Eindelijk…

Al jaren pleit de SP voor een veel hardere aanpak van de witte-boordencriminaliteit. Als er iets is dat het vertrouwen van mensen in politiek en samenleving schaadt is het wel fraude en corruptie.

De minister gaat nu eindelijk iets doen aan de manipulaties bij huizenveilingen. De rol van notarissen en makelaars moet daarbij zeker betrokken worden.

Nederland – Fraudeland?!

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 16 juni 2005 :: 13.08 uur

12 Comments

12 reacties

 1. Iedere zichzelf respecterende crimineel zit in de vastgoed handel.
  Als ze genoeg gefraudeerd hebben mogen ze bij Harrie Mens op de schoot komen zitten, Toch wel vreemd dat twee gasten in deze talk *kuch* show twee gasten de maandag niet haalde

  Alexander

  Reactie door alexander — donderdag 16 juni 2005 @ 14.00 uur

 2. De regering die “iets” wil gaan doen….

  Tussen willen en daadwerkelijk actie ondernemen zit nog een heel hoop verschil. Convenantje hier en overlegje daar…Hebben we ook gezien na de bouwfraude en de diverse enquetes. Ik denk; dat er weinig zal veranderen tenzij we zelf de corrupte troep opruimen.

  het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — donderdag 16 juni 2005 @ 16.47 uur

 3. kunnen ze bij ons in de gemeente meteen aan de gang ! maar denk niet dat het ervan komt . raadsleden zitten graag in de ferrari van de (criminele)vastgoedhandelaar .nee mensen naaien die in de bijstand zitten of een beroep doen op de w,v.g da,s pas stoer .m.a.w. dit is weer z,on populair proefballonnetje . gemeente en het rijk gaat gewoon door met onze (gemeentelijke )panden te verkopen om ze na verkoop direct te voorzien van een horeca vergunning . bij de weg jan hoeveel gemeenten hebben inmiddels de bibob wetgeving in gevoerd ?lijkt me zeer nuttig om te weten .

  Reactie door texas henkie — donderdag 16 juni 2005 @ 17.50 uur

 4. Iets doen?

  Ik denk dat volksvertegenwoordigers eens de integriteits vraag mogen gaan stellen.

  “Minister, u weet van misstanden en u doet niets. Hebt u persoonlijk voordeel bij de status quo?”

  Ik stel de vraag:
  “Zitten er teveel vastgoed-handelaren te midden van politiek partijen?”

  Reactie door Gekke Gerrit — donderdag 16 juni 2005 @ 17.51 uur

 5. Fraude, corruptie en belangenverstrengeling zijn enkele van de hoofdoorzaken van het falen van onze overheid en de teloorgang van de maatschappij.

  Als tot op het hoogste niveau beleid tot stand komt als gevolg van “dealtjes” en allerlei hoogst belangrijke zaken onderling beklonken worden, is dat de nekslag voor de democratie.

  De bezem moet er eens flink doorheen!

  Reactie door Jeroen — donderdag 16 juni 2005 @ 18.02 uur

 6. Slap lullen daar is Donner goed in.

  Iets doen hahahaha.

  Geloof je het zelf, kijk nu maar eens naar het kamerdebat op ned1.

  @2 bisbis

  Reactie door Johan Smeets — donderdag 16 juni 2005 @ 18.17 uur

 7. Moet eerst nog zien dat de minister wat gaat doen.

  Jan, er zijn nog wel meer redenen waardoor je geen vertrouwen kunt hebben in het grootste deel van de politiek.

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — donderdag 16 juni 2005 @ 19.51 uur

 8. Welk onderzoek zou nu nog moeten aantonen wat men allang weet,namelijk dat er in de polderlandse financieel-economische wereld op diverse plekken z.g Italiaanse toestanden heersen.
  Soms maar veel te weinig komen media of klokkenluiders met onthullingen die na onderzoek veel schade hebben veroorzaakt in de samenleving,en dan niet altijd van financiele aard.
  Pas echt interessant gaat het worden als mensen en of bedrijven vervolgens na jaren van juridisch heen en weer voor de rechter dienen te verschijnen, want meestal eindigen dergelijke zaken met veroordelingen die niet in verhouding staan tot de gepleegde feiten.
  Voor het vertrouwen in het Nederlandse rechtsysteem is het dan ook van enorm belang dat in deze gevallen iedere schijn van klasse-justitie zou moeten worden weggenomen.
  Keer op keer word de bevolking geconfronteerd met dergelijke rechterlijke uitspraken en politici die nalaten om passende en effectieve maatregelen te nemen tegen een steeds brutaler wordend deel van een steenrijke elite in dit land!!!

  Reactie door visgert — donderdag 16 juni 2005 @ 22.17 uur

 9. Het is vaak al een drama voor de mensen die dit treft, maar daarna komen ze noodgedwongen ook een woning zoeken op de al overvolle woningmarkt van de Sociale Corporaties en de kans bestaat zelfs dat ze een urgentieverklaring weten los te peuteren, daarmee anderen die misschien al jaren aan het zoeken zijn, nog langer laten wachten. Ook is de kans groot dat ze moeten aankloppen bij de Schuldhulpverlening en ook daar is het al zo vreselijk druk. Het zou niet eens moeten mogen om een hypotheek van meer dan drie keer het jaarinkomen van een van de verdienende partners te verkrijgen. Nu kan het zelfs tot zes keer het bij elkaar opgetelde jaarinkomen is mij verteld. Als er dan een kindje komt en er blijft iemand thuis, dan komt men in de problemen. Of, als men een baan verliest dan gebeurt hetzelfde. De problemen met malafiede huizenverkopingen beginnen bij de kopers die verder wilden springen dan hun polstok lang was. Het mes snijdt aan twee kanten, Jan. Goede voorlichting en informatie, verbod om meer te krijgen dan een stel aan kan en daarna de malafiede praktijken van de veilingmeesters, notarissen en ander gespuis.

  Reactie door L.M. Lembeck — donderdag 16 juni 2005 @ 22.41 uur

 10. En de NMA gaat de problemen met de stadverwarming ook onderzoeken.
  Het is toch te gek dat wij al 11 jaar 30 % teveel betalen??????
  in 17 steden….is ruim 250 duizend huishoudens.
  En als je op de rekening kijkt zie je de gekste teoslagen voorbij komen.
  Vroeger was het NUON nu is het Nuon voor energie en stadsverwarming.
  Nuon Netbeheer en transportkosten Nuon Netbeheer en meetkosten en onderhoudkosten.
  Straks Nuon en administratiekosten,papierkosten,verzendkosten,ontvangstkosten etc etc.
  Ja je kan veel van deze overheid zeggen maar het woordje inventief ondernemen ,dat voerten ze ook letterlijk uit.
  Alleen hoe lang pikken de burgers dit nog??
  Werden er per 1 Juli prijzen verhoogd,nu krijg je die al half Juni doorberekend(dierenspullen).
  En hoe kunnen we dit stoppen Tweede kamer????

  Reactie door anita — vrijdag 17 juni 2005 @ 10.42 uur

 11. Ik ben bang dat fraude als een bijbaan wordt gezien ook door veel ministers, vandaar dat er niks tegen wordt gedaan. Kijken naar Amerika en het dan goed pratend..klokkenluiders de mond snoeren..veel is vast niet pluis

  Reactie door cynthia — vrijdag 17 juni 2005 @ 13.17 uur

 12. Eerst zien, dan geloven.
  Weet zeker dat nederland wat betreft de upperclass een grote strontput is. Je moet niet vergeten, ons kent ons en hebzucht regeerd. Hebben in het algemeen allemaal wel iets op hun kerfstok. Zullen mischien wel een paar onderdeur offertjes brengen, maar waar het echt om te doen is blijven toch wel buitenschot. Politic imunity zullen we maar zeggen. En nu nog even de hand in eigen boezem steken.

  Reactie door De rode pimpernel — vrijdag 24 juni 2005 @ 17.03 uur