Stelling

‘Het is een schande dat het kabinet de hoge inkomens schijnt te willen bevoordelen boven de mensen met de lage inkomens. Het kabinet heeft tot taak de snel gegroeide inkomensverschillen te verkleinen, in ieder geval niet te vergroten.’

Discussieer mee.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 30 augustus 2005 :: 15.57 uur

97 Comments

97 reacties

 1. Dat moet je in de kamer zeggen. Misschien zou de SP eens moeten overwegen wat oppositie te gaan voeren. De SP zou dan kunnen beginnen een motie van wantrouwen in te dienen tegen de premier, die met zijn persconferentie in strijd heeft gehandeld met artikel 65 van de grondwet, een motie van wantrouwen tegen de minister van spoorwegen die vanmiddag een vraag niet kon beantwoorden omdat het in Italië vakantie is en natuurlijk een motie van wantrouwen tegen minister ‘sorry dat ik twee ton subsidie in mijn zak heb gestoken en zelf mijn boerenbedrijf leid’ Veerman.

  Reactie door Cpt. Iglo — dinsdag 30 augustus 2005 @ 16.14 uur

 2. Dit beleid is zelfs voor een deel van hun eigen achterban niet meer te verdedigen, lijk me zo. Alleen de rijken varen hier wel bij. Eerst het zuur, dan het zoet, voor de rijken ja, de rest gaat er alleen nog maar verder op achteruit.

  Reactie door kaatje — dinsdag 30 augustus 2005 @ 16.32 uur

 3. Het is trouwens buiten dat het eenschande is, erg slim van dit kabinet. Arm en rijk tegen elkaar uitspelen, leidt de aandacht van hen af. In 2007 loopt het volk er grotendeels net zo makkelijk weer achteraan. En daarna…. Een fijn nieuw feestje van 4 jaar met PVDA en CDA, misschien zelfs nog wel met de VVD.

  Reactie door kaatje — dinsdag 30 augustus 2005 @ 16.55 uur

 4. Het is wel sypathiek van de SP om het kabinet de taak te geven gegroeide inkomensverschillen te verkleinen. Helaas zal het kabinet, steunend op niet-sp-stemmers, zich van die “opdracht” niets aantrekken. De regering wil de eigen aanhang, rechts van het midden te vriend houden. Jammer voor de SP.

  Reactie door Gert — dinsdag 30 augustus 2005 @ 17.05 uur

 5. Schijnt te willen bevoordelen, Jan?. Het gaat gewoon gebeuren ook, let op mijn woorden. Ik heb alweer gelezen dat alleenstaanden met een uitkering, dat over 2 jaar hun koopkracht 4% lager zal zijn ten opzichte van 2003. Deze gasten stelen het letterlijk van de armen en geven het aan de rijken. In het bestaan van deze partijen hebben ze nooit anders gedaan. Ik vraag me in allerernst af in hoeverre dat je bij deze maatpakscorriemorrie nog enigsinds van menselijkheid kunt spreken. Is er al een woord al vuil gemaakt door hen, in verband met de situatie van mensen bij de voedselbanken?. Moet Potter ook z’n karwei afmaken net zo als Ruud?. Er gaan op deze stelling reacties komen van mensen die met hun riante inkomen ook nog steen en been gaan klagen dat zij het zogenaamde slachtoffer zijn. Dit valt bij mij onder de categorie, altijd klagen en nooit dood gaan zoals ze dat bij ons zeggen. Zolang als ik leef zal ik mij met hand en tand blijven verzetten tegen zulkse inhalige figuren die hun eigen medemens niets maar dan ook niets meer gunnen. Ik denk dat Potter straks ook nog wel z’n eigen kerk begint met een knoeperd van een bord ervoor, Rich people only. Christenen voor de rijken, zal hij ook al een speciale skybox hebben in de hemel?. Dat die vent überhaupt nog met z’n a-sociale smoel nog in de kerk durft te komen. Je zult er maar voor of achter zitten als minima zijnde met de gedachte dat schijnheilige judas ook in de kerk zit die jou het liefst de strot afknijpt en je van je allerlaatste eurocent berooft. Wat deze gasten weer voor de zoveelste keer doen is een misdaad tegen de menselijkheid. Deze mensen voor zover er nog sprake van is, zullen alles in het werk stellen ons voor de bezuinigingen op te laten draaien en zelf hun zakken te vullen of hun vermogen veilig te stellen. De geschiedenis liegt er niet om op dit gebied van deze partijen. Het is altijd al zo geweest en zo zal het ook blijven. Maar ja, het zullen wel weer de ritchie’s zijn die het allemaal weer zo erg hebben met hun villa’s met zwembad, 2 asobakjes met trailertje met speedbootje erachter, 2 a 3 vakantietjes minimaal, inponerende banksaldo’tje etc. En het belangrijks van allemaal, natuurlijk allemaal “eerlijk” verkregen juist ja. Hoezo te hoge declaratie’s ingediend. Ik kijk nu al rijkhalsend uit naar de reacties van bepaalde personen over dit onderwerp.

  Reactie door The Scarlet Pimpernel. — dinsdag 30 augustus 2005 @ 17.10 uur

 6. Dit kabinet

  Bij Jan Marijnissen staat weer een stelling op zijn log:
  ?Het is een schande dat het kabinet de hoge inkomens schijnt te willen bevoordelen boven de mensen met de lage inkomens. Het kabinet heeft tot taak de snel gegroeide inkomensverschillen te ve…

  Trackback door Marco's Log — dinsdag 30 augustus 2005 @ 17.25 uur

 7. Een illusie ben ik in ieder geval armer en dat is dat de vakbonden er aan mee doen. Zag in het kort gelden ontvangen CAO-boekje dat mijn loon een half procentje meer is geworden. En de ambtenaren gaan voor anderhalve procent. Dus waar hebben we het hier over? Het is dus niet alleen het kabinet maar ook de bonden draaien zich nog een keer om in hun warme nnest. Maar misschien dat ze bij de SP zich eens daar op gaan richten. Betwijfel het.

  Reactie door jojo — dinsdag 30 augustus 2005 @ 17.26 uur

 8. we zijn veel te lief, als je wat wil als socialist, moet je toch echt een stuk harder worden. Dat die bonden collaborateurs zijn wisten we al. Tijd voor een andere vakbond. Van binnenuit de vakbond veranderen, is volgens mij niet meer mogelijk. Veel te veel pvda en cda. Laat een man als Niek Stam maar aan de slag gaan, dat is iemand die m.i een volksopstand kan ontketenen.

  Reactie door kaatje — dinsdag 30 augustus 2005 @ 17.30 uur

 9. Naast de (terechte) ethische overwegingen denk ik ook dat de huidige inkomenspolitiek slecht is voor de economie.

  Ik hoor hier weinig over, maar ik denk dat het geld dat de laatste jaren ‘naar boven toe’ opgezogen wordt, nauwelijks ten goede komt aan de binnenlandse economie. Het wordt waarschijnlijk toch al gauw geinvesteerd in snel groeiende markten (meer rendement in China), en verder besteed aan exotische reizen, huisje in Frankrijk, dikke Duitse auto enz.
  De sub-modale inkomens staat het water aan de lippen, zij zullen bij een eventuele verbetering van inkomen het geld niet kunnen oppotten maar meer gaan besteden aan noodzakelijke levensbehoeften. Het meeste ervan zal dan toch de lokale economie gaan stimuleren, lijkt mij…

  Reactie door MartijnPleines — dinsdag 30 augustus 2005 @ 17.48 uur

 10. Nationale staking van een weekje of 2?
  Maar dan ook iedereen!

  Reactie door Johan Smeets — dinsdag 30 augustus 2005 @ 18.01 uur

 11. Off topic: Lees net dat in de Vs de armoede in één jaar tijd met 1,1 miljoen mensen is toegenomen. Er leven op dit moment 37 miljoen mensen onder de armoede grens. Wat minder oorlogje spelen en wat meer aandacht aan je eigen mensen besteden zou ik zo zeggen. Mischien dat Uncle George nog wat handy tips heeft voor J.P hoe je mensen het hardst en dieps in de armoede en ellende krijgt en natuurlijk houdt.Zijn toch al experts op dat gebied.

  Reactie door The Scarlet Pimpernel. — dinsdag 30 augustus 2005 @ 18.40 uur

 12. Ik ben het volledig eens met Johan Smeets en kaatje. In Nederland wordt gepraat, vergaderd, overlegd, nog meer gepraat en VOORAL heel veel geklaagd.

  En er wordt niets gedaan.

  Behalve een demonstratie op 2 oktober jongstleden, welke een heel mooi begin had kunnen zijn van………?

  Juist, van niets. Er volgde nl. niets.

  En het kan zo ontieglijk gemakkelijk zijn: Gooi gewoon alles plat. Ook als het niet voor 100% lukt, richt 50% ook genoeg schade aan. De regering zal zeer snel inbinden. Als collectief van burgers/werknemers heb je de macht in handen, alleen beseft men dat niet of onvoldoende.

  Dus, kameraden, ten laatste male…

  Reactie door Arno Schotmans — dinsdag 30 augustus 2005 @ 18.46 uur

 13. Het is niet alleen een schande. Het is gezien de Christelijke afkomst van het CDA tegenstrijdig met alles wat met een Christelijk gedachtengoed te maken heeft. Maar we zijn er nog lang niet klaar mee. We mogen ons nog ergeren tot 2007, maar daarna wordt het ook niet beter. W. Bos loopt volgens mij al warm voor een coalitie met CDA en VVD. Het moet de Nederlandse kieser nu toch wel echt duidelijk zijn, dat stemmen op de PVDA ook niet brengt wat het brengen moet. Gelijkheid voor iedereen. Een echt sociaal zorgstelsel, waar iedereen echt het zelfde krijgt, maar wel voor minder geld. Als dit kabinet wil laten zien iets te willen doen, gingen die 5 % naar de laagste inkomens, en bleven de hoge inkomens hangen waar ze nu zijn.

  Reactie door redst@r — dinsdag 30 augustus 2005 @ 18.52 uur

 14. Waarom moeten inkomensverschillen verkleint worden? W A A R O M (nog geen SPer heeft het mij kunnen uitleggen)?

  Het is ronduit terecht dat de overheid de hoge inkomens bevooroordeelt, die betalen relatief gezien ook de meeste belasting.

  Reactie door McCarthy — dinsdag 30 augustus 2005 @ 19.29 uur

 15. Wees eerlijk, wij als SP zijn nog niet toe aan regeren, want dat wordt niks met de PvdA.
  Ook intern zijn er nog te veel valkuilen, regels is regel neemt hand over hand toe, nee, te weinig stemmen en leden t.o.v. de 2 grote partijen.
  Feitelijk hadden we pas moeten meedoen in de 2e kamer toen we 40.000 leden hadden.
  De rest die daarna kwam, is grotendeels protest stemmers.
  Mensen die SP stemmen om de kwaliteit, stemmen op lokale kanjers, vandaar de groei in lokale en provinciale zeteltallen.

  Ik heb zelf ervaring met de communicatie, waar vaak een grote afdeling tussen zit, en het niet kunnen ageren middels een agenda punt in de partij raad.
  Hier en daar zijn er 1e kamerleden die liever over poezen schrijven en elk woord dat niet bevalt gewoon censureert.
  Is zo’n partij, partij voor PvdA, ben bang van niet…..

  Reactie door barend — dinsdag 30 augustus 2005 @ 19.31 uur

 16. Ik ben uiteraard ook niet de grootste fan van dit kabinet. Veel te links. Wat we nodig hebben is Wilders die er een stevige flattax doorheen ramt en de sociale zekerheid privatiseert. Dalen de kosten misschien nog eens in de gezondheidszorg en hoeven we niet meer te bekvechten over parasieten, pardon uitkeringsgerechtigden, in den haag die niet willen tomatenplukken.

  Mensen, open your eyes. Drop het socialisme.

  Reactie door McCarthy — dinsdag 30 augustus 2005 @ 19.32 uur

 17. De geachte Hr. Marijnissen vliegt hier met een enorme gang door de bocht en ik hoop dat hij zijn stuur houdt.
  Door overbureaucratisering en een chronisch teveel aan ambtenaren heb je een encyclopedie en aanvullende studie nodig van tientallen jaren om nog precies vast te stellen wie wat verdient en waarom zoveel of zo weinig, waarbij, als je denkt dat je het weet, de feiten al weer aan de loop zijn met je conclusie.
  In de praktijk zijn het net lachspiegels maar dan om te huilen.
  Wat je ziet is de vervormde realiteit.

  Reactie door Liberaal-Socialist — dinsdag 30 augustus 2005 @ 19.32 uur

 18. armoede in de VS? mensem mensen, in de VS ben je arm als je niet 2 autos en 3 wasdrogers hebt.

  Wat ik bedoel te zeggen: Als je het over armoede hebt moet je wel even duidelijk definieren waar je het nou precies over hebt.

  Voor de mensen die er open voor staan:
  http://www.heritage.org/Research/Welfare/bg1713.cfm
  Gaat over “armoede” in de VS.

  Reactie door McCarthy — dinsdag 30 augustus 2005 @ 19.34 uur

 19. 12. 13. 14 Mcarthy, dat jij een Wilders fan bent, was me al duidelijk hoor. De Hond heeft een onderzoek laten doen of Nederlanders het terecht vinden dat de hoge inkomens erop vooruit gaan. 0% was de uitslag en voordat je de domme opmerking maakt dat jou niets was gevraagd; het gaat hier om een a-selecte steekproef, gevolgd door een inductieve sprong op grond van een statistische analyse.
  Mcarthy, dat Jan jou hier nog ruimte geeft, zegt veel meer over zijn ruimhartigheid en sociaalvoelendheid dan over jouw bijdragen. Persoonlijk zou ik je het liefst villen en wens ik je van alles toe.

  Reactie door kaatje — dinsdag 30 augustus 2005 @ 19.37 uur

 20. Scarlet Pimpernel, duidelijker kan ik het echt niet zeggen. Hooguit, dat ook ik het een schande vind dat er zo gestolen wordt van de mensen met een inkomen tussen bijstand en 1½x modaal. En dat we moeten proberen die modalers aan onze kant te houden, waar ze nu zelf ook zijn komen te staan, door alle negatieve maatregelen die ook hen treffen. We moeten SAMEN blijven protesteren en NIET toestaan dat dit Kabinet opnieuw probeert een wig te drijven tussen uitkeringen en betaalde inkomens. Die “verdeel en heers” politiek kennen we. Die MOETEN we niet TOESTAAN!
  Alleenstaanden worden het allerhardst gepakt. Kom op SP!! Ik heb mijn hoop echt op jullie gevestigd! Het is om wanhopig van te worden: keer op keer een klap voor je kop te krijgen zonder iets terug te kunnen doen. En iedere keer wordt die rekbaarheid minder en minder, tot zo’n elastiek knapt. Dan willen mensen ermee ophouden. Als het echt mis gaat zal het aantal zelfmoorden stijgen, wat ik je brom! Maar ik zie dat niet als zelfmoorden. Maar als MOORD, gepleegd indirect door dit Kabinet.

  Reactie door L.M. Lembeck — dinsdag 30 augustus 2005 @ 19.43 uur

 21. een oplossing,dit land plaat legen,geen belasting betalen(dus geen geld voor oorlog)
  ,mafiosos and koninging dood schieten,onzelf
  loos kopelen van generaties hersenspoeling,liberalen jagen ,conservativen jagen,illusionisten jagen en dood schieten,geschidenis weer maken en samen werken….
  Grapje!!!!
  dit land verlamen,en stopen ,terug kijken,maar well realist zijn,vraag wat onmogelijk is,dan krig jij’n het ….
  tijd voor revolutie

  Reactie door patrice — dinsdag 30 augustus 2005 @ 20.11 uur

 22. Lees hier zeer veel meningen.
  En ben het met vele eens.
  Jan met de Pet krijgt weer niets terug, van wat hem eerst is afgepakt.
  En in mijn ogen hebben die er meer recht op, dat die lui die al drie of vier maal met vakantie gaan, die hebben nog nooit iets tekort gekomen, daar wordt wel voor gezorgd.
  20 L.M.Lembeck.
  In mijn ogen heb je gelijk, met die zelfmoorden.
  Als ik goed ben ingelicht, gebeurd dat al, wat er genoeg is, maar die arme mensen zien geen uitweg meer, zien het niet meer zitten.
  Het word hoog tijd dat de minderbedeelde voor hun zelf opkomen, maar dan met zijn allen, anders helpt het niets.

  H.S.

  Reactie door Henk — dinsdag 30 augustus 2005 @ 20.21 uur

 23. dit is het meest asociale kabinet dat we ooit gehad hebben, het amerikaanse model staat voorop en ze maken alles kapot waar ik zo trots op was om nederlander te zijn

  ik vind dat de oppositie niet al zijn pijlen moet richten op het kabinet maar vooral op D66, dat is de partij die dit alles mogelijk maak, de partij die zegt sociaal liberaal te zijn maar is vergeten wat sociaal is, de partij die alles verlogend, alle zogenaamde principes overboord gooit voor 2 ministers zonder macht

  daar moet D66 elke dag op gewezen worden en de oppositie moet er alles aan doen om D66 op zijn oorsprong te wijzen en elke dag vragen of D66 toch nog ergens voor staat

  en mijnheer Marijnisse “ik vind u een hele aardige man maar..” correct politiek taalgebruik maar ik vind het tijd worden dat er werkelijk eens gezegd wordt waar het op staat in gewoon straat nederlands, zo maak je de kloof tussen burger en politiek kleiner

  dit kabinet speelt alles tegen elkaar uit, heeft lak aan alles, luistert nergens naar, de polarisatie is nog nooit zo groot geweest in nederland en dan heeft u als politieke partij het recht en zelf de plicht de woede van een groot gedeelte van nederland in woorden te onderschrijven en dan is iemand niet “een aardige man maar…”, die aardige man zie ik niet, dan is er gewoon sprake van hufterigheid, dan zijn die zogenaamde waarden en normen van balkenende niet meer dan dat de norm de waarde is van het grote geld

  Reactie door edwin — dinsdag 30 augustus 2005 @ 20.30 uur

 24. Er zouden meer ‘ambtenaren’ aan jullie bed moeten staan later, want wie doet het dan wel?

  Reactie door Kees — dinsdag 30 augustus 2005 @ 20.37 uur

 25. In Amerika is ondanks de betere economie de armoede enorm gestegen.
  Vandaag op Teletekst
  Het idee van McCarthy om alle subsidies en rente voordelen weg te doen is nog niet zo gek
  Het kapitaal wat de hogere inkomens weg slepen met hun belasting voordeel is gigantisch .
  Als je dat kapitaal in belasting voordeel gelijk verdeeld(dus iedereen evenveel) denk ik dat de lage inkomens er 50% op voor uit kunnen gaan en dat is prima.
  Dan heb je geen subsidies meer nodig.
  De nieuwe van Boer Veerman is eerst zeg hij ik heb niks fout gedaan en daarna zeg hij het is niet goed te praten wat ik heb gedaan.
  Dus opdonderen en neem die hele handel mee.
  Ik denk dat het kabinet maar gratis antidepressiva moet uit delen want iedereen en ook McCarthy zit in een diep dal.

  Reactie door Jofel — dinsdag 30 augustus 2005 @ 20.44 uur

 26. redst@r (11),

  Niet alle christenen zijn lieve mensen die nooit iets verkeerd doen, wordt toch eens wakker. Als je geen christen bent hoor je volgens jezus bij het rijk van de duivel, dat staat gewoon in de bijbel en mag gewoon verkocht worden. Het word kleine kinderen door de strot geduwd, de sgp die wil dat de overheid het evangelie verspreid, respecteloosheid en generalisatie alom.

  Maar gelukkig zijn ze niet allemaal zo,
  en zijn ook nog die samenwillen leven, zoals Jan Marijnissen, een van zijn wensen is dat we samen naar school kunnen, ongeacht geloof en/of levensovertuiging.

  Nee, dat is geen dwang, wat is er mooier dan dat je ondanks dat je anders gelooft toch gewoon samen kunt leren, leven en samen bouwen aan een beter Nederland.

  McCarthy (13),

  Tuurlijk jonge, privatisering het wondermiddel.
  En uitkeringsgerechtigden uitmaken voor parasieten, en zijn sommige die er misbruik van maken maar lang niet allemaal.
  Aan de ongein die je uitkraamt is wel te zien dat je geen enkel fatsoen hebt.

  En socialistme droppen? Vergeet het maar, dat bevalt me veel te goed, vooral na 2 oktober 2004, een prachtig warm gevoel.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — dinsdag 30 augustus 2005 @ 20.45 uur

 27. Ik denk dat het kabinet maar gratis antidepressiva moet uit delen want iedereen en ook McCarthy zit in een diep dal.

  Sorry voor dit foutje
  Het moet zijn

  Ik denk dat de Maffia maar gratis antidepressiva moet uit delen want iedereen en ook McCarthy zit in een diep dal.

  Reactie door Jofel — dinsdag 30 augustus 2005 @ 20.47 uur

 28. “Het kabinet heeft tot taak de snel gegroeide inkomensverschillen te verkleinen, in ieder geval niet te vergroten.”

  Waarom is het belangrijk de inkomensverschillen te verkleinen ?

  Reactie door Renald Chi — dinsdag 30 augustus 2005 @ 20.57 uur

 29. Het is geweldig nieuws dat de rijken rijker worden, dan kunnen toch lekker hun rioolrechten blijven betalen. Dan hoeven we alleen nog in onze eigen ontlasting te zwemmen!

  “EDE – In de komende tien jaar gaan Nederlanders twee keer zoveel betalen voor het rioolrecht. Het gemiddelde jaarbedrag stijgt van 125 euro nu naar 250 euro in 2010″.

  Reactie door Helma D. — dinsdag 30 augustus 2005 @ 21.07 uur

 30. @ 24, Renald Chi: Omdat je anders van die situatie’s als in de middeleeuwen krijgt. Het gewone volk/de boeren, en de adel.

  Daar gaat de economie niet beter van lopen…

  Reactie door Thijs — dinsdag 30 augustus 2005 @ 21.09 uur

 31. Ik begrijp het wel. Dit kabinet is bezig met het veilig stellen van hun eigen toekomst en die van hun kinderen en kleinkinderen. Zij gaan daarbij over lijken. De ‘gewone man’ wordt om de oren geslagen met absurde bezuinigingen, verhogingen van premies, huren en noem maar op. De hoge inkomens worden ontzien.
  Dit kabinet verdomt het om het geld te halen daar waar het zit! Want dan moeten ze ook hun eigen knip opentrekken….en dat kan natuurlijk niet! Dan moeten ze thuis uitleggen dat ze volgend jaar een hele dag minder op vakantie kunnen. Maar jij en ik begrijpen het niet, meer dan de helft van de bevolking snapt er inmiddels geen barst meer van. Dus J.P. en alle andere criminelen van dit kabinet, leg het ons nog een keertje uit.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 30 augustus 2005 @ 21.09 uur

 32. McCarthy, ik wens je een beetje menselijkheid, kom eens een dag kijken naar de minder bedeelden die bij ons op de WSW werken en die, als het aan jouw slag ligt, straks van de voedeselbank mogen gaan leven.
  Wat gij niet wil dat u geschied…..

  @24 Inkomensverschillen mogen er zijn Renald, maar niet door de levensstandaard van de arbeider weer af te breken, daardoor breekt men de ruggegraat van de economie.

  Zoals mijn ouwe heer placht te zeggen tegen zijn direkteur, zonder het zweet van de mensen in “het blauwe slavenvel” (overall voor de nitwits) geen belegde boterham en extra’s voor u.

  Reactie door Johan Smeets — dinsdag 30 augustus 2005 @ 21.16 uur

 33. Inderdaad een schande,maar feiten en cijfers geven aan dat er sprake is van stelselmatig bevoordelen van hen die beschikken over een zeer hoog inkomen of vermogen en dan nog vaak in combinatie met positie,s met veel macht.
  Deze rafelrandpraktijken zijn gewoon het beleid van dit kabinet,waarvan de leden maar niet genoeg krijgen om te benadrukken dat juist deze koers de enige en juiste is om dit land en z,n burgers uit een zuigend moeras te trekken.
  Ondertussen blijft het bij de coalitiepartijen akelig stil wat natuurlijk ook niet zo verwonderlijk is nietwaar???
  Zelfs de PVDA is in geen politieke weg te bespeuren,wat mij tot de conclusie brengt,bij de vvd drinkt men z,n glas bij het cda doet hij zijn plas en bij de pvda laat men zoals het altijd was!!

  Reactie door visgert — dinsdag 30 augustus 2005 @ 21.22 uur

 34. Ook de Bonden zijn grote criminelen, want ze begeven zich op hetzelfde pad als JP met zijn schurken. Die bonden zijn gewoon bedrijven geworden, waar hun inkomsten, en de hoge salarissen belangerijk zijn. Paar jaar geleden was nog in het nieuws dat de FNV bond zoveel geld had dat ze niet wisten er mee aan te vangen. En de leden maar betalen. De bonden zijn opstapjes geworden naar de politiek, als je tenminste als vakbonds man meegaat met de regering, en voor de show één en andere maar wat roept. Leden dachten dat er wat gebeurde, maar in feite was het handjeklap.
  Contributie wordt geheven, geld stroomt binnen, het bedrijf floreerd. Bonden zijn er mede schuldig aan, wat er nu allemaal is gebeurd hier in NL.

  Weg met het softe gelul van die Bonden, tijd voor de revolutie.

  Reactie door ACCEPT — dinsdag 30 augustus 2005 @ 21.33 uur

 35. Reactie van ACCEPT

  Ben daar helemaal mee eens.
  Verschrikkelijke ervaringen met de vakbond gehad chantage voorliegen en bedriegen van haar eigen leden.

  Reactie door Slachtoffer — dinsdag 30 augustus 2005 @ 21.39 uur

 36. @15 Voor de mensen die er open voor staan:
  http://www.heritage.org/Research/Welfare/bg1713cfm
  Gaat over “armoede” in de VS.

  Reactie van McCarthy

  Beste McCarthy, vergeet je de loggenoten niet wat meer informatie te geven over de researchers? Dat beide uit de toch meer orthodoxe kant van de republikeinse partij stammen?

  Joh, als ik J.P. was mocht je vandaag nog bij mij beginnen, mocht je de hele dag halve waarheden vertellen.

  Reactie door hanri — dinsdag 30 augustus 2005 @ 21.43 uur

 37. Hoe waar!

  http://www.hetvrijevolk.com/?pagina=291

  Reactie door Charles — dinsdag 30 augustus 2005 @ 21.44 uur

 38. jullie moeten eens ophouden over de pvda, als de pvda zich teveel committeert aan de SP en Groen Links is de kans groot dat dat mensen naar andere partijen drijft wat de kans op een balkenellende III alleen maar vergroot

  dat heet strategisch denken

  achter de schermen moeten deze 3 gezamenlijk methoden zien te bedenken om het huidige kabinet ieder op zijn eigen manier aan te pakken

  Reactie door edwin — dinsdag 30 augustus 2005 @ 22.46 uur

 39. Help.,

  Mijn zoetje is in het riool gevallen

  http://www.nu.nl/news/582509/37/Rioolbelasting_wordt_twee_keer_zo_hoog.html

  Met de vriendelijke groeten

  Reactie door Jansonius — dinsdag 30 augustus 2005 @ 23.31 uur

 40. Dat dit Kabinet op moet hoepelen,heb ik op deze weblog al vele malen te berde gebracht. Ijskoud hoorde ik Balkenende zeggen dat er een evenwichtige inkomensverdeling plaats heeft gevonden. De rijken 5,2 procent erbij en de minima hooguit 1 %,terwijl de minima de laatste 10 jaar al heel veel hebben moeten inleveren. Vraagje aan Balkenende: Hoe zou het komen dat er steeds meer voedselbanken zijn en dat het aantal aanvragen voor schuldhulpverlening onrustbarend toeneemt?.Gaarne een toelichting, mijnheer de Minister-President.

  Reactie door JE. Mulder — dinsdag 30 augustus 2005 @ 23.36 uur

 41. moet de vvd/cda ho%^r nog geen actie beginnen voor steun aan de natuur ramp,ahum,
  in hun voorbeeldland,
  de lage inkomens betalen wel ,
  vvd/cda/d66,landveraders.

  Reactie door ad — dinsdag 30 augustus 2005 @ 23.42 uur

 42. ben het niet helemaal eens met je jan .dat de rijken , bevoordeeld worden .komt omdat de armen zich zo makkelijk laten bestelen .waarom was het 2 oktober zo druk .??????? de treinkaartjes waren gratis .anders had je van de bonden niemand gezien .kaatje(8)ik heb veel respect voor mensen als niek stam en het commitee de ,de maat is vol, maar hij zou nogal gek om op de barricade te gaan staan ,om het simpele feit dat hij dan alleen staat .kom op 24 september naar den haag http://www.keerhettij.nl en ik ben er zeker van dat je hem daar tegenkomt .en koop eens een t shirt zodat het commitee wat meer financiele armslag krijgt http://www.demaatisvol.nl .het is makkelijk om alles maar in handen van een paar mensen te leggen .daar bereik je niks mee .je moet zelf uit je luie stoel komen .onze laatste protestzanger armand heeft het in een van zijn liedjes de tekst ,de nederlander is zo belachelijk lui voor zijn eigen bestwil, en verdomme hij heeft gelijk !!dus niet lullen !!!!!!!!! maar bussen vullen !!!!!!!!!!! tot 24 september .www.keerhettij.nl

  Reactie door texas henkie — dinsdag 30 augustus 2005 @ 23.47 uur

 43. Stop nu toch allemaal a.u.b. met jezelf te conditioneren. De armen, de gewone man, Jan met de pet. Snap dan toch dat je jezelf klein houdt en minderwaardig omstelt. Als je jezelf al op deze wijze kleineert wat verwacht je dan van diegenen die je onbewust een aangenamer etiket opplakt dan jezelf. Diegenen waar je je tegen verzet hebben datgene wat je zou willen hebben. Zorg dat je je eigenwaarde behoudt en verwerf iets dat zei niet hebben. Zelfrespect vanuit de goedheid van je hart. Integriteit en een onwankelbaar gevoel voor goed en kwaad.

  Reactie door dekker — woensdag 31 augustus 2005 @ 0.05 uur

 44. (43)mooie woorden .inderdaad kijk in je spiegel en ben trots op jezelf .

  Reactie door texas henkie — woensdag 31 augustus 2005 @ 0.18 uur

 45. @ McCarthy,
  Nu weet ik niet of je naam hebt genomen in “aanbidding” voor de communistenhater Joseph McCarthy en bij gebrek aan communisten je gal spuit op mensen met een normaal sociaal gevoel?
  Persoonlijk ben ik van mening dat zij het met wat minder lijken Joseph McCarthy net zo gestoord was als Joseph Stalin

  Reactie door Hendrik Jan van...tot.. — woensdag 31 augustus 2005 @ 0.22 uur

 46. @McCarthy
  Drop het socialisme. Ik wou dat het kon. Ik zou niets liever willen dan een land waar niemand zich identiviseert met rechts of links. Waar iedereen automatisch het alegemene belang nastreeft en niet zijn eigen belang. Helaas is het nog niet zo ver. Dus sorry McCarthy voorlopig is de SP de enige partij die integer genoeg is om mijn gevoel voor goed en kwaad politiek te verwoorden.

  Reactie door dekker — woensdag 31 augustus 2005 @ 0.36 uur

 47. prachtige woorden dekker alleen zelfrespect vanuit de goedheid van je hart vult mijn bord niet met eten en betaalt ook mijn medicijnen en andere onkosten niet

  Reactie door edwin — woensdag 31 augustus 2005 @ 0.52 uur

 48. @Edwin
  Toch wel Edwin. Daar begint het. Met zelfrespect. Vanuit dit zelfrespect ben je in staat anderen te respecteren. Vanuit dit zelfrespect zullen mensen eerder geneigd zijn het goede voor elk levend wezen na te streven. Door als partij dit zelfrespect uit te stralen,in alles wat we zeggen en doen, zullen er misschien in Nederland genoeg mensen zijn die dit willen waarderen met een stem. Zolang we onszelf als zielig blijven beschouwen verliezen we alle kracht die schuilt in een integer en respectvol denkende groep mensen.

  Reactie door dekker — woensdag 31 augustus 2005 @ 1.07 uur

 49. ‘Het is een schande dat het kabinet de hoge inkomens schijnt te willen bevoordelen boven de mensen met de lage inkomens.’

  Schijn is op zich geen schande. Het gaat er om of de schijn werkelijkheid is. Wat we met zijn allen moeten voorkomen, is dat een dergelijke schijn werkelijkheid wordt.

  Reactie door Henk Tukkers — woensdag 31 augustus 2005 @ 1.15 uur

 50. (30) haalt de middeleeuwen er bij. Over een gebrek aan maatschappelijk/economish inzicht gesproken zeg.

  Reactie door McCarthy — woensdag 31 augustus 2005 @ 1.16 uur

 51. >>Zoals mijn ouwe heer placht te zeggen tegen zijn direkteur, zonder het zweet van de mensen in “het blauwe slavenvel” (overall voor de nitwits) geen belegde boterham en extra’s voor u.

  Reactie door McCarthy — woensdag 31 augustus 2005 @ 1.21 uur

 52. >>Zoals mijn ouwe heer placht te zeggen tegen zijn direkteur, zonder het zweet van de mensen in “het blauwe slavenvel” (overall voor de nitwits) geen belegde boterham en extra’s voor u.

  Reactie door McCarthy — woensdag 31 augustus 2005 @ 1.24 uur

 53. [ Zoals mijn ouwe heer placht te zeggen tegen zijn direkteur, zonder het zweet van de mensen in “het blauwe slavenvel” (overall voor de nitwits) geen belegde boterham en extra’s voor u. ]

  dat is wederzijds, zonder directeur geen boterham voor die arbeider

  Reactie door McCarthy — woensdag 31 augustus 2005 @ 1.24 uur

 54. @McCarthy
  Als je het woord directeur wilt vervangen met een mens die wil ondernemen en het woord arbeider wilt vervangen door een mens die werkt dan kan ik een eind met je mee gaan. Maar wat valt er nog te ondernemen als de consument alleen nog geld heeft om te eten? Zijn niet ook de ondernemers gebaat bij een samenleving waar velen i.p.v. weinigen het geld hebben om meer dan alleen eten te consumeren?

  Reactie door dekker — woensdag 31 augustus 2005 @ 1.38 uur

 55. dekker, ik vind mezelf niet zielig en ik heb respect voor iedereen, wat ik zei was spreekwoordelijk

  maar zo simpel is het niet voor al die oudjes die zich rot hebben gewerkt mede voor onze toekomst en die als dank daarvoor nu nauwelijks rond kunnen komen

  zo simpel is het ook niet voor al die anderen die door pech of een andere reden op de laagste trede staan van onze maatschappij waar alle status draait om geld en niet om inhoud, niet om de persoon

  Reactie door edwin — woensdag 31 augustus 2005 @ 1.43 uur

 56. @Edwin
  Ik ben het helemaal met je eens. Zeker is het niet simpel maar welke partij denk je dat de meeste stemmen krijgt. Een groep mensen die blaak van zelfvertrouwen of een partij die zich identificeert met termen als “de armen, de Jan met de petten, de minderbedeelden” enz.?

  Reactie door dekker — woensdag 31 augustus 2005 @ 1.50 uur

 57. “The Bittersweet symphony” wat dit kabinet volgend jaar gaat spelen is je reinste bedrog.

  Natuurlijk is elk jaar vanzelfsprekend voor de hogere inkomens een feest geweest. Of je nu onder een centrumlinks kabinet zit of een centrum rechts.

  het vergroten van de inkomensverschillen op de wijze zoals dit kabinet dat VOORAL DOET, ZOU BIJ DE GRONDWET VERBODEN MOETEN WORDEN!!

  Ik wil daarbij 1 kanttekening plaatsen, want het gaat niet alleen om de hoogte van je inkomen, maar vooral wat je ervoor hier in dit shitland voor kunt krijgen.

  Reactie door ReneR — woensdag 31 augustus 2005 @ 2.09 uur

 58. dekker, dat gaat gelukkig ook lang niet altijd op, een partij met een accent voor armen, de Jan met de petten en minder bedeelden kan ook winnen

  daarvoor moet een partij mensen in hun ziel weten te raken en mensen weer laten geloven in een andere betere wereld

  de echte groten uit onze geschiedenis hadden dat: Gahndi, Kennedy, Martin Luther King

  in Nederland hebben we vadertje Drees gehad, en Fortuin, niet dat ik het met hem eens was, wel met een gedeelte van zijn analyse alleen niet met zijn oplossingen werd ook gesteund door de Jan met de Petten

  dat vind ik ook het kromme, we leven in een democratie maar mensen hebben blijkbaar nog steeds niet door dat zij de werkelijke macht hebben dingen te veranderen

  helaas is het de angst voor een veranderende wereld die nu blijkbaar regeert

  Reactie door edwin — woensdag 31 augustus 2005 @ 2.37 uur

 59. Een partij die zich kwetsbaar durft op te stellen staat veel dichter bij de mensen dan bijvoorbeeld een arrogante kwal van een van Aartsen die blaak van zelfvertrouwen

  Reactie door edwin — woensdag 31 augustus 2005 @ 2.47 uur

 60. Wat ze bij de wet zouden moeten verbieden is dat de overheid 48.6% uit het nationaal inkomen hapt.

  Reactie door McCarthy — woensdag 31 augustus 2005 @ 5.03 uur

 61. Tijdens een rechtse regering neemt het aantal zelfmoorden toe. Is gebleken uit een onderzoek (wereldwijd) van enkele jaren geleden.
  Toch een goede morgen gewenst.
  Kreeg een mailtje van keerhettij. Er wordt voor bussen gezorgd.
  McCarthy, doe ons een lol en ga naar je nest!!

  Reactie door Gandalf — woensdag 31 augustus 2005 @ 7.08 uur

 62. @ 53 Niet per definitie, het begint met arbeid van 1 man daarna groeit een onderneming en is een direkteur in zicht.

  Het is niet de eerste keer dat een bedrijf, wat naar de afgrond is gestuurd door incompetent management, door de arbeiders wordt overgenomen.

  In je reactie bij 60 kan ik me vinden.

  Reactie door Johan Smeets — woensdag 31 augustus 2005 @ 7.12 uur

 63. @53 Johan, wie kent niet het verhaal van de brugwachter?
  Er was eens een brugwachter. Hij was druk doende met brugwachteren en had een assistent nodig. Toen werd het drukker en drukker. Er werd iemand gezocht om de administratie te doen. Ook werd er een manager aangesteld en een PRman. Alles ging geweldig goed totdat de klad erin kwam en de brugwachter werd ontslagen!!

  Reactie door Gandalf — woensdag 31 augustus 2005 @ 8.11 uur

 64. 18-McCarty
  De walgelijke reacties van jou komen me onderhand mijlenver de strot uit. Meneer betaalt ook de meeste belasting, tsja hoe zou dat toch komen met die duizenden euro’s in de maand, bonussen, welkomspremie’s, gouden handdrukken, te hoge declaratie’s. Nee mensen, als we McCarty mogen geloven dat is meneer de enige echte slachtoffer in deze met zijn riante villa met zwembad, 2 pooierbakjes, minimaal 3 a 4 vakantie’s, een 2de leuk villa optrekje in het buitenland als vakantiehuisje, minimaal 7 homewarming party’s in de week, en last but not least, shoppen heeel veeeel shoppen, want in tegenstelling tot het armlastig gepeupel hebben mevrouw en meneer recht op genot. Zielig hé, als je het zo slecht getroffen hebt in je land. Dit houdt meneer volgens McCarty alleen maar over omdat hij het zo slecht heeft en zoveel moet betalen, natuurlijk allemaal eerlijk verkregen. Je zou er bijna medelijden mee krijgen. Ik ben blij dat de belasting deze vieze sjoemelaars opspoort in het buitenland die hun” eerlijk” verkregen zwartgeld en tweede riante vakantiehuisje waar geen belasting over wordt betaalt te grazen neemt ( de vieze criminelen van ons land). En dan de schone schijn maar ophouden hoe fatsoenlijk ze wel niet zijn en eerlijk volgens McCarty met de miljoenen die aan belasting door meneer worden ontdoken met hun vieze criminele corrupte handelingen. Nee, keurige en eerlijke mensen McCarty. Laten ze die vieze gore strontput maar eens goed opentrekken. Ik weet niet wat voor een patsertje en macho kereltje jezelf wel niet vindt, maar zulkse types als jij houden maar van twee dingen, geld en van hun zelf . Zielig, als je meestal bedenkt dat het ook nog niets is over het algemeen. Ik heb sterk het vermoeden dat je de indruk wilt wekken dat je tot de elite kakkers behoort. Maar meestal leert de praktijk dat degene die het hardst over zichzelf loopt op de scheppen, dat je die ook het hardst in de gaten moet houden. Zijn over het algemeen de grootste losers en big zero’s en prutsertjes. En het vermogen van die opscheppende patsertjes? Door de regel heen trap je in hun huis nog niet voor een euro kapot met hun 7 keer gerecycelde kringloop rotzooi en krakmikkige rommel. Nee, indruk maken met een door de bank voorgeschoten pooierbakje en jatten vol smurfpillen (viagra) slikken om nog wat indruk te maken bij de vrouwtjes. Je hoeft hier niet zo stoer te doen hoor McCarty. Ik weet precies wat voor type je bent, heeeeel zielig en intellectueel zwaar onderbouwd met een in der zin der wet verminderd verstandelijk vermogen tot normaal communiceren. Ter informatie wat de armoede in de Vs betreft. Ze kunnen beter 186 miljoen dollar per dag uitgeven aan de Irak oorlog, dan hun eigen bevolking nog wat eten en een menselijk bestaan te gunnen die in kartonnen dozen langs de weg leven of in rioolbuizen of onder bruggen.

  Reactie door The Scarlet Pimpernel. — woensdag 31 augustus 2005 @ 9.06 uur

 65. Veerman trekt boetekleed aan, nu de rest nog!

  Reactie door wreker — woensdag 31 augustus 2005 @ 9.20 uur

 66. Waaróm trekt Veerman een boetekleed aan? Het zou me verbazen als hij echt spijt had van zijn eigen stommiteiten. Ik denk dat hij dit doet om minister te blijven en om niets anders. Als je als minister een handtekening zet onder een financieel jaarverslag van een stille BV (sic!!) dan ben je toch een oen? Je weet dat je geen bedrijf MAG hebben als je minister bent. Of probeerde hij misschien toch stiekum om dit lekker stil te houden en zo extra centjes binnen te halen. “Geen haan die er naar kraait?” MIS!! Alle hanen kraaien en ik mag hopen dat ze vaker kraaien als ze misstanden vinden in dat Kabinet.

  Reactie door L.M. Lembeck — woensdag 31 augustus 2005 @ 10.31 uur

 67. Hallo Jan,

  Dat is toch altijd zo geweest dat de rijken meer geld krijgen dan de mensen met een laag inkomen zoals ikzelf. Wij moeten steeds meer vaste lasten betalen en iedere cent van ons lage inkomen omdraaien om rond te kunnen komen iedere maand. Ik ben helaas volledig afgekeurd en mag niet werken heb dus al vanaf mijn 18e jaar een Wajong uitkering en ik kan je wel vertellen dat dit geen vetpot is.
  De rijken worden door dit kabinet beloond en de armen worden steeds maar armer.

  Reactie door Paula Buisman — woensdag 31 augustus 2005 @ 10.37 uur

 68. Alle ministers in dit land denken gewoon: DU MOEST EIN ZWIJN SEIN IN DIESE WELT.

  Reactie door ACCEPT — woensdag 31 augustus 2005 @ 10.42 uur

 69. Jan, de stelling wil ik als volgt herformuleren:

  ‘Het is een schande dat het kabinet de hoge inkomens bevoordeelt boven de mensen met de lage inkomens. Het kabinet heeft tot taak de snel gegroeide inkomensverschillen te verkleinen.’ :)

  Hierop zeg ik: JA!

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 31 augustus 2005 @ 10.59 uur

 70. @ L. Lembeck (65):

  En voordat de hanen ten derden male hadden gekraaid, had Veerman zijn plicht om alles eerlijk op te biechten verzaakt…..
  Heeft Balkenende hem misschien een Judaskus gegeven? :)

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 31 augustus 2005 @ 11.15 uur

 71. @ McCarthy (14):

  Citaat: “Het is ronduit terecht dat de overheid de hoge inkomens bevooroordeelt, die betalen relatief gezien ook de meeste belasting.”

  Ik neem voor het gemak nu maar even aan, dat je “bevoordeelt” bedoelt! :)

  Zo lust ik er nog wel een paar! B.v.: “het is terecht dat de huisjesmelker de aftrek hypotheekrente geniet, want hij geeft meer mensen onderdak.”

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 31 augustus 2005 @ 11.45 uur

 72. Dit is geen nieuws voor mij, de 2% van de leden der politieke partijen is gok ik >51% de boven gemiddeld ‘klasse’

  Des te opvallender dat de kleine ondernemers pas nu zien dat de VVD er ook voor hen niet is en zelfs de stem-sprong naar SP maken. Althans degenen met wie ik spreek.

  Reactie door barend — woensdag 31 augustus 2005 @ 11.46 uur

 73. Ik was te snel, ik doel op de 2% van al de burgers die lid zijn van een partij.

  Reactie door barend — woensdag 31 augustus 2005 @ 11.47 uur

 74. Deze schurkenkabinet doet vanaf het begin al niets anders dan iedereen te misleiden. Ik snap niet waarom ze nog steeds in het zadel zitten. Waar blijven de massale protesten? Ik vind het ook akelig stil bij de Bonden!!! Schijnbaar kan het grootste gedeelte van het volk het nog wel trekken, maar het wordt wel steeds moeilijker. Ik hou zelf ook niks meer over en dat was wel eens anders. Ik hoop dan ook vurig dat de vlam in de pan slaat en hoop van ganze harte op een volkopstand. Ik zal erbij zijn!

  Reactie door ACCEPT — woensdag 31 augustus 2005 @ 11.49 uur

 75. @ McCarthy (16):

  Jammer voor je dat je niet in de jaren vijftig kunt leven. Met jouw illustere naamgenoot in de VS had je het vast heel goed getroffen! :)

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 31 augustus 2005 @ 11.49 uur

 76. Mensen, die Mcarthy is helemaal geen succesvolle ondernemer, het is zelf een uitnemer! Nietwaar jongetje?!
  Texas Henkie, ik was er graag bijgeweest op 24 september, helaas hebben ze bij de een of andere politieke partij bedacht dat ik dan andere verplichtingen heb.

  Reactie door kaatje — woensdag 31 augustus 2005 @ 12.07 uur

 77. OMSINGEL HET KABINET OP 24 SEPTEMBER

  Op zaterdag 24 september om 13 uur wordt het Binnenhof in Den Haag massaal omsingeld. Demonstranten zullen op de zaterdag na Prinsjesdag, hand in hand het kabinet de rug toekeren. Bij de omsingeling die meer dan een kilometer lang zal zijn worden duizenden mensen verwacht. In het land heerst de stemming dat het genoeg is geweest met het harde beleid van dit kabinet, dat volgens onderzoek nog maar door 19% van de bevolking wordt gesteund.
  De omsingeling wordt georganiseerd door het platform Keer het Tij waarin 500 maatschappelijke organisaties hun verzet tegen het kabinet bundelen. Samen hebben ze bijna een half miljoen leden. Aan de acties van het platform de afgelopen drie jaar namen tienduizenden mensen deel.
  Balkenende maakt meer kapot dan je lief is.
  Twee jaar Balkenende II heeft dan meer kapot gemaakt dan ons lief is. Enorme bezuinigingen hebben de sociale voorzieningen uitgehold. De aanvallen op de georganiseerde solidariteit hebben de klok vele jaren teruggezet. Onder dit kabinet is de kloof tussen rijk en arm, oud en jong, autochtoon en allochtoon toegenomen. Dit kabinet van ‘waarden en normen’ heeft weinig respect getoond met het op straat zetten van duizenden vluchtelingen, het doorgaan met kernenergie en het ongemoeid laten van al maar stijgende topsalarissen terwijl de uitkeringen verder onder druk komen te staan. Daarom heeft vier op de vijf Nederlanders geen vertrouwen in dit kabinet. Daarom hebben duizenden mensen deel genomen aan protesten tegen het kabinetsbeleid. onder andere op 2 oktober vorig jaar.

  http://www.keerhettij.nl

  Reactie door elsje — woensdag 31 augustus 2005 @ 12.15 uur

 78. Mensen, die Mcarthy zit de boel op te hitsen!!! Moeite niet waard.

  Reactie door ACCEPT — woensdag 31 augustus 2005 @ 12.15 uur

 79. @77 elsje

  Wederom zal het helemaal weer niks helpen. Ik zie het kabinet nu al weer grijnzen.

  Reactie door ACCEPT — woensdag 31 augustus 2005 @ 12.18 uur

 80. Gaat de familie Marijnissen er nou op vooruit of achteruit en hoeveel?
  Wat is eigenlijk het inkomen van een 2e kamerlid,een fractievoorzitster en een gemeenteraadslid samen?

  Reactie door Pontius Maximus — woensdag 31 augustus 2005 @ 12.26 uur

 81. Reactie van ACCEPT

  Mcarthy heeft een eigen mening dat moet kunnen in een vrij land.
  Anders gaan we de zelfde weg op als de Maffia in den Haag die gooit ook kritische programma’s van de TV

  Reactie door Jofel — woensdag 31 augustus 2005 @ 12.27 uur

 82. Wat laten jullie je opnaaien door McCarthy. Tussen de kapitalisten heb je grofweg twee soorten.
  1) zijn de verdieners. Zij geloven niet in de zegeningen van het kapitalisme, en zien ook dat er andere mensen het loodje moet leggen voor hun genot. Allen boeit hun het totaal niet. Zij geloven niet in de heizame werking van de marktwerking, maar verkondigen het in het openbaar toch, om hun zakken te spekken. Zij gaan geen enkele discussie aan met het werkvolk. Zeker gaan deze niet op een SP forum babbelen.

  2) zij de ‘believers”. dit zijn mensen die de drogredenen geloven van de non-believers. zij verdedigen de belangen van de non-believers. Zij geloven in omgereguleerde marktwerking en dit soort kul. Deze mensen zijn dom, verhullen zich achter halve waarheden en leugens.
  Zij zijn constand bezig met zich zelf te bevestigen in hun overtuigen.

  Of……McCarthy is een socialist in hart en nieren en geilt op stoken.
  Tovh denk ik dat hij valt onder de believers. Hij haalt de kastanjes uit het vuur voor de non-believers, en mag als beloning daarvoor een graantje meepikken.
  Daarbij zs hij net zo dom als ons kabinet. Dit zijn ook believers.

  Alexander

  Reactie door alexander — woensdag 31 augustus 2005 @ 12.52 uur

 83. @81

  Natuurlijk, je hebt gelijk, maar de meeste reageren er veel te heftig op. Je kan toch aan z’n schrijven zien, dat ie de boel zit op te naaien, dus niet te druk om maken.

  Reactie door ACCEPT — woensdag 31 augustus 2005 @ 13.13 uur

 84. 70: Olav, JeePeetje houdt van zijn héle Kabinetje…. en kan iedereen daarvan wel in zijn armen sluiten…
  Normen & Waarden en Integriteit verworden door dit Kabinet tot Asociaal en waardeloos gedrag en egotripperij, alsmede het aanwakkeren van grotere ongelijkheid. Als er ook maar een flinter fatsoen in die lui zat waren ze allang opgestrapt, maar ja, macht….corrumpeert! En is wel errug lekker…. BWAAHH!!

  Reactie door L.M. Lembeck — woensdag 31 augustus 2005 @ 13.50 uur

 85. Het geloof van L.M.Lembeck in de onkreukbaarheid en onfeilbaarheid van SP.politici moet wel erg groot zijn. Of zou het zo zijn dat “macht…. corrumpeert” voor deze politici niet geldt.De recent overleden Paus zou er nog een voorbeeld aan kunnen nemen ware het niet dat hij bij leven al heilig is verklaard hoewel hij ook maar een mens was.
  Mag ik er tot slot nog even fijntjes aan herinneren hoe de voormannen van de SP. helemaal naar het verre Brazilie afreisden om aldaar de ideale samenleving te gaan bestuderen en bij hun terugkeer in superlatieven en in bloemrijke taal spraken over de verworvenheden van de partij van de heer Lula.Het zou hen heel wat meer sieren als ze wat dichterbij huis eens hun interesse zouden laten blijken voor de ideeen en opvattingen van de LINKPARTEI in Duitsland of is die partij misschien te “dichtbij” of helaas te communistisch.

  Reactie door Pontius Maximus — woensdag 31 augustus 2005 @ 14.16 uur

 86. Pontius Maximus de paus is bij mij weten nog steeds niet heilig verklaard

  en je wilt het misschien niet geloven maar sommige mensen staan echt voor wat ze zeggen

  Reactie door edwin — woensdag 31 augustus 2005 @ 17.29 uur

 87. (85)klopt het is schandalig!!!!! of het moet zijn dat de s.p ook internationaal actief .vlogens mij wel .maar ja dat j.p even met boes een oorlogje afspreekt .is voor jou natuurlijk koeren op de molen .aan je arrogante reacties te zien denk je volgens mij dat socialisten maar een gram of dertig hersens hebben ?kan je verzekeren dat het iets meer is .maar ik vind het nog steeds mooi om te zien hoe sommige mensen zich zelf in de zeik zetten .

  Reactie door texas henkie — woensdag 31 augustus 2005 @ 17.51 uur

 88. Betekent Pontius Maximus niet zoiets als: Pontius de Grote? Wat is er dan groot aan jou? Niet je sociale gevoel, maar wat dan wel?

  Reactie door L.M. Lembeck — woensdag 31 augustus 2005 @ 19.04 uur

 89. Ik begrijp het niet.. je ziet aan Zalm z’n gezicht dat ie zich schaamt, bij Balkenende kun je dat ook zien… toch doen ze het… wetende dat ie heel zijn leven aangekeken zal worden door honderdduizenden gedupeerden, nooit meer vrij over straat lopen kan zonder over zijn schouder te kijken of hij niet belaagd wordt door een woedende menigte.. die er wel degelijk staan, zij het, blijvend in zijn hoofd, een terechte levenslange straf lijkt me.. Als het geweten duidelijk aangeeft, zoals we allen kunnen zien aan hun gelaatsuitdrukking, dat het verkeerd is dit verwerpelijke beleid zo grof uit te voeren en dat er vrouwen, kinderen, mannen ten onrechte zullen lijden, waarom wordt het dan toch uitgevoerd ? Wie of wat is hier eigenlijk de baas ? Waarom wordt er bij een genomen beslissing nooit toegelicht waarom die beslissing noodzakelijk was.. waarom krijgen de hogere inkomens er wel meer bij en de minima niet…waarom de alleenstaanden niet en tweeverdieners wel ?? Ik bedoel… waar is het om te doen dat dit de eerlijkste manier is ??

  Reactie door Swell — woensdag 31 augustus 2005 @ 19.30 uur

 90. Reactie van Swell

  Beste van Swell.

  Maffia kent geen gevoel.
  Maffia kent geen schaamte.
  Bij de Maffia heiligt het doel alle middelen.
  Maffia rooft en steelt van de zwakkeren.
  Maffia legt niks uit handelen gewoon naar hun geweten.
  De Maffia denkt allen aan zich zelf en hun families.
  De Maffia liegt en bedriegt.
  De Maffia heeft nooit genoeg voor zich zelf.
  De Maffia kent geen genade.
  De Maffia gaat over lijken.
  De Maffia schiet je af als je niet meer bruikbaar bent.
  De echte Maffia baas is vaak de grote onbekende.
  De Maffia leden slapen slecht door hun geweten en omdat ze iedere dag mogelijk zelf het slachtoffer zijn.
  De Maffia leden gaan meestal niet lang mee(troost)

  Reactie door Jofel — woensdag 31 augustus 2005 @ 20.22 uur

 91. Tjonge tjonge wat een stelletje onbenullen daar in den Haag, geloof je nu echt dat het alleen maar slorigheidjes zijn van die Veerman ze lullen steeds weer recht wat krom is de bedriegers.

  Balkenende over de begroting van prinsjesdag anders komen er indianen verhalen in de wereld terwijl die verleden jaar nog zo onvergelijkt deed dat er al zoveel uitgelekt was over de begroting.

  Het zinnetje dat er niet garandeerd kan worden dat iedereen er op voor uit zou gaan komend jaar is ook alweer bewaarheid,
  wie de minst draagkrachtige.

  Reactie door folkert de lepper — woensdag 31 augustus 2005 @ 20.59 uur

 92. (88)zijn ego?(90)klopt maar het klotige is dat god hen vergiffenis schenkt !!!! je zou bijna denken dat hij lid is van het c.d.a met een bijbaantje uiteraard!

  Reactie door h.verbeek — woensdag 31 augustus 2005 @ 23.12 uur

 93. censuur is leuk,actie is anders

  Reactie door patrice — donderdag 1 september 2005 @ 0.02 uur

 94. Nergens lees ik in de berichten dat mensen met een WAO of de bijstand worden gecompenseerd voor hun enorme terug val in inkomen.
  Mocht ik de media al geloven: slechts 0.1 procent vooruitgang, terwijl de meest verdieners er rond 4.8 procent op vooruitgaan.
  Hoe kan Minister de Geus dat verklaren?
  Zijn alweer de mensen met een redelijk goed inkomen bevoorrecht te opzichte van mensen met een ziekte of zonder perspectief op een baan?
  Zonder na te denken gaan mensen die uit principe CDA of VVD stemmen het voor rijken opnemen met die berichten in de media>
  Prinsjes dag zal blijken hoe het echt is met de beloofde vooruitgang!

  Reactie door Hendrik — donderdag 1 september 2005 @ 1.08 uur

 95. Is het iedereen ontgaan dat uitkeringen zoals de WAO sinds het aantreden van Balkenende-I bevroren zijn? Bevroren als in:
  - geen inflatie correctie
  - geen verhoging voor gestegen kosten
  - geen koppeling aan lonen
  - …

  ofwel over de afgelopen 4 jaar mindstends een 8 to 10% omlaag buiten de ziekenkosten verzekering truuc die ook nog eens een 10% kost

  Reactie door reinoud — donderdag 1 september 2005 @ 17.16 uur

 96. “gezinnen met een inkomen van ongeveer 60.000/jaar gaan er ongeveer 5 % op vooruit” : krijgen ze als `kadootje’ een bedrag waar een werkloze een kwartaal(!) van rond moet komen…

  Reactie door reinoud — donderdag 1 september 2005 @ 17.20 uur

 97. @61 “tijdens een rechtse regering neemt het aantal zelfmoorden toe”

  ik heb het al vaker gezegd maar -zucht- nog maar een keer: dat soort statistische verbanden zegt niks!

  het kan bijvoorbeeld ook zo zijn dat rechtse regeringen aan de macht komen als het land in een depressie verkeert. depressie->meer zelfmoorden zou zo maar een logisch verband kunnen zijn.

  blijf zelf denken mensen!

  Reactie door Nico — woensdag 7 september 2005 @ 14.04 uur