Bush en Sharon, en wat nu…?

Rafah is het zoveelste drama voor de Palestijnen, ditmaal in het Zuiden van Gaza.

Zie hier het verschil: de menselijke gestalte op de achtergrond en het monsterlijke apparaat van de onderdrukking ervoor.
De verhoudingen zijn zoek…

Dit soort voertuigen doen me denken aan de rare pantserwagens op hoge wielen die het Apartheidsregime in Zuid-Africa inzette tegen de zwarten in Soweto en elders.

(Ondertussen: We zien het, we weten het, maar wat dóen we…?)

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 23 mei 2004 :: 18.07 uur

53 Comments

53 reacties

 1. wat doen we….

  zoals alle leiders altijd doen, veel praten, veel naar eigen belangen kijken, uitgekauwde ‘mister perfect’ speeches lanceren. En dat was het…Dat is ook een reden waarom een ‘leider’ nooit direct aan te spreken is, want wat zeg je tegen een kind met kogelgaten in zijn lichaam…kortom leren we weer ‘politici zijn over het algemeen laffe honden’.

  Als Bush daar in zijn up zou rondlopen door die puinhopen zou hij waarschijnlijk iets anders denken. Kan me niet voorstellen dat je dan nog tegen jezelf zegt ‘goh wat doe ik het toch goed’.

  Reactie door MAD — zondag 23 mei 2004 @ 18.26 uur

 2. [b]Busharon[/b]: waar de 1 eindigt begint de ander!
  Openlijk geven de republikeinen toe dat ze i.v.m. de aanstaande verkiezingen vooral de Joodse kiezers te vriend moeten houden.
  Gevolg: Bush valt alleen maar van zijn fiets en al die kleine jongetjes zoals op de foto kunnen doodvallen!

  WAAR BLIJFT TOCH EEN VOLKSOPSTAND ZOALS IN DE JAREN ZESTIG????
  OF ZIJN WE DAAR ALLEMAAL TE VADSIG VOOR GEWORDEN????

  Reactie door gerardenmia — zondag 23 mei 2004 @ 18.32 uur

 3. Dit is gewoon crimineel.

  Ik probeer ook via de internet aan zoveel mogelijk mensen duidelijk te maken wat er gebeurt en wat ik daarover denk.
  Maar ik denk niet dat het veel uitmaakt, meer…
  Sharon doet wat hij wilt.
  Hij weet dat hij de steun van Bush voor 100% heeft.
  En, als Kerry wint, zal hij van deze man ook alle steun krijgen.

  Ik voel soms of een periode van grote wetteloosheid is begonnen waar de wet van de sterkste geldt. Als onze regering dan nog klakkeloos meedoet, wat kan je dan nog doen?
  Een keurige protestactie met de correcte vergunningen… twee paragrafen op pagina vier en dan weer verder?

  Ja, stemmen.
  Heb ik gedaan, zal ik weer doen.
  Maar, of het nog wat uitmaakt?

  Ik besef dat wat hier gebeurt, lang niet de goedkeuring heeft van de meerderheid in Israel. Zij lijken echter net zo vleuggellam als ik mij voel; ik heb het over de jaren nog nooit zo donker ingezien als nu.

  Reactie door Anja — zondag 23 mei 2004 @ 19.27 uur

 4. Niemand heeft het recht om mensen hun huis plat te walsen, feitelijk maakt de Israelische overheid zich schuldig aan de meest extreme vorm van huisvredebreuk, iets dat in elk beschaafd land verboden is. Ik denk dat het enige wat we kunnen doen, is als Europa én als Nederland continu bij de VS en Israel aandringen op vredesonderhandelingen. Verder zou het gepast zijn als Europa net zo veel geld aan de Palestijnse gebieden geeft voor wederopbouw, als dat Amerika aan Israel geeft voor wapens en dergelijke.

  Reactie door Daniël O. — zondag 23 mei 2004 @ 19.30 uur

 5. En ja, ook de Palestijnen moeten meer doen om organisaties als Hamas aan te pakken. Want zolang de Palestijnse autoriteit dit te weinig doet, overigens mede door Israel zelf, zal Israel nooit aan de onderhandelingstafel gaan zitten. De oplossing ligt eigenlijk in het midden…

  Reactie door Daniël O. — zondag 23 mei 2004 @ 19.33 uur

 6. Wat doen we??? Zoveel mogelijk de boodschap verspreiden dat dit niet kan. Mensen wakkerschudden…. Een ketting maken van liefde tegen deze haat.

  Reactie door sulis — zondag 23 mei 2004 @ 19.56 uur

 7. zelfmoord aanslagen zijn begonnen na het begin van het vredesproces. maw, toen er geen hoop was (voor 1993) waren er geen zelfmoordaanslagen. toen er kans was op vrede, op een regeling, op hoop, kwamen de zelfmoordaanslgen op gang. hoe komt dat en kent iemand van jullie resulutie 799?

  Reactie door daniel — zondag 23 mei 2004 @ 20.26 uur

 8. Natuurlijk is het belachelijk wat israel uithaalt. Toch vindt ik het interresant wat nu de oorzaken zijn. Ik heb daar vroeger veel over gesproken met een joodse collega die van oorsprong uit Israel komt. Behalve de aanslagen daar is het ook een mentaliteitsprobleem. Veel inwoners van Israel hebben het idee dat de palestijnen minder zijn als varkens en dat Israel daarom het volste recht heeft om met de palestijnen te doen wat ze willen. Een vorm van appartheid dus die erg lijkt op het zuid africa van al wat jaren geleden door een volk dat toch zeker beter zou moeten weten. De oplossing ligt daarom denk ik ook niet in vredesonderhandelingen maar er moet een complete mentaliteitsverandering plaats vinden. Het principe van iedereen gelijk moet ook in Israel gebracht worden. Hoe? Ik ben geen comunicatie deskundige maar het lijkt me belangrijk binnen Israel duidelijk te maken dat ook palestijnen mensen zijn met gevoel waar je niet zomaar overheen kunt lopen. Daar ligt volgens mij de kern voor de start van een vredige regio

  Reactie door Jan — zondag 23 mei 2004 @ 20.30 uur

 9. @ daniel (met de kleine ‘d’): de zelfmoordaanslagen begonnen in 1982 in Beiroet. Die methode waaide kort daarop over naar Israel.

  En als je ziet hoe de Palestijnen bij die ‘vredesonderhandelingen’ zijn behandeld, vindt je het gek dat een deel van de Palestijnen die niet meer serieus neemt? Het waren eerder onderhandelingen over onvoorwaardelijke overgave van de Palestijnen, dan een poging om als gelijkwaardige gesprekpartners een serieuze oplossing te vinden voor twee gelijkwaardige volkeren. Palestijnen moesten offers brengen, de Israelisch moesten garanties krijgen, zo lagen de verhoudingen steeds.

  Zolang landen als de VS en Nederland slechts sporadisch een vermaning uitspreken, en verder gewoon de wapens blijven aanvoeren waarmee de Palestijnen worden uitgemoord, zal er niets fundamenteel veranderen. De bevolking wordt tot wanhoop gedreven, en daarmee in de armen van Hamas, Jihad etc.

  En dan gaan Israel, de VS en de EU weer roepen dat Arafat Hamas niet in de hand houdt en dat de Palestijnen er niet goed aan doen om te radicaliseren. Zo wordt bewust een negatieve spiraal in stand gehouden: permanente oorlog voor permanente vrede.

  En daniel, please: zullen we niet over resoluties beginnen? De lijst van door Israel geschonden en genegeerde resoluties is schier eindeloos. Maar die resoluties zijn zeker weer nauwelijks verholen uitingen van antisemitisme zijn…?

  Reactie door Jan Vincent — zondag 23 mei 2004 @ 20.39 uur

 10. Israel zou toch beter moeten weten zeker na wat hen zelf in de tweede wereldoorlog is overkomen. Geweld roept alleen maar meer geweld uit. Helaas is dit volgens mij een kwestie zonder oplossing. Want van twee kanten wordt er niet geluisterd, je zou er maar wonen

  Reactie door hansvangeel — zondag 23 mei 2004 @ 20.41 uur

 11. Jan, hoe is het in’hemelsnaam mogelijk dat Bush en Sharon zo maar ongestraft hun gang kunnen gaan.Als je naar het nieuws kijkt voel je je schuldig aan alle slachtpartijen die je daar te zien krijgt terwijl je op de bank blijft zitten en je mond niet open doet.Graag zou je natuurlijk zelf met die heren daarover willen praten, maar dat is in de praktijk niet mogelijk.We kunnen niet zeggen:”Wier haben es nicht gewusst” want we zaten er iedere dag met ons neus bovenop.Het enige dat we voorlopig konden doen, hebben we gedaan, op jullie stemmen.Als er gedemonstreerd moet worden, dan komen we. Deze waanzin moet stoppen.

  Reactie door fam. Aarts — zondag 23 mei 2004 @ 21.00 uur

 12. We wijzen veel te veel de vinger richting Bush en Sharon, alhoewel het geen heiligen zijn. Achter Bush en Sharon zijn machtige belangengroepen, die hun aansturen om een bepaald beleid te voeren. Dus of je nou voor Bush of Kerry stemt, het beleid zal het zelfde zeggen. In principe heeft een persoon als Dick Cheney meer te zeggen dan Bush. Voor Israël geldt hetzelfde. Alweer wil de mainstreammedia ons iets anders laten geloven. Maar ik kan u zeggen, dat wij eens ons geheugen moeten raadplegen en in het verleden moeten kijken welk verschil tussen een demokratische en republikeinse president was. Zo had een door bijna iedereen tot “vredesduif” getorpedeerde Kennedy bijna een derde wereldoorlog veroorzaakt. PLannen (Northwood) om terreuraanslagen te plegen in de VS om en oorlog tegen Cuba te rechtvaardigen. We moeten eens inzien dat instellingen als multinationals, de AIPAC en de PNAC de dienst uitmaken in Israël en de VS en tevens in de hele wereld.

  Reactie door joop — zondag 23 mei 2004 @ 21.16 uur

 13. http://www.gva.be/dossiers/-i/israel/dossier.asp#ter

  Reactie door folkert de lepper — zondag 23 mei 2004 @ 21.25 uur

 14. Trouwens een boycot wat gedragen wordt door het volk (want regeringen zijn te laf en te corrupt om dit te doen) is ook een optie. De boycot is een beproeft middel waar o.a Mahatma Ghandi de Engelsen op hun knieeen voor kreeg. Voor elk Israëlisch produkt is een goede alternatief en die we maar in de schappen moeten laten liggen. Daarnaast moet we ook de produkten van bedrijven, die de staat Israël steunen ook maar links laten liggen. Ook hier zijn alternatieven zat voor die produkten. Daarnaast loont het om die bedrijven schriftelijk mee te delen dat wij hun produkten niet meer kopen omdat zij een racistische staat steunen. Wij zullen pas het produkt weer kopen als het bedrijf haar beleid herziet.

  Reactie door joop — zondag 23 mei 2004 @ 21.26 uur

 15. Jan Vincent

  Gaat het hier over Libanon dan? Nee toch, dan kunnen we zelfmoordaanslagen in andere landen even buiten beschouwing laten. Geeft zowiezo geen antwoord op mijn vraag. Palestijnse zelfmoordaanslagen zijn begonnen op het moment dat Palestijnen grondgebied in handen kregen waar ze autonoom waren. Het heeft niets te maken met wanhoop maar met hoop: De hoop om Israel door middel van zelfmoordaanslagen te verslaan. Als het leger niet verslagen kan worden op het slagveld, dan kunnen de burgers die in dat leger dienen verslagen worden in hun supermarkten en restaurants.

  is het nooit bij jullie opgekomen dat zonder die tunnels waar wapens door gesmokkeld worden het voor Israel niet nodig zou zijn geweest om aan deze operatie te beginnen? is het nooit bij jullie opgekomen dat Egypte misschien verantwoordelijkheid heeft te dragen voor tunnels die in haar grondgebied gegraven worden en de wapens die vanuit haar grondgebied gesmokkeld worden? zonder die tunnels geen Israelische operaties, zonder die wapens geen Palestijnse zelfmoordaanslagen of raket aanvallen op Israelische steden. Zonder zelfmoordaanslagen meer bereidwilligheid aan Israelische kant om de Palestijnen te gemoed te komen. Is dat zo moeilijk om te begrijpen? Hoe kun je een volk haar vrijheid geven als ze er alles aan doen om je ervan te overtuigen dat ze die vrijheid gaan gebruiken om een vernietigings oorlog tegen jou te beginnen? Daarom zijn de zelfmoordaanslagen van 1994 zo belangrijk. Israel is begonnen met het vredeproces met grote tweifels over de vredeswil van de Palestijnen. Op de vraag of de Palestijnen echt in vrede willen leven kan alleen beantwoord worden door de Palestijnen vrijheid te geven. Keer op keer kwam het antwoord in form van de zelfmoordaanslag vanuit de gebieden die Israel verlaten had. Dat is de reden waarom Israel doet wat het doet. Niet om een of ander mentaliteits probleem. Een van de Israelische soldaten die gesneuveld zijn in Gaza was een Moslim. Aiman Ghadir was zijn naam. Geen jood, wel een Israelische soldaat.

  Reactie door daniel — zondag 23 mei 2004 @ 21.39 uur

 16. Elkaar bruut vermoorden voor een stuk land. ik kan er met mijn verstand niet bij.

  Waarom hadden ze niet gewoon jaren geleden kunnen stellen dat men gewoon een staat vormt waar zowel de huidige Iraeli’s als de huidige Palestijnen burgers van zijn?

  De agressie van geen van beiden begrijp ik. Geen van beiden lijkt vrede te willen en beiden lijken slechts uit te zijn op de volledige vernietiging van de ander.

  Ik ben er cynisch over dat het daar ooit tot vrede komt. Religieus fanatisme van beide zijden voorkomt dat men met elkaar wil praten.

  Zoveel kanten die er aan dit conflict zitten die ook invloed hebben op het gebeuren in Nederland. Antisemitisme laait weer op, zelfs onder linkse groepen.

  Na de aanslag op Sjeik Jashmin stond de AEL anitsemitische leuzen te scanderen op de dam en Isrealische vlaggen te verbranden, hierbij broederlijk geholpen door de Internationale Socialisten. Gestoord.

  Reactie door Harm Schoonekamp — zondag 23 mei 2004 @ 21.47 uur

 17. “Maar hij begon…”

  Ieder vernietigd huis zal nieuwe terroristen kweken en die op hun beurt een vrij brief geven meer huizen te vernietigen. Deze spiraal moet stoppen.
  Zo komt er nooit een oplossing. Hoe het wel zou moeten weet ik ook niet. Maar deze situatie – een volk dat structureel onderdrukt en vernederd wordt door een sterke machthebber die alles onder de titel van ‘veiligheid voor het Israelische volk’ schaart – moet NU gestopt worden.

  Reactie door Renske Leijten — zondag 23 mei 2004 @ 21.53 uur

 18. @ Joop: een dergelijk apartheidssysteem heb je nog in een hele hoop andere landen. In de meeste Arabische landen hebben Joden (evenals christenen, hindoes, homo’s, vrouwen en ongelovigen) vrijwel geen rechten, aangezien minderheden (= dhimmi’s) daar op basis van de Koran onderdrukt (mogen) worden. Gaan we daar ook nog wat tegen doen?

  Maargoed, Israel is bang dat, wanneer ze haar apartheidspolitiek niet uitvoert, het land binnen 20 jaar bedreigd zal worden in haar voortbestaan. Over 20 jaar is namelijk de meerderheid van de Israelische burgers niet-Joods danwel Arabier/moslim. Gevolg is dat Israel een Islamitische staat kan worden, met alle negatieve gevolgen van dien. Met andere woorden: de angst voor een 2de Holocaust leeft sterk bij de Israelische Joden. Ook met dat gegeven moeten we rekening houden.

  Om die reden is naar mijn mening alleen een neutrale en zo veel mogelijk objecteve kijk (= pragmatisme) op deze problematiek het enige wat kan leiden tot een oplossing. Ik verfoei dan ook de eenzijdige kijk van de VS op het conflict en de eenzijdige en onvoorwaardelijke Amerikaanse steun aan Israel.

  Reactie door Daniël O. — zondag 23 mei 2004 @ 21.54 uur

 19. Zelfs Minister van Justitie Yosef Lapid wordt het te gortig. Zie:
  http://radio.weblogs.com/0116902/2004/05/23.html#a2479
  Hij zegt: het is inhumaan.

  Reactie door Hetty — zondag 23 mei 2004 @ 22.14 uur

 20. De machtenscheiding in Israel is ook ontzettend belabberd. Het Israelische Hoge Raad is feitelijk een verlengstuk van de regering Sharon, aangezien de Hoge Raad deze acties goedkeurt. Dat is een zeer kwalijke zaak, omdat in stabiele democratische landen de rechtsprekende macht dient te waken over verkeerd overheidsbeleid. En een overheid die zomaar de huizen van burgers platwalst, dat kan men onmogelijk rechtvaardig overheidsbeleid noemen. :(

  Reactie door Daniël O. — zondag 23 mei 2004 @ 22.39 uur

 21. *Correctie: de rechtssprekende macht dient enerzijds te waken over burgerrechten en moet anderzijds verkeerd overheidsbeleid voorkomen danwel bestraffen.

  Reactie door Daniël O. — zondag 23 mei 2004 @ 22.42 uur

 22. Aanvullend op het bericht van Hetty:

  NOS: Minister Israël veroordeelt Rafah [23-05-'04]

  De Israëlische minister van Justitie, Josef “Tommy” Lapid heeft de legeracties in het Palestijnse vluchtelingenkamp Rafah scherp veroordeeld. Hij veroorzaakte daarbij opschudding door te suggereren dat hij het Israëlische offensief vergelijkt met de holocaust.

  In de wekelijkse ministerraad heeft hij volgens getuigen gezegd: “Op televisie zag ik een oude vrouw die tussen het puin van haar huis haar medicijnen zocht. Dat deed me denken aan mijn grootmoeder die tijdens de holocaust haar huis is uitgezet.”

  Tommy Lapid is de leider van de Shinui-partij. Tijdens de Israelisiche verkiezingen was hij een redelijk politiek-incorrect tegengeluid naar de “gevestigde orde” toe. Een soort Pim Fortuyn, maar dan iets “linkser”.

  Reactie door Daniël O. — zondag 23 mei 2004 @ 22.53 uur

 23. @Daniël O
  Israël is de laatst overgebleven apartheidsstaat bij wet. Noem maar een staat waar de apartheid bij wet is geregeld. Het zal je niet lukken een te vinden. Zelfs in Zuid-Afrika is de apartheidsleer ontmanteld.
  Kijk Iedereen liegt: Amnesty Internationaal, Mensenrechtenorganisaties 3000 non-gouvermentele organisaties, Anti-zionistische joods (bijv. Neturei Karta)instellingen een ander joods geluid, de SIVMO (STeun Comite Israëlische Vredesgroepen en Mensenrechtenorganisatie’s, Bet Selem , diverse joodse schrijvers, de VN etc. behalve Daniël O spreken de waarheid. Iedere anti-geluid wordt gepareerd als extreem-rechts, anti-semitisch, maar de Arabieren zijn toch semieten, hoe kan je ze dan als anti-semieten bestempelen. De VN heeft elke aanval van Israël veroordeeld en heeft Israël daarvoor verantwoordelijk gesteld.
  Dit is slechts laster. In alle Arabische landen kunnen christenen hun geloof vrijuit belijden en is dat alleen laster van je.Integendeel worden in Israël boekverbrandingen van het Nieuwe testament georganiseerd door extremistische joden met goedkeuring van de Israëlische regering.
  Verder worden de Joden in Arabische landen netter behandelt dan Israël ooit zijn Arabische burgers zal behandelen. Racisme ziet diepgeworteld in de Israëlische maatschappij, daar zijn 80% van de Israëliers voorstanders van het deporteren van de Arabische burgers.

  “Om die reden is naar mijn mening alleen een neutrale en zo veel mogelijk objecteve kijk (= pragmatisme) op deze problematiek het enige wat kan leiden tot een oplossing. Ik verfoei dan ook de eenzijdige kijk van de VS op het conflict en de eenzijdige en onvoorwaardelijke Amerikaanse steun aan Israel.”

  Ten eerste ben je verre van pragmatisch en loop je met oogkleppen en zal je zienswijze nooit bijdragen aan een vreedzame wereld, omdat in jouw ogen moslims niet bestaan en als ze toch moeten bestaan dan zijn het terroristen en barbaren. Verder zijn niet alle Palestijnen die onder bezetting leven moslims. Er zijn daar ook christenen, communisten, Joodse Palestijen (die nooit de Israëlische staat hebben geaccepteerd)die dezelfde onderdrukking ondergaan.
  De VS heeft geen belang bij een goede oplossing, omdat het haar geo-politieke doelen in gevaar brengt. Het Midden-Oosten is een olierijk gebied en het beste is om een vijandige natie om geo-politieke in te planten. Dit zorgt voor hoge wapenaankopen van de Arabische landen, omdat zij tercht bang zijn voor een invasie van Israël, die een groot-Israël voor ogen heeft tussen de Nijl en de Eufraat. Ten tweede zorgt het voor een slaafse houding van de Arabische landen in ruil, dat de VS zijn waakhond terug roept.
  Wat de term “conflict” betreft kan ik je gerust zeggen dat dit geen conflict is, maar een strijd tussen een bezetter en een onderdrukte. Het zou ongepast geweest zijn als wij in de tijd van de apartheid in Zuid-Afrika van een conflict spraken en dit is nou precies hetzelfde wat hier gaande is.

  @ Joop: een dergelijk apartheidssysteem heb je nog in een hele hoop andere landen. In de meeste Arabische landen hebben Joden (evenals christenen, hindoes, homo’s, vrouwen en ongelovigen) vrijwel geen rechten, aangezien minderheden (= dhimmi’s) daar op basis van de Koran onderdrukt (mogen) worden. Gaan we daar ook nog wat tegen doen?

  Kom eens met bewijzen, want dit is heel makkelijk

  Reactie door joop — zondag 23 mei 2004 @ 22.57 uur

 24. Ieder volk dat werd bezet en onderdrukt, heeft zo z’n eigen legendarische verzetsheld.
  In Nederland was dat Hanny Schaft tegen de Nazis begin jaren veertig.
  Op Cuba en in Bolivia leeft Che Guevarra voort als symbool van strijd tegen het Amerikaans imperialisme.
  Vandaag trekt Moqtada Al Sadr de kar voor Irak tegen alweer Amerikaanse bezetters en het voetvolk in hun kielzog, en ja in Palestina is die roem weggelegd voor Nobelprijswinnaar Arafat en voor Barghouti, dood of levend, in hun strijd tegen zionistische kaalslag van lijf en leden, have en goed van de Palestijnse burgers. Pas als Israël daadwerkelijk wordt onderdrukt, mogen ze wat mij betreft ook een volksheld uitroepen. Maar laat het dan niet de verzetssstrijders vergeten die in WO 2 de belangen van haar volk hebben verdedigd.

  Reactie door c.tilyx — zondag 23 mei 2004 @ 23.00 uur

 25. VN,Amnesty International,Europese Unie?.
  Als je de website van Amnesty neemt dan wordt je er ziek van. Zoveel persberichten over hun veroordeling t.o.v. wat er in de Gaza gebeurt. Jarenlang zijn ze bezig gehoor te krijgen. Niets helpt.
  Israel zegt zich te weren tegen terroristen. Dat is het stokpaardje van de VS en dat is voldoende voor hen om Israel onvoorwaardelijk te steunen. De VS is de baas, trekt zich niets aan van de VN of mensenrechtenorganisaties, en de baas in de VS is het grote geld. Ergo……mijn hart huilt om het feit dat geld belangrijker is dan mensen.

  Reactie door Alie Dekker — zondag 23 mei 2004 @ 23.06 uur

 26. Grote verhalen allemaal, maar waar draait het nu werkelijk om, deze beelden em de beelden van marteling en vernedering denken aan de middeleeuwen, ik vind dar er nu dan ook een andere strijd gestreden moet worden, die van een nieuwe verlichting

  Godsdienstfanaten, of het nu joden, christenen of moslims zijn proberen de beschaving om zeep te helpen, door oorlog en chaos verwerven ze zieltjes voor “hun grote doel”.
  Het is tijd dat alle democraten en socialisten samen een strijd moeten gaan voeren tegen deze bewegingen. Deze strijd zou wel eens erg cruciaal kunnen zijn voor het behoud van onze vrijheid. Een strijd die gevoerd moet worden met andere wapens dan die de fundementalisten gebruiken
  In Nederland zou deze oorlog betekenen dat niet confessionele partijen stevig van leer moeten trekken tegen confessionelen, ik wil dan ook zien of de VVD wel zo voor vrijheid en democratie staat. Dar betekent voor mij ook het verbieden van bijzonder onderwijs en een verbod op extreme geloofsuitingen, van Urk tot Rotterdam.
  Wereldwijd moeten we mensen gaan beinvloeden die onder het juk leven van confessionelen, christenen, joden en moslims. Wanneer gaan wij eens uitleggen waarom gelijkheid en vrijheid zulk mooi goed is en dat het leidt tot eem beter leven.
  Sharon is van een slachtoffer een dader verworden, Arafat is van een dader een slachtoffer verworden, en Bush, dat is iemand waarbij het maar om 1 ding gaat en dat is macht.

  Reactie door Jack Do — zondag 23 mei 2004 @ 23.33 uur

 27. Als de immuniteit van de VS niet door gaat is dat een goed signaal. EU moet de VS veel meer als concurrent gaan zien en veel meer druk op ze gaan uitoefenen. Momenteel is het nog teveel oude jongens krentenbrood. Israel/palestina, de sleutel ligt bij de VS daarvan.

  Reactie door MAD — zondag 23 mei 2004 @ 23.35 uur

 28. Als de Israëliërs de Palestijnen de zee indrijven mogen ze dan in Nederland asiel aanvragen of moeten ze eerst 500 woorden Nederlands kennen van de sp?

  Gelukkig hebben we Ruud Lubbers (doet goed werk volgens Marijnissen…zie nova 20-05). Lubbers is namelijk een groot voorstander van opvang in de regio. En gelukkig heeft Lubbers Willem-Alexander die met zijn aqua-kennis en het Amalia-fonds wel wat waterdrijvende dorpen kan bouwen voor Palestijnse ballingen.

  Zei ik nou Lubbers?

  Reactie door PsiesDrom — maandag 24 mei 2004 @ 2.32 uur

 29. Dat klopt Marco wat je zegt. Ze gaan gelijk dreigen met rechtzaken. terwijl het helemaal niet anti joods bedoeld is.

  Reactie door MAD — maandag 24 mei 2004 @ 8.18 uur

 30. Tja… wat kun je doen… Als gewone burger niet zoveel denk ik. Als politiek in dit geval net zo weinig want er word toch niet geluisterd, zeker niet zolang Sharon de steun heeft van Bush…

  Dagelijks kijk ik met groter wordende verbazing naar dingen die zich afspelen in Israel en Irak. Soms kijk ik uit pure frustratie maar eens een dag geen nieuws. Niet dat dat helpt trouwens want de dag erna krijg je het weer drie keer terug.

  Heb vaak het gevoel van: ‘k stond erbij en ik keek er naar.

  Reactie door Mirella — maandag 24 mei 2004 @ 9.38 uur

 31. 37 Mirella

  Mirella, als gewone burger kunnen we meer doen dan de regering. Politici zullen hun carriëre niet riskeren voor het opkomen van de rechten van een onderdrukte.
  Een beproeft middel is een boycot van Israëlische produkten. Ook bedrijven die de staat Israël financiëele steunen moeten we boycotten. Voor elk produkt, wat we links laten liggen is een goed alternatief. Dus wij hebben niets te verliezen en die bedrijven zien hun omzetten dalen. Het gevolg is dat zij zich afvragen, waarom hun omzet daalt. Rest hun de keuze doorgaan met steunen van de bezettingspolitiek of niet.

  Reactie door joop — maandag 24 mei 2004 @ 9.57 uur

 32. Eigenlijk zou je op een of andere manier ‘eigenbelang’ uit de politiek moeten bannen. Hoe je dat doet, zou ik niet weten, maar ik denk dat het wel vrede zou brengen. Oorlogen worden altijd door politici gevoerd en altijd om een bepaald belang. Eigenbelang zou dezelfde status moeten krijgen als discriminatie, bijvoorbaat al fout.

  Reactie door MAD — maandag 24 mei 2004 @ 11.35 uur

 33. Weg met de bazen!
  De enige reden dat er nog gevochten wordt, is omdat de leiders zich vijandig BLIJVEN opstellen. Hierdoor BLIJFT het geweld, worden de mensen KWADER en BLIJVEN er nieuwe terroristen opstaan enzovoorts enzovoorts.

  En dat terwijl de meerderheid van de bevolking (beide bevolkingen) vrede wil.

  Reactie door Jan Breur — maandag 24 mei 2004 @ 12.30 uur

 34. @ Joop: sinds wanneer zeg ik dat alle moslims terroristen en barbaren zijn? Ik zeg enkel dat ik een hekel heb aan *islamfundamentalisme*… niet elke moslim is een fundamentalist. Tenminste, ik hoop van niet. Dus kan je misschien je standpunt verduidelijken met argumenten danwel voorbeelden?

  Verder, het begrip anti-semitisme, ookal zijn Arabieren ook semitisch, staat voor haat jegens het Joodse volk. Je kan het hier niet mee eens zijn, het is wel de aangenomen betekenis van het woord. Kijk maar eens in de Dikke van Dale. En de huidige betekenis van het woord, die lijkt mij het meest van belang.

  Maargoed, ik heb geen oogkleppen op, integendeel, ik zie zowel het leed van Palestijnen áls dat van Israelis. Ik bekritiseer dan ook zowel de politiek van Israel als het Palestijns terrorisme. Ik hoor echter jou niet zaken als terrorisme afkeuren. Integendeel, het lijkt er zelfs op dat je sympathie hebt voor aanslagen op onschuldige burgers, waaronder kinderen.

  Je zegt echter wel correct dat niet alle Palestijnen moslim zijn, zo is de vrouw van Yasser Arafat bijvoorbeeld katholiek. Maar op eenzelfde wijze kan ik ook tegen je zeggen dat ook veel burgers van Israel weer Islamitische en Christelijk zijn.

  Hier nog wat links naar artikelen over die bloeiende democratieen van jou:

  http://www.google.nl/search?hl=nl&ie=UTF-8&q=apartheid+Iran&lr=

  http://www.google.nl/search?hl=nl&ie=UTF-8&q=saudi+arabia+apartheid&lr=

  http://www.google.nl/search?sourceidnavclient&hl=nl&ie=UTF-8&oe=UTF-8&q=pakistan+apartheid

  Sterker nog, ik denk dat er niet één Arabisch land is dat een echte democratie is en waar minderheden met gelijke rechten worden behandeld. Of kan jij het tegendeel aantonen?

  Maargoed, ik blijf het jammer vinden dat mensen, waaronder jij, selectief zijn in welk land ze bekritiseren en wat niet. Roepen dat Israel slecht is en dat de Apartheid in Zuid-Afrika slecht was, dat is makkelijk scoren. Echter, in de meeste Afrikaanse landen was het niet beter dan in Z-A, toch hoorde je men daar niet over. Of wat in Pakistan is gebeurd met de hindoe-minderheid, daar hoorde je ook niemand over.

  En nu zien mensen bewust niet dat in Islamitische landen nog altijd minderheden onderdrukt worden door autoritaire regimes in naam van de Islam. Maar de “progressieven” hier sluiten hun ogen of kijken de andere kant op. Alsof het ene mensenleven meer waard is dan de ander… walgelijk!

  Reactie door Daniël O. — maandag 24 mei 2004 @ 14.02 uur

 35. Eerste kenmerk van pro-Israël-lui. Het bagatelliseren van alle kritiek op Israël. Tweede kenmerk bekritiseer moslims en Arabieren, omdat zij kritiek hebben op Israël. Derde kenmerk, zorg dat andere bevolkingsgroepen steeds in conflict zijn met elkaar, want dit leidt de aandacht af.
  Altijd claimen pro-Israël lui vrede, gerechtigheid en zijn onpartijdigheid en ligt de schuld bij de ander.
  Al jouw kritiek op de Arabische wereld is niets anders dan een rookgordijn om de aandacht af te leiden waar het echt om gaat. Die progressieven waar jij het over hebt, zijn toevallig wel degenen die voor de Joden in de 2e WO met gevaar voor eigen leven opkwamen.
  Je partijdigheid blijkt alleen al in de benamingen, die je aan de partijen geeft. Zo noem je het handelen van de Israëlische regering “politiek” en het handelen van de Palestijnen “terrorisme”. Dat de VN de VS en Israël als enige landen in de wereld veroordeelt heeft voor staatsterrorisme dringt ook niet tot je door.
  Punt twee is dat Israël geen demokratie is. Ten eerste controleert het leger de uiteindelijke besluitvorming. Moeten alle ppolitieke partijen in Israël de zionistiche identiteit ondersteunen om bestaansrecht te kunnen hebben. Stel je eens voor dat in Nederland de politieke partijen de christelijke identiteit moeten ondersteunen, dan zouden partijen als de SP, de PVDA, groen links en D66, VVD gelijk verboden, dan zou alleen het CDA,SGP en Christen Unie bestaansrecht hebben . Ten tweede is de apartheid bij wet geregeld en worden niet-joden bij wet belemmert in hun ontwikkeling op alle fronten en is hun bewegingsvrijheid aan banden gelegd. Kunnen niet-joden zonder aanklacht en vorm van proces worden opgepakt en opgeborgen. In het ergste geval komen ze in faciliteit 1391 ( een soort Israëlische Guantanamo Bay) in, waar ze vernederingen en martelingen ondergaan in de trant van AbuGraib.
  Zie ook http://www.willemoltmans.com/site/pg_details.asp?idarticle=409
  Ten derde schendt Israël alle mensenrechtenverdragen. Israël is het land wat de meeste mensenrechten schendt. Zelfs in de landen die dictaturen worden genoemd schenden de mensenrechten niet op zo’n wijze als Israël.
  Natuurlijk zijn de meeste Arabische landen geen democratiëen, dat heb ik ook nooit beweerd. Feit is wel dat de VS en Israël baat bij hebben. In bijna alle Arabische landen is een door CIA en Mossad ingeplante marionettenregime, die het beleid van deze landen uitvoeren. Een voorbeeld is Marokko en Egypte. Bijna alle multinationals in dat land zijn Joods-zionistische. Verder is het niet dat Koning Mohamed daar regeert, maar Andre Azzoulay, een Canadese zionist.
  Het blijft een feit dat de Arabische wereld gebukt gaan onder achterlijkheid, armoe en corruptie en worden ze geregeerd door walgelijke leiders,maar feit blijft dat deze landen dit doen in opdracht van de VS. Landen die zich wat onafhankelijker opstellen, die hangt een invasie boven het hoofd. Keer op keer probeert Israël en de VS een Arabisch blok te voorkomen. Plannen van Gamel AbdelNasr om een Arabisch blok (zoiets als de EU) met een gezamenlijk leger, gezamenlijke economie, die onafhankelijk van de VS zou zijn, is hem fataal geweest.Ik weiger te blijven geloven in de slachtofferrol van Israël te geloven. Israël is dader geworden en heeft zeggenschap over de hele wereld. De VS heeft altijd de VN-resoluties tegen Israël gmet een veto naar de prullenbak verwezen. Israël is het land wat het meeste financiële steun krijgt van de VS. Zo gaan er voor miljarden dollars aan Amerikaanse belastingcenten naar Israël. Om maar niet te spreken van de miljarden schadeclaims, doordat bedrijven en politici zwichten voor de druk van de Joodse lobby. Iets wat Fortuyn eerder terecht opmerkte.
  Israël is al jaren bezig de Christenen tegen de moslims, moslims tegen christenen, hindoes tegen de moslims, moslims tegen hindoes op te zetten, diverse waarnemers hebben hier al voor gewaarschuwd.

  “Maargoed, ik blijf het jammer vinden dat mensen, waaronder jij, selectief zijn in welk land ze bekritiseren en wat niet. Roepen dat Israel slecht is en dat de Apartheid in Zuid-Afrika slecht was, dat is makkelijk scoren. Echter, in de meeste Afrikaanse landen was het niet beter dan in Z-A, toch hoorde je men daar niet over. Of wat in Pakistan is gebeurd met de hindoe-minderheid, daar hoorde je ook niemand over.”

  Ten eerste ben ik niet selectief, omdat ik geen binding heb met Joodse, Christelijke en Islamitische belangen, maar alleen handel uit de overtuiging dat de Palestijnen de slachtoffers en Israël de agressor is.
  Die opmerking hoor ik vaker bij racisten, dat de “zwarten” in Zuid-Afrika niet moeten klagen, want ze hebben het beter onder blanke overheersing, een staat overgelevert aan de “zwarten” is overgeleverd aan chaos in de retoriek van deze racisten.

  Verder heb ik ingezien, dat met jouw niet te praten valt en wil de discussie met je staken. Ik heb geen zin om op dit niveau de discussie te voeren.

  Reactie door joop — maandag 24 mei 2004 @ 17.42 uur

 36. Tsja, Joop, het is in ieder geval duidelijk dat jouw gave niet ligt in het genuanceerde debat. Ik begrijp dan ook wel dat het niveau je te hoog gegrepen is en je derhalve de discussie wilt beeindigen. Ik zeg je wel: of je het nu eens bent met anderen of niet, probeer altijd de ander te respecteren voor zijn mening. Gebrek aan respect voor de ander zal namelijk een inhoudelijke discussie altijd frustreren. Daarnaast, wil je een conflict tussen twee partijen oplossen, dan zul je de “gulden middenweg” moeten opzoeken. De praktijk laat immers zien dat de oplossing voor het Israelisch-Palestijns conflict niet ligt in een eenzijdige oplossing.

  PS: ben je misschien lid van de Internaionale Socialisten?

  Reactie door Daniël O. — maandag 24 mei 2004 @ 19.28 uur

 37. Hallo Joop A., even het volgende: er waren een paar topics terug in een soortgelijke dicussie twee Daniëls. Daniël O. is zeker de beroerdste niet, maar volgens mij ben je in de war met die andere Daniël, die jou terecht boos heeft gemaakt, dus denk daar even over na voordat je je verder druk maakt. Eerst goed lezen!

  Reactie door C.Tilyx — maandag 24 mei 2004 @ 20.30 uur

 38. Belangrijke tegengeluiden naar aanleiding van de Israelische moord- en ‘huizensloopacties’ zijn nu ook te horen binnen de Israelische regering. Binnen deze regering heeft de minister van justitie, Tommy Lapid, de recente legeracties sterk bekritiseerd door deze te vergelijken met de naziacties uit WO-II. Het uiten van zulke kritiek, niet door een willekeurig iemand van een of andere Israelische actiegroep, maar door een minister van het kabinet Sharon, mag toch als hoogst ongebruikelijk worden beschouwd. Sharon heeft al laten weten deze uitspraak ‘onacceptabel’ te vinden, maar wat voor consequenties dit zal hebben voor deze minister, wiens moeder zelf tijdens WO-II is vergast in een concentratiekamp, is (nu) nog niet duidelijk. Bovendien liet de minister ook nog weten dat Sharon voor deze buitenproportionele acties in Rafah aangeklaagd zou moeten worden voor het Internationaal Strafhof in Den Haag, de plaats waar in de toekomst oorlogsmisdadigers moeten kunnen worden berecht. Die toekomst kan voor de berechting van Israelische oologsmisdadigers nog erg ver weg liggen, maar het is in ieder geval een hoopgevend teken dat er zelfs onder leden van het Israelisch kabinet mensen zijn die niet alleen gewetensproblemen hebben bij de etikettering van een genocide-actie als zijnde een ‘legitieme verdediging op de dreiging van terroristische aanslagen’, maar hun gewetensbezwaren ook publiekelijk durven te uiten.
  Het zou te hopen zijn dat ook onder de Israelische bevolking het verzet op de bulldozerpolitiek van Sharon grotere vormen kan aannemen en dat er nog veel meer mensen komen die, in het kielzog van de Israelische minister van Justitie, hun gewetensbezwaren tegenover de politiek van Sharon publiekelijk durven te uiten.

  En wat wij nog kunnen doen? Wel, als de politiek zich niet durft uit te spreken over de (instandhouding van) voorzieningen die Nederland aan Israel biedt om onderdelen voor nog meer tanks, raketten en bulldozers van Amerika over Schiphol naar Israel te laten vliegen, laten we dan (als SP) de bevolking de gelegenheid geven zich hiertegen uit te spreken. Een handtekeningenactie zou een optie kunnen zijn, als je er tenminste zoveel kunt verzamelen dat je er een vrachtvliegtuig mee kunt vullen. Want er is veel nodig om het beleid van het kabinet Balkenende wat deze zaak betreft van koers te doen veranderen maar voordat dat al het geval kan zijn, moet men, ook als SP, het erover eens kunnen zijn met wat voor een soort actie men de Nederlandse bevolking het best kan bereiken.

  Reactie door David Tompot — dinsdag 25 mei 2004 @ 1.41 uur

 39. Tsja, beetje jammer dat hier geen discusie plaats vind maar een ‘we zijn het met elkaar eens forum’… Maar goed, duidelijk is dat jullie Israel als agressor zien. Maar hier zijn natuurlijk 2 agressors, de Palestijnen minstens zo hard. Staan ze in hun recht? Staan Molukkers in hun recht als ze aanslagen plegen in Nederland? Die werden toch ook door het hele volk veroordeeld? Die staan naar mijn mening net zo in hun recvht als de Palestijnen, die naar MIJN mening absoluut niet in hun recht staan… Als zij in jullie mening wel in hun recht staan, hoe zit het dan met de Molukkers?

  Probeer eens wat dingen uit verschillende perspectieven te zien, misschien zien jullie dan ook eens in dat niet voor elk probleem maar één goede oplossing is.

  Reactie door Reinder — dinsdag 25 mei 2004 @ 11.12 uur

 40. Reinder.
  Wil je de volgende vraag even beantwoorden?
  Houden de Palestijnen Israel bezet?

  Reactie door f.baron — dinsdag 25 mei 2004 @ 13.16 uur

 41. @ Joop (38)

  Dan zou je eerst al een onderzoek moeten doen naar welke producten uit Israel komen, en dat ik nou zo vaak in de winkel kom dat ik dat helemaal uit kan pluizen wil ik nou ook weer niet zeggen… Dus ik blijf erbij dat je als burger niet zoveel kunt doen. Demonstreren helpt niet, dan kun je alleen je mening daar uiten maar de situatie in Israel of Irak zelf veranderd er geen steek door.

  Wat Irak betreft hoop ik dat Jan Marijnissen gelijk heeft en dat het verzet in Amerika zo groot word dat ze zich terugtrekken, net als in Vietnam…

  Reactie door Mirella — dinsdag 25 mei 2004 @ 14.05 uur

 42. Erg treurig voor die palestijnen, maar ze hebben het te danken aan de extremisten als Hamas die zich alleen laten tegenhouden door dit soort materieel. En onder de palestijnen worden die terroristen nog gesteund ook waarmee ze hun eigen ruiten ingooien, maargoed logisch nadenken is niet het sterkste punt van mensen die onder invloed staan van religie en extremisme.

  Reactie door Wisp — dinsdag 25 mei 2004 @ 18.22 uur

 43. @Reinder & de rest
  Hier even een aantal statistiekjes wat betreft de verhoudingen bij de palestijnse aanslagen. Plak de link in je browservenster.

  http://www.ict.org.il/articles/articledet.cfm?articleid439

  Reactie door ReneR — dinsdag 25 mei 2004 @ 18.45 uur

 44. De Amerikaanse generaal Zinni heeft felle kritiek geuit op de neo-conservatieven zoals Rumsveld en Wolfowitz. Beide zijn Amerikaanse Joden. Zoals zij zich opstellen t.a.v. Irak en Israel is ongelooflijk inhumaan. Het midden oosten moest gevormd worden op een Amerikaanse leest en de posiie van Israel in het midden-oosten moest versterkt worden. De Generaal heeft het bij het rechte eind dat de mensheid moet oppassen voor zulke mensen als Rumsfeld en Wolfowitz. Zij zijn een gevaar voor de wereldvrede.

  Reactie door trege — dinsdag 25 mei 2004 @ 22.45 uur

 45. Waarom blijven jullie gooien met getallen die aan moeten geven dat de Israelies meer wapenfeiten heeft dan de Palestijne? Verlegd dat een eventuele schuldvraag? Als ik een domme ruzie op straat heb en ik deel 6 klappen uit en de ander 4 maakt dat mij meer schuldig? Waar 2 vechten hebben 2 schuld, we moeten niet steeds alles proberen terug te draaien, dat werkt schijnbaar niet anders was het überhaubt niet mis gegaan!
  Ik sluit me erbij aan dat relativeren niet de sterkste kant is van mensen die zwaar onder invloed staan van religie ed.

  Reactie door Reinder — dinsdag 25 mei 2004 @ 23.37 uur

 46. 52 Mireilla

  Kijk eens op http://www.xs4all.nl/~npk/boycot/boycot.htm

  Verder zijn er internationale bedrijven die Israël onvoorwaardelijk steunen zowel politiek als financiëel. zie
  http://www.inminds.com

  Reactie door joop — dinsdag 25 mei 2004 @ 23.41 uur

 47. 54 Wisp
  Hamas is vanaf 1987 actief.
  Voordat Hamas actief was waar hadden de Palestijnen het dan aan te danken?. De eerste terroristische organisaties in Palestina waren nog altijd de Haganna, Irgun en Sterngang, die terreuraanslagen pleegden op Engelse en Arabische doelen.
  De hizbullah is in 1982 opgericht in antwoord op de invasie in Libanon en de oorlogsmisdaden in Sabra en Shatika. Heeft in 18 jaar tijd strijd voeren de Israëliers verslagen en verdreven uit Libanon.
  De eerste slachtoffers van deze terreurorganisaties waren twee anti-zionistische rabbijnen. Zie http://www.nkusa.org/

  Reactie door joop — woensdag 26 mei 2004 @ 0.01 uur

 48. Trege
  Rumsveld is geen jood, maar waarom zou dat belangrijk zijn?

  Joop.
  Voordat Hamas actief was waren organisaties zoals de PLO verantwoordelijk voor de meeste aanslagen en aanvallen. Daarvoor waren het de militaire aanvallen van de buurlanden, regelmatige beschietingen, Fedayeen etc. Ik noem maar wat, in 1977 kwamen er 41 Israeli’s door terreur om het leven. Op 17 Maart 1954 werden 11 Israelische buspasagiers doodgeschoten.

  Maar ik ben het met Reinder eens, is het niet beter om naar oplossingen te zoeken waar beide partijen mee leven kunnen in plaats van de schuld -die vast wel evenredig te verdelen is- op en partij te pinnen?

  Kijk ik ben van mening dat Israel geen blaam treft. Jij gelooft hetzelfde over de Palestijnen. Prima, ik kan accepteren dat jouw versie voor jou en voor de Palestijnen de waarheid is op voorwaarde dat je accepteerd dat mijn versie voor mij en voor de Israeli’s de waarheid is. Laten we daar eens mee beginnen, eens kijken of dat lukt…

  Reactie door Daniel — woensdag 26 mei 2004 @ 13.59 uur

 49. Daniël
  “Voordat Hamas actief was waren organisaties zoals de PLO verantwoordelijk voor de meeste aanslagen en aanvallen. Daarvoor waren het de militaire aanvallen van de buurlanden, regelmatige beschietingen, Fedayeen etc. Ik noem maar wat, in 1977 kwamen er 41 Israeli’s door terreur om het leven. Op 17 Maart 1954 werden 11 Israelische buspasagiers doodgeschoten.”

  Het gewapende verzet van de Palestijnen is altijd een reactie geweest op de bezetting van traditioneel Palestijns grondgebied en de onmenselijke Israëlische onderdrukking. Iets wat hun goed recht is. Alleen iemand die ervan uitgaat dat hde Palestijnen een minderwaardig mensensoort zijn, ontneemt hun dit recht. Een principe waar het zionisme wel van uitgaat. Integendeel is het enige recht waar de Israëliers zich op beroepen het bijbels recht. Dit recht is bij ons in Europa niet rechtsgeldig, omdat hier eenvoudigweg de scheiding tussen kerk en staat bestaat.

  “Maar ik ben het met Reinder eens, is het niet beter om naar oplossingen te zoeken waar beide partijen mee leven kunnen in plaats van de schuld -die vast wel evenredig te verdelen is- op en partij te pinnen?”

  Dan heb ik meer oren naar de oplossing van Rabbi Boremanns voorzitter van Neturei Karta en Jews against Zionism, gevestigd in Antwerpen. Zij omschrijven zichzelf als een informele en onafhankelijke groep vrome joden die vanuit het standpunt van het normatieve, authentieke jodendom dat gebaseerd is op de heilige Torah, oppositie voeren tegen het zionisme van de staat Israël. Vanuit die optiek nemen zij deel aan tal van demonstraties en maken zij hun visie kenbaar om de aandacht te vestigen op het lijden van Arabieren en moslims in het Israëlisch-Palestijns conflict.
  Ontmantelen van de apartheidswetsleer in Israël en geef iedere inwoner van Israël gelijke rechten en plichten. Doe alle zionistische boeken weg, waar de haat wordt gepropageerd tegen de christenen en moslims, opdat een nieuwe generatie Israëlers opgroeit zonder haat jegens andersgelovigen.

  “Kijk ik ben van mening dat Israel geen blaam treft. Jij gelooft hetzelfde over de Palestijnen. Prima, ik kan accepteren dat jouw versie voor jou en voor de Palestijnen de waarheid is op voorwaarde dat je accepteerd dat mijn versie voor mij en voor de Israeli’s de waarheid is. Laten we daar eens mee beginnen, eens kijken of dat lukt… ”

  Maar mijn mening wordt bevestigd door mensenrechtenorganisatie’s, diverse onafhankelijke wetenschappers, onderzoekers en academici, waaronder zelfs een groeiend aantal Israëlische, onafhankelike media en VN-organisatie’s.

  Reactie door Joop — donderdag 27 mei 2004 @ 13.02 uur

 50. …en daarom blijft het dus oorlog.

  Reactie door Daniel — vrijdag 28 mei 2004 @ 11.52 uur

 51. Gelukkig is er ook een positief punt aan al dit wereld geweld. Nog even, en de wereld is kapot. Dan hebben we niets meer om oorlog over of voor te voeren.

  Reactie door erik — zaterdag 29 mei 2004 @ 14.43 uur

 52. Palestina en de linkse leugens

  Het Midden-Oosten conflict heeft niks te maken met een Palestijnse staat of met Palestijns grondgebied, zo zegt schrijver en activist voor de mensenrechten David Horowitz.
  De Palestijnen hebben tot twee keer toe land aangeboden gekregen en de kans gehad een eigen Palestijnse staat te stichten, in 1948 en 1949. Beide keren sloegen ze het aanbod af! In 1948 verwierpen de Arabische landen het aanbod van een soevereine Palestijnse staat omdat ze liever Israel van de kaart veegden, de enige niet-Arabische mogendheid in het Midden-Oosten. De nieuwe Israelische staat bestond uit 1% van al het grondgebied in het Midden-Oosten, maar zelfs dat was teveel voor de Arabische buurlanden. Libanon was ook een niet-Islamitische staat en de enige andere democratie in het Midden-Oosten tot de Arabieren en de PLO van Yasser Arafat het verwoestten.
  De bewering als zou Israel land afgepakt hebben klopt ook niet. In 1948 wezen de Verenigde Naties grondgebied toe aan zowel Israel als de Palestijnen om een eigen staat te stichten. Dit was een gebied wat 400 jaar lang aan Ottomaanse Turken had toebehoord. Nadat de Turken tijdens de Eerste Wereldoorlog verslagen waren door de Britten viel het gebied onder het Britse mandaat. Het is nimmer een Palestijnse staat geweest of eigendom van een groep mensen die zichzelf ‘Palestijnen’ noemen. Tijdens de Arabische oorlog tegen Israel in 1948 slokten Egypte en Jordanië de Westoever en de Gazastrook op, die daarna gedurende 17 jaar niet langer onafhankelijk waren. De Palestijnen klaagden nimmer over het feit dat ze bezet werden door Arabieren.
  Het kon de Arabieren niet schelen, ze zagen zichzelf als onderdeel van de grote Arabische natie. Het doel van de Palestijnen is, zoals ze zelf toegegeven hebben, altijd de vernietiging van de ‘Zionistische entiteit’ geweest, waarmee de staat Israel wordt bedoelt. Daarom is er al 50 jaar lang geen vrede in het Midden-Oosten. Arabische en Palestijnse leiders hebben de geboorte van de staat Israel altijd de ‘Nakhba’, de catastrofe genoemd. Het ontstaan van een Joodse staat in het Islamitische Midden-Oosten wordt door Arabieren en Palestijnen als een ramp beschouwd die ongedaan moet worden gemaakt. Daarom zal er nooit vrede zijn zolang de Arabische landen geen nieuwe leiders krijgen.
  De oorlog wordt niet gevoerd vanwege een onafhankelijke staat of grondgebied. De Arabische oorlog is erop gericht de aanwezigheid van een Joodse staat in het Arabische Islamitische Midden-Oosten teniet te doen. Er zijn tweehonderd miljoen Arabieren in het Midden-Oosten die 99% van het land bezitten en zes miljoen Joden die op 1% van het totaal wonen. Niemand kan met droge ogen beweren dat deze Joden een imperialistische grootmacht zijn die een bedreiging vormen voor de Arabische wereld.
  De oorlog die tegen Israel wordt gevoerd met het doel genocide te plegen was ooit ondenkbaar in een wereld die de nazi’s had meegemaakt. Nu is er dankzij de inspanningen van de internationale linkse beweging weer een voedingsbodem voor dit soort denkbeelden. De missie van links is om Israel te delegitimeren en de Joden kwetsbaar te maken voor aanslagen vanuit de Arabische wereld. Links vergoeilijkt de Palestijnse terreur als een strijd die gevoerd wordt door ‘wanhopige’ mensen. Het feit is dat deze terroristen tot twee keer toe de hoop op vrede hebben afgewezen en miljarden aan Westerse hulp hebben verkwanseld om tegemoet te komen aan hun pathologische haat tegen Joden. De reden waarom Israel militairen op de Westoever gestationeerd heeft is gelegen in het feit dat de Arabieren vanaf die plek vier aggressieve oorlogen hebben gevoerd tegen Israel en weigeren om over de vrede te onderhandelen.
  De Palestijnen zijn niet wanhopig omdat hun verlangen naar een staat niet wordt beantwoord. Ze zijn wanhopig omdat ze niet in staat zijn de ‘Zionistische entiteit’ te vernietigen die een doorn in het oog is van de Arabische wereld, een wereld die vervuld is van xenofobie en haat. Wanhoop omdat ze niet in staat zijn Palestina te ‘bevrijden’ van Jordanië tot aan de zee.
  Links rationaliseert de Arabische geïnstitutionaliseerde Jodenhaat, de motor achter de anti-Israel agenda. Deze haat wordt in de Arabische wereld uitgedragen middels massaproductie van antisemitische propaganda zoals de Protocollen van de Wijzen van Zion; het stigmatiseren van de Joden met behulp van nazi-symbolen; het indoctrineren van kinderen zodat ze opgroeien tot moordenaars. Links is bewust blind voor dit racisme of steunt het zelfs.
  In de menselijke geschiedenis is een groep moreel nooit zo diep gezonken, of ze nu onderdrukt werden of niet, dat ze hun eigen kinderen vermoordden en wijsmaken dat als ze andere kinderen om het leven brengen middels zelfmoordacties ze naar de hemel zullen gaan. Zelfs de nazi’s waagden het niet een religie of menselijk instinct zodanig te perverteren. Zo’n 60% van de Palestijnen steunt deze misdaden tegen Joden. Zou links een andere groep dan de Joden aanmoedigen zich over te geven aan een dergelijke vijand? Wie haalt het in z’n hoofd om te denken dat een paar nederzettingen en een hekwerk het werkelijke obstakel vormen wat tussen het samenleven met een dergelijk kwaad staat.
  De nederzettingen zijn een bliksemafleider. Er zijn meer dan een miljoen Arabieren die in Israel wonen en meer rechten hebben dan Arabieren in de rest van het Midden-Oosten. Joden zijn daarentegen niet welkom in de Arabische wereld, ook niet in nederzettingen. Als dat wel het geval zou zijn dan zouden de Joodse nederzettingen deel kunnen uitmaken van een Palestijnse staat net zoals Arabische nederzettingen deel uitmaken van Israel.
  In de jaren 30 en 40 van de vorige eeuw hadden Arabische leiders een alliantie gesloten met de socialist Adolf Hitler en daarna met het Communisme. De Arabische intolerantie en het racisme zie je terug in hun daden en allianties, je ziet het aan de slavernij van zwarten in de Arabische wereld en het Islamitische Soedan waar meer dan een miljoen zwarte Christenen zijn afgeslacht.
  De strijd die Israel tegen de Palestijnse terroristen voert is dezelfde als de oorlog die Amerika aan Al-Qaeda verklaard heeft. Met de creatie van de Al-Aqsa Martelaars Brigade heeft de Palestijnse Autoriteit zich officieel aangesloten bij de Islamofacistische Jihad die Osama bin Laden gelanceerd heeft. Het doel is de liquidatie van Israel en het uitroepen van een radicale Islamitische staat die oorlog voert tegen Amerika en de ongelovigen. De ontkenning van dit gegeven doet denken aan de jaren 30 toen men ook het gevaar niet wilde zien. En net als toen dreigt nu de holocaust.
  Toch staat links, zowel in Amerika als elders, als een blok achter de irrationele haat die de Arabische wereld jegens Joden koestert. Hun doorzichtige pogingen om Israel af te schilderen als de oorzaak en niet het slachtoffer van de terreur vallen bij de linkse gemeente ook behoorlijk in de smaak.

  Reactie door Realistische Veganist — vrijdag 2 juli 2004 @ 17.05 uur

 53. hello! http://www.areaseo.com/contacts/ google pr. high your rank, Search Engine Optimization, Professional SEO. From google pr .

  Reactie door google pr main — dinsdag 16 mei 2006 @ 1.39 uur