Al Gore

31 januari 2004 :: 18.54 uur

Ik vond ‘m tijdens de campagne met/tegen Bush ‘n beetje ‘n houten klaas. Maar dit is een interessante toespraak (over natuur, milieu en het broeikaseffect). Ik heb ‘m vanmiddag bekeken, en hij is de moeite van het bekijken en beluisteren zeker waard.

Coldplay

31 januari 2004 :: 18.31 uur

Je mag me fan noemen. Lilian was ‘t al, en ik ben ‘t sinds we vorig jaar zomer samen naar de Goffert in Nijmgen naar een concert van Chris Martin en de zijnen zijn geweest. Van een journalist van OOR kregen we later de CD-DVD ‘Coldplay Live’. Geweldig! Ik draai ‘m vaak als ik op [...]

Zwart stof of zwart goud

31 januari 2004 :: 17.12 uur

Ik print veel, dus ik moet regelmatig cartridges kopen.
Wat zijn die dingen toch schandalig duur. Dit grenst aan oplichterij.
Koop ik gewoon ‘zwart’ van HP, dan ben ik meer dan 30 Euro kwijt. Ik heb ze nu van Emstar: 27.50 Euro. Dat is 60 gulden voor een beetje (40 ml) stof. Ongelooflijk.
Het is dat [...]

Vandaag…

30 januari 2004 :: 23.43 uur

Vandaag me de hele dag bezig gehouden met de partij, in het bijzonder de snelle groei en de kansen die dat met zich meebrengt. Vanmiddag een intensieve vergadering met het Dagelijks Bestuur. Altijd inerverend om met Rosita, Marga. Paulus en Hans te overleggen. Goeie mensen!
Natuurlijk ook nagedacht over ‘Hoe nu verder met Ali?‘. Het is [...]

Al is de leugen nog zo snel…

30 januari 2004 :: 20.54 uur

Na Hans Blix nu ook David Kay…
Wanneer geven Bush, Blair en Balkenende toe?

64%

30 januari 2004 :: 18.50 uur

Bijna twee van de drie mensen is van mening dat er een ruimer ‘pardon’ moet komen voor de asielzoekers die in opdracht van de regering het land uit moeten.
(Bron: TNS-NIPO)

Stop…II

30 januari 2004 :: 14.49 uur

Het was een vruchtbare bijeenkomst gisteren in Felix Meritis. We hebben plannen gemaakt over hoe we verder gaan. Binnenkort worden die uitgewerkt. Je zult er van horen, hier en elders.
Alle aanwezigen waren het erover eens: de opvattingen verwoord in het manifest zijn nu nog meer aan de orde dan ten tijde van de publicatie in [...]

Stop de uitverkoop van de beschaving

29 januari 2004 :: 11.30 uur

Onder die slogan hebben elf mensen, waaronder ik, in 2001 een manifest gepubliceerd. Hoewel we publicitair (nog) niet erg aan de weg getimmerd hebben, zijn we wel regelmatig bij elkaar geweest.
Vanavond hebben we een overleg met het comité van aanbeveling van het intitiatief in Amsterdam. Het is een illuster gezelschap.
Ik hoop dat we snel [...]

Proficiat!

29 januari 2004 :: 11.21 uur

Gisteren was voor Agnes een heel fijne dag. Minister Hoogervorst van Volksgezondheid (VVD) heeft aangekondigd dat er een prijsmaatregel voor te dure medcijnen komt. De industrie is er steeds vanuit gegaan dat ze konden vragen wat ze wilden, de pillen werden immers toch wel afgenomen.
Dat gaat nu dus veranderen. De maatregel, waar Agnes [...]

Eens in de maand hebben we op de fractie een gastspreker. Vanavond dus Sweder van Wijnbergen, hoogleraar economie en voormalig secretaris-generaal op het ministerie van EZ.
In hoog tempo behandelde hij heikele en moeilijke onderwerpen als: de staatsschuld (daar moeten we niet zo spastisch mee omgaan. hij daalt immers fors als % van het BBP), de [...]

Generaal Pardon…Nu!

28 januari 2004 :: 14.54 uur

Vandaag houdt de Kamer een hoorzitting over de plannen van het kabinet om asielzoekers, die vaak al vele jaren wachten op hun lot, uit te zetten. Honderden mensen demonstreerden voorafgaand aan de bijeenkomst.
De minister wil dat de komende jaren 26.000 mensen ons land verlaten. Daar zijn mensen bij die aannemelijk kunnen maken dat ze niet [...]

Volkskrant

28 januari 2004 :: 12.52 uur

Vanmorgen even gesproken met twee journalisten van deze krant. Ze willen graag twee weken op de fractie rondkijken, omdat ze wel ‘ns willen weten hoe nu echt bij ons toe gaat. Ze zijn welkom. Hun verslag verschijnt over ‘n paar weken.

Eerdere berichten »