Instemmen of tegenstemmen

woensdag 01 april 1998 :: 11.58 uur

Het zijn drukke tijden. Voor ons allemaal. Het is net als in de oogsttijd: alles aan de kant, nu moet er geoogst worden. We hebben de laatste jaren veel gezaaid en het is allemaal goed opgekomen. We mogen daarover tevreden zijn. Nu, deze laatste dagen voor 6 mei, gaat het erom het gegroeide vertrouwen om te zetten in stemmen. Het mag zo zijn dat andere partijen grote namen hebben, veel geld en heel veel mooie beloften, wij hebben de meeste actieve leden van alle partijen. U bent óns kapitaal. Samen zijn we zo ver gekomen, nu moeten we het samen afmaken, zodat de overwinning op 6 mei ook van ons allemaal is.

Samen staan we voor de taak in rechtstreeks contact met de mensen duidelijk te maken wat de voordelen zijn van tegenstemmen. Op 6 mei vindt er een referendum plaats. Mensen kunnen instemmen met Paars en daarvoor kunnen ze terecht bij een breed scala van partijen. Of of ze kunnen tegenstemmen en dan komen ze automatisch bij ons terecht. En aarzelen mensen nog? Vraag ze dan eens wat volgens hen het meeste oplevert: vijf zetels extra voor de PvdA of vijf zetels extra voor de SP. Vraag ze of ze nog weten wat er vier jaar geleden werd beloofd en wat daarvan uitgevoerd is. Vraag ze of ze weer vier jaar spijt willen hebben van hun stem. Vraag ze of het niet leuker en beter is om je eigen hart en je eigen verstand te volgen en vier jaar lang te zien en te horen dat je mening in de Tweede Kamer vertolkt wordt.

De avond van 6 mei wordt dan vast een feest. Voor u en voor mij, voor de stemmers op de SP en voor alle mensen die nog geloven in een betere toekomst.
Zet ‘m op!

Deze column verscheen april 1998 in de Tribune

Opties voor delen:
  • NuJIJ
  • eKudos
  • del.icio.us
  • Digg
  • Google Bookmarks
  • email

Reacties uitgeschakeld