Nederland Fraudeland

Verbijsterend!!
Dat vind ik het nieuws dat bedrijven, die hun gevaarlijke afval goedkoop kwijt willen, het afval beschikbaar stellen aan bedrijven die diervoer maken. Het welzijn van mens en dier loopt daardoor groot risico. Wat is dit voor land geworden?

Het is een vorm van gewetenloze fraude.
Maar het kan nog erger: De overheid weet ervan, en laat de zaak op z’n beloop…

Goed dat Krista van Velzen alle verantwoordelijke ministers naar de Kamer heeft geroepen. Morgen vindt het debat plaats.
Krista geef ze van Jetje!, zoals Ischa Meijer tegen mij placht te zeggen.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 01 februari 2005 :: 22.13 uur

47 Comments

47 reacties

 1. Dit kabinet is voor marktwerking. Laat ze bij betrappen op fraude zorgen voor dermate hoge boetes dat het zelfs bij een geringe pakkans economisch onverantwoord is het risico te lopen.

  Nu is het aantrekkelijk om voor miljoenen te frauderen om bij een pakkans van een paar procent het risico van een boete van een paar duizendjes te lopen.

  Reactie door drob — dinsdag 1 februari 2005 @ 22.36 uur

 2. Geniet van elke dag die je hebt.
  Want in Nederland weet je nooit voor wat voor verrassingen je komt te staan.

  Reactie door anita — dinsdag 1 februari 2005 @ 22.39 uur

 3. maar waarom kan dat dan terwijl de overheid der van weet?

  Reactie door patrick — dinsdag 1 februari 2005 @ 22.43 uur

 4. Wat is dit nu weer voor een idioterie: we hebben de mond vol over genetisch gemanipulerd voedsel uit de States, maar afval uit de geneesmiddelenindustrie mag gewoon door diereneten! Vergeet de betrokken minister soms dat ie dat zelf dan ook vreet? Of hebben alle betroken politici al zoveel besmet vlees op dat de hersens aangetast zijn? Een grove schande is het; opstappen dit kabinet. Spelen met de volksgezondheid vind ik bijzonder crimineel gedrag en eigenlijk zou de minister strafrechtelijk vervolgd moeten worden

  Reactie door Opa-Buiswater — dinsdag 1 februari 2005 @ 23.07 uur

 5. Patrick,

  Wat denk je zelf?!! We hebben een overheid die zó marktgeil is en zó slecht het algemeen belang beschermt, dat onze Excellenties het heel gewoon vinden om de geldzaken van enkelen voor de voeding van velen te laten gaan.

  Tja, het is de markt, hè?

  Reactie door Olav ten Broek — dinsdag 1 februari 2005 @ 23.12 uur

 6. ja maar ik snap niet dat iedereen dat zo is laat gebeuren dan hoor, als ik om me heen kijk en zie dat iedereen is zo veel ellende heb door dat kabinet, en dat niemand daar is wat mee doet.

  enne ik vin ut maar stom dat mensen met zo weinig fatsoen in de donder zoveel te zeggen hebben…

  Reactie door patrick — dinsdag 1 februari 2005 @ 23.18 uur

 7. enne nu kan die eerste opmerking toch wel verwijdert worden? :-)

  Reactie door patrick — dinsdag 1 februari 2005 @ 23.26 uur

 8. dank u :-)

  Reactie door patrick — dinsdag 1 februari 2005 @ 23.32 uur

 9. Is “Levensbelang” eigenlijk nog een bestaand woord….??

  Reactie door M.Pleines — dinsdag 1 februari 2005 @ 23.46 uur

 10. Madelijne,

  blijkbaar niet…

  U hebt gezocht op levensbelang:

  Het door u gezochte woord is niet gevonden in het eendelige Van Dale Hedendaags Nederlands. Dit kan komen doordat het er niet in staat, bijvoorbeeld omdat het te nieuw is, of omdat het niet voldoet aan de opnamecriteria. Maar ook is mogelijk dat de spelling niet correct is. Kijk ook eens bij de zoekinstructies.

  Reactie door patrick — dinsdag 1 februari 2005 @ 23.51 uur

 11. zieke dode schapen werden vermalen en als diermeel aan koeien gevoerd, knettergek.
  nu weer resten van bereiding van hormoonpreparaten aan de varkens geven,
  en er is weer geen gevaar voor de volksgezondheid,
  welk volk wordt er bedoeld?
  misschien is het de bedoeling om zo balkenende’s supermens te kweken?
  anabole steroiden toevoegen aan het varkensvoer, zodat de speklap-eters geboosterd worden om harder te kunnen werken.

  als de amerikanen weten,dat het voedsel hier niet deugt, ja dan zullen ze wel veel fabrieken hier gaan bouwen, denk je niet professortje jan peter?
  (ex-hoogleraar sociaal recht voor 1 dag in de week).

  Reactie door Jansonius — woensdag 2 februari 2005 @ 0.13 uur

 12. Beste Patrick, opmerkelijk…! Dat zegt toch wel iets…!!!Voor de zekerheid ook even in mijn gewone “bladerwoordenboek” gekeken en ja hoor: Levensbelang – wat onmisbaar is voor het leven….
  Zegt dit nu dat het woord “levensbelang” blijkbaar wel bestaat, maar dat het niet “hedendaags” is ?! Wat een narigheid!

  Groetjes,
  Madelijne

  Reactie door M.Pleines — woensdag 2 februari 2005 @ 1.10 uur

 13. Het lijkt erop alsof de koe en het varken door een aantal van de veevoederverwerkende bedrijven als niet meer gezien worden dan een verbrandingsoven, waar je het afval wat je ergens anders niet meer kwijt kunt, ‘goedkoop’ in kunt dumpen, als een verbrandingsoven die uiteindelijk ook nog vlees oplevert. Hoe lang kunnen deze praktijken van het voederen van vee met verontreinigd, met gifig afval vermengd voer nog doorgaan? Als er uiteindelijk ook mensen aan dood gaan? Welnu, er overlijden nu al wereldwijd mensen aan de ziekte van Creutzfeld-Jakob en dat zullen er de komende jaren alleen maar meer worden. En als dieren die overlijden aan ziektes als gevolg van zwaar verontreinigd en vergiftigd veevoer al niet mee tellen, hoe sterk zullen mensenlevens (volgens deze zelfde moraal van deze ‘afvalverwerkende’ veevoederproducenten (en toeleveranciers) dan wél meetellen? Ik vrees maar in heel geringe mate.

  Het zou in ieder geval geen onverstandig idee zijn als de Keuringsdienst van Waren zich in de toekomst niet alleen bezig zou gaan houden met het rapporteren over de (verantwoorde) samenstelling en kwaliteit van het voedsel wat wij direct consumeren, maar ook met het ‘voedsel’ dat wij (de vegetariërs dus even niet meegerekend) indirect consumeren, het veevoer dus. Maatschappelijk onverantwoord ondernemen in deze extreme vorm, waarin het dieren- en mensenwelzijn in grove mate worden aangetast, zou zwaar bestraft moeten worden. Geen boetes alleen, maar ook gevangenisstraf en een door de rechter op te leggen verbod voor bedrijfsvoering onder de partijen en personen die zich schuldig hebben gemaakt aan het op deze wijze schenden van milieu- en welzijnsnormen voor mens en dier (die niet alleen ziektes, maar voor sommigen ook de dood tot gevolg kan hebben).

  Reactie door David Tompot — woensdag 2 februari 2005 @ 4.17 uur

 14. “…zoals Ischa Meijer tegen mij placht te zeggen.”

  Voegt dat iets toe aan het onderwerp of valt het onder ‘name-dropping’ ?
  Bij de titel ‘Nederland Fraudeland’ dacht ik in de eerste plaats aan de bijverdiensten van de CvK’s, die prachtig naar voren werden gebracht door kamerleden, waarvan de bijverdiensten mijn bevroren uitkering royaal overschrijden…
  Ik ben overigens wel benieuwd of het dit keer wel lukt om van het gerommel met veevoer een echt onderwerp te maken of dat het opnieuw een kwestie van ‘verder onderzoek’ wordt.
  De daders van toen hebben keurig hun gigantische boete (dertigduizend Euro… oftewel sigarengeld) betaald en mochten onmiddellijk weer meerommelen…
  Nederland Fraudeland verbijsterend !!
  Dat kun je niet serieus menen…

  Reactie door Heraclitus VII — woensdag 2 februari 2005 @ 5.20 uur

 15. Ik denk persoonlijk dat dit soort dingen onder de hoed gehouden wordt door enkele (top)ambtenaren, doet me denken aan die engelse serie over die britse minister die ook van niks weet terwijl zijn ambtenaren allerlei louche zaken doet.

  Beter is dus ook de vraag : “waarom wordt de minister WEL gecontroleerd door het parlament, maar de topambtenaren (die bijna evenveel macht hebben) niet”

  Reactie door Ronald — woensdag 2 februari 2005 @ 6.53 uur

 16. doet = doen

  Reactie door Ronald — woensdag 2 februari 2005 @ 6.57 uur

 17. Ik verbaas me nergens meer over.
  Zo lang ambtenaren niet aan durven om klokkenluider te zijn vanwegen hat verlies van hun baan blijf je een fraude land.
  Als we nu eerst eens goede regels daar voor opstellen, gaat volgens mij de beerput pas echt goed open.

  Reactie door leen — woensdag 2 februari 2005 @ 9.05 uur

 18. Sorry van de schrijf fouten, maar ik kan er zo kwaad om worden dat de toetsen te laat reageren op het signaal van de hersenen, net als dat de regering te laat reageerd op signalen uit de samenleving.

  Reactie door leen — woensdag 2 februari 2005 @ 9.10 uur

 19. Opa (nr4) omschrijft het goed. Spelen met de volksgezondheid is crimineel gedrag en zou als zodanig behandeld moeten worden.

  En dan vinden ze het raar als mensen gaan roepen “dat ze daar in Den Haag net doen waar ze zin in hebben”.

  Reactie door Han — woensdag 2 februari 2005 @ 9.31 uur

 20. 1 bedrog bestaande uit vervalsing van administratie of ontduiking van voorschriften => geknoei, gesjoemel, knoeierij, zwendel, zwendelarij

  Dus de overheid doet aan frauduleuze handelingen en/of staat deze toe. Hierbij de volksgezondheid en milieu schade toebrengende.

  Lijkt me stug als we als SP niet een staatskundige vinden die een regel of tig kent waarmee we NU de regering kunnen afzetten, al is het maar een paar balkenbende kopstukken!

  Reactie door Barend — woensdag 2 februari 2005 @ 9.41 uur

 21. De mens is slecht,sommige doen alles voor geld dit is een topje van de ijsberg ,die centimeters verderop nadert.
  Tot die tijd luister ik naar mijn evergreen “”badmoonrising”"niet dat er antwoorden in opgesloten zitten maar het geeft wel troost,trouwens het gemanupileer met voedsel gebeurt toch al lang gesubsidieerd en wel.
  Of dachten jullie soms dat al die moderne verschijnselen zoals de vergeiling van de mensen{ iedereen heeft het over seks],of de hele telefoonhypes er zijn [jonge mensen met een aardige schuld en als je niet meedoet ben je een lulletje of trutje},uit de lucht komen vallen welnee we worden al jaaarrreen vergiftigt en nu dan gaan wij er een vinger achter krijgen ,ben benieuwd.

  Reactie door ton zandboer — woensdag 2 februari 2005 @ 9.43 uur

 22. Fraude??? Dit gaat nog veel verder! Ik moet die beesten eten! Het is je reinste volksvergiftiging!

  Reactie door Jan Breur — woensdag 2 februari 2005 @ 10.43 uur

 23. Wat mij betreft mag Krista ze niet alleen van jetje, maar ook van katoen geven!

  @ Heralclitus VII (13):
  Zeg, wil je wel even om de privacy van de Commissarissen van de Koningin denken? Waarom zou je een klein groepje van twaalf personen zo benadelen? :)

  Zouden we de beesten niet beter met het kabinet kunnen voeren? Of is dat ook te gevaarlijk voor de volksgezondheid? :)

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 2 februari 2005 @ 10.48 uur

 24. Het gerommel met de volksgezondheid, willens en wetens, komt in mijn visie overeen met poging tot moord. Betrokkenen moeten dan ook met deze aanklacht vervolgd worden.

  Roelf

  Reactie door Roelf van Bergen — woensdag 2 februari 2005 @ 10.50 uur

 25. Krista alle succes van de wereld om dit aan te kaarten.
  Maar jouw mond zal wel weer gesnoerd worden.
  Iedereen die de echte waarheid aan het licht wilt brengen wordt tegen gewerkt.
  Dat zijn de spelregels in Barbarenland.

  Reactie door anita — woensdag 2 februari 2005 @ 11.08 uur

 26. Een paar jaar geleden keken we nog met een grote lach op ons gezicht naar belgie toen daar bleek dat er met het veevoer gerommeld was. In Nederland was het beter geregeld jaja. Nederland is blijkbaar beter in het verdoezelen van dit soort zaken maar het gebeurt hier net zo goed. Nederland wordt geregeerd door het grote geld waarbij een inwoner niet meer is als een comsument. Dat zou een mooi begin zijn van de troonrede: Consumenten van Nederland…….

  Reactie door Jan van den Broek — woensdag 2 februari 2005 @ 12.05 uur

 27. Ik sluit mij volledig aan bij Opa! 8)

  Te belachelijk voor woorden gewoon! Het wordt tijd dat dit zooitje ongeregeld oprot…

  Reactie door Mirella — woensdag 2 februari 2005 @ 12.06 uur

 28. Wisten jullie dat in sommige gevallen het veevoer vervoerd wordt in vrachtwagens die net daarvoor afval vervoerd hebben,
  en dan zonder te spoelen veevoer laden?

  wist je niet he,maakt niet uit he,

  wanneer zien we jan peter nu eens zweten, en dan niet van angst, hoewel dat van mij ook mag, nee gewoon eerlijk werkzweet vanwege het feit dat hij de lange jas uitgedaan heeft, en de mouwen opstroopt om eens echt ruggegraat te tonen,

  mocht dat zich voordoen ,dan wel even filmen, heb je een uniek document.

  Reactie door Jansonius — woensdag 2 februari 2005 @ 12.30 uur

 29. http://kliq.web-log.nl/

  Een paar weken geleden gezien op de Duitse TV ergens midden in Duitsland wordt zowel Nederlands als Spaana en Italiaans afval verwerkt omdat hiet daar Euro dubbeltjes per kg voordeliger is.

  Zowel vervoerders als afval leveranciers (o.a NL gemeenten) worden rijk aan deze handel.

  Lang leve de Europese eenwording en regelgeving! :-(

  Kijk ook ff op onze site, gaat over een

  nieuwe sport in Den Haag

  “Wie kan het meeste geld over de balk gooien?”

  http://kliq.web-log.nl/

  Reactie door KLIQ — woensdag 2 februari 2005 @ 13.16 uur

 30. “Kabinet list en bedrog” moet zich onderhand doodschamen, maar zo als we allen weten zijn ze de schaamte voorbij.

  Alles voor de economie, mensen dienen daar aan ondergeschikt gemaakt te worden.

  Gek dat onze democratie steeds meer verzandt in Russische en Italiaanse praktijken.

  Een mens is kennelijk veel minder waard geworden dan geld.

  Het geweten spreekt echter weer even bij onverwachtse rampen, om daarna weer in apathie weg te zakken.

  Is het de bedoeling dat we een mensenleven gaan zien, als iets
  tussen twee stadia geboorte en dood?

  Moeten wij soms de tijd daar tussen in gaan zien, als een overlevingstocht zonder uitrusting.

  De naakte waarheid is: bloot in de kou staan, omdat u laatste kleed wordt afgenomen en men u er tegelijkertijd op wijst, dat u aanstootgevend bent en de openbare orde verstoord en u dus strafbaar bent.

  Wie het dichts bij het vuur zit warmt zich het best, sommige hebben vele bijbanen en andere hebben er zelfs niet een!

  We zijn in dit land totaal het spoor bijster, wie vertelt ons de weg die naar ons Nederland leidt, want alle paden worden weggespoeld, hoge hekken worden opgetrokken, de natuur verdwijnt, de lucht is vergiftigd, de voedselketen verziekt en verkankert, privacy heeft zijn inhoud verloren, de leugen regeert, economie kan enkel nog door corruptie en oneerlijke praktijken voortgang vinden, de bewegingsvrijheid wordt ingeperkt, geen alaaf maar slaaf is het motto, voor geld doet men alles en stort men zichzelf zelfs in VVD denken, de zelfverloogening viert hoogtij enz. enz.

  Is het gek dat men naar drugs, alcohol en Prozac grijpt om te kunnen overleven?

  De zaak draait dol, alles klinkt hol, te voos om te verteren.

  Nederland zakt langzaam weg in zijn eigen ondoordringbare modderige polder!

  Reactie door E.Krul — woensdag 2 februari 2005 @ 13.37 uur

 31. Wat geeft dat nou, een beetje gif. Goed voor de gezondheid. Bouwen we antistoffen op.
  En een beetje corruptie is ook wel leuk. Moet kunnen vind ik

  Reactie door Ardecum — woensdag 2 februari 2005 @ 13.39 uur

 32. Ardecum

  Bent u soms de Geus of een van zijn trawanten?

  Reactie door E.Krul — woensdag 2 februari 2005 @ 13.40 uur

 33. he dit staat er nu ineens wel, waar is mijn zeer kritsche stukje gebleven Jan?

  Reactie door E.Krul — woensdag 2 februari 2005 @ 13.42 uur

 34. Het lijkt erop alsof de koe en het varken door een aantal van de veevoederverwerkende bedrijven als niet meer gezien worden dan een verbrandingsoven, waar je het afval wat je ergens anders niet meer kwijt kunt, ‘goedkoop’ in kunt dumpen, als een verbrandingsoven die uiteindelijk ook nog vlees oplevert. Hoe lang kunnen deze praktijken van het voederen van vee met verontreinigd, met gifig afval vermengd voer nog doorgaan? Als er uiteindelijk ook mensen aan dood gaan? Welnu, er overlijden nu al wereldwijd mensen aan de ziekte van Creutzfeld-Jakob en dat zullen er de komende jaren alleen maar meer worden. En als dieren die overlijden aan ziektes als gevolg van zwaar verontreinigd en vergiftigd veevoer al niet mee tellen, hoe sterk zullen mensenlevens (volgens deze zelfde moraal van deze ‘afvalverwerkende’ veevoederproducenten (en toeleveranciers) dan wél meetellen? Ik vrees maar in heel geringe mate.

  Het zou in ieder geval geen onverstandig idee zijn als de Keuringsdienst van Waren zich in de toekomst niet alleen bezig zou gaan houden met het rapporteren over de (verantwoorde) samenstelling en kwaliteit van het voedsel wat wij direct consumeren, maar ook met het ‘voedsel’ dat wij (de vegetariërs dus even niet meegerekend) indirect consumeren, het veevoer dus. Maatschappelijk onverantwoord ondernemen in deze extreme vorm, waarin het dieren- en mensenwelzijn in grove mate worden aangetast, zou zwaar bestraft moeten worden. Geen boetes alleen, maar ook gevangenisstraf en een door de rechter op te leggen verbod voor bedrijfsvoering onder de partijen en personen die zich schuldig hebben gemaakt aan het op deze wijze schenden van milieu- en welzijnsnormen voor mens en dier (die niet alleen ziektes, maar ook voor sommigen de dood tot gevolg kan hebben).

  Reactie door David Tompot — woensdag 2 februari 2005 @ 13.52 uur

 35. Ik vindt; dat dit kabinet als straf gedwongen moet worden om de rest van hun leven alleen nog maar vlees te eten van de varkens, die zwaar besmet zijn met dit veevoer! Brinkhorst zei toch ook immers; dat er geen enkele reden was om ongerust te zijn over die volksgezondheid??

  Lieg je tegen de overheid; dan kun je in de bak komen wegens bijv. uitkeringsfraude. Liegt de zelfde overheid tegen hun onderdanen; dan komen ze er toch vaak mee weg en na een gouden handdruk wegens bewezen staat van dienst kan men rterecht bij de vele bijbaantjes die de CvK’s ook bezigen.

  het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — woensdag 2 februari 2005 @ 14.04 uur

 36. 27 @Jansonius : Als je JanPeter graag wil zien zweten moet je vanavond maar naar het journaal kijken. Meneer is op kennismakingsbezoek ( zijn termijn zit er al bijna op notabene) op de antillen………..

  Reactie door Opa-Buiswater — woensdag 2 februari 2005 @ 15.25 uur

 37. i.p.v. het goede voorbeeld te geven (normen en waarden)

  Kronkelt de club “List en bedrog” zich door de vreemdste krochten, om ongezien de geldrace te handhaven.

  Laten we ze op de hielen blijven zitten tot ze groen zien!

  Reactie door e.krul — woensdag 2 februari 2005 @ 15.49 uur

 38. Kennelijk is alleen op het gewone volk het wetboek van strafrecht toepasbaar.

  Reactie door e.krul — woensdag 2 februari 2005 @ 15.58 uur

 39. Net op de radio, geheim rapport werd openbaar, justitie onderzoek, maar nee hoor, volgens expert Donner is er geen gevaar voor de volksgezondheid.

  We zijn gewoon varkens dus inderdaad :-) want we kunnen afval eten v.w.b. de VVD/CDA regering en reservewiel joker D 66 hoor ik ook nergens over natuurlijk.

  ‘gaat u maar rustig slapen’ en de gevalletjes kanker nemen gewoon toe tot nu al 1:3

  Reactie door Barend — woensdag 2 februari 2005 @ 16.02 uur

 40. Ha ha niemand verplicht ons toch om vlees te eten!

  Ik doe het al meer dan 30 jaar niet, heIj, kan dus echt wel zonder hoor!!

  Reactie door e.krul — woensdag 2 februari 2005 @ 16.59 uur

 41. @rob 41
  geheime rapporten in dit soort kwesties die iedereen aangaan horen niet, dit soort zaken moet openbaar en ook voorkomen worden, ergo de verantwoordelijken snel uit de politiek geknikkerd, bedrijven beboet etc.
  Dit soort rapporten zijn er gewoon, en ze zijn geheim omdat er bobo’s mee gemoeid zijn.

  Reactie door Barend — woensdag 2 februari 2005 @ 20.07 uur

 42. Ik ben het ook eens met Opa Buiswater (nr 4). En zoals Jansonius (nr 11) al zei, hoe haalde men het in zijn hoofd om slachtafval van schapen aan koeien te voeren? (de schapenziekte ‘scrapie’ veroorzaakte de gekkekoeienziekte) Toen ik dat een paar jaar geleden voor het eerst hoorde, viel mijn mond open van verbazing, verontwaardiging en kwaadheid.
  Nu is er weer zoiets. Er zijn zoveel kanten aan deze zaak die me kwaad maken. Volksvergiftiging. En volksverlakkerij! En dat schijnheilige gedoe.
  Ik vind het ongelofelijk dat Donner er nu gewoon mee wegkomt, met z’n doofpotpraktijken. Geen parlementaire enquete. En Donner en Veerman blijven op hun comfortabele plekkie. Een beetje integere man wist wel wat hij zou moeten doen: spijt betuigen en opso.. hoepelen!
  Zoals Wakker Dier al aankaartte in het programma Radar. Er zijn zoveel mensen in het kabinet die familiebanden hebben met de agrarische sector. Niet dat ze zelf een bedrijf hebben, maar zus of neef. In ieder geval voldoende om belangenverstrengeling te veroorzaken.
  Maar natuurlijk is het niet de Parlementaire enquete die de zaak zal oplossen. Ook strengere wetgeving helpt niet. Die is er toch al? Als u dan toch niet weggaat, minister Donner, weet dan wat u te doen staat: Actie! Grijp die moordenaars. En alle politici en overheidsambtenaren die hun praktijken verdoezelen. En minister Veerman, u heeft ook nog iets goed te maken. Zorg dat de agrarische sector niet zo wanhopig op jacht moet naar goedkoop veevoer om het hoofd boven water te houden.
  (Tenminste… ik weet eigenlijk niet of alle winst van deze praktijken niet in andermans zakken verdwijnt en de boeren toch nog een hoge prijs voor dit giftige voer moeten betalen.)

  Reactie door Andie — woensdag 2 februari 2005 @ 22.46 uur

 43. Andie.Hoe zal het toch komen dat ze steeds op hun plekkie blijven?????????
  Waar is de lef om schandalen te ontketenen.?
  Die is er gewoon niet meer,want diegene die dat doen worden zelf van het speelbord afgegooid.
  Komt er weer een nieuwe pion.(lijkt die reclame van die roze poppetjes van Duracell wel)

  Reactie door anita — donderdag 3 februari 2005 @ 16.15 uur

 44. Meerdere malen heb ik Jan de Wit gesproken. Veel wantoestanden
  heb ik reeds medegedeeld.Jan zegt wel dat het miet kan wat ons
  is gebeurd. Jan laat ons wel in de kou zitten. Hij doet niets.
  UWV Verzekeringsbedrog. Justitiemiskleunen.Waarom geen steun.
  Alleen maar neen zeggen tegen dit kabinet levert niks op.
  Als U de wantoestanden in Nederland en U krijgt deze op een
  precenteerblaadje aangeboden en U doet er niets mee,dan gebruikt
  U maar holle woorden. Komt alsnog zien en overtuig U. Het zou
  Uw kind maar wezen die ten onrechte is afgeschilderd als jeugd=
  geestelijk gehandicapt zijnde vanaf 18 jaar. Als 74 jarige Vader
  heb ik met mijn echtgenote alleen die kar moeten trekken zonder
  ruggesteun van welke partij ook. Wij zijn totaal moedwillig vernield. SP Wij wachten op U. Doe er dan wat aan of kom kijken.
  Hoogachtend, H.J.Vellen

  Reactie door Vellen H.J. — donderdag 3 februari 2005 @ 17.51 uur

 45. @11 Jansonius: wat hebben Amerikanen met eten uit te staan? Als er een land op deze wereld is dat ons eten naar de knoppen helpt, dan is het de VS wel. Van oudsher met het junk food, maar nog erger, de hele lobby van genetisch gemanipuleerd voedsel komt daar vandaan. Ze zetten de EU onder grote druk om dit voedsel te importeren en verbouwen, en zijn wereldwijd bezig om juist de armere boeren in Azie, Afrika dit voedstel te laten verbouwen. De zoveelste variant van kolonisatie door het westen. In China schijnt al 20% van de verbouwde gewassen genetisch gemanipuleerd te zijn, en het wordt razendsnel meer, ook om de enorme bevolking te kunnen voeden. Mij maak je niet wijs dat ons de zeer negatieve gevolgen van deze ontwikkeling niet vroeg of laat keihard gepresenteerd zullen worden. En dan denk ik aan gevolgen als massale sterfte van dieren en planten door verdwijning van het natuurlijke evenwicht, en alle ernstige en niet te overziene consequenties die dat weer met zich meebrengt, economisch, maar ook voor volksgezondheid, etc.

  Reactie door Paul — vrijdag 4 februari 2005 @ 11.18 uur

 46. Ik heb deze week de heer Oplaat van de VVD in discussie gezien en gehoord met een woordvoerster van Lekker Dier.
  Oplaat deed de mededeling dat hij, om belangenverstrengeling, te voorkomen, uit het famile veebedrijf was gestapt, nadat hij kamerlid was geworden.
  Nou dat had hij niet hoeven doen. Hij voerde een grote lobby voor de bio-industrie. Maar het toppunt was wel, dat hij alle argumenten van de woordvoerster van Lekker Dier, van tafel dacht te kunnen vegen, toen deze dame vertelde dat ze vegetarier was.
  Melkert in zijn beste dagen t.o.v. Fortuin was er niets bij.

  Reactie door henk van schijndel — vrijdag 4 februari 2005 @ 13.31 uur

 47. Hallo nederlanders.
  Als ik deze weblog lees, wordt ik zwak ziek en misselijk tegelijk.
  Waarom klagen wij en word er ook door jullie zelf niks gedaan!
  Gooi als protest bijv, in heel nederland het werk neer, dan weet een werkgever dat hij jou net zo goed nodig heeft, als andersom.
  Ikzelf heb dusdanige ervaringen in wet en regelgeving uitkeringen, schuldenregelingen, problemen met overheidsinstantie’s dat ik liever de hele wet en regelgeving naar mijn mening overboord wil gooien en alles opnieuw wil opbouwen, want wat er allemaal in ons nederland gebeurd kan en mag niet!
  Ook zeggen wat je wil mag niet, zo democraties is nederland, doe je dat wel, val je op een gegeven moment buiten de boot en doe je niet meer mee en ben je een nummer!
  Ook het snoeien in uitkeringen van (arbeids)gehandicapten wao ww ioaw enz.. vind ik nog steeds asociaal en de rijken steeds rijker worden, de kloof is aanzienlijk!
  Ook het gebruik van gegevens in een rechtszaak die niet op waarheid berust zijn lijkt normaal vandaag de dag!
  Ook werkgevervriendelijke rechters schijnt normaal te zijn,ondanks dat uwv een oordeeldeskundig advies heeft gegeven dat deze werkgever niet voldoende reintegratie inspaningen heeft gepleegd,om werknemers aan het werk te houden, dat maakt voor een rechter niks uit zolang een werkgevr maar niks hoeft te betalen!
  Ook het w.a.o verhaal dit is puur gericht om mensen tegen beterweten in uit de wao te houden.
  Ik heb er ervaring in en uiteindelijk is het niet medisch wat er gebeurt,maar meer een geld kwestie om maar niet te hoeven uitkeren.
  De arbeidsmogelijkhedenlijst is een lijst met banen die je feitelijk niet hoeft te doen ook al wordt daarmee geschermd.
  Daarnaastvind ik het belachelijk want je bent verzekerd bij je werkgever dus heb je daar gewoon recht op mocht het zover komen dat je niet meer kan.
  Ook de korting op de ww vind ik onaanvaardbaar het wordt steeds minder en meer verplichtingen, maar bepaalde mensen krijgen na hun ontslag wachtgeld en hoeven geen verplichte sollicitatie’s te doen, en als wij niet solliciteren krijgen we geen of gedeeltelijke uitkering.
  Ook vind ik het niet goed dat je eerst je spaargeld moet opmaken alvorens je een kwijtschelding gemeentelijke belastingen krijgt!
  Ondanks dat de belastingdienst zegt dat je te weinig betalings capaciteit hebt.
  Dit was even heel kort wat ik heb ervaren samen met mijn vrouw!
  Ik hoop dat nederland eens wakker wordt en zelf eens nee zegt tegen een hoop zaken van de overheid die niet deugen!

  Reactie door bandit — dinsdag 3 mei 2005 @ 22.21 uur