NEE tegen missie Afghanistan

De SP heeft zojuist het verzoek ingediend om de Kamer terug te laten komen van haar reces. Nu de regering toch het besluit heeft genomen om troepen naar Afghanistan te sturen willen wij direct van de minister-president weten of er een vertrouwensbreuk in de coalitie is ontstaan. D66 heeft immers al laten weten tegen te zullen stemmen, nog voor het debat is geweest.

Ondertussen was er buiten een demonstratie tegen de missie naar Afghanistan. Renske Leijten las daar een brief voor van een bezorgde moeder van een militair die naar Afghanistan wordt gestuurd, als het kabinet zijn zin krijgt.

Renske Leijten

“Vandaag besloot het kabinet dat ca. 1100 Nederlandse militairen naar Afghanistan gaan. Hoe nobel uiteindelijk het doel misschien ook is, de Amerikanen worden in Afghanistan gezien als de agressor, de vijand. Onze mannen en vrouwen zullen onmiddellijk in verband gebracht worden met deze Amerikaanse vijand en dus ook als vijand worden beschouwd.

Het gebied in het zuiden van Afghanistan waar men zal moeten opereren is nu nog in handen van de Taliban. Het gebied waar “vrede” heerst moet worden uitgebreid, daarvoor zijn vooruit geschoven posten nodig, die niet of nauwelijks over de weg bereikbaar zijn. Ook al belooft men ons de nodige rugdekking, op het moment dat de post ingesloten raakt en alleen door de lucht bereikt zal kunnen worden wordt het een kwestie van prijs schieten. Srebrenica is een zeer zware les geweest, waarbij de betrouwbaarheid van onze bondgenoten is gebleken.

Waarom staan zo weinig NAVO-landen te trappelen om mee te helpen?
Waarom moeten wij weer aansluiten bij Bush en Blair?
Hierbij een dringend beroep op u als politicus om een wijs besluit te nemen! Als u ja zegt tegen deze uitzending, zegt u ja tegen een onaanvaardbaar risico.

Hoe verklaart u achteraf aan alle relaties en aan de Nederlandse bevolking dat in deze uitzending meer militairen in de bekende “zak” naar huis zijn gekomen dat sinds de Tweede Wereldoorlog is gebeurd?

Hoe vangt u de militairen op en worden al die mensen begeleid die met lichamelijke of psychische schade terug komen? De hulp is nu al veruit ontoereikend!

Er is nog meer kans dat er gericht geschoten moet worden dan bij de inzet in Irak, gaan we herhaling op herhaling krijgen van de dwaling rondom Erik O.? Toen werd de onderlinge band en de moraal ondermijnd door de politiek, daar kunnen we dus wederom op wachten in een situatie die nog vele malen ernstiger is dan Irak. Een situatie waarin men blindelings op elkaar en het thuisfront moet kunnen vertrouwen.

Tenslotte. Velen zullen na uitzending hun contract bij Defensie niet verlengd zien, ze zullen na 2006 zich moeten verzekeren voor ziektekosten en onverzekerbaar blijken te zijn door toedoen van dezelfde Staat die ze voor hun leven getekend heeft.

Onze mannen en vrouwen zijn bereid zich in te zetten maar niet op deze smalle basis! Onze mannen en vrouwen verdienen onze zorg en uw bescherming!

Mijn oproep aan u: Zeg NEE tegen deze uitzending!

Een bezorgde moeder,
Paulien van Vlaanderen”

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 22 december 2005 :: 20.32 uur

230 Comments

230 reacties

 1. Een taak van militairen is toch schieten als dat nodig is? Dat wisten ze toch al voordat ze in het leger gingen? Een risico van militairen is toch beschoten worden? Dat wisten ze toch voordat ze in het leger gingen? Ze hebben toch vrijwillig voor een loopbaan in het leger gekozen?

  Verder vind ik een doel van de missie, het gebied ontdoen van de laatste resten taliban, toe te juichen. Het moet voor de bevolking aldaar ook niet al te prettig zijn om constant tussen de terroristen te zitten.

  Ik juich de missie toe. Helemaal van alle actie afzien is een capitulatie voor het terrorisme.

  Reactie door takkenzager — donderdag 22 december 2005 @ 20.42 uur

 2. Jan, Hier mijn NEE!!
  Ik ben er pertinent tegen en vind dat de kamer dit niet uit moet stellen, maar nog voor de Kerst een duidelijke uitspraak doet.
  En hopelijk hebben ze ruggegraat en zeggen ze ook tegen te zijn.
  Er wordt hier met mensenlevens gespeeld alsof het om ongedierte gaat.
  Ben dit soort politieke spelletjes echt beu aan het worden.
  Mocht het jullie niet lukken om ze terug te fluiten vóór het Kerstreces, dan kan ik alleen maar hopen dat van uitstel, afstel komt.

  Reactie door anja — donderdag 22 december 2005 @ 20.44 uur

 3. @takkenzager,

  Wat doe je hier nog, ga talibanners opblazen in afghanistan,om nederland te verdedigen tegen vage verre vermoedens van terrorisme, hebben de afghanen ons de oorlog verklaard soms?

  Reactie door Jansonius — donderdag 22 december 2005 @ 20.49 uur

 4. @1 Takkenzager,

  Waarom is Nederland nodig om de troep en vuiligheid van de Amerikanen op te ruimen die zij daar achter gelaten hebben en bovendien ook begonnen zijn?.
  Laat ze hun eigen ellende opruimen die ze hebben aangericht. We zijn in die smerige oorlog van hen al genoeg meegesleept.

  Het wordt hoog tijd dat de regering in dit k…….landje eens ballen toont en tegen Bush ingaat, zich niet langer als het schoothondje van Bush gedraagt.

  Reactie door anja — donderdag 22 december 2005 @ 20.49 uur

 5. Het is ordinaire afpersingspolitiek van boven naar beneden:
  1. Balkenende zal moeten want aan De Hoop Scheffer als Navobaas had het Pentagon een prijskaartje geniet.
  2. Brinkhörst heeft het laatste woord in D’66 wegens 1 been in VVD en het andere in `t Koningshuis en kan zijn `democraten’-partijtje maken of breken wegens zijn unieke lobbie-positie.
  3 PvdA zal in de Kamer uiteindelijk voorstemmen omdat CDA/VVD Bos zal dreigen met dwarsliggen bij een volgende formatie, precies zoals Balkenende de vorige keer
  premier werd terwijl Bos er kwantitatief recht op had.
  De gewone braaf stemmende burger weet niet half hoe hij wordt belazerd.

  Reactie door Emiel — donderdag 22 december 2005 @ 20.57 uur

 6. Risico van het vak, dan had ie maar vakkevuller bij de appie heijn moeten worden.

  Of gaat moeders ook protesteren als nederland toevallig wel wordt aangevallen op eigen grondgebied.

  Het leger is GEEN opvangbak voor kansloze jongeren die nergens anders aan de bak komen, maar een KEUZE en aan die keuze kleven risico’s

  Reactie door Ronald — donderdag 22 december 2005 @ 20.57 uur

 7. Inderdaad is het heel goed dat ze daar heen gaan. De SP zal de jongens juist moeten steunen. Als we de USA nu eens aanvielen, dan was het zeker wel in orde hé? En militair worden betekent dat er kans bestaat om uitgezonden te worden. Het is hun beroep waar ze op getraint zijn. Goed werk van onze jongens om de vrijheid een kans te geven in dat soort landen. Dat wil toch iedereen?

  Reactie door Yar Sehguh — donderdag 22 december 2005 @ 21.00 uur

 8. Gejank om niets. Ik ben ook niet voor een missie naar Afghanistan, maar altijd dat gezanik als het gevaarlijk wordt helpt ook niks.

  Ik begrijp wel dat die moeder bezorgd is (mijn tante werd ook half gek toen mijn neefje naar Irak moest), maar dan moet ze ook op de barricades als haar zoon onderuitgezakt met een biertje in de hand naar z´n pingpongende collega´ligt te staren. Ik bedoel: een soldaat is een soldaat.

  Dat de SP de kamer laat terugkomen is ook weer typisch. Hou toch eens op met dat dwarsliggen. De SP is er als de kippen bij als het gaat om ´democratische besluitvorming´, maar als een meerderheid besluit om toch te gaan (wat overigens nog maar af te wachten is), dan telt de democratie niet?

  Groeten,

  Reactie door Enrico — donderdag 22 december 2005 @ 21.06 uur

 9. Ik heb altijd gedacht dat het leger landsgrenzen diende te verdedigen. Maar blijkbaar is er iets veranderd sinds 1945.
  Het begon al met de oorlog in Korea, goed het waren vrijwilligers maar ook daar hadden wij niets te zoeken. Nu wij een beroepsleger hebben denken sommige politici dat zij generaal zijn en om de wereld vrede te handhaven moet het kunnen nederlandse militairen in te zetten en zodoende AMERIKA (het kapitaal) te dienen.
  Alternatief terug naar de dienstplicht?

  Reactie door h.hiensch — donderdag 22 december 2005 @ 21.06 uur

 10. @h.hiensch,
  “Ik heb altijd gedacht dat het leger landsgrenzen diende te verdedigen. Maar blijkbaar is er iets veranderd sinds 1945.”

  Inderdaad er is iets veranderd hoor, al een tijdje terug.
  Het leger is door alle reducties niet eens meer instaat om de landsgrenzen te verdedigen hoor.
  Toen is ook besloten om het leger om te vormen naar een leger bedoeld voor dit soort dingen, kleinschalige bijdrage’s aan buitenlandse missie’s.

  Dienstplicht kan niet meer heringevoerd worden, daar is simpelweg geen geld meer voor, noch zijn er niet genoeg kazerne’s meer om ze te huisvesten.

  Reactie door Ronald — donderdag 22 december 2005 @ 21.11 uur

 11. Er zijn verplichtingen aan de NAVO, logisch, diezelfde NAVO zorgt er voor dat Nederland beschermd wordt als de pleuris uitbreekt. Verder is het een broedplaats van ook tegen Nederland gericht terrorisme, terrorisme heeft de eigenschap niet plaatsgebonden te zijn, dus moet je ze bestrijden waar dat mogelijk is, dit keer toevallig in Afghanistan.

  Reactie door takkenzager — donderdag 22 december 2005 @ 21.13 uur

 12. Wat een verstandige reacties staan hier soms.
  Het is toch een grote schande dat de SP tegen de missie is in Afghanistan.
  Dit is wel een missie die vrijheid heeft gebracht.
  Als je soldaat bent en nog wel beroeps weet je wat je te doen staat.
  Want anders is Terschelling voor hen nog te gevaarlijk in de zomer.
  Ook kan de VS en Engeland over een klein jaartje terug naar huis en Irak verlaten.
  Meer dan 70 % opkomst die de verkiezingen daar ondersteunden.
  Een heel groot succes ondanks de doden die er zijn gevallen door terroristen.
  Saddam Hoessein vermoordde er miljoenen.
  Ik zit nu te wachten op een bom op Iran op die kerncentrale. Wachten we nog drie jaar dan krijgen we hem zelf op onze pet en is onze pret echt voorbij.
  Dit soort regimes moeten allemaal de wereld uit.

  Reactie door Tim.ondernemer — donderdag 22 december 2005 @ 21.16 uur

 13. Het is gewoon heel simpel: NAVO of niet, Nederland heeft niks te zoeken in Afghanistan. De mensen daar staan niet op soldaten te wachten, die zien ze al meer dan 20 jaar en het heeft niks anders gebracht dan oorlog en ellende.

  Nederland is niet in staat om rust in Afghanistan te brengen, de soldaten zijn daar slechts om de VS tevreden te stellen. Dat land heeft een puinhoop gemaakt van Afghanistan en nu ook Irak en ik vind dat ze het zelf moeten oplossen. Niemand heeft om een inval gevraagd!

  Degenen die roepen dat het goed is omdat er ook terroristen gepakt worden gebruiken hun verstand niet. Terroristen laten zich door niemand tegenhouden. Bovendien kennen zij de Afghaanse gebieden vele malen beter dan de troepen die er ronddwalen. Aan het eind van de rit lachen die lui zich dus rot, want terorrisme los je niet op door troepen te sturen naar een gebied wat je niet kent en waarvan je niet weet wie er zitten.

  Reactie door DJ Digital — donderdag 22 december 2005 @ 21.18 uur

 14. “Er zijn verplichtingen aan de NAVO, logisch, diezelfde NAVO zorgt er voor dat Nederland beschermd wordt als de pleuris uitbreekt”

  Maak je maar geen illusie hoor, de enige navo landen die nog aan de Navoverplichtingen voldoet zijn de VS en Engeland, de rest geeft volgens de afspraken of te weinig uit aan defensie, of heeft domweg een te klein leger (Nederland geeft en te weinig uit EN voldoet niet aan de afspraak over de omvang van het Leger.)

  Dus verwacht maar niks van de Navo hoor, dat is een tandenloze tijger geworden en de terroristen weten dat ook, het enige dat ze hoeven te vrezen zijn de VS en Engeland, de rest slaat nog geen deuk in een pakje boter.

  Reactie door Ronald — donderdag 22 december 2005 @ 21.18 uur

 15. Mooie quote uit het AD van vandaag trouwens.

  “Gelukkig vonden de VS en Engeland de stranden van Normandie niet te gevaarlijk”

  Reactie door Ronald — donderdag 22 december 2005 @ 21.19 uur

 16. DJ-Digital, die puinhopen zijn om te beginnen aangericht door corrupte bewinden in die landen zelf. Verder kun je wel net doen alsof terroristen niet bestaan en ze lekker hun gang laten gaan, de waarheid is dat een aanslag in Nederland steeds waarschijnlijker wordt. Volgens mij kun je dan maar beter van te voren zoveel mogelijk van dat tuig opruimen.

  Reactie door takkenzager — donderdag 22 december 2005 @ 21.25 uur

 17. Ach, takkenzager…Wie zegt dat al die terroristen in Afghanistan zitten? De corrupte bewinden zijn door het Westen zelf in het zadel geholpen. Saddam is er een bekend voorbeeld van of was je dat vergeten?

  Je kunt wel gaan roepen dat we tuig moeten gaan opruimen, maar wat maakt dat nou uit voor een eventuele aanslag hier? als er lieden zijn die zoiets willen doen, dan gebeurt dat wel hoor. Missie of geen missie, die gekken laten zich door niemand tegenhouden.

  Ik vind het een zwak argument om troepen te sturen. Was het maar waar dat die missies hielpen. Dan zou er minder oorlog in de wereld zijn…

  Reactie door DJ Digital — donderdag 22 december 2005 @ 21.31 uur

 18. Terrorisme kun je niet uitbannen, ook al is alle welvaart eerlijk verdeeld, dan nog zullen er ontevreden mensen zijn, deze zullen als ze hun zin niet krijgen ook tot terrorisme (geweld) vervallen om alsnog hun zin te krijgen.

  Je kan wel aan potentiel terroristen laten zien dat er niet met je te spotten valt, dat werpt dan toch een fikse drempel op voor die mensen.
  En dan nog zullen er mensen zijn die een aanslag plagen, daar zullen we mee moeten leren leven.

  Reactie door Ronald — donderdag 22 december 2005 @ 21.36 uur

 19. Een leger is om te vechten dat is geen punt, maar waar vechten we daar voor.
  Ik zie alleen maar woestijn met een paar boeren die niet weten waar het omgaat.
  Zijn daar concentratie kampen, worden daar miljoenen mensen uit gemoord, is dat land bezig om andere landen te bezetten.?
  Is daar soms de doodstraf.?
  Of leven er onterecht een hoop mensen in armoede.?
  Wordt er op grote schaal volken moord gepleegd.?
  Hebben ze in dat land atoombommen.?
  Willen we daar de westerse democratie brengen zodat iedereen het geweldig heeft.?
  Of zijn daar mensen die zich enorm verrijken ten koste van anderen.?
  Is er honger of ziektes en laat men de mensen aan hun lot over.?
  Zijn daar onveilige gevangenissen waar mensen levend verbranden?
  Zijn daar bodemschatten waar maar een klein deel van de bevolking profiteert.?
  Of is er een enorme lucht vervuiling zodat de wereld naar de sneller naar de kloten gaat.?
  Mogen zie niet met onze kleding lopen en naar onze muziek luisteren?
  Is daar een ander geloof?
  Wat maak het de moeite waard om daar na toe te gaan.?
  Dat is mijn niet duidelijk.?

  Reactie door Jofel — donderdag 22 december 2005 @ 21.42 uur

 20. @10
  Wat een achterlijke vergelijking:
  Ze moesten wel, anders zou Engeland ook onderdeel van het Duitse Rijk worden.
  En de V.S. zag zijn economische belangen in gevaar komen.

  Reactie door engine 54 — donderdag 22 december 2005 @ 21.48 uur

 21. Hebben Takkenknager en Ronald zelf wel kinderen die naar de risico gebieden moeten al hebben zij daarzelf voor gekozen.
  Zie jullie meneer Bush zijn kinderen de oorlog in sturen laat staan dat die zelf gaat, mogen nmoeders niet bezorgd zijn voor hun kinderen.

  Reactie door schoenmaker — donderdag 22 december 2005 @ 22.16 uur

 22. Hé, het zijn toch geen kinderen meer, die door moeders verzorgd moeten worden? Het gaat om volwassenen, die zelf voor het leger hebben gekozen.

  Reactie door takkenzager — donderdag 22 december 2005 @ 22.20 uur

 23. @Schoenmaker, ik ben al 3x vrijwillig naar een oorlogsgebied geweest hoor.
  En als mijn koter’s militair willen worden dan zal ik ook tegen zegen dat als ze A zeggen, ze ook B moeten zeggen.

  Reactie door Ronald — donderdag 22 december 2005 @ 22.21 uur

 24. @15
  Maar het kost nog niet wat die …..?
  Ja, wat is het nou eigenlijk
  Vertel me nu eens takkendrager waarom gaan we daar naar toe.
  Heeft JPB soms onder het genot van een zacht gekookt eitje een belofte gedaan.

  Reactie door Jofel — donderdag 22 december 2005 @ 22.30 uur

 25. Hmmm… wie wordt er nu toch bedoeld met “takkendrager”?

  Reactie door takkenzager — donderdag 22 december 2005 @ 22.32 uur

 26. Een illegale oorlog gaan voeren, omdat de Amerikanen te weinig mensen erheen willen sturen? Dus HUN illegale oorlog voor HEN gaan voeren? Da’s toch vragen om ongelukken? Ik hoop dat de Kamer NEE zal zeggen. Daar hebben we niets te zoeken, tenzij we de vrede proberen te handhaven, maar dat is niet zo hier. We hebben zowieso niets te maken daar! Amerika wilde toch zo graag oorlog voeren tegen “De As van het Kwaad?” Waarom moeten onze ministers er dan als hijgende hondjes achteraan huppelen? Bovendien blijven die ministers veilig in hun kogelvrije auto’s met chauffeur zitten en veilig achter hun bureau, terwijl jongens van 18 jaar hun leven mogen riskeren namens hen…. Lafaards! NIET GAAN dus.

  Reactie door L.M. Lembeck — donderdag 22 december 2005 @ 22.38 uur

 27. Sorry takkenzager.

  Reactie door Jofel — donderdag 22 december 2005 @ 22.39 uur

 28. Ronald@15,
  maar je wil mij toch niet wijs maken dat je niet bezorgd bent over hen al is het hun eigen keus.

  Reactie door schoenmaker — donderdag 22 december 2005 @ 22.42 uur

 29. @16
  Reactie van Ronald — donderdag 22 december 2005 @ 22.21

  Dan kunnen ze jou ervaring goed gebruiken.
  Maak er 4x van.

  Reactie door Jofel — donderdag 22 december 2005 @ 22.43 uur

 30. Eén ding heeft die mevrouw trouwens wel gelijk in, de schandalige behandeling van Erik O. , die gewoon zijn werk deed, maar om zulke grappen te vermijden hebben ze nu dus gewoon gesteld dat het een oorlogsmissie is. Tja, je moet toch wat om je mensen te vrijwaren van al te overijverige mensen als de Wijckersloot.

  Reactie door takkenzager — donderdag 22 december 2005 @ 22.50 uur

 31. Schoenmaker@21,
  Er is een verschil tussen bezorgd en actie voeren tegen een missie.
  Bezorgd mag ze zijn, actievoerin is onzin, dan moet ze haar kind maar overtuigen om ontslag te nemen.

  Jofel@22,
  als men een beroep op mij doet zal ik mijn plicht niet verzaken, bij de rechten in dit land horn plichten, maar ja de meeste mensen kennen alleen het woord recht, van het woord plicht hebben ze nog nooit gehoord.

  Reactie door Ronald — donderdag 22 december 2005 @ 22.55 uur

 32. Gut, zit ik hierop een rechtse ouwe jongens krentenkoeklog? En dat gezemel van Ronald over zijn gedane soldatenplicht kennen we nu ook wel, (beste nieuwe lezers, dit ventileert hij hier te pas en te onpas) Moeten we je ook nog daarom een supernederlander vinden? (Applaus!)
  Die Afghanen hebben geeneens zin in die gefrustreerde Hollanders, zo leerde mij Nova zojuist, moeten ze weer bukken.
  Doe die mensen een plezier Kamp, en stuur een paar cabaretiers, als je dan toch zonodig moet van Boesj.

  Reactie door Emiel — donderdag 22 december 2005 @ 22.56 uur

 33. @Nou ik vind het prima dat ze teruggeroepen worden van de kerstvakantie:
  Het is te gek voor woorden wat D’66 doet, eerst vol overtuiging en van te voren Nee zeggen en dan zijn de ministers ineens wel voor!Ronduit belachelijk!
  Laat ze het maar eens komen uitleggen!
  En die oorlog, moeten ze niet naar toe!
  Laat Bush zijn eigen olie maar bevechten!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 22 december 2005 @ 23.01 uur

 34. @Sabineke, in afghanistan zit geen olie de grond, alleen rotsen en landmijnen.

  Reactie door Ronald — donderdag 22 december 2005 @ 23.07 uur

 35. Sabineke, je haalt de volgorde door elkaar. Het kabinet was unaniem van mening dat de missie moet doorgaan, en dat hebben ze nu aan de kamer voorgelegd. Er is ook duidelijk gesteld dat de missie doorgaat als er een brede steun voor is. Dit is dus in feite weer eens de zoveelste orkaan in een glas water. En de media geilen er op.

  Reactie door takkenzager — donderdag 22 december 2005 @ 23.11 uur

 36. @hoe het is is het, ik vind het raar gegaan, het wordt steeds meer theater in den Haag, laten ze me het maar uitleggen!
  De politiek glijdt in mijn ogen steeds verder af en of het allemaal democratisch is, ik heb sterke twijfels!Die eenmansfracties het zou in mijn ogen niet moeten mogen, straks zitten er 150 mensen voor 150 partijen, waanzin!
  En voor zand en rotsen zal Bush niet gaan en met politiek in een land heeft hij zich ook niet te bemoeien dat is iets van die landen zelf!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 22 december 2005 @ 23.27 uur

 37. Halelujah Henk Kamp gaat welvaart brengen in Afghanistan zag ik net in Nova !
  De bevolking aldaar wil tot de USA en bondgenoten opdonderen maar Henk blijft er stug bij we zijn gevraagd door de regering aldaar !
  Tja en wie is die regering dan ?
  Is dit niet weer de zoveelste Marionetten regering geinstaleerd met veel dollars door Bush (USA) en consorten ?
  Ook zei Henk dat ze er democratie gaan brengen !
  Moet u eens indenken de mensen hebben niks te vreten maar krijgen democratie !
  Kun je daar je buik mee vullen ?
  Hier hebben we ook zo,n democratie !!
  Waar het volk voor of tegen is is de regering voor of tegen maar we zitten nooit op een lijn met onze leiders!
  De meerderheid van het Nederlandse volk was tegen inmenging in Irak !
  Maar trok onze regering zich daar iets van aan ?
  Ben je gek !
  De meeste burgers van ons land zijn tegen de aanschaf van kruisraketten en JSF straaljagers !
  Maar heeft deze regering zich daarvan iets aan getrokken ?
  Ben je gek !
  Ze zeggen ook dat ze samen met hun BONDGENOTEN ook democratie in Irak hebben gebracht !
  Nou BOND hebben ze het inderdaad gemaakt aldaar !!!
  Volgens mij hebben ze alleen maar dood en verderf en heel veel elende gebracht !
  Dat is nou een school voorbeeld van Henk,s democratie !
  Tja en als je democratie moet brengen met een groot wapenarsenaal en soldaten om de lokale bevolking te overtuigen dan komt dit niet bepaald uitnodigent over voor die arme sloebers in Afghanistan!
  Het aller mooiste van deze soap vind ik dat de Amerikanen waar Henk zo te koop mee loopt nu zaken doen met de corrupte stamoudste de papaverkwekers zeg maar gerust de heroinetelers voor de westerse markt !
  Die komen nu zeer goed van pas !
  Wel een beetje oppertuun he Henk !
  Tja en die hebben natuurlijk belang bij deze westerse democratie vorm !
  Maar hoe dan ook het is duidelijk de bedoeling van dit kabinet om ons ook deze missie weer door onze strot te duwen !
  Enduring Freedom,Dessert Storm noem ze maar op !
  Maar waar haalt Henk al dat geld vandaan om dit allemaal te bekostigen ?
  Want dit gaat uiteindelijk weer honderden miljoenen zo niet miljarden eurootjes kosten !
  Heeft dit kabinet soms nog meer bezuinigingen voor ons in petto !
  Meschien gaat Henk en zijn vrienden nog meer mensen hun WAO uitkeringkje af pakken ?
  Of meschien gaat Henk en zijn companen de gezondheidszorg nog duurder maken ?
  Tja Henk de grijze kentekentjes hebben jullie ook al afgenomen dus helaas!
  O maar ik heb wel een idee voor Henk !
  Als de ministers nou een afzien van de komende verhoging van hun salaris het komend jaar komt er weer een aanzienlijk bedrag binnen !
  Of een paar kruisraketjes minder Henk kan ook !
  Een beetje meer belasting heffen op de hele hoge inkomens meschien Henk ?
  Nee! okee sorry dan !Het was maar een suggestie !
  Henk ik kan echt niks meer inleveren net als een hoop burgers met mij !
  Het water staat ons nu echt aan de lippen sorrie !
  Henk ik zal er nog eens goed over na denken over hoe we dit kunnen oplossen !
  Een inzamelings aktie dan in Wassenaar ?
  Tja Henk dan zoek het maar zelf uit nu weet ik het ook niet meer !!!

  Met vriendelijke Groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — donderdag 22 december 2005 @ 23.27 uur

 38. 1978 de Sovjetunie valt Afghanistan binnen op verzoek van het aldaar zittende regime om het moslim terrorisme aan te pakken.
  De hele westerse wereld was vol van protest, en wapens, instructeurs, kapitaal ,goederen, medicijnen ,werden gestuurd naar die arme moslims om het kwaad te bestrijden.
  http://www.hartford-hwp.com/archives/51/099.html
  Sterker nog om strijdgroepen zoals de Taliban te creeren.
  En nu zijn het plotseling vijanden ?
  Beetje hypocriet nietwaar.

  Reactie door Eric — donderdag 22 december 2005 @ 23.30 uur

 39. @H.Hiensch(5),

  Je zegt; “Het begon allemaal met de oorlog in Korea”.
  En hoe denk je achteraf over die oorlog, als je nu kijkt naar zaken als mensenrechten, welvaart en democratie in Zuid- en Noord-Korea?
  Is het achteraf niet jammer dat Noord-Korea nooit bevrijdt is?

  Volgens mij begon het trouwens met de bevrijding van Europa van de nazi’s.
  De Amerikanen hadden hier (volgens sommigen) ook niks te zoeken.

  @DJ Digital(8),

  Dat er in Afghanistan al 30 jaar oorlog woedt, is niet de schuld van ons of de VS.
  Alle betrokken partijen in Afghanistan zelf zijn daaraan schuldig; dat sommige partijen de hulp van de USSR en de VS inriepen, was in die tijd (koude oorlog) onvermijdelijk.

  De Afghanen hebben het meest te vrezen van de taliban, die eerder oa onderwijs en gezondheidszorg voor vrouwen afschaften, en etnische en religieuze minderheden vervolgden.
  En nu dus de verkiezingen met bommen proberen te verhinderen.

  Volgens mij zitten de VS in Afghanistan vanwege 11-09-2001.
  Dat was dus niet ten onrechte; al in de jaren ’90 hadden ‘Afghanistan-veteranen’ en slechte naam in het hele Midden-oosten.
  Van Algerije tot Kashmir, de wreedste reli-nazi’s waren opgeleid door de taliban.
  Het lijkt me zinvol dergelijke bedreigingen op te ruimen.

  Bovendien hebben de VS er in 3 jaar meer stabiliteit en hulp gebracht dan alle Afghaanse warlords bij elkaar, de laatste 30 jaar.
  Dat er (net als in Irak) mensen met gewelddadige acties de democratie ondermijnen is niet de schuld van de VS.

  (12),

  Dat corrupte regimes door ‘het westen in het zadel zijn geholpen’ is ook onzin.
  Zowel de VS als de USSR steunden regimes en rebellenbewegingen, om elkaar dwars te zitten.

  Maar mensen als Saddam zijn zelf verantwoordelijk voor hun daden.
  Als ik iemand doodschiet ga ik naar de gevangenis, niet de leverancier van het pistool. Al ben ik wel tegen wapenhandel, zeker aan foute regimes, maar dat is een hele andere discussie.

  En Saddam kocht ook wapens van Frankrijk, Rusland en Joegoslavië.
  En hij liet zich betalen door Koeweit en Saudie-Arabië.
  Hij was geen marionet van het westen, maar gewoon een dictator die met iedereen zaken deed.

  Reactie door arend — donderdag 22 december 2005 @ 23.32 uur

 40. De Afghanen hebben nog nooit om onze-noch om andere “hulp” gevraagd dus hebben wij daar niks te zoeken.Hetzelfde geldt voor Irak.Met een oorlog kun je nl geen democratie brengen dat moet de bevolking zelf doen.

  Reactie door Diny — donderdag 22 december 2005 @ 23.36 uur

 41. @Eric(28),

  Niet hypocriet; soms werk je samen met mensen die je nog niet kent.
  Vóór de mujaheddien de macht kregen in Afghanistan, was er niemand die wist wat voor idioten dat waren.
  De taliban (die later kwamen) bleken zelfs nog veel achterlijker.

  Los daarvan; tijdens de 2e wereldoorlog werkten de VS en GB samen met de USSR van Josef Stalin.
  Achteraf blijkt dat Stalin meer mensen heeft vermoord dan Hitler.
  Is daarmee de 2e wereldoorlog ineens achteraf ‘onjuist’ te noemen?

  Ook in de koude oorlog gold (net als in de 2e wereldoorlog) het oude gezegde ‘de vijanden van mijn vijanden zijn mijn vrienden’.
  Niet nobel, wel heel menselijk en logisch.
  Vergelijk met al die mensen die aanslagen op Iraakse burgers door al-zarqawi goedpraten, omdat ze principieel tegen de VS zijn.

  Reactie door arend — donderdag 22 december 2005 @ 23.39 uur

 42. 1. daar gaat die 1 miljard p.j vanaf 2007 uit de eu.
  2. als het toch mot van henk en kameraden
  graag enkel mariniers die zelf ook willen
  zijn er vast wel zoals takkenzager en ronald na training
  3. nederland wordt hierdoor meer doelwit voor terrorisme (die grotmens Osama zit daar ook ergens ?) willen we nou echt zoiets als in new york, londen, madrid, istanbul, vele onschuldige burgers dood ?
  4. d66 waarom plots om , papaverteelt interessant ?
  kortom, vrees het ergste indien deze oorlogsmissie doorgaat !
  gerritweethet

  Reactie door Gerritweethet — donderdag 22 december 2005 @ 23.50 uur

 43. trouwens, waarom geen combinatie-leger met duitsers, zweden, belgen, fransen, italianen enz enz wat heeft nederland toch met bush en blair ? daar moet iets achter steken.

  Reactie door Gerritweethet — donderdag 22 december 2005 @ 23.55 uur

 44. @29 Arend
  Dat is politiek, op een bepaalt moment prevaleren belangen,(men wist in 1915 al wat voor idioten de mujaheddien waren vraag maar aan de Engelse piloten die hun ballen daar achter gelaten hebben)toen moest het Sovjetbewind bestreden worden en nu de Taliban.
  Invloedssfeer in die regio is heel belangrijk, altijd al geweest en edelmoedige motieven spelen echt geen rol.
  Dus om nu te schermen met dat we de arme Afghanen willen helpen met de weder opbouw.

  Klopt dat de VS en GB samen werkten met de USSR, maar ze hebben de USSR niet gesticht.
  Ze moesten wel , anders hadden wij hier nu Russisch gesproken.
  Dus dat is een heel andere grootheid.
  Verder hebben we het hier over Afghanistan en de motieven die daar spelen, en de historie die daar achter zit.
  En de situatie daar is niets anders als oorzaak en gevolg.
  De rest van de wereld bespreken we wanneer het vrije westen daar weer gaat stoken.

  Reactie door Eric — donderdag 22 december 2005 @ 23.57 uur

 45. Kamp is lid van de VVD.
  Die willen de dienst uitmaken hier in Nederland kost wat kost.
  Bij de zorg is dat al gebeurd.
  Ik vrees dat het bij Defensie ook gaat gebeuren.
  CDA zal hun wel steunen want anders komt Jeep de Hoop Keffer in het gedrang.
  Coalitiebelang ten koste van wat??????????

  Reactie door fransiscus51 — vrijdag 23 december 2005 @ 0.16 uur

 46. Het grootste gevaar dat de NL militairen zullen lopen is dat als ze al eens in een gewapende confrontatie verzeilen, het NL Openbaar Ministerie er als de kippen bij zal zijn om de betreffende NL militairen strafrechterlijk te vervolgen.
  De vijand zal niet de Taliban blijken te zijn, maar de NL burocratie!

  Reactie door Tjeerd — vrijdag 23 december 2005 @ 1.17 uur

 47. Navo verplichtingen nakomen prima. Maar als ik zie dat ISAF 9000 manschappen omvat (met een recent besluit dit uit te breiden met 6000 naar 15000) en de Amerikanen 19000 (ivm het sturen van meer troepen door NAVO van plan 2000-3000 hiervan terug te trekken) en ik kijk dan naar de bevolkingsomvang dan krijg ik toch de indruk dat Nederland met zijn 16 miljoen inwoners toch wel heel erg happig is op het aantrekken van een in verhouding tot andere landen erg grote broek met dit plan om 1100 man te sturen (ik hoorde trouwens ook al getallen van 1300 a 1400 noemen).

  Reactie door Frans54 — vrijdag 23 december 2005 @ 1.26 uur

 48. (2)het leger is geen afvalbak voor kansarmen ?het hele amerikaanse leger bestaat ervan .als ouwe lul ben ik blij dat de jeugd (renske ,rood)hun verandwoordelijkheid nemen .

  Reactie door ,texas, henkie — vrijdag 23 december 2005 @ 1.52 uur

 49. @24: er zit mischien geen olie in de grond maar de Taliban blokkeerden een belangrijke oliepijpleiding die nu wonder boven wonder wel aangelegd kan worden… geen olie belangen? het is een en al olie belangen.

  Reactie door reinoud — vrijdag 23 december 2005 @ 3.39 uur

 50. 1. Deze misie kost bakken met geld. Zijn we nog steeds zo rijk dat we met het geld overal smijten? Waarom staat dan daar tegenover het aftakelen van de gezondheidszorg?

  2.Ik denk dat lieden als takkendrager,Ronald enz. moeten zelf ‘ns het voorbeeld gevene dat ze hun overtuigingen strikt naleven en meteen de biezen pakken naar Afghanistan. Zijn we tenminste op dit weblog van hun af.

  3. In denemarken hebben schrijvers en intellectuelen een experiment gedaan. Ze hebben de woorden “terroristen” en “moslim” door het woord “joden” vervangen en daarmee hebben ze laten zien wat lui als bovengenoemden achter staan. Doe het maar – de conclusie is bijzonder.

  Reactie door walking bull — vrijdag 23 december 2005 @ 8.51 uur

 51. Waar gaat het nou eigenlijk over ?

  Gaat het over het feit dat miltairen al dan niet zouden moeten kunnen/mogen/moeten vechten ? Nee !

  Gaat het om het feit dat moeders, overigens geheel terecht, bezorgd zijn om hun kinderen ? Begrijpelijk maar nee !

  Gaat het om het feit dat onze NAVO-bondgenoten al dan niet bereid zijn ons te helpen als de eskimo’s hier binnenvallen ? Nee !

  Gaat het om het feit of één of andere (als je het mij vraagt compleet doorgedraaide) justitie-pief het nodig vindt om een soldaat te vervolgen die alleen maar zijn werk doet in een oorlogssituatie ? Nee!

  Nee, geen van dit alles. De reden dat het fout is om troepen naar Afghanistan te sturen liggen mijns inziens in een heel andere hoek :

  -Nederland heeft niets in Afghanistan te zoeken waar het de heilige missie van de Amerikanen betreft. Het zou volgens mij best bespreekbaar zijn in het kader van een door de VN gecoördineerde wederopbouw-missie die overigens ook niet zonder risico zou zijn. De NAVO is ooit opgericht om elkaar bij te staan on de bedreiging van het eigen grondgebied tegen het toenmalige Warschaupact. Die dreiging is weg. De NAVO wordt nu ingezet in niets meer dan een ordinaire heksenjacht. Niet het doel van de NAVO, die heeft geen doel meer.

  -Het bestrijden van terroristen zoals in Afghanistan is zinloos op deze manier. Die lui zien er uit als de eerste de beste plaatselijke boer of kruidenier en gaan zonder problemen op in de massa van alledag. Dat is nou net het probleem met terroristen, ze zouden je buurman kunnen zijn…

  Het is allemaal een door de VS geco:ordineerd circus met Bush als De Dikke Deur en mensen als Balkenende als Pipo. We denken wat bij te dragen aan de wereldvrede maar ondertussen dienen we alleen het belang van de VS. Wel eens gekeken naar de miltair strategische ligging van Afghanistan op de wereldkaart ?

  Reactie door Danny — vrijdag 23 december 2005 @ 8.56 uur

 52. ze hebben ons nodig daar in afghanistan hoe eerder hoe beter waarom maar 1100?

  Reactie door Matthijs — vrijdag 23 december 2005 @ 9.20 uur

 53. 38 Matthijs

  Hoeveel zouden het er moeten zijn om 1 dode Nederlander te rechtvaardigen?

  Willen we dat de Afghanen in vrede en welvarend kunnen leven, dat is de vraag en hoe gaan we dat dan aanpakken?

  Reactie door e.krul — vrijdag 23 december 2005 @ 9.47 uur

 54. Van oudsher bestaat een leger voor het grootste gedeelte uit voetvolk; kansarmen, werkelozen, vroeger werden ze geronseld en ik denk dat dat in sommige landen nog steeds zo is, kanonnenvlees noemen ze dit, want uiteindelijk zijn zij het die de meeste risico`s lopen.

  Reactie door e.krul — vrijdag 23 december 2005 @ 9.51 uur

 55. @38, Matthijs. Als je een nood duidelijk voelt, mag je meteen van mij 1101 van maken. Een plekje voor jou vinden ze zeker.

  Reactie door walking bull — vrijdag 23 december 2005 @ 9.52 uur

 56. Wie democratie gaat brengen krijgt de deksel op de neus. Ik denk dat een volk eerst moet snappen wat democratie is.

  Een groot gedeelte van ons volk snapt dat niet eens.

  Reactie door e.krul — vrijdag 23 december 2005 @ 9.54 uur

 57. Voorafgaand aan een democratie, vindt een democratiseringsproces plaats, daar zitten we zelf nog steeds in, stapje voorwaarts-stapje terug. Dat kan jaren in beslag nemen.

  Reactie door e.krul — vrijdag 23 december 2005 @ 9.59 uur

 58. wij doen wel alsof wij zo democratisch zijn, maar de wereld weet wel beter!

  Reactie door e.krul — vrijdag 23 december 2005 @ 10.00 uur

 59. e.krul – ik heb gediend bij het korps Mariniers o.a. in Libanon dus ik weet waar ik het over heb, ronselen gebeurt allen nog bij het vreemdelingenlegioen waar inderdaad kansarmen maar ook veel anderen (!) klaargestoomd worden voor de samenleving door middel van discipline en respect voor gezag. hier kunnen wij nog iets van leren, geloof me. ik heb met deze jongens gewerkt en de professionaliteit is ongekend hoog.
  ons leger is het enige ter wereld met een vakbond: walgelijk. de risico toeslagen voor dit soort missies naar afghanistan kunnen oplopen tot boven de 5000 euro per soldaat per maand, dit veroorzaakt de kosten.

  Reactie door Matthijs — vrijdag 23 december 2005 @ 10.19 uur

 60. @23
  Beetje zwakjes Ronald.

  Als jij voor je idealen wil vechten, kan niemand jou tegen houden.
  Of zal dat deel schreeuwend Nederland die roepen dat we daar na toe moeten, zich allemaal achter zo zwak excuus verschuilen.
  Dat is wel erg laf.

  Reactie door Jofel — vrijdag 23 december 2005 @ 10.22 uur

 61. Inderdaad moeten die super-simplisten als Afgezaagde Takkenzager en Rookie Ronald zich maar als vrijwilligers melden voor het avontuur van Kuifje Kamp in Afghanistan. Duizend-en-een redenen, zoals door velen al genoemd, om die “missie” als idiotie aan te merken.

  Het gaat helemaal niet om de zich eventueel voordoende noodzaak van het militair geweldplegen als zodanig. Het gaat erom WAARVOOR dat zou moeten. Het is gewoonweg onzin te bewewren, dat het hier om (weder)opbouw gaat, terwijl overal in Uruzgan wordt gevochten, behalve in de hoofdplaats. En wat de Amerikaanse praktijk van de mesennrechten betreft: daarover weten we inmiddels genoeg.

  Wat overigens belangrijk is: het kabinet heeft helemaal nog geen BESLUIT genomen tot uitzending van troepen, Jan Marijnissen. Het heeft alleen nog maar -heel slim, in verband met verschil van inzicht in eigen boezem- het VOORNEMEN uitgesproken, en laat nu eerst de Tweede Kamer aan het woord. Ik denk dan ook dat het inititatief van Harry van Bommel, om de Kamer tijdens reces bijeen te roepen, geen enkele kans op een zinvol resultaat heeft! Heel eenvoudig kan worden gesteld, dat er (nog) geen vertrouwensbreuk met D66 bestaat!

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 23 december 2005 @ 11.15 uur

 62. Nee dat houden ze zo om de schijn op te houden, dan valt het kabinet namelijk niet, dus als het negatief uitpakt in de kamer is er geen vuiltje aan de lucht!

  Reactie door e.krul — vrijdag 23 december 2005 @ 11.41 uur

 63. Instituut Clingendael: Rechtsgrond inzet militairen Afghanistan terecht omstreden http://www.clingendael.nl/publications/?id=5832

  Waarom de Taliban ineens ‘onze vijand’ werd: Het nieuwe Grote Spel http://www.groene.nl/2001/0140/jb_oliespel.html

  Reactie door Sonja — vrijdag 23 december 2005 @ 11.48 uur

 64. Het Westen kan die streken natuurlijk ook gewoon aan hun lot overlaten. Wel zal het Westen zich dan in sneltreinvaart tot de tanden moeten bewapenen, zware grenscontroles in moeten voeren, een enorm inlichtingenapparaat moeten opbouwen. Wel zullen daar dan tirannieke regimes ontstaan, waar het met de mensenrechten slecht gesteld is, met een bevolking die zo stom is als het achtereind van een varken. Wel is dan humanitaire hulp aan zulke gebieden plotseling volkomen onmogelijk, omdat hulpverleners nou eenmaal niet graag door fanatieke moslimterroristen worden neergeschoten. Voor wie het allemaal niet snapt, zoek maar eens na hoeveel doden Saddam Hoessein op zijn geweten heeft. Overigens is het frappant om te zien hoe men hier tegen een regelend optreden is, dat terwijl links Nederland zich actief heeft bemoeid met het omverwerpen van het Pinochet-regime. Kennelijk mag inmenging van een aantal mensen dus wel als het om een rechtse dictator gaat, maar mag het niet als het gaat om een linkse dictator, of de dictatuur van een islam-clan.

  Reactie door takkenzager — vrijdag 23 december 2005 @ 12.10 uur

 65. ik ben het helemaal met takkenzager eens.

  Reactie door Matthijs — vrijdag 23 december 2005 @ 12.33 uur

 66. Onzin, oorlog is nooit legitiem, wie is wie om te zeggen hoe er geleefd dient te worden!
  Democratie prediken maar mensen dwingen tot hun visie!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 23 december 2005 @ 12.39 uur

 67. Waar is nu het liberale gedachtengoed???

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 23 december 2005 @ 12.40 uur

 68. Ik ben het helemaal met takkenzager oneens.

  Reactie door Ronald — vrijdag 23 december 2005 @ 12.47 uur

 69. Het kiberale gedachtengoed in dezen? Wat dacht je van opkomen voor diegenen tegen wie geweld wordt geïnitieerd? De gewone Afghaan die door de taliban wordt geterroriseerd en onderdrukt dus. De gewone Irakker die door Saddam werd geterroriseerd en onderdrukt dus.

  Reactie door takkenzager — vrijdag 23 december 2005 @ 12.47 uur

 70. Heb je het gevraagd?het is ons oordeel over een situatie en ook Sadam is in het zadel geholpen door Amerika, allemaal bemoeinissen, die fantastische resultaten boeken, hmm!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 23 december 2005 @ 12.53 uur

 71. Laten we niet vergeten ,dat een ex-handelaar in garens en draad graag mee wil doen in het hogere geweldsspectrum!

  Dat heeft er vast ook mee te maken.!

  en de meeste militairen hebben denk ik getekend voor vredesmissies, maar zoals dit kabinet iedereen schoffeert in zijn rechten, doen ze dat met de militairen ook.

  Reactie door Jansonius — vrijdag 23 december 2005 @ 12.54 uur

 72. Wel zullen daar dan tirannieke regimes ontstaan, waar het met de mensenrechten slecht gesteld is, met een bevolking die zo stom is als het achtereind van een varken

  Ik vind dat takkenzager nu dingen gaat zeggen waar ik als rechtse jongen niet achter kan staan.

  Reactie door Ronald — vrijdag 23 december 2005 @ 12.56 uur

 73. Ik ben geen vriendje van Bush, en als hij door wil gaan met oorlog is het zijn schuld dat er nog meer doden vallen, ook door terroristische akties.
  Daar voel ik dus helemaal niets voor!!
  Dus…ik houd zo wie zo niet van oorlog, en wat Europa en de wereld denkt over ons zal me worst wezen!
  Geen oorlog en geen Nederlanders naar Afganistan!!

  Zo…punt uit!
  Hier hoef ik niet in debat te gaan!!
  Klaar uit!!!

  Reactie door Nicole Halmans — vrijdag 23 december 2005 @ 13.02 uur

 74. “Wel zullen daar dan tirannieke regimes ontstaan, waar het met de mensenrechten slecht gesteld is, met een bevolking die zo stom is als het achtereind van een varken.”
  Je bedoelt dat Amerika al bestaat natuurlijk.

  Reactie door Sonja — vrijdag 23 december 2005 @ 13.26 uur

 75. iedereen maakt wel eens fouten, al die reakties vallen allemaal in het kader van “achteraf is het lekker lullen met de feiten op tafel”
  het kabinet steekt z’n nek uit om te helpen bij de bescherming van onschuldige afghanen en om ons democratisch gedagtegoed daar over te brengen ongeacht aan welke kant je staat (links of rechts). ik denk dat iedereen het met me eens is dat de Talibaan zeker niet democratisch waren en wellicht een tikje middeleeuws hier en daar ook hypocrysie was (is) ze niet vreemd met de handel in verdovende middelen om aan geld te komen.
  wij moeten daar lekker naar toe en de NAVO helpen uiteindelijk heeft de VS ook z’n nek uitgestoken 60 jaar geleden anders had deze discussie niet, of in het duits plaatsgevonden.

  Reactie door Matthijs — vrijdag 23 december 2005 @ 13.42 uur

 76. Vraag maar eens aan echte vluchtelingen uit die gebieden. Verder weer de zoveelste dooddoener over Amerika, zodra iets slechts valt te melden zijn een aantal geneigd om direct Amerika te roepen.

  Reactie door takkenzager — vrijdag 23 december 2005 @ 13.45 uur

 77. @Matthijs

  De USA heeft pas zijn nek “uitgestoken”
  nadat ze zelf aangevallen werden “pearl harbour” , ook toen waren ze gewaarschuwd en hebben zitten suffen., en ze moesten ook wel ,want Hitler wou echt de wereld veroveren,en ook moesten ze afzetgebieden houden voor hun produkten.,en vindt ik dat ze de soldaten er wel aan gewaagd hebben bij de landingen in normandie,net zoals ze nu de miltairen er aan wagen voor geld, amerikaanse investeringen, oliebelangen,

  De amerikanen dachten dat ze onaantastbaar waren en almachtig en superieur, een onverwoestbaar pentagon, twin towers die niet konden instortten,
  worden ze met de neus op de feiten gedrukt, moet iedereen die dat in de toekomst kan doen geelimineerd worden,het is ook hun eigen hoogmoed,die hun parten speelt.

  Reactie door Jansonius — vrijdag 23 december 2005 @ 13.59 uur

 78. Er zijn op deze aardbol wel meer landen waar verkeerde leiders zitten,die de bevolking honger laten lijden en het “gedogen” dat groepen elkaar uitmoorden.Waarom worden daar geen troepen naartoe gestuurd??? Omdat het niet in het straatje past????

  Reactie door Diny — vrijdag 23 december 2005 @ 14.00 uur

 79. @71
  De USA heeft bijna heel Vietnam kaal gebombardeerd want daar zat de vijand gevaar voor de wereld vrede.
  Ze zijn er uit geschopt door de Vietnamese.
  Ik zie nu een gewoon rustig Vietnam zonder een bedreiging voor de wereld vrede.

  Reactie door Jofel — vrijdag 23 december 2005 @ 14.14 uur

 80. @73
  het kabinet steekt z’n nek uit om te helpen bij de bescherming van onschuldige afghanen en om ons democratisch gedagtegoed daar over te brengen.

  Onze belangen over te brengen.
  Ons geloof over te brengen.

  Trouwens wat zou dat een raar gezicht zijn, als de Talibaan hier kwam.?
  Ik zie ze al lopen groot deel van de directeuren en managers met hun korte armpjes bestraft voor hun graai cultuur.

  Reactie door Jofel — vrijdag 23 december 2005 @ 14.22 uur

 81. `The truth wil set you free’ is het devies van de Gristenfundo Bushadministratie, een Bijbelspreuk uit het Evangelie van Johannes 8:32, `En gij zult de waarheid verstaan en de waarheid zal u vrijmaken.’
  Het gaat om bekeerdrift, en Nederland is wel gek genoeg te krijgen om daar militair aan bij te dragen, en het gaat om winsten; de achterkant van de dollar toont de andere zijde van het gristenregime: het alziend oog op een duistere tempel met 13 treden, duister beeldmerk van Illuminati als symbool van wereldhegemonie.
  Als volk van dominees & kooplieden is Nederland de schildknaap van Bush. Schande!

  http://www.xs4all.nl/~stgvisie/VISIE/schurkenstaat.html

  Reactie door Emiel — vrijdag 23 december 2005 @ 14.32 uur

 82. Verder weer de zoveelste dooddoener over moslims, zodra iets slechts valt te melden zijn een aantal geneigd om direct moslims te roepen.

  Voor de sukkeltjes die nog steeds denken dat onze jongens naar Afganistan gaan om
  1. Nederland te beschermen tegen terroristen
  2. De wereld te beschermen tegen terroristen
  3. De arme Afganen te helpen:

  Waar is het de Amerikaanse bewindvoerders in Irak om te doen? Hoofdzakelijk controle over olieopbrengsten. Waar was het hen in Afghanistan om te doen? Onder meer om de controle over de energierijkdommen van de Kaspische regio. En wat is er eind 2002 discreet ondertekend? Een akkoord tussen Afghanistan, Pakistan en Turkmenistan voor de aanleg van een pijpleiding, kost ca. 3,2 miljard dollar, van de Turkmeense aardgasvelden van Dauletabad-Donmez door Afghanistan naar Pakistan en hopelijk later naar India.

  Dat project is een geesteskind van buitenlandse oliemaatschappijen, in de eerste plaats het Amerikaanse Unocal. Het was een publiek geheim dat Unocal en Amerikaanse diplomaten samen met de Pakistaanse militaire geheime dienst ISI de Taliban vormden, opleidden, bewapenden en begeleidden bij hun veroveringstocht in 1995-1996. Het is zeer opmerkelijk dat de opmars van de Taliban toen het traject van de aan te leggen pijpleiding volgde.

  Toen de Amerikanen in oktober 2001 Afghanistan binnenvielen, luidde het dat dit project iets voor op lange termijn was. Maar eind 2002 is er toch al een raamakkoord om het uit te voeren.

  Intussen zitten Amerikaanse troepen in Centraal-Azië zogenaamd om in Afghanistan te kunnen optreden, alsof ze daar nu nog die basissen voor nodig hebben. Maar het gaat in werkelijkheid om de olie- en aardgasvelden van Turkmenistan, Kazachstan en Azerbeidzjan in en rond de Kaspische Zee. Voor de rijkdommen uit Azerbeidzjan is er de pijpleiding via Georgië en Turkije waarvoor de werken begonnen zijn en waaraan de aanwezigheid van Amerikaanse troepen in Georgië niet vreemd is. De energie van Turkmenistan en Kazachstan zou gemakkelijker en goedkoper via Rusland en nog simpeler via Iran kunnen verscheept worden. Maar dat willen de Amerikanen niet, alle “vriendschap” met Poetin ten spijt. Iran komt uiteraard, als stuk van de “As van het Kwaad”, niet in aanmerking. Dat het regime in Turkmenistan minstens even grotesk en dictatoriaal is als het Noord-Koreaanse, stoort Washington niet.

  Dat Afghaans project lijdt wel onder de enorme instabiliteit in Afghanistan waar krijgsheren elkaar bekampen voor de controle over smokkelroutes, zeker die van de opiumproducten. Volgens de ‘International Oil Daily’ zijn de initiatiefnemers wel erg optimistisch als ze denken dat de pijpleiding er binnen vier jaar zal liggen.

  Zeker in geval van een oorlog in Irak dreigt Afghanistan nog veel onstabieler te worden omdat de nu al zo sterke anti-Amerikaanse gevoelens er alleen maar veel sterker zullen door worden. De diverse hebzuchtige krijgsheren, van wie velen naar het Amerikaanse kamp overliepen na betaling van een flink pak dollars, zullen daar zeker gebruik van maken om het laatste restje “centraal gezag” verder te ondermijnen, daarin gesteund door sponsors uit het buitenland.

  Reactie door Sonja — vrijdag 23 december 2005 @ 14.34 uur

 83. Wat zien we alles weer zwart-wit met takkenzager weer eens met de grote mond voorop. Ik hoor echo’s van het bekende “als je niet voor ons bent, dan ben je tegen ons”. in dit geval: Als je niet voor de missie naar Afganistan bent, dan ben je dus tegen het helpen van mensen.
  Wat een onzin. Als het alleen om het helpen van mensen ging, dan zou bijna iedereen hier voor zijn. Maar dan gaan we ook naar alle landen waar mensen onderdrukt worden, en niet alleen die landen waar we belangen hebben.
  Kijk, en daar wordt het al complexer. Er zijn andere belangen in het spel dan het helpen van mensen. Maar dan kun je ook niet heel zwart-wit stellen: Amerika doet dit voor eigen belangen en dus helpen we die mensen niet. Dat is ook geen oplossing

  Dus de keuze wordt al moeilijker. Want als er belangen spelen wordt de bevolking dan wel geholpen? ja? Nou, toch gaan dan. Maar misschien is het antwoord wel nee. Wordt het taliban-regime vervangen door het regime van de noordelijke alliantie maar schiet de gewone bevolking daar niets mee op. Moeilijk te voorspellen wat de uitkost wordt want alle partijen houden voorlopig nog hun masker op.

  Dan maar als argument dat we terroristen aanpakken. Ben ik helemaal voor, alleen hoe weten we zeker dat we hiermee terrorisme tegen ons land voorkomen. Voor hetzelfde geld lokt steun aan de amerikaanse belangen wel extra acties uit. Maken we de kloof tussen oost en west alleen maar dieper.

  En los van al deze dingen hebben we het nog over veiligheid. 1100 man sturen om de mensen te helpen en de taliban af te zetten lijkt een goede zaak. En als er een aantal overlijden is dat beroepsrisico en acceptabel voor zo’n goed doel. Maar wat als we het doel niet eens halen en van die 1100 de helft of meer in een lijkenzak thuiskomt en we ons terugmoeten trekken of nog meer mensen moeten sturen. Is het risico dan acceptabel? We vechten wel op het terrein van de tegenstander, waar zij dus sterker staan omdat ze het kennen en het klimaat gewend zijn. Bovendien vechten we niet tegen een duidelijke vijand in militaire kledij, maar iedere man of vrouw op de hoek kan de vijand zijn. Is dit risico aanvaardbaar? Ik denk dat iedereen hier op dit log die zijn dienst in een ander land gedaan heeft, toch hoopte dat die risico’s in beschouwing werden genomen en dat ze niet als kannonnenvoer werden uitgezonden. En dat dus nu ook meegenomen wordt.

  Al met al, ben ik er zelf nog niet uit, omdat het een moeilijke kwestie is, dus stel toch alsjeblieft niet de zaken zo zwart-wit. Het is terecht dat er eens goed over nagedacht wordt wat de juiste beslissing is. Het is in elk geval niet simpel een kwestie van de lafste weg kiezen en daarom die mensen niet willen helpen.

  Reactie door lost boy — vrijdag 23 december 2005 @ 14.34 uur

 84. uitkost=uitkomst
  (@77)

  Reactie door lost boy — vrijdag 23 december 2005 @ 14.36 uur

 85. soms verdedig je de landsgrenzen juist duizenden kilometers verder…daarnaast zijn de amerikanen vele male betrouwbare bondgenoten dan de fransen en engelsen zijn (srebrenica en nog tal van andere voorbeelden)
  verder blijven we zo goed contact houden met het enige land in de wereld die ons kan en wil en zal helpen als hier de (olie-,voedsel-,militaire-)nood hoog is, ongeacht wat je van ze vind. Van de fransen en engelsen hoeven we niets te verwachten hoor als wij t zelf niet meer redden. Qua dat betreft sluit ik me graag aan bij Jan zijn woorden dat we van de geschiedenis moeten leren!!

  Reactie door bart — vrijdag 23 december 2005 @ 15.11 uur

 86. wat een vooroordelen vliegen er hier over mijn scherm inzake de ‘USA’. heel eng. zijn jullie daar wel eens geweest? moet je doen, kun je veel leren.
  een andere post merkt terecht op dat de amerikanen trouwere bondgenoten zijn dan sommige landen veel dichter in de buurt.

  Reactie door Matthijs — vrijdag 23 december 2005 @ 15.17 uur

 87. @86
  Ben volkomen met je eens Matthijs maar tegen je beste vriend moet je eigen mening durfen te vertellen.
  En dat je echte vriendschap wil en niet als een slaafje achter hem aan lopen.
  Dat is echte vriendschap.
  Ik neem aan als jij een vriend heb die zijn vrouw mishandeld dat je dat niet goedkeurd ,of ga jij mee slaan dan?

  Reactie door Jofel — vrijdag 23 december 2005 @ 15.27 uur

 88. We doen het nu toch precies goed? richting de tegenstanders van Bush laten we merken dat we in NL helemaal niet blij zijn met zijn gedrag en beleid…. En dat weten de voorstanders van Bush ook, maar toch laten we ze niet in de steek ondanks wat verschillen van mening. Ik zeg, ideale strategie zowel de voor al tegenstanders van Bush in de VS weten dat ze bij ons terecht kunnen!!

  Reactie door bart — vrijdag 23 december 2005 @ 15.34 uur

 89. @jofel, tuurlijk zal ik dan ingrijpen. vrienden kun je je mening geven en je kunt met hen van mening verschillen maar ook kun je later (als de feiten op tafel liggen) tegen elkaar zeggen dat je het toch met elkaar eens bent omdat je van inzicht bent veranderd en je mening was gebaseerd op feiten die onjuist bleken te zijn.
  op deze site reageert men snel op iedere screendump’ van teletekst met allerlei anti-USA en andere anti weet-ik-veel bla-bla, heel jammer maar is een voortvloeisel van de linkse media die door ons belastinggeld in de lucht worden gehouden. daarom kijk ik zoveel mogelijk naar de commercielen met Talpa op 1. overigens heb ik al bijna 20 jaar een abbonement op de volkskrant (en NRC) naar volle tevredenheid.
  om de balans te bewaren ga ik minstens 3 keer per jaar naar de USA, zakelijk en prive, een bron van inspiratie en energie.

  Reactie door Matthijs — vrijdag 23 december 2005 @ 15.39 uur

 90. Qoute :”daarnaast zijn de amerikanen vele male betrouwbare bondgenoten dan de fransen en engelsen zijn”

  Het enige land waar de VS onvoorwaardelijk trouw aan is, is Israël. Voor de rest hebben de amerikanen schijt aan iedereen. Overigens is het niet het doel van de VS om West-Europa zo economisch en militair te laten groeien dat zij zich onafhankelijk van de VS kan op stellen. De VS zullen alles eraan doen om de EU niet economisch en militair te laten groeien. Vooral Frankrijk wordt als een vijandelijke natie beschouwd.

  Qoute Bart:”We doen het nu toch precies goed? richting de tegenstanders van Bush laten we merken dat we in NL helemaal niet blij zijn met zijn gedrag en beleid…,maar toch laten we ze niet in de steek”

  Elke rechtse braller zal je vertellen dat hij Bush niet zo’n goede kerel vindt, maar wel achter zijn beleid staatmaar toch laten we ze niet in de steek .
  Overigens is deze reactie van de Bart, die niks mis vindt aan het martelen van mensen.

  Qoute Bart:”erder blijven we zo goed contact houden met het enige land in de wereld die ons kan en wil en zal helpen als hier de (olie-,voedsel-,militaire-)nood hoog is, ongeacht wat je van ze vind.”

  Want een onzin wordt hier uitgekraamd. De VS hebben de EU harder nodig dan dat wij de VS nodig hebben. De verspilzucht van de Amerikanen wordt voornamelijk door Azië en de EU gecompenseerd. Zonder Azië, West Europa en de olie van de Arabieren zou de VS allang ingestort zijn door zijn alsmaar oplopende schulden.

  Qoute Matthijs:”iedereen maakt wel eens fouten, al die reakties vallen allemaal in het kader van “achteraf is het lekker lullen met de feiten op tafel””

  De VS maken zoveel fouten, dat je niet meer van fouten kan spreken.

  Het zou zo fair zijn geweest als men zijn ware drijfveren om achter de VS te staan duidelijk maakte in plaats van achter allerlei facades te verschuilen.
  De één staat achter de VS, omdat hij of zij uit gristenfundamentalistische kringen komt en meent dat het Gods wil is om de “antichristnen” te verdelgen. De ander is van Joods zionistische komaf en grijpt elke gelegenheid aan om zijn aartsvijanden (voornamelijk moslims) om deze uit te moorden en aan ons probeert te verkopen als ook onze vijanden. Weer een ander denkt dat door dat het Westen deze gebieden exploiteert hij er materieel bij vaart. Maar deze lui komen niet uit voor hun ware redenen. Zij verschuilen zich achter voorgekauwde leugens zoals het brengen van “democratie” en “vrijheid”, terwijl zij zelf niet ééns achter die vrijheid staan en het liefst tegenstanders in het gunstigste geval de mond dichtplakken.
  Een andere valse reden is het begaan zijn met het lot van de plaatselijke bevolking. Het is wel je ironie ten top dat lieden die in het dagelijks leven zeer neerkijken op niet-Westerse volkeren en van mening zijn dat zij niet dezelfde kansen hebben op welvaart, geluk en gezondheid ineens zich verbonden stellen met die volkeren.

  Reactie door Joop — vrijdag 23 december 2005 @ 16.29 uur

 91. @89
  Daar ben ik het niet mee eens.
  Want als ik niet met mijn vriend eens ben zou ik links zijn.
  Ik denk dat ook velen rechtse die missie niet zien zitten.
  Maar het gaat niet om recht of links, het is een groot deel van de bevolking die deze missie niet ziet zitten.
  Bij de Hond is 68% tegen deze missie.
  En dat je zoveel na Talpa kijkt, gaat natuurlijk ook ten koste van de onderwerpen om die in de breedte te bekijken.
  Maar het is misschien ook raadzaam om is 1 keer in het jaar naar Afghanistan te gaan om je beeld meer te verbreden.
  Je bent nu een beetje eenzijdig bezig.

  Reactie door Jofel — vrijdag 23 december 2005 @ 16.40 uur

 92. Joop, even voor de duidelijkheid. Ieder land probeert een aantal dingen zoals overleven! Overleven is een onzeker internationaal systeem kan alleen als je jezelf kan verdedigen (lees: als je machtspositie goed is).
  Ieder land (niet personen, maar landen bepalen de internationale verhoudingen en politiek!!) zal proberen zijn nut (in de vorm van macht) te maximaliseren.

  Tot zover het abstracte geneuzel. Concreet betekent dus dat ieder land op basis van rationele afwegingen beslist over zijn toekomst. Bush zijn buitenlandse beleid is slechts gericht op het behouden van de eigen relatieve machtspositie.
  Daarnaast zijn er verschillen in gedrag richting landen met wie er een goede band is en met potentiele vijanden. Israel en W-Europa behoren al eeuwenlang tot de natuurlijk bondgenoten van de VS en zullen dus in de afwegingen die de vs maken hun plaats hebben. Wij vormen een onderdeel van hun belang, en daarmee van hun nutsberekeningen. Zo simpel is het.

  En over martelen. Als ik 5000 levens kan redden door 1 iemand te martelen dan doe ik dat met liefde en plezier

  Reactie door bart — vrijdag 23 december 2005 @ 16.54 uur

 93. Wat ik al zei Joop, we trekken ons als Westen letterlijk helemaal terug uit die streken, steken er ook echt geen poot meer naar uit, en zorgen er gewoon voor dat volk uit die landen zeker het Westen niet binnen komt. Laat ze elkaar maar lekker afmaken en uitmoorden. Goede oplossing, toch? Of klimt de SP dan prompt op de barricaden om weer te bepleiten dat er toch wel degelijk wat gedaan moet worden? De SP is gewoon dubbel bezig, vlees noch vis met een rood sausje heet dat.
  Verder doe je maar je best met het de wereld inslingeren van je paranoide beschuldigingen en beledigende kreten, het tekent je.

  Reactie door takkenzager — vrijdag 23 december 2005 @ 16.54 uur

 94. Zouden die terroristen in de westers wereld binnen vallen omdat zij vinden dat wij niet goed bezig zijn.
  Want al wij het mogen dan mogen zij het ook.
  En in alle twee gevallen zijn veel burgers het slachtoffer en de heren aan de twee kanten zitten veilig.
  Het is alle twee walgelijk.

  Maar goed takkenzager bij jou zijn denk ik toch niet alle takken gelijk.

  Reactie door Jofel — vrijdag 23 december 2005 @ 17.08 uur

 95. (59)je neemt jonge mensen in het leger .die nemen een hypotheek .die beloof je 5000 euro extra dus gaan ze op missie ! is gewoon ronselen .toch?
  en hoeveel van onze jongens en meiden zitten nu totaal gesloopt door libanon en sebrenica thuis?

  Reactie door ,texas, henkie — vrijdag 23 december 2005 @ 17.08 uur

 96. @Joop, wat dan? je llopt lekker te raaskallen maar ‘as usual’ geen tegenvoorstel. kernbom erop en na 20 jaar een stralingstest???

  Reactie door Matthijs — vrijdag 23 december 2005 @ 17.36 uur

 97. Quote ^iedereen maakt wel eens fouten, al die reakties vallen allemaal in het kader van “achteraf is het lekker lullen met de feiten op tafel”
  Heb je het hier over Verdonk?
  Die LULT inderdaad lekker met de FEITEN OP TAFEL!

  Reactie door Wattenstaafie — vrijdag 23 december 2005 @ 17.37 uur

 98. @93 Takkenzager, nee we blijven daar en trekken ze helemaal leeg, grondstoffen, kapitaal arbeidskracht, en dan zeggen we gewoon dat we ze helpen.
  En iedereen die daar tegen is is een terrorist.

  Reactie door Eric — vrijdag 23 december 2005 @ 18.00 uur

 99. Nee hoor, dat zand en die rotsblokken mogen ze houden. Kapitaal hebben ze niet. Groeien wil er ook al niets. Dus inderdaad, het Westen heeft er niets mee te schaften, we laten ze gewoon lekker in hun sop gaar frituren.

  Reactie door takkenzager — vrijdag 23 december 2005 @ 18.05 uur

 100. @92 en daar ga je over de grens bart, als je er 2500 mee kan redden als je er 1250 mee kan redden, waar stopt het.
  Met martelen zijn nog nooit mensen gered.
  Om dit uberhaupt te opperen betekent dat er een steekje aan je los zit.
  Pobeer nu eens iets aan de oorzaken te doen inplaats van aan symptoom bestrijding.
  En als je aan de oorzaken gaat werken kom je al snel bij jezelf uit.

  Bondgenootschappen tussen de VS en Europa bestaan pas na 1918, daarvoor hadden we zelfs kleine oorlogjes .
  Er zijn ook landen die willen samenleven, inplaats van alleen maar overleven, maar als we op de weg van jou door gaan bart, dan zal ook overleven een hele toer worden.

  Reactie door Eric — vrijdag 23 december 2005 @ 18.09 uur

 101. @75 Nee Matthijs dan had deze discussie in het Russisch plaatsgevonden towaritsj.
  Overlord was nog niet begonnen toen de Rus al aan Weichsel stond.
  Getals verhoudingen met militaire inspanningen geven aan rusland 10 VS 1.
  Hulp aan aan de Sovjetunie in vergelijk met hun totale oorlogsinspanning was 3 %
  Ik ga maar niet met gesneuvelde soldaten en burgers beginnen want dan word het helemaal een scheef beeld.
  De Amerikaan moest wel , want anders had Stalin in Amsterdam gestaan.
  Dus ook dat ….die zogenaamde bevrijding…eigenbelang.

  Reactie door Eric — vrijdag 23 december 2005 @ 18.17 uur

 102. oja en ik ben verscheidene malen in Amerika geweest, van de oostkust tot de westkust.
  En inderdaad een sympathiek beetje naief volk.
  Maar dat zegt niet over de politiek die ze voeren

  Reactie door Eric — vrijdag 23 december 2005 @ 18.21 uur

 103. Ik wens alle linke of rechtse kerstballen
  ballen.
  Met of zonder vlees op tafel.
  Met of zonder de wens vrede op aarde
  Met of zonder voedselpakket
  Van welke kleur ook.
  Rijk of strontarm.
  Ziek of kerngezond.
  Werk of geen werk.
  Jong of oud.
  Anti of niet anti.
  Dun of dik.
  Welk geloof dan ook.
  Met burka of zonder burka.
  Uit het westen ,oosten, noord en zuid.
  Manager of dakloze.
  Minister of bijstands moeder.
  Bolletjes slikker of vrijwilliger.
  Joop of Takkenzager.

  Allemaal een heel prettige Kerstdagen

  Reactie door Jofel — vrijdag 23 december 2005 @ 18.25 uur

 104. @64 Weleens naar zuid amerika gegeken met regimes die daar door de CIA in het zadel geholpen zijn, weleens, ja sorry hoor het slap geouwehoer van die takkezager gaat alle perken te buiten, een vastgebonden priester langs de weg zien liggen met een stok in zijn reet en zijn tanden eruit geslagen met een bord om zijn nek ik was voor Romero en dus tegen Amerika.
  Nou ik wel.
  Ik kan me voorstellen dat dit word weggehaald van dit weblog

  Reactie door Eric — vrijdag 23 december 2005 @ 18.31 uur

 105. de heel cabinet tegen de muur,want wat is democratie:in english
  “They are afraid of the old for their memory,
  They are afraid of the young for their innocence
  They afraid of the graves of their victims in faraway places
  They are afraid of history. They are afraid of freedom.
  They are afraid of truth. They are afraid of democracy.
  So why the hell are we afraid of them? … For they are afraid of us”
  Ja,eens zullen zij voor moeten boeten,stelletjes hypocrites

  Reactie door fag — vrijdag 23 december 2005 @ 18.49 uur

 106. Wat ben ik blij dat er nog mensen met ballen in de regering zitten.
  Het eerste wat moet gebeuren is dat er meer geld naar Defensie moet gaan.
  We moeten minstens met 3 keer 10.000 man en met goede bewapening en logistiek inzetbaar zijn vooral in het buitenland.
  Als we nu niet kiezen voor een sterke NAVO zonder lafheid dan is het straks gebeurd met onze vrijheid.
  Het duurt geen drie jaar meer of Iran heeft een atoombom. Luister daar naar de geluiden.
  Waar denk je dat die bom wordt ingezet? Op het vrije westen!!
  Ik begrijp niks van de schijnheiligheid van de SP en mensen die hier vinden dat we de rest van de wereld in de steek moeten laten.
  Deze valse vorm van pacifisme heeft al miljoenen mensen op zijn geweten.
  Indirect is door deze houding de SP en haar volgelingen verantwoordelijk voor komende massamoorden.

  Reactie door Tim.ondernemer — vrijdag 23 december 2005 @ 18.57 uur

 107. quote=tim onder=Wat ben ik blij dat er nog mensen met ballen in de regering zitten.
  Hitler en stalin hadden ook ballen,maar geen tieten

  Quote = tim onder=”Het eerste wat moet gebeuren is dat er meer geld naar Defensie moet gaan.
  We moeten minstens met 3 keer 10.000 man en met goede bewapening en logistiek inzetbaar zijn vooral in het buitenland.”
  Dat is geen defensie meer.
  Quote = tim onder=
  Als we nu niet kiezen voor een sterke NAVO zonder lafheid dan is het straks gebeurd met onze vrijheid.
  Het duurt geen drie jaar meer of Iran heeft een atoombom. Luister daar naar de geluiden.
  Waar denk je dat die bom wordt ingezet? Op het vrije westen!!
  Ik begrijp niks van de schijnheiligheid van de SP en mensen die hier vinden dat we de rest van de wereld in de steek moeten laten.
  Deze valse vorm van pacifisme heeft al miljoenen mensen op zijn geweten.
  Colonialism,superioriteits gevoel,nazis waren mee bezig
  Quote = tim onder=”
  Indirect is door deze houding de SP en haar volgelingen verantwoordelijk voor komende massamoorden.
  Indirect is door deze houding de “nazis en haar volgelingen( representative democratic hypocrisie) verantwoordelijk voor komende massamoorden.”
  will jij een goebels lees?

  Reactie door fag — vrijdag 23 december 2005 @ 19.08 uur

 108. wat ik wil zeggen tegen alle mensen die tegen martelen zijn: soms is er kwaad nodig om een nog veel groter kwaad te bestrijden. soms zijn er bombardementen nodig op onder meer onschuldigen om de massaslachting van een heel volk te voorkomen…. ik zeg niet dat het leuk is, maar noodzakelijk. En ik snap dat er meerder opvattingen bestaan op deze wereld van wat rechtvaardig en goed is en dat je niet zomaar eentje daarvan kan aanpakken (de fundementalisten). Maar als deze redenatie opgaat hadden ook Hitler en Milosovic nooit aangepakt mogen worden.

  Moraal van het verhaal: tis vaak niet zo simpel als het lijkt

  Reactie door bart — vrijdag 23 december 2005 @ 19.22 uur

 109. Wat sneu voor je Tim, het kabinet laat het over aan de Kamer om wat flets baretgroen naar Amerikastan te sturen. Jammer knul, deze Kamer is te rood, je natte droom is dus nog ver weg, en als potsierlijke ondernemer valt er valt er voor jou ook geen slaatje uit te slaan lijkt me zo, zelfs geen zuur toetje.
  Doet je windbuks het nog? Of krijg je een nieuwe met Kerst, geen borrel bij het mikken hè want anders zie je 2 rooie rozen.

  Reactie door Emiel — vrijdag 23 december 2005 @ 19.24 uur

 110. @100 Tim.ondernemer,

  Als je er niks van begrijpt moet je
  hier
  eens gaan
  lezen waarom de SP tegen is.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — vrijdag 23 december 2005 @ 19.25 uur

 111. @100

  Samson scenario – Israel beschikt al vrij lang over plm 200 nucleaire bommen.,(Dimona-kernreactor) Israel zal nooit wachten totdat Iran de bom heeft! en ze hebben al verklaard volgend jaar eind maart iets tegen Iran te ondernemen., dus !

  Reactie door Jansonius — vrijdag 23 december 2005 @ 19.25 uur

 112. # 108 Bart

  Inderdaad Bart. Het is allemaal niet zo eenvoudig.
  We zijn hier met zijn allen gewoon te laf geworden voor verantwoording.

  Mag ik van 1 SPer horen wanneer er wel in de wereld militair mag worden opgetreden?

  Reactie door Tim.ondernemer — vrijdag 23 december 2005 @ 19.40 uur

 113. @106 tim was bedoeld,

  Reactie door Jansonius — vrijdag 23 december 2005 @ 19.42 uur

 114. Quote=Bart=
  “wat ik wil zeggen tegen alle mensen die tegen martelen zijn: soms is er kwaad nodig om een nog veel groter kwaad te bestrijden”

  Zo,zeg het maar eens,ben jij eens gemarteld geweest? en als zo is, dan, waaroom?Weet jij het nog?en als het zo is waarom?….
  TTTTTTTT! petit bougeois met moraal,nooit hoefen te vechten,heh,alles word bedient met een silver plaat heh,en s’avonds bieden
  en morgen is weer en dag….
  Triest heel erg triest

  Reactie door fag — vrijdag 23 december 2005 @ 19.46 uur

 115. Figuranten als Bart, 108, die willen martelen zijn van alle tijden. Het res populae dat altijd de zijde van de sterkste kiest en van trots kwijlt als men hem benoemd tot beulsknecht.

  Wat was het verzet + binnenlandse strijdkrachten in `45 nog véél te goed dat men van dit weerzinwekkend slag slechts de haren afschoor toen hun meesters waren verslagen.

  Reactie door Emiel — vrijdag 23 december 2005 @ 20.03 uur

 116. Qoute takkenknager:”we trekken ons als Westen letterlijk helemaal terug uit die streken, steken er ook echt geen poot meer naar uit, en zorgen er gewoon voor dat volk uit die landen zeker het Westen niet binnen komt.”

  Wist je dat dit nou zo’n typische Westerse koloniale reactie is, die jouw voorouders uit de 19de eeuw ook gebruikten?
  Jij veronderstelt hier dat uitheemse volkeren zonder het Westen niet kunnen overleven en wel mekaar moeten afmaken zonder tussenkomst van het “beschaafde” Westen. Wijlen Joseph Kabila (Kongo) zei hierover: “Het Westen helpt ons door ons niet te helpen. Achter elk gewapend conflict in Afrika zit de hand van het Westen achter. Schijnheilig als het Westen is, komen ze ons helpen met hun biscuitjes, maar wij willen hun biscuitjes niet. Wij willen zelf de baas zijn over Afrika, want de bemoeienis van het Westen heeft ons in honger, armoede en oorlog gestort. ”

  Qoute Tim “Als we nu niet kiezen voor een sterke NAVO zonder lafheid dan is het straks gebeurd met onze vrijheid.
  Het duurt geen drie jaar meer of Iran heeft een atoombom.”

  Je moet als Joodse zionist ons het conflict van jouw zionistische familie niet aan ons verkopen alszijnde ons conflict.
  Toen de Arabische landen rondom Israël met het plan aankwamen zich te ontwapenen op voorwaarde dat Israël ook zich moest ontwapen gaf Israël niet thuis. Toen Saoedië Arabié met een vredesregeling aankwam, waarin de Arabische landen Israël zullen erkennen en normale contacten zullen aangaan, mits Israël zich terugtrekt uit de bezette gebieden verworp Israél dit plan ook. Het is wel duidelijk wie de aggressor is in het Midden-Oosten (de VN hebben in alle gewapende conflicten Israël als agressor veroordeeld).

  Qoute Bart:”wat ik wil zeggen tegen alle mensen die tegen martelen zijn: soms is er kwaad nodig om een nog veel groter kwaad te bestrijden. soms zijn er bombardementen nodig op onder meer onschuldigen om de massaslachting van een heel volk te voorkomen…. ik zeg niet dat het leuk is, maar noodzakelijk.”

  Als jij het vindt dat arme mensen uit arme landen, die amper gewapend zijn en ook niet dezelfde “morele” opvattingen zoals jij deelt gemartelt en gebombardeert moeten worden dan moet jij er ook voor uitkomen dat je niets minder bent dan een facist. In een beschaafde en democratische rechtstaat keuren wij dit af, vertelde ik je de vorige keer al.

  Qoute:”Maar als deze redenatie opgaat hadden ook Hitler en Milosovic nooit aangepakt mogen worden.”

  Ten eerste zou Hitler zonder kapitaal uit de VS nooit van betekenis zijn geweest. Ten tweede is de enige misdaad van Milosevic dat hij zich niet wilde onderwerpen aan de imperialistische eisen van het IWesten.

  Reactie door Joop — vrijdag 23 december 2005 @ 20.04 uur

 117. ik zou iemand kunnen doden maar noit martelen…
  Ja ik ben een mens,

  Reactie door fag — vrijdag 23 december 2005 @ 20.06 uur

 118. @111

  De eerste klap is een daalder waard. :-)

  Eten of gegeten worden. :-)

  Kortom, je wacht toch niet af tot je van de kaart geveegt wordt!!! Iedereen weet, als de Islamitische landen de kans krijgen dat het gaat gebeuren. Vooral als ook nog eens de terroristen het in handen krijgen en dat is niet ondenkbaar!!!

  Reactie door yaR sehguH — vrijdag 23 december 2005 @ 20.08 uur

 119. Takkenzager of speadfreak?

  Reactie door Joop — vrijdag 23 december 2005 @ 20.09 uur

 120. Wij zijn laf als we gaan!!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 23 december 2005 @ 20.18 uur

 121. Sweet=====>fok&co=http://fokdiscussie.6.forumer.com/

  Reactie door fag — vrijdag 23 december 2005 @ 20.18 uur

 122. @114

  Draai de letters om van yaR sehguH, dus een oude bekende. :-)

  Reactie door yaR sehguH — vrijdag 23 december 2005 @ 20.23 uur

 123. Ik vind het prachtig hoe de SP ons streven naar de omverwerping van de nederlandse republiek der ongelovige christenhonden ondersteundt. Gaat zo door, de jihad begint al aardig vorm te krijgen, en het lukt door de inspanningen van de SP des te beter. We weten nu in ieder geval zeker dat ons thuisbasis in Afghanistan nog lang zal blijven bestaan. Dank voor deze sabotage.

  Reactie door bendeleider — vrijdag 23 december 2005 @ 20.26 uur

 124. @95 Texas Henkie.

  Hier heb je een punt te pakken, waar velen het niet mee eens zullen zijn, maar verdomd, je hebt helemaal gelijk.
  Heel schep opgemerkt Henkie.

  Reactie door anja — vrijdag 23 december 2005 @ 20.34 uur

 125. @114, joh!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 23 december 2005 @ 20.38 uur

 126. Overigens vind ik het argument dat het geld kost een zeer egoïstisch argument, dat wordt ook nooit gebruikt als er weer eens een hulpactie na een natuurramp wordt georganiseerd. Ik ben vandaag dit argument wel op een paar plekken tegengekomen.

  Reactie door takkenzager — vrijdag 23 december 2005 @ 20.39 uur

 127. context Sabineke context:
  Ja,maar ik zal mijnself vervloeken.
  Brrrrrrrr!
  Afghanistan,call for duty.:
  Brrrrrrrr!

  Reactie door fag — vrijdag 23 december 2005 @ 20.44 uur

 128. De naam yaR sehguH bestaat in geen enkele cultuur, dus dat we met een oplichter te maken hebben was ons al bekend. We hebben dus met onze Joodse zionist Ray Hughes te maken.

  Reactie door Joop — vrijdag 23 december 2005 @ 21.12 uur

 129. Een verschil bij een hulpactie als door jou omschreven help je slachtoffers die al gevallen zijn
  In het andere geval zullen er alleen nog maar slachtoffers bij komen

  Reactie door Wattenstaafie — vrijdag 23 december 2005 @ 21.22 uur

 130. Zo?het hulp actie tegen(voor de mens ) in afganistan,was nodig.
  Sorry ik ben off topic,
  Of is representive democratie off topic?
  Dat is pass een social ramp?
  Eh Zager,brand maar niet alles,
  tttt!!!!!
  jij bent nog niet klaar

  Reactie door fag — vrijdag 23 december 2005 @ 21.26 uur

 131. 124 reactie was bedoeld voor@121

  Reactie door fag — vrijdag 23 december 2005 @ 21.28 uur

 132. Is het verschil tussen Amerikanen en
  Nederlanders niet duidelijk meer?
  Amerikanen sturen aan op ‘oorlog’ en
  Nederlanders zijn uit op ‘vréde’!.
  IK BEN NIET MEDEPLICHTIG AAN OORLOG
  als KIEZER, die kiést voor daadkracht
  van burgers en krijgsmacht als het gaat
  om het verdedigen van ons land.
  IK BEN WEL MEDEPLICHTIG AAN OORLOG EN MOORD
  als Kiezer, wanneer ik onze strijdkrachten
  onder het MOM van een ‘vredesmissie’ hande-
  lingen laat verrichten die als ‘ongewenste
  inmenging in binnenlandse aangelegenheden’
  van ándere landen kunnen worden aangemerkt
  en tevens als ‘handelingen in oorlogstijd’
  kunnen worden aangemerkt.
  NIET UIT MIJN NAAM EN MIJN POLITIEKE KEUZE
  KUNNEN DE STRIJDKRACHTEN ‘ÁAN HET WERK’GAAN

  Bij déze is het Kabinet gewaarschuwd door
  millioenen mensen die er nét zo over denken
  ALLES VERWACHT IK NU VAN DE TWEEDE KAMER !!
  ALLES MAAR DAN OOK ALLES !

  DUIDELIJKER KUNNEN WE HET MET ZIJN ALLEN
  NIET MAKEN DAN PERTINENT TE WEIGEREN ONZE
  INDIRECTE TOESTEMMING HIERAAN TE VERLENEN.

  DESNOODS EEN REFERENDUM !

  Reactie door Madelief — vrijdag 23 december 2005 @ 21.31 uur

 133. @106
  De Amerikanen zijn druk bezig met mini atoombommen om in te zetten in conventionele oorlogen, maar ja dat mag he want het zijn Amerikanen voorts zijn afvalproducten van kerncntrales gebruikt in granaten en bommen om beschietingen uit te voeren in Irak, we raken vanzelf wel af van die islamieten, ze hebben allemaal kanker over 20 jaar.

  Reactie door Eric — vrijdag 23 december 2005 @ 21.43 uur

 134. De SP is onze vrijheid niet waard.
  Ga effe naar een land waar het beter is dan in Nederland.
  Noem er eens 1 !

  Wat een onbenulligheid. Niet naar Afganisthan. Waar haal je het lef vandaan met je goeie sociale voorzieningen.
  Dorst ook zo een grote bek op te zetten tijdens het bewind van Hoessein en de Taliban? En in dat land?

  Ik dacht het niet heh !!!

  Of ga effe naar noord Korea of Iran!

  Kijken hoelang je nog stukkies plaatst!

  Reactie door Tim.ondernemer — vrijdag 23 december 2005 @ 21.45 uur

 135. 118 Provocatie en geen argument
  Appels en peren

  Reactie door Eric — vrijdag 23 december 2005 @ 21.45 uur

 136. @121,
  Naar beneden nivelleren is geen argumentatie, we hanteren normen en waarden zoals die in een beschaafd land gebruikelijk zijn.
  Verwijzen naar landen waar het slechter of beter is kan slechts als afleiding van het discussie punt gezien worden.

  (ehh Zweden, Denemarken, Ierland, Noorwegen, Duitsland)
  Volgens Balkenende staan we op de zesde plaats, maar we kelderen met stip.

  Reactie door Eric — vrijdag 23 december 2005 @ 21.51 uur

 137. @127
  kwaad tegen kwaad,eigen schuld dikke …
  off topic…
  ik ben geen pascific,nee ik been vreendzam…
  So fuck off!

  Reactie door fag — vrijdag 23 december 2005 @ 21.51 uur

 138. Trouwens over sociale uitkeringen gesproken!
  Ik ben maar een gewone tapijtlegger.
  Elke morgen ga ik om half zes mijn bed uit en ben pas savonds om 7.00 klaar.
  En ik doe in het weekend mijn boekhouding.
  Ik probeer al een half jaar een hulpje te krijgen maar dus niks krijg ik.
  En dan zijn er zo gezegd geen banen!
  Als je kan typen kan je ook werken.
  En zeker de telefoon aannemen.
  En je mag van mij je hoofddoekkie ophouden.
  Dat interesseert me geen drol.
  En ik betaal niet onder!
  Ga effe fietsenstelen op het Damrak.
  Der zijn er hier die alleen maar berigies sturen. Niet werken en wel een grote bek over mensen die hard werken of willen dan we vrij blijven.
  Daar wordt je toch kotsmisselijk van, of niet!

  Reactie door Tim.ondernemer — vrijdag 23 december 2005 @ 21.57 uur

 139. Oh jah,

  Mijn ziektekosten en alles eromheen wordt volgend jaar veel duurder. Ik vond het toch al veel te goedkoop. Niet zeiken. Ga werken!
  Ben ik effe blij dat ik in Nederland woon en nogsteeds vrij ben. Die premieverhoging betaal ik heeeeel graag.

  Reactie door Tim.ondernemer — vrijdag 23 december 2005 @ 22.03 uur

 140. `Reactie van Tim.ondernemer’

  Ja, Timme, dat je ze van onderen neemt wil nog niet zeggen dat je meer man bent.

  Reactie door C.Tilyx — vrijdag 23 december 2005 @ 22.09 uur

 141. @120 Tim.ondernemer,

  Als de sociale voorzieningen goed zijn waarom worden ze dan afgebroken?

  Ben benieuwd of jij straks de straat op gaat en demonstreren als er een links kabinet is, eens kijken of jij dat durft in een vrij land.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — vrijdag 23 december 2005 @ 22.12 uur

 142. Volgens mij is er geen verzekering die jou ziektebeeld dekt, dus weggegooit geld!

  Reactie door (Z)onder(werk)nemer — vrijdag 23 december 2005 @ 22.12 uur

 143. OK,

  Mag ik effe boos zijn?

  Reactie door Tim.ondernemer — vrijdag 23 december 2005 @ 22.13 uur

 144. @130= tim onder:Vrij?
  Arbeits mach frei?
  ik werk,maar vrij,kom op?
  jij mag blij zijn maar jij ben NIET vrij…
  blij vs vrij….(geniet is een stive weg)
  hey? ,Fok6(club)?

  Reactie door fag — vrijdag 23 december 2005 @ 22.14 uur

 145. (106)de sp is indirect verandwoordelijk voor massamoorden .ja ja dat foto rolletje van sebrenica ligd in de vuilnisbak van marrijnissen zeker !kan me niet voorstellen dat je ondernemer bent? anders ff je kvk nr doorgeven .

  Reactie door ,texas, henkie — vrijdag 23 december 2005 @ 22.16 uur

 146. Ik de straat op? Zeker om te staken.
  Ik heb van mijn vader geleerd, en hij was een echte communist, eerst werken en dan je muil opentrekken.
  Je hebt pas recht van spreken als je hard werkt.
  Zowel mijn vader als ik hebben nooit een uitkering getrokken omdat we gezond waren.
  Ik vreet nog liever gras.

  Reactie door Tim.ondernemer — vrijdag 23 december 2005 @ 22.16 uur

 147. En wie wil werken en in de randstad woont. Ik heb een heel goeie baan en je verdient zeker 400 netto per week. En niks zwart. Ik heb nog geen hond gevonden die het durfde.
  Er zijn toch geen banen?

  Reactie door Tim.ondernemer — vrijdag 23 december 2005 @ 22.18 uur

 148. 125 is gericht aan 123
  Tja, het gaat hier zo snel!

  P.S. kijk ff naar NOVA nu op Nederland 2, of Net C of zoiets, interessant voor je, gaat over de “working poor”
  Kun je nog wat leren zou ik zeggen, maar dat “wonder” sluit ik uit in jou geval

  Reactie door (Z)onder(werk)nemer — vrijdag 23 december 2005 @ 22.19 uur

 149. @136=ttim onder=:
  “Je hebt pas recht van spreken als je hard werkt”
  ZO!!!!!
  Mensen die dat niet kan moet hun mond houden.effen zoeken……..
  Marx,balkenende,adolf,stalin
  ,reagan,putin,bush,blair,chirac..
  They worked hard for the party
  ehy tim are from the funny type,
  comisch ben jij, hey!!!!!

  Reactie door fag — vrijdag 23 december 2005 @ 22.28 uur

 150. Wordt het niet eens tijd om in ons eigen land orde op zaken te stellen..?
  Nee is nee bij mij, als het gaat om missie Afganistan.

  Reactie door Nicole Halmans — vrijdag 23 december 2005 @ 22.33 uur

 151. @ 128 tim `eerst werken en dan je muil opentrekken’

  Uw antwoord heeft niets met het onderwerp
  van doen. En verder is het tegenwoordig normaal dat men eerst zijn eisen hard maakt en dan pas werkt.
  Voorts mag een goed ondernemer nooit zijn emotie tonen, dat is vragen om de deurwaarder voor de eindincasso.

  Reactie door C.Tilyx — vrijdag 23 december 2005 @ 22.35 uur

 152. En toen was het stil op deze SP site.
  En we gaan dus WEL naar Afganistan.

  Gelukkig is de meerderheid van de hardwerkende mens het met mijn eens en dus ook de tweede kamer.
  En Jan Marijnissen vind ik langzaam een zak hooi. En van die vent had ik nou zoveel verwacht!
  Ik hoop dat bij jou de verwarming nog brand Meneer Marijnissen. In Afganistan en Irak wordt dit het eerste jaar dat ze zelf konden stemmen en vrij zijn. En niet worden doodgeschoten als ze hun huis verwarmen.
  Je weet niet wat je met jou houding deze mensen aandoet.
  Ben jij nou een socialist?

  Reactie door Tim.ondernemer — vrijdag 23 december 2005 @ 22.37 uur

 153. @ 128 Tim.ondernemer,

  Je kunt ook demonstreren als je oneens bent met het gevoerde beleid of om op te komen voor anderen.

  Heeft hij zeker veel straten aangeveegt of wat voor ander ‘aan het werk houden’ baantje heeft ie gedaan?

  Er zijn ook mensen die de pech hebben vaak ziek te zijn, kijk niet alleen naar je zelf maar ook eens naar een ander.

  Zal ik eens een mooi maaltje voor je klaar maken? Je vind het vast niet erg dat ik een paar bruine rakkers er tussen doe, of wel?

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — vrijdag 23 december 2005 @ 22.42 uur

 154. PROFFFFFfffffreeEEEE!!!!!!!!!
  dat lucht op!!!!
  tussen de democratic boerkas…
  Wat a stinkende wereld!!!!!Zeg

  Reactie door fag — vrijdag 23 december 2005 @ 22.44 uur

 155. @106, Tim,

  Het is werkelijk fenomenaal! Nooit eerder heb ik iemand in twintig regels tekst zichzelf zó zien tegenspreken! JIJ wilt forse investeringen in defensie en oorlog voeren, WIJ niet. En WIJ zouden verantwoordelijk zijn voor komende massaslachtingen? Hilarisch!

  Overigens moet je je eens bedenken dat oorlog alleen verliezers kent, wellicht snap je dan dat het beter is om de oorzaak van de onmin tussen het Westen en het Midden-Oosten aan te pakken i.p.v. in een geweldsspiraal terecht te komen…

  Reactie door J3roen — vrijdag 23 december 2005 @ 22.44 uur

 156. Weet je wat ik ga doen Tim?
  Ik kan er niet meer tegen, ik ga naar de kroeg hier op de hoek en zuip net zo lang totdat mijn portemonnee helemáál leeg is.

  Tot over 30 minuten…

  Reactie door (Z)onder(werk)nemer — vrijdag 23 december 2005 @ 22.47 uur

 157. Ondernemers zijn mensen die wat ondernemen ?
  Harde werkers ?
  Ik heb voor veel ondernemers gewerkt !
  Jaar in jaar uit weer of geen weer !
  Ook heb ik jaar in jaar uit premie,s betaald voor als ik door omstandigheden niet meer kon werken !
  Dit noemen ze sociaal steltsel !
  Meneer de ondernemer ! Hierboven mij !
  Maar toen ik versleten was ondernam nooit iemand van deze ondernemers even de moeite om te informeren hoe het met mij was !
  Dus ik heb het wel gezien met de ondernemers !
  Waar ik wel blij voor ben is dat mensen zoals Jan Marijnissen iets onderneemt om dit sociaal steltsel niet helemaal te laten afbreken door deze regering die alleen maar oog heeft voor het kapitaal en de ONDERNEMERS !
  Want die ondernemen alleen iets in hun eigen belang !
  En hebben geen oog voor die gene die de ondernemers hun rijkdom hebben gebracht n.l de arbeiders !
  En Jan uitmaken voor zak hooi zint mij al helemaal niet meneer de ondernemer !
  Ik noem ondernemers dan ook egoisten en uitbuiters !
  Maar geen zak hooi !

  Met vriendelijke groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — vrijdag 23 december 2005 @ 23.01 uur

 158. @130, Tim Undertaker,

  Jouw bovenkamer draait niet helemaal lekker denk ik. Je hebt een beetje last van “het grote omdraaisyndroom”, net zoals JeePee en kornuiten…

  Reactie door J3roen — vrijdag 23 december 2005 @ 23.03 uur

 159. Volgens mij heeft Tim al langer een paar borrels achter over geslagen.
  Wat een wartaal als dat ondernemend Nederland is dan hou ik me hart vast.
  Maar een troost in mijn dagelijks leven kom ik zulke door gedraaide personen niet tegen.
  De vraag die ik me eigen steeds stel aan wat voor ziekte lijdt dit persoon.
  We kunnen natuurlijk wel zeggen het is grappig maar voor de persoon zelf is het zielig en heel lastig.
  Weet iemand een naam voor deze ziekte.
  Ik zelf denk aan posttraumatische linkse ervaring voor af gegaan door een moeilijke jeugd.

  Reactie door Tokkie — vrijdag 23 december 2005 @ 23.05 uur

 160. 124 hee Ondernemer, ik werk al 35 jaar, en ben geen dag werkeloos geweest, en heb ook nog nooit een uitkering gehad, zoals de meesten op deze site.
  Ik heb ook nog nooit anderen uitgevreten opgelicht en ben ook nog nooit een vaandeldrager van egoisme en zelf zucht geweest.
  Jouw vader een communist ?
  Kan wel zegt me niets dat communisme, hij heeft niet veel inhoud aan zijn kinderen nagelaten

  Reactie door Eric — vrijdag 23 december 2005 @ 23.05 uur

 161. @137 zoals de meesten op deze site.
  Ik bedoel dat de meesten hier hun steentje bijdragen aan de maatschappij.

  Reactie door Eric — vrijdag 23 december 2005 @ 23.08 uur

 162. Peter
  Natuurlijk is niet elke werknemer een uibuiter of egoïst.
  Mijn laatste werkgever was dit beslist niet, integendeel!
  Maar de werkgever daarvoor, práát me er niet van…
  Misschien dat ik het t.z t. daar nog wel eens over heb, maar generaliseren is niet goed, hoewel ik je woede wel begrijp, ik voelde en voel die ook nog steeds naar de laatstgenoemde uitbuiter.
  Maar zoals gezegd, daarna kwam ik er een tegen met gevoel voor én de werknemer én de noodzakelijk te verdienen centen.

  Reactie door Wattenstaafie — vrijdag 23 december 2005 @ 23.11 uur

 163. @136, Tokkie,

  Ja, Dr. Tokkie, dat is waarschijnlijk de oorzaak van het omdraaisyndroom en de linksofobie! :)

  Reactie door Dr. J3roen — vrijdag 23 december 2005 @ 23.11 uur

 164. Mijn vader was wel een communist en is dit nog steeds en ik ben trots op mijn pa !
  Hij heeft zich altijd belangenloos in gezet voor een betere maatschappij en is nu 75 jaar !
  Hij kwam altijd op voor de belangen van de arbeiders !
  Net als Jan Marijnissen !
  En gewerkt heeft pa ook altijd heel hard eerst in de mijn en daarna in de bouw als metselaar !
  Het schijnt dat als je tegenwoordig een uitkering hebt dat je een paria bent !
  Maar over directeuren en politici met een riante wachtregeling hoor ik bijna nooit iemand !
  Soms heb ik het gevoel dat ik op een VVD weblog zit !
  Hebben ze dat uberhaupt wel bij de VVD en het CDA ?
  Dan kan ik mijn ei daar ook eens kwijt !

  Met vriendelijke groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — vrijdag 23 december 2005 @ 23.17 uur

 165. Tokkie,
  het heeft veel weg van een neurose
  Kom er later misschien nog wel wat specifieker op terug.
  Je weet sommige ziektenbeelden worden vernoemd naar hun ontdekker.
  Misschien wordt het t.z.t wel het syndroom van Wattenstaafie genoemd.

  Reactie door Wattenstaafie — vrijdag 23 december 2005 @ 23.19 uur

 166. @138
  Natuurlijk heb je ook ondernemers met sociaal gevoel sorry !
  Maar ze zijn steeds dunner gezaaid !
  Maar zo gaat dat in deze maatschappijvorm !
  Ze zetten zich ook onder elkaar onder druk !
  Prestatiemaatschappij !
  Maar nu ga ik slapen !
  Welterusten iedereen !
  Ook de ondernemers die het wel goed doen !

  Met vriendelijke groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — vrijdag 23 december 2005 @ 23.23 uur

 167. @142, Peter,

  Hoewel ik ook ondernemer ben, vond ik je reactie op ‘Tim ondernemer’ perfect, Peer!

  Reactie door J3roen — vrijdag 23 december 2005 @ 23.26 uur

 168. Ik bedoel @143

  Reactie door J3roen — vrijdag 23 december 2005 @ 23.27 uur

 169. JEROEN BEDANKT MAAR NU IS HET ECHT BED TIJD VOOR MIJ !
  ONDERNEEM ZE !

  MET VRIENDELIJKE GROET !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — vrijdag 23 december 2005 @ 23.28 uur

 170. 134 (Evert Tigchelaar Jr.)
  Het stukkie wat je stuurde zal wel over mijn vader gaan.

  Mijn vader heb ik op zeer jonge leeftijd verloren omdat hij weigerde om niet te werken.
  Hij is gewoon werkende gestorven terwijl hij het zwaar aan zijn hart had. Ook een communist in hart en nieren. Ik was te jong om hem wijzer te maken en denk ook niet dat me dat op deze leeftijd had gelukt.
  Een zeer trotse man.
  Niet ziek? Werken! Uitkering? Hij zou me, terwijl hij nooit sloeg, een zeer harde klap hebben verkocht!!!

  135. J3roen
  Wat tegenspreken! Integendeel!
  Kijk naar alle oorlogen en wordt wakker Jeroentje.
  Defensie moet in alle vrije staten sterk worden vergroot om als brandweer te kunnen optreden in de wereld. Het gaat niet meer om onze grenzen maar om de vrije mens.
  Zonder optreden van de Navo, of landen die durven, wordt het weer een massaslachting in Afganistan, Irak maar daarna spreek je ook over een vrije kaart voor moord en onderdrukking in andere gebieden.
  Een oorlog heeft alleen maar verliezers?
  Waarom denk je dat jij nog achter je computertje kunt zitten?
  Ik heb een leuke zin voor je in het Engels uitgesproken door een politicus in de VS in 1941.
  Zijn naam was; John Marinuss. Hij was van de oppositie.

  We will not send troops to Europe.
  Mr. Hitler is a respectfull guy and even if he kills millions of people we have to consider that it is possible some of our soldiers may die if we participate or interfere.

  Het optreden van de VS in Europa gedurende de tweede wereldoorlog wordt gezien als een oorlog die alleen maar verliezers kent.

  Staat je computer nog aan Jeroen? Mag ik effe de harddisk? Ik wil weten wat je zo al geschreven hebt de laatste weken!
  Niet?
  Ohhh, toch wel!
  We gaan je echt niet martelen hoor!

  Reactie door Tim.ondernemer — vrijdag 23 december 2005 @ 23.33 uur

 171. @140, Peter Grootheest Junior,

  Volgens mij reageerde Eric niet op uw stukje maar op dat van Tim de o,(128).

  T.a.v.de wachtregeling voor politici, dat gaat mij in sommige gevallen ook te ver, maar volgens mij is er wel al wat aan verbeterd.
  En ja die hoge salarissen gaan in mijn ogen ook wat te ver,als ik zie wat er in de zorg nog over is van echte zorg en zo’n directeur van een ziekenhuis, zoveel verdienen, rijzen mijn haren!

  Ik weet niet of er een VVD weblog bestaat, ik denk eigenlijk van niet, want ze vertoeven hier heel vaak en ik vind het een vreselijke clubdus ik ga er niet kijken.

  Ik snap ook niets van dat vooroordeel dat alle SP-ers een uitkering hebben en al heeft iemand een uitkering, wat dan nog:
  het heet tenslotte uitkeringsGERECHTIGDEN en dat woord is heel duidelijk in mijn ogen!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 23 december 2005 @ 23.36 uur

 172. @136 Tokkie,

  Dat van die borrels is wel duidelijk, kijk maar even hoe hij de Nederlandse taal hier verkracht.
  Spelling is hem vreemd op dit moment.

  En ja, wat die ziekte betreft, daar een benaming aan geven, ik houd het op schizofrenie voorlopig.
  (hou me ten goede, ik kan het natuurlijk mis hebben) ;)

  Dit is niet één persoon die hier wat uitkraamt, maar volgens mij twee.

  En als hij Jan marijnissen met een zak hooi wil vergelijken, laat hem lekker gaan.
  Beter een zak hooi mèt hersens die hij ook nog weet te gebruiken, als en zak hooi zonder inhoud.

  Zeg Timmie, zuip niet te véél, is slecht voor je gezondheid. Je zou nóg zieker kunnen worden als dat je al bent.
  Dus voor jou is het uitkijken geblazen.

  Trouwens je taal en je gedrag doen me sterk aan een andere braller denken, die we hier gelukkig wat minder zien.
  Probeer je het nu onder een andere naam?
  We zijn hier echt niet gek als je dat mocht denken, het is een béétje te doorzichtig.
  Moet je soms vannacht ook nog naar de kinderboerderij?

  Reactie door anja — vrijdag 23 december 2005 @ 23.37 uur

 173. POLITIEKE BAROMETER VANDAAG !
  SP,PVDA,GROENLINKS !
  SAMEN GOED VOOR 77 ZETELS !!!
  DE MEERDERHEID !!
  Hoera en nu echt welterusten !
  Welterusten !
  Nu ga ik ook slapen !
  Jij ook Tim hop naar bed !

  Met vriendelijke groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — vrijdag 23 december 2005 @ 23.38 uur

 174. @147, Tim,

  Allereerst zeg ik met “oorlog kent alleen verliezers” niet dat fascisten, dictators en dergelijke niet bestreden zouden moeten worden! Ik geef er alleen mee aan het een laatste redmiddel is en ik gezien de huidige mondiale situatie meer zie in een vreedzame oplossing!

  Ga me dus niet dergelijke zaken in mijn schoenen schuiven en probeer andermans mening enigsinds te respecteren.

  Overigens Ben je van harte uitgenodigd om hier mijn harddisk op te komen halen!

  Reactie door J3roen — vrijdag 23 december 2005 @ 23.40 uur

 175. 147 Hallo , Hitler is juist aan de macht gekomen door ….jawel de ondernemers.
  Oja en die beweerde ook dat hij een arme jeugd had en heel hard moest werken.
  Isolationisme in de VS is niet iets van de oppositie, Rooseveldt voelde tot aan de Japans aanval weinig voor militaire interventie.
  Daarna moesten ze wel, weinig baatzuchtigs aan.
  Pas maar op J3roen, volgens bart draaien ze hun handje er niet voor om om hun argumenten wat meer fysiek te ondersteunen.
  Helemaal niet als dat het belang van 5000 ondernemers dekt.
  Was je vader lid van de CPN ? ondernemer ?
  Graag even zijn naam, kan ik het verifieren
  ik heb namelijk wel CPN’rs gekend, die ze krom hebben geslagen in Mauthausen, met technieken waar bart zo van houd.

  Reactie door Eric — vrijdag 23 december 2005 @ 23.45 uur

 176. @147, Tim,

  Overigens illustreer je wel op prachtige wijze wat voor een fijne, vrije samenleving je voor ogen hebt…

  Reactie door J3roen — vrijdag 23 december 2005 @ 23.47 uur

 177. 152 Jeroen.

  Gewoon een vrije samenleving met respect voor elkaar. De landen waar we onze troepen heenstuurden hadden dit niet. En dat is denk nog zacht door me uitgedrukt.
  We weten hier in Nederland gewoon niet wat we hebben.

  En nu ga ik slapen want ik heb vandaag 12 uur gewerkt.
  Maar morgen nog maar een half dagje.

  Trouwens, ik heb gewoon gelijk dus iedereen die het niet met me eens is heeft een probleem. (Dit is wel een grapje hoor)

  Reactie door Tim.ondernemer — zaterdag 24 december 2005 @ 0.00 uur

 178. Het geval wat zich anderhalf jaar geleden “Carel de Win” noemde komt weer eens kijken op dit log en noemt zich nu “Tim.ondernemer”. Dezelfde stijl, dezelfde argumenten, zelfde frustratie.

  Reactie door Joop — zaterdag 24 december 2005 @ 0.04 uur

 179. @146 Tim.ondernemer,

  Oh, dat is niet zo mooi, dat je je vader op jonge leeftijd hebt verloren.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 24 december 2005 @ 0.12 uur

 180. @151
  We weten wat we willen houden en verbeteren, zonder steeds naar andere landen te kijken en te zeggen : luister klootjesvolk, daar is het nog veel slechter, dus hou je bek maar.

  De landen waar we onze troepen heen hebben gestuurd hebben dat nog steeds niet, verkiezingen afdwingen met tanks ????

  Reactie door Eric — zaterdag 24 december 2005 @ 0.15 uur

 181. @152 PFFFFF nee dat is niet zo mooi, dat iemand zij vader verliest op jonge leeftijd heel zielig, mijne ging dood toen ik 10 was, had ook altijd heel hard gewerkt.
  Allemaal niet echt relevant in deze polemiek, stemmingsmakerij.
  ieder huisje heeft zijn kruisje

  Reactie door Eric — zaterdag 24 december 2005 @ 0.20 uur

 182. Dit weblog houd het tempo van plaatsingen niet bij, dus we meoten er namen bij vermelden, anders krijg je hele rare dingen

  Reactie door Eric — zaterdag 24 december 2005 @ 0.50 uur

 183. @182,Eric,
  zeg het maar!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zaterdag 24 december 2005 @ 1.05 uur

 184. @177 Tim !
  He He tim heeft ons eindelijk uitgelegd voor wat voor soort samenleving hij staat !Letterlijk zegt Tim gewoon een vrije samenleving met respect voor elkaar !
  Hier haak ik eerst effe op in Tim !
  Ik neem aan dat je daar ook het recht op vrije meningsuiting mee bedoelt ?
  Dus bijvoorbeeld ook het recht om te demonstreren als je het ergens in de politieke besluitvorming niet mee eens bent he Tim ?
  Want dit is toch democratie he Tim !
  Welnu deze vrijheid van meningsuiting heb ik zelf aan den lijve mogen ondervinden !
  In Mei heb ik mee gedaan in Maastricht aan een manefestatie (demonstratie)tegen het bezoek van George Bush !
  Dit was op een zaterdag !
  Er waren een paar honderd demonstranten in Maastricht en ik werd ingelijfd bij de ordedienst om deze demonstratie vooral netjes en rustig te laten verlopen.
  Tijdens het vooroverleg met de autoriteiten o.a politie werd ons al mede gedeeld dat bepaalde leuzen tegen George Bush op spandoeken niet getollereerd zouden worden en dit 10 minuten voor deze demonstratie !
  Dus de mensen stonden al op het plein met hun spandoeken en wij moesten dus tegen deze mensen gaan zeggen wat wel en niet kon !
  En dit op last van de CDA burgemeester Gerd Leers !
  Ik zei toen gelijk tegen de politie in dit overleg al gaat Gerd Leers en de politie op zijn kop staan wij laten ons niet de mond snoeren !
  En indien wij dit wel moesten doen wij ons niet meer garant wilden stellen voor de rust en orde van de op hande zijnde demonstratie !
  En weer werd er koortsachtig overlegd tussen de korpsbeheerder Gerd Leers en de politie !
  Maar ze kwamen er uit !
  We mochten de spandoeken handhaven !
  Dan zeg ik leve de democratie !
  Maar op het plein aan gekomen waar deze manefestatie begon moest ik tot mijn grote schrik vast stellen dat er meer politie dan demonstranten waren die zeer intimiderend aanwezig waren je ziet deze beelden wel eens op de TV in echte dictaturen ! We werden gefotografeerd en gefilmd door de politie of we criminelen waren ! En ik had nota bene al meer dan 25/30 jaar niet meer gedemonstreerd !
  De laatste keer was tegen Lubbers ook weer CDA je weet wel de Billenknijper !
  Die toendertijd ook kruisraketjes wou plaatsen en een paar honder duizend demonstranten tegen over zich zag staan die hem ook nog de rug toe keerden !
  Toen trok de regering zich ook niks aan van de meerderheid aan van het volk dat tegen deze plaatsing was !
  Maar enfin ik dwaal af !
  De demonstratie in Maastricht is toch uiteindelijk goed verlopen en de mensen hadden hun ongenoegen kenbaar gemaakt !
  Nova TV was ook aanwezig en ik heb mijn zegje ook nog heel kort voor de TV mogen doen !
  Ook L1 een linburgse TV zender was er !
  Maar nu kom ik op de regel in je reactie terug ! We weten hier in Nedreland gewoon niet wat we hebben !
  Nou Tim dat ondervind ik dagelijks aan den lijve met dit Kabinet !
  Wij als burgers leven dageliks met de angst wat ze nu weer in Den Haag beslissen !
  Maar ik kom nog even terug op de dag na deze demonstratie toen George Bush met zijn bond genoot JP Balkenende en nog meer hoogwaardigheids bekleders het Amerikaans kerkhof gingen bezoeken om deze gesneuvelden te eren !
  Dit is een van de weinige dingen wat ik wel goed vind van George Bush overigens !
  Ik ga al jaren samen met mijn vader van inmiddels 75 jaar jaarlijks naar deze memorialday toe om deze gevallen soldaten die streden tegen het fascisme (Hitler)
  te eren.Mijn vader was ook bij de demonstratie !
  Ik had al maanden voor deze memorial day gezorgd voor toegangskaarten i.v.m deze bijzondere herdenkingsdag !
  Wij moesten 7 km van deze begraafplaats onze auto neer zetten om met bussen naar een hal gebracht te worden waar iedereen gescreend werd ivm het bezoek van George Bush wat ik ook kan begrijpen !
  George heeft veel vijanden !
  Maar wij hebben en hadden absoluut geen kwaad in zin en wilden alleen maar herdenken samen met Bush enz !
  Mijn vader en ik hebben niets met Al- Qualda van doen !
  Ook mijn vaders partner van 69 jaar was erbij !
  Maar tot mijn verbijstering zag ik dat er weer een hoop politie bij deze screening waren die de dag te voren ook bij het overleg van de demonstratie waren !
  En jawel hoor van de 10000 mensen die deze herdenking wilden bij wonen werden er 4 mensen uit gepikt die niet naar deze herdenking mochten !
  Mijn vader van 75 jaar,zijn partner een vrouw van 69 jaar en ik zelf 49 jaar !
  We erden binnen 2 minuten buiten gezet met de mede deling dat we deze herdenking niet mochten bij wonen omdat we een verhoogd risico waren !
  Dat is nou de democratie waar we in leven !
  Maar enfin we moesten terug naar onze auto en ik vroeg dan ook aan de politie om ons terug te brengen naar onze auto die 7 km verder op stond aangezien deze oude mensen dit niet meer konden !
  Ik werd toen ook weer zeer onbeschoft behandeld door de politie die zei dat we het maar moesten uitzoeken !
  Ik was natuurlijk ontzettend boos !
  Ik ben ondanks mijn handicap toch bij onze auto geraakt en heb pa met vriendin opgepikt !
  Teleurgesteld zijn we toen huiswaarts gereden om via de TV toch dit evenement te volgen !
  Daarna ben ik naar het politieburo gereden om aangifte te doen tegen korpsbeheerder Gerd Leers CDA wegens deze schandelijke behandeling !
  Doch ook hier werd ik weer schofterig behandeld door de dienstdoende agent die weigerde deze aangifte tegen zijn baas op te nemen !
  Nu heb ik de eigenschap om tegen onrecht nooit op te geven !
  Ik ben toen ook weer onverichterzake huiswaarts gekeerd en heb wat mails met ons verhaal naar de pers gestuurd !
  nou de dag erna was ik op de radio geweest,heb in de krant gestaan,en op de TV geweest met mijn verhaal !
  Een uur na de eerste uitzending belde Gerd Leers die ik de dag ervoor ook een mail had gestuurd me op om zijn exuses aan te bieden voor dit optreden van de politie !
  Ik zei toen tegen Dhr Leers bel mijn vader van 75 jaar ook maar op en dit heeft hij ook gedaan !
  De dag erna kreeg ik een pracht boeket bloemen van Dhr Leers en de politiechef
  Wim Velings met een exuus brief er bij !
  Ik weer de TV gebeld en ben het bouket samen met pa op het militaire kerkhof op een graf van een gesneuvelde soldaat gaan leggen ook dit is op TV Limburg geweest !
  Ik hoefde deze bloemen niet en heb het gelegd daar waar het thuis hoorde op het graf van een arme sloeber die veel te jong gestorven was voor onze vrijheid zo er voor heeft gezorgd dat ik mijn zegje
  wel kon doen in 2005 !!!
  Mijn vader heeft ook altijd tegen onrecht gevochten prodeo !!!
  Dit is mijn kerstverhaal wat waar gebeurd is en waar ik de rest van mijn leven altijd aan zal denken !
  Ik wens iedereen een hele hoop vrede toe en roep ook iedereen op om altijd te blijven vechten tegen onrecht waar dan ook !

  Prettige Kerst iedereen ongeacht ras religie of afkomst !

  Met vriendelijke groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — zaterdag 24 december 2005 @ 8.15 uur

 185. (184)ben er stil van . duidelijk voorbeeld van dat de politie de waakhond is van het grootkapitaal .

  Reactie door ,texas, henkie — zaterdag 24 december 2005 @ 9.25 uur

 186. @128 Joop

  Ik heb blauwe ogen en kan dus geen Jood zijn ome Joop. Jammer, maar om de boel hier op te hitsen op dit log moet je meer in je mars hebben ome Joop. :-)

  Reactie door Ray Hughes — zaterdag 24 december 2005 @ 9.58 uur

 187. @128 Joop

  Ik heb blauwe ogen en kan dus geen Jood zijn ome Joop. Jammer, maar om de boel hier op te hitsen op dit log moet je meer in je mars hebben ome Joop. :-)

  Reactie door yaR sehguH — zaterdag 24 december 2005 @ 9.59 uur

 188. @186,

  Er zijn er genoeg met blauwe ogen!

  Reactie door anja — zaterdag 24 december 2005 @ 10.54 uur

 189. Sukkeltjes negeren ook consequent de feiten als die niet overeenkomen met hun fantasie.

  Reactie door Sonja — zaterdag 24 december 2005 @ 11.27 uur

 190. Ray

  Je hebt genoeg Joodse zionisten met blauwe ogen hoor (Ashkenaziem).
  Het was jij die hier stukjes van de Joodse-zionistische lobby kopiërt/plakt om de zionistische zaak te dienen.
  Je staat onvoorwaardelijk achter de bezettingspolitiek van Israël, zit het verzet hier tegen als een kwaadaardige manifestatie in plaats van een reactie van de onderdrukte en de haat voor de Arabische wereld is bij jou onbeschrijfelijk groot.
  Allemal kenmerken van een zionist. Je hoeft dan niet persé een Jood te zijn, maar een zionist ben je wel degelijk.

  Reactie door Joop — zaterdag 24 december 2005 @ 11.39 uur

 191. @joop:

  Joop jij hebt echt afgedaan met je opmerkingen dat Hitler alleen dankzij Amerikaanse steun heeft kunnen doen wat hij gedaan heeft. Los van economische handel – waar ieder land in participeerde – waren de amerikanen zeer bezorgd over Hitler. Sterker nog als de Duitsers niet gedacht hadden dat de Amerikanen en Britten zich zeer goed op een komende oorlog hadden voorbereid hadden ze WOII weleens kunnen winnen in West-Europa en dan had ik nog wel eens willen zien wie of we nog te redden geweest waren aangezien de Russen dan ook gemakkelijk te pakken waren.
  Maar goed, je zit duidelijk met een ‘amerika wil de wereld beheersen’bril op naar het verleden te kijken. Dat is jou goed recht maar probeer eens te kijken met de ‘amerika heeft toch het beste met de wereld voor’bril op: je zult merken dat je dan ook heel veel dingen kan verklaren!!!

  Ik probeer met mijn martelstelling alleen maar aan te geven dat je het nooit mag uitsluiten. Ik heb veel studie gedaan naar WOII en heb mijn geschiedenislessen geleerd: vrede is geen vanzelfsprekendheid!! Als de Britten en Fransen in ’38 Hitler aangevallen hadden (waar ze onder druk van de pacifistische opiniemakers vanaf gezien hebben) dan hadden ze zonder twijfel de dood van 6 miljoen joden weten te voorkomen!!!! Dan hadden we gewoon een enorme kutoorlog gehad met een vrede tot gevolg, maar zonder 100 miljoen doden en vele concentratiekampen!!!!! Soms is er kwaad nodig om erger kwaad te voorkomen. Staat overigens los van hoe onze wereld er dan nu had uitgezien

  Reactie door bart(je) — zaterdag 24 december 2005 @ 12.22 uur

 192. @184 Peter Grootheest Junior !,

  Een lang en indrukwekend stuk tekst.
  Mensen als jouw en je vader zijn mensen waar we trots op kunnen zijn.

  @188 anja,

  Maar heb je al een leuk iemand gevonden met blauwe ogen? ;)

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 24 december 2005 @ 14.11 uur

 193. WOII in Europa.

  In hele grote lijnen uitgezet hebben de Russen het Duitse leger verslagen de rest waren peanuts voor de Amerikanen.
  Toen de duitse legers voor Moskow stonden
  gilde de Russen om een tweede front resultaaat er werd invasietje op touw gezet bij Dieppe er werd een invasie gepleegd in Noord Affika daarna Italie.
  Toen de Russen aan de winnende hand waren en optrokken naar het Westen en de Poolse grens naderden toen werd D-Day gelanceerd, inmiddels hadden zo’n 20 miljoen Russen de dood gevonden en daar hoor je niemand over kermen alleen die Amerikanen waren zo dapper. Die zelfde helden maakte west Europa hun economisch wingebied. Lees het boek van Kees van der Pijl “een amerikaans plan voor europa, achtergronden van het ontstaan van de eeg ” Ik wens jullie een vrolijk kerstfeest en een gelukkig Nieuwjaar.

  Reactie door h.hiensch — zaterdag 24 december 2005 @ 14.33 uur

 194. @Anja 192.
  Bedankt voor het compliment !
  Groetjes !

  P.G Junior !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — zaterdag 24 december 2005 @ 14.36 uur

 195. Qoute Bart:”Joop jij hebt echt afgedaan met je opmerkingen dat Hitler alleen dankzij Amerikaanse steun heeft kunnen doen wat hij gedaan heeft.”

  Wat ik zei was dat Hitler zonder Amerikaanse economische steun nooit zijn troepenmacht en industrie kon opbouwen. Echter jij interpreteert het geheel verkeerd. Ik weet niet of jij hier bewust probeert hier een verkeerde draai aan te geven, of jij mij gewoojn niet begrepen heeft. Kennelijk ben jij dan de enige.
  Je hebt er grote problemen mee als men het Amerikaanse beleid veroordeelt.
  Als jij denkt dat ik door het beleid van de elite in de VS heb afgedaan, dan zit je wat mij betreft hier verkeerd, want de meeste SP-ers denken er net zo over.
  Kennelijk kan de VS gewoon niet verkeerd zijn in jouw ogen en moeten de tientallen landen die door de VS zijn benadeelt wel zo “slecht” zijn.
  Ik vind dat een gevaarlijke en kortzichtige visie (om maar niet te spreken van een racistische instelling) om de wereld in “slecht” en “goed” in te delen.
  Deze visie heeft niets op met democratie en beschaving. Een ware democraat zou zelfs mensen waar hij geen culturele, politieke, religieuze en fysieke kenmerken mee deelt in het gelijk stellen als zij in hun gelijk staan. Ook al gaat dit ten koste van de sympathie van de mensen waarmee hij deze kenmerken wel mee deelt.

  Reactie door Joop — zaterdag 24 december 2005 @ 14.55 uur

 196. @Bart

  Hier heb je een link waar de Amerikaanse hulp aan de nazi’s word beschreven.
  http://afvn.nl/2005_4/afpag_20_21.htm

  Reactie door Joop — zaterdag 24 december 2005 @ 15.11 uur

 197. Het doet soms overkomen of de mensen iets op Amerika hebben !
  Welnu ik vind Amerika een pracht land met ook fijne mensen die ook slachtoffer zijn van het systeem net als ook bij ons mensen slachtoffer zijn van deze regering !
  Het ligt puur en aleen aan de mensen die het land besturen !
  Ik denk als George Bush van het toneel verdwenen is dat dit veel beter voor de gewone Amerikanen is en voor de wereldvrede !
  Amerika heeft naast een mooie natuur ook een mooie popmuziek history !
  En ook is het een mooi sportland !
  En ook president Jimmy Carter vond ik niet slecht evenals Bil Clinton !
  ook daar duurt het niet meer lang of George moet weer plaats maken voor iemand anders en slechter kan het toch niet worden !
  En ook hier in ons kikkerlandje zal in 2007 deze regering van het toneel verdwijnen !
  Dus nog even op de tanden bijten mensen !
  De toekomst ziet er weer hoopvol uit !

  Met vriendelijke Groet !

  Reactie door Peter Grootheest Junior ! — zaterdag 24 december 2005 @ 15.17 uur

 198. @joop; als ik je verkeerd begrepen heb excuses daarvoor.
  Ik verdedig de Amerikanen overigens helemaal niet, ik probeer alleen een aantal dingen in perspectief te zetten.

  Over WOII kunnen we nog jaren discussieren. BIjvoorbeeld over het feit dat Stalin geen enkele voorbereidingen had getroffen voor een mogelijke Duitse inval (los van het oppakken van de mensen/spionnen die met dergelijke reactionaire verhalen kwamen)….

  Verder wil ik voor Amerika alleen telkens weer benadrukken dat de poppetjes er niet toe doen maar dat het internationale systeem ze grotendeeld dwingt zo te handelen. Maar er zijn hier schijnbaar mensen die denken dat Clinton – die van kosovo – na 11/9 niet een oorlog begonnen zou zijn…. Juist door het systeem is het speelveld van amerikaanse presidenten erg klein. En daar kan geen lobbygroep iets aan veranderen…. verder ben ik het zowel met de sp als bush op punten hartgrondig eens en oneens

  Reactie door bart(je) — zaterdag 24 december 2005 @ 16.53 uur

 199. Het was het Pentagon dat na het einde van WO2 opnieuw de wereld opdeelde in rechts en links, omdat er een vijandbeeld moest blijven. De Amerikanen hebben o.a. Europa bevrijd maar zijn zelf altijd verschoond gebleven van genocide, massaslachtingen met zes nullen à la Verdun of giga-aantallen burgerslachtoffers, ga maar na: miljoenen in Europa, in China, Japan en andere Aziatische landen waar iets moest worden uitgevochten, Pol Pots Cambodja bijvoorbeeld. (kwam destijds zeker niet zo goed uit om dáár wat Geallieerden heen te sturen? Niks te halen waarschijnlijk?)

  Vreemd dat een land dat zelf al honderden jaren geen noemenswaardige burgerverliezen heeft geleden, nooit geteisterd is geweest door oorlog of hongersnood (gefeliciteerd) zelf zo gaat steigeren als er ook maar één Amerikaan ergens ter wereld dreigt te worden opgepakt wegens oorlogsmisdaden.

  Reactie door C.Tilyx — zaterdag 24 december 2005 @ 17.06 uur

 200. @190 Joop

  Hmmmm, nooit geweten dat ik een zionist ben. Om je de waarheid te vertellen heb ik ongelovelijke de pest aan alle geloven, dus ook de Joodse. Nu sta je zeker even raar te kijken, hé Joop. Ik ben een tijdje in Israel geweest waaronder ook in Jaruzalem, Jeruzalem, Tel Aviv, Bethlehem en zo nog een aantal plaatsen en moet je zeggen dat het gedrag van de Palestijnen ronduit schofterig was tegenover mij. Dat is mijn ervaring en in Nederland is het al niet anders gesteld met datzelfde slag volk. Respectloos, zo komt het bij mij over Joop.

  En ach, als je kritisch bent over de Palestijnen, ben je al gauw een zionist bij jou Joop. Maar de waarheid is dat ze van mij elkaar wel met bommen mogen platgooien zodat alle partijen in één keer weggevaagd zijn. Opgeruimd en iedereen kan weer door met het echte leven. Zo denk ik erover Joop!

  Reactie door yaR sehguH — zaterdag 24 december 2005 @ 17.09 uur

 201. Ray Hughes: Ik ben een tijdje in Israel geweest waaronder ook in Jaruzalem, Jeruzalem, Tel Aviv, Bethlehem en zo nog een aantal plaatsen en moet je zeggen dat het gedrag van de Palestijnen ronduit schofterig was tegenover mij.

  Haal dan ook dat hakenkruis eens van je colbert af!

  Reactie door Sonja — zaterdag 24 december 2005 @ 21.23 uur

 202. @RH

  Je reactie is zo dom dat het eigenlijk niet waard is om op in te gaan. Vooral je opmerking een hekel te hebben aan alle geloven.
  Kennelijk is het bij jouw verkeerd als mensen een religie volgen, maar is er niets mis met nationalisme.
  Een religie wordt door sommige mensen veroordeelt, omdat zij denken dat deze de mensheid verdeelt in groepen. Echter nationalisme (waar jij ook niet vies van bent) verdeelt mensen ook in groepen waar je sympathie voor hebt en in groepen waar je geen sympathie voor moet hebben.
  Je suggereert verder dat een hekel aan alle religies je vrijpleit van het zionist zijn. Dit zal je niet vrijpleiten van het zionisme. Er zitten ook atheïsten onder zionisten.
  Theodore Herzl was ook een atheïst, maar was wel de grondlegger van de Joodse nationalistische ideologie. Aan de andere kant zijn er ook streng gelovige (antizionistische) joden die het zionisme en haar expansiedrift en onderdrukking van de autochtone bevolking veroordelen vanuit de Thora.
  De wereld is wat ingewikkelder dan je met je arme geest kan verklaren.

  Reactie door Joop — zaterdag 24 december 2005 @ 22.51 uur

 203. @ 201

  Ik denk daarentegen dat heel wat Palestijnen de jodenvervolging nog wel eens warmpjes gedenken.

  Groeten,

  Reactie door Enrico — zaterdag 24 december 2005 @ 23.28 uur

 204. @Sonja, even voor de duidelijkheid, de arabieren vochten aan de zijde van Hitler hoor in WO2.

  Reactie door Ronald — zondag 25 december 2005 @ 9.33 uur

 205. @Ronald

  De handschardivisie wel. Net zoals een gedeelte van de Nederlanders aan de kant van de nazi’s stonden.
  Het was logisch wel verklaarbaar waarom die handschardivisie aan de kant van Hitler vocht, want zij zagen duidelijk dat een overwinning van de Engelsen Palestina in zionistische handen terecht zou komen. Deze stap had niet zo zeer met antisemitisme te maken, maar meer met behoud van Palestina in Arabische handen.
  Voor de rest vochten de meeste Arabieren aan de kant van de geallieerden.

  Reactie door Joop — zondag 25 december 2005 @ 11.02 uur

 206. Qoute Enrico:”Ik denk daarentegen dat heel wat Palestijnen de jodenvervolging nog wel eens warmpjes gedenken.”

  Het is net zo onlogisch om van Joden te verwachten gevallen nazi’s te herdenken als van de Palestijnen verwachten Joden te herdenken.
  De Palestijnen is zoveel onrecht aan gedaan (en tot op de dag van vandaag) door Joodse zionisten dat zij niet echt staan te trappelen om degenen die al generaties lang in ellende hebben gestort hun volksgenoten zullen willen gaan herdenken.

  Reactie door Joop — zondag 25 december 2005 @ 11.07 uur

 207. Voor degenen die willen begrijpen hoe oorlogspropaganda werkt.

  http://afvn.nl/2004_4/afpag20_23.htm

  Reactie door Joop — zondag 25 december 2005 @ 11.11 uur

 208. Ik begrijp eerlijk gezegd niet de reactie van die Nederlandse moeder, die een zoon heeft die naar Afghanistan wordt uitgezonden. Het enige wat ik uit haar reactie kan leiden is dat zij tegen de missie is, omdat zij deze gevaarlijk
  vindt. Er spreekt geen enkele twijfel of deze missie moreel verantwoordelijk is uit haar boodschap.
  Of een missie gevaarlijk is of niet is geen criteria voor een krijgsmacht. Op het moment dat een land verdedigt moet worden moet deze krijgsmacht zelfs het risico nemen om allemaal te sterven in hun taak het land te verdedigen. De onbereidheid om verliezen te lijden duid op een verborgen motief dat de missie niet zo noodzakelijk is uit oogpunt van verdediging. Als de missie echt noodzakelijk is mag het risico te sterven in deze missie geen rol spelen.
  Opmerkelijk is ook de reactie van mensen, die er zo gebrand zijn om soldaten naar een orlogsgebied te sturen, nooit hun eigen kinderen zullen sturen. In de VS komen de meeste soldaten uit gehuchtjes die zelf lijken op oorlogsgebied, waar mensen in armoe wegkwijnen totaal genegeert door de mensen die vinden dat deze mensen het landsbelang aan de andere kant van de oceaan moeten verdedigen.
  Lieden die normaal geen zwarte of andere kleurling op hun werkplek of in hun straat dulden en van mening zijn dat van deze groepen niets goeds van verwacht kan worden trekken de buurten in om deze mensen te interesseren in een “carriëre” bij het leger en vertellen hun hoe waardevol ze wel niet zijn voor hun land. Vaak is het enige motief voor deze kanslozen van een inkomen verzekerd te zijn bij het leger en spelen pattriotische gevoelens (terwijl men dat ons wel wijs maakt) geen rol.

  Reactie door Joop — zondag 25 december 2005 @ 11.52 uur

 209. @203 Ik denk daarentegen dat heel wat Palestijnen de jodenvervolging nog wel eens warmpjes gedenken.
  Zo gedenken wij ook warmpjes de bombardementen op Duitsland.

  @204 @Sonja, even voor de duidelijkheid, de arabieren vochten aan de zijde van Hitler hoor in WO2.
  Alle arabieren???
  Overigens is die keuze niet verwonderlijk wanneer je weet dat Winston C.’s hobby arabieren vergassen was.

  Reactie door Sonja — maandag 26 december 2005 @ 11.53 uur

 210. @208 Joop, interessant, die link van je
  http://afvn.nl/2004_4/afpag20_23.htm
  met tien elementaire principes van oorlogspropaganda. Ik heb net een thriller uit die zich in 1209 afspeelt: De Catharenvervolging door RK Kruistroepen in Z.W Frankrijk: in naam van God 20.000 inwoners te Béziers in één ochtend vermoord omdat die ketters precies voldeden aan die tien genoemde elementaire principes om een vijandbeeld hoog te houden.
  Ook nu nog spreekt men van `verketterd’ worden, in die zin waren de Catharen al de linksen (avant la lettre) van de Middeleeuwen daar ze progressieve en sociale waarden voorstonden in politiek @ geloof en ook af wilden van de belangenverstrengeling Kerk & Staat. Ik zie in dat stuk geschiedenis van 800 jaar geleden veel overeenkomsten met nu.

  Reactie door C.Tilyx — maandag 26 december 2005 @ 14.42 uur

 211. De discussie verwatert!
  Onze militairen zijn opgeleid (?) om ingezet te worden bij vredes- of humanitaire missies (zoals Pakistan op dit moment).
  Mijn zoon heeft voor bovenstaande missies een keuze gemaakt en die respecteer ik.
  Echter: een missie naar Afghanistan is noch het één, noch het ander!

  Op dit moment bezetten de Amerikanen Afghanistan. Zij en de Taliban zijn beiden vijanden van de bevolking. Door beide partijen worden de inwoners gemarteld, geminacht en vernederd.
  Bij een vredesmissie zou een internationale troepenmacht naar Afghanistan gaan, vanuit de NAVO (d.w.z. een brede missie, door vele landen gesteund)om de bevolking vrede te brengen c.q. de vrede te bewaren.
  Er is echter totaal geen sprake van een breed ondersteunde uitzending, net zo min als die er was toen de Nederlandse militairen naar Irak werden gestuurd.
  De reden dat de Nederlandse regering voor uitzending kiest heeft te maken met (1) de positie van De Hoop Scheffer als baas van de NAVO, met (2) de walgelijke onderdanigheid aan Amerika en met (3) een minachting van het Nederlandse volk.

  De beelden uit Irak (Amerikaanse en Engelse militairen) en Afghanistan (NOVA 14 dec. j.l.: Amerikaanse militairen)laten ons zien hoe de mentaliteit van militairen is tegenover de inwoners:
  Schokkend, mensonterend, beestachtig; woorden schieten daarbij tekort.

  “…Amerikanen worden geronseld….” (208)
  Wat gebeurt er op dit moment in Nederland?
  Na absurde bezuinigingen (2003-2004)moeten er nu ineens zo’n 5000 mensen bij komen. Goed opgeleid personeel is de laan uitgestuurd en “spijkerbroeken” worden binnengehaald zonder dat ze aan de criteria hoeven te voldoen.
  Jonge meisjes en jongens van 16 jaar doen het Oriëntatiejaar Koninklijke Landmacht of Vrede en Veiligheid. Hen werd en wordt van alles beloofd.
  Als ze eenmaal de Algemene Militaire Opleiding (AMO)hebben afgerond komen ze er achter dat al de mooie beloften niet worden waargemaakt!
  Voorbereid worden op een uitzending?! Er worden uitzend-vergoedingen beloofd en ze wanen zich rijk, niet wetend wat er werkelijk te gebeuren staat.
  Wat is het verschil met Amerika?

  Eén groot verschil is er wel! Een Nederlandse militair wordt verraden door zijn eigen regering! Dat gebeurt in Amerika niet!
  Zoek eens een veteraan op die in Libanon is geweest en die nog steeds met de gevolgen wordt geconfronteerd. Leer eens een les van Bosnië, waar we na blijven trappen (!) en kijk eens naar Irak!
  De opvang na een uitzending is nog steeds ontoereikend!

  Wat ik hier schrijf verzin ik niet, maar heb ik uit gesprekken met militairen die in Libanon en Bosnië zijn geweest, reacties van militairen n.a.v. de behandeling van Erik O. Uit gesprekken met militairen die inmiddels met pensioen zijn en zich zorgen maken om de ontwikkelingen binnen defensie.

  Zojuist was op het journaal van 20.00uur dat een Nederlandse en een Britse militair licht gewond zijn geraakt in het noorden van Afghanistan. Inderdaad: risico van het vak.
  1100 – 1400 militairen uit Nederland zenden naar het zuiden van Afghanistan is echter waanzin en inderdaad moreel verwerpelijk!

  Nogmaals: Als Nederland gaat, dan niet als hielenlikker van Amerika maar als onderdeel van een wel overwogen en breed onderbouwde vredesmissie vanuit de NAVO.
  NIET NU!

  Reactie door Paulien van Vlaanderen — maandag 26 december 2005 @ 21.02 uur

 212. Takkenzager vanwaar ineens dat begrip voor de Afghaanse vluchteling. Ik dacht ergens gelezen te hebben dat jij vindt dat die allemaal maar terug moeten. Ik begrijp hier echt niets meer van. De ene keer gebruik je ze ter argumentatie voor inval in Afghanistan en de andere keer moeten ze allemaal het land uit? Hoe heet dit ook alweer in goed nederlands…..? Zoals de wind waait waait mijn jasje….

  Reactie door Henny — woensdag 28 december 2005 @ 8.58 uur

 213. @192 Evert T,

  Ja hoor, al verschillende en het zijn stuk voor stuk schatjes. ;)

  Reactie door anja — woensdag 28 december 2005 @ 13.52 uur

 214. @194 P.G. junior,

  Ik denk dat je niet goed hebt gekeken, dit was van Evert T.

  Maar hier alsnog ook van mij een compliment, ken mezelf hier wel een beetje in terug, zou het er ook niet bij hebben laten zitten.
  Grote klasse! :)

  Reactie door anja — woensdag 28 december 2005 @ 14.01 uur

 215. @ Peter Grootheest junior (184):

  Wat een indrukwekkend, waar gebeurd Kerstverhaal!
  (Nu leesik het pas).

  Reactie door Olav Meijer — vrijdag 30 december 2005 @ 0.01 uur

 216. Een militair kiest voor het leger omdat hij het een mooi beroep vind. En mijn vriend zal dan moeten worden uitgezonden naar Afghanistan. Natuurlijk is dat ook wel ff slikken. Maar hij wil er zelf ook heel graag heen. Het is een levenservaring die niet iedereen mee maakt. Dus dat accepteer ik en mocht hij omkomen dan heeft hij toch gedaan wat hij zelf wou dat is toch een mooi leven?

  Maar de reden waarom wij eigenlijk daar onze militairen daar heen sturen is een andere zaak. Nederland is te laf om tegen te zijn. En hoe komen die terroristen aan hun wapens. Hou dat eens tegen. Want het is een oorlog tussen afghanistan en Amerika en als Nederland zich daar ook nog mee gaat bemoeien dan word het alleen maar een grootere oorlog. Het draaid hier alleen maar om het respect voor elkaar om een ander geloof te hebben. En vergeet onzelf niet een aantal eeuwen geleden. Toen moorden de katholieken mensen uit omdat ze niet geloofden.

  Het gaat de verkeerde kant op. En probeer anders de mening van de mensen daar in Afghanistan te pijlen. Als de meerderheid graag hulp willen. Dan moet je er militairen heen sturen. Maar niet ongevraagt.

  Reactie door Sianneke — dinsdag 3 januari 2006 @ 19.55 uur

 217. ff een reactie op paulien van Vlaanderen.

  Ik ben het echt met jou eens. En vind dat de defensie dat mensen moeten gaan inhuren of gewoon mee laten trainen die bij zulke missie gewoon met die mannen en vrouwen kunnen gaan praten. Want nu word er in de defensie gezegt dat je niks mag zeggen “dienstplicht” maar wat moet er dan zo geheim gehouden worden voor de bevolking. Heeft de regering een geheim ofzo? Ik zeg best dat ze militairen naar missie’s sturen alleen dan ook voor de militairen zorgen na die tijd en tijdens met Psychologen.En goedkoop gewoon mensen in dienst nemen die naar de problemen luisteren van de militair. Ik geef mij vrijwillig op.

  PS: sorry als er veel typfouten zijn en mijn zinnen krom zijn. (Dyslecties)

  Reactie door Sianneke — dinsdag 3 januari 2006 @ 20.06 uur

 218. Wie bang is om te sterven, is bang om te leven

  Reactie door Mister X — zaterdag 7 januari 2006 @ 19.02 uur

 219. Als je nou niet meevecht of wel meevecht met de strijd tegen terrorisme, maakt niet uit. Elk land is doelwit, ook Indonesie (grootste moslimland).

  Reactie door jarno — dinsdag 10 januari 2006 @ 21.53 uur

 220. Net als Pauline ben ik ook een bezorgde moeder van een zoon die militair is.
  Ook voor mij is het:
  nee, nee, nee

  Reactie door yvonne — woensdag 11 januari 2006 @ 19.17 uur

 221. Paulien van Vlaanderen, goed en moedig gesproken op tv. Ik ben ook een bezorgde vader.

  Reactie door Ad — woensdag 11 januari 2006 @ 22.10 uur

 222. Pauline, prima gedaan!
  Mijn zoon, inmiddels ex militair zegt nu heel anders tegen dit soort missies aan te kijken dan toen hij nog de hele week op de kazerne zat.Kijkt ook veel meer naar actualiteitsprogramma,s etc. Beroepsblindheid of wellicht toch bewust eenzijdige info vanuit defensie? Ik vermoed het laatste.
  Ik hoop dat ze NIET gaan. Dit is net als Irak geen opbouw-missie maar simpelweg ,n egoboost voor hen die hun eigen agenda hebben en nooit zelf LETTERLIJK in de gevarenzone zaten.
  Mijn kind is tot in zijn ziel beschadigt teruggekomen en defensie doet ondanks mijn smeekbeden om hulp helemaal niets.
  Op papier lijkt het heel wat maar zoals gewoonlijk is de praktijk een totaal ander verhaal.
  Zoveel beschadigde jonge mensen. En heeft het echt zin gehad? Zij die dat geloven moeten maar fijn verder dromen!

  Reactie door Manon — donderdag 12 januari 2006 @ 2.31 uur

 223. De Hoop Scheffer zit er alleen maar ter meerdere eer en glorie van zichzelf, net als vele andere kakkers in Nederland.
  Als het hen maar goed gaat……

  Reactie door Ad — donderdag 12 januari 2006 @ 7.55 uur

 224. No, to Dutch troops to Afghanistan. We do not need to send our young people to try to repare what the Americans were not able to do.

  Reactie door Roxana — donderdag 12 januari 2006 @ 20.42 uur

 225. Ik vraag me werkelijk af waar de nederlandse regering mee bezig is!Onze jongens en meiden uit te willen zenden naar zo vreselijk gevaarlijk gebied! Het MAG NIET GEBEUREN!!!!!!!!HET IS ONVERANTWOORD!!!!Ik hou m’n hart vast!!!
  Maandag valt de beslissing of het wel of niet doorgaat, schandalig gewoon!Ongehoord! HET MAG GEWOON NIET! IK ZEG NEE TEGEN DEZE UITZENDING!!!!!!!!!!!
  Een bezorgde moeder

  Reactie door Karenza — donderdag 12 januari 2006 @ 23.25 uur

 226. ik weet dat de militairen voor dit vak hebben gekozen maar dit gaat echt te ver
  ik heb een zoontje van 3
  en als ze moeten zit mn man erbij hoe moet ik mijn zoontje uileggen als zijn pappa niet meer thuis komt
  sorry jongen maar balkenende was een lul en die heeft er voor gekozen?
  ik weet nu al dat het 4 moeilijke en slapeloze nachten gaan worden
  ze kunnen daar hub verstand wel nie hebben?

  Reactie door mn man gaat — zaterdag 14 januari 2006 @ 1.57 uur

 227. Ik zeg ook NEE!!!!
  Mijn vriend die gaat mee,zijn nu druk aan het oefenen.
  Maar ik weet wel dat ik straks mijn liefde kwijt ben.
  Of hij komt niet meer terug, of hij komt terug maar niet meer als de man die ik kende!
  We hebben een dochter van 2 jaar,we zouden dit jaar trouwen, samen wonen?? maar blijft daar nog wat van over??
  En misschien is het wel me eigen schuld!
  Ik heb immers gezegd dat het goed was!
  Hij wou thuis blijven en een andere baan zoeken.
  Zijn morgen 1 jaar bij elkaar zullen we de 2 jaar halen ??

  Ik zoek contact met vrouwen die een man/vriend hebben die ook gaat.
  Je kan me mailen marigna_2002@hotmail.com

  Reactie door Marigna — vrijdag 3 februari 2006 @ 10.47 uur

 228. Nee Nee en nog eens NEE!

  Bush is zelf een terrorist, laten we hem eerst eens oppakken!!!

  Reactie door Lynna — zondag 16 april 2006 @ 13.07 uur

 229. Waarom zullen we die mensen niet helpen.
  Ik denk dat de gewone burger ongelovelijk bang is voor de taliban en dat ze daarom liever niet hebben dat er NL Militairen komen. Als we die taliban proberen te bestrijden en de bevolking ziet dat we daar echt iets tegen doen gaan ze in ons geloven. Op dat momend ga je vooruitgang boeken en gaan helpen met opbouwen.

  IK snap sommige mensen echt niet. Militairen weten donders goed dat uitzendingen een onderdeel van het beroep zijn. Moeten ze soms alleen maar in Nederland oorlogje spelen op de heide?!?!?! NEE totaal niet. Militairen zijn een uitstekend middel om die afganen te helpen en dat kunnen ze! Maar vergeet niet het zijn allemaal vrijwillegers. En dat moeten we niet zeuren dat we spelen met levens. Ze kiezen voor het beroep en daar zit helaas een risico aan!.

  IK ben voor deze missie. IK heb vertrouwen in ons leger. In het eerste stadium zal het moeilijk zijn. De taliban zal ons uitproberen want we zijn nieuw in het gebied. IK denk als we daar een jaar of 5 zijn (na ons komen andere landen) dat je uitijndelijk het verschil gaan zien.

  Oja nog iets. mensen zeggen hier dat terorisme niet te stoppen is. Moeten we ze dan gewoon hun gang laten gaan. Ze vermoorden 10.000 westelingen. waarvan maar een klein deel militairen in het buitenland. Neem de twintowers, madrid enzzzzz Wij kunnen de volgende zijn. En ga je dan zeggen, ag we houden het toch niet tegen dus gaan we er maar niets tegen doen?!?!?! ONZIN als jouw vriend dochter zoon in die trein zit ofzow piep je denk wel anders!!

  (ik erger me hier aan mensen die denken dat het leger maar een stuk schroot is waar we niets mee moeten doen!)

  Groeten Tjeerd

  Reactie door Tjeerd Peelen — zondag 4 juni 2006 @ 20.56 uur

 230. mijn site is http://www.my.opera.com/peelen

  Zien jullie gelijk wie ik ben!

  Reactie door Tjeerd Peelen — zondag 4 juni 2006 @ 20.58 uur