Leve de Olympische gedachte…

Erica Terpstra (NOC-NSF) roept u op!

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

vrijdag 30 juli 2004 :: 20.51 uur

35 Comments

35 reacties

 1. leve Erica Terpstra

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 30 juli 2004 @ 21.03 uur

 2. Go for true love, not for the fools gold…

  Reactie door lambert — vrijdag 30 juli 2004 @ 21.08 uur

 3. Stom gedoe, is echt iets van de laatste jaren. Alles moet commercieel, sinterklaas, kerst, de zomer, sport, helloween zijn ze ook al druk mee bezig en natuurlijk …valentijn. Marco Borsato die zooooo vreselijk begaan is met de oorlogskindertjes. Schijtziek word je ervan. Geloof er allemaal geen rotmoer van.

  Overal van die glad gestreken smoelen die naast dat ze hun eigen zakken eerst goed gevult hebben ons vertellen dat wij onze centen moeten doen. Tsja…wij hebben wel iets beters te doen in het dagelijks leven….werken heet dat. Tuurlijk als ik ze makkelijk vang…goh dan moet je eens opletten hoe vreselijk nobel ik kan zijn.

  Reactie door MAD — vrijdag 30 juli 2004 @ 21.40 uur

 4. @ Mad

  Ik ben het voor 100% met je eens. Als die eikels zo begaan zijn met het goeie doel geven ze maar lekker hun eigen geld weg. Zij verdienen binnen 1 a 2 jaar toch even veel als normale mensen tijdens hun hele leven

  Bastiaan

  Reactie door Bastiaan — vrijdag 30 juli 2004 @ 21.47 uur

 5. ???
  Misschien ook even een link naar de Novib?

  http://www.fairolympics.nl

  Dat is de andere kant.

  Reactie door molly — zaterdag 31 juli 2004 @ 0.55 uur

 6. Erica Terpstra slaagt er dan toch in om twee uitersten bij elkaar te brengen (en te houden): aan het ene uiterste sport, dat de deelnemers daarvan bij elkaar brengt en aan de andere kant het spel van de Lotto, dat zoals elk kansspel mensen (deelnemers) eerder uit elkaar drijft. Zij is de ontbrekende schakel die het onmogelijke mogelijk maakt: nl. tóch kunnen winnen (of alleen al de gedachte te hebben te kunnen winnen) als Nederland tijdens de Spelen de grote verliezer wordt. Maar dit allerslechtste scenario zal natuurlijk niet plaatsvinden en dus kunnen er alleen maar meer winnaars zijn. En uiteindelijk zullen er helemaal geen verliezers zijn, zo lijkt Terpstra ons te willen zeggen, want al wie zijn angst en huiver om niet mee te doen aan de Lotto weet te overwinnen, is al winnaar, nl. van zichzelf. Een boodschap dus aan iedereen: haal allemaal het beste uit jezelf naar boven, dwz. het geld dat beneden in je zakken zit en doe mee aan deze Lotto. We worden er namelijk allemaal beter van!

  Reactie door David Tompot — zaterdag 31 juli 2004 @ 1.37 uur

 7. Erica Terpstra valt in dezelfde categorie als Frits Bom en Tineke…als we nu eens de opbrengst van de lotto ten goede laten komen aan asielzoekers die vechten tegen het besluit om uitgezet te worden…dan waag ik ook eens een gokje. Terpstra en reclame, da’s geen gouden duo bleek al eerder..

  Reactie door PsiesDrom — zaterdag 31 juli 2004 @ 3.00 uur

 8. Neem nu de commerciele zenders met al hun freak ideeen. De sperma show van endemol. En ga zo maar door, de ene zieke hersenkronkel naar de andere. Als het commercieel is, als er maar overdreven kermende trutten in zitten en jongens die zich als casanova gedragen. Zelfs jongens zoals de baas van ID&T die zijn geld toch heeft verdient via de underground gabber scene, is nu een hoer. Ken hem nog van vroeger, toen die nog een klein kantoortje had. Gewoon normale jongen, nu loopt die rond of die god himself is. En natuurlijk klef doen met Yorin.

  Helaas gaan veel mensen op hun bek en dat zal niet veel anders zijn met sport. Geen ballen noem ik dat. Eigenlijk zijn het watjes met zwakke knietjes.

  Reactie door MAD — zaterdag 31 juli 2004 @ 8.21 uur

 9. Dat komt niet echt lekker over moet ik zeggen. En tja de goede doelen…….daar gaat geld naartoe….dat wel…………maar dan zijn er eerst wel hele grote salarissen betaald en onkosten gedeclareerd. En dan krijg je net als met de postcode loterij toch het gevoel (nee weet het zeker)……dat mensen behalve het goede doel ook de wereldreis van Linda betalen. Ik denk ook dat dat goede doel absoluut gebruikt word om zichzelf te verrijken. Alleen MAD zegt het zo lekker :-)

  Reactie door Ninka — zaterdag 31 juli 2004 @ 11.22 uur

 10. Olympische gedachte is ver te zoeken wanneer er miljoenen in gepompt worden en dat van burger dit ook nog verwacht wordt.

  *klik ik op de link Erika Terpsta, zie ik allerlei spam verschijnen op de comp. Reclame: weet u nog wel???
  Lotto???? dat is toch ook gokken???? eigen schuld dikke bult, of is dit nu wel legitiem omdat het sponseren heet voor de sport???

  Lotto spelen: kan mijn geld wel beter gebruiken.

  Om financieële redenen kan ik mijn kinderen niet eens op sport doen, terwijl mijn dochter een waar sport talent is. Persoonlijk word ik van deze dingen erg ……

  Sponseren doe ik alleen maar doelen zoals het Aidsfonds daar help je echt mensen over de gehele wereld mee. De ware Olympische gedachte: verbroedering door mensen te helpen in nood. Sport is nu meer een waar dopingsschandaal geworden.

  http://www.stopaidsnow.nl voor een paar euro per maand kun je hier al aan mee doen.

  N.B. krijgen we nu wel eens wat meer vrouwen die sport uit oefenen te zien in de media??? Of blijft het een ondergeschoven kindje??? Dat je ze alleen pas te zien krijgt wanneer de sporters op het podium staan als zij de prijzen in ontvangst nemen.

  Reactie door chrisinactie — zaterdag 31 juli 2004 @ 11.54 uur

 11. chrisinactie,die sportsvrouwen krijgen we heus wel te zien.Maar heb jij ooit wel eens gehandicapten topsporters gezien,die hier met gouden medailles thuis komen?Daar wordt niet eens melding van gemaakt in het NOS nieuws.Laat staan dat er een uitzending aan besteed wordt.Erica Terpstra kan nog heel wat leren van Koningin Noor van een uitgemergeld land als Jordanie en niet met de pet rond gaat,maar wel hetzelfde enthousiasme opbrengt als zij.En er zorg voor draagt dat ze een even groots welkom thuis krijgen als hun niet gehandicapte collegae.
  Vrouwen in de sport komen hier niets te kort.

  Reactie door Medi — zaterdag 31 juli 2004 @ 13.45 uur

 12. Erica Terpstra zit niet alleen op de tribunes bij de sporten waar veel tv-camera’s zijn. Zij komt ook de ontmoetingen en wedstrijden waar anderhalve paardekop zit en door veel mensen niet als echte sport gezien wordt. Daar hoor je nooit iemand over. Bovendien, over de gehandicapte sport. Ik zag ooit Esther Vergeer bij Barend en van Dorp. Ze had goud gewonnen bij de Paralympics in Sydney. De hele uitzending is het gegaan over haar handicap en hoe erg dat wel niet was. Geen enkele keer over de prestatie die ze had geleverd. Zolang dat gebeurt wordt die sport ook niet serieus genomen. Maar ik weet zeker dat Erica Terpstra de gehandicapte sport wel serieus neemt. Bovendien hebben de deelnemers van de paralympics een rijtoer door Den Haag gehad na terugkeer uit Sydney.

  Reactie door BJ — zaterdag 31 juli 2004 @ 15.46 uur

 13. En hoe lang bestaan de paralympics?Dan vind ik 1x Esther Vergeer bij Barend en v.Dorp en 1 rijtoer wel heel erg mager als dat alles is.Ik twijfel er niet aan dat E.Terpstra de gehadicapte sport serieus neemt.Zal wel,maar waarom krijgen deze mensen dan niet dezelfde publiciteit die hen toekomt?

  Reactie door Medi — zaterdag 31 juli 2004 @ 16.07 uur

 14. “De Olympische gedachte”…..Dat is echt flauwekul! Als er iets commercieel is, dan zijn het wel de Olympische Spelen. Er gaan miljarden in om. Doping is daar dan ook een normale zaak. De Olympische Spelen zijn ook altijd een belangrijk instrument geweest van de politiek. Zo werden de Spelen in 1936 een groot propagandafestijn voor Hitler.(Leni Riefenstahl maakte daar zo’n mooie film van). Ook in de Koude Oorlog hebben de Spelen een rol gespeeld. En dat gaat maar door. Ik geef toe: het is inderdaad een fascinerend sportgebeuren, ik volg het met interesse. Maar maak het niet mooier dan het is!

  Reactie door Olav Meijer — zaterdag 31 juli 2004 @ 18.56 uur

 15. Als ze dan toch zo bezig zijn die Olympische Spelen zo te promoten, laten ze dan gelijk een televisieschema maken waarop je dag en nacht de prestaties kunt volgen van ALLE sporters uit Nederland die meedoen in Athene, en dan bedoel ik niet alleen het wielrennen, atletiek, kanoen, turnen en weet ik wat meer, maar ook de sporten die blijkbaar minder interessant zijn voor de commentatoren zoals de paardensport… 8) Ik heb hier geloof ik al eens eerder gezegd dat ik het heeeeel raar vind dat er gewoon geen seconde aandacht wordt besteed in de sportuitzendingen als het NK dressuur verreden is, als er een grote wedstrijd in Aken is geweest waar notabene een Nederlandse (Anky) de eerste plaats haalde, terwijl deze plek vanaf 1977 altijd bezet werd door een Duitse deelnemer en ga zo maar door… Natuurlijk zijn er ook andere sporten die ik op de tv mis (volleybal, basketbal, korfbal etc.), maar dit mis ik wel het meeste want dat is er echt nooit op! :?

  Dus Erica: Doe de vele paardensport liefhebbers in Nederland een lol en regel dat!!! ;)

  Moest het ff kwijt… 8)

  Reactie door Mirella — zaterdag 31 juli 2004 @ 20.36 uur

 16. De Olympische Gedachte. Mooi hoor. Maar ik geef er geen duit om, want zoals zovelen al voor mij zeiden, het gaat (alwéér) over geld. Of moet ik zeggen: NATUURLIJK over geld. Ik lees hier heel veel waarui ik moet opmaken dat ik dus niet de enige ben die het op zijn zachtst gezegd merkwaardig vindt dat Erica Terpstra en gokken zit aan te moedigen. En ook dat hier mensen zijn die door alle mooie facades heenprikken en zien waar het werkelijk om gaat. Toch even een sneaky vraagje: wie van jullie zit strakjes toch aan die buis geplakt om de Spelen te zien? Ik in ieder geval niet, maar dat komt, doordat ik sport alleen leuk vind als er helemaal niets aan/mee te verdienen valt op een goed gevoel na dan.

  Reactie door Lydia M. Lembeck — zaterdag 31 juli 2004 @ 22.48 uur

 17. “De Spelen” hebben mijn interesse niet meer. Noch ” De Tour de France”. Noch voetballend Oranje. Noch voetballend Ajax. Het is allemaal verworden tot een “groot geld” gebeuren.
  Erica Terpstra ?
  Als je altijd al functioneerd beneden de maat, maar toch met alle geweld het “decorum van de groten” probeert op te houden, dan er achter komt dat je dat gewoon niet in huis hebt, dan is de verleiding groot om je te toch weer te laten gelden, al was het maar door mee te werken aan een “trek de centjes uit de zak van de mensen actie”.
  Toch wel even schrikken hoor.
  Ik ben niet zo’n vroege vogel uit bed opstaander.
  Zet mijn koffietje. Loop half slapend naar de voordeur, voor de post. Nog niet helemaal van deze wereld. En vind dan een reclame uiting op mijn deurmat waarvandaan Erica, in al haar over4weldigende aanwezigheid, mij aanstaart.
  Ik ben maar even terug in bed gedoken om in rust bij te komen van deze aanslag.

  Reactie door Henk Wichard — zondag 1 augustus 2004 @ 0.54 uur

 18. http://www.lotto.nl/lotto/execute/node?node_id1187 deze pagina krijg ik voor me; als ik op de link van Jan M. klik.

  Lotto-bullshit.

  Reactie door ReneR — zondag 1 augustus 2004 @ 10.55 uur

 19. Ja, ReneR, dat klopt. Erika roept ons via tv-spotjes op loten te kopen. Want, dat is goed voor onze Olympische sporters.

  Reactie door Jan Marijnissen — zondag 1 augustus 2004 @ 13.21 uur

 20. Dus vind jij die gokreclame van Erica wel goed,Jan? Omdat de olympische sporters ermee geholpen worden? En dat kan dus niet op een andere manier, zonder dat je dat gokken vooraan laat staan?? Ik weet dat jij idolaat bent van sport en dat laat je merken ook. Maar zelfs jij zou rationeel moeten kunnen denken en de combinatie gokken en sporten (overigens is die overal te vinden, maar daardoor nog niet goed te praten) wat mij betreft moeten afkeuren. Geld doneren is prima, maar waarom via een lotto???

  Reactie door Lydia M. Lembeck — zondag 1 augustus 2004 @ 14.24 uur

 21. Lydia toch…ironie!

  Reactie door Jan Marijnissen — zondag 1 augustus 2004 @ 14.49 uur

 22. Nee Jan, geen ironie. Cynisme en het groeit nog steeds. Het helpt me om enigszins “normaal” te blijven denken. Ik maak een knipselkrant voor een sociaal netwerk en ik zit in de redactie van de Sosjale Krant en in het bestuur. Daarvoor lees ik alle kranten die de kiosk hier “over” heeft. Ik haal ze op, spit ze door en haal de artikelen eruit die betrekking hebben op waar het netwerk zich mee bezighoudt: minima, WAO, wonen, maatschappij en uitkeringen, armoede, vrouwen en geld. En dan kom je wel het een en ander tegen, met name de laatste twee jaar, Jan, waar ik steeds verdrietiger van wordt. Maar frustratie helpt me niet. Cynisme houdt me overeind. Ik noem het ook wel eens vechtlust. Snapje?

  Reactie door Lydia M. Lembeck — zondag 1 augustus 2004 @ 16.42 uur

 23. Lydia, nu op ‘n presenteerblaadje:
  Ik ben het juist volledig met je eens!

  Reactie door Jan Marijnissen — zondag 1 augustus 2004 @ 18.27 uur

 24. Erica Pretstra

  Reactie door folkert de lepper — zondag 1 augustus 2004 @ 18.54 uur

 25. Dank je Jan!

  Folkert, ik schoot keihard in de lach (24). Heb je d’r zo nog meer? Humor is iets wat ik voor een groot deel ben kwijtgeraakt en ik mis dat heel erg. Deze humor is een beetje “noir” en dat mag ik wel. Qua formaat lijken Erica en ik overigens wel op elkaar, maar verder niet hoor… ik sta niet als een gek te jodelen om aandacht te krijgen en zukke dure kleren kan ik ook niet kopen. Toch lijkt ze me best een goed mens, maar een tikkie TE enthousiast misschien?

  Reactie door Lydia M. Lembeck — zondag 1 augustus 2004 @ 21.48 uur

 26. Lydia M. Lembeck,
  Terpstra is ook geen slecht mens, maar zoals de doorsnee VVDer
  simplistisch van aard, graag in de belangstelling.

  Reactie door folkert de lepper — zondag 1 augustus 2004 @ 22.18 uur

 27. Nog even dit: Sorry Jan, ik begreep je eerst niet. Nu wel. Mijn excuses en je ironie is misschien wat fijntjes?? Stom dat ik dat niet goed doorhad.

  Reactie door Lydia M. Lembeck — maandag 2 augustus 2004 @ 8.37 uur

 28. Lotto: 10% blijft er zeker over voor de sport zelf en de rest; daar gaan andere gladjanussen ermee vandoor. Net als bij Foster parents en die PC loterij.

  Maar goed; Erica doet haar best maar Jan.

  Reactie door ReneR — maandag 2 augustus 2004 @ 23.20 uur

 29. ReneR,
  Erica is haargwicht in goud waard.

  Reactie door folkert de lepper — maandag 2 augustus 2004 @ 23.22 uur

 30. Trouwens Jan, wist je dat gewone mensen, dat heet geen politici, gevaar lopen voor gedonder als ze Olympische ringen op hun site opnemen? Auteursrecht… Vier jaar geleden bleek dat een ware heksenjacht te worden…
  http://www.webwereld.nl/nieuws/5218.phtml

  Reactie door Erik — dinsdag 3 augustus 2004 @ 16.58 uur

 31. @erik
  Inderdaad zeg:
  “Volgens een woordvoerder van het NOC*NSF is dat geen beknotting van de vrijheid van meningsuiting. In de optiek van de olympische organisaties zijn journalistieke activiteiten commerciële handelingen.”

  Maar ach, je hoeft niet lang te google-en om erachter te komen wat voor soort “fout clubje” die sportdagen organiseert…

  Reactie door Vivere — dinsdag 3 augustus 2004 @ 23.13 uur

 32. De NS maakt de treinkaartjes duurder en gaat het NOC-NSF sponsoren om hun naam “te zuiveren” …. Lang leve het reces :?

  Reactie door chrisinactie — woensdag 4 augustus 2004 @ 13.48 uur

 33. vandaag 7 augustus, maakt Erica nog steeds reclame, met de boodschap het formulier VOOR 5 AUGUSTUS in te leveren…hih??

  Reactie door skippy — zaterdag 7 augustus 2004 @ 23.08 uur

 34. Dit doet pijn bij veel NS`ers. Spoorlijnen en mensen worden wegbezuinigd. De directie probeert het goed te praten met het argument dat er zoveel sporters onder de reizigers zijn. Er zijn trouwens ook veel WAO`ers, AOW`ers en nog een heleboel andere doelgroepen onder de reizigers die wel een opsteker kunnen gebruiken. Wanneer worden zij gesponsord? Heel kwalijk is dat de Olympische Spelen 2008 in China worden gehouden. Een land waar (o.a.) nota bene vakbonden en democratie verboden zijn…

  Reactie door Gait oet Hengel — dinsdag 10 augustus 2004 @ 15.32 uur

 35. Ik weet ook nog wel een paar goede doelen.(zomaar even een paar waaronder ikzelf)WAO’ers…uitkerings-gerechtigden…asiel-zoekers en ander minder bedeelden.Ministers die zich maar eventjes 30% MEER salaris toebedelen,terwijl IK het moet doen met een WAO uitkering van 745 euro p/m.En dan ook nog die vermaledijde euro…je word er toch niet goed van.Ik zou zo zeggen,bedrijfs-leven,stop met geven aan die bodemloze put die o.s.heet,en geef OOK EENS aan de mensen die het ECHT nodig hebben.

  Reactie door J.Harkema — woensdag 18 augustus 2004 @ 5.40 uur