50+

zondag 25 september 2005 :: 14.13 uur

Het was druk vanmorgen op de Ouderenbeurs in Utrecht. Uit het hele land hadden mensen hun weg gevonden. Overigens, niet goedkoop, 15 Euro entree en 10 Euro voor parkeren, en dan komen daar je reiskosten, eten en drinken nog bij. Toch schijnt het de hele week erg druk te zijn geweest.

De belangstelling voor de SPstand was groot. Veel mensen die de krant van ons Ouderenplatform wilden hebben. Vrijwel iedereen deed mee met de actie ‘Noodrem’. De zorgen over de nieuwe zorgwet zijn groot.

Voor de toegestroomde belangstellenden heb ik een toespraak gehouden over de huidige politieke situatie en de alternatieven van de SP. Daarna heb ik vragen beantwoord van de aanwezigen over onder andere de samenwerking over links, de GGZ, de toegenomen macht van de zorgverzekeraars, onderwijs en de WMO.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

19 Comments

19 reacties

 1. Als je voor 10 euro parkeert heb je toch geen treinkaartje nodig!!
  Valt de prijs toch nog mee.

  Reactie door peter — zondag 25 september 2005 @ 14.18 uur

 2. Fijn dat er dus vanmorgen zoveel belang-
  stelling was: ik was er graag bij geweest !
  Bedankt weer allen die in dit kader hun
  krachten ervoor ingezet hebben.
  Waren er ook formulieren om regelrecht
  partijlid te kunnen worden, of te wel
  ‘cashen’? Wie weet hoeveel mensen nu echt
  wel de partij daadwerkelijk door hun lid-
  maatschap willen gaan steunen!
  Goede zondag gewenst met een hartelijke
  groet en grote dank voor dit ‘overwerken ‘.

  Reactie door Madelief — zondag 25 september 2005 @ 14.30 uur

 3. Is de benzine zo goedkoop dan, Peter?

  Reactie door Renske — zondag 25 september 2005 @ 14.36 uur

 4. De babyboomers zijn de rijkste mensen van Nederland. Die liggen niet wakker van een entree prijs van 15 euro en 10 euro om hun nieuwe auto te parkeren. Lekker tot je 58ste een goed betaalde baan bezet houden en dan nog 20 jaar vakantie vieren..

  Reactie door achmed — zondag 25 september 2005 @ 14.40 uur

 5. Beste Achmed
  Ik ben ook een babyboomer(53), maar mijn halve leven al weduwe, en vorig jaar op een héle vuile manier ontslagen, uit mijn parttime baantje, wat ik sinds 3½ jaar had. Ik wil gráág werken maar ben té duur voor de werkgevers, en sollciteer telkens weer tevergeefs, wáár ik ook op schrijf. Ik héb geen auto of vakanties, en sla maaltijden over, om uit de schulden te blijven, en probeer mijn kinderen te ondersteunen. Niet álle babyboomers hebben het goed,dus niet zo generaliseren s.v.p.

  Reactie door Kikie — zondag 25 september 2005 @ 15.40 uur

 6. arme Achmed ,wat ben jij slecht voorgelicht

  Reactie door lya — zondag 25 september 2005 @ 16.16 uur

 7. Waarom spastisch vasthouden aan een begrotingstekort van slechts 1,8 %?
  De rente is op dit moment historisch laag en het is een economische wet dat goedkoop geld aangewend ten behoeve van de economie sneller rendeert en vorm vat in groei van deze zelfde economie.
  Nederland als druppel op de EMU plaat zal niet voor een hogere rente of tot een Europese inflatie leiden.
  Daar zorgden zelfs de overschrijdingen van de grotere EMU landen niet eens voor.

  Ik snap er geen bal van dat de SP hier geen punt van maakt.

  Reactie door Liberaal-Socialist — zondag 25 september 2005 @ 17.10 uur

 8. beste renske,
  eerst stond er treinkaartje en nu staat er reiskosten. Het is dus al gecorrigeerd

  Reactie door peter — zondag 25 september 2005 @ 17.24 uur

 9. achmed@4,
  ben net een paar jaartjes ouder als de baby boomers, wil wel stoppen voor een jongere maar dan moet er wat tegen overstaan, en je weet dat deze regering het promoot om oudere langer door te laten werken dus wat zeur je. Doe je beklag maar bij deze rechtse regering waar fraude en diefstal rechts gepraat wordt.

  Reactie door folkert de lepper — zondag 25 september 2005 @ 17.44 uur

 10. Volgens mij is het figuur achmed gewoon een
  lpf-adept dat allochtonen een neocon condi-rice-effect wil toedichten om ze tegen links op te zetten. Nietwaar nepachmed?

  Reactie door C.Tilyx — zondag 25 september 2005 @ 19.36 uur

 11. Reactie van achmed

  Ja, heerlijk ik geniet er elke dag van.
  Ik weet me met het geld geen raad en ga bijna iedere week naar een ouderenbeurs in
  heel Europa
  Is voor jou niet weg gelegd jij moet werken t/m je 70 jaar. Je bent een pechvogeltje en een beetje gefrustreerd.
  Dus morgenvroeg draai ik men nog even om en denk die arme Achmed.
  Die is gewoon te laat geboren.
  Dus Achmed nog een schepje er boven op zodat mijn uitkering nog wat omhoog kan.
  En dan ben ik jou zelfs dankbaar.

  Reactie door Jofel — zondag 25 september 2005 @ 20.22 uur

 12. Beste Achmed
  Ook ik ben een babyboomer 2e generatie oorlogskind, jaren 1950. Misschien voor een verkeerde beroep gestudeerd: (Onderwijs), Ik heb bij tuinders, winkels, typiste en als vrijwilligster gewerkt. Met daarnaast verschillende studies van het loontje dat ik kreeg door ontzettend hartte werken. Jammer dat je niet verder kijkt dan je neus lang is, anders zou je iets dergelijks niet beweren. Ondanks al mijn aktes van bij scholing en diploma’s, kon ik geen baan krijgen in mijn officiele vak. Nu schreeuwt men om leerkrachten, maar door een N.A.H. gehandicapt geworden en leef nu met minder dan een bijstandsinkomen.
  Een treinkaartje vanuit Limburg, kan ik niet betalen, alhoewel ik gisteren, graag bij de demonstratie aanwezig wilde zijn en bij de Ouderenbeurs in Utrecht (trouwens mijn geboortestad. Over 2 jaar ben ik 50.
  @5 Kiki ziet het juist.

  Reactie door Elsa De Leeuwin — zondag 25 september 2005 @ 20.24 uur

 13. Ik weiger om te betalen voor parkeren, want ik betaal al genoeg voor wegenbelasting. Ik ga liever een paar km lopen dan dat ik voor parkeren moet betalen. Ik heb zo m’n principes hé.

  Reactie door Jan W. — zondag 25 september 2005 @ 20.34 uur

 14. Ik bèn 50 PLUS, maar kan me de treinreis EN het toegangskaartje niet veroorloven. Voor de mensen die denken dat alle babyboomers arrivé zijn qua inkomsten, zou ik willen zeggen: loop eens een maandje letterlijk in de schoenen van deze arrivé… verhippend van de pijn (Ishias en nog wel wat meer) en emotioneel kapot gemaakt door de laatste werkgever en nu afhankelijk van een bijstanduitkering. Dan zijn zulke dingen als deze Beurs voor mensen als ik niet haalbaar en een te luxe uitje!

  Reactie door L.M. Lembeck — zondag 25 september 2005 @ 22.23 uur

 15. @4
  Iedereen stopt mensen graag in hokjes,
  dat maakt het mogelijk om ongenuanceerde opmerkingen te maken. Generalisatie werkt verdeel en heers politiek in de hand, net zoals partijen die een groep vertegenwoordigen.

  Reactie door Toine — zondag 25 september 2005 @ 23.13 uur

 16. Babyboomers met een AOW-tje kunnen zich zo’n dagje beurs niet veroorloven!Dat kan de Bruine niet trekken.Dat is alleen voor ouderen met een goed pensioen boven hun AOW.

  Reactie door Diny — zondag 25 september 2005 @ 23.51 uur

 17. @C. Tilyx (10):

  Precies! Gewoon uit laten sputteren en niet op reageren, is het beste. Tot op dit moment zwijgt hij in alle talen. Schot in de roos, zou ik zeggen.

  Reactie door Olav Meijer — maandag 26 september 2005 @ 1.54 uur

 18. Ook ik ben een babydoomer…..oh oh, t’is Boomer.
  Wou ook graag bij de demonstratie zijn en bij de beurs maar heb ondanks mijn diploma’s en universitaire studie, geld als kiezesteentjes en schulden als zand….
  Ergo Achmed ik viel ook niet in die selectie, want ik liet mij nooit manipuleren, ging meestal nooit met de stroom mee, maar zocht zelf altijd eerst naar feiten, gebruikte voorál mijn ogen en oren goed,voordat ik woorden van de grond raapte en stelde mij open voor álle relevante kanten, meerdere malen als het moest. Ik zei en zeg het altijd zo; ” ik kauw het zélf en slik het zélf,” kort gezegd en dat wordt niet altijd, bijna nooit zelfs, in dank afgenomen of soms wel als het telaat is.

  M.i. heeft de generatie die na de babyboomers kwam, de hele wereld met zijn waarden en normen verpest, dankzij de babyboomers die de mens wou verlichten van zware taken zoals studie, werk, sociaal bewogen zijn. De waarde van het uiterlijke en het gevoel liet gaan preveleren boven o.a. verstand,kennis en respekt.
  Ze hebben een wijze stroming soms zelfs met bruut geweld aan de kant gezet om plaats te maken voor gewetenloze materialistische dombo’s, sorry dat ik het ff niet anders akn noemen maar dit beheerst wél ons aller leven.

  De scholen moesten korter, minder streng en belastend, de realiteit moest tijdens geschiedenis zoveel mogelijk naar persoonlijk inzicht en op doofpot methode, feiten verkrachtende manier gebracht worden, waardoor wij nu dus hersenloze, egoïstische gemanipuleerde, omhoog gevallen dombo’s, hebben zitten op cruciale plaatsen, die nu ons leven besturen, kanaliseren enz. enz., op basis van allerlei onzin-kennis, psuedo wetenschap. Ik vind het bar triest, vooral daar ze moeilijk uit díe tunnel komen, zonder te willen generaliseren.

  Is er een weg terug?
  Ja denk ik wel, daarom ben ik ook blij met het voorstel de scholen weer langer open te willen gaan stellen. Met m.i. de kanttekening dat wel rekening móet worden gehouden met die groeiende aantal pedofielen im de maatschappij die graag met kinderen werken en daar dan ook rijk vertegenwoordigd zijn, derhalve moet er m.i. wel goede controlle zijn en screening van mensen die dan waarnemen.

  En dan moet de geschiedenis onderwijs gescreend en naar feiten terug gevoerd worden want m.i. ook de hele wereld vrede bevorderd, daar iedereen en de volgende generatie naar feiten handeld en niet naar ongegronde bullshit, waar ze ook nog heilíg in geloven.

  Mijn sterrebeeld is geen schaap Achmed het is letterlijk Leeuw, wink, smile.
  Maar laten we hier liever over politiek praten en ontopic blijven i.p.v. elkaar ongemanierd te gaan uitschelden op een paar geschreven woorden van iemand, op een moment, in één of andere stemming, die je in feite niet kent, enz., m.i..

  God bless and protect you all, take care of yourself and each other, cause together were strong, wink, you know what I mean? smile.
  Oei, ik stop anders begin ik weer van voren af aan misschien, smile, groetjes allemaal en aangenaam.

  C.F.

  ik schrik me rot want ik deze reaktie al een keer geplaats, of wordt mijn mening hier niet gewaardeerd? Is het te bewustmakend, confronterend voor ook de SP? Nee toch?
  Dat vraag ik mij nu wel af.

  Reactie door F.d. S..... — dinsdag 27 september 2005 @ 17.55 uur

 19. hallo geachte lezer(es),

  ff iets van vorige bericht verbeteren, kiezesteentjes moet n.m. kiezelsteentjes zijn, en akn=kan vanzelfsprkend, mijn excuses.

  Ik moet m.i. ook wel expliciet toevoegen dat ik totaal niet achter de filosofie van van Aartsen sta, a.u.b. niet.
  Eén ding is zeker voor mij en dat is dat; VVD CDA moeten naar huis!

  Zich met de ínhoud en kwaliteit van het personeel ivm de lesuren bezig te gaan houden, i.p.v. zichzelf met onzin belachelijk te maken, is zeker te hoog gegrepen voor hem, vraag ik mij ernstig af.

  Die man zal wel zijn eigen kinderen een lastpost vinden die zolang mogelijk opgeborgen moeten worden. Zekers gewend aan kinderen om half acht al naar de creche te brengen en om half 7 ‘s avonds weer opte halen of laten brengen, om hup het bed in te kieperen, na een geforceerde smile.
  Als de kinderen rebels worden of niet in de maat lopen tijdens de puberteit zijn ze verbaasd en diep gekwetst.

  Ik zou zeggen tegen de heer van Aartsen, ga u bemoeien wat wat écht belangrijk is en met wat de waarde van/voor onze maatschappij zal doen verhogen, namelijk ínhoud en kwaliteit van stof en personeel.
  Dat is zijn taak en geen inbreuk proberen te gaan plegen op prive zaken / autonomie van gezinnen.
  Hij zit m.i. niet daar om ons te pesten en ons te reguleren, (sommige ouders willen hun kinderen na schooltijd zo snel mogelijk zien en ermee zijn om verschillende redenen en dat mag dan straks niet meer van meneer van Aartsen, ( Is dit een hete zomerdag achtertuin grapje, ontsprongen omdat de kinderen thuis door toevallig vakantie hebben meneer stoorden met hun vrolijke gejoel en gespeel? M.i. wel, een wonder dat hij derhalve ook niet de vakantie wil schrappen of korten), maar het land á priori, en zich dus bezig houden met kwaliteit en inhoud van het onderwijs, zoals ik al boven aanhaalde, met nádruk op dié taak.
  Zodat wij kunnen stijgen in Internationale waarde, erkenning respekt, wat alles kan áltijd beter.
  De heer van Aartsen zit zich m.i., met alle respekt, wel makkelijk en onzinnig uit te sloven.

  Misschien wilt u zo goed zijn om hem deze vidie van een volkslid onder ogen te brengen voor mij meneer Marijnissen?
  Misschien houdt hij dan wel op zichzelf nog meer belachelijk te maken.
  dank u, ik zie/hoor het wel daar ik elke debat op tv volgt, dank u welgemeend nogmaals en alle lezers(essen).

  Pluk de dag eet een Tomaat…..God bless…

  Reactie door C.F. — woensdag 28 september 2005 @ 12.29 uur


 • Het land in

 • Foto