Escalatie

Sjeik Yassin

Je kunt er gif op innemen: De aanslag op sjeik Yassin (oprichter en geestelijk leider van Hamas) zal verdere escalatie van het geweld tot gevolg hebben. De internationale gemeenschap heeft de aanslag veroordeeld. Ook in september 2003 namen de Israƫli Yassin onder vuur. Hij raakte toen gewond.

Blair en Bush hebben, toen ze het stratsein gaven voor de oorlog tegen Irak, beloofd dat gelijktijdig ook het Palestijns-Israelische conflict zou worden aangepakt. Tot nu toe is daar niets van terecht gekomen. Als de VS blijven weigeren Israel te dwingen tot het erkennen van de rechten van de Palestijnen zal de strijd doorgaan. Die strijd heeft nu weer een nieuwe impuls gekregen.

Het geweld zal weer ‘n nieuwe fase ingaan…

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

maandag 22 maart 2004 :: 12.40 uur

58 Comments

58 reacties

 1. Zie ook de reactie van Harry van Bommel: “Nederland moet moord op Hamas-leider veroordelen”

  “Nederland moet zich tegen deze onwettige moorden uitspreken en zich ook binnen de EU en de VN hard maken voor een veroordeling. Ook zou minister Bot de Israëlische ambassadeur op het matje moeten roepen. Dit is niets anders dan staatsterreur en dat moet met dezelfde kracht verworpen worden als alle andere terreur.”

  Reactie door Barry — maandag 22 maart 2004 @ 12.56 uur

 2. dit is gewoon een spiraal van geweld die voorlopig niet ophoud zeker niet zolang de regering bush actief is,tijdens de regeerperiode van president clinton leek er hoop maar de is nu totaal verdwenen.

  Reactie door dirk — maandag 22 maart 2004 @ 13.05 uur

 3. waarom altijd iemand anders de schuld geven zoals blair en bush? volgens mij licht het probleem toch ook bij sharon en arafat,want sharon heeft overal maling aan. neem nou die muur,hij doet waar hij zin in heeft en arafat moet maar toe kijken vanuit zijn reunie,want hij mag en kan niks.

  Reactie door hendrika — maandag 22 maart 2004 @ 13.15 uur

 4. @hendrika. Zou het niet zo zijn dat Sharon kan doen wat ie doet omdat ie economisch, financieel, militair en politiek gesteund wordt door deze twee grootmachten?

  Reactie door Jan Marijnissen — maandag 22 maart 2004 @ 13.51 uur

 5. Ik verwacht een spetterend vuurwerk!
  Mocht de crisis ditmaal maar eens zo groot worden dat Sjors Dobbeljoe, nu hij zijn legers toch in de buurt heeft, verplicht wordt om eindelijk eens een eind te maken aan die verschrikkelijke geweldsspiraal in dat gebied.

  Zie ook het commentaar op ons weblog:
  http://gerardenmia.web-log.nl/index.log?ID397040

  Reactie door Gerardenmia — maandag 22 maart 2004 @ 13.51 uur

 6. Yassin was geen politicus en hamas is geen poliitieke partij.

  De terroristenleider is een legitiem doel in binnen dit conflict, zolang er zelfmoordenaars zijn die in zijn opdracht zoveel mogelijk burgerslachtoffers moeten maken.

  Of het moreel acceptabel is om een bejaarde invalide man te vermoorden kan je je afvragen. Het is in elk geval niet verstandig of strategisch om een ‘spiritueel leider’ om te brengen aangezien zo de ideologie alleen maar versterkt wordt.

  Ik denk zelfs dat er vanuit Israel gedacht wordt dat een oorlogssituatie een betere status quo is, dan een schijnvrede. Dan heb je in ieder geval meer ‘instrumenten’ en controle. Een gevaarlijke redenering.

  Het ombrengen van deze man zal 10.000 nieuwe terroristen opleveren. Het Palestijnse volk zal dit niet vergeten, ben ik bang.

  Twee misleide volkeren met slechte leiders.

  Reactie door Francis — maandag 22 maart 2004 @ 13.54 uur

 7. @Barry, Ze luisteren snel naar de SP:

  Bot veroordeelt aanslag Yassin
  ***************************************
  DEN HAAG De regering heeft de aanslag
  op sjeik Yassin veroordeeld.”Deze actie
  is strijdig met het internationaal
  recht”,zegt minister Bot.

  CDA,PvdA en VVD zeggen geen enkele
  sympathie te hebben voor Yassin,maar
  veroordelen deze “executie zonder vorm
  van proces” wel.Ook vrezen ze dat de
  liquidatie leidt tot verdere escalatie
  van het geweld in het Midden-Oosten.De
  SP spreekt van staatsterreur die met
  kracht verworpen moet worden.

  Het PvdA-Kamerlid Koenders wil dat Bot
  de Israëlische ambassadeur ontbiedt om
  te zeggen dat Nederland de liquidatie
  afkeurt.

  bron: nos-teletekst

  Reactie door Paul Lempens — maandag 22 maart 2004 @ 13.54 uur

 8. @jan marijnissen,dat doet toch het hele westen en als er mensen zijn die wat anders zeggen en doen,dan wordt dat weer veroordeeld.

  Reactie door hendrika — maandag 22 maart 2004 @ 13.56 uur

 9. DIT IS ONGEPAST (BRON TELEGRAAF)

  Sharon feliciteert leger met dood Yassin
  JERUZALEM – De Israëlische premier Ariel Sharon heeft het Israëlische leger maandag gefeliciteerd met de liquidatie van Hamas-leider sjeik Ahmed Yassin. Sharon voegde eraan toe dat “de oorlog tegen het terrorisme” zal voortduren. De strijd is niet voorbij en zal elke dag en overal doorgaan” , aldus de regeringsleider in zijn eerste reactie op de dood van Yassin.

  Reactie door hendrika — maandag 22 maart 2004 @ 14.01 uur

 10. Kun je nagaan waar die bezoekjes van Sharon/Israel aan Bush/Washington echt over gaan..over de thee liquidaties en volkeren moord bespreken.

  Reactie door Peter — maandag 22 maart 2004 @ 14.06 uur

 11. met de moord op Yassin heeft Sharon de deur naar vrede in het slot gegooid met klap die nog tijden zal naklinken in het Midden-Oosten om alleen af toe overstemd te worden door schreeuwen van pijn, woede en rouw in zowel Israel als Palestina. Helaas is Sharon al jaren doof voor deze schreeuwen en naar nu blijkt is ook nog eens blind voor de consequenties van zijn handelen. Door de lichamelijk gehandicapte Yassin te vermoorden, heeft Sharon bewezen zelf verstandelijk absoluut niet in orde te zijn.

  Reactie door Sander — maandag 22 maart 2004 @ 14.25 uur

 12. De gevolgen zullen niet te overzien zijn…

  (Met het liquideren van een symbool bereik je het tegenovergestelde van wat Sharon -Yassin is de grootste bedreiging voor de vrede- beweerd.)

  Tenzij dit ook de bedoeling is…….!

  Reactie door Therry — maandag 22 maart 2004 @ 14.27 uur

 13. Dit is weer typisch een moment voor de SP om de eeuwige pacifist uit te hangen. Het lijkt wel alsof Van Bommel vergeet dat Achmed Yassin één van de gevaarlijkste terroristenleiders ter wereld was. Het is toch waanzin om deze aanslag op gelijke hoogte te stellen als andere terreur, zoals in Madrid, waarbij onschuldige slachtoffers zijn gevallen.

  Wel denk ik dat het doden van Yassin wederom een stap terug is in het vredesproces. Hamas zal ongetwijfeld keihard terugslaan. Het valt zelfs te vrezen dat Hamas zijn vleugels uitslaat en gaat samenwerken met Al-Qaida met als gevolg nog meer terreur en niet alleen in Israel.

  Reactie door Lucas — maandag 22 maart 2004 @ 15.37 uur

 14. @Lucas..

  Maar dat weet men toch wat de man is en waar die voor stond, neemt niet weg dat je (zonder pacifistisch te zijn) gewoon de rechtsgang had kunnen volgen, en bv de man had kunnen oppakken en berechten ipv, uit zijn rolstoel, hem geheel uit elkaar schieten. Er zijn immers meerdere wegen naar Rome ;)
  Denk dat geweld (zeker dit geweld) alleen maar meer geweld veroorzaakt en oproept.

  Reactie door Folkert — maandag 22 maart 2004 @ 16.04 uur

 15. @Folkert,ik ben het geheel met uw eens.

  Reactie door Els — maandag 22 maart 2004 @ 16.08 uur

 16. @ Lucas.

  De SP is geen pacifistische partij. Bij het zelfbeschikkingsrecht van volkeren hoort ook het zelfverdedigingsrecht. En iedereen mag zich met redelijk geweld verzetten tegen bezetting door een vreemde mogendheid of aanvallen van buiten. Alleen vallen volgens de SP de zelfmoordaanslagen van Hamas en de executiepolitiek van Israel buiten dat redelijkheidscriterium. Een alleszins gematigd standpunt, lijkt mij, dat door 95% van de Nederlanders gedeeld wordt.

  En een veroordeling van de moord op Yasin is nog geen aanmelding voor zijn fanclub.

  Reactie door Barry — maandag 22 maart 2004 @ 16.31 uur

 17. Folkert(14) de N.N.,
  dit zijne wijze woorden van u,Denk dat geweld (zeker dit geweld) alleen maar meer geweld veroorzaakt en oproept.

  Reactie door folkert — maandag 22 maart 2004 @ 17.26 uur

 18. http://meki.web-log.nl/index.log?ID398134
  Lees en huiver……

  Reactie door zo maar een marokkaan — maandag 22 maart 2004 @ 17.27 uur

 19. heb vanmiddag standpunt .nl geluisterd en dan hoor je wederom die ronnie naftaniel , een hoop rechtse onzin uitkramen , ik vind dat het cidi in nederland ook maar eens goed onder de loep genomen moet worden want dergelijke gasten , brengen gewoon onze samenleving in gevaar , want deze club wil gewoon geen oplossing voor dit conflict

  Reactie door henk — maandag 22 maart 2004 @ 17.34 uur

 20. Hoeveel doden zou deze oprichter van de Hamas op zijn geweten hebben. Hoevaak is er onder zijn leiding vredesvoorstellen getorpedeerd (opgeblazen is beter)

  Reactie door Stephan Wijering — maandag 22 maart 2004 @ 17.46 uur

 21. Ik denk idd dat er niet veel mensen wakker liggen door de dood van deze terroristenleider. Maar net als iedereen had hij recht op een eerlijk proces tzt. Dit is het recht in eigen handen nemen en naar mijn mening puur een moordaanslag. Ik vind dat een zorgelijke ontwikkeling en hou m’n hart vast voor de gevolgen.

  Reactie door Mart — maandag 22 maart 2004 @ 18.09 uur

 22. Sjeik Yassin was geen lieverdje, maar Israel beweert zelf een democratische rechtsstaat te zijn. Dan zo laf een tegenstander liquideren zonder een vorm van proces. Daar zijn gewoon geen woorden voor. Hoe fout die Sjeik Yassin ook was.

  Reactie door BJ — maandag 22 maart 2004 @ 18.09 uur

 23. @BJ Twee zielen, 1 gedachte zo rond 18.09 uur ;-)

  Reactie door Mart — maandag 22 maart 2004 @ 18.12 uur

 24. Opgeruimd staat netjes.

  Reactie door Ron — maandag 22 maart 2004 @ 21.28 uur

 25. De gevolgen zijn niet meer te overzien!

  Sjeik Yassin was geen brave, maar Sharon is een boef.
  Ik ben 68 jaar en heb de tweede wereld oorlog bewust megemaakt en weet wat het jodendom is overkomen.
  Na de oorlog zij men dit mag nooit meer gebeuren, maar Sharon heeft er niets van geleerd of van begrepen.
  Dat Nederland in de jaren 40-45 bezet was kwamen wij ook in verzet net als de palastijnen nu.

  Je mag toch geen kwaat met kwaat vergelden.

  Dit is pure moort, ze moeten Sharon ook maar naar Den Haag voeren!!

  Reactie door Ed.v.d.Bijl — maandag 22 maart 2004 @ 21.36 uur

 26. Ook een staat als Israël dient de rechten van de mens te respecteren!
  Als zij dit niet kunnen (willen) dienen daar economische sancties tegenover te staan.
  Maar ja het zijn en blijven vriendjes van G.W. Bush!

  Reactie door Sinne — maandag 22 maart 2004 @ 21.40 uur

 27. @sinne,wat dacht uw van heel het westen!!!

  Reactie door Els — maandag 22 maart 2004 @ 21.47 uur

 28. heb zelf u mening hier over.
  http://www.icaj.nl/nieuws/pmw/hadith.htm

  Reactie door folkert de lepper — maandag 22 maart 2004 @ 22.35 uur

 29. Grappig, iedereen is verontwaardigt over deze “laffe” actie van Israel, en dat die arme sjeik Yassin niet eens een eerlijk proces heeft gekregen! Hoeveel honderden ONSCHULDIGE doden heeft deze schurk op zijn geweten? En toch heb ik daar nooit één veroordeling van de kant van de SP van gehoord.

  Het probleem is dat in een land waar terreuraanslagen aan de orde van de dag zijn, het onmogelijk is om elke terrorist een ellenlang proces te geven. Sterker nog, Als Israel niet zo hard om zich heen zou slaan, zou het niet eens meer bestaan.

  Israel heeft lang genoeg geduld met hem gehad nadat hij al twee keer in de gevangenis zat. Ook hebben ze het nog redelijk netjes gedaan, ze hadden ook gewoon een bom op die moskee kunnen pleuren, of één midden in de begrafenisstoet.
  Ongelofelijk dat de hele wereld moord en brand schreeuwt, als Israel deze schoftige kindermoordenaar eindelijk uit de weg heeft geruimt.

  Reactie door Joost — maandag 22 maart 2004 @ 22.51 uur

 30. Bij een aanslag op een bus, een diskotheek, een pizzeria, dan hoor je de jongens en meisjes van de SP niet. Als de oude moordenaar zelf zijn verdiende loon heeft gekregen schreeuwen ze moord en brand.
  Dan horen we het volgende argument: In het dorp lopen moordenaars rond. Ze hebben al drie gezinnen uitgemoord. Maar laten we vooral niets doen wat de heren nog bozer kan maken!
  Misschien kan dat ventje Glastra van Loon zijn vriend Peter Edel nog vragen daar eens een doortimmerd antisemisch verhaaltje over te schrijven. Het voorwoord is al klaar. Roomse Jan kijkt wel even de andere kant op.
  Net als destijds ongeveer het ganse volk.

  Reactie door theo monk — maandag 22 maart 2004 @ 23.33 uur

 31. antisemitisch

  Reactie door theo monk — maandag 22 maart 2004 @ 23.34 uur

 32. Een nieuwe lente een nieuw geluid……….
  Goed zo Theo

  Reactie door merel — maandag 22 maart 2004 @ 23.46 uur

 33. http://home.planet.nl/~verbe326/imagine.wav

  there will be no more white flags

  Reactie door nico van harrie van klaas van willem — maandag 22 maart 2004 @ 23.48 uur

 34. the’re so many different worlds
  so many different suns
  and we have just one world
  but we live in different ones

  http://home.planet.nl/~verbe326/returntoinnocence.wav

  samen verder

  Reactie door nico van harrie van klaas van willem — dinsdag 23 maart 2004 @ 0.23 uur

 35. @ Joost,

  Waar is de tijd gebleven dat zelfs de zwaarste oorlogsmisdadigers van deze eeuw, medeplichtig aan de destructie van een heel continent en 55 miljoen doden, in 1945 voor een rechtbank in Neurenberg verschenen, verdedigd werden en een passende straf hoorden uitspreken variërend van doodstraf tot vrijheidsstraf?

  Was het nu zó moeilijk voor Israel om deze oude en invalide schoft gewoon op te pakken en in een eerlijk proces te berechten?

  Dat zeg ik (en meer mensen op deze log) niet vanwege compassie met deze Hamas-leider, maar om te bepleiten dat er geen enorme terugval mag komen in onze beschaving. Als er een gewoonte mag ontstaan waarin politici liquidaties laten uitvoeren, is echt het hek van de dam.

  De meest wijze les hiervan is, dat we ons niet mogen laten meeslepen in deze maalstroom van walgelijk, onmenselijk gedrag. Hoe moeilijk het ook is, het doorbreken van deze geweldsspiraal is werkelijk de enige oplossing, omdat alle andere wegen nergens toe leiden.

  Reactie door Olav ten Broek — dinsdag 23 maart 2004 @ 1.25 uur

 36. Het is oorlog tussen Israël en de Palestijnen. Gisteren las ik op Teletekst dat de VS over deze moordaanslag “verontrust” is. De EU en de VN keuren deze liquidatie af “wegens strijd met het internationale recht”.
  Indien de VS deze vorm van Israëlische staatsterreur niet ronduit afkeurt, is de regering Bush zelf medeplichtig aan staatsterrorisme. Ik verwijs verder naar de balk en de splinter.

  Reactie door Kees Huizenga — dinsdag 23 maart 2004 @ 12.07 uur

 37. Is het werkelijke pobleem niet te verklaren uit winstzucht, politiek en economisch,van kapitalistische overheersing?

  Per slot leidt imperialisme tot fascistische dictatuur, staatsterreur, apartheidsbeleid en een algemene cultuur van ideologische onderdrukking, waartoe individualisering, apathie en afkeer van elke politieke organisatie als machtsmiddel behoren. Een onwetend mens wordt geen revolutionair.

  Imperialisme is een kenmerkende (laatste) fase in de doodsstrijd van de ideologische belangen van de internationale klasse van de bourgeoisie.

  ..”Voor zover het proletariaat aantoont dat het op een gegeven ogenblik niet in staat is om de macht te veroveren, zal het imperialisme het economische leven beginnen te reguleren met haar eigen methoden: de fascistische partij die de staatsmacht wordt, is daarbij het politieke mechanisme. De productiekrachten staan in een onverzoenbare tegenstelling met zowel het private bezit als met de grenzen van de nationale staten. Imperialisme is net de uitdrukking van die tegenstelling. Het imperialistische kapitalisme probeert de tegenstelling op te lossen door het uitbreiden van de grenzen, het veroveren van nieuwe gebieden, enzoverder. De totalitaire staat, waarbij alle aspecten van het economische, politieke en culturele leven, onderworpen worden aan het financie-kapitaal, is het instrument om een supernationalistische staat te creëren, een imperialistisch imperium, de heerschappij over continenten en de heerschappij over heel de wereld..”
  http://www.marxists.org/nederlands/trotski/1944/1944fascisme.htm#hs7

  De ongelimiteerde agressie van politieke machthebbers, gesteund door economische machtsmiddelen, zou moeten leiden tot internationaal georganiseerd politiek verzet van de arbeidersklasse voor een socialistische maatschappij, niet tot reli-gestuurd nationalisme en para-militaire sektarische of etnische burgeroorlogen zonder eind, zonder resultaat, zonder plan.

  Het burgerlijk morele verzet ,de theoretische weg van het parlementarisme wat blijft steken in ‘veroordeling’ ‘verontwaardiging’ blablabla, blijft krachteloos zonder de vuist van het internationale proletariaat.

  Reactie door Peter — dinsdag 23 maart 2004 @ 13.55 uur

 38. Opgeruimd staat netjes, die boef die moordenaar. Sjeik Yassin had zeker veel bloed aan zijn handen, Sharon weet ook wel wat moorden inhoudt. Hoe dan ook deze liquidatie blijft laf en schansalig. Evenals elke zelfmoordaanslag en vergelding van Israel. Straks komen er verkiezingen en Sharon dreigt te verliezen, wat doet Sharon dan met zijn politieke tegenstanders?

  Reactie door BJ — dinsdag 23 maart 2004 @ 18.39 uur

 39. Ja, kijk ‘m maar eens lachen……:-)

  Reactie door Tom — dinsdag 23 maart 2004 @ 18.45 uur

 40. Hoe kweek je terroristen c.q. Terrorisme ?
  Volgens mij kun je het beter aan Sharon vragen dan aan Bin Laden ?

  Reactie door Greasle — dinsdag 23 maart 2004 @ 19.15 uur

 41. Bij de zelfmoordaanslag bedoelde ik de zelfmoordaanslagen van de Palestijnen.

  Reactie door BJ — dinsdag 23 maart 2004 @ 20.53 uur

 42. Olav, ik denk dat een proces tegen Yasin volstrekt overbodig zou zijn aangezien:

  1. Deze man overduidelijk een gevaarlijke terrorist is. (citaat: “alle joden moeten als ratten verdelgd worden”)

  2. Een proces waarschijnlijk nog meer opschudding veroorzaakt dan een liquidatie. Een liquidatie is meteen voorbij, alle stoere taal ten spijt, over een week is iedereen het weer vergeten. Een proces zou maanden duren, en het lijkt me niet vertandig Yasin zo lang in het middelpunt van de belangstelling te laten staan.

  3. Een objectief proces natuurlijk onmogelijk is.

  Ik snap ook wel dat dit geen oplossing is voor het conflict, het liquideren van Yasin door Israel mag dan volgens het internationaal recht “onrechtmatig” zijn, RECHTVAARDIG is het zeker. En de overdreven veroordelingen van met name partijen als de SP vind ik uitermate triest en getuigen van enorme naiviteit.

  Reactie door Joost — dinsdag 23 maart 2004 @ 21.02 uur

 43. @ Joost. Dan is een liquidatie van Sharon net zo rechtvaardig. De enorme plas bloed die aan zijn handen kleeft zijn zouden dat zeker rechtvaardigen. En als we dan toch bezig zijn, Arafat, Kim Jong-Il, de gemiddelde Chinese leider, Saddam Hussein, Mullah Omar, noem een paar leiders uit Afrika, etc. De rebellenleiders in Congo (waar je nooit iemand over hoort, 3 miljoen doden) En als we dan daar mee klaar zijn bedenken we wel weer een paar nieuwe.
  Nogmaals, Sjeik Yassin was geen lieverdje met dieprode handen, maar je als een beest gedragen, omdat de tegenstander dat ook doet, wie is dan het beest?

  Reactie door BJ — dinsdag 23 maart 2004 @ 22.25 uur

 44. lees 1939,
  http://www.onsverleden.net/middenoosten/chronologiemiddoo.htm

  Reactie door folkert de lepper — dinsdag 23 maart 2004 @ 22.32 uur

 45. BJ,

  Het gaat nu om de oorlog van dit moment. Yasin liep er openlijk te koop mee mannen, vrouwen en kleine kinderen te vermoorden, en heeft zijn liquidatie zelf uitgelokt.
  Wat Sharon vroeger allemaal gedaan heeft even daargelaten, vind ik een vergelijking met Yasin op dit moment volstrekt misplaatst.

  Wat betreft Kim Yong il en dergelijke, vind ik het een morele plicht van het Westen om Noord-Korea aan te vallen en de bevolking te bevrijden van dat soort barbaren, ondanks alle risico’s die er aan kleven. Een vergelijking met het Palestijns-Israelisch conflict gaat echter niet op, omdat we niet in oorlog zijn met deze landen.

  Reactie door Joost — dinsdag 23 maart 2004 @ 22.42 uur

 46. Joost,
  ik trek geen vergelijking tussen Sharon en Yasin geeft alleen aan dat
  de geschiedenis van het onstaan van een joodse staat diep geworteld is van uit het verleden met al de problemen die er nog altijd over bestaan.
  Over Korea werd niet gesproken in dit topic.

  Reactie door folkert de lepper — dinsdag 23 maart 2004 @ 23.01 uur

 47. Joost,
  niet opgelet je had het tegen BJ

  Reactie door folkert de lepper — dinsdag 23 maart 2004 @ 23.13 uur

 48. Als de nazie’s ons nu nog zouden bezetten en onze toekomst op een waardig bestaan zouden ontnemen, je je opa in een rode kruiskamp hebt zien overleiden 30 jaar later je vader in het zelfde kamp hebt zien sterven van verdriet om dat hem alles is ontnomen. Dan plegen wij nederlanders ook zelfmoord aanslagen op die arme nazie’s. Raar ?

  Reactie door Greasle — woensdag 24 maart 2004 @ 0.30 uur

 49. voor mij mogen ze mekaar allemaal uitroeien, dan zijn er wat minder mensen op de planeet! MAAR DAS ZE HUN KERNBOMMEN MAAR WAT SPAREN!!!

  Reactie door jefrey — woensdag 24 maart 2004 @ 13.44 uur

 50. Joost,

  Ik dacht dat de Neanderthaler was uitgestorven.

  Reactie door Olav ten Broek — donderdag 25 maart 2004 @ 1.52 uur

 51. Ik vind het erg hypocriet van de NL regering (heb ik het nog niet eens over de Britten) dat ze de aanslag afkeuren, ik heb ze over de liquidaties van de gebr. Hussein toen niet gehoord! En wedden dat ze staan te springen van blijdschap als Usama B.L. uitgeschakeld word?

  Reactie door William Zwart — donderdag 25 maart 2004 @ 14.41 uur

 52. http://www.spiegel.de/politik/ausland/0,1518,292447,00.html

  Bovenstaand artikel voor onze Jan, Glastravanloon en mannetje Bommel en alle ander SP-Fellowtravellors van Hamas en andere terroristen.
  Je moet wel de duitse taal beheersen, maar dat moet voor de gemiddelde Ossche worstendraaier geen probleem zijn.

  Reactie door theo monk — vrijdag 26 maart 2004 @ 15.00 uur

 53. wel even het hele adres kopieren, anders lukt het niet! Geniet en leer ervan!

  Reactie door theo monk — vrijdag 26 maart 2004 @ 15.03 uur

 54. De radicale Palestijnse Hamas-beweging blijkt vele miljoenen dollars te hebben geïnvesteerd in onroerend goed in de VS.

  Huizen
  Dat meldt de krant The Washington Post. De organisatie zou onder meer geld hebben gestoken in honderden huizen in de Amerikaanse staat Maryland. Met de opbrengsten werden volgens de krant aanslagen in Israël gefinancierd.

  Goede doelen
  Hamas deed de investeringen met geld dat vooral afkomstig was uit ‘nep goede doelen’ van de beweging. Hamas staat sinds 1991 op de Amerikaanse lijst van terroristische organisaties.

  Reactie door Els — vrijdag 26 maart 2004 @ 15.19 uur

 55. theo monk,
  mmm. Struedel

  Reactie door folkert de lepper — vrijdag 26 maart 2004 @ 16.09 uur

 56. Olav,

  Nu laat je je echt kennen.

  Reactie door Joost — vrijdag 26 maart 2004 @ 19.28 uur

 57. @theo. En?

  Reactie door Jan Marijnissen — zondag 18 april 2004 @ 1.29 uur

 58. wsop

  wsop If it be a short and violent death, we have no leisure to fear it; if otherwise, I perceive that according as I engage myself in sickness, I do naturall

  Trackback door wsop — woensdag 1 juni 2005 @ 10.47 uur