Thuiszorg of andere zorg?


(Bron: NOVA en Brabants Dagblad)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 30 juli 2005 :: 12.17 uur

81 Comments

81 reacties

 1. Genoeg reden tot zorg. En aktie.

  Reactie door Johnito — zaterdag 30 juli 2005 @ 12.23 uur

 2. IK sta er niet van te kijken. Ik heb bij de thuiszorg gewerkt, en heb van dichtbij kunnen zien hoe ze daar met geld, en met clienten om gaan. DIt valt trouwens een beetje onder het weg nemen van voedingsbodems. Want wat gaat er volgend jaar allemaal gebeuren als voor veel mensen het ziekenfonds niet meer betaalbaar is? Ik vind het wel strak trouwens, dat men eerst de wet invoerd, en daarna met allerlei berichtgevingen in de krant, de mensen de stuipen op het lijf jaagt

  Reactie door redst@r — zaterdag 30 juli 2005 @ 12.39 uur

 3. je zorgen maken om zorg dat wordt zorgzaam lijden ik ben voor aktie !
  wie weet hoe zo iets moet en dat het ook meteen inpact heeft hoe kunnen we dit boycotten???

  Reactie door marianne — zaterdag 30 juli 2005 @ 12.39 uur

 4. Tja vorig jaar august mijn kantoorbaan kwijtgeraakt i.v.m. collectief ontslag bij Thuiszorg. De enorme salarissen en bonussen en ontslag vergoedingen hakken er in.

  Het gaat inmiddels allang niet meer om de mens en de patient, maar om winst en zakkenvullen.

  Reactie door e.krul — zaterdag 30 juli 2005 @ 12.47 uur

 5. Dan begrijp ik nu opeens waarom die eigen bijdrage steeds omhoog moet. En is Hoogervorst ook al een plaats voor zichzelf aan het reseveren?

  Reactie door johanna — zaterdag 30 juli 2005 @ 12.51 uur

 6. Handig he al die privatiseringen… :?

  Reactie door Mirella — zaterdag 30 juli 2005 @ 13.03 uur

 7. Zoo..nieuwe slogan voor postbus 51: “thuiszorg salaris..best belachelijk”
  En dan die gouden handdrukjes…de wereld is zo ziek als wat en het volgende kabinet 2007-2011 is er een van Pvda SP en..laat me nog even dromen…dromen komen ook wel eens uit..het is in ieder geval hard nodig in NL !! Deel van management geeft het ook toe…

  Reactie door eric — zaterdag 30 juli 2005 @ 13.17 uur

 8. Een verplichte verzekering, uitgevoerd door private ondernemingen?

  Wie is er nou gek?

  Dit is, wat ik noem “legale diefstal”.
  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — zaterdag 30 juli 2005 @ 13.29 uur

 9. Absurd gewoon, hoeveel zorg daar niet voor gegeven kan worden aan mensen die het echt nodig hebben.
  Men gaat werkelijk over lijken om het buitenhuisje te kunnen handhaven, terwijl legio zorgbehoevenden hun huis gedwongen moeten verkopen.
  Terug in de tijd dat moeder overste in het verpleeghuis zelf mee liep te werken en in de avond de administratie en de planning deed.
  Toen stond zorg nog centraal, nu schijnbaar de vette bankrekening van de managers

  Reactie door Sinne — zaterdag 30 juli 2005 @ 13.53 uur

 10. Stond vandaag ook een aardig artikel over in de Volkskrant… Het is natuurlijk te belachelijk voor woorden dat deze “managers”( hoezo manager?) deze belachelijke salarissen opstrijken in een sector waar het woord “ondernemen”niet eens gebruikt wordt. De heren strijken dus volkomen risicoloos maandelijks hun salaris op en als ze aardig in het netwerk zitten is er altijd wel een commissaris die via de raad van bestuur een leuke bonus voor meneer regelt. En waarop gebaseert? Winst-verlies rekening? Productieviteit? Laat me toch niet lachen……..Risicoloos ondernemen heet dat. Oftewel een ander woord voor overbetaalde ambtenaar!

  Reactie door Opa-Buiswater — zaterdag 30 juli 2005 @ 14.16 uur

 11. Ik heb het vorigjaar al aangekaart, alleen leek toen niemand erop in te gaan.

  Reactie door e.krul — zaterdag 30 juli 2005 @ 14.29 uur

 12. Hoogervorst kan niet ingrijpen?. Lik m’n reet,hoogervorst wil niet ingrijpen zullen ze bedoelen. Waar een wil is, is een weg. Ze zijn als het om ons gaat anders ook niet te beroerd om nieuwe regeltjes te bedenken.Laten ze voor zulkse elite zakkenvullers ook maar nieuwe regels en wetten uit de grond stampen. Wat is daar mis mee? Nou van alles als het aan de Vvd ligt want, soort zoekt soort, en ons kent ons. het Cda en Vvd komen niet aan hun elite vriendjes, nu niet, nooit niet. Hebben altijd al een voorliefde gehad voor kapitalisme en rijkdom. Het ergste van alles vindt ik nog dat zulkse hebzuchtige inhalige maatpakcriminelen geen enkele schaamte hebben naar hun eigen nederlanders. Voor zulkse gangsters kun je alleen maar nederlands verplichte respect voor op brengen. Want als je geen verplicht opgelegde respect toont voor deze maatpakcriminelen dan krijg je als vanouds weer een boete. Private bedrijven kunnen we niets aan doen? Die bedrijven opereren toch vanuit Nederland en zijn toch niet gevestigd in het buitenland? Nieuwe regels, wetten en klaar zijn we. Private, ja hoor leuk bedacht. Wij hadden ook een privé leven,maar ze weten ons leven anders ook wel te vergallen door nieuw bedachte regeltjes en wetten. Heb ik nog ergens anders een gat zitten behalve dan in m’n reet?. Nee, laten ze dan maar proberen een ander te naaien. Want naaiers zijn het. Voor hoe dom dit gruwelkabinet ons Nederlanders probeert te verslijten is werkelijk een klap en een belediging in ons gezicht. Ik mag dan niets zijn, mag ook nooit wat worden, maar qua menselijkheid voel ik mij ver boven dit schorriemorrie verheven. Door zulks schorriemorrie gaat Nederland naar de kloten. En voor het buitenland maar de schijn op houden dat dit zo’n keurig en fatsoenlijk land is. Den Haag houdt toch zo van vernieuwingen? Nou dan kunnen voor hun elite maatpakschorriemorrie vriendjes er ook nog wel een paar loonmatigende regels of wetten bedenken. Zijn anders ook behoorlijk vindingsrijk als het om ons gaat op dat gebied. Nogmaals, waar een wil is, is een weg.

  Reactie door The Scarlet Pimpernel — zaterdag 30 juli 2005 @ 15.08 uur

 13. Thuiszorg?? Zélfzorg!

  Reactie door emma — zaterdag 30 juli 2005 @ 15.45 uur

 14. Hoe kan het bijvoorbeeld zijn dat een client bij speciale zorg, van zijn persoonsgebondenbudget 40 euro per uur moet betalen, terwijl de verzorgende ongeveer 12 euro per uur bruto krijgt en hier 9 euro per uur aan overhoud?

  Reactie door e.krul — zaterdag 30 juli 2005 @ 15.53 uur

 15. Wij zorgen voor U, tot het geld ons scheidt is het motto.
  Jaaaa, U de zorgen, en wij het geld, zullen ze gedacht hebben.
  Nog even een oproep naar alle zelfzakvullende maatpakdragende schorriemorrie elite gangstercriminelen.
  Tel eens wat je hebt,en niet wat je mist.

  Reactie door The Scarlet Pimpernel — zaterdag 30 juli 2005 @ 16.04 uur

 16. Lekker onnozel dat die hogenvorst niks kan doen, wat heb je dan nog aan zo’n vent?

  Nu snap ik waarom het minister salaris omhoog moet, kunnen ze mooi zeggen: “Kijk wij hebben er voor gezorgt dat hun salaris niet hoger is dan van de minister president.”.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 30 juli 2005 @ 16.28 uur

 17. Wil geen feminist zijn in de negatieve zin van het woord maar moet je voor de gein eens een onderzoek doen wie er 20 jaar geleden aan het hoofd stond van de gezondheidszorg en vergelijken met nu. Inderdaad de “mannen” die alleen maar denken aan zakken vullen hebben de boel gewoon overgenomen. Het word tijd om de zakkenvullers keihard terug te roepen naar huis, zowel mannen als vrouwen. Vrouwen mogen de top van het bedrijfsleven nog steeds niet in maar ze zijn wel met hun botte schoenen de zorg binnen gelopen. Oplossingen zijn er per direct en weet ze ook aan te dragen en dan vervolgens in Den Haag het geld terug gaan halen. Met de simpele vraag……hee waar blijft die poen verdomme.

  Reactie door Ninka — zaterdag 30 juli 2005 @ 16.35 uur

 18. Ik word kotsmisselijk van dit liberale grote geldgraaien van kerels die als enige kwaliteit een grote bek hebben, terwijl er voor de handen aan bed voor de patienten geen fatsoenlijke betaling overblijft.

  Reactie door Drob — zaterdag 30 juli 2005 @ 17.20 uur

 19. Helaas, geen schokkend nieuws meer…

  Hoelang is het al niet bekend dat de zorg een Febo is voor grootgeldverdieners?

  Bij ons, in de regio Venlo, schijnt het de normaalste zaak van de wereld te zijn!

  —————————————
  Dagblad de Limburger, 25 februari 2005:

  —————————————
  DEINING OM SALARIS OM SALARIS ZORGGROEP

  Tot in de Tweede Kamer toe is deining ontstaan over de topsalarissen van bestuurders in de Noord-Limburgse zorgsector.
  Bestuursvoorzitter J. Spätgens van de Stichting Zorggroep Noord-Limburg verdient meer dan een kwart miljoen euro per jaar. Tweede topman F. Rijnders van die zorggroep incasseert een jaarsalaris van 230.000 euro. Beiden hebben ook een auto ter beschikking gekregen van ongeveer 40.000 euro, zo blijkt uit officiële stukken.

  De Kamerfractie van het CDA heeft woensdagavond een motie ingediend om subiet een einde te maken aan de ‘exorbitante’ salarissen in de zorgsector, waarbij de bezoldiging van de raad van bestuur van de Zorggroep Noord-Limburg als voorbeeld werd aangehaald. Het CDA vindt het volstrekt ongepast dat er in de basis van de zorg gesneden moet worden, terwijl de top zulke salarissen opstrijkt. De Kamer stemt volgende week over die motie.

  De Stichting Zorggroep Noord-Limburg is een fusie-organisatie van nagenoeg alle woonzorgcomplexen, verpleeg- en verzorgingshuizen en het Groene Kruis in die regio. Er werken 4500 mensen plus nog eens 1600 vrijwilligers.

  Met z’n salaris van 263.568 euro (prijspeil 2003) verdient Spätgens ruim twee keer zoveel als minister-president Balkenende. Het salaris zit een stuk boven de geadviseerde maxima van de vereniging van bestuurders in de gezondheidszorg. Behalve de twee topbestuurders heeft de Zorggroep Noord-Limburg ook nog vijf regio-directeuren die zo’n 90.000 euro per jaar incasseren.

  Woordvoerder H. Clevis van de raad van toezicht van de Zorggroep Noord-Limburg, die moet instemmen met de bezoldiging van de bestuurders, spreekt van ‘een goede beloning voor een goede job’. Clevis: ,,De twee salarissen van de top doen recht aan hun inspanningen.”

  Bron: Dagblad de Limburger

  —————————————

  Het CDA deed gelukkig ook eens iets goeds, maar aan het salaris is niets veranderd en juist daar ging het toch om?

  Ook de reactie van woordvoerder H. Clevis vind ik erg grof en geen recht doen aan alle werknemers die dagelijks met man en macht de bewoners de zorg proberen te geven waar ze recht op hebben!

  Reactie door Erik Manders — zaterdag 30 juli 2005 @ 17.41 uur

 20. Ik heb op dit moment zelf hulp van thuiszorg en betaal een eigen bijdrage per maand. Bij de gemeente zijn ze hier heel alert dat je er ook voor zorgt dat je vanuit de gemeente(gemeente huis) geld terug kan krijgen van je eigen bijdrage in de thuiszorg. Nu ik herstellende ben komt er iemand van de gemeente thuis om me te helpen met het formulier in te vullen en samen even door te nemen.
  En ik heb hele goede ervaringen met de hulp van thuiszorg. In de vakantie had ik eventjes iemand van thuiszorg waar het niet mee klikte en daar werd heel goed mee omgesprongen en werd ik ‘s-middags zelfs door de lokale manager gebeld die me persoonlijk vroeg wat er was voorgevallen. Ik heb dit kunnen uitleggen en er was voldoende begrip naar mij toe.
  Ik ervaar thuiszorg ondanks de hoge salarissen van die hoge functionarissen, dus als positief. Ik heb hulp voor het zware huishoudelijke werk en de vaste medewerksters van thuiszorg die bij mij in huis werken zijn geweldige vrouwen waar ik het heel goed mee kan vinden. En ze werken ontzettend hard en bieden ook nog eens een luisterend oor als dit nodig is.
  Ik denk dat dit ook goed is om eens te horen van een cliënt zelf zoals ik die daadwerkelijk goede hulp ontvangt.
  Ik weet niet ofdat die per provincie verschilt maar ik woon in Noord-Brabant.

  Reactie door Paula Buisman — zaterdag 30 juli 2005 @ 17.45 uur

 21. Ik zie net dat Jan in april een motie heeft ingediend om de topinkomens bij de (semi-)publieke sector te begrenzen:

  http://www.sp.nl/db/nieuws/kamernieuwspage.html/3176

  Blijkbaar was het CDA weer van gedachten veranderd…

  Vreemde jongens die CDA’ers???

  Reactie door Erik Manders — zaterdag 30 juli 2005 @ 18.12 uur

 22. Waarom wordt zo vaak het salaris van Balkenende als referentie genomen ?

  Als er Iemand is, die teveel verdient, dan is het vriend Balkenende ! Verient zelfs nog meer dan Bush of Chirac.

  En deze omhooggevallen zeeuwse studeerkamergeleerde heeft recent het salaris voor zichzelf en de ministers ook nog eens verhoogd.

  Die thuiszorgjongens zijn ordinaire zakkenvullers, maar refereer svp niet aan het salaris van JanPetertje, voor wat we ervoor krijgen is dat net zo goed diefstal!

  Reactie door willems — zaterdag 30 juli 2005 @ 18.27 uur

 23. Beste Paula van nr 20.
  Ik wou even reageren op jouw reactie. Je geeft terecht de medewerksters van de thuiszorg een schouderklopje die jouw zo goed helpen in het huishouden, maar die krijgen echt niet het salaris waar over gediscusieerd wordt en wat ter discusie staat. Je zegt zelf dat ze ontzettend hard werken dan steekt het toch behoorlijk af bij de salarissen en bonussen van hun bazen oplopend tot bedragen van 728.000 euro’s. En dat moet je eens gaan delen door 12. Dan weet je wat ze in de maand hebben. Ik vindt het buitenproportioneel, en ik vindt het ook niet kunnen naar de andere werknemers van Nederland die hun ruggegraat eruit werken voor een gamel salaris. Die bij jouw in huis werken verdienen mischien meer, maar ze krijgen het niet mede doordat hun baas zichzelf verrijkt over hun ruggen. Zulkse salarissen vindt ik niet kunnen, hoe goed je ook bent. Waar houdt het op, wanneer is het genoeg, Wanneer is hun baan betaald.
  Zulkse bedragen overschrijden elke fatsoensnorm. Als er toch schijnbaar zoveel geld voor hun is,laten ze de gewone hardwerkende wernemer er dan ook eens een beetje bijgeven. Het zou ze weleens sieren vindt je ook niet? Maar goed, ben voor jouw blij dat je zelf positief bent over de mensen van de thuiszorg die bij jouw in huis werken. Maar dat zijn de werksters met een gemiddeld modaal inkomen.

  Reactie door The Scarlet Pimpernel — zaterdag 30 juli 2005 @ 18.58 uur

 24. Paula,

  Je hebt inderdaad een goeie thuiszorg, maar dit is echt lang niet overal zo.
  Ik zelf ga in plaats van twee tot drie uur per dag, terug naar drie maal per week. Meer tijd (em lees geld) hebben ze niet meer… Terwijl de zorgvraag nog steeds hetzelfde is.

  Overigens de zorg die ik kreeg, en binnenkort hopelijk weer krijg is wel goed hoor, de mensen, eh de begeleiders dus doen echt wel goed werk. Alleen lopen zij ook vaak op tegen beleid van managers… :?

  Reactie door Patrick V — zaterdag 30 juli 2005 @ 19.05 uur

 25. Nou thuiszorg-managers hebben geen grote bek…het is meer van…ja lastig is het geld ook niet,he…het doet me beetje denken aan de stroper,die plots naar zijn schouder kijkt in het bos en zegt:..”ieks,een hert..” het hert is dan de bonus hier…maar schandalig is het !!

  Reactie door eric — zaterdag 30 juli 2005 @ 19.16 uur

 26. Ninka (17),

  Wat is er negatief aan feministen?
  Het wordt negatief gemaakt door veel mannen.
  Er is niks mis mee, met vrouwen die gelijke rechten willen als mannen.

  Ja, die zakkenvullers moeten flink worden aangepakt.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zaterdag 30 juli 2005 @ 20.15 uur

 27. Tja, verbazingwekkend is dit eigenlijk allang niet meer te noemen. De mensen worden al jaren voor de gek gehouden onder het mom ‘er is geen geld voor de zorg, dus moeten de premies omhoog’.

  En kijk nu eens waar al deze centen naartoe gaan…Het is werkelijk onbegrijpelijk dat er geen geld zou zijn terwijl er salarissen worden uitbetaald die hoger zijn dan wat ik in 10 jaar zou verdienen…

  Geld is geen probleem in Nederland, dat maakt deze zaak pijnlijk duidelijk. Het grote probleem is de manier waarop het uitgegeven wordt. De VVD en hun vriendjes uit de elite pakken zoveel mogelijk van de gewone arbeider af. Die ziet zich steeds meer geconfronteerd met premies en andere kosten die hij niet meer kan opbrengen. Het gevolg is dat over een tijd zaken als zorg alleen nog aan de elite voorbehouden zijn.

  Die kant gaan we op. Het erge is dat niemand uit de politiek wat zegt. Behalve de SP lijken de andere partijen het prima te vinden. Belachelijk. Het is tijd voor een revolutie.

  Weg met de managers en andere zakkenvullers!

  Reactie door dj digital — zaterdag 30 juli 2005 @ 21.33 uur

 28. Het is al zó dat niemand zich hier nog over verbaasd.”Ze doen toch wat ze willen” wordt al té vaak gezegd door de mensen.Wie kan hier in godsnaam een einde maken aan deze graai-praktijken ???? Het kan toch zo niet verder gaan!Deze regering zal hier niks tegen doen,dat blijkt wel.

  Reactie door Diny — zaterdag 30 juli 2005 @ 23.01 uur

 29. Beste The Scarlet Pimpernel van nr. 23, dat klopt zeker dat de thuiszorg-medewerksters die hier in huis werken kei-hard en heel goed werken. Ik weet helaas niets over het inkomen van de thuiszorg-medewerksters die bij mij in huiswerken, daar heb ik dan ook niets mee te maken met hun inkomen.
  Maar het is te gek voor woorden dat hun bazen hun salarisen zien stijgen en bonussen krijgen.
  Het zou de bazen van thuiszorg zeker sieren als ze de hardwerkende medewerkers/sters ook eens een beetje bijgeven.

  Zelf ben ik zeker blij dat ik positief kan zijn over de hulp die ik thuis krijg van thuiszorg. Ik heb een goede ervaring en daar ben ik happy mee.

  Reactie door Paula Buisman — zaterdag 30 juli 2005 @ 23.04 uur

 30. Patrick. V, het is te gek voor woorden dat je terug gaat van twee tot drie uur per dag, naar drie maal per week voor de zorg die je hard nodig hebt. Terwijl je zorgvraag nog steeds dezelfde is. Hier snap ik dus niets van. Zou het dan toch per provinicie of gemeente verschillen de zorg die iemand toe bedeeld krijgt.
  De zorg zou bij iedere provincie of gemeente toch eigenlijk hetzelfde moeten zijn. Jammer, dat dit niet zo is.

  Tja, daar zeg je me wat het beleid van de managers.
  Daar krijgt iedereen mee te maken hoe de managers werken, de begeleiders en de cliënten/patiënten.

  Ik hoop voor je dat de zorg die je binnenkort weer krijgt van de mensen/ begeleiders dat die goed is. En dat je binnenkort tevreden kan zijn over de zorg die je krijgt.

  Maarre, ik mag er dus trots op zijn dat ik hier goede thuiszorg heb in huis waar ik heel tevreden over ben. Jammer, dat het niet overal zo werkt.

  Reactie door Paula Buisman — zaterdag 30 juli 2005 @ 23.18 uur

 31. Patrick V. in mijn reactie 30. ik bedoel met het volgende dus: dat de begeleiders en de cliënten/patiënten te maken krijgen met het beleid van de managers. Als het beleid van de managers niet goed is dan zijn de begeleiders en de cliënten/patiënten er de dupe van.

  Ik hoop dat ik het nu duidelijker heb uitgelegd wat ik ermee bedoeld heb.

  Reactie door Paula Buisman — zaterdag 30 juli 2005 @ 23.20 uur

 32. Paula, ja ik snapte wel wat je bedoelt.

  Zoals jij de zorg nu nog ervaart, is hier al lang niet meer. Mensen zijn wegbezuinigt. Wachtlijsten die weg gewerkt moeten worden, waardoor clienten minder begeleiding krijgen, zodat meer mensen geholpen worden voor hetzelfde geld… (alleen worden de mensen niet echt meer geholpen, dat stukje zien ze dan op de een of andere manier niet…)

  De zorg die ik nodig heb krijg ik niet Paula, want die is er gewoon niet meer. Net als de woonruimte die er al 11 maanden niet is… Niet dat ik nu zielig ben daardoor of medelijden wil of zo. Ik heb het nog super getroffen met mensen waar ik kan logeren zodat ik de straat niet op hoef. En mensen zoals jij, Olav en Lydia waar ik tegen van me af kan praten… daar waar er geen begeleiding is op t moment, en nog wat andere mensen… Ik sla me er wel doorheen van dag tot dag, en probeer te overleven.

  Maar al die andere mensen die er net zoals ik uit gezet zijn, zonder begeleiding en/of behandeling zitten. Puur en alleen maar omdat het goedkoper is iemand die ziek is uit huis te plaatsen… Veel van die mensen hebben niemand die wat om ze bekommert, niemand die een oogje in het zeil houdt. Nergens waar ze terecht kunnen. En dat wordt iedere keer dat er een mega fusie is, iedere keer dat er bezuinigt wordt, iedere keer dat een manager opslag krijgt…alleen maar erger en erger…

  Reactie door Patrick V — zaterdag 30 juli 2005 @ 23.36 uur

 33. dat het klote is jan weten we inmiddels allemaal !!!! maar krijgen we de zaterdag na prinsjesdag de mensen naar het binnenhof kortommensen niet zeiken maar zet je boosheid om in daden !!!! meer weten ??? http://www.keerhettij.nl smoezen als ik heb geen tijd worden niet geaccepteerd het stoppen van de asociale kabinet .wat alleen een paar grootverdieners steunt is ons aller verandwoordelijkheid .dus niet lullen maar komen .

  Reactie door texas henkie — zaterdag 30 juli 2005 @ 23.45 uur

 34. Dank je, Evert! Een geëmancipeerde man! Eindelijk! :)

  Reactie door Feministe — zaterdag 30 juli 2005 @ 23.47 uur

 35. Voorgaande reacties geven wel ongeveer aan wat voor hel er straks losbreekt in 2006…

  Dit is echt niet normaal meer vind ik. Er zijn al bekenden van mij vertrokken uit Nederland, puur omdat ze hier ‘gek’ werden van de gigantische bureaucratie, de zakkenvullerij en het constante gelieg van de regering hierover. Ik ben bang dat er de komende jaren meer mensen gaan vertrekken om deze (en veel meer) redenen.

  Nederland is in rap tempo veranderd is een natie die richting de afgrond raast. De ontmanteling van de zorg is er slechts een voorbeeld van. er komt nog veel meer rotzooi, daar ben ik van overtuigd.

  Reactie door dj digital — zaterdag 30 juli 2005 @ 23.50 uur

 36. Directieleden van energiebedrijven, ziekenhuisdirecteuren, directeuren van thuiszorgorganisaties…
  Tsja, ‘anderen’ bepalen wat voor hun functie normale salarissen, normale gouden handdrukken zijn. Eén van de thuiszorgdirecteuren had het over ‘zijn roeping’en stelde dat hij ook voor een lager salaris zijn taak wilde uitvoeren, de goeierd…
  ‘k Ben benieuwd welke groep NOVA de volgende keer in beeld gaat brengen. Media-medewerk(st)ers misschien ?

  Reactie door Heraclitus VII — zondag 31 juli 2005 @ 0.12 uur

 37. Feministe (34),
  Graag gedaan.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zondag 31 juli 2005 @ 0.19 uur

 38. kan er niet iemand een aktie beginnen dat met ingang van 2006 geen rekening meer betaald wordt aan energie windpark,shell??/water/zieken, een bond of zo,,

  Reactie door ad — zondag 31 juli 2005 @ 0.29 uur

 39. We praten steeds nog veel te netjes over onze Leiders?
  Maar hebben we het niet gewoon over de Maffia.
  Nederland is door en door corrupt alleen we willen het nog niet geloven.
  Het is het volk is veel te tam en als onze zakkende vullende leiders? er toch een zooitje van maken laten we het dan met ze alle gaan frauderen, moet ook voor het volk normaal worden pakken wat je pakken kan en niet betalen wat je niet betalen wil.
  Elke dag zien we onze leer meesters wel op TV waar we een hoop van leren.
  Misschien dat dan uit deze puinhoop nog iets moois ontstaat want nu vult maar een klein gedeelte van Nederland op een schofterige wijze hun zakken.

  Reactie door Jofel — zondag 31 juli 2005 @ 0.29 uur

 40. Ik begrijp niet waar de politiek zich druk om maakt. Ja, dat wij – de burgers – er zeer verdrietig van worden is logisch. Maar dit is toch wat de politiek zo graag wil: marktwerking!

  Of hebben ze op school niet opgelet en is dit net zo’n “blonde” constatering als met de huurliberalisering: : “ja, maar dan zullen ze toch niet zomaar de huren omhoog gaan doen????”

  En hier dus: verplicht (semi-)privatiseren voor de broodnodige marktwerking, maar géén marktwerking in de salarissfeer, hoor! Foei!

  Privatiseren werkt gewoon niet op terreinen waar met publiek geld gewerkt wordt. Ophouden ermee dus! Op/terug naar betaalbaar openbaar vervoer, betaalbare energie en betaalbare zorg!!

  Reactie door Renée — zondag 31 juli 2005 @ 0.48 uur

 41. Ik word gewoon ziek van de huidige politiek. Met name het kabinet is mij een doorn in het oog. Ze liegen, bedriegen en laten de burger voor alles opdraaien, ook degenen die het niet kunnen betalen.

  Ze ontzien niemand in hun ontembare zucht naar geld, behalve de rijken dan. Die moeten ze te vriend houden…

  Ik weet niet hoelang dit nog goedgaat, maar dat de bom zal barsten staat vast. Dit is namelijk geen beleid meer, maar pure diefstal!

  Reactie door dj digital — zondag 31 juli 2005 @ 1.32 uur

 42. Dat de heren zoveel zijn gaan verdienen is een rechtstreeks gevolg van het liberale beleid van de afgelopen jaren. Hoogervorst gaat er niks aan veranderen, want dan moet hij gaan snijden in zijn eigen liberale vlees en bloed. We hoeven er ook niet op te rekenen dat de heren zichzelf gaan beperken. Ondertussen blijft het onrecht voortbestaan tot grote ergernis van de samenleving.

  Reactie door reint — zondag 31 juli 2005 @ 7.34 uur

 43. Wat doet het kabinet nu eigenlijk aan al deze bovenstaande miesgasserspraktijken?

  Tja hen lijkt de oplossing het salaris van de ministers te verhogen en het salaris van de ministerpresident als maatstaf te nemen.

  Niemand meer dan de ministerpresident, dus trekken zij het inkomen van de ministerpresident gewoon op.

  Zo wordt alles kennelijk rechtgetrokken op de wijze ala mafiosso, maf heel maf dat wel, maar de hoogste baas het meest en dan kan alles zo blijven als het was.

  Verbazingwekkende domheid of gewoon zakkenvullerij ten top!

  Tja de waarheid, de rede, de sociale maatschappij, de rechtschapenheid, het eerlijk en waardig politiek bedrijven, is al jarenlang verkwanseld.

  Zal het nu eindelijk eens tijd gaan worden om een nieuwe politieke weg in te slaan en de oude list en bedrog praktijken ver achter ons te laten.

  Misschien krijgt het volk dan weer respect voor politici en vertrouwen en krijgt het volk er weer zin in.

  Voorlopig moeten we het doen met brandhout, dat een brandhaard kan veroorzaken.

  Reactie door E.Krul — zondag 31 juli 2005 @ 10.56 uur

 44. Die directeuren nemen de term “thuiszorg” wel heel letterlijk. Wat je allemaal niet kan doen met dat geld voor de mensen die het werkelijk nodig hebben. Ze moesten zicch schamen!

  Reactie door Han — zondag 31 juli 2005 @ 11.23 uur

 45. Texas.Henkie, zie ik je in Den Haag bij de omsingeling?? Want dat is nog steeds goed bereikbaar voor mij met het Hofpleintreintje….

  Reactie door L.M. Lembeck — zondag 31 juli 2005 @ 11.37 uur

 46. Het is duidelijk dat de SP deze Maffia politiek op een nette manier aan de kant wil zetten.
  Maar helaas de geschiedenis leert dat dit vaak alleen kan met veel wapen gekletter en geweld.
  Deze Maffia politiek aan het bewind gekomen door kiezers bedrog en met behulp van de bekende partij NSD́66 en met een totale minachting van het volk De geschiedenis leert wel dat hier op zeker moment een einde aan komt hoe dan ook.
  Met vaak zeer gevoelige gevolgen voor deze personen met hun Maffia politiek.
  We kregen oorlog als er nee gezegd zou worden tegen de EU grondwet volgens een van de Maffiosi .
  Dan moet er maar oorlog komen op wat van manier dan ook tegen deze Maffia politiek.
  Een andere Maffiosi beweerde dat het licht uit zou gaan laten we er dan voor zorgen dat het licht ook uit gaat van deze Maffia politiek.

  Reactie door Jofel — zondag 31 juli 2005 @ 13.23 uur

 47. reaktie op 38 ja niks meer betalen in 2006
  op de verhogingen van alles ziekenfonds tot energierekening ect ect kan dit JAN kunnen wij op die manier aktie voeren ?in duitsland komen er ook nieuwe verkiezingen omdat het niet meer ging !!!!hier is nota bene hetzelfde JAN wat kunnen of moeten we doen zodat dit kabinet zich op heft?????

  Reactie door marianne — zondag 31 juli 2005 @ 15.22 uur

 48. ze doen niets de bonden zijn bang.
  nlers kunnen niets.
  maar pas maar op,ze bellen hun houptman en leveren je uit,aan het martelkamp,als terrorist verdachte,
  envinden het vreemt dat er steeds meer geweld in nl ontstaad.en terrecht.

  Reactie door ad — zondag 31 juli 2005 @ 15.23 uur

 49. Michael Moore gaat ook een film over de zorg’industrie’ uitbrengen. Nu al, voor die op het doek verschijnt is er veel commotie.

  http://www.nieuws.nl/bericht/8/6637
  —–
  klik op naam hieronder voor websites.

  Reactie door Barend — zondag 31 juli 2005 @ 16.19 uur

 50. De Zorggroep Thuis schopt dit jaar 150 mensen de laan uit. In datzelfde jaar krijgt directeur Timmermans, iemand die voortdurend (vaak terecht) naar ‘de politiek’ wijst als het om de bezuingingen in zijn organisatie gaat, € 26.000 aan SALARISSTIJGING! Hij komt daarmee uit op bijna € 180.000 euro.

  Dergelijke mensen kunnen zich formeel verschuilen achter de Raden van Toezicht en het feit dat ‘de politiek’ geen wettelijke bepaling met een maximum voor de (semi)overheidsbestuurders heeft vastgelegd, maar dat is laf en huichelachtig. Er is sprake van een totaal gebrek aan ethiek en sociale binding met de maatschappij en de werkvloer!

  Zie hier een stukje van de regionale TV en Radiozender (beluister vooral geluidsfragmentje!):
  http://www.l1.nl/l1/nl/html/algemeen/homepage/nieuws2.pshe?nieuws_item=4UUGWXA66B1REB24H4N5&nieuws_sectie=G52415X574006G42T2PV#

  Ik knap hiervan uit mijn vel en stijg tegelijkertijd tegen het plafond!
  On-ge-loof-lijk ongegeneerd schaamteloos!

  Reactie door RM — zondag 31 juli 2005 @ 16.33 uur

 51. @ 50

  Ik heb gekeken en geluisterd en wat een schande allemaal! Ik zei al eerder dat ik letterlijk ziek word van deze maatschappij. De regering maakt met land gewoon kapot en geen mens doet wat. Wil men soms wachten tot het oorlog is ofzo?

  Ik vind het echt niet gek dat er toenemend geweld en ander straatterreur is in Nederland. Volgens mij worden steeds meer mensen psychisch hiero, zoveel als dat ze moeten betalen terwijl ze geen geld hebben…

  Reactie door dj digital — zondag 31 juli 2005 @ 16.44 uur

 52. Mag ik met mijn tob salaris het top salaris mee betalen van omhoog gevallen zorg directeuren, laat het liever ten goede komen aan mensen op de werkvloer die soms niet te betalen zijn voor het werk wat zij doen die verdienen beter betaalt te worden.

  Reactie door folkert de lepper — zondag 31 juli 2005 @ 16.48 uur

 53. Wordt het niet eens tijd om in actie te komen en nu eens niet te gaan staken voor meer loon maar het kabinet te dwingen eens de juiste beslissingen te nemen? En met deze desnoods ze te bewegen op te stappen? Gewoonweg een soort burgerinitiatief met ondersteuning van de linkse oppositie.

  Reactie door jojo — zondag 31 juli 2005 @ 17.56 uur

 54. 50;rm gewoon aanpakken,
  je kunt zelf wel in vullen hoe,

  2006 niets meer betalen.
  bonden wordt wakker.of wachten jullie op induvuele akties ?. dan is het te laat!!
  wandt ontspoort de nl trein maakt het veel slachtoffers!

  Reactie door ad — zondag 31 juli 2005 @ 18.19 uur

 55. Ik neem aan Ad dat je de vakbonden bedoeld daar moet je niet veel van verwachten.
  Het FNV is nog aan het nagenieten van hun z.g. overwinning met betrekking tot de WW, zodat ze dit als afscheid geschenk aan de Waal mee konden geven.
  Die meneer was de binding met de achter ban ook al helemaal kwijt(EU grondwet)en stopte 200000 Euro in een TV programma om zelf nog een keer te schitteren? op TV.
  Ze voeren nu nog propaganda voor een paar sla plukkers uit Polen die neem ik aan niet lid zijn van het FNV, terwijl dit land in grote crisis is.
  Terwijl als ik op bel voor een probleem de eerste vraag is of ik lid ben.
  Ja, van de PVDA is niet zoveel te verwachten want die verstaan onder arbeid ook al zakken vullen.
  Het zal uit het volk moeten komen .

  Reactie door Klojo — zondag 31 juli 2005 @ 18.43 uur

 56. @55

  Het grote probleem in Nederland is dat verreweg het grootste deel van het volk niks durft te doen. ze zijn meestal bang voor hun baantje omdat ze torenhoge schulden hebben. Denk daarbij maar aan hypotheek, auto en dergelijke.

  Stel je voor dat hun baan op de toch komt, daar zijn ze als de dood voor. Liever proberen ze hun eigen hachje te redden dan dat ze aan de maatschappij denken. Die interesseert het gros van de mensen niet helaas.

  Ik zie het bij bij op het werk (TPG Post). Daar maakt wanbeleid sinds jaar en dag de dienst uit en vertellen ze de onwetende massa dat het slecht gaat met de post, terwijl er ieder jaar meer winst wordt gemaakt en de hoge heren steeds meer salaris krijgen. Toch reorganiseert men vanwege angst voor de concurrent.

  En angst is wat dit land zo verlamt. Het heeft de mensen in de greep en daarom ondernemen velen niets, bang als dat ze zijn voor hun hachje. Ik verwacht nog meer moeilijkheden de komende tijd, het einde is nog lang niet in zicht.

  Reactie door dj digital — zondag 31 juli 2005 @ 19.20 uur

 57. Kort maar krachtig,
  Niet lullen maar doen, de kans krijgen jullie in 2007 en wij zijn erbij!! Hopenlijk jullie ook allemaal.

  Reactie door Elly — zondag 31 juli 2005 @ 19.52 uur

 58. (45) ja !!!!!

  Reactie door texas henkie — zondag 31 juli 2005 @ 21.05 uur

 59. Niet verkeerd die salarissen als je dan weet dat een gewone werknemer in de thuiszorg daar 1100-1200 euro/maand krijgt en zich ervoor kapot moet werken.
  Hoezo verschil.

  Reactie door Sammy — zondag 31 juli 2005 @ 21.40 uur

 60. @ 59

  Dat salaris wat jij noemt is dus het sociaal minimum. Moet je je voorstellen: iemand die in de bijstand zit hier in Utrecht krijgt 1153 euro per maand. Dan heb ik het over een echtpaar met of zonder kinderen…

  Werken voor dat salaris als in de zorg wordt hiermee dus niet gestimuleerd als je begrijpt wat ik bedoel. Zeker niet als je ziet wat die directeuren allemaal opstrijken.

  Het is werkelijk waar een schande!

  Reactie door dj digital — zondag 31 juli 2005 @ 21.44 uur

 61. Laten we op 24 september proberen een menigte op de been te brengen die het protest van 2 oktober in Amsterdam in de schaduw zet. Daar is alle reden voor, want de afbraak gaat gewoon door. ACTIE.

  Reactie door Ed Sorrento — zondag 31 juli 2005 @ 21.55 uur

 62. Hoi Patrick V. ik heb je bericht gelezen maar helaas pas vanavond, net dus. De zorg van thuiszorg die ik hier ervaar en die ik in het ziekenhuis had waar ik mijn hartoperatie heb gehad dat is ontzettend goede zorg. Ik heb die dus als heel fijn ervaren en ervaar het nog steeds als zeer prettig.

  Ik betreur het zo erg dat het ergens anders er anders aan toe gaat.

  Zo heb ik vorig jaar door communicatie-problemen in een ziekenhuis te Rotterdam een hele andere ervaring gehad. Door communicatie problemen tussen de specialisten ging mijn noodzakelijke hartoperatie niet door en werd die uitgesteld. Met hulp van een cardioloog die ik in mijn eigen omgeving nog heb, kon ik dus een ander traject gaan volgen en heb ik er nu een fantastische ervaring aan zorg overgehouden.

  Ik ben me er dus wel zeker heel erg van bewust dat het ergens anders er heel anders aan toe gaat.

  Het is te erg voor woorden dat er in ons land mensen die ziek zijn uithuis gezet worden. Zoiets moet niet mogelijk zijn.
  Dat mensen die begeleiding en behandeling nodig hebben zo op straat gezet kunnen worden is onbegrijpelijk voor mij.
  Ik heb er geen woorden voor dat dit mogelijk is hier in ons eigen koude kikkerlandje.

  De regering dit kabinet dus, doet veel te weinig voor de mensen die echt zorg, begeleiding en behandeling nodig hebben.

  Maar zelf moeten we blijkbaar aan de bel trekken. Als we nu niets doen dan verandert er ook helemaal niets aan dit bureaucratische beleid dat er nu gevoerd word.

  Patrick V. weet dat ik aan je denk.
  En we mailen elkaar binnen kort weer.
  Tot gauw.

  Reactie door Paula Buisman — zondag 31 juli 2005 @ 22.36 uur

 63. Sirene meenemen, Henk!

  Reactie door L.M. Lembeck — zondag 31 juli 2005 @ 22.51 uur

 64. (63)ja .met een brandweerauto eronder .karel zou zeggen .stel een daad en toon je moed!!actie!!!!!!!!!!!!!!! http://www.keerhettij.nl

  Reactie door texas henkie — maandag 1 augustus 2005 @ 0.58 uur

 65. Patrick, kom je ook? :) Henk’s brandweerauto is super, hoor! Alleen zit je wat hard…. hahahaha.
  Nee, ik denk dat het beter is dat je niet naar Den Haag komt. Tikkie te druk voor je, denk ik. Ik ga wel, ijs en weder dienende. Je kunt een meter omsingeling bestellen bij Keer het Tij! Als het even kan ga ik in het zwart…

  Reactie door L.M. Lembeck — maandag 1 augustus 2005 @ 10.30 uur

 66. Aw, ja iets te druk denk ik Lydia,… maar ik wil voor jullie twee wel een spandoek maken ;-)

  Reactie door Patrick V — maandag 1 augustus 2005 @ 10.48 uur

 67. En mijn moeder maar mensen naar bed brengen voor een grijpstuiver. Of ze haar eigen administratie ook even thuis wil doen. Nee we hebben het hier niet over thuiswerken tegen het tarief van een commissariaatje maar in de vrije tijd de agenda bijhouden en het gemier over gereden kilometers verwerken.

  De hoeksteen van de samenleving? Prima meneer balkenende maar met een lege knip is het een schraal steentje. Nederland gaat door het stof. Doffe ellende waar ik me al niet eens meer over op wind. Verstand op nul en roeien. Boven water houden die lekke boot. Het doet me zeer als ik zie hoe ons fijne landje de bodem nadert.

  Reactie door herman — maandag 1 augustus 2005 @ 11.27 uur

 68. @46. NSD66 had ik nog nooit van gehoord. Wel van de PVVD.

  Verder is het gewoon schofterig wat dat soort directeuren zich toeeigenen en ook schofterig dat het CDA dit alles maar laat gebeuren en ondertussen wel op alles bezuinigt incl. ID-banen.

  Reactie door Robert — maandag 1 augustus 2005 @ 14.15 uur

 69. Oud nieuws

  Reactie door Farshad — maandag 1 augustus 2005 @ 16.24 uur

 70. Ook ik ben werkzaam in de thuiszorg, in de huishoudelijk dienst, en ik ben heel blij dat er mensen zijn die ons werk zo goed waarderen (zoals reactie nr.20) want het klopt inderdaad dat wij niet alleen zwaar werk lichamelijk verrichten, maar er ook psychisch een bepaalde druk op je gelegd word. Maar ik doe het met alle LIEFDE voor al mijn cliënten, en je bouwt ook met heel veel lieve cliënten een band op. Door de bezuinigingen kon/kan ik niet in vaste dienst aangenomen worden, maar moet het doen met een 0-uren contract.Dit impliceerd dus, dat als ik rugklachten e.d. heb/krijg ik geen poot heb om op te staan, er is namelijk géén vast dienstverband dus je bent dan gewoon passeé….geen ziektewet o.i.d., dus ach je gaat dan gewoon door tot je er dood bij neer valt toch?En inderdaad voor die welbekende grijpstuiver…(ja je moet tegenwoordig wel werken om met een gezin financieël rond te kunnen komen) Of dat je zoveel lichamelijke klachten krijgt dat het een dure aangelegenheid word voor het op handen zijnde nieuwe zorgstelsel.En de hoge heren maar hun zakken vullen over onze letterlijk en figuurlijk versleten ruggen!!!

  Reactie door pien — maandag 1 augustus 2005 @ 16.28 uur

 71. En het is geen uitzondering. Zojuist hoorde ik dat ook de twee bobo’s van de Bloedbank saampies een dikke 500.000 euro verdienen. geld dat via de Zorgverzekeraars naar hen toekomt en dat dus door ONS betaald wordt….
  Maar ja, zo’n bedrijf heeft hele goede bobo’s nodig. Goedkopere kan kennelijk niet, want dat zou een gevaar op kunnen leveren voor de kwaliteit van het werk van de Bloedbank… Rare manier van denken? Vind ik wel…eigenlijk.

  Reactie door L.M. Lembeck — maandag 1 augustus 2005 @ 19.17 uur

 72. 71,
  dit noemen we bloedgeld.

  Reactie door folkert de lepper — maandag 1 augustus 2005 @ 21.33 uur

 73. 70. Hoi Pien, ik lees net je reactie.
  Ik ben zoals je gelezen heb degene die de hulp van thuiszorg zo waardeerd. De twee vrouwen die als vast kracht bij mij werken iedere week, als ik hun hard zie werken hier in huis dan vraag ik vaak af hoe houden ze dit vol? Ik heb voor 6 uren per week hulp bij het zware huishoudelijke werk. En ik heb ondertussen zo’n goede band met ze, zo’n goede band zelfs dat ik ze veel durf toe te vertrouwen. Ze weten alles over mijn hartoperatie en nog veel meer. Het is bijzonder prettig dat ze ondanks het feit dat ze in zeer korte tijd, twee uur per keer werken ze hier, toch goed hun werk doen. En dat ze me ook nog eens bijzonder goed opvangen als ik bijvoorbeeld emotioneel ben. Dat overkomt me nog wel eens omdat ik nog herstellende ben en dan zijn ze er vaak voor me met een troostende arm om mijn schouder heen en een goed luisterend oor. Daarom heb ik dan ook veel bewondering voor de vaste krachten van thuiszorg.
  Zo denk ik dan dat ik ook kan begrijpen hoe jij de situatie omschrijft beste Pien, jullie doen het werk met liefde en dat voel ik aan alle kanten.
  En we mopperen vaak wel op zorg die we mogen ontvangen maar als je nagaat wat je terug krijgt van je vaste hulp van thuiszorg dan is dat bijzonder veel goeds.
  En dat mag ook wel een benoemt worden dacht ik. Ik kan wel blijven klagen dat ik chronisch ziek ben, maar ik kan ook naar de positieve kanten ervan bekijken. Als ik niet ziek was dan had ik die fijn vaste krachten van thuiszorg niet leren kennen en leren waarderen.

  Jammer vind ik het Pien dat je door de bezuinigen niet in vaste dienst kon komen bij de thuiszorg.

  Ook begrijp ik uit je reactie dat de hoge heren werkelijk hun zakken vullen over jullie letterlijk en figuurlijk versleten ruggen.
  En ik besef goed dat de psychise druk ook voor jullie heel groot is.
  Het is te erg voor woorden dat dit zo is.

  Heel veel groetjes, Paula

  Reactie door Paula Buisman — maandag 1 augustus 2005 @ 23.18 uur

 74. @50) Bij alles wat ik momenteel even boven tafel tracht te halen en méér…wetenswaardigheden vind ik het ook
  zo enorm kortzichtig dat in Den Haag niet
  duidelijk schijnt te zijn, dat Overheids-
  salarissen altijd minder zullen zijn dan
  vergelijkbare Vrije Sektorbanen. Die commerciële bedrijven worden geacht
  winst te maken en de Overheid móét al die
  Belasting over die winsten, enorm góéd uit-geven zonder winstoogmerk.
  Zij weten zich aangesteld door verkiezing der burgers in een diénende funktie.
  WIJ moeten er dus voor kiezen,niet álles te doen privatiseren, zodat Overheidsambtenaren, indien niét verkozen,
  heen en weer hollen van overheidsfunktie naar genivelleerde salarissen binnen het
  bedrijfsleven in bedrijven die eigenlijk niet geprivatiseerd hadden moeten worden.
  Als het hun ‘politiek’niet méézit is niet een andere soortgelijke dienende funktie hun keuze, maar de ongeveer gelijkbetaalde
  baan, terwijl de andere vorm van dynamiek misschien helemaal hun keuze niet is en er dus na gebleken ongeschiktheid en grove fouten, hun salarisgat weer is gedicht en het bedrijf er evengoed op achteruitging.

  De hoogte van salaris is niet maatgevend voor de successen die men er ideologisch aan verbindt en nog minder een garantie gebleken in het verleden.
  Net zo als die kleine lettertjes bij een
  ‘léning’geldt dit dus ook door ‘úitlening’
  aan het bedrijfsleven, totdat het tij voor
  hen weer gekeerd is. Ten tijde van het vrolijk genieten van het reeds indirect betaalde wacht (-en betere tijden)geld wordt weer vrolijk bekeken of er weer een politiek baantje valt te versieren.

  Intussen spéélt men Golf op de bránding van de Nederlandse Economie en rólt dat
  richting zwaar verzánd (‘én) stránd(t) !!!

  Met die inmiddels teveel toegepaste construktie bereikten zij wel dat de teruggang in salaris inmiddels goeddeels gecompenseerd is in de sektoren die dan
  gemakshalve ook semi-overheidsfunkties worden genoemd zolang ze niet 100 % geprivatiseerd zijn en het vergelijkbare
  salaris hebben opgeleverd.

  Daarnaast is het een volkomen foute gedachte dat Overheidsfunkties tov het bedrijfsleven een minder aanzien of importantie in kwaliteit zouden hebben, doordat zij minder (WANT DAT KAN ook niet anders in die dienende funktie !!) royaal
  gehonoreerd worden. Enige aanpassing is noodzakelijk, maar dan meer in de onderste
  gelederen waarin aan den lijve het zware
  werk ondergewaardeerd wordt en men voortijdig op fysieke wijze moet afhaken en nooit een volledig opgebouwd pensioen hoeft te verwachten in verhouding tot de
  riante topsalarissen die – zittend in de
  kantoorfauteuils – zonder 1 centje pijn worden opgestreken als compensatie voor de
  zgn. ‘stress’ aan dé ‘top’.

  De verhouding tussen die twee is volkomen
  zoek geraakt en dát is waar de burger over valt.

  Overigens is de adrenaline en de drive om aan de top te willen staan iets wat mensen volkomen ligt en hun ego goed doet, anders vermeden ze die plaatsen. Zij zijn
  niet noodgedwongen aangesteld, het was hun eigen keuze om daar te willen komen.

  Die banen kun je absoluut niet vergelijken
  met klussen in de samenleving die gedaan
  moeten worden in ons aller belang en in de
  onder(-sámen-)bouw moet er wel degelijk een flinke salarisverhoging komen, daar waar het ‘vuil’(-voor het fysiek en de psyche van de gezóchte medewerker) WERK
  beTREFT.

  HARDOP de zaken benoemen is TABOEdoorbrékend en zachte heelmeesters
  worden de kiezers in de toekomst niet meer: er zijn teveel wonden geslagen die duidelijk zichtbaar zonder uitzondering geen genezing meer hoeven te verwachten en
  zich daardoor middels wondinfectie hebben
  verspreid als een niet te verwijderen olievlek en destruktie van het individu, die dat niet meer kan na vertellen.

  De grootste inspanning moet niet zijn het
  verrijken van de eigen status, maar het
  góéd verzorgen van de Staat der Nederlanders, zonder uitzonderingen en in alle gepaste redelijkheid en zeker binnen
  (ónze) grenzen !

  Nog kan ik er gewag van doen, maar hoe lang nog als de volgende keer wéér de wachtlijsten véél te lang blijken en er
  extra noodgrepen tot redding moeten worden gedaan, die voorkomen hadden kunnen worden.

  Slachtoffers van, in en door de (niet goed
  in de hand gehouden) ZORG zijn er nog steeds en worden nog steeds gemaakt, daar hoef je niet eens arts of psycholoog voor te worden om dát te zien!!

  In bestuurszin heeft Nederland een facelift dringend nodig, ethisch dan wel te verstaan. Fraudeurs, uitbuiters, opportunisten zullen er altijd zijn, maar kunnen wél worden aangepakt en dát met name zal de Overheid een zórg moeten zijn
  en niet de teneur krijgen van: mij ‘n zorg. De kiezer is het wel degelijk een zorg en in meerdere gevallen zou de thuishulp niet verleend moeten worden op basis van een éigen bijdrage, die is in veel gevallen niet meer op te brengen naast de al genoeg bijkomende kosten van het ziek zijn die nergens te verhalen zijn.
  De brede discussie hierover zal aanzwellen zoals tumoren en in de samenleving noemt men dat tumult op komst…en kost opnieuw…………….??? !!!!

  Reactie door Madelief — dinsdag 2 augustus 2005 @ 5.13 uur

 75. @71, Mevrouw Lembeck,

  Het is op deze manier geen wonder dat de zorg onbetaalbaar wordt. Een bloedbank notabene, met dergelijke salarissen, alsof het een kleine multinational betreft!

  En dan komen ze aankakken met “noodzakelijkheid voor de kwaliteit van het werk”? Ik vraag me af wat die bobo’s de hele dag eigenlijk uitvoeren en in hoeverre hun taak effect heeft op de kwaliteit van het werk wat prima daarvoor opgeleide krachten uitvoeren.

  Dit is waarschijnlijk nog maar het begin. Ik denk dat de graaicultuur is doorgedrongen in practisch alle takken van sport en dat mede hierdoor ons gehele sociale systeem onbetaalbaar wordt…

  Reactie door Jeroen — dinsdag 2 augustus 2005 @ 20.11 uur

 76. Dat is nou precies wat ik ook op TV hoorde van een meneer die er verstand van schijnt te hebben. En het is ook precies wat ik zelf dacht: in hoeverre maakt een topinkomen uit voor de kwaliteit van werk dat door lagere inkomens gedaan moet worden? Ik ben bang dat je gelijk hebt: graaien!

  Reactie door L.M. Lembeck — dinsdag 2 augustus 2005 @ 22.32 uur

 77. Een man uit de tennis wereld van Nederland failliet?
  Er schijnen door enkele mensen enorme winsten te zijn gemaakt.Is daar belasting overbetaald.? Als je hoort op TV geen boekhouding alles onder de tafel, met papiertjes.
  Veel zwart geld waar blijft de belasting.
  Koffertje geld hier koffertje geld daar.
  Volgends mij is er maar een handel waar er zoveel winst wordt gemaakt.
  Krijg de indruk dat er een enorme beerput achter zit en de kapitale kliek bezig is om dit te verdoezelen.
  Ze willen hem graag vrij hebben om zijn stinkende zaakjes af te maken, of om niet te praten?
  Kijk maar eens wat er op de Vip plaatsen zat op zijn tennis toernooi.
  Kijk maar goed armlastige en uit gebuid volk van Nederland hoe dit zaakje op gaat lossen alleen normen en waarden voor het uit geknepen deel van Nederland.

  Reactie door Klojo — woensdag 3 augustus 2005 @ 10.28 uur

 78. Precies wat ik dacht,.. geen bonnetjes en geen administratie? En die btw en inkomstenbelasting dan?!

  Reactie door herman — donderdag 4 augustus 2005 @ 0.45 uur

 79. Op momenten als deze kun je alleen maar trots zijn dat de SP Dr. Agnes Kant heeft die zich helemaal vastbijt in alles dat met de zorg te maken heeft.
  Als er een Agnes Kant weblog zou zijn geweest, dan had ze een complimentje al te pakken!

  Reactie door Jory — donderdag 4 augustus 2005 @ 1.03 uur

 80. @79) Hélemaal mee eens en zelf hoop ik ook
  80 te worden, al heb ik forse redenen omdat
  te moeten betwijfelen.
  De slogan zal dus gerust kunnen worden:(mét álle re(tro-)spect tevens)

  Kant laat zich niet aan de kant zetten en zal erop toezien dat wanhopige mensen zich
  daardoor van kant zullen maken.

  Nu is het zomer, maar als in de Herfst de
  melancholie weer toeslaat staat menigeen niet stevig meer op de benen en in zijn/haar schoenen en voor de zoveelste keer een magere winter tegemoet moeten gaan is als regering en samenleving iets om
  je over te schamen.

  “Kant”van alle kanten tot steun zijn is ‘n
  item voor de volgende verkiezing die zich wel eens eerder kan aandienen dan iedereen
  vooronderstelt, en ik…..(?)….:

  maak me graag (van) Kant’s zienswijze eigen !!!

  Overigens mevrouw Kant complimenteren kan natuurlijk ook via de Discussiesite van SP.

  Er zullen trouwens weinig zaken zijn die
  van geen Kant te benaderen zouden zijn,
  integendeel !!

  Reactie door Madelief — donderdag 4 augustus 2005 @ 14.11 uur

 81. Ja die Balkenelende heeft de verkeerde baan gekozen : de stommeling !

  Reactie door fred — zondag 14 augustus 2005 @ 13.30 uur