Illegale uitzendbureaus

30 september 2005 :: 18.17 uur

(Bron: NOS-TT)
Onder Paars werd de noodzakelijke vergunning voor uitzendbureaus afgeschaft. Sindsdien is het illegaal te werk stellen van mensen hand over hand toegenomen.
De SP wil dat er wat aan deze uitingsvorm van Nederland – Fraudeland?! wordt gedaan, door middel van meer controles, hogere straffen bij overtredingen en een herinvoering van het vergunningsstelsel. De zogenaamde [...]

Beekse Bergen

30 september 2005 :: 17.32 uur

Vanmiddag ben ik met Mari-Anne en Chris naar de Beekse Bergen geweest. Het was weer fijn.

De laatste generatie truckers?

30 september 2005 :: 17.29 uur

De FNV site meldt:
Vervoerdersorganisatie Transport en Logistiek Nederland (TLN) wil in de CAO opnemen dat:
“Buitenlandse chauffeurs die voornamelijk in het buitenland werken, betaald krijgen volgens de arbeidsvoorwaarden die in hun eigen land gelden”
Kortom een Pool krijgt Pools betaald, een Hongaar Hongaars en een Let mogen ze straks een Lets hongerloontje betalen, als TLN [...]

De burger wil niet kiezen II

30 september 2005 :: 17.26 uur

Het NMa zet vandaag een nieuwe scorekaart online om de prestaties te vergelijken van energiebedrijven. Deze is te zien op deze site. .
Een informatieve site, met al het nieuws wat de mens nodig heeft om een verstandige keuze te maken.
Kijk alleen al even naar de volgende pagina over switchen. Zeg nu eerlijk. Dat is [...]

Van verdediging naar aanval

30 september 2005 :: 17.13 uur

Greenpeace heeft een document in handen gekregen waaruit blijkt dat de VS onder Bush zijn atoomwapens niet langer als afschrikmiddel wil gebruiken, maar ook om de eerste slag toe te dienen. In de nieuwe strategie van de VS wordt geen onderscheid meer gemaakt tussen conventionele wapens en atoomwapens.
Lees hier het hele bericht.

Burger wil niet kiezen!

30 september 2005 :: 11.40 uur

Eén van de argumenten van de SP tegen dit nieuwe zorgstelsel is dat de burger gewoon verzekerd wil zijn van goede zorg, zonder dat hij eindeloos hoeft te shoppen. Het rapport van het CPB ondersteunt ons hierin. Een quote uit het artikel dat vandaag in de Volkskrant staat:
De marktwerking in de zorg en de energiesector [...]

Rust na 41 jaar werken?

30 september 2005 :: 0.10 uur

Elke dag krijg ik tientallen mailtjes en brieven. De komende tijd kun je hier dagelijks voorbeelden van dergelijke brieven lezen. Ze vormen voor mij een belangrijke inspiratiebron naast alle gesprekken die ik door het hele land met mensen voer.
Laat ze ook jou inspireren…
Voorschoten, 5-9-2005
Dhr. Marijnissen,
Namens mijn man L.M.F. Kneijber schrijf ik deze brief. Omdat hij [...]

Salomon Kalou

30 september 2005 :: 0.04 uur

Popi-Jopi-politiek noem ik dat altijd.
Je denkt: Nou, heel Nederland wil het beste voor Oranje, zeker met de WK voor de deur. Van Basten wil Kalou erbij hebben. Nou, dan hebben we beet. We eisen van de minister op hoge toon dat Kalou snel Nederlander moet worden. Dat de jongen slechts twee jaar hier woont, terwijl [...]

Anoniem

29 september 2005 :: 16.00 uur

Elke dag krijg ik tientallen mailtjes en brieven. De komende tijd kun je hier dagelijks voorbeelden van dergelijke brieven lezen. Ze vormen voor mij een belangrijke inspiratiebron naast alle gesprekken die ik door het hele land met mensen voer. Laat ze ook jou inspireren…
Brief: ontvangen 7 september 2005 , poststempel)
(geen aanhef)
Inkomsten per kwartaal zijn [...]

Noordpool in nood

29 september 2005 :: 14.35 uur

De schokkende conclusie van een onderzoek naar de smeltende ijskappen op de Noordpool, is dat met voortzetting van de huidige trend deze er in 2060 niet meer zijn.

De onderzoekers wijten het smeltproces mede aan de opwarming van de aarde door de uitstoot van broeikasgassen. De grootste vervuiler, Amerika, heeft het verdrag van Kyoto [...]

Piet de Ruiter

29 september 2005 :: 12.07 uur

Piet de Ruiter is een tijd lang uit de running geweest als SP-Tweede Kamerlid. Vandaag heeft hij zijn zetel opgegeven. Ewout Irrgang zal zijn plaats innemen. Hij wordt volgende week geïnstalleerd.
Piet is een man die veel voor de SP heeft gedaan, als raadslid, als districtsbestuurder, als lid van het partijbestuur en laatstelijk als lid van [...]

Max & Catherine

29 september 2005 :: 11.01 uur

Gisteren was ik te gast in het programma Max & Catherine, van de nieuwe omroep MAX. Over jeugd, ouderschap, wereldbeelden, de Klare Taalprijs , het nieuwe zorgstelsel en nog veel meer.

Je kunt de uitzending hier bekijken.

Eerdere berichten »