’ zijn in volle gang.

Een nieuwe groep heeft zich in de hypotheekrenteaftrek discussie gemengd. De stichting Erkenningsregeling Hypotheekadviseurs adviseert mensen zich niet te diep in de schulden te steken vanwege de kans op een ander kabinet na de volgende verkiezingen.
Er is niets mis met het advies om je niet te diep in de schulden te steken. Maar het [...]

Neutrale Vla

30 maart 2006 :: 12.02 uur

Je had het kunnen verwachten.
De negerzoenen moesten zoenen worden, dus nu moet ook de blanke vla er aan geloven.

Op dit moment debatteert de Tweede Kamer over de voedselbanken. Daarom heb ik Clara Sies, oprichter van de eerste voedselbank in Rotterdam, uitgenodigd om hier over te komen praten. Ze ontzenuwt dat de voedselbanken ten tijde van het laatste paarse kabinet zijn opgericht. Hier willen de regeringspartijen nog wel eens mee schermen.
Het debat volgt op [...]

De keuze van Asscher

29 maart 2006 :: 14.59 uur

Nog geen week na de gemeenteraadsverkiezingen gaf de PvdA in Amsterdam te kennen niets te zien in onderhandelingen met de SP. Ze gingen liever praten met de VVD.
Op Amsterdam Centraal, een website ooit met medewerking van Lodewijk Asscher (PvdA) opgericht maar inmiddels onafhankelijk, staat een analyse van een Amsterdammer over dit proces. Een stem op [...]

Dagje gratis OV, maar wel met goede reden!

29 maart 2006 :: 14.58 uur

Vandaag hielden de vervoersbonden een publieksvriendelijke actie. Op vertoon van een actieflyer konden mensen op veel bussen gratis instappen. Reden is het voornemen van dit kabinet om de personeelsparagraaf in de Wet Personenvervoer 2000 te schrappen. Dit betekent dat werknemers hun loon niet behouden wanneer zij overgaan naar een andere werkgever.
Inmiddels is het zo [...]

Eerdere berichten »