Alternatieve Begroting SP

Peper en Zout,
het alternatief voor het bittere zoet-zuur.

Zie hier het persbericht.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 18 september 2005 :: 0.30 uur

45 Comments

45 reacties

 1. Goed omschreven en in grote lijnen een
  prachtig plan.
  Heldhaftig en vastberaden.
  Uitvoeren !
  Welke coalitie gaat dát dóén ! ??

  Reactie door Madelief — zaterdag 17 september 2005 @ 15.56 uur

 2. Fantastisch, als je dit gruwelkabinet zover krijgt om jouw alternatieve begroting over te nemen, al was het maar gedeeltelijk. Maar onze scroodge (Zalm) en charlatan (Balkenende) kenende, dan wordt deze Sp begroting zo door hen naar de prullebak verwezen. Reden, teveel voordeel voor de minima en te minima gericht en te weinig voor de welgestelderen . Nee Jan, je moet er gewoon inzetten dan meneer en hun rijke vriendjes en kiezertjes er 40% bij krijgt in plaats van 30% in verband met de groeiende economie en meer van al dat soort punten, en je ziet scroodge (Zalm) gelijk alweer opleven. Dan valt er wel, denk ik met Zalm en Balkenende over te praten. Maar desondanks, heel veel succes. Ik vindt het een begroting zoals hij hoort te zijn, eerlijk verdeeld. Al zullen er weer genoeg rechtse rakkers zijn die dit natuurlijk weer heel anders zien en hun vermogen aan de hand van deze Sp begroting aangetast zien worden of zien verminderen en dat mag natuurlijk niet. Handjes af van het vermogen van meneer, want daar rust in Nederland een enorm taboe op. De minima de strot afknijpen?, geen probleem. Maar rommelen aan meneer z’n portomonee, no way Sp zegt Gerrit dan. Denk dat je Gerrit hier wel gek mee krijgt en Potter roodgloeiend. Nogmaals heel veel succes, en laat je niet afzeiken of er onder lullen door die achterbakse rothufters die dit land in rap tempo naar de gallemiesen helpen.

  Reactie door The Scarlet Pimpernel. — zaterdag 17 september 2005 @ 16.35 uur

 3. Kan dit svp in TXT, DOC of HTML formaat beschikbaar gemaakt worden ? Bij voorbaat dank.

  Reactie door Degtyarev — zaterdag 17 september 2005 @ 17.13 uur

 4. Goede begroting.
  Ik heb er alleen een vraag over

  Er staat stimulering biodiesel.
  Mag (volgens de SP) dan ook het mixen van diesel ( slaolie en diesel).
  Biodiesel is wat slechter voor de motor.

  Alexander

  Reactie door alexander — zaterdag 17 september 2005 @ 18.07 uur

 5. Ziet er goed uit!

  Reactie door Farshad — zaterdag 17 september 2005 @ 18.40 uur

 6. Klinkt heel wat redelijker en verstandiger…krijg je alleen de werkgevers op de kast wellicht en criticasters,die ons waarschijnlijk gaan uitmaken voor Sinterklaas…dus het gebruikelijke “bandje” zal worden afgedraaid..In Noorwegen gaat het goed,..nou maar hopen,dat Merkel nog een pak rammel krijgt..vrees het ergst..dat wordt Merkel..Thatcher maar dan in Duitsland..

  Reactie door eric — zaterdag 17 september 2005 @ 19.02 uur

 7. Wat een slechte log zeg. Beetje linkjes plaatsen. Maak er dan tenminste iets van een artikel van zeg. Dat kan echt niet.

  Reactie door McCarthy — zaterdag 17 september 2005 @ 19.02 uur

 8. Incidentbestrijding.

  Reactie door Liberaal-Socialist — zaterdag 17 september 2005 @ 19.03 uur

 9. hee gezellig McCarthy is er weer…

  Reactie door eric — zaterdag 17 september 2005 @ 19.04 uur

 10. hee Jan kun je niet op prinsjesdag dit stuk tekst met een megafoon voorlezen voor de deur van de ridderzaal tijdens de troonrede ? :D En dan een paar sirenes laten loeien en op trommels slaan ? Volgens mij levert dat wel een hoop publiciteit( = een paar zetels) op. Mij lijkt het in ieder geval heel erg komisch.

  Reactie door Degtyarev — zaterdag 17 september 2005 @ 19.12 uur

 11. Bij voorkeur vanaf een pantserwagen of een tank (die zal er wel staan) net als Jeltsin…… :D

  Reactie door Degtyarev — zaterdag 17 september 2005 @ 19.14 uur

 12. @zeg reactie 9…volgens mij kan dat ook
  “zetels” kosten..als je jezelf voor gek zet..schreeuwers worden niet gauw geloofd.
  Maar wie weet,krijg je Jan zo gek..ga jij erbij staan dan..? Ik kijk wel uit..zet gewoon de TV aan..Maartje horen brabbelen over de gouden koets en later de politiek…smullen hoor..al die commentaren..heb ik geen sirene voor nodig..de tekst zelf heeft al genoeg peper en zout..Go for it ,Jan !!!

  Reactie door eric — zaterdag 17 september 2005 @ 19.16 uur

 13. ja als Jan dit doet ga ik er zeker bij staan :D

  Reactie door Degtyarev — zaterdag 17 september 2005 @ 19.22 uur

 14. Okay…zie ik je dinsdag op Tv hihi..

  Reactie door eric — zaterdag 17 september 2005 @ 19.25 uur

 15. tegen begroting van de p.v.d.a gezien jan?.bos zijn propaganda machine draait weer volop .de no claim moet afgeschaft worden !! heb ik hem een jaar geleden niet horen zeggen .maar nu de bevolking de brief binnen krijgen dat ze de no claim niet terug krijgen omdat ze 2 keer naar de apotheek zijn geweest staat hij weer voorop. de enige partij die echt actie gevoerd heeft tegen de no claim is de s.p .en we hebben de huisarts uit het pakket kunnen houden .oppositie voeren tegen de p.v.d.a ratten is hart nodig .

  Reactie door texas henkie — zaterdag 17 september 2005 @ 19.46 uur

 16. Het valt mij wederom op dat de PvdA ook de ziekenfondspremie wil verlagen en een andere WAO wil. Die ideeen zullen wel weer gejat zijn van de SP. Het blijkt elke keer weer dat de PvdA zelf niet in staat is met goede ideeen te komen.Dat is ook plagiaat.Ik ben het eens dat de Kinderbijslag voor de rijken afgeschaft wordt en dat er eindelijk eens gekeken wordt naar de hypotheekrente-aftrek, Ik vind de alternatieve begroting een goed plan,maar Balkenende zal het,net als elk jaar trouwens,wel weer afschieten.

  Reactie door JE. Mulder — zondag 18 september 2005 @ 0.21 uur

 17. PVVDA ahum….

  Wie stemt op de PvvdA: Simpel .. egoisten die sociaal willen lijken. Zoals Barend en van Dorp en jan mulder types.

  Reactie door Toine — zondag 18 september 2005 @ 0.38 uur

 18. ik heb het even met wat mensen besproken hier en daar en wij constateren dat het allemaal wel wat linkser en SP-achtiger had gekund (hoewel dit natuurlijk veel en veel beter is dan wat de regering ons voorspiegelt) en trekken hieruit dus de conclusie dat de SP nu echt graag wil regeren.

  ?

  Reactie door Degtyarev — zondag 18 september 2005 @ 1.45 uur

 19. Eindelijk was het zover vandaag..een echt SP bbq feestje..ik dacht nog wat een rot weer, maar ik als leidinggevende samen met exbestuursgenote hebben wij dit samen opgezet (ook voor de teamspirit te vergroten), ik heb de grootste partytent geregeld via buren, lekker overdekt,stoeltjes,bbq”s onderling geregeld,SP balonnen onder de afkapping, en het was SUPER…15 mensen van de partij,(belangeloze met hart voor de partij..denk aan bezorgers Tribune,Flyeraars etc.) dat geeft een saamhoorigheidsgevoel dat wil je niet weten….zou het zo weer weekelijks doen. Met dank aan alle mensen die er waren en er een hele fijne avond van hebben gemaakt met steun van de SP

  Reactie door pien — zondag 18 september 2005 @ 2.15 uur

 20. cda de mensen volgend jaar 90 euro er bij ja zomaar 90 euro
  vvd 1 cent voor km vergoeding.enz
  een ding vergeten de hufters..die gevileerde vis,die gaat er straks weer tegen in.
  300-400 euro meer stookkosten/gas/energie
  in mijn geval +-70-100% zieken kosten dus tussen de 60-80 euro meer .
  alleen al uit dit blijkt dat deze regering denkt,, dat de makers van nl,gek zijn.
  binnen kort kom ik even langs en zal ik even aanwijzen waar ze die 90euro en 1 cent kunnen steken,,reken er op dat het heel diep gaat,
  en vraag ze na die tijd hoe het voelt genaait te worden.

  Reactie door ad — zondag 18 september 2005 @ 2.35 uur

 21. Deze begroting (die enige jaren terug nog “tegenbegroting heette”) mag met recht een alternatieve begroting genoemd worden, waarbij voor hetzelfde ‘geld’ (uitgaande van een even groot begrotingstekort als waar het kabinet in zijn begroting van uitgaat) zaken worden behouden (of uitgebreid danwel versterkt) die in de kabinetsplannen om zeep worden geholpen (solidariteit in de zorg, meer kansen voor startende, kleine ondernemers). En tegelijkertijd worden in deze begroting ook keuzes gemaakt om dingen af te schaffen die het kabinet juist wél wil behouden (zoals de subsidiëring van geldverslindende bedrijven (reïntegratiebureaus), langzame afbouw van de hypotheekrenteaftrek, en de subsidiëring van stimuleringsprojecten die, naar we nu kunnen constateren, helemaal niets opleveren).

  Peper en zout: het zijn precies deze ingrediënten waaraan het in de toch al smakeloze en smaak onwelgevallige Zalmbegroting aan ontbreekt.

  (want)
  Zoet na zuur,
  brengt na bitter, na venijn,
  van kleur te zijn verschoten
  een maagbrandend vuur
  niet een verzachtende pijn,
  als utopie uitgesloten.

  Op dus naar SPrinsjesdag!

  Reactie door David Tompot — zondag 18 september 2005 @ 5.01 uur

 22. Jan ik kan als leek moeilijk deze hele begroting overzien maar sommige zaken begrijp ik niet:
  - Bijvoorbeeld heffingskorting niet-werkende partner verlagen met 300 euro en 80 euro meer arbeidskorting ter stimulatie van wat. Als er geen werk is kun je niet werken en helpt die arbeidskorting echt niet Als je in de wao zit kun je niet werken enz. Als je een oudere werkeloze bent met een oudere partner, die niet kan werken, met lage uitkering lever je zo wel erg veel in aan de onderkant.
  -Als alphahulp (in de thuiszorg dus, alhoewel niet echt,ik voel me soms een soort paria))heb ik zondermeer niets aan die arbeidskorting terwijl ik heel zwaar werk doe en vervolgens dus ook gekortwordt in de alg. heffingskorting.
  Tweede punt: Eigen bijdrage thuiszorg afschaffen? Weet je wel wat je zegt, ik werk als alphahulp en de mensen die het meest klagen zijn de mensen die veel geld hebben, mensen die vroeger een ‘zwarte’werkster hadden en nu voor hetzelfde geld een alphahulp die ze mogen aftrekken, een hulp die dus geen arbeidskorting krijgt, geen sociale voorzieningen heeft, geen rechten maar wel 300 euro minder heffingskorting? Daarentegen heeft mijn zus,74, zeer laag inkomen een alphahulp, behoeft weinig te betalen en is uiterst tevreden. Is daar door de SP niet een beter alternatief voor te bedenken.
  Ander punt: Is er geen beter alternatief voor gemeenten gelden te innen dan de ozb voor huurders want juist voor mensen aan de onderkant is het niet afschaffen van het huurdersdeel een substantieel deel van hun lasten/versus inkomen ten opzichte van het wel afschaffen, zeker in plaatsen waar ook in de sociale woningbouw zeer hoge huren worden gevraagd waarvoor geen huursubsidie wordt verleend.

  Reactie door Henny — zondag 18 september 2005 @ 9.29 uur

 23. Zolang het accent van “de politiek” zich profileert als zijnde “de oplossing” minachten we de burger. Geven we aan dat we in feite geen vertrouwen hebben in de burgers in dit land. De SP doet dit uiteraard niet op dezelfde manier als de VVD om maar een partij te noemen. Echter zijn wel het spieglbeeld van elkaars blindheid.

  Het is jammer dat de politiek zichzelf zo ongeloofwaardig blijft verkopen. Het lijkt erop dat alleen een diepe economische crises, ons zal dwingen om te kijken buiten de gangbare politieke paden.

  De politiek is erg vermoeiend als men maar aan hun eigen gelijk blijft vasthouden. De solidariteit van SP is voorlopig van ‘mechanistische’ aard. Dat is voor de korte termijn mogelijk prima, maar het is geen solidariteit die lang stand houdt. Het zelfde verhaal is af te steken over de vrijheid van de VVD, die overigens vooral ‘fascistisch’ van aard is, oftwel heeft niets met vrijheid te maken.

  Reactie door Peter Hoopman — zondag 18 september 2005 @ 10.51 uur

 24. Beste Jan hele goede voorstellen , en inderdaad de lasten moeten eerlijk verdeeld worden, en wat betreft de nieuwe basis verzekering , voor de ziektekosten die had ook anders gekunnen zo als jullie aangeven dan is het voor ieder betaalbaar. Maar wat krijg je straks dat er mensen onverzekerd rondlopen met het gevolg dat zij dan een boete krijgen, onverstelbaar maar of dit plan nog tewijzigen is heb ik mijn bedenkingen bij.
  En wat betreft de Moterijtuigenbelasting die mag flink omlaag of schaf hem af. En ook de A.P.K autokeuring vind ik overbodig
  daar er tegenwoordig bijna geen echte wrakken meer op de nederlandse autowegen rijden , misschien een idee om deze plannen voor de toekomst mee te nemen.
  Maar veel sucses met de algemenebeschouwingen en de overige leden van jou fractie.

  Reactie door johan — zondag 18 september 2005 @ 11.15 uur

 25. En toch mis ik meer over de Volkshuisvesting. Er staat wel wat in over de huursubsidie en hypotheekrenteaftrek, maar ik kan niets vinden over de sloopmanie die door het land raast, waardoor er met mensen gekegeld wordt of ze van plastic zijn. En niets over betaalbare nieuwbouw, renovatie en opnieuw sociaal maken van woonwijken. Verplicht gesteld aan corporaties.
  Ook mis ik, alweer, acties tegen de discriminatie van alleenstaanden.
  Heel erg jammer allemaal….

  Reactie door L.M. Lembeck — zondag 18 september 2005 @ 11.31 uur

 26. Prima alternatieve begroting.
  Klaar om te regeren.

  Nog even een vraagje:
  Wat doen die marktfundamentalisten iedere keer op de weblog?
  Zijn dit mensen van de AIVD of PvdA?
  Dit gasten zijn dag en nacht beschikbaar om te gallen. Moeten ze zich aanmelden bij CDA of VVD of nog erger D’666 (number of the beast)

  De inhoud:
  ik ben voorstander van een inkomensafhankelijke kinderbijslag. Het is belachelijk dat ik iedere kwartaal euro 85,= gestort krijg. Ik merk het niet eens dat ik het heb of niet heb.

  Hypotheekaftrek: ben van mening dat een hypotheek boven de euro 250.000 flink minder kan. Standaardhuis zou moeten zijn een eengezinswoning in een rijtje.

  Afschaffen van de no-claim en een basispremie en daarboven een inkomensafhankelijke premie.

  En niet te vergeten de WAO en andere verzekeringen die werknemers moeten beschermen tegen dit afbraakbeleid.

  Links aan de macht geeft arbeiders kracht.

  Reactie door Niek Stam — zondag 18 september 2005 @ 11.43 uur

 27. Wat mij ergert aan de eerste zin van de alternaatieve begroting is dat mensen met een auto gecompenseerd worden. Helaas mag ik geen auto rijden en word ik dus niet gecompenseerd. Blijkbaar is het autorijden heilig. wat ik zou willen zien is een verbetering van het OV, afschaffen van de kinderblijslag en het verlagen van diverse milieuaccijnzen . Het naar inkomen instellen van ziekenkostenpremies. maar goed, dat zijn maar een paar hersenspinsels van mij kant. Misschien kom ik later terug mat andere voorzetten.

  Reactie door jojo — zondag 18 september 2005 @ 11.54 uur

 28. Als ik niet de begroting zelf lees, maar de z.g.n. speerpunten (zal vast wel een halve waarheid zijn, waar is defensie, verenigingsleven, Aivd, justitie, Fiod, belastingdienst, infrastructuur, en niet te vergeten het milieu etc) doet het zich wel erg voor als iets wat populaire en minder populaire kantjes heeft. De rest is alleen voor werkelijk geïnteresseerden en zouden daar ook geen addertjes onder het gras zitten?

  Waar komt dat meer uitgegeven geld eigenlijk vandaan? Als ik nou eens weiger om meer belasting te betalen, en zou blijven weigeren, wat zouden ze dan met me doen? Als er meer geld naar zorg, onderwijs gaat, wat zou ik dan nog voor mijn medemens hoeven te doen? Niks toch, dan gaat toch alle liefde via God, of de Staat? En dan stelt de mens toch niks anders meer voor dan een werkpaard die slechts indirect ziet wat er gebeurt, of door logge overheidsinstanties gebeurt? Laat ze dan op z’n minst net zo concurreren met elkaar om prestatie-subsidies als in China, dan is het nog wat in die omstandigheden. Rijken zullen niets terugzien voor hun belastinggeld maar alleen maar krom liggen onder dwang. Dat werkt averechts.

  Reactie door W6969 — zondag 18 september 2005 @ 11.59 uur

 29. @ w6969

  Weigeren belasting te betalen ?

  Geloof je dit echt ?

  Alexander

  Reactie door alexander — zondag 18 september 2005 @ 13.47 uur

 30. @28 “Weigeren nog meer belasting te
  betalen?” “Wat ze dan met je zouden
  doen?”
  Vermoedelijk je op de bon slingeren.
  Zo hooog dat ze er allereerst hún adm.
  kosten mee dekken, en SPEK je indirect
  natuurlijk wel de “werkgelegenheid”,
  maar ook de schatkist, en
  pakken ze je op, worden die kosten uit-
  gesmeerd over de BELASTINGBETALERS en
  betalen die dus nog meer.
  Waar denk je dan dat ik voor kies?

  Reactie door Madelief — zondag 18 september 2005 @ 15.03 uur

 31. @ Scarlet, “gruwelkabinet”, geweldig gevonden. Das Gruselkabinett des Dr. Balkenende.

  Reactie door Sonja — zondag 18 september 2005 @ 16.03 uur

 32. Jan, nog even een bericht voor de studenten onder ons. Ik de Telegraaf las ik zojuist dat Rutte (onderwijs)niet aleen wil blijven bij de korte leerperiode. Na 6 jaar komen de koste voor jezelf. Terwijl hijzelf er ook langer gestudeerd heeft. Maar degene die een scripti moet schrijven en van plagiaat beschuldigd word, nooit meer kan afstuderen in dat vak. Hij vind dit zware fouten, die de studenten tevoren weten.
  Kun je zien hoe dom het zooitje is, dat er nu zit. Als wie dan ook een foutje maakt, moeten ze gelijk afgestraft. En zijzelf??? Dit is toch klasse justitie.
  Wanneer ze zelf waren opgestapt bij de eerste fout, hadden we al lang weer een nieuwe regering gehad.

  Bij nu.nl lees ik dat er 13 gemeente zijn die een autoloze zondag willen. Dus de mensen die heel de week gewerkt hebben mogen fijn thuisblijven. En voor de tv gaan zitten, waar je alleen van kerk naar kerk kunt gaan.

  Reactie door johanna — zondag 18 september 2005 @ 16.16 uur

 33. Nou Jan, de tegenbegroting van de PVDA is al naar de prullebak verwezen door Maxi verhagen (de elite kakker). Volgens hem moesten de middeninkomens en hogere inkomens te veel ophoesten en dat mag natuurlijk niet. Zoals ik al eerder geschreven heb, de minima de strot afknijpen, geen probleem dan maar een voedselbankje of minimawinkeltje extra. Maar rommelen aan meneer z’n portomonee, no way hé Maxi ?. En Pottertje, die kan met zijn sterallures en kapsones en dochtertje een rondritje maken in zijn nieuwe 400,000 euro’s kostende asopooierbakje langs de touristische minima route (minimawinkeltjes en voedselbankjes) bezichtigen. Zelfbenoemende Christenen voor de rijken, ze bestaan nog steeds in de vorm van de zelfingenomen arrogante achterbakse partij CDA. Ik denk dat de Jesus Christ Superstars, het CDA dus, gaan denken met zo’n voor de minima (in hun ogen voordeel)tegenbegroting dat de mensen van de SP en de PVDA bezeten zijn van de duivel. Ja Jan, voordat je het weet verschijnt er een CDA dominee ten tonele die al jou evil gedachten (tegen de rijken) er met harde hand probeert uit te timmeren en jou met liters gezegend water (holy water) besprenkeld en allerlei voodoo shitspreuken eruit kraamt en jou met een mileu onvriendelijke rokende (kwalmende) bal probeert het gebouw uit te roken. Ik heb teminste nu al weer sterk de indruk dat alles ( de voordelen) als vanouds weer in de richting van de rijken wordt gedrukt. Maar goed, dat is al jaar en dag oud nieuws, wij (de minima) weten als geen ander waar deze achterbakse maatpakschorriemorrie voor staan, veel geld voor hun Ritchie’s. Ach, en de minima, wat zou het, die hoeven we toch maximaal maar in leven te houden?. Jan, trek een priesterpak aan en verdrijf deze Demonen (CDA en VVD) uit Nederland. Maar goed, weer genoeg gezwalkt. Nog één keer Jan, laat je niet afzeiken, afbluffen, onderuitlullen, intimideren, etc. En als ze nou echt niet links of rechts om willen nou, dan kun je ze nog altijd op hun bek slaan, lucht enorm op. Heel veel succes en “hals und beinbruch”.

  Reactie door The Scarlet Pimpernel. — zondag 18 september 2005 @ 16.38 uur

 34. Kansloos al die tegenbegrotingen.De zittende regeringen gaan dat dus echt niet overnemen, dit kost alleen maar geld en tijd.Volgens mij moet je dagelijks alternatieven naar buiten brengen, niet alleen als de media rond september bij je op de stoep staan…Inhoudelijk vind ik overigens de pvda en sp plannen vele malen beter/rechtvaardiger danwat het kabinet van plan is……

  Reactie door Lambert — zondag 18 september 2005 @ 17.53 uur

 35. (33)je vergeet te vertellen dat het cda (verhagen )in buitenhof verklaart heeft .dat dit kabinet de staatsschuld weer laat oplopen ,laat mij nou denken dat we de afgelopen jaren naar de klote bezuinigd zijn .om deze staatsschuld te minderen ? we zijn dus voor de zoveelste keer genaaid door dit kabinet .en bos (pvda)stond er bij en keek er na. laat je boosheid zien ,en kom naar den haag zaterdag .WWW.KEERHETTIJ.NL.

  Reactie door texas henkie — zondag 18 september 2005 @ 18.32 uur

 36. Texas henkie, dit land is inderdaad naar de klote bezuinigd en het einde is nog lang niet in zicht. Iedereen is ziek, zwak, misselijk, gesloopt door alle bezuinigingen, maar ik vrees dat niemand van de coalitiepartijen dit wil zien.

  Reactie door jojo — zondag 18 september 2005 @ 18.45 uur

 37. @35 Vannacht dan nog maar eens kijken:
  maar dat verhaal van die staatsschuld
  die niet oploopt, maar wel degelijk
  doet, slaat alleen op het rekenplaatje
  dat, voorzover ik begrepen heb, slechts
  inhoud, dat het percentage daartoe in
  de optiek van Verhagen van het CDA ge-
  lijk blijft. Dat is dus het vernaggelen
  van de denkwijze of ik moet het me door
  een van de hier te gast zijnde economen
  eens in Jip en Janneke-taal grondig la-
  ten uitleggen.
  Hem in een debat tegenover Aleid
  Wolfsen en zo mogelijk Jan de Wit,lijkt
  me wel een spannend evenement, en dan
  eens zien wat dáár uit komt. Danook
  niet het stotteren er laten uit knippen
  door de TV-crew en ik heb een duidelijk
  voorgevoel wie het niét nodig zal
  hebben éérst de vráág te herhalen om
  ondertussen meer tijd te winnen om het
  antwoord te formuleren, écht wel….

  Reactie door Madelief — zondag 18 september 2005 @ 18.51 uur

 38. In het programma netwerk van vanavond een verslag gezien van de zorgverlening in ziekenhuizen van dit moment en de situatie zoals zich die na 1 januari gaat voordoen.
  Alle kritiek en zorg die de SP heeft op de introductie van dit nieuwe zorg-verzekeringssysteem werden bevestigd door patienten,artsen en directeuren van ziekenhuizen.
  Een belangrijke rol was weggelegd voor een directeur van verzekeraar achmea die nadrukkelijk en duidelijk liet merken wie de baas is EN word in dit nieuwe systeem.

  Reactie door visgert — zondag 18 september 2005 @ 21.47 uur

 39. Ik ben tegen inkomensafhankelijke kinderbijslag.
  Het is een bijdrage van de overheid in de kosten van levensonderhoud van kinderen. Het feit dat het een vast bedrag is geeft al aan dat het niet uitmaakt of het kind in een rijk of arm gezin geboren is. Nu we zijn eindelijk zover zijn dat het standsverschil ziekenfonds/particulier verdwijnt zou ik niet graag een nieuwe welstandsgraadmeter er voor terug zien komen.
  Ik ben overigens in het algemeen van mening dat je terughoudend moet zijn in het inkomensafhankelijk maken zaken. We moeten niet naar een aalmoescultuur, het is beter om een gegararandeerd basisnivo te hebben waar je de normale zaken van kunt betalen.

  Reactie door twijfelaar — maandag 19 september 2005 @ 1.07 uur

 40. tegenbroting.. blehhhhh daar lachen de kabinetspartijen om.

  Zolang balkenendes maatje Wouter Bos 50+ zetels heeft in de peilingen zit alles snor voor de volgende verkiezingen…

  CDA-PVDA kabinet wedden!

  daarom is oppositie tegen Wouter Bos het enige dat nederland en vooral de minima van de moderne slavernij kan redden.

  Jan…. het is nu of nooit!

  Reactie door Toine — maandag 19 september 2005 @ 1.25 uur

 41. We hadden bij het aantreden van BalkenendeII een Kabinet CDA- PvdA moeten hebben. Heel Nederland is toen voor Jan L.L naar de stembus gegaan en zal het straks dan wel lukken?

  Reactie door JE. Mulder — maandag 19 september 2005 @ 11.12 uur

 42. @J.E. Mulder, blijft het vreemd dat bij de laatste verkiezingen rechts een absolute meerderheid had, dus waarom een CDA-PVDA kabinet?

  Reactie door ronald — maandag 19 september 2005 @ 17.43 uur

 43. Walgelijk, zoals iedereen hier op hoge toon eist om op andermans kosten te teren. Leer verdomme eens om zelf je broek op te houden!!

  Reactie door BF — maandag 19 september 2005 @ 20.17 uur

 44. wat ik absoluut niet begrijp is dat je de belasting voor diesel leasebakken naar 25% wil, met als reden dat ze belastingvoordeel hebben. Dit geldt alleen maar voor mensen met een eigen huis. Alle huis-tuin-en-keuken verkopers met een huurhuis die tegenwoordig hun handjes dicht mogen knijpen met een salaris van van 1400 euro netto in de maand moeten dan ook die 25% op gaan hoesten. Dat vind ik volstrekt onaanvaardbaar. Doe het dan alleen voor de mensen met een eigen huis en een leasebak.

  Reactie door kaatje — dinsdag 20 september 2005 @ 12.54 uur

 45. Het Beste Plan aller tijden !!!!!! – maarre …………… wie voert DIT uit ??????? ik denk voorlopig niemand !!!!!! – dus waar blijft die REVOLTE ( Palingoproer toen )of Revolutie of andere om deze (A) Sociale regering es te DWINGEN afstand te doen van hun voornemens ???? WE ZIJN HET BEU !!!!! ( oa de bijstandstrekkers en VELE VELE anderen hier in dit land ) Deze regering SPEKT de rijkeren ( en Hoezóóó moeten die dan mééér krijgen – oa de middenstand – kwamen die dan wat TE KORT ???? Iedere Zaak of Horecabedrijf ( zelfstandige ) heeft de afgelopen jaren zijn prijzen zowat verdubbeld ivm de Euro en wie Moest daar dan voor opdraaien ???? juist de mensen die niks hadden !!!! ( de gewone mens – Jan Doedel Met De pet dus ) Dááárom vindt ik het dan ook zo raar dat Déze mensen die ( financieeel ) niks te makken hebben,( oa De bijstandtrekkers )Financieel het minste worden gesteund !!!! – sterker nog die gaan er nóg meer op achteruit dan ooit !!!!!!!! Dus mijn smeekbede is aan U Meneer Marijnissen , Laat ons met ALL onze leden ( maar dan ook álle ) oprukken ( met U voorop lopend ) om deze regering te dwingen om op te stappen – WIJ WILLEN UIT DEZE DWANGBUIS VAN REGERING BALKENENDE – vervroegde verkiezingen of anders REVOLUTIE !!!!! ( durft U DIT AAAN ?????) EIS DIE VERVOEGDE VERKIEZINGEN of anders gaat er nog wel het een en ander gebeuren in Nederland – LET MAAR OP !!!!!!!!!!!!!!

  Reactie door Theo Kluyt — woensdag 21 september 2005 @ 11.42 uur