Vanmorgen eerst naar het Groene Hart boven Woerden.
We waren te gast bij de groep ‘Gras en Wolken’, waar oa onze nationale ‘Sinterklaas’ Bram van der Vlugt deel van uit maakt. Hij woont 40 jaar in deze streek en is zeer betrokken als het gaat om de toekomst van de open ruimte die het Groene Hart nu (nog) biedt.
Bodemdaling (veen!) en het vertrek van steeds meer boeren (die wel het land beheren) zijn de belangrijkste bedreigingen.
Met een groep mensen zijn we de natuur, gevormd door de cultuur, ingegaan.
De tocht eindigde bij Theo en Truus, boer en boerin, die proberen om met respect voor dieren, grond en natuur hun brood te verdienen. Een prachtige boerderij, 70 melkkoeien, drie stieren, tientallen kalveren, geen kunstmest en uitgekiend voer. De biest was heerlijk.
Ik heb een kalfje geadopteerd, van één maand oud.
Ik mocht daarom een naam verzinnen. Maar dat is nog niet zo eenvoudig…
Het werd… Marijn(tje).
4 reacties
Prima stukje Jan! Maar eh, heb je geen spellingcontrole persoon die de foute namen er voor je uithaalt? Het is Bram van der Vlugt…..
Reactie door theo — vrijdag 20 februari 2004 @ 23.50 uur
@ theo. dank je, ik twijfelde zelf ook al.
Reactie door Jan Marijnissen — vrijdag 20 februari 2004 @ 23.55 uur
Ohhh wat leuk! Wanneer komt Marijntje mee naar huis dan? Ik wil er wel voor zorgen ;)
Liefs, Liel.
Reactie door Liel — zaterdag 21 februari 2004 @ 15.59 uur
Bram van der Vlugt maakt ook deel uit van de stichting Vrienden van het Platteland (http://www.vriendenvanhetplatteland.nl). Dit is een stichting die op een eigen wijze de beeldvorming over ons platteland ondersteunt en verbetert.
Vooral de columns van Bram van der Vlugt in het tijdschrift Platteland zijn een weergave die geheel overeenstemt met hoe ik de veranderingen die door de politiek worden doorgevoerd ervaar. Ik raad je dan ook aan om die columns te lezen. Mogelijk dat jullie en dan bedoel ik eigenlijk alle politieke partijen er wat van leren, vanuit agrarisch oogpunt is dat wel nodig kan ik zeggen.
(Zo’n kalfje adopteren bijvoorbeeld dat slaat toch eigenlijk helemaal nergens op, als je erover nadenkt, net of daar boeren hun hoofd mee boven water kunnen houden)
Reactie door Ronald — zaterdag 19 juni 2004 @ 12.13 uur