Poeh, poeh

Ruud, de eerste strafschop...

Dit is ‘n goed stel, hoor!
(EK, 1988, Theo Reitsma)

Geen beste wedstrijd, en tóch winnen.
NB na strafschoppen.
Vd Sar die scoort én stopt.

(Ik vond de aanmoediging en omhelzing van Van der Sar door Ruud van Nistelrooy, na dat ie zíjn strafschop benut had, het mooiste beeld van de avond.)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 26 juni 2004 :: 23.30 uur

28 Comments

28 reacties

 1. Toch een compliment aan de Zweden

  Reactie door folkert de lepper — zaterdag 26 juni 2004 @ 23.33 uur

 2. Ben een totale voetbal nitwit, maar ook ik heb zitten kijken. En in mijn beleving vondt ik zweden toch echt vele malen beter, snap overigens ook niet dat happy gedoe van Nederland, was gewoon butt, en het is al helemaal butt als je met 1 penalty moet winnen…net zoiets als het CDA bij de Europese verkiezingen, ook butt.

  Reactie door MAD — zaterdag 26 juni 2004 @ 23.37 uur

 3. Hulde!

  Reactie door Daniël O. — zondag 27 juni 2004 @ 0.34 uur

 4. Hiermee is volgens mij het trauma nog steeds niet opgeheven hoor. We moeten het in de komende wedstrijd toch maar in 90 minuten klaren, dat is voor veel mensen ook een heel stuk gezonder.

  Nederland was zeker niet goed en kwam enkele keren goed weg, maar om Zweden daarvoor door te laten gaan gaat toch ook wat ver. Ik hoop op nog twee leuke wedstrijden van het Nederlands Elftal.

  Reactie door Ad — zondag 27 juni 2004 @ 0.35 uur

 5. Ook al mag het niet van Balkenende, wat een ontzettende stijfkop die Advocaat. Keer op keer van de Meijde blijven opstellen en niet Overmars, blijven kiezen voor een behoudend middenveld zonder Sneijder. Ik hoop dat oranje het ondanks de bondscoach haalt.

  Reactie door PsiesDrom — zondag 27 juni 2004 @ 1.02 uur

 6. Nee, het was wéér niet best. Wel naar de halve finale maar de manier waarop was weer niet overtuigend. En iedereen denkt dat Oranje terecht kampioen wordt.

  Even het optimisme temperen, wat hebben we nu gepresteerd? Niet echt veel. Geen overtuigend voetbal, alhoewel tegen Tsjechië zag het er aardig uit, maar we weten allemaal hoe dat afliep. Resultaat, twee gelijke spelen één nederlaag en één overwinning….op Letland. Hoezee hoezee….

  Maar wel in de halve finale. Als je met zoveel geluk aan je zijde de halve finale ingaat, nou dan….

  En iedereen vind Van der Sar de held of Robben. Nou daar ben ik het dus niet mee eens. Als keeper in een penaltyreeks op een EK moet je geen hoek kiezen, nee je moet blijven wachten. Kijk naar Portugal-Engeland, als Ricardo blijft staan missen de Engelsen vier van de vijf strafschoppen. Als Van der Sar was blijven wachten had hij de bal van Larson gestopt en was de penalty van Ljungberg er ook niet in gegaan. Dus geen heldendaad van Van der Sar. Robben, tja dat was heel erg knap om de zesde te nemen en te scoren. Maar als Robben had gemist waren we nog steeds niet uitgeschakeld. Mijn held was Makaay. Hij moest de vijfde maken, mocht niet missen. En dan de manier waarop, grote klasse. Makaay is dé held van Nederland, laten we dat niet vergeten.

  Reactie door Therry — zondag 27 juni 2004 @ 1.02 uur

 7. Volgens mij is Therry een vrouw, altijd wel weer iets te klagen. Nederland wint met penalty’s en nog is het niet goed. Mijn mooiste beeld is Van der Sar die wijst naar weet ik veel wie, maar ik denk Robben. en dat hij bedolven wordt door spelers van het Nederlands elftal en die vuisten. Volgens mij is het echt een team geworden. Een slechte wedstrijd, maar een goed resultaat. Beter dan na Tjechie-Nederland, wat een waanzinnige wedstrijd was, maar met het verkeerde resultaat. Kampioenuh!!!!

  Reactie door BJ — zondag 27 juni 2004 @ 4.07 uur

 8. Reactie door Theo — zondag 27 juni 2004 @ 8.18 uur

 9. Foutje, sorry!!

  Reactie door Theo — zondag 27 juni 2004 @ 8.19 uur

 10. @MAD
  Ben een totale voetbal nitwit

  Dit klopt wel volgens mij, en tuurlijk is het brood en spelen, maar dat hebben mensen ook nodig, anders worden ze cynisch en gaa ze oorlog voeren enzo….
  Wat vind jij een leuke sport?

  Reactie door Jack Do — zondag 27 juni 2004 @ 10.08 uur

 11. WE MOGEN ABSOLUUT NIKS MEER ZEGGEN VAN DE DUITSERS
  sCHWEIN GEHABT.

  Reactie door Hans — zondag 27 juni 2004 @ 10.25 uur

 12. Jack Do

  Nee ben echt een nitwit, ben zo iemand die alleen ff kijken als Nederland speelt. Snap de drukte er ook niet omheen, mensen die zich als een malloot gedragen….ligt aan mij hoor. Dat oranje achtige debiele carnaval gedoe zal me wel tegen staan. Weetje toertjes laten afgaan e.d. En dan het feit dat ik op tv overal oranje zie draait me maag ook van om.

  Ik zelf heb 4 jaar ninjitsu gedaan, met daarop eigenlijk alleen nog kickboxen en dat 11 a 12 jaar alweer. Ben dus gek op vechtsporten….En ja wij kennen die overwinnigsvreugde ook tijdens een wedstrijd, alleen is het toch vele malen meer ingetogen.

  Reactie door MAD — zondag 27 juni 2004 @ 10.29 uur

 13. Nu mijn held van de avond was Edwin Van der Sar.
  Heeft veel tegengehouden.
  En Nederland is zeker niet minder dan Portugal.
  Wedstrijd toch ook beslist met panelty’s.
  Ben blij dat Nederland nu in zo een positieve stemming is,mag van mij nog lang duren.
  Gezellige gesprekken over en weer met de buurtjes.Anders lopen ze elkaar snel voorbij.
  Nederland was net zo sterk als Zweden en door geluk mochten ze winnen.
  Mag van mij zo doorgaan tot de finale.
  Gefeliciteerd Oranje.

  Reactie door anita — zondag 27 juni 2004 @ 11.26 uur

 14. Mijn helden voor een nacht:

  Van der Sar – dankzij zijn spel tíjdens de wedstrijd. (De penalty’s waren dit keer wel een loterij, maar alleen omdat wij keeper hebben die dat denkt. Dit keer was het lot ons goed gezind.)

  Heijtinga – 19 jaar en dan naar voren stappen om de 2e pingel te nemen! Dat is moed en verantwoordelijkheidsgevoel.

  Makaay – staat er weer als het nodig is.

  Minpunt: wederom Advocaat. Gebruikte de tactiek van een Engelse middenmoter.

  Hij zette Van der Meyde er in die er weer(!) niets van bakte. Stel gewoon Overmars op en wissel die in de rust voor Makaay!

  En als De Boer uitvalt, zet daar dan niet Bouma neer, maar laat Cocu een linie zakken en zet Wesley Sneijder erin! Die doelman had steeds grote moeite met schoten vanuit de 2e lijn en daar had Sneijder voor kunnen zorgen.

  Wederom gewonnen [i]ondanks[/i] Advocaat. Ik blijf er echter op vertrouwen dat dit team sterker is, dan Advocaat dom is.

  Reactie door Barry — zondag 27 juni 2004 @ 12.42 uur

 15. Een matig team kan de finale halen; dat bewezen de duitsers bij het WK, dat Brazilie mocht winnen. Toch zit dit team in een opgaande lijn. Er is dus hoop genoeg, dat men de finale kan halen. maar winnen is met hetzelfde geluk als tegen Zweden ook mogelijk. Geen enkel team schijnt tegenwoordig zonder dit beetje geluk nog te kunnen winnen.

  Reactie door ReneR — zondag 27 juni 2004 @ 13.26 uur

 16. Het blijft koffiedik kijken maar op de 1 of andere manier zie ik ons landje de finale wel halen. Tis een mooie hechte groep geworden en in de hoofdjes zit het nu ook goed. En tegen Portugal zal er ongetwijfeld meer ruimte komen om te voetballen.

  Droomfinale: Nederland-Tjechie (en dan wraak nemen!)

  Reactie door Mart — zondag 27 juni 2004 @ 18.38 uur

 17. Off-topic, maar wel erg goed dat je het opmerkt. Desalniettemin vind ik wel dat er iets voor in de plaats moet komen (niet gesponsord door welke lobby dan ook) om een gevoel van saamhorigheid in het binnenhof te houden, want dat is er al veel te weinig.

  Wat de wedstrijd betreft: de uitslag is correct. Beide ploegen speelden zo beroerd dat ze het niet verdienden om te winnen… hoewel “wij” de spirit er langer inhielden. Goed dat er in de wedstrijd geen goals gemaakt werden, want die waren toch alleen maar onverdiend.
  Kortom: goed dat de penalties de doorslag moesten geven. En, vreemd genoeg, waren wij de betere penaltienemers.

  Reactie door Jan Breur — zondag 27 juni 2004 @ 23.06 uur

 18. Het leeft wel dat voetbal, maar ook ik heb gekeken en sjappoo voor van der Sar. vanavond verloor Denemarken dus als we van Portugal winnen staan we weer tegenover die gasten, waar we eerder tegen verloren. verder valt er weinig over te zeggen 90 minuten + 30 zonder doelpunten dat is balen, maar het is niet anders. waarom niet eerder die wissels en waarom waarom het maakt niet uit we zijn weer verder

  Reactie door Harry Sangers — maandag 28 juni 2004 @ 1.31 uur

 19. Nu Balkenende zich ontfermt over Dick moet we echt gaan vrezen voor zijn lot. Als we uiteindelijk naar de finale gaan moeten we dat met waardig voetbal doen. Ik verlies liever waardig dan zeikerig te winnen.

  Reactie door PsiesDrom — maandag 28 juni 2004 @ 2.38 uur

 20. Leuke column op de Nos-site ! Een goed idee, een nationale sportdag voor de solidariteit.

  Reactie door Renske — maandag 28 juni 2004 @ 13.20 uur

 21. ………. nog 180 minuten voetbal ….. of iets meer ……. en dan weten we het ……… en wellicht is er wat Nederland betreft na 90 minuten al duidelijkheid ……. Ik wil natuurlijk niets verstoren maar eerlijk is eerlijk we hebben tijdens dit toernooi maar 1 wedstrijd gewonnen zoals het hoort en dat was tegen voetbalreus (uch uch) Letland.

  Dus niet juichen voordat er reden is te juichen!

  Reactie door marc — maandag 28 juni 2004 @ 19.41 uur

 22. @marc: Dus alleen Tsjechie mag/kan aanspraak maken op de titel. Zij hebben immers ALLE wedstrijden tot nu toe binnen de reguliere speeltijd weten te winnen.
  Als het zo simpel zou zijn…….

  Reactie door Ad — maandag 28 juni 2004 @ 21.37 uur

 23. voor mijn part storten morgen alle voetbalstadions in(zonder mensen erin natuurlijk)want het spelletje is niks anders dan een manier van het grootkapitaal om het klootjes volk onder de duim te houden . toen dick robben eruit haalde en die 11 miljoenairs verloren was het zijn !!!!! schuld . maar toen ze zaterdag wonnen . brulde heel nederland wij!!!!!!! die zatlappen met die oranje hoedjes . hebben gewonnen . ik zal blij zijn als het voorbij zijn

  Reactie door henk — maandag 28 juni 2004 @ 22.33 uur

 24. Henk toch…, dat een paar weekjes voetbal eens in de vier jaar je al een complot van het grootkapitaal doen vermoeden baart mij als collega-socialist zorgen. Veel wandelen en water drinken lijkt me het devies.

  Desondanks deel ik je zorg over het feit dat wij Nederlanders op cruciale plekken lijken te kiezen voor incapabele leiders als Balkenende en Advocaat. Maar voetbal is net als schaken of zwemmen een sport die vaardigheden scherpt. En wat mij betreft gaan socialisme en ontplooiïng heel goed samen.

  Kop op, het is bijna voorbij!

  Reactie door PsiesDrom — dinsdag 29 juni 2004 @ 2.12 uur

 25. psiesdrom (24) alle voorzitters van (grote)voetbal clubs zijn stinkend rijk . en vinden het een leuke hobby .die o.a. bij vittesse betaald word door de gemeenschap . de gemeente arnhem heeft er miljoenen ingestoken en wat is het resuultaat . weg poen weg karel aalbers en ik geloof dat jos vaessen (ja die van de tt assen)ook al pleiten is .ben blij dat je me een hart onder de riemsteekt maar zoals je ziet heb ik er slapeloze nachten van .ik gun je veel voetbal plezier .maar hang alsublieft niet van die oranje(nassau)vlaggetjes op.

  Reactie door henk — dinsdag 29 juni 2004 @ 5.20 uur

 26. Ik hoor een groot aantal mensen nog in de zeik schieten dat Marijnissen zich inzetten voor een orkest RSO. Maar voor diegene die het niet weten ‘voetbal’ daar pompt het rijk wel veel subsidie in. De een laten we kreperen de ander vullen we zijn zakken omdat het zo popie staat…

  Reactie door MAD — dinsdag 29 juni 2004 @ 10.24 uur

 27. zo nou kan ik weer naar de kroeg . ,, u kunt korrelatie bellen tot een uur na de uitzending .

  Reactie door henk — woensdag 30 juni 2004 @ 23.32 uur

 28. Yes. kreditkarte ( http://www.x24x7.com/kreditkarte.html )

  Reactie door kreditkarte — vrijdag 14 oktober 2005 @ 8.13 uur