7 Maart: Tilburg

zondag 12 februari 2006 :: 12.12 uur

Een beter Nederland begint hier!

De SP doet op 7 maart in 92 steden mee aan de gemeenteraadsverkiezingen. Ondoenlijk om alle afdelingen aan het woord te laten, maar met een fiks aantal lijsttrekkers zal ik de komende tijd hier een gesprek hebben.

Vandaag met Johan van den Hout van de afdeling Tilburg.

Johan van den Hout

Hier te beluisteren.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

4 Comments

4 reacties

 1. ja net beluisterd..leerzaam,dat bijstandsplannetje..hoop,dat dat gaat werken..grijs en groene functies zouden er zijn…toch niet dwangmatig bedoeld voor de uitkeringstrekkers,hoop ik..maar hopen,dat ik het verkeerd begreep..gaan voor de 6 zetels. Sterkte!

  Reactie door eric — zondag 12 februari 2006 @ 16.03 uur

 2. Hoewel ik het niet altijd met onze Johan eens ben, gun ik hem natuurlijk een glansrijke overwinning hier in Tilburg.

  Uiteraard krijgt de Tilburgse fractie mijn stem, evenals die van de gehele familie…

  Reactie door J3roen — maandag 13 februari 2006 @ 19.26 uur

 3. Opvallend is de opmerking van Van Den Hout dat hier in Tilburg sprake zou zijn van ghettovorming in Tilburg-Noord. Nóg opvallender is dat ‘ghettovorming’ volgens hem gelijk zou staan aan ongelijke spreiding van bevolkingsgroepen in de verschillende wijken van Tilburg.

  Allereerst lijkt mij de problematiek en criminaliteit in Tilburg-Noord gelijk te staan aan die van elke andere soortgelijke wijk in een grote stad én bevinden de Tilburgse ghetto’s -voor zover hier sprake van kan zijn- zich ergens anders; namelijk in de oude stadskernen, die soms ook een onmiskenbare ‘ghetto-indruk’ maken.

  Bovendien vind ik het allerminst een ‘handreiking’ aan de besproken bevolkingsgroepen in de verschillende probleemwijken om te spreken van een ‘ghetto’ wat enkel door hún aanwezigheid daar veroorzaakt zou worden en vraag me dan ook af of een dergelijke toonzetting bijdraagt aan het oplossen van de bestaande problemen.

  Het spreidingsprobleem is wel degelijk aanwezig en zal ook moeten worden meegenomen in toekomstige stadsplanning, maar als we dit op korte termijn willen oplossen, zullen we toch echt iets moeten doen aan hoe de verschillende bevolkingsgroepen tegen elkaar aankijken!

  Ik sta nu zo’n acht jaar op de markt in Tilburg-Noord en weet dat zowel de autochtone bevolking als -zéker- de overige bevolkingsgroepen van goede wil zijn en dat reeds enkele “straatgebonden initiatieven” tot een groot succes zijn uitgegroeid, waardoor de verschillende bewoners aldaar nader tot elkaar zijn gekomen en de kleine criminaliteit door sociale controle aanmerkelijk is gedaald.

  Reactie door J3roen — dinsdag 14 februari 2006 @ 1.17 uur

 4. greedy slot win or not: http://www.saw2.com/ , destroy fetch do – that is all that player is capable of

  Reactie door Benjamin Freeman — woensdag 29 maart 2006 @ 20.05 uur