Gelderland II

zaterdag 23 april 2005 :: 12.16 uur

Op bezoek bij 'Dagloon'.

De afgelopen dagen in Gelderland waren weer erg enerverend en leerzaam. Nog één provincie te gaan (Flevoland in juni), en dan ga ik in september met alle mensen die ik gesproken heb de balans opmaken.

De tour begon met een uitvoerig gesprek met Koos van Zomeren, wandelend in wonderschoon Noord-Arnhem. Daarna een leuke en drukbezochte openbare avond in Winterswijk. Dat met die afdeling gaat wel lukken…

Soheila Najand

De volgende dag een bezoek aan Interart in Arnhem. Goed intiatief. Op indringende wijze weer geconfronteerd met de problemen die onderwijzers (in de klas) ondervinden. Ik ga nog ‘n keer terug.

Op straat met de mannen van 'Dagloon'

Vervolgens op bezoek bij ‘Dagloon’. Daklozen houden de straten schoon, in het centrum en in de wijk. Voor 20 Euro per dag. Goed gesprek over de achtergrond van dakloosheid en het (gebrek aan) perspectief op verbetetering.

Agnes deed mee in het debat in Ede.

In Ede de tweede openbare avond. We hebben in deze stad geen afdeling, en dat was te merken aan de opkomst.

Jan Douwe voor de deur van Hotel De Wereld in Wageningen

Vrijdagmorgen eerst een gesprek met Jan Douwe van der Ploeg over de wereldhandel in voedsel en de toekomst van onze akkerbouw, veeteelt, natuur en ruimtelijke ordening. We praten binnenkort verder.

In Nijmegen gesproken met onze wethouders, een deel van onze fractie- en afdelingsbestuursleden. Onderwerp: De samenwerking met PvdA en GroenLinks in het college van B&W.

Aan de hand van Melchior de Grood, PvdA-raadslid en historicus, een tocht door de binnenstad gemaakt. Melchior is een groot voorstander van een nationaal historisch museum, als het kan…in Nijmegen.

De tour afgesloten met een gesprek met de burgemeester, Guusje ter Horst.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

9 Comments

9 reacties

 1. Een historisch museum in nijmegen, da’s wel kikke. en dan meteen in combi met de daklozen, om wat perspectief te bieden, ze daar te laten werken ;-) (ik ken der wel eentje die daar best tijd en moeite in zou willen stoppen :-) )

  Reactie door Patrick — zaterdag 23 april 2005 @ 13.04 uur

 2. Laten we hopen dat de heer de Grood een objectief historicus is. De meeste historici in Nijmegen houden nog vast aan het Karel de Grote fabeltje. En dat moeten we toch niet hebben.

  Reactie door Jan Pruimboom — zaterdag 23 april 2005 @ 17.58 uur

 3. Wat leuk, met Koos van Zomeren! Dat is één van mijn favoriete schrijvers. Ik dacht dat die vervreemd was geraakt van de SP, maar ben blij te lezen van niet.

  Reactie door Joan van der Lingen — zaterdag 23 april 2005 @ 18.19 uur

 4. Jan, je hebt met Koos van Zomeren vast veel herinneringen kunnen ophalen en bijgepraat, neem ik aan. Heeft hij belangstelling ervoor om weer meer bij de SP betrokken te raken?

  Reactie door Olav Meijer — zaterdag 23 april 2005 @ 18.38 uur

 5. Zeg hee!! We hebben wel mooiere “achterkantjes” hoor! Veul moojuru.

  Zelf ben ik, eerlijk gezegd, de prestige-projecten van de gemeente een beetje beu.
  Dus vestig het nationaal museum nu maar mooi in Paleis Soestdijk.

  Waar willen ze dat nieuwe gebopuw eigenlijk neer gaan zitten? Dat zou een prima locatie zijn voor het nieuwe Lindenberg en het Steigertheater!;-)

  Ik hoop dat je ook genoten hebt van het natuurschoon. De mooie bomen gezien? De ochtendmist over de velden? De prachtige rode ondergaande zon?
  Eigenlijk had je vannacht onder de volle maan een vleermuizentocht kunnen gaan doen in Berg en Dal….

  Reactie door Molly — zaterdag 23 april 2005 @ 20.48 uur

 6. Dus vestig het nationaal museum nu maar mooi in Paleis Soestdijk.
  Heel goed idee.
  Laten we bestaande gebouwen goed gebruiken in plaats van steeds meer bij te bouwen.
  Er staat heel veel leeg.

  Reactie door nico — zondag 24 april 2005 @ 21.56 uur

 7. Beste Jan,

  Onze jongens hebben genoten van jou bezoek.
  Het bezoek aan st,dagloon Nijmegen was voor mij zelf ook goed , want ik had gevoel dat niet meer verder wilde, puuur het feit dat te veel wetten hebben in NL.
  Ik hoop dat we hier samen iets aan kunnen doen.
  Bedankt voor jou bezoek.

  erik Claus
  projectleider van St. Dagloon Nijmegen

  Reactie door erik Claus — woensdag 27 april 2005 @ 19.36 uur

 8. brilliant site! happy to be here. Soft voice over the net: http://skys.jp/blog/archives/200504/06-1228.php , New resource for ideas

  Reactie door Peter Back — zaterdag 10 september 2005 @ 14.42 uur

 9. ik vind mijn vadr helemaal geweldig ik ben het zoontje van heer de grood hij is erg lief en betruowbaar hij is een zon in mijn leven

  Reactie door melchior jr — vrijdag 5 mei 2006 @ 23.12 uur


 • Het land in

 • Foto