Maat is vol

De ontwikkelingen zijn na het mislukte Voorjaarsoverleg niet tot stilstand gekomen. Integendeel! En dat is maar goed ook.

Het ziet ernaar uit dat de FNV de zaak niet pikt en we dus aan de vooravond staan van ‘n confrontatie die de zaken voor de mensen duidelijk zal maken.
Het is weer ouderwets overzichtelijk: De grote werkgevers en het kabinet aan de ene kant en MKB, LTO en vakbonden aan de andere kant. Het overleg van Terpstra van het CNV met de werkgevers vanmorgen heeft niets opgeleverd.

Inzet: De mogelijkheid voor mensen om tijdig met werken te kunnen stoppen.

Op de site van ‘Maat is vol’ kun je lezen over de stand van zaken.

Het worden spannende tijden.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 24 mei 2004 :: 12.19 uur

35 Comments

35 reacties

 1. Gnagnagna…
  Voor iemand uit 1981 is dit goed nieuws.
  Ik ben groot geworden met in slaap gesukkelde politiek.
  Eindelijk leeft het weer!

  Reactie door Jan Breur — maandag 24 mei 2004 @ 12.23 uur

 2. En zo hoort het ook, pot op met dit kabinet. Als ze het zelf nu ook eens door hebben kunnen ze misschien eindelijk oprotten. Kunnen we weer een sociaal nederland worden zoals we altijd zijn geweest en waar we altijd trots op konden zijn.

  Reactie door MAD — maandag 24 mei 2004 @ 12.48 uur

 3. De grote werkgevers kunnen wel met hun 55ste lekker met pensioen, beetje golfen enzo, maar de gewone man (en vrouw) duwen ze telkens meer jaren werk door de strot. Hoogste tijd voor actie. Strike! :X

  Reactie door Daniël O. — maandag 24 mei 2004 @ 13.13 uur

 4. Vrouw voor president.
  Ze zijn simpelweg hun balans kwijt.
  Leer Zalm alvast maar stofzuigen.

  Reactie door Ninka — maandag 24 mei 2004 @ 14.03 uur

 5. Waar gaat de hele discussie eigenlijk over, tegen de tijd dat de mensen die nu 30 zijn de pensioen leeftijd gehaald hebben zijn er te weinig mensen om ze te onderhouden (het krijgen van kinderen is nu te duur -> zie bijvoorbeeld de lage geboortecijfers in heel europa ook in nederland)

  Wanneer word regeren weer vooruitzien in deze wereld? We leven van dag tot dag maar als het over pensioenen gaat moeten we ineens ver vooruit denken? Beetje selectief denken, ik kan me dan goed voorstellen dat de regering dan denkt -> INLEVEREN!

  Reactie door paul — maandag 24 mei 2004 @ 14.10 uur

 6. De eerst bezuinigingen waren inderdaad nodig maar toen bedrijfsleven en overheid doorhadden hoe weinig verzet er was
  en er nog meer te halen viel zuigt men er tot vandaag hard aan en dat die twee groten gelijktijdig met het mes in de taart zitten is geen toeval.

  De doorsnee mens en daaronder is maar een ingehekte kudde waarop zich de hooggeschoolden uitleven. Het is toch ondenkbaar dat straks die arme afgestudeerde economisten en juristen geen formuliertjes mogen opstellen omdat dat te veel burocratie is, wat moeten ze dan gaan doen? fre

  Reactie door fre — maandag 24 mei 2004 @ 14.49 uur

 7. Tja de verschillende partijen wensen weer geen duimbreed toe te geven (niemand wil de belangen van de achterban verkwanselen), maar intussen loopt het wel uit de klauwen wanneer er geen akkoord komt. Een niet-akkoord kost uiteindelijk veel meer, voor overheid, werkgevers en werknemers.
  Nu kun je zeggen wat je wilt van paars, maar daar was het wel allang tot een oplossing gekomen. Dat was misschien iets minder democratisch besloten, maar stukken beter voor het land.

  Ja voor mensen die van actievoeren houden is dit natuurlijk geweldig nieuws, maar uiteindelijk voelen we het direct of indirect allemaal in onze portemonnee=> dus worden toch uiteindelijk onze belangen weer verkwanseld, en daar is niemand mee gediend. De “hoera-actie!” stemming die ik bij sommige respondenten proef, deel ik dan ook niet.
  Ik ben dan ook voor nieuw overleg, met meer onorthodoxe oplossingen.

  Reactie door Eric C Dark — maandag 24 mei 2004 @ 15.10 uur

 8. @ Ninka: een vrouw voor president? Iemand als Nelie Kroes of Rita Verdonk bedoel je? ;)

  Reactie door Daniël O. — maandag 24 mei 2004 @ 16.19 uur

 9. zal bakenelende toch wel weer dwingende taal gaan gebruiken.
  zoals democraties tegen d66, je mag wel tegen zijn, als je het lef maar niet hebt om het ook te praktiseren.
  ff jammer dat Bakker al zo goed als om is

  Reactie door koffiedik — maandag 24 mei 2004 @ 20.49 uur

 10. D66 gaat steeds als volgt te werk

  1. eerst zijn ze ernstig kritisch voor de buitenwereld.
  2. dan volgt er een soort terugtrekking.
  3. boris kraakt een kritisch noot in de media.
  4. dan ziet men opeens het licht en zeggen ze in koor ‘JA’.

  Dit hoor allemaal bij de strategie van dit kabinet, is afgesproken werk. D66 is glijmiddel om zo snel mogelijk alles je …. in te rammen. Is steeds zo gegaan, VVD spreekt dreigende taal, CDA vertegenwoordigd de middenmoot en D66 gaat kritisch wezen en zo komen ze met alles weg bij de bevolking…

  Reactie door MAD — maandag 24 mei 2004 @ 21.01 uur

 11. Sinds de laatste verkiezingen is gebleken hoe onbetrouwbaar D66 is, heb dan meer respect voor de VVD ondanks dat ik ze niet moet maar je weet wel wat je aan ze heb.
  CDA zijn de farizeers met hun rentmeesterschap.
  Dit kabinet lult over solidariteit met de jongeren, nu deze jongeren stinken er in ,als die op leeftijd zijn hebben ze helemaal niet meer want ze denken slim te zijn door niet solidair te willen zijn. Werkgevers lachen in het vuistje ze zijn van van een hoop lasten af, en de werknemer mag het allemaal zelf bekostigen..

  Reactie door folkert de lepper — maandag 24 mei 2004 @ 22.10 uur

 12. de waal gaat naar shell. terpstra word burgemeester hij is ten slotte prominent lid van het c.d.a. want je gaat natuurlijk niet tegen baasje jan peter in !iedereen rolt over elkaar heen met een hoop bla.bla.de v.v.d. zegt niks maar lacht het harste.
  kortom er gebeurd niks het gaat gewoon door. dan krijgen we de klaagzang van jan je had er wat aan moeten doen!!!!. niet jan MAAR WIJ!! JIJ EN IK DUS!!!! als er acties georganiseerd worden laat dan je kop zien en doe je bek open !!!

  Reactie door henk — maandag 24 mei 2004 @ 22.13 uur

 13. Henk,
  in de jaren tachtig hebben veel mensen hun kop ook laten zien, was tijdens de kabinetten Lubbers. Maar of het geholpen heeft? ja was ook met een CDA VVD regering.
  Maar je heb natuurlijk wel gelijk hoe weinig respons je ook krijgt helemaal niets doen is ook niet goed.

  Reactie door folkert de lepper — maandag 24 mei 2004 @ 22.22 uur

 14. Zag ik nou Lubbers? Is Lubbers niet de man die besloot neutronenbommen op Nederlandse bodem te plaatsen? Marijnissen vindt dat Lubbers wel goed werk doet…zie nova-politiek afgelopen vrijdag… dus misschien kan lubbers de onderhandelingen over de pre-pensioenen een beetje sussen. Krijgen we een mooie zachte herfst met geurige blaadjes en nog wat late bloemen op het Malieveld.

  Reactie door PsiesDrom — dinsdag 25 mei 2004 @ 1.35 uur

 15. PsiesDrom,
  ben je nu helemaal belubberd.

  Reactie door folkert de lepper — dinsdag 25 mei 2004 @ 6.46 uur

 16. Ik snap niet dat intelligente mensen werkelijk blij zijn dat het voorjaarsoverleg is mislukt en dat er daardoor een onrustige zomer dreigt. De VUT is reeds nu onbetaalbaar en in de toekomst wordt dat alleen erger, dat is een gevolg van de vergrijzing en het feit dat we met zijn alle ouder worden. Wie dat niet wil inzien sluit zijn ogen voor de werkelijkheid.
  Het is jammer dat de Waal zijn persoonlijke gevoelens t.o.v dit kabinet laat prevaleren boven der lange termijn belangen van zijn achterban.

  Reactie door ricardo kamperveen — dinsdag 25 mei 2004 @ 9.09 uur

 17. Wat een onzin zeg…net of je als SP lid in een bunker moet gaan wonen. Ook dit zijn gewoon mensen hoor. SP is geen religie zoals dat bijvoorbeeld de LPF wel is, snap ook niet dat hun voor scheiding van kerk en staat zijn. Maar goed is net zo onzinnig.

  Reactie door MAD — dinsdag 25 mei 2004 @ 10.12 uur

 18. Dat Jan het mooi vindt dat de verhoudingen weer eens ouderwets duidelijk zijn kan ik me voorstellen. Toch vind ik deze materie iets te moeilijk om me hierbij aan te sluiten. Het voorstel van Coen Teulings dat gaat over berekenen van de pensioenschulden per generatie en derhalve misschien ook langer werken/eerder met pensioen gaan vind ik nog steeds een interessante en niet omdat deze nou zo gunstig gaat uitvallen voor mijn generatie (begin 30). Ook al ben ik en vakbondslid en SP lid weet ik nog niet hoe ik solidariteit in deze moeilijke kwestie moet invullen. Wat voorop staat is dat mensen die 40 jaar of langer hebben gewerkt met pensioen mogen, zeker als ze zwaar werk hebben verricht. Probleem is dat deze groep niet zo groot is.
  Als de babyboomgeneratie niet lang genoeg heeft gewerkt om op haar 62ste te stoppen vind ik dat de ook langer moet doorwerken, de groep erna kan dat onmogelijk financieren. Ze zijn minder omvangrijk in aantal en moeten dadelijk ook langer doorwerken.
  Dus Jan: hoe zit het met de solidariteit tussen generaties en wat vind je van het voorstel van Teulings?

  Reactie door Opheffer — dinsdag 25 mei 2004 @ 10.48 uur

 19. Jan,

  Wordt het niet tijd om vandaag eens je aandacht te verleggen naar de rechtszaak die vandaag speelt en wel die van de stichting Leaseverlies tegen Dexia. de belangen die hier spelen zijn voor de gedupeerden aanzienlijk hoger dan een jaartje eerder met pensioen of niet. Of is het eigen schuld dikke bult voor de gedupeerden? Vergeet niet dat de aanklacht o.a. is die van misleiding!

  Ik hoor het graag van je of je mijn stem en die van vele honderdduizenden andere gedupeerden verdient of niet. (geldt uiteraard ook voor andere politici)

  Reactie door Erik — dinsdag 25 mei 2004 @ 11.37 uur

 20. Beste MAD,

  Ik merk wel dat ik een gevoelig punt heb geraakt bij je. Daarentegen verbaast het me dat je niet inhoudelijk reageert op mijn betoog maar in plaats daarvan haal je ineens de LPF aan. Of wou jij soms insinueren dat ik een LPF-er ben ofzo? Hoewel er wel degelijk overeenkomsten zijn tussen de LPF en de SP (VUT, prepensioen, gedwongen spreiding etc.) ben ik niet zo gecharmeerd van de LPF hoor.

  In de politiek is of/of en niet en/en. Ik vond de aanwezigheid van Marijnissen bij SBS6 gezien zijn standpunten inzake kapitalisme vs. socialisme en economie vs. milieu niet stroken met elkaar. A.s. zondag Eerste Pinksterdag zit hij bij Harry Mens´ Businessclass op RTL5 om 11.00 uur. Daar zullen tevens dit soort vragen aan de orde komen. Ik zou maar eens een keer kijken als ik jou was.

  Groet,

  Jan de Buiter

  Reactie door Jan de Buiter — dinsdag 25 mei 2004 @ 12.33 uur

 21. @ Jan de Buiter

  Ik vind het goed dat Jan Marijnissen ook rustig bij SBS gaat zitten tijdens de GP. Zo zie je dat politici ook gewone mensen zijn en hun hobby’s hebben en niet 24/7 met hun werk bezig zijn. Van Balkenende zie je alleen zijn pratende mond waar niks zinnigs uit komt, dus of je daar nou zo blij mee moet zijn…

  @ MAD

  Scheiding van kerk en staat word door veel mensen verkeerd geinterpreteerd, zo ook door de LPF…

  Reactie door Mirella — dinsdag 25 mei 2004 @ 14.21 uur

 22. @Jan de Buiter

  Waarom zou het huichelarij zijn dat Marijnissen van de formule 1 houdt? Het zou pas huichelarij zijn wanneer hij dit zou ontkennen, terwijl hij toch stiekem voor de tv zou zitten.
  Mag een politicus geen mens meer zijn?

  De politiek is toch geen eilandjesmentaliteit? Ja, de formule 1 slokt veel geld op, maar dat doet voetbal ook, en daar krijgen de niet-voetbal liefhebbers alleen maar de rekening van supportersrellen van gepresenteerd. Mag een links politicus dan bijvoorbeeld ook niet meer van voetbal houden?

  Wat formule 1 betreft, naast geldverslindend is de formule 1 ook een kweekvijver voor nieuwe ontwikkelingen om auto’s nog veiliger te maken. En waarom zou het bedrijfsleven volgens de SP vervloekt moeten zijn? Zonder bedrijfsleven is er geen economie, dat weet de SP ook. Waar het (volgens mij) de SP om gaat is dat het bedrijfsleven zijn macht niet misbruikt in sociaal opzicht. En dat is iets heel iets anders dan anti-bedrijfsleven te zijn.

  Reactie door Eric C Dark — dinsdag 25 mei 2004 @ 14.40 uur

 23. Dat van de LPF was een geintje, dus moet je niet serieus nemen.

  Kan me het best vinden in de SP. Alleen ben ik geen diehard socialist, nee dat niet. ben bijvoorbeeld voor een sterk nederlands leger. ben gek op geld e.d. en zo zullen er ongetwijfeld nog meer dingen zijn die misschien niet rijmen met het ‘SP gevoel’. Maar ben wel een SP stemmer, omdat ik in Marijnissen een oprecht mens zie. En zo kan Marijnissen ook naar de Grandprix gaan. Leven en laten leven!

  Alsjeblieft laat Marijnissen ingodsnaam niet zo’n wereldvreemde vogel worden als Balkenende.

  Reactie door MAD — dinsdag 25 mei 2004 @ 14.46 uur

 24. Hmmm,
  En ik wou juist zwijgen over dat GP gebeuren.

  De wereld staat in brand en jullie lopen een beetje te zeuren of een politicus nou wel of niet GP mag kijken in z’n vrije tijd.

  Reactie door Jan Breur — dinsdag 25 mei 2004 @ 14.49 uur

 25. @ Mirella en MAD

  Waarom toch iedere keer op de man spelen. Er niets mis met Minister President Jan Peter Balkenende. Ook hij houdt van autosport en hij rijdt/reed af en toe in rallys mee. Daar zijn zelfs hele stoere foto´s van. Daar is dus niets wereldvreemdst aan. Bovendien reist deze man de hele wereld af en is hij namens NL straks voorzitter van de EU. De SP kent een sterk anti-militaristische instelling. Nederland uit de NAVO en dat soort dingen. Dat zijn al jaren de key-items van de SP. Hoe kan MAD daar dan op stemmen als je pro-Nederlands leger bent?

  @ Eric C Dark
  De SP streeft nog steeds naar een uitbreiding van de taken van de overheid. Dus centraal geleide planeconomie. Dat is slecht voor iedereen. Meer overheid betekent minder vrijheid. Meer vrijheid betekent juist minder armoede.

  Samenwerking op basis van vrijwilligheid en niet op basis van plicht. Andere helpen op basis van vrijwilligheid is veel socialer dan dat een overheid iedereen dat verplicht. Dan krijgt het woord sociaal pas inhoud en is er sprake van solidariteit. Bied de mensen eigen keuzevrijheid. Wat is er nou mis met eigen verantwoordelijkheid, individuele vrijheid en zelfredzaamheid. Natuurlijk moeten wij hen helpen die niet voor zichzelf kunnen zorgen. Daar is mijns inziens geen enkel misverstand over. En wat betreft het anti-bedrijfsleven en de hetze die steeds door de SP wordt gevoerd tegen topsalarissen. Moet je eens kijken wat voor een schandalige salarissen er bij de overheid verdiend worden. Daar hoor ik de SP niet of te weinig over. Als mensen presteren horen zij daar naar beloond te worden. Nederland houdt niet op bij de landsgrenzen. Het speelveld is internationaal. Vraag en aanbod dus. Dat geldt ook voor salarissen. En als een topman faalt is hij zijn carrière kapot en topambtenaar schuift gewoon door naar een ander departement. Het geld wordt verdiend in de private sector en niet in de publieke. Laat de SP maar eens opkomen voor de schandalig gestegen gemeentelijke lasten. Wat dat betreft juich ik het voorstel van de VVD voor een Nma onderzoek daarnaar toe.

  Tot slot: Een links politicus mag van mij zeker van voetbal houden (Jan Mulder). Maar dan verwacht ik ook dat er vragen worden gesteld over a) hoge salarissen van voetballers en b) gemeenschapsgeld dat door gemeenten in voetbalclubs wordt gestoken waar nooit ene cent van terugkomt. Ik vind dat alle sporten hun eigen broek moet ophouden. Of het nou voetbal, formule 1 of tennis is.

  Reactie door Jan de Buiter — dinsdag 25 mei 2004 @ 15.52 uur

 26. Wie tegen de vergrijzing is: Begin bij uzelf en maak een kind.

  Jan M: W.B. die Grand Prix: Een mens heeft nu eenmaal een passie soms en daar is niks mis mee. Als men overal al rekening mee moet houden, dan kun je je beter ophangen. Doet me denken over dat liedje van Andre van Duin, over die mensen die tijdens dat liedje hem steeds opbelden om te komen klagen over de tekst ervan. mensen die daarover beginnen te zeiken, die moeten ook niet naar voetbal kijken of erheen gaan, want dat is inmiddels ook een sport geworden waarin krankzinnige bedragen nu in rondgaan en waar flink wordt gesjoemelt en om over de schade aan de belastingbetaler voor alle gesloopte treinen e.d. maar niet te spreken.. Dan kan zelfs het golfen zuiverder op de graat zijn.

  Reactie door ReneR — dinsdag 25 mei 2004 @ 18.08 uur

 27. @Jan de Buiter,

  Eerst moet ik even een tegenstrijdigheid in je betoog tegen het licht houden.
  Je vindt het vreemd dat de SP tegen de topsalarissen van managers ageert, omdat ze presteren…maar tegelijkertijd ben je m.b.t. voetbal tegen de idioot hoge salarissen, terwijl die voetballer ook presteren. Waar ligt hier jouw lijn?

  En ja, ik ben ook tegen de hoge mate van zelfverrijking binnen de top van het bedrijfsleven…maar niet uit het principe dat ze niet veel zouden mogen verdienen. Nee, ik gun ze hun miljoenen per jaar wel….maar zou wel graag zien dat de hoogte van de loonstijging (en aandelenopties en gouden handdruk) wordt gekoppeld aan de lonen van de werknemers. Presteert een bedrijf goed, dan presteert niet alleen de directeur goed, maar ook Jaap aan de lopende band, dirk van de boekhouding, Truus van de kantine enzovoorts. Dus ik wil niet de hoogte van de beloning koppelen, maar wel de stijging van de beloning. Krijgt de directeur 25% meer loon als vorig jaar…dan de werknemers ook.

  Ik vind dat je het ook erg overdrijft wanneer je zegt dat een carriere van een topman kapot is wanneer hij faalt. De gemiddelde topman heeft talrijke commissariaten op zak…hij heeft hierdoor een enorm netwerk. Dat netwerk bepaald zijn waarde. Faalt hij, dan wordt hij toch in no-time weer opnieuw directeur of interem directeur, want er zijn altijd iets kleinere bedrijven die graag gebruik maken van zijn netwerk, want die blijft waardevol. Daarnaast kan de gemiddelde topman na 3 jaar een topfunctie bekleed te hebben, al rentenieren. Dus geen medelijden met de topmannen.

  Nee, dan liever risico’s voor die topmensen. Ben je als topman echt iets waard, dan durf je het risico toch wel te lopen. Is een topman wat minder waard, dan weet zo iemand dat ook, en dekt zich alvast in met afspraken over gouden handdrukken.

  Laat onze topmannen maar gerust naar het buitenland gaan, dat is alleen maar positief. Ze spelen dan eerder opdrachten door aan Nederlandse partners die ze al kennen. Dat betekent opdrachten vanuit het buitenland, meer economische macht van Nederlanders in het buitenland…en in Nederland zal de doorstroming van goede managers stukken beter en sneller verlopen, omdat de dinosaurussen naar het buitenland vertrekken. Je zult een soort van stroomlijning zien, en het lijkt mij dat de gemiddelde liberaal daar niets op tegen zou kunnen hebben.

  Dat de SP trouwens naar uitbreiding van overheidstaken streeft hoeft helemaal niet slecht te zijn. Waar het nu goed gaat kun je zo laten, waar het totaal misgaat (N.S. bijvoorbeeld, maar ook stroomleveranties moeten veilig zijn) kun je centraliseren.
  Er zijn nu eenmaal een aantal “koste wat het kost” terreinen, diensten die gewaarborgd moeten zijn, die niet aan kostenbesparingen& winstgevendheid onderworpen mogen zijn. Dit geld voornamelijk voor diensten waarbij de algemene veiligheid in het geding kan komen, waar vele levens van afhangen.
  We zagen het onlangs nog bijvoorbeeld bij de NS, die een verouderd systeem gebruikt. Hier moet de overheid veel meer macht hebben, en het is dan ook onverstandig dat dit ooit ge-semi-privatiseerd is.

  Reactie door Eric C Dark — dinsdag 25 mei 2004 @ 18.09 uur

 28. Jan de Buiter

  Ja ik ben voor een sterk nederlands leger, dat klopt. En weet ook dat binnen de SP een andere idee heerst. Klopt allemaal. Leven bestaat uit tegenstrijdigheden, ik heb ze ook. Marijnissen zal ze ook hebben en Balkenende ook. Daarbij ben ik van mening dat een socialist niet perse een pacifist hoeft te zijn. Binnen de SP zul je ook op den duur en steeds vaker allerlei stromingen krijgen en zo hoort dat. De een zal me wel gelijk geven de ander niet. Daarbij zijn er veel dingen waar ik me goed in kan vinden. Tsja kan niet altijd feest zijn.

  Ik denk als je bij de SP gaat kijken dat je veel soorten denkbeelden aantreft, juist in deze partij en daar horen tegenstrijdigheden ook bij, als je die niet zou hebben zou je geen mens zijn.

  Reactie door MAD — dinsdag 25 mei 2004 @ 20.36 uur

 29. Waar ging dit onderwerp nu over? Volgens mij over de stukgelopen onderhandelingen tussen werkgevers, werknemers en het kabinet en niet over privediscussies wat de SP wil op het gebied van privatiseringen, grootte van het leger ed?!
  Deze stukgelopen onderhandelingen en de vraag over hoe om te gaan met solidariteit op het gebied van pensioen wat de komende jaren het interne binnenlandse vraagstuk zal worden is toch een stuk interessanter dan topinkomens.

  Reactie door Opheffer — woensdag 26 mei 2004 @ 8.45 uur

 30. In dit geval is alles met elkaar gevonden, ik vindt dit niet echt offtopic kletsen. eigenlijk is dit juist de kern van het socialisme lijkt mij.

  Reactie door MAD — woensdag 26 mei 2004 @ 9.38 uur

 31. gevonden = verbonden

  Reactie door MAD — woensdag 26 mei 2004 @ 9.39 uur

 32. Ik heb gisteren maar een klein deel van het debat kunnen volgen over de prepensioen.
  Hierbij wil ik mijn dank uitspreken over de steun van u m.b.t.onze strijd voor het behoud van de huidige regelingen, zoals die in de meeste sectoren afgesproken zijn met de werkgevers.
  Ik mis, maar zie hierboven, de argumenten die u kan gebruiken die o.a. zijn verwoord door Karel Noordzij (tijdens uitzending van Buitenhof) hoogste baas van PGGM, het rapport van ECORYS-NEI met als conclussie ‘prepensioen kan blijven’ en een reactie van ING(die ook stelt dat dit systeem prima functioneerd).
  Misschien heb ik het gemist, maar misschien wel goed om even mee te nemen in de discussie. M.v.gr. Kees Reerink. Havenarbeider in Amsterdam.

  Reactie door Kees Reerink — donderdag 27 mei 2004 @ 14.55 uur

 33. Waarom toch iedere keer op de man spelen. Er niets mis met Minister President Jan Peter Balkenende. Ook hij houdt van autosport en hij rijdt/reed af en toe in rallys mee. Daar zijn zelfs hele stoere foto´s van.

  en hier hebben we dus het grote probleem van onze verwende autorijdende generatie

  ga toch fietsen of paard rijden

  zonder eer worden die begraven of gecremeerd

  Reactie door nico verbeek — vrijdag 28 mei 2004 @ 23.46 uur

 34. En….het gaat gewoon door, want als de oudjes langer moeten werken,dan moeten de werkgevers er toch vanaf kunnen hé.
  Want welke werkgever in nederland wil versleten werknemers in dienst houden,geen enkele toch,want oudjes die kósten alleen maar geld,die werken te langzaam en lopen niet hard genoeg.
  Dat is al gezegd door de werkgevers als er iemand in de vut ging met 57 half.En nu moeten ze straks tot 65,dat wordt ff een drama op de werkvloer.Want hoe kom je van die oude lullen vanaf.
  Zou pesten helpen mischien? Of heel veel zwaar werk geven zodat ze ineens dood vallen.Of net zo lang zoeken tot je die stok vind om mee te slaan.
  En daarom komt minister de Geus nu met het laten vallen van het last in- first out systeem, dat er was om de oudere wat te beschermen.
  Want hij ziet ook wel dat die oudjes straks allemaal in de weg lopen en dat kost geld voor de werkgevers,en dat kan niet,ben je nou helemaal betoeterd.
  Dus geen pre-pensioen, dan gewoon ontslaan want de ww is per saldo een stuk goedkoper en de daar opvolgende bijstand nog meer.
  Had hij eerst niet de verlende ww afgeschaft? Ja toch? Heb ik het toch goed gelezen.Maar ja, de verkiezingen voor de tweede kamer dat duurt nog even dus ze kunnen nog wel even doorgaan.
  Als het lukt dan is er straks geen opkomst meer van kiezers die stemmen op andere partijen dan cda-vvd en d66.
  Want die zijn dan helemaal weggetrapt, en ze kunnen ook niet gaan stemmen want ze moeten langer gaan werken dus is er geen tijd voor te gaan stemmen.Zou de euthanesiepil mischien een uitkomst zijn?

  Reactie door kees — zondag 30 mei 2004 @ 10.47 uur

 35. slots machine

  slots machine Cut the pie any way you like, ‘meanings’ just ain’t in the head!

  Trackback door slots machine — zaterdag 30 april 2005 @ 0.22 uur