Is de SP nou echt de enige die de strijd aangaat?
Vormen de SP kamerleden de volledige oppositie?
Bundel je krachten! Pak ze aan!
Weg met die VVD agenda!
Ben heel benieuwd naar de verkiezigsuitslag donderdag….
CDA en VVD op verlies, PvdA en SP op dikke winst?
Niet dat de PvdA het verdient, want je merkt niets van ze….
Reactie
door
Michel Smit
—
dinsdag 8 juni 2004
@
13.29
uur
Dat heb je goed verwoord! Vooral die VVD agenda, helemaal mee eens. Nu maar hopen dat er nog meer actie gevoerd gaat worden en dat dit kabinet niet de 4 jaar uitzit want dan is de schade niet meer te overzien, vrees ik…
10 juni de verkiezingen… ik hoop dat het een dikke hint word richting het kabinet, maar goed… als D66 al niet naar Brussel mag, zegt dat al wel weer genoeg.
Ik kan helaas niet stemmen, we zijn net verhuisd en toen we de stemkaart om wilden zetten in een kiezerspas was het gemeentehuis dicht… :? En om daar nou 300 km nog voor te gaan rijden gaat me wel wat ver.
Ik had zeker SP gestemd en ik hoop dat er een goeie waakhond naar Brussel gaat! Misschien nog wel meer dan 1!
Da’s duidelijke taal Jan, helemaal mee eens! Het wordt weer eens tijd dat we collectief de bijl oppakken, in plaats van rustig afwachten wat het kabinet nu weer voor ons in petto heeft! Ik hoop dat er nu wat kan gaan veranderen…
Reactie
door
linnie
—
dinsdag 8 juni 2004
@
14.09
uur
Actie geslaagd? Actie geslaagd?!?
Wat nou actie geslaagd, zijn we dan al zover afgedaald dat we een actie geslaagd noemen wanneer er actie bereidheid is?
In de jaren 70 en jaren 80 was een actie pas geslaagd wanneer er resultaten waren geboekt, wanneer het kabinet of de werkgevers overstag gingen. Wanneer er iets bereikt was.
Nu is een actie geslaagd wanneer er actie bereidheid is aangetoond. Wat een armoede Jan. Wat een armoede.
Als ik je betoog zo lees hoef ik dan ook niets van die waakhond in Europa te verwachten, dat wordt een hielebijtertje met kunst gebit.
Actie geslaagd…pffff.
Reactie
door
Eric
—
dinsdag 8 juni 2004
@
15.04
uur
@Eric…jaren ’70 en ’80??
Je bent het duidelijk verleerd.
Actie voer je niet door hard voor de troepen uit te hollen. Optrekken doe je samen, vastberaden, en met verstand.
Elke stap daarbij kan ‘een actie geslaagd’ zijn.
Doe je mee trouwens?
Reactie
door
Jan Marijnissen
—
dinsdag 8 juni 2004
@
16.19
uur
Dacht je Eric dat in de jaren 80 er in eens een knoert van een demonstratie was ? Zijn maanden aan vooraf gegaan. Marijnisse, de Waal en waarschijnlijk nog meer andere mensen, moeten eerst krachten bundelen. Doe je ook niet na 1 demonstratie. En dan nog wat Eric, het hoeft niet altijd succesvol te zijn, de rol die b.v. Marijnissen heeft is ook een rol, van jongens en meiden ik hoor jullie. Gehoord worden is ook sociaal gezien een zeer belangrijk iets.
Reactie
door
MAD
—
dinsdag 8 juni 2004
@
16.54
uur
wil een paatr jasjes bestellen graag .
Reactie
door
henk
—
dinsdag 8 juni 2004
@
17.02
uur
IK WIL OOK EEN JAS ………. zo leuk om te dragen als rijksambtenaar zijnde …… ben benieuwd naar de reactie’s ;)
Reactie
door
marc
—
dinsdag 8 juni 2004
@
19.54
uur
Als het zo doorgaat hoeven we niks te doen, Dijkstal ruzie, staatsecretaris onderwijs Nijs ook goed bezig,Ik zie een herhaling van balkenende 1 in het verschiet, en dat zonder LPF…nou, dan bescheur ik me helemaal….
Op zich helemaal niet verkeerd deze aktie maar om daarvoor nu dan ook weer het verkeer in Rotterdamse haven plat te leggen. Je zal maar net de boot hebben gemist als zelfstandige rijder en daar door niet betaald krijgen van je baas.
Aktie voeren doen we samen en niet met een klein groepje waar een aantal mensen weer last heeft.
SP ga er voor.
Reactie
door
alexander
—
dinsdag 8 juni 2004
@
21.30
uur
Beste Jan.
Onderwerp: Prepensioenen
Ik heb vanmiddag (8 juni) naar het vragenuurtje zitten kijken en was het eens met je stelling. Ook dat van M.Herben. Dat er sociale onrust is ontstaan,dat is een ding dat zeker is. Ook ben ik het met je eens dat je niet voor de troepen uit moet gaan lopen,voorwat betreft acties,en er met z´n allen ervoor moet gaan. Ik hoop alleen dat de actiebereidheid er is. Daarbij ben ik van mening dat de tijd van het fluitje en vlaggetje over is. Dit worden als het aan mij ligt harde acties.
Reactie
door
W.Husselman
—
dinsdag 8 juni 2004
@
21.45
uur
Nederland is niet van het volk, Nederland is van politici. Daar moeten we vanaf, Nederland is namelijk van HET VOLK. Het volk moet een middel hebben om per direct een regering naar huis te kunnen sturen, ongeacht wie het is. Dan heeft het namelijk ook geen nut meer voor politici om de boel te manipuleren. Dan moeten ze dus echt hun best gaan doen. Dan kan je die 4 jaar handhaven en kunnen wij HET VOLK, want zij zitten daar voor ons. Ik vindt dat er zo’n regeling moet komen…want een politici die geen steun van zijn bevolking krijgt moet naar huis.
Reactie
door
MAD
—
dinsdag 8 juni 2004
@
23.08
uur
@ Jan Marijnissen: Of ik mee doe? Tegen dit kabinet…Ja, natuurlijk! Maar vergeef me als ik af en toe toch voor de troepen uit hol, het is de solist in mij. :-)
En laten we het er dan maar op houden dat de eerste boodschap geslaagd is overgekomen, daar kan ik mij wel in vinden.
Reactie
door
Eric
—
woensdag 9 juni 2004
@
0.53
uur
@Mad,
Het ging mij er om dat het woord “geslaagd” aan inflatie onderhevig was. Ik zal niet ontkennen dat het een goede ‘repetitie’ is, maar geslaagd vind ik een actie pas als het resultaat binnen is.
Maar zoals ik al aan Jan Marijnissen antwoorde, ik zou mij kunnen vinden in een geslaagde boodschap of een geslaagde repetitie.
Reactie
door
Eric
—
woensdag 9 juni 2004
@
0.59
uur
Eric
Mensen zijn ontevreden en veel mensen roepen toch om actie wat dat ook inhoud. Kunst is om dat samen te smeden tot een groot protest waar de regering niet omheen kan. Geslaagd, ja wat voor de een geslaagd is, is voor de ander een mislukking. Is maar net wat je doel was. Als het de bedoeling is om de regering omver te werpen is het mislukt, was het de bedoeling om de regering duidelijk te maken dat we een aanloop aan het nemen zijn, dan is het een succes.
————-
De heren in de regering trachten het volk ook af te remmen tot staken, demonstreren door uitspraken, bijvoorbeeld Zalm die wel zal zwaaien. Net of het allemaal niet uitmaakt. Tuurlijk maakt het uit, mensen zijn nu nog ontevredener dan voor Fortuyn in de picture kwam. De regering realiseert zich dat en je ziet nu al dat CDA steeds socialere trekjes begint te vertonen, dit natuurlijk ook mede door de verkiezingen. Maar paranoid worden ze wel, geld ook voor vvd.
Je moet 1 ding denk ik voor ogen houden. Politici zijn slappe zakken meestal. Hoog ikke ikke gehalte en zakkenvullers. Dit soort mensen vallen ook extreem hard. Daarom moet er iets veranderen in onze samenleving/democratie, het volk moet in staat zijn politici/partijen direct naar huis te sturen.
Ik vindt het vreemd dat een politici nog steeds bepaald wat er met Nederland gebeurt. Het is namelijk geen democratie omdat een politici alles belooft om maar aan de macht te komen en kan zo na de verkiezingen zich er weer uit liegen, dat is geen democratie. Zo’n man moet je per direct de laan uit kunnen sturen. Liegen op je werk wordt ook bestraft met ontslag, tenminste voor een ambtenaar wel.
Politici in nederland doen teveel aan pappen en nathouden voor zichzelf. Neem nu Nijs, iedereen uit zijn dak, en zij zit er nog gewoon. Moet ik 1 x over me baas zeggen, dan is het toedeloe. Verdonk krijgt kritiek, ze stonden zo open voor kritiek binnen de VVD, hup gelijk in de fik. De meeste politici zijn in mij ogen aartsleugenaars. Ik vindt dat het volk deze mensen direct moet kunnen ruimen.
Wij zijn de democratie, wij zijn nederland, als een meerderheid zegt, oprotten, dan ga je want dat is democratie. Niet die schijn democratie die ze er in denhaag op nahouden.
Reactie
door
MAD
—
woensdag 9 juni 2004
@
8.48
uur
In de Volkskrant van vandaag staat dat Balkenende de linkse oppositie conservatief vind. Moeten jongeren de komende 20 jaar zwaar premies gaan betalen voor de babyboomgeneratie en voor zaken waar ze mogelijkerwijs in de toekomst geen recht op hebben? Interessante vraag waar Jan hopelijk wel over nadenkt. Mijns inziens moet iedereen die 40 jaar heeft gewerkt en een zwaar lichamelijk beroep heeft uitgeoefend met pensioen kunnen gaan, mensen die een minder zwaar fysiek beroep hebben uitgeoefend bv. 43 jaar, maar de rest mag toch tot zijn 65ste werken. Anders leg je de lasten onevenredig zwaar bij de generatie van je dochter.
Reactie
door
Opheffer
—
woensdag 9 juni 2004
@
9.06
uur
Nederland is van politici, de meeste politici zijn marionetten van het bedrijfsleven.
Tijd voor actie, en die is er geweest.
En… hahaha… Nu hebben we Dijkstal aan onze zijde
Reactie
door
Jan Breur
—
woensdag 9 juni 2004
@
13.08
uur
@ MAD,
Ik denk dat we qua mening redelijk dicht bij elkaar liggen.. het gaat waarschijnlijk ook om de doelstellingen (al ligt de mijne niet direct het kabinet naar huis te sturen, maar meer om het kabinetsbeleid wat socialer te maken).
@Opheffer, je hebt het wel over zwaar lichamelijk werk, en daar kan ik inkomen. Maar je hebt het niet over de lichamelijke belasting die per individu verschilt (in de mate dat iemand dit aan kan). Ik kan me voorstellen dat het ene persoon veel zwaardere lichamelijke arbeid aankan dan de ander.
Ook over de geestelijk zware beroepen hoor ik niets. Zou iemand van boven de 60 (bijvoorbeeld een leerkracht) nog een burnout moeten krijgen?
Reactie
door
Eric
—
woensdag 9 juni 2004
@
13.40
uur
Eric,
Met alle respect leraar zie ik niet als een zwaar geestelijk beroep en wel om het volgende: leraren die het niet aankunnen zijn na 1 a 2 jaar weg zo hard zijn de leerlingen wel. Voor de rest en ik ken er genoeg is het een plezierig beroep waarin de meesten na de moeilijke beginperiode te zijn doorgekomen kunnen werken op hun routine het meeste vakantie hebben van alle werknemers, die kunnen maw makkelijk doorwerken tot hun 65. Zeker de babyboomleraren want die hebben dankzij het meest schandalige accoord ooit door de vakbond afgesloten: het HOS akkoord medio jaren 80 vet verdiend ten koste van de jongere leraren. Degene die het tussentijds niet kunnen bolwerken worden nog door de vakbond geholpen met een ruime wachtgeld en WAO regeling. Let wel ik ben links maar Erik solidiriteit tussen generaties is ook belangrijk en daar geef ik Balkenende gelijk in dat linkse partijen ook over mogen nadenken en aangezien Jan van nadenken houdt wil ik wel eens horen hoe hij hier over denkt.
Gedwongen pensionering obv leeftijd ben ik verder ook tegenstander van als mensen willen doorwerken.
Een andere categorie bruinwerkers met zeer vroege pensionering zijn de militairen gemiddeld vroeg in de 50. Er zijn er veel die niet in het buitenland geweest en hebben alleen maar kantoorbanen gehad.
Reactie
door
Opheffer
—
woensdag 9 juni 2004
@
15.40
uur
opheffer, als iemand plezier mag hebben in zijn werk is er niets aan de hand
maar oudere werknemers die nu door jongeren voor gek worden verklaard omdat ze nog een ‘poolse’werkmentaliteit hebben behoren zich behoorlijk te storen aan de huidige werkmentaliteit van een generatie dia alleen maar wil hebben zonder eerst zelf iets te doen
voorbeeld ( goed bedoeld ) : ja, mister ik heb gisteren lekker het gras gemaaid op de gazonmaaier en die pool doet dan wel alles met de hand maaien waar ik nie bij kon
Reactie
door
rowwwenheeze
—
woensdag 9 juni 2004
@
23.53
uur
Je kan er niet omheen dat de jongere generatie met heel wat andere ideeen zijn opgegroeid. Dat kun je ze ook niet kwalijk nemen. De “oudere” generatie is hier ook verantwoordelijk voor. Deze barre tijden en die nog komen gaan, is in dat opzicht misschien een geschenk uit de hemel. Want als iets solidariteit kan kweken dan is het wel het feit, dat we met z’n allen in hetzelfde rotschuitje zitten.
Verder krijgen ze het nog wel moeilijker als ze daadwerkelijk moeten gaan concureren op de arbeidsmarkt met die poolse medewerkers.(wat nu al gebeurt overigens)
Nu is het tijd om te laten zien, dat wij geen schaapjes meer zijn en niet alles hoeven te pikken. En actie voeren is daar een prima middel voor. Tevens kan de jongere generatie er misschien ook nog wat van opsteken.
Reactie
door
Helma
—
donderdag 10 juni 2004
@
6.36
uur
Ramkoers kabinet werkgevers, dan pas verarmt Nederland echt.
Volgens Jacques Schraven van het VNO-NCW zou het de schuld zijn van de vakbonden dat Nederland verarmt. De werkgevers voorzitter likt met deze uitspraken de hielen van dit kabinet op een eigenlijke schandalige manier! Hij vergeet het medewerkers zijn waar ook VNO-NCW van afhankelijk zijn . Dat het kabinet een ramkoers vaart ten opzichte van de vakbonden deert hem niet; terwijl men toch samen jarenlang het poldermodel vertegenwoordigde.
De bende van 3 Zalm, Balkenende, de Geus willen maar een ding de vakbonden breken Zalm die dweept dat hij lid is van het FNV de Geus dweept met zijn verleden als vakbondsbestuurder daartussen in vriendje JP die braaf alles doet wat Zalm zegt, net zo als de PVDA in het Paarse kabinet dat deed. De vakbonden zelf hebben het er te lang bij laten zitten te lang hechte men geloof en vertrouwen aan het poldermodel. En lieten de maatschappij steeds verder ontvlechten, WAO, WW, Ziekenfondsen, AWW, ANW, arbeidstijdenwet, enz enz de bonden zelf verkeerde ook in de problemen. Vergrijzing decentralisatie en een te log apparaat met een te groot aantal medewerkers, dat er ook een te behoorlijk salaris aan over wilde houden. De maatschappelijke ontvlechting is al ruim 2 decennia aan de gang solidariteit werd vervangen door het individuele denken op zicht geen slechte zaak althans als je niet doorslaat in dat individuele denken.
Het verwijt van de bende van 3 en het VNO-NCW is dat werknemers lui zijn, te veel vrije dagen hebben, en te veel vragen; dat is de tendensvorming in de kranten door verschillende uitspraken; de laatste tijd. Vooral aangegeven door economen die het Amerikaanse model aanhangen. De president van de Nederlandse bank hekelt de verlof cultuur, maar feiten uit het Nederlandse tijdsbestedingonderzoek laten zien dat tussen 1975 en 2000 arbeidsduur niet is afgenomen maar gestegen. Vooral door hogere arbeidsdeelname van vrouwen. Tegenwoordig hebben werknemers veel meer verplichtingen en eigen verantwoordelijkheid binnen het bedrijf.
Er is een afrekencultuur ontstaan binnen de bedrijven. Met een felle onderlinge concurrentie werknemers binnen een bedrijf met verschillende vestigingen Door ontvlechting kantines is catering geworden, transport is ook apart, het beste voorbeeld is de NS wat vroeger een bedrijf was zijn nu velen bedrijven rail, gebouwen, enz dat het niet goed werkt is bij dat bedrijf goed te zien.Alle divisies moeten winst maken en overal zitten dik betaalde directeuren, die alles afschuiven naar de werkvloer zij zijn vaak onaantastbaar samen met de raad van bestuur en de aandeelhouders die het meest stelen uit de ruif van inkomsten. De contractant, deeltijdwerkers, en uitzendkracht zoeken het maar uit jaarcontracten en meer niet. En de werkgevers maar klagen dat werknemers tegenwoordig zo weinig affiniteit met het werk hebben.
Waar willen we naar toe naar een Amerikaanse samenleving zoals in Bowling for Colombine “degene die hem niet gezien heeft moet dat maar gaan doen” De U.S.A zou een schrikbeeld moeten zijn voor de mensen die werken 2 banen en nog je huur niet kunnen betalen. Voor mensen als Schraven VNO-NCW misschien wel een ideaal beeld lekker lage lonen die op uitbuiting neerkomen voor ruim 70% 20% stromannen van het systeem en 10% vult fors zijn zakken. De geroemde Amerikaanse maatschappij is een bijna het totalitaire sijsteem waarin geld, militair (oorlog) en bedrijfsleven nauw op elkaar aansluiten, in de jaren 30 had dit vergaande gevolgen. Het land van Busch kent ook al langer de vrije energiemarkt, en de meest slechte gezondheidszorg, in een beschaafde wereld en werken tot je echt op bent omdat bijna 50% vrijwel niet verzekerd is omdat het individueel onbetaalbaar is, het is te gek voor woorden dat mensen met meer dan 40 arbeidsjaren”meestal in zwaardere beroepen” door moeten gaan tot ?? de onderkant van de beroepsbevolking kan nooit zijn eigen pensioenvoorziening ophoesten of je moet de lonen fors verhogen en dat kan/wil men ook niet solidariteit is de oplossing . Al roept de VVD zegt dat het een ouderwetse oplossing is, de oplossingen van Zalm zijn hopeloos ouderwets begin eind 1800 begin 1900 hadden we die maatschappij als er nog geschiedenis gegeven werd op school zouden we weten hoe het toen was. Daarom en daarom alleen al moeten de vakbonden er tegen aan!! Beter strijdend ten onder dan als een mak schaap naar de slachtbank! Door de opstelling van werkgevers en de bende van 3 kan de vakbond niet anders!! Zij Zalm, de Geus, en Balkenende en de werkgevers zijn degene die het poldermodel op de helling zetten, het najaarsakkoord was nog niet droog of zij schonden de afspraken al. Volgens de aloude “Christelijke Liberale tradities” de ramkoers werd toen definitief ingezet. De taak van de vakbonden is mobilisatie en een dam opwerpen zodat het kabinet zijn eigen graf kan graven. Helaas heeft dat wel soms vervelende gevolgen, maar de bonden kunnen niet anders ze zullen wel moeten. Niet alleen voor die grijze generatie, maar ook voor degene die na ons komen.
Reactie
door
Harry Sangers
—
zondag 20 juni 2004
@
20.25
uur
Is de SP nou echt de enige die de strijd aangaat?
Vormen de SP kamerleden de volledige oppositie?
Bundel je krachten! Pak ze aan!
Weg met die VVD agenda!
Ben heel benieuwd naar de verkiezigsuitslag donderdag….
CDA en VVD op verlies, PvdA en SP op dikke winst?
Niet dat de PvdA het verdient, want je merkt niets van ze….
Reactie door Michel Smit — dinsdag 8 juni 2004 @ 13.29 uur
Dat heb je goed verwoord! Vooral die VVD agenda, helemaal mee eens. Nu maar hopen dat er nog meer actie gevoerd gaat worden en dat dit kabinet niet de 4 jaar uitzit want dan is de schade niet meer te overzien, vrees ik…
10 juni de verkiezingen… ik hoop dat het een dikke hint word richting het kabinet, maar goed… als D66 al niet naar Brussel mag, zegt dat al wel weer genoeg.
Ik kan helaas niet stemmen, we zijn net verhuisd en toen we de stemkaart om wilden zetten in een kiezerspas was het gemeentehuis dicht… :? En om daar nou 300 km nog voor te gaan rijden gaat me wel wat ver.
Ik had zeker SP gestemd en ik hoop dat er een goeie waakhond naar Brussel gaat! Misschien nog wel meer dan 1!
Reactie door Mirella — dinsdag 8 juni 2004 @ 13.33 uur
Da’s duidelijke taal Jan, helemaal mee eens! Het wordt weer eens tijd dat we collectief de bijl oppakken, in plaats van rustig afwachten wat het kabinet nu weer voor ons in petto heeft! Ik hoop dat er nu wat kan gaan veranderen…
Reactie door linnie — dinsdag 8 juni 2004 @ 14.09 uur
Actie geslaagd? Actie geslaagd?!?
Wat nou actie geslaagd, zijn we dan al zover afgedaald dat we een actie geslaagd noemen wanneer er actie bereidheid is?
In de jaren 70 en jaren 80 was een actie pas geslaagd wanneer er resultaten waren geboekt, wanneer het kabinet of de werkgevers overstag gingen. Wanneer er iets bereikt was.
Nu is een actie geslaagd wanneer er actie bereidheid is aangetoond. Wat een armoede Jan. Wat een armoede.
Als ik je betoog zo lees hoef ik dan ook niets van die waakhond in Europa te verwachten, dat wordt een hielebijtertje met kunst gebit.
Actie geslaagd…pffff.
Reactie door Eric — dinsdag 8 juni 2004 @ 15.04 uur
@Eric…jaren ’70 en ’80??
Je bent het duidelijk verleerd.
Actie voer je niet door hard voor de troepen uit te hollen. Optrekken doe je samen, vastberaden, en met verstand.
Elke stap daarbij kan ‘een actie geslaagd’ zijn.
Doe je mee trouwens?
Reactie door Jan Marijnissen — dinsdag 8 juni 2004 @ 16.19 uur
Dacht je Eric dat in de jaren 80 er in eens een knoert van een demonstratie was ? Zijn maanden aan vooraf gegaan. Marijnisse, de Waal en waarschijnlijk nog meer andere mensen, moeten eerst krachten bundelen. Doe je ook niet na 1 demonstratie. En dan nog wat Eric, het hoeft niet altijd succesvol te zijn, de rol die b.v. Marijnissen heeft is ook een rol, van jongens en meiden ik hoor jullie. Gehoord worden is ook sociaal gezien een zeer belangrijk iets.
Reactie door MAD — dinsdag 8 juni 2004 @ 16.54 uur
wil een paatr jasjes bestellen graag .
Reactie door henk — dinsdag 8 juni 2004 @ 17.02 uur
IK WIL OOK EEN JAS ………. zo leuk om te dragen als rijksambtenaar zijnde …… ben benieuwd naar de reactie’s ;)
Reactie door marc — dinsdag 8 juni 2004 @ 19.54 uur
Als het zo doorgaat hoeven we niks te doen, Dijkstal ruzie, staatsecretaris onderwijs Nijs ook goed bezig,Ik zie een herhaling van balkenende 1 in het verschiet, en dat zonder LPF…nou, dan bescheur ik me helemaal….
Reactie door lambert — dinsdag 8 juni 2004 @ 20.22 uur
Op zich helemaal niet verkeerd deze aktie maar om daarvoor nu dan ook weer het verkeer in Rotterdamse haven plat te leggen. Je zal maar net de boot hebben gemist als zelfstandige rijder en daar door niet betaald krijgen van je baas.
Aktie voeren doen we samen en niet met een klein groepje waar een aantal mensen weer last heeft.
SP ga er voor.
Reactie door alexander — dinsdag 8 juni 2004 @ 21.30 uur
Beste Jan.
Onderwerp: Prepensioenen
Ik heb vanmiddag (8 juni) naar het vragenuurtje zitten kijken en was het eens met je stelling. Ook dat van M.Herben. Dat er sociale onrust is ontstaan,dat is een ding dat zeker is. Ook ben ik het met je eens dat je niet voor de troepen uit moet gaan lopen,voorwat betreft acties,en er met z´n allen ervoor moet gaan. Ik hoop alleen dat de actiebereidheid er is. Daarbij ben ik van mening dat de tijd van het fluitje en vlaggetje over is. Dit worden als het aan mij ligt harde acties.
Reactie door W.Husselman — dinsdag 8 juni 2004 @ 21.45 uur
Nederland is niet van het volk, Nederland is van politici. Daar moeten we vanaf, Nederland is namelijk van HET VOLK. Het volk moet een middel hebben om per direct een regering naar huis te kunnen sturen, ongeacht wie het is. Dan heeft het namelijk ook geen nut meer voor politici om de boel te manipuleren. Dan moeten ze dus echt hun best gaan doen. Dan kan je die 4 jaar handhaven en kunnen wij HET VOLK, want zij zitten daar voor ons. Ik vindt dat er zo’n regeling moet komen…want een politici die geen steun van zijn bevolking krijgt moet naar huis.
Reactie door MAD — dinsdag 8 juni 2004 @ 23.08 uur
@ Jan Marijnissen: Of ik mee doe? Tegen dit kabinet…Ja, natuurlijk! Maar vergeef me als ik af en toe toch voor de troepen uit hol, het is de solist in mij. :-)
En laten we het er dan maar op houden dat de eerste boodschap geslaagd is overgekomen, daar kan ik mij wel in vinden.
Reactie door Eric — woensdag 9 juni 2004 @ 0.53 uur
@Mad,
Het ging mij er om dat het woord “geslaagd” aan inflatie onderhevig was. Ik zal niet ontkennen dat het een goede ‘repetitie’ is, maar geslaagd vind ik een actie pas als het resultaat binnen is.
Maar zoals ik al aan Jan Marijnissen antwoorde, ik zou mij kunnen vinden in een geslaagde boodschap of een geslaagde repetitie.
Reactie door Eric — woensdag 9 juni 2004 @ 0.59 uur
Eric
Mensen zijn ontevreden en veel mensen roepen toch om actie wat dat ook inhoud. Kunst is om dat samen te smeden tot een groot protest waar de regering niet omheen kan. Geslaagd, ja wat voor de een geslaagd is, is voor de ander een mislukking. Is maar net wat je doel was. Als het de bedoeling is om de regering omver te werpen is het mislukt, was het de bedoeling om de regering duidelijk te maken dat we een aanloop aan het nemen zijn, dan is het een succes.
————-
De heren in de regering trachten het volk ook af te remmen tot staken, demonstreren door uitspraken, bijvoorbeeld Zalm die wel zal zwaaien. Net of het allemaal niet uitmaakt. Tuurlijk maakt het uit, mensen zijn nu nog ontevredener dan voor Fortuyn in de picture kwam. De regering realiseert zich dat en je ziet nu al dat CDA steeds socialere trekjes begint te vertonen, dit natuurlijk ook mede door de verkiezingen. Maar paranoid worden ze wel, geld ook voor vvd.
Je moet 1 ding denk ik voor ogen houden. Politici zijn slappe zakken meestal. Hoog ikke ikke gehalte en zakkenvullers. Dit soort mensen vallen ook extreem hard. Daarom moet er iets veranderen in onze samenleving/democratie, het volk moet in staat zijn politici/partijen direct naar huis te sturen.
Ik vindt het vreemd dat een politici nog steeds bepaald wat er met Nederland gebeurt. Het is namelijk geen democratie omdat een politici alles belooft om maar aan de macht te komen en kan zo na de verkiezingen zich er weer uit liegen, dat is geen democratie. Zo’n man moet je per direct de laan uit kunnen sturen. Liegen op je werk wordt ook bestraft met ontslag, tenminste voor een ambtenaar wel.
Politici in nederland doen teveel aan pappen en nathouden voor zichzelf. Neem nu Nijs, iedereen uit zijn dak, en zij zit er nog gewoon. Moet ik 1 x over me baas zeggen, dan is het toedeloe. Verdonk krijgt kritiek, ze stonden zo open voor kritiek binnen de VVD, hup gelijk in de fik. De meeste politici zijn in mij ogen aartsleugenaars. Ik vindt dat het volk deze mensen direct moet kunnen ruimen.
Wij zijn de democratie, wij zijn nederland, als een meerderheid zegt, oprotten, dan ga je want dat is democratie. Niet die schijn democratie die ze er in denhaag op nahouden.
Reactie door MAD — woensdag 9 juni 2004 @ 8.48 uur
In de Volkskrant van vandaag staat dat Balkenende de linkse oppositie conservatief vind. Moeten jongeren de komende 20 jaar zwaar premies gaan betalen voor de babyboomgeneratie en voor zaken waar ze mogelijkerwijs in de toekomst geen recht op hebben? Interessante vraag waar Jan hopelijk wel over nadenkt. Mijns inziens moet iedereen die 40 jaar heeft gewerkt en een zwaar lichamelijk beroep heeft uitgeoefend met pensioen kunnen gaan, mensen die een minder zwaar fysiek beroep hebben uitgeoefend bv. 43 jaar, maar de rest mag toch tot zijn 65ste werken. Anders leg je de lasten onevenredig zwaar bij de generatie van je dochter.
Reactie door Opheffer — woensdag 9 juni 2004 @ 9.06 uur
Nederland is van politici, de meeste politici zijn marionetten van het bedrijfsleven.
Tijd voor actie, en die is er geweest.
En… hahaha… Nu hebben we Dijkstal aan onze zijde
Reactie door Jan Breur — woensdag 9 juni 2004 @ 13.08 uur
@ MAD,
Ik denk dat we qua mening redelijk dicht bij elkaar liggen.. het gaat waarschijnlijk ook om de doelstellingen (al ligt de mijne niet direct het kabinet naar huis te sturen, maar meer om het kabinetsbeleid wat socialer te maken).
@Opheffer, je hebt het wel over zwaar lichamelijk werk, en daar kan ik inkomen. Maar je hebt het niet over de lichamelijke belasting die per individu verschilt (in de mate dat iemand dit aan kan). Ik kan me voorstellen dat het ene persoon veel zwaardere lichamelijke arbeid aankan dan de ander.
Ook over de geestelijk zware beroepen hoor ik niets. Zou iemand van boven de 60 (bijvoorbeeld een leerkracht) nog een burnout moeten krijgen?
Reactie door Eric — woensdag 9 juni 2004 @ 13.40 uur
Eric,
Met alle respect leraar zie ik niet als een zwaar geestelijk beroep en wel om het volgende: leraren die het niet aankunnen zijn na 1 a 2 jaar weg zo hard zijn de leerlingen wel. Voor de rest en ik ken er genoeg is het een plezierig beroep waarin de meesten na de moeilijke beginperiode te zijn doorgekomen kunnen werken op hun routine het meeste vakantie hebben van alle werknemers, die kunnen maw makkelijk doorwerken tot hun 65. Zeker de babyboomleraren want die hebben dankzij het meest schandalige accoord ooit door de vakbond afgesloten: het HOS akkoord medio jaren 80 vet verdiend ten koste van de jongere leraren. Degene die het tussentijds niet kunnen bolwerken worden nog door de vakbond geholpen met een ruime wachtgeld en WAO regeling. Let wel ik ben links maar Erik solidiriteit tussen generaties is ook belangrijk en daar geef ik Balkenende gelijk in dat linkse partijen ook over mogen nadenken en aangezien Jan van nadenken houdt wil ik wel eens horen hoe hij hier over denkt.
Gedwongen pensionering obv leeftijd ben ik verder ook tegenstander van als mensen willen doorwerken.
Een andere categorie bruinwerkers met zeer vroege pensionering zijn de militairen gemiddeld vroeg in de 50. Er zijn er veel die niet in het buitenland geweest en hebben alleen maar kantoorbanen gehad.
Reactie door Opheffer — woensdag 9 juni 2004 @ 15.40 uur
opheffer, als iemand plezier mag hebben in zijn werk is er niets aan de hand
maar oudere werknemers die nu door jongeren voor gek worden verklaard omdat ze nog een ‘poolse’werkmentaliteit hebben behoren zich behoorlijk te storen aan de huidige werkmentaliteit van een generatie dia alleen maar wil hebben zonder eerst zelf iets te doen
voorbeeld ( goed bedoeld ) : ja, mister ik heb gisteren lekker het gras gemaaid op de gazonmaaier en die pool doet dan wel alles met de hand maaien waar ik nie bij kon
Reactie door rowwwenheeze — woensdag 9 juni 2004 @ 23.53 uur
Je kan er niet omheen dat de jongere generatie met heel wat andere ideeen zijn opgegroeid. Dat kun je ze ook niet kwalijk nemen. De “oudere” generatie is hier ook verantwoordelijk voor. Deze barre tijden en die nog komen gaan, is in dat opzicht misschien een geschenk uit de hemel. Want als iets solidariteit kan kweken dan is het wel het feit, dat we met z’n allen in hetzelfde rotschuitje zitten.
Verder krijgen ze het nog wel moeilijker als ze daadwerkelijk moeten gaan concureren op de arbeidsmarkt met die poolse medewerkers.(wat nu al gebeurt overigens)
Nu is het tijd om te laten zien, dat wij geen schaapjes meer zijn en niet alles hoeven te pikken. En actie voeren is daar een prima middel voor. Tevens kan de jongere generatie er misschien ook nog wat van opsteken.
Reactie door Helma — donderdag 10 juni 2004 @ 6.36 uur
Ramkoers kabinet werkgevers, dan pas verarmt Nederland echt.
Volgens Jacques Schraven van het VNO-NCW zou het de schuld zijn van de vakbonden dat Nederland verarmt. De werkgevers voorzitter likt met deze uitspraken de hielen van dit kabinet op een eigenlijke schandalige manier! Hij vergeet het medewerkers zijn waar ook VNO-NCW van afhankelijk zijn . Dat het kabinet een ramkoers vaart ten opzichte van de vakbonden deert hem niet; terwijl men toch samen jarenlang het poldermodel vertegenwoordigde.
De bende van 3 Zalm, Balkenende, de Geus willen maar een ding de vakbonden breken Zalm die dweept dat hij lid is van het FNV de Geus dweept met zijn verleden als vakbondsbestuurder daartussen in vriendje JP die braaf alles doet wat Zalm zegt, net zo als de PVDA in het Paarse kabinet dat deed. De vakbonden zelf hebben het er te lang bij laten zitten te lang hechte men geloof en vertrouwen aan het poldermodel. En lieten de maatschappij steeds verder ontvlechten, WAO, WW, Ziekenfondsen, AWW, ANW, arbeidstijdenwet, enz enz de bonden zelf verkeerde ook in de problemen. Vergrijzing decentralisatie en een te log apparaat met een te groot aantal medewerkers, dat er ook een te behoorlijk salaris aan over wilde houden. De maatschappelijke ontvlechting is al ruim 2 decennia aan de gang solidariteit werd vervangen door het individuele denken op zicht geen slechte zaak althans als je niet doorslaat in dat individuele denken.
Het verwijt van de bende van 3 en het VNO-NCW is dat werknemers lui zijn, te veel vrije dagen hebben, en te veel vragen; dat is de tendensvorming in de kranten door verschillende uitspraken; de laatste tijd. Vooral aangegeven door economen die het Amerikaanse model aanhangen. De president van de Nederlandse bank hekelt de verlof cultuur, maar feiten uit het Nederlandse tijdsbestedingonderzoek laten zien dat tussen 1975 en 2000 arbeidsduur niet is afgenomen maar gestegen. Vooral door hogere arbeidsdeelname van vrouwen. Tegenwoordig hebben werknemers veel meer verplichtingen en eigen verantwoordelijkheid binnen het bedrijf.
Er is een afrekencultuur ontstaan binnen de bedrijven. Met een felle onderlinge concurrentie werknemers binnen een bedrijf met verschillende vestigingen Door ontvlechting kantines is catering geworden, transport is ook apart, het beste voorbeeld is de NS wat vroeger een bedrijf was zijn nu velen bedrijven rail, gebouwen, enz dat het niet goed werkt is bij dat bedrijf goed te zien.Alle divisies moeten winst maken en overal zitten dik betaalde directeuren, die alles afschuiven naar de werkvloer zij zijn vaak onaantastbaar samen met de raad van bestuur en de aandeelhouders die het meest stelen uit de ruif van inkomsten. De contractant, deeltijdwerkers, en uitzendkracht zoeken het maar uit jaarcontracten en meer niet. En de werkgevers maar klagen dat werknemers tegenwoordig zo weinig affiniteit met het werk hebben.
Waar willen we naar toe naar een Amerikaanse samenleving zoals in Bowling for Colombine “degene die hem niet gezien heeft moet dat maar gaan doen” De U.S.A zou een schrikbeeld moeten zijn voor de mensen die werken 2 banen en nog je huur niet kunnen betalen. Voor mensen als Schraven VNO-NCW misschien wel een ideaal beeld lekker lage lonen die op uitbuiting neerkomen voor ruim 70% 20% stromannen van het systeem en 10% vult fors zijn zakken. De geroemde Amerikaanse maatschappij is een bijna het totalitaire sijsteem waarin geld, militair (oorlog) en bedrijfsleven nauw op elkaar aansluiten, in de jaren 30 had dit vergaande gevolgen. Het land van Busch kent ook al langer de vrije energiemarkt, en de meest slechte gezondheidszorg, in een beschaafde wereld en werken tot je echt op bent omdat bijna 50% vrijwel niet verzekerd is omdat het individueel onbetaalbaar is, het is te gek voor woorden dat mensen met meer dan 40 arbeidsjaren”meestal in zwaardere beroepen” door moeten gaan tot ?? de onderkant van de beroepsbevolking kan nooit zijn eigen pensioenvoorziening ophoesten of je moet de lonen fors verhogen en dat kan/wil men ook niet solidariteit is de oplossing . Al roept de VVD zegt dat het een ouderwetse oplossing is, de oplossingen van Zalm zijn hopeloos ouderwets begin eind 1800 begin 1900 hadden we die maatschappij als er nog geschiedenis gegeven werd op school zouden we weten hoe het toen was. Daarom en daarom alleen al moeten de vakbonden er tegen aan!! Beter strijdend ten onder dan als een mak schaap naar de slachtbank! Door de opstelling van werkgevers en de bende van 3 kan de vakbond niet anders!! Zij Zalm, de Geus, en Balkenende en de werkgevers zijn degene die het poldermodel op de helling zetten, het najaarsakkoord was nog niet droog of zij schonden de afspraken al. Volgens de aloude “Christelijke Liberale tradities” de ramkoers werd toen definitief ingezet. De taak van de vakbonden is mobilisatie en een dam opwerpen zodat het kabinet zijn eigen graf kan graven. Helaas heeft dat wel soms vervelende gevolgen, maar de bonden kunnen niet anders ze zullen wel moeten. Niet alleen voor die grijze generatie, maar ook voor degene die na ons komen.
Reactie door Harry Sangers — zondag 20 juni 2004 @ 20.25 uur
online betting…
impedance Dominic disposes,recirculated indoctrinating reviews dawns?online betting http://www.completely-sport.com/ …
Trackback door online betting — zaterdag 20 mei 2006 @ 13.14 uur
online betting…
impedance Dominic disposes,recirculated indoctrinating reviews dawns?online betting http://www.completely-sport.com/ …
Trackback door online betting — zaterdag 20 mei 2006 @ 13.14 uur