Wat ‘n opkomst!

maandag 20 september 2004 :: 16.42 uur

30.000 tot 50.000 demonstranten vanmiddag op de Coolsingel.

En dit is nog maar het begin.
En dit was nog maar ‘n regionale bijeenkomst!

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

243 Comments

243 reacties

 1. Wta is nou 30.000 tot 50.000 man in een land met meer dan 15.000.000 inwoners. Een druppeltje op de gloeiplaat, dus van een gesallgde actie kun je niet spreken. Bij een voetbalwedstrijd komen nog meer mensen kijken. Wat een afgang!

  Reactie door Carel de Win — maandag 20 september 2004 @ 16.46 uur

 2. Carel, wat heb jij een sneu leven, dat je voornaamste bezigheid het jammeren op deze website is. Moet je niet werken?

  En hoeveel mensen denk je dat er op de been komen om vóór deze kabinetsplannen te demonstreren?

  Reactie door Vinnie — maandag 20 september 2004 @ 16.49 uur

 3. Het loopt mensen als Carel behoorlijk dun door de broek! Persoonlijk lach ik mij te pletter en vind ik het werkelijk fantastisch dat er zoveel mensen op de been waren in Rotterdam. Niet alleen een opsteker voor de vakbonden maar ook een bewijs dat er nog wel degelijk solidariteit in nederland bestaat. En laat al die rechtse rukkertjes als de Win maar piepen, hun laatste uren zijn reeds ingeluidt door weldenkend nederland Vaarwel Carel met je opruiende praatjes; ga emigreren of zo want nederland wordt weer LINKS!!!! Overigens de laatste keer dat ik het mij verwaardig om op jou te reageren, voortaan zul je het zonder mijn tegencommentaartjes moeten doen; volk zoals jij lust ik niet!

  Reactie door Opa-Buiswater — maandag 20 september 2004 @ 17.03 uur

 4. Foto’s, foto’s, foto’s…
  Meer beelden van deze fantastische dag van protest in Rotterdam.

  Trackback door Maak Nederland Beter! — maandag 20 september 2004 @ 17.08 uur

 5. Carel de win

  hahahaha god man wat lach ik jouw uit…alles wat je al die weken hebt geroepen is in 1 dag weggevaagd. Bye Bye rechts…Wat een afgang man!!!!!! Brute dag voor jullie rechtse kweetjes…. krijg je ervan als je de arbeider uitzuigt….

  Reactie door MAD — maandag 20 september 2004 @ 17.16 uur

 6. Als het om kaartjes aan Balkenende gaat, is 8000 voor Careltje een heel groot getal. Gaat het om een demonstratie tegen Balkenende, dan is 50.000 (maar er is ook een schatting van 60.000) ineens een klein getal…Bij kleine kindertjes heet dat niet tegen je verlies kunnen.

  Reactie door Olav Meijer — maandag 20 september 2004 @ 17.18 uur

 7. Fantastisch resultaat dus, nu 2 october !!!

  Reactie door Lambert — maandag 20 september 2004 @ 17.20 uur

 8. MADje, jij zou niet meer reageren. Wat ben jij een slapjanus zeg. Heerlijk, ik moet zo lachn om jullie commentaar. Zelf is de SP de jammerpartij van Nederland. Indien daar wat van gezegd wordt, kan de SP daar niet tegen. Heerlijk, heerlijk, de zieligerd op deze site. Maar jullie doen wel iets goed, mijn lachspier krijgt genoeg training.

  Adios, amigos!

  Reactie door Carel de Win — maandag 20 september 2004 @ 17.27 uur

 9. goh helaas wil niemand die aantallen bevestigen, behalve de organisatoren.
  Jammer dat er geen betrouwbare manier is om dit soort dingen te meten, tevens vind ik het erg jammer dat er gestaakt wordt om te kunnen demonstreren, wat hebben die bedrijven waar gestaakt wordt hier mee te maken, ik vind dit gewoon werkweigering waar toch wel enige sanctie’s op mogen staan.

  Reactie door Ronald — maandag 20 september 2004 @ 17.28 uur

 10. Hmmm….wie is er hier nu kinderachtig…. haha Ronald…moeten ze goed doen als je oorlog wilt en zeker wilt weten dat je bedrijf naar de klote gaat hehe.

  Reactie door MAD — maandag 20 september 2004 @ 17.31 uur

 11. Schaam je kapot Jan.
  Je bent dus duidelijk het contact met de achterban kwijt.
  30 of 50.000 man? Om je kapot te lachen. In iedergeval geen werkers. Die hadden daar geen vrije dag voor over.
  Het wordt langzaam tijd dat je het voor de echte werkers gaat opnemen.
  Ik kom er nog wel eens uitgebreider op terug wat er allemaal niet deugd.
  Je gelijk is aan het inflateren.

  Reactie door Jacob Bakker — maandag 20 september 2004 @ 17.38 uur

 12. Nou als ik een bedrijf zou hebben en iemand zou bij mij met de mededeling komen dat ie wil staken om aan een betoging deel te nemen waar ik part nog deel aan zou hebben, dan zou ik zeggen dat hij/zij morgen gewoon kon komen werken of nooit meer hoefde te komen.

  Zie niet in waarom bedrijven die er part nog deel aan hebben benadeeld worden, dit geld ook voor de mensen die afhankelijk zijn van het OV.

  Reactie door Ronald — maandag 20 september 2004 @ 17.43 uur

 13. @ Jacob Bakken (11):

  Leuk geprobeerd, joh. Maar toevallig kwamen juist veel werkers, die hun werk (even) neerlegden, naar de demonstratie! (Haven, ROTEB, brandweer…). En wacht maar tot 2 oktber in Amsterdam…

  Reactie door Olav Meijer — maandag 20 september 2004 @ 17.52 uur

 14. En o ja, zelf heb ik een dag verlof opgenomen om naar de demonstratie te gaan. Nu jij!

  Reactie door Olav Meijer — maandag 20 september 2004 @ 17.53 uur

 15. Inderdaad Olav Meijer :) en ow ow dat doet pijn :)

  Reactie door MAD — maandag 20 september 2004 @ 17.54 uur

 16. @olav meier,
  Goede zaak, daar heb ik ook niks op tegen, enige wat ik duidelijk probeer te maken is dat jullie demonstreren tegen de maatregelen van dit kabinet waar bepaalde mensen de dupe van worden, maar het in jullie optiek wel toegestaan is om te gaan staken waar die bedrijven en andere mensen de DUPE van worden, dan ben je dus geen haar beter als de regering he.

  Reactie door Ronald — maandag 20 september 2004 @ 17.55 uur

 17. Ronald

  Dan ga ik hoogst persoonlijk een lijstje bijhouden en publiceren van bedrijven die dat flikken, bedrijfje is zo naar de klote als je tracht solidariteit te saboteren. Ik weet in sommige beroepen gaat het rot, maar merendeel prima.

  Reactie door MAD — maandag 20 september 2004 @ 17.56 uur

 18. en gut o gut, en al zouden het er 60.000 zijn (wat ik betwijvel) dan is dan nog niks vergelijken bij het totaal aantal leden wat de grote vakbonden hebben (1,2 miljoen).
  Net als bij het zogenaamde referendum over het akkoord, kraaien de vakbonden al victorie terwijl er nog geen 2.5% van hun leden is komen opdraven.

  Reactie door Ronald — maandag 20 september 2004 @ 17.58 uur

 19. @MAD,
  Je wordt GVD betaald om te werken MAD, en niet om zomaar weg teblijven, werkgevers vertrouwen erop dat je komt werken, en dat het werk voor die dag gedaan wordt.
  Dit heeft dus echt niks met solidariteit te maken maar gewoon met arbeids ethiek, iets waar ik jou dus blijkbaar niet van kan beschuldigen.

  Als jij bij mij zou werken zou ik je gewoon op staande voet ontslaan, liever kapot dan gechanteerd worden, en jij vraagd je nog steeds af waarom bedrijven uit nederland vertrekken, nou om dit soort dingen dus.

  Reactie door Ronald — maandag 20 september 2004 @ 18.00 uur

 20. @ Ronald (16):
  In de eerste plaats: het is in Nederland best strak geregeld wat stakingen betreft. Ondanks dat het om een internationaal gewaarborgd sociaal recht gaat, worden door de rechtbankpresidenten in kort geding best strenge eisen gesteld w.b. zorgvuldigheid van de vakbonden enz. Dus het is een volkomen misplaatst idee dat je maar raak zou kunnen staken. De bonden letten er altijd goed op welke eventuele nadelen hun acties kunnen hebben. Moeten ze dus ook. Maar inderdaad zal onvermijdbare schade ontstaan. Die wordt echter gerechtvaardigd door het belang dat op het spel staat. En de meeste mensen accepteren dat ook. Overigens zijn ook werkgevers gedeeltelijk helemaal niet zo gelukkig met de maatregelen van Balkenende c.s. En ik verwacht niet dat er nu veel werkgevers zijn die het in hun hoofd halen iemand vanwege deze vakbondsacties te ontslaan. Tot ziens op 2 oktber a.s.? Dat is op een zaterdag, dus daartegen zal je wel minder bezwaren hebben.

  Reactie door Olav Meijer — maandag 20 september 2004 @ 18.07 uur

 21. @Olav Meijer,

  “Maar inderdaad zal onvermijdbare schade ontstaan. Die wordt echter gerechtvaardigd door het belang dat op het spel staat.”

  Misschien wel maar waar is de rechtvaardiging dat een werkgever die hier part nog deel aan heeft deze schade moet lijden, staken is een ding van het verleden, zeker nu steeds meer bedrijven met prestatie loon gaan werken.
  Als de bevolking echt zo massaal tegen zou zijn dan zou zo’n actie ook slagen op een zaterdag of zondag.
  Maar zolang er minder mensenh demonstreren dan het aantal stemmen dat de SP heeft gekregen bij de laatste verkiezingen zal dit kabinet wel niet echt onder de indruk zijn, het kan namelijk nooit zo zijn dat zeg bijv. 100.000 mensen het kabinet naar huis sturen (of zijn zij nu ineens een democratische meerderheid?).

  Reactie door Ronald — maandag 20 september 2004 @ 18.15 uur

 22. Ronad (21):
  Gewoonlijk gaan stakingen natuurlijk over zaken die de werkgever wél rechtstreeks aangaan. En inderdaad zal zo’n actie ook slagen op zaterdag: wacht maar op 2 oktober! Aantallen demonstranten en stemmers zijn echt appels en peren, Ronald!

  Reactie door Olav Meijer — maandag 20 september 2004 @ 18.28 uur

 23. Waarom geen oproep tot een landelijke staking. Leg het hele land plat!

  Reactie door Rode Peper — maandag 20 september 2004 @ 18.28 uur

 24. Ronald
  Ben jij nu ook zo’n type van ‘baas ik leg al klaar op het buro, neem me maar’ ? je klinkt namelijk als zoiets. En Ronald ik zou al niet voor jouw gaan werken…jij zou me niet eens aankunnen. Ik en me collega’s zijn mannen…geen snol van de baas.

  Reactie door MAD — maandag 20 september 2004 @ 18.31 uur

 25. Jammer dat het hier -weer- uitmondt op een welles-nietes discussie. Het vergalt mijn opgewekte gemoed als ik hier ga kijken!

  Ik ben opgetogen over de manifestatie van vandaag. Het belooft wat voor Amsterdam. Een goed begin is het halve werk! En een goed begin is het. Vorig jaar Keer het Tij is al dik verbroken!

  Reactie door Renske — maandag 20 september 2004 @ 18.33 uur

 26. IK HEB ZIN IN 2 OKTOBER

  Reactie door Maarten — maandag 20 september 2004 @ 18.36 uur

 27. Stuur je protest via http://www.balkenende.nl/

  Reactie door Rode Peper — maandag 20 september 2004 @ 18.40 uur

 28. wat reacties van de arrogante bastaards:
  De acties tegen het kabinetsbeleid die maandag werden gevoerd in Rotterdam, Den Haag en enkele andere plaatsen, zijn volgens Tweede-Kamerlid Weekers van de VVD “niet passend”. CDA-fractieleider Verhagen vindt dat ” niemand baat heeft bij deze acties.” Volgens D66-Kamerlid Bakker zijn andere maatregelen dan de acties nodig om de sociale zekerheid overeind te houden.
  CDA-fractievoorzitter Verhagen vraagt zich af of iemand “iets opschiet” met de acties.

  klootzakken zijn het, we moeten ze eruit schoppen

  Reactie door Lambert — maandag 20 september 2004 @ 18.44 uur

 29. @MAD, nee hoor, ik ben alleen een overeenkomst aangegaan met mijn werkgever en als ik die overeenkomst eenzijdig mag schenden, dan mag hij dat ook.
  Contract-breuk noemen ze zoiets volgens mij.
  En ook ‘echte’ mannen moeten zich gewoon aan hun contract houden anders zijn die ‘echte’ mannen gewoon een stelletje onbetrouwbare honden.

  Reactie door Ronald — maandag 20 september 2004 @ 18.45 uur

 30. Lambert

  Weet je meteen waar ze staan….niet bij de burger iedegeval.

  Reactie door MAD — maandag 20 september 2004 @ 18.48 uur

 31. @Lambert: `klootzakken zijn het, we moeten ze eruit schoppen,’
  inderdaad Lambert en die Carel de Win en die Ronald erbij, graag van dit log, ze kunnen hun fatsoen niet houden. `t is mooi geweest dunkt me.

  Reactie door C.Tilyx — maandag 20 september 2004 @ 18.49 uur

 32. Als dit kabinet niet zo’n dom beleid zou voeren, zou er ook niet gestaakt hoeven te worden en zou er geen economische schade zijn. Maar ja ook dat snapt Balkje niet…..
  p.s. Als een gewone burgen een operatie nodig zou hebben beland je eerst op een wachtlijst maar Balkje natuurlijk niet.

  Reactie door Rode Peper — maandag 20 september 2004 @ 18.50 uur

 33. Ronald

  Deze ‘onbetrouwbare’ honden zijn gewend om te bijten en heel vals ook wel..dus mijn baas bedenkt zich wel 100 x voor dat hij dat doet. Maar goed snap niet zo best dat je deze dinge hier komt melden, je weet toch dat wij allemaal hier anders denken. Je krijgt toch geen begrip dus waarom die moeite doen ?

  Reactie door MAD — maandag 20 september 2004 @ 18.52 uur

 34. @C. Tylix, verstokte communist, op jou zit niemand te wachtenh, selfs de SP niet, dus ga een communistisch partij oprichten of zo.

  @MAD, lekkere werknemer ben jij zeg, ondankbaar ben je ook nog, je hebt echt geluk dat ik niet je werkgever ben want je zou echt binnen een 1 minuut op straat staan.
  Goh wat zul jij weinig extra geld krijgen als je baas overgaat op prestatie loon, waarschijnlijk zou je eerder gekort worden.

  Reactie door Ronald — maandag 20 september 2004 @ 19.01 uur

 35. Ronald

  Ik hoef niets extra’s van me baas en ben hem ook niet dankbaar. Hij wil geld verdienen aan mij en ik aan hem, meer is er niet. Je leeft in een eigen wereldje Ronald. Wergever zal altijd het onderspit delven…en ik kan het weten want kom veel in bedrijven. Zie bergen vertrouwelijke informatie…Ronald hoe heet dat giga bedrijf van jou ? hehehe:)

  Reactie door MAD — maandag 20 september 2004 @ 19.25 uur

 36. Hoor die Louisewies van der Laan eens zwammen bij B&W op Ned.3.
  Ze kennen de feiten niet.
  Allemaal gelul over kenniseconomie terwijl 60 procent naar het VMBO gaat waar deccenia lang zeer slecht onderwijs wordt aangeboden.
  Zorg eerst eens voor goed en betaalbaar onderwijs!
  De Elite weet niet hoe gewone mensen de eindjes aan elkaar moeten knopen.
  Hoe komt het dat de verliezers van paars gewoon doorgaan met dat slechte beleid?

  Reactie door Jopie — maandag 20 september 2004 @ 19.54 uur

 37. Kaart voor balkenende regels:

  Deelname is slechts uitgesloten voor de Minister President zelf, alsmede een ieder die op enigerlei wijze direct of indirect de goede naam van onze Minister President wil schaden.

  WELKE GOEDE NAAM DAN????

  Reactie door Lambert — maandag 20 september 2004 @ 20.11 uur

 38. Domain name: balkenende.nl (first domain)

  Status: active

  Registrant:
  Balkenende Hoveniersbedrijf
  Turfspoor 155
  2165 AW LISSERBROEK
  Netherlands

  haha zit een familie lid achter…god hoe diep kan je zinken…

  Reactie door MAD — maandag 20 september 2004 @ 20.18 uur

 39. @ MAD,

  Lekker gemotiveerde werknemer ben jij dan.
  Alleen voor het geld werken en vooral niks meer doen dan dat!
  Geen wonder dat je zo verbitterd bent !
  Dus de baas is “bang” voor jou ? Misschien verwar je angst wel met medelijden!
  Ronald heeft gelijk met (19).
  Je hoeft niet te kruipen voor een baas maar er dient wel degelijk wederzijds respect te zijn en dat heb jij in ieder geval niet voor jou baas!

  Reactie door mark — maandag 20 september 2004 @ 20.21 uur

 40. Het is prima dat er vele tienduizenden laten zien dat ze tegen dit kabinet zijn. Maar kan iemand mij eens in vredesnaam uitleggen waarom de bonden ook boter op hun hoofd hebben? Waarom die vraag? Wel hierom: De bonden komen weer met een looneis waar de laagste inkomens tructureel de dupe van zullen worden. De enige die beter van worden zijn mijn bazen. Laat nou eens een kwart procentje meer aan ons geven. Dat is nou weer zo iets waar ik moeite mee heb. Er worden afspraken gemaakt waar alleen de hoogste inkomens van profiteren. Dat was toch niet de inzet van vandaag? Solidariteit moets toch weer terug komen? Succes op 2 oktober en misschien moet ik toch op Groenlinks weer gaan stemmen.

  Reactie door Jojo — maandag 20 september 2004 @ 20.23 uur

 41. @ Maarten. Heb ook zo’n onwijze zin in 2 oktober. Lekker knallen met Leidens Ontzet (en ook nog mijn verjaardag!)

  Reactie door BJ — maandag 20 september 2004 @ 20.27 uur

 42. Ben het eens met MAD in 35, waarom aan een baas dankbaar zijn als die zich zelf als een hork gedraagt? Wie zich verhuurt tegen afgesproken tarief aan zo’n typ hoeft geen boodschap te hebben aan extra gehannes zoals functioneringsgesprekken in je eigen tijd, of speeches van de baas in je kostbare schafttijd, wat ik heb meegemaakt, of overwerken als baas krap in de tijd zit door slechte planning en zeven kleuren schijt omdat het werk niet af komt. Staken is een rechtvaardig middel.

  Reactie door C.Tilyx — maandag 20 september 2004 @ 20.30 uur

 43. @Mad nee sukkel dat domein is eigendom van die hovenier, het bedrijf dat deze actie gestart is kon geen domein (www.kaartvoorbalkende.nl) actief krigen voor vanochtend 10 uur.
  Dus hebben ze contact met deze hovenier gezocht en gevraagd of ze dit domein tijdelijk mochten gebruiken, waar deze hovenier mee heeft ingestemd.

  Reactie door Ronald — maandag 20 september 2004 @ 20.32 uur

 44. Nu op naar 2 oktober

  Wat een opsteker voor vakbonden en oppositiepartijen als de SP. En wat een opsteker voor al die mensen die te lijden hebben onder het schrikbewind van Zalm en Balkenende.
  Dankzij de inzet van tussen de 30.000 en de 60.000 mensen (hangt er een …

  Trackback door Waakhond in Brussel-weblog — maandag 20 september 2004 @ 20.41 uur

 45. Ronald

  Lees nog maar eens wat ik schrijf Ronald. Ja ik heb geen contact met de Balkenende’s….jij wel schijnt…

  Reactie door MAD — maandag 20 september 2004 @ 20.44 uur

 46. nee is allang brred uit gemeten in de pers, je loopt gewoon achter de feiten aan, zoals gewoonlijk.

  Reactie door Ronald — maandag 20 september 2004 @ 21.04 uur

 47. Had graag gegaan vandaag. Maar helaas, einde van de maand en de nog aanwezige euro’s waren niet toereikend om de bolide te voorzien van de noodzakkelijke brandstof. Gelukkig is het Museumplein op loopafstand. Al ben ik bang dat als dit kabinet haar snode plannen weet door te zetten, zelfs schoenzoolslijtage een overweging gaat worden.

  Reactie door Frans — maandag 20 september 2004 @ 21.10 uur

 48. Ronald

  Ik achter de feiten aan…jij herhaald wat ik zeg en je noemt me dan sukkel. … weetje wat Ronald lamaar ja…pfff wat een vervelend mannetje ben jij zeg.

  Reactie door MAD — maandag 20 september 2004 @ 21.17 uur

 49. @Ronald,
  Je begrijpt het nog niet helemaal…Je stelt dat de bedrijven part noch deel hebben aan het regeringsbeleid. In wat voor wereldje leef je? Ze BePaLen het regeringsbeleid! Door ze effe in de knip te pakken moedig je ze aan eens een ander riedeltje te gaan dikteren. En daarbij: de stakers van vandaag worden door hun werkgever niet betaald. Staken is gelijk aan onbetaald verlof. Bondsleden krijgen een uitkering uit de stakingskas. Er waren ook veel niet-bondsleden. Die betaalden de dag uit eigen zak. Uit solidariteit. Je zal maar meeprofiteren van actieresultaten (dat doen alle werknemers, als er resultaat wordt behaald), en zelf als een getrainde aap naar je werk zijn gegaan! Anderen de kastanjes uit het vuur hebben laten halen. Anderen die misschien bazen hebben zoals jij (ik wel, bedrijf met dertig man personeel, we waren met z’n tweeen, we’re getting hell to pay, morgen). Ik zou niet meer lekker in de spiegel kunnen kijken. En daar draait het ook om in het leven.

  Reactie door rik — maandag 20 september 2004 @ 21.19 uur

 50. Ronald,
  het is gewoon gebruiken en gebruikt worden, de zelfde werkgever sodermieter je zo de straat op als die je niet meer gebruiken kan hoeveel je ook gedaan heeft voor hem, mag een werknemer alsjeblieft ook voor zich zelf op komen.
  Overigens de econoom A.Klamer denkt dat die zelfde jongeren die nu denken geen vakbond nodig te hebben er wel op terugkomen als
  zij ouder zijn. De jongeren weten niets van hoe het in elkaar steekt, zij hebben de opbouw niet meegemaakt en door dat zij alles in de schoot geworpen hebben gekregen weten zij niet beter.

  Reactie door folkert de lepper — maandag 20 september 2004 @ 21.19 uur

 51. ..en als ze in de gaten krijgen dat de kaalslag ook hen treft zou het weleens te laat kunnen zijn.

  Reactie door rik — maandag 20 september 2004 @ 21.32 uur

 52. tussen de 30 en 60 duizend.. wat een schatting :D iets nauwkeuriger moet toch wel kunnen? 60 duizend is zwaar overdreven, maar dat er een hoop mensen waren is een feit. En geef ze eens ongelijk? In het vrije democratische Nederland heeft iedereen recht om zijn mening op deze manieren te uiten. Onder communistisch bewind zou dat wel even anders zijn geweest.

  Even over de plannen van het kabinet, waar het tenslotte allemaal om gaat.. Ik ben van mening dat er weldegelijk bezuinigd moet worden, het is namelijk onmogelijk om met geld te blijven strooien zodat het verschil tussen minima en grootgeldverdieners kleiner wordt. Niet dat ik wil dat minima het moeilijker krijgen, maar stel nou dat alle subsidies afgeschaft worden, dan blijft er een enorme som geld over.. waardoor de belasting omlaag kan en de rest onder de minima en middelinkomens eerlijk verdeeld kan worden. Bij wijze van. Nou heb ik me niet volledig in het Nederlandse systeem verdiept, dus misschien praat ik wel te simpel wat dat betreft.

  Terug naar het kabinet, dat ik het eens ben met de noodzakelijke bezuinigingen wil niet zeggen dat ik achter alle kabinetsplannen sta. De kleine dingetjes zoals het afschaffen van de PC-privé regeling, dat zou gewoon moeten blijven bestaan.. er moet bezuinigd worden maar ook de minima mogen niet te erg eronder lijden.. dus pakken we de grootgeldverdieners maar aan?! Nee! Dan gaan zij namelijk naar een ander land en nemen ze de arbeidsplaatsen mee. óf er is niemand meer die moeite wil doen om zich hoog op te laten leiden en vervolgens hard te werken(daarmee bedoel ik banen met veel zorgen en veel verantwoordelijkheid)als je toch een gigantisch deel moet inleveren van wat je verdient… kun je net zogoed gaan werken als middelverdiener met een zorgeloze baan.. dat zou betekenen dat Nederland weinig hoogopgeleiden en weinig mensen die verantwoordelijkheid durven dragen gaat kennen.. met als gevolg dat de economie instort.

  Minima moeten zich goed kunnen redden, de economie moet beter en grootgeldverdieners moeten ook tevreden blijven. Hoe doen we dat? Daar ben ik nog diep over aan het na denken.. :)

  Reactie door Soca — maandag 20 september 2004 @ 22.30 uur

 53. Soca

  Je maakt een cruciale denkfout. Laat ondernemers maar opdonderen naar het buitenland, deze plaatsen worden dan echt weer razendsnel opgevult door andere ondernemers. En nieuw bloed is altijd goed voor een economie. Vernieuwing … toch …

  Reactie door MAD — maandag 20 september 2004 @ 22.41 uur

 54. Waarom zouden die ‘nieuwe’ ondernemers die plekken innemen als ze in het buitenland veel meer kunnen verdienen en bovendien veel meer gewaardeerd worden voor wat ze waard zijn?

  Reactie door Soca — maandag 20 september 2004 @ 22.43 uur

 55. Lydia
  Ga je toch geen kaartjes zooi opzetten, vindt dat zo’n raar initiatief.

  Soca
  Omdat nieuwe ondernemers nog niet die hoogmoedswaanzin in hun bovenkamer hebben. En waarom wel politieke vernieuwing promote en niet ondernemers vernieuwing promote. Ben daar wel een voorstander van, vernieuwing op de ondernemers markt. Laat die ouwe zooi maar oprotten, moet je kijken hoe snel er andere ondernemers voor in de plaats komen, met nieuwe ideeen. Oude bedrijven zijn lui geworden, nieuwe ondernemers zijn nog lekker fel en inventief. Dus laat ze maar lekker dreigen…

  Reactie door MAD — maandag 20 september 2004 @ 23.13 uur

 56. Een prima opkomst voor zo’n eerste officieel protest.
  Zoals menig _echt elitair rechts ‘vvd lid’_ wel weet, is er marketing/NIPO technisch gezien iets groots gebeurt.
  Waar 1 iemand op komt dagen dat staat voor wel 100 mensen die wel adhesie betuigen, maar die er NIET stonden. Neem daarbij het slechte weer, en voila, een SUCCES!

  Voor hen die gaan roepen: 16.000.000 inwoners… helaas, het gros is zwevende stemmer en die tuinen in loze beloften en ‘keuzes die de pvda(zusterpartij van de vvd, m.i. een ‘links etiket afdeling van rechts’) uitkraamt. Keuzes, ja leuk, maar het gaat om wat kan, mits maar, indien, met wie (coalitie) enz.

  Van de 16.000.000 werken er…? 4 miljoen?
  NL vergrijst, en behalve bij defensie (hoe staat het met de rotterdam-fennek kwestie jan?) kent men in NL geen kinderarbeid.

  Dus ja, deze opkost is een teken dat heel wat latent potentieel laat zien!

  Reactie door Barend — maandag 20 september 2004 @ 23.15 uur

 57. Wij gaan dat evenaren in Amsterdam, op de 27ste September.
  Dit Kabinet moet vallen.

  Reactie door Henk Wichard — maandag 20 september 2004 @ 23.38 uur

 58. @ Carel de Win (#1) en Jacob Bakker (#11): als we zo gaan redeneren… hoeveel mensen zijn eigenlijk de straat op gegaan om vóór Balkenende 2 (alias Zalm 3) te demonstreren? Volgens mij zijn ze op één hand te tellen: zie daar de marginale steun van de Nederlandse bevolking voor Balkendende 2. :roll:

  Nee, dan vind ik die 40.000 man op de goalsingel toch beter de sfeer in het land vertolken. En het “leuke” is: dit is nog enkel maar een voorproefje. :P

  Reactie door Daniël O. — dinsdag 21 september 2004 @ 1.33 uur

 59. F.L.O.pstelten

  De demonstratie op de Coolsingel was massaler dan verwacht. De stemming strijdbaar. Tienduizenden trotseerden de wind en de regen. De brandweermannen stalen de show. Drie weken geleden had burgemeester Opstelten hun eisen voor behoud van het Functi…

  Trackback door Weblog Theo Cornelissen — dinsdag 21 september 2004 @ 2.23 uur

 60. Een kwart miljoen demonstranten op het Malieveld veranderden niets aan het begin van de afbraak van de WAO…
  Lubbers en Kok trokken zich er niets van aan.

  Het ‘voordeel’ nu is dat de groep die getroffen wordt of gaat worden veel breder is en de bereidheid tot actievoeren groter.
  De demonstraties staan niet op zich.
  De demonstranten, welk aantal dan ook, vertegenwoordigen zo langzamerhand de meerderheid van het Nederlandse volk.
  De kans dat het kabinet binnenkort valt, is dan ook klein… helaas.

  Reactie door Heraclitus VII — dinsdag 21 september 2004 @ 3.47 uur

 61. Beste mensen, en vandaag hier geen commentaar hè over het hoedje van de koningin of het zuinige hoofd van Zalm, anders loopt
  het hier weer vast van Carel de Win’s spam. :D

  Reactie door C.Tilyx — dinsdag 21 september 2004 @ 7.46 uur

 62. C.Tilyx

  Heeft hij geen tijd voor, Carel is te druk met het runnen van zijn mega concern evenals Ronald. Allemaal toppers uit Nederland in het ondernemen in luchtkastelen.

  Reactie door MAD — dinsdag 21 september 2004 @ 8.02 uur

 63. @ MAd ik heb nooit gezegd dat ik een werkgever was, ik heb alleen gezegd als ik JOU werkgever zou zijn, ik jou wel op straat zou flikkeren.

  Ja tuurlijk komen er nieuwe bedrijven als oude vertrekken en ook die nieuwe zullen dan uiteindelijk naar het buitenland vertrekken.

  via geenstijl :
  Radio 1 is FNV-actiezender!

  Natuurlijk verdient de FNV een compliment voor de wijze waarop in Rotterdam de achterban gemobiliseerd werd. Natuurlijk is het niet niks als er minimaal 30.000 en maximaal zo’n 60.000 actievoerders de Coolsingel opmarcheerden achter Femke Halsema, Doekle Terpstra, Lodewijk de Waal, Jan Marijnissen en Wouter Bos. Ik geef toe dat ik voorzag dat het een rollator-optocht zou worden van een mannetje of honderd aan rooie strijders, maar de opkomst overtrof de stoutste verwachtingen en lijkt een inleiding voor een “hete herfst”.

  Maar komt dat succes ook niet door actiezenders als Radio 1? Dat de publieke omroep in de hele informatievoorziening iedere nuance vergeet, mag voor iedere luisteraar inmiddels duidelijk zijn. In de ochtenduren sla ik de zender al maanden over, omdat dan iedere spraakgestoorde met een bandrecordertje op stap mag en ik precies weet hoe zeer het mis in de binnenlanden van what-ever voor een land of het zoveelste schandaal met klagende bijstandsmoeders en niet begrepen asielzoekers. Je zou voor minder op rechts stemmen.

  Maar vandaag was het weer bingo op de nationale nieuwszender. De ervaren rooie actieverslaggever Jan Mom, tegenwoordig hoofdredacteur van het Radio 1-Journaal, had zijn persoonlijke favoriet Joris van der Kerkhof richting Rotterdam gestuurd. Nou, en dat hebben wij als arme luisteraars geweten.

  Deze Joris Goedbloed bewees al eens lippendienst aan de taartgooisters bij Pim Fortuyn door keurig een stap opzij te doen toen de linkse heksen zich met een taart bij de later vermoorde politicus kwamen melden. Met een grote grijns deed Joris een stap opzij en daar ging de smeertroep. Het vadsige ventje met bril dat daar schaapachtig bij stond te lachen was deze Joris van der Kerkhof. RTL’s Roelof Hemmen en een aantal anderen gingen nog in de achtervolging, maar Joris maakte er een instemmende reportage van.

  Nou, deze rooie held drentelde gisteren met recorder door Rotterdam. Iedere vakbondsman of linkse politicus mocht zijn of haar deuntje afdraaien en uit de mond van Joris was het afbraakbeleid voor en afbraakbeleid na. Gelukkig vergat hij niet om op sarcastische wijze te melden dat de ondernemers hadden geklaagd over de schade van een dagje schoppen tegen Balkenende.

  Radio 1 werd een volwaardige actiezender met Joris van der Kerkhof als rooie spreekstalmeester. Strijdliederen en melig vakbondscabaret schetterde door de ether en ik miste eigenlijk de vraag aan Wouter Bos over waarom hij het in eerste instantie met JP Balkenende gewoon eens was over een stevig bezuinigingsbeleid en zich nu bij het oproer aansluit. Iedere afstand, nuancering ontbrak in de berichtgeving van een bij vlagen lyrische Joris die helemaal opgewonden werd van al die rooie vlaggen.

  StarF*cker

  Reactie door Ronald — dinsdag 21 september 2004 @ 8.51 uur

 64. Ronald

  Je had net zo goed een stuk uit de prive hier kunnen plaatsten, heeft dezelfde waarden. Alleen puisterige pubers die nog een lik acne creme op hun bek nodig hebben vinden dit “TOF’ ‘VET’ en ‘COOLMAN’. Het geenstijl concept is zo dood als een pier. Wil ook weleen tube voor je kopen Ronald…hoor je er helemaal bij.

  Reactie door MAD — dinsdag 21 september 2004 @ 9.01 uur

 65. Het gaat niet omtof, vet of coolman, maar om het feit dat er steds meer mensen zich aan het geschreeuw van de vakbonden/sp/pvda e.d. beginnen te irriteren.

  En vooral de laatste alinea is van belang :

  “Radio 1 werd een volwaardige actiezender met Joris van der Kerkhof als rooie spreekstalmeester. Strijdliederen en melig vakbondscabaret schetterde door de ether en ik miste eigenlijk de vraag aan Wouter Bos over waarom hij het in eerste instantie met JP Balkenende gewoon eens was over een stevig bezuinigingsbeleid en zich nu bij het oproer aansluit. Iedere afstand, nuancering ontbrak in de berichtgeving van een bij vlagen lyrische Joris die helemaal opgewonden werd van al die rooie vlaggen.”

  Want het had weinig gescheeld of deze plannen waren gewoon uitgevoerd onder een kabinet van CDA/PVDA, maar nu loopt de PVDA vooraan teschreeuwen tegen deze plannen waar ze zelf bijna mee akkoord waren.
  En ook de de door jullie zo opgehemelde heldere, eerlijke en standvastige SP tolereerd deze PVDA aan hun zijde, hoezo hypocriet?.

  En tevens MAD voor de laatste keer hou op met het proberen van het analyseren van mensen aan de hand van hun (surf)gedrag, want daar heb jij geen kaas van gegeten.

  Reactie door Ronald — dinsdag 21 september 2004 @ 9.16 uur

 66. @Henk, omdat je de naam van criminelen niet voluit hoort te schrijven.

  Maar ben je nu trots op het feit dat in Rotterdam bent geweest om te protesteren samen met mensen die dit beleid bijna hadden uitgevoerd (PVDA), sorry hoor komt nogal hypocriet op mij over.

  Oja nog zo eentje om trots op zijn om mee te mogen demonstreren :

  “De Waal graait zelf lekker mee gepost door : Jan
  De pot verwijt de ketel! L. de Waal, u weet wel, die ene met de grote mond en vol van kritiek op anderen, verdient (?) zelf 80.000 euro salaris + 65.000 euro pensioenlasten en overige kosten!! Hoe geloofwaardig is de FNV op deze manier nog? ”

  [link]

  Mocht dit kabinet vallen, dan zouden er zomaar eens wat ‘vakbonds-mensen’ in het volgende kabinet kunnen zitten, goh waar lijkt dit toch op?

  Wordt wakker, jullie demonstratie is niks meer om hoger op tekomen voor sommige mensen, jullie zijn gebruikt en vinden het nog lekker ook nog.

  Reactie door Ronald — dinsdag 21 september 2004 @ 9.46 uur

 67. 72
  Is gewoon de waarheid Ronald… is geen analyse van mij, maar van iemand die een groot webhosting bedrijf heeft. Koud kunstje voor hem omdat te analyseren. En zo heb ik dus weer een info bron. is overigens een deel van me werk, info verzamelen/kopen. Handig als je daadwerkelijk in alle uithoeken je connecties hebt. Tsja je moet wat als je 2 linkse handen hebt :)

  Ronald waarom kap je niet gewoon met je spam, niemand hier is gediend van je commentaren. Snap niet waarom je dat die info steeds hier plaatst ? Met welk doel ? Voor wie ? We zijn het ten alle tijden met je oneens….en toch….. raar man.

  Reactie door MAD — dinsdag 21 september 2004 @ 10.12 uur

 68. @Ronald

  Heb jij enig historisch besef? Vertel me dan waarom
  Nederland sociale zekerheid heeft! Of zal ik het jou maar
  vertellen? Laat ik dat maar doen! Nederland heeft sociale
  zekerheid omdat er in het verleden mensen waren die daarvoor
  streden onder andere door te staken. Als iedereen toen braaf
  was gaan werken had jij misschien nu wel van 1 euro in het
  uur mogen genieten. Was er nooit gestaakt dan bestond er geen
  arbo wetgeving en was er in Nederland nog kinderarbeid. Bedenk
  je daarom goed welke arbeidsvoorwaarden er zijn waar je blij
  mee bent en hoe die er gekomen zijn!
  Al die arbeidsvoorwaarden zijn er niet door Christendemocraten
  of mensen die roepen dat staken belachelijk is. Die voorwaarden
  zijn er omdat er mensen zijn geweest die dat hebben afgedwongen.
  Dat er nu mensen staken is omdat men die arbeidsvoorwaarden
  willen behouden die anderen met veel pijn en moeite hebben
  opgebouwd. Dus: stop met zeuren of wees een man en ‘profiteer’
  niet meer van deze ‘voorrechten’. Ik zou zeggen Ronald: breek de
  sociale zekerheid af en begin bij jezelf!

  Reactie door Eelco Eikenaar — dinsdag 21 september 2004 @ 10.27 uur

 69. Het was een geweldige dag gisteren. Doet een mens deugd om zoveel mensen bij elkaar te zien die opkomen voor zichzelf en de maatschappij. En dat voor een regionale staking/actie!!

  Jan, je had een heldere en duidelijke speech! prima gesproken! Femke Halsema en Wouter Bos praatte mooi mee, maar je ziet wel weer wat de inzet van GL en PvdA is, heb geen enkele achterban van beide partijen gezien! Enkel vlaggen van de SP en de vakbonden..

  Aan alle criti-casters op dit log, ik heb volgens mij nooit zoveel mensen op de been gezien die voor rechtse principes opkomen, de dag dat er 40.000 man voor VVD en CDA in 1 stad samen komt, zal waarschijnlijk nooit komen! Je mening op het internet wegzetten is 1 ding, het lef nemen om ook met een bord of spandoek over straat rond te lopen vind ik meer van principes getuigen. Dus hierbij stel ik voor dat de heren ‘ronald’ en ‘Carel de Win’ volgende week hun eigen manifestatie in Rotterdam houden, ik beloof dat ik kom kijken als je meer dan 1000 man bij elkaar krijgt!

  Reactie door joris — dinsdag 21 september 2004 @ 10.37 uur

 70. @Eelco, je hebt gelijk en we hebben dit nu een jaar of 50 geprobeerd en komen er nu achter dat het onbetaalbaar wordt, misschien moet er dus maar eens wat veranderen.
  Ook bij de mentaliteit van de Nederlander want niemand wil verplicht 40 uur in de week werken, maar owee als het kabinet besluit dat overuren niet meer belast zouden worden, moet je eens opletten hoeveel nederlanders in de rij staan om MEER dan 40 uur te werken.

  Reactie door Ronald — dinsdag 21 september 2004 @ 10.40 uur

 71. @Joris, dus dan hoeven we die demonstraties van jullie pas serieus te nemen als jullie een meerderheid van het nederlandse volk op de been krijgen (dus meer als 8 miljoen mensen, succes.

  Reactie door Ronald — dinsdag 21 september 2004 @ 10.42 uur

 72. @Ronald

  Hoezo onbetaalbaar? Leg mij eens uit! Volgens mij heeft onder andere
  de SP een tegenbegroting die duidelijk maakt dat het weldegelijk
  anders kan. Het gaat hier volgens mij niet om kunnen maar om willen.
  Oh ja! de tegenbegroting even lezen zou ik doen:
  http://www.sp.nl/nieuws/kamernieuws/div/alternatieve_begroting_2005.pdf

  Reactie door Eelco Eikenaar — dinsdag 21 september 2004 @ 10.51 uur

 73. “Op verbredingen van snelwegen kan worden bezuinigd
  door uitstel of afstel. Hierbij denken we aan de A12 Utrecht-Duitsland, de A2/A27
  Everdingen-Lunetten en de A28 Utrecht-Amersfoort.”

  Jaa dan kunnen ze binnenkort het record breken met het aantal files en de lengte daarvan, files kosten onze economie op jaarbasis meer dan een 2 miljard euro.

  “Op defensie kan extra worden bespaard. Het kabinet kiest vooral voor reductie in personeel
  terwijl volgens ons juist ook naar bezuinigingen op offensief militair materieel zou moeten
  worden gekeken. De aanschaf van militair materieel in 2005 waaronder onder andere MRAT,
  een tweede amfibisch schip, NH-90 helikopters, en fregatten kan worden beperkt. Er kan een
  begin worden gemaakt met de opheffing van de luchtmobiele brigade en de beëindiging van
  de deelname aan het Nederlands-Duits Legerkorps.”

  Dan kunnen we net zo goed heel defensie opdoeken, ik betaal belasting ik heb RECHT op een fatsoenlijk leger die mij kan verdedigen.
  Wel roepen dat er iets aan darfour gedaan moet worden maar ondertussen de middelen daarvoor willen weg bezuinigen, ik hoor in de verte “Srebrenica” echoen.

  Al met al gewoon een hoop korte termijn maatregelen, die nu wat geld opleveren en straks veeeeeeel meer geld kosten, als iedereen straks weer in de file staat en defensie toch weer opgebouwd moet worden omdat de wereld toch niet zo veilig is als mensen dachten.
  Kapitaal vernietiging noemen ze dat

  Die ‘fijne’ tegenbegroting komt er gewoon op neer dat iedereen die maar ook iets meer dan het minumum verdient op mag draaien voor de kosten van de minima, nee dat is lekker rechtvaardig.
  En tevens draaien we ook nog even fijn defensie de nek om, ik zou maar vast stoppen met scheren en een burqa voor je vrouw kopen.
  Of duits leren, wat er ook als eerste mocht komen.

  Reactie door Ronald — dinsdag 21 september 2004 @ 11.12 uur

 74. @Ronald, ik verwijs naar reactie 61.. Ieder aanwezig persoon staat zeker garant voor 100 ‘stemmers’, in weze waren er dan 4.000.000 mensen aanwezig! (lijkt mij genoeg om een politieke partij in de coalitie te krijgen) En dan geldt deze actie nog enkel voor de regio van Rotterdam. Er van uitgaande dat R’dam representatief is voor andere regio, dan kan het getal minstens met drie vermenigvuldigd worden, et voila! 12.000.000 mensen!

  Afgelopen zaterdag hebben wij met de SP-afdeling op een braderie in een brabants dorp een enquete afgelegd, en wat komt daaruit: circa 75% wil dolgraag een tomaat naar balkenende gooien (de vraag was: Naar wie zou u een tomaat willen gooien? , m.a.w. welk persoon deugt niet in uw ogen?)

  Maar Ronald, hoeveel mensen denk jij op de been te krijgen? En wat doe je op het weblog van Jan Marijnissen als je het er altijd zo niet-mee eens bent? Zijn er geen weblogs die jouw mening wel delen? Zo ja, ga daar dan rondhangen a.u.b.

  Je mening is nu wel duidelijk voor ons, dankjewel daarvoor, je hebt absoluut het recht om die hebben. Ik snap alleen niet wat er nu nog duidelijker moet worden gemaakt. Ik (en andere mensen die hier ‘rondhangen’) hebben een andere opvatting over de maatschappij, en ook dat moet gerespecteerd worden. Indien je draagvlak voor jouw ideologie zoekt, stel ik voor dat je een weblog, of misschien een politieke partij begint en daar mensen voor gaat ronselen, om vervolgens zelf met argumenten, acties, protesten en oplossingen te komen. In de echte arena kan dat dan uitgevochten worden (lees; op straat, in de media of in Den Haag)

  Reactie door joris — dinsdag 21 september 2004 @ 11.20 uur

 75. Ronald

  Waarom tracht je nou iets wat krom is recht te lullen. Waarom probeer je nu de mensen met een minimum te kopen over de ruggen van de minima. En dan kom je weer met dat ouderwetse geneuzel over moslims. Zo bekrompen en ouderwets koloniaal geestje heb jij, tering…drink jij iedere ochtend een fles azijn leeg om zo zuur de dag door te komen brrrrrr.

  Reactie door MAD — dinsdag 21 september 2004 @ 11.20 uur

 76. @Ronald

  Ik weet niet waar je de tijd vandaan haalt om zo vaak te reageren.
  Profiteer je soms van de WAO? Of profiteer je soms van de WW? Of van je
  pensioen? leg het mij uit! Want dit kan natuurlijk niet!

  Reactie door Eelco Eikenaar — dinsdag 21 september 2004 @ 11.23 uur

 77. @Joris, goh ik mis elke normale onderbouwing voor die belachelijke berekening voor je, waar haal jij dat idee van 1 persoon staat voor ’100′ mensen, wat een ongelovelijk staaltje van zelf bedrog.
  Als je dit fabeltje zelf geloofd dan ben jij niet meer gelovenswaardig, dit is het zelfde als dat referendum van de vakbonden van de 1,2 miljoen leden brengen er nog geen 30% hun stum uit en dan om het hardst roepen dat hun leden er tegenzijn.
  En kom nou niet aan met de zin “wie zwijgt stemt toe” want dan heeft het CDA de afgelopen verkiezingen een absolute meerderheid behaald want immers “Wie zwijgt stemt toe” en heeft dus door niet te stemmen indirect voor het CDA gekozen.

  En voor wat betreft jullie enquete, enquete’s en in specifiek die die georganiseerd zijn door een bepaalde partij trekken altijd mensen die zich op een of andere manier geasocieerd voelen met de mensen/partij die hem organiseerd.
  Dus zo’n enquete is nou niet bepaald realistisch, zoiets kan alleen uitgevoerd worden door een onafhankelijke instelling.

  Ik zoek helemaal geen draagvlak voor mijn mening of standpunt, ik heb er alleen een hekel aan dat sommige mensen zich als een soort van moderne ‘Robin Hood” gedragen.

  Ik heb ECHT oprecht RESPECT voor de mensen die echt het beste voor hebben met de zwakkeren in onze samenleving, maar de meerderheid die hier te koop loopt tegen het kabinet beleid doet dit puur uit EIGENBELANG.

  @MAD, dat moslim geneuzel is gewoon nu actueel, misschien iets overdreven maar iedereen dacht 70 jaar geleden dat het ook wel los zou lopen met ene A. Hitler, en ga maar eens vragen aan de mensen die daadwerkelijk de jaren 30 BEWUST hebben mee gemaakt (dus niet de mensen die in de jaren 30 zijn geboren).
  Maar ik zou snel wezen want daar zijn er niet zoveel meer van, iedereen dacht toen echt dat Hitler NOOIT nederland zou binnenvallen.

  Reactie door Ronald — dinsdag 21 september 2004 @ 11.38 uur

 78. @Eelco, ik heb gewoon vrij van mijn werk :-), ik heb nog nooit gebruik gemaakt van de WW/Uitkering etc etc, zelfs niet toen ik er recht op had, ik heb een aantal maanden op eigen geld door gebracht i.p.v. mijn hand op te houden.

  Reactie door Ronald — dinsdag 21 september 2004 @ 11.40 uur

 79. 87 @ronald: als je jezelf ergens ongeloofwaardig mee hebt gemaakt op dit weblog, dan is het wel je laatste post! Mag ik heel even lachen……nog een waarop ik niet meer hoef te reageren.

  Reactie door Opa-Buiswater — dinsdag 21 september 2004 @ 11.52 uur

 80. Pfff Ronald, ga nu maar weg van dit weblog, je bent duidelijk geweest. Is genoeg zo.

  ——-

  Mooi de politiebonden gaan ook mee doen, mooi werk, misschien kunnen de burger en politie weer vrienden worden van elkaar, zoals dat hoort in een samenleving. EN fllikkere we Remkes het raam uit.

  Reactie door MAD — dinsdag 21 september 2004 @ 11.52 uur

 81. Ik begrijp niet dat socialisten gaan demonstreren omdat dit kabinet de rotzooi van paars-links aan ‘t opruimen is ! Paars, met de socialist Kok aan ‘t roer is de grote veroorzaker van de bezuinigingswoede van nu. Aan socialisme gaat elke maatschappij ten gronde…

  Reactie door Karel — dinsdag 21 september 2004 @ 11.56 uur

 82. @Karel omdat socialisten het levens motto hebben “als ik niks heb dan een ander ook niet”

  en ook de ‘socialisten’ van de SP zijn gewoon graaiers hoor.

  Reactie door Ronald — dinsdag 21 september 2004 @ 11.58 uur

 83. @Ronald,

  Het enige eigenbelang wat ik heb bij de SP, is dat ik graag een goede sociale samenleving heb. Ikzelf werk gewoon 40 uur per week voor meer dan twee keer het miniumloon (hetgeen voor iemand van mijn leeftijd boven gemiddeld is).. Ik heb helemaal niks te klagen over mijn persoonlijke leven en levensstandaard. Maar zie graag dat eenieder (ja ook jij) een goede levensstandaard heeft.

  Over de ‘statistiek’ ten slotte nog: Het is idd maar gissen, en zegt niet alles. Feit is wel dat er in nederland al jaren lang niet meer zo’n massale opkomst is geweest voor een dergelijke actie. Historisch gezien zijn acties waarbij meer dan 40.000 mensen komen altijd zeer veelzeggend geweest (met soortgelijke acties hebben ze de AOW, WW en al die dingen die ze nu afbreken juist voor mekaar gekregen). Met zo’n actie hebben de vakbondslieden en oppositie een veel betere onderhandelingspositie gekregen. Ik geloof stellig dat het kabinet nu toch een andere houding moet aannemen t.o.v. de vakbonden en oppositie, lees: toegevelijker zijn.

  Doet de regering hier helemaal niks mee, dan wordt de onrust alleen maar groter! Hoe dan ook, dankzij deze staking is er zeer zeker een verschil gemaakt.

  Reactie door joris — dinsdag 21 september 2004 @ 12.36 uur

 84. Tjongejonge, Ronalds logica en redeneertrant zijn ontzettend krom. Eigenlijk veel te veel moeite om telkens op te reageren. Zo snapt hij niet dat demonstraties wat anders zijn dan vrijblijvende debatjes met eindeloze nuanceringen, mitsen en maren. Radio 1 een actiezender? Giller van de maand! Files bestrijden door steeds maar meer asfalt? Idem dito! En ga zo maar door…..

  @ Eelco Eikenaar (77): goed gezegd!

  Zo, en nu ga ik naar het Spuiplein Den Haag!

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 21 september 2004 @ 12.36 uur

 85. Nog ff voor de mensen die op 2 oktober niet kunnen. Er kan in het gastenboekje hier http://www.frozen-solid.nl/gbook/view.php gereageerd worden. Ze nee tegen JP want ook de mensen die door ziekte of wat dan ook niet kunnen willen wel hun ongenoegen kunnen uiten

  Reactie door Frozen — dinsdag 21 september 2004 @ 12.45 uur

 86. @Ronald

  Je bent vrij? schandalig! werken moet je anders gaat Nederland failliet.
  Het zijn zulke moeilijke tijden Nederland stort bijna in en jij neemt vrij? jammer… had meer van je verwacht…

  Reactie door Eelco Eikenaar — dinsdag 21 september 2004 @ 13.25 uur

 87. @Eelco, jazeker gewoon zomaar een hele dag vrij, goed he, dat scheelt ik had nog wat vakantie dagen staan, zo’n 50 stuks, dus moet ze toch maar eens gaan gebruiken he.

  Reactie door Ronald — dinsdag 21 september 2004 @ 13.37 uur

 88. Werkende Nederlander kiest voor milde actie
  RIJSWIJK – De Nederlandse werknemer is actiebereid, maar zijn voorkeur gaat wel uit naar milde protestvormen. Dat blijkt uit een opiniepeiling van het bureau Interview-NSS, in opdracht van het ANP en NOS Actueel.

  Foto: WFA

  Niet meer dan 24 procent van de ondervraagden wil gedurende een dag het werk neerleggen. Bijna eenzelfde percentage (21) zegt daarentegen tot geen enkele actie breid te zijn. De ondervraagden konden meer dan één voorkeur aangeven.

  Een werkonderbreking of kantinebijeenkomst lijkt 27 procent een goede actievorm. Op een vrije dag demonstreren, zoals de bonden op zaterdag 2 oktober voorstellen, heeft de steun van 23 procent van de respondenten. 16 procent kiest voor doordeweekse protestvergaderingen en demonstraties.

  Echt hoge percentages scoren de mildere actievormen. Een e-mailbombardement vindt 40 procent van de ondervraagden op dit moment een goede manier om zijn ongenoegen over het kabinetsbeleid kenbaar te maken. Nog beter (63 procent) scoort het zetten van een handtekening onder een petitie.

  De voorstanders van harde actie zijn vooral te vinden onder de leden van de FNV. Van de FNV-aanhang is 37 procent bereid direct een dag in staking te gaan. Ter vergelijking, bij het CNV is dat 15 procent.

  Jaaaa wat zijn we actie bereid zeg

  Reactie door Ronald — dinsdag 21 september 2004 @ 13.40 uur

 89. Ronald
  Wat ben jij een betweterig opdringerig kneusje zeg. Rot op man met die zooi van je. Nu weten we het wel dat je overal tegen bent en altijd gelijk wilt hebben, getverdemme..brrr eng mannetje.

  Reactie door MAD — dinsdag 21 september 2004 @ 13.49 uur

 90. lekker opdringerig he, weet de SP ook eens wat dat inhoud.

  Reactie door Ronald — dinsdag 21 september 2004 @ 13.56 uur

 91. @ 100. Hallo Ron de Neocon: Zoals ene Rob al aangaf in een ander item,
  het is net of hier ook al Arend Jan Boekenstein aan het woord is!
  Sloof je niet zo uit, er is hier écht geen belangstelling voor zendelingen
  van reactionair Nederland want het motto luidt hier: Geen marktwerking maar marktwering. Of ben je soms reacties aan het opsparen voor een bloemlezing?

  Reactie door C.Tilyx — dinsdag 21 september 2004 @ 14.00 uur

 92. nee ik bedien me gewoon van de zelfde taktieken als de SP, overal tegenaan schoppen en tegen zijn.
  Lekker opdringerig zijn en mijn zin op al mogelijke manieren proberen door te drijven.

  Reactie door Ronald — dinsdag 21 september 2004 @ 14.02 uur

 93. Ronald

  Wij bevolken ook geen andere weblogs of forums. Ga gerust oprotten Ronald.

  Reactie door MAD — dinsdag 21 september 2004 @ 14.08 uur

 94. Soca
  Nee oude bedrijven hoeven van mij niet op te rotten…maar ook in moeilijke tijden kunnen zij wel een tandje lager gaan zitten. Inplaats van te dreigen met weggaan en ja dan zeg ik ‘okay rot maar op voor jouw 10 anderen’. En in werkelijkheid werkt het ook zo. Wereld draait altijd gewoon door, ook de nieuwe ondernemers.

  Reactie door MAD — dinsdag 21 september 2004 @ 15.09 uur

 95. Op 2 oktober komen er hopelijk een paar miljoen mensen.
  WW-ers, WAO-ers, Milieumaffia, Bondsmannetjes en Vrouwtjes…etc.
  Een wereldkans voor de KLM. Ze zijn dicht bij Schiphol.
  Geef ze op staatskosten allemaal een ticket naar het land waar ze denken dat het beter is.
  Hierna is Nederland het gezondste land van de wereld.

  Reactie door Jacob Bakker — dinsdag 21 september 2004 @ 15.17 uur

 96. Ik je heb jullie al eerder erop gewezen dat Ronald een omhooggevallen persoon is die in de ICT-branche is terecht gekomen. Veel types zoals Ronald hebben het geluk gehad, dat in de tijd dat de ICT-tak floreerde werden aangenomen en een salaris kregen wat niet in verhouding lag met de prestaties, die zij leveren.
  Bovendien komt hij vaak in contact met zijn superieuren, waardoor hij zich heel belangrijk waant. Er komt nog eens een tijd, dat Ronald zijn arrogantie zal verliezen als hij zijn baan verliest. De vleespotten in de ICT-branche zijn allang mager geworden en veel werk wordt naar lagelonen landen zoals India en china gebracht. Als Ronald zijn baan verliest, zal hij niet meer aan de slag kunnen en mocht hij wel aan de slag kunnen, niet meer voor het salaris waar hij vandaag voor werkt. Dit salaris is echt niet meer van deze tijd. Dit salaris is aan de hoge kant, overeengekomen in een tijd dat de vraag aan ICT-ers veel hoger laag, dan het aanbod ICT-ers. Inmiddels is het net andersom. Dit is zeker het geval als Ronald op zijn werk alle tijd heeft om op dit weblog eindeloos te reageren.
  De werkgever van Ronald zou weleens in de verleiding kunnen komen om hem af te danken en een nieuwe werknemer aan te nemen die vele malen goedkoper is dan Ronald.
  Hoelang nog kan Ronald zich belangrijk voor doen bij zijn werkgever, terwijl zijn baas wel beter weet. Dit zou ook misschien de rol die Ronald op dit weblog speelt kunnen verklaren. Doordat hij teveel de werkgever likt en bij hem op schoot kruipt om hem te behagen is hij in deze rol ook buiten zijn werkgever blijven steken steken.
  Inhoudelijk heeft Ronald niets te melden en mijd goed onderbouwde argumenten, mist het fatsoen om de linkse medemens op een menswaardige manier te woord te staan. Het enige wat hij doet is zijn propagandariedel afdraaien hier, waar wij toch geen boodschap aan hebben.
  Deze factoren maken een reactie op Ronald niet een verstandige keuze.
  Waarom zou men willen reageren op iemand, die twijfelt aan de voorvechters van onze verzorgingsstaat. Als je het aan Ronald vraagt, dan hebben wij de “relatieve” goede welvaart van de werknemer en andere zwakke groepen te danken aan de “marktwerking” en niet aan het zweet, tranen,pijn en volharding van de voorvechters. In deze heeft Ronald het begrip “marktwerking” als zijn God gemaakt en al zijn hoop op vestigt.
  Als deze voorvechters er niet waren geweest, dan zou Ronald en zijn vrouw en kinderen moeten werken om alleen maar te kunnen eten en verhuurde hij een arbeidershuisje waar amper twee mensen in kunnen wonen van zijn baas. Moest hij de boodschappen doen bij de winkels van zijn baas. Was de ellende ondraaglijk, dan kon hij die wegdrinken in de pub van de baas. Zo ging dat in de negentiende eeuw.
  Volgens Ronald is dit misschien een gepasseerd station dat nooit meer terug zal komen. Ik denk dat Ronald lelijk op zijn smoel valt, als hij op het moment dat hij werkeloos zal worden niet meer op de loyaliteit hoeft te rekenen van zijn baas. Ik denk dat hij maar al te blij zal zijn met mensen zoals wij. Wij zijn dan niet te beroerd om voor hem dan op te komen.
  Misschien doet Ronald wel heel patserig op het werk door te zeggen: “Kijk eens hoe ik deze linkse klootzakken eens ga irriteren en de les ga lezen”.
  Voor iemand, die geen donder voor stelt en zijn status ontleent aan zijn baan, ervaart dit als een vorm van flinkheid.

  Reactie door Hendrik — dinsdag 21 september 2004 @ 15.31 uur

 97. Maar ook.
  De regering is maar een slappe troep met weinig gevoel voor communicatie.
  Het is werken met een bot aardappelschilmesje.
  Eerst het grote geldweggooien maar eens aanpakken. De subsidies en ontwikkelingshulp met 80 % naar beneden want is sowieso contraproductief.
  Eerste Euro 10-12 miljard is dan al binnen. Met de helft mogen de bonden van mijn part spelen voor leuke dingen.
  Jantje Pronk is gelukkig weg en zijn paspoort moet worden ingenomen.
  Geef hem maar een mooi huis in Soedan.
  Ook de ziektewet op de schop.
  De eerste 10 werkdagen worden niet meer uitbetaald. (en dit wordt ook niet gerepareerd).
  Zijn we meteen af van die misbruikers die maandags met een dikke drankkop zich voor 2 weken ziekmeldt Het bedrag dat dit scheelt is gigantisch, gebruteerd wordt alles op een hoop gegooid en netto per maand gelijk aan iedereen uitbetaald. Belastingvrij. Iedereen heeft dan zeker meer dan Euro 100 netto erbij. Voor hoog en laag het zelfde bedrag. Das pas solidairiteit. En wat een koopkracht hebben we opeens met zijn allen meer. En wat zullen we ineens minder ziek zijn.
  Hierna is Nederland dus ook een stuk gezonder.

  Reactie door Jacob Bakker — dinsdag 21 september 2004 @ 15.36 uur

 98. Schreeuwerige types als Ronald, Carel en Jacob Bakker hebben wij te danken aan de angsthazerij van links.
  Inhoudelijk hebben deze types geen reet te vertellen, maar doen dat met veel geschreeuw en intimidatie, waardoor linkse personen op het werk of in de straat verstijven van angst.
  Het wordt tijd dat wij terug gaan bijten, want links heeft inhoudelijk een veel intelligenter visie voor de minima en middeninkomens, dan rechts die heeft.
  Reactionairen verwijten ons “andersdenkenden” de mond dicht te proppen, terwijl zij in feite in de praktijk zich hier schuldig aanmaken. Terwijl wij hier nog redelijk netjes op hun braaksel ingaan, worden wij op hun webfora voor “profiteurs”, “uitzuigers”, “slinksen”, “landverraders”, “links tuig” uitgemaakt, die het liefts verdelgt moeten worden.
  Wat ik bij links mis is de moed om de confrontatie aan te gaan met deze schreeuwerige, inhoudelijke niets te vertellen hebbende lieden. Om dan hun agressie jegens links in te ruilen voor slijmen, likken, verklikken en vol angst en beven de baas tegemoet te treden.

  Reactie door Hendrik — dinsdag 21 september 2004 @ 15.47 uur

 99. Ja, Hendrik, je hebt gelijk. De glibbers die jij hier noemt zijn karakterloze figuren die die een sterke Leider nodig hebben om achter diens rug te vendelzwaaien met vlagvertoon en een verkrampte vuist.
  En die ordinaire leeghoofden denken dat hun kabinet voor hen in de bres springt als ze ruziezoeken met links. Uiteraard mogen ze hier hun zegje doen, dat vind ik buitengewoon gastvrij van de SP, persoonlijk had ik ze als webmaster er al lang afgeflikkerd, niet om hun mening, maar om hun gebrek aan fatsoen en vooral omdat het zulke slechte verliezers zijn: uit onmacht bedienen ze zich van tenenkrommend vocubalaire van de smalle borreltafel. De sociaal schuwe kleinburgers komen uit hun hol, het zijn dezelfde die je ook altijd ziet hamsteren bij de supermarkten en benzinepompen als het journaal een slechte tijding meldt.

  Reactie door Harke Boer — dinsdag 21 september 2004 @ 16.17 uur

 100. Over links gesproken.
  Onder de noemer van socialist zijn de grootste misdadigers van de mensheid ontstaan.
  Hitler was socialist want Nazi, Stalin, Mao tse Dong, de kliek in Noord-Korea, Ziu ul Hacq, moet ik nog effe doorgaan?
  Misschien alleen Napoleon niet, die wilde en werd keizer.
  Maar was de enige die geen genocide heeft gepleegd…

  Reactie door Jacob Bakker — dinsdag 21 september 2004 @ 16.24 uur

 101. Doei Jacob!

  Reactie door Eelco Eikenaar — dinsdag 21 september 2004 @ 16.32 uur

 102. @ Jacob Bakker (116):

  Tjongejonge, tracht jij anderen hier te imponeren met je “historische kennis”?
  Mensen, het is beter niet meer te reageren op zo’n warhoofd. Net als bij zijn soortgenoten geldt: negéren, of desnoods heel af en toe van repliek dienen. Anders wordt deze weblog strontvervelend.

  Reactie door Olav Meijer — dinsdag 21 september 2004 @ 16.37 uur

 103. Aan Hanke de Boer.
  Reageer eens inhoudelijk op mijn schrijven onder 112.) zonder in kretologie te verzinken.
  Mij er hier het liefst af willen knikkeren getuigt van je klasse.
  Schreeuwen is niet het zelfde als je mening geven.
  En humor is nog misschien wel het laatste redmiddel tegen fanatiekelingen
  Vriendelijke groetjes,
  Jacob

  Reactie door Jacob Bakker — dinsdag 21 september 2004 @ 16.38 uur

 104. Nee oude bedrijven hoeven van mij niet op te rotten…maar ook in moeilijke tijden kunnen zij wel een tandje lager gaan zitten. Inplaats van te dreigen met weggaan en ja dan zeg ik ‘okay rot maar op voor jouw 10 anderen’. En in werkelijkheid werkt het ook zo. Wereld draait altijd gewoon door, ook de nieuwe ondernemers.

  @MAD(108)
  Precies, OOK een tandje lager zitten.. dus niet dat zij in moeilijkere tijden meeer geld moeten afstaan, wat vervolgens aan de minima gegeven wordt.. met als gevolg dat de lonen wel extreem dicht bijelkaar komen te liggen zodat een hoop max- en middelma denken ‘waarom zou ik een baan houden met zoveel verantwoordelijkheid als ik met een andere baan met weinig verantwoordelijkheid en zonder zorgen uiteindelijk maar ietsie minder verdien?’ Dat gaat dus niet werken.
  De SP zou het liefst hebben dat iedereen evenveel inkomsten heeft en dat iedereen ruim kan rondkomen.. Ook ik zou dat geweldig vinden, maar het is een onmogelijke opgave. Daarnaast is het nog oneerlijk ook…

  over die ondernemers die dreigen met weggaan zodra ze te veel moeten inleveren.. daar dreigen ze niet mee, dat doen ze gewoon. En die nieuwe ondernemers komen er niet, die doen niet eens de moeite om een goede opleiding te doen omdat ze met een lagere opleiding ook genoeg verdienen(dat namelijk aangevuld wordt met t geld van de ondernemer)

  Reactie door Soca — dinsdag 21 september 2004 @ 16.40 uur

 105. @Hendrik (111): AMEN!

  Links zou idd meer in debat moeten gaan met al die mensen die zo simpel denken over een leefbare maatschappij: De oplossing voor hun: Buitenlanders eruit, minder belasting, geen zorg.. Ik vind het een ideologie waarin elke vorm van realiteit, nuance en onderlinge verbanden ontbreekt. Ik doe hard mijn best op dergelijke vuil-spuwers in te praten.. Heb er meerdere malen een gort-droge strot op geluld. Maar zolang men de uitgangspositie voor een goed leven anders stelt, is iedere discussie eigenlijk zinloos..

  En wat is die uitgangspositie dan? –> Geld! Men is zo verblind geraakt en 1-dimensionaal gaan denken in geld, dat (zoals Hendrik het al stelt) men gelooft dat je status afhangt van het beroep wat je hebt. En dat het ultieme streven in ieders leven “The American Dream” is..

  En dat de American Dream in weze onhaalbaar is (zoiets als het winnen van een paar miljoen in de lotterij, en dat wint slechts een handjevol mensen op de 16 miljoen).. Wordt vervolgens helemaal vergeten. Tot grote vreugde van de paar mensen die wel echt rijk zijn, want zij worden alleen nog maar rijker van deze “wanhopige dream-seekers”

  Kijk naar de geschiedenis, en wat dit kabinet nastreeft, en zo ook al die yuppen, en vuilspuwers op dit log, is een feodaal systeem van 100 jaar geleden! Iets waar men toen tot grote vreugde van het meerendeel van de bevolking afscheid van heeft genomen!

  Maar goed: Laat de mensen maar komen, voor een INHOUDELIJKE discussie ben ik altijd in.. Het liefst gewoon face to face, op internet is het moeizamer omdat men zo snel gaat lopen vloeken (en ik gewoon moet werken overdag en thuis nog geen internetverbinding heb). m.a.w.: Hendrik, Harke en alle andere, ik doe mee!

  Reactie door joris — dinsdag 21 september 2004 @ 16.49 uur

 106. Soca
  Dat bedoel ik niet ppfff…ook afd. pim had het zo gewilt ?

  Reactie door MAD — dinsdag 21 september 2004 @ 17.01 uur

 107. Aan Hendrik 121.)
  Ik ben hier geloof ik de enige die nog iets inhoudelijks naar voren durft te brengen. Waar is er hier sprake van vuilspuwen?
  Met de oplossing die ik aangeef op 112.) kan je gelijk thuis het net op en hou je nog geld over om aan charitatieve doeleinden te besteden.
  Das pas sociaal.
  En dat extra geld houd je tot je 65ste. Das dan weer een veilig gevoel.

  Reactie door Jacob Bakker — dinsdag 21 september 2004 @ 17.03 uur

 108. @ MAD
  gaan we nu op die toer MAD? Ik had toch wel iets meer van je verwacht eerlijk gezegd.. als ik je verkeerd begrepen heb vraag ik je vriendelijk het iets duidelijker en opnieuw te verwoorden. Ik hoop niet dat jij zo’n draaikont bent die, wegens een onmogelijke inhoudelijke tegenreactie, op andere dingen gaat inspelen. Pim is dood en daarmee basta.

  Reactie door Soca — dinsdag 21 september 2004 @ 17.07 uur

 109. Soca
  Lamaar…je speelt met mijn woorden, geen zin in doe ik niet aan mee. Ga maar lekker met een ander brabbelen…

  Reactie door MAD — dinsdag 21 september 2004 @ 17.21 uur

 110. Bakker braakt in 112: `Jantje Pronk is gelukkig weg en zijn paspoort moet worden ingenomen. Geef hem maar een mooi huis in Soedan.’

  Wat ben ik blij met mensen als Pronk, alleen jammer dat hij niet bij de SP is, maar dat geldt ook voor Femke Halsema.
  Verder vind ik dat er standbeelden moeten komen voor echte Nederlanders die in de geschiedenis grensverleggend zijn geweest zoals: Anton Constandse, de humanistische filosoof, Hanny Schaft de verzetstrijdster en natuurlijk de onvolprezen Poncke Princen wegens zijn strijd voor de mensenrechten in postkoloniaal Nederlands-Indië.

  Reactie door C.Tilyx — dinsdag 21 september 2004 @ 17.28 uur

 111. Soca,#124
  Pim is dood en daarmee basta.

  Nu voor zijn volgelingen leeft die nog,
  is regelmatig te merken op deze logs..Pim dit Pim dat.

  Reactie door folkert de lepper — dinsdag 21 september 2004 @ 17.58 uur

 112. Pim had een leuk lijsttrekkers duo kunnen vormen met ene W. Bos (tenminste wanneer die eens uit de kast was gekomen.)

  Reactie door Ronald — dinsdag 21 september 2004 @ 18.09 uur

 113. @ SOCA,

  Mad geeft nooit inhoudelijke tegenreacties heeft ie nog nooit gedaan.
  Ik heb hem daar ook al een aantal keren om gevraagd en de reacties zijn allemaal het zelfde “ik ga niet met je in discussie” en meer van die onzinnige lariekoek.
  Het is veel makkelijker om overal tegen aan te schoppen !
  Mad is een van die types die demonstreren om te demonstreren en als er niks meer is om tegen aan te trappen op sociaal vlak dan neemt ie het wel op voor de “bedreigde rode mier” of voor de “met uitsterven bedreigde appelboom” !
  Mad zou dood ongelukkig zijn als het goed zou gaan in Nederland en waarschijnlijk snel verhuizen naar een land waar het wel slecht gaat om zo aan zijn kick te komen.

  Laten we hopen dat het snel goed gaat met Nederland!

  Reactie door mark — dinsdag 21 september 2004 @ 18.11 uur

 114. mark waarom zou ik woorden verspillen aan mensen die allerlei truukjes toepassen tijdens een discussie of als een seniele klootzak een partij propaganda zitten na te lullen. Daarbij jullie willen winnen, en discusseren gaat mij niet om winnen of iemand in zijn hempie te zetten. Nou veel succes met je verdere loopbaan als wanne be politici.

  Reactie door MAD — dinsdag 21 september 2004 @ 18.24 uur

 115. mark, 129
  Laten we hopen dat het snel goed gaat met Nederland!

  Waneer, als dit kabinet ter ziele is ?

  Reactie door folkert de lepper — dinsdag 21 september 2004 @ 18.25 uur

 116. Reactie op C. Tilyx
  Natuurlijk was dat een grapje…zoals reeds gezegd..een beetje humor moet kunnen. Over de ook soms communistische helden niets dan goed.
  Maar ook moet gezegd worden dat de post-oorlog communisten door de geschiedenis geheel in het ongelijk zijn gesteld, dit zonder te zeggen dat zij slechte mensen waren. Ideologie vanuit Nederland is wat anders.
  Ook dan Marcus Bakker niet vergeten die ik toen toch nog een groot politicus vond.
  Ik vond dat in zijn tijd hij goed werk heeft verricht. Meer door zaken aan de kaak te stellen. Ik heb altijd gehoopt dat Jan Marijnissen zijn voorbeeld zou volgen maar dat geplaatst in deze tijd.
  Het is tijd dat de partij zich omvormt tot een moderne sociale partij. Maar wel een partij die de problemen van nu durft aan te spreken zonder altijd maar te denken aan het verschrikkelijke linkse “politiek correct”
  zijn.
  Wanneer begint deze sociale innovatie?

  Reactie door Jacob Bakker — dinsdag 21 september 2004 @ 18.42 uur

 117. Opmerkelijk, al 131 reacties en nog geen één keer opgeroepen tot revolutie!

  Reactie door BJ — dinsdag 21 september 2004 @ 18.47 uur

 118. @MAD (125)
  Doe nou niet zo ontzettend flauw, ik kom op deze log omdat ik geïntereseerd ben ik de mening van ‘jullie’. Zelf heb ik nog geen mening, althans, ik ben bezig deze te ontwikkelen. Ik ben noch links noch rechts, noch socialist noch kapitalist, noch anarchist noch fascist.. Zodra er hier bekend wordt wat ik ben zal ik per direct niet meer serieus genomen worden, dat is me namelijk al op verschillende fora gebeurd. En nee ik ben geen Fortuynist. Het enige wat ik wil is duidelijkheid over de mening van socialisten.. ik wil ontdekken hoe ik denk en waar ik achter na of tegen ben.

  @ Folkert de Lepper (127)
  Zou jij na de dag dat Marijnissen vermoord is, zijn naam niet meer in je mond nemen? Ik betwijfel het, ik denk dat elke SP’er netzo zou reageren als de volgelingen van Fortuyn doen. (en dan bedoel ik natuurlijk niet in de zin van al die ruzies, maar in de zin van Fortuyn’s gedachtengoed, helaas wordt zijn naam steeds slechter gebruikt.. geschend als het ware)
  Pim Dit Pim Dat, de eerste die op deze log over Pim begon was MAD. Aangezien deze discussie daar niet overging heb ik het maar meteen afgekapt met ‘Pim is dood, basta’.

  @Mark (129)
  Ik heb, nadat ik de logs snel bekeken heb, weldegelijk inhoudelijke reacties gelezen van MAD. Zijn probleem is alleen dat hij zijn mening al klaar heeft en die telkens weer plaatst, alleen in andere woorden. Zodra deze mening weerlegd wordt herhaalt hij zijn woorden nogmaals. Na de tweede weerlegging hoopte ik dat hij of zou instemmen of met een nieuw idee zou komen.. helaas reageerde hij niet inhoudelijk en begon over Pim te zeuren.. een onderwerp dat bij de grote fortuynaanhang gevoelig ligt. Jammer genoeg voor hem ben ik al zovaak op deze manier aangepakt en daar baal ik zelf ook flink van, want zo kom ik nooit verder.. zo komen de verschillende meningen nooit dichter bij elkaar.

  Reactie door Soca — dinsdag 21 september 2004 @ 18.56 uur

 119. Soca,#134
  Zelf heb ik nog geen mening, althans, ik ben bezig deze te ontwikkelen. Ik ben noch links noch rechts, noch socialist noch kapitalist, noch anarchist noch fascist.

  Zoekt en gij zult vinden

  En dat Mad alleen Pim dit Pim dat is mijn inziens onzin, er zijn meerder onderwerpen dan deze, waar Fortuin aanhangers zelf steeds begonnen over hun goero.

  Reactie door folkert de lepper — dinsdag 21 september 2004 @ 19.16 uur

 120. Reactie op Jacob Bakker

  In 109 schreef je:”Op 2 oktober komen er hopelijk een paar miljoen mensen.
  WW-ers, WAO-ers, Milieumaffia, Bondsmannetjes en Vrouwtjes…etc.
  Een wereldkans voor de KLM. Ze zijn dicht bij Schiphol.
  Geef ze op staatskosten allemaal een ticket naar het land waar ze denken dat het beter is.
  Hierna is Nederland het gezondste land van de wereld.”

  Dit is zeker ook jou manier van humor. Deze humor kan misschien aanslaan bij simpele soortgenoten, maar bij de meesten hier niet. Bovendien is hij niet orgineel. Er bestaat al een dergelijke mop van simpele soortgenoten over Janmaat en zijn bloemenzaak op Schiphol “Pleur op”.
  Het is de pot die de ketel verwijt dat hij zwart is. Waar jij en soortgenoten continu moord en brand over het monddood worden gemaakt, ben jij echter van mening dat linkse mensen het land uitmoeten.
  Wanneer ga jij een keer inzien dat linkse partijen voor jouw rechten als arbeider strijdt en niet de LPF, CDA, VVD. Nogmaals, als het aan deze lieden lag, dan werkte jij en je gezin tot zij er bij niervielen voor alleen droog brood.
  Kennelijk zijn jullie zo verblind door de mensen, die geen werk hebben of kunnen werken, dat jullie het overzicht totaal kwijt zijn op wat de werkelijke doelstellingen zijn van rechts. Nou, wees maar blij dat je werk hebt, het is in deze tijd een luxe om dat te hebben.
  Ben benieuwd hoe je er nog steeds over denkt als je de straat op wordt gegooid en je bent niet meer zo jong, knap,gezond en ook nog eens weinig opleiding hebt genoten (gezien je teksten denk ik dat je opleiding ook heel laag is).

  Reactie door Hendrik — dinsdag 21 september 2004 @ 19.17 uur

 121. Soca
  Wil best met je in dispuut gaan maar ik heb een hele uitgesproken mening. En heb een bloedhekel aan woordspelletjes en het niet vanuit je eigen ‘ik’ praten. Ben geen stencilmachine.
  Maar terug waar we het over hadden….

  Ik heb altijd werk gedaan waar ik vreselijk enorm veel verantwoordelijkheid droeg. Verdiende echt helemaal niet veel, maar had wel met leven dood situaties te maken. Dan zou je zeggen dan verdien je veel, nee hoor ik was gewoon gek op me werk en ik ben er verdomd goed in. Geld zegt niet alles. Daarbij had ik een baas die ons zag als zijn kinderen, ik heb dit in me leven 1 x mee mogen maken. Dat waren nog eens tijden, joh die maakte het zo top op het werk dat je gewoon voor je lol ging.

  Zo kan het ook, alleen heb ik het idee dat bazen/bedrijven er tegenwoordig kick in hebben om een soort bullebak uit te hangen, hoogmoedswaanzin en ja dan denk je maar, wat een kutbedrijf….laat ik maar lekker zeuren om flink veel geld, heb ik nog wat tenminste….dat is toch de realiteit!

  Reactie door MAD — dinsdag 21 september 2004 @ 19.35 uur

 122. Beste Hendrik, ik onderschrijf volkomen wat je zegt in 114:

  `Reactionairen verwijten ons “andersdenkenden” de mond dicht te proppen, terwijl zij in feite in de praktijk zich hier schuldig aanmaken. Terwijl wij hier nog redelijk netjes op hun braaksel ingaan, worden wij op hun webfora voor “profiteurs”, “uitzuigers”, “slinksen”, “landverraders”, “links tuig” uitgemaakt, die het liefts verdelgt moeten worden.
  Wat ik bij links mis is de moed om de confrontatie aan te gaan met deze schreeuwerige, inhoudelijke niets te vertellen hebbende lieden.’

  Inderdaad! Hoe bestrijd je rechts voortkuipend gewoeker?
  Nou, zoals een boer dat doet als hij een are grond omrooit voor z’n
  moestuin:
  Twee spaden diep spitten in rechte voren, zodat alle wormen, pissebedden en naaktslakken worden verhakseld met de vette klei.
  Elk zaaigoed dat daarna met gulle hand wordt gestrooid, zal vanaf half maart meteen aanslaan in deze proteïnerijke bodem.
  Vooral doen als je biologisch dynamische tomaten wil telen!
  Gegarandeerd dat je na de zomer zoveel over hebt dat er nog genoeg overblijven om op de derde dinsdag van september mee te smijten naar het kabinet.

  Reactie door Harke Boer — dinsdag 21 september 2004 @ 19.36 uur

 123. @ Mad,

  Ik heb niet de pretentie om politicus te worden want daar is mijn bagage onvoldoende voor,ik zou alleen bij de SP terecht kunnen en daar bedank ik maar voor.
  Maar ik ga voorlopig maar even met mijn eigen leventje want ik heb hier genoeg tijd verspild.
  “veel succes” verder met het kapot staken van de economie ik hoop dat het hondeweer wordt op 2 october.

  Toedeloe!

  Reactie door mark — dinsdag 21 september 2004 @ 19.56 uur

 124. @ MAD

  die uitgesproken mening was me allang opgevallen, echt zo’n socialist! ;) voor jou een complimentje, toch? Ach ja ben de beroerste niet haha…
  woordspelletjes.. dacht dat dat verdraaien vooral aan de linkerkant voorkwam.. en reageren vanuit mijn eigen ‘ik’ gaat lastig worden bij dit onderwerp aangezien ik slechts enkele weken werkervaring heb in een bloedhete kas tussen de marokkanen en anti-fascisten. Normaal gesproken vermijd ik dit onderwerp(werk/geld/economie), maar na die miljoenennota kon ik er niet meer onderuit komen en moest ik van mezelf toch eventjes snel reageren. Mijn redenatie kwam tot stand van wat ik aan verschillende kanten heb gelezen en opgevangen, daarom ben ik ook voorzichtig met conclusies trekken en sta ik open voor ieders mening.

  jouw laatste stukje.’zo kan het ook’ dat is mooi, maar ik ben bang dat je slechts een enkeling bent die dat zo doet of wilt doen. Verder kan ik er niets nuttigs over zeggen… :S

  Als Jan binnenkort weer iets over de Islam plaatst, zal ik meer inhoudelijk mijn mening durven en kunnnen geven.

  Reactie door Soca — dinsdag 21 september 2004 @ 20.42 uur

 125. Lullig toch voor Ronald, Karel, Carel en Mark. Hadden ze zich helemaal ingesteld op leuke sarcastische stukjes over een mislukte staking, komen er ineens driemaal zo veel mensen als verwacht…Zou ik ook bitter van worden jongens. Valt het jullie trouwens ook op dat Ronald nooit terugkomt op argumenten die door de weldenkende meerderheid hier onderuit zijn gehaald?

  Reactie door Rik — dinsdag 21 september 2004 @ 20.45 uur

 126. Jouw reactie is lekker inhoudelijk wilde je zeggen Rik? Lekker op de man inspelen zonder 1 zinnig woord te melden.. treiteren uitlokken maar vooral misselijk gedrag.. Rik jij bent een van die mannetjes die ervoor zorgt dat rechtse mensen een hekel aan socialisten krijgen.
  Wat klink ik weer hongerig..
  (voor MAD, die niet van woordgrapjes houdt. Met dat laatste bedoel ik: Ik besef dat ik erg hap! ;))

  Reactie door Soca — dinsdag 21 september 2004 @ 20.51 uur

 127. Soca heeft nog wat moeite met lezen, en moest nog maar een jaartje overdoen.
  Liefs, de Juf

  Reactie door Rik — dinsdag 21 september 2004 @ 20.57 uur

 128. Heb er ook niet zo’n moeite mee als rechtse mensen een hekel aan socialisten hebben. Men haat wat men vreest.

  Reactie door Rik — dinsdag 21 september 2004 @ 20.59 uur

 129. Nou doe je het weer! :D Beetje snel op je pik getrapt rik?
  voelde ik me bijna op mn gemak hier, komt die praatjesmaker de boel weer verpesten. jij wilt een strijd tussen links en rechts, ik heb liever samenwerking.. ik ga de strijd dus niet aan, wel geef ik je een tip.. ‘Know your enemy!’

  Reactie door Soca — dinsdag 21 september 2004 @ 21.07 uur

 130. Laten we het onder ons houden, ik heb niet zo’n grote, dus zo snel wordt ik er niet op getrapt. En ja, ik wil een strijd tussen links en rechts. Samenwerking is al geprobeerd. D66. Was niet zo’n succes.

  Reactie door Rik — dinsdag 21 september 2004 @ 21.18 uur

 131. @rik wat heb je onderuit gehaald dan, het enige wat ik hier tot nu toe heb gezien is een hoop gebrul over aantallen die er nooit zijn geweest en gedreig over stakingen die het land plat moeten gaan leggen terwijl er helemaal niet zoveel animo voor is.

  Ik ben bang dat 2 oktober wel eens een behoorlijke sof kan worden aangezien dat een ZATERDAG is.
  Tevens neem ik die demonstratie’s pas eens een beetje serieus als er meer mensen komen dan de laatste keer op de SP gestemd hebben.

  AL komen er een miljoen mensen 2 oktober, dan betekent dat nog steeds dat er ongeveer 7 miljoen werkenden niet gekomen zijn en dat wil dus niet automatisch zeggen dat die het dan ook gelijk eens zijn met die miljoen die wel zijn gekomen.

  Dus als er een daadwerkelijke meerderheid van he nederlandse volk staat is dat een teken dat er iets veranderen moet.

  Reactie door Ronald — dinsdag 21 september 2004 @ 21.31 uur

 132. @Ronald,
  Ik beschouw mezelf niet als het enige weldenkende mens op de site. Wat we onderuit gehaald hebben zijn al die argumenten waar je niet meer op terugkomt: stakers zijn contractbrekers die ontslagen moeten worden, demonstreren op de baas’ kosten, werkgevers hebben part noch deel aan het regeringsbeleid. Leuk trouwens dat je een demo pas serieus neemt als er acht miljoen mensen op de Dam staan. Leuk dat je meent dat alle hoogbejaarde AOW’ ers, alle chronisch zieken, alle mensen met een gewoon griepje, kortom iedereen die zaterdag verhinderd is, schaart onder de aanhangers van het kabinetsbeleid. En ook nog al die mensen die het oneens zijn met het beleid maar de hoop hebben opgegeven dat er iets aan te veranderen valt (niet mijn favoriete groep, de wat-maakt-het-uitters).

  Reactie door rik — dinsdag 21 september 2004 @ 21.50 uur

 133. Ronald,
  in jou visie zou als de minderheid stemt, zou de meerderheid die niet gaat stemmen gelijk hebben.

  Reactie door folkert de lepper — dinsdag 21 september 2004 @ 21.54 uur

 134. Nee hoor iemand die een contract aangaat om bepaalde dagen te komen werken en waar dus een planning op wordt gemaakt en die dus zonder goede reden wegblijft pleegt in mijn optiek gewoon keihard contractbreuk en niks anders.

  Dan mag jij mij eens uitleggen wat philips met de plannen van het kabinet van doen heeft (en kom nou niet weer met dat gezeur aan van “dit land wordt door bedrijven geregeerd” want dat fabeltje neem ik echt niet serieus.)
  Maar Phillips wordt wel de dupe van die stakende medewerkers.

  Ik bedoelde dat niet dat die 7 miljoen het wel eens zijn met het kabinet, maar er is op dit moment een kleine groep mensen die hard roepen en denken dat als de rest niks zegt die het ook maar eens zijn met die mensen, dat is dus ook niet waar.
  en die 7 miljoen slaat trouwens op werkenden in dit land (ong 8 miljoen)

  Reactie door Ronald — dinsdag 21 september 2004 @ 22.02 uur

 135. @ Ronald
  Sorry hoor, maar dit land wordt geregeerd door de bedrijven. Dat was al zo toen het kabinet Den Uijl werd teruggefloten door Wagner cs. Terwijl De Geus loopt te oreren dat we langer moeten werken, dat oprotpremies van de ww afgetrokken moeten worden, wil hij ook het ontslag gemakkelijker maken (nrc, vandaag). Denk jij nou echt dat die kneus dat zelf verzint? Wordt wakker, dit is geen democratie. Ons dagelijks leven, ons inkomen, onze ontspanning: alles wordt bepaald door een kleine elite. Zelfs de ontwikkeling van medicijnen en het medisch wetenschappelijk onderzoek hiernaar wordt gefinancierd (en dus bepaald) door de industrie. Als er geen rendabel patent te halen valt, geen ontwikkeling. Dus: stel dat radijsjes met zout kanker terug zouden dringen zullen we dat nooit weten, want op radijsjes met zout kan glaxo geen patent krijgen. Democratie? me reet. Vrijheid? Om je kapot te werken en na je vijftigste er soepel uitgedonderd te worden, om dan zo snel mogelijk van het bijstandsniveau rond te komen. Welkom in de 19e eeuw.

  Reactie door rik — dinsdag 21 september 2004 @ 22.20 uur

 136. En die acht miljoen die ik noem baseer ik op jouw uitspraak dat alleen als de meerderheid van het volk komt opdagen dat een teken is dat er iets veranderd moet worden.

  Reactie door rik — dinsdag 21 september 2004 @ 22.28 uur

 137. Ik begrijp werkelijk niet waarom Ronald moeite heeft als er mensen zijn, die gaan staken. Zou het kunnen zijn dat Ronald al geld genoeg heeft, waardoor hij nooit een beroep hoeft te doen op de verzorgingsstaat. Heeft hij misschien een erfenis of de lotterij gewonnen of is hij wellicht zelf een werkgever en doet zichzelf voor als werknemer.
  Hij zou de eerste niet zijn, die hier iemand anders is, dan hij zich voor doet. Of is hij van mening zo als zoveel rechtse rakkers, dat de ellende van iemand aan zichzelf te danken is?
  Ik dacht dat we in een vrij land leefden en wij wel gaan staken en als Ronald dat niet wil doen, dan moet hij het zelf weten. Het gaat te ver als hij koste wat kost wil verhinderen dat een ander gaat staken. En tot overmaat van ramp, komt hij ook nog eens dat zoals hij dat zelf benoemt “in het hol van de leeuw”.

  Reactie door Hendrik — dinsdag 21 september 2004 @ 22.32 uur

 138. Ik vind demonstraties pas zin hebben als er een alternatief is.

  Schreeuwen als een stel kinderen waarvan de bal is afgepakt doen ze in ieder voetbalstadion, wellicht is dit ook het niveau van de demonstranten?

  Er zijn diverse emmers die gevult kunnen worden met een beperkte hoeveelheid geld. Als Nederland concurrerend wil blijven in de wereld, moeten we eens ophouden met de hele dag ons handje ophouden.

  Demonstreren mag, maar een betere oplossing vinden is zinvoller.

  Reactie door Peter — dinsdag 21 september 2004 @ 22.49 uur

 139. Peter

  Slaat ook totaal nergens op… net of deze regering open staat voor een alternatief. Ga nu niet zeggen dat er geen alternatief is want die zijn er wel, meerdere zelfs. Maar het is bijvoorbaat al niet goed.

  Nu demonstreren we nog, we kunnen ook nog een stap verder gaan en als arbeider de ‘economie gijzelen’.

  Reactie door MAD — dinsdag 21 september 2004 @ 22.56 uur

 140. Ronald,#151

  Weblog Jan Marijnissen 23-08-2004 (27)
  (uitreksel)

  Balkenden regeert hier ook niet zelf. Hier in ons land schijnen dat zo’n 50 grootindustriëlen te zijn die hem “wijzen” wat hij moet doen en vooral wat hij moet laten. Eng he?

  Comment door Lydia — 24 augustus 2004 @ 11.00

  Comment door folkert de lepper — 21 september 2004 @ 22.51

  Reactie door folkert de lepper — dinsdag 21 september 2004 @ 23.02 uur

 141. Soca is in reactie 134 zijn identiteit kwijt en weet niet in welke politieke kamp hij behoort. Echter op zijn weblog kan iedereen zien dat hij een libertariër is en Pim Fortuyn als zijn Godheid beschouwt.
  Soca heeft in op zijn weblog zijn mond vol over linkse mensen en dat niet op positieve wijze. Het getuigt van de grootste arrogantie om op je eigen weblog linkse mensen o.a als “laffe linkse losers” te bestempelen om vervolgens hier voor de vermoorde onschuld te spelen bij deze linkse losers.
  wanneer ga je eens begrijpen, dat niet iederen warm loopt voor het gedachtegoed van een kale psychopathische oproerkraaier.
  Dat die man het alleen bij woorden heeft gelaten en misschien in de 2e kamer er helemaal niets van gebakken zou hebben,doet er niet toe bij deze fortuyn-gelovigen. Als je het mij vraagt, dan had deze man zoveel tijd gestoken om de ruzie’s tussen zijn partijgenoten, dat er voor andere zaken weinig tijd overbleef, los van het feit dat deze man een puur kapitalistische agenda had, waar de arbeider eigenlijk alleen maar slechter van geworden zou zijn.
  Wie erin gelooft dat Fortuyn welvaart, geluk, veiligheid en gezondheid had gebracht die heeft deze figuur op het voetstuk van een God geplaatst, want zoals met iedere religie mensen de waarden van deze religie zonder bewijs aannemen, zo ook de Fortuyn-gelovigen.
  Misschien gaan de Fortuynisten ooit eens geloven, dat Fortuyn als messias terug zal keren naar de Aarde om alsnog oorde op zaken te stellen.

  Reactie door Harry — dinsdag 21 september 2004 @ 23.19 uur

 142. hmm.. die psychopatische arrogante man, is eigenlijk gewoon een 17-jarig pubermeisje die op zoek is naar het goede. Maar ja, daar loop ik niet graag mee te koop want dan word je meteen de grond in geboord. Op m’n weblog plaats ik stukken, met mijn mening erin verwerkt, die ik snel uit de losse hand geschreven heb. Ik merk namelijk dat ik mijn mening beter kan uiten en ontwikkelen door mijn kronkels op te schrijven. Ik aanbid Fortuyn niet, maar hij is degene die mij aan het denken heeft gezet. Door zijn gedachtengoed ben ik me bezig gaan houden met de politiek, en of jij het daar nu mee eens bent of niet.. het geeft je niet het recht mij uit te maken voor arrogante oproerkraaier. Ik heb niets tegen de SP, besef je dat de SP de enige linkse partij is die Fortuyn noooit persoonlijk heeft aangevallen?
  Ik kom hier niet het gedachtegoed van Fortuyn verkondigen, ik ken zijn gedachtegoed niet eens. Dat ik in een aantal opzichten achter hem stond wil niet zeggen dat ik hem als een God beschouw. De reden dat ik hier ben is omdat ik meer over het socialisme wilt weten, en niet door middel vh lezen van boeken of langdradige teksten.. maar door de reacties van socialisten zelf. Als je mijn weblog bekijkt en het stuk ‘Laffe linkse losers’MET reacties leest besef je dat ik nog steeds met mijn kronkels in de knoop zit. En als je zo door gaat behoor jij wel tot die laffe linkse losers, want ik walg van dat soort types.

  groeten,

  een irritante rotpuber

  Reactie door Soca — dinsdag 21 september 2004 @ 23.42 uur

 143. Ik dacht even hier te maken heb met een zelfbewuste volwassen persoon te, die een sarcastische ondertoon legt in zijn reactie’s.
  Ik heb hier echter te maken met een puber met ambivalente gevoelens in een identiteitscrises. Maar dan ben ik van mening dat je hier verkeerd bent en waarschijnlijk op zoek moet gaan naar psychotherapeutische hulp.
  Maar meisje, weet je dan niet dat op zoek zijn naar het goede een relatief gegeven is, waar iedereen zelf een eigen definitie van heeft, waardoor je altijd zoekende zal blijven. Of je moet simpele boodschappen a la Bush of een sekte slikken. Dan heb je die gauw gevonden.
  Je zegt je hersenkronksel op te schrijven of zoals wij zeggen je denkt hardop, zoals Fortuyn ook deed bedoel je en is dat raakvlak wat je met hem deelt? Ik dacht altijd dat gekken hard op dachten.
  Je zegt verder iets over socialisten te weten willen komen, maar als je al je mening over hun hebt door ze negatieve benamingen te geven, dan weet je toch wat vanaf? Je wilt niet de moeite nemen om de werken van socialistische denkers te bestuderen, maar aan de hand van de meningen van bepaalde mensen op dit log je stereotypen over socialisten bevestigd zien?.
  Is iedereen, die aanstoot neemt aan bepaalde opmerkingen van rechts een laffe linkse loser.
  Overigens met de psychopatische oproerkraaier bedoel ik Fortuyn mee en niet jou. Het kan zijn, dat jij jezelf als de reïncarnatie van Fortuyn ziet, waardoor je aangesproken voelt.

  Reactie door Harry — woensdag 22 september 2004 @ 0.18 uur

 144. Even niet over de mensen op dit forum, ik ken de meesten niet en weet niet wat ze doen ‘for a living’, maar ik stoor me aan het gebrek aan respect dat velen voor stakers hebben. Mensen die net zo hard meeprofiteren van wat de stakers bereiken (en ze hébben wat bereikt de laatste honderd jaar!), maar zelf hun nek niet uit durven steken en dus een beetje minachtend reageren. Daar niet bijhoren is voor mij al genoeg reden mee te doen met alle algemene stakingen!

  Reactie door Rik — woensdag 22 september 2004 @ 0.20 uur

 145. Soca

  Er zitten veel soorten denkbeelden/stromingen bij de SP. Over het algemeen zijn het allemaal socialisten alleen, als ik mezelf neem dan zit ik meer in het nationalistische kamp (Nee nee geen hitler want dat denkt men gelijk) De ander zal wel weer ergens anders zitten…maar 1 ding hebben we gemeen, sociaal voor iedereen en waken dat de zwakkere niet ondergesneeuwd wordt.

  Laf links, klopt niet hoor Soca. Ik ben niet bepaald laf, dat is toch heus een trekje van rechts. Roepen en dan wegkruipen achter de politie. Blijf dan ook staan zou ik zeggen…

  Reactie door MAD — woensdag 22 september 2004 @ 8.31 uur

 146. Mág ik effe?
  Al die mensen die tegen stakingen zijn en die dit kabinet heel prima vinden wil ik vragen: bent u zelfstandige of een grotere werkgever, of hebt u een gewone baan bij een bedrijf waar de arbeidsvoorwaarden en salarisschalen bij CAO zijn vastgesteld? Neenee, u bent natuurlijk geen lid van een vakbond, dat begrijp ik heel goed, maar u maakt dus wel met groot genoegen volledig gebruik van de CAO die dankzij de vakbonden zo is geworden als hij nu is. Uw vakantiedagen, uw loon, een kerstgratificatie, vakantiegeld, studiemogelijkheden die vergoed worden, reiskostenvergoeding, pensioenregels en -mogelijkheden. En zo zijn er nog wel een paar. Wat heerlijk dat u volledig gebruik daarvan mag maken, terwijl u geen vakbondslid WILT zijn en zelfs de vakbonden als minne dingen beschouwen en ze telkens weer voor rotte vis uitmaken. Als jullie dan zo tegen de vakbonden zijn, regel dan een arbeidscontract met je werkgever waarin geen enkel CAO voorwaarde in zit. U wilt zelfstandig uw contract regelen, prima, dan ook geen mogelijkheden en voordelen danzij een CAO. Maar dat doen de meesten van u echt niet. Wel schoppen tegen en gebruik maken van diezelfde vakbonden is voor mij alleen maar HYPOCRYSIE. En da’s walgelijk!

  Reactie door Lydia — woensdag 22 september 2004 @ 9.24 uur

 147. Lydia, ik ben het op zich met je eens, maarrrr de bonden zoals jij ze beschrijft zijn heel lang weggeweest. Te lang zijn ze gebruikt als politieke-carriere-opstapje voor hoger geschoolden (Kok, Stekelenburg, De Waal) en kan ik me wel voorstellen dat mensen gefrustreerd afhaken. Ik heb veel vrienden in de haven, je zou eens moeten horen hoe velen zich (ahum) genomen hebben gevoeld door hun bestuurders. Via De Maat Is Vol worden de bonden nu van onderop het strijdpad weer opgedwongen. Laten we dat vasthouden. Dan worden het weer Onze bonden!

  Reactie door Rik — woensdag 22 september 2004 @ 9.44 uur

 148. Fortuyn was inderdaad ook een zeepbel, en iemand waar ik een grafhekel aan had. Ik heb zoiezo niets met populisten. Dit soor mensen zijn nonstop bezig met misleiden, inplaats van eerlijk te vertellen hoe en wat. Daarom mag ik Marijnissen wel, gewoon lekker duidelijk en geen gezeik. Gewoon zijn bek opentrekken zoals de doorsnee burger ook zou reageren als iemand boos is. En niet dat cleane ‘kijk ik heb media training gehad en ben emotieloos’.

  Reactie door MAD — woensdag 22 september 2004 @ 9.45 uur

 149. @ Soca (134):

  Het gaat om de wijze, waarop over Pim Fortuyn wordt gesproken. Dat gebeurt nl. op een religieuze, verafgodende manier. Hoe vaak heeft Mat Herben b.v. niet gezegd: “Pim zou ….”. Zelf heb ik het ooit in een ingezonden brief (Volkskrant en Utrechts Nieuwsblad)voor Pim Fortuyn opgenomen, omdat de “gevestigde politici” op verkeerde gronden op hem inhakten (het betrof de beruchte kwestie van art. 1 Grondwet). Terwijl ik zelf altijd fel tegenstander van Fortuyn ben geweest. Ook SP-ers kunnen heel nuchter zijn en de waarheid recht willen doen, hoor!

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 22 september 2004 @ 9.51 uur

 150. @ Mark (139):

  Als jij niet voor de SP zou bedanken, zou de SP dat wel voor jou doen, hoor! Dus niets aan de hand.
  Op 2 oktober a.s. hondenweer? So what! Je hebt toch op 20 september gezien, dat de mensen zich daardoor niet laten tegenhouden! Toch ook wel zielig, zo’n opmerking.

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 22 september 2004 @ 9.56 uur

 151. @ Ronald (147):

  Citaat: “AL komen er een miljoen mensen 2 oktober, dan betekent dat nog steeds dat er ongeveer 7 miljoen werkenden niet gekomen zijn en dat wil dus niet automatisch zeggen dat die het dan ook gelijk eens zijn met die miljoen die wel zijn gekomen.”
  Wat ben jij toch een goedkope demagoog,zeg! De grootste demonstratie ooit in Nederland, in 1983 in Den Haag tegen de kruisraketten, telde 400.000 à 500.000 deelnemers. En jij wil dus beweren dat alle overige Nederlanders vóór (of althans niet tegen) de kruisraketten zouden zijn? Laat me niet lachen! Je weet donders goed dat in feite veel meer mensen achter de doelstelling van een demonstratie staan dan er daadwerkelijk (kunnen) komen (wegens allerlei oorzaken als ziekte, vakantie, persoonlijke omstandigheden, enz.).
  Je bralt maar wat.

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 22 september 2004 @ 10.05 uur

 152. Natuurlijk dienen mensen met zwaardere beroepen eerder te mogen stoppen met werken! Ik denk dat iedereen het daar over eens is. Natuurlijk dient dat fatsoenlijk bij wet te worden geregeld!
  Bedenk ook wel dat het voor een groot deel van de Nederlandse beroepsbevolking nu eindelijk eens officieel gaat worden dat ze méér dan 36 uur werken…….

  Waar deze regel absoluut niet voor zou mogen gelden is, in mijn ogen, voor types-ministerie-ambtenaren die op verjaardagen slechts kunnen praten over hun adv-dagen en hun zinloze verplichte cursus- (lees: vrije) dagen, op vrijdag om 2 uur al weekend gaan vieren, luxe secundaire arbeidsvoorwaarden en -regelingen hebben, kortom ongemerkt en onbeseft in de watten zijn en worden gelegd tov de arbeider in de ‘vrije’ beroepen.

  Reactie door Paul van Gerven — woensdag 22 september 2004 @ 10.28 uur

 153. 2 oktober?
  Ik denk dat ik ook kom. Om soep te verkopen met een laxeermiddel.
  En daarna van die plastieke toiletten verhuren voor 5 euro per keer.
  Das pas ondernemerschap.

  Reactie door Jacob Bakker — woensdag 22 september 2004 @ 10.43 uur

 154. Soca 172

  Als je er niet uit bent waar je thuishoort is het beste om te beseffen hoe je ervoor staat Financiëel (Grootkapitaaldrager, minima, middelmoot) en sociaal ( heb je het welzijn van iedereen voor ogen of alleen van je zelf).
  Nadat je deze twee factoren hebt bepaald heb je ook je belang bepaalt. Daarna ga je verdiepen in de standpunten van links en rechts. Aan de hand van de reactie’s zal je niet zoveel wijzer worden. Je doet er goed aan om de standpunten van de diverse stromingen af te wegen en te kijken of ze je belang dienen.
  Ik betrap je soms toch, dat je Fortuyn als ijkpunt gebruikt. Het gevaar is dat je op die manier een bepaalde vooringenomenheid kan ontwikkelen, waardoor je geest gaat afsluiten voor de meningen, die daar tegen indruisen en de meningen van Fortuyn (of is het van het groot-kapitaal wat hem gebruikt) te makkelijk aanneemt zonder aan kritiek te onderwerpen.
  Er bestaan vele ideologiëen, religiëen die allemaal claimen de waarheid te hebben. Onderzoek ze zou ik zeggen in de juiste context van de normen van de plaats in die bepaalde tijd, zonder een bepaalde ideologie als refereerpunt te gebruiken.
  Wat is trouwens jouw nare ervaring met antifa en extreem-links zonder dat je de mening van Fortuynisten gebruikt, die problemen
  hebben ondervonden met ketchup- en taartgooiincidenten. Ook hier ben ik bang dat je deze mensen als ijkpunt gebruikt, wat een vertekend beeld zal opleveren van de werkelijkheid. En heb je zelf wel eens stil gestaan bij de misdaden van rechtse groepen. Nazi’s voeren de aanslagen en partijen zoals de LPF verschaffen de legitemering van deze misdaden. Partijen zoals de LPF worden echt niet wakker van de aanslagen op linkse mensen, allochtonen etc.
  Alleen de misdaden van “rechts” bereiken de publieke opinie niet en de incidenten van “links” worden breed uitgemeet in de media. Daardoor ben je geneigd te denken dat links alleen geneigd is tot geweld. Het geweld van rechts is vaak veel erger dan van links.
  Je zegt dat je je stoort aan mensen, die snele conclusies trekken, maar daar maak je je zelf ook schuldig aan. Verder is het voorbeeld wat je in je reactie gebruikte van linkse laffe losers en daarop zegt om de reactie’s van linkse mensen uit te lokken ook een methode van Fortuyn en zijn LPF-kliek. Deze zeggen confronterende dingen, schoppen flink met loze kreten (een methode uit de VS) zodat zij een reactie forceren en vervolgens later er weer op terug kan komen, zo is het ze gelukt om op een laffe manier de aandacht op zich te vestigen. Politiek is geen reclamewereld, waar je met een bilboard met de gekste dingen de aandacht moet vestigen op iets wat totaal anders is, dan de afbeelding en de tekst doet vermoeden.
  Met deze gegevens vraag ik me af in hoeverre je je waarheid al hebt gevonden in het Fortuynisme en een bevestiging van je denken hier bevestigd wil zien?

  Reactie door Hendrik — woensdag 22 september 2004 @ 11.54 uur

 155. @Jacob Bakker

  Je hoeft geen soep te verkopen met laxeermiddel. Je aanblik is voldoende om de mensen al schijtziek en misselijk te maken.

  Reactie door Harry — woensdag 22 september 2004 @ 12.02 uur

 156. @ Haary (175):

  Had dat nou niet gezegd…..Misschien komt Jacob nu écht!

  Reactie door Olav Meijer — woensdag 22 september 2004 @ 12.08 uur

 157. @Jacob Bakker

  Wat ben jij voor een persoon, die mensen voor hun en ook jou rechten opkomen hun een ziekte gunt en van dit ongemak misbruik wil maken om er grof aan te verdienen. Door alle tijden en in alle plaatsen op deze wereld heb je soortgelijke lui gehad, die mensen uit de eigen gelederen hebben veraden door met de despoot te heulen in de illusie er materiëel beter van te worden.

  Reactie door Hendrik — woensdag 22 september 2004 @ 12.20 uur

 158. Hohohoho,

  Zo slecht ben ik ook weer niet. Het toiletpapier lever ik gratis.

  Reactie door Jacob Bakker — woensdag 22 september 2004 @ 12.36 uur

 159. Ook een goed moment om ongeveer 100 mensen te vinden die goed kunnen zingen. Maken we een koor.
  Ik weet nog wel enige socialistische tophits uit de tijd van Troelstra.
  Kunnen we op CD zetten. Ik geloof dan in een “Frans Bauer” effect.
  Winst in de partijpot natuurlijk.
  Ook hoeven we allemaal niet meer naar demonstraties te gaan. Wat we willen gaan we voortaan zingen.
  Hoeveel keer zullen we het Ahoy uitverkopen?

  Reactie door Jacob Bakker — woensdag 22 september 2004 @ 12.45 uur

 160. En om nog even op het toiletbezoek terug te komen..ik ben bereid om Euro 2,50 per bezoek aan de partij te geven. Ik reken op zeker 1000 bezoeken.
  Dan toch 10.000 euro voor de partij. Wie doet mij dat na op die dag?

  Reactie door Jacob Bakker — woensdag 22 september 2004 @ 12.55 uur

 161. Dan na al de gein even weer serieus.
  Ik heb mijn vader die havenarbeider was reeds verloren voor hij 48 werd.
  Had het zwaar aan zijn hart maar zijn uitkering was zo slecht dat hij weer onder de balen moest kruipen voor zijn gezin. Is hieraan ook gestorven. Dus, nooit meer terug naar die tijd.
  De echte inzet van deze komende manifestaties vind ik in deze vorm niet legitiem. Natuurlijk moet er een systeem komen waarbij naar de werkelijke, meestal fysieke inzet moet worden gekeken. Een stucadoor of vloersmeerder houdt het niet eens vol tot zijn 55ste.
  De benadering van vooral De Waal vind ik niet goed. Daar gedeeltelijk meespelen was de kans op ruim wisselgeld in voldoende mate aanwezig. Het verleden liet reeds zien dat De Geus ook maar wat rondzwalkt.
  Zonder manifestaties en goed, maar vooral vriendelijk overleg, had hij en Doekle werkelijk iets kunnen bereiken. Dat de jeugd nu moet meebetalen voor de senioren is niet meer dan normaal. De ouderen konden grotendeels door de loonopbouw uit het verleden geen uitstekende voorzieningen treffen. De kunst is het om met ons huidige arbeidspotentieel dus voor het verleden en de toekomst te zorgen. Hierbij past dan wel een goed mondiaal inzicht. Nederland is geen eiland en dat we dingen moeten veranderen om het samen te redden is evident.

  Reactie door Jacob Bakker — woensdag 22 september 2004 @ 13.10 uur

 162. @ Hendrik (174)
  Met jou kan ik praten!
  Mijn financiele toestand tja, als scholier zijnde red ik me natuurlijk prima. Ik woon in een vrij rijk dorp waar ik waarschijnlijke de landelijke middelmoot als minima beschouw. De echte minima ken ik niet, die wonen woornamelijk in de stad. Ik denk daarom ook dat mijn ideeën een grote omslag gaan maken zodra ik begin met studeren. (ik zie dan pas het echtet stadsgebeuren en moet me zelf in grote lijnen financieel zien te redden..) Of misschien blijven mn meningen in grove lijnen hetzelfde, maar kan ik me meer in anderen verplaatsen en zou ik eigen oplossingen kunnen creeëren.

  Dat ik nog steeds iets heb met de ideeën van fortuyn toendertijd (de LPF heeft daar nog niet de helft van overgenomen) komt mede doordat hij me bewogen heeft. Als 15-jarige boeide politiek me geen reet, maar zodra die kale op tv was en hij iedereen er flink van langs gaf zat ik echt te genieten.. ja ik geef toe dat hij een stemmingmaker was, ik dacht ook niet over politiek, gewoon wat loze kreten vond ik veel belangrijker. (zoals je al zei) Maar vanaf de dag dat hij vermoord is ben ik me pas gaan verdiepen in verschillende politieke stromingen. Mede doordat hij door een extreemlinks figuur vermoord was kreeg ik in het begin een afschuw voor alles wat links was… een jaar later snapte ik wel dat niet alle linksdenkenden dezelfde onnozelheid hebben. Maar mijn afschuw voor extreemlinkse anti-fascisten blijft.. ik heb er veel over opgezocht en gelezen(niet alleen reacties van fortuynisten.) en ik ben tot de conclusie gekomen dat ze zijn opgericht met een prima bedoeling, maar het is allemaal uit de hand gelopen door verkeerde personen(extreme) die zich in de ‘groep’ hebben gevoegd. Tijdje geleden heb ik er een rapje over geschreven, een rap hoort bruut te zijn, maar ik heb daar wat moeite mee :)

  Extreem-links Geweld

  Het gevaar van antifa
  dat is nog onbekend
  ik zal het kort uitleggen
  ik heb een argument
  ben ik nu een fascist
  marcherend door de straat?
  kom op gooi die taart dan
  Of wordt het een tomaat?

  te beginnen bij Fortuyn
  met kogels afgeslacht
  de man van de massa
  kreeg te veel aandacht
  vergeleken met Janmaat
  aangetast verbaal
  Was hij echt racist?
  gestoord en asociaal?

  Dan hebben we Van Aartsen
  werd niet op prijs gesteld
  ook hij is slachtoffer
  van extreem-links geweld
  auto reed op hem in
  met de dood als doel
  waarom bloed vergieten?
  gebruik liever je smoel

  Het gevaar van antifa
  dat is nog onbekend
  ik zal het kort uitleggen
  ik heb een argument
  ben ik nu een fascist
  marcherend door de straat?
  kom op gooi die taart dan
  voordat het land vergaat!

  wat dacht je van Verdonk
  het ketchup-incident
  zij doet gewoon haar taak
  dat zijn ze niet gewend
  dus spuiten met die troep
  was het een voorteken
  antifa zal het weten
  ik kan alleen kwaadspreken

  ook Smit heeft het zwaar
  al is hij mijn type niet
  zijn leven bedreigen
  dan ben je kierewiet
  hij is misschien extreem
  maar mondsnoeren is fout
  kennen ze de wet niet
  die ‘vrijheid van spreken’ inhoudt!

  Ik ben het spuugzat
  dat gezeik, racist fascist!
  is de betekenis bekend?
  Anarchist of socialist
  anti-fascistische terrorist!
  extreemlinks geweld kent u dat?
  het wordt totaal genegeerd
  van teevee tot dagblad!

  de chauffeur van Fortuyn
  hans Smolders is de naam
  hij zag de dood voor ogen
  dus wees behoedzaam
  er werd bruut geschoten
  door een psychopaat
  het pistool haperde
  anders was het echt te laat
  maar was die psycho
  geen links-extremist?
  het zal wel toeval wezen
  of heb ik me vergist

  Het gevaar van antifa
  dat is nog onbekend
  ik zal het kort uitleggen
  ik heb een argument

  ik heb een hekel aan geweld
  politiek mentaal fysiek
  ik kan er niet aan wennen
  geweld van die linkse kliek
  je mag denken wat je wilt
  maar drammen met geweld
  dat moet ophouden
  heb al met politie gebeld

  politie heeft handen vol
  aan dit soort eng tuig
  maar wat kun je eraan doen?
  met groenlinks gejuich
  bekostigd door subsidies
  dus geld is geen probleem
  misschien subsidies stoppen?
  of krijg je dan geclaim?

  met de mening van links
  kan ik best goed leven
  maar gebruik van geweld
  daar sta ik van te beven
  ik kan er niet meer tegen..
  laat het afgelopen zijn!
  stop politiek geweld
  doe elkaar geen pijn!

  Copyright 2004 © Soca

  Ik denk dat we elkaar sterker moeten gaan veroordelen.. daarmee bedoel ik dat rechtse partijen naast ouwehoeren over allochtonen ook extremen erop moeten wijzen dat je met geweld niets oplost.
  Dat geldt ook ook voor linkse partijen, of je nu achter Verdonk staat of niet, persoonlijke aanvallen zouden ze moeten veroordelen. Dat is namelijk geen politieke actie, dat is gewoon misselijk gedrag waar je niets mee bereikt.
  Een heel ander voorbeeld.. dat moslims de afgrijzelijke gijzeling in Beslan veroordelen, dat maakt duidelijk dat niet alle moslims zo gruwelijk zijn. Zolang geen moslim er iets van zegt zullen ze onterecht steeds meer in een kwaad daglicht gesteld worden. Gelukkig trekken zij hun mond nu open, maar op een of andere manier bereiken ze de publiciteit NOG niet. (‘moslims in debat over terrorisme’, op mn weblog)
  Wat AFA allemaal heeft aangericht staan nooit in de kranten, wel worden rechtse mensen snel uitgemaakt voor fascist of extreemrechts. Nu zul je wel weer beweren dat ik als een fortuynist bral, maar t valt mij gewoon op dat rechtse mensen op allerlei manieren zwart gemaakt worden. Je hebt gelijk dat zowel extreemlinks als extreemrechts geweld gebruikt, ze zijn niet voor niets extreem. Is het echt zo dat extreemrechtse gewelddelicten nooit gepubliceerd worden? Extreemlinkse delicten worden ook vaak verzwegen, of het moet echt niet anders kunnen.. zoals het ketchup, de taart en de moord.
  Ja, genoeg gezwetst. Ik zal wel rechts wezen, maar ik sta open voor nieuwe ideeën en meningen.. zo, nu ga ik weer even verder lezen op de website van de SP. ;)

  Reactie door Soca — woensdag 22 september 2004 @ 17.01 uur

 163. mad c.tylix rik lydia en andere weldenkende ik lees dit weblog graag
  om de normale praat van nadenkende mensen ook ik vond de opkomst geweldig
  maar ik wilde jullie vragen om niet meer op die leuterpraat in te gaan van
  carel de wilde ronald jacob bakker en mark dat zijn mensen die totaal niets te zeggen hebben tot ziens op 2 oktober groeten van
  hein

  Reactie door hein — woensdag 22 september 2004 @ 17.21 uur

 164. Soca

  Dat is de fout van Fortuyn, om de drempel weg te halen van wat extreemrechts is en wat niet. Dit is dus ook de reden dat vaak het facisme of racisme erbij komt. Rechts heeft zich gemengt met extreemrechts, bij links is dat niet gebeurd. Het gevaar is nu ontstaan dat mensen extreemrechts als normaal gaan beschouwen en dat is echt een hele foute en zeer gevaarlijke ontwikkeling.

  Marijnissen is b.v. een groot voorstander van ‘vrijheid van meningsuiting ongeacht wie het is’. Ik denkt daar anders over en denk dus dat je de drempel moet terug leggen wat extreemrechts is. Want nu heerst er een ‘taboe’ op fatsoen.

  Reactie door MAD — woensdag 22 september 2004 @ 19.50 uur

 165. Beste Hein, soms vind ik niet reageren op deze trollen net iets té gemakkeijk.! Groeten, tot 2 oktober!

  Reactie door C.Tilyx — woensdag 22 september 2004 @ 19.58 uur

 166. Fortuyn heeft die drempel weggehaald? kom nou effe zeg… de drempel is weggevaagd omdat verschillende politici en journalisten zomaar in het wilde weg met de term ‘extreemrechts’ begonnen te smijten. Hij had een eigen mening die in sommige opzichten vreemd was, maar bij extreem denk ik eerder aan geweld en echt racisme(onderscheid blank/zwart). Niemand weet waar de grens tussen rechts en extreemrechts ligt, nu niet maar in de tijd vóór Fortuyn óók niet. Verder ben ik het met je eens dat mensen extreemrechts als normaal gaan beschouwen, waardoor de anti-fascisten steeds meer aangang krijgen.. met het probleem dat er meer gewelddelicten van linksextremisten volgen en dat je als rechtsdenkende meteen het stempel ‘fascist’ krijgt. Maar hoe leg je die drempel tussen rechts en extreemrechts terug?
  dit is wel een interessant artikel over extreemrechts, vanuit een ander oogpunt:
  http://socrates.web-log.nl/index.log?ID=640687#reageer

  Reactie door Soca — woensdag 22 september 2004 @ 22.04 uur

 167. @ MAD,

  Natuurlijk is dat ook gebeurt bij links.
  Ik ben het met je eens (voor de eerste keer) dat het bij rechts wat extremer is gegaan dan bij links maar links is zeer zeker ook extremer geworden.
  Ik wil even voorop stellen dat ik NIET extreem rechts ben maar ik ben wel rechtser als vroeger net zoals ik er van overtuigd ben dat een hoop mensen op dit forum linkser zijn dan vroeger.
  Is het niet zo dat een aantal van jullie nu de (in jullie woorden) “kapitalisten” en rechts denkenden discrimineren?

  Dat hou je nu eenmaal niet tegen in deze maatschappij.
  Ik ben het zelfs voor de tweede keer met je eens dat het een gevaarlijke situatie is als extreem rechts OF extreem links normaal wordt.

  Wees gerust Mad..met de meeste andere standpunten van je ben ik het niet eens (lol)

  Reactie door mark — woensdag 22 september 2004 @ 22.06 uur

 168. @ Mark
  ik ben het volkomen met je eens.. en dus ook met MAD. ;)

  Reactie door Soca — woensdag 22 september 2004 @ 22.13 uur

 169. Soca
  Drempel moeten we terug leggen door politieke partijen erover te laten discusseren, haal je dus ook meteen veel geweld weg. Tenminste dat is mijn idee. Nu zweeft iedereen maar een beetje rond, zowel links als rechts.

  Mark
  Gelukkig maar anders zouden we elkaar nog aardig gaan vinden en dat zuigt bijvoorbaat al ;)

  Reactie door MAD — woensdag 22 september 2004 @ 22.26 uur

 170. Misschien een ideetje voor Marijnissen om Wilders of wie ook uit te dagen in een debat over Extreemrechts. Onder het mom het geweld te willen verminderen en mensen te laten stoppen om zomaar met loze begrippen te gooien. ‘Waar het extreme begint..’ Jaa.. lijkt me wel boeiend en leerzaam:P

  Reactie door Soca — woensdag 22 september 2004 @ 22.35 uur

 171. @ Mad,(189)

  Hmm.. wel een ok antwoord.

  Reactie door mark — woensdag 22 september 2004 @ 22.57 uur

 172. Soca
  Denk ook eigenlijk dat de politici dit verplicht zijn aan de burger, puur omdat zij er per slot van rekening mee aan de gang zijn gegaan. Wij burgers nemen veel over van gedrag / uitspraken, dus moeten hun dat ook maar weer glad trekken. Kijk ben ook geen lieverdtje, maar om elkaar te lijf te gaan om politiek slaat eigenlijk ook nergens om. Terwijl politici wel met elkaar kunnen omgaan. Eigenlijk hebben alle politieke partijen gefaald hier. Wel de drempel weghalen en promote maar van alles te roepen, maar niet zeggen ‘tot hier en niet verder’. Het is te gevaarlijk om geen drempel te hebben. Al is het maar om mensen bewust te houden wat extreem is.

  Reactie door MAD — donderdag 23 september 2004 @ 6.48 uur

 173. Precies.. het moet weer recht gezet worden en het liefst een beetje snel voordat t helemaal de spuigaten uit loopt. Maar goed, zolang niemand een initiatief neemt zal er ook niets veranderen.

  Reactie door Soca — donderdag 23 september 2004 @ 8.29 uur

 174. @Mad en SoCa
  Is dat onderscheid wel wenselijk? Het is grondwettelijk al verboden om mensen op grond van niet-ter-zake-doende redenen (ras, kleur, geaardheid ed) te veroordelen. Ook mogen we een ander niet de hersens inslaan. Die punten moeten uiteraard gehandhaafd blijven. Is het voor de rest wel zinvol om te bepalen of standpunten erg links/rechts of extreem links/rechts zijn? De vlees-noch-vis-politiek heeft ons land er ook niet socialer op gemaakt.

  Reactie door Rik — donderdag 23 september 2004 @ 11.05 uur

 175. Rik
  Toch worden deze zaken zonder blikken of blozen overtreden.

  Reactie door MAD — donderdag 23 september 2004 @ 12.36 uur

 176. @Mad
  Het handhaven van wetten is aan justitie en politie. De politiek moet ze maken, en dat is in dit geval al gedaan.

  Reactie door Rik — donderdag 23 september 2004 @ 13.18 uur

 177. Soca moet ik hier verstaan dat jij hier pleit om racisme niet meer strafbaar te stellen. Is dit ook de reden waarom jij zo tekeer gaat over de AntiFa?
  Voor iemand, die claimt niet te weten in welk politieke kamp hij behoort, gebruikt hij verdacht veel de gedachten van de libertariërs van de LPF. Ook Pim Fortuyn sprak hierbij van de geestelijke terreurpolitie van antiracistische organisaties en pleitte voor het bespreekbaar maken van racisme in een openbaar debat, en niet via justitie.

  Ik heb er diverse keren voor gewaarschuwd, dat er lieden zijn die er naar streven het neo-koloniale denken nieuw leven in te blazen door onder het mom van vrijheid van meningsuiting andere volkeren slechter af te beelden dan de “westerse” volkeren. Uiteindelijk moet dit leiden tot de legitimatie van de onderdrukking van niet-westerse volkeren. Ik zeg hier niet dat Soca hier bewust aan meedoet, maar kan ook door onwetendheid in deze gedachtengang zijn gestuurd.
  Deze propagandisten willen slechts naar voren brengen hoe superieur de westerlingen zijn ten opzichte van andere volkeren en wijten alle positieve ontwikkelingen, die tot de ontwikkeling van deze tijd hebben bijgedragen als de vrucht van de “Westerse mens”. Dat de Europeanen zonder de kennis van o.a Chinezen, Indiërs, Perzen en Arabieren nog steeds in de Middeleeuwen geleefd zouden hebben, wordt angstvallig verborgen gehouden.
  Waar de “vrijheid van meningsuiting” heel ver mag gaan voor Westerlingen, zal dat niet gelden voor “niet westerse volkeren”. Iedere pleitbezorger van “de vrijheids van meningsuiting” reageert “geschokt” als een niet-westerling een kritisch geluid laat horen over de Westerse gemeenschap.
  De gedachten van deze lieden zijn gegrongvest op de mythe van het Darwinisme, die de blanke Europeanen als meer ontwikkeld dan alle andere menselijke rassen vindt. Terwijl Darwin aannam dat de mens zich uit aapachtige wezens had ontwikkeld, beweerde hij dat bepaalde rassen zich beter hadden ontwikkeld dan anderen en dat de laatste nog steeds aapachtige trekken hadden. In zijn boek: The descent of man, wat hij na The origin of spieces uitgaf, sprak hij openlijk over de grotere verschillen tussen de mensen van bepaalde rassen (Benjamin Farrington, What Darwin really said)
  In zijn boek beschouwde Darwin zwarte mensen en Australische Aboriginals gelijk aan gorilla’s en dat zij op den duur door beschaafde rassen vervangen zouden worden. Hij zei: “In de nabije toekomst, niet erg ver wanneer het in eeuwen gemeten wordt, zullen de beschaafde rassen van de mens vrijwel zeker de primitieve rassen over de hele wereld uitroeien en vervangen.
  De theoriëen van Darwin werden in de 19e eeuw door de grote meerderheid van de westerse wetenschappers geaccepteerd.

  Een inspiratie voor Darwin’s boek vormde het boek van de Britse econoom Thomas Malthus: “Een essay over het principe van de bevolking”. Malthus berekende dat de menselijke bevolking snel zou toenemen als het alleen aan de mens lag. Volgens hem waren de belangrijkste invloeden die bevolkingsaantallen konden beheersen rampen zoals oorlog, honger en ziekte. Kortom, volgens zijn wrede bewering moesten sommige mensen sterven om andere te laten leven. Het bestaan kreeg de betekenis van een “permanente oorlog.”
  In de 19de eeuw werden de opvattingen van Malthus alom geaccepteerd. Vooral Europese intellectuelen uit de bovenste laag van de maatschappij ondersteunden zijn wrede ideeën. In het artikel: “De geheime wetenschappelijke agenda van de Nazis”, wordt het belang van de toepassing van Malthus’ opvattingen op bevolkingsgroei op deze manier beschreven:
  In de eerste helft van de 19de eeuw verzamelden zich door heel Europa leden van de heersende klassen om het nieuw ontdekte ‘bevolkingsprobleem’ te bespreken en om manieren te bedenken om het Malthusiaanse mandaat toe te passen om het sterftecijfer onder de armen te laten toenemen: “In plaats van hygiëne onder de armen te promoten moeten we de tegenovergestelde gewoonte aanmoedigen. In onze steden moeten we de straten smaller maken, meer mensen in de huizen plaatsen en de pest proberen te laten terugkomen. Op het platteland moeten we onze dorpen in de buurt van stilstaand water bouwen, en vooral de bouw van dorpen in moerasachtige en ongezonde situaties aanmoedigen,”etc. etc

  Als gevolg van deze wrede politiek zullen de zwakken en degenen die de strijd om het bestaan verloren, uitgewist worden, en als gevolg daarvan zal de snelle toename de bevolkingsgroei in evenwicht komen. Deze zogenaamde ‘onderdrukking van de armen’ werd in werkelijkheid in de 19de eeuw in Groot-Brittannië uitgevoerd. Er werd een industriële wet aangenomen waarin kinderen van acht of negen jaar verplicht werden om zes uur per dag in de kolenmijnen te werken en duizenden stierven onder verschrikkelijke omstandigheden. De ‘strijd om het bestaan’ die door de theorie van Malthus vereist werd, leidde tot miljoenen Britten die een ellendig bestaan hadden.
  Beïnvloed door deze ideeën, paste Darwin dit concept van strijd toe op de hele natuur en stelde zich voor dat de sterken de overwinnaars van de oorlog om het bestaan werden. Sterker nog: hij beweerde, dat de zogenaamde strijd om het bestaan een rechtvaardige en onveranderlijke natuurwet was. Aan de andere kant nodigde hij de mensen uit om hun reliegieuze overtuigingen te verlaten door de schepping te ontkennen, en mikte dus op alle ethische waarden die een obstakel konden zijn voor de wreedheid van de ‘strijd om het bestaan’.
  Er kan in de nazistische ideologieën een sterke Darwinistische invloed gezien worden. Als men deze theorie bestudeert, die door Adolf Hitler vorm is gegeven, dan komt men concepten tegen als “natuurlijke selectie, selectief paren” en “de strijd om het bestaan tussen rassen”, dit zijn termen die tientallen keren in “Het ontstaan der soorten” zijn herhaald. Toen hij zijn boek “Mijn Kampf” noemde, werd Hitler door de Darwinistische strijd om het bestaan geïnspireerd en door het principe van de overwinning van de sterkste. Hij spreekt in het bijzonder over de strijd tussen de rassen: “De geschiedenis bereikt zijn hoogtepunt in een nieuw duizendjarig rijk van ongekende pracht, gebaseerd op een nieuwe raciale hiërarchie die door de natuur zelf is gedicteerd”.
  (Bron: Theodore D. Hall, “The scientific background of the Nazi ‘Race purification’program)

  Reactie door Joop — donderdag 23 september 2004 @ 13.30 uur

 178. In een eerdere reactie had ik al geschreven dat de LPF wel degelijk facistische trekjes heeft en ik vind dat het iemand zijn goed recht is om dat te vinden.
  Vanaf reactie 67 is een conversatie hierover gaande http://www.janmarijnissen.nl/weblog/index.php?p=526#comments. Daar komt trouwens jou Boiten ook in voor, die eerder hand en spandiensten heeft verleent aan CP’86

  Reactie door Joop — donderdag 23 september 2004 @ 13.45 uur

 179. @ Rik
  ik denk dat het weldegelijk zinvol is om vast te stellen wat extreem is en wat niet. Racisme en discriminatie is extreem, maar het probleem is dat veel mensen de begrippen verkeerd begrijpen en gebruiken. Als we dat nu eens een keer goed duidelijk maken, dan hoeft er ook niet geruzied te worden of iets fascistisch, racistisch of extreem is. Dit moment is alles enorm vaag..

  @ Joop
  De evolutieleer van Darwin kende ik al met dank aan mijn biologielessen:)
  http://www.harunyahya.com/other/hollands/evolutieleer01.php
  Jij mag vinden wat je wilt Joop, waarschijnlijk heb je nog gelijk ook wat betreft de LPF en haar fascistische trekjes. Maar laat het duidelijk zijn dat niet alles wat rechts is en wat iets hards over allochtonen zegt per definitie fascistisch is. Je hoeft het er niet mee eens te zijn, je mag je er flink kwaad om maken maar smijt niet zomaar met zulke termen zonder dat de betekenis duidelijk is. Ook voor mij is de betekenis van deze begrippen vaag, daarom zou ik het op prijs stellen als er binnenkort een debat komt en vervolgens opgeschreven wordt waar we de grenzen gaan leggen wat betreft fascisme, extreemlinks en extreemrechts. Of heeft iedereen daar zijn eigen grenzen in? dat kan natuurlijk ook nog.

  Ik heb de andere log even snel bekeken, zal het zometeen gaan lezen. Je hoeft mij niets over dhr Boiten te vertellen, ik ken zijn verleden. ik gaf de link van zijn artikel om de discussie over extreemrechts eens van een andere kant te laten zien, ik neem aan dat velen die op deze log komen het vooral van de linkerkant bekijken vandaar. Weer zoiets.. de CP’86 was extreemrechts (naar zeggen vd media toendertijd) maar zijn dan alle leden per definitie extreem?
  vanavond reageer ik wel in die andere log, waar je de link van gaf.

  Reactie door Soca — donderdag 23 september 2004 @ 15.03 uur

 180. @ Soca
  Goed punt. Ik ben om (wat dat betreft, dan)

  Reactie door Rik — donderdag 23 september 2004 @ 15.23 uur

 181. Soca,

  Iets zegt mij dat je geen puberend meisje van 17 jaar bent…..

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 23 september 2004 @ 16.58 uur

 182. @ Rik
  toppie! tijd voor actie! :D

  @ Olav
  Dank je :) Ik vind zelf ook dat ik over mn puberteit heen ben, helaas denken mijn ouders daar anders over hahah…

  Oké dat bedoelde je vast niet. jammer dat je me wantrouwt. “Wie geen vertrouwen in anderen stelt, zal ook nimmer het vertrouwen van anderen winnen.” Ik kan me wel in moeilijke bochten gaan wringen om te bewijzen dat ik weldegelijk een 17jarige ben, maar daar heb ik helemaal geen zin in. Je gelooft me of je gelooft me niet. Wel ben ik benieuwd naar wat dat ‘iets’ is.

  “Wantrouwen is een teken van zwakheid.”

  – Mahatma Gandhi

  Reactie door Soca — donderdag 23 september 2004 @ 17.28 uur

 183. @ Soca (202):

  De inhoud van wat je schrijft en de wijze van formuleren lijken mij te “volwassen” voor een 17-jarig meisje. Bovendien vind ik het onwaarschijnlijk dat zo’n meisje zich zo als puber afficheert.
  Maar ik sluit dit onderwerp, want natuurlijk kan ik niets bewijzen…

  Reactie door Olav Meijer — donderdag 23 september 2004 @ 18.11 uur

 184. Olav Meijer,
  er zitten hier wel meer op het log die regelmatig een ander naam gebruiken. Maar uit de schrijfstijl herken je dat soms wel, net als een gewoon handschrift, is ook het schrift op de pc in bepaalde stijl en gedachtengang te herkennen aan termen die er in gebruikt worden.

  Reactie door folkert de lepper — donderdag 23 september 2004 @ 18.45 uur

 185. op verschillende fora deed ik mee met discusseren wat er vaak erg fel aan toe ging. Op een gegeven moment was er een topic dat over onderwijs ging, toen heb ik pas bekendgemaakt wat ik er als scholier zijnde van vond. sindsdien werd er, zodra er geen inhoudelijke reactie meer mogelijk was, gereageerd met ‘hou toch op stomme puber’ etc. vandaar :)
  ach ik zie t dan maar als compliment van je ;) zand erover.. tijd voor dat debat!

  Reactie door Soca — donderdag 23 september 2004 @ 18.50 uur

 186. http://antifa.web-log.nl

  Soca zag die link op je site, wat daar staat klopt niet over extreemlinks of AFA. Waarom niet ? omdat Nazi aanhangers geen mensen zijn. Die zweren trouw aan de dood van miljoenen mensen, AFA heeft gelijk als ze zeggen, dan maar met geweld. Ik vindt het Nazisme zo ongeveer het meeste verwerpelijke wat ik kan voorstellen. Ik vindt ook dat Nazi’s geen rechten hebben. Zeer oneerlijke site, snap niet dat je de link voert op je site.

  Er staan daar dingen die regelrechte leugens zijn …

  Reactie door MAD — donderdag 23 september 2004 @ 19.29 uur

 187. kijk! En dat is nu net het probleem! Nazi’s zijn beesten en AFA is met hele goede bedoelingen opgericht, maar ze gaan te ver en kunnen hun eigen aanhang niet meer onder controle houden. Daarmee bedoel ik dat er linksextremisten onder hen verschuild zitten die niet alleen een hekel aan nazi’s hebben, maar aan alles wat anders denkt (rechts dus) En een hekel hebben aan, oke prima, maar geweld nee bedankt. Jij vind dat nazi’s geen rechten hebben en maar vermoord mogen worden? Daar ben ik het niet mee eens, zo denk ik toch ook niet over communisten?

  Trouwens dat handje vol Nazi’s in nederland, bij de NVU en onder jongerengroepen is makkelijk zonder geweld in de hand te houden.. en die jongeren, die groeien er wel overheen.

  onderstaande site bevat zeker ook alleen leugens?
  http://www.politiekincorrect.com/index.php?action=organisaties&show=5

  Reactie door Soca — donderdag 23 september 2004 @ 20.26 uur

 188. Soca

  Ben zelf ook altijd rechts geweest, naja, mengelmoes ervan. AFA is een zeer goede organisatie, tenminste dat vindt ik. Ik weet ze gaan soms wat ver, alleen…we hebben het hier over Nazisme. Is in mijn ogen zoiets als de duivel. Door en door slecht. En hun beoordeling over of rechts slecht is of goed, gaat niet over 1 nacht ijs. Zij zijn tegen racisme en facisme. Maak je je daar schuldig aan , tsja… moet je het zelf weten.

  De url. die jij opgeeft, staan meldingen van geweld.

  1
  hoe komen ze aan deze informatie ? er wordt namelijk in de media geen melding van AFA gemaakt. AFA is ook totaal ombekend bij het Nederlandse volk.

  2
  De dossiers m.b.t. AFA kan je alleen verkrijgen via AIVD en die krijg je dus never ter inzage.

  Kortom het kan dus niet wat daar staat want je kan die informatie bronnen helemaal niet aanboren als particulier, zelfs een politici komt niet ver. Tenzij je Remkes heet of Donner.

  Reactie door MAD — donderdag 23 september 2004 @ 21.13 uur

 189. dus het is allemaal verzonnen..?

  natuurlijk komt t niet in de media.. de media zijn links remember ;)

  en puntje 2.. ik meen dat t een verzameling is verslagen van mensen die het ter plekke meegemaakt hebben wat afa heeft aangericht..

  en dat ‘ze gaan soms wel ver’ daar ligt mijn afschuw.. ik vind ze eng.. nazi’s vind ik ook eng.

  Reactie door Soca — donderdag 23 september 2004 @ 21.29 uur

 190. @Soca,

  De spreuk “Wantrouwen is een teken van zwakheid” van Mahatma Gandhi zal waarschijnlijk betrekking hebben op iets heel anders. Ik zou dan graag van je willen weten wat de aanleiding van deze spreuk is voor Mahatma Ghandi om deze te maken.
  Wantrouwen in instrumenten zoals politiek en media is juist een teken van sterkte. De burger treedt deze instrumenten hel kritisch tegemoet en geeft deze niet zijn vertrouwen, opdat zij tot destructie over kunnen gaan. Het blindelings vertrouwen van de politiek en media is juist voor behouden aan de zwakkeling.
  daar wij hier met politieke onderwerpen bezig zijn vindt ik het niet meer dan normaal er een gezonde dosis wantrouwen aanwezig is. Dit is niets persoonlijk, maar kan van essentieel belang zijn bij het voorkomen van heel wat ellende.

  De media is niet links, maar volgt de lijn van het politieke klimaat al naar gelang de plaats en tijd. Het is een rechtse leugen dat de media links is. De media is niet links en ook niet rechts, maar gaat mee met het politieke klimaat in een land. Als de media echt principiëel links waren, zoals wordt beweerd door de libertarische sekte dan had Fortuyn nooit zoveel tijd gekregen van diezelfde media om zijn boeken en politieke boodschap te verkondigen. Zonder de media zou bijna niemand gehoord hebben van Fortuyn.
  Bedenk ook als die bewering klopte, dat er dagelijks zeer kritische documentaire’s over de uitbuitingspolitiek van de VS, de bedenkelijke rol van het kapitalisme etc. te zien waren op tv.

  Inderdaad zijn nazi’s beesten. Deze varkens leunen op de mythe en de arrogantie dat de blanke superieur is aan de niet-blanke, en elk niet-ariër. Deze lieden verkondigen geen mening, maar een misdaad. Het is dan de plicht van elke integere burger om deze lieden keihard aan te pakken.
  Wij staan open voor een rechtse mening, maar de mening van neo-nazi’s gaat ons iets te ver. Bovendien schuwen deze lieden geen geweld tegen personen die niet aan hun üntermenschen-beeld voldoen.

  De gegevens, die jij hebt over AFA kan jouw alleen aangereikt worden door de AIVD of extreem-rechtse bewegingen waaronder weerwolf, die ook over deze gegevens beschikken, daar zij ook onderzoek doen naar linkse personen. De AIVD sluiten wij in ieder geval uit.
  Ik vind de selectieve verontwaardiging van jou over eventuele geweld van Antifa vreemd, daar je je niet druk maakt over het geweld waar deze groep ook vaak mee te maken heet uit rechts-extremistische groepen.

  Reactie door Joop — donderdag 23 september 2004 @ 22.41 uur

 191. Quote Soca: “onderstaande site bevat zeker ook alleen leugens?
  http://www.politiekincorrect.com/index.php?action=organisaties&show=5

  en deze website moet ons de ogen open voor de “wandaden” van linksextremisten? Het is het soort website waar recht-extremisten de adressen van politieke tegenstanders vandaan halen en niet om daar op theevisite te gaan.
  De website valt al gelijk door de mand met haar titel “Stichting onderzoek extreme stromingen”. Het enige onderzoek naar “extreme stromingen” waar deze “stichting” naar doet zijn naar linkse groeperingen. Over de extreme rechtse stromingen rept deze website met geen woord. Tenslotte is rechtsextremisme geen extremisme volgens deze lieden, dus waarom zou je hier onderzoek naar doen. Verder staan er adressen in van linkse organisatie’s en kraakpanden om een eventuele rextsextremist te inspireren om daar een molotovcoctail naar binnen te smijten of met een groepje kaalkoppen te lijf gaan. en tenslotte staat er een lijst met linkse personen om ook de kaalkoppen te inspireren.
  Hiermee wil ik iedereen meedelen, dat ik aan de integere bedoelingen van Soca twijfel en haar of hem op grond van de gegevens, die mij door deze persoon zijn aangereikt met enige zekerheid kan spreken dat wij hier te maken hebben met een nazi pur sang.

  Reactie door Joop — donderdag 23 september 2004 @ 23.02 uur

 192. Soca

  Wat is erger, een Nazi of iemand die Nazisme bestrijd met harde hand. Je weet denk ik wel welke ik kies. Nazisme moet je overal bestrijden, maak niet uit in welke gedaante het komt. En ja, je mag natuurlijk rechtse gedachtes hebben. Maar gaan je gedachte’s ruiken naar Nazisme dan ben je fout bezig.

  Precies zoals Joop al aangeeft is de AFA info niet via de AIVD te verkrijgen, dit kan inderdaad alleen via extreemrechtse kant komen. Soca zou je niet te veel laten misleiden door dit soort groeperingen, want wat je doet is, je steunt het Nazisme. Probeer voor jezelf te onderzoeken of je links kan vinden tussen rechtse partijen en Nazisme, lees Stromfront.org en je ziet snel genoeg hoe politiek werkt. Misschien leuke ontdekkingsreis voor jezelf.

  Stormfront zijn b.v. erg blij met de LPF/LR want zij zien dat als toekomstig portaal voor Nazisme. Er zijn zelfs mensen die links weten te leggen tussen LPF/LR en extreemrechts.

  Reactie door MAD — donderdag 23 september 2004 @ 23.12 uur

 193. @Mad

  De gegevens over linkse personen en organisatie’s worden verzameld door leden, die zijn aangesloten bij rechtextremistische organisatie’s. Gewapend met instrumenten zoals camera’s volgen zij linkse personen, die zij bijvoorbeeld bij een betoging hebben gezien of ze pikken iemand die bekend is in de plaatselijke politiek en die zich heeft ingezet voor allochtonen uit. Zij houden lijsten bij met foto’s en adressen van personen en publiceren ze op website’s, waaronder deze.
  De AIVD verzamelt deze gegevens ook, maar je bent een knappe jongen als je het van de AIVD in handen kan krijgen.

  Reactie door Joop — donderdag 23 september 2004 @ 23.14 uur

 194. Joop

  Gevaar wordt in mijn ogen vreselijk onderschat in Nederland, vindt dat ook van politici, zij onderschatten dit ook. Snap best dat rechtse politici een soort versmelting met extreemrechts nodig vinden, past helemaal in de harde lijn. Alleen het is levensgevaarlijk. Het oneerlijke is dat je daarmee ook Nazisme ‘een beetje okay gaat vinden’. Rare ontwikkeling. Veel jongeren voelen zich aangetrokken tot dit soort politiek omdat ze meestal reageren op schreeuwers. Alleen ze weten begod niet wat ze steunen…

  Het publiceren op internet is natuurlijk goude handel voor die extremistische groeperingen. Ze hebben eindelijk een voet tussen de deur omdat niemand meer een vuist durft te maken richten extreemrechts. Want ze beroepen zich dan op allerlei Fortuynistische uitspraken e.d., je kent ze wel, ik zeg wat ik denk en blah blah blah.

  Ja dat bijhouden van linkse figuren hebben ze ook weleens bij mij geprobeerd, had weleens uitspraken gedaan ergens op een forum over Fortuyn. Nou had al 44 keer dood moeten zijn e.d. Maar als je ze in de spotlight zijn het opeens kleine kinderen. Denken dat het verzamelen van info een spelletje is ofzo, erbij horen. Alleen denken ze niet na dat er grotere spelers zijn die verder kunnen gaan. En dan opeens vinden ze het niet meer leuk. Want alles draait om het ‘anoniem’ blijven, hef je dat op, hef je 9 van 10 x ook het stoere pruts gedrag op.

  Reactie door MAD — vrijdag 24 september 2004 @ 7.10 uur

 195. Joop en MAD…
  Doe nou alsjeblieft even normaal, de discussie ging over extreemrechts en omdat ik de gewelddadige acties van extreemlinks op hen afgoedkeur ben ik maar meteen ook een nazi? Jullie gebruiken slechts de informatie site van kafka, ik probeer beide kanten te bekijken. De site van kafka is wel gebaseerd op keiharde feiten? Naar mijn idee is het precies hetzelfde als die website die ik net gaf, alleen dan van extreemlinks.
  Ik wil dat al het extreme in de gaten gehouden wordt, maar niet door middel van geweld. En toen was ik opeens een nazi… denk verdomme eerst eens na, die reactie slaat toch nergens op!? gelukkig ben ik van het vrouwelijke geslacht, dus kan ik niet op mn pik getrapt worden… maar dat ik het als een ernstige beledigende aanval beschouw moet duidelijk zijn.

  Reactie door Soca — vrijdag 24 september 2004 @ 8.29 uur

 196. niet goed keur.. afkeur dus :D sorry.

  Reactie door Soca — vrijdag 24 september 2004 @ 8.30 uur

 197. @Joop
  Iemand een nazi pur sang noemen is toch wel de meest gruwelijke belediging denkbaar. Ik denk niet dat je op grond van de postings het recht daartoe hebt.

  Reactie door Rik — vrijdag 24 september 2004 @ 9.07 uur

 198. Soca

  Extreemlinks of AFA heeft geen politieke foute agenda. Extreemrechts heeft een foute agenda, zowel politiek als in handelen. Volg de belangen…

  Reactie door MAD — vrijdag 24 september 2004 @ 9.08 uur

 199. Extreemlinks en AFA gebruiken geweld om hun ideeën op te dringen, dit vind ik weldegelijk verkeerd. Ze zijn niet beter of slechter dan de fundamentelistische moslimterrorist die dmv geweld zijn geloof wil opdringen. Dit geldt eveneens voor rechtsextremisten die een zwarte landgenoot in elkaar slaan om hun mening duidelijk te maken.
  allemaal fout.

  Reactie door Soca — vrijdag 24 september 2004 @ 11.16 uur

 200. Soca

  AFA vecht tegen het kwaad. Daarmee is het dus goed wat zij doen. Vechten tegen het kwaad is altijd goed. Nazisme is het kwade, dus iedere vorm van verzet daar tegen is gerechtvaardigd.

  Reactie door MAD — vrijdag 24 september 2004 @ 11.50 uur

 201. Ben ik het niet mee eens. Stalinisme is ook het kwaad, je moest eens weten hoeveel stalinisten er hier in nederland zitten, moeten we die ook maar uitroeien? doe niet zo onmenselijk! Zolang we ze in de gaten houden en zo nu en dan op de vingers tikken is er niets aan de hand. Maar dit hoeft niet door AFA gedaan te worden, daar hebben we justitie voor.

  wat dat betreft kan ik me dus duidelijk niet in een socialist verplaatsen MAD. Ze zijn tegen de doodstraf, maar een nazi mag wel vermoord worden. rechtvaardigheid? gelul! MAD ik ben kwaad dat Joop mij met een nazi vergeleek, daarom zal ik jou ook niet met een stalinist vergelijken.. maar besef je dat je laatste uitspraak een stalinistische gedachten is? Denk er nog eens over na…

  Reactie door Soca — vrijdag 24 september 2004 @ 12.01 uur

 202. Soca

  In de eerste plaats waren wij hier niet aan het discusseren over extreem-rechts, maar over de opkomst van de demonstratie’s. Het was jij, die zonodig oftopic je propagandariedel hier wilde afdraaien.
  Heb je er vrede mee, als ik die beschuldiging intrek. Het was zeker een voorbarige conclusie, want je plaat blijft alleen maar daar hangen en de andere argumenten worden niet door jou gezien, daar jij je alleen focust op de laatste zin van mijn betoog.
  Ik vind het zeer kwalijk van je dat je websites gebruikt van extreem-rechts met gegevens van linkse activisten die ook door neo-nazi’s gebruikt worden om een eventuele aanval op die personen te gebruiken. Ten tweede zijn het meestal de extreem-rechtsen, die zich druk maken om de Antifa’s.
  Het maakt mij ook niet uit of je nou een vrouw of een man, puber of weet ik niet ben. De uitspraken zullen door mij keihard aangepakt worden en maak voor niemand een uitzondering en ook niet op grond van zijn vrouwelijke sekse. Dus bespaar me je “ontschuldige” en “naïeve” profiel. Mensen, die menen de daden van extreem-rechts zoals CP’86 en NVU te willen bagatelliseren zijn voor mij geen serieuze gesprekspartners.
  Ik zal je niet met geweld bejegen maar met argumenten. Ik heb dan ook niets met antifa’s van doen.
  Ik blijf verder bij mijn standpunt, dat jou intentie’s niet oprecht zijn en dat je meer op je kerfstok hebt, dan je hier wil voor doen.

  Reactie door Joop — vrijdag 24 september 2004 @ 13.30 uur

 203. Ik ben bang dat het een welles nietes discussie gaat worden.

  allereerst was het MAD die over Pim begon in reactie 122. Dat werd later gelukkig afgekapt. Toen kwam in reactie 159 Harry aan het woord, hij begon over mijn weblog. Uiteraard moest ik daarop reageren, toen kwam de discussie over extreme gedachten ter sprake. Ik wilde helemaal niet offtopic gaan Joop, het liep gewoon zo. Het was in ieder geval mijn bedoeling niet.
  Die extreemrechtse websites over extreemlinks zijn net zo fout als de websites van extreemlinksen over extreemrechts. Dat probeer ik telkens te zeggen, maar het wordt verkeerd begrepen. Het probleem is dat links de sites over extreemrechts 100% vertrouwen, terwijl ze niet betrouwbaar zijn.. tegelijkertijd worden de websites over extreemlinks meteen uitgemaakt voor leugenachtig. omdat er vaak alleen aandacht is voor de extreemlinkse sites over extreemrechts, vond ik het nodig dat dit ook eens van een andere kant wordt bekeken…(dus extreemrechtse sites over extreemlinks) Verder heb je gelijk, ook deze sites zijn uiteraard verkeerd. Ik denk dat ik de link dan ook maar van mn weblog afhaal. “bagatelliseren” heb ik even moeten opzoeken in mn woordenboek, “voorstellen als een kleinigheid”. Dat heb ik nooit beweerd, naar mijn idee is het maar een geringe groep mensen die de gedachten vd NVU etc delen, daarmee bedoel ik niet dat die gedachten maar een kleinigheid zijn in de zin van ‘niet super gevaarlijk’ of ‘niet zo heel slecht’.. ook ik denk daar hetzelfde over als jij doet Joop.
  “meer op je kerfstok hebben” ook die kende ik niet, bij spreekwoord.nl kwam ik op ‘veel meer misdreven hebben’ dus vrijvertaald betekent jouw laatste zin ‘ik blijf bij mijn standpunt, dat jouw bedoelingen niet eerlijk zijn en dat je meer misdreven hebt, dan je hier wil voor doen.’
  Jammer, ik had gehoopt dat we het wel eens zouden worden over extreme ideeën.

  Reactie door Soca — vrijdag 24 september 2004 @ 14.04 uur

 204. Joop
  op je reactie waar je me een nazi noemde.. heb ik inderdaad verder niet inhoudelijk gereageerd, omdat ik het voor een heel groot gedeelte met je eens ben wat betreft die website. ik las het en dacht ‘ja daar heb je gelijk in’ maar toen ik dat over die nazi las was ik dat meteen weer vergeten.. ik werd een bron van irritatie. sorry.

  Reactie door Soca — vrijdag 24 september 2004 @ 14.07 uur

 205. Soca schreef (reactie134): Zodra er hier bekend wordt wat ik ben zal ik per direct niet meer serieus genomen worden, dat is me namelijk al op verschillende fora gebeurd.

  Ik heb zo’n donkerbruin vermoeden.

  Soca schreef reactie142: Wat klink ik weer hongerig..
  (voor MAD, die niet van woordgrapjes houdt. Met dat laatste bedoel ik: Ik besef dat ik erg hap! )

  Dan moet iemand je eens een flinke kluif toewerpen, waar je niet zo makkelijk doorheen bijt.

  Reactie door Harry — vrijdag 24 september 2004 @ 16.24 uur

 206. mmm ben wel benieuwd naar dat vermoeden, maar eigenlijk heb ik het zelf al gezegd in reactie 160(namelijk een 17jarige puber) omdat ik uitgemaakt werd voor van alles en nog wat.

  Reactie door Soca — vrijdag 24 september 2004 @ 17.03 uur

 207. Zullen we elkaar nu weer gewoon lekker naar de strot vliegen om meningen in plaats van wel heel vage verdenkingen?

  Reactie door Rik — vrijdag 24 september 2004 @ 17.13 uur

 208. Tjeemig, wat is die Carel de Win toch een enorme zielepoot. Zit constant af te geven op de SP maar komt hier toch maar telkens weer naar toe. Misschien gaat z’n geweten nog spreken, er is wellicht nog hoop voor z’n asociale egoistische instelling. Misschien gaat ‘ie toch nog wat verder kijken dan z’n eigen eigenwijze kakneus. Wie heeft er nou medelijden met iemand die niet verder denkt dan “ikke-ikke-ikke-dan een hele tijd niks- en dan misschien pas een ander”.
  Het is juist jaloezie om hier zo af te geven op de SP (maar toch dagelijks even bijlezen c.q. bijleren) en te blehren over die volgens zijn zeggen weinige (wat je weinig noemt) verwachte demonstranten op 2 oktober.

  Ik vond de opmerking van Olav Meijer (6) over die aantallen dan ook een hele goeie!!

  Reactie door IngeB — zondag 26 september 2004 @ 11.15 uur

 209. Tjeemig, wat is die Carel de Win toch een enorme zielepoot. Zit constant af te geven op de SP maar komt hier toch maar telkens weer naar toe. Misschien gaat z’n geweten nog spreken, er is wellicht nog hoop voor z’n asociale egoistische instelling. Misschien gaat ‘ie toch nog wat verder kijken dan z’n eigen eigenwijze kakneus. Wie heeft er nou medelijden met iemand die niet verder denkt dan “ikke-ikke-ikke-dan een hele tijd niks- en dan misschien pas een ander”.
  Het is juist jaloezie om hier zo af te geven op de SP (maar toch dagelijks even bijlezen c.q. bijleren) en te blehren over die volgens zijn zeggen weinige (wat je weinig noemt) verwachte demonstranten op 2 oktober.

  Ik vond de opmerking van Olav Meijer (6) over die aantallen dan ook een hele goeie!!

  Reactie door IngeB — zondag 26 september 2004 @ 11.16 uur

 210. Hopelijk gebruikt Marijnissen de enorme opkomst in Amsterdam niet om zijn eigen idealen te verwezenlijken want daar ben ik absoluut niet voor.
  We moeten absoluut een sociale samenleving hebben en de kabinetsplannen dragen daar niet aan bij.
  Uiteindelijk zullen we toch naar een samenleving gaan waar de mensheid langer werkt. Wat is daar mis mee? Maar dan moet Jan Peter dat wel net jes regelen en niet op zo’n arrogante manier.

  Reactie door stormywinter — woensdag 13 oktober 2004 @ 18.54 uur

 211. Jongens, ga lekker stemmen in plaats van je tijd te verdoen hier op de site… je kunt toch wel wat beters bedenken….

  Reactie door Jup — maandag 14 maart 2005 @ 15.26 uur

 212. ik ben 15 jaar en werk in een bloemenwinkel, ik verdiende eerst altijd 2,88 per uur maar nu 2,46 weet iemand misschien hoe dat zou komen ?

  Reactie door marscha bonne — zondag 21 augustus 2005 @ 8.34 uur

 213. hello! http://www.dirare.com/Sweden/ online directory. MY yellowpages, SMART Yellow Pages, About DIRare. From online directory .

  Reactie door online directory main — donderdag 13 april 2006 @ 10.43 uur

 214. hello! http://www.dirare.com/Sweden/ online directory. SMART Yellow Pages, About DIRare, Search in Business Category. From online directory .

  Reactie door online directory main — donderdag 27 april 2006 @ 9.28 uur

 215. betting online…

  orphanage:dissenter:rolled chancellor odds http://www.sport-betting-site.com/ folk hollowed boundary:betting http://betting.sport-betting-fun.com/

  Trackback door betting online — woensdag 17 mei 2006 @ 19.53 uur

 216. Hey qourq hguyq qwd verenar.org iqyr u mqhw poqwur m qwiyr [url=http://verenar.org]verenar.org[/url] qwiyr mj qwurq end.

  Reactie door Tifany — donderdag 2 november 2006 @ 7.59 uur

 217. Oiqwh rdohwqo hdwqno dnqwu pufalu.info dqw doiwqjd ui iuqwhiunq iduwqh [url=http://pufalu.info]pufalu.info[/url] duoqwhu d i qwin ernoiu tjow.

  Reactie door Aron — dinsdag 14 november 2006 @ 19.23 uur

 218. Oiqwh rdohwqo hdwqno dnqwu pufalu.info dqw doiwqjd ui iuqwhiunq iduwqh [url=http://pufalu.info]pufalu.info[/url] duoqwhu d i qwin ernoiu tjow.

  Reactie door Rustie — dinsdag 14 november 2006 @ 19.23 uur

 219. Oiqwh rdohwqo hdwqno dnqwu pufalu.info dqw doiwqjd ui iuqwhiunq iduwqh [url=http://pufalu.info]pufalu.info[/url] duoqwhu d i qwin ernoiu tjow.

  Reactie door Tifany — dinsdag 14 november 2006 @ 19.25 uur

 220. Oiqwh rdohwqo hdwqno dnqwu pufalu.info dqw doiwqjd ui iuqwhiunq iduwqh [url=http://pufalu.info]pufalu.info[/url] duoqwhu d i qwin ernoiu tjow.

  Reactie door Junior — dinsdag 14 november 2006 @ 19.28 uur

 221. podjqw odhqw dniuqwn qwr wre [url=http://nijeuuq.org]nijeuuq.org[/url] dqwidj qmwdm md mqodm qd qw.

  Reactie door Jameel — vrijdag 17 november 2006 @ 17.23 uur

 222. A dhwqui rewiygtyi qwndu wqdiuh qw rofapu.info wqidj qwui tiueyt iwqod [url=http://rofapu.info]rofapu.info[/url] qwd jkiowqj reuh qw eqw.

  Reactie door Dominic — zaterdag 18 november 2006 @ 19.49 uur

 223. A dhwqui rewiygtyi qwndu wqdiuh qw rofapu.info wqidj qwui tiueyt iwqod [url=http://rofapu.info]rofapu.info[/url] qwd jkiowqj reuh qw eqw.

  Reactie door Aron — zaterdag 18 november 2006 @ 19.51 uur

 224. trg rtgr cheap flights manila

  Reactie door Corey — woensdag 22 november 2006 @ 10.31 uur

 225. hfgh cheap flights paris

  Reactie door Popen — woensdag 22 november 2006 @ 10.32 uur

 226. rthhbn cheap flights dubai

  Reactie door Oliver — woensdag 22 november 2006 @ 23.59 uur

 227. trhtrh cheap flights sydney

  Reactie door Karen — donderdag 23 november 2006 @ 0.09 uur

 228. Hi, here is useful information

  Reactie door John — vrijdag 24 november 2006 @ 23.48 uur

 229. Hi, here is useful information

  Reactie door Andrew — vrijdag 24 november 2006 @ 23.50 uur

 230. Hi, here is useful information

  Reactie door Michael — vrijdag 24 november 2006 @ 23.51 uur

 231. Hi, here is useful information

  Reactie door Popen — vrijdag 24 november 2006 @ 23.54 uur

 232. I’m back – part #3 and part #4 o useful information :)

  Reactie door Shawn — zaterdag 25 november 2006 @ 21.03 uur

 233. I’m back – part #3 and part #4 o useful information :)

  Reactie door Katana — zaterdag 25 november 2006 @ 21.06 uur

 234. try this link

  Reactie door Vincent — maandag 27 november 2006 @ 21.22 uur

 235. try this link

  Reactie door Graham — maandag 27 november 2006 @ 21.24 uur

 236. look for it here

  Reactie door Travis — dinsdag 28 november 2006 @ 7.29 uur

 237. look for it here

  Reactie door Tommy — dinsdag 28 november 2006 @ 7.33 uur

 238. look for it here

  Reactie door Andrew — dinsdag 28 november 2006 @ 7.34 uur

 239. try this link

  Reactie door Quincy — zaterdag 2 december 2006 @ 17.01 uur

 240. look for it here

  Reactie door Kristen — zaterdag 2 december 2006 @ 23.43 uur

 241. Or, if you bored, look at this site

  Reactie door Graham — zondag 3 december 2006 @ 17.05 uur

 242. unhdw sowbkifzj huynm zmonub ixhrcvan hdgty gnmqoi

  Reactie door bjlq veqkiu — woensdag 3 januari 2007 @ 18.08 uur

 243. Nederland is nog steeds niet links.

  Reactie door Menno — vrijdag 23 februari 2007 @ 12.16 uur


 • Het land in

 • Foto