D66, het vervolg…

Het kamerdebat van eergisteren heeft weinig nieuws opgeleverd, of het moet de opmerkelijke houding van Boris Dittrich zijn. Tot nu toe kende ik ‘m als ‘n man die in ieder geval moeite deed om vragen van anderen naar eer en geweten te beantwoorden.

Hoe anders was het gisteren. Hij had zich voorgenomen: De aanval is de beste verdediging. Ok, maar aan die strategie zitten ook beperkingen.

De essentie van de discussie is voor mij nog steeds:
D66 hielp en helpt CDA en VVD aan een meerderheid. Dat is een onvergeeflijke, politieke fout van een zichzelf links-liberaal noemende partij. Alle ellende, en het gebrek aan perspectief en hoop voor de mensen, hebben we daarom mede te danken aan de kornuiten van D66.

De Paascrisis heeft D66 een ideale kans geboden om er zonder gezichtsverlies uit te stappen en daarmee het kabinet op te blazen. Alle grote woorden van Boris van gisteren poetsen niet weg dat ie die historische kans heeft laten lopen.

Ook oprichter en oud-partijleider Van Mierlo maakt zich zorgen over de innige relatie die Boris inmiddels met Maxime en Jozias heeft opgebouwd. Hij wil dat de partij kost wat kost richting de verkiezingen afstand neemt van de rechtse coalitie.

Ben benieuwd wat 2 april zal brengen.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

donderdag 31 maart 2005 :: 0.10 uur

280 Comments

280 reacties

 1. Goede morgen ,Jan, Ja het zijn spannende tijden, toch een aantal prominenten zijn vandaag tegen het gesloten accoord, reuze benieuwd of ze gestand houden.Ik zou zaterdag wel een musje willen zijn om op een raamkozijn mee te kunnen luisteren!Ik hoop toch zo dat het verworpen wordt!ik wil graag stemmen voor een ander kabinet.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 31 maart 2005 @ 1.05 uur

 2. Nou, Sabineke, wij zijn wel de nachtbrakers! Ik vroeg me af of dat wel waar was, dat ze zichzelf links-liberaal noemen en heb even op hun website gekeken. En verdomd. Wat staat er?
  “Omdat D66 zowel put uit de socialistische denkbeelden als uit die van het liberalisme kun je de partij sociaal-liberaal of links-progressief noemen”.
  In een ver verleden was dat misschien zo. Maar ze zijn al geruime tijd doodgewoon hartstikke rechts. Hoop, geloof en liefde, deze drie, maar de hoop en het geloof vallen bij mij al af voor zaterdag, ik weet gewoon zeker dat dat congres doodgewoon voor gaat stemmen. Maar ik zou wel met liefde opnieuw gaan stemmen! Zonder gezichtsverlies eruit stappen, dat vraag ik me af. Ik denk dat ze dan door CDA/VVD als schuldige waren aangewezen en weggevaagd. Nu kunnen ze het nog een tijdje langer uithouden en ze zullen inderdaad wel hopen dat er economisch herstel komt en dat ze daarop kunnen meeliften. Ik ga lekker slapen. Welterusten.

  Reactie door Joan van der Lingen — donderdag 31 maart 2005 @ 1.16 uur

 3. Ja, zo zie,Joan, je kunt een boek niet op zijn kaft beoordelen!
  Slaap lekker!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 31 maart 2005 @ 1.20 uur

 4. Ook PvdA schermt met de term “Sociaal-liberaal” en sindsdien hoor ik ook Wouter Bos dingen zeggen die naar vrijblijvendheid neigen, de roos op de website van de PvdA is overigens opvallend minder rood dan voorheen, valt mij op…

  Doe mij maar een eerlijke zongerijpte tomaat!

  Wat Dittrich nu doet vind ik onbegrijpelijk en is illustratief voor de manier waarop integriteit ten val wordt gebracht, ik vind de politiek zoals die zich op dit moment manifesteert dankzij dit soort mensen, meer dan walgelijk…en ik kan me nogmaals niet voorstellen dat, zou er op het congres vóór gestemd worden, alles rustig door zou kunnen blijven gaan…

  Reactie door Madelijne Pleines — donderdag 31 maart 2005 @ 1.36 uur

 5. @4 Madelijne, het congres gaat vóór stemmen en de coalitie gaat door alsof er niets is gebeurd. Dat staat voor mij al bijna vast of er moet zaterdag een wonder gebeuren. Inmiddels staat op teletekst dat uit bijeenkomsten van D66 in het land (van vanavond) is gebleken dat de leden van D66 willen dat D66 in de coalitie blijft.

  Jan Marijnissen: je hebt volkomen gelijk dat D66 er het afgelopen weekend zonder gezichtsverlies uit had kunnen stappen. Ik vind het zeer bedenkelijk dat men dit niet heeft gedaan. Ik heb gister het debat gevolgd (vond jouw bijdrage zoals gewoonlijk zeer goed) en voor mij is B. Dittrich volledig door de mand gevallen. Hij kon zijn walging voor links nauwelijks verbergen, was verbitterd en weigerde gewoon vragen te beantwoorden. Ik was trouwens ook geschokt door de opmerking van Balkenende over het “foute gedrag” van de Eerste Kamer. Ik vraag mij af of dit staatsrechtelijk door de beugel kan.

  Ik reken D66 (al vanaf het begin van de coalitie overigens) volledig verantwoordelijk voor het gevoerde beleid. Ik kan nu nog maar 1 ding hopen en dat is dat de coalitie haar lot verbindt aan de uitslag van het referendum over de Europese grondslag, maar dat zullen de dames en heren ook wel niet aandurven.

  VVD (volkspartij voor vrijheid en DEMOCRATIE), CDA (Christelijk DEMOCRATISCH apel) en D66 (DEMOCRATEN 66), deze partijen kunnen zich bij de volgende verkiezingen beter noemen VV (hoewel VOLKSpartij?), CA (hoewel CHRISTELIJK?

  Reactie door emma — donderdag 31 maart 2005 @ 1.48 uur

 6. Vervolg van vorige reactie (per ongeluk verstuurd).

  VVD (volkspartij voor vrijheid en DEMOCRATIE), CDA (Christelijk DEMOCRATISCH apel) en D66 (DEMOCRATEN 66), deze partijen kunnen zich bij de volgende verkiezingen beter noemen VV (hoewel VOLKSpartij?), CA (hoewel CHRISTELIJK?) en 66 (hopelijk staat dat tegen die tijd voor het aantal leden). Dit omdat ik enig gevoel voor democratie bij deze partijen niet heb kunnen ontdekken, niet in het beleid en zeker niet in het debat van afgelopen dinsdag of hun gedrag van de afgelopen week.

  Reactie door emma — donderdag 31 maart 2005 @ 1.49 uur

 7. Emma, ik deel je bezorgdheid over as. zaterdag, maar Monasch zei vanavond, m.i.z. terecht in Netwerk dat Dittrich een enorm moeilijke tijd tegemoet zal gaan wanneer D66 deel uit blijft maken van deze coalitie onder dit akkoord…

  D66-leden kunnen dan wel vóór stemmen, maar het is maar een klein aandeel van alle kiezers. Ik verwacht op z’n minst dat nog veel meer mensen het vertrouwen in dit kabinet zullen verliezen wanneer het na zaterdag aanblijft en dat het niet echt rustig zal blijven…

  Reactie door Madelijne Pleines — donderdag 31 maart 2005 @ 2.07 uur

 8. Soms zijn er wel eens belangrijke debatten in de kamer. Het is alleen jammer dat de burger altijd maar een klein stukje op tv mag zien. Op het moment dat er een aantal conclusies getrokken gaan worden haakt onze publieke omroep af. Ongetwijfeld omdat reclame zich niet laat verdringen en allerlei stuurmannen aan de wal ook met hun kop op tv moeten. Droevig werd het helemaal toen bleek dat het internetverslag via de tweedekamer ook weigerde. Gelukkig dan nog radio. Maar als iemand toevallig wel geïnteresseerd zou raken in het Nederlandse politieke gekissebis wordt het hem niet gemakkelijk gemaakt.
  Als een tv voetbalverslag dertig minuten voor het einde zou stoppen zou uiteindelijk ook niemand meer kijken. Misschien is dat ook wel de bedoeling van onze publieke omroep. Liever een paar uit zijn verband gehaalde uitspraken in het nos journaal dan een verhaal dat samenhangt.
  Echt hulde zou er moeten zijn voor mevrouw van der Laan en d66 als ze de moed zouden hebben gehad om de alles verdringende tv reclame aan te pakken. Zodat de kiezers de tijd krijgen om te leren op wie ze moeten stemmen. Misschien dat ze dan ooit in de toekomst met een gerust en bewust geweten hun burgemeester kunnen kiezen.

  Grt
  Dirk

  Reactie door Dirk — donderdag 31 maart 2005 @ 2.37 uur

 9. Jan,

  Wouter Bos stelde al m.i. correct dat de coalitiepartijen angst voor de kiezer hebben, en dhr. Monasch bevestigde dit in Netwerk vanavond. Met name D’66 loopt het risico bij kamerverkiezingen weggevaagd te worden, aangezien bij de laatste verkiezingen deze partij al een flinke tik moest incasseren. Ondanks de kritiek van Van Mierlo c.s., verwacht ik dan ook niet dat het congres de stekker uit het kabinet trekt. Ze dronken een glas, deden een plas en alles bleef bij het oude…..
  De “koppelverkoop” omtrent de gekozen burgemeester is een wassen neus: Els Borst en anderen gaven al aan dat de extra financiën voor onderwijs er toch wel zouden komen. Eenvoudig gezegd: D’66 blijft in het kabinet om aan de macht te blijven.
  Saillant is het volgende citaat van Boris Dittrich: “Als puntje bij paaltje komt, kiezen de gevestigde machten toch voor hun eigenbelang ” (staat op de website van D’66)

  Cynisch genoeg denk ik dat juist de partij die, naar eigen zeggen, staat voor bestuurlijke vernieuwing, juist de partij wordt die de meeste schade aan de parlementaire democratie toebrengt door haar Machiavellistische opstelling, een erg wrange erfenis van 40 jaar proberen de parlementaire democratie te hervormen……..
  Al met al vraag ik me af of het eventuele verdwijnen van D’66 uit het politieke landschap nou echt zo’n verlies voor Nederland is. Ideologisch is D’66 sinds de oprichting vlees noch vis, het is een, zoals je al eens stelde een “poppetjespartij”

  Reactie door Erik van Donk — donderdag 31 maart 2005 @ 2.38 uur

 10. Mocht D’66 wegvallen dan gaat JP (‘het volk zit niet te wachten op onrust…’) rustig verder met (gedoog)steun van de LPF.
  Nieuwe verkiezingen ? En dan… ?
  Minister-president Bos ?
  Daar word ik ook niet vrolijk van… zelfs niet met SP-ers in zijn kabinet… :)
  Misschien moeten we heel Den Haag maar afschaffen en alles overlaten aan Europa en de gemeenteraden… ;-)

  Reactie door Heraclitus VII — donderdag 31 maart 2005 @ 5.10 uur

 11. Ik zat ook met verbazing te kijken naar het gedrag van Dittrich de laatste dagen.

  Reactie door Lucy — donderdag 31 maart 2005 @ 8.41 uur

 12. De PvdA leiders zitten ideologisch tegenwoordig dan wel verder van de NCPN dan vroeger, maar persoonlijk heb ik niet zo veel tegen op een kabinet Bos. Ik denk dat dat wel goed komt.

  Reactie door Fjodor — donderdag 31 maart 2005 @ 8.59 uur

 13. als ik van aartsen was zou ik het wel weten ? nieuwe verkiezingen is de beste ,bliksemafleider, van het europees referendum .want zijn achterban heeft toch meer baat bij 420 miljoen CONSUMENTEN dan 16 miljoen luizige hollanderkes. dus is het voor alle v.v.d. c.d.a. en d66 politici uiterst veilig om het d66 congres dit kabinet te doen klappen doormiddel van een paar ex politici en d66 prominenten (die niemand kent )om de leden om te lullen .hersenspinsel ? zaterdag weten we het.

  Reactie door texas henkie — donderdag 31 maart 2005 @ 9.06 uur

 14. @Heraclitus VII
  Eerlijk gezegd denk ik niet dat als de PvdA de verkiezingen wint er SPers in het kabinet komen. Hoe dichterbij de verkiezingen komen, hoe ‘linkser’ de praat van Wouter Bos zal worden. Vervolgens stapt de PvdA na de verkiezingen direct naar de VVD en een coalitie tussen die twee zal snel gepiept zijn. Maargoe, dat denk ik. Ik hoop van niet… ;)

  Reactie door Han — donderdag 31 maart 2005 @ 9.39 uur

 15. Ik geloof er niets van dat het congres tegen gaat stemmen, de gemiddelde D66′er kennende zullen ze wel even wat te sputteren hebben waarna er volgzaam voor voortzetting van dit geweldige kabinet wordt gekozen. Voor revolutionaren/principieelen moet je bij andere partijen zijn.

  Reactie door Opheffer — donderdag 31 maart 2005 @ 10.13 uur

 16. Ik las vandaag in de krant dat je voor 30 euro lid kan worden van D’66 en vervolgens nee mag stemmen op het congres…

  Reactie door karvek — donderdag 31 maart 2005 @ 10.37 uur

 17. Dittrich was in het debat inderdaad raar bezig. Een verwijt van deformatie is natuurlijk ook moeilijk te pareren ;)

  D66 gaat gewoon akkoord morgen! Want Van Mierlo geeft het voorbeeld dan maar blanco te stemmen. Immers; er is in Nederland nog zoveel te doen… Jeh right. Wel kritiek leveren, maar niet consequent zijn en het oordeel aan het volk geven.

  Als het D66 publiek zich zelf niet te belangrijk vindt dan stemmen ze tegen. Dan zijn ze ook solidair met de mensen die nu toevallig geen oordeel mogen geven: ze verzorgen verkiezingen.

  Als, zo als het kabinet en de drie mooie heertjes Verhagen, Van Aartsen en Dittrich stellen, ‘de’ mensen tevreden zijn met het beleid dan worden ze toch herkozen? Op peilingen hoeven ze niet te letten zo ze de SP ook haarfijn onder de neus wreven!

  Ik kan nog wel even doorgaan, wat een poppenkast. SP en GL werwijten als een schoothondje achter de grote linkse broer PvdA aan te lopen. Wie dit zei?? Dittrich… Dittrich ja!

  Reactie door Renske — donderdag 31 maart 2005 @ 10.42 uur

 18. Inderdaad, de mafkees van een Dittrich. Die weet blijkbaar niet dat ten opzichte van SP en GroenLinks de PvdA hun rechtse broer is. Maar, de SP en GroenLinks hebben in Nederland natuurlijk wel een linkse broer. ;-)

  Reactie door Fjodor — donderdag 31 maart 2005 @ 10.47 uur

 19. En dan die kinderachtige toon van Boris Dittrich in het debat!
  (“Het is wel heel zuur voor u, hè”, en “met die wanhopige blik in uw ogen”, enz. Kotspoppetje!).

  Intussen blijkt Pechtold ook niet zo’n bestuurlijke vernieuwer te zijn. Lees:
  http://www.trouw.nl/nieuwsenachtergronden/artikelen/1112161877870.html

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 31 maart 2005 @ 10.48 uur

 20. Meneer Jan Marijnissen ik vermoed dat Boris nogal pissig was over het woord (mietje) en daarom zo heftig reageerde.

  Reactie door leen — donderdag 31 maart 2005 @ 10.58 uur

 21. @ Texas-Henkie (13):

  Volgens mij is dit wensdenken van jou. CDA, VVD en D66 hebben te veel te verliezen bij nieuwe verkiezingen. (Geen meerderheid meer in de Tweede Kamer). De kans dat het D66-congres het Paasakkoord afstemt, lijkt mij uiterst klein (alhoewel niet geheel afwezig).
  Maarreh…..nog steeds zal ik proberen je weg te houden van het Pieter Baan Centrum, hoor, als je daar dreigt te belanden….. :)

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 31 maart 2005 @ 10.59 uur

 22. @ Olav Meijer 19
  Gisteren heeft het dagblad Trouw zich erg onbetrouwbaar getoond. Uit een krant die niet de waarheid schrijft (dus gewoon liegt) zou ik dus niet citeren.
  @Jan
  Iets anders over het debat. Wat mij ook erg is bijgebleven is het misbruik van cijfers van de Sociaal Culturuul Planbureau door Jan Marijnissen. (Het SCP publiceerde deze week dat de ontevredenheid over de politiek tussen 1995 en 2002 van 45 naar 62 procent is gestegen). Jan probeerde met deze cijfers te gebruiken om aan te geven hoe men over dit kabinet denkt. Een totaal verkeerde en onterechte koppeling mijns inziens. En ook onnodig voor een helder debat.
  Mijn vraag is waarom Jan?

  Reactie door ricardo kamperveen — donderdag 31 maart 2005 @ 11.07 uur

 23. Heeft er al iemand trek om alvast een boek te schrijven met de titel: “de puinhopen van Paas”?

  (of misschien wel “de Bende van Balkenende”?

  Reactie door Yvo — donderdag 31 maart 2005 @ 11.09 uur

 24. @ Ricardo Kamperveen (22):

  Leuk geprobeerd, maar om deze gedetailleerde citaten van o.a. een gemeenteraadslid van de Christen-Unie kan je echt niet heen. Is ook allemaal gemakkelijk na te trekken, natuurlijk!

  Verder is Trouw in het algemeen juist een van de meest beTrouwbare kranten. De gisteren geciteerde uitspraken heeft Van Mierlo èchwel gedaan, natuurlijk. Alleen is Trouw te voorbarig geweest wat betreft zijn mogelijk opstappen.

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 31 maart 2005 @ 11.21 uur

 25. Gisteren verklaarde Boris Dittrich op TV te zullen gaan “vlammen” op het a.s. D66-congres. En nou maar voor hem hopen, dat hij niet in vlammen opgaat….. :)

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 31 maart 2005 @ 11.30 uur

 26. In de categorie geloofwaardigheid, leg deze tekst eens naast het gevoerde beleid van de afgelopen 2 jaar:

  D66 stelt de mens centraal: vrij, betrokken, gelijkwaardig en mondig. Wij streven naar een democratische, duurzame en open samenleving, waarin individuele vrijheid even vanzelfsprekend is als sociale cohesie; een samenleving waarin burgers verantwoordelijkheid willen en kunnen nemen voor zichzelf en hun omgeving; een samenleving waarin arbeid, persoonlijke ontwikkeling, vrije tijd en zorg goed te combineren zijn. D66 wil actief kansen scheppen voor mensen om hun talenten te benutten en hun kennis toe te passen. D66 heeft vertrouwen in de beslissingen die mensen nemen over wat hen aan het hart gaat.

  D66 bedrijft praktische en resultaatgerichte politiek vanuit haar idealen, zonder blauwdrukken of dogma’s. Maatschappelijke besluitvorming moet toetsbaar en transparant zijn. D66 is vooruitstrevend en wil maatschappelijke ontwikkelingen benutten om aan zo’n samenleving te bouwen; grenzen hebben daarbij geen betekenis. D66 wil mensen blijvend in staat stellen hun eigen keuzes te maken. Dat is ons democratisch perspectief, dat noemen wij sociaal-liberaal.
  (bron: website D66, uitgangspunten)

  Need I say more…

  Reactie door Mirella — donderdag 31 maart 2005 @ 11.46 uur

 27. Overigens heeft de supersnelle benoeming van Pechtold duidelijk de bedoeling het D66-congres onder druk te zetten.
  Lees: http://www.nd.nl/newsite/artikel.asp?id=59347

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 31 maart 2005 @ 11.57 uur

 28. Ter aanvulling nog een linkje, o.a. voor Ricardo Kamperveen:

  http://archief.nrc.nl:/?modus=l&text=verkeer+en+vervoer&hit=8&set=1

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 31 maart 2005 @ 11.59 uur

 29. Even iets anders, maar op de startpagina politiek,
  http://politiek.startkabel.nl/k/politiek/index.php?nr=1
  staat D´66 wel op de juiste plaats ingedeeld. Onder liberalisme, en tussen de VVD en LPF in, daarna gevolgd door Wilders.

  Reactie door Joan van der Lingen — donderdag 31 maart 2005 @ 12.06 uur

 30. Dittrich is heel wat maten te klein…., schouderklopjes van van Aartsen en Verhagen? Walgelijk. Hopelijk komt er dit weekeind een eind aan.

  Met een beetje geluk zijn we dan ook af van UWV-hogepriester de Geus, die met een nieuw direktief de jacht op de werkelozen opent; schande!!

  Reactie door O. Graaff — donderdag 31 maart 2005 @ 12.13 uur

 31. In gepakt door van Aartsen en Verhagen, nooit gedacht van dittrich dat hij zo`n groot ego had! Onwaarachtigheid ten top!

  Van mij mag de zaak knallen!

  Reactie door e.krul — donderdag 31 maart 2005 @ 12.31 uur

 32. Hoe het duo List en Bedrog boris in pakte, zoiets zal niet snel weer vertoont worden denk ik. List raakt namelijk altijd verstrikt in eigen netten!

  Wat zou de rol van Zalm nog zijn in deze?

  Reactie door e.krul — donderdag 31 maart 2005 @ 12.34 uur

 33. De paashazen van het jaar 2005, deelden holle eieren uit aan Dittrich, hij voelde zich gestreeld en vereert en dacht dat ze van goud waren, door het dunne gladgestreken laagje goudpapier!

  Reactie door e.krul — donderdag 31 maart 2005 @ 12.38 uur

 34. Als Boris politiek strategisch nadenkt, laat hij het kabinet voor wat het is en stapt uit.
  Daarmee kan hij zich verzekeren van nog enig politiek bestaansrecht.
  Gaat hij door, is dat de laatste stuiptrekking voor D66 en van Mierlo beseft dat!

  Reactie door Sinne — donderdag 31 maart 2005 @ 12.39 uur

 35. Boris Dittrich… een lieve naieve krullebol, je zou em bijna willen troosten!

  Reactie door e.krul — donderdag 31 maart 2005 @ 12.45 uur

 36. Nou, even off-topic, maar ik vind de vakbond anders ook niet zo fris handelen in die WW-kwestie. Die denken dat ze iets ´binnen hebben gesleept´ als in bepaalde gevallen mensen boven de 50 niet meer hoeven te solliciteren. Omdat tegelijkertijd de vermogenstoets is ingevoerd voor oudere werklozen binnen de IOAW, het aantal jaren WW voor ouderen wordt teruggebracht van (soms) 5 naar hooguit 3, de vervolguitkering WW die ook 2 jaar duurde en geen vermogenstoets kende door dit kabinet waar D’66 naar eigen zeggen de ‘links-progressieve’ partner in is al eerder was afgeschaft (ze doen het gewoon lekker geleidelijk, steeds een beetje en als dat vergeten is het volgende) komt er straks een situatie, als dit kabinet de rit uitzit, dat veel ouderen na echt decennia hard werken worden ingeruild voor een jongere garde en zelf de bijstand in kunnen. Hetzelfde eigenlijk wat een bepaald soort mannen, meestal ook van VVD/CDA-huize, altijd al deed met hun vrouwen als de eerste rimpel en grijze haar verscheen. Voor oudere werknemers die hun hele leven lang bij hetzelfde bedrijf hebben gewerkt zal er nog wel een kantonrechtersvergoeding zijn, of bij grote bedrijven een sociaal plan. Maar die eerste dekt vaak niet het gat tot de AOW. En veel ouderen zijn natuurlijk vaker van baan gewisseld en krijgen helemaal geen ontslagvergoeding. Misschien heb ik die berichten van de FNV verkeerd begrepen hoor, maar zo kwam het wel op mij over, dat de organisatie die voor werknemers hoort op te komen ze zelf al in de uitverkoop doet als oud en afgedaan als ze ouder dan 50 zijn.

  Reactie door Joan van der Lingen — donderdag 31 maart 2005 @ 12.49 uur

 37. Boris is ook door jpb gehypnotiseerd,

  “de mensen willen geen onrust”

  nee, de hollander wil verkiezingen, maar balkenende is zo bijziend, dat hem dat niet opvalt, of de plaaat voor zijn kop wordt steeds dikker!

  2-oktober leert ons wat anders

  de top van d66 beslist wel even hoe het moet, net zo arrogant als het kabinet, maar waar je mee omgaat, wordt je mee besmet, dat klopt dan wel weer!

  Reactie door Jansonius — donderdag 31 maart 2005 @ 12.50 uur

 38. p.s.: ik reageerde met de WW op 30.

  Reactie door Joan van der Lingen — donderdag 31 maart 2005 @ 12.50 uur

 39. En nog even WW, kreeg net de nieuwsbrief van de Raad voor Werk en Inkomen in mijn mail, met deze kop:
  “Arbeidsmarkt dreigt nauwelijks van economisch herstel te profiteren

  De Nederlandse arbeidsmarkt kampt met enkele structurele problemen, waardoor zij nauwelijks van het gunstiger economische klimaat lijkt te kunnen gaan profiteren”.

  Wat heb je aan een klein economisch herstel als het alleen ten goede komt aan de bestuurders van bedrijven, jullie zullen ook wel de recente berichten over de top van Nuon, etc. hebben gelezen? En daar kiest dat congres van D’66 straks dus ook voor. Voor voortzetting van snoeihard rechts beleid, waarbij de verschillen alleen maar zullen toenemen.

  Reactie door Joan van der Lingen — donderdag 31 maart 2005 @ 12.57 uur

 40. Jongens-meisjes wat laten jullie je mening aanleunen tegen wat er in de pers verschijnt. Verkeerde info over van Mierlo,ik citeer hier van Mierlo zelf uit Nova gisteren avond en dan dat gegeil op het kabinet valt wel-niet, bah stelletje smeerklazienen/kezen. En zo weinig zelfreflectie. Jullie willen geen gekozen burgemeester toch?! Jullie willen dat JanW+JanM dat bedisselen nou no way.
  Zeg nou zelf Links in conservatief geworden en Rechts was het al “D66 zeker beter”.

  Reactie door johan — donderdag 31 maart 2005 @ 12.59 uur

 41. 36 Joan van der Lingen

  Wat mij betreft, je hebt helemaal gelijk, zo zie ik het ook!

  Reactie door e.krul — donderdag 31 maart 2005 @ 13.02 uur

 42. Persoonlijk ben ik voor de gekozen burgemeester, maar niet op de manier zoals D66 dat door de strot wil persen!

  Reactie door e.krul — donderdag 31 maart 2005 @ 13.05 uur

 43. ik vind deze hele affaire hetzelfde als de Nuon/Essent-puinhoop. Bedrijven die niets anders presteren dan geleuter, zichzelf verrijken en prachtige reclamespots verzinnen om klanten te werven. Hun core buisiness (stroom leveren en goed factureren) komt helemaal niet meer voor in de doelstellingen

  D66/CDA/VVD zijn nu zo verschikkelijk door de mand gevallen, met D66 als vaandeldrager, dat deze mensen geen geloofwaardigheid meer hebben. Ik heb altijd twijfel gehad bij het beleid van de CD66 liberalen (de nieuwe partij), maar ik kon me gewoon niet voorstellen dat de zo dom waren of dat het gewoon hun gewoon niet intereseerde. In het geheim had ik gehoopt dat ze een beetje verdwaald waren, maar wel om het land en hun inwoners gaven. Deze kleine hoop is weggevaagd.
  Ze zijn het zelfde als die eikels die de grote energiebedrijven leiden. Ze kunnen nog niet eens een fatoenlijke rekening versturen maar strijken wel achterlijk hoge bedragen op als salaris. De overeenkomst is dat de energiebedrijven ook afkomstig zijn van de overheid, met nu topbestuurders die vroeger omhooggepromoveerde ambtenaren waren die nu macht ruiken.

  Net als het Nederlands elftal maakt Nederland op de cruciale momenten de verkeerde keuzes, en achteraf zeiken en zeuren we.
  Als ik de Jeugdige D66 aanhang zie, dan zakt mijn moed in de schoenen. Ze laten liever deze apathische, gewetenloze, narcistische mensen aan het roer en Nederland naar de verdommenis helpen dan Wouter een kans te geven. Ik heb liever een coalitie tussen de Christenunie en de dierenpartij, als het mogelijk zou zijn dan dit zooitje.
  Ik ben ook geen fan van Wouter en ik walg van zijn besluitenloosheid, terwijl ik de indruk krijg dat hij persoonlijk wel ok is, weet ik niet wat ik aan hem heb.
  Dat de PvdA paars blauw gekleurd heeft vind ik ook, en dat het eerder Partij van de Adel was dan Arbeid is ook waar.
  Maar de VVD zat er ook in. En deze blijft wonderlijk buiten schot. Niemand geeft (mede) de schuld aan de VVD. Deze partij heeft Nederland naar de verdommenis geholpen.
  Wat is het met de VVD dat ze ontastbaar zijn. Wat is er gebeurd met ons gezond verstand, onze kritische houding, onze waarden en normen. onze zorg voor de ouderen.

  Het lijkt wel dan Nederland masochistisch is geworden. Ze genieten van zelfkastijding. Op ieder zielig verjaardagsfeestje kankert iedereen tot hij erbij neervalt en dan kan er varandering dan dan doen ze niets.

  En dan de D66 jonge liberalen. Ik heb ze op NOVA gezien. Wat een achterlijk volk. Wat jonge eikels die semi-intelectueel brazelen dat d66 aan de macht moeten blijven want wouter is het grote gevaar. Dat er oudjes het loodje leggen is zeker maar noodzakelijk kwaad, kom nou. Zij hebben het veel te goed gehad. De in 90 puberende generatie die opgegroed zijn met internet en mobieltjes en konden alles kopen wat ze wilden. ipods (dik 250 euro) gaan alsof het warme broodjes zijn. Ze realiseren zich niet dat sommige gezinnen daar twee maanden van moeten eten. Mijn buurmeisje kreeg een splinter nieuwe fiets, geschonken door pappa, en binnen een week gejat. Mevrouw vond het niet nodig om hem af te sluiten. Van veel gescheld van haar ouders kreeg ze weer na twee weken een nieuwe. Kindje moet toch naar school…..

  Reactie door alexander — donderdag 31 maart 2005 @ 13.25 uur

 44. 43 Alexander

  Waarom gaat u toch in hemelsnaam naar zielige verjaardagsfeestejes?

  Reactie door e.krul — donderdag 31 maart 2005 @ 13.31 uur

 45. En maar weer eens uit de inbox van mijn mail (lekker als je met griep thuis kunt blijven omdat je herstelt van een andere ziekte, normaal heb ik hier helemaal de tijd niet voor): CBS-berichten. Van vandaag.
  quote:
  Conjunctuurbeeld: economisch herstel stokt

  Het herstel van de economie blijft aarzelend, al presteert de economie wel iets beter dan eerder gedacht. De economische groei in het vierde kwartaal is bij de tweede raming opwaarts bijgesteld van 1,3 naar 1,6 procent.

  De groei is daarmee gelijk aan die in het derde kwartaal van 2004. Daarvoor liep de volumegroei van het BBP ten opzichte van een jaar eerder gedurende vier kwartalen op. Het BBP-volume was in het vierde kwartaal, na correctie voor werkdag- en andere seizoeneffecten, gelijk aan dat in het derde kwartaal van 2004.

  Er zijn nog geen duidelijke tekenen van een aantrekkend herstel

  unquote.

  Ik vroeg me al af waar die positivo Balkenende het steeds over had. Die is zeker naar een cursus “manifesting results” geweest en heeft daar gehoord dat als je iets maar vaak gezoek zegt, denkt en visualiseert het vanzelf waarheid zal worden. En what comes up, must come down en vice versa, ooit zal hij wel gelijk krijgen, maar niet dankzij dit kabinetsbeleid en ook niet nu. Het gaat gewoon nog steeds hartstikke slecht met de economie.

  Reactie door Joan van der Lingen — donderdag 31 maart 2005 @ 13.32 uur

 46. Dit heet fatamorgane denken!

  De kleren van de keizer!

  Reactie door e.krul — donderdag 31 maart 2005 @ 13.35 uur

 47. @ Johan (40):

  Citaat: “Jullie willen geen gekozen burgemeester toch?!”
  Het is zo simpel om eerst even naar de feiten te kijken, voordat je maar wat roept. De SP (ik neem aan dat je die partij met “jullie” bedoelt!) is al lang voor de gekozen burgemeester, maar dan door de gemeentetraad. Net als de PvdA. Met heel goede argumenten. Kan je zo op de wbesite van de SP opzoeken. Maar nee, dat is kennelijk te veel gevraagd.
  (Overigens: Van Mierlo heeft in NOVA wel degelijk zijn kritiek op de D66-top herhaald,hoor).

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 31 maart 2005 @ 13.41 uur

 48. Inderdaad, Olav. Hij handhaaft de kritiek, heeft alleen gezegd dat hij niet zijn partijlidmaatschap zou opzeggen.

  Reactie door Joan van der Lingen — donderdag 31 maart 2005 @ 13.44 uur

 49. 44 @ krul,

  ik word uitgenodigd…:-)

  Alexander

  Reactie door alexander — donderdag 31 maart 2005 @ 13.47 uur

 50. Alexander 49

  En je voelt je gestreeld… of bent willoos slachtoffer!

  Reactie door e.krul — donderdag 31 maart 2005 @ 13.49 uur

 51. Ik word kots misselijk van dit kabinet. Ik ben die graaicultuur nu echt zat. En maar betalen. We worden totaal leeggeplukt. Mijn man is uit de WAO gesmeten totaal op fouten gebasseerd er loopt nu een procedure. Met de WW-aanvraag is zoals gewoonlijk weer alles mis gegaan en twee maanden op geld moeten wachten (tijdens de feestdagen). Sinds januari is er een blokkoade op mijn belastingteruggaaf omdat één en ander niet klopt en uitgezocht moet worden. Dit hakt er € 500,00 per maand in. Het excuus is dat het het systeem is en daar niet omheen kunnen. Hallo, we zijn mensen hoor en geen robots. Hierdoor imiddels mijn spaargeld op moeten eten en begin nu aardig rood te staan en alles dankzij dit kabinet. En als u mij nu vraagt waar geef je dan al je geld aan uit dan moet ik antwoorden alleen aan mijn vaste lasten. Het is toch schandalig dat de nuon rekening omhoog gaat en de baas maar zijn zakken vult. Ik hoop dan ook vurig dat zaterdag het kabinet valt en we een kabinet krijgen die meer verstand heeft van de zaken. Want dit houden de mensen nog geen twee jaar uit dan is zeker de helft failliet.

  Reactie door Corina — donderdag 31 maart 2005 @ 13.55 uur

 52. @ Karvek

  Je zou het haast doen… :lol:
  Ben jij inmiddels al lid van de SP trouwens? :P

  Reactie door Mirella — donderdag 31 maart 2005 @ 13.56 uur

 53. “Ik ben ook geen fan van Wouter en ik walg van zijn besluitenloosheid, terwijl ik de indruk krijg dat hij persoonlijk wel ok is, weet ik niet wat ik aan hem heb.”

  Ik denk dat dat een nadeel is van zo’n grote en vooral brede partij. Door die breedte heb je niet alleen een heleboel meningen in de partij, maar vooral ook heel uiteenlopende. Kijk, dat is in een kleine partij die een veel beperkter terein in het politiek spectrum beperkt een stuk eenvoudiger.

  Mijn indruk is dat Wouter Bos op zich best besluitvaardig is, maar dat het de partij zelf is die niet zo besluitvaardig is. Kijk je kunt als Wouter Bos zijnde wel allemaal mooie plannen hebben, maar in een democratische partij heb je het niet alleen voor het zeggen.

  “En dan de D66 jonge liberalen. Ik heb ze op NOVA gezien. Wat een achterlijk volk. (…) Zij hebben het veel te goed gehad.”

  Dat viel mij ook op. Ik vond het heel opvallend hoe die jongelingen zich afzetten tegen de ouderen in de partij en tegen de oude denkbeelden waarop de partij is gebouwd. Op een gegeven moment dacht ik echt: “jullie zitten bij de verkeerde partij”.

  @45
  Beterschap!

  Reactie door Fjodor — donderdag 31 maart 2005 @ 14.21 uur

 54. Ben het er helemaal mee eens, Corina. Mensen die gewoon elke maand hun salaris gestort krijgen lijken zich niet te kunnen verplaatsen in de situatie van mensen met wat spaargeld die afhankelijk worden van het UWV (heb zelf ook een tijdje een uitkering gehad, toen het nog GAK was). Maanden zonder geld zitten door een fout van hun organisatie wordt normaal gevonden. Als je dan vraagt hoe ze het zelf zouden vinden als hun baas eens een paar maandjes overslaat met het salaris dan krijgen ze ook nog zo’n air van ik zal jou eens laten voelen wie hier de baas is (de goeden niet te na gesproken natuurlijk). En het lijkt ook echt erger te worden, door de steeds verder gaande privatisering en vooral ook door al die bloeddruk verhogende call centers waar mensen zitten die de letters UWV of belasting niet kunnen spellen. Heb zelf laatst verteld van de aanslag van de belasting voor 21.000 euro (foutje) en de navordering van Eneco over vorig jaar van 550 euro (foutje). Dacht dat dat was opgelost. Maar neen, ik kreeg haast een fit dit weekend toen Eneco desondanks 550 euro automatisch bleek te hebben afgeschreven van mijn giro, en me daarbovenop nog eens een aanmaning had gestuurd om per omgaande 550 euro te betalen. Het valt me dan ook op dat als je opbelt, en erbij zegt dat als je boos over komt de aangesprokene zich dat niet persoonlijk moet aantrekken omdat je je realiseert dat die er ook niks aan kan doen, maar dat je het echt totaal gehad hebt met dit soort tijd akkefietjes die alleen maar negatieve energie opleveren (plus zenuwen, ik bedoel, 550 euro is toch wel even ruim 1200 gulden, dat schud ik niet even uit m’n achterzak en het was wel van m’n rekening af) dat die dan toch heel beledigd gaan doen, moeite hebben zich voor te stellen dat dit toch inderdaad wel bij de wilde spinnen af is. Maar ik wens je veel sterkte. Ik hoop dat het gauw is opgelost.

  Reactie door Joan van der Lingen — donderdag 31 maart 2005 @ 14.25 uur

 55. Dank je Fjodor. En Corina, ik had het over mensen met spaargeld, er zijn er ook genoeg die gewoon geen cent te makken hebben, die zitten dan ook ineens zonder geld. Al die mensen die nu ook zo maar even van 100% arbeidsongeschikt in de WAO naar 100% er weer lekker gezond tegenaan de WW in worden gegooid staat ook nog veel frustratie te wachten. Daar zullen ze niet het positieve elan van krijgen dat Balkenende zo graag ziet bij de burgers van dit land.

  Reactie door Joan van der Lingen — donderdag 31 maart 2005 @ 14.31 uur

 56. @ e. krul
  Beide. Het zijn goede vrienden van mij, maar politiek gezien kijken ze niet verder dan hun neus lang is.
  Nova, Netwerk, Zemble e.d. kijken ze niet. Het zijn mensen die nog van mening zijn dat links (SP) met bakken geld uitgeeft…..

  Ik wou dat ze meer voor zich zelf gingen nadenken, dan andere napapaggaaien.

  Alexander

  Reactie door alexander — donderdag 31 maart 2005 @ 15.44 uur

 57. 56 Alexander

  Goede vrienden zei je toch he?

  Reactie door e.krul — donderdag 31 maart 2005 @ 15.46 uur

 58. 57 Alexander

  Je beschrijft de Goede vrienden echter als: oppervlakkige kennissen.

  Reactie door e.krul — donderdag 31 maart 2005 @ 15.49 uur

 59. Yep,
  Hele goede vrienden, maar in dit onderdeel verschillen we.
  Voor de rest zijn ze zwaar ok.

  Alexander

  Reactie door alexander — donderdag 31 maart 2005 @ 15.50 uur

 60. Oke.

  Reactie door e.krul — donderdag 31 maart 2005 @ 15.52 uur

 61. corina (51)ga naar de gemeentelijke sociale dienst en vraag een uitkering aan volgens art 16 wet werk en bijstand je krijgt dan een uitkering(lening)die als je je w.w ontvangt verrekend word .ze doen het nie graag maar als je moet wachten op een voorziening (in dit geval ww heb je daar recht op art 20 gronwet en art 11 wet werk en bijstand )meer info vind je op http://www.minima.nu

  Reactie door texas henkie — donderdag 31 maart 2005 @ 17.36 uur

 62. Wat een wan vertooning as het debat over het paas accoord. En wel om de volgende reden.
  1. Hoez zijn de coalitie partijen democratisch de eerste kamer word behoorlijk geschoveerd. Als je niet tegen mag stemmen heeft stemmen geen zin.
  2. Meneer van Aartsten behandeld de oppositie alsof ze minderwaardig zijn.
  3. De coalititie partijen beantwoorden geen vragen van de oppositie.
  4. Volgens mij loop er maar een iemand als een hondje achter de coalitie partijen dat is Boris.
  5. Wanneer gaan we de echte problemen in Nederland nu eens aan pakken.
  6. Hoezo eerlijk iedere Nederlander moet inleveren in deze bare tijden behalve als je een top manager bent zie Shell, Nuon etc.
  7. We moeten langer werken want Nederland vergrijst behalve als je ambtenaar bent of werkt bij de werkgevers vereniging.

  Er is een hoop te doen in Nederland dit kan alleen maar zonder CDA en VVD als we nog een land willen overhouden na deze ellende.

  Yip

  Reactie door Han Philipsen — donderdag 31 maart 2005 @ 17.37 uur

 63. Ik begrijp dat er voor zaterdag niets te organiseren valt om de stemmende D’66 aanhang op andere gedachte te brengen, Van Mierlo was het duidelijk niet eens met het genomen besluit maar hij zal zich niet scherp uitspreken en zo het huidige kabinet laten vallen. We kennen de nacht van Wiegel en de avond van Van Thijn, maar het weekend van Van Mierlo zou zeer welkom zijn. Maar realistisch gezien gaat er niets veranderen en zullen de economisch vernietgende maatregelen doorgaan. De burgers en het bedrijfsleven is niet gemotiveerd om te investeren en geef ze eens ongelijk, wie weet welke vreemde maatregel het huidige kabinet weer gaat verzinnen en wat betreft de graaiende top van het bedrijfsleven, zolang de code Tabaksblad niet serieus wordt genomen en er vanuit de overheid geen regelgeving komt omtrent dit graaien dan zal er niets veranderen.
  Geef ze eens ongelijk, graaien zolang het kan, dat zou ieder egoistisch ingesteld persoon doen en dat is waar de samenleving al jaren naar toe aan het werken is. Ik en ik en ik en de rest is ook voor mij…….
  Zo kan je door blijven gaan, ik denk dat het niet meer moet gaan tussen links en rechts maar tussen financial based economy en human based economy. En dan moet je nog maar eens kijken welke partijen er overblijven om coalities mee te sluiten je zal verbaasd zijn.
  Zolang dit kabinet blijft zitten zal de SP zich moeten voorbereiden op hun toekomst, hun beleid, hun uitstraling en hun campagne.
  En mijnsinziens zal het zaterdag niet vallen, dus werken aan de toekomst.
  Peter

  Reactie door Peter — donderdag 31 maart 2005 @ 17.50 uur

 64. Hoi Joan, even ter kennis geving,ABVAKABO FNV congres 2006, is een link om middels stellingen mee te praten,als voorbereiding op het congres in,uiteraard 2006,hier staat ook een weblog van Edith Snoey.Vaak interessante links over werkgerelateerde sites.Zowel leden als niet leden mogen reageren.Ten aanzien van de WW ellende, het voorstel van deze baal regering was vele malen erger dan er nu uit is gekomen.
  Ik ben erg benieuwd hoe de uitslag van het congres zal zijn!Ik hebdie partij nooit zo hoog gehad, alhoewel van Mierlo ten aanzien van de politiek wel kijk heeft,hij komt op mij ook oprechter over dan de huidige club.Een stukje gezien in,ik geloof,Nova, en hier lieten ze Leidenaren aan het woord,over de nieuwe minister, kwam op mij niet gunstig over.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 31 maart 2005 @ 17.50 uur

 65. Dit a sociale kabinet van de heer BAKELENDE is er geheel en alleen de schuld van dat ons mooie Nederland naar de filisteinen is geholpen.Ze willen van de verzorgingsstaat af.
  Ben je ziek eigenschuld,moet je maar niet ziek worden.
  Ben je ontslagen,eigenschuld.
  Kun je op je 55 levensjaar niet meer aan het werk komen? jammer dan,3 jaar ww en dan de bijstand.
  Werk je in een supermarkt en wordt je ontslagen omdat je 21 geworden bent en te duur? eigen schuld,moet je maar niet ouder worden.
  heb je speciale medicijnen nodig die er voor zorgen dat je als mens weer normaal funcioneert maar ze niet krijgt wegens de bezuinigingen,jammer dan.
  Heb je geen huis? jammer dan
  Kun je de huur niet meer betalen omdat de huren met 100% stijgen in de komende jaren? dan ga je toch in een kartonnen doos wonen!
  Vind je het gek dat wetenschappers uit het buitenland anngetrokken moeten worden omdat de wetenschappelijke kennis in Nederland weg bezuinigd is? Wat raar dat je er zo over denkt.
  Vind je het gek dat criminelen,Hels Angels,kampers maar 3% belasting betalen omdat hun financiele administratie niet te controleren is?
  Vind je het gek dat iedereen langer moet gaan werken voor een groter draagvlak om alle kosten te betalen?,terwijl de regering maar miljarden blijft stoppen in hoge snelheids treinen,Betuwe lijnen,JFK gevechts vliegtuigen,terwijl deskundigen keer op keer zeggen dat het weggegooid geld is?Moeten we daarvoor blijven werken? Gebruik dat geld voor de AOW te financieren!
  Vind je het raar dat mensen in verzorgingshuizen wegteren omdat de verzorging belabberd is?Ik zie het aan mijn eigen schoonmoeder die soms hele dagen in bed ligt omdat er geen tijd is om haar te verzorgen en aantekleden
  Vind je het raar dat bestuursvoorzitters hun zakken vullen,terwijl Jan modaal zwaar moet inleveren?Kijk naar de NUON
  Alles dat goed was in Nederland wordt de nek omgedraaid,dankzij J.P. BakElende en concorten zoals de werkgevers vriend de Geus.
  Weg met dit zooitje rovers,Het volk aan de macht!!!

  Reactie door beppie — donderdag 31 maart 2005 @ 17.59 uur

 66. Ik vond Dittrich erg scherp in het debat, zeker t.o.v. van Jan Marijnissen die hij een “autoritaire man” noemde :)
  En dat lijkt me een passende kwalificatie voor een man die meent dat de gewone burgers in dit land te achterlijk zijn om rechtstreeks hun burgemeester te kiezen!
  Links Nederland heeft collectief haar afzichtelijke gezicht laten zien.
  Gelukkig zullen die zelfde gewone burgers dat zich nog herinneren bij de volgende 2de kamer verkiezingen :)

  Reactie door Charles — donderdag 31 maart 2005 @ 18.05 uur

 67. @ beppie (65)

  Hoewel ik het eens ben met uw verhaal wil ik toch een kanttekening maken. De term “Kampers” is geen groepsaanduiding maar een scheldwoord. Tevens generaliseert u een groep.

  Als bewoner van een woonwagen is dergelijke terminologie voor mij best wel kwetsend.

  Reactie door Jan Pruimboom — donderdag 31 maart 2005 @ 18.18 uur

 68. Goed om maar alvast een deur in te trappen
  Nederland moet afgeschaft!
  weg met links en rechts
  een open democratie niet parlementair dus dat is allesbehalve democratisch
  afschaffen van geld
  uit europa belgie luxemburg en fries duitsland opheffen
  en samenvoegen tot 1 nieuw koninkrijk
  ik als koning
  en de rest ook zodat we eindelijk weer gaan ontdekken dat je met wederzijds respect en liefde meer bereikt dan met geouwehoer
  en voornamelijk om geld en macht
  nou koning jan wordt wakker man!

  Reactie door De koning van Friesland — donderdag 31 maart 2005 @ 18.20 uur

 69. @66, Charles, u hebt het niet goed begrepen, we zijn niet tegen een gekozen burgemeester, alleen willen we dat op een andere manier.Een schip wordt behoorlijk onbestuurbaar met 2 kapiteins aan het roer.En zo’n een situatie kan gebeuren met een rechtstreeks gekozen burgemeester, immers je krijgt twee visies, die van de raad en die van de burgemeester, daar zit je als burger toch niet op te wachten?ik niet in elk geval.Bovendien moet ik niet denken aan al het populistische gedoe wat er met een rechtstreeksgekozen burgemeester om de hoek komt kijken,en wat een geld die ellend gaat kosten, ik geef dat liever aan iets anders uit.En over afzichtelijke gezichten gesproken,ik ken er vele in het rechtse kamp maar om dat als een argument te gebruiken om een punt te maken?

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 31 maart 2005 @ 19.22 uur

 70. @ Sabineke (69)
  Ik ken de grijs gedraaide argumenten, maar ze kunnen niet verhullen dat daar een gebrek aan vertrouwen in de oordeelsvorming van gewone burgers achter schuil gaat.
  Dat lijkt mij toch een ontnuchterende constatering voor een stroming die aanvankelijk is ontstaan uit de behoefte (misschien zelfs wel de noodzaak) om mensen te emanciperen…

  Reactie door Charles — donderdag 31 maart 2005 @ 19.30 uur

 71. Dames en Heren,

  Ik breng een toost uit op de schitterende stunt van geenstijl.nl .

  Proost !!! :D

  Reactie door Degtyarev Pekhotny — donderdag 31 maart 2005 @ 19.33 uur

 72. Wel eens van 1 april gehoord, Degtyarev..? :)

  Reactie door Charles — donderdag 31 maart 2005 @ 19.34 uur

 73. Een door de burgers gekozen burgemeester,
  die tot de verkiezingen van alles belooft,
  en daarna zijn eigen zin doet net zoals dit kabinet,

  nee dank u,

  we weten al hoe dat afloopt!

  Reactie door Jansonius — donderdag 31 maart 2005 @ 19.35 uur

 74. @72 vanavond op Netwerk :D

  Reactie door Degtyarev Pekhotny — donderdag 31 maart 2005 @ 19.39 uur

 75. Het meest kwalijke vind ik dat D66 zegt dat de SP de macht bij het volk weg wil halen. Beter gezegd: dat wil het ‘conservatieve blok van links’. Wat ik me dan afvraag: sinds wanneer is een besluit dat genomen is door de volksvertegenwoordiging (in dit geval de gemeenteraad) ondemocratisch?!?!?!?!?! Schandalig om ‘links’ te verwijten tegen de democratie te zijn. Het feit dat de volksvertegenwoordiging in Nederland de besluiten neemt is volgens mij de kern van onze democratie. Maar D66 wil liever twee kapiteins op 1 schip.
  Tuurlijk jongens, ga stug door met het nemen van beslissingen waar we in Nederland helemaal niet op zitten te wachten. Dat is namelijk pas echt democratisch!!!

  p.s. Als Tom de Graaf ooit BENOEMD wordt als burgemeester, bevestigen ze slechts wat we eigenlijk al weten: principes? PLUCHE!!!

  Reactie door Maarten — donderdag 31 maart 2005 @ 20.23 uur

 76. Alvast een advies

  Allereerst: Mag ik een gokje (nou ja, gokje …) wagen?

  Ze stemmen zaterdag gewoon vóór. D’66 is allang verworden tot een grachtengordeljuppenpartij. Je moet ze thans bij “massief rechts” – want dat is dit kabinet – indelen.

  En Jan, als er bij de volgende verkiezingen (wanneer die ook mogen komen) geen “voor de hand liggende coalitie” mogelijk lijkt, adviseer dan de koningin het vormen van een van de politieke partijen losstaand zakenkabinet dat op grond van wisselende meerderheden regeert. Vergeet een coalitie PvdA – Groen-Links – SP, want daar is Wouter Bos toch niet voor te porren.

  Mazzel & broge, Evert

  Reactie door Evert Wesker — donderdag 31 maart 2005 @ 21.00 uur

 77. Ook ik vind het plezierig spannend worden door alle acties via Internet om het congres te beïnvloeden en ook ik hoop op een “Nee” tegen het paasakkoord en op de val van het kabinet (al hoop ik wel dat er dan ook een goed kabinet voor in de plaats komt…)

  Toch lijkt het me zinvol om ons, in verband met de actie van “Geen stijl” en van vele anderen middels Internet, te realiseren dat dergelijke acties na dit voorbeeld in de toekomst ook andere politieke zaken kunnen saboteren, óók zaken die we als SP-ers liever niet gesaboteerd zouden willen zien…ik weet dus niet zo goed of ik het echt handig vind…

  Reactie door Madelijne Pleines — donderdag 31 maart 2005 @ 21.02 uur

 78. Ik ben het het met Madelijne, 79, eens dat politiek niet bepaald kan worden door de internethype van de dag.
  Iedereen meent nu een stemadvies uit te moeten brengen aan D’66.
  Als eenvoudige SP-kiezer wens ik me hiervan te distantiëren.

  Reactie door C.Tilyx — donderdag 31 maart 2005 @ 21.43 uur

 79. D’66-ers gaan zaterdag allemaal voor stemmen.
  De D’66-ers die ik ken zijn de baasjes tussen het management en het vloervolk.
  Ze gaan naar een vergadering met het voornemen nu eindelijk eens het vloervolk te verdedigen tegen het beleid van managers.
  En dan komen ze terug en zijn volledig plat gepraat en doen precies wat het management wil. Want er waren prachtige argumenten (bonus?) voor de meest belachelijke maatregelen.
  In mijn ervaring zijn D’66-ers van nature zeer snel omgepraat door mensen in een machtspositie.
  Dus laten wij stoppen met praten over deze kwestie. Het is zinloos. De uitkomst staat alvast, beter gezegd zit vast op het pluche. En JP vindt dat erg positief.

  Reactie door Gekke Gerrit — donderdag 31 maart 2005 @ 21.45 uur

 80. Ja, C.Tilyx…als dit soort acties een vlucht gaan nemen, behoeven al die mensen met een autoriteitsconflict en die zo graag een rechtstreeks door de burger gekozen burgemeester willen, zich welhaast geen zorgen meer te maken…Daarom vind ik de acties via Internet ook een beetje in strijd met de inhoudelijkheid van de standpunten aangaande dit onderwerp…
  Anderzijds is ook elke “streek” van D66 in strijd met inhoudelijkheid, maar goed als dat gedrag onze “raadgever” gaat zijn, maak ik me ernstig zorgen…

  Reactie door Madelijne Pleines — donderdag 31 maart 2005 @ 21.50 uur

 81. “Lid koninklijk huis”

  We hebben dus nu een nieuwe minister van “Bestuurlijke Vernieling”. En in Wageningen zijn we een burgemeester armer, eentje die het met inspraak van burgers overigens niet zo nauw nam en Wageningen spoorslags verliet. Werd de grond hem te heet onder de voeten? Maar we krijgen hier wel een nieuw lid van het koninklijk huis.
  Kijk en geniet (of huiver):


  Reactie door Jo — donderdag 31 maart 2005 @ 22.45 uur

 82. Hmmm, zag vandaag in Netwerk een nogal achterlijk ventje dat heel expliciet stelde dat hij PvdA stemmer was en via internet met anderen een actie had opgestart om ervoor te zorgen dat D66 het akkoord verwerpt.

  Ik vrees dat dit wel eens een averechts effect zou kunnen hebben. Dit zou er wel eens toe kunnen leiden dat bij D66-ers de emotie gaat overheersen, zo van: “wij laten ons niet pakken door dit soort acties, dus we gaan allemaal voor stemmen.”

  Ik vind het dan ook een allemachtig dom initiatief. Ik kan er met mijn hoofd nog niet bij dat mensen zoiets kunnen verzinnen.

  Bovendien, in een democratie zou het zo moeten zijn dat je stemt op basis van je idealen en je gezond verstand, waar gaan we met z’n allen heen als we democratie gaan misbruiken om de ander naar de verdommenis te helpen?

  Reactie door Nathan — donderdag 31 maart 2005 @ 22.53 uur

 83. Lid Koninklijk Huis

  We hebben dus een nieuwe minister van “Bestuurlijke Vernieling” en in Wageningen zijn we een (niet gekozen) burgemeester armer. Een burgemeester overigens die het met inspraak door de bevolking niet zo nauw nam. Hij heeft Wageningen spoorslags verlaten en liet raad en bevolking in verwarring achter. De grond werd hem kennelijk te heet onder de voeten. Nee, “hij zou zijn volle tijd uitzitten, dat verdient Wageningen nu wel”, zei hij bij zijn aantreden.
  Maar we hebben er hier wel een “lid van het koninklijk” huis bij.
  Kijk en geniet (of huiver):


  Reactie door Jo — donderdag 31 maart 2005 @ 23.00 uur

 84. Links op 84 werkten niet, dus dan maar zo:
  kijk op http://www.cultuurinwageningen.nl of http://www.delulvanbernhard.org

  Reactie door Jo — donderdag 31 maart 2005 @ 23.09 uur

 85. Nou, dat belooft wat voor het brede onderzoek. Hoeveel is daarvoor uitgetrokken, dan kunnen we het alvast verdubbelen. En het democratisch gehalte van de besluitvorming is ook wel echt een pre voor deze minister van bestuurlijke vernieuwing, we schaffen dat gezeik gewoon af en Balkenende hakt voortaan de knopen door. Moet trouwens wel echt ontzettend lachen om dat stukje over die vergadering in Wageningen en vooral om die foto met die man op de eerste rij die er uitziet of hij al 100 jaar ambtenaar is, nadat zijn hele familie tot en met de 18e generatie voor hem dat ook al geweest waren, en dan met die enorme paal ernaast.

  Reactie door Joan van der Lingen — donderdag 31 maart 2005 @ 23.27 uur

 86. @70, Zo als de waard is vertrouwd hij zijn gasten, ik vind het goede argumenten, grijs gedraaid of niet.Ik zit niet te wachten op meer van die politieke ellende zoals nu in Den Haag!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 31 maart 2005 @ 23.35 uur

 87. @82 en 83, ik vind het ook geheel niet juist.Het brengt de democratie in mijn ogen in gevaar.Al moet ik wel zeggen dat van AArtsen ook al zoiets opperde in het debat, kun je nagaan!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — donderdag 31 maart 2005 @ 23.39 uur

 88. Charles van 70, leg eens uit waarom? Waarom kunnen de argumenten van Sabineke niet verhullen dat er hier een gebrek aan vertrouwen in de oordeelsvorming van de gewone burgers achter schuil gaat? Ik zie dat namelijk totaal niet in. Zolang een burgemeester gebonden blijft aan een politieke partij (dat zou van mij trouwens best op de helling mogen, ik zie totaal niet in waar die gebondenheid voor nodig is) is het volgens mij toch ook bij een door de raad benoemde burgemeester nog steeds de keuze van de gewone burger die doorslaggevend is. Want de partij die de gemeenteraadsverkiezingen wint levert hem dan. Ik zou me een heel eng scenario kunnen voorstellen in mijn geboortestad Rotterdam, daar zit een hele enge wethouder, Pastors genaamd, die laatst een spreekverbod opgelegd heeft gekregen vanwege zijn racistische uitspraken. Hij maakte niet de indruk zich dat erg aan te trekken en toen hem werd gevraagd wat hij nu ging doen zei hij met een heel akelige vette grijns dat hij nu eerst maar eens met vakantie ging naar Marokko. Ik zou persoonlijk wel wat democratische procedures willen afschaffen om te voorkomen dat die griezel ooit burgemeester zou kunnen worden, want oude bomen moet je niet verkassen en in dat geval zou ik toch moeten uitwijken naar een andere stad. Maar in het door de linkse oppositie voorgestelde systeem van de gekozen burgemeester zou die man geen strobreed in de weg worden gelegd. Emile Ratelband, die ook nog eens politieke ambities heeft gehad of misschien nog wel heeft, ook niet trouwens. Dus ik ben echt hartstikke benieuwd naar je argumenten.

  Reactie door Joan van der Lingen — vrijdag 1 april 2005 @ 0.06 uur

 89. Ik hoor nethet nieuws, Paus heeft de laatste sacrementen toegediend gekregen!Eindelijk rust voor de man!
  En de beveiliging wordt weer teruggevoerd naar voor de terreur dreiging, waar een kook wekkertje al niet goed voor is!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 1 april 2005 @ 0.15 uur

 90. D’66 en Dittrich, lekker belangrijk. Benoem of kies Borris tot burgemeester van Madurodam, sluit de kwestie af met een Motie van Walging en praat er verder niet meer over. Dit citaat over besluitvorming in Europees verband las ik op een anti-grondwet site:

  Jean-Claude Juncker, Luxembourg PM: “We decide on something, leave it lying around and wait and see what happens. If no one kicks up a fuss, because most people don’t know what has been decided, we continue step by step until there is no turning back.” (Economist 24 Sept 2004)

  En ondertussen natuurlijk wel krokodilletranen huilen over de kloof tussen burger en bestuur en tegenstanders van meer bevoegdheden voor de
  Europese instellingen conservatief en populistisch noemen. Democratie op z’n Europees. En dus hebben we nu 1 Vlag, 1 Volkslied, 1 Munt, 1 Leger, 1 Grondwet en ……kan de volgende stap vooruit nog iets anders zijn dan een supranationale staat Europa? Stem dus op 1 juni de Grondwet weg, of je nu voor of tegen een gekozen burgemeester bent. De machtigste regenten zitten echt in Brussel. En dan hebben we het lekker niet meer over D’66, Boris en andere dorpspolitiek.

  Reactie door Ed Sorrento — vrijdag 1 april 2005 @ 0.18 uur

 91. Goh, Ed, wat een vreselijk stukje maar kun je wat anders verwachten van the Economist?Wees gerust ik stem tegen.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 1 april 2005 @ 0.23 uur

 92. Ik ben het helemaal met je eens Jan! Ik ben ook benieuwd naar 2 april…
  x

  Reactie door Indra — vrijdag 1 april 2005 @ 0.42 uur

 93. #78

  Ik deel je vrees voor komende zaterdag; het zal ook vast wel weer een mediacircus worden. Een storm in een glas water.

  Nou; mag ik ook even een advies geven? We motten helemaal niet dat Congres afwachten en maar allemaal hopen; dat die paar luttele D66-autisten voor of tegen gaan stemmen. We hadden al lang de straat op moeten gaan om die hele kliek; inclusief die semi-liberalen, van hun macht te ontdoen. Daar zijn we helaas nog steeds te mat voor en daarom zitten de komende jaren nog steeds mensen te verrekken en/of werkloos niks te doen. Terwijl een klein deel zal blijven graaien; terwijl er niks wordt gepresteert; zoals die klootzak van NUON.

  De politiek reageert met vragen en is “boos”. Wat denk je wat er gaat gebeuren? NIKS; die vent stopt gewoon lekker die energiecenten in zijn buidel en lacht zich dood om zoveel domheid in dit land!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — vrijdag 1 april 2005 @ 0.49 uur

 94. @70 Tja, Charles, B. Dittrich van D66 is écht HET voorbeeld van democratisch handelen! In de media blaten dat D66 zo’n verschrikkelijk democratische partij is: zij laten immers de leden stemmen over het paas akkoord? Maar ondertussen is er inmiddels wel een nieuwe minister benoemd, nog vóórdat de leden hebben gesproken! Hoezo democratisch!

  Als je niet snapt wát het probleem van links is met het voorstel van rechts voor de gekozen burgemeester, daar kan links niets aan doen. Lees het nog maar eens, misschien snap je het dan wel.

  Reactie door emma — vrijdag 1 april 2005 @ 0.57 uur

 95. 92) Inderdaad Ed, dat stukje in the Economist zegt, onder veel meer, precies waarom we tegen die Europese Grondwet moeten stemmen…Verschrikkelijk, wat een wereld…

  Reactie door Madelijne Pleines — vrijdag 1 april 2005 @ 1.38 uur

 96. Kunnen er nog mechanische storingen te verwachten zijn, zoals bijv. 2300 man allemaal naar huis gaan bellen of sms-berichtjes sturen van hoelang de vergadering uitloopt of men denkt thuis te komen? Hoe werkt dat, want velen willen vast de eigen intimi zo snel mogelijk berichten, of niet?

  Wat zijn de ge-eigende procedures van dit soort partijcongressen?

  Worden er nog neutrale waarnemers uitgenodigd die de hele procesgang gaan
  kontroleren op technische uitvoerbaarheid?

  Ik ben benieuwd hoeveel armen, of handen er omhoog gestoken worden, als het op die manier zou gaan, maar zo symplistisch zal er toch niet gestémd gaan worden, en…nnnu…..als het electronisch moet, is er dan een nood=agregaat voor als het apparaat naar de knoppen dreigt te gaan door
  overbelasting? Gek, maar dat heb ik vaker, ik voél een technisch manco
  aankomen, maar raak dat hoop ik kwijt na er nóg een nachtje over geslapen te hebben…..Alle inspanningen voor niets dus als het aan ook al
  technisch vernuft zou ontbreken……duimen dus voor een keurig schouwspel.

  Reactie door Madelief — vrijdag 1 april 2005 @ 4.53 uur

 97. Ik hoor net op het nieuws dat Dhr. J.P. Balkenende “het volste vertrouwen heeft in de afloop van het D66 congres”. Ikzelf denk dat dit congres één dag telaat is. Had vandaag moeten zijn.(1 april)Of heeft Balkenende zijn uitspraak vandaag (1 april gedaan)? Deze op handen zijnde poppenkast wordt ons onder het mom van democratie door de strot geduwd.
  Mijn verwachting/hoop is:(maar die zal wel niet uitkomen, ik verwacht ook altijd dat ik een prijs win in de staatsloterij maar komt ook nooit uit)dat dit door de vvd aangestuurde kabinet zichzelf opheft en er nieuwe verkiezingen komen. Nieuwe regering van pvda sp en eventueel groen links. Maarja, ik ben altijd een beetje een dromer geweest. Misschien kan dan eindelijk eens echt iets gedaan worden aan de gelegaliseerde diefstal van managers en bestuursvoorzitters.(kijk ook eens op bestuursvoorzitter.nl)

  Reactie door ollekebolleke — vrijdag 1 april 2005 @ 9.05 uur

 98. Goede morgen allemaal, Goede vrijdag, Goed WeekEND gewenst !!
  Met name allen die zich bezorgd toonden in hun opinie.
  Al – elders – olleke-bolleke – deed ik op 27 februari precies dezelfde
  uitspraak.
  Ik – zeker – help je dat dus hopen, hoé deze partijen het danook met elkaar gaan klaren.
  Soms is het zo dat dromen geen bedrog hoeven te worden.
  Vandaag – help ik je? – doen we er nog ééntje boven op: rubi solleke
  en wat het ook wordt dit weekend, in ieder geval KNAL.

  De grote stelligheid van de heer J.P. Balkenende is wel enorm
  stellig, en de uitslag kán nog niet bekend zijn.
  Geloven doen zeker de binnenkerkelijken ook om te trachten hun
  doel te bereiken, maar buitenkerkelijken geloven dat de handen
  vouwen echt niet genoeg is; de handen moeten inééngeslagen worden
  en hoofden zich buigen over de werkelijke problemen en er iets
  aan DOEN. Het biddend afwachten is niet de handelwijze. De evolutie
  brengt vele vernieuwingen, óók in de geest, óók positief.

  Deze site geeft aan dat er ook ándersdenkenden, dan religieus alleen,
  eenzelfde basis in hun leven hebben, vanwaaruit geopereerd wordt en
  toegankelijk voor iedereen.
  DAT beschouw ik als een groot goed en ons te laten mede delen is meer
  dan sociaal. Van bevoogding is dus hier geen sprake, integendeel.

  Vandaag behoorden wij als de laatste twee, tot de club van 100 in-
  ZENDingen, die wie weet een SOCIALE verrassingsaanpak in het weekend
  mogen verwachten, immers de wonderen zijn echt de wereld nog niet uit.

  Dat politici de funktie van de 1e kamer verkeerd inschatten, terwijl men
  beter wéét, is zo’n vertoning van een kind dat lopen kan en uit boosheid
  tegen de schenen van zijn ouders tracht te schoppen.

  Maar kinderen begrijpen toch WIE er krachtens traditie de baas is.
  Ze moeten wel heel erg tekort gedaan worden, willen ze de kinder-
  telefoon pakken voor klachten.

  In de politiek gaat dat iets eenvoudiger, je wijst eenvoudig met je
  vingertje aan waar je je het prettigst bij voelt. Mooi toch?

  Reactie door Madelief — vrijdag 1 april 2005 @ 9.36 uur

 99. Hoop dat D’66 lef heeft Zaterdag en niet zwicht voor chantage van VVD en CDA.
  Dat kan hun meer leden opleveren en bestaansrecht.
  Gaan ze door met dit rampenkabinet gooien ze zichzelf weg met het badwater.
  Niemand zal op een opportunistische partij willen stemmen in het vervolg.

  Reactie door anita — vrijdag 1 april 2005 @ 9.56 uur

 100. Ik hoop dat D66-leden morgen hun verstand gebruiken, al vrees ik dat via een nipte overwinning D66 blijft zitten. Met name de jongere generaties D66-leden zijn tamelijk rechts.

  Leuk ook hoe Femke Halsema en Barend & Van Dorp gisteren over D66 praatten.

  Reactie door Fjodor — vrijdag 1 april 2005 @ 10.25 uur

 101. wie denkt dat de oude mannen in de politiek het niet meer voor het zeggen hebben heeft het mis. Eerst zorgt Wiegel voor een kabinetscrisis; dan geeft Van Tijn een aanzet voor een volgende en nu kan Van Mierlo zaterdag natuurlijk niet achterblijven. Wie durft er nog te zeggen dat de politiek niet leuk is: de Muppets en Kermit de kikker zijn a.s. zaterdag weer op de buis !!

  Reactie door eric boek — vrijdag 1 april 2005 @ 10.27 uur

 102. Morgen stemt D’66 in met het akkoord, in 2007 wordt de VVD de grootste partij en Wiegel de premier. Voor mij heel lekker, ik word een dagje ouder en dan wordt het moeilijk om al die nieuwe namen uit je hoofd te leren.

  Reactie door Joan van der Lingen — vrijdag 1 april 2005 @ 11.07 uur

 103. Als hét deel van de Christenen – dus niet de kerkelijke cda gangers- maar de mensen die sociaal onrecht in Nederland en de wereld pertinent afwijzen en opkomen voor de sociaal zwakkere nu eens gingen stemmen naar eer en geweten, dan verwacht ik dat de SP de grootste partij gaat worden.
  Maar dit terzijde.
  Balk.1. Ineens was daar de Heer Balkenende. Ik vroeg mij toen af onder welk bureau ze hem gevonden hadden. Na de poppenkast met lpf en vvd werd de stekker er uit getrokken.Doelbewust aansturend op nieuwe verkiezingen met als enig risico een verkiezingsoverwinning voor de pvda. Uit eindelijk scheelde het maar 2 zetels ofzo. De formatie die toen volgde (balk2) was de meest beschamende vertoning die ik mij kan herinneren.
  Zalm had het allang voor mekaar. Voor de vorm werd er met Bos onderhandeld.Rampspoed en ellende is op u neer gedaald!Het cda/d66 pijpt naar het dansen van de vvd.
  Maar we gaan de goede kant op. De economie trekt aan. De vraag is alleen, voor wie? We hebben met z’n allen ingeleverd (behalve de managers en soortgelijke)dus bij het naderen van de volgende verkieingen worden ons weer een paar broodkruimels toe geworpen.Maar dit ook ter zijde.
  Wat ik eigenlijk wil zeggen is: Het zal zaterdag wel met een sisser aflopen maar ik hoop op een enorme knal.

  Reactie door ollekebolleke — vrijdag 1 april 2005 @ 11.22 uur

 104. “Als hét deel van de Christenen – dus niet de kerkelijke cda gangers- maar de mensen die sociaal onrecht in Nederland en de wereld pertinent afwijzen en opkomen voor de sociaal zwakkere nu eens gingen stemmen naar eer en geweten, dan …. ”

  … verwacht ik dat de ChristenUnie de grootste partij word en Andre Rouvoet premier wordt.

  Reactie door Fjodor — vrijdag 1 april 2005 @ 11.25 uur

 105. … verwacht ik dat de ChristenUnie de grootste partij word en Andre Rouvoet premier wordt.

  Haleluja.

  Reactie door ollekebolleke — vrijdag 1 april 2005 @ 11.35 uur

 106. Klopt het dat Jozuas v Aartsen heeft gezegd over van Tijn …….eenmaal een rat altijd een rat…..? Zoja, dan bedoelt hij waarschijnlijk ook zijn voorganger H. Wiegel, die heeft toendertijd aan de zelfde touwtjes getrokken in de eerste kamer. Wie het weet mag het zeggen.

  Reactie door ollekebolleke — vrijdag 1 april 2005 @ 11.52 uur

 107. Ho, ho, ho, dát klopt al helemaal niet olie-ollebol.
  Heus dan heb je alles niet op de voet gevolgd.
  Deze “woorden” heten te komen van de vice-premier van D-66.
  De heer van Aartsen stáát daar in ieder geval buiten.
  Goed volgend op de tv, of internetkrant “NU” ( nu.nl-algemeen )
  of lezen bij anderen en práten met je omgeving die wel goe
  geïnformeerd is en je de volgorde van e.e.a. laten uitleggen.
  Even zo goed wacht ik alles rustig met je af hoor, want zoals
  iedereen tegenwoordig hardop droomt: “het komt allemaal goed”,
  Die uitspraak brengt binnenkerkelijken naar Prediker
  en zetten buitenkerkelijken de hand aan de ploeg, reken maar van YES.

  Reactie door Madelief — vrijdag 1 april 2005 @ 12.04 uur

 108. 108 ja dat klopt!

  Nou er staat je nog wat te wachten met zo`n bestuurlijke vernieuwer.

  Aan het lid van het koniklijkhuis in Wageningen te zien, gaat Nederland voor paal met zo`n bestuurlijke vernieler. De droom Nederland zal in rook opgaan, onderhoud nog maar zeer nihil is reeds ingezet.

  Is het de splinter of de Balk die het lid van het koninklijkhuis symboliseerd?

  Reactie door e.krul — vrijdag 1 april 2005 @ 12.06 uur

 109. Ik krijg steeds meer zin om naar een ander land te gaan verhuizen. Een aantal mensen om mij heen hebben dit al gedaan (Scandinavië) en moet zeggen dat ik het ook wel erg aantrekkelijk vind dat idee. Natuurlijk heeft elk land zijn goede en slechte kanten maar Nederland krijgt wel steeds meer slechte kanten, zeker zolang dit kabinet blijft zitten. Ik reken ook niet op een val want de achterhoede van D66 zal best wel geïndoctrineerd zijn en voor het paasakkoord stemmen.

  Reactie door Tijd voor verhuizen — vrijdag 1 april 2005 @ 14.52 uur

 110. Wel ja, verhuis maar. Hup, ga maar weg en laat ons de boel maar proberen op te lossen. Lekker solidair.

  Reactie door Fjodor — vrijdag 1 april 2005 @ 14.53 uur

 111. Ik moet ineens denken aan een song van Bob Dylan Subterranean Homesick Blues wat volgens mij ook het allereerste rapnummer was. Don’t follow leaders.!!!!!

  Reactie door ollekebolleke — vrijdag 1 april 2005 @ 15.30 uur

 112. over volgorde gesproken Madelief, ho ho ho is volgens mij de kerstman en oliebollen krijg je met oud en nieuw.Maar dit ter zijde.
  Ik geef toe dat mijn betoogje misschien niet optimaal is maar het is wél het beeld dat bij mij is blijven hangen.

  Reactie door ollekebolleke — vrijdag 1 april 2005 @ 16.42 uur

 113. hahahaha…zoals ik al voorspelde: de 6 bussen vol nieuwe leden van geenstijl.nl op weg naar het D66 congres was een 1 april grap.

  Jammer voor al die zure socialisten hier, maar dit uitstekende kabinet zal nog een poosje zijn heilzame werk blijven doen :)

  Reactie door Charles — vrijdag 1 april 2005 @ 17.36 uur

 114. Dit is alleen maaar een socialistiche truc om het kabinet onderuit te halen. ik hoop dat de coalitie nog lang mag regeren

  Reactie door jacco — vrijdag 1 april 2005 @ 17.46 uur

 115. Uitstekende kabinet? Er schiet mij zo niks te binnen wat dit kabinet goed gedaan heeft.

  Reactie door Fjodor — vrijdag 1 april 2005 @ 17.46 uur

 116. @ Fjodor 117:

  Ik snap dat dit kabinet bij stalinisten zoals jij niet zo populair is.
  Emigreer naar N-Korea of Cuba zou ik dan willen adviseren….

  Reactie door Charles — vrijdag 1 april 2005 @ 17.56 uur

 117. Ohja, hoor, Fjodor. Ze hebben één ding heel erg goed gedaan! Of eigenlijk twee dingen.

  1. Ze hebben tweedracht weten te zaaien tussen de mensen in ons land.
  Tussen Jong en Oud; Rijk en Arm; Gezond en Ziek;
  Autochtonen en Allochtonen.
  2. Ze hebben de mensen angst aangejaagd daarna, zodat we nu zitten met mensen die zo’n beetje een hekel hebben aan elke Moslim, omdat ze bang zijn voor die mensen. Stel je voor dat het een terrorist is of zo. Alsof dat een privilege voor Moslims is. Terreur, in allerlei vormen vind je overal en bij elk ras en bij mannen en vrouwen en ook bij kinderen. Het is ziek en laf, maar het is wel een gegeven. Alleen hier heeft dtit kabinet mooi ingespeeld op terreurdreiging en zo onze vrijheden beknot en ze willen nog meer onze vrijheid beknotten.
  3. Ja, NOG EEN!! Door twee jaar lang te roepen dat ons land arm is en er geen geld meer is, worden de mensen aan de onderkant en ook de zieke en gehandicapte mensen en niet te vergeten de asielzoekers gekort en buitengwoon onaangenaam behandeld.

  Ja hoor, Fjodor..die kabinet heeft al deze dingen heel goed gedaan!!!
  Ik kan nauwelijks wachten tot ze ophoepelen; goedschiks of kwaadschiks (dwz via D66 morgen).

  Reactie door L.M. Lembeck — vrijdag 1 april 2005 @ 18.00 uur

 118. @118

  Stalinisten? :) Ben jij standup comedian of zo?

  Reactie door Fjodor — vrijdag 1 april 2005 @ 18.02 uur

 119. God Charles, ik had je in post 90 om argumenten gevraagd, ik nam je namelijk serieus. Maar je blijkt slechts een domme rechtse onbenul die alleen op platte manier kan schelden, dus zal ik je verder maar negeren.

  Reactie door Joan van der Lingen — vrijdag 1 april 2005 @ 18.03 uur

 120. @118

  En als jij het wel meent, dan vind ik het toch wel heel ernstig dat volgens jou mensen met een andere mening dan jij en/of het kabinet maar in een ander land moeten gaan wonen.

  Reactie door Fjodor — vrijdag 1 april 2005 @ 18.04 uur

 121. Fjodor, maak je niet druk om Charles, zijn hersens zitten alleen in zijn mond.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 1 april 2005 @ 18.56 uur

 122. Misschien moet ie een tongschrapertje…het “riekt” een beetje…

  Reactie door Madelijne Pleines — vrijdag 1 april 2005 @ 19.04 uur

 123. betr. 116 118 Laat je niet opjutteeeee.reageer niet op dit soort onbenulligheden van aanhangers van dit kabinet. (Ik doe het zelf wél nota bene)Wij zijn het volk begrijp dat goed. En zij niet.Ik ben 58 jaar en heb de wederopbouw van Nederland (als kind) mee gemaakt. Ook de jaren 60 en verder. Nederland heeft het nooit moeten hebben van dit soort figuren. Ze staan aan de zijlijn.Uit deze reactie’s spreekt een soort masogisme. Geweldig, ze blijven bestaan. Ik wens ze sterkte met het wonden likken, straks, indien mogelijk, eventueel.

  Reactie door ollekebolleke — vrijdag 1 april 2005 @ 19.15 uur

 124. @118 @115 @66 Charles.

  What’s in a name!

  Reactie door Pim — vrijdag 1 april 2005 @ 19.16 uur

 125. Als leegheid pijn deed zou je het uitschreeuwen van de pijn. Prijs je dus gelukkig! Ik gun het je.

  Reactie door Pim — vrijdag 1 april 2005 @ 19.20 uur

 126. @124, of zo’n nieuw tandenpoetsvingercondoom?

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 1 april 2005 @ 19.25 uur

 127. Nu even alle gekheid op een stickje. Het begint spannend te worden. Nog één nachtje slapen en dan is het zover. Morgen weten we het!! Ondertussen droom ik lekker door. Het wordt waarschijnlijk toch niks meer met dit land van Balkenende/Zalm/Dietrich/Verhagen/van Aartsen/de Geus/Brinkheurst en al die andere.
  Tot over een jaar of 2.
  Mocht ik het mis hebben, dan eet ik mijn huis op!!!

  Reactie door ollekebolleke — vrijdag 1 april 2005 @ 19.32 uur

 128. @129 Ollebolleke
  Verslik je niet! Alle dingen die echt zijn banen zich een weg naar buiten.
  Maar meestal gaat dat langzaam, helaas. Heb vooral geduld

  Reactie door Pim — vrijdag 1 april 2005 @ 19.37 uur

 129. 129)En mocht je het niet mis hebben, Ollebolleke, eten we allemaal ons huis op, vrees ik….

  Reactie door Madelijne Pleines — vrijdag 1 april 2005 @ 19.51 uur

 130. Leuk, ollekebolleke (114), je hebt groot gelijk van die Kerstman, maar dit jaar zal ie zeker aan mijn deurtje voorbijgaan, tenzij hij toch nog wat boerekool met worst onderin de zak heeft, dan houd ik me aanbevolen.
  En wat de politek betreft is het misschien zo, dat ik nu iets meer tijd heb dan jij om eea te volgen. Natuurlijk kan ik begrijpen dat “zo’n beeld
  bij je is blijven hangen”, dat klopt ook heel aardig en was bíjna goed, maar net niet helemaal.
  Zoals ikzelf ook wel eens niet altijd juist begrepen wordt hoor, en ik wel degelijk weet dat “laten we elkaar geen mietje noemen” , soms heel erg to the point is. Diegenen die met dat bijltje hakken zijn zich lang niet altijd bewust van de dubbele betekenis, en zouden hem vast hebben willen inslikken of terugnemen, doen die net gebezigd was.
  Dan keer je op je schreden terug en zeg je dat dát nou ook weer niet de
  bedoeling was. Echter als het terugnemen van die beeldspraak niet plaats vindt is die of te onbelangrijk of uit geïrriteerd gelaten voor wat het was, en dát VIND IK zelf dus ook bijv. een begrijpelijk gevolg van wat
  er aan de lopende band, op de voet gevolgd moet worden om bij te blijven.
  Zo’n uitspraak kan dus aardig gevoelig overkomen, maar haalt niet bij
  “eens een rat altijd een rat…”Alleen diegenen die veel meer weten over
  WW II begrijpen de vérstrekkende betekenis ervan en dát is niet mis,
  integendeel het summum van beledigen, kwetsen en hoe je het in juist dát
  geval maar benoemen moet.
  Rustoig wachten op wat er morgen gebeurt en hopen dat de stemming ordelijk verloopt en de andere partijen intussen wijze plannen beramen.
  Daarvoor bezoek ik ook deze site, en daar heb ik gróót vertrouwen in.

  Reactie door ,adelief — vrijdag 1 april 2005 @ 20.07 uur

 131. 132)Hé Madeliefje…je hebt toch niet je M-etje laten plukken door alle narigheid!? Hang on, girl!

  Reactie door Madelijne Pleines — vrijdag 1 april 2005 @ 20.13 uur

 132. Was trouwens Brinkhorst die dat heeft gezegd, eens een rat, altijd een rat. Zal wel komen omdat hij op zijn acherhoofd gevallen was.

  Reactie door Joan van der Lingen — vrijdag 1 april 2005 @ 21.05 uur

 133. Weet iemand nog wat er ook al weer is met mensen die niet met hun ogen knipperen? Pechtold doet dat niet. Volgens mij had het iets met onbetrouwbaarheid te maken…..

  Reactie door Joan van der Lingen — vrijdag 1 april 2005 @ 21.07 uur

 134. 135)Ja Joan, dat klopt… of andersom: juist wel knipperen..er is ook iets met een bepaalde spier in het voorhoofd die een bepaalde frons veroorzaakt die het liegen verraadt…

  Heb ooit een documentaire hierover gezien op Discovery…schouders ophalen tijdens het praten is ook verdacht…

  Reactie door Madelijne Pleines — vrijdag 1 april 2005 @ 21.23 uur

 135. Als het juist wel knipperen is dan deugt hij dus ook van geen kanten, want dan wist hij dat en heeft er op geoefend. Hij knipperde echt heel onnatuurlijk heleMAAL niet. Wij zijn echt vrij van vooroordelen, zoals dat goeie SP’ers betaamt!

  Reactie door Joan van der Lingen — vrijdag 1 april 2005 @ 21.26 uur

 136. Hij had een beetje van die coke-pupillen…

  Reactie door Madelijne Pleines — vrijdag 1 april 2005 @ 21.35 uur

 137. Makkelijk schelden als socialisten, zeker als je zelf niet regeerd

  Reactie door jacco — vrijdag 1 april 2005 @ 21.39 uur

 138. Ja en zeker als je weet dat regeert met de tuh van tieftop eindigt.

  Reactie door Joan van der Lingen — vrijdag 1 april 2005 @ 21.42 uur

 139. @135.

  Dit stond in een boek van michael Moore. Als iemand niet knippert dan was deze buitenaards. Mensen moeten knipperen. Het was een leuk stukje.

  Reactie door alexander — vrijdag 1 april 2005 @ 21.47 uur

 140. 141 Pechtold buitenaards????? Jemig…kunnen we ons heil ook al niet op een andere planeet zoeken, dus…

  Reactie door Madelijne Pleines — vrijdag 1 april 2005 @ 21.51 uur

 141. O, niet gelezen, maar het klopt wel dan. Zo komt hij op mij wel over, als van een andere planeet, een glibberige. Las trouwens net op de site van D´66 dat alle mensen die zich later hebben aangemeld onderzocht worden. En dat degenen die zich na vanmiddag 12.00 uur gemeld hebben en die contributie hebben betaald toch niet mogen stemmen. Slim zijn ze wel, die `links-liberalen`. Schreef eerst als typfout linke liberalen, en daar komt het meer op neer.

  Reactie door Joan van der Lingen — vrijdag 1 april 2005 @ 21.52 uur

 142. 140) Joan…er mist een “e” na de “d”…..

  Reactie door Madelijne Pleines — vrijdag 1 april 2005 @ 21.53 uur

 143. @ 135 Sorry Dat heeft niets te maken met knipperen van de ogen maar
  meer met knipperen met de bilspieren die zich in het pluche vastbijten.
  Dus “knipperen met de bilspieren” is hoogst onbetrouwbaar!

  Reactie door Pim — vrijdag 1 april 2005 @ 21.53 uur

 144. 145)Zeker in samenwerking met….nee, ik zeg het niet….

  Reactie door Madelijne Pleines — vrijdag 1 april 2005 @ 21.55 uur

 145. @146 ??????

  Reactie door Pim — vrijdag 1 april 2005 @ 21.57 uur

 146. Nee, dat is je geraden, Madelijne. Anders kunnen we weer opnieuw beginnen over het kamerdebat.

  Reactie door Joan van der Lingen — vrijdag 1 april 2005 @ 21.57 uur

 147. Hohohohoooohhh!!!! :-)

  Reactie door L.M. Lembeck — vrijdag 1 april 2005 @ 21.59 uur

 148. 147, 148) Ik word weer onhebbelijk, geloof ik…

  Reactie door Madelijne Pleines — vrijdag 1 april 2005 @ 21.59 uur

 149. Dat zal het wufte likeurtje zijn.

  Reactie door Joan van der Lingen — vrijdag 1 april 2005 @ 22.00 uur

 150. He is Pim ook weer?

  Reactie door e.krul — vrijdag 1 april 2005 @ 22.01 uur

 151. In ieder geval is er zolang ik me kan heugen nooit een 1 april geweest
  waarop ik zo voor de gek gehouden werd als dit jaar :-(

  Reactie door Pim — vrijdag 1 april 2005 @ 22.03 uur

 152. 151) Ja want het is héél erg “wuft”, het heet “Sheridan’s” (net als de zoon van “Bouquet” uit “keeping up apearances”) Wel erg lekker, ik heb er al drie op…

  Reactie door Madelijne Pleines — vrijdag 1 april 2005 @ 22.06 uur

 153. @152 E.Curl

  yep!

  Reactie door Pim — vrijdag 1 april 2005 @ 22.10 uur

 154. Pas maar op, meid! Maar zal het onthouden. Is een makkelijke naam.

  Reactie door Joan van der Lingen — vrijdag 1 april 2005 @ 22.11 uur

 155. “schouders ophalen tijdens het praten is ook verdacht… ”

  Ja, had dat niet iets te maken met de onschuld zelve spelen?

  Reactie door Fjodor — vrijdag 1 april 2005 @ 22.11 uur

 156. Zag trouwens net de herhaling van Thom de Graaf, dat hij ´s ochtends niet in de spiegel wilde kijken en denken dat hij minister van ???? en Koninkrijkszaken wilde zijn. Zal die Pechtold daar geen last van hebben? Minister van breed gedragen onderzoek en Koninkrijkszaken? Dan sta je toch meer voor lul dan naast dat beeld in Wageningen?

  Reactie door Joan van der Lingen — vrijdag 1 april 2005 @ 22.13 uur

 157. He, Madelijne, heb je wel eens DRAMBUIE gedronken? Een whickey likeur en DUS Schots. Persoonlijk vind ik ‘m om de vingers bij af te likken al siie wel zoet.

  Reactie door L.M. Lembeck — vrijdag 1 april 2005 @ 22.13 uur

 158. “niets zeggen als je praat” ook?

  Reactie door Pim — vrijdag 1 april 2005 @ 22.14 uur

 159. Hoezo Schots? Zie het zo wel, ga NOVA kijken.

  Reactie door Joan van der Lingen — vrijdag 1 april 2005 @ 22.17 uur

 160. 157) schouders ophalen is het “ik weet niet zeker”-gebaar…dus…zoiets?

  160) Ja, ook…vooral als dit gepaard gaat met een ziekelijke gretigheid…

  Reactie door Madelijne Pleines — vrijdag 1 april 2005 @ 22.17 uur

 161. 159) Ga ik proberen…
  161) Oh…Nova…ga ook kijken…

  Reactie door Madelijne Pleines — vrijdag 1 april 2005 @ 22.18 uur

 162. Reuse advies: ga eens op vakantie in Schotland, langs het riviertje The Glenn en bezoek eens een whiskey stokerij en ook een lokale pub. Vraag om de eigengestookte whiskey en je weet niet wat je drinkt. Daar kan geen enkele BLEND tegen op en maar verrekte weinig MALTS. Misschien moeten we ons morgen allemaal bezatten als D66 voor de macht heeft gekozen…brrr

  Reactie door L.M. Lembeck — vrijdag 1 april 2005 @ 22.20 uur

 163. Bij wijze van hoge uitzondering vinden de echte één april grappen dit jaar op twee april plaats.

  Reactie door Pim — vrijdag 1 april 2005 @ 22.22 uur

 164. Whisky? Niks d’r van. Wodka, van Hooghoudt uut Grunn’n! ;)

  Reactie door Fjodor — vrijdag 1 april 2005 @ 22.23 uur

 165. Ik ga me helemaal niet bezatten als morgen dat hele congres ja heeft gezegd. Dan kun je beter helder blijven. Maar het is wel duidelijk. Het is echt alleen maar show, dat gesputter van die prominente D´66-ers. Morgen gaan ze allemaal om.

  Reactie door Joan van der Lingen — vrijdag 1 april 2005 @ 23.07 uur

 166. En het wordt mooi weer morgen..
  En D66-leden laten dit kabinet vallen..

  Wat een prachtig weekend wordt dit!!

  PS En de Paus is er morgen niet meer .. (of is dit te grof?)

  Reactie door karin — vrijdag 1 april 2005 @ 23.38 uur

 167. Mooi weer,Ja Karin
  D’66 weet ik niet,
  Paus, ik hoop het voor de man,het is sneu dat hij al dat gerommel aan zijn lijf nog heeft mee moeten maken.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — vrijdag 1 april 2005 @ 23.53 uur

 168. Nou eerlijk gezegd, Karin, toen ik op het nieuws hoorde dat hij de Heer had Gezien en Aangeraakt was ik het even helemaal met die Loesewies eens dat het een beetje weird is dat het Vaticaan stemrecht heeft binnen de Verenigde Naties. Sowieso, ik was het ook wel eens met haar opmerkingen over mannen in jurken. Maar ik vond het vorige week wel ontzettend sneu met Pasen toen het hem niet meer lukte om te spreken, dus ik hoop dat de man rustig gaat.

  Reactie door Joan van der Lingen — zaterdag 2 april 2005 @ 0.41 uur

 169. Hoi, Joan, wederom laat?!Wist je dat ze hebben ontdekt(aan de hand van tweeling onderzoek, dat geloven in de genen zit?En ja erg sneu dat er nog zoveel gesleuteld is aan die man.En ja, ik vind ook dat alle geloven stemrecht dienen te hebben, of geen een.Maar het Vaticaan, is toch een land, zou het daardoor niet komen?

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 0.50 uur

 170. Ja, daar zullen wij wel op zijn gebouwd, Sabineke, hoewel ik altijd goede voornemens heb om eerder te gaan slapen. Nee joh, het Vaticaan is geen land. Het is een soort Katholiek stadsstaatje met als hoofd de Paus. Wat geloof betreft, als het in de genen zit, dan heb ik rare genen. Want ik zal er wel nooit uitkomen. Zijn Madelijne en jij tweelingen eigenlijk, omdat jullie dezelfde achternaam hebben, of keek je zomaar uit interesse naar dat tweelingenprogramma? Nou, zie het morgen wel, want ik ga lekker slapen. Ben moe. Welterusten.

  Reactie door Joan van der Lingen — zaterdag 2 april 2005 @ 1.25 uur

 171. Nee, Joan, Madelijn en ik zijn geen tweelingen,wel zusjes.Ik vind het programma Tegenlicht(daar vertelde men het over die tweelingen)meestal wel een leuk programma.Slaap lekker.

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 1.31 uur

 172. Dank je. Jij ook.

  Reactie door Joan van der Lingen — zaterdag 2 april 2005 @ 1.39 uur

 173. Goeiemorgen allemaal,
  VANDAAG GAAT HET GEBEUREN!!!!!!!!!!!!!!!
  Mijn vrouw is jarig dus ………..feestjeeeeeeee.
  Over buitenaards gesproken; the invasion of the bodysnatchers. Ze zijn onder ons! Ik heb mij laten vertellen dat ze een vandaag een bijeenkomst
  hebben die cruciaal is voor hun verdere snatching.Maar pas op, je weet niet wie er al gesnatched zijn.Soms veraden ze zich door over dure drankjes te praten die wij aan de onderkant van de inkomensladder niet kunnen betalen.Maar dit ter zijde.
  Gisteravond de poppetjes van d66 gezien. Ze zitten op één lijn.
  Ik heb er een hard hoofd in.

  Reactie door ollekebolleke — zaterdag 2 april 2005 @ 7.32 uur

 174. Daar gaat ie dan: 1 april kikker in je….zeiden we vroeger altijd,
  en nu: 2 april kikker in je kéél.
  Voorlopig houd ik het bij briezen om de manier van geld uitgeven van
  het kabinet, waarbij een kunstwerk van duuzenden belangrijker is dan
  de aanschaf van wat invalidewagens extra (meestal ook niet aanwezig
  bij openbare gebouwen, behalve een ziekenhuis én mijn voormalig
  tuincentrum, maar die mensen zijn dan ook van HET OOSTEN, grapje voor hén)
  Zal ik me vanavond dan tot ” breezen” laten verleiden of ergens buiten
  op een terrasje een lekker pilsje gaan pakken of zo, en overal dat luide
  gelach horen over “dagje-UIT ! – Den Haag. De trauma-helicopters zullen vast al in het gelid staan, want bekvechten mondt niet zelden uit in een
  handgemeen.
  133) Nee, “Lijntje”, “Liefje” hangs on-till-a hang-over !! en wat zullen
  we morgen een overschot aan frustries hebben, die zich niét wensen te
  laten dóórdrááien, wordt dat ff lachen?
  Overigens is het natuurlijk wel zaak, dat zo lang we hier te gast zijn,
  “de stemming niet moet stijgen ten koste van het peil” zei mijn oude heer altijd. Kon ik het hem nog vragen, zou ik toch om een uitzondering en een
  variant vragen zoals: “dé stémming moét stijgen, ten behóéve van het
  nederlands peil” om op een andere manier in de toekomst de burger récht
  te doen!!
  Vermakelijk zijn ..tig inzendingen, waarbij ik vandaag ollekebolleke..enz
  je die hándeling zou willen zien doen en zeggen dat we dan maar met zijn
  allen moeten zeggen: (symbolisch)”deze vuist op deze vuist(3)..en zó
  klimmen wij naar bóven” naar meer evenwichtige verdeling van kosten en
  baten, lusten en lasten.
  De héle, maar dan ook de héle regering hééft (naast Zwiebertje) dat programma van OME WILLEM (Edwin Rutten) nu voor de 2e keer op het netvlies:
  máár ze spréken, althans een aantal ervan, nog steeds in de IK (!!)-VORM!!
  Die manier van aanpak moet dus anders, voordat de enige échte OME WILLEM
  straks aan het hoofd van de regering met zijn vuist op tafel moet slaan,
  om nog erger te voorkomen.
  Moest onze ouwe ome Willem eens weten, dat zijn impact voor sommige mensen kennelijk een levensmotto is geworden, en zó leefde hij het niet voor.
  Mooi, dat al die bewindslieden dat wéér in de herhaling met kindjes of
  kleinkindjes dát kunnen zien, en dan zeg ik op herháling met de
  Teletubbies, vandaag: Oh ?-Oh !!! See you all in my dreams at midnight !!

  Reactie door Madelief — zaterdag 2 april 2005 @ 8.53 uur

 175. Ollie de Bolleke, ga jij uit van het bezit van een “duur” drankje of iemand wel of niet een SP-er is die van een minimuminkomen moet rondkomen? Verrassing: Ik HAD een duur drankje in een piepklein flesje en ik MOET rond zien te komen van een bijstanduitkering. Drankje zat overigens in een kerstpakket dat iemand aan me gegeven had. Ik snap best dat je lollig wilt zijn, maar hier komen ook vooronderstellingen van en vooroordelen en dan is de beer los: daarvan komen nl oordelen en VERoordelingen… Drankje was trouwens heel prima! Errug lekker. Jammer dat het een flesje van 50 ml was…

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 2 april 2005 @ 9.30 uur

 176. Geloven in de genen? Daar zal ik nog eens wat meer over gaan lezen. Hier in het noorden wordt relatief weinig geloofd, ten opzichte van het zuiden.

  Reactie door Fjodor — zaterdag 2 april 2005 @ 10.01 uur

 177. 177 Als ik dit soort kwinkslagen had ge uit op een feestje o.i.d. dan had ik denk ik de lachers op mijn hand gekregen. Nu ik het heb op geschreven, blijkt het grappige ervan plots ver te zoeken.
  Sinds ik niet meer werk – zo’n 10 jaar- krijg ik geen kerstpakket meer. Daar heb ik het volgende op gevonden. Ik stuur mezelf in december een pakketje op. Daarin doe ik een fles wiskey. Highland park of mcgallan. ‘t mag wat kosten.Maar dit terzijde.
  Maar nu is het 2 april en wacht ik af, want dáár gaat het om, toch??

  Reactie door ollekebolleke — zaterdag 2 april 2005 @ 11.19 uur

 178. Madelief, ik ben een trouwe fan geweest van ome Willem. Een variant op zijn openingslied komt ineens in mij op.Al hoewel ik een pasifistische inslag heb dacht ik aan: deze vuist op dat gezicht!!!!Nou nee.Ik schrijf dit toch maar niet.
  Zou een mooi logo zijn, een rode achtergrond met daarop een aantal vuistjes op elkaar. Ik ga er aan werken.

  Reactie door ollekebolleke — zaterdag 2 april 2005 @ 11.53 uur

 179. 175 en 179…nee hoor, het grappige is me er niet van ontgaan, ik moest er wel om lachen…Overigens ben ik ook SP-er ondanks het feit dat ik niet van een minimuminkomen moet rondkomen, maar zelfs in de tijd dat ik dat wél moest, had ik wel eens een flesje “Sheridan’s”…

  Gekregen of gekocht uit “baldadigheid” in reactie op de dreiging van deurwaarders…

  Reactie door Madelijne Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 11.59 uur

 180. > Overigens ben ik ook SP-er ondanks het feit dat ik niet van een
  > minimuminkomen moet rondkomen

  Ondanks? Hoezo?

  Reactie door Nathan — zaterdag 2 april 2005 @ 12.00 uur

 181. 182) Sorry Nathan..is inderdaad een zeer kromme redenering, geheel in strijd met de taallogica en met elke logica, maar sloeg op de reactie van de comments waarnaar ik verwees…

  Reactie door Madelijne Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 12.02 uur

 182. Wat die dure drankjes betreft, ik heb zelf een fles whisky in huis. Daar vind ik overigens niets mis mee, waarom zou een socialist geen whisky of andere luxegoederen mogen hebben en van het leven genieten?

  Socialist zijn gaat bij mij om de idealen, om solidairiteit, om het besef dat er mensen in de wereld zijn die helemaal niets hebben, om het besef dat er van de natuur wel erg weinig overblijft als we doorgaan zoals nu, dat soort dingen. Niet om wat iemand zich vanuit financieel oogpunt wel of niet kan veroorloven.

  Reactie door Nathan — zaterdag 2 april 2005 @ 12.09 uur

 183. Zo is dat Nathan!

  Reactie door Madelijne Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 12.10 uur

 184. Toch sprak de vergelijking van Ollekebolleke met de “Bodysnatchers” me wel aan, ik vind de mensen uit dit kabinet erg “rigide” en inhumaan en moet, in verband daarmee, ook erg vaak aan die film denken.

  Reactie door Madelijne Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 12.12 uur

 185. 184 aplaus Nathan. Je 2e alinea is helemaal juist.Wat betreft de 1e,neem dat niet serieus.Ik hoop voor je dat die fles wisky dan ook een goeie is of gaat die in de cola.Je weet dat socialisten géén cola drinken, te Amerikaans!!!!!!

  Reactie door ollekebolleke — zaterdag 2 april 2005 @ 12.29 uur

 186. 186)Volgens mij autisten!

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 12.40 uur

 187. 188) Ja Sabineke, dat zeg ik ook vaak, maar er zijn ook autisten voor wie ik dat een belediging vind…
  Overigens zag ik laatst een uitzending over autisme dat zich veel voor schijnt te doen in Eindhoven en dat in verband werd gebracht met de investering in technische beroepen…Het waren erg aardige mensen…

  Reactie door Madelijne Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 12.45 uur

 188. Madelijn, ik denk dat dat wel kan kloppen, autisme zit volgens mij in de linker hersenhelft en dat zit techniek en winkunde ook.En natuurlijk mag je nooit over een kam scheren maar soms wel handig om te doen om een beeld te verduidelijken

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 12.51 uur

 189. Zeker, Sabineke, als het tot meer begrip leidt is dat helemaal waar.

  Reactie door Madelijne Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 12.52 uur

 190. En heb je nu meer begrip?

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 12.54 uur

 191. Gelukkig had ik dat al, gezien mijn werk met ook autisten…ik bedoel meer dat ik hoop dat mensen conclusies trekken die tot begrip leiden en niet tot weer een nieuw autistisch standpunt ten aanzien van autisme zoals dit kabinet ook een autistisch standpunt inneemt ten aanzien van wat leven zou moeten zijn…

  Reactie door Madelijne Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 12.59 uur

 192. Dat is mijn inziens lastig als je autist bent,dan leef je toch een beetje in je eigen wereld?

  Reactie door Sabineke van Schie-Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 13.05 uur

 193. Ollekebolleke, rubestolleke, ollebolleke: KNOL!
  Heb je iemand in je familie of vriendenkring die het financieel wel lekker heeft en die jou graag mag en die ook graag kookt?? Laat die een abonnement nemen op Tip Culinaire. Eens in de twee jaar kan die een kerstpakket bestellen voor iemand anders. Zulke vrienden heb ik. Grandioos, nietwaar?
  Ik heb het begin zojuist even gezien van het D66 congres, maar maak me geen enkele illusie…ze gaan gewoon (sic!) door, desnoods als minderheidskabinet.

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 2 april 2005 @ 13.16 uur

 194. Dit noem ik ook een coupe!

  Reactie door e.krul — zaterdag 2 april 2005 @ 14.05 uur

 195. Ik zie het somber in, er wordt harder geklapt voor de voorstanders dan voor de tegenstanders….Bah…

  Reactie door Madelijne Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 14.29 uur

 196. Ik kijk maar even, en sluit nu gelijk zowel de tv als de computer af. Die vrouw net stelde een redelijke vraag: Of zie iets konden doen aan de wantoestanden ontstaan door de marktwerking, bijvoorbeeld in de jeugdzorg, de bejaardenzorg. Die oude demente gek Brinkhorst zegt dan dat hij persoonlijk van plan is iets te doen aan de kinderopvang, zodat meer jonge moeders aan het werk kunnen. En die fossiel is dus 1 van de 3 ministers die kennelijk het neusje van de zalm van deze fossielenclub zijn. Ik ga lekker verder weekend vieren en van het mooie weer genieten!

  Reactie door Joan van der Lingen — zaterdag 2 april 2005 @ 14.40 uur

 197. Groot gelijk Joan, ik kan het ook niet meer aanzien. Zeker niet nadat Boris zijn eigen pleidooi voor de “democratie” van het houden van een congres ondermijnde door, in antwoord op een vraag, te wijzen op het gevaar van een congres van VVD en CDA…Natuurlijk heeft hij gelijk dat de uitkomst daarvan wel eens catostrofaal kan zijn voor de samenleving, maar snap je de dubbele moraal van zijn antwoord???

  Onbegrijpelijk!

  Reactie door Madelijne Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 14.46 uur

 198. 14.16 in het forum wordt nu gevraagd waar de bedragen van e.e.a. stáán in het paasakkoord, en zo langzamerhand komen er ook wat “open doekjes”voor
  degenen die straks gaan tegenstemmen.
  Afhankelijk van de vraag wordt een bewindsman door de voorzitter aangewezen om die diréct te beantwoorden. Dat zou dan eigenlijk bij elke
  vraag moeten gebeuren, maar dat zal wel selectief zijn en die handelwijze gaat opvallen. De ene spreker wordt sneller afgekapt dan de andere lijkt het, maar daar kan ik me in vergissen.
  (180. Ollekebolleke). Geintje, misschien? Je gaat eraan werken, maar ben
  je echt zo goed in tekenen, al dan niet voor een clubkrantje? Kun je me
  een plezier doen en dan een glazenwasserstrap tekenen met halverwege,
  niet alleen de 3 (+ 1 hr.de Graaf) dus 4 poppetjes tekenen met de kleinste met kleine vuisten onderaan en dan daar boven de volgende, elke
  keer iets groter met aan de top Laurens, die allemaal een teletubbiepakje
  aanhebben en naar beneden kijkend allen zeggen: Oh-Oh !! en wat gouden
  bergen boven hen (té hóóg) in de lucht en als de achtergrond de Binnenhof
  zou zijn met rondom een vijvertje, zou ik dat wel héél erg leuk vinden.
  Maar wie weet wat de politieke tekenaars er van de week van maken, lukt het je, laat me weten dan waar je je spotprent publiceert, wil je?
  Oh ja, vergeet ik nog te vragen of er een sinaasappelboompje ergens kan
  waarvan de appeltjes helaas onder de boom zijn gevallen, te hard aan
  geschud namelijk, en …nnu….een nieuw logo voor het C(orps) D(iplomatique) A (ll-out!) !! Daar denk dan aan met als idee, heel veel
  kerkjes – solidair gebouwd – allemaal dezelfde of geen torentjes, danwel
  om de leegstand daarvan te voorkomen: Multifunctionele gebouwen, want wat kerkgangers gemeen hebben is het geloof in een hógere mácht en ook dat
  zou communicatie kunnen veranderen, wellicht verbeteren. Bovendien heel
  kosten besparend, vandaar…..en wie zich geroepen voelt…teken wat je
  kunt want zelfs daar kun je een bestseller van maken, fantaseer maar.
  14.40 uur Madelijne, let je op, tégensprekers lijkt de mond voortijdig
  gesnoerd te worden. Ik erger me aan de cliché’s en het zichzelf op de borst slaan van vermeende éigen(?)resultaten.
  Gauw doorgeven die microfoon, zo kunnen we vlugger iets gaan merken van de stemming. Ik ben stomverbaasd nog steeds dat mensen weglopen van hun taak ipv het overige werk béter aan te pakken.
  Resultaten die er wel of niet na 20 jaar geboekt zijn is op zich al een
  verschutting en om dát nog eens extra te memoreren, en mag geenszins de
  tegenstemmers van hun stuk brengen. Duimen dus….en als ze toch winnen
  mogen ze de pvda wél héél erg dankbaar zijn, want zonder deze hele
  heisasa, hadden zij geen paasakkoord bereikt. Dit bereikte akkoord lijkt dus op chantage en is aanvechtbaar.
  Of de nieuwe minister dat nou wel of niet is, als nieuwe candidaat voor
  D66, zal zijn manier van uitdrukken tijdens dit congres echt niet anders
  doen zijn. Koffie pakken om er niet bij in te slapen, tot ziens.

  Reactie door Madelief — zaterdag 2 april 2005 @ 14.50 uur

 199. Madelief, valt mij ook op dat die voorzitster, een dame “onfris van frissigheid”, de tegenstanders voortijdig de mond snoert.
  Het is één grote farce!

  Reactie door Madelijne Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 14.53 uur

 200. Nog een keertje, maar ik vermoed wel dat het de wraak van de publieke omroep is dat ze dit integraal uitzenden. Partijcongressen zijn natuurlijk altijd een lange zit, maar zal er 1 enkele burger binnen het land zijn die door deze vertoning denkt: hier moet ik nou volgende keer beslist eens op stemmen? En nu moet het indienen van de moties nog komen. Nooit gedacht dat ik Ferry Mingelen nog eens dankbaar zou zijn, maar hij zal er vast wel op hebben aangedrongen dat dit op een bloedmooie zaterdag zou worden uitgezonden. Ferry, bedankt, Ferry, bedankt, Ferry, Ferry, Ferry bedankt!

  Reactie door Joan van der Lingen — zaterdag 2 april 2005 @ 15.03 uur

 201. Die glimmende oogjes van Van Mierlo net gaven mij toch weer wat hoop. Dat waren de oogjes van een ijdele oude man die inwendig al zit te genieten omdat hij zijn “finest hour” gaat beleven, hij zei ook dat hij een vermoeden had. Aan de andere kant, een collectieve zelfmoord? Want daar komt het natuurlijk toch op neer. Zij denken ook: hoop doet leven, en wie weet wat er in die 2 jaar nog kan gebeuren. Ik ga nu ECHT lekker naar buiten, vanavond laat hoor ik het wel!

  Reactie door Joan van der Lingen — zaterdag 2 april 2005 @ 15.16 uur

 202. Zie net dat die arme Krista door een zeehondenmoordenaar met een bebloed mes is nagezeten. Nou ja, ze is ontkomen, gelukkig. En op die leeftijd kun je nog hard rennen.
  Die De Graaf zegt tenminste precies waar het op staat. Dat Paasakkoord stelt geen zak voor, het gaat om het landsbelang (daar denkt de meerderheid van de Nederlandse bevolking anders over dan de minderheid die zich krampachtig blijft vastklampen aan de macht) en om het partijbelang. Als ik er zo naar kijk schat ik ze wel in op een hoog SM-gehalte, maar het wordt toch uitstel van executie als ze voor stemmen. Het werkt toch net als pinda’s eten, loop ik naar die knop en zeggen ze weer wat waardoor ik toch blijf kijken. Nu dan maar, snoekduik naar die knop en lekker naar buiten!

  Reactie door Joan van der Lingen — zaterdag 2 april 2005 @ 15.25 uur

 203. Goed zo, dan sta ik niet alleen in mijn oordeel en dat voelt wel prettig aan. Ik kan net zoals jij dus in ieder geval 2 dingen tegelijk en ik hoef me even niet met m’n domestic te bemoeien, of had anders een vrije dag
  genomen. Eigenlijk moet ik even de tuin in om er wat aan te doen en in de
  zon zitten, maar hoe gek het ook klinkt, dit vind ik toch vandaag echt
  veel belangrijker.
  Joan, mag ik dat ook zeggen: Ferry bedankt en net zoals jij meen ik dat!
  Echter waar ik werkelijk mijn bloeddruk veel te snel flink mee omhoog krijg is wel dat het gedonderstraal van intervieuwen door een spreker heen
  me net zo ergert als bij het verslaan van een internationale bruiloft of
  begrafenis waar net als er iets belangrijks gebeurt of er namen genoemd worden, je wéér net niet hoort wat je niet wilde missen. Het 1e halfuur
  moest ik toch al missen, maar vermoed dat ik niet al te veel gemist zal
  hebben, maar nu ik bij wil houden wie pro of contra is, tettert er weer
  iemand doorheen. Aandoenlijk vind ik het als “slachtoffers”toch de moed opbrengen om hun woordje proberen te doen. Overigens ook voor mij geldt, dat in de vaart van e.e.a. er nog wel eens een woordje tussenuitvalt, maar dat nemen we over en weer wel voor lief.Hoor je ‘t weer?
  Wilt u hierop antwoorden, aan het forum, of: nee we gaan niet in discussie. Al zou de voorzitster daarin gelijk hebben, dan nog kan ze
  beter zeggen, dames en heren u krijgt allemaal maximaal 3 minuten spreek-
  tijd. Wat ik al voorvoelde, blijft: cliché’s, en nog eens cliché’s.
  Het is de weg nog altijd van de minste weerstand om bij moeilijkheden weg te lopen, zoals de Gr. deed, dié zelf dus hiermee mogelijk het 40jarig
  feestje in oktober van D 66 blokkeert of onmogelijk maakt (en zal hem wel niet in dank worden afgenomen) in plaats van al zijn overige taken grondig
  aandacht te geven, dus het karwei af te maken uit naam van die kiezers die
  op hem persoonlijk stemden. Samen uit, samen thuis zou je denken.
  Boze kinderen binnen een gezin pak je beet, leest ze de les, en houd je toch bij dat gezin. Dat zo’n kind even naar zijn eigen kamer gaat om
  even te betijen, hoort daarbij. Maar je steekt er een stokje voor als het
  van plan is weg te lopen en houdt hem dan bij de les, ook om het gezin
  niet in de war te schoppen. Is de “bui” over trekt zo’n kind wel weer bij.
  Kortom, als de overige ploeg nu ál het werk moet doen en een nieuweling in
  te werken, hun paasverlof naar de verd…is gegaan, kan je je nog afvragen
  hoe de diepste gevoelens zijn. Geven ze Thom groot gelijk, hadden ze na
  ampel overleg en bloc moeten vertrekken, meteen al. Nou moet Alexander
  de kastanjes uit het vuur halen, 15.43, leuke spreker was dat net, dag.

  Reactie door Madelief — zaterdag 2 april 2005 @ 15.43 uur

 204. Nu zitten de bewindslieden van D66 paddo’s te eten!!!! Ze eten de champignons die een dame uit het publiek aan Boris schonk (?!)

  Reactie door Madelijne Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 15.57 uur

 205. 15.48 Leuk toch Madelijne, Alexander vind ook dat je ze bij de les
  moet houden. Je zou toch zweren dat ik het hem net daarvoor in zijn oren had gefluisterd, maar nee ik antwoordde op wat er net hierboven allemaal
  werd ingezonden.
  Moet dit “liefje” nu helemaal alleen de rit uitzitten en volgende week misverstanden uitleggen over gedane uitspraken?
  Als je me nou, ik zei het al, het weigeren van de technische apparatuur begint al, en zegt de voorzitter dat er mogelijk een vatikaan-ingelaste
  uitzending komt en becommentarieert die met: “moeten we misschien wel
  concurreren”, wel; ja jôh, bral het er maar uit dáme(?).
  We hebben toch 3 zenders? Iedereen kan toch even CNN bekijken en het nieuws is alleen een medisch bulletin, vermoedelijk.
  Solidair met me mee kijken hoor, tenzij je ook lekker naar buiten wilt voor een frisse neus, en gelijk heb je, want ik kan dat de hele week, elke dag, de hele dag, dus houd ik je niet tegen.
  De tuindeur moet echter dicht want de buren zijn aan het zonnen, en zijn
  straks weer modderbruin. Had ik maar een balkonnetje en een koptelefoon dan wist ik het wel. Hoe het gaat lopen is nog een dubbeltje op zijn
  kant schat ik in. Dag.dag.

  Reactie door Madelief — zaterdag 2 april 2005 @ 15.59 uur

 206. Ja, die opmerking over het Vaticaan….Oh…wat een eng stelletje…!

  Reactie door Madelijne Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 16.01 uur

 207. Dank u wel, uit de grond van mijn (zieke)hart, dat van jong tot oudere
  iedereen hier zijn geluid mag laten horen, en zijn hart (en ziel) mag
  luchten. Als ik weer helemaal opgeknapt ben, stuur ik u een privéschrijven
  en u zult daaruit begrijpen, dat al ken ik alleen uw tv-optreden, uw
  sociaal invoelingsvermogen is voor de burger heel verfrissend, verruimend
  voor de kiezer en doet recht aan de burger die zich vaak sprakeloos voelt!
  Dhr Terlouw weet het weer op de “man” dhr E.v.Thijn te spelen en ik geneer
  me op de manier, waarop met emoties getracht wordt demagogisch het congres te beïnvloeden, lijkt het. Uw analyse hoor ik hoop ik in de kamer of althans in uw eigen artikel op uw eigen web. Nogmaals, dank !!
  Het emailadres is van mijn man. Dank voor uw antwoord alvast, t.z.t..

  Reactie door Madelief — zaterdag 2 april 2005 @ 16.10 uur

 208. Oh god…van Mierlo heeft zijn zegen gegeven….!

  Reactie door Madelijne Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 16.58 uur

 209. Het is gebeurd….de patjepeejers hebben gewonnen…

  Reactie door Madelijne Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 17.12 uur

 210. Ja, wat dacht je dan? Natuurlijk wil van Mierlo dat ze doorgaan. D66 is ZIIJN kindje en dat mag dus niet dood….
  Die discussieleidster is inderdaad partijdig. Zo komt het wel bij mij over. En dan soms van die onstellend domme opmerkingen: We moeten doorgaan want dan heeft iedereen de kans zijn verantwoordelijkheid te nemen… heeft er iemand een emmertje? ‘k Wor niet goed!! Ben er bij weggelopen. Wat een kwezelarij! :-(

  Reactie door L.M. Lembeck — zaterdag 2 april 2005 @ 17.13 uur

 211. Nou Madelijne, als ik mocht…ik nám er ééntje teveel.
  Moet je opletten: punt 1 gecondoleerd.
  Maar in november is er weer een congres en dan zal het vermoedelijk alleen maar gaan over het 40 jarig feestje, dat dan 16 oktober is gevierd.
  Wie krijgt daarbij nog een brok dóór de keel. Ik niet, want wat ze met het paasakkoord hebben afgedwongen en nu moéten gáán waarmaken is dan iets heel concreets en van de overige onderwerpen wordt weer geconcludeerd
  dat ook zij dat niét voorelkaar krijgen bij alle tegenstand die ze zouden hebben ondervonden. Zo weten de muizen altijd wel een gaatje vinden om uit te kruipen.
  Dus gaat het alleen om de invloed, maar niet om de resultaten.
  Wat er dan de komende jaren aan ‘bedrijfsresultaten’ te verwachten valt is
  een ‘hen er aan te houden door pvds, gr.l. en deze ónze ‘Jan Marijnissen.
  Wat er nu nog aan commentaar komt in Nova, Netwerk, Buitenhof etc. zal me
  enorm benieuwen.
  Zou het na briezen, dan toch breezer worden vanavond?
  De bloemen heeft Dittrich al te pakken, maar hij zal ze toch op zijn minst goed water moeten geven. Had anders de vrouwelijke voorzitster van het congres dat bosje gekregen? Vast en zeker, en anders als nog!!
  Dat men al voordien op bloemen had gerekend bevált me, eerlijk gezegd,
  allerminst. Zouden er nog tegenstemmers geweest zijn, waarbij op het
  briefje ánders stond vermeld, dan de hand waarmee zij uiteindelijk dat
  zelfde briefje omhoog hebben gestoken????Ik vond het absoluut een maffe
  vertoning, neem me niet kwalijk, het voelt om de een of andere reden nou
  niet bepaald waterdicht aan. Dat soort akkefietjes hoor je dan weer maanden of soms zelfs jaren later. Dan nog: dat waren nog maar 2000 betalende D-66 gásten, dat zegt uiteindelijk helemaal, helemaal niets
  over gestemd hebbend Nederlanden en dat zijn er toch wat meer dan die
  2600 congresleden. Dié zijn niet aan de orde geweest en hun evt. stemgedrag is dus hier ook niet aan de orde geweest. Maurice de Hond had
  hir wellicht nog uitkomst kunnen brengen. Maar hier werd vast niet de mening verwoord van op D 66 gekozen hebbend Nederland, vast niét.
  Zij overleven dus dankzij 2600 aanwezigen en of je dat nu een verdienste
  moet noemen? ‘k Daôcht, ja ja, ‘t niét !!!!!!!!!!!Ga iets leuks doen.
  Jullie politieke geëngageerd gedrag heb ik zeer op prijs gesteld.
  De manier van reageren leek veel uitersten in te houden en daarom vond ik dat extra grappig en te waarderen.
  Maar goed, dat dhr Jan M. weer mooi door kan met zijn vinger aan de pols houden en het is nóg geen november, dat halen ze vast net.
  Wat zullen ze trots zijn en wellicht denken dat zij toch helemaal zelf
  gezorgd hebben voor de bezuiniging op weer nieuwe verkiezingsuitgaven, bah.

  Reactie door Madelief — zaterdag 2 april 2005 @ 17.30 uur

 212. 213) Ja Madelief…ook gecondoleerd!
  Inderdaad was het een zielige vertoning en ook ik ben benieuwd naar de reacties hierop van de Nederlander die wérkelijk representatief is voor de wensen die wij als samenleving hebben! Zéér benieuwd zelfs! Dit handje vol machtsgeile (sorry voor het woord!) politici en hun dweperige aanhang (ik werd er niet goed van!)is natuurlijk nauwelijks serieus te nemen, noch qua aantal, noch qua inhoud…
  Ik hoop op gezonde onrust vanuit de samenleving en vooral dat men nu eens gaat opstaan voor integriteit.
  De walgelijke dubbele moraal van Dittrich’s pleidooi voor democratie binnen dit congres zal mensen toch aan het denken moeten zetten.
  Die spijtbetuiging over de snelle benoeming van Pechtold, maakte zijn fout in deze, voor mij alleen maar groter, wat een motie van wantrouwen jegens het eigen beslissingsniveau, neem me niet kwalijk!

  Ik weet nog niet wat ik hier op “ga innemen”, Madeliefje…een breezer is erg slecht voor het gebit en ik hoop nog ergens mijn tanden in te kunnen zetten als je begrijpt wat ik bedoel…(!)

  Overigens misschien leuk voor jou om te weten dat ik als kind altijd boos werd op de buurman omdat hij elk madeliefje altijd wegmaaide… Ik ging hierover dan serieus met hem in debat…en ik zou het, zeker nu ik jou hier op dit Weblog heb aangetroffen weer en met nog meer overtuiging doen!

  Reactie door Madelijne Pleines — zaterdag 2 april 2005 @ 17.46 uur

 213. Even als rechtse rakker Jan Marijnissen verdedigen. Boris Dittrich noemde hem naar aanleiding van zijn oppositie tegen de direkt gekozen burgemeester een autoritaire man. Dat is belachelijk! Jan Marijnissen merkte terecht op dat er dan twee kapiteins op één schip zijn. Dit is bezwaarlijk zeker als één van die kapiteins gewoon een matroosje blijkt te zijn. De kiezers zullen zich dan voor de gek gehouden voelen teleurgesteld raken in hun gekozen matroosje. Of er andere gronden zijn om Jan Marijnissen een autoritaire man te noemen….. ;)
  Hoe het is afgelopen weten we nu en we zullen dus nog even moeten wachten tot we Jan Marijnissen als minister van Socialistische Hervormingen kunnen zien.

  Reactie door rinus — zaterdag 2 april 2005 @ 20.51 uur

 214. THE DAY AFTER
  Toch een goeie morgen gewenst.
  Onze democraatjes hebben hun ware gezicht laten zien. Ik had eigenlijk niet anders verwacht. Partijpolitiek/regeergeil gaat boven alles. Het standpunt dat ik regelmatig hoor van deze poppetjes dat het “in het landsbelang is om beslist géén nieuwe verkiezingen te krijgen” vind ik bijzonder hypocriet. Volgens mijn agenda is het in het landsbelang dat dit kabinet “als de donder opsodemieterd”. Ik snap niets van zo’n klein partijtje dat zo hoog van de toren blaast. Ze hebben deze kliek in het zadel geholpen. Ze zijn met open ogen in de val gelokt met beloftes. Thom de Graaf weg en een paar schouderkloppen voor Dietrich en het is allemaal weer dik o.k. De prijs hiervoor gaan ze zeker betalen. Als ze het tot de volgende verkiezingen weten te redden (God behoede ons)is het over en uit voor dit irritante klupje.

  Reactie door ollekebolleke — zondag 3 april 2005 @ 7.11 uur

 215. @214. Dank je wel Madelijne, want misschien krijg je meer tijd van leven
  dan ik, dus reken ik er op dat je dóórgaat. Madelief was echt het koosnaampje dat ik van mijn vader kreeg, die toen sputterde tegen van alles en nog wat middels ingezonden stukken in tijdschriften. Kwaad kon hij zijn en teleurgesteld als er één niet geplaatst werd. Wat zijn wij dan nu verwend om het op deze manier ook te kunnen doen. Gelukkig is die
  tijd goeddeels achter de rug. Anderszins kun je je vragen stellen hoe dat
  dan tegenwoordig wel zou zijn. Ook nu als ik met mijn kleinzoon, op een
  groenveldje sta waar hij nu op plukt, moet ik er aan denken dat ik hem
  kreeg omdat Made with Love, zoals hij veel later vertelde, altijd weer te
  voorschijn kwam uit een dalletje. Soms begreep ik ook helemaal niet waarom ik als enige van de 4 dochters (zijn 2e) van alles en nog wat (te veel) had. Fysieke tegenslagen op ziektegebied en op 6 jarige leeftijd het x keren bestralen van een gezwel in mijn hoofd, waardoor ik doof was
  aan 1 kant. De andere kant was ook al doof, maar vermoedelijk of een aanleg, of zoals je nu beter kunt uitzoeken door rode hond van familieleden of de februaribom die naar benedenkwam en voor veel ellende
  zorgde. Nog altijd, maar nu haas onzichtbaar heb ik glaslitteken aan de kant van het oor dat zich later herstelde. In die tijd kregen ouders nog
  amper te horen hoe ernstig e.e.a. had kunnen zijn of worden. Echter de genen in de familie met hartfalen zijn er aan beide familiekanten en werd
  toch mijn moeder 85 en mijn vader 65, ik misschien ook wel over 2 jaar.
  Met vorig jaar 3 geplaatste stents, na een veel te lange wachttijd, hoop ik te overleven en met angina pectorismedicijnen en schildkliermedicijnen
  die ik bijna te laat kreeg…ben ik één van de velen….nu ik wéér uit een
  diep dal ben opgestaan…die voor de overblijvenden uit en thuis een
  lans zal moeten breken voor veel betere gezondheidszorg. Veel adequater,
  zodat in wezen het niet zo moet zijn, dat de cardioloog moet bepalen,
  wie de dure en wie de goedkope “stents”krijgt toebedeeld, en wie nog wel
  of niet aan by-passes geholpen gaat worden, of dat nog wel of niet binnen
  het jaarlijkse budget valt. Dat zijn nu de zaken die nog steeds in ons
  land dagelijks gebeuren. Kijk, ik hang aan het leven en ben zonder die
  ellende fit zat, maar je begrijpt dat doktersposten die veelal niet vlakbij gesitueerd zijn, mensen nog eens extra op kosten jagen met taxi’s, etc. etc. mij EEN GROTE DOORN in het oog zijn.
  Dan zeuren ze NU over die gekozen burgemeester, terwijl mensen sterven
  (ook vóórtijdig, maar dat valt niet op) en de GEZONDHEIDSZORG het aller-
  eerste is dat GEREGELD MOET WORDEN. Leren per dag te leven en niet meer
  op iets langere termijn te durven plannen is voor heel veel mensen al
  meer dan erg. GEBREK aan OPNAMECFAPACITEIT en VAKMANSCHAP, SCHANDE !!
  Maar……we gaan wel náár de MAAN. Nou wie weet ben ik straks daar dan
  toch opgeschoven naar de eerste 10, en daarna gaat het vlug hoor én ook
  nog eens gratis, ik als eerste?? Te mijner nagedachtenis kan iedereen
  gratis madeliefjes plukken, elk jaar, ‘t is haast te veel eer!
  Zo te zien lijk ik wel een káter te hebben en dat van de geoorloofde 2
  glazen mousserende, vruchtenwijn. Ben je nog jong Madelijne en een nacht-
  braakster of ook lijdende aan slapeloosheid, wat je kunt doen om de
  politiek aan te sporen en te bemoedigen, DOE HET !! Bedankt voor jouw
  inbreng hier, samen ook met je zus. Jouw humor, relativeringsvermogen, jouw intuitie, jullie beider gevoeligheden tevens, en af en toe ook gewone kwaadheid….ik mag het graag lezen. De rest van kwaaltjes,
  ongeluk, of tegenslag, zoals iedereen die wel kan hebben, had ik dus ook.
  Maar dat ook binnen het ene gezin de één veel meer te incasseren krijgt
  dan die ander (en dat heeft niets met keuzes te maken)is verwonderlijk.
  Weet je, elk huisje heeft een kruisje, bij het ene krijs je en bij het
  andere word je zo stil als een muisje. Overigens tel ik ook nog wel de
  dingen die ik wel heb hoor: een grote zoon, een grote dochter, en een
  schattig kleinzoontje, dat ik 6 dagen in de maand mag verzorgen.
  Dat is nu mijn allerbeste medicijn, en met de p.c. thuis en üit”te
  kunnen zijn. Fijne zondag, laat me dus nooit maaien en houd dat de
  regering dus steeds weer voor. Massamoord in het groot berechten,
  maar massamoord in het klein niet kunnen beslechten. Dank je wel.

  Reactie door Madelief — zondag 3 april 2005 @ 10.32 uur

 216. Tje Madelief, niet mis allemaal!

  Reactie door ekrul — zondag 3 april 2005 @ 11.27 uur

 217. Eigenlijk is van Mierlo als een mier vertrapt, onder de voetzolen van zijn partijleden!

  Reactie door ekrul — zondag 3 april 2005 @ 11.28 uur

 218. 217) Zal ik doen, Madelief…al wenste ik meer daadkracht te hebben, zeker na het lezen van jouw relaas…

  Ben overigens 45 jaar en een nachtbraakster, houd van de nacht om de stilte…
  Jouw pappie klinkt overigens een beetje als de mijne (ook niet oud geworden…)

  Reactie door Madelijne Pleines — zondag 3 april 2005 @ 12.16 uur

 219. @218 Aardig van je, dat je dat zegt, Heb ik je nog niet verteld dat ik vlak voor de Bijlmervliegtuigramp m’n rechterbeen brak, uitglijdend op een nat blaadje op een klein bruggetje. ‘t Zou maar 20 weken duren,
  Kuitbeen in tweeën en het scheenbeen vlak boven de enkel, maar werd een
  ernstige botbreuk werd genoemd, een tussenstuk werd met een fixatuur aan
  de buitenzijde van het been geplaatst. Echter 4 maanden dag-en-nacht viel
  nog tegen, 3 jaar kreperen van de pijn, opnieuw leren lopen, in een rolstoel, looprekjes boven en beneden in huis, zittend de trap óp, ruim een half jaar met 2 krukken en nog een jaar met 1, opnieuw leren fietsen
  en toch doorzetten, toch zoveel mogelijk m’n huishouding doen.
  Nog als ik teveel til, mag ook niet voor mijn rug, loop ik ‘s avonds mank en lijk ik m’n enkel verstuikt te hebben. Weet je, ik duim voor Kokmeijer
  en al die anderen die toegevoegd krijgen dat het zó weer over is.
  Traumatisch was de breuk en de naweeën ook nog steeds.
  Maar wat je overhoudt aan als 6jarige die op de ouderwetse manier door de neus hoeven geen trauma’s te zijn als je je er goed op (laat) instellen.
  Ik heb er nooit van gedroomd, maar heb er wel door leren doorzetten en volhouden en vasthouden en een zeker weten, dat dingen nog veel erger kunnen zijn. Uiteindelijk kon ik toch horen nadien en deed klas 1 en 2 L.O. in mijn bed, waarin ik na de oorlog alle (erge)kinderziektes achter elkaar kreeg, ná de hongerwinter en lichte tbc.
  Dat dan een plv. KNO arts je moeder gaat vertellen dat haar kind niet doof is maar achterlijk maakte mijn mams destijds echt wel razend.
  Toevallig heb ik wel steno, ned.fr.dts.eng. gehaald en dat kan je niet als je aan 2 kanten doof bent en met 1 oor, genezen, was het om te doen.
  Kwa taalcorrespondentie kun je daarom ook niet achterlijk zijn. Dat ik
  hier af en toe een fout maak is, omdat ik sneller denk dan dat ik toch al type en e.e.a. heeft geresulteerd in een gevoelloze linkerpink. Gelukkig
  kan ik ‘blind’typen en mijn onkunde zit in het feit dat ik over de schouder van mijn man heb meegekeken vorig jaar om te zien hoe zo’n pc
  werkt, en ik kan nog lang niet alles, maar heb me enorm gelukkig geprezen
  dat we voor ”de lol” een packard bell hebben kunnen aanschaffen.
  Maar nooit te oud om te leren en je weer in de mensen om je heen te verdiepen en proberen te zien hóé ze dénken en redeneren en dat vind ik
  bij jou ook leuk. We hebben een webcam staan, maar de telefoon staat te
  veraf. Bijlagen kan ik nu verzenden, uit mijn fotobestand, en fouten maak ik ook nog omdat ik nog niet kan knippen en plakken, (maar wat wil je ook zonder kleuterschool, ha ha,grapje).
  Binnenkort ga ik me toeleggen op p.c.kortschrift, dat wordt dan óf tele-
  gramstijl, of oneliners (voelt voor mij nog steeds oppervlakkig aan, maar dat is uiteraard een idd fixe) en heel kleine rijmpjes.
  Zou ik dan nog een eigen (zelf te maken website kunnen bedienen, is niet
  bepaald nodig, maar lijkt me wel leuk).
  Overigens redeneer ik graag in spreektaal i.p.v. schrijftaal, omdat je
  bij anderen ontdekt hóé ze praten en je bij wijze van spreken hun persoonlijke stemverheffingen of uithalen kunt hóren, en dat vind ik leuk.
  De redeneer trant en trend van de discipline waar men vandaan komt lokt dan uit dat je je voorstelt, hoe iemand leeft of (niet) werkt, danwel zich in de eigen omgeving moet bedienen van de terminologie gebezigd
  tussen 12 en 25 jaar. Zoiets als “wie van de 3″?
  Al spittend kwam ik dus deze site tegen, want je komt op een naam of aanduiding en er is wel iets over te vinden, en vind ik het voor mij
  prachtig, dat ik me niet druk hoef te maken over wachtwoorden, gebruikersnaam, want de technische aanduidingen “waar hebben we het over?”zijn voor een beginneling al even ingewikkeld genoeg. Bovendien heb ik het niet op school kunnen leren, onze zoon en dochter wel, maar
  ze deden het nog met de bibliotheek en haalden afterall toch hun vwo.
  De mens achter de schrijver vinden is minstens zo belangrijk voor mij als wat hij schrijft want zelfs dat kan nog versluierd zijn.
  “t Ga je goed en ik weet niet hoe lang je hier al commentaar levert, maar ik doe dat pas enkele weken en ik zou het ook leuk vinden om uit balorigheid er af en toe met de pet naar te gooien. Maar…’t is mijn
  site niet, en dát ben ik me wel bewust, al ga ook ik wel eens in de fout.
  Nou heet toevallig mijn man ook Jan, en als het gróte Jan te bar wordt,
  schijnt hij -hoop ik – achter onze e-mails te kunnen komen met een omweg,
  maar eerder hoop ik dat dát aan de andere kant van deze rol voor hem
  onmiddellijk bekend is. M.i. heeft hij daar récht op, weet jij hoe dat werkt? Weet ik ook nog niet! Wat ik wel allemaal niét weet als ik toch ongewild vroegtijdig op een wolk moet gaan zitten, zal ik jullie per
  straalverbinding laten weten, door plaats te maken voor de zon.Dag.dag.

  Reactie door Madelief — zondag 3 april 2005 @ 13.16 uur

 220. Ja, Madelief ook ik neem aan dat dit hem bekend is en vind ook dat hij daar recht op heeft, alle hysterische comments op dit Weblog over “blokkades” ten spijt…De man heeft toch het recht in te grijpen en zijn eigen Weblog te beheren, is mijn mening…

  Ik snap je opmerking over de pet die je mogelijk gaat gooien en herken dit, maar dan meer in de zin van de invloed die de politieke ellende op mijn humeur soms heeft. Ik had de SP-site als “startpagina”, maar dat heb ik nu veranderd om mezelf te beschermen tegen “meteen de politiek op het scherm” Het is wel mijn site (ben lid van SP), maar of politiek mij gunstig inspireert vraag ik mezelf wel vaak af…

  En tja, die wolk…ik ben niet bang voor de dood, banger misschien voor wat mij daaraan ontvalt en als je me ooit als zon aankijkt, zal ik je zeker herkennen al was het maar om jouw niet aflatende knipoog die ik zo waardeer.

  Reactie door Madelijne Pleines — zondag 3 april 2005 @ 13.36 uur

 221. Hoi Madelief,

  Tja…vraag me af of de pet die je mogelijk gaat gooien op mijn hoofd terecht gaat komen in de zin dat ik die neiging wel begrijp…

  Verder wat betreft de wolk: Ben niet zo bang voor de dood, wel voor wat me daaraan ontvalt en als je ons straks als zon aan zult kijken, zal ik je zeker herkennen, al was het maar om jouw niet aflatende knipoog die ik zo in je waardeer…

  mogelijk komt dit als tweede comment op jouw reactie op het scherm omdat een (langere) comment met dezelfde strekking van mij net niet door kwam

  Reactie door Madelijne Pleines — zondag 3 april 2005 @ 13.46 uur

 222. Nu en inmiddels dus wel…

  Reactie door Madelijne Pleines — zondag 3 april 2005 @ 14.00 uur

 223. @220. Bedankt Madelijne. Al de hele week dacht ik zoiets als:
  Madelijne va bene! (dat is It. geloof ik). Maar ook: Madelijne pleins de
  courage, et encore une fois va bene Madelijne (op z’nv Fr.).
  Tja, je ben een enorme geluksvogel als het de leeftijd betreft, met een
  beetje fantasie was ik op 18 jarige leeftijd dan al moeder geweest van
  zo’n grote dochter als jij bent.
  “Ik wenste meer daadkracht te hebben”, dat kan natuurlijk van alles betekenen en ik neem je nu even strikt serieus en vele redenen zijn mogelijk, maar dat woord “daadkracht” bezigde mijn vader analyses makend veelvuldig en stelde dan: “Kennis is macht” (daar heb je meer van te pakken dan ik de daadkracht opgebracht om het allemaal te lezen), maar,,
  zei hij altijd: “KARAKTER IS KRACHT”, daarom ben ik ook gek op auto-
  didacten die er zónder kruiwagens vaak meer van maken dan degenen die
  zich laten voorstaan op een eens gehaald diploma of méér dan dat, maar
  FEITELIJK de heleboel aan hun laars lappen. Gelukkig zie je hoe langer hoe minder 3 dlg costuums en de bekende duimen op sleutelbeenpositie onder dat vestje duwen, vat je”m ?
  Opleidingen werden in mijn teenertijd voor gek gezet. Mateloos ergerde ik me aan het feit dat mensen wel een maatschappelijk-werk-opleiding konden krijgen, maar dat het not done was om met boeken onder je arm naar zo’n
  instituut te gaan:in ieder geval dáár wilde ik al vast niet meer naar toe.
  Word je zelf zo overbelast dat daadkracht niet meer op te brengen valt,
  of is er een vicieuze niet te doorbreken cirkel de oorzaak van dat je uiteindelijk in een neerwaartse spiraal denkt terecht gekomen.
  Niet snel ben ik jaloers, maar jij hebt in vergelijking met mij wellicht
  nog de kans wat te maken van die 18 jaar, die ik al vast nooit meer kan
  inhalen.
  Ben je getergd door fysieke klachten, gaat me ook niets aan ook, maar dan
  verslapt de daadkracht langzaam aan ook.
  Als je de mogelijkheid hebt om er in bij te sturen, dan ben je al begonnen je daadkracht in werking te stellen, dat kan geleidelijk aan door althans trachten te beginnen anders te denken, daarna komt het doén
  bijna als vanzelf. Stond je wiegje in de genen-hoek die jou niet beviel is daar gelukkig het taboe van af en is het bv. soms alleen religie die je daarin nog parten speelt omdat n.b. groeien vanuit de religie nog maar amper op gang komt, schandalig genoeg.
  Duidelijk is voor mij, dat er bij jou veel meer in zit dan dat je eruit
  haalt voor jezelf, voor jou zelf, alleen. De toon die varieert van w.o. tot en met grap en grol is de tegenhanger van je diepste zijn.
  Voor mij hoef je niets te presteren, dat je er bent is al genoeg, maar ik
  denk gewoon dat het je misschien veel meer plezier zou geven, als je nog meer van jezelf aan anderen, n’importe qui, Madelijne, va bène !!, zou schenken, want ik ben ervan overtuigd dat je dat kan.
  Bij daadkracht is het kiezen geblazen. Laat je niet verleiden je zelf te verliezen in details, die geen prio hebben, maar pák die hoofdlijn en ik
  denk te durven zeggen, dat je dat lukt of al bijna gelukt is.
  Moet je je voorstellen, dat je geboren werd in het jaar waarin ik secr.
  alle talen werd bij de KLM en wat zal jij het als kleuter koud gehad hebben in 1963 bijv. Mevrouw, mevrouw, nog precies die jeugd gehad die toen in Nederland nog onbezorgd mogelijk was, als je wiegje goed stond.
  Die tijd, waarin op zondag ijsverkopen een doodzonde was, de keukendeur achter niet op slot hoefde en er niet teveel tv gekeken kon worden door kinderen en er nog flink veel ruimte was, maar anderzijds te veel klasse-
  verschil en beslotenheid, wat een tijd. Vitaliteit heb je genoeg: doe er
  wat mee en misschien ook de mogelijkheden om je heen, doé er wat mee en…
  tot kijk !

  Reactie door Madelief — zondag 3 april 2005 @ 14.04 uur

 224. Lief van je, Madelief en erg in de stijl van wat mijn vader zou zeggen. Maar ook gaf hij me de daarbij behorende genen en in combinatie met de genen van mijn moeder die meer gaan over “piekeren” dan over “doen”, valt er voor mij nog wel iets aan “werk” te verzetten, aan mijzelf wel te verstaan…ben geneigd om meer in abstracto dan in concreto te zijn, geloof ik…En je hebt gelijk wanneer je impliciet stelt(?)dat ik die wetenschap kan “koesteren” of (beter) los kan laten.

  Heb in elk geval besloten om “Theologie en levenssbeschouwing” te gaan studeren komend studiejaar, maak je geen zorgen…religie speelt mij geen parten en tegenwoordig is die studie niet noodzakelijk “kerkelijk”, gelukkig, het gaat me meer om de levensbeschouwing.

  Fysiek is het meer het nachtbraken en het roken dat speelt…

  Enfin, hoop niet dat de lezers ons te veel vinden “chatten”, moeten we misschien een beetje rekening mee houden…

  Tot “hoe dan ook”

  Warme groet!

  Reactie door Madelijne Pleines — zondag 3 april 2005 @ 14.22 uur

 225. Tja, lied 226, vond ik zelf ook al en wilde dat na deze storm absoluut
  miniseren, maar voor mij is het nog nieuwigheid en medicijn.
  Natuurlijk mag de bedoeling van deze site geen andere worden, dan waarvoor die bedoeld werd. Je ziet ik ga af en toe in de fout.

  Als je Theologie gaat studeren, onthoudt dan dat mijn pappie,
  handschriftkundig, DIT, ontdekte en werd ook door hem gepubliceerd:

  let op: de karakterologische z ij n s wijze bepaalt(!) de
  theologische z ie n s wijze.

  In de politiek is het eigenlijk dus net zo !

  Maar zoveel politieke en religieuze partijen hebben we in Nederland nu
  ook weer niet nodig.

  Mijn ouders waren getuigen destijds van de Geelkerken-slang affaire en
  op de site van Ds. Buskes, vind je heel interessante dingen. Ik ook,
  want destijds liep mijn moeder cathegesatie bij hem en was Geelkerken de
  huispredikant van mijn oma.

  De vrijzinnig hervormde enerzijds en anderzijds de bonders in de kerk.
  Links-midden-rechts: je zult het allemaal tegenkomen net als in de politiek.
  De Roomskatholiek die minder maagbloeding heeft door de biecht dan de
  orthodoxe calvinist die door opkroppen eraan ten onder gaat.

  Erg leuk en goed van je dat je dat gaat doen.

  Wie weet maak je nog eens een scriptie met een link naar de politiek,
  waarvan de mensen vroeger, die zondags geloofden, maar door de week niet,
  erop de kansel niets over wilden horen.
  De door de week-gelovenden, juist wel om de goegemeente eraan te herinneren.

  Erg leuk en leerzaam dat je uitgerekend die studie oppakt. Dag.Groetjes

  Reactie door Madelief — zondag 3 april 2005 @ 16.45 uur

 226. Hoi Madelief,
  nu ja, laten we er maar van uit gaan en hopen dat men ons berispt wanneer we teveel ten koste van de lezer gaan…

  In de ontdekking van jouw Pappie, herken ik ook de visie van Abraham Maslow, verwoord in zijn boek “religie en topervaring” (mijn verwijzing daarnaar zullen de lezers nu ook wel spuugzat zijn en excuses aan hen bij deze, maar ik ben een fan van Maslow)…

  En zeker zal ik een link naar de politiek vinden in deze studie, is ook een reden waarom ik die wil doen, om ook die betrokkenheid iets concreter te kunnen maken…

  Enfin, we zullen zien…zie wel weer op tegen vier jaar (deeltijd)studie en mijn enige vrije dag in de week naar college…(ik werk met verstandelijk gehandicapte mensen) Maar qua inhoud verheug ik me er ook erg op!

  Groet!

  Madelijne

  Reactie door Madelijne Pleines — zondag 3 april 2005 @ 17.28 uur

 227. De mogelijkheid die hier geboden wordt door Jan om in tehaken op actuele vraagstukken krijgt hier een wending die ik enorm toejuig. Ik vind het geweldig dat hier door een paar mensen over diepere zaken wordt geschreven. Ik voel mij een beetje een voujeur nu ik e.e.a. gelezen heb.
  Dit met alle respect
  Groeten ollekebolleke.

  Reactie door ollekebolleke — zondag 3 april 2005 @ 17.31 uur

 228. Ben blij dat je het zo opvat, Ollekebolleke…De comments van Madelief doen me erg veel goed en jouw reactie erop ook.

  Mijns inziens is het grootste taboe van dit moment dat we uiteindelijk allemaal in hetzelfde schuitje zitten en dat de bestemming daar eigenlijk weinig aan afdoet…dus waarom zou je je een voujeur voelen, al begrijp ik die opmerking wel…
  Ach, ja…”leven” en “zijn” worden zo schaamteloos overgeslagen op weg naar die economische doelen…het maakt me triest, maar evenzo blij wanneer we hier iets te delen hebben..

  Reactie door Madelijne Pleines — zondag 3 april 2005 @ 18.58 uur

 229. 228, 229, 230,Mensen, mensen, ik zit hier midden in de
  macht een kleur van je welste te krijgen. Dank jullie wel.
  Maar tevens zal ik me wel weer diep moeten schamen, want
  A.Maslow ken ik niet, en kan onbevangen schrijven, omdat
  - je mag het heel naïef vinden – ik me niet wilde laten
  vergiftigen met teveel lektuur, die voor mij zou inhouden
  “alles of niets” en het éigen denken afremmen.
  Daarentegen ben ik best in voor conferenties met thema’s
  en vroeger ging ik daar wel eens heen, heel vroeger.
  Iedereen is hier “voyeur”, maar bedenk nou dat dat de
  bijklank heeft van “stiekem”.
  Hier gaat het om een “open site”, waarbij ieder voor
  zich, al naar de geaardheid van zijn extravert dan wel
  introvert zijn, zich zelf prijs kan geven, op de manier
  en tot de hoogte, waarin men dat zelf wenst.
  Het mogelijke introverte denktype voelt zich van nature
  al gauw voyeur en het extraverte denktype zit daar niet
  zo mee en heeft ook doorgaans niet zo”n moeite met
  letterlijk en figuurlijk “bloot” lopen.
  Je te “kijk” (laten) zetten heeft voor(oor)delen en
  nadelen, het is maar net hoe het wordt opgepakt.
  Pas als je de site doorspit kom je tot verrassende
  conclusies.
  Zoals “ik wérk met authisten”, ik vond het niet zo snel
  terug en wilde die opmerking niet uit zijn verband
  lichten, maar je hoort soms mensen zo over hun
  (niet mééwérkende, of vervelende dwarsliggende)
  collega’s praten en werd het net zo”n woord als
  “debiel”, “mongool”of “doe niet zo spastisch”,
  al bijna als ”normaal” ingeburgerd en persoonlijk
  heb ik daar op die manier niet zo veel mee.
  Nu Madelijne dat in alle ernst herhaalde voel ik me
  weer “toppie” (ook zo iets máfs) en gebruik dat
  woord eigenlijk nooit.

  Overigens denk ik, dat het natuurlijk de werkdruk
  mede is, Madelijne, en de intensiviteit die je ervoor
  aan de dag moet leggen, het heel logisch te vinden
  dat je soms “uitgevloerd” thuiskomt, of zelfs af en
  toe zeer onvoldaan, omdat je denkt niets bereikt te
  hebben. Weet dan, dat ze naar je ogen kijken en het
  van jouw expressie moeten hebben. Je máákt er hun
  dag mee.
  Eens kreeg ik bezoek van een arts, met zoon van 20
  die het syndroom van Down had en volledig autistisch
  was (niét sprák). Of hij door mijn huisje mocht lopen?
  Ja hoor, en zielsgelukkig, plukte hij er een rubberen
  warmwaterzak (kruik) van de keukenmuur en klemde die
  tegen zijn borst. Hij heeft hem niet meer losgelaten
  en kreeg hem – ziels(!)gelukkig – mee naar huis.
  Zijn paps, wilde die afpakken en bij ons laten omdat
  dat niet zo zou horen. Bij mij dus ánders, snap je?!!!!

  En -ollekebolleke- (KNAL) werd het dan zaterdag misschien
  niet, maar ik ben ervan overtuigd geraakt, dat als je
  prio’s stelt in het leven, je met anderen bemoeit voor
  zover en voorzolang zij dit wensen of heel misschien
  tijdelijk heel éven nodig hebben (om dan weer terug te treden)
  -of ergens door een “feeling” op iets inhaakt- omdat je hárt
  je daar -onbedwingbaar- toe aanzet, er achteraf altijd een
  reden toe bleek te zijn.
  Zoals dat bloemetje dat je precies op het juiste moment
  aanrijkt, en het telefoontje gepleegd wordt op het tijdstip
  dat die ander nét aan jou dacht, of meende jou nodig te hebben.

  In het begin ben je daar verbaasd over en naderhand leer je
  daarmee leven en om te gaan. Vaak voelt het ook als een
  vorm van magnetisme, een niet te beredeneren gedrévenheid
  (binnen proporties).
  Zelf denk ik ook dat als er een ander denkklimaat in ons
  land aan de gang is, dat je kunt stúren wat je wilt, maar dat
  het wel degelijk van ónder af aan moet beginnen om derailleren
  te voorkomen.Als dus ook politiek een aanzet weet te geven
  door gedachtenstromen navolgbaar te doen zijn, ook hier en nu,
  dan is de tóón gezet, en is van onderaf stuwen beter dan er
  van bovenaf uit te duwen, want vaak lukt het op de manier niét.

  Voor Madelijne zou ik het naast evt. sport een absolute nood-
  zaak vinden om de accu bij te laden met ‘normale gesprekken’
  die ook in de goeie kroegen een aanzet kunnen krijgen.
  Ik kruip bij je aan de bar Madelijne, zodra ze echt rookvrij
  zijn….(geintje), maar van dat roken is het gemeend.
  Voor mij is het echt dieet: Wat dacht je van een
  uitsmijter met flink veel gerookte zalm? Nee, die is niet
  cryptisch, of een lunch in “De Vier Balken” Haarzuilens,
  of “De Twaalf Balken”op Texel, of stuur je me dan De Laan
  uit, Ditt richer(engl) kan ik het niet voor je maken.

  Laat SP bij de verkiezingen dus uitkomen met een eigen sound bij de spot!!!
  Dat je jezelf minder verrijkt, door minder te lezen is zo.
  Echter je moet er dan ook rustig de tijd voor kunnen nemen.
  Bovendien moet ik veel in (ook med.vereiste)beweging zijn
  en lezen gaat vaak ten koste aan kontakt met mensen.
  Wel volgde ik discussieprogramma’s, las vroeger veel meer
  de krant, leerde veel van het voormalige Capitool-tv etc.

  Reactie door Madelief — maandag 4 april 2005 @ 4.25 uur

 230. hallo nachtbrakers.
  Het wordt al licht.
  ‘k heb alles gelezen.
  blijf ik doen.
  groeten.

  Reactie door ollekebolleke — maandag 4 april 2005 @ 7.06 uur

 231. Hoi Madelief….

  Nou, nou…dát is een stevig ontbijtje…! Maar absoluut voedzaam!

  Was vannacht niet op nachtbrakersvoeten vanwege m’n werk zoals je zult begrijpen. Niet altijd ben ik zo verstandig overigens…

  Ach ja, m’n werk….Weet je: de intensiviteit zit ‘m meer in het opboksen tegen de gevolgen van al die pretentieuze professionalisering daarbinnen waarmee de authenticiteit van de cliënten (sorry voor dat woord) wordt ingebonden met termen als “normalisering” “structuur” etc etc. Ik geniet van het ZIJN met ze en loop daar, in het kader van die professionalisering, vooral “bewust onbekwaam” rond als je me begrijpt en dat verwacht ik, na het lezen van jouw geweldige verhaal over de warmwaterkruik, wel. Je zou een dierbare collega van me kunnen zijn!

  Maslow zou er overigens erg vóór zijn dat je je eigen denken niet af zou laten remmen, dit even terzijde…

  Ik moet zo weg, en zal met gretigheid het ontbijtje dat jij vannacht voor me prepareerde, verteren en er later op terug komen…Nu is het even: snel iets op m’n gezicht etc. etc…(ook al zo belachelijk, maar ja…)

  Tot later, Madelief!

  Groet!

  Madelijne

  Reactie door Madelijne Pleines — maandag 4 april 2005 @ 7.26 uur

 232. En natuurlijk: Goede morgen, Ollebolleke!

  “Madelief en Ollebolleke”…wat een gezellig begin van de dag, iets voor een leuk boek!

  Reactie door Madelijne Pleines — maandag 4 april 2005 @ 7.39 uur

 233. Madelief&Madeleine heeft ook wel iets poëtisch.’n beetje Hamilton (fotografie)achtig.

  Reactie door ollekebolleke — maandag 4 april 2005 @ 9.31 uur

 234. @)233. Moet je doen, Ollekebolleke, ogen wijd open houden,
  hoe meer ziel(sverwant)en, hoe meer vreugd.
  Zieligheid overwinnen, ook al lijkt het vaak onmogelijk,
  werd mij ooit voorgehouden (citaat v.Stempvoort):
  “Een mens vermag méér dan hij dénkt…”. Absoluut waar.
  Als dat positief wordt opgepakt, is elke onmogelijke
  opdracht, vanuit een ander gezichtspunt te benaderen,
  immers als het dóén niet meer mogelijk is, blijft nog
  steeds het (niét doem-)dénken.
  Je bent nu 4 jaar jonger dan ik en was vanmorgen er dus
  vroeg uit, hopenlijk ten behoeve van een strálende dag.

  Wat Madelijne bedoelt is dan dat wij tweeën een rubriekje
  hier zouden hebben – voor de grap – maar dan moet het
  heten: Ollekebolleke en Hilleke (de koosnaam die ik van
  mijn mams ooit kreeg….BAAS JAN ziet ons aan komen…….
  en waar gaat dan Madelijne in mee??? Grapjes moeten kunnen!!

  Madelijne en Madelief ! Kies dan maar voor Madelijne
  Ollekebolleke, dáár zit de meeste know-how!
  Overigens zou die column wel eens vreselijk (leuk overigens,
  anders hoeft het niet) hart tegen hart en hard tegen hard
  kunnen gaan om er veel meer mensen door wákker te maken,
  zoals zij mij er indirect ook bij de háren bijsleepte, zonder
  het te weten.
  Als laatste, was ik maar zo fotogeniek, ik ben geen 20 meer!
  Reken erop, dat als ik dhr Marijnissen, hier tzt weer up-date
  heb kunnen lezen, danwel hem tegenkom in de Kamer op TV,
  elke letter, elk woord, als toekomstig brood-met…?….
  belangstellend wordt tegemoet gezien. Gretig is DE uitdrukking.

  Reactie door Madelief — maandag 4 april 2005 @ 12.51 uur

 235. @235.
  Tja, Madelijne, ik sliep ook een stuk beter na
  al dat getjilp (eufemistisch voor….) van
  zaterdag. Gelukkig kan ik hier ook naar échte
  vogels luisteren, vroeger had ik een merel die
  exact steevast een paar noten zong, gelijk aan
  enkele toetsen op de piano: g.(hogere)c.d.e.c.e. !!
  en ik maar denken dat een verre buurman een
  scharreltje wilde, maar zich verborgen hield, ha ha.
  Cést le ton qui fait la musique (la chanson) is dus
  een waarheid als een koe (zanglijster dus !)!!
  Toch vanmorgen dus nog even je E-bus bekeken en
  ik moet er niet aan dénken dat dit apparaat weer
  kuren krijgt door mijn stommiteiten, gebrek aan
  interesse is het dus zéker niet de komende tijd…(?)..!
  Overigens heb je vast genoeg aan: hoe máák ik me óp
  vandaag wat mijn uitstraling betreft. Elk ander
  middeltje leidt af van jouw kern,,,tenzij je daaraan
  natuurlijk, net zo als ik trouwens, lichtelijke wil
  bijsleutelen, maar ik vermoed dat je zonder hulpmiddelen
  kunt.
  Ik hoop dat er nog mensen waren vandaag met wie je van
  gedachten hebt kunnen wisselen, betreffende 1 april.
  “t Was vast oefenen, afgelopen zaterdag, DE GENERALE,
  die straks in DE FINALE, ZONDER PARDON, wordt afgeserveerd.
  Wat zal er weer flink veel “koffie”zijn gedronken in
  den Haag, in “de baas (zijn jij en ik en álle anderen hier)
  zijn tijd” !!! Zo kan ie wel weer, vind je niet? Fijne avond.

  Reactie door Madelief — maandag 4 april 2005 @ 13.09 uur

 236. Er is geen vervolg voor D`66, sinds ze zijn blijven steken in standje 69 met de VVD!

  Reactie door ekrul — maandag 4 april 2005 @ 14.59 uur

 237. Oh, oh, kijk nou toch, ekrul, dát bedoel ik nou!
  Zó plastisch hoeft het ook weer niet als je
  mee wilt stappen met 235, 236 en 237.
  Je uitdrukkingsvaardigheid is overdag vast ook
  een andere, dan waarmee je nu deze site bev(ui..)oorraadt.
  Draai jouw naam helemaal om en ga voor de verfrissing
  een glas limonade zoeken om aan te……..(Jaaaaa)…je hebt ‘m !!! ? !!
  Graag wil ik voorkomen dat we te horen krijgen dat
  S(pecifieke P(raatjes) A(chterwege) M(oeten) blijvend
  ons uitsluit van communicatie.
  “Ongewenste Intimiteiten” zoals jij ze toedicht leiden
  zeker niet tot bevruchting, absoluut zeker.
  Het zou inderdaad wat chiquer zijn geweest als ze zich
  hadden bediend van (gehéél !!)onthouding !!!
  Mij daarin niet verder provoceren hoor dan trek ik me terug.Doei.

  Reactie door Madelief — maandag 4 april 2005 @ 15.37 uur

 238. Goede middag.(ook voor Krul)
  Als zoals enkele hier met uitgebreide stukjes die de moeite van het lezen waard zijn en proberen te begrijpen, weleens in herhaling vallen (niet dat ik mij dat kan herinneren) is dat ze door mij vergeven, maar wie ben ik? Maar een oneliner -die niet getuigd van een beetje fatsoen in openbare ruimte- om die te herhalen (staat ook op weblog D66 het vervolg 2)dan denk ik:tsjonge tsjonge tsjonge.
  p.s. Speelt hr. Lurk misschien viool?
  Maar dit terzijde.
  Madelief, bij mijn weten en misschien ook bij jou, heeft fotogeniekheid(?) toch echt niets met leeftijd te maken, waarchijnlijk andersom.
  Ollekebolleke en Hilleke lijkt mij een goede zin om in een taalpakket voor een inburgeringscursus de doen.

  Het was mooi weer hier in het noorden.
  Ik moet gaan.

  Reactie door ollekebolleke — maandag 4 april 2005 @ 16.08 uur

 239. Dag lieverds,

  Ben nu even heel kort van stof want ga strakjes naar het debat van Arda over de Europese Grondwet hier in Haarlem en moet eerst nog voor mijn lief die met een hongerig maagje absoluut “grumpy” wordt (zoals dat een echte man betaamt..) en voor mijn broer die met mij meegaat, spaghetti maken…

  Tot later,(een weinig later of veel later, afhankelijk van de impact die de avond op me gaat hebben en het vrolijks waaraan ik me daarna mogelijk met broer en man ga laven (!)

  Lieve groet,

  Madelijne
  PS: Ik vind die Krul wel een leukerd, zo zijn eigen en onze grenzen verkennend, moet en mag kunnen, vind ik, maar ja…ik herinner mij nog het applaus dat wij vroeger onze moeder gaven toen die eindelijk na te lang keurig Heemsteeds, tijdens het koken (in datzelfde keurige Heemsteeds) plotseling riep: “Godverdomme Klote Kut” er kookte iets over (in more ways than one…)…Enfin…

  Reactie door Madelijne Pleines — maandag 4 april 2005 @ 17.43 uur

 240. jammie, pastaaaaaaaaaa.
  Mag van mij wel elke dag.
  We hebben net met z’n 3en (m’n vrouw en pleegdochter en ik)macaroni met ham en kaas gegeten. Lekker ouderwets maar ontz. lekkkerrrrrrr.
  Maar de kaas klonterde. Hoe los je dat op? Of moet ik schrijven naar de Libbelle of viva?
  Ik ga de espresso maken +???????????
  Het leven van alledag gaat gewoon door toch?

  Reactie door ollekebolleke — maandag 4 april 2005 @ 18.33 uur

 241. @) 242. Gelukkig je gaat iets leuks doen en je hebt een partner, wat
  zeg ik een échte man (en ik denk te weten hoe je dat wel en/of niet
  bedoelt) en een echte broer;
  mooi, had ik er maar één gehad voor mijn wiskunde en fietsenbandenplakken.
  Ik moet ineens vreselijk lachen, heb een tijdje op de Zijlweg gewoond
  in 1968, kwam jij daar voorbij in de wandelwagen??
  Laatst was ik er weer eens in de buurt, en zag dat de Anegang echt veranderd was, met kleine kroegjes, vergis ik me?
  Ooit lag ik daar in de DEO, wilde niet naar Elis..was daar net het
  verkeerde been afgezet van iemand, of was het het lachgas dat was ingezet
  ipv iets heel anders….nou als ik daar over begin, is de kroeg lang open.
  Ik vind het prima overigens dat **** z’n grenzen wil verkennen en de
  mijne ook, maar dan toch liever op zijn eigen site.
  Ik probeerde alleen in wat subtielere bewoordingen uit te leggen waar de
  mijne zijn.
  Overigens had ik een moeder die….dat kan ook beter in de Grote Houtstr.
  Mijn grootmoeder, deed het nog geraffineerder, ze was absoluut in haar
  goede jaren heel kerks, en vloekte nooit, echt nooit, maar zei wel,
  zelden, met stemverheffing: Gort Voor de Dommen.
  Als je dat nu heel snel zegt klinkt het dan ook een beetje Heemsteeds? of
  zou het een toch daar mijn grootmoeder in het Gooi geleerde kreet zijn ??
  Had ik dus voor mijn 18e nog nooit gehoord! Hypokriet vind ik het dan
  wel, maar ja wie weet is het een nieuwe hipe voor keurig Den Haag.

  Leuk als je tzt verslag wilt doen hier van je bevindingen van vanavond.
  Erg benieuwd of je er zelf ook een paar doordachte vragen op een rijtje
  weet te stellen en hoe erop gereageerd werd of zend het in als verslag
  vanuit het veld, naar deze site, of gaat onze grote Jan daar bijv. ook heen? Worden we weer wat wijzer. Bij wat ik nu hoor of lees krijg ik
  toch de indruk dat het verstandiger is om tegen te stemmen, vooral omdat
  we als klein landje toch al zo weinig voorstellen, al hoewel we in het
  algemeen trouwhartig ons best doen. Maar mee op grote voet gaan leven en de kleine man nog meer te gaan laten betalen is dan waarschijnlijk waanzin.
  Al 40 jaar terug werd er door de leden van vakbonden melding gemaakt dat
  wat de burger aan belasting betaalde onevenredig was met ook toen al
  1,2, 3, 4 5 x modaal. Bedankt voor evt. tzt een kort resume, of de aanwijzing waar je denkt dat ik dat verslag hier mag hopen te vinden.Merci.

  Reactie door Madelief — maandag 4 april 2005 @ 18.44 uur

 242. @243) Lekker, dat maaltje van jullie, wie houdt er nu
  niet van en er zijn zoveel manieren om dat lekker te
  doen zijn.
  Vaak eten wij op andere tijden, niet gebonden meer aan
  het met wékker moéten leven etc. hoewel regelmaat
  natuurlijk veel en veel beter is.
  Half Nederland eet dat ook graag. Het makkelijkst is
  altijd even naar een buurtje te lopen om het je uit
  te laten leggen. Kook jij altijd?? Goed zeg, of was
  je vrouw niet aan de beurt? Wel een leuke verjaardag
  achter de rug?
  Vroeg me af of je in Friesland woont, waar mijn oma
  vandaan kwam en ook echt Fries sprak.
  Groningen is ook perfect hoor en je weet nu toch
  wel wat die als allereerste doet als er een ton is
  gewonnen hé? Nâ-têlllnnnnn.
  In Drente kampeerden wij graag in de buurt van Dwingelo,
  dus hoe zou jouw sound zijn?
  Waar gaan we overigens aan beginnen:
  eerst een inburgeringscursus voor reeds ingeburgerden
  om nog wat puntjes op de i te zetten, of
  slaan we dat over en gaan we meteen de grens over?
  Serieus: als je ziet wat er soms via de buis aan
  reklame wordt gemaakt, door middel van ”krom” praten
  mogen we daar ook wel een woordenboek van maken voor
  de nog niet inheemsen, denk je ook niet?
  Hoe is het je met tekenen vergaan, nog wat voor mij
  gemaakt? Die tekening bedoel ik?
  Truc gelukt, natuurlijk heb je gelijk wat foto’s
  betreft, maar ik heb bijna altijd het gevoel dat ik
  er niet redelijk genoeg op sta, behalve dan met
  mijn kleinkind zo af en toe, grapje. Fijne avond.

  Reactie door Madelief — maandag 4 april 2005 @ 19.07 uur

 243. @ 239, Ben ik te streng tegen je geweest vind je?
  Dan mijn excuses hoor, maar ik vind dat verruwing
  in taalgebruik toch al toeneemt en zelf probeer
  ik er een halt aan toe te roepen.
  Ik geloof vast niet dat jij in kringen verkeert
  waar je je opdezelfde manier uitdrukt als dat je
  schrijft.
  Veel kan er m.i. ook hoor, maar tig dingen kunnen
  ook op een andere manier ludiek benaderd worden
  en ik meen dat ik moet proberen, met nadruk zeg
  ik proberen, het zo te doen dat ik van geen
  kanten commentaar op mijn taalgebruik krijg en
  op een andere manier toch uitdrukkelijk te laten
  weten hoe ik over dingen den. Ik heb ook nog zoiets
  als een voorbeeldfunktie, snap je?
  Voor de rest verwacht ik zeker jouw puntig commentaar
  weer of je vraagstelling, natuurlijk wél, goed?

  Reactie door Madelief — maandag 4 april 2005 @ 19.18 uur

 244. 246

  Ik vind er helemaal niets van! zo langzamerhand heb ik wel het idee op de verkeerde log terecht te zijn gekomen, ik dacht dacht eigenlijk dat dit het weblg van Jan Marijnissen was!

  Vergis ik me nou of, is dit het log van de oude wijvenleuterij van Madelijne en Madelief, de zatlappen van een verlaat caraval?

  Reactie door ekrul — maandag 4 april 2005 @ 20.57 uur

 245. 239. Spits hoor en erg bijde hand.
  Jij vergist je dan kennelijk ook
  en had/hebt niet in de gaten dat
  je ongetwijfeld het niveau van
  de site van de heer Marijnissen
  geen plezier doet met het taal-
  gebruik, zoals hierboven 239.

  Om het chique uit te drukken:
  – ik bedoel: jouw stijl !! -
  je voelt je nogal op je jongeheer
  getrapt, als ik overigens heel
  voorzichtig kenbaar maak, als er
  kritiek komt op je (m.i. géén)
  manier van uitdrukken.

  Dat je het met de inhoud niet
  eens bent is jouw goedrecht.
  Zelfs de manier waarop je die
  benadert getuigt niet van
  wat ik van je verwachtte…of
  waarvoor ik je inschatte.

  Zo langzamerhand denk ik toch
  dat de zinsbouw die je pleegt
  inderdaad op één van die vele
  andere sites, die het daglicht
  niét kúnnen verdrágen, thuishoort.

  Dáár, zul je je ongetwijfeld
  prettiger en volkomen op je gemak
  voelen en wordt er ook de grootste
  zorg besteed aan jouw persoonlijke
  gevoelens….zeker daar waar ze
  jou beheersen en niet andersom.

  Inderdaad dit is de site van de
  heer Jan Marijnissen, die véél
  gedoogt, maar ongetwijfeld zijn
  grenzen zal hebben, weet ik zeker.

  Reactie door Madelief — maandag 4 april 2005 @ 21.40 uur

 246. @245
  Ik ben géén keukenprins. Ik heb in een ver verleden eens kip gemaakt. Inplaats van paprikapoeder heb ik de kip rijkelijk bestrooid met Chilipoeder. Wist ik veel. Nou, dat hebben ze geweten. Maar voor onze pleegdochter (11) ben ik de beste pannekoekenbakker van het westelijk halfrond. (ollekebollekepannenkoekenbakker) mooi scrabblewoord.
  Na 39 jaar in stad (GR) is mijn sound nogsteeds Rotterdams met een R. Maar géén r van mensen die opgegroeid zijn in vrijstaande huizen met openslaande tuindeuren. Alhoewel ze hier vinden dat ik wat deftig praat.
  Mij werd weleens gevraagd of ik arts was ofzo. Ik vond dat wel leuk, met alleen l.o. en lts.(en een verlopen EHBOdiploma) Zo zie je maar.
  Om even een misverstand recht te zetten, ik kan niet echt goed tekenen. Ik heb wél een opleiding DTPer gehad in het kader van arbeidsintegratie dus met het een en ander aan foto’s e.d. kan ik wel iets maken. Ben er al mee bezig geweest.Af en toe doe ik wat werk voor pleegzorg op het gebied van folders uitnodigingen e.d. Verder schilder ik met acryl en softpastel op papier. Beetje magisch-realistisch.
  Over taalgebruik gesproken, ik vind dat iedereen mag weten welke woorden hij/zij gebruikt maar als je bewust woorden gebruikt om enig effect te behalen kan je ook verwachten dat je dan een reactie krijgt die je niet verwacht.En zo klim ik naar boooooven.

  Toen God de Groningse boer schiep, was het eerste wat hij tegen God zei: “Ga van mien laand af”.

  Wie heeft het programma “Andere tijden”bij de VPRO gezien over de jaren 50? Was geweldig en voor mij nog heel herkenbaar. Is nog tezien op Uitzending gemist.www.uitzendinggemist.nl

  Reactie door ollekebolleke — maandag 4 april 2005 @ 22.00 uur

 247. Ik lees net 247. Vanwaar die argesieve ondertoon. Is toch niet nodig?
  Laten we het wél leuk houden. Vergeet niet dat we hier gasten zijn.

  Reactie door ollekebolleke — maandag 4 april 2005 @ 22.07 uur

 248. Oke Ollekebolleke,

  Ik begrijp nu zo langzamer hand dat het verder in dit item louter om de leut gaat!

  Er wordt mij een jonge heer aangemeten en mij wordt kennelijk nog al aangerekend dat ik het oudewijvengeleuter begin te vinden!

  Enige kriteiek moet toch ook kunnen dacht ik, of kan jan Marijnissen dat ook niet verdragen.

  Nou dan heb ik nog wel een aantal woorden en uitspraken gezien die je kunt aanmerken als op de rand!

  Maar e… hoever gaat de censuur?

  Reactie door ekrul — maandag 4 april 2005 @ 23.32 uur

 249. Hallo allen..
  Krul, wat ben je boos! Ik geef toe dat we hier zo’n beetje “voor ons zelf” begonnen zijn en heb al eerder geroepen dat iedereen die zich eraan stoort, dit maar zeggen moet en zover is het dus nu, begrijp ik. Ik vind je opmerking over “zatlappen” omdat ik me tijdens het schrijven op dit log ooit eens bezondigd heb aan een (nu ja, drie) glaasjes Sheridan’s wel wat ongenuanceerd, overigens…

  Ollekebolleke hoe die kaas gaat klonteren, wéét ik niet, ik strooi bij voorkeur parmazaanse kaas over het gerecht als het al klaar is, kan iedereen ook de keuze maken tussen wel of niet….

  Hamiltonposters had ik als tiener op mijn meisjeskamer, in de hoop dat ik, als ik er maar lang genoeg naar keek, er op zou gaan lijken…is nooit gebeurd…nooit dat blonde golvende haar gekregen…

  Madelief,

  Arda Gerkens deed het fantastisch vanavond, ze besprak heel genuanceerd en rustig alle nadelen over de Europese Grondwet. Haar tegenstander, een man van CDA, kon eigenlijk alleen op ieder tegenargument als argument vóór aanvoeren “dat het nu toch ook al zo is”…Welnu voor alle aspecten binnen de samenleving van dit moment geldt, wat mij betreft, dat je dat dan vooral niet moet gaan vastleggen in een Europese Grondwet. Over alle voorwaarden voor welzijn (zorg, maar ook onderwijs etc.)zei hij dat er door Europa een minimum in de regelgeving zou worden vastegesteld en dat ieder land er vervolgens “vrij” in is om er “meer” van te maken. Op mijn vraag of hij daar de “vrijblijvendheid” van in zag, (immers: een land is dan ook vrij om zich aan dit minimum te houden)zei hij weinig zinnigs.
  Kortom ik was al van plan om tegen te stemmen, en ben dat nu nog overtuigder. De liberalisering van de markt was natuurlijk ook een hot item. Eén van de voordelen die hij verder noemde was dat de burger meer inspraak zou krijgen, maar terecht zei iemand dat de algemene deler van één Europa die invloed tegelijkertijd dan weer verkleint.

  Enfin, het is wat veel om er volledig verslag van te doen…

  We zijn niets “vrolijks” meer gaan drinker erna, ook omdat het al laat was geworden en ik dus weer morgen vroeg mijn bedje uit moet…

  Ga nu ook maar weer braaf slapen…
  ik wens iedereen een heel goede nachtrust! Madelief en Ollekebolleke, jullie begrijpen hoop ik dat ik me een beetje inhoudt voor wat betreft de smeuigheid, gezien de irritaties die het blijkbaar ook oproept…of dat terecht is weet ik niet helemaal, ben nu, na toch wel een avond van intensief luisteren, ook wat te moe om dat te beoordelen, eerlijk gezegd…

  Liefs!

  Madelijne

  Reactie door Madelijne Pleines — maandag 4 april 2005 @ 23.56 uur

 250. “inhoud” zonder “t”, natuurlijk…

  Reactie door Madelijne Pleines — dinsdag 5 april 2005 @ 0.25 uur

 251. En inderdaad Krul, het ging om heel veel meer dan om de leut…(met carnaval heb ik overigens helemaal niets…)

  Jouw reactie op Ollebolleke verscheen wat later dan de mijne…

  Moet nu echt gaan slapen…

  Welterusten, slaap lekker…

  Reactie door Madelijne Pleines — dinsdag 5 april 2005 @ 0.58 uur

 252. GOEDE MORGEN !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
  Ik ben altijd vroeg op. Het mooiste moment van de dag. Het wordt langzaam licht en de de vogels kwetteren om het hardst, hier midden in de stad.
  Om even terug te komen op de oorspronkelijke opzet van deze topic, heb ik het gevoel dat politiek en misdaad dicht bij elkaar ligt. Zoals liefde en haat. Ik baseer dat op de gekregen of genomen macht en wat sommige er mee doen. Of is dat te somber gezien.

  Reactie door ollekebolleke — dinsdag 5 april 2005 @ 6.35 uur

 253. 255) Ben dat helemaal met je eens, Ollebolleke! Is volgens mij niet te somber gezien, wel om somber van te worden….En het lastige lijkt mij dat de invloed die ook mensen vanuit goede intenties nodig hebben, van hen vraagt om ook meer macht te verkrijgen en dat zij zich derhalve moeten kunnen verplaatsen in de denkwijzen van mensen die deze macht prefereren boven inhoud…daarom bewonder ik de SP ook voor het behoud van de integriteit.

  Reactie door Madelijne Pleines — dinsdag 5 april 2005 @ 6.58 uur

 254. Overigens hoop ik niet dat Madelief zich heeft laten afschrikken door Krul. Ik vind dat iedereen zich moet kunnen uiten aangaande zijn/haar irritaties, maar niet ten koste van diezelfde mogelijkheid voor een ander…of zie ik dat verkeerd?

  Reactie door Madelijne Pleines — dinsdag 5 april 2005 @ 7.07 uur

 255. @255.
  Fijn Madelijne dat je er even verslag van deed m.b.t. die
  vergadering. Was het overigens nog een beetje geanimeerd
  in de zo mogelijke rondvraag?
  Die grondwet laat tot op heden zo bar weinig zien van de
  angels die er ook voor Nederland financieel ongetwijfeld
  zullen komen, maar hoe?
  Ik bedoel het zo: eerst moeten we als burger ons eigen
  “afval” scheiden. Dus mikt een x aantal mensen dat in
  verschillende clico’s (veel mensen zien daar ook absoluut
  geen kans toe en is te begrijpen), maar later in de tijd
  kan je een reprimande verwachten als je dat niet doet,
  terwijl het een voorstel/voorschrift was op vrijwillige
  basis.
  Destijds zei ik in eigen kring: “toen de muur viel ’89″
  en “de Duitsers elkaar weer mochten vinden in één Duits-
  land (een drama opzich)” mooi, maar wát gáát dát kósten?
  Gaan we dan in verhouding niet nog meer mee betalen?
  Daarna hielden enkele naties zich niet aan de marge
  waarop afgesproken was met al de meedoende landen te
  opereren. Principieel Nederland houdt zich er wél aan
  ten koste van vermoedelijk vrij veel dat hiér bekostigd
  zou moeten worden. Houden we het hier dan wel vol?
  Of is het inderdaad: ná mij, de zondvloed !!!?????
  Geen idee Madelijne hoé er bij jullie vroeger aan
  tafel werd gediscussieerd, maar mijn vader voorspelde
  - met menig ándere vast ook – dat het uiteindelijk zou
  uitdraaien op een econonmische oorlogsvoering.
  Die sancties zijn dus druk aan de gang en gaat ten
  koste van diegenen die dát niet verdienen, letterlijk
  en figuurlijk.
  Weet je, ‘t is nu ándere oude koek verhuld op vele
  manieren, maar bij ons thuis werd nooit voedsel weg-
  gegooid, of al direct na consumptie het overgeblevene
  verwijderd. Vaak hoorden we: en dan riepen de meiden
  in koor: ïn de oorlog zou je ernaar gesnakt hebben”.
  Het blijft voor mij nog steeds onbegrijpelijk, met
  het comfort van vliegtuigen bij de hand, dat
  “voedsel” wordt dóórgedraaid, terwijl er hier talloze
  matige vetpotten zijn en de verdeel- en heerspolitiek
  niet goed in het vel lijkt te zitten en dat zal ook
  wel zijn terugslag gaan betekenen voor Nederland.
  Onze energiebronnen raken op, maar gas voeren we uit?
  Gaan we terug naar ruilhandel in álle opzichten?
  ‘t Komt steevast aan de orde, maar steevast niet verder.
  Ik beraad me nog wel weer eens, maar ….dat moeten
  de opinierubrieken ons maar eens vakkundig uit gaan leggen.
  Tot kijk.

  Reactie door Madelief — dinsdag 5 april 2005 @ 7.27 uur

 256. @257
  Krul zegt ook goeie dingen!!!!!

  Reactie door ollekebolleke — dinsdag 5 april 2005 @ 7.28 uur

 257. Dag allemaal,
  Natuurlijk hield ik een (overdrachtelijke)
  kater over aan de afgelopen zaterdag en
  velen met mij/ons.
  Als ik praat over mijn 2 glaasjes wijn en
  Madelijne over haar consumptie van 3, dan
  is dat slechts de kapstok waaraan het
  motief wordt gekoppeld om kritiek te kunnen
  spuien. Ineens ben je dan projectiescherm
  geworden waarop geprojecteerd wordt.
  Nog even en we zijn notoire drinksters
  geworden en dan krijg ik er echt de slappe
  lach door ….en zeker de basis waarop de
  conclusie wordt getrokken is wel heel
  bijzonder smal, zo smal dat je er niet op
  moet vallen. Die conclusie zegt wat over
  de manier waarop gedacht wordt.
  Wat mij persoonlijk stoorde, was de wijze
  waarop VVD en D66 verwoord werd zich te
  gedragen in (bijdrage E.K.)239. Voor mij
  was dát nou niet het commentaar, dat je
  op dezelfde manier in openbare vergadering
  zou hebben, voor mij net te ver dus!
  Daarbij wil ik het voor de toekomst toch
  echt wat zorgvuldiger zién, hiér.Genoeg.

  Reactie door Madelief — dinsdag 5 april 2005 @ 8.00 uur

 258. Correct ollekebolleke, 259, elders op deze
  site prees ik hem om zijn citaat:
  (zoek maar even, of in de historie?).
  Echter dan zou het citeren, ook een dat
  understatement náleven moeten impliceren.
  Ere wie ere toekomt hoor, wie weet wat hij
  nog allemaal uit (achter?) de hoge hoed
  toveren gaat…dat boekje van prof.v.
  Stempvoort: “De mens en ik ” heeft vast
  nog wel wat uitspraken die niet verroesten.
  Straks nog wat anders.

  Reactie door Madelief — dinsdag 5 april 2005 @ 9.01 uur

 259. Kennelijk zit het jullie allemaal erg hoog Madelief en Madeleine.

  Wat is daar nou de werkelijke reden van?

  De uitspraak van mij over jullie ouwewijvengeleuter?

  Of de uitspraak zatlappen!

  Soms is enige overdrijving leuk, kennelijk niet als het je zelf betreft.

  over wat wel en niet door de beugel kan… hier een tekst van Madeleines had:

  PS: Ik vind die Krul wel een leukerd, zo zijn eigen en onze grenzen verkennend, moet en mag kunnen, vind ik, maar ja…ik herinner mij nog het applaus dat wij vroeger onze moeder gaven toen die eindelijk na te lang keurig Heemsteeds, tijdens het koken (in datzelfde keurige Heemsteeds) plotseling riep: “Godverdomme Klote Kut” er kookte iets over (in more ways than one…)…Enfin…

  Comment van Madelijne Pleines — 4 april 2005 @ 17.43

  Komisch hoor, heb ik mijn moeder nou nooit horen zeggen gelukkig.

  Verder is er enig verschil tussen letterlijk en figuurlijk gelukkig.

  Echter wat moeten mensen met zo`n uitspraak die als niet te bepalen geslacht zijn geboren?

  Reactie door e.krul — dinsdag 5 april 2005 @ 11.48 uur

 260. Mooi beeld dat je geeft Ollekebolleke over
  een stuk van jouw daginvulling. Kloek als
  ik ben en blijf, vraagje, dit gaat toch
  zeker niet ten koste van het rummikub,
  scrabble (ik mis het echt wel)met de dochter
  hé? Binnen 3 jaar is de interesse misschien
  vnl de school en vriendinnen, en zijn we
  ook, maar anders nodig. Geniet er dus maar
  extra van. Echter juist ook tijdens spelletjes
  ontspinnen vaak gesprekken, dus heeft elk
  m.i. zin.
  Niets gezelliger nu, denk ik dan met dit
  mooie weer (ja,ja) toch een drankje pakken
  op het grote plein, zittend in een van de
  rieten stoelen voor..the 3 sisters, of was
  het “de drie gezusters”? Vrolijke stad,
  en zeker in de zomer, met een totaal eigen
  sfeer, heerlijk. Ik had er al moeten zitten
  maar plannetjes liepen in het 100 en m’n
  gratis NStrip schoot er dus bij in, jammer.
  Andere tijden, zijn inderdaad ook voor mij
  ontzettend leuk wéérzien, of zoiets als
  -hóór je dat nog wel in je achterhoofd?-
  “Ik ben Ali Cyankali, van de lainbaan”,
  lijkt me ook leuk in de herhaling. Dan
  volg je vast ook -zeker met een dochter-
  Joke en Gerard in de diverse nostalgische
  programma’s, is ‘t niet? Oude liefde roest
  niet, ook niet na bijna 40 jaar !!
  Zo langzamerhand vind ik het erg leuk, dat
  jouw opstelling haast een katalysatoreffect
  krijgt, bedankt, doet me goed, écht waar.
  Had ik maar zo’n broer gehad.
  Overigens erg knap van wellicht jouw ouders
  dat die naar gr.stad emigreerden, want de
  overgang toen was evt. een heel grote van
  hen, of ging je alleen?
  Je kent ze wel, en is ook vaak heel erg
  waar: een Rotterdammer, Amsterdammer,
  Limburger etc. wordt noooooit en ….vul in.
  Fijn dat je schildert, ben je geïnteresseerd
  in de kunstenaars van ook OostGroningen?
  Mijn zwager is kopergraveur en woont tegen
  de grens aan, en levert machtig mooi werk.
  Mijn jongste zuster, zijn vrouw, moest zich
  vorig voorjaar gewonnen geven aan een binnen
  enkele weken durende, sluipende…slopende…
  ziekte…en hier zijn we daar nog steeds kapot
  van, …4 jaar jonger dan ik….zo onverwacht.
  In dat voorjaar werd ik gereden door jouw
  omgeving door kilometers lange koolzaadvelden
  en zag die toen 1 mei op zondag….en…..wat
  deed die tocht door de velden mij goed.
  Als tegenhang bij alle misere, is er dus in
  het hoge noorden veel meer moois en rust te
  vinden, dan ik voor mogelijk hield.
  Als ik moest, ik verhuisde zo naar de bijv.
  Pekela’s in die buurt, maar ik heb een
  ziekenhuis vlakbij nódig, hoewel ook bijv.
  Winschoten een prachtig streekziekenhuis heeft.
  Dat de provincie achtergesteld werd in werk-
  gelegenheid is heel erg, maar als het zich
  zou instellen op veel meer recreatie, valt
  daar ook vast – na het investeren – in te
  verdienen, en ik zie je al met een ezel
  midden in dat landschap bezig.
  Afterall ben ik dus alleen nog bang dat de
  wind verkeerd gaat waaien vanuit het industrie
  gebied rond de haven van Delfzijl etc.
  Tja Nederland is er behoorlijk duur op geworden
  en mocht je toch nog een ritje maken is het
  in Leer goedkoop boodschappen doen, liet ik
  me vertellen en x burgers langs onze grenzen
  doen dat veel vaker, maar ja dat komt ons dus
  niet ten goede. Moet er hier maar paal en perk
  gesteld worden aan ook bv. een fluutje van N.Fl.3.75.
  Wie leerde vroeger de dubbeltjes om te draaien, is
  zich ook nu nog superbewust van wat die Euro met
  onze uitgavenspatroon heeft gedaan, méér dan erg.
  Van wiens geld al die schoolgaande jongelui hun
  gsm etc. gesprekken betalen is me een raadsel,
  tenzij dat vroeger een “metertje pilsjes”betekende.
  Onderschrijven doe ik ook het statement (257) van
  Madelijne, is ‘n fijne (!), maar ik hoop niet iemand
  mij kwalijk neemt dat ik eindelijk assertief geworden
  ben. Meisjes werden vroeger daarin minder opgevoed
  en jongens des te meer, of zie IK dát verkeerd?
  Ook ik heb nog een (bijj de wét) huwelijksakte moeten
  tekenen, waarbij -vrij vertaald- “mijn man zou dienen
  te gehoorzamen”, dat ik dát gedaan heb, zeg, tegen
  1970 aan.Nú zou ik dat hebben laten schrappen of niet
  getekend hebben. “De man diende zijn vrouw te onder-
  houden” dat niet zelden vertaald werd in “er ónder te
  houden”, láchen, maar is dat veranderd? Nee !!
  Ja, want talloze vrouwen hielpen wél mee, om elkaar
  te onderhouden en financiële problemen op te lossen.
  Verder moet ik er hier even aan wennen dat op deze
  site “de bijdrage” niet pprrrr..er in 1 klap bovenstaat.
  Dit houdt in dat de berichten langs elkaar heen lijken
  te gaan, dus pak ik af en toe een strofe van je op,
  maar niet nadat ik opnieuw geprobeerd heb de grote
  lijn en de juiste volgorde te pakken te krijgen.
  Ik mis dus ook de inzendingen van Joan, Sabine en LML,
  maar die zijn er wellicht even tussenuit en dragen
  wel weer nieuwe stof aan om ook “inhoudelijk”de boel
  hier levendig te houden, ik mis ze….
  Zodra deze impasse -den Haag- weer geweest is, zal het
  hier duidelijk weer ‘schérp commentaar ‘opleveren en
  ik ben er blij mee. Dat houdt de géést goed aan de
  gang. Leg mij nog even uit wat DTP voor jou betekent:
  ik plaats het even niet, of ken de bedoeling ervan
  met andere afkortingen.
  Tja, nu nog 1 groot probleem: “het water loopt langs
  mijn tanden, van de lucht van die oliebollen van jou,
  mmmmmmlekkerrrrrrrrrrr, maar ik zal voorlopig graag
  genoegen nemen met een paar óverdrachtelijke, en dát
  is vast wel om te doen, of ga je binnenkort een
  galerietje openen? Ook leuk hoor!
  Ik kan mogelijkheden ZAD-KI(E)N(EN) om zowel in
  Rotterdam schone kunsten te bekijken, of onder de
  Martini, een martini te heffen op jouw (klein???)KUNST.
  In ieder geval hoop ik dat ik je niet somber heb
  gemaakt en dat je bij de volgende hap…maccaroni..
  weer een inspirerende gedachte oplevert voor ons, hier.

  Reactie door Madelief — dinsdag 5 april 2005 @ 12.03 uur

 261. Bla bla bla bla bla bla bla,

  Waarom emailen jullie elkaar eigenlijk niet?

  Het lijkt net alsof je in de trein zit, waar je alle prive gesprekken tegenwoordig kan volgen!

  Reactie door e.krul — dinsdag 5 april 2005 @ 12.30 uur

 262. Ha, uitegerust van de politieke vergadering
  Madeleine? Voor zekerheid kom ik nog even
  terug op jouw bijdrage hier, d.d. 4/4, 7.26 (234)
  waarin je voor mij alleen nog het woord
  “onbekwaam” voor álle(r) duidelijkheid zou kunnen
  preciseren, nl. dat dat een dagbaan zou impliceren
  waarbij je in beide gevallen, diverse stappen
  terug moet om die ánder-(en) tegemoet te komen,
  of je bent gedeeltelijk ‘s nachts werkzaam, in
  een buurt, waarbij je dat moet insinueren om
  controle over e.e.a. mogelijk te houden.
  Hoe meer ik dat overlees, denk ik, dát zal ik
  toch wel op de juiste manier opvatten? Oftewel,
  jij drónken? Nee natuurlijk, maar je “van de
  domme” moeten opstellen om een beoogd kontakt
  te effectueren, zeker hiér en dáár noodzakelijk.
  Als je welke van de 2 taken dan ook, zou hebben,
  dan doe je voor mij nog steeds magnifiek werk.
  Intussen heb ik ZAT LAPPEN in voorraad waar ik
  mee aan de gang kan, maar of ik ‘m dat ga
  lappen? Wat zou jij doen als je mij was?
  Ze bewaren, terzijde schuiven, weer draperen,
  of gewoon aan danderen ter bewerking overgeven??
  See you !! Wat lekker dat je dicht bij zee
  woont. Hier zit ik sinds 5 jaar in het centrum
  van het land, mijn dorp van 40.000 wordt dagelijks
  genoemd bij de files en het laatste boemeltje
  gaat elke avond nog veel te vroeg, als laatste rit,
  voorbij. Die HSL had nog wel wat doorgetrokken
  mogen worden tbv de recreatie.
  Leiden-Langeslag per ns zou ook leuk zijn.
  Station Hulshorst bij Harderwijk zou ook in ere
  hersteld moeten worden t.b.v. fietsers onder ons.
  Meer is mogelijk, dat geen “uitstoot”veroorzaakt,
  alleen meer “uitgesloten van” voor mensen.
  Verkeer en Waterstaat heeft wellicht nog iets
  leuks te bereiken voor menigeen en houdt dan de
  deviezen binnen ipv de korte snoepreizen abroad.
  Overigens ga ik ‘m nu buiten even van katoen
  geven, ramen lappen of zo, maar dat kan ik
  natuurlijk ook door een studentje” te laten doen.
  Lijkt me een heel nuttige inspanning en bijver-
  dienste tevens.
  Smeuïg moet ik dus in de toekomst van je missen,
  dacht je, maar dáár héb je vast weer andere
  alternatieven voor maak ik me sterk,,,,en …..
  ik zou het jammer vinden als (citaat) “jij je
  zou laten weerhouden” tot commentaar, waarvan
  ik meen dat het niet buitensporig onbetamelijk
  is. Ik hóór haas de intonatie van je stem,
  en dat zégt mij meer dan genoeg in het grote geheel.
  Ik houd me nu, tenzij jij of ollekebolleke, me
  ergens toe uitnodigt, even heel erg rustig, om
  te zien welke bijdragen deze rubriek gaat
  bevatten en doen bedoel ik niet, alleen de
  cynische, sarcastische, ironische commentaren
  op zich.
  Alleen dát, lokt bij me name, júist ándere
  verhalen uit. Komt daar niets nuttigs uit,
  blijf ik rustig lezen en wacht ik even af op
  wat Sabine, wáár is ze, en jij weer spelender-
  wijs aan de kaak stellen.
  Ik beneem, letterlijk, niemands ruimte en is
  ook zeker mijn bedoeling niet (in more ways),
  en boos wordt ik ook niet, zeker niet, alleen
  verbaasd !! Pak even met Olleke de draad op,
  lijkt me leuk om te lezen, bedankt vast.

  Reactie door Madelief — dinsdag 5 april 2005 @ 12.55 uur

 263. Geachte 264 mag ik je een zeer fijne
  vrije avond wensen en is er binnenkort
  bij jou in de buurt een politieke
  bijeenkomst waar je heen kunt, of heb
  je een zelf aan te dragen maatschappelijk
  probleem in de gedachten dat je o.m. hier
  aan de orde zou willen stellen? Of dat
  in deze rubriek, een hoofd- of bijzaak
  zou zijn is me om het even.
  Wat heb je vandaag zelf, op eigen kracht,
  voor nieuws, dat je helemaal zelf even
  aan de orde wilt stellen ? Ik zal het
  lezen met grote belangstelling, kun je
  op rekenen. Zo te zien heb je vast veel
  tijd om je daarin te verdiepen, al vast
  bedankt (Net jouw 264 gelezen, terwijl
  mijn 265 onderweg was). Vraagje?
  Breng een onderwerp en stel het ter
  discussie, maak er een breed draagvlak
  van, bestudeer het onbevooroordeeld door
  anderen, en vraag waar je een antwoord
  op wilt hebben, kan vast héél interessant
  worden…misschien…, Bedankt.

  Reactie door Madelief — dinsdag 5 april 2005 @ 13.16 uur

 264. 263 Hallo Madelief DTP = Desk Top Publishing oftewel grafische opdrachten uitvoeren met o.a. foto’s en tekst zodat het gedrukt kan worden doormiddel van een computer en met gebruik van softwarepakketten zoals photoshop, illustrator en quark xpress.

  Het is “de drie gezusters” voormalig eigenaar Sjoerd Kooistra.

  Net over de grens in Bunde daar is een ALDI. Daar koopt de halve provincie hun alc.% versnaperingen. Winkeltje draait als een tierelier.
  Wij kopen er ook weleens. Soms……….zelden (!)

  In Oost Groningen komt de Blauwe stad.Geen smurfendorp maar een enorm recreatie annex woongebied. De weilanden worden onderwater gezet zodat er meren ontstaan. Nederland herrezen uit de zee en in Groningen zetten ze de boel weer onder water.De huizen die ze gaan bouwen worden voor de gewone mens niet meer te betalen. Dan kunnen al die yuppige westerlingen daar neer strijken. Zo zie je maar, het gas eruit en de yuppen erin.

  Bedankt voor alle leuke en soms wat cryptische en abstracte stukjes. Geweldig. Hoewel niet iedereen dat vindt.
  Toch is Krul een heldere geest.(denk ik)
  ZAT LAPPEN in kapitalen. Het duurde even voor ik ‘m doorhad maar ik heb vandaag mijn dag niet.

  Nog even dit: Ik hoor niets meer van en over d66. Is dit de stilte voor de storm? Of zijn ze zich aan het beraden hoe ze ons weer een worst voor de neus kunnen hangen?

  Reactie door ollekebolleke — dinsdag 5 april 2005 @ 15.12 uur

 265. 266

  Doe ik regelmatig, alleen ik heb kennelijk heel veel minder tijd dan jij hebt.

  Groet,

  e.Krul

  Reactie door e.krul — dinsdag 5 april 2005 @ 16.31 uur

 266. 268. Mooi zo, dáár be ik blij mee.
  Dan ook hiér brengen hoop ik.
  Hang ervan af hoe je dat ziet,die tijd.
  M’n conditie in een half jaar tot nihol
  teruggebracht en terugkrabbelend naar
  60 % is een zware opgave, kost dus tijd !
  ‘k Lees wel weer van je, ‘t goeie.

  Reactie door Madelief — dinsdag 5 april 2005 @ 17.27 uur

 267. goeie vondst… Nihol!!! Wauw!

  Reactie door e.krul — dinsdag 5 april 2005 @ 17.40 uur

 268. Allereerst Krul,
  Wat mij dwars zat was, naast wat ik al aangaf, dat jij blijkbaar niet de serieuzere ondertoon kon lezen in wat Madelief en ik elkaar schreven. Ik kan me heel erg goed voorstellen dat je het gevoel hebt privé-gesprekken in de trein te horen (ik erger me daar overigens ook aan), maar het verschil hier is toch wel dat je de keuze hebt om “over ons heen te lezen”, ik wil me uiteraard ook nog inleven in de mogelijkheid dat dit lastig zou kunnen zijn, maar anderzijds ben je tot nu toe de enige die erover “valt”…Ik wil je kritiek graag respecteren, maar wanneer ik dan Ollekebolleke zie schrijven dat hij het juist wel waardeert, en Madelief zie schrijven dat zij er eveneens waarde aan hecht, wie dien ik dan te respecteren?
  Jouw voorstel van overgaan op e-mailen klinkt dan wel plausibel, moet ik zeggen en de enige opening die ik daartoe kan geven is dat ik kan zeggen dat als Madelief dat zou willen, zij mij kan vinden op de SP-discussiesite bij “interactie”, daar mijn naam aan kan klikken en voila..
  Maar ik ga uiteraard niet voor anderen beslissen dat zij mij wensen te mailen….daarmee meteen het eigen e-mailadres vrijgevend, etc, etc….

  Lastig vind ik het dus, Krul….

  Jouw opmerking over mijn inmiddels overleden moeder is volkomen misplaatst, de reden van ons applaudiseren was dan ook vooral dat zij zich eindelijk eens overgaf aan een oorspronkelijk gevoel van woede, daar anders altijd véél te keurig voor. Juist haar innerlijke beschaving maakte deze “uitspatting” van een uiterlijk minder beschaafd “optreden” voor ons komisch en haast ontroerend al was wat zij zei nog zo “verre van poëtisch”, hoewel het Heemsteeds accent bijna wel dat effect had, ook dát maakte het grappig, zij schrok overigens zelf heel heftig van deze uitspatting…

  Ollekebolleke, natuurlijk zegt Krul ook en zelfs vaak, goede dingen, reden waarom zijn irritatie mij zo verbaasde…Maar nogmaals ik wens die ook te respecteren en zit nu dus met een gevoel van “wat doen we ermee?”…Wie het weet mag het zeggen…

  Madelief, die bewuste onbekwaamheid slaat vooral op mijn wens vooral de oorspronkelijkheid en onbevangenheid van de verstandelijk gehandicapten te willen respecteren en om de omgang zo natuurlijk mogelijk te houden.
  Een voorbeeld ter concretisering: Het is tegenwoordig heel “professioneel” om het “eigen initiatief”-model op cliënten los te laten. Dit leidt er toe dat zij, die de professionalisering heel serieus nemen, vinden dat een verstandelijk gehandicapte die dit kan, altijd zijn eigen koffie in moet schenken omdat hij anders misschien die “vaardigheid” zou verliezen…Ik vind dit dus te ver gaan want hoe vaak schenken wij voor elkaar uit pure beleefdheid of (liever) uit empathie niet een kopje koffie in…? Een verstandelijk gehandicapte zou dan dus altijd gedoemd zijn tot nooit eens “bediend worden”?? Het is een wat simplistich voorbeeld, maar wel één van de vele waarom ik die professionalisering dus buitengewoon pretentieus vind en veraf vind staan van “menselijkheid” en vooral van “wederkerigheid”. Tijdens mijn opleiding MBO- SPW4 heb ik een nota geschreven over dit onderwerp want het zit mij danig hoog dat professionalisering dus een dergelijke impact heeft op de omgang met mensen die toch op de eerste plaats mens zijn en pas in tweede instantie verstandelijk gehandicapt.

  Ik hoop dat dit het “bewust onbekwaam” wat verduidelijkt….

  Ja, ik heb dus die vraag over “vrijblijvendheid” gesteld, maar wel wat hakkelig omdat ik dat spreken en plein publiek niet zo makkelijk vind, stond ik daar dus (je moest gaan staan als je wat wilde zeggen) met rood hoofd en beverig, kun je het je voorstellen?
  Verder kreeg ik een lachkriebel toen mijn broer een betoog hield in reactie op de CDA-man en zich daarbinnen liet ontvallen: “Laten we elkaar geen mietje noemen”…Hij bleek, toen ik hem hiermee later confronteerde, van alle commotie rond diezelfde opmerking van Jan naar Boris dus niets af te weten, maar nu ja…Verder was het een redelijk rustig en beschaafd debat met dáár in ieder geval meer tegenstanders van de Europese Grondwet dan voorstanders, was mijn indruk. De CDA- man was dan ook wel de enige officiële (uitgenodigde) spreker die vóór was, daarnaast iemand van “kerk en vrede”, ook tegen en Arda dus…

  Groet!

  Reactie door Madelijne Pleines — dinsdag 5 april 2005 @ 18.03 uur

 269. Overigens Madelief, zijn heel wat mensen zoals ook Sabineke en Joan inmiddels “verhuisd” naar de recentere items die Jan op zijn Weblog plaatst. Zo gaat dat: Een ouder item “bloedt dan zo’n beetje dood” en men gaat over tot de orde van een nieuw “moment”. Wij met z’n drieën lijken daardoor nu een beetje een “privé-cabine” te behuizen en zullen op een gegeven moment verhuizen naar de trieste status van “oudere berichten”….,niet langer in één oogopslag te vinden op deze pagina….

  Such is life….zucht….

  Reactie door Madelijne Pleines — dinsdag 5 april 2005 @ 18.17 uur

 270. Ollekebolleke, ook mij valt op dat we niets meer horen over D66…en ik had me serieus verheugd op enige onrust vanuit de samenleving ten nadele van deze partij, dus ik ben danig teleurgesteld hierover…Is dit de incompetentie van de media of het ongewenste effect van het ontmoedigingsbeleid dat dit kabinet op ons los laat??? draagt men steeds meer “gelaten” alle bizarre ontwikkelingen binnen de politiek…ik weet het niet…

  Reactie door Madelijne Pleines — dinsdag 5 april 2005 @ 18.44 uur

 271. 172

  Je zou eens na moeten denken over, hoe het dan komt dat zo`n item dan doodbloed, Madeleine.

  Geef de mensen iets om over na te denken, reik ze iets aan, ga op ze in, ga niet doordrammerige alle gebeurtenissen van de dag op zitten sommen, kortom zorg dat het interessant blijft, laat het item niet doodbloeden!

  Alle respect voor je overleden moeder hoor, maar helemaal helderziend ben ik nou niet.

  Als je nog iets dwars zit dan hoor ik het wel, ben altijd bereid een antwoord te geven.

  Reactie door e.krul — dinsdag 5 april 2005 @ 19.29 uur

 272. Krul, het gaat er niet om dat ze overleden is, natuurlijk kun je dat niet weten en dat wilde ik je niet inwrijven (was meer ter verduidelijking dat ik over haar niet in tegenwoordige tijd schrijf), maar meer in verband met dat je zei: “Mijn moeder zou…” waarmee je impliceerde, naar mijn idee, dat mijn moeder zich altijd in schuttingtaal zou hebben uitgedrukt, dat was dus bepaald niet het geval, integendeel. Dat onderwerpen doodbloeden, daarmee bedoelde ik dat reacties op een bericht doorgaans op een gegeven moment gewoon stoppen, ook die van jou. Ik vind niet dat deze discussie is doodgebloed, integendeel, dat is wel jouw mening blijkbaar en dat kan natuurlijk, maar als Madelief, Ollekebolleke en ik daar nu anders over denken…wat dan? Je bent toch niet verplicht om “mee te doen”? En wil je het gesprek een andere wending geven, dan kun je zelf toch ook iets inbrengen dat meer jouw aandacht heeft of is de eventueel gewenste voortgang hier nu ineens alleen onze verantwoordelijkheid?

  Reactie door Madelijne Pleines — dinsdag 5 april 2005 @ 20.02 uur

 273. Zie het hoe je wil ik vind het prima,

  groet,

  E.Krul

  Reactie door e.krul — dinsdag 5 april 2005 @ 20.21 uur

 274. 272 Madelijne
  De een na de ander verhuisde van hier
  En toen waren er nog maar 4.
  Vergeet Krul niet.

  274 Krul,
  In 267 heb ik het item D66 weer naar voren gebracht. Daar had je eventueel op in kunnen haken en daardoor deze topic weer wat meer body kunnen geven zoals je graag wilt. Maar dat moet je zelf weten. Vrijheid blijheid of zoiets.

  Reactie door ollekebolleke — dinsdag 5 april 2005 @ 21.59 uur

 275. 277) Sorry Ollebolleke en sorry Krul, maar ik telde laatstgenoemde wel degelijk mee, vergat vooral mezelf bij het “tellen”….

  Reactie door Madelijne Pleines — woensdag 6 april 2005 @ 1.08 uur

 276. Alles wat hier geschreven is
  Goed of vout of helemaal mis
  Is haast ten einde en zoals ik het zie
  Resten er nog slechts drie.
  Het beste gewenst voor dit schrijvende volkje
  En de groeten van ollekebolkje.

  Reactie door ollekebolleke — woensdag 6 april 2005 @ 19.57 uur

 277. Hop naar de andere kant wie gaat er mee?
  Nog even en er zijn d’r nog maar twee.

  Reactie door ollekebolleke — woensdag 6 april 2005 @ 22.00 uur

 278. Ha die Ollekebolleke en eventuele andere lezers…

  Ik dacht al: ik ben hier slechts alleen
  zodat ik liever maar verdween…
  Ga nu ook naar hiernaast, zij het af en toe
  want ik ben waarlijk een beetje moe…
  sliep enige uren net op de bank
  met aan ‘t TV-aanbod daarvoor dank…
  of is het de “middelbare dag” die mij doet slapen
  als anderen praten over dat soort zaken…
  ik weet het niet,
  maar ‘t is niet “schier”
  en nu verhuis ik ook van hier
  naar waar anderen lustig schrijven
  we zien wel hoe lang we daar weer verblijven….

  Groet!!!

  Reactie door Madelijne Pleines — donderdag 7 april 2005 @ 0.29 uur

 279. Goede morgen Madelijne
  Jou zusje was de eerste en ik vermoed dat jij hier de laatste bent.
  (Kan eigenlijk niet want ik schrijf dit nu)
  Ik was om 5 uur wakker zit nu met een kop koffie voor mij.
  Ik denk dat ik het hier maar voor gezien hou. Was erg leuk en afwisselend.
  Groeten Olleke.

  Reactie door ollekebolleke — donderdag 7 april 2005 @ 6.17 uur

 280. craps

  craps Scipio used to say that he was never less idle than when he had nothing to do and never less lonely than when he was alone. An admirable

  Trackback door craps — vrijdag 29 april 2005 @ 5.22 uur