Dress for Succes

Eenmaal in een uitkeringssituatie komen mensen vaak in een vicieuze cirkel terecht. Ze willen bijvoorbeeld solliciteren maar hebben nauwelijks geld voor nieuwe kleding. En dan wordt degene met dezelfde capaciteiten maar met een representatieve uitstraling toch vaker gekozen.

In Rotterdam hebben ze daar wat op gevonden. Mensen met een laag inkomen krijgen op vertoon van een uitnodiging voor een sollicitatiegesprek een set goed uitziende kleding. Eenmaal aangenomen mag je nog een set uitkiezen. De kleding wordt beschikbaar gesteld door particulieren en bedrijven.

Dress for succes is overgewaaid uit Amerika, en is inmiddels zo’n succes geworden dat er ook al ‘filialen’ zijn in Den Haag en Amsterdam van deze ‘kledingbank’.

Initiatiefneemsters
Initiatiefneemsters Ria Klaassens (links op de foto) en Marga van der Krogt

Reportage Volkskrant (registratie verplicht)
Reportage Rotterdams Tij

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

woensdag 31 augustus 2005 :: 12.07 uur

41 Comments

41 reacties

 1. Stookolie van Chavez voor US
  En nu ook in NL.Dress For Succes
  Zoek de overeenkomsten…..

  Reactie door Pontius Maximus — woensdag 31 augustus 2005 @ 12.22 uur

 2. Bah, wat heb ik een gloeiende hekel aan het woord representatief. Ik ken er genoeg die er keurig uitzien, maar in werkelijkheid de grootste slonten zijn. Als je op basis daarvan aangenomen wordt, vind ik ondoordacht en niet slim van een werkgever.

  Reactie door ACCEPT — woensdag 31 augustus 2005 @ 12.25 uur

 3. Zullen wel even raar opkijken als je de baan hebt gekregen aan de hand van ingehuurde fakekleding en dat je de eerste werkdag s’maandags in je eigen ouwe kloffie komt aanstrompelen.

  Reactie door The Scarlet Pimpernel. — woensdag 31 augustus 2005 @ 12.25 uur

 4. Helaas zijn oppervlakkigheden als een duur maatpak erg belangrijk. Bij promoties geldt hiervoor hetzelfde. Beetje jammer, maar goed, het is wel weer een gat in de markt en in ieder geval zijn de intenties goed, terwijl je op deze wijze natuurlijk wel weer mee helpt aan het steeds oppervlakkiger worden van de maatschappij.

  Reactie door kaatje — woensdag 31 augustus 2005 @ 12.25 uur

 5. Er is een zwart/wit foto van mijn vader, waarop hij op de directie foto staat, zOnder stropdas, die droeg hij namelijk avant le lettre al nooit.

  Van 2 broers moest hij in WO2 bij de koopvaardij en dat werd marine. Daarna werkte hij voor de NDSM als marine atache, en werd onder-directeur (1 van de 10 of zo onder de algemeen directeur) afd. marine.

  Aan zijn kleding lag het zeker niet! :)
  Gewoon nette vrije tijdskleding droeg hij, wat lekker zat.

  Reactie door Barend — woensdag 31 augustus 2005 @ 12.29 uur

 6. Ik was even te voorbarig met mijn afkraak reactie, had het even te snel gelezen over de woorden heen, mijn fout. Ik dacht de ze de kleren weer in moesten leveren na afloop van de sollicitatiegesprek. Ja, het woord representatief vindt ik een breed begrip. Ik zou me zelf niet prettig voelen bij het idee weer “zogenaamd” m’n hand op te moeten houden. Heeft denk ik te maken met het nog bezitten van een beetje trots en zelfwaarde. Je voelt je door zoiets toch weer een derde rangsburger die even weer met de neus op de feiten wordt gedrukt dat je niet in staat bent fatsoenlijk gekleed te solliciteren in meneer z’n ogen.

  Reactie door The Scarlet Pimpernel. — woensdag 31 augustus 2005 @ 12.47 uur

 7. Je kan het vergelijken met de Voedselbank. Het zou niet nodig moeten zijn, maar voor degenen, die het nodig hebben, kan het een uitkomst zijn…..

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 31 augustus 2005 @ 13.26 uur

 8. Bedankt Jan en Bas!! Voor de mensen die het nog niet goed door hebben: kleding is erg belangrijk bij solliciteren en als je een baan hebt. Daarom krijg je een tweede outfit als je bent aangenomen, zodat je de eerste twee maanden makkelijker door kunt komen. Je krijgt ook adviezen, zoals bv kleding kiezen waarvan je de rok of broek apart kunt dragen en een jasje ook en dan kan je al een week lang bijna elke dag iets “anders” aan. Met wat bloesjes of overhemden en T-shirts/polo shirts kan je zo een garderobe maken van slechts enkele “top” stukken. En zodra mensen geld verdienen kunnen ze zelf kleding aanschaffen. Voor de mensen met goede banen en mooie kleding in de kast die ze niet meer (willen) dragen: bel eens met Dress for Success. Misschien kun je het doneren aan ze, voor iemand anders.
  Net zoals bij de Voedselbank en de supermarkt voor de minima, ben ik ook hier nogal dubbel over, maar voorlopig werkt dit systeem en is het kennelijk hard nodig. Waarom zou je het dan niet doen?

  Reactie door L.M. Lembeck — woensdag 31 augustus 2005 @ 13.40 uur

 9. Ik denk dat evt. gevoel van ‘hand op houden’ totaal misplaatst is. Het gaat hier vnl. uitkeringsgerechtigden, die dus al langer gedwongen ‘hun hand op houden’.
  Men is ook niet verplicht om hier gebruik van te maken, maar het wordt aangeboden voor hen die hier gebruik van willen maken.
  Er zijn nu eenmaal functies waar een representatief voorkomen één van de functie-eisen is.
  Waarvoor zou je derg. hulp niet accepteren, maar bijv. wel hulp uit je omgeving vragen voor het schrijven van een sollicitatiebrief. Een prima initiatief, waar eindelijk de belastingbetaler in eerste instantie niet voor hoeft op te draaien.

  Reactie door Trees — woensdag 31 augustus 2005 @ 13.58 uur

 10. @7 Olav, je hebt groot gelijk dat je zegt dat het eigenlijk niet nodig zou moeten zijn. Ik zou het nog wat harder willen stellen. Het is schandalig dat wij in een “samen”leving leven waar dit soort diensten (voedselbank,Dress for succes, etc.) nodig zijn! Het wordt hoognodig tijd dat wij onze “samen”leving veranderen in een echte samenleving. Een samenleving waar mensen oog hebben voor elkaar en elkaars kwaliteiten i.p.v. het zo snel mogelijk proberen een ander een loer te draaien.

  Reactie door Frank Stoffer — woensdag 31 augustus 2005 @ 13.58 uur

 11. Niet om flauw te doen maarre….

  Meerderheid raad schaart zich achter Dress for Succes

  Een ruime meerderheid van de Haagse gemeenteraad kon zich vinden in het voorstel van nagenoeg alle vrouwelijke raadsleden – op de SP na – om een kledingzaak in te richten in de omgeving van moedercentrum Alida voor bijstandsvrouwen uit de Schilderswijk, Transvaal, Laakkwartier, Spoorwijk en stadsdeel Escamp, die een baan zoeken. Daar kunnen zij representatieve kleding en kledingadvies krijgen. Dit vergroot hun kansen op het krijgen van betaald werk, zo is het uitgangspunt. In eerste instantie gingen de initiatiefnemers uit van een benodigd eenmalig budget van 37.500 euro. Omdat het bureau STEK – voor Stad en Kerk – zich inmiddels bereid heeft getoond het project uit te willen voeren, kwamen de initiatiefnemers met een wijziging voor het budget. Een eenmalige subsidie ad 20.000 euro is voldoende, volgens de wijziging. Het idee voor zo’n project is overgewaaid uit de Verenigde Staten.

  http://www.denhaag.nl/smartsite.html?id=30711

  Reactie door BandeBom — woensdag 31 augustus 2005 @ 15.13 uur

 12. Het reduceren van een mens tot een charitas
  object is een kwalijke zaak en speelt het
  huidige kabinet in de kaart.
  Nog even, en de uitkeringen worden nog lager: er zijn immers voedsel- en kledingbanken etc.

  Reactie door magdalena — woensdag 31 augustus 2005 @ 16.51 uur

 13. Ik ben wie ik ben en in de sauna b.v. of op het naaktstrand zijn we allemaal eender, dus die apenpakken helpen denk ik niet…ik kreeg in mijn jongere jaren mee “als het maar schoon en heel is” en je geestelijke ingeving/ervaring/bedrevenheid op dat moment tijdens een sollicitatie zegt meer als je uiterlijk…

  Reactie door pien — woensdag 31 augustus 2005 @ 17.04 uur

 14. Ik heb jarenlang goed gefunctioneerd in de computerbusiness op management “3 delig pak-niveau”, terwijl ik alleen spijkerbroeken, t-shirts en hemden droeg, en kistjes eronder. Alles heel en verzorgt, inclusief mijn lange haar.

  Mijn ervaring is dat men vaak een reactie gaf van, “ik mocht willen dat ik jouw lef had”. Voor mij heeft het nul met lef te maken, ik weiger te buigen voor zogenaamde “representatieve” eisen, bullshit.

  Blijf gewoon jezelf, indien men de voorkeur geeft aan een aap met een gouwe ring, dan is dat toch geen geschite werkkring voor mij.

  Reactie door Johan Smeets — woensdag 31 augustus 2005 @ 17.29 uur

 15. geshite moet geschikte zijn, excuus.

  Reactie door Johan Smeets — woensdag 31 augustus 2005 @ 17.30 uur

 16. Vreemd dat men nog steeds voor het 3d kostuum kiest, boven het “be your self” imago.
  De meeste grote jongens doen zaken op de golfbaan.
  Ik ondervind zelf ook dat als een gesprek amicaal gevoerd wordt, er betere resultaten bereikt worden.
  Hoe zakelijker de relatie hoe groter de kloof wordt.

  Reactie door Sinne — woensdag 31 augustus 2005 @ 17.58 uur

 17. de zelfde ,liefdadigheid,????? als de voedselbank .verstrekt door (bedrijven )mensen met een volle portemonee. om het laatste beetje respect bij die mensen weg te halen .zodat ze klaar zijn voor het ,knechten, werk van balkenende en zalm .fuck it. als de werkgever je niet wil .jammer dan .het gaat om je kwaliteiten niet om je uiterlijk. balkenende is daar het beste voorbeeld van .(buiten zijn uiterlijk mist hij ook de kwaliteiten) nemen ze je niet aan lekker je uitkering ophalen .en zwart er een baantje bijnemen .

  Reactie door texas henkie — woensdag 31 augustus 2005 @ 18.06 uur

 18. Nou, de voedselbank is opgezet (in Rotterdam dan) door mensen die practisch in dezelfde situatie gezeten hebben als hun huidige ‘klanten’. Verder kun je aan mensen die op de voedselbank zijn aangewezen zich niet bezig met de vraag wanneer en of de politiek dit gaat oplossen, die zijn dankbaar voor de directe hulp. Van een politieke discussie gaat je honger niet over. Zeker als die discussie niet leidt tot aanvulling van de koopkracht. (Uitkleden, uitzuigen en opzouten is het tegenwoordige politieke credo).Over Dress to Succes: Ik ken dat project redelijk goed en het zijn (alweer) dames uit de bedienende doelgroep die deze kleding verstrekken oim het zelfvertrouwen en het aangezicht van de sollicitant zonder euri te verhogen. En echt waar, ondanks alle principes wordt je eerder aangenomen in een mantelpakje dan in een spijkerbroek, Bovendien mag je twee setjes houden (en kan je langzaam steeds meer gaan smokkelen dat ze je accepteren in die spijkerbroek, want dat zou toch mooi zijn…)Kan je later nog van je verworven salaris een nieuwe spijkerbroek kopen…mooi project van mooie mensen. Schandalig dat het nodig moet zijn maar mooi dat er nog zulke mensen zijn. Dat zou je haast in alle principes vergeten…

  Reactie door Kees — woensdag 31 augustus 2005 @ 18.22 uur

 19. Ik vind het prachtig. Hoe meer projecten er komen die er voor zorgen dat we minder afhankelijk worden van geld hoe beter. Als we daarnaast ook nog spullen weggeven aan dergelijke projecten i.p.v. weg te gooien is het ook nog goed voor het milieu.

  Reactie door tamiem — woensdag 31 augustus 2005 @ 18.37 uur

 20. Helemaal mee eens, Tamien! Want zelfs voor Tweedehands is niet altijd geld beschikbaar bij de mensen.
  Ik zit te dubben wat ik nu moet gaan weggooien, wat misschien nog leuk zou zijn voor de knutselaar die zich graag met radio’s en computers en zo bezighoudt. Ik kan niemand vinden dus gooi ik strakjes een stereo-installatie weg, die misschien door een handige vent nog gerepareerd zou kunnen worden. Zelfde voor een printer en een radio-cassette-speler en een platenspeler. De officiele tweedehandswinkels willen het niet hebben. Die willen alleen spullen die het (goed) doen. Ik breng binnenkort alles weg naar de gemeentewerf. Eigenlijk doodzonde. Ook een bed-ombouw met twee lattenbodems en een nog prima matras, die te hard is voor mij, gaan met het Groot Vuil mee. Zo zie ik wekelijks nog goede meubels staan en televisie-toestellen. Is alles dan allemaal zo slecht en zo kapot dat het niet meer gerepareerd kan worden en weggegooid moet worden?
  We repareren haast niks meer. We gooien weg. Een beetje minder zou beter zijn. Of, als je zelf handig bent, een beetje helpen bij mensen die wat hulp nodig hebben, zonder er iets voor te krijgen, zou ook niet zo’n gek idee zijn. Maar ja, ik droom, ik weet het…., maar mág ik alsjeblieft?

  Reactie door L.M. Lembeck — woensdag 31 augustus 2005 @ 19.18 uur

 21. @8Volkomen met de gedachtengang van mevrouw
  Lembeck eens. Bovendien kun je als uitkeringsgerechtigde je zeker geen complete garderobe aanschaffen incl. vaak
  toch ook de bijbehorende accessoires, mogelijk nog een fiets, extra schoenen of
  laarzen en maar afwachten of je de baan mag houden of een halfjaarscontract krijgt.
  Alle te maken basiskosten, zoals ook wat
  extra zakgelde op zak voor al die verjaardagen, jubilea, e.d. afdelings aktiviteiten waarvoor inzamelingen worden
  gehouden en je niet kunt achterblijven, zijn er vele als je nog niets verdiend hebt: gaan wérken kost geld incl. het mogelijk voorschieten van reis- en verblijfkosten (vroeger kreeg je tevoren je
  busabonnement kant en klaar aangeleverd).
  Fatsoenlijk in de kleren en zeker op representatieve funkties eisen dat gewoon.
  Ik vind het dus geen gezicht als een re-
  ceptioniste tevoorschijn komt met navelpiercing en bij het bukken haar maat
  ondergoed kan raden, of kan zien of ze een
  sloggybroekje of een tanga draagt.
  Ik weet ook dat ziekenhuisbezoekers en pa-
  tiënten zich rot ergeren als ze het in witte dienstkleding gestoken personeel verder kunnen “uitlijnen”. Natuurlijk voelt iemand zich inderdaad een stuk prettiger als “z’n haar (maar) góéd zit” en
  soms doet dat toe aan het gevoel maar ook
  aan de verschijning voor mensen die duidelijk weten en voelen dat ze niet tot de glamours gerekend zullen worden. Wat kan
  er op tegen zijn, niets toch?
  Banen genoeg waar je nooit of te nimmer in
  jeans kunt verschijnen, maar wellicht dat
  binnenkort Peijs en Dekker en Kant het voorbeeld gaan geven met gemakkelijk zittende jeans en wat het dan completeert
  is mogelijk hun strikt persoonlijke keus.
  De één ziet er mogelijk met een juten zak
  er al sexy genoeg uit voor de job, terwijl
  de ander het zelfs nog niet voor elkaar
  krijgt met een shantung of zijden blouse.
  Overigens geldt dat dan ook voor de make-up
  en dan zal de kleur haren me niets uitmaken
  Voor het dragen van jeans is er dan ook nog
  de mogelijkheid om leuke, verantwoorde en
  soepel lopende schoenen te kunnen dragen
  ipv laarzen, die knie en/of rugpijn opleveren. Verzorgd kan dus ook een goed
  zittend wit T-shirt zijn met iets leuks er
  overheen en alles hangt af van degene die ‘t met gemak weet te dragen.
  Erger is het als de nieuwe baas kleding
  rekent tot de doorslaggevende reden voor
  het aannemen van de sollicitant, maar er
  wel op kan wijzen dat correcte kleding wordt verwacht bij indiensttreding.

  Reactie door Madelief — woensdag 31 augustus 2005 @ 19.25 uur

 22. Aan de ene kant mooi dat ze hiermee mensen kunnen helpen maar aan de andere kant te gek voor woorden dat er zo gekeken wordt naar de kleren.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — woensdag 31 augustus 2005 @ 19.29 uur

 23. Voor iedereen die er wat kopen wil of iets
  weg te geven: in Google is een site van
  Emmaus, een 2e hands winkelketen die op zich weer connecties hebben door het hele land, waarbij zo mogelijk aan huis wordt afgehaald wat je allemaal kwijt wilt.
  Een ideale manier om niets te hoeven weg
  gooien wat nog bruikbaar is en er zelf af
  en toe ook iets leuks op de kop te tikken
  voor een habbekrats, en geloof me dat kan van alles zijn en in een reguliere winkel
  het soms meer dan het 10- of 20voudige
  kosten en is het dus een kwestie van goed
  kijken en ‘geluk’ hebben, veel plezier daar
  en bovendien is de toegang dan gratis in
  tegenstelling tot allerlei andere “markten”
  die soms een behoorlijk hoog toegangsgeld
  vragen. Succes voor wie er wat aan heeft.
  (Google: Emmaüs winkels ).

  Reactie door Madelief — woensdag 31 augustus 2005 @ 19.38 uur

 24. Dus je oogst succes met je kleding? No problem, ben je aangenomen trek je toch gewoon je kloffie weer aan? Ik vind het onzin. je moet er gewoon verzorgd uitzoen, maar je hoeft toch geen slavenkorset (matelpakje) aan om blijk te geven van je talenten? Hebben de heren wel eens een rok met panty met pumps gedragen een hele dag? En, hoe was het?

  Reactie door Sonja — woensdag 31 augustus 2005 @ 20.22 uur

 25. soliciteren ze voor bankdirecteur of zo.

  Reactie door McCarthy — woensdag 31 augustus 2005 @ 20.31 uur

 26. Weet je …armoede kent ook zijn mooie “kanten” ik had maat 46 en nu maatje 36 ,ja leven met 4 personen van 200 eurootjes p/m doe je niet zo makkelijk, en nu werk ik 1 jaar hard elke dag binnen de thuiszorg en ben ik 35 kilo kwijt, oke armoe kent ook voordelen ……..

  Reactie door pien — woensdag 31 augustus 2005 @ 21.12 uur

 27. ik word er missellijk van het zal wel weer een flinke subsidie opleveren voor die bedrijven of ze moeten nog lobbien hiervoor.
  als ik het vergelijk met de kerk de grootste boeven zaten vooraan en al loopt iemand er nog zo netjes bij ik luister toch naar mijn gevoel en meestal bedriegt die me niet, maar het zal wel gaan om de hogere banen want een stratenmaker of iemand in de bouw word niet beoordeeld op zijn kleding of op zijn geinige snuit maar op zijn vakkennis en dat moeten ze in de politiek nog leren.

  Reactie door kees — woensdag 31 augustus 2005 @ 21.24 uur

 28. Sonja

  Nee, van mij hoefen die matelpakje en pakken (voor mannen) niet, hoef zelf gelukkig geen pak aan.
  En van schoenen met hakken krijg je geloof ik ook een holle rug (heb dat ergens gelezen/gehoord), dus dat hoeft van mij ook niet.

  Nee, ik heb nog nooit met een rok met panty met pumps gedragen, zijn er niet in mijn maat (schoenmaat 45/56, en broekmaat 33/40).

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — woensdag 31 augustus 2005 @ 22.42 uur

 29. een beetje werkgever kijkt niet naar kleding .maar naar je kwaliteiten. de kledingvoorschriften .zijn in het leven geroepen door de reintegratie bedrijven .hebben ze naast het hele geluul over sollicitatie brieven ,(soorry goeie brief maar er staat een comma verkeerd .dus kom volgende week maar terug )een nieuwe vet betaalde curus ,hoe kleed ik mij voor de baas ,als de ,baas , je niet wil om je kleding !laat je hem lekker het werk zelf doen .je haalt je uitkering op .en neem er een zwart baantje bij .of je word boer en minister.

  Reactie door h.verbeek — woensdag 31 augustus 2005 @ 22.43 uur

 30. Nee, mannen lopen liever niet op hoge hakken, maar wel in een mantelpakje, kostuum genaamd, rond. MET stropdas. Zelfs met dit weer en ja, je baan, je promotie, je salarisverhoging, alles kan van je kleding afhangen! Helaas wel, ja. Ik zie nog steeds Prins Claus zijn stropdas weggooien. Jammer, maar hij heeft weinig volgelingen, omdat managers en bazen vinden dat vrouwen een rok aan moeten met een panty en schoenen met een hakje en een keurig topje, dat liefst zoveel mogelijk bedekt, want dat is sjiek, en dat mannen een kostuum dragen, ook bij 30ºC in de zon met een stropdas en knellende schoenen. Gepoetst!
  Uiterlijk vertoon – Schone Schijn dus, is belangrijker dan iemand’s kunnen.

  Reactie door L.M. Lembeck — woensdag 31 augustus 2005 @ 23.25 uur

 31. @14 Johan Smeets

  Geweldig. Zulke mensen hou ik van. Blijf jezelf.

  Reactie door ACCEPT — donderdag 1 september 2005 @ 8.18 uur

 32. Nog even en de minima krijgen helemaal niet meer een uitkering in handen. Alles wordt geregeld: onderdak,eten,kleding enz. Dan gaan wij met bonnen werken,zoals tijdens de oorlogsjaren. Waar moet dat heen?

  Reactie door JE. Mulder — donderdag 1 september 2005 @ 8.34 uur

 33. (32)waar moet dat heen !!! als het aan balkenende ligd .eerst naar de kerk ,dan naar het werk .en dan naar de gaarkeukens .

  Reactie door h.verbeek — donderdag 1 september 2005 @ 9.04 uur

 34. Je wordt er misselijk van als je harry potter hoort stamelen over de NORMEN en WAARDEN .Ik weet nu wat dat in houdt BEDELEN .Voedselbank ,kledingbank wat voldt ?>

  Reactie door marianne — donderdag 1 september 2005 @ 12.12 uur

 35. Ook ik vind het heel jammer dat dergelijke initiatieven nodig zijn geworden in dit land.
  Maar wat ik vooral jammer vind, is dat er mensen zijn die werkelijk àlles afkraken.

  Natuurlijk zou het niet moeten uitmaken wat je aantrekt naar een sollicitatiegesprek, maar de werkelijkheid is nou eenmaal anders.
  En daarbij: representatief is niet hetzelfde als een mantelpakje of een maatkostuum.
  Het is kleding waarin je jezelf kunt presenteren (vandaar het woord) voor de betreffende baan en die er eigenlijk voor zorgt dat de potentiële werkgever niet in negatieve zin wordt afgeleid, maar aandacht heeft voor wat je te melden en te bieden hebt.
  Zo kan ik me voorstellen dat bij een sollicitatie voor rioolreinig(st)er een 3-delig pak in negatieve zin afleidt, terwijl een gescheurde spijkerbroek, kisten en/of een hanenkam hetzelfde effect heeft bij een sollicitatie voor baliemedewerk(st)er bij een bank.

  Reactie door Renée — donderdag 1 september 2005 @ 12.22 uur

 36. Zou dit misschien de oplossing zijn voor die Marokkaanse, Surinaamse en Turkse sollicitanten die nu vaak
  vanwege……afgewezen worden?

  Reactie door Pontius Maximus — donderdag 1 september 2005 @ 13.52 uur

 37. Kan men ook in een geleend maatpak solliciteren voor een duo-baan?
  Scheelt weer in het begrotingstekort.

  Reactie door Alex — donderdag 1 september 2005 @ 16.59 uur

 38. Tjonge jonge jonge, wat een negativiteit!!
  Je moet echt eens met Ria zelf gaan praten in haar winkel. Dan reageer je wel anders.
  Ze is erg gedreven in haar werk, met name door het stukje geluk dat zij door haar winkeltje aan andere mensen kan brengen. Als je in een redelijk uitzichtloze situatie zit en op deze manier positief geholpen kan worden, wat is daar dan op tegen?
  Ik vind het een geweldig initiatief.

  En daarbij komt ook nog wat anders: op die manier wordt goede, gedragen kleding, op een leuke manier hergebruikt. Beter dan weggooien. De afvalberg is al zo groot.
  Als een herintredende bijstandsvrouw of -man in mijn gedragen kleding de mogelijkheid heeft om de baan te krijgen, ben ik daar heel blij mee. Ik hoef het niet te weten, maar het gevoel is erg goed.

  Reactie door Aty — vrijdag 3 maart 2006 @ 15.12 uur

 39. Ergens las ik een reactie van iemand die kapotte spullen en andere spullen had, die ze nu weg wilde gooien, Er bestaat een prachtige website http://www.gratisoptehalen.nl waar je allerlei spullen kunt aanbieden (en ook ophalen). Het is ondergebracht in verschillende rubrieken, b.v. hobby, doe het zelf, tuin etc. Misschien heeft iemand hier nog iets aan.

  Reactie door hans luinge — vrijdag 7 april 2006 @ 10.26 uur

 40. bodog…

  squeezed?whorls hinting deem vilely tallow detector odds calculator http://odds-calculator.extra-sport-betting.com/

  Trackback door bodog — zaterdag 20 mei 2006 @ 13.52 uur

 41. ik heb een mooi pak, jasje en rokje (Copines, maat 38) dat zeer representatief is en waar in niet meer in pas. Ik woon in de buurt van Den Haag en wil het graag bezorgen bij Dress for Success. kunt u mij het adres daar geven?

  Reactie door hanneke — woensdag 22 november 2006 @ 16.30 uur