Het lesgeld wordt afgeschaft!

30 juni 2005 :: 18.33 uur

De Kamer zal hoogstwaarschijnlijk vanavond instemmen met het afschaffen – nog dit jaar – van het lesgeld voor zestien- en zeventienjarigen. Alle fracties in de Kamer zijn het daar nu over eens. Een goede zaak, onderwijs hoort vrij toegankelijk te zijn voor iedereen. De vraag is alleen waar dit van betaald zal worden. De coalitie [...]

Polen pikken het niet langer

30 juni 2005 :: 13.39 uur

Poolse slaplukkers in Limburg hebben gisteren gestaakt nadat ze na een nachtdienst van 12 uur lang door hun bazen ‘vriendelijk’ werden verzocht om nog 3 uur door te werken. Dit weigerden ze, en staakten, zo is in de Volkskrant te lezen. De omstandigheden waarin de Polen werken is regelrechte uitbuiting. Ze krijgen stukloon waardoor ze [...]

De belastingdienst gaat goed nieuws brieven voorzien van een rood-witte envelop.
Een aardige gedachte, maar het maakt de blauwe brief des te vervelender uiteraard. Nu weet je zeker dat die staat voor ‘betalen’.

Red de NPS!

29 juni 2005 :: 17.17 uur

De NPS wordt door het kabinet opgeheven. Dit gaat hoogst waarschijnlijk ten koste van goede en kwalitatieve programma’s als Zembla, Andere Tijden, Buitenhof, PREMtime, maar ook goed bekeken en verantwoorde programma’s als Sesamstraat en Het Klokhuis.
Dit is onacceptabel. Veranderingen in de omroepstructuur zijn niet verkeerd, maar programma’s als deze kun je niet zomaar in de [...]

Veteranendag

29 juni 2005 :: 17.16 uur

Ter afsluiting van veteranendag vlogen formaties over het Binnenhof.

Veel te veel regels

29 juni 2005 :: 17.15 uur

Nederland komt om in de regels en bureaucratie. Op dit moment wordt het zelfs zo erg dat vrijwilligers hun werk niet meer kunnen doen getuige onderstaand NOS bericht.
Vrijwilligers die actief zijn bij verenigingen en evenementen moeten aan veel te veel regels voldoen en dat kan voor de sport de doodsteek gaan betekenen. Dat heeft NOC*NSF-voorzitter [...]

Tot op het bot

29 juni 2005 :: 15.28 uur

Vanuit het hele land hebben brandweer, ambulance, vervoerders en ambtenaren zich verzameld in Den Haag. Ze voeren actie voor een CAO-akkoord dat nu al 15 maanden op zich laat wachten.
Actie voor 1,25% loonsverhoging, jawel…!

Uitgekleed tot op het bot

Kernfusie

29 juni 2005 :: 11.29 uur

In Frankrijk komt de kernfusiereactor ITER te staan. En deze keer is kernenergie geen vies woord. De nieuwe fusiereactor heeft namelijk geen schadelijke afvalproducten.

Er is een hoop geld met het project gemoeid, geld dat door veel landen in de wereld bijeen wordt gebracht. Fantastisch uiteraard, samenwerken voor een duurzame wereld. Het kan nog steeds.
Wanneer [...]

NIGERIA!

28 juni 2005 :: 23.09 uur

Wat ‘n geweldig team: sterk, elegant, snel…en zo relaxed.
Van mij mogen ze die Argentijnen zaterdag ‘n lesje leren, onder andere in sportief gedrag op het veld.

Jet niet eerlijk!

28 juni 2005 :: 22.12 uur

In de Trouw van maandag stond een interview met Jet Bussemaker, Tweede Kamerlid van de PvdA. Helaas is de reactie van Jan de Wit op haar brief vandaag niet in Trouw geplaatst. Bij deze:
Jet Bussemaker,Tweede-Kamerlid voor de PvdA, zegt gisteren in Trouw dat ze onder meer tegen de nieuwe WAO is omdat mensen die minder [...]

Je zult maar een witte auto hebben

28 juni 2005 :: 22.11 uur

Britse studenten hebben in een onderzoekje vastgesteld dat vogels met name poepen op witte auto’s.

Massale stakingen

28 juni 2005 :: 14.47 uur

Niet enkel het openbaar vervoer staakt morgen, maar ook veel gemeentelijke ambtenaren zullen het werk neerleggen. Veel ambulance- en brandweerdiensten in de grote steden zullen zondagsdiensten gaan draaien. Bijna 190.000 ambtenaren voelen zich tekort gedaan met het magere eindbod van hun werkgevers.
Hoe lang zal het nog duren voordat het kwartje gaat vallen?

Eerdere berichten »