Agnes Kant over actie ‘Noodrem’

woensdag 07 december 2005 :: 13.58 uur

Week van de Zorg Aanstaande zaterdag organiseert de SP in Utrecht een landelijke manifestatie tegen het nieuwe zorgstelsel. Een deel van de blogs deze week staan daarom in het teken van de actie ‘Noodrem’.

Hoe gaat het met actie ‘Noodrem’? Hoeveel handtekeningen zijn er binnen? Heeft de actie nog wel zin aangezien de trein doordendert? Gaat de actie door als per 1 januari het nieuwe zorgstelsel gewoon wordt ingevoerd?

Agnes Kant geeft antwoord op deze vragen, en samen nodigen we je van harte uit om op 10 december naar de manifestatie in Utrecht te komen.

Luister hier naar dit gesprek. (Mp3; 1,8 MB)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

69 Comments

69 reacties

 1. Natuurlijk zal ik trachten aanwezig te
  zijn en gaf me reeds op.
  Na mijn aanmelding als lid van deze partij
  ontving ik nog niet de acceptgiro of zag ‘n
  afschrijving van de bank voor de toegezegde
  bijdrage. Evenmin ontving ik het boek:
  Hoe (kan dat) dan Jan???
  Wel plaats vrijhouden voor mij hoor, al
  worden kleintjes vaak over het hoofd gezien. Bedankt al vast en Agnes hoor ik
  heel graag ook nog een keer !.

  Reactie door Madelief — woensdag 7 december 2005 @ 14.15 uur

 2. Door de extra drukte die de belastingdienst heeft met het zorgtoeslagformulier en de betaling per 20-12 van de eerste termijn van deze zorgtoeslag komt de toezending van de voorlopige teruggave 2006 volgens mij wel in het gedrang ! (VT 2006 voor heffingskorting of aftrek hypotheekrente of bijzondere lasten.) Alle belastingplichtigen hebben in het jaar 2005 nog 17 werkdagen om de schatting van de belastingdienst te ontvangen, te controleren en zonodig te corrigeren ! (Dat in een periode met alle feestdagen …)

  Krijgen alle belastingplichtigen in Januari 2006 wel tijdig hun voorlopige teruggave 2006 ?

  Reactie door Wimpie — woensdag 7 december 2005 @ 14.43 uur

 3. Als ik even terugblik naar de topics over de nieuwe zorgverzekering zijn er niet erg veel reacties op gekomen. 3 dec. 66, 5 dec. 21, 6 dec. 31 en nu op 7 dec. is het nog even afwachten. Het dringt nog niet echt door bij veel mensen wat voor een drama het gaat worden.
  In de media gaat men er al vanuit dat er geen weg meer terug is, zo lijkt het.

  Terwijl het CDA in de clinch ligt met Zalm over een rottige €35 energiecompensatie om hun gezicht te redden met de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 in het vooruitzicht, (jazeker stemvee van het CDA!!!) wordt voor veel mensen het “koopkrachtplaatje” er door de duurdere ziektekostenverzekering er niet beter op.

  Wakker worden!

  Reactie door Gandalf — woensdag 7 december 2005 @ 15.07 uur

 4. Moet ik gaan vergelijken ? Blijken alle vergelijkingssite’s op het internet al vastgelopen ! (Zie nieuwsmedia !)

  Reactie door Wimpie — woensdag 7 december 2005 @ 15.20 uur

 5. @Gandalf: Blijkbaar is niet iedereen er zo van overtuigd dat het zo’n drama gaat worden. Veel mensen zijn juist heel blij met de toegenomen vrijheid.

  @Wimpie: Blijkbaar heeft niet iedereen er zo’n moeite mee om verzekeringen te gaan vergelijken. Veel mensen zijn juist heel blij met de toegenomen vrijheid.

  Er is nog hoop.

  Reactie door HenriOsewoudt — woensdag 7 december 2005 @ 15.26 uur

 6. Welke vrijheid, Henri(5)?

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — woensdag 7 december 2005 @ 15.39 uur

 7. Henri, de vrijheid is een schijnvrijheid, daar deze alleen van toepassing is op mensen met geld en mensen die nog niet ziek zijn. Als je nu bijvoorbeeld fysiotherapie hebt, kun je niet bij alle verzekeraars terecht voor vergoeding na de 9e behandeling, zelfs niet met het duurste pakket. De aanvullende pakketten zijn voor velen te duur, net als een uitgebreid tandarts pakket. Laten we nog maar zwijgen over 2007, want er wordt nu al aangegeven door de verzekeraars dat ze geen garanties kunnen geven voor een kleine prijsstijging in dat jaar, maak dus je borst maar nat.

  Reactie door kaatje — woensdag 7 december 2005 @ 15.43 uur

 8. Ja die vredelievende ten dele christelijke figuren geven daar t.b.v. eigen lijfsbehoud een showtje weg over
  hoe sociaal ze zich wel niet zouden willen wensen in het oog van reeds op zeer a-sociale wijze genepte kiezer.
  Zitten ze daar te nu soebatten of ze nu wel of niet 35 euro terug zullen geven van de honderden die ze mensen eerder afpakten!
  En hoegezegd alleen voor eigen lijfsbehoud.
  Er is zeker geen enkele relatie met het feit dat ik mijn aanvullende verzekering per 1-1-06 heb moeten opzeggen omdat ik die niet meer kan betalen onafhankelijk van het gegeven of ik al dan niet die 35.-euro krijg?

  Reactie door Tobias — woensdag 7 december 2005 @ 15.44 uur

 9. Ik ben ook al weer een tijdje lid en ook ik heb het boek van Jan nooit ontvangen!

  Reactie door JE. Mulder — woensdag 7 december 2005 @ 15.44 uur

 10. @5 Misschien wringt daar juist de schoen Henri.
  Door rooskleurige info van de voorlichters vanuit de politiek en verzekeringswereld zijn veel mensen een beetje aan het inslapen.
  Weet je nog toen de regering een berg miljoenen uittrok om bij het referendum voor de EU grondwet toch alsjeblieft ja te stemmen? Nou, gelukkig waren er mensen vanuit de politiek en met name de SP die ons toen duidelijk hebben gemaakt, met goede argumenten, om tegen te stemmen. Zo zijn er nu óók goede tegenargumenten, dus wat let je om ook daar notie van te nemen.
  Dus nogmaals, IEDEREEN WAKKER WORDEN!

  Reactie door Gandalf — woensdag 7 december 2005 @ 16.00 uur

 11. Het opzoek gaan naar informatie kan ook een wanhoopsdaad zijn … Zoiets van weet beslist niet wat me te wachten staat dus moet ik maar eens kijken ! Uit eigen ervaring kan ik zeggen dat het met de kennis van zaken wel héééééél bedoeft is !!! Het kabinet heeft kennelijk niet veel geleerd van het NEE tegen Europa !

  Het zullen luisteren naar de kiezers en wat er in Nederland leeft is nog steeds de grootste leugen van de meeste politieke partijen !!!

  Nrs 1 en 8 Volgens mij moet je het boek ontvangen van de plaatselijke afdeling van de SP. (Ondergetekende heeft het boek ontvangen van zijn afdelingsvoorzitter in een kennismakingsgesprek.) Anders ff een mailtje naar SP@Sp.nl

  Reactie door Wimpie — woensdag 7 december 2005 @ 16.10 uur

 12. ‘Fors lager loonstrookje in 2006′
  Honderdduizenden werknemers gaan er per 1 januari fors op achteruit door de invoering van het nieuwe zorgstelsel.

  Dupe
  Dat zegt salarisverwerker IBS, die voor 800.000 mensen het salaris berekent. Hoeveel euro werknemers erop achteruit gaan, is per geval verschillend. Maar vooral werknemers zonder kinderen met een inkomen boven de ziekenfondsgrens lijken de dupe te worden, tot een bedrag van 1200 euro per jaar.

  Rekening gepresenteerd
  Volgens IBS lijkt het erop dat deze werknemers de rekening krijgen gepresenteerd voor het gratis meeverzekerd zijn van kinderen in het nieuwe stelsel.

  Strop
  De strop wordt veroorzaakt doordat de werkgeversbijdrage, die nu nog 86% van de particulier verzekerden ontvangen, verdwijnt.

  RTL Nieuws

  Reactie door Wimpie — woensdag 7 december 2005 @ 16.56 uur

 13. En anders kun je nog altijd terugvallen op de uitgebreide versie van het grote boek van wat het leven is. ;-0

  Reactie door Alex — woensdag 7 december 2005 @ 17.08 uur

 14. De nominale premie gaat in mijn geval van 347 naar 587 euro. De enegierekening gaat volgens het CPB zo’n 135 euro omhoog. Mijn loon en dat van vele anderen stijgen nauwelijks (0,75%). En 1 miljard aan zogenaamde meevallers gaat weer terug naar de korting van venootschappen.Hoe kan het kabinet dan over koopkrachtverbetering praten en wat doen ze als dat niet het geval blijkt te zijn?

  Reactie door Dirk-Jan Moedt — woensdag 7 december 2005 @ 17.10 uur

 15. allemaal zo leuk, maar ik heb geen werk geen uitkering en geen inkomsten. Ik leef bij en van mijn dochter. Moet ik van haar verwachten dat zij voor mij de premie betaald? Toe nou ze studeerd en heeft het zelf al moeilijk genoeg. Ik zal dus een van die vele duizenden, zo niet meer, mensen zijn die niet verzekerd zijn volgend jaar. Maakt mij niet uit hoor. Ben al 5 jaar niet verzekerd. Het rottige is als ik ooit eens ziek wordt. Maar dat zien we dan wel weer.Ik hoop alleen dat, op het moment dat er verkiezingen komen, de mensen zich wel realiseren, wie ze dit allemaal aandoet. Zeker Harry Potter en zijn bende. Doe het zoals in andere landen. In Duitsland kan ik naar een specialist zonder verwijs kaart van de huisarts. Ze zijn daar onafhankelijk. In Engeland heb ik recht op ziekte zorg.Heb ik hier eigenlijk ook, maar niet bij dit kabinet. Ben ik even blij, dat ik me tot nu toe heb kunnen helpen met homeopathie. Komt mijn nieuwsgierigheid toch nog te pas.

  Reactie door tineke — woensdag 7 december 2005 @ 17.17 uur

 16. Oh, jee en nu ook nog mogelijke strop voor toekomstige AOWers met aanvullend pensioen, moeten gaan mee betalen i.v.m vergrijzing.Commissie heeft dit voorstel na rijp beraad(hm)bedacht.
  Tjonge jonge en ik moet geloven dat ze die vergrijzing niet hebben zien aankomen???

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — woensdag 7 december 2005 @ 17.19 uur

 17. @2 Wimpie.
  Hoe het met de VT zit weet ik niet, maar de Belastingdienst is wel erg op tijd met VA, voorlopige aanslagen, de eerste week van januari moet ik en flink bedrag betalen aan de belastingdienst. Dat is mij nog nooit overkomen. In kreeg altijd gewoon aanslagen nadat aangifte was gedaan. Extra vervelend hierbij is dat mijn situatie in 2005 zeer is verandert, van alleenstaande naar gehuwde en ik dus nu twee mensen van mijn inkomen moet laten leven. De belastingdienst is bij de VA uitgegaan van mijn situatie als alleenstaande, hoewel ze tegenwoordig worden ingelicht door de burgelijkestand bij wijzigingen in de burgerlijke staat. Kortom, als ik geen uitstel krijg van deze VA, ik heb dat aangevraagd, dan moet ik mijn beetje spaargeld gaan plunderen om deze aanslag, ongeveer 3/4 van mijn maandinkomen, te betalen.

  Roelf

  Reactie door Roelf van Bergen — woensdag 7 december 2005 @ 17.25 uur

 18. wimpie
  meer gaan betalen voor het zorgstelsel.
  1100-1200 loon inleveren.
  ze kunnen mij niet meer wijs maken dat zalm en rovers dit niet geweten hebben.
  $%^%&^&*&^%
  slaap verder nl.
  slaap zacht cda/vvd tot in de + euwigheid +.

  Reactie door ad — woensdag 7 december 2005 @ 17.43 uur

 19. Nog een kleine reactie..
  In America is zo`n wet al eens doorgevoerd.
  Werkte het daar … Antwoord: Nee.

  Alles waar we nu in nederland bang voor zijn. is daar in praktijk al uitgekomen.

  Reactie door henkjan — woensdag 7 december 2005 @ 18.01 uur

 20. enorm goed ..de inzending van zendtijd politiekepartijen van de sp….de samenleving gebukt onder het regiem van JP

  Reactie door roelof — woensdag 7 december 2005 @ 18.06 uur

 21. @14:
  “De nominale premie gaat in mijn geval van 347 naar 587 euro.”

  Hoe kom je bij dat bedrag van 587? Iedereen gaat toch ongeveer 1050 betalen voor de basisverzekering? Heb je misschien de zorgtoeslag eraf getrokken al? (snap ik op zich wel, alleen staat dat bedrag helaas nog niet vast. Ik wil onderhand ook wel eens duidelijkheid van de belastingdienst). Mijn premie voor 2006 wordt trouwens 285% van die van 2005. En maar afwachten of je daar dezelfde zorg voor terugkrijgt. Niks marktwerking, want in een markt accepteert geen enkele “consument” zo’n buitensporige prijsverhoging.

  Reactie door Grietje — woensdag 7 december 2005 @ 18.07 uur

 22. reactie op de vragen over de belastingdienst uit hele betrouwbare bron vernomen dat de belastingdienst niet eens alles voor half december kan uitkeren omdat ze ong. 100.000 formulieren kwijt zijn en computers niet goed werken en het is maar beter dat het niet per 1-1-2006 word uitgekeerd want op 1-4-2006 gaan ze de boel weer herindexeren omdat dan het belastingjaar gaat lopen met de aangiften van 2005, dan kunnen er nog heel wat klappen vallen ook in de huurtoeslag je loopt de kans dat je dan behoorlijk wat eurotjes terug moet betalen. Ik weet wel dat dit kabinet de nek moet worden omgedraaid anders worden wij de nek omgedraaid.

  Reactie door Henk D — woensdag 7 december 2005 @ 18.22 uur

 23. Ondanks al hetgeen hier boven geschreven is blijft Wiegel op radio en tv dit gedrocht aanprijzen.
  WAKKER WORDEN!!!
  Deze nieuwe zorgverontzekering is de druppel (nou ja druppel) die de Balkenemmer doet overlopen.

  Reactie door Gandalf — woensdag 7 december 2005 @ 19.10 uur

 24. IK BEN AL TIJDEN WAKKER en weet wat een ellende dit geeft… ben helaas ff off-line geweest wegens omstandigheden, helaas was niet meer aangesloten op internet..maar heb het nieuws op de voet gevolgd! Er gaat dadelijk heeeeel veeel ellende komen, van mensen die hun premie’s niet meer kunnen betalen en ook van de mensen waarvan de werkgever zijn aandeel niet meer hoeft te betalen in de toelage ziektenkosten…dit kabinet gaat op zijn KANT…welk VOORDEEL MENEER ZALM??????????????????? HAHA, en de toekomstige energiekosten deren hem ook al niet…. ik weet voor mijn gezin met twee kinderen al dat we met een TOP verzekering ( BIJ DE BESTE VERZEKERINGSMAATSCHAPPIJ D.S.W.) dat we er nog altijd op achteruit gaan. En dat ligt zeker niet aan de D.S.W. want deze maatschappij heeft een zeer sociaal beleid en een directie. Om precies te zijn betaal je bij deze verzekeraar 110 euro per persoon per maand met alle zorg die je jezelf maar kunt denken. Ik heb dit bericht uit vertrouwde bron, ik weet dat heel veel dingen in het TOP pakket zitten.

  Reactie door pien — woensdag 7 december 2005 @ 19.46 uur

 25. Het word inderdaad tijd dat dit huidig kabinet inziet dat de bevolking het niet meer pikt!! Op een enkeling daar gelaten dan die nog steeds vanwege hun “geloof ” CDA stemmen…maar die mensen zeggen zelf ook al dat ze het wel zien dit onrecht en het inpikken van geld en rechten.. maar vanwege hun geloof niet anders mogen stemmen op ROOD of LINKS dus…jammer!!!

  Reactie door pien — woensdag 7 december 2005 @ 20.52 uur

 26. Mijn zoon heeft de nota van zijn ziekenfonds ontvangen.Hij heeft een bruto
  salaris van €1908,59 bruto. per maand.
  De eigen bijdrage is €113 per maand,
  Volgens het boekje krijgt hij €400 toeslag, Hoe het verder berekent wordt
  dat is nog niet bekend.heffingskorting
  werknemersdeel.En Dus hou je hart maar vast.
  Wie weet meer?

  Len O.

  Reactie door len oudejans — woensdag 7 december 2005 @ 21.00 uur

 27. Mijn zoon heeft de nota van zijn ziekenfonds ontvangen.Hij heeft een bruto
  salaris van €1908,59 bruto. per maand.
  De eigen bijdrage is €113 per maand,
  Volgens het boekje krijgt hij €400 toeslag, Hoe het verder berekent wordt
  dat is nog niet bekend.heffingskorting
  werknemersdeel.En Dus hou je hart maar vast.
  Wie weet meer?

  Len O.

  Reactie door len oudejans — woensdag 7 december 2005 @ 21.00 uur

 28. #21 En maar afwachten of je daar dezelfde zorg voor terugkrijgt.

  Natuurlijk krijg je daar niet hetzelfde voor terug! Je verzekeraar heeft je waarschijnlijk een naturapolis aangeboden, deze wijkt in zoverre af van je huidige ziekenfonds dat de verzekeraar in principe bepaald, in geval dat noodzakelijk zou zijn, welke specialist/therapeut je gaat behandelen. Nu is je huisarts degene die dat bepaald.

  #23 Ondanks al hetgeen hier boven geschreven is blijft Wiegel op radio en tv dit gedrocht aanprijzen.

  Natuurlijk blijft Hans W, dit aanprijzen, er zijn vele particulier verzekerden die hier duizenden euro’s per jaar voordeel aan beleven. Verwacht uit die hoek niets wat met solidariteit te maken heeft! De sterkste schouders zullen gedurende deze kabinetsperiode de zwaarste lasten niet hoeven te dragen. Of de PVDA dat na deze kabinetsperiode gaat repareren betwijfel ik te zeerste als zij met een van de huidige coalitiegenoten gaat regeren.

  Reactie door hanri — woensdag 7 december 2005 @ 21.06 uur

 29. Pappen en Nat houden.. en dom houden het “VOLK” dat is het devies van dit kabinet vandaar alles op het laatst, heb je weinig tijd om alles terug te draaien en om op te reageren!! Ze vergeten ÉEN CRUCIAAL PUNT, er komt hierop veel tegenstand en volksopstand, het land gaat plat volledig plat en dat is wat er gaat gebeuren, want er is geen HOND die per maand 200 euro extra kan betalen voor zijn zorgpremie ..

  Reactie door pien — woensdag 7 december 2005 @ 21.06 uur

 30. Hanri, kijk dadelijk maar op je loonstrookje en bedenk dan dat de SP site er altijd heeft gestaan voor jou,mij, en alle mensen die er op achteruitgaan, behalve het ministergebroed met 30 procent salarisverhoging erbij!!

  Reactie door pien — woensdag 7 december 2005 @ 21.14 uur

 31. zal ik de eerste dan maar zijn??

  5 euro op hoofd zalm of elk ander vvd lid.
  5 euro op balk of elk ander cda lid.
  1 euro op elk lpf lid.

  sorry zijn niet meer waardt,
  sorry het was een slip of the tong??

  Reactie door ad — woensdag 7 december 2005 @ 21.23 uur

 32. #30

  Ik behoor helaas tot de groep ziekenfondsverzekerden die er niet op vooruitgaan.

  Je vergeet overigens de burgemeesters, staatsecretarissen, wethouders, raadsleden enz.

  Je ziet wel dat de groep die profiteert steeds groter wordt.

  Dus lijken wij op dit log soms wel roependen in de woestijn…….

  Reactie door hanri — woensdag 7 december 2005 @ 21.24 uur

 33. Beste Agnes.
  Ik heb de eerste aanbieding van een zorgverzekeraar gelezen.
  Er wordt vaak verwezen naar contracten met zorgaanbieders maar nergens is te vinden welke dat zijn en wat ze te bieden hebben.
  Mijn vrouw woont in een verpleeghuis en heeft de ziekte van alzheimer.
  Ik heb voor haar naar en huis kunnen zoeken wat bij haar past, en wij waren gewoon ziekenfondsverzekerde.
  Ik zoek naar een verzekeraar waar ik nu ook die mogelijkheid heb.
  Dat is volgens mij het enige waar concurentie gewenst is omdat daar de zorg beter van wordt.
  Mijn slogan is dan ook.
  DE INVOERING VAN HET NIEUWE ZORGSTELSEL IS MISLUKT.
  H.v. Schijndel.

  Reactie door h.v.Schijndel — woensdag 7 december 2005 @ 21.32 uur

 34. Maar mensen,jullie vergeten een ding,Het moet hier net als in amerika worden,de regering loopt al aan het handje van bush,en straks mag peter-jan even bij hem ontbijten

  Reactie door aidan — woensdag 7 december 2005 @ 21.39 uur

 35. Hr. van Schijndel, ik ben dan wel geen Agnes maar kan u wel vertellen dat DSW zorgverzekering u en uw vrouw een heel breed pakket gaat bieden aan zorg (ondanks dat we er allemaal 100/150 procent op verliezen, maandelijks een bedrag van 50 euro per persoon minimaal met een TOP verzekering) ik geef u nu het antwoord daar ik er vanaf den beginne al mee doende ben over dit zorgstelsel…

  Reactie door pien — woensdag 7 december 2005 @ 21.45 uur

 36. Beste Pien.
  Ik beloof u dat ik terzijnertijd via dit medium zal laten weten wat de resultaten zijn.
  Maar het moet wel zo zijn dat er een keuze gemaakt kan worden en dat zal niet eenvoudig worden dat kan ik u bij voorbaat wel vertellen.
  Ook is het van belang wat daar dan voor betaald moet worden omdat ik niet meer vraag aan mogelijkheden als wat ik tot nu toe gehad heb.
  Graag wil ik ook voor mijzelf als ik hulpbehoevend zou worden dezelfde mogelijkheden, ook als het gaat om andere ziektebeelden.
  Ik geef hiermee de hoop niet op. Ik waardeer uw optimisme maar ikdenk wel dat uw onder grote druk komt te staan.
  H.v.Schijndel

  Reactie door h.v.Schijndel — woensdag 7 december 2005 @ 22.08 uur

 37. Hr van Schijndel, ik ben geen bekend landelijk politica, plaatselijk wel, maar zoek alle dingen om mij heen uit wat betrefd zorg,belasting,huur, etc…er valt nog veel uit te zoeken daarin, en veel communicatie, ik heb al een aantal dingen gedaan binnen onze gemeente( ga daar ook niet prat op) maar doe alles uit menslievendheid en ook om mijn eigen gezin te redden van het kapitalisme

  Reactie door pien — woensdag 7 december 2005 @ 22.39 uur

 38. Beste Agnes en Jan,

  Ik hoop dat jullie succes hebben met de voor mij al lang achterhaalde actie “Noodrem”.
  Ik ben het met jullie eens dat er zeker nog wat te doen is welk ik in enige stukjes, door webmaster/Jan meestal gewist, heb trachten te verwoorden.
  Het constante wissen van mijn berichten, met slechts enige uitzonderingen, en dus causaal verband verkrachtend, heeft mij doen besluiten en beseffen dat plaatsing slechts pogingen tot plaatsing zijn.
  Omdat ik geen enkele invloed heb, en op welke manier en in welke context mijn berichten worden geplaatst of meermaals gewist, heb ik besloten voortaan af te zien om nog verdere stukjes te schrijven of in te sturen.

  De angst dat ik (na vele malen te zijn geblokkeerd) nog weer een andere identiteit wil en ga aannemen hoeft de SP en Jan Marijnissen niet meer te hebben.
  Genoeg is genoeg.

  De teleurstelling is misschien groot maar ik wens wel alle mensen die op dit log inhoudelijk hebben gereageerd, zelfs als nooit met mij eens,
  Een prettige kerst en een gelukkig nieuwjaar.

  Voor Jan (nu al )een speciale kerstwens,

  Ik wens je wijsheid.

  Reactie door Liberaal-Socialist — donderdag 8 december 2005 @ 0.26 uur

 39. Vandaag mijn verzekering (ook de basis) opgezegd. Kan het helaas niet meer betalen zonder in ernstige financiele problemen te komen en dat laatste vertik ik zolang het nog maar enigszins kan. Ook de huisarts een briefje geschreven dat ik voortaan onverzekerd ben en dus moet wachten tot het “spoedeisend” wordt, in welk geval ze geen hulp mogen weigeren.

  Alweer iemand die zich bij het legioen der onverzekereden voegt. Niet van harte, maar het kan niet anders. Ik zou mijn internet kunnen opzeggen, mijn hond wegdoen en voortaan alleen nog maar boterhammen met hagelslag eten, maar zo wil ik niet leven.
  Bovendien zou ik daar erg ziek van worden.

  We zien wel….ik vraag me af hoe Balkie en de rest nog kunnen slapen, want ik ben niet de enige die dit overkomt. Meneer de president, welterusten!

  Reactie door Margreet — donderdag 8 december 2005 @ 1.21 uur

 40. @Margreet, wat vreselijk voor u!Misschien kan uw gemeente nog iets voor u betekenen hierin?

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 8 december 2005 @ 2.05 uur

 41. Marktwerking in de Zorg,begint pas te werken, als de babyboomers van nu,allemaal zijn overleden en dat is pas in het jaar 2050!

  Reactie door JE. Mulder — donderdag 8 december 2005 @ 5.21 uur

 42. @26-27 Dat klopt volgens mij niet, die zorgtoeslag.
  Bij een inkomen van €1908,59 is de zorgtoeslag €41 PER JAAR!!!

  http://www.zorgplanet.nl/index.php?action=Calculate.ShowAll

  Goedemorgen overigens.

  Reactie door Gandalf — donderdag 8 december 2005 @ 6.35 uur

 43. @42 Sorry, zonder toetsingspartner.
  Met toetsingspartner zonder inkomen €793

  Als je partner ook een inkomen heeft wordt dat bij elkaar opgeteld en heb je al gauw een zorgtoeslag van €44 per jaar. Het bouwt dus heel snel af.

  Als je uitgaat van een standaard inkomen van partners die beide werken, bijvoorbeeld €1820 + €1200 p.m. bruto. krijg je al geen zorgtoeslag meer. En dan ga je pakweg €140 per maand meer betalen. Die groep ( en dat is een hele grote) wordt erg hard getroffen. Nu is het makkelijk om te zeggen nou, dat is toch een hoog inkomen? Valt tegen. Met zo’n inkomen kom je nergens voor in aanmerking.
  Geen huursubsidie, geen tegemoetkoming studiekosten voor de kinderen, helemaal niets.Maar daar klaag ik niet over. Het is de grote hap die van je besteedbaar inkomen wordt afgehaald.

  Reactie door Gandalf — donderdag 8 december 2005 @ 8.32 uur

 44. Reactie van Margreet — donderdag 8 december 2005 @ 1.21

  Ik vind dat ontzettend vervelend voor u en bedroefend.
  Maar om de inkomens omhoog te schroeven stelt de bekende VVD Ed Nijpels voor om iedereen 5 spaarlampen cadeau te doen.
  Ik denk dat Hoogenvorst u probleem oplost door 5 buisjes asparine aan te bieden.

  Reactie door Jofel — donderdag 8 december 2005 @ 8.39 uur

 45. Wat hebben ze het allemaal mooi voorgespiegeld, niemand zou er op achter uit gaan. Kinderen tot 18 jaar gratis meeverzekerd. Nou mooi niet dus.
  Mijn man moet in Nederland verzekerd zijn, heeft daar zijn werk, omdat we in Belgie wonen zijn de kinderen niet meer meeverzekerd.
  Voor hun moet een volledige aparte verzekering in Belgie worden afgesloten, omdat ze geen AWBZ rechten hebben. Ik zelf ben volledig in Belgie verzekerd en bovenop de verzekering van mijn man moet ook nog eens een volledige Belgische verzekering komen. Tel uit je winst.
  In totaal worden het voor ons dus 5 ziektekosten-verzekeringen.
  Zijn we blij met dit Haagse zootje? NEE!!!

  Reactie door anja — donderdag 8 december 2005 @ 9.00 uur

 46. Als er niet aan de Noodrem getrokken gaat worden, wordt het volgend jaar nog veel erger, dit zijn nog bedragen die lijken mee te vallen omdat zorgverzekeraars ervan uit gaan op die manier geen klanten te verliezen, maar die bedragen zullen komende jaren fors omhoog gaan, vrees ik. Verder vrees ik de administratieve rompslomp die gaat voortvloeien uit deze misère waardoor de afhandeling van declaraties nóg trager zal gaan (waar we die vergoeding nu extra hard nodig zullen hebben). Het verhaal van Margreet illustreert natuurlijk al helemaal de gevolgen van dit beleid.
  Hoogervorst hoopt op “shoppen” door de verzekerden, opzich al een idioot ideaal als het de algehele gezondheid van de bevolking betreft, de visie op wat “gezond” is, wordt hierdoor sowieso verkracht. Ik zie het vooral dáárom somber in!

  Wel goed dat er binnenkort een kort geding zal dienen tegen Hoogervorst i.v.m. het niet vergoeden van een middel tegen hartinfarcten. De man heeft geen enkel benul van “kosten/baten”!

  Reactie door Madelijne Pleines — donderdag 8 december 2005 @ 9.03 uur

 47. Reactie van Gandalf — donderdag 8 december 2005 @ 8.32

  Dat heb al niet meer als je nog veel minder verdient.
  Met twee man alleen verdiener 30000 Euro in het jaar kom je al nergens voor in aanmerking.
  Jij praaat nog over ruim 36000 in het jaar.

  Reactie door Jofel — donderdag 8 december 2005 @ 9.18 uur

 48. Beste Margreet.

  Welkom bij het legioen van onverzekerden.Ik ben al jaren niet meer verzekerd.
  Ik zou je aanraden een homeopathies boek aan te schaffen, kan je veel mee zelf doen.
  Veel sterkte van een mede onverzekerde.
  Tineke

  Reactie door tineke — donderdag 8 december 2005 @ 11.21 uur

 49. Als alleenstaande zonder kinderen particulier verkerde weet ik inmiddels dat het IBS gelijk en het ministerie ongelijk heeft. Door het wegvallen van de vergoeding van mijn werkgever, deze gaat nu de inkomensafhankelijke bijdrage betalen en vindt dat wel genoeg, ga ik nu de totale maandpremie zelf betalen. Van
  € 51 per maand ga ik nu naar (aanbod huidige verkeraar) € 115 per maand met een eigen risico van € 500 per jaar.
  Ik kan alleen maar hopen dat ik elders een verzekering vind die me minder gaat kosten…..dit is nl. de zoveelste achteruitgang in netto inkomen…….

  Reactie door Monique — donderdag 8 december 2005 @ 16.47 uur

 50. Waarom zit het huidige kabinet er nog steeds.
  Laat Balkenende een voorbeeld nemen aan Ton de Graaf en aan Schroder die stappen op als de bevolking genoeg van hun heeft.

  Reactie door Machiel — donderdag 8 december 2005 @ 17.33 uur

 51. @50
  1. Schijnbaar gaan ze liever vierkant op hun bek i.p.v. de eer aan zich zelf te houden.

  2. Of je kunt het natuurlijk ook uitleggen we kunnen anderen toch niet met ons strontbeleid opschepen? Persoonlijk lijkt me dit iets te veel eer voor dit zootje.

  …Of optie 3 ze hebben gewoon een bord (een betonnen plaat) voor hun kop….

  Reactie door anja — donderdag 8 december 2005 @ 17.59 uur

 52. @51
  Ik ga voor optie 3, Anja.
  Het zootje is verknipt en los van God en heeft last van grootheidswaan.

  Reactie door Gandalf — donderdag 8 december 2005 @ 18.54 uur

 53. Beste Monique,
  Ik ben bij de cz verzekerd. (aanvullende verzekering Basis,aanvullende verzekering Tandarts) en betaal nu voor norminale premie 87,30 euro
  premie aanvullende verzekering 17,75
  Totaal betaal ik nu 105,05
  Geen eigenricico.
  No-claim 255,00 euro

  Groetjes Machiel

  Reactie door Machiel — donderdag 8 december 2005 @ 19.18 uur

 54. nog ff dan hebben we de zorg helemaal niet meer nodig met deze prijzen en vooral de oudjes (de vergrijzing) wordt dit helemaal opgelost , na een jaar kan men de helft onder de grond stoppen , wat een fuck regering .
  als ik een inkomen had van de helft van de heer balkvanelende of die kale neet van een zalm tja dan wil ik graag 1000 euro per jaar zelfs extra betalen .
  Ik begrijp nog steeds niet hoe men deze regering heeft kunnen kiezen , en over die kontekruipers van d66 , die geen risico kunnen nemen lopen braaf mee aan de lijn van de vvd .
  sorrie voor somige uitdrukingen , maar dit gaat MIJ te ver

  Reactie door leon — vrijdag 9 december 2005 @ 1.17 uur

 55. @54 Leon,
  Je hoeft hier geen sorry voor te zeggen wat mij betreft. ‘t is helemaal duidelijk wat je bedoelt en voor het grootste gedeelte nog gelijk ook.

  Reactie door anja — vrijdag 9 december 2005 @ 9.17 uur

 56. Beste Pien.
  Het was niet de bedoeling om uzelf onder druk te zetten maar alleen uw optimisme.
  DSW verzekeringen zijn inderdaad duidelijker over de keuzevrijheid in zorgaanbieders, blijft over of zorgaanbieders weer voorkeur geven aan bepaalde zorgverzekeraars.
  Dan wat betreft premie in vergelijking gaat die voor ons beiden na aftrek van zorgtoeslag met meer dan 1000,00 euro per jaar omhoog ook bij DSW.
  Laat maar weten of optimisme op zijn plaats is, of ik dat terecht pessimistisch ben. H.v.Schijndel.

  Reactie door h.v.Schijndel — vrijdag 9 december 2005 @ 12.39 uur

 57. Beste H.v.Schijndel,

  Ik zie het niet bepaald als optimisme, want hoe we het wenden of keren betalen moeten we toch… (mits je er natuurlijk voor kiest onverzekerd te blijven, wat ik mij in het geval van de minima’s kan indenken) maar wil je toch verzekerd blijven dan is de DSW de beste keuze, daar deze maatschappij gewoon mee moet doen met de “massa” hebben ze toch het beste met hun cliënten voor. Ik heb namelijk een aantal weken geleden persoonlijk een debat bijgewoond met Agnes Kant en Dhr.C.Oomen (directeur DSW) en heb begrepen dat zelf Dhr.Oomen het een belachelijke situatie vond wat er nu gaande is, en hij beloofde dat hij er alles aan zou doen de kosten van de cliënten niet te laten stijgen. Ik heb overigens vandaag mijn offerte gehad van de DSW die was 84 euro voor 2 personen (basis-aanvullend) en die stijgt naar 202,90 met dezelfde voorwaarden. OK dat is dus veel meer maar ik denk dat je bij andere zorgaanbieders meer gaat betalen. Moet het nog helemaal doorlezen (zeker het tandheelkundige plaatje) wat wel en niet verzekerd is, maar het is bijna een boekwerk, dus ga mij de komende dagen mijzelf hier weer op toeleggen en bestuderen. Ik wens u veel wijsheid met uw keuze en alvast een fijn en “zorg”loos weekend toegewenst. Pien

  Reactie door pien — vrijdag 9 december 2005 @ 16.42 uur

 58. Beste Pien uw reactie bevalt mij wel.
  Dus zal ik mijn bevindingen wel doorgeven al moet dat misschien wel bij een ander bericht,maar als u blijft reageren weet ik u wel te vinden.
  Groeten H.v. SChijndel.

  Reactie door h.v.Schijndel — vrijdag 9 december 2005 @ 17.36 uur

 59. Beste mensen.
  Naar aanleiding van de smerigheid van dit kabinet heb ik onderstaande brief/mail, aan Balkellende gezonden,ik kan wel mee mopperen met iedereen en begrijp alle reacties, maar één ding staat vast, dit kabinet moet koste wat koste verdwijnen, het is de ondergang van nederland!
  __________________________________________
  Amsterdam dinsdag 29 November 2005.

  Aan minister-president Balkenende.

  Stukje uit de volledige algemene beschouwingen van de SP in de Eerste Kamer van
  22-11-2005.
  Citaat:
  “Internationaal zijn we daardoor van gidsland in de B-klas beland. De B van Bush en Blair en Berlusconi, met Balkenende als de braafste leerling, in de school van de neoliberale globalisering en de westerse overheersing. En ondertussen doen we mee met het bang maken van mensen. We roepen dat Bin Laden en Al Qaida onze samenleving bedreigen en dat we daarom ons leger moeten versterken en onze rechtsstaat inkrimpen”.Einde citaat.

  Aan bovenstaande mijnheer Balkenende wil ik persoonlijk iets toevoegen.
  Wat betreft Bin Laden en Al Qaida ben ik en vele mensen met mij banger voor dit huidige kabinet dan voor Bin Laden en Al Qaida!
  Met de huidige plannen van minister Hoogervorst onder welteverstaan uw leiding om het zorgstelsel onbetaalbaar te maken en zodoende onschuldige mensen voortijdig de dood in te jagen, denk ik inderdaad dat Nederland op dit moment een groter gevaar loopt door de beslissingen van dit kabinet, uw kabinet dan door Bin Laden en Al Qaida!

  Met onschuldige mensen de dood injagen bedoel ik dat grote groepen mensen zoals de vergrijsden die vaak al aan vele kwalen leiden en daardoor veel medicijnen moeten slikken deze medicijnen niet meer kunnen betalen en derhalve vroegtijdig ten dode zijn opgeschreven!
  Verder de vele mensen die op de armoedegrens zitten of juist ver daaronder welke uiteraard de hoge premies van het nieuwe zorgstelsel niet zullen kunnen betalen ondanks de schamele vergoeding welke hen wordt toegezegd, door de belastingdienst aan hen uit te betalen!
  Iets over mijzelf mijnheer Balkenende, ik ben in de gelukkige omstandigheid dat ik een patiënt ben door een Cerebro Vasculair Accident of gewoon in de volksmond “getroffen door een beroerte”, dat is ook precies de reden waarom ik schrijf wat ik denk daar mij weinig meer kan gebeuren, of ik nu thuis sterf of om welke reden dan ook zou kunnen worden opgepakt voor hetgeen ik zeg en in de gevangenis zal moeten sterven blijft mij om het even, ik ben voor niemand meer bang, elke dag dat ik nog leef is meegenomen maar tevens een vloek om te leven met de vooruitzichten welke dit kabinet mij en vele anderen aan mij biedt!
  Ik heb een stukje van uw CV gelezen op de site van de regering.nl.
  U was kennelijk onder meer hoogleraar ‘Christelijk sociaal denken’ aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. Ik persoonlijk mijnheer Balkenende ben van mening dat u zich beter bezig had kunnen houden met het schoonmaken van de vrije universiteit van Amsterdam waarmee ik schoonmaakpersoneel eigenlijk te kort doe, omdat deze mensen waarschijnlijk meer waarden en normen hebben dan menige minister of minister-president!!
  Het nieuwe zorgstelsel is één van de prestigeprojecten van dit kabinet, is een uitspraak van minister Veerman zo las ik ergens op het Internet!
  Het is een prestigezaak van minister Hoogervorst, voor welke minister doch ook voor u ik mijn vinger in mijn keel steek om over jullie heen te kotsen!
  Mijnheer Balkenende, hierbij nodig ik u uit bij mij thuis voor een persoonlijk gesprek over christelijk sociaal denken, mijn adres is u bekend want deze heb ik moeten invoeren in de lijst van gegevens welke nodig zijn om deze e-mail aan u te kunnen richten!
  Voor de goede orde, dit stuk is geschreven middels een spraak programma, daar handmatig typen niet meer in mijn macht ligt, ik dank u voor uw aandacht! Groeten, (sorry mensen hier heb ik voor deze log mijn volledige naam weggehaald!)

  Reactie door Harry — vrijdag 9 december 2005 @ 17.59 uur

 60. Mmmm..

  Wat is dat toch met die boeken van Jan?
  Ik dacht dat ik de enige vergetene was…

  Kamervragen!!

  Reactie door Smirnoff — zaterdag 10 december 2005 @ 1.40 uur

 61. Kamer schiet pensionado’s te hulp

  | | | Postvak IN

  WIL TOCH EVEN REAGEREN OP DIT ARTIKEL.
  LIJKT ALSOF DIT IETS OPLOST , MAAR NIETS IS MINDER WAAR.

  DIT IS EEN EXTRA VERZEKERING DIE IK MOET AFSLUITEN , WAAR VOOR EXTRA VOOR BETAALD MOET WORDEN.

  INHOUDING IS NOMINAAL + 4,4 + 8,8 % VAN 30.000 EURO = 5000 euro.

  daarnaast die particuliere verzekering , van +- 1600 euro.

  is bij elkaar 6600 euro , is meer dan 20% van het inkomen.

  voor die 5000 euro mogen wij alleen naar de sociale verzekering van het land.

  nederland betaalt hiervoor zo’n 1400 euro voor aan ‘t buitenland , en steekt 3600 euro zelf op.

  is dit fair , ik vind het gewoon grote diefstal.

  waarom betalen en er ZEKER niets voor terug krijgen.

  waarom neemt de tweede kamer dit , zijn ze moe , of willen ze het niet weten.

  Reactie door w a top — zaterdag 10 december 2005 @ 14.43 uur

 62. NEDERLAND stinkt (eigenlijk al sinds de oorlogsjaren omdat toen de meerderheid schijnbaar al de andere kant op bleef kijken vanwege eigenbelang…) en Nederland STINKT met de dag meer naar; leugens, corruptie, schijn-democratie, bureaucratie, discriminatie, en censuur!

  D O O D Z O N D E !!!

  Reactie door Hans A. — zaterdag 10 december 2005 @ 19.13 uur

 63. Hmm…ooit eens gedacht om het leger in te schakelen om het zooitje ongeregeld in Den Haag uit de weg te ruimen??
  Ze zijn er toch om de burgers te beschermen?? Of zie ik het verkeerd??

  Reactie door Nicole Halmans — zaterdag 10 december 2005 @ 23.38 uur

 64. Vreemd dat de werkende via collectiviteit een premiekorting voor de nieuwe zorgverzekering kunnen bedingen en juist de reeds gepensioneerden die juist hun hele leven gewerkt hebben er alleen voorstaan en de volledige premie moeten betalen. Zelf ben ik nog geen 65 jaar maar het maakt mij wel angstig dat we in deze maatschappij moeten leven waar een ieder voor zichzelf vecht. Er is geen solidariteit meer.

  Reactie door Bernard — dinsdag 13 december 2005 @ 11.09 uur

 65. @64 Bernard,

  Dat zie je even verkeerd. Het lijkt misschien zo over te komen dat iederéén hier voor zich zelf zit te vechten, maar dat is niet zò.
  Wat we proberen is juist vóór de zwakkeren in de samenleving op te komen en een protest te laten horen, dat we het met dit Haagse zootje niet eens zijn.
  Ben met je eens dat het soms niet zo overkomt, maar de intentie is het wèl.

  Juist de SP staat voor méér solidariteit in de samenleving, voornamelijk solidair zijn met de minder bedeelden.
  Dus niet te angstig.
  Ik zou bijna zeggen gebruik bij de volgende verkiezingen je stem goed en vergooi hem niet aan het CDA/VVD.

  Reactie door anja — dinsdag 13 december 2005 @ 17.11 uur

 66. Bakellende heeft het de laatste tijd over
  normen en waarden,dit gedrogt weet niet
  eens wat het is,het klinkt waarschijnlijk
  goed in de oren van zijn onderdanen, deze man heeft geen normen en waarden, en zal
  het ook nooit krijgen,en deze Harrie Porter wil ons vertellen hoe het moet,nooit lichamelijk werk verricht,alleen geestelijk dit gedrogt is
  echt ziek,je moet het zo zien.
  CDA gaat voor een nieuwe auto.
  VVD gaat voor een tweedehands auto.
  D66 gaat voor de sloop van dit zorgstel
  sel,zij geven toch de laatste punten om
  dit er door te drukken,omdat zij met een
  meerderheid dit in stand willen houden??
  Dus D66 zal ik nooit op stemmen, dit is
  een club die de loopse teef achter naloopt.
  Zij gaan rechts/links, als ze maar in het kabinet kunnen zitten.
  Ik wil echt mee betalen voor de minder
  bedeelden in dit land,maar dan naar koop
  kracht,en niet naar een bruto inkomen,ik
  geniet van mijn inkomen waar ik hard voor
  werk,en dan zegt dit regime wat ik met mijn inkomen moet doen,daar bedank ik voor.Groetjes Henrie.

  Reactie door Henrie — dinsdag 13 december 2005 @ 23.51 uur

 67. @66 Henrie,
  In grote lijnen ben ik het met je eens, maar ik vind de benaming die je voor Fèmke Halsema uitzoekt, nou niet bepaald netjes.
  Begrijp me goed, ook ik ben geen fan van deze club, maar om nu metéén zó te ******
  NIET DOEN.
  Geeft weer meer voer voor de rechtse brallers die aanwezig zijn op dit weblog. :(
  Groet, Anja

  Reactie door anja — woensdag 14 december 2005 @ 13.54 uur

 68. Ik zag enige tijd geleden op de TV Radar.
  Goed nieuws, iedereen gaat erop vooruit met het nieuwe zorgstelsel. Ik ben gepensioneerd met een klein aanvullend pensioen en wat blijkt…..
  De algemen premie is bijna voor een ieder gelijk, echter ik moet ook nog een extra betalen op mijn AOW(6,5%) en op mijn aanvullend pensioen (4,4%)
  De polis die mij toegezonden is heb ik nu een aantal malen gelzen, gelukkig kan ik nu gratis naar de huisarts, want mijn hoofdpijn is ondragelijk geworden.
  Een groot protest lijkt mij onvermijdelijk.
  Politiek doe er wat aan!

  Reactie door oene nieuwenhuis — woensdag 28 december 2005 @ 19.41 uur

 69. Ben het geheel eens met de schrijver van artikel 59.
  Het is vreselijk dat dit kabinet z,n beleid kan voeren,het hangt samen aan liegen en bedriegen,ze luisteren niet naar de stem van het volk.Alles wordt ontkend.
  Er is nauwelijks inflatie,en er is geen armoede.Velen weten nog niet wat ze te wachten staat en geloven deze regering van naar het zuur komt het zoet,wij weten wel beter,na het zuur komt de bitter,let maar op.Het nieuwe zorgstelsel zal heel veel ellende terweeg brengen.Het verschil tussen ziekenfonds verzekerden en particulieren zal verdwijnen vroeger toonde het verschil aan tussen rijk en arm
  Maar die tijd is allang voorbij,nu is het verschil de premie welke stukken hoger wordt,maar dit wordt verzwegen,ik ben vrijwilliger geweest en heb goederen gebracht naar Polen,nu zie ik in mijn eigen land de zelfde ellende.Maar de politiek is doofstom. Voor u heel veel sterkte,en indien u gelovig bent,Gods rijkelijke zegen toegewenst.

  COR

  Reactie door C.Game — zaterdag 7 januari 2006 @ 18.55 uur