Het verlanglijstje van Klaas Drupsteen

woensdag 30 november 2005 :: 17.22 uur

Week van de SintDeze week staat mijn weblog in het teken van de Week van de Sint. In een deel van de blogs zal aandacht worden besteed aan de wensen van mensen aan Sinterklaas. Dit kunnen persoonlijke wensen zijn, maar ook wensen voor andere mensen, voor Nederland of de wereld.

Klaas Drupsteen, presentator van Goedemorgen Nederland, van 7 tot 9 op Nederland 1, vroeg mij onlangs naar mijn drie wensen aan Sinterklaas. Dit kun je hier terugzien. Dus in het kader van de Week van de Sint op dit weblog, leek het me leuk om hem dezelfde vraag te stellen, wat zou hij wensen van Sinterklaas?

Klaas Drupsteen

Klaas heeft het goed voor met Nederland, van zijn zes wensen, zijn er vier voor het land. Ik ga ze niet allemaal verklappen, daarvoor moet je het interview luisteren, maar één ervan is ruggegraat, met name voor politici. Luister hier naar de wensen van Klaas Drupsteen, en waarom hij graag wil dat Nederland twee uur later begint.

Hier te beluisteren. (Mp3; 4,9 Mb)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

10 Comments

10 reacties

 1. Helaas, ik kan niet zo onder de indruk zijn van zijn lijstje, ego minder en rust meer: mee eens.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — woensdag 30 november 2005 @ 18.19 uur

 2. Ja Jan ik zou zeggen een kinderhand is gauw gevuld als ik jouw reactie op de uitspraken hoor. Maar laat ik afgezien van de inhoud en de op-en aanmerkingen eens met iets positiefs beginnen.

  Als je Klaas Drupsteen ziet en zijn stem hoort zie ik in eerste instantie een open en aimabele persoonlijkheid met een warme stem en ik denk ook warme inborst.Datis zeer positief dacht ik.

  Al dieper ingaand op wat hij zegt zou ik toch denken dat ook hij meedoet met zijn opmerkingen aan de waan van de dag.
  Mijn vraag is:

  Wie mag er wat positiever zijn?

  Geldt dat ook voor het toenemende aantal armen in Nederland, voor de herkeurde WAO-ers die dreigen daartoe te gaan behoren, voor de mensen die niet de gezondheidszorg kunnen kopen die anderen wel kunnen kopen

  Wie ‘zeuren’er in Nederland?

  Zijn dat de mensen die opkomen voor zichzelf en/of anderen die in de verdukking raken,
  Zijn dat mensen die opkomen voor de steeds meer geschonden mensenrechten?
  Zij dat de mensen in de luiers in bejaardenhuizen?

  En wat is wijsheid?

  Daar krijg ik geen antwoord op.

  Heeft dat positieve denken een dusdanige invloed gehad op het programma dat het ook steeds oppervlakkiger is geworden?

  Ik zou zeggen Klaas, geef mij eens wat echte antwoorden en niet die oppervlakkige kreten die iedereen zou kunnen onderschrijven maar waarbij iedereen zijn eigen zaken, personen, blijkbaar in gedachten heeft.
  Ik zou zeggen noem paard en wagen want dit zegt me echt helemal niets.
  Is het wijheid je aandelen nu of morgen te verkopen?

  Advies!!
  Ik zou willen zeggen ga niet met je ogen dicht zitten denken op je comfortabele bank over die mensen een paar straten verder maar ga eens vragen waarom zij toch niet positief kunnen denken en loop eens een weekje mee met de mensen in de armoedewinkels.
  Nee Nederland is een land om trots op te zijn.
  Om ‘positief’te blijven! wijd ik het aan de jeugdigheid, de onervarenheid, de ondoorleefdheid, en jeugdige overmoed. Als je jong bent moet je nu eenmaal de moed erinhouden en dat valt niet mee als je de ‘werkelijkheid’ onder ogen moet zien.

  Mijn wensen voor de Sint zijn.
  Sint ga eens naar die mensen waarvoor je in het leven bent geroepen de mensen die niets hebben en sla de rest waarvoor je nooit bedoeld bent gewoon over.
  Laat de dollar vallen zodat de schijnwereld waarin we leven eindelijk eens op z’n kont gaat en al die ego’s weer met bijde benen op de grond gezet worden, geconfronteerd met het ‘naakte’bestaan.
  Laat de publieke omroepen vallen zodat er weer onafhankelijke berichtgeving komt.
  Ik heb geen wensen voor dit land want dit land is bijna het ‘ego’ zelf
  Ik heb wensen voor mensen over de hele wereld en dat is dat alle mensen dat krijgen waar ze recht op hebben een menswaardig bestaan.

  Reactie door Henny — woensdag 30 november 2005 @ 21.06 uur

 3. Sorry noem man en paard. Ik wil het paard niet achter de wagen spannen

  Reactie door Henny — woensdag 30 november 2005 @ 21.09 uur

 4. Met ‘beide’benen. Sorry ben niet helemaal helder vanavond geloof ik.

  Reactie door Henny — woensdag 30 november 2005 @ 21.11 uur

 5. Goed te volgen, hoor, Henny

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — woensdag 30 november 2005 @ 22.08 uur

 6. meer optimisme !!!! voormezelf ben ik optimistish voor de komende jaren .mijn zaak draait weer goed .mijn dochter mag halverwege het schooljaar van groep 4 naar 5 .heb mijn zaakjes bijna rond tegen een corrupte wedhouder en ambtenaar .dus dat zit wel goed .maar ik zie het somber in voor .zieken ,gehandicapten , huurders,werkende vrouwen (nog steeds geen gelijke betaling ) naschoolse kinderopvang kinderen (moeten ze nog langer wachten op die b.m.w. die ze smorgens op het schoolplein gedumpt heeft )mensen met een uitkering (muisarm van het sollicitatie brieven schrijven )de havenwerkers (richtlijn)de vakbonsleiders (moeten met hun billen bloot )
  KORTOM ER IS NOG GENOEG TE DOEN DE KOMENDE TIJD .red de sollidariteit .knuppel van de zolder en naar den haag .

  Reactie door texas henkie — woensdag 30 november 2005 @ 23.25 uur

 7. Texas Henkie, ik ben altijd weer prettig verrast als er een maatschappelijk en anderszins goed functionerend lid van onze samenleving het opneemt voor de minder geslaagden en kwetsbaren. Ik ben ontzettend blij met jouw solidariteis-gevoel. Waren er maar meer die zich zo opstelden, dan voelden de door dit kabinets-beleid het zwaarst getroffenen zich al stukken minder alleen. En dat zou een goed begin zijn. En het halve werk.

  Reactie door Jan-Peter — donderdag 1 december 2005 @ 3.55 uur

 8. En ik bedoelde in mijn vorige reactie op ‘t eind niet “half werk”, maar: solidariteit-betuigingen roepen een gelijke reactie op, en zo kom je elkaar halverwege tegemoet. Met dit kabinets-beleid worden we zo vaak van hot naar her gestuurd en heen en weer geslingerd en op en neer geschud, dat je maar moeilijk enige afstand kunt afleggen naar een betere toekomst. Je kunt dan ook zeggen dat er sprake is v.e. waar ontmoedigings-beleid.

  Reactie door Jan-Peter — donderdag 1 december 2005 @ 4.04 uur

 9. Nadat het CPB komt met alarmerende cijfers over de enorm toegenomen armoede in Nederland schijnt ze vandaag te komen met dat het wel meevalt met de koopkrachtontwikkeling in Nederland de zgn. inkomensplaatjes. Is dat het soort positivisme dat Klaas bedoelt. Als je vier broden hebt om te verdelen en er gaan er twee naar 10% van de bevolking en 2 naar 90% van de bevolking blijven het 4 broden, zoiets…..Erg positief moet ik zeggen. Dit bericht zou ons juist moeten verontrusten in samenhang met het vorige.
  Henny

  Reactie door Henny — donderdag 1 december 2005 @ 8.06 uur

 10. bet…

  panorama allocations disturbingly smoothed betting http://betting.sport-betting-fun.com/

  Trackback door bet — zaterdag 20 mei 2006 @ 14.21 uur