Tijd voor de waarheid!

Big Ben, gisteren

Overal in de wereld in er gisteren gedemonstreerd tegen de Amerikaans-Engelse politiek ten aanzien van Irak: de oorlog en de bezetting daarna.

De aanleiding was het feit dat precies één jaar geleden deze twee landen besloten daadwerkelijk de aanval op Irak te openen, tégen de wil van de VN, illegaal, gebaseerd op leugens (tijd voor de waarheid!) en zonder plan voor ná de oorlog.

Berlijn

Wat moet er gebeuren?
Wat mij betreft dragen de bezetters snel de macht over aan de Iraki’s die dan hulp kunnen krijgen van de VN. En, zeker, ons land zou dan ‘n prima rol kunnen spelen in Irak. Dat doen onze militairen daar nu zeker ook, maar ze dragen ondertusen wel bij aan de bestendiging van de macht van Amerikanen en Britten daar. Daarom zou onder de huidige omstandigheden besloten moeten worden in juni onze aanwezigheid daar niet te verlengen.

Amsterdam

Budapest

Georgia, VS

Londen

Manila

Rome

Opties voor delen:
 • NuJIJ
 • eKudos
 • del.icio.us
 • Digg
 • Google Bookmarks
 • email

zondag 21 maart 2004 :: 12.07 uur

28 Comments

28 reacties

 1. Helemaal mee eens, wegwezen waar je niets te zoeken hebt.
  We hebben hier in Nederland genoeg aan onze eigen problemen. Wat een mooi bord trouwens die blauwe, kan ik 1 lenen?
  Wel met een andere tekst:
  “Bezem door Bureau Jeugdzorg”.
  Wat kost dat? Of word je dan gesponserd? Serieus bedoelt overigens.

  Reactie door Ninka — zondag 21 maart 2004 @ 12.16 uur

 2. Ik was afgelopen week in Schotland. Het viel me op dat heel veel mensen in the UK ook graag de waarheid boven tafel willen en nog steeds zijn er veel Britten tegen de oorlog.

  Reactie door Frans — zondag 21 maart 2004 @ 12.40 uur

 3. Irak en ons
  Er waren overal demonstraties, nu een jaar nadat Amerika en Engeland besloten daadwerkelijk de aanval op Irak te openen, tégen de wil van de VN, en in die zin illlegaal.

  Op de log van Marijnissen kan je wat meer lezen hierover.
  Wat ik me serieus af…

  Trackback door Als zodanig — zondag 21 maart 2004 @ 12.44 uur

 4. VS er uit, VN er in!

  Reactie door Cas — zondag 21 maart 2004 @ 12.48 uur

 5. The Pledge of Resistance
  Vandaag 1 jaar geleden begon de invasie van Irak. Vandaag gingen overal in de wereld mensen de straat op. Amerikanen van “Not in our name” doen dat met deze “Pledge of Resistance”:

  We believe that as people living
  in the United States …

  Trackback door Weblog Theo Cornelissen — zondag 21 maart 2004 @ 13.30 uur

 6. @Jan: Beetje buiten het onderwerp, maar heb je dit al gelezen? hopelijk is het niet waar :

  http://www.moscowtimes.ru/stories/2004/03/12/120.html

  of zal ik het liever even via de mail doorsturen?

  Reactie door Reinoud — zondag 21 maart 2004 @ 15.53 uur

 7. De e-mail actie
  Openheid over Irak

  Reactie door p8 — zondag 21 maart 2004 @ 16.14 uur

 8. vanaf dat de vs saddam hadden gevonden mocht hij van mij al vertrekken! maar laten we er een les uit trekken; hoe is dit allemaal begonnen? -als ze vertrekken dan zullen ze jammer genoeg nog hun les krijgen door aanslagen en dan begint alles weer opnieuw! laat de sterkste maar winnen zeker!!

  Reactie door jefrey — zondag 21 maart 2004 @ 17.49 uur

 9. Prachtige fotoreportage.

  *zucht*

  Die zucht gaat vooraf aan de vraag of de VS zich een drol aan zal trekken van dit massale protest. Daar zijn ze, helaas, al te ver voor omhoog gevallen.

  Reactie door Sis — zondag 21 maart 2004 @ 18.29 uur

 10. Ja laat het ze alsjeblieft zo snel mogelijk weer alleen proberen. Met de steun van de VN en de steun van wat sympathieke westerse landen, ik noem NL, lukt het zeker. Maar of het snel zal gebeuren… (mr colin powell… wat een zieke uitspraak tijdens die persconferencie…)

  Reactie door Iris Wester — zondag 21 maart 2004 @ 23.13 uur

 11. Ben het met Cas eens.

  Eerst rotzooi trappen en ze er dan me laten zitten, kun je niet maken. VS er uit VN er in.

  jamaar wij hebben die rotzooi niet getrapt !!
  Nix mee te maken, onze democratisch gekozen Jan-Peter B met zijn gevolg gaf politieke steun aan de VS om rotzooi te trappen in Iraq. Wat was ook weer het motief voor deze politieke steun? Was het die leugen over massa vernietigings wapens die binne 15 min bedrijfsklaar konden worden gemaakt? Of mischien dat de US ons bevrijd heeft in ’45?

  Wij Nederlanders moeten onze regering zorgvuldiger kiezen! Een beetje meer je best doen want :

  Democratie is een systeem dat garandeerd dat we geen betere regering krijgen dat dat we verdienen.

  Reactie door Greasle — maandag 22 maart 2004 @ 0.49 uur

 12. De waarheid vind je in begrip.
  In respect en nederigheid.

  Reactie door noordstijl — maandag 22 maart 2004 @ 1.56 uur

 13. als de verenigde staten overal de de dictators eruit willen gooien nou dan hebben ze nog wel veel werk te doen ! maar als een je vriendje van g.w.bush en z’n familie plus aanhang bent, dan ben ineens geen diktator meer!!!!!!maar een strijder tegen het internationale terrorisme,deze hele oorlog is gebazeerd op leugens en eigenbelang [olie] we zullen maar hopen dat het nederlandse spreekwoord ” al is de leugen ook zo snel de waarheid achterhaald ‘m wel” uitkomt en dat bush en blair[hoe durft die man zich socialist te noemen]worden ontmaskert

  Reactie door dirk — maandag 22 maart 2004 @ 13.26 uur

 14. Een jaar geleden viel Bush Irak binnen. Het is nu nog steeds erg instabiel in het land. Die feiten liggen er. Zonder meer terugtrekken en het land aan zijn lot overlaten kan m.i. niet op dit moment, er moet geprobeerd worden samen met de Iraki’s een zekere mate van stabiliteit te brengen in het land. Daarin moet de V.N. inderdaad zijn rol gaan spelen en Bush en Blair moeten een hele grote stap terug gaan doen.

  Reactie door Masja — maandag 22 maart 2004 @ 18.47 uur

 15. Irak wordt het 1ste democratische land in de Islamitische wereld….
  Met dank aan de VS.

  Reactie door Ron — maandag 22 maart 2004 @ 21.30 uur

 16. Als leugens bestraft worden, dan volgd er nog heel wat straf voor de heer Bush en medeplichtige Blair.

  Reactie door folkert de lepper — maandag 22 maart 2004 @ 23.07 uur

 17. Helaas Folkert,

  Bush heeft immers het Internationaal Gerechtshof nooit willen erkennen. Bush wist immers maar al te goed dat er misdaden tegen de menselijkheid gepleegd zouden gaan worden. Helaas zal Bush deze demonstraties dan ook met een glimlach aanzien, omdat hij nu eenmaal vanuit zijn opvoeding en via zijn vriendenkliek “Commander in Chief” is geworden en alleen minachting kan hebben voor deze domme, vredelievende, op menselijk geluk hopende wereldburgers. Bush kan dat allemaal doen omdat hij weet dat hij óf herkozen zal worden óf vervangen zal worden door zijn oude vriend Kerry uit dezelfde Skull & Bones – club. Het door slavernij, roof en uitbuiting rijkst geworden land ter wereld beschikt immers ook over de grootste legermacht ter wereld en met de wetgeving sinds 11-09-2001 en de totaal omvergelopen V.N. kan de V.S. ieder land waarvan men maar denkt niet in pas te lopen “preventief” bombarderen en bezetten.

  In de hele geschiedenis van de mensheid was er nog nooit een bedreiging op deze schaal. Pax Americana, de planeet mag de V.S. in haar belangen dienen. Zo niet, dan hoor je tot de As van het Kwaad. En we zien op het journaal, hoe dat gebeurt.

  Reactie door Olav ten Broek — dinsdag 23 maart 2004 @ 1.43 uur

 18. Dachten we dat het `vrije, democratische’ nieuwe Irak
  nu de keus had om zich voor de olie in Euro’s te laten betalen?
  Natuurlijk niet, alleen in dollars,wat tegen de huidige koers bijna 50% scheelt aan inkomsten!
  Ook is in `de nieuwe democratie’ onder gouverneurschap van Paul Bremer geen organisatie van linkse vakbonden mogelijk, of persvrijheid bij het verspreiden van socialistisch gedachtengoed.
  De Amerianen gedragen zich als ordinaire bezetters die uit zijn
  op koloniale knechting. Balkenende zou in een spoeddebat zich
  moeten verantwoorden voor zijn medeplichtigheid aan imperialistisch geweld.

  Reactie door jacob — dinsdag 23 maart 2004 @ 9.31 uur

 19. @Jacob

  De Amerikanen hebben veel fouten gemaakt wat betreft de na-oorlogse periode in Irak. De beleidsmakers in de Verenigde Staten hebben de gevolgen van de oorlog slecht doordacht.

  Desalniettemin is er een einde gekomen aan een totalitair terreurbewind dat honderdduizenden levens gekost heeft. Kranten, tijdschriften en andere media schieten als paddestoelen uit de grond. Er is demonstratievrijheid. Er komt een grondwet. Er komen verkiezingen. Binnen afzienbare tijd verlaten de Amerikanen Irak.

  Derhalve is het onzinnig het gebrek aan persvrijheid om linkse denkbeelden te verspreiden en “linkse” vakbonden, want die vrijheid is er wel degelijk. Misschien is de belangstelling voor het ‘linkse’ gedachtengoed niet zo groot meer, aangezien in het verleden het ‘Baath’-socialisme niet zo veel heil gebracht heeft voor het volk. Sowieso hebben de linkse experimenten voor het Midden-Oosten weinig goeds opgeleverd: het starre sovjet-model in Egypte en andere Arabische landen, het communisme heeft ook Jemen weinig goeds gebracht.

  Reactie door Edwin — dinsdag 23 maart 2004 @ 12.27 uur

 20. http://www.moveon.org/front/ luister en kijk naar de toespraak van ex-vice president all gore over het gebruik van angst.kunnen we allemaal wat van leren!

  Reactie door dirk — dinsdag 23 maart 2004 @ 14.35 uur

 21. @Olav ten Broek
  Citaat Olav ten Broek
  “Het door slavernij, roof en uitbuiting rijkst geworden land ter wereld beschikt immers ook over de grootste legermacht ter wereld en met de wetgeving sinds 11-09-2001 en de totaal omvergelopen V.N. kan de V.S. ieder land waarvan men maar denkt niet in pas te lopen “preventief” bombarderen en bezetten.

  In de hele geschiedenis van de mensheid was er nog nooit een bedreiging op deze schaal. Pax Americana, de planeet mag de V.S. in haar belangen dienen. Zo niet, dan hoor je tot de As van het Kwaad. En we zien op het journaal, hoe dat gebeurt.”

  De geschiedenis van de Verenigde Staten toont juist aan dat industrialisatie, vrije markt-principe, innovatie-vermogen en creativiteit het land veel rijkdom bezorgd heeft. Wat betreft de slavernij, die is afgeschaft door krachten binnen de VS zelf, wat betreft roof, merkwaardig verwijt aan een staat die weinig kolonieen had gehad in tegenstelling tot veel Europese landen. Wat betreft uitbuiting, waarom willen altijd zo veel immigranten naar de Verenigde Staten als in dat land sprake zou zijn van een verschrikkelijke uitbuiting, dan zou je toch eerder verwachten dat miljoenen het land zouden ontvluchten in plaats van er naar toe?

  Het is krankzinnig om vlak na de massamoord in Madrid de “Pax Americana” als de grootste bedreiging te kenschetsen. Er zijn al honderden mensen afgeslacht door islamisten in Istanbul, Bali, New York, Tunis, Israel, Bagdad, Casablanca en Madrid. Het einde is nog lang niet in zicht, de islamitische terroristen streven ook nog naar massavernietigingswapens, waren daar allang mee bezig in de periode-Clinton. En waar moeten we bezorgd om zijn, om een van de weinige machten die besloten heeft om het islamitische totalitairisme te bestrijden in plaats van de pootjes in de lucht te steken: de Verenigde Staten.

  Duizend maal liever de Pax Americana dan de dominantie van de extremistische islam die al een tijdlang bezig is om zoveel mogelijk joden, christenen, ongelovigen en gematigde moslims uit te roeien.

  In de jaren dertig werd massaal de andere kant uitgekeken terwijl het fascisme steeds meer een bedreiging werd.
  Tijdens de Koude Oorlog werd de bedreiging van het communisme geminimaliseerd ondanks de vele tientallen miljoenen slachtoffers die het communisme maakte.
  Thans wordt ondanks de vele onschuldige slachtoffers van de totalitaire islam de beschuldigende vinger gewezen op staten die iets proberen te ondernemen tegen deze dreiging: de Verenigde Staten en Groot-Brittannie, juist deze landen die de mensheid tweemaal eerder de mensheid gered hebben van een totalitaire dreiging: het nationaal-socialisme en het communisme.

  Reactie door Edwin — dinsdag 23 maart 2004 @ 16.34 uur

 22. white flag

  http://home.planet.nl/~verbe326/imagine.wav

  Reactie door dido — woensdag 24 maart 2004 @ 0.35 uur

 23. @Edwin:
  De geschiedenis van de Verenigde Staten toont juist aan dat industrialisatie, vrije markt-principe, innovatie-vermogen en creativiteit het land veel rijkdom bezorgd heeft. Wat betreft de slavernij, die is afgeschaft door krachten binnen de VS zelf, wat betreft roof, merkwaardig verwijt aan een staat die weinig kolonieen had gehad in tegenstelling tot veel Europese landen.

  Enkele opmerkingen lijken mij op zijn plaats.

  De industrialisatie werd mogelijk door volkerenmoord op de autochtone stammenbeschaving en het daarop volgend stadium van kolonialisatie en de roofzucht door feodale politiek-economische verhoudingen zoals de immigranten dat hadden geleerd in de west- europese economieen die door misoogsten, godsdienstoorlogen en onderlinge burgertwisten in crisis verkeerde. Immigranten ontvluchtten massaal deze ellende en vochten onderling om de grondbezittingen en de bronnen op dat ‘nieuwe’ landeigendom.

  De kolonie werd derhalve in het immense land gevonden. Om groei van de economie en het liberalistisch ideaal van de kapitalistische produktie en een nationale markt-economie mogelijk te maken was er goedkope arbeidskracht noodzakelijk.
  Onder het feodale america werd die vanuit Africa , zoals de fransen goed wisten, de engelsen en hollanders ook, geimporteerd waarbij enkele individuele specialisten(grootgrondbezitters, herenboeren en slavenhouders) zich bijzonder konden verrijken en zowel de autochtone als de nieuwe allochtone bevolkingaanwas op grove en mensonterende schaal misbruikten.Voor particulier genot en financieel gewin.

  Er was een burgeroorlog bij nodig om recht te doen aan de democratische noodzaak deze onderdrukking te bestrijden.

  De Burgeroorlog ging echter nog veel meer om economische bronnen en tegengaan van monopolievorming in grootgrondbezit en energiebronnen (olie). De negerbevolking is massaal gerecruteerd om deze bronnen te helpen veroveren onder het alibi van emancipatie en gelijke rechten. Pas na de Burgeroorlog ontstond het Federale America en een burgerrechtenbeweging van politieke betekenis.
  Slavernij, het in eigendom houden dan wel onderling verhandelen tegen de hoogste prijs van mensen(arbeidskracht), is onrecht en immoreel.
  Negers waren nooit vrij, zij konden vrijgekocht worden dan wel zichzelf vrijkopen. Dat fundamenteel onrecht was weliswaar onderdeel van de machtsstrijd tussen de dynastieke elites van Noordelijke en Zuidelijke Staten maar niet de aanleiding.
  Goed en wel, maar de werkelijke aanleiding vormt uiteraard de corruptie die met handhaving van de slavernij ontstaat tussen marktpartijen. Hoe is vrije concurrentie mogelijk, de slavenhoudende families konden altijd goederen en waren onder elke marktprijs leveren. Zij hadden letterlijk alle arbeid tegen de laagste kosten.

  http://members.aol.com/jfepperson/lowell.html

  Let op het gebruik van woorden als ‘wealth’ en ‘prosperity’.

  Reactie door Peter — woensdag 24 maart 2004 @ 0.49 uur

 24. Think this is the cheapest place to get Baby Counting Pal. I’ve actually found they sell Pal cheaper than anwhere else!

  Trackback door Anoniem — zaterdag 19 november 2005 @ 14.43 uur

 25. Now anyone can buy BALAMORY – WHATS THE STORY BOOK without leaving their home!

  Trackback door Anoniem — zaterdag 19 november 2005 @ 14.43 uur

 26. Sorry mate, I haven’t got a clue about Balamory Balamory Felt Set!

  Trackback door Anoniem — zaterdag 19 november 2005 @ 14.43 uur

 27. Think this is the cheapest place to get BALAMORY – THE PUPPET SHOW. I’ve actually found they sell THE cheaper than anwhere elsse!

  Trackback door Anoniem — zaterdag 19 november 2005 @ 14.43 uur

 28. Sorry for that HANDCUFFS/LOCK-UPS METAL

  Trackback door Anoniem — donderdag 16 maart 2006 @ 7.25 uur