Maagdenhuisbezetting

28 februari 2005 :: 22.36 uur

Het Maagdenhuis is vanavond bezet en gebarricadeerd door studenten die protesteren tegen het kabinetsbeleid.
Staatssecretaris Rutte wil ‘leerrechten’ introduceren, maar de studenten spreken terecht van ‘studierantsoen’. Een groep van zo’n 200 studenten heeft de moed gevat om in actie te komen en hebben zich verschansd in het legendarische Maagdenhuis.
Het collegegeld kan gaan oplopen tot 4500 [...]

Oorlogs- en Verzetsmuseum Overloon

28 februari 2005 :: 16.51 uur

Vanmiddag nam ik in het museum het eerste exemplaar van een boek over de slag bij Overloon en Venray (WO II) – met de titel: ‘Operation Aintree’ – in ontvangst. De twee auteurs, Antal Giesbers en Herman Dinnissen, voorzien met hun boek in een behoefte. Er is geen enkel boek over deze slag (en [...]

Groningen II

27 februari 2005 :: 12.58 uur

Een bezoek aan Oost Groningen zonder een eerbetoon aan Fré Meis is moeilijk denkbaar. Dit borstbeeld staat langs het kanaal in Pekela. Het is er neer gezet tien jaar na het overlijden van deze legendarische leider van de arbeidersbeweging in Groningen.

Waar historie huis houdt

26 februari 2005 :: 22.38 uur

Na een week (morgen ‘n verslagje) ‘Groningen’ vandaag bij de post het boekje -waar ik in het kerstreces aan gewerkt heb – aangetroffen. Toch altijd weer een bijzonder moment. (Het ruikt goed…)
Uitgever Thomas Rap heeft er echt iets moois van gemaakt.
Het boekje gaat over mijn eigen ‘historie’, historische plekken, historisch besef en historische kennis, en [...]

GeenStijl

26 februari 2005 :: 18.09 uur

En de winnaar is…GeenStijl.nl

Groningen

22 februari 2005 :: 21.05 uur

Vanaf vanavond t/m vrijdag ben ik in de provincie Groningen.
Ik spreek met de directeur van het Groninger Museum over het Huis der Historie en met de burgemeester van Oude Pekela over werkgelegenheid en economische ontwikkelingen in de Groninger gemeenten.
Ik bezoek een instelling voor thuiszorg in Winschoten, de Vereniging voor kleine dorpen Groningen, [...]

Respect voor ouderen NU!

21 februari 2005 :: 0.10 uur

Onze ouderen verdienen NU onze steun!
Dus, als je kunt, kom ook!
Woensdag is er in Den Haag een manifestatie omdat er die dag ‘n belangrijk kamerdebat is over de schandalige manier waarop onze ouderen worden behandeld.
(Agnes, geef ze van Jetje!)

Intensieve menshouderij

20 februari 2005 :: 20.29 uur

Vanmiddag zag ik op tv ‘n programma van de IKON.
Er werd gesproken over de vervreemding die veel mensen ervaren op hun werkplek. Ze voelen zich beknot door nietswetende managers die consatant over hun schouders meekijken, ze voelen de knelling van alle regels waaraan ze moeten voldoende en de taken die gehaald moeten worden. Veel mensen [...]

SP-fractie

19 februari 2005 :: 19.22 uur

Vanmiddag was ik te gast bij de medewerkers van de Tweede-Kamerfractie die dit weekend bijeen zijn in Apeldoorn. Ze bespreken daar hun werk en scholen zichzelf. Ook is er aandacht voor debat.
Zo mocht ik gedurende twee uur ‘Hoe dan, Jan?’ toelichten en verdedigen. Het was een interessante discussie. Centraal stonden de vragen: ‘Hoe komen [...]

Zondig Oss

18 februari 2005 :: 0.30 uur

WAAROM EEN EVANGELISCHE SCHOOL IN OSS?
Zoals u wellicht weet is Oss een rooms-katholieke stad. Zo profileert Oss zich ook: katholiek en SP! Jan Marijnissen woont hier. Deze identiteit van Oss kenmerkt zich ook door uitbundige carnavalsvieringen, veel bijgeloof, kermissen en occultisme, voorzover deze zaken elkaar niet schromelijk overlappen! Ook staat Oss bekend om haar [...]

Laika

17 februari 2005 :: 23.02 uur

Vandaag is Laika ‘ingeslapen’.
Het ging niet meer…

Geen Europese Superstaat!

17 februari 2005 :: 15.11 uur

Als wij als Nederlanders in Europa ooit nog iets zouden willen zeggen, dan is het nu de tijd ervoor. Zoals u weet komt er een referendum aan over de nieuwe grondwet. En wij van de SP vinden dat u groot gelijk hebt als u nu ‘nee’ zegt.
(…)
Het is nog niet te laat. Eén land, [...]

Eerdere berichten »