Tot zondag…

Eén maal per jaar – aan het begin van het nieuwe parlementaire jaar – heeft onze fractie ‘fractieweekend’. Komend weekend is het dus weer zover.

De Tweede Kamerfractie, medewerkers en leden van het dagelijks bestuur van de partij zitten vanaf vanmiddag in Paterswolde, ‘n paar kilometer onder Groningen.

We hebben daar ‘n paar lezingen met discussie. We praten over we ‘de staat van de staat’ en bespreken onze inzet voor de komende tijd. Bezoeken aan het Oldambt en het Groninger Museum staan ook op het programma.
En we gaan natuurlijk ‘uit’…onder de Martinitoren.

(Morgen hier ‘n bijzondere column: van David Pinto)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 27 augustus 2004 :: 11.11 uur

21 Comments

21 reacties

 1. Wel een goed weekend uitgekozen om onder de Martinitoren te bivakeren. Dit weekend staat het bol van aktiviteiten in Groningen. Het is Zaterdag n.l. “Bommen Berend” Of te wel Groningen ontzet. Veel succes en plezier….in gruun.

  Reactie door Chrisinactie — vrijdag 27 augustus 2004 @ 11.27 uur

 2. Ik wens jullie veel inspiratie.

  Ben heel erg benieuwd naar de strijdvaardigheid en naar de praktische speerpunten.
  Je kunt in ieder geval niet zeggen dat er momenteel niets te doen is voor jullie.

  Fijne tijd!

  Reactie door Molly — vrijdag 27 augustus 2004 @ 11.51 uur

 3. Is het SP-kamerlid Piet de Ruiter ook aanwezig bij dit “fractieweekend”? Ik hoop dat hij na bijna een jaar weer is hersteld van zijn “overspannenheid”. Vanuit de SP heb ik de laatste tijd niets aangaande Piet de Ruiter gehoord. Vandaar deze vraag.

  Van de afgescheiden eenmansfractie Ali Lazrak heb ik eveneens niets meer vernomen. Maar dit was en is volledig voorspelbaar. Verschijnt deze man wel in de Tweede Kamer? Zoniet, dan is hij feitelijk geen volksvertegenwoordiger!

  Reactie door Kees Huizenga — vrijdag 27 augustus 2004 @ 13.39 uur

 4. OFF TOPIC.

  Frans weekblad begint campagne tegen herverkiezing Bush 27-08-2004

  De Franse acteur Gérard Depardieu, de Senegalese zanger Youssou N’Dour, de Iraanse ex-president Abolhassan Bani Sadr en honderden anderen hebben een petitie ondertekend waarin de Amerikaanse kiezer wordt gevraagd niet mee te werken aan de herverkiezing van zittend president George Bush in november.

  De petitie, die is getiteld ‘Omdat we van Amerika houden of Hoe u kunt meewerken aan de nederlaag van Bush’, is een initiatief van het linkse weekblad Marianne. “De Amerikaanse president die in november wordt gekozen is niet alleen de president van de VS, maar eigenlijk ook van de hele wereld”, aldus de petitie. Zij die het document hebben ondertekend representeren volgens het weekblad alle continenten en culturen ter wereld en bevestigen met hun handtekening “hun steun voor die Amerikanen die weigeren vertegenwoordigd te worden door George Bush”.

  De petitie is ook ondertekend door de Franse schrijvers Bernard-Henri Lévy en Philippe Sollers, de Duitse schrijver en journalist Günther Wallraff en de voormalige Belgische vice-premier Guy Spitaels.

  Reactie door Lambert — vrijdag 27 augustus 2004 @ 20.44 uur

 5. Beste Jan,

  Terwijl jullie een ongetwijfeld zinnige dag in Groningen hebben gehad en een wel verdiend glas hebben gedronken onder de Martinitoren, heeft ons kabinet weer eens een achterbakse stunt uitgehaald. Nadat eerder al de voordelen van de grijskentekenauto met terugwerkende kracht zijn geschrapt – waarvan behalve particulieren vooral ook veel keihard werkende ambachtslieden met eenmanszaakjes de dupe zijn – is nu per direct de PC prive regeling geschrapt.

  Nu wil ik hier niet ter discussie stellen of die grijskenteken-auto-voordelen terecht of onterecht zijn afgeschaft. En ik wil ook niet ter discussie stellen of de PC prive regeling wel of niet had moeten blijven bestaan. Als de meer dan 200 miljoen Euro die hiermee wordt bespaard inderdaad terechtkomt bij de minderbedeelden, dan vind ik dat prima.

  Wat me enorm stoort is echter dat dit alles betekent dat wij een enorm onbetrouwbaar kabinet hebben. Wij weten vandaag niet wat ze morgen plotseling weer gaan besluiten. Dat geeft mensen een onzeker gevoel. Het maakt de overheid onbetrouwbaar. In een dictatuur beslist 1 man wat er wel of niet mag. Hier acteert een groepje machtswellustelingen niet anders.

  Ik las vanochtend in de krant dat het CDA in de peilingen is teruggezakt van 44 naar 35 zetels. Terecht toch…. met Balkenende aan het hoofd van de club. Die man straalt het onbetrouwbare karakter van het kabinet als geen ander uit. Hij doet mij denken aan de klassieke notabelen of het zwartekousen volk: zondags voorin in de kerk en doordeweeks niet te vertrouwen.

  En wat zal de volgende verrassing zijn? Horen we volgende week vrijdag dat per direct de hypotheekaftrek is afgeschaft. Of dat de WAO verdwijnt? Je weet het niet meer. De toekomst is onzeker en de enige manier om terug te keren naar een echte democratie met een betrouwbare regering, is het huidige kabinet zo snel mogelijk krijtraken. Hoewel ik al twintig jaar VVD stem, is mijn hoop om dit te bereiken gevestigd op jouw partij en de PVDA.

  Succes

  Ron

  Reactie door Ron den Engelsen — zaterdag 28 augustus 2004 @ 10.55 uur

 6. Heel verstandig Ron. En het is nog verstandiger om op de SP te stemmen de volgende keer.

  Reactie door Jan Wijchers — zaterdag 28 augustus 2004 @ 12.37 uur

 7. Groningen is een fantastische stad (heb er zelf jarenlang gewoond), en ‘onder de Martinitoren’ is het geweldig stappen! In ‘t echt onderaan de voet van de martinitoren is ook een horecagelegenheid, gaan jullie daar naar toe?

  Reactie door IngeB — zaterdag 28 augustus 2004 @ 15.14 uur

 8. Ik probeer de stad Groningen even te ontlopen. Er lopen allerlei malloten door de stad; die menen, dat ze pas gereed zijn voor deze maatschappij, als ze een serie vernederingen hebben ondergaan van ouder medestudenten; ookwel “ontgroening” genoemd.

  Laatst zag ik er een stelletje op de fiets met allemaal WC papier om hun hoofd en lichaam. Deze mensen; dat worden later onze bestuurders en managers. Het is om je ziek te lachen.

  Reactie door ReneR — zaterdag 28 augustus 2004 @ 18.11 uur

 9. ReneR(8)

  In hun studententijd halen ze van die rare fratsen uit en nu ze in het kabinet zitten houden ze er nog steeds van die onbegrijpelijke en rare ideeën op na. Ik mijd Groningen liever ook. Ik zag laatst in Groningen iemand schijten in een vuilnisbak(geen zwerver). En er wordt iedere week wel weer één neergestoken of inelkaar geslagen daar. Ze hebben wel eens proeven gedaan met ratten. Als er teveel opelkaar zitten worden ze agressief. Dat heb je ook met die grote steden, waar teveel mensen opelkaar zitten. De wereld is langzaam aan het hersenspoelen, kijk bijvoorbeeld maar eens naar ons kabinet.

  Reactie door Jan Wijchers — zaterdag 28 augustus 2004 @ 19.16 uur

 10. En toch is Groningen een mooie stad,en dat alles onder het oog van onze ”olle grieze” De martinitoren.

  Reactie door Maria — zaterdag 28 augustus 2004 @ 23.05 uur

 11. Niet voor te stellen dat dit vreselijke kabinet het pc-project per direct hebben afgeschaft, juist de minima kan zo wel een computer aanschaffen, wat anders onmogelijk is met een minimaal inkomen. Ze pakken het ene af van de minima en vullen het dan bij?????????…. (dus nog meer kinderen die geen computer in huis hebben….)dit – min en plus = min -dus de minima wordt niet gecompenseerd maar…… de schatkist wordt verder gevuld…..Laat je toch geen zand in de ogen strooien.

  Reactie door chrisinactie — zondag 29 augustus 2004 @ 11.48 uur

 12. @Chrisinactie

  Er zijn wel ergere dingen denk ik in de plannen van het kabinet; dan de afschaffing van het PC prive project. Dit was trouwens uitsluitend voorbehouden voor mensen met een vaste baan. En de minima, waarover jij spreekt, hebben geen (vaste) baan.
  De tweedeling in dit land kent straks 2 delen: degenen die wel een vaste baan hebben en degenen zonder werk of onderbetaald werk.

  Reactie door ReneR — zondag 29 augustus 2004 @ 13.04 uur

 13. @ReneR + @Chrisinactie

  Het is uitsluitend voor mensen met een vaste baan en de werkgever moet ook nog eens aan kunnen tonen aan de belastingdienst, dat die persoon op het werk met een computer werkt. Anders kwam je er niet voor in aanmerking.

  Reactie door Jan Wijchers — zondag 29 augustus 2004 @ 17.26 uur

 14. Nogmaals voor alle duidelijkheid: Het gaat me niet om die PC prive regeling. Wat me dwars zit is dat wij een regering hebben die het kennelijk heel gewoon vindt om maatregelen per direct af te schaffen. Je weet dus gewoon niet waar je aan toe bent. DAt is frustrerend. Dat is simpelgezegd een onbetrouwbare overheid. En die wil toch niemand. Dus weg ermee…..

  ron

  Reactie door Ron — zondag 29 augustus 2004 @ 17.49 uur

 15. Blijkbaar vinden velen het heel normaal, dat de regering zoiets even snel flikt. Ik heb de nieuwste peilingen gezien en vindt dat die onbetrouwbare losers nog atijd (te) veel stemmen krijgen. Heb je die smerige grijns gezien van die Zalm, toe hij het bekent maakte op TV. Even vies lachen tussendoor, bah.

  Reactie door Jan Wijchers — zondag 29 augustus 2004 @ 18.07 uur

 16. Dit kabinet denkt nog maar aan één ding:
  De mensen met meer dan 6 nullen op de rekening tevreden stellen, zodat ze het land niet uitvluchten. Jan modaal,minima, mensen die dit land hebben opgebouwd, zwak ziek en misselijken en kleine ondernemers zoeken het maar lekker uit en worden van alle kanten ge……!
  Het wordt hoog tijd dat de actiebereidheid weer terug komt zoals we die vroeger kende.
  Geen excuses over mijn baan is me heilig, want dat is deze niet meer, elke dag dat dit kabinet nog zit!

  Reactie door Sinne — zondag 29 augustus 2004 @ 23.14 uur

 17. Ter verduidelijking ook een minima kan een vaste baan hebben…de inkomsten staan dan bijna gelijk met een bijstandsinkomen.

  Reactie door chrisinactie — maandag 30 augustus 2004 @ 10.35 uur

 18. Het ligt eraan, wat je beschouwd als een minimum om van te kunnen leven Chris. En als je een échte minima bent, dan héb je normaliter geen ruimte meer om te sparen, maar heb je elke cent nodig om de komende huur, OZB en licht en gas rekening te betalen.

  Ik hoor veel collegae al zeggen, dat ze de kachel al aan hebben gehad deze flutzomer. De enegie bedrijven wringen zich al het hele jaar flink in hun handen. Het wordt kommer en kwel als de eindafrekening door hun bussen zal vallen.

  Ruimte voor een nieuwe computer? Ben je in mijn ogen geen minima.

  Reactie door ReneR — maandag 30 augustus 2004 @ 17.09 uur

 19. @ Ron:

  Ik ben het helemaal met je eens, en vooral dat je na 20 jaar VVD een andere kijk op de politiek hebt geleerd. Maar, zonder hier SP-speerpunten te willen vertellen: de renteaftrek mag van mij inderdaad morgen worden afgeschaft voor nieuwe hypotheken.

  Niemand schijnt namelijk in de gaten te hebben dat die aftrek enkel en alleen gunstig is voor de banken, de notarissen, de makelaars en de Staat der Nederlanden. Door die aftrek zijn de huizenprijzen namelijk veel hoger dan de werkelijke waarde: de “aftrek” zit namelijk gewoon opgeteld bij de aanschafprijs.

  Hee, Jan en de fractieleden: VEEL OPBOUWENDS IN PATERSWOLDE & VEEL PLEZIER IN GRONINGEN!!!

  Reactie door Olav ten Broek — maandag 30 augustus 2004 @ 20.45 uur

 20. Rente-aftrek afschaffen, prima, maar dan wel voor de hogere hypotheken van, laten we zeggen, boven de 300.000 Euro. Want anders pak je de ‘gewone man’ met een hypotheek rond de 100.000 Euro ook en dat is volgens mij niet de bedoeling.

  Reactie door IngeB — woensdag 1 september 2004 @ 20.18 uur

 21. No anyone can buy Catapult 04 without leaviig their home!

  Trackback door Anoniem — zaterdag 19 november 2005 @ 16.53 uur