Het stinkt hier

In het vragenuur vanmiddag in de Kamer kwam minister Bot van Buitenlandse Zaken er niet uit. Hij was niet in staat de indruk weg te nemen dat deze regering blindelings de VS gevolgd heeft in de aanloop naar de oorlog tegen Irak.

Inmiddels wordt er steeds meer duidelijk over de firma ‘leugen en bedrog’ van de regering Bush: Powell die loog in de Veiligheidsraad, de State of the union als platform voor onwaarheid en noem maar op.
Hoewel de Nederlandse regering via de inlichtingendiensten toegang had tot de juiste informatie (onder andere van de wapeninspecteurs) heeft men daarvan óf geen gebruik willen maken óf de informatie achter gehouden om de geesten van de mensen hier toch vooral rijp te kunnen maken voor oorlog. (‘We steunen de oorlog politiek, maar we doen niet mee.’)

Goed dat Harry van Bommel zich er niet bij neerlegt en meteen actie heeft ondernomen om de onderse steen boven te krijgen. We hebben recht op de waarheid, zeker als het gaat om vraagstukken als ‘oorlog en vrede’.

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

dinsdag 20 april 2004 :: 15.00 uur

30 Comments

30 reacties

 1. Firma ‘List
  Het stinkt hier .

  Trackback door Jazper.nl — dinsdag 20 april 2004 @ 15.21 uur

 2. oorlog en vrede….
  noem het wensen, dus OLIE we zijn als mensheid momenteel olie-dom bezig, en dat onder aanvoering van enkele miljardairs die door de nullen gemaakt en onderhouden worden.

  Als nu eens niemand meer soldaat werd? Incl. de Hamas e.d. . .
  Zijn er onschuldige mensen in de wereld Jan!? Van ehhh 21+ ?

  Reactie door Barend — dinsdag 20 april 2004 @ 16.20 uur

 3. De regering Bush trekt zich nergens wat van aan, geen enkele onthulling of beschuldiging lijkt effect te hebben, de bevolking lijkt wel apathisch! Bondgenoten en ‘vrienden’ in de VN worden in een wereldwijde tv uitzending glashard voorgelogen. Onvoorstelbaar. Daar kun je toch niet zomaar mee wegkomen? Dit is misbruik van macht in de grootste zin. En het ergste is nog wel dat onze eigen regering Balkenende er kontlikkend achteraan loopt. Voor wat? Voor Jaap de Hoop Scheffer bij de NAVO? Voor nieuwe handelsopdrachten? Om bedrijfsmatig mee te helpen met de opbouw van Irak? Krijgen we ook een oliebron? Kan bijna niet anders.

  Dus dit is de beschaafde 21ste eeuw?

  Reactie door Sebastiaan Schelfhout — dinsdag 20 april 2004 @ 16.23 uur

 4. Over stinken gesproken…

  Toppunt van europese integratie, met dit soort mensen hebben we dus ook te maken blijkbaar:

  ————————————
  Het graf van de Spaanse politieagent Francisco Javier Torronteras is in de nacht van zondag op maandag geschonden.
  De agent kwam begin april om het leven toen de politie een flat in Madrid waar zich de vermoedelijke planners van de aanslagen op de treinen ophielden. Die bliezen zich tijdens de inval op.
  Onbekenden sleepten het stoffelijk overschot van Torronteras uit zijn graf. Ze verminkten het door er voorwerpen in te steken en staken het toen in brand. De krant El Mundo bericht dat de politie op zoek is naar drie militante moslims
  die mogelijk bij de grafschennis betrokken zijn. Inmiddels staat vast dat tijdens de ontploffing in de Madrileense flat de Marokkaanse broers Mohammed en Rachid Oulad Akcha zijn omgekomen. Zij stonden ter opsporing gesignaleerd omdat de politie ze verdacht van betrokkenheid bij de aanslagen.
  ————————————

  Bron:
  http://frontpage.fok.nl/nieuws/40778

  Reactie door paul — dinsdag 20 april 2004 @ 16.31 uur

 5. Harry van Bommel die zich sterk maakt voor de “waarheid”..??
  Als ie zich net zo sterk maakt voor de waarheid als voor de vrijheid van meningsuiting, dan hoeft Bot zich geen enkele zorgen te maken.

  Reactie door Ron — dinsdag 20 april 2004 @ 19.03 uur

 6. Heel vaak ben het met de USA regeringen niet eens. Zie bv. hoe men is omgegaan en nog steeds omgaat met de oorspronkelijke bevolking. Heel vaak ben ik het met de SP wel eens, maar wat betreft de oorlog in Irak vind ik dat de SP te lang doordramt over het illigaal binnen vallen van de USA. Sadam en zijn onmenselijke familie en medestanders moesten worden opgeruimt.
  Elke oorlog zit vol leugens dus hier hoeven we de waarheid niet te gaan zoeken want die is er niet. Ik ben tegen iedere vorm van geweld, maar soms is er geen andere weg.Dit was naar mijn gevoel zo’n moment. Laat ook de SP zoeken naar een mogelijkheid om de mensen in Irak steun te geven en stop met energie te steken in het verleden er is geen weg terug.

  Reactie door F. Visser — dinsdag 20 april 2004 @ 20.36 uur

 7. @ F Visser,

  Juist het verleden is de beste vooruitblik op het nu en de toekomst, je kunt niet zonder.

  Het is al erg genoeg dat een menselijke genratie, overlappende 3, dus NIET leren van gemaakte fouten.

  Resultaten uit het verleden zullen gegarandeerd herhaalt worden.
  Internet kan dat veranderen, als de mensen dat willen althans.

  Reactie door Barend — dinsdag 20 april 2004 @ 22.24 uur

 8. reichskanzler adolf h.begon de 2de wereldoorlog ook vanwege de mensenrechten ![in zijn optiek]van de duitse minderheden in polen [danzig]en de onderdrukking ervan zoals hij verklaarde ! met alle gevolgen vandien.toen kregen we vietnam met het incident in de golf van tomkin !en nu dus irak,eigelijk veranderd er niet zo veel,als een grootmacht zich zorgen begint te maken zorg dan maar als klein land dat de schuilkelder in orde is!!!!!kon wel eens handig zijn.

  Reactie door dick — dinsdag 20 april 2004 @ 22.37 uur

 9. Het failliet van de VS-politiek wordt met de dag duidelijker. Het is een ramp voor de hele wereld aan het worden. Na de menselijke slachtoffers is ook de democratie o.a. in Nederland zwaar beschadigd.
  De nieuwe ambassadeur van Irak wordt Negroponte.
  Meer hierover op mijn weblog.

  Reactie door Hetty — dinsdag 20 april 2004 @ 23.04 uur

 10. Niks mis met anti-amerikanisme.

  Hardop de neoconservatieve Amerikaanse politiek veroordelen roept verontwaardiging op bij onze huidige regering. Je wordt dan verweten anti-amerikaans te zijn! In dit land is dat van oudsher een ernstige beschuldiging.
  Vreemd, want politici als Aartsen, Balkenende, de Hoop Scheffer en Herben schamen zich helemaal niet voor hun anti-EU houding waarmee ze Frankrijk, België en Duitsland berispen omdat die een Amerikaanse aanval op Irak zonder VN-resolutie afkeuren.
  Het lijkt wel of we van dit kabinet niet eens tegen de oorlog mogen zijn, of mogen vinden dat het Amerikaans machtsvertoon in Irak neerkomt op ordinaire koloniale knechting.
  Een academicus als Balkenende zou toch moeten begrijpen dat de kruistocht tegen de As van het Kwaad weinig met logica en ontwikkeld democratisch bewustzijn te maken heeft.
  Eerder deden de Amerikaanse Republikeinen al pogingen om de leer van het Darwinisme in het Amerikaanse onderwijs te verbieden, want zij gruwen van het wetenschappelijk bewijs dat de mens vanuit de aap is geëvolueerd. Het Witte huis en het Pentagon zijn op het hellende vlak door irrationele godsdienstbeleving te verheerlijken als zaligmakend voor Amerika en te hanteren als richtlijn voor een nieuwe gekerstende wereldorde waarin andersdenkenden zich moeten verantwoorden aan het door God gewilde oppergezag van Amerikaanse Republikeinen, een knerpend gareel waarin Bush figureert als hoogste vertegenwoordiger op aarde van Gods almacht.
  De verwachte steun en sympathie voor grootscheeps Amerikaans machtsvertoon in Irak laat wereldwijd veel te wensen over. Daar kan je alleen maar blij om zijn want de Amerikaanse Republikeinen zijn als morbide volksmenners met hun ranzige anti-oppositiepolitiek de vijand van een pluriforme maatschappij. Om dat soort democratie heeft Irak niet gevraagd. Voorts was regime-change geen aanleiding voor de bezetting, maar de massavernietigingswapens die Irak zou hebben.
  Die zijn er niet, dus nu gaat het gezeur weer over buurland Iran, waarvan nu al weer duidelijk is dat ze het de Bush-junta nooit naar de zin zullen kunnen maken, met wat voor bewijs dan ook dat ze geen nucleaire wapens in huis hebben. Verder stoomt de Pentagon-propagandamachine de nieuwsconsumenten klaar om begrip op te eisen voor een nieuwe show van USA-stoottroepen: In Syrië, en als het even kan ook op Cuba.
  Frankrijk en Duitsland hebben gelijk gekregen, Europa moet niet de hakken tegen elkaar klappen voor Amerikaanse republikeinen.

  Reactie door j.meinardi — woensdag 21 april 2004 @ 9.10 uur

 11. Laat Harry gelijk even een onderzoek instellen naar het ‘waarom’ van de Amerikaanse bemoeienis in WO II. Ik vraag me af wat de Amerikanen heeft bewogen om zich met deze strijd te bemoeien.

  Reactie door cruler — woensdag 21 april 2004 @ 16.30 uur

 12. @cruler

  Moet ik hieruit begrijpen dat je de tweede wereldoorlog met de oorlog in Irak vergelijkt ?

  Reactie door marc — woensdag 21 april 2004 @ 18.20 uur

 13. @ Olav ten Broek:
  Waaruit maak jij op dat ik me druk maak over terrorisme?
  Ik was slechts verwonderd dat of-all-people, Harry van Bommel aan waarheidvinding gaat doen.
  Dat lijkt wel een contradictio in terminis…

  Reactie door Ron — woensdag 21 april 2004 @ 18.48 uur

 14. @ marc: Dat mag jij eruit begrijpen, maar dat is niet het punt wat ik wil maken. Het punt dat ik wil maken is dat ik moe word van het geneuzel van mensen als Harry van Bommel. “Onderzoeken achteraf” is iets waar Nederland erg goed in is geworden, of je je ervoor op de borst mag slaan is een tweede. Als ik kijk hoe lang er geneuzeld is over Srebrenica (nu nog trouwens), terwijl er wat die zaak betreft maar één ding is dat telt: De Bosnische Serviërs o.l.v. Kardzic en Mladic hebben het gedaan, niemand anders!

  Nu blijven we maar doorzeveren over de “ware redenen” achter de oorlog in Irak (wordt waarschijnlijk ook een rapport van duizenden pagina’s waar niemand iets van snapt, noch op zit te wachten), en het “als een hondje achter de VS aan lopen” van Nederland. Ik word er eerlijk gezegd schijtziek van. Die oorlog heeft plaats gehad, terecht (of onterecht), het enige dat nu telt is dat Irak niet nog verder in een chaos veranderd. Daar moeten de inspanningen aan gewijd worden, niet aan geneuzel. Meneer van Bommel waait vooral met de wind mee, en probeert nu op een wel heel makkelijke manier te scoren.

  Ik vraag me overigens wel af hoe er gereageerd zou zijn als de VS (lees: coalitie) destijds in 1936 Duitsland was binnengevallen, met als reden ‘de wereld te ontdoen van een potentiële massamoordenaar’. Toen was er geen gegronde reden, maar we weten allemaal wat er na die tijd nog gebeurt is.

  Iedereen vergeet in deze discussie de rol van Saddam Hussein: zijn weigering om totale medewerking te verlenen aan de inspecteurs en zijn gebleken ‘onbetrouwbaarheid’ met zijn aanval op Koeweit. Ook al had deze krankzinnige de massavernietigingswapens op het moment van aanval niet, vroeg of laat had hij ze wel gekregen, en dat vond ik een enge gedachte.

  Dat wijzende vingertje naar de VS is erg makkelijk, vooral achteraf.

  Reactie door cruler — woensdag 21 april 2004 @ 18.53 uur

 15. @cruler

  Keej dan zijn we het eens.
  Ik had dit niet beter kunnen verwoorden dan wat jij daar gedaan heb.
  Met dien verstande dat wat het laatste gedeelte (zeg maar vanaf jaartal 1936 )ik juist zo iets zou hebben als ”van fouten kan je leren”

  Het terugverwijzen naar de inspecteurs vindt ik daarom een beetje vreemd omdat je dan hetzelfde aan het doen bent als, en ik zet het in je eigen woorden neer” Als ik kijk hoe lang er geneuzeld is over Srebrenica (nu nog trouwens)”

  Verder een goed stuk en ben ik het nog steeds met je eens ;)

  Reactie door marc — woensdag 21 april 2004 @ 19.15 uur

 16. cruler (15)er zijn geen mensen in de 2e kamer te vinden die meer feiten kennis hebben in deze dan harrie v.bommel . dat het kABINET EN J.P. BELANGRIJKE INFORMATIE VOOR HARRIE EN ONS DUS !!! ACHTERHOUD , ALS JIJ ACCEPTEERD DAT DIT KABINET ONS IN EEN ZINLOZE OORLOG BETREKT . LIJKT HET ME BETER DAT JE GOEDE TIJDEN SLECHTE GAAT KIJKEN , WANT DE WAARHEID INTERRESEERD JE BLIJKBAAR NIET . EN DAT VIND VERREKTE JAMMER . GROETJES HENK

  Reactie door henk — woensdag 21 april 2004 @ 22.50 uur

 17. Goh Henk, jij bent goed op de hoogte van de mate van feitenkennis van onze 150 kamerleden :-)
  En je schijnt ook volledig op de hoogte van de info die het kabinet voor ons achterhoud….
  Deel dat met ons, Henk…jij wilt dat ons toch niet onthouden..?

  Reactie door Ron — woensdag 21 april 2004 @ 23.01 uur

 18. Het wordt denk ik pas echt gevaarlijk als de VS coalitie gedwongen word de hele rit uit te zitten in Irak, en met de chaos en economische bijverschijnselen de positie van Bush en vooral de republikeinen in het geding komen. Met de VN in Afganistan, VS in Irak, Al-Qaida in Uzbekistan , en interne protesten in Iran zal het niet echt moeilijk zijn om een oorlog met Iran aan te knopen vanuit de VS, want dat reshufflen van the middle-east is al een heel oud plan en de republikeine zullen dit op dit moment ten koste van alles niet meer uit handen willen geven, simpelweg omdat er dan zoveel schade aan de partij is dat ze nooit meer aan de macht komen. Leidt die Iran oorlog tot schade in Israel of Zuid-Europa krijg je vanzelf een westerse coalitie tegen het complete midden-oosten, tot de chinesen de kacheltjes niet meer warm kunnen stoken, kwestie van tijd allemaal… Rob..

  Reactie door Rob.. — donderdag 22 april 2004 @ 0.40 uur

 19. In de tijd dat het kabinet zich er voor uitsprak om de oorlog tegen het regime in Irak wel politiek maar niet militair te steunen werd de gepaste scepsis op de betrouwbaarheid van de ‘kennis’ dat er masavernietigingswapens aanwezig waren in Irak als een politieke doodzonde afgeschilderd, door partijen als het CDA en de VVD maar ook door de media. Scepsis tegenover deze ‘kennis’ van Amerikaanse inlichtingendiensten betekende namelijk dat je de dreiging die toenmalig dictator Saddam zou hebben gevormd voor de wereldvrede niet serieus nam, iets wat men juist voor dat moment, in de aanloop van de door de VS al in detail geplande oorlog, wel moest doen.

  Het kabinet Balkenende maakte zich zorgen over deze dreiging om geen andere reden dan dat de VS hun zorg daarover naar buiten toe steeds veelvuldiger uitten. En om die zorg nog meer ‘inhoud’ te geven, werd er natuurlijk steeds meer nieuwe ‘informatie’ onthuld. Saddam zou binnen enkele jaren een kernbom kunnen produceren en voor degenen die die ‘informatie’ alleen niet overtuigend genoeg vonden werd er ook nog een onthulling gedaan over geheime leveranties van uranium vanuit Sudan aan Irak. Daarbij werden Amerikaanse satellietfoto’s van Iraakse bases zo bewerkt dat Powell’s uitleg bij de presentatie van deze foto’s ook voor de grootste sceptici (Rusland en Frankrijk) als onweerlegbaar moest schijnen. Onweerlegbaar, want foto’s moesten het ultieme bewijs vormen voor de aanwezigheid van mobiele laboratoria voor de fabricage van biologische wapens en opslagplaatsen voor grote hoeveelheden chemische wapens.

  En achteraf ‘blijkt’ dan dat ook deze met de meest geavanceerde technologie genomen en bewerkte zwart-wit foto’s een werkelijkheid toonden die toch veel grijzer was dan men deed voorkomen. Een werkelijkheid zwart-wit tonen op foto’s die verdacht weinig ruimte lieten voor alle nuances ‘grijs’: ieder weldenkend mens kón weten dat deze foto’s welhaast niets anders dan een vertekend beeld gaven van deze werkelijkheid. Op de foto’s en in de beelden in de hoofden van de mensen moest een werkelijkheid worden getoond met de massavernietigingswapens daarin ingetekend.

  Niet verwonderlijk dat sommige landen, waaronder Polen, zich nu omtrent de ‘bewijslast’ als legitimatie voor het voeren van deze oorlog misleid voelen. Voor Polen, naast de geëscaleerde onveilige situatie van nu, een reden om zich mogelijk ook terug te trekken uit Irak. Spanje en enkele kleinere landen (Honduras en de Dominicaanse Republiek) hebben dat besluit al genomen. Door de onduidelijkheid over de vraag of de huidige troepen onder Amerikaanse of toch VN-vlag zullen (blijven) opereren zullen waarschijnlijk nog wel een aantal landen het besluit tot terugtrekking van hun soldaten uit Irak nemen.

  Amerika zal concessies moeten doen, wil deze ontwikkeling nog gekeerd kunnen worden. Veiligheidstroepen zullen onder leiding van een VN-commando geplaatst moeten worden. En voor de mensen in Irak zal een centraal VN-gezag ook meer vertrouwen inboezemen. Want een Amerika als alleenheerser in Irak kan niet tegelijkertijd ook bondgenoot zijn van de Irakezen.

  Reactie door David Tompot — donderdag 22 april 2004 @ 3.42 uur

 20. @cruler, item 15: “Het punt dat ik wil maken is dat ik moe word van het geneuzel van mensen als Harry van Bommel. “Onderzoeken achteraf” is iets waar Nederland erg goed in is geworden, of je je ervoor op de borst mag slaan is een tweede.”

  Natuurlijk is het een goede zaak dat iemand probeert de waarheid boven tafel te krijgen. Hoe kun je daar nou tegen zijn?
  Ik zou zeggen: Harry zet hem op!

  Dat die onderzoeken lang duren, komt natuurlijk ook omdat zulke delicate zaken niet afgeraffeld moeten worden. Wat mij wel opvalt, dat als er eenmaal conclusies zijn getrokken, er wel erg weinig mee wordt gedaan.
  Laat ik het zo zeggen: Als een vriend van mij me voorliegt en ik kom daarachter, zal ie waarschijnlijk mijn vriend niet meer zijn. Een kwestie van geschonden vertrouwen.
  De wereldpolitiek is niet zo zwart-wit als mijn voorbeeld, maar de andere partij laten voelen, dat ze fout zijn is toch wel op zijn plaats.
  Hadden we maar een regering die op wereldniveau ook zoveel moed had om op te komen voor de “normen en waarden” die ze blijkbaar van ons (gewone burgers) wel verwachten.

  Reactie door Helma — donderdag 22 april 2004 @ 8.10 uur

 21. We zijn als nederlands medeplichtig gemaakt aan het schenden van het internationaal recht, en bezetten een soeverijn land, zonder dat dat enige uiting van aggressie aan ons adres heeft gegeven. Japie de hoop schepper (bilderberg voor nato natuurlijk) wist dat er geen steekhoudend bewijs was, de engelse en nederlandse wapeninspecteurs hebben onze regering van oorlogsmisdadigers van te voren ingelicht, en zij vonden zelfs de toon van Blix die blik zette nog relatief zwak.

  Dit hele conflict gaat overigens niet over olie maar over het stichten van een New World Order, een republiek naar plato’s ideeen, waar kaballahgeinspireerde alchemistische filosofen als koningen weten wat het best voor de mensheid is (niet voor het individu natuurlijk.). Vreemd he 60 jaar geleden werd dat ook al geroepen. Neo darwinisme, ala hitler een goeie bekende van de bushjes die met hun vrindjes via de rotterdamse bank voor handel en scheepvaart tot 1943 de nazi’s financieel hebben gesteund, maar ook tegelijkertijd het communisme hebben gesponsord.

  Maar SP, terwijl wij, de mensen over de hele wereld (america voorop met de patriot act) onze burgerrechten inleveren onder het mom van de dreiging van door henzelf gecreerd terrorisme, zou ik vooral doorgaan met het strijden voor loonsverhoging e.d. we pikken het niet.

  Over 4 jaar hebben we sowieso niets meer te pikken, dankzij voor velen de illusie dat de SP de wacht houdt.

  Blaas mij maar op, maar dan wel zonder biometrisch passpoort, afgeluisterde telefoongesprekken, uitleveringsverdragen met de VS, niet te controleren bewijsmateriaal van de aivd in civiele strafzaken, camera’s met gezichtsherkening, tracken van mobiele telefoons, niet meer anoniem met het openbaar vervoer kunnen reizen, ja liberty and justice ala us.

  Reactie door pipo de clown — donderdag 22 april 2004 @ 11.26 uur

 22. en stel je bij alles wat je van je zintuigen doorkrijgt de vraag: waarom? en waarom dat ? en waarom dat .

  Reactie door pipo de clown — donderdag 22 april 2004 @ 11.42 uur

 23. @Ron #18
  Ron, het valt wel bij me op, dat je anderen hier onderuithaalt met een Pavlof reactie van je over feiten kennis. Dit is je recht Ron, maar het zou dan wel sportief van je zijn, als je naast je commentaar ook even dan de “juiste” feiten opsomt. Dat doe je niet, waardoor ik je toch verdenk van goedkoop commentaar geven.

  Goed Ron; Feit is, dat (en Powell heeft dat toegegeven) de amerikaanse top niet goed is ingelicht over de juistheid van het feitenmateriaal, wat in de VN werd gepresenteert als zijnde een televisieshow. Is dat een feit of niet?? Ik vond het de grootste amerikaanse afgang van de laatste tijd.

  Dat van Bommel ook twijfelt aan een hele hoop andere zaken waar de amerikanen mee gekomen zijn, is dan begrijpelijk…
  Ron; ik wil best aan je tegemoed komen met je opmerking, dat mensen hier wat meer feiten moeten melden bij hun stelling; maar doe het dan zelf ook even, dan zou ik heel veel respect voor je hebben op dit forum, al gedraag je je zo anti-Sp; het houdt de discussie levendig.

  @11: Als jij de landen Frankrijk en Duitsland noemt, dan geef je daarmee die landen onterecht de eer als spreekbuizen/machthebbers van de EU. Ze willen wel heel graag deze rol, maar het lijkt me net ze verachtelijk als dat de VS deze rol in de wereld opeist. Frankrijk en Duitsland dienen puur hun eigen belangen. Duitsland verkoopt gewoon massa’s verboden technologie aan dubieuze landen, Frankrijk doet dat nog meer. Frankrijk laat stiekum boten van Greenpeace zinken, zonder dat de VN ingrijpt. Helpt ook niks, want ze hebben om onverklaarbare reden; het VETO recht. Frankrijk gooit kernbommen op een paar eilandjes ondanks protesten van de gehele wereld!(Mururoa) en de mensen die in de verkeerde windrichting woonden, kregen ineens veel kankerklachten. Chirac; de fraudeur, denkt dat hij de nieuwe Napoleon is! Geef hem maar niet teveel eer. Chirac; daar moet ik echt van kotsen…

  Reactie door Rene Rook — donderdag 22 april 2004 @ 12.03 uur

 24. @pipo #23
  De site van je link draait allemaal om 1 persoon: A. Jones. Hij lijkt me niet helemaal snugger; als ik zo zijn site bekijk. Hij helpt zelfs die secte van WACO om die “kerk” daar te herbouwen.

  Wel, als er al facsisten onder ons zijn, dan zijn het in elk geval secteleiders, wiens woord wet is; vrede op aarde prediken; intussen hun eigen bankrekening spekken; sex hebben met verschillende vrouwelijke volgelingen (dit eisen); en de hele tent volstouwen met genoeg wapens om een kleine oorlog mee te voeren. Het is in feite net zo ultra-rechts als de amerikaanse wapen-lobby. Kun je geen betere site opgeven Pipo?

  Maak je maar geen illusies over de SP…na de volgend 2e kamer-verziekingen krigen we weer een regering, gekozen door het domme klootjesvolk wat hier woont en krijgen we weer paars of een andere idiote variant daarvan. Je hoeft de SP daarvoor niet te blameren; ze doet wat ze kan om mensen te informeren en te overtuigen. Maar tegen “gewoontestemmers” heeft alle rede geen zin. Bovendien heeft Bos zich populair gemaakt bij vrouwen om zijn charmante snoetje….de ideale schoonzoon….pfffft…je zou haast vrouwen het stemrecht weer willen ontnemen…maar dat is hier vloeken in de kerk. Ik ben benieuwd wat voor 2e kamer we hadden als alleen vrouwen mochten stemmen en als mannen alleen mochten stemmen; lijkt me interessant om te weten.

  Mischien moeten we Jan Marijnissen een keer in een modieus pak hijsen of Harry van Bommel een Face-lift geven, zodat ie een beetje op Beckam lijkt…

  “Het wordt tijd voor de revolutie”.

  Reactie door Rene Rook — donderdag 22 april 2004 @ 12.32 uur

 25. Zeg Rene,

  Niet allemaal over één kam scheren aub, dan zal ik dat bij jou ook niet doen! Beloofd?:)

  Reactie door Helma — donderdag 22 april 2004 @ 12.41 uur

 26. @Helma
  Nee hoor Helma; tuurlijk zijn er genoeg vrouwen, die door de charmante praatjes van goed-ogende politici heen kunnen kijken. Het mogen er alleen best wel wat meer worden, dan nu het geval is….;-)

  Reactie door Rene Rook — vrijdag 23 april 2004 @ 0.13 uur

 27. @Rene,

  Mooi zo dan, ik vraag me trouwens af hoe het zit met opkomst met verkiezingen en de relatie mannelijk/vrouwelijk…

  Reactie door Helma — vrijdag 23 april 2004 @ 9.10 uur

 28. renee goed gevonden . want als jan een face lift pakt is het te duur , harry in een drie delig pak is ook niet nodig . het gaat er niet om wat je hebt maar wat je bent , en revolutie begint bij het dualisme !!!!!!! dus bellen iedere morgen alle s.p.afd leden de raad fracties op . of ze B&W gecontroleerd hebben . ma w op zun brabants . oe , we bek open doen

  Reactie door henk — vrijdag 23 april 2004 @ 22.20 uur

 29. Om de verkiezingen te winnen is het meest waarschijnlijk dat de republikeinen een nieuwe oorlog met bv Syrie of Iran zal uitlokken om zo alsnog support te krijgen omdat we er allemaal middenin zullen zitten en uit ‘zelfverdediging’ toch nog aan de zijde van het beest Bush gaan meevechten, want als je goed nadenkt snap je dat het teken van het beest op voorhoofd of rechterarm het kruis is waar christus aan opgehangen is=> alleen zij die dat teken dragen kunnen kopen of verkopen, dat is volgens mij wat er gebeurd in de wereld

  Reactie door Rob.. — woensdag 12 mei 2004 @ 15.24 uur

 30. Alle geheime diensten waren er van overtuigd dat Irak massavernietigings wapens had. Irak weigerde mee te werken om zich te ontwapenen. Eenmaal in Irak werden er geen massavernietigings wapens gevonden. Wat is dan de conclusie: Er zijn geen massavernietigings in Irak. Deze conclusie is volledig verkeerd. We weten niet waar deze wapens zijn, dat is de enige conclusie die we kunnen maken. Gisteren is er in Irak een aanslag met een artillerie granaat gevuld met sarin verhinderd. Sarin is een hoogwaardig zenuwgas, een van de meest dodelijke stoffen op deze aarde. Ik denk niet dat Jihadisten en andere opstandelingen Sarin en de bijbehorende speciale granaten kunnen fabriceren in een of andere moskee of hut. Ik denk dat dit overblijfselen zijn van Saddam’s massavernietigings wapens waarvan Saddam loyalisten weten waar ze te vinden zijn. Dat deze vaker gebruikt zullen worden is wel te verwachten en dit zou een hoogst onaangename manier zijn om deze wapens te moeten vinden.

  Reactie door Daniel — woensdag 19 mei 2004 @ 12.26 uur