De Première

Vandaag was de dag van de officiële première van de tv-spot en het SP-lied.
Van Rotterdam naar Amsterdam…

Hij kwam 40 jaar geleden als ‘n 18-jarige van Italië naar ons land…op zoek naar werk, naar toekomst. Alles heeft ie gedaan: van bordenwasser, via kroegbaas, nu dan ijscoman (voor de Stopera in Amsterdam, bij de Blaauwe Brug).
Als we elkaar zien dan praten we altijd ff bij.
En ja, hij stemt SP, zijn vrouw trouwens ook.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zaterdag 22 mei 2004 :: 20.27 uur

14 Comments

14 reacties

 1. ja,je kunt wel zien dat Europa politiek niet erg leeft ,na 2 dagen nog geen enkel commentaar.
  Laten wij achter deze campagne staan anders is die fantastische poster voor niets gedrukt.
  Waarom geen tv debat met als leus: wie niet van plan was om te stemmen,ga deze keer wel voor Kipper!
  De echte waakhond voor Europa.

  Buitenhof gezien en mij verbaasd waarom de 4 e partij van Nederland omver gelopen is door GL.
  Wij kunnen wel hard werken nationaal en internationaal maar wij blijven op de een of andere manier kleurloos.

  Wie heeft er ideen om dit te veranderen?

  Reactie door anita Doornweerd — zondag 23 mei 2004 @ 14.46 uur

 2. even nog dit,foutje geslopen in de vorige tekst,ik had een andere website nog in gedachte van 21 mei.
  Dus moet zijn na 1 dag nog geen commentaar.

  Reactie door anita Doornweerd — zondag 23 mei 2004 @ 14.49 uur

 3. Europa is ver weg voor veel mensen. Dat merk je in de eigen buurt, in de kroeg en in de regionale media. Ergens kan ik het heel goed begrijpen. Tot op heden zijn er maar weinig in geslaagd om helder over het voetlicht te krijgen wat er allemaal in Brussel speelt (sorry Erik Meijer).

  Het is erg veel en we verkeren niet allemaal in de luxe positie dat we het 24 uur per dag kunnen volgen.

  Reactie door Han — zondag 23 mei 2004 @ 15.03 uur

 4. Ik moet wel zeggen dat Jan M. op die derde foto wel een superblitse zonnebril heeft 8)

  Reactie door Daniël O. — zondag 23 mei 2004 @ 19.40 uur

 5. Wat was dat Buitenhof verschrikkelijk zeg! Echt een spelletje ‘zoek de verschillen’ want het ging nergens over. Er werden amper fundamentele vragen besproken, zoals waar deze EU toe moet leiden (superstaat?), hoe we moeten omgaan met het ondemocratische gehalte en of uittreden een optie is.

  @ Anita: dat de SP buiten dit debat gehouden is, verbaast mij niets. Dat heeft niets met ‘kleurloosheid’ van de SP te maken. (Want is Max vd Berg of Jules Maten dan flitsender?) Onderling een beetje kibbelen vindt men wel leuk, maar de politieke en media-elite heeft te veel moeite met de fundamentele kritiek van de SP. Serieuze eurosceptische geluiden zijn taboe in politiek en pers.

  De enige Euro-kritische partij wordt buitengesloten: wederom een dieptepunt in de journalistieke taakopvatting van de publieke omroep…

  De SP moet gewoon doorknokken tegen die Eurofiele bierkaai!

  Reactie door Jan Vincent — zondag 23 mei 2004 @ 20.11 uur

 6. @ Han: Inderdaad is ‘Europa’ voor veel mensen ver weg en hebben ze het vaak al druk genoeg om brood op de plank te krijgen, de kinderen op te voeden, een sociaal leven te onderhouden en de landelijke politiek een beetje te volgen. Je moet wel een beetje ‘apart’ zijn om als burger structureel Brussel in de gaten te houden. Maar juist daarom is het goed een waakhond naar Brussel te sturen, die namens ons kan aanslaan zodra die antidemocratische bureaucratische zakkenvullers weer eens over de schreef gaan!

  Reactie door Ellie Jansen — zondag 23 mei 2004 @ 21.35 uur

 7. de jeugd vindt dit geen mooi hondenras

  sorry

  Reactie door rowwwenheeze — zondag 23 mei 2004 @ 23.08 uur

 8. anita(1) hoezo kleurloos wij zijn kei rood . we moeten niet treurig zijn dat we niet aan de debatten mee mogen doen . punt 1 wil dat zeggen dat ze bang zijn voor onze goede onderbopuwde kritieken.2. plaatst het ons in een slachtoffer rol .het zielige eendje . werkt altijd positief.

  Reactie door henk — zondag 23 mei 2004 @ 23.30 uur

 9. Ik kan me wel plaatsen in de gedachten van Anita.
  Ik heb de indruk dat de SP Top een beetje moe gestreden is.
  In plaats van met verve ten strijde te gaan bespeur ik een tendens om mee te gaan spelen in het gedachtengoed van de heersende politieke partijen.
  Een goed voorbeeld daarvan is de verrassende uitspraak van Agnes Kant die het helemaal eens is met de eis dat bruidjes uit Turkije en Marokko vloeiend Nederlands moeten gaan leren spreken.
  Chinezen ook ? Polen ? Russen ? Amerikaansen ? Thaise bruidjes ( zo wel geliefd door de nederlandse man die geen ander kan krijgen, dan koop je er maar een ? ).
  De SP kart op dit moment achteruit.
  De zaak dut in.
  En men merkt dat. De Media als eerste, de burger daarna.
  Er moet nieuw elan komen !!!!

  Reactie door Henk Wichard — maandag 24 mei 2004 @ 0.50 uur

 10. Henk, lijkt mij niets mis mee om bruiden uit andere delen van de wereld die in Nederland komen wonen te verplichten nederlands te leren spreken. Heeft volgens mij niets te maken met achteruitkachelen maar met continuering van het standpunt van de SP in de loop van de afgelopen 20 jaar.
  Maar de SP mag zich misschien wel zorgen maken over haar netwerk in omroepland alhoewel Jan toch makkelijk in menig programma komt. Misschien kan Jan even vertellen waarom de vertegenwoordiger van de SP niet was uitgenodigd. Had dat te maken met de uitslag van de vorige europese verkiezingen? Witteman was duidelijk geen vriendjes van het CDA, de vragen aan Eurlings waren van een scherper niveau dan die aan de PVDA en Groen Links. Verder was hij volgens mij wel maatjes met de mevrouw van Groen Links, kan me vergissen of ze kenden elkaar goed.

  Reactie door Opheffer — maandag 24 mei 2004 @ 8.41 uur

 11. @ Opheffer (10): De SP was inderdaad niet uitgenodigd, er was gekozen om alleen de vier grootste partijen aan het woord te laten, gemeten aan de huidige zetelverhoudingen in het EP. De SP heeft geprotesteerd, maar het mocht niet baten.

  Reactie door Barry — maandag 24 mei 2004 @ 14.05 uur

 12. Henk,fijn dat je mij begrijpt.Ik kan het maar niet begrijpen dat wij nu een prachtige folder hebben en dat tot nu toe(24mei) er nog niet veel mee gedaan is.
  Wij moeten als SP niet alleen hard werken in de twede kamer maar ook eens de oogst binnen halen die wij verdienen.
  Dan moet je alert zijn om ook de andere partijen onderuit te halen.Mooi weer spelen en jezelf wat ophemelen.
  Vertellen dat juist wij deie X-factor hebben.
  (meegaan met je tijd)
  Dat bedoel ik nu.

  Reactie door anita Doornweerd — maandag 24 mei 2004 @ 20.00 uur

 13. Blaffende honden bijten niet

  Reactie door Wisp — dinsdag 25 mei 2004 @ 18.25 uur

 14. Ik zelf ben nog geen jaar lid van de SP. Maar ik voel me meer en meer betrokken. Ik werk in de horeca, de uitgelezen plek om nieuwe mensen te leren kennen. Onderling met collega’s uiteraard de naderende verkiezingen besproken, maar zelfs de directe collega’s ( ik ben kok ) zeggen …”europese verkiezingen ?? ik ken die mensen niet eens, en die ik ken.. ( Bolkenstein ) die stopt er mee, waarmee dus maar weer eens bewezen is, dat Brussel een ver van mijn bed show is. De poster hangt bij mij voor het raam, echter de reacties varieren van, .. ben je je hond kwijt..tot wat is er met de waakhond ?, maakt duidelijk dat men niet echt intresse toont voor de komende verkiezingen. ( zelf vind de ik de poster erg goed en mooi bedacht…)

  Reactie door erik — zaterdag 29 mei 2004 @ 23.56 uur