Uitstroom

“Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst, maar vrijwel altijd als de overheid infrastructuur in de uitverkoop doet, krijgen we daar later enorme spijt van.”

Arda Gerkens over het besluit van minister Brinkhorst van Economische Zaken tot een minderheidsprivatisering van de stroomnetten.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 29 augustus 2005 :: 11.53 uur

43 Comments

43 reacties

 1. Energie is een product dat verwand is aan drugs. Iedereen die het heeft is er verslaafd aan, (we kunnen niet meer zonder).
  Dit zijn de ideale manieren om vette winsten te genereren. Zoek iets wat mensen graag willen en de woekermargers zijn een feit.

  Dit wordt nog spannend.

  Misschien is het geen slecht idee om alvast een Diesel generator aan te schaffen voor de donkere tijden….

  Alexander

  Reactie door alexander — maandag 29 augustus 2005 @ 12.23 uur

 2. Het is niet per defenitie een produkt waar je aan verslaaft raakt, maar meer een produkt wat nodig is om in onze huidige situatie in de menselijke evolutie in staat te zijn, bepaalde leef normen aan te houden, en voor een houdbaarheid van gezondheid. Dit gaat van lichamelijke gezondheid tot geestelijke gezondheid. Het produceren van, en het houdbaar houden van voedsel. Het is echter ook een produkt waar zuinig mee omgegaan dient te worden. Dit laatste is bijna niet meer onmogelijk, want de huidige prijzen, dwingen vele mensen om zuinig om te springen met energie.
  Het idee van Brinkhorst en consorten, doet me denken aan het kapitalistische gedachtengoed uit de jaren 20, waar grote bazen, macht hadden over hun werknemers. Straks hebben de energieboeren macht over de burgers. Ze kunnen vragen wat ze willen, want we hebben energie nodig. Naast energie, zal ook het water duurder en duurder worden, wat er voor gaat zorgen dat er meer en meer onvrede komt onder de wereld bevolking en weer zal resulteren in geweld. In principe is energie van ons allemaal.

  Reactie door redst@r — maandag 29 augustus 2005 @ 12.34 uur

 3. weer zo’n stuk privatisering waarvan iedereen weet dat we er over 5 jaar spijt van krijgen.

  over 5 jaar hebben we thuis ongeveer 1 keer per week een stroomstoring, let maar op!

  Reactie door nico — maandag 29 augustus 2005 @ 13.04 uur

 4. ja brinkhorst kan makkelijk pronken met andermans veren .het net is n.l van ons .onze (groot)ouders hebben er keihard voor gewerkt .voor ,die kabeltjes ,in de grond.en de 20.000.000.000.-euro die het opleverd word dadelijk uitgegeven door een overheid die enkel geintreseerd is in paaien van grote bedrijven .om zodoende hun ego en beurs op te vijzelen .kom 24 sep naar den haag http://www.keerhettij.nl. tenzij je het accepteerd dat ons hele land uitverkocht word !

  Reactie door h.verbeek — maandag 29 augustus 2005 @ 13.07 uur

 5. Weer een stap dichter bij de afgrond.

  Langzaam met zijn allen naar de klote.

  Dat is het einddoel, alleen snap ik de verborgen agenda nog niet, maar ben bang dat dat niet lang meer duurt.

  Teveel ratten (lees mensen) op de vierkante meter, d.m.v. decimering naar normalisering.

  De geschiedenis herhaalt zich voor de zoveelste keer.
  Wacht maar tot de wereldwijde pleuris weer uitbreekt.

  Dat is waar alles toe leidt, ben ik bang.

  Reactie door Johan Smeets — maandag 29 augustus 2005 @ 13.29 uur

 6. Even doorbijten, mensen! Over maximaal 2 jaar nieuwe verkiezingen!

  Reactie door Jan Breur — maandag 29 augustus 2005 @ 13.47 uur

 7. @4 klopt helemaal.,

  een kleine diefstal valt op., een hele grote niet.,

  kunnen ze weer goede sier maken met het geld van de burger,

  kunnen we het hele land niet in de verkoop doen, en de opbrengst verdelen onder de burgers,

  dan zijn we er klaar mee

  even terzijde, balkenzakje heeft de koningin de veren uit de hoed getrokken met het vroegtijdig publiceren van de hoofdlijnen van het kab-beleid.,
  hij wordt steeds arroganter lijkt het wel, zou hij denken dat hij de koning van nederland is?

  ze hadden hem allang een zwaar pak slaag moeten geven!
  trappen totdat hij het lekker vindt!

  Reactie door Jansonius — maandag 29 augustus 2005 @ 14.19 uur

 8. Misschien is het een idee om Nederland te verkopen, kunnen we van het geld in het buitenland gaan wonen, zijn we gelijk van de minkukels van dit kabinet af.

  Reactie door leen — maandag 29 augustus 2005 @ 16.56 uur

 9. Als het stroomnet in privé-handen komt, dan komt er een monopolie in privé-handen. Op het stroomnet is geen concurrentie mogelijk, e moet nou eenmaal van dat net gebruik maken. Een privé-bedrijf moet winst maken. En die winst moet ergens vandaan komen. Als er concurrentie is kan een privé-bedrijf dor efficiënter dan de concurrentie te werken, winst maken. Een privé-bedrijf zonder concurrentie ondervindt geen enkele ‘push’ om efficiënter te werken, net zo min als dat voor overheidsbedrijven geldt. Hier is geen concurrentie mogelijk, dus moet de winst gehaald worden uit hogere tarieven, terwijl de efficiëntie niet verbeterd zal worden. Wel is het mogelijk dat er extra winst wordt gegenereerd door de zekerheid van stroomleverantie te verminderen. Mochten er daardoor vaker stroomstoringen gaan optreden, dan is de maatschappelijke schade daar groot van.

  Reactie door Drob — maandag 29 augustus 2005 @ 17.00 uur

 10. drob(9)het is heel simpel .ieder bedrijf geeft korting aan grote afnemers .dus voor de grote bedrijven word energie nog goedkoper en voor de inwoners nog duurder .marktwerking .daar hoef je niet voor gestudeerd te hebben .johan(5)de geheime agenda is niks anders dat als je mensen armer maakt/je ze kunt laten doen wat je wild .langer en harder laten werken voor minder loon bijv.een geknechte burger houd zijn bek dicht !!!!!!!en dat is wat j.p en consorten willen .wil je je bek open doen dan zie ik je graag op 24 september http://www.keerhettij.nl

  Reactie door texas henkie — maandag 29 augustus 2005 @ 17.46 uur

 11. #8 Leen moet je eens horen :) We worden op dit moment verkocht door minkukels die straks als het een chaos wordt in het buitenland gaan wonen. En dat lachje was voor jou, maar mijn stelling vind ik hoewel een beetje cynisch wel houdbaar.

  Reactie door Kees — maandag 29 augustus 2005 @ 18.42 uur

 12. ‘Arbeiders hebben ‘ze’ nodig, slaven! Behandel hen dan ook zo in plaats van hen te leren zich als heren te gedragen !’ Aldus een genie wiens visie misbruikt is door de Nazi’s..

  Misschien is dit regime meer naar rechts geneigd dan wij durven te vermoeden… ?

  Van der andere kant, dit liberalisme lekt van alle kanten, tijdelijk zullen de vette varkens zich te goed kunnen doen aan de corrupte volle tafels met goud en zilver, en de armen ieder dubbeltje om moeten draaien al zij het, althans voor de meeste onder ons met een dak boven hun hoofd en een boterham op tafel, lieve kijkbuiskinderen, en het varken vind dat genoeg voor die slaaf, maar het egoistische systeem geeft weinig terug, de kring ontbreekt en zal weer snel sterven als zij is opgekomen.

  De meer wij protesteren, de langer het duurt voor het weer voorbij is.. maar misschien is dat juist wat ons in beweging houdt.

  Liberalisme is idealisme van de liberaal, dromen van pracht en weelde over de ruggen van je medemens, het systeem werkt alleen als iedereen gedwee volgt, wat de mens stellig niet zal doen.. en de varkens …die worden gelukkig snel moe..

  Reactie door Swell — maandag 29 augustus 2005 @ 19.11 uur

 13. Ik woon al 30 jaar of zo in australie, maar ik ben van plan terug naar Holland te gaan omdat de regering hier leugenaars,dieven (east Timor)en oorlogs misdadigers.Ik kan onder zo,n “democratie”
  niet leven. Nu hoor ik dat mijn land van geboorte ook is achteruit gegaan,van wege bal ellende en zijn asociale hufters niet leuk afmaken de domme zakken. Ik ben nooit Australier geworden omdat ik trots was op mijn land.Jammer dat ze het aan het verzieken zijn.dit gebeurt over de hele wereld dus het stomme idee zal wel door amerika ons worden voorgeschreven
  (corporations) Free Trade is ook zo iets
  ALLAMAAL NAAR GOD VOOR DE
  CAPITAALISTEN Als ik naar holland kom zal ik lid worden en helpen met werken voor de partei die het belang van de mensen van nederland (niet Amerika}in hun hart hebben en geen gelul.

  Reactie door Peter.H.Halleen — maandag 29 augustus 2005 @ 19.14 uur

 14. Ik woon al 30 jaar of zo in australie, maar ik ben van plan terug naar Holland te gaan omdat de regering hier leugenaars,dieven (east Timor)en oorlogs misdadigers.Ik kan onder zo,n “democratie”
  niet leven. Nu hoor ik dat mijn land van geboorte ook is achteruit gegaan,van wege bal ellende en zijn asociale hufters niet leuk afmaken de domme zakken. Ik ben nooit Australier geworden omdat ik trots was op mijn land.Jammer dat ze het aan het verzieken zijn.dit gebeurt over de hele wereld dus het stomme idee zal wel door amerika ons worden voorgeschreven
  (corporations) Free Trade is ook zo iets
  ALLAMAAL NAAR GOD VOOR DE
  CAPITAALISTEN Als ik naar holland kom zal ik lid worden en helpen met werken voor de partei die het belang van de mensen van nederland (niet Amerika}in hun hart hebben en geen gelul.

  Reactie door Peter.H.Halleen — maandag 29 augustus 2005 @ 19.15 uur

 15. Nou wat mij betreft ben je ook dubbel welkom…

  Reactie door Kees — maandag 29 augustus 2005 @ 19.20 uur

 16. Vroeg me al af hoe lang het zou duren voor dit in je Web-Log zou komen Jan?

  H. Verbeek (4) zegt het !
  Ontbreekt alleen nog dat er dus bedrijven zullen zijn die die 20 miljard op gaan hoesten en er later zeker 10% per jaar winst op willen maken.
  En wie denkt je dat dat die 20 miljard plus de nodige winst straks weer aan die bedrijven zal gaan betalen?
  Juist ja, u en ik !
  Ik ben niet hoogbegaafd en weet zo één, twee, drie niet hoe het allemaal beter kan……Maar potdomme mijn dochter van negen weet nog wel hoe het minder slecht kan.

  Reactie door Steef — maandag 29 augustus 2005 @ 19.24 uur

 17. Volgend jaar de gemeenteraadsverkiezingen en de domme burger trapt er in en stemt braaf opnieuw CDA en VVD. De mensen die MOETEN stemmen blijven thuis. ZO blijven met dit stel minkukels zitten. De gemeenteraadsverkiezingen stellen geen barst voor. Het gaat altijd om het Kabinet en de Tweede Kamer. Maar wachten tot we dáárvoor mogen kiezen duurt nog twee jaar. Als je ziet wat er in twee en een half jaar tijd KAPOT is gemaakt in dit land door DIT Kabinet, dan moeten we het ergste vrezen voor de komende twee jaar. De vervolguitkering van de WW was binnen een dag of twee gepiept… Afbraak gaat razendsnel. Opnieuw opbouwen duurt tientallen jaren, ben ik bang. En wij komen terecht in een systeem als nu in Oost Europa, Rusland en Roemenië, waar snuivende kinderen in riolen wonen. Dat krijgen wij ook hier. “Dat is het doel waarnaar ZIJ streven!” Om even een oud Strijdlied van de VARA te misbruiken! :( Ik probeer te overleven, maar de lol is er nu wel af. Als je in dit land niet interessant bent, geld kost i.p.v. oplevert en je ben niet belangrijk voor de Fiscus, dan tel je niet meer mee.

  Reactie door L.M. Lembeck — maandag 29 augustus 2005 @ 19.34 uur

 18. Je geet het volk weer een joetje en gaat ondertussen gewoon verder met plunderen!

  Kabinetsbeleid Anno 2005!

  Kan balkenende niet op schiphol door de hakselaar?

  Reactie door Jansonius — maandag 29 augustus 2005 @ 20.08 uur

 19. @17 “Volgend jaar de gemeenteraadsverkiezingen en de domme burger trapt er in en stemt braaf opnieuw CDA en VVD.”

  Ik ga er niet van uit dat de burger dom is, wellicht wel bang en daarom zullen velen opnieuw hun stem op de PVDA uit gaan brengen uit angst straks weer met een liberaal kabinet opgescheept te zitten.
  Een PVDA die het niet aandurft de SP te steunen in haar streven de salarissen in de publieke sector te begrenzen! Blijkbaar verwachten zij dat daar ook electoraal nog wat te winnen valt.

  Reactie door hanri — maandag 29 augustus 2005 @ 20.57 uur

 20. @ 10 Ik zal er zijn Henkie!

  http://www.keerhettij.nl

  Reactie door Johan Smeets — maandag 29 augustus 2005 @ 21.24 uur

 21. Bij de vvd plannen heb je veel garantie voor ellende.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — maandag 29 augustus 2005 @ 21.35 uur

 22. (20)da,s mooi en breng je buurman ook mee !samen keren we het tij .

  Reactie door texas henkie — maandag 29 augustus 2005 @ 21.56 uur

 23. Jan Marijnissen,

  Zorgt de SP de 24e september weer voor bussen net als op 2 oktober 2004? Was mij wel goed bevallen toen met de bus, was toen erg vroeg om helemaal vanuit Fryslân af te reizen naar Amsterdam (heb het buskaatje van toen nog in mijn portomenee zitten).

  Was erg indrukwekkend die dag, ook erg leuk om jou in het echt te zien.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — maandag 29 augustus 2005 @ 22.33 uur

 24. Positieve wending!

  De voorlopig laatste stap van de privatisering, in 2031, die nu in zicht komt, bestaat uit de gedeeltelijke verkoop (49%) van bestuurders, parlementariërs en bewindslieden. Het gaat hier om een ‘pro forma’ verkoop, die verder geen consequenties zal hebben. Waarschijnlijk zullen de miljoenen die betaald zullen worden door energiebedrijven, woningbouwallianties en luchtvaartconsortia ‘budgetneutraal’ geboekt kunnen worden. Of er ethische bezwaren kleven aan de verkoop van individuen aan deze ondernemingen zal nu verder onderzocht worden door een panel van deskundigen uit deze maatschappelijke instanties. Het aantal mensen dat zicht te koop aanbiedt neemt de laatste maanden dramatisch toe, en naar verwachting zal de discussie zeer spoedig een positieve wending krijgen. (bron: De Volkskrant)

  Reactie door Simon — maandag 29 augustus 2005 @ 23.27 uur

 25. het wordt nooit echt wat met die concurrentie. niet ook zolang de overheid gewoonweg eigenlijk grotendeels de prijs bepaald.

  #1 Alexander

  Ik ken al wat mensen; die met generatoren bezig zijn. Rooie diesel erin en afzeggen maar die hele Essent. Rooie diesel…past ook wel bij een partij als de S.P. Eigenlijk zou een generator op slaolie nog beter zijn. Geen agent die je dan nog kan bekeuren en Zalm heeft dan het nakijken.

  Reactie door ReneR — dinsdag 30 augustus 2005 @ 0.09 uur

 26. Ja ik heb ook de oproep gehad om te demonstreren.

  maar blijkbaar werkt dat niet, want de heren in Den Haag gaan gewoon verder met goedkeuring van bijv. de bonden, die er in oktober vorig jaar ook bij waren. Dus kom ik niet. maar mochten die Bobo’s van de bonden weer op komen dagen en ook die van de PvdA, neem dan rotte eieren en tomaten mee en smijt ze ermee onder. Want dat dat tuig mocht meelopen is een regelrechte mes in de rug van het socialisme.

  Reactie door ReneR — dinsdag 30 augustus 2005 @ 0.14 uur

 27. Iedere cent die de gemeenten of provincies nu vangen voor de verkoop van netwerken moet de bevolking met rente gaan terug betalen aan investeerders. Hoe meer de lagere overheden dus vangen bij de verkoop van het netwerk, des te meer ben je als burger de lul. Lekker, die privatisering.

  Reactie door Ed Sorrento — dinsdag 30 augustus 2005 @ 0.38 uur

 28. Het energienet is van ons, alle burgers van nederland. Wijzelf en enkele generaties voor ons hebben er geld in gestopt voor aanleg, uidbreiding en onderhoud.
  De huidige juridische eigenaars (o.a. overheden) zouden zich slechts moeten richten op exploitatie en instandhouding tegen de laagst mogelijke kosten.
  Nu wordt onder de bezielende leiding van LJB geprobeerd om ons voor de 2e keer te laten betalen voor iets wat al betaald is.
  Dit is in de reacties hierboven al een aantal malen geconstateerd. Ik zou er graag een rekensommetje aan toe voegen.
  (ik ben niet economisch onderlegd, dus wie het beter weet mag op mijn berekening schieten)
  Er vanuitgaande dat een op winst gerichte partij het net opkoopt moet er per jaar opgebracht worden:
  5% rente van 20 miljard = 1 miljard
  10% afschrijving = 2 miljard (geduld is schaars in de vrije markt)
  10% winst op het geinvesteerde bedrag = 2 miljard
  Dus boven op de kosten van instandhouding moet er jaarlijks 5 miljard extra betaald worden. Als je dit bedrag wilt halen bij 7 miljoen huishoudens betekent het dus gewoon dat je elektra 700 euro per jaar duurder wordt.

  Reactie door twijfelaar — dinsdag 30 augustus 2005 @ 1.23 uur

 29. @ Twijfelaar
  Ik twijfel geen seconde als je stelt dat het duurder wordt. Want door de markt komt er naast het garanderen van de energievoorziening een component bij n.l. winst maken. We moeten de aandeelhouders wel tevreden houden.

  Reactie door Dekker — dinsdag 30 augustus 2005 @ 1.37 uur

 30. Op m’n eigen log schreef ik:
  Tijdens de afbraak gaat de verkoop gewoon door

  Een variant op ‘Tijdens de verbouwing gaat de verkoop gewoon door’, zoals je die in het verleden nog wel eens op winkels tegenkwam.
  Winkels. Wat zeiden politici nog niet zo lang geleden ook alweer over regeringen die ‘op de winkel pasten’ ?

  Op de winkel passen doet deze regering niet. De winkel, ons gezamenlijk eigendom, wordt verkocht. De opbrengst gaat naar het personeel, dat er leuke dingen mee kan gaan doen waar ook de eigenaren plezier van zullen hebben.
  Jaaaja…
  Leve de privatisering.

  De Europa-jurist Brinkhorst, onze minister van Economische Zaken, is enthousiast.
  Verkoop 49 % van de energienetwerken en er zijn weer miljarden beschikbaar voor interessante prestige-projecten… met enthousiaste bestuurders, architecten, uitvoerders, enzovoorts.
  Dat de investeerders die de energienetwerken kopen daar niet armer van willen worden en dat de oorspronkelijke eigenaren (WIJ DUS) daarvoor de rekening gaan betalen.
  Tsja, Brinkhorst is jurist, geen econoom…

  Wij, en onze kinderen, kleinkinderen, enzovoorts gaan betalen, meer betalen voor datgene waarvan wij niet zo lang geleden mede-eigenaar waren.
  Met dank aan de minister, de regering, die zoveel moeite heeft met het opzadelen met schulden aan volgende generaties. Die volgende generaties zouden minder problemen hebben met een redelijke staatsschuld dan met een land dat uitverkoop heeft gehouden…

  Schulden en rentes liggen vast, zijn overzichtelijk.
  Tarieven voor datgene wat ooit ons eigendom was… veel minder !
  En dan heb ik het nog niet over de bereidheid van investeerders om (voldoende) te blijven investeren in het onderhoud van hun bezittingen.
  In (o.a.) California weten ze wat ik bedoel…

  Potverteren… de kip met de gouden eieren slachten… dat is wat deze regering doet.
  Geef mij dan maar een regering die op de winkel past.

  Toch vreemd dat Brinkhorst niet sneller stijgt in mijn poll naar de onbetrouwbaarste minister… :-(

  Reactie door Heraclitus VII — dinsdag 30 augustus 2005 @ 1.50 uur

 31. Het gaat precies zo als met de verkoop van de kabel aan giganten als UPC,Casema,Essent enz. De gemeenten gaan nu op de zakkenvullerstoer om hun begrotingen op peil te houden. Het wordt steeds slechter in Nederland, steeds minder voorzieningen, de rijken worden nog rijker gemaakt. Het is tijd voor REVOLUTIE!

  Reactie door JE. Mulder — dinsdag 30 augustus 2005 @ 4.02 uur

 32. De PVDA (W. Bos) wil niet in zee gaan met de SP. Een links front zal dus nooit gemaakt worden. De SP wil wel, volgens Jan Marijnissen gisteravond in NOVA, maar de PVDA koerst af op eventuele coalitievorming met CDA in 2007! Daarom is de PVDA als oppositiepartij niets waard. Ook de SP zal een politieke lijn volgen die samenwerking mogelijk maakt. Ik miste in het interview bij Nova toch wel een beetje op de “barricade “ . Een tamme Jan waarvan ik – gezien de vreselijke situatie in ons land – na lange tijd uit beeld te zijn geweest, wel iets meer vuurwerk had verwacht. Een hardere opstelling naar dit kabinet toe. Of wordt er alweer naar de toekomst gekeken. De toekomst duurt nog lang, ik leef (nou ja, leef) nu ook.
  Goede morgen overigens.

  Reactie door Gandalf — dinsdag 30 augustus 2005 @ 7.40 uur

 33. rener(26)zwak excuus om op 24 september thuis te blijven .demonstreren werkt wel degelijk .in ieder geval altijd beter als alleen stoere taal op een weblog .

  Reactie door h.verbeek — dinsdag 30 augustus 2005 @ 9.02 uur

 34. Ada Gerkens: “Als financieel belang voor de korte termijn de leidraad is, kunnen we alles wel in de uitverkoop zetten, tot lagere scholen en politiediensten aan toe.”

  Nog even en dan hebben we dus een èchte Robocop (nodig) …
  Misschien dat iemand alvast een begin kan maken met een ontwerpje?

  Reactie door Renée — dinsdag 30 augustus 2005 @ 11.07 uur

 35. Wanneer gaan de achterkamertjes in de uitverkoop,

  Reactie door Sinne — dinsdag 30 augustus 2005 @ 13.51 uur

 36. #33 h verbeek

  Ja; ik weet het. Deze critiek heb ik al eerder gekregen ten aanzien van vorige demonstraties. Ik begrijp die critiek heus wel.

  Maar weet, hoezeer ik gelijk heb gekregen als je nuchter kijkt, naar het resultaat van die demonstraties. De afbraak van de WW WAO en de zorg etc. zijn gewoon lekker doorgezet. Zij en de media laten ons graag denken dat we wat gewonnen hebben…

  Na het referendum tegen de grondwet zou de regering “terug gaan” naar het volk. Wel…ik wacht nog steeds, maar ondertussen wordt gewoon lekker de Bolkensteinrichtlijn wel stiekum van kracht reeds in vele sectoren van de economie. Ik hoor het van vaklieden; schilders, metselaars en vrachtwagenchauffeurs. De ellende gaat gewoon door. Kijk maar op dit weblog.

  Ik kom alleen opdagen als ook de S.P. tot de conclusie is gekomen dat het tijd is om het zootje er persoonlijk uit te vegen. En dan sta ik vooraan op de barricaden. Dat is de eed, die ik hier al meerdere malen heb gedaan en voor jouw doe ik het nog maar een keer. Ik ben niet laf of lui, maar ik wil wel dat mijn moeite niet vergeefs zal zijn. Na vorig jaar was iedereen haast al blij met een half ei en een lege dop, maar mij beduvelen ze niet!

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — dinsdag 30 augustus 2005 @ 16.15 uur

 37. Ik denk ook niet, dat de gemeenteraad verkiezingen zal leiden tot een aardverschuiving. In vele gemeenten is de SP ook nog niet als partij ingeschreven. De Partij van de Arbeid zal de grote winnaar worden en zich sterker gaan voelen in hun arrogantie ten opzichte van de SP. Let op mijn woorden.

  We moeten verdorie ook helemaal niet die altijd maar teleurstellende mediashow afwachten, maar NU dat zootje opruimen. Hoe langer dit kan aanduren, des te sneller dit land nog meer naar de knoppen gaat!

  Reactie door ReneR — dinsdag 30 augustus 2005 @ 16.24 uur

 38. @ L.M. Lembeck (17):

  Met jou ben ik het niet eens dat de gemeenteraadsverkiezingen “geen barst voorstellen”. Hoe kom je daarbij? Het lokaal bestuur is ook belangrijk, maar daar gaat het om andere dingen dan op het landelijke niveau. Het is juist heel belangrijk dat ook op lokaal (c.q. afdelings-)niveau informatie wordt verspreid, acties worden geveord, enz. Daarin ligt juist de kracht en oorsprong van de SP!
  De gemeenteraadsverkiezingen hebben niets van doen met een kabinetsformatie, dus kan mensen juist duidelijk worden gemaakt dat ze niet “strategisch” moeten stemmen…..maar op de SP!

  @ Simon (24):
  Alsof velen zich feitelijk niet al hebben “verkocht”….. :)

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 30 augustus 2005 @ 17.46 uur

 39. Zo ZOU het moeten zijn, Olav, maar in feite worden de campagnes voor de gemeenteraadsverkiezingen door ministers en staatsecretarissen gevoerd. Amper door de lokale politici en mensen stemmen voor hun gemeente op een partij die ze kennen (nouja!) vanuit de Tweede Kamer.
  Juist de mensen die zouden MOETEN stemmen, de minima en iedereen die TEGEN dit kabinet is, gaan NIET stemmen. Daarom stellen de gemeenteraadsverkiezingen geen barst voor en ik blijf er echt bij, Olav. We verschillen van mening, en ik zal je geen twee, maar slechts een kopje koffie aanbieden op de 24ste! Mag jij betalen! :)

  Reactie door L.M. Lembeck — dinsdag 30 augustus 2005 @ 19.30 uur

 40. Ja verspil je energie niet aan elkaar! :)

  Reactie door Kees — dinsdag 30 augustus 2005 @ 20.44 uur

 41. En stem toch maar met de gemeenteraadsverkiezingen….Niks heb je en alles kun je krijgen. Met je terugtrekken bereik je niks. Dus op onderzoek uit ,stem naar je hart…ja dat hoop je dan :)

  Reactie door Kees — dinsdag 30 augustus 2005 @ 20.52 uur

 42. rener(36)ik blijf er bij dat demonstreren nut heeft .door te demonstreren maak je andere mensen bewust(er) van de politiek en hun positie daarin .jij zult net als ik regelmatig horen ,ze doen wat ze willen,!dat kunnen ze omdat wij het toelaten andwoord ik dan maar . of ,of je door de hond of de kat gebeten word maakt mij niet uit, dan andwoord ik altijd ,zeker sinds mensenheugenis p.v.d.a. gestemd !!!!!!! de sp en vele afd zijn vertegenwoordigd in keer het tij dus wel degelijk actief (buiten het parlement)bezig tegen dit kabinet en de afbraak en uitverkoop van sociaal nederland .
  als iedereen probeert om de hele straat in de bus te krijgen weet ik zeker dat we resultaat behalen .dus tot 24 september . ook ik zal me zeker niet door de politie weg laten jagen .maar ik ben en blijf voor geweldloze actie,s .zeker gezien het feit dat bij arrestatie sinds februari de haagse dictators d.n.a. kunnen afnemen bij je .en dat is het laatste wat ik wil .de macht ligd nog steeds bij de inwoners van dit land ,en het is aan ons om ze daar bewust van te maken .

  Reactie door texas henkie — woensdag 31 augustus 2005 @ 0.13 uur

 43. @ L.M. Lembeck:

  Wel degelijk worden ook lokale campagnes gevoerd met lokale onderwerpen. Maar dan nog: omdat lokale volksvertegenwoordigers worden gekozen, die lokale beslissingsmacht krijgen, moeten mensen die niet zouden willen gaan stemmen juist geactiveerd worden om in hun eigen belang te stemmen! Mede om een verkeerde praktijk (te veel invloed van de landelijke politiek) te keren. Dus: niet berusten, meisje, maar aan de slag!

  Eh…krijg ik nu nog maar een half kopje koffie? :)

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 31 augustus 2005 @ 10.33 uur