Nu knokken…of straks oud nokken?

Vanaf vandaag worden er ‘n half miljoen folders overal in het land uitgedeeld met als kop:

‘Gaan we knokken of gaan we oud nokken? KNOCK OUD!’

De folder informeert de lezer over wat er op het spel staat met de plannen van De Geus met het prepensioen.

Veel mensen maken zich druk over de plannen van het kabinet. En terecht. Daarom is het goed dat de FNV (samen met PvdA, SP, GL en LPF) met een alternatief is gekomen. Dat alternatief (uittreden met 60 moet mogelijk blijven en het moet een gezamenlijke, solidaire regeling worden) verdient alle steun.

Daarom delen we die folders uit. Immers het informeren van de mensen is nu het belangrijkste. Zodat de mogelijkheid van mobiliseren - als het nodig mocht blijken – open blijft.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 27 april 2004 :: 11.53 uur

18 Comments

18 reacties

 1. Wordt het niet eens tijd dat dit kabinet definitief wordt gestopt?

  Reactie door molly — dinsdag 27 april 2004 @ 14.12 uur

 2. Het wordt tijd dat er een actie wordt ondernomen tegen dit zeer a-sociale kabinet, het is nu het moment om op de barricades te gaan staan, om eens ouderwets tegen dit kabinette gaan strijden. We moeten ophouden om ons als makke schapen te laten afslachten. Want er is zeer veel mis in dit land.

  Het is tijd voor actie!!!!!!!!

  Richard

  Reactie door Richard — dinsdag 27 april 2004 @ 15.19 uur

 3. helemaal eens met commentaar 1 & 2, en daar aan toe voegende:

  – Politieke beslissingen niet meer laten nemen door brussel.
  – Herinvoering van de gulden.
  – Amerika dezelfde import/export restricties opleggen als zij ons opleggen (dus ook voor personenvervoer).
  – Maximumloon invoeren -> Of minimum lonen omhoog.
  – Openbaar vervoer en energiemarkt terug naar de overheid.
  – …

  Reactie door paul — dinsdag 27 april 2004 @ 15.43 uur

 4. Helaas stopt de meerderheid van de stemgerechtigde Nederlanders op de verkiezingsdag en ervoor weer hun kop in het zand en zijn ze door al die mierzoete praatjes van Bos en Balkenende weer eens verantwoordelijk voor nog eens 4 jaar rampzalig klungelend beleid (met of zonder VVD; maakt niet uit). En zijn we terug bij af. Zo gaat dat hier!

  “Het is tijd voor de revolutie”

  Reactie door R.Rook — dinsdag 27 april 2004 @ 18.04 uur

 5. De kiezer veel beloven en weinig geven,laat dit kabinet de werkgevers in vreugde leven.

  Reactie door folkert de lepper — dinsdag 27 april 2004 @ 19.18 uur

 6. actie begint bij je eigen familie en kennissen ,als mijn familie commentaar heeft op deze regering , vraag ik altijd s.p. gestemd ? nee eigen schuld .
  want de meeste kennissen zijn al geknecht door de hypotheek , van de overwaarde een nieuw autootje gekocht , de kinderen in de opvang geflikkerd , en het nieuwe bankstel is belangrijker dan de bejaarde ouders , dus even niet op bezoek maar overwerken,deze door de amerikanen gefokte materiealistische maatschappij gaat toch naar de kl,te dat is een kwestie van tijd , kortom nu even niet maar laat de mensen maar even goed genaaid worden door deze regering en dan komt het allemaal goed

  p.s. wouter bos mag van mij tot zijn pensieon met ouderschaps verlof

  Reactie door henk — dinsdag 27 april 2004 @ 22.01 uur

 7. Een heel oud gezegde, maar daardoor zeker niet minder waar.
  Elk land krijgt de regering die het verdient.
  Begrijp ook nog steeds niet waarom de gulden terug moet. Kost alleen maar meer geld.

  Reactie door BJ — dinsdag 27 april 2004 @ 22.42 uur

 8. Ben niet zo in de ploitiek thuis maar van mij mag er ook revolutie komen. Kan verdorie steeds minder met mijn werk bezig zijn omdat ik steeds meer mensen om heen in de problemen zie komen en werkelijke huilpartijen. Een nichtje van negentien vraagt zich huilend af waarom haar vader en zijzelf nu ineens in een totaal ander levens perspectief komen te staan. Gelukkig durft ze zich nog te uiten en kan ik er nog voor haar zijn. Kan er niks aan doen maar begin me echt te irriteren aan die poppekast in Den Haag waar ze het blijkbaar nog prima naar de zin hebben. Ben niet zo’n politiekdier, maar vooruit op de barricades.

  Reactie door Ninka — dinsdag 27 april 2004 @ 23.27 uur

 9. las gisteren in de krant dat de FNV (jongerius)de collectieve regeling prepensioen/levensloop los laat en bereid is om hier meerdere regelingen van te maken. Ik dacht dat het uitgangspunt juist die collectiviteit was. Gaat het weer zoals in het najaarsoverleg dat er een hoop gebrul en een zwakke regeling uitkomt. Dit betekent dat de FNV door wederom op een compromie aan te sturen de positie van zichzelf en vooral van zijn leden verzwakt. Vinden de FNV – bestuurders met De Waal voorop hun eventuele politieke carriëre belangrijker dan hun leden en de verhoudingen binnen de maatschappij. Door het samenvoegen van de afdelingen binnen de FNV zijn bestuurders amper bereikbaar laat staan dat ze iets voor je doen. Krijg je al iemand te pakken dan weten ze van niks. Ik hoop dat de huidige actie hierbij de mensen duidelijk maakt dat het zo niet verder kan.

  Reactie door wim — woensdag 28 april 2004 @ 9.37 uur

 10. Ik ben niet zo voor een revolutie, want we hebbben in de geschiedenis wel gezien dat revolutie altijd het probleem wat er is verergerd heeft. Denk hierbij maar aan de octoberrevolutie, of de franse revolutie.

  Het is veel beter om acties te voeren tegen dit regeringsbeleid wat verschrikkelijk a-sociaal en ook onrechtvaardig (wan)beleid is. Deze regering moet het maar eens voelen dat ze ons Nederlanders niet zomaar alles door de strot kunnen duwen een massale actie is hier wel op zijn plaats. We zullen de werkgevers die zeer zeker ook voor dit (wan)beleid zijn wel even laten voelen dat ze dit niet zomaar kunnen maken. Als
  top(b)managers er gemiddeld met vele procenten tegelijkaan salaris en bonussen zich als grote criminelen kunnen gedragen dan kunnen wij dat ook burgerlijke ongehoorzaamheid is dus nu wel op zijn plaats.

  Ik heb eigenlijk nog veel meer wat mij dwars zit in deze maatschappij maar dat is hier nu niet aan de orde. Rvolutie ben ik niet voor maar algehele stakingen en het totale land plat gooien ben ik wel voor, dan zal de regering voelen dat ze ons mensen en rechvaardige burgers dat wij zijn niet zomaar kunnen beduvelen.

  Actie!!!!!!!!!!!!!!

  Reactie door Richard — woensdag 28 april 2004 @ 17.35 uur

 11. kortom op de barricades met die sooi en staken

  Reactie door Richard — woensdag 28 april 2004 @ 17.37 uur

 12. als je de baas in zijn drukke tijd niet durft te laten zitten , heeft het geen nut lid van een vakbond te zijn , (doordenkertje)

  Reactie door henk — woensdag 28 april 2004 @ 17.59 uur

 13. renee 19 je gezin onderhoud je zelf niet je baas !!!!en als je ziek ,werkeloos , of oud bent , onderhouden wij je gezin , niet je baas , socialisme weet je nog . en ook ik weet dat er gelukkig nog werkgevers zijn in nederland die weten dat de grootste investering en de belangrijkste het personeel zijn , groetjes henk

  Reactie door henk — donderdag 29 april 2004 @ 22.59 uur

 14. @r.rook: natuurlijk geen revolutie. Niet erg realistisch en bovendien olie dom. Maar ik begrijp wat je bedoelt: de boel moet ‘ns een keer echt goed geregeld gaan worden (maar ja, daar denken de mensen nu eenmaal heel verschillend over).
  Maar okay, alleen in gedachten dan: leve de revolutie!

  Wat zullen we daarna gaan doen? Biertje drinken!

  Reactie door Martin — vrijdag 30 april 2004 @ 23.16 uur

 15. @Henk #20
  Nou…Henk, laten we het dan eens op zijn minst een soort symbiotische relatie noemen, van wederzijds profijt.

  #21
  Zachte heelmeesters…De nederlandse politiek en ook veel instellingen zit vol gewetenloos en domdenkend onkruid. die krijg je niet even weg, door een andere coalitie aan de macht te helpen. Paars, paars/rood of groen/rood, steeds dezelfde shit.

  Geen tijd voor pils; er is werk aan de winkel; de tent moet schoon.

  Reactie door Rene Rook — zaterdag 1 mei 2004 @ 0.10 uur

 16. commentaar, eerder een vraagje.

  waar kan ik terecht als ik ontdek dat een bakkers bedrijf wel pensioen inhoud van zijn personeel en vervolgens dat in eigen zak houd, en ja als ik ook kan vertellen dat deze firma er een gewoonte van maakt falliet te gaan regelmatig en dan spaargelden van het personeel laat verdwijnen, de rekeningen niet betaald en met een andere BV de zaak weer doorstart en herhaling volgt !! van het voorafgaande. En Oh ja, de gene die dit flikt gaat ook nog rianter wonen en een betere auto rijden …………

  Wie kan dit aanpakken ?

  waar moet ik zijn om dit aan de kaak te stellen.

  Reactie door theo grundeken — woensdag 12 mei 2004 @ 0.40 uur

 17. slots

  slots Human law is law only by virtue of its accordance with right reason, and by this means it is clear that it flows from Eternal law. In so far

  Trackback door slots — vrijdag 29 april 2005 @ 23.44 uur

 18. rake back

  rake back There are two sorts of laws, those of absolute equity and universality, and the bizarre ones which owe their autonomy only to blindness

  Trackback door rake back — dinsdag 31 mei 2005 @ 22.20 uur