Maak Nederland beter!

woensdag 01 september 2004 :: 15.09 uur

Beste partijgenoot,

Het belooft een hete herfst te worden.
Wat staat ons te doen?

Laat ik beginnen te zeggen dat ik erg blij ben dat onze vakbonden tegen premier Balkenende zeggen: het is genoeg, dit pikken we niet meer, Nederland verdient beter!

Op 2 oktober willen de gezamenlijke bonden dat met zoveel mogelijk mensen op het Museumplein in Amsterdam aan de regering duidelijk maken. Klasse. Ik heb tegen Lodewijk de Waal en Doekle Terpstra gezegd dat ze op onze steun mogen rekenen.

Maar daar kan ik op m’n eentje niet voor zorgen!

Natuurlijk, ik ben present op 2 oktober op het Museumplein in Amsterdam. Om mee te protesteren. Omdat we samen weten wat er op het spel staat: wordt het nog rechtser en liberaler of onderhand weer eens wat beschaafder en socialer in dit land?

Kortom, ik ben van de partij – maar ik zou het fijn vinden als jij ook op jouw manier een handje wilt helpen.

Dat kan door met mij op 2 oktober naar Amsterdam te komen en je familie, buren en collega’s mee te nemen. Want het Museumplein moet vol! Vakbondsleden krijgen een gratis treinkaartje. De SP organiseert vanuit een heleboel plaatsen spotgoedkope busreizen.

Op het Museumplein begint de grote vakbondsmanifestatie op 12.00 uur. Wie wil kan op 2 oktober al eerder, om 11.30 uur, op de Dam terecht. Daar organiseren een heleboel organisaties een korte bijeenkomst onder het motto ‘Keer het tij’. Vanaf de Dam wordt er gezamenlijk naar het Museumplein gelopen.

De SP is natuurlijk overal ter plekke. Als je wilt kun je die dag in Amsterdam dus ook de handen uit de mouwen steken.

Maar er is meer.

Je kunt ook in je eigen gemeente aan de slag om mensen op te roepen in actie te komen tegen de regeringsplannen, die de mensen die het minste kunnen lijden het hardste treffen.

Natuurlijk kun je ook met je SP-afdeling aan de slag. Op www.sp.nl/afdelingen vind je het contact adres en de website van jouw afdeling.

Een groot deel van onze bevolking lijkt in actie te willen komen.

Laten wij ons uiterste best doen om dat ook echt mogelijk te maken. Via www.sp.nl houden we je van dag tot dag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen en acties.

Je mag op mij rekenen in de komende weken. In de Tweede Kamer en bij alle acties die op stapel staan. Mag ik ook op jou rekenen?

Hopelijk tot ziens bij een van de komende actiedagen in het land!

Deze column verscheen september 2004 in de Tribune

Opties voor delen:
  • NuJIJ
  • eKudos
  • del.icio.us
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • email

Reacties uitgeschakeld