En weer niet wat er moet gebeuren

Minister Donner wil dat stewards voetbalvandalen met een stadioverbod gaan weren uit de stadions. Daartoe krijgen zij de beschikking over de namen èn de foto’s.

Typisch weer zo’n Haags idee van een minister die nooit in een stadion is geweest. Heer Donner, hoe stelt u zich dit voor?

Voor de échte oplossing: zie hier.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 22 oktober 2004 :: 17.51 uur

19 Comments

19 reacties

 1. Weer één van Donner’s fabeltjeskrant ideetjes. Dan moeten de Stewards zeker heeeeel hard BOEH gaan roepen tegen die voetbalvandalen. (jij hebt voelbalvandalen staan trouwens Jan)

  Reactie door sulis — vrijdag 22 oktober 2004 @ 18.04 uur

 2. Voelbalvandalisme….mmm nee, lijkt me niks..Eh, mischien een foto van Donner zelf op de kleding van de stewards, dan schrikken die vandalen echt wel….

  Reactie door Lambert — vrijdag 22 oktober 2004 @ 18.11 uur

 3. Voetbal was leuk… tot dat het om geld ging!

  Reactie door krul — vrijdag 22 oktober 2004 @ 19.46 uur

 4. Op de planeet Astor-B393 in het melkwegstelsel Vulcan-Z waar de heer Donner vandaan komt wordt inderdaad niet gevoetbald.
  Ik heb het stuk van de SP gelezen en ik ben het eens met de teneur. Nu lijden de goeden onder de kwaden.
  Een oplossing wordt mijns inziens ook in het SP stuk niet gegeven. Ja, de rechter moet stadionverboden uitdelen.
  Sorry hoor, maar dit kan al lang. HET WORDT ALLEEN (bijna) NOOIT IN DE PRAKTIJK GEBRACHT!!!
  Dat is het hele probleem van Nederland, overal is wel een regel voor, maar de ‘kwaden’ worden toch niet aangepakt.
  Ik moet het nog zien gebeuren, dat de eerste supporters een stadionverbod (bij voorkeur gecombineerd met meldingsplicht) krijgen!
  (Maar misschien ben ik wel te pessimistisch)

  Reactie door CasaSpider — vrijdag 22 oktober 2004 @ 20.06 uur

 5. De enige oplossing is het betaalde voetbal afschaffen en daarnaast wedstijden spelen zonder publiek. Levert de gemeenschap een hoop geld op.

  (i.p.v van een voetbalclub steeds uit de rode cijfers te halen, etc zijn er belangrijkere zaken bv de hangjongeren als alternatief gratis sporten aan bieden. )

  De politie kan dan ingezet worden waarvoor ze bedoelt zijn: boeven vangen en het echte gespuis van de straat houden..

  Reactie door chrisinactie — vrijdag 22 oktober 2004 @ 22.13 uur

 6. chrisinactie,
  wat denk je van de wedstrijd op de maan te spelen.

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 22 oktober 2004 @ 22.26 uur

 7. folkert de lepper

  Lijkt me ook een heel goed alternatief.

  Reactie door chrisinactie — vrijdag 22 oktober 2004 @ 22.33 uur

 8. ff offtopic ……….

  Een pijnlijker moment had minister Van Ardenne voor Ontwikkelingssamenwerking niet kunnen kiezen. Op de dag dat voorzitter Barroso van de nieuwe Europese Commissie in Brussel zijn club probeerde te redden, schoot Van Ardenne de beoogde Italiaanse eurocommissaris Buttiglione als ‘ongeschikt’ af.

  e-mail dit artikel

  printversie

  meer over dit onderwerp

  nieuwsbrieven

  stuur me mail over

  Uitleg Bewaar

  En dat terwijl Nederland EU-voorzitter is. Alleen door druk van collega-ministers werd een politieke rel voorkomen. Van Ardenne (CDA) werd donderdag weinig keus gelaten. Of ze slikte haar woorden in, of er wachtte een openbare terechtwijzing door het kabinet.

  Partijgenoot en collega Bot van Buitenlandse Zaken liet daar geen twijfel over bestaan. ‘Van Ardenne had die conclusie inmiddels zelf ook getrokken’, verzekert haar woordvoerster.

  Pijnlijk was het wel voor Van Ardenne. Op de EO-radio stelde zij tot vijf keer toe dat Buttiglione zichzelf had afgeserveerd door zijn persoonlijke mening over homofilie (een zonde) als politicus te ventileren. Vervolgens trok ze twee keer de conclusie dat Buttiglione als eurocommissaris ongeschikt is.

  Dat dit alles vijf uur later als ‘ongelukkig geformuleerd’ van tafel ging, tast volgens de woordvoerster de geloofwaardigheid van de minister niet aan.

  VVD-Kamerlid Van Baalen meent dat Van Ardenne volledig uit de bocht is gevlogen.

  Reactie door Lambert — vrijdag 22 oktober 2004 @ 22.38 uur

 9. Politieke barometer: van 9 naar 14 zetels!

  Proficiat Jan! Houden zo!

  Reactie door Molly — vrijdag 22 oktober 2004 @ 23.03 uur

 10. Lambert
  Mooi he onze politiek leiders….niemand die ze begrenst, niemand die ze ontslaat. Moet jij doen op je werk….doeiiii!

  Reactie door MAD — vrijdag 22 oktober 2004 @ 23.26 uur

 11. Donners plan gaat niet werken, daar ben ik het helemaal mee eens.

  Maar de échte oplossing (volgens Agnes) raakt helemaal Kant noch wal:

  quote 1: “het zou niet meer dan normaal moeten zijn om de meeste supporters gewoon naar uit- en thuiswedstrijden te laten gaan zonder hen te behandelen als potentiële crimineel.”

  quote 2: “De clubcard, de verplichte combireizen, hekken en netten voor de uitvakken en een zero tolerance-houding zijn allemaal bedoeld als drempels om vandalen te ontmoedigen. In de praktijk haalt het echter weinig uit tegen de zwaarste raddraaiers en is iedereen de dupe van deze maatregelen, die bovendien vaak meer problemen veroorzaken dan oplossen.”

  quote 3: “Terecht wordt gezegd dat mensen die als beesten worden behandeld, zich zo gaan gedragen. Behandel supporters daarom als echte fans, dat zal veel meer bijdragen aan een verbetering van de situatie, dan de zoveelste repressieve maatregel.”

  Waarom zijn we in het geval van de Marokkaantjes zo eensgezind in een harde aanpak, maar moeten we de voetbalsupporters een aai over hun bolletje geven en met warme chocomel welkom heten in het stadion? Hekken weg, netten weg, ga lekker zitten in elk vak waar je maar wil, jongens. Sorry dat we vroeger die onaardige ME-ers op jullie hebben afgestuurd, waardoor jullie zo recalcitrant zijn geworden. Het is helemaal onze schuld, hoor :S

  Kent iemand de BBC-reportage over (ik meen) Stoke City supporters, de ergste die je je kunt indenken. Het gedrag van clubs of politie heeft geen enkele invloed op het gedrag van deze lui. Die hebben maar 1 doel: rotzooi schoppen als plezierige zondagmiddag-bezigheid. De supporters van de tegenstander is De Vijand, en die gaan we slopen. Dat is de clou van het spel die dag. Alle middelen geoorloofd. De politie is alleen een hinderlijke mug die steeds in de weg zit bij het bereiken van De Vijand.

  Zero-tolerance is het enige middel dat hier tegen helpt.
  En een goeie opvoeding natuurlijk, maar ja, kom daar tegenwoordig maar eens om.

  Tip: Richt als de wiedeweerga die kampementen van Lubbers op, en stop voetbalsupporters en lastige Mede- of Nederlanders bij elkaar. Es kijken wat er gebeurt.

  Reactie door Pipo de Clown — vrijdag 22 oktober 2004 @ 23.36 uur

 12. Minder dan 1% van alle toeschouwers misdraagt zich.
  Voor de andere 99% (echte supporters) hebben we dus allerlei regeltjes verzonnen. De minderheid regeert dus weer eens de meerderheid.

  Wat dacht je van dat stadionverbod en van de meldingsplicht?
  Als men dat nu eens strak gaat hanteren en uitvoeren?

  In elk stadion hangen tientallen camera´s. Binnen elke BVO kent men zelfs de namen van alle raddraaiers, maar niemand doet er iets aan. En Den Haag interesseert het geen ruk, totdat men door een flink incident tijdens een wedstrijd op maandag in de pers weer even mag scoren.
  Dan hebben de heren in Den Haag ineens een grote mond.

  Het is toch niet normaal, dat mensen elke week scanderen dat je moeder of je partner een hoer is? Het is toch niet normaal, dat dat gajes je elke week massaal kanker toewenst?

  Dat tuig is geen potentiële crimineel, het zijn criminelen.

  Het gedrag van dat gespuis is niet anders dan een afspiegeling van (de onderkant van) onze samenleving. De onderkant in morele zin wel te verstaan.

  Reactie door Michel Smit — zaterdag 23 oktober 2004 @ 0.16 uur

 13. Pipo de Clown ,#14
  en jij komt met dikkedeur, kluk kuk, mammaloe, snuf en snuif iedere avond een spannend verhaal vertellen voor dat de boefjes slapen gaan.

  Reactie door folkert de lepper — zaterdag 23 oktober 2004 @ 9.37 uur

 14. Agnes,
  In je artikel heb je het duidelijk gezegd, – en ik ben het met je eens dat weer een nieuwe maatregel, dit keer toegewezen aan “stewards” (wat zijn dat voor wezens?) de kans op een prettig supporters beleven niet verbeterd.
  Ter handhaving van “orde en vrede” hebben we toch een overheids-apparaat, in de vorm van politie en eventueel ons leger (alleen functioneel in het buitenland?), alsmede onze rechterlijke macht om (onpartijdig) te oordelen en eventueel strafmaatregelen op te leggen.
  Amita.

  Reactie door Amita — zaterdag 23 oktober 2004 @ 11.00 uur

 15. Ach geef die 1% de ruimte die ze willen. Noem ze gladiatoren geef ze wat speelgoed waarmee ze elkaar een dienst kunnen bewijzen en een mooi stadium voor hun zelf. Terwijl de rest van Nederland zijn tv er op afstemd mogen ze elkaar sportief aandacht geven (zonder ziektekostverzekering) totdat er een winnaar bekend is.
  Probleem opgelost en ik voorspel voor de commercie een gouden toekomst.

  Reactie door rommel — zaterdag 23 oktober 2004 @ 13.18 uur

 16. En wat is het verschil tussen Voetbalvandalen en criminelen en straatjeugd die honderden gezinnen uit de straat terroriseren? Waarom kunnen deze mensen niet met geweld omgaan en moeten ze juist geweld gebruiken om zich lekker te voelen? Waar gaat het mis? OUDERS OUDERS OUDERS en later verkeerde “vrienden”?

  Reactie door Lydia — zaterdag 23 oktober 2004 @ 17.16 uur

 17. Typisch SP verhaal, dat van Agnes. 100% waar. Alleen jammer dat er net zoveel nuttige aanbevelingen in het verhaal staan als in het beleid van Donner: nullllllll-nullllllll.

  Reactie door Nepkarel — zaterdag 23 oktober 2004 @ 20.41 uur

 18. Het idee van Donner lijkt me weinig realistisch. Maar in het verhaal van Agnes Kant lees ik ook geen concrete oplossing. Het verbieden van kwetsende spreekkoren lijkt me een goed begin. En misschien moet de mogelijkheid worden gecreëerd om voetbalsupporters die zich misdragen te veroordelen tot een taakstraf die moet worden uitgevoerd op de tijden dat hun club een wedstrijd speelt.

  Reactie door Hansje — zondag 24 oktober 2004 @ 0.24 uur

 19. sportsbooks…

  sulfur?manor,amplify:surprise fluffy Svetlana Michigan betting online http://www.more-betting.com/

  Trackback door sportsbooks — woensdag 17 mei 2006 @ 19.54 uur