SP en de wereld

Onder dat motto hield de SP vandaag in Nijmegen haar 13e Congres.
Ik heb al van deelnemers gehoord dat het erg inspirerend was. Niet in de laatste plaats door de spreker van de PT uit Brazilië en de spreker van onze zusterpartij uit Zweden die vertelde over hoe zij eerder een referendum hebben weten te winnen.

Dit was de eerste keer dat ik op ‘n congres van de partij ontbrak. Erg vervelend, juist voor het referendum en met zo’n interessant onderwerp. Via de telefoon heb ik de bijna 1000 partijgenoten nog wel even een fijne dag, een goed congres…en natuurlijk sterkte voor de komende dagen in de campagne kunnen toewensen.

In de loop van de dag werd er ‘n mooie bos bloemen bezorgd, en ‘n groot bord met allemaal mensen die me een snel herstel toewensen.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 28 mei 2005 :: 23.34 uur

19 Comments

19 reacties

 1. Mooi gebaar van de SP’ers.

  Ik kan me heel goed voorstellen als je je de afgelopen tijd vreselijk hebt lopen opwinden over dit Kabinet en hoe de campagne voor deze grondwet verloopt. Gek hoe de natuur je dan terug fluit en je letterlijk deze boosheid in je botten voelt.
  Bovenstaande is natuurlijk een veronderstelling van mijn kant. Hoe dan ook, ik deel de ongerustheid en de verontwaardiging van de SP als het gaat om de denigrerende houding die dit kabinet aanneemt t.o.v. volwassen burgers die het recht hebben om NEE te zeggen.
  Ik wens je een snel hertel maar vooral veel rust en reflectie in je verplichte ziekteperiode.

  Reactie door Alie Dekker — zaterdag 28 mei 2005 @ 23.53 uur

 2. Leuk, dat bord. Heb je een rollator? Of was dat een creatieve inval van de tekenaar? Bij Jan de Wit bleek het ook allemaal mee te vallen uiteindelijk, en zo´n gedwongen rustperiode is helemaal niet alleen maar slecht. Desondanks: Sterkte en beterschap. De wereld vergaat niet. En het komt allemaal weer goed.

  Reactie door Joan van der Lingen — zaterdag 28 mei 2005 @ 23.53 uur

 3. Dan kan ik zeer goed begrijpen Jan Marijnissen dat je daar niet aanwezig kon zijn.
  Nogmaals veel sterke toegewenst!

  Reactie door Evert Tigchelaar jr — zondag 29 mei 2005 @ 0.12 uur

 4. Zonder het vervelend te bedoelen: De SP redt het kennelijk óók zonder jou, Jan! Dat moet een hele geruststelling zijn. Van harte beterschap!

  Reactie door Johnito — zondag 29 mei 2005 @ 0.27 uur

 5. Beste Jan,
  Beterschap. Ik hoop dat je snel weer op de been bent. Maar neem nu even de tijd voor jezelf. We redden ons wel intussen, en als dan daarna weer een “vlammende” Jan opnieuw het SP gedachtengoed naar buiten brengt. Dan ben ik, en vele SP-ers met mij, weer heel HAPPY.
  Groetjes van Henk

  Reactie door Henk Wichard — zondag 29 mei 2005 @ 0.58 uur

 6. Leuk die PT, maar het zou me ook niks verbazen als die Mauricio volgend jaar wegens ik weet niet wat dan ook opgepakt wordt. Stemmingmakerij? Noem het maar zo, de blik in z’n ogen stond me niet aan, wat dat betreft zit ik zelden fout; SP hoede u!
  We kunnen ons als partij niks veroorloven. Jonas daarentegen is de integerheid zelve!

  Reactie door kaatje — zondag 29 mei 2005 @ 3.49 uur

 7. Beterschap. En we blijven NEE zeggen. Ik ben wel benieuwd naar wat de Fransen vandaag zullen gaan stemmen.

  Reactie door Rode Peper — zondag 29 mei 2005 @ 9.48 uur

 8. Jan, overschat jezelf niet te snel en onderschat niet de duur van je herniaklachten. Neem er de tijd voor. Beter een tijdje langer vanuit huis via telefoon en internet meedoen, dan te snel weer aan het werk te gaan en dan weer een nare operatie moeten ondergaan. Beterschap van je meest kritische lid!

  Reactie door L.M. Lembeck — zondag 29 mei 2005 @ 10.02 uur

 9. Hernia moet je inderdaad niet onderschatten. De tijd die je nu investeerd in je zelf, haal je er later 10 keer uit.
  Trouwens als JP 4 weken in het ziekenhuis kan liggen met een radioactief gemuteerd zwemmers exeem (een werkman moest al na twee dagen ziekenhuis gaan werken aan een stevige economie) kun ja alle rust nemen die je nodig hebt.

  Alexander

  Reactie door alexander — zondag 29 mei 2005 @ 11.08 uur

 10. Hallo Jan,
  Ontspan, rust lekker uit. Geniet maar van wat de SP in de loop der tijd heeft opgebouwd. Acties overal – mensen die gewoon door blijven gaan – ook in het parlement, met geinspireerde zeer bekwame mensen – besef a.u.b. dat alles onder contrôle is en gaat zoals het gaan moet, – we doen het toch immers samen!
  Je hebt er in ieder geval lekker weer bij (en wij ook).
  Groet,
  Amita

  Reactie door Amita — zondag 29 mei 2005 @ 11.33 uur

 11. We pakken ze wel! 120% nee!

  Reactie door Jan Breur — zondag 29 mei 2005 @ 14.10 uur

 12. Ook vanuit het zonnige, needenkende Limburg een spoedig herstel gewenst. We blijven strijden voor de goede zaak.

  We komen er wel, langzaam maar zeker.

  Reactie door Johan Smeets — zondag 29 mei 2005 @ 14.11 uur

 13. Sorry, Alexander, dit keer zit je er echt naast. Wat JP had en waarvoor hij in het ziekenhuis terechtkwam in de kamer naast de kamer waar mijn vriendin lag, was levensgevaarlijk en kán zelfs dodelijk zijn. Naast mijn vriendin lag een dame met drie van die vreselijke wonden. Die vrouw had ongelooflijk veel pijn. Als ik daarop kon afgaan toen, en dat kon ik wel, dan weet ik dat JP echt een ernstige ontsteking had. Je wenst dat zelfs je ergste vijand niet toe.

  Overigens heb ik bij Buitenhof weer moeten grinniken om zijn ingehouden irritatie. Hij wist het dit keer redelijk goed binnen te houden, maar ze was er wel degelijk weer. JP kan niet zo goed tegen kritiek en al helemaal niet tegen zijn verlies. De filosoof en de econoom waren klasse! Rustig en trefzeker. Ja, de stoorzender naast Plasterk was ook goed. Plasterk vond ik zwakjes dit keer. Maar ik moet toegeven: JP bleef rustig, ondanks dat hij zich groen en geel zat ergeren. Alleen had hij nog steeds geen steekhoudende argumenten voor mij. Een NEE geeft alle burgers in Europa de kans om terug te gaan naar de tekentafel en er iets goeds van te maken. In ieder geval iets beters. Maar verder vraag ik me ook af, waarom in vredesnaam een grondwet? De losse verdragen doen het ook. Verbeter Nice waar dat verbeterd kan worden en sluit de toegang tot de EU af voor de komende 25 jaar! We hebben echt een volle generatie nodig om een geoliede en samenwerkende “machine” te worden met sociale voorzieningen, betaalbare woonruimten en gesubsidieerde dierentuinen!’ :-)

  Reactie door L.M. Lembeck — zondag 29 mei 2005 @ 16.47 uur

 14. Als ik ooit getwijfeld had om “nee”te stemmen (was dus niet het geval!), dan was het na het Buitenhof-programma zéér duidelijk! Nee dus!!
  Goeie opponenten met duidelijke uitleg!
  Jan, sterkte en pas goed op jezelf!

  Reactie door adri zegers — zondag 29 mei 2005 @ 17.06 uur

 15. Hallo Jan,

  Ook vanuit Assen heel erg veel beterschap gewenst! Doe het rustig aan, wij zetten ons ondertussen dubbel zo hard in voor een nee tegen de grondwet!

  Reactie door Pauline — zondag 29 mei 2005 @ 17.32 uur

 16. Hallo Jan,

  Ook vanuit Steenwijk veel beterschap gewenst. We hebben je wel gemist op het congres. Maar uiteindelijk was je via de telefoon ook goed te verstaan.

  En Frankrijk kiest NON, laat Nederland daar een voorbeeld aan nemen!!!

  Reactie door Willeke Mooi — zondag 29 mei 2005 @ 23.06 uur

 17. Beste Jan,

  Van harte beterschap vanuit Delft. Rust en relax – je boodschap is begrepen, dus maak je geen zorgen.
  Nederland stemt nee, no, non……..

  Reactie door annet callender — zondag 29 mei 2005 @ 23.50 uur

 18. Het 13e Congres werd zeker in de Lux gehouden, want voor die 1 miljoen Euro van de Subsidie Partij mag ook wel wat worden georganiseerd.

  Reactie door Geert — maandag 30 mei 2005 @ 14.48 uur

 19. Hallo jan,
  Heel rustig opbouwen aan je rug, is zeker ook belangrijk, luister net als ik ook naar je lichaam.Heb wat alternatieve behandelingen genomen/gekregen, en ben al weer aardig in de running.woensdag 1 Juni geef ik mijn kaartje mee, NEE=NEE.

  Reactie door maria — dinsdag 31 mei 2005 @ 16.01 uur