50 maal Zout

maandag 13 december 2004 :: 13.33 uur

Gisteren was ik één van de gasten bij politiek café Zout in Oss. Het was een feestelijke aflevering, de 50ste.

Andere gasten, naast muzikanten en columnisten waren Maaike Widdershoven en Marc Scheepmaker.

Het was weer erg druk, stampvol met ruim 400 bezoekers, en alle bijdragen van hoog niveau. Inmiddels heeft dit initiatief in verschillende steden van het land navolging gekregen.

Omdat Zout tot nu toe geen toegangskaartje vraagt, vroegen ze mij een pak zout te veilen.

Maaike was graag bereid om te zingen om mensen over te halen meer te bieden. Met succes. Het pak zout ging voor 250 Euro van de hand. De andere aanwezigen kochten een pak zout voor 5 Euro om zo de kas een beetje te spekken.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

10 Comments

10 reacties

 1. Zelfs vanuit het ‘verre’ Heerlen werd de 50e Zout bezocht. We hebben genoten, op deze plaats wensen we de Zoutmakers nogmaals te feliciteren met een prikkelende en smaakvolle succesformule!
  Oss mag ontzettend trots zijn op een dergelijk happening!

  De verwachtingen waren vooraf reeds torenhoog, maar de werkelijkheid torende zelfs boven die verwachtingen uit! Veel tips en adviezen hebben we kunnen meenemen naar het zuiden, onze hartelijke dank daar voor!

  En Jan, nooit geweten dat je zo goed als veilingmeester uit de voeten kunt. Mocht de teller in Heerlen ooit op 50 staan, dan weten we je te vinden…

  Reactie door RM — maandag 13 december 2004 @ 13.57 uur

 2. Ik heb deze avond een ton wegenzout als een schenking aan de SP gedaan.
  Dit zout zal de partij hard nodig hebben onderweg naar het worden van een Serieuze Partij.

  Reactie door Bernard Uitdenhemel — maandag 13 december 2004 @ 17.00 uur

 3. Voor wie het nog niet wist: Hier worden geen off-topic-discussies gevoerd.

  Reactie door Jan Marijnissen — maandag 13 december 2004 @ 22.37 uur

 4. @Bernhard Uitdenhemel

  Zout is er genoeg in de partij. Het is de kunst om het zoutgehalte op nivo te houden. We raken het kwijt; als je niet goed oplet. Vergeet verder niet, dat bij zout ook peper hoort.

  @Jan Marijnissen

  Ik had het idee bij de webmaster neergelegt; om een aparte plek te maken voor off-topic zaken. Dan kun jij; Jan met de webmaster niet gerelateerde onderwerpen heel simpel daarnaar verwijzen. Daar is vraag naar; behoefte. En waar vraag is; moet je toch aanbod kweken. Een simpele economische wet voor elke serieuze ondernemer. Klantgericht werken en denken met een gezond stukje serviceverlening. In dit opzicht is de S.P. niets anders dan een bedrijf; gericht op groei. Ik heb daarbij nu mijn twijfels over die intentie. Mijn verzoek is niet voor discussiedoeleinden. Het is slechts een vraagje; een verzoekje waarop ik tot nu toe geen antwoord op kreeg. Dat vind ik niet des S.P. En ik wil graag weten, of de S.P. en ik nog ongeveer op dezelfde golflengte zitten of dat er intussen veel is scheefgegroeit.

  Rest nog mijn opmerking naar aanleiding van je comment op #3:
  Waar kunnen we dan nog wèl voor off-topic zaken terecht? Het gastenboek wordt er ook veel voor gebruikt; maar is ongeschikt; omdat je een onderwerp niet echt goed kunt uitdiepen door de letterlimiet en door de huidige vorm.

  Reactie door ReneR — dinsdag 14 december 2004 @ 0.27 uur

 5. @ Jan

  Ik sluit me aan bij rene r, ik snap helemaal dat je hier on topic behoort te blijven, en ben het hier ook mee eens. Ik kom hier nog niet zolang, maar lang genoeg om te zien dat sommige mensen zich hier toch niets van aantrekken… (incluis mezelf geloof ik af en toe:-)), dan is het toch veel makkelijker als er een ander aanbod is… Is volgens mij voor de webmaster een veel minder zware klus :-)

  maaja da’s mijn mening maar… die hier dan weer niet thuis hoort om dat ie niet ontopic is… maar misschien mag blijven staan als ik het woordje zout in deze tekst gebruik ;-)

  greetz patrick

  Reactie door patrick — dinsdag 14 december 2004 @ 0.32 uur

 6. @ReneR. Het staat iedereen vrij om een forum te beginnen…
  Binnen de SP wordt overlegd hoe we internet verder kunnen inzetten voor actieve deelname van mensen aan discussies. Binnenkort meer nieuws hierover.

  Reactie door Jan Marijnissen — dinsdag 14 december 2004 @ 0.39 uur

 7. #6 Jan Marijnissen.

  Dank voor je antwoord en informatie.

  Ik wil best de S.P. helpen hoor; door zelf een forum op deze website van verschillende onderwerpen te voorzien. Ik heb er al een hele hoop geruisloos voorbij zien gaan in de media. Zeg dan maar wat de voorwaarden zijn. Wil het ook wel doen samen met nog iemand; misschien heeft iemand als Daniel O er ook wel zin in. Ik sta voor alle opties open.

  Maar dit bedoelde je wellicht niet met deze opmerking….Maar als lid van deze organisatie en met nog de wil in mij om deze te verbeteren en uit te breiden in kwaliteit en quantiteit, heb ik toch net zo goed het recht om binnen de SP-logs een log te starten, mits men daar open voor wil staan? Een open houding; daar gaat het om. Het is alvast een idee in de Sp-ideeenbus; menig vooruitstrevend bedrijf heeft er ook wel eentje staan…

  Ik hoop anders maar; dat er voor ons iets positiefs uit mag rollen uit het genoemde overleg. Ik heb wel de hoop; want de S.P. is een partij met lef. Op zich is het al jarenlang de peper tussen al het parlementaire zout. En dat moet zo blijven.

  Ik sluit aldus mijn verzoek af met deze woorden:

  De Sp; dat zijn wij (allen).

  Het is tijd voor de revolutie

  Reactie door ReneR — dinsdag 14 december 2004 @ 11.29 uur

 8. Lijkt me handig en erg prettig als dit soort initiatieven lekker in handen van webmaster of Marijnissen zelf blijft en niet in handen van leden. Weet precies hoe dit soort zaken dan uitpakt.

  Reactie door !! — dinsdag 14 december 2004 @ 12.45 uur

 9. #9

  Als de uitkomst maar hetzelfde is “!!”. Mij maakt het niks uit. maar ze zijn er dus over aan het vergaderen en ik ga er vanuit, dat er op het hoofdkantoor in Rotterdam mensen met inzicht en visie rondlopen; in elk geval met feeling voor wat er in de achterban leeft. Ik heb er in elk geval nog wel vertrouwen in.

  Reactie door ReneR — dinsdag 14 december 2004 @ 23.42 uur

 10. Waarom zou iemand die een tomaat kan verkopen moeite hebben met een pak zout ?
  Zonder gekheid: Leuk initiatief ! :)

  Reactie door Heraclitus VII — donderdag 16 december 2004 @ 6.05 uur


 • Het land in

 • Foto